سه‌شنبه، خرداد ۱۰، ۱۴۰۱

گزارش‌ها حاکی از «بستن» جاده اهواز-اندیمشک از سوی معترضان است

 

گزارش‌ها حاکی از «بستن» جاده اهواز-اندیمشک از سوی معترضان است

عکس برداشته شده از یکی از ویدئوهای انتشار یافته در توییتر

گزارش‌ها از استان خوزستان حاکی است که معترضان شامگاه سه‌شنبه ۱۰ خرداد، جاده اهواز به اندیمشک را بستند و چند خودرو نیز به آتش کشیده شد.

در ویدئوهایی که حساب کاربری «۱۵۰۰ تصویر» در توئیتر منتشر کرده است، دست‌کم یک تریلی در آتش می‌سوزد و در بخش‌های دیگری از جاده نیز آتش دیده می‌شود.

در ویدئوی دیگری، در یکی از راه‌های فرعی منتهی به جاده اهواز- اندیمشک، خودروهای پلیس دیده می‌شود.

 

حساب ۱۵۰۰ تصویر نوشته است: «ماشینی به دلایلی آتش گرفت و معترضان از این فرصت استفاده کردند و در دیگر نقاط جاده آتش روشن و مسیر را مسدود کردند».

با توجه به اختلال در اینترنت برخی از شهرهای استان خوزستان، هنوز جزئیات بیشتری از این ماجرا معلوم نیست.

رادیو فردا نمی‌تواند به طور مستقل صحت و سقم این ویدئوها را تایید کند.

 در توضیح این ویدیوها: ماشینی به دلایلی آتش گرفت و معترضان از این فرصت استفاده کردند و در دیگر نقاط جاده آتش روشن و مسیر را مسدود کردند.

 

از زمان فروریزی برج متروپل در آبادان که دستکم ۳۶ کشته برجای گذاشته است، آبادان و برخی دیگر از شهرهای ایران شاهد تجمع‌های اعتراضی در واکنش به نحوه مدیریت این بحران، فساد و زدوبند پیمانکار و مالک برج با نهادهایی چون شهرداری و مقامات حکومتی و بی‌توجهی به اصول مهندسی ساختمانی بود که منجر به فرو ریختن متروپل شد.

این اعتراضات با سرکوب و برخورد خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی و پلیس مواجه شد.

تجمع اعتراضی معلمان کردستان در سنندج: «معلم زندانی آزاد باید گردد»

 

تجمع اعتراضی معلمان کردستان در سنندج: «معلم زندانی آزاد باید گردد»


تجمع اعتراضی معلمان، سنندج، ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

شماری از معلمان شهرهای مختلف استان کردستان به همراه نمایندگان تشکل‌های صنفی فرهنگیان در مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان در حمایت از آموزگاران بازداشت‌شده تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در روز سه‌شنبه ۱۰ خرداد، نمایندگان تشکل‌های صنفی معلمان به همراه تعدادی از معلم‌ها برای دیدار و مذاکره با مدیرکل به اداره کل آموزش و پرورش کردستان رفتند، اما «به دستور حراست و مدیرکل» درهای این اداره به روی فرهنگیان بسته شد و به کسی اجازه ورود داده نشد.

در این تجمع شعار «معلم زندانی، آزاد باید گردد» سر داده شد.

معلمان حاضر در این تجمع که تعداد آنها حدود «۲۰۰ نفر» گزارش شده است، «زندانی کردن معلمان و نیز فرار مدیرکل از گفت‌وگو و مذاکره را غیرقانونی و به دور از اخلاق، انسانیت و مسئولیت سازمانی دانستند.»

همچنین با تشدید فشارها به فعالان کارگری و معلمان در ایران، سه هزار فعال صنفی با امضای طوماری خطاب به هیئت‌های نمایندگی شرکت‌کننده در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار خواستار رفع فوری و بی قید و شرط تمامی اتهامات منتسب به فعالان صنفی محبوس در ایران شدند.

امضاکنندگان این طومار، از شرکت‌کنندگان در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار خواسته‌اند موضوع نقض حقوق معلمان و فعالان کارگری «به صورت ویژه» در دستور کار اجلاس قرار گیرد و خواستار اخراج نمایندگان دولت‌ساخته جمهوری اسلامی از اجلاس سازمان جهانی کار و آزادی بی‌قید و شرط بازداشت‌شدگان صنفی از جمله معلمان و کارگران شده‌اند.

کانون معلمان همدان در بیانیه‌ای با حمایت از معلمان زندانی و اعتراض نسبت به «پرونده‌سازی» علیه آنها، به مسئولان گوشزد کرد که «غفلت و بی‌توجهی نسبت به خواسته‌های جامعه فرهنگیان، تعمیق اعتراضات و گسترش نارضایتی‌ها را در پی خواهد داشت.»

رسول بداقی، اسکندر لطفی، شعبان محمدی، مسعود نیکخواه، اسماعیل عبدی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، و محمد فلاحی، از جمله معلمان زندانی هستند.

حضور دو سینماگر زن ایرانی در جشنواره فیلم «کارلووی ‌واری» جمهوری چک

 

حضور دو سینماگر زن ایرانی در جشنواره فیلم «کارلووی ‌واری» جمهوری چک


آرشیو

جشنواره فیلم «کارلووی ‌واری» در جمهوری چک، فهرست آثار شرکت‌کننده در بخش‌های مختلف این رویداد سینمایی را اعلام کرد.

کارلووی واری، مهمترین جشنواره سینمایی اروپای مرکزی و شرقی محسوب می‌شود و از ارزش هنری ویژه‌ای برخوردار است.

در بخش رقابتی اصلی ‌پنجاه‌وششمین دوره جشنواره، فیلم «تابستان با امید» ساخته صدف فر‌وغی به‌عنوان نماینده سینمای کانادا شرکت دارد و برای دریافت «گوی بلورین» و جوایز دیگر رقابت می‌کند.

این فیلم، داستان یک شناگر جوان ایرانی را به تصویر می‌کشد که با مربی جدید خود برای حضور در مسابقات قهرمانی کشور تمرین می‌کند، اما روابط نزدیک آنها باعث نارضایتی اطرافیان می‌شود.

فیلم «تابستان با امید»
فیلم «تابستان با امید»

ماجراهای این درام اجتماعی در شمال ایران می‌گذرد و پس از «آوا»، دومین فیلم بلند صدف فروغی است که حضور موفقی در جشنواره‌های بین‌المللی داشت.

به نوشته تارنمای جشنواره کارلووی واری، صدف فروغی در «تابستان با امید» نیز «به ماجراهای نوجوانانی می‌پردازد که در معرض دید انتقادی جامعه‌ای استبدادی قرار دارند که می‌خواهد زندگی نسل جوان را تنظیم و کنترل کند.»

لیلی رشیدی، مهدی قربانی، علی‌رضا کمالی، و بنیامین پیروانی از جمله بازیگران فیلم هستند.

اما در بخش رقابتی «پراکسیما» که ویژه فیلم‌های نخست کارگردان‌ها است، «بالای آسمان زیر آب» ساخته درناز حاجی‌ها شرکت دارد.

این فیلم درباره یک زن و شوهر جوان ایرانی است که به دلیل مشکلات روحی فرزند خردسال خود با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شوند.

بالای آسمان زیر آب»
بالای آسمان زیر آب»

پسر چهار ساله این زوج به صورت غیرمنتظره دیگر صحبت نمی‌کند و این زوج جوان پس از مراجعه به یک روان‌درمان‌گر درمی‌یابند که باید تغییراتی در وضعیت زندگی خود ایجاد کنند. اما این تغییرات باعث مشکلات دیگری می‌شود.

به نوشته تارنمای جشنواره کارلووی واری، «بالای آسمان زیر آب» نه تنها پژوهشی عالی درمورد روابط انسانی عاری از خودانگیختگی و عواقب وحشتناک آن محسوب می‌شود، بلکه حکایتی از درماندگی است که همه والدین در تلاش برای محافظت از فرزند دلبندشان تجربه می‌کنند.

پراکسیما، از بخش‌های جدید کارلووی واری است و مدیران جشنواره با هدف حمایت از استعدادهای سینمایی ‌و هنرمندان جوان آن‌ را راه‌اندازی کرده‌اند.

پنجاه‌وششمین جشنواره فیلم کارلووی واری از اول تا نهم ژوئیه در جمهوری چک برگزار می‌شود.

«۷۳ درصد» کادر پزشکی و «۶۰ درصد» دانشگاهیان ایران به دنبال مهاجرت هستند

 

«۷۳ درصد» کادر پزشکی و «۶۰ درصد» دانشگاهیان ایران به دنبال مهاجرت هستند

نمایی از فرودگاه بین‌المللی موسوم به «امام خمینی» در خارج از تهران

تازه‌ترین گزارش رصدخانه مهاجرت ‌ایران نشان ‌می‌دهد که ۷۳ درصد پزشکان و پرستاران ایرانی و نزدیک به ۶۰ درصد استادان دانشگاه و دانشجویان ایرانی تمایل به مهاجرت دارند.

اطلاعات این نهاد حاکی است که ۵۹ درصد دانشجویان و ۶۹ درصد استادان و محققان ایرانی به دلیل «مسائل اقتصادی» به دنبال مهاجرت از ایران کنند.

این گروه‌های شغلی، عمده‌ترین دلیل تمایل خود به مهاجرت را «مشکلات کشور» عنوان کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، ۶۳ درصد پزشکان و پرستاران و ۵۱ درصد دانشجویان نیز «اثرات تحریم» را مهمترین عامل تمایل خود به مهاجرت عنوان کرده‌اند.

گزارش سال ۱۴۰۰ رصدخانـه مهاجرت نشان می‌دهد مهاجرت‌هـای اقتصـادی و کاری به مهمترين نوع مهاجرت ایرانیان تبدیل شده اسـت.

بر اساس این گزارش، بسیاری از مهاجرت‌هایی که در قالب‌های دیگری به جز تحصیلی یـا پناهجویـی انجـام می‌شـود نیز دلایل یـا زمینه‌های اقتصـادی دارد.

پیش از این وب‌سایت خبرآنلاین با بررسی آمار اداره گذرنامه جمهوری اسلامی، از رتبه ۱۹ ایران در «دانشجوفرستی» به دیگر کشورها و افزایش بیش از دو برابری جمعیت ایرانیان مهاجر طی ۳۰ سال اخیر خبر داده بود.

شمار جان‌باختگان واقعه آبادان به دست‌کم ۳۶ تن رسید

 

شمار جان‌باختگان واقعه آبادان به دست‌کم ۳۶ تن رسید


ریزش متروپل و گسترش اعتراضات در آبادان

به روز شده:

آمار رسمی جان‌باختگان واقعه فرو ریختن برج دوقلوی «متروپل» در مرکز شهر آبادان تاکنون به ۳۶ تن رسیده است و تلاش برای یافتن پیکر دیگر باقی‌ماندگان در زیر آوار بر اساس اعلام خانواده‌های ناپدیدشدگان همچنان ادامه دارد.

اعتراضات گسترده در آبادان شامگاه دوشنبه نیز ادامه داشت و ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد نیروهای امنیتی در مقابل معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند. در برخی از ویدئوها صدای تیراندازی شنیده می‌شود.


 

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران در روز سه‌شنبه ۱۰ خرداد، صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، شمار ناپدیدشدگان در زیر آوار را «در مجموع ۳۸ نفر» اعلام کرد که از میان آنها ۳۵ تن تاکنون از زیر آوار خارج شده‌اند و «سه پیکر هم مجهول‌الهویه» هستند.

اظهارات استاندار خوزستان در حالی است که روز دوم خرداد سازمان هلال احمر خوزستان اعلام کرده بود که دست‌کم ۸۰ تن زیر آوار گرفتار مانده‌اند.

همچنین بنا بر گزارش‌ها به نقل از منابع محلی، کارگران هر شیفت کاری ساخت‌وساز «متروپل»، ۱۰۸ تن بوده‌اند که احتمالا دست‌کم آنها هنگام ریزش ساختمان در محل واقعه بوده‌اند.

استاندار خوزستان با بیان این که «ممکن است افرادی مراجعه و عنوان کنند عزیزانی دارند که از روز حادثه مفقود شده‌اند»، گفت که «این مسئله راستی‌آزمایی خواهد شد و در صورت تأیید به دنبال آنها خواهیم گشت.»

خلیلیان روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود که «آمار مفقود بودن ۱۵۰ نفر زیر آوارهای متروپل صحت ندارد و برآورد ما این است که کمتر از ۱۰ نفر زیر آوار باقی مانده باشند.»

او بر پایه نظر کارشناسان عنوان کرد که بخش‌های باقی مانده از ساختمان «متروپل» ایمنی لازم را ندارد و پایدارسازی آن نیز ممکن نیست.

به گفته استاندار خوزستان، «خانه‌ها و فروشگاه‌های اطراف متروپل، تعیین تکلیف خواهند شد» و خسارت آنها «از اموال مالک متروپل و همچنین شرکت‌های بیمه» پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا و به گفته شهاب صدیقی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، قرارگاه خاتم الانبیاء مسئولیت تخریب بخش باقی‌مانده و ناایمن ساختان «متروپل» را برعهده گرفته است.

برج دوقلوی «متروپل» که بخشی از آن در حال ساخت بود و بخشی دیگر به بهره‌برداری رسیده بود، ظهر دوشنبه دوم خرداد در آبادان فرو ریخت. کارشناسان و روزنامه‌نگاران محلی از سال گذشته بارها نسبت به وقوع این واقعه هشدار داده بودند.

موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر داده‌اند.

نگرانی نخبگان از آینده مبهم ایران؛ تمایل بیش از ۴۰ درصد دانش‌آموختگان به مهاجرت

 

نگرانی نخبگان از آینده مبهم ایران؛ تمایل بیش از ۴۰ درصد دانش‌آموختگان به مهاجرت


عکس تزئینی است- آرشیو

بررسی نهادهای پژوهشی ایران نشان می‌دهد که بیش از «۴۰ درصد» از اساتید، دانشجویان، محققان، پزشکان، پرستاران و فعالان استارتاپی در حوزه‌های مختلف «میل به مهاجرت» دارند که اکثر آنها «مشکلات کشور» را از دلایل عمده مهاجرت خود اعلام می‌کنند.

رصدخانه مهاجرت ایران در پژوهشی به بررسی «شاخص میل به مهاجرت» میان «دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، پزشکان، پرستاران، اساتید، محققان، پژوهشگران و فعالان کسب و کارهای نوپا (استارتاپ‌ها)» پرداخته که در نتایج استخراج‌شده از آن، آمده است که «شاخص میل به مهاجرت در همه گروه‌های بررسی شده، بیش از ۴۰ درصد است.»

به عبارت دیگر، بر پایه داده‌های آماری منتشر شده در این پژوهش، ۵۳ درصد اساتید و محققان، ۴۵ درصد پزشکان و پرستاران، ۴۳ درصد فعالان استارتاپی و ۴۰ درصد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها «میل دارند از ایران مهاجرت کنند.»

رصدخانه مهاجرت ایران، نهادی پژوهشی در زمین «تحلیل داده‌های مهاجرتی» است که از سال ۹۷ به عنوان زیر مجموعه پژوهشکده سیاست‌گذاری دانشگاه شریف و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران فعالیت می‌کند.

مهاجرت در ابعاد مختلف علمی، اقتصادی یا اجتماعی آن به دلیل گسترش و شدت گرفتن میل و یا انجام آن توسط بخش‌های مختلف جامعه ایران، به یکی از چند ابرچالش جدی ایران در دهه اخیر تبدیل شده است.

احمد علیرضابیگی، عضو مجلس شورای اسلامی، یازدهم فروردین‌ماه در توییتی با اشاره به اینکه تا آن تاریخ، حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین «قریب به چهار میلیون نفر را وادار به ترک خانه و کاشانه» خود کرده بود، نوشته بود: با یک قیاس سرانگشتی در «میزان مهاجرت هزاران نیروی جوان و مستعد کاری و خروج سرمایه مادی ایرانی»، به آماری «سنگین‌تر از جنگ اوکراین» می‌رسیم.

 

جنگ در اوکراین قریب به چهار میلیون نفر را وادار به ترک خانه و‌ کاشانه خود کرده است‌؛ حال با یک‌ قیاس سر انگشتی در میزان مهاجرت هزاران نیروی جوان و‌ مستعد کاری و خروج سرمایه مادی ایرانی، به آمار سنگین تر از جنگ اوکراین میرسیم

همچنین در بخشی از این پژوهش رصدخانه مهاجرت ایران درباره تاثیر عوامل درونی و بیرونی برای میل به مهاجرت آمده است که «۷۱ درصد پزشکان و پرستاران» به دلیل عوامل بیرونی یعنی «شرایط کشور» میل به مهاجرت دارند، این درصد در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی «۵۸ درصد» است.

میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی جمهوری اسلامی ایران، نیز سوم خرداد گفته بود که «نظام اداری ایران» در حال «تهی شدن» از وجود «نخبگان» است و علت آن را نبود عرصه برای «خودشکوفایی انسان‌های نخبه» در کشور دانسته بود.

این پژوهش تازه انتشار یافته، در خصوص «اساتید دانشگاه و فعالان استارتاپی» هم آورده است که «فعالان استارتاپی ۶۰ درصد» و «اساتید، محققان و پژوهشگران ۸۲ درصد» تمایل خود به مهاجرت را تحت تاثیر عوامل بیرونی دانسته‌اند.»

بر پایه تحلیل آمار دریافتی از اداره گذرنامه در بازه زمانی سال‌های ۸۰ تا مرداد ۹۹ که وب‌سایت خبرآنلاین بیست و هفتم اردیبهشت‌ماه منتشر کرد، ۳۷.۲ درصد از «دارندگان مدال در المپیادهای دانش‌آموزی»، ۲۵.۵ درصد از «مشمولان بنیاد نخبگان» و ۱۵.۴ درصد از افراد «حائز رتبه‌های یک تا هزار» آزمون سراسری «کشور را ترک کرده» و مقیم خارج از ایران شده‌اند.

یکی از دلایل بیرونی (شرایط کلی کشور) تاثیرگذار بر مهاجرت، «وضعیت اقتصادی» ایران عنوان شده‌است که در این پژوهش درباره آن آمده‌است: «۷۳ درصد پزشکان و پرستاران» و «۵۹ درصد دانشجویان» اثرات «تورم» را بر «تمایل به مهاجرت» خود «بسیار زیاد» دانسته‌اند.

وب‌سایت «دیده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بان کسب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار»نیز در پژوهشی که فروردین‌ماه ۱۴۰۱ از یکهزار فعال حوزه کسب و کار ایران انجام داد، ضمن اعلام اینکه «کارآفرینان به محیط کسب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کار سال ۱۴۰۱ بدبین هستند»، تشدید «مهاجرت نیرو‌های متخصص و تحصیل‌کرده» نکته دیگری بود که به آن اشاره داشت و نوشته بود: «۶۱ درصد» از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی، معتقدند «مهاجرت نیروی انسانی متخصص از کشور، افزایش خواهد یافت.»

شدت گرفتن موج مهاجرت نخبگان و یا متخصصان در برخی حوزه‌ها چنان چشمگیر شده که حتی در برخی نهادهای حاکمیتی نیز مورد توجه قرار گرفته تا آنجا که سیزدهم آبان‌ماه ۱۴۰۰ حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از «کاهش تعداد نیروهای کادر تخصصی درمان» همزمان با «افزایش درخواست مهاجرت پزشکان به خارج از کشور» ابراز نگرانی کرده بود.

هر چند که بیست و ششم آبان‌ ۱۴۰۰ همزمان با انتشار گزارش‌هایی در مورد افزایش یافتن مهاجرت‌ و «فرار مغزها» از ایران، رهبر جمهوری اسلامی از «روند مهاجرت نخبگان» انتقاد کرده بود و برخی افراد در دانشگاه‌ها را «عناصری» دانسته بود که به گفته او، جوانان را نسبت به آینده «مایوس» و به «ترک کشور» تشویق می‌کنند.

 

نبیه بری برای هفتمین بار به ریاست مجلس لبنان برگزیده شد

 

نبیه بری برای هفتمین بار به ریاست مجلس لبنان برگزیده شد


نبیه بری

مجلس لبنان سه‌شنبه در نخستین جلسه خود، نبیه بری، سیاست‌مدار کهنه‌کار شیعه، را برای هفتمین دوره به ریاست مجلس این کشور برگزید.

نبیه بری در این رای‌گیری داخلی موفق به کسب ۶۵ رای از مجموع ۱۲۸ رای نمایندگان مجلس شد. براساس نظام سیاسی فرقه‌ای لبنان، این سمت همواره در اختیار نماینده‌ای شیعه است.

این کمترین آرایی است که تاکنون نبیه بری، رئیس ۸۴ ساله مجلس لبنان، برای حفظ سمتش به دست می‌آورد و این امر نشان‌ از ساختار جدید مجلس لبنان دارد که در آن حزب‌الله، جنبش شیعه تحت حمایت ایران و متحدانش، اکثریتی را که در سال ۲۰۱۸ کسب کرده بودند، از دست داده‌اند.

این نخستین جلسه مجلس جدید لبنان پس از انتخابات ۱۵ مه، و اولین رای‌گیری پس از فروپاشی اقتصادی لبنان و انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ بود.

نبیه بری که رهبر جنبش امل است، از سال ۱۹۹۲ ریاست مجلس لبنان را برعهده داشته و از متحدان نزدیک حزب‌الله است.

نبیه بری
نبیه بری

الیاس بوصعب، وزیر آموزش و پروش پیشین این کشور، نیز به‌عنوان معاون رئیس مجلس انتخاب شد.

بوصعب با حزب «جنبش میهنی آزاد» که میشل عون، رئیس جمهوری لبنان، نیز به آن تعلق دارد و وابسته به حزب‌الله محسوب می‌شود، متحد است.

او با کسب ۶۵ رای در دور دوم رای‌گیری، غسان اسکاف، نماینده تازه‌واردی را که به‌عنوان نماینده مستقل معرفی شده است، شکست داد.

نتایج این رای‌گیری به این معنا است که متحدان حزب‌الله همچنان توانسته‌اند دو پست مهم پارلمان لبنان را حفظ کنند.

انتخابات پارلمانی لبنان در شرایطی برگزار شد که این کشور با فروپاشی کامل اقتصادی روبرو است. بانک جهانی، پیشتر، بحران اقتصادی لبنان را بدترین بحران در کشورهای جهان از سال ۱۸۵۰ تا‌کنون ارزیابی کرده بود.

بیش از ۸۰ درصد جمعیت لبنان، زیر خط فقر هستند و لیره، واحد پول ملی، نزدیک به ۹۰ درصد ارزش خود را برابر دلار از دست داده و نرخ بیکاری به حدود ۳۰درصد رسیده است.

لبنان بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که نزدیک به ۷۰ درصد آنها مسلمان (شیعه و سنی) هستند و مسیحیان مارونی بیش از یک چهارم جمعیت آن کشور را تشکیل می‌دهند.

ایران از یونان خواست در مورد نفتکش‌ها «از مسیر قانونی» عمل کند

 

ایران از یونان خواست در مورد نفتکش‌ها «از مسیر قانونی» عمل کند


سعید خطیب زاده - آرشیو

پس از توقیف دو نفتکش یونانی در خلیج فارس از سوی سپاه پاسداران، جمهوری اسلامی از یونان خواسته است که برای حل بحران توقیف کشتی‌ها «به جای هیاهو از مسیر قانونی اقدام کند.»

نیروهای نظامی ایران روز جمعه دو نفتکش یونانی را توقیف کردند. یونان پیش از آن محموله یک نفتکش به نام «پگاس» با پرچم ایران را - که در ماه آوریل توقیف کرده بود - به مقامات آمریکا تحویل داد.

آمریکا که تحریم‌های سختی را، از جمله به دلیل برنامه هسته‌ای، علیه ایران وضع کرده است، محموله نفت‌ ایران در کشتی پگاس را مصادره کرد.

دیپلمات‌های آمریکایی و یونانی از ایران خواسته‌اند فورا نفتکش‌های یونانی و محموله‌ها و خدمه آنها را آزاد کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که واشنگتن از یونان «در مواجهه با این توقیف غیرموجه» حمایت می‌کند.

سعيد خطيب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، اما واشنگتن را «بزرگ‌ترین برهم زننده تجارت آزاد» در جهان خواند و گفت: «بلینکن باید بداند وقت و فصل این حرف‌ها گذشته که کشورش به تنهایی بر دنیا قواعد داخلی خود را دیکته کند.»

خطیب زاده در اظهاراتی که به نظر می‌رسد درباره گفت‌و‌گوی اخیر وزیران خارجه یونان و آمریکا درباره توقیف نفتکش‌های یونان در خلیج فارس است، به خبرنگاران در تهران گفت پس از توقیف کشتی ایرانی، جمهوری اسلامی تلاش کرد به طور مستقیم با یونان صحبت کند «اما دولت یونان نشان داد که دستور طرف ثالث برای آن مهمتر بود.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران در عین حال روابط جمهوری اسلامی با یونان را «محترمانه» خواند و گفت روابط دو جانبه «باید در همین بستر ادامه یابد.» وی از دولت یونان خواست که «به جای هیاهو از مسیر قانونی اقدام کند، وکیل بگیرد، و ما به عنوان وزارت امور خارجه نیز کمک می‌کنیم» خطیب زاده گفت خدمه نفتکش‌های توقیف‌شده یونان در سلامت هستند و به یونان توصیه کرد مسیر حقوقی و قضایی را در پیش بگیرد.

خطیب‌زاده در اظهاراتش در عین حالی که روشن بود اقدام ایران را در واکنش به توقیف کشتی پگاس در یونان توصیف می‌کند، و بیان این که «چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی» در ادامه اظهاراتش این طور مدعی شد که کشتی‌های یونانی در آب‌های سرزمینی ایران مرتکب تخلف شده‌اند و ایران به همین دلیل آنها را توقیف کرده است. خبرگزاری‌ها پیشتر گزارش کرده‌اند که کشتی‌های یونانی در خارج از آب‌های ایران توقیف شدند.

شرکت دلتا تانکرز، مالک کشتی توقیف شده پوزیدون، روز سه‌شنبه با ارسال بیانیه‌ای به صدای آمریکا اعلام کرد که این نفتکش که در خلیج فارس تردد می‌کرد پس از بارگیری در بندر بصره در عراق عازم یکی از بنادر یونان بود که روز جمعه ۶ خرداد ۱۴۰۱ توسط نیروهای نظامی ایران متوقف شد. این کشتی سپس به سوی آب‌های ایران هدایت شد و هم‌اینک در آب‌های ایران قرار دارد.

مالک کشتی یونانی به صدای آمریکا: سلامت خدمه نفتکش اولویت اصلی ما است

 

مالک کشتی یونانی به صدای آمریکا: سلامت خدمه نفتکش اولویت اصلی ما است


تصویر بیانیه‌ای که توسط شرکت «دلتا تانکرز» برای صدای آمریکا ارسال شده است

شرکت کشتیرانی یونانی و مالک یکی از نفتکش‌های توقیف‌شده می‌گوید که اولویت این شرکت نگران وضعیت این کشتی و خدمه آن است.

شرکت دلتا تانکرز، مالک کشتی توقیف شده پوزیدون، در خصوص دلایل اقامه شده برای بازداشت این نفتکش روز سه‌شنبه با ارسال بیانیه‌ای به صدای آمریکا اعلام کرد که این نفتکش که در خلیج فارس تردد می‌کرد پس از بارگیری در بندر بصره در عراق عازم یکی از بنادر یونان بود که روز جمعه ۶ خرداد ۱۴۰۱ توسط نیروهای نظامی ایران متوقف شد. این کشتی سپس به سوی آب‌های ایران هدایت شد و هم‌اینک در آب‌های ایران قرار دارد.

بنا بر این بیانیه، این شرکت نگران اوضاع است، شرایط را به دقت تحت‌ نظر دارد، و با تمامی طرف‌های ذیربط در تماس است تا این مشکل هرچه سریعتر حل شود.

در این بیانیه همچنین با تصریح این موضوع که سلامت و ایمنی خدمه این کشتی مهمترین اولویت شرکت «دلتا تانکرز» است و این شرکت تمام توان و امکانات خود را برای آزادسازی هرچه سریعتر خدمه این نفتکش به کار می‌برد، آمده است که شرکت مزبور به تماس با خانواده‌های خدمه و پشتیبانی از آنها ادامه می‌دهد.

یک مقام این شرکت همچنین به خبرنگار صدای آمریکا گفت که اولین تماس با خدمه در روز شنبه انجام شده است و تمامی آنها سلامت هستند. وی همچنین گفت که مقامات این شرکت در تماس روزانه از طریق ناخدای این کشتی اوضاع خدمه این نفتکش توقیف‌شده را زیر نظر دارند.

نفتکش پوزیدون که در سال ۲۰۱۱ ساخته شده، در یونان ثبت شده است. این نفتکش در زمان بازداشت تحت پرچم یونان تردد می‌کرد و حامل حدود یک میلیون بشکه نفت بود.

نفتکش پوزیدن به همراه نفتکش یونانی دیگری به نام «پرودنت واریر» روز جمعه در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شده است.

به نظر می‌رسد این اقدام ایران به تلافی توقیف نفتکش روسی لانا (با نام قبلی پگاس) حامل ۷۰۰ هزار بشکه نفت ایران در ۲۶ فروردین امسال در آب‌های یونان انجام شده باشد. طی روزهای گذشته محموله این کشتی بنا بر درخواست وزارت دادگستری آمریکا، تحویل یک نفتکش آمریکایی شد. روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اما در اطلاعیه ای اعلام کردکه این دو فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات توقیف کرده‌است.

در این بیانیه به جزئیات این تخلف اشاره نشده است.

سازمان بنادر و دریانوردی ایران هم در اطلاعیه‌ای مدعی شده که علت توقیف دو فروند نفتکش یونانی «برخی تخلفات دریایی» بوده است.

این درحالی است که یونان توقیف نفتکش‌هایش توسط ایران را «دزدی دریایی» خوانده است.

در واکنش به این اقدام آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه ۹ خرداد «توقیف غیرقابل توجیه» دو نفتکش با پرچم یونان توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را محکوم کرد.

آنتونی بلینکن در گفت‌وگوی تلفنی با نیکوس دِندیاس همتای یونانی خود گفت: «ادامه مزاحمت ایران برای کشتی‌ها و دست‌درازی به حقوق و آزادی عبور و مرور دریایی تهدیدی برای امنیت دریانوردی و اقتصاد جهانی است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیران خارجه آمریکا و یونان از ایران خواستند که فورا نفتکش‌های توقیف شده، محموله‌ها و خدمه آن‌ها را آزاد کند.

تقریبا یک چهارم نفتکش‌های عظیم جهان با پرچم یونان تردد می‌کنند و افزایش تنش‌ها بین یونان و ایران باعث شده است که قیمت نفت در روز دوشنبه به ۱۲۰ دلار افزایش یابد.

«فشار شدید» نهادهای زنازاده و سفاک و شیاد و کلاش و پلید و خبیث بی شرف و بی وجدان امنیتی بر سینماگران امضاءکننده بیانیه «تفنگت را زمین بگذار»

 

«فشار شدید» نهادهای زنازاده و سفاک و شیاد و کلاش و پلید و خبیث بی شرف و بی وجدان امنیتی بر سینماگران امضاءکننده بیانیه «تفنگت را زمین بگذار»

محمد رسول‌اف، نویسنده و کارگردان شناخته شده، با انتشار متنی در اینستاگرام خبر داد که پس از انتشار بیانیه معروف به «تفنگت را زمین بگذار»، تماس‌های زیادی از سوی نهادهای مختلف با سینماگران امضاءکننده این بیانیه گرفته شده است و از آن‌ها خواسته‌اند که امضای خود را پس بگیرند یا با خبرگزاری‌ها برای «بی‌اعتبار کردن» این بیانیه گفت‌وگو کنند.

نزدیک به صد نفر از سینماگران ایرانی روز هشتم خرداد با انتشار بیانیه‌ای از نظامیانی که به نوشته آن‌ها «تبدیل به عامل سرکوب مردم شده‌اند»، خواسته بودند که سلاح‌هایشان را زمین بگذارند و «به آغوش ملت بازگردند».

آقای رسول‌اف که از امضاءکنندگان این بیانیه است روز سه‌شنبه ۱۰ خرداد نوشت: «برخی از امضاءکنندگان را از دستگیری ترسانده‌اند یا به برخی گفته‌اند دیگر نمی‌توانید کار کنید».

این کارگردان تقدیر شده سینمای ایران نوشته که «عده‌ای می‌خواهند با نظامی‌گری صدای سینماگران علیه خشونت را ساکت کنند».

 

از زمان انتشار بیانیه معروف به «تفنگت را زمین بگذار»، رسانه‌های نزدیک به نهادهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی با انتشار گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی، شدیدا از این بیانیه انتقاد کرده و مدعی شده‌اند که برخی از این سینماگران امضای خود را پس گرفته‌اند.

مجید برزگر، جعفر پناهی، لیلا حاتمی، پوران درخشنده، رضا درمیشیان، مهدی کرم‌پور، ابوالحسن داوودی، محمد رسول‌اف، کتایون ریاحی، مصطفی آل‌احمد، سامان سالور، علیرضا رئیسیان، بهتاش صناعی‌ها، مریم مقدم، علی مصفا و تهمینه میلانی از جمله امضاکنندگان بیانیه بودند.

امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به این‌که «فوج خروشان مردم ستم‌دیده از جای جای ایران فریاد همراهی و همدلی با مردم دردمند آبان سر داده‌اند» گفته‌اند: «اکنون که خشم عمومی از فساد، دزدی، ناکارآمدی سرکوب و خفقان، امواج همبسته‌ای از اعتراضات مردمی را به دنبال داشته است از همه افرادی که در یگان‌های نظامی تبدیل به عامل سرکوب مردم شده‌اند می خواهیم سلاح های خود را بر زمین گذاشته و به آغوش ملت بازگردند».

اشاره بیانیه اخیر سینماگران، به ریزش برج متروپل در آبادان است که اعتراض‌های گسترده‌ای در این شهر و نیز چند شهر دیگر ایران را به دنبال داشته است.

 

 

گفت‌و‌گوی وزیران امور خارجه آمریکا و سعودی درباره ایران

 

گفت‌و‌گوی وزیران امور خارجه آمریکا و سعودی درباره ایران


دیدار آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی - آرشیو

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه با شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، تلفنی گفت‌وگو کرد.

وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که وزیر امور خارجه آمریکا و همتای سعودی او درباره چالش‌های مربوط به برنامه هسته‌ای و «رفتار بی‌ثبات‌کننده» ایران در منطقه، و همچنین فرصت‌های همکاری بیشتر در مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، آقای بلینکن از تلاش‌های عربستان سعودی برای تقویت و تمدید آتش‌بس در یمن تشکر کرد.

جلوگیری از تهدیدات اقتصادی، زیست‌محیطی و انسانی ناشی از حضور نفتکش «سیفر» در منطقه دریای سرخ نیز از مسائل مورد گفت‌وگو عنوان شده‌است.

در خصوص اوکراین نیز بلینکن بر اهمیت حمایت بین‌المللی از این کشور برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود تاکید کرد و گفت که بحران امنیت غذایی ناشی از حمله روسیه به اوکراین نیاز به اقدام جهانی دارد.

از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) تاکنون، واشنگتن و بسیاری از شرکای جهانی تحریم‌هایی جامع و متنوعی را در حوزه های مختلفی بر مسکو، رئیس‌جمهوری روسیه، و متحدانش وضع کرده‌اند.

شمار جان‌باختگان واقعه آبادان دست‌کم به ۳۵ تن رسید

 

شمار جان‌باختگان واقعه آبادان دست‌کم به ۳۵ تن رسید


ریزش متروپل و گسترش اعتراضات در آبادان

آمار رسمی جان‌باختگان واقعه فرو ریختن برج دوقلوی «متروپل» در مرکز شهر آبادان تاکنون به ۳۵ تن رسیده است و تلاش برای یافتن پیکر دیگر باقی‌ماندگان در زیر آوار بر اساس اعلام خانواده‌های ناپدیدشدگان همچنان ادامه دارد.

این در حالی است که خبرگزاری تسنیم تعداد جان‌باختگان را ۳۶ تن اعلام کرده است.

اعتراضات گسترده در آبادان شامگاه دوشنبه نیز ادامه داشت و ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد نیروهای امنیتی در مقابل معترضان گاز اشک‌آور شلیک کردند. در برخی از ویدئوها صدای تیراندازی شنیده می‌شود.


 

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران در روز سه‌شنبه ۱۰ خرداد، صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، شمار ناپدیدشدگان در زیر آوار را «در مجموع ۳۸ نفر» اعلام کرد که از میان آنها ۳۵ تن تاکنون از زیر آوار خارج شده‌اند و «سه پیکر هم مجهول‌الهویه» هستند.

اظهارات استاندار خوزستان در حالی است که روز دوم خرداد سازمان هلال احمر خوزستان اعلام کرده بود که دست‌کم ۸۰ تن زیر آوار گرفتار مانده‌اند.

همچنین بنا بر گزارش‌ها به نقل از منابع محلی، کارگران هر شیفت کاری ساخت‌وساز «متروپل»، ۱۰۸ تن بوده‌اند که احتمالا دست‌کم آنها هنگام ریزش ساختمان در محل واقعه بوده‌اند.

استاندار خوزستان با بیان این که «ممکن است افرادی مراجعه و عنوان کنند عزیزانی دارند که از روز حادثه مفقود شده‌اند»، گفت که «این مسئله راستی‌آزمایی خواهد شد و در صورت تأیید به دنبال آنها خواهیم گشت.»

خلیلیان روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود که «آمار مفقود بودن ۱۵۰ نفر زیر آوارهای متروپل صحت ندارد و برآورد ما این است که کمتر از ۱۰ نفر زیر آوار باقی مانده باشند.»

او بر پایه نظر کارشناسان عنوان کرد که بخش‌های باقی مانده از ساختمان «متروپل» ایمنی لازم را ندارد و پایدارسازی آن نیز ممکن نیست.

به گفته استاندار خوزستان، «خانه‌ها و فروشگاه‌های اطراف متروپل، تعیین تکلیف خواهند شد» و خسارت آنها «از اموال مالک متروپل و همچنین شرکت‌های بیمه» پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا و به گفته شهاب صدیقی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، قرارگاه خاتم الانبیاء مسئولیت تخریب بخش باقی‌مانده و ناایمن ساختان «متروپل» را برعهده گرفته است.

برج دوقلوی «متروپل» که بخشی از آن در حال ساخت بود و بخشی دیگر به بهره‌برداری رسیده بود، ظهر دوشنبه دوم خرداد در آبادان فرو ریخت. کارشناسان و روزنامه‌نگاران محلی از سال گذشته بارها نسبت به وقوع این واقعه هشدار داده بودند.

موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر داده‌اند.

یک مقام مالیاتی ایران: برخی پزشکان به جای استفاده از کارتخوان از بیماران «دلار» می‌گیرند

 

یک مقام مالیاتی ایران: برخی پزشکان به جای استفاده از کارتخوان از بیماران «دلار» می‌گیرند

یک مقام سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که برخی مراکز درمانی و کلینیک‌ها به جای استفاده از کارتخوان، مراجعان خود را وادار می‌کنند که با «دلار» هزینه‌های درمان را پرداخت کنند.

وحید عزیزی، مدیر دفتر بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی، اظهار داشت: بیشتر گزارش‌های مردم از «فرار مالیاتی»، مربوط به «استفاده نکردن پزشکان از کارتخوان» و «هدایت مراجعان» به استفاده از سایر روش‌ها برای پرداخت است.

به گفته او، «برخی از مراکز درمانی و کلینیک‌ها به‌جای کارتخوان، افراد را به خرید دلار برای پرداخت هزینه خدمات درمانی وادار کرده‌اند».

 

ایسنا نوشته بعضی دکترا به جای استفاده از #کارتخوان از بیمار دلار میگیرن!!!!! فک کن طبابت در حد #ریال ویزیت در حد #دلار نوبرشه والا :/ #پزشک_کاسبکار

نرخ دلار در ایران هم‌چنان افزایشی است

 

نرخ دلار در ایران هم‌چنان افزایشی است

نرخ دلار در بازار آزاد ایران که روز دوشنبه، ۹ خرداد، با نرخ ۳۱ هزار و ۱۳۰ تومان به بالاترین قیمت از مهرماه سال ۱۳۹۹ رسیده بود، همچنان روند افزایشی دارد.

بر اساس گزارش‌ها در وب‌سایت‌هایی که بهای ارزهای خارجی در ایران را ثبت می‌کنند، قیمت دلار در بازار آزاد ایران در روز سه‌شنبه، ۱۰ خرداد، به رقم ۳۱ هزار و ۲۵۰ تومان هم رسید.

نرخ دلار از نیمه پارسال که دولت ابراهیم رئیسی کار خود را آغاز کرد، حدود ۲۵ درصد افزایش قیمت داشته است. بخش اعظم این افزایش مربوط به بهار سال جاری است، به‌ طوری که نرخ دلار از حدود ۲۶ هزار تومان به بالای ۳۱ هزار تومان اوج گرفته است.

قیمت یورو نیز که روز دوشنبه به ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده بود، با نرخ ۳۳ هزار و ۵۵۰ تومان هم در بازار آزاد ایران معامله شد.

از زمان توقف مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی موسوم به «برجام» و کاهش امیدها به رفع تحریم‌های آمریکا کاهش ارزش پول ایران و رشد نرخ ارزهای خارجی شتاب گرفته است.

خبرهای ضدونقیض از توقیف «برادران لیلا» پس از نمایش در جشنواره کن

 

خبرهای ضدونقیض از توقیف «برادران لیلا» پس از نمایش در جشنواره کن

نمایی از فیلم «برادران لیلا»

در واکنش به انتشار خبر غیررسمی توقیف فیلم سینمایی «برادران لیلا» که در جشنواره کن فرانسه هم حضور داشت، تهیه‌کننده فیلم این خبر را «گمانه‌زنی رسانه‌ها» خواند و گفت ارسال فیلم به کن با «تعامل کامل با سازمان سینمایی» وزارت ارشاد انجام گرفت.

در مقابل اما، روزنامه جام‌جم، متعلق به صداوسیما، با انتشار گزارشی مدعی شد که این فیلم «بایگانی» می‌شود، چون «پیش از حضور در جشنواره کن برای دریافت پروانه نمایش اقدام نکرده است».

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد نوروزبیگی، تهیه‌کننده «برادران لیلا»، روز سه‌شنبه، ۱۰ خرداد، با بیان این‌که در حال گفت‌وگو با سازمان سینمایی برای صدور مجوز نمایش هستند، اظهار امیدواری کرد: «فیلمی که پروانه ساخت برای آن صادر شده، حتماً پروانه نمایش هم دریافت خواهد کرد.»

با این حال، روزنامه جام‌جم به‌نقل از یک «مقام ارشد سازمان سینمایی» که نامش را در گزارش نیاورده نوشت: «دیگر بعید است اعضای شورای پروانه نمایش مجاب به تماشای این فیلم شوند.»

او افزود: «اعتراض‌شان [اعضای شورا] به این است که به چه دلیل الان باید فیلمی‌ را ببینیم که دور دنیا چرخیده است.»

اکران فیلم در ایران منوط به صدور مجوز نمایش در سازمان سینمایی است که زیر نظر وزارت ارشاد اداره می‌شود.

سعید روستایی، کارگردان فیلم «برادران لیلا»، پس از دریافت جایزه فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم،‌فیپرِشی، در جشنواره کن فرانسه این جایزه را به مردم آبادان تقدیم کرد و ترانه علیدوستی، بازیگر این فیلم، نیز در نشست خبری در جشنواره کن، در پاسخ به پرسش رادیوفردا گفت که «قائل» به استفاده از تریبون‌هایی چون جشنواره سینمایی کن برای بیان مطالبات مردم ایران است.

چند روز بعد، محمد خزاعی، سینماگران ایرانی حاضر در جشنواره کن ۲۰۲۲ را متهم کرد که «برای کسب جایزه به رفتارهای نمایشی و غیرصادقانه» تن داده‌اند و مدعی شد که «اظهارات غیرسینمایی» و «نمایش پوپولیستی» اهالی سینمای ایران در جشنواره‌های بین‌المللی فاقد «مشروعیت و اعتبار» است.

وزارت خارجه ایران «عاملان» سوء قصد به جان سرهنگ سپاه را تهدید کرد

 

وزارت خارجه ایران «عاملان» سوء قصد به جان سرهنگ سپاه را تهدید کرد

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، عاملان سوء قصد به جان حسن صیادخدایی، سرهنگ سپاه پاسداران، را به «دریافت پاسخ دردناک» تهدید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید خطیب‌زاده در نشست خبری سه‌شنبه ۱۰ خرداد خود گفت: «ما می‌دانیم چه کسی ترور شهید صیاد خدایی را صورت داده است و این که چه طرف ثالثی است و از مسیرهایی که باید، پیام‌هایش را گرفته است و حتماً پاسخ خود را به صورت دردناک دریافت خواهد کرد.»

حسن صیاد خدایی عصر روز یکم خرداد در یکی از کوچه‌های منتهی به خیابان مجاهدین اسلامی در شرق تهران هنگام خروج از خانه‌اش با «پنج» گلوله دو موتورسوار کشته شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران توضیح بیشتری در مورد افرادی که به گفته او این اقدام را انجام داده‌اند نداد.

در همین حال خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، روز یک‌شنبه هفته جاری در گزارشی از پنج کارشناس اطلاعاتی و فناوری اسرائیل به عنوان اهداف بالقوه این انتقام‌گیری نام برد.

خبرگزاری فارس در مقاله‌ای تحت عنوان «صهیونیست‌هایی که باید مخفیانه زندگی کنند» مدعی شد که این افراد «علیه کشورهای اسلامی اقدامات خرابکارانه انجام می‌دهند» و همچنین مدعی شد که «علاوه بر خودشان، خانواده‌ها، همکاران و تمام اقدامات‌شان، شبانه‌روز تحت رصد دقیق اطلاعاتی و امنیتی» گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی هستند.

افرادی که خبرگزاری فارس آنها را تهدید کرده عبارتند از سرلشکر «عاموس مالکا» از افسران ارشد ارتش اسرائیل، «امیر لوینتال»، از جمله کارشناسان برجسته امنیت سایبری در بخش ترابری ریلی اسرائیل، «گال گنوت»، فعال در یگان سایبری ۸۲۰۰ اسرائیل، خانم «اینبال آریلی»، از کارآفرینان اسرائیلی و «عامیت ملتسر» اوانجلیست سرشناس.

روز دوشنبه، نهم خرداد، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، نیز اسرائیل را مسئول حمله به حسن صیادخدایی معرفی کرد و وعده «انتقام» داد.

در همان روز اسرائیل از شهروندانش خواست به دلیل خطرات احتمالی از سوی ایران، به ترکیه سفر نکنند.

انتشار عمومی «اسناد محرمانه مسروقه» از فعالیت اتمی ایران به دست نخست‌وزیر اسرائیل

 

انتشار عمومی «اسناد محرمانه مسروقه» از فعالیت اتمی ایران به دست نخست‌وزیر اسرائیل


نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل

نفتالی بنت، نخست‌ وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه، ۱۰ خرداد، با انتشار پیامی، در واکنش به سخنان تازه وزیر خارجه ایران که اسرائیل را به «انتشار دروغ‌های زیاد» متهم کرده بود، اسناد محرمانه مربوط به فعالیت اتمی ایران را در توییتر منتشر کرد.

آقای بنت در این پیام متقابلا جمهوری اسلامی را به «دروغ گفتن» به جهانیان متهم کرده و اسنادی را به زبان فارسی نشان می‌دهد که به گفته او محتوای آن نشان‌دهنده «نقشه فریبکاری اتمی ایران» است و برگه‌های آن مهر وزارت اطلاعات ایران را بر خود دارد.

این مقام ارشد اسرائیلی ساعتی بعد در یک پیام توییتری دیگر لینک تمام این اسناد «محرمانه مسروقه» را به طور عمومی منتشر کرد. این اسناد هم‌اکنون در گوگل‌درایو در دسترس همگان است.

توییت حاوی لینک گوگل‌درایو: 

 

Iran stole classified documents from the UN’s Atomic Agency and used that information to systematically evade nuclear probes. How do we know? Because we got our hands on Iran’s deception plan. It’s right here: drive.google.com/folderview?id=

طومار سه‌هزار امضایی فعالان صنفی ایران در اعتراض به نقض حقوق معلمان و کارگران

 

طومار سه‌هزار امضایی فعالان صنفی ایران در اعتراض به نقض حقوق معلمان و کارگران


اعتراضات کارگری در ایران

با تشدید فشارها به فعالان کارگری و معلمان در ایران، سه هزار فعال صنفی با امضای طوماری خطاب به هیئت‌های نمایندگی شرکت‌کننده در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار خواستار رفع فوری و بی قید و شرط تمامی اتهامات منتسب به فعالان صنفی محبوس در ایران شدند.

امضاکنندگان این تومار، از شرکت‌کنندگان در اجلاس سالانه سازمان جهانی کار خواسته‌اند موضوع نقض حقوق معلمان و فعالان کارگری «به صورت ویژه» در دستور کار اجلاس قرار گیرد.

آنها خواستار اخراج نمایندگان دولت‌ساخته جمهوری اسلامی از اجلاس سازمان جهانی کار و آزادی بی‌قید و شرط بازداشت‌شدگان صنفی از جمله معلمان و کارگران شده‌اند.

پیمان شجیراتی، فعال کارگری، روز دوشنبه ۹ خرداد به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که این طومار به ابتکار شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان تهیه شده و تاکنون بیش از سه هزار تن آن را امضا کرده‌اند.

به گفته آقای شجیراتی سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی فقر را به دستمزدبگیران از جمله کارگران و معلمان تحمیل کرده، اما حکومت به جای حل مشکلات معیشتی، به سرکوب و بازداشت روی می‌آورد.

او با اشاره به این که اخیرا نزدیک به ۴۰ معلم بازداشت شده‌اند، گفت که وضعیت کارگران نیز همین طور است که یا بازداشت شده‌اند و یا برایشان پرونده‌سازی شده است.

پیمان شجیراتی با بیان این که سازمان جهانی کار و اعضای آن از طریق گزارش‌ها و نامه‌ها از آنچه بر کارگران ایران می‌گذرد و عمل نکردن حکومت به معاهدات آگاه است، تصریح کرد: «اما سازمان جهانی کار همیشه با جمهوری اسلامی مماشات کرده است و تعارض منافع باعث می‌شود این نهادها چشمشان را بر مسائل کارگران ببندند.روز گذشته نیز کانون معلمان همدان در بیانیه‌ای با حمایت از معلمان زندانی و اعتراض نسبت به «پرونده‌سازی» علیه آنها، به مسئولان گوشزد کرد که «غفلت و بی‌توجهی نسبت به خواسته‌های جامعه فرهنگیان، تعمیق اعتراضات و گسترش نارضایتی‌ها را در پی خواهد داشت.»

به گزارش کانال صنفی معلمان ایران، در این بیانیه که روز یک‌شنبه هشتم خرداد انتشار یافته، تأکید شده است که مقامات با «چنین اتهامات ناروا، نمی‌توانند مسیر حق‌طلبی فرهنگیان کشور را منحرف سازند.»

رزمایش نظامی اسرائیل برای تمرین حمله به مواضع حزب‌الله و ایران

 

رزمایش نظامی اسرائیل برای تمرین حمله به مواضع حزب‌الله و ایران 



ارتش اسرائیل برای آماده‌سازی سربازانش با هدف مقابله با جمهوری اسلامی ایران و نیروهای حزب الله لبنان، در حال برگزاری رزمایش نظامی دفاعی، در قبرس است.
در این رزمایش که با همراهی نیروهای گارد ملی قبرس برگزار می‌شود، نیروهای هوایی، دریایی، یگان مهندسی، رزمی، نیروهای اطلاعاتی و اداره دفاع سایبری به همراه نیروی زمینی ارتش اسرائیل، نبرد با جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش در منطقه از جمله حزب الله لبنان را بازسازی می‌کنند.

پایگاه خبری فیلینیوز قبرس اعلام کرد: این رزمایش بزرگ‌ترین مانور نظامی مشترک این کشور با اسرائیل است. ارتش اسرائیل هم با مهم خواندن این رزمایش اعلام کرد: این تمرین نظامی از نظر گستردگی و یگان‌های حاضر، در نوع خود، در جهان کم‌نظیر است. براساس اعلام ارتش اسرائیل هدف از این رزمایش، ارتقاء آمادگی نیروها و افزایش توان آنها برای انجام مأموریت‌ها «در عمق خاک دشمن و در عین حال ترکیب و به حداکثر رساندن قابلیت‌های چند رشته‌ای» است.

این رزمایش شامل کمک هلیکوپترهای رزمی به نیروهای زمینی، تخلیه مجروحان توسط هلیکوپترهای تهاجمی، هدایت و همراهی نیروهای زمینی و همچنین رها کردن تجهیزات لجستیکی توسط هواپیماهای ترابری نیروی هوایی ارتش خواهد بود.

اسرائیل در طول ماه مه، ماهی که آنرا «ماه جنگ» نامگذاری کرد، مشغول برگزاری رزمایش‌های نظامی گوناگون بود. این رزمایش یکماهه دو روز دیگر پایان می‌یابد.

بر اساس اعلام ارتش اسرائیل یکی از مهمترین بخش‌های این سلسله رزمایش، شبیه‌سازی تهاجم به پایگاههای اتمی ایران بوده‌ است که در آن با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی و گردآوری دقیق بانکهای اطلاعاتی، حمله گسترده نظامی به تاسیسات هسته‌ای زیرزمینی و اهداف نظامی ایران اجرا خواهد شد.

این رزمایش در حالی برگزار می‌شود که با توجه به توقف طولانی مذاکرات احیای برجام و عدم‌ اطمینان جهانی از بازگشت ایران به توافق هسته‌ای، اسرائیل بار دیگر تاکید کرده اجازه نخواهد داد ایران به «کشوری هسته‌ای» تبدیل شود.

اسرائیل، قبرس و یونان، متحدان نزدیکی هستند و منافع استراتژیک مشترکی دارند.

جو بایدن متقلب و ریاکار و روان پریش و زبان نفهم و پیر خرفت واحمق :‌ برای حفظ آزادی باید هزینه داد

 

جو بایدن  متقلب و ریاکار و روان پریش و زبان نفهم و پیر خرفت واحمق :‌ برای حفظ آزادی باید هزینه داد


رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه در مراسم روز یادبود که هر ساله به مناسبت بزرگداشت سربازان آمریکایی کشته شده در جنگ برگزار می‌شود گفت:« آزادی هرگز رایگان نبوده و دموکراسی همیشه به قهرمانان نیاز داشته است.»

جو بایدن با بیان اینکه ما هم اکنون در دوره حفظ دموکراسی در برابر استبداد قرار داریم افزود:
«امروز اوکراین و مردم آن در خط مقدم مبارزه برای ماندگاری دموکراسی و آزادی، قرار دارند و برای نجات خود می جنگند، اما مبارزه آنها بخشی از یک مبارزه بزرگتر است که همه مردم جهان را با هم متحد می‌کند.»

وی با اشاره به سربازان کشته‌شده آمریکایی تصریح کرد:«بسیاری از میهن پرستانی که اینجا در آرامگاه ابدی‌شان آرمیده‌اند، بخشی از نبرد بین دموکراسی و خودکامگی، بین آزادی و سرکوب و جاه طلبی بوده‌اند.»

بایدن ضمن تقبیح رفتار دیکتاتورمآبانه سران برخی حکومت‌ها گفت:«عده‌ای دائم به دنبال تسلط بر زندگی و آزادی مردم هستند و در برابر آنها شمار زیادی، در حال نبرد برای ماندگاری اصول اساسی دموکراتیک، حاکمیت قانون، انتخابات آزاد و منصفانه، آزادی بیان و نوشتن و گردهمایی و انتخاب آزادانه دین و مذهب.»

در این مراسم، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا هم در مورد اوکراین گفت: «امروز، در میدان‌های نبرد اوکراین، جهان دوباره شاهد توان شهروندان و سربازان آزادیخواه است که تن به استبداد ظلم و ستم نمی‌دهند.»

وی افزود: «آزادی اوکراینی‌ها مورد حمله قرار گرفته است، اما نظم بین‌الملل نیز ریشه در قوانینی دارد که از زمان جنگ جهانی دوم به جا مانده. ما چالش‌ها را درک می کنیم و مصمم هستیم که با آن روبرو شویم.»

تب کرونا در کره شمالی بالا گرفت

 

تب کرونا در کره شمالی بالا گرفت


در حالیکه ویروس کرونا در اکثر کشورهای دنیا تحت کنترل درآمده است، در کره شمالی این ویروس به چالش بزرگی برای مردم و مقامات کمونیستی این کشور، تبدیل شده‌ است. براساس اعلام مقامات رسمی کره شمالی، روز دوشنبه حدود صد هزار مبتلای دیگر به این بیماری شناسایی شدند. با این میزان مبتلا شمار کروناییهای این کشور به بیش از یک میلیون نفر رسید.

مقامات کره شمالی از واژه «نوعی تب» به جای کرونا استفاده می‌کنند.

پیونگ‌یانگ سال گذشته، میلیون‌ها دز واکسن ارائه شده توسط برنامه کوواکس سازمان بهداشت جهانی را نپذیرفت.

دو هفته پیش رسانه های دولتی کره شمالی، برای نخستین بار شیوع ویروس کرونا در کشور را فاش کردند و نگرانی‌ها در مورد کمبود واکسن، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی در این کشور تشدید شد.

کره شمالی هیچ کارزار قابل توجهی برای واکسیناسیون کرونا آغاز نکرده است.
با این حال، داده‌های منتشر شده در این ماه نشان می‌دهد که چین در ماه فوریه واکسن‌هایی به ارزش بیش از ۳۱۱ هزار دلار به کشور همسایه خود صادر کرده است.

ده‌ها جامعه‌شناس و انسان‌شناس خواستار آزادی سعید مدنی شدند

 

ده‌ها جامعه‌شناس و انسان‌شناس خواستار آزادی سعید مدنی شدند

ده‌ها تن از مددکاران اجتماعی، جامعه‌شناسان، انسان‌شناسان، اقتصاددانان و متخصصان علوم ارتباطات با امضای بیانیه‌ای خواستار آزادی سعید مدنی، پژوهشگر علوم اجتماعی، شدند.

این بیانیه که به امضای چهره‌هایی چون شهلا اعزازی، محمد فاضلی، ناصر فکوهی، پرویز پیران، نیره توحیدی و حسین راغفر رسیده است، با اشاره به نابه‌سامانی‌های اجتماعی امروز ایران یادآوری می‌کند که سعید مدنی با سابقه‌ پژوهشی دیرین خود در حوزه آسیب‌های اجتماعی می‌تواند به رفع معضلات کمک کند.

بیانیه یادشده می‌گوید، آقای مدنی «با کارهای پژوهشی خود در زمینه‌های اعتیاد، خشونت، روسپیگری، و دیگر آسیب‌های اجتماعی نشان داده است که سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی تا چه حد در ایجاد این معضلات موثرند ... او مجموعه‌ای از سیاست‌های عدالت‌خواهانه، دمکراتیک، و مشارکت‌جویانه را راه حل مشکلاتی می‌داند که جامعه‌ ایران را به مرزهای فروپاشی اجتماعی رسانده است».

سعید مدنی روز ۲۶ اردیبهشت به اتهام «ارتباط مشکوک خارجی» و «اقدامات ضدامنیتی» بازداشت شد. این جامعه‌شناس قبلا نیز چندین بار در سال‌های ۱۳۷۳، ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ به اتهام‌های سیاسی بازداشت و محکوم شده بود.

امضاکنندگان بیانیه در ادامه گفته‌اند: «ما پزشکان، روانپزشکان، روانشناسان، مددکاران اجتماعی، جامعه‌شناسان، انسان‌شناسان، اقتصاددانان، و سایر دست‌اندرکاران کاهش آسیب‌های اجتماعی از سخنان و نوشته‌های دکتر سعید مدنی بسیار آموخته‌ایم و معتقدیم که انسان‌های شریف، دردآشنا، و متخصصی چون ایشان نباید پشت میله‌های زندان باشند.»

این بیانیه در نهایت از مقامات ایران می‌خواهد که نه تنها آقای مدنی را آزاد کنند بلکه رویکردها و راه‌حل‌های پیشنهادی او برای مشکلات و معضلات اجتماعی را جدی بگیرند.

«جنبش‌های اجتماعی و دموکراتیزاسیون»، «خشونت علیه کودکان در ایران»، «درباره اعدام» و «اعتیاد در ایران» از جمله کتاب‌های سعید مدنی است.

اسرائیل و امارات یک پیمان تجاری بزرگ امضا کردند

 

اسرائیل و امارات یک پیمان تجاری بزرگ امضا کردند

اسرائیل روز سه‌شنبه، دهم خرداد، یک پیمان تجاری بزرگ با امارات متحده عربی امضا کرد که اولین توافق تجاری بزرگ این کشور در نوع خود با یک کشور عربی به‌ شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس این پیمان، تعرفه‌های ۹۶ درصد از کالاها بین دو کشور حذف می‌شود و طی پنج سال تجارت دوجانبه به بیش از ۱۰ میلیارد دلار در سال افزایش می‌یابد.

بر اساس داده‌های رسمی اسرائیل، تجارت امارات و اسرائیل در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱.۲ میلیارد دلار بود.


 

این پیمان پس از ماه‌ها مذاکره توسط اورنا باربیوای، وزیر اقتصاد و صنعت اسرائیل و عبدالله بن طوق المَری، وزیر اقتصاد امارات متحده عربی در دبی امضا شد.

دوریان باراک، رئیس اتاق بازرگانی امارات و اسرائیل، گفت که با امضای این توافق پیش‌بینی می‌شود تقریباً هزار شرکت اسرائیلی تا پایان سال در امارات متحده عربی مستقر شوند و از آن کشور با آسیای جنوبی، خاور دور و خاورمیانه تجارت کنند.

اسرائیل و امارات در سپتامبر ۲۰۲۰ در توافقی با میانجی‌گری ایالات متحده مناسبات فی‌مابین را عادی کردند.

توافق جدید امارات با اسرائیل دومین توافقنامه تجارت آزاد دوجانبه در ماه‌های اخیر است. امارات و هند در ماه فوریه پیمان مشابهی امضا کردند. امارات متحده در حال مذاکره برای پیمان‌های تجاری دوجانبه با چندین کشور دیگر از جمله اندونزی و کره جنوبی است.