سه‌شنبه، بهمن ۱۱، ۱۴۰۱

افزایش تلاش‌های اوکراین برای دریافت جت‌های جنگنده از کشورهای غربی

 

افزایش تلاش‌های اوکراین برای دریافت جت‌های جنگنده از کشورهای غربی


اولکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین در نشست ناتو

اولکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین، روز سه‌شنبه در دیدار با رهبران فرانسه در پاریس بار دیگر خواستار دریافت جت‌های جنگنده برای مقابله با تهاجم روسیه شد.

کی‌یف از متحدان غربی خود خواسته ‌است برای این که بتواند به تهاجم روسیه بهتر واکنش نشان دهد جت‌های جنگنده در اختیار اوکراین قرار دهد. اما این درخواست تاکنون با واکنش‌های احتیاط‌آمیز مواجه شده است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز دوشنبه درباره احتمال تحویل جنگنده‌های فرانسوی به اوکراین گفت که «هیچ چیز منتفی نیست.» اما تاکید کرد که پیش از آن باید شرایط متعددی فراهم شود، از جمله اطمینان از این که این تجهیزات به خاک روسیه برخورد نمی‌کند، منجر به تشدید تنش نمی‌شود، و «ظرفیت‌های ارتش فرانسه را تضعیف نمی‌کند.»

در همین حال، خبرگزاری فرانس-۲۴ گزارش داده که پس از دیدار امروز امانوئل مکرون با رئیس جمهوری اوکراین، وزیر دفاع فرانسه، از موافقت کشورش با اعزام ۱۲ تانک قدرتمند سزار هوویتزر دیگر به کی‌یف خبر داد. اما هنوز بر سر اعزام جت جنگنده توافقی به دست نیامده است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه در کاخ سفید به خبرنگارانی که پرسیدند آیا او جت‌های جنگنده اف-۱۶ را در اختیار اوکراین قرار می‌دهد، پاسخ داد «نه.»

هفته گذشته، آلمان پس از هفته‌ها تردید در ارسال تانک‌های پیشرفته لئوپارد-۲، همراه با ایالات متحده و بریتانیا وعده ارسال تانک به اوکراین را داد. هر دو کشور اما اعلام کردند که جت جنگی به آن کشور نخواهند فرستاد.

ماتئوش موراویسکی، نخست وزیر لهستان، روز دوشنبه به چشم‌انداز وعده‌های بیشتر در زمینه حمایت نظامی از اوکراین اشاره کرد و گفت «هر گونه فعالیتی با هدف تقویت قدرت دفاعی اوکراین در مشورت با شرکای ما در ناتو انجام می‌شود.»

در همین حال ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز سه‌شنبه در سفر به ژاپن با تاکید بر تأثیرات گسترده‌تر حمله روسیه به اوکراین، گفت: «آن چه امروز در اروپا اتفاق می‌افتد، ممکن است فردا در شرق آسیا رخ دهد.»

استولتنبرگ در کنفرانس خبری مشترک با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن، به خبرنگاران گفت: «اگر پوتین در اوکراین پیروز شود، پیامش به جهان این خواهد بود که رژیم‌های خودکامه می‌توانند با استفاده از زور به اهداف‌شان دست یابند.»

پکن از نزدیک جنگ اوکراین را دنبال می‌کند و درس‌هایی می‌آموزد که ممکن است بر تصمیم‌های آینده‌اش تاثیر بگذارد.»

آقای استولتنبرگ همچنین از تحریم های ژاپن علیه روسیه و «حمایت قابل توجه از اوکراین» استقبال کرد. او یک روز قبل از سفر به ژاپن از کره جنوبی خواسته بود مستقیما به اوکراین تجهیزات نظامی بفرستد.

مجموعه موسیقی «زنان ایران» روی اسپاتیفای؛ از گوگوش تا توماج و شروین و یراحی

 

مجموعه موسیقی «زنان ایران» روی اسپاتیفای؛ از گوگوش تا توماج و شروین و یراحی


از چپ: گوگوش، توماج صالحی، مهدی یراحی،‌ شروین حاجی‌پور

اسپاتیفای، از بزرگترین سرویس‌های پخش موسیقی اینترنتی در جهان، مجموعه‌ جدیدی را با عنوان «زنان ایران» به فهرست خود افزود.

این مجموعه موسیقی توسط لیلا کشفی، تهیه‌کننده ایرانی، با هدف تقویت صدای زنان ایرانی و متحدان جهانی آنها گردآوری شده است.

این آثار بازتاب‌دهنده ویژگی‌های اصیل فرهنگ باستانی ایران است که غرق در موسیقی، رقص، و هنر است، و زیبایی کشوری را جشن می‌گیرد که برای بسیاری ناآشنا است.

این مجموعه شامل ترانه‌هایی از هنرمندانی بزرگی مانند گوگوش، مهستی، هایده، سیمین غانم، کوروش یغمایی، و خواننده‌های جوانی مثل شروین حاجی‌پور، و توماج صالحی است که در جریان اعتراضات سراسری اخیر در ایران بازداشت شدند.

برخی از این آثار از هنرمندان ایرانی‌تباری مانند اسنو آلگرا، خواننده ایرانی آمریکایی و سودالیزا، هنرمند ایرانی هلندی است که در ماه‌های اخیر از معترضان ایران حمایت کردند.

از سایر هنرمندان می‌توان به گروه بلک کتز، رعنا فرحان، رعنا منصور، دنگ شو، همایون شجریان، سوگند، شاهین نجفی، مرجان فرساد، شیرین مجد، نیاز نواب، و عرفان اشاره کرد.


مجموعه «زنان ایران» دیدگاه‌های نسل‌های متفاوتی را بیان می‌کند، از خواننده‌های سنتی ایرانی که در پنج دهه اخیر آهنگ‌های شخصی دلخواه خود را منتشر کرده‌اند، تا آهنگ‌های مدرنی که از مشکلات زندگی در جمهوری اسلامی سخن می‌گویند، برخی نیز بصورت مشخص به اعتراضات اخیر می‌پردازند.

این آثار کلاسیک و مدرن عمدتاً به زبان فارسی هستند ولی تعدادی ترانه انگلیسی نیز برای این مجموعه انتخاب شده است.

اسپاتیفای علاوه بر موسیقی در حال فعال‌سازی قابلیت افزودن کلیپ‌های ویدئویی به آهنگ‌ها است. این داستان‌های تصویری نظرات و دیدگاه‌های ایرانیان درباره مبارزات، چالش‌ها، و آزادی بیان را با سایرین به اشتراک می‌گذارند.

در فاز نخست، ویدیوهای تصویری از شهره آغداشلو بازیگر، پریا فرزانه طراح، مازیار جبرانی کمدین، و البته گوگوش به این مجموعه افزوده شده است. به مرور زمان، ویدئوهای بیشتری به فهرست پخش اضافه می‌شود.

 

 پنج آهنگ، از جمله «برای» شروین حاجی‌پور و «سوراخ موش» توماج صالحی، در بالای صفحه فهرست پخش هر کابر اسپاتیفای قرار می‌گیرد یا به اصطلاح «پین» می‌شود.

سه آهنگ دیگر عبارتند از «دوباره»، اجرای گروهی با همراهی گوگوش، «سرود زن» از مهدی یراحی، و ترانه‌ای با عنوان «سرود آزادی» که توسط گروهی از نوازندگان قومی اجرا شده است.

انتشار مجموعه «زنان ایران» در اسپاتیفای با استقبال زیادی از سوی هنردوستان به ویژه کاربران ایرانی منتشر شده است که از این طریق امکان حمایت از هنرمندان محبوب خود را پیدا کرده‌اند.

این فهرست موسیقی در شرایطی منتشر می‌شود که امسال ایرانیان یا هیجان زیادی در انتظار مراسم اهدای جوایز گرمی هستند. در این دوره برای نخستین بار، آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط جایزه جانبی ویژه‌ای را با عنوان «دستاورد ویژه: بهترین ترانه برای دگرگونی اجتماعی» اهدا می‌کند.

شروین حاجی‌پور، هنرمند ایرانی، با ترانه «برای» از شانس زیادی برای دریافت این جایزه برخوردار است.

به دنبال آغاز اعتراضات سراسری ایران در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور گذشته، اعتراضات گسترده‌ای در سراسر ایران و جهان شکل گرفت و هنرمندان زیادی نیز با ساختن آثاری با معترضان هم‌صدا شدند.

مراسم اهدای جوایز گرمی، یکشنبه ۵ فوریه در لس آنجلس برگزار می‌شود.


یادداشت هومن جوکار از زندان برای «کوشکی»: مرگ در آزادی بهتر از زندگی در بند است

 

یادداشت هومن جوکار از زندان برای «کوشکی»: مرگ در آزادی بهتر از زندگی در بند است


تصویری از کوشکی، وقتی نوزاد بود

در پی تلف شدن «کوشکی»، یوزپلنگ ۱۶ ساله‌ای که مسئولان علت مرگ او را «کهولت سن» عنوان کردند، رئیس پروژه بین‌المللی حفاظت از یوز ایرانی، از سلول انفرادی در یادداشتی با یادآوری خاطره یافتن کوشکی تأکید کرد که مرگ در آزادی از زندگی در اسارت بهتر است.

کوشکی، آخرین یوزپلنگ آسیایی در اسارت، روز هشتم بهمن ۱۴۰۱ در ۱۶ سالگی به علت آن چه «کهولت سن» عنوان شد، تلف شد. به همین مناسبت هومن جوکار یادداشتی نوشته که روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن در صفحه عکس روزنامه‌ هم‌میهن چاپ تهران منتشر شده است.

هومن جوکار، عضو هیئت موسس موسسه مردم‌نهاد حیات وحش «میراث پارسیان» و رئیس پروژه بین‌المللی حفاظت از یوز ایرانی، از فعالان محیط زیستی است که در زندان اوین دوران محکومیتش را می‌گذراند و نخستین عکس از کوشکی در سال ۱۳۸۶ به نام او ثبت شده است.

Hooman Jokar
Hooman Jokar

هومن جوکار در این یادداشت می‌نویسد که در سلول انفرادی نشسته است و به عکس کوشکی و خاطراتش با او فکر می‌کند.

آقای جوکار شرح می‌دهد که مردی در پی یافتن این یوزپلنگ، او را از مادر و توله‌یوز دوقلویش جدا کرده بود تا به عنوان «بازیچه» برای بچه‌هایش ببرد، اما وقتی متوجه قیمتی بودن آن شد، با چند فرد متمول تماس گرفت که یکی از آنها رضا کوشکی بود.

به گفته هومن جوکار، رضا کوشکی به کمک چند واسطه موفق شده بود توله‌یوز را از آن مرد بگیرد و سپس با اداره محیط زیست تماس گرفته بود.

رئیس پروژه بین‌المللی حفاظت از یوز ایرانی اشاره کرده است که به یاد می‌آورد از اداره محیط زیست با او و گروهی که در بافق مشغول تله جمع کردن بودند، تماس می‌گیرند و آن‌ها شبانه خود را به مزینان و خانه رضا کوشکی می‌رسانند؛ جایی که بچه‌یوز در میان جمعیتی زیاد به شوفاژ خانه قفل شده و در گرمای اتاق و از ترس جمعیت در خطر مرگ است.

او شرح می‌دهد که اتاقی جدا برای توله‌یوز مهیا می‌کنند و برای یافتن مادر می‌روند تا بچه را به مادرش برگردانند، ولی منطقه چنان شلوغ و پر از آمد و رفت سگ و گله و آدمیزاد بوده که اثری از مادر پیدا نمی‌کنند.

آقای جوکار می‌گوید: «دیدیم راه ندارد و اگر آن‌جا ولش کنیم، شب نرسیده سگ‌ها تکه و پاره‌اش می‌کنند.»

او توضیح می‌دهد که بعد سعی می‌کنند او را به اداره محیط زیست سمنان بسپارند، اما آن‌ها قبول نمی‌کنند و بالاخره با موافقت مسئولان توله‌یوز را به تهران منتقل می‌کنند و اسم کسی را که آن را نجات داده بود، روی او می‌گذارند «و از آن به بعد اسمش کوشکی» می‌شود.

این کنشگر محیط زیست ایران که چندین سال است در زندان به سر می‌برد، لحظه گرفتن عکس را در شبی که کوشکی به تهران رسیده بود، می‌افزاید: «به خاطر مسیر طولانی دوز کمی از ماده بیهوشی تزریق کرده بودیم. چند روز سخت را گذرانده بود و وقتی درست و درمان به هوش آمد به خاطر عوارض جانبی دارو قطره اشکی گوشه چشمش نشسته بود. شب بود و همه رفته بودند و غربت سنگینی فضای اتاق را گرفته بود.»

او که این یادداشت را از درون زندان نوشته، با بیان این که «به گوشه چشم تر» کوشکی فکر می‌کند، اضافه می‌کند: «به این فکر می‌کنم که برای سرنوشت محتومش در اسارت اشک می‌ریخته است.»

هومن جوکار در پایان می‌نویسد: «گوشه چشمم تر می‌شود و به این فکر می‌کنم که مرگ در آزادی بهتر از زندگی در بند است.»

خداحافظی کارلوس کی‌روش از تیم ملی فوتبال ایران؛ مدافع تیم ملی او را «خیانت‌کار» خواند

 

خداحافظی کارلوس کی‌روش از تیم ملی فوتبال ایران؛ مدافع تیم ملی او را «خیانت‌کار» خواند


عملکرد فنی و رفتار کی‌روش در جام جهانی اخیر به میزبانی قطر، انتقادات بسیاری را برانگیخت

سرمربی تیم ملی فوتبال ایران با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود، از خانواده فوتبال ایران خداحافظی کرد.

کارلوس کی‌روش ضمن تشکر از بازیکنان، کادر فنی، فدراسیون فوتبال و هواداران نوشته است: «قدردان همه کسانی که از من و میراث تیم‌ ملی حمایت کردند هستم».

رسانه‌های پرتغالی از تیم ملی قطر به عنوان مقصد بعدی کی‌روش یاد می‌کنند. مردی که سه دوره با تیم ملی ایران در جام جهانی حضور یافت و دو دوره در جام ملت‌های آسیا شرکت کرد.

عملکرد فنی و رفتار کی‌روش در جام جهانی اخیر به میزبانی قطر، انتقادات بسیاری را برانگیخت. پرسش خبرنگاران خارجی درباره سرکوب‌های جمهوری اسلامی، به عصبانیت کی‌روش و بیان مطالبی درباره حضور آمریکا و انگلیس در افغانستان و عراق ختم می‌شد.

او پس از حذف تیم ملی ایران هم برخلاف اعلام قبلی، حاضر نشد در نشست خبری، پاسخگوی خبرنگاران ایرانی باشد.

محمدحسین کنعانی‌زادگان، مدافع تیم ملی، در کامنت خود خطاب به کی‌روش نوشته است: «تو به ایران خیانت کردی نه من و شجاع».

دلیل ناراحتی کنعانی، کم بازی کردن خودش، همچنین بازی نکردن خلیل‌زاده در جام جهانی است. این کامنت، تحسین چند هزار کاربر را در پی داشته اما با اعتراضات گسترده‌ای هم مواجه شده است.

محمدرضا خانزاده که در جام جهانی ۲۰۱۸ جزو بازیکنان اعزامی بود، در کامنت کنایه‌آمیزش به کنعانی‌ نوشته: «ممنون رئيس بابت تمام زحماتت. شما زيادى بزرگ بودى واسه يه سرى نمک‌نشناس كه اگه نبودى الان تو محل‌شون نقش خرداديان رو داشت و بايد قر می‌داد، نه فوتبال».


یکی از کاربران هم در کامنتی پر استقبال، نوشته: «کسی که به تو خیانت کرد، راننده اتوبوس تیم ملی بود نه کی‌روش!» طعنه‌ای به یک «رسوایی» کنعانی‌زادگان در دوران سرمربیگری دراگان اسکوچیچ.

پس از افشای این «رسوایی»، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال او را به اتهام «نقض مقررات اخلاقی» و پرداخت یک میلیارد ریال جریمه محکوم کرد. مدافع شاغل در قطر همچنین دو بازی از همراهی تیم ملی محروم شد.

کمیته اخلاق تاکید کرده بود که با توجه به ماده ۶۳ آیین نامه اخلاق و ماده ۱۰۳ آیین نامه انضباطی، درخواست تجدیدنظر هم مانع اجرای حکم نخواهد شد. اما در نهایت او بدون محرومیت، در ترکیب تیم ملی قرار گرفت.

قرارداد کوتاه مدت کی‌روش که جایگزین اسکوچیچ شده بود، تا جام جهانی منعقد شده بود. اما پس از آن، نه فدراسیون فوتبال و نه خود او، احتمال تداوم همکاری را رد نمی‌کردند.

حالا با قطعیت جدایی کی‌روش، تیم ملی ایران بار دیگر وارد دوران «بلاتکلیفی محض» می‌شود. روزها و هفته‌هایی که با گمانه‌زنی رسانه‌ها درباره سرمربی بعدی تیم ملی سپری خواهد شد. شایعات بی‌منبعی که در چنین مقطعی، حتی برجسته‌ترین مربیان دنیا را جزو گزینه‌ها می‌دانند.

هواداران فوتبال به این بی برنامگی و امواج اخبار کذب عادت کرده‌اند. با این تفاوت که پس از جان باختن مهسا امینی و آغاز اعتراضات سراسری، فوتبال حتی برای بسیاری از هواداران سرسختش هم دغدغه نیست. موضوعی که در جام جهانی هم نمایان بود.

بسیاری از کامنت‌‌گذاران در پست کی‌روش، او را سرسپرده جمهوری اسلامی دانسته و از بی‌تفاوتی‌اش نسبت به سرکوب‌‌ها انتقاد کرده‌اند.

کی‌روش در حالی متن خداحافظی را نوشته که وزیر ورزش ضمن ابراز رضایت از او، توافق برای ادامه همکاری را رد نکرده بود.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، روز ۲۹ آذر در صداوسیما از کی‌روش، برانکو ایوانکوویچ، فرهاد مجیدی، امیر قلعه‌نویی و علی دایی به عنوان گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی نام برد.

حالا کی‌روش از جمع گزینه‌ها خارج شده. آوردن اسم دایی را هم رسانه‌ها جدی قلمداد نکردند. زیرا خود دایی دعوت فدراسیون ماجدی را رد کرده بود.

متقابلاً دور از ذهن است حکومتی که هواپیمای مسافربری را به زمین می‌نشاند تا همسر و فرزند دایی را پیاده کند، با فعالیت او در راس تیم ملی موافقت کند.

با توجه به درخشش ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و عربستان در جام جهانی، میزبانی مجدد قطر در جام ملت‌های آسیا، همچنین کیفیت پایین لیگ ایران و اوضاع نامطلوب اغلب لژیونرها، به انضمام قهر بسیاری از هواداران با تیم ملی، چشم‌انداز روشنی پیش روی تیم ملی ایران دیده نمی‌شود.

اشکان مروتی: تنها جرم ما مطالبه آزادی‌ و دموکراسی و برابری است

 

اشکان مروتی: تنها جرم ما مطالبه آزادی‌ و دموکراسی و برابری است


Ashkan Morovati اشکان مروتی

اشکان مروتی، بوکسور کُرد ایرانی که عکسی از او در محاصره نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در فضای مجازی پخش شده بود، می‌گوید در حال حاضر مهم‌ترین مسأله برای او «آزادی ایران» است.

اشکان در فیلمی از اعتراضات ضدحکومتی در شهر سنندج با سینه برهنه، در حالی دیده می‌شود که توسط حدود ۱۲ نفر از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی محاصره شده است. او در نهایت پس از شلیک چندین گلوله از فاصله نزدیک از پا در می‌آید.

مروتی پس از خروج مخفیانه از کشور در مصاحبه با خبرگزاری «سی‌ان‌ان» گفت که در لحظات منتهی به رویارویی با نیروهای امنیتی که در این فیلم دیده می‌شود، به آنها نزدیک شد و از آنها خواست با معترضان برخورد آرام‌تری داشته باشند.

مروتی می‌گوید: «من از آنها می‌خواهم کنار مردم بایستند و‌ بگویم: شما مردم را بی‌رحمانه سرکوب می‌کنید و این از انسانیت به دور است.»

اما به گفته او نیروهای امنیتی بدون هشدار با اسپری فلفل و باتوم با او برخورد کردند و در نهایت هم به او تیراندازی کردند. مروتی می‌گوید که تنها برای دفاع از خود چاقو بیرون آورد، اما آن هم فایده‌ای نداشت.

نیروهای امنیتی از فاصله بسیار نزدیک با تفنگ ساچمه‌ای به او شلیک کردند و سپس دو گلوله هم به پاهایش زدند.

«سی‌ان‌ان» می‌گوید مقامات ایرانی به درخواست این شبکه برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

مروتی پس از بازداشت به «محاربه» متهم شد؛ اتهامی که مجازات اعدام دارد.

او در بیمارستان کوثر سنندج به آی سی یو منتقل شد و تحت درمان قرار گرفت.

مروتی می‌گوید پزشکان در بیمارستان گفتند که یکی از شریان‌های پایش قطع شده است، ریه‌اش با گلوله‌های ساچمه‌ای سوراخ شده و حدود ۲۰۰ گلوله دیگر در بدنش وجود دارد که برخی زخم‌های جدی ایجاد کرده‌اند.

پزشک جراح او ویدئویی در اینستاگرامش منتشر کرد که مروتی را بعد از عمل جراحی نشان می‌داد. دکتر ایمان نوابی در توضیح این ویدئو نوشت: حال اشکان مروتی خوب است، عملش موفقیت آمیز بود، وضعیتش پایدار است، امشب در آی سی یو بستری است و جای نگرانی نیست.»

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» در نروژ گزارش داده است که بسیاری از پزشکان و اعضای کادر درمان ایران، از جمله دکتر نوابی، به دلیل ارائه خدمات به معترضان بازداشت شده‌اند.

اشکان مروتی می‌گوید که نزدیک به یک ماه روی تخت بیمارستان بود. او می‌گوید سپس نیروهای رژیم به بیمارستان حمله کردند و او را بیرون کشیدند.

مروتی به سی‌ان‌لن گفته است: «حدود ۱۰ مأمور لباس شخصی همراه حدود ۲۰ سرباز مسلح که بیمارستان را کاملاً تحت کنترل گرفته بودند من را از اتاق آی‌سی‌یو بردند. آنها حکم دادگاه داشتند تا به هر کسی که قصد مداخله داشت تیراندازی کنند و من را با آن شرایط به زندان بردند»

 

In an exclusive interview w/, #AshkanMorovati explained the backstory to the viral video where he is seen encircled by nearly a dozen security forces “I went there to tell them to stand by the people and make compromises with people," he told
@Joma

مروتی می‌گوید در زندان خدمات درمانی دریافت نمی‌کرد و مسئولان زندان به گریه‌های دلخراش او توجهی نمی‌کردند. او قرص مسکن را هم از دیگر زندانیان می‌گرفت.

او می‌گوید: «باید نمک پیدا می‌کردم و روی زخمم می گذاشتم تا کمی ضد عفونی شود. مسئولان زندان کوچکترین توجهی به وضعیت من نمی‌کردند.»

سرانجام پس از ۱۰ روز حبس، با اصرار مکرر خانواده و فشار پزشکان بیمارستان کوثر بر قوه قضائیه، با انتقال مروتی به بیمارستان ارتش موافقت کردند.

مروتی شش روز در این مرکز درمانی بود. او می‌گوید: «من در آن شرایط با هر دو دست و پایم به تخت زنجیر شده بودم.»

پزشکان که می‌دیدند وضعیت او وخیم است پیشنهاد کردند او را به بیمارستانی مجهزتر برای معالجه منتقل کنند. او می گوید: «۲۰ روز به من فرصت دادند تا خودم را به بیمارستانی مجهز برسانم.»

در همین زمان بود که قوه قضائیه بدون دادگاه و بازجویی او را به محاربه متهم کرد. مروتی به جای رفتن به بیمارستان مجهز، از کشور فرار کرد. او می‌گوید: «من از طریق کوه و بیابان در حالی که خونریزی شدید داشتم و در وضعیت بسیار بسیار بدی بودم، از کشور خارج شدم.»

او می‌گوید با کمک دوستانش در مکانی امن مستقر شد ولی با این حال احساس امنیت نمی‌کند و درد دارد.

مروتی می‌گوید: «خیلی‌ها در ایران آرزو دارند از کشور خارج شوند و حقایق را به دنیا بگویند. تنها جرم ما این است که خواستار آزادی و دموکراسی هستیم و می خواهیم زن و مرد برابر باشند. ما فریاد زدیم زن، زندگی، آزادی و جرم ما این است.»

مروتی در پاسخ به این پرسش که آیا مردم با توجه به سرکوب کنونی معترضان ترسیده‌اند شعار «هر یک نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه» را تکرار کرد.

مروتی از زمان فرار از کشور هنوز تحت مراقبت پزشکی قرار نگرفته است، ولی می‌گوید با این شرایط کنار آمده است.

این ورزشکار می‌گوید کنار آمدن با این واقعیت که نمی‌تواند پس از مصدومیتش بوکس را به‌عنوان حرفه دنبال کند بسیار دردناک است.

مروتی می‌گوید مهم‌ترین مسأله در حال حاضر برای او آزادی ایران است: «جانم را نه یک بار بلکه صد هزار بار برای مردمم و ایرانم خواهم داد.»


زنده مصوبه یک کمیسیون برای ممنوعیت خروج زنان از کشور بدون اجازه «سرپرست»؛ ایران در رده فاسدترین کشورها است

 

زنده مصوبه یک کمیسیون برای ممنوعیت خروج زنان از کشور بدون اجازه «سرپرست»؛ ایران در رده فاسدترین کشورها است

زنده مصوبه یک کمیسیون برای ممنوعیت خروج زنان از کشور بدون اجازه «سرپرست»؛ ایران در رده فاسدترین کشورها است

 

یک کمیسیون طویله قاتل و دزد و سفاک و جانی و بی شرف و بی وجدان دروغگوی پلید و خبیث و حرامزاده وقیح مجلس قدیم ایران ممنوعیت خروج زنان از کشور بدون اجازه «سرپرست» را تصویب کرد

سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن از تصویب ممنوعیت خروج زنان ایرانی از کشور بدون اجازه کسانی که آنان را «سرپرست‌» زنان خواند، خبر داد.

کاظم دلخوش به خبرگزاری فارس گفت: «طبق مصوبه امروز این کمیسیون، خروج بانوان از کشور باید با اذن سرپرست باشد، مگر در موارد خاص که با حکم دادگاه انجام می‌شود».

این تصمیم که گام دیگری برای ایجاد محدودیت در مسیر حقوق زنان ایرانی است، در حالی تصویب شده که تا پیش از این، فقط زنان متاهل برای خروج از کشور نیاز به اجازه همسر داشتند.

آمریکا هفت نهاد ایرانی را به‌دلیل کمک نظامی و ارسال پهپاد به روسیه تحریم کرد

 

آمریکا هفت نهاد ایرانی را به‌دلیل کمک نظامی و ارسال پهپاد به روسیه تحریم کرد


پلیس در حال بررسی نمونه ساقط شده پهپاد ایرانی «شاهد- ۱۳۶» در خارکیف در شرق اوکراین

وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن هفت شرکت و سازمان ایرانی را به‌دلیل کمک نظامی و ارسال پهپاد به روسیه تحریم کرد.

تحریم‌های جدید ورود شرکت‌های خارجی به هرگونه تعامل تجاری و مالی با این نهادها را در معرض ریسک تحریم شدن قرار می‌دهد.

به گزارش وزارت بازرگانی آمریکا، شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی (داما)، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان تحقیقات و جهادخودکفایی سپاه پاسداران، شرکت «اوج پرواز ما دو نفر»، شرکت پرآور پارس، صنایع هوایی قدس و مرکز تحقیقات صنایع هوایی شاهد در لیست تحریم‌های جدید این وزارتخانه قرار گرفته‌اند.

این گزارش در ادامه می‌افزاید شرکت‌های یاد شده در ساخت پهپاد فعال هستند و ایران در اقدامی علیه امنیت ملی و منافع سیاست خارجی آمریکا، پهپادهای تولیدی خود را به روسیه تحویل می‌دهد تا از آن‌ها در جنگ اوکراین استفاده کند.

پیشتر وزارت خزانه‌داری آمریکا، بریتانیا، کانادا و اتحادیه اروپا نیز تحریم‌هایی علیه جمهوری اسلامی به خاطر ارسال صدها پهپاد انتحاری به روسیه برای هدف قرار دادن تاسیسات غیرنظامی و اماکن مسکونی اوکراین وضع کرده بودند.

ایران برای ماه‌ها ارسال پهپاد به روسیه را انکار می‌کرد و نهایتا وزیر خارجه ایران اقرار کرد که پهپادهای ایرانی به‌صورت محدود و قبل از جنگ اوکراین به روسیه تحویل داده شده است.

اوکراین اظهارات حسین امیرعبداللهیان را رد کرده و می‌گوید تاکنون صدها پهپاد ایرانی را ساقط کرده است.

آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز اعلام کرده‌اند که متخصصان ایرانی در اراضی اشغال شده اوکراین مشغول آموزش نیروهای روسی برای استفاده از پهپادهای ایرانی هستند.

کمک تجهیزاتی مشترک فرانسه و استرالیا به اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه

 

کمک تجهیزاتی مشترک فرانسه و استرالیا به اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه


ميدان جنگ اوکراین

دولت‌های فرانسه و استرالیا موافقت کرده‌اند که با مشارکت در تولید هزاران گلوله توپ، به اوکراین در بیرون راندن نیروهای روسیه کمک کنند.

به گفته مقامات فرانسوی و استرالیایی، چندین هزار گلوله ۱۵۵ میلیمتری شرکت فرانسوی «نکتر» تولید خواهد شد و استرالیا نیز باروت لازم را تأمین خواهد کرد.

انتظار می‌رود نخستین محموله این تجهیزات پیش از پایان ماه آوریل به اوکراین تحویل داده شود.

سباستین لوکورنو، وزیر دفاع فرانسه، و ریچارد مارلز، همتای استرالیایی او، این خبر را در یک کنفرانس خبری مشترک در شهر پاریس اعلام کردند.

در میان کشورهایی که در نتاتو عضویت ندارند استرالیا بزرگترین کمک‌کننده به اوکراین است. استرالیا همچنین روسیه را مشمول تحریم‌های گسترده‌ای کرده است.

آقای مارلز، وزیر دفاع استرالیا، در کنفرانس خبری‌اش گفت کشور او و فرانسه پیش از این به طور جداگانه از اوکراین پشتیبانی کرده بودند، ولی اکنون می‌خواهند این نکته را روشن کنند که هر دو کشور در پشتیبانی از اوکراین در رویارویی با تهاجم روسیه متحد هستند.

زلزله‌زدگان خوی گرفتار در برف و یخبندان: امام جمعه در «سوراخ موش» قایم شده است

 

زلزله‌زدگان خوی گرفتار در برف و یخبندان: امام جمعه در «سوراخ موش» قایم شده است


زلزله‌زدگان خوی گرفتار یخبندان

سه روز پس از وقوع زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی، اعتراض زلزله‌زدگان در واکنش به سوءمدیریت در امدادرسانی و نبود امکانات مورد نیاز ادامه دارد.

ده‌ها شهروند آسیب‌دیده از زلزله روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن پشت درهای بسته فرمانداری خوی تجمع کرده‌اند و بنا بر گزارش تصویری، هیچ مقام مسئولی پاسخگوی آنها نیست.

زلزله‌زدگان در خوی در یخبندان و دمای زیر صفر بدون سرپناه و یا بدون وسایل گرمایشی مانده‌اند.

در این گزارش ویدئویی که نشان می‌دهد مقامات فرمانداری درها را به روی زلزله‌زدگان بسته‌اند، یک شهروند به زبان ترکی می‌گوید: «این وضعیت شهر ما است.»


 

در ویدئویی دیگر، که اعتراض شهروندان را نشان می‌دهد، یک مقام مسئول وعده می‌دهد که وسایل گرمایشی در روزهای آینده تأمین خواهد شد. یکی از زلزله‌زدگان می‌پرسد «کی؟» و دیگری با کنایه به توخالی بودن این وعده، می‌گوید: «شاید این جمعه بیاید، شاید!»

یکی دیگر از آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه می‌گوید، ما در خوی «توی سرما هستیم» و «امام جمعه در سوراخ موش قایم شده» است.


 

هم‌زمان با بحران گاز در ایران، در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ۲۲ استان کشور دچار کولاک و آبگرفتگی شده‌اند و بنا به گزارش جمعیت هلال احمر، ۴۴ شهرستان در ۱۸ استان به دریافت خدمات امدادی نیاز دارند.

شامگاه شنبه زلزله‌ای با قدرت ۵.۹ در مقیاس ریشتر شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند که بر اثر آن بنا بر گزارش‌ها سه شهروند جان خود را از دست دادند و بیش از ۸۰۰ تن زخمی شدند.

این اختلال شدید در امدادرسانی به زلزله‌زدگانی که هم‌زمان گرفتار برف و یخبندان شده‌اند، در حالی است که مقامات با تجهیزات سرکوب شهری از جمله ماشین آبپاش با زلزله‌زدگان برخورد کرده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی مناطق زلزله‌زده را امنیتی قلمداد می‌کنند و در موارد مشابه پیشین، بدون پذیرش کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی ، شماری از امدادگران داوطلب را نیز بازداشت و با اتهامات امنیتی مواجه کرده‌اند.

مهدی زارع، زلزله‌شناس، با اشاره به خشکیدن دریاچه ارومیه، برداشت گسترده آب‌های زیرزمینی، و فرونشست زمین، گفته است: «مداخلات انسانی احتمالا زمان‌بندی زلزله‌ها را عقب و جلو می‌کند. یعنی اگر قرار بود زلزله‌های شهرستان خوی چند دهه بعد رخ بدهد، به واسطه مداخلات انسانی، سه زلزله بالای پنج ریشتر از ۱۳ مهر تا ۸ بهمن ۱۴۰۱ در این منطقه رخ داده است.

استرالیا تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را گسترش داد؛ تحریم ۱۶ مقام و یک نهاد

 

استرالیا تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را گسترش داد؛ تحریم ۱۶ مقام و یک نهاد


اعتراضات در ایران - آرشیو

استرالیا روز سه‌شنبه ۱۶ تن از مقامات نظامی، انتظامی، قضائی، و همچنین سازمان بسیج در ایران را تحریم کرد.

در این فهرست اسامی عبدالرحیم موسوی فرمانده ارتش، کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، سالار آبنوش از فرماندهان ارشد بسیج، قاسم رضائی جانشین فرمانده نیروی انتظامی، و الله‌کرم عزیزی رئيس زندان رجایی‌شهر کرج، دیده می‌شود.

حسین مدرس خیابانی، استاندار پیشین استان سیستان و بلوچستان، و احمد شفائی، فرمانده سپاه پاسداران این استان، نیز تحریم شده‌اند.

دولت استرالیا در یادداشت توضیحی که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت فهرست‌های تحریم‌های مربوط به جمهوری اسلامی شامل موارد مرتبط با نقض جدی حقوق بشر و یا نقض حق حیات و نقض حق عدم شکنجه و یا دیگر اقدامات غیرانسانی یا تحقیرآمیز است.

روزنامه گاردین نیز گزارش داده است که این تحریم‌ها به دلیل «نقض جدی حقوق بشر در ایران» وضع شده است و باعث ممنوعیت سفر و توقیف دارایی‌های افراد تحریم شده می‌شود.

از زمان تصویب قوانین جدید مربوط به تحریم‌ها در پارلمان استرالیا در اواخر سال ۲۰۲۱ این سومین دور تحریم‌هایی است که استرالیا علیه جمهوری اسلامی اعلام می‌کند.

به گزارش گاردین این تحریم‌ها علاوه بر نقض حقوق بشر با فروش پهپاد از ایران به روسیه برای استفاده در جنگ با اوکراین مرتبط عنوان کرده است.

انتشار مجموعه «زنان ایران» از سوی اسپاتیفای؛ شروین حاجی‌پور پیشتاز جایزه ویژه گرمی شد

 

انتشار مجموعه «زنان ایران» از سوی اسپاتیفای؛ شروین حاجی‌پور پیشتاز جایزه ویژه گرمی شد


شروین حاجی‌پور، سازنده ترانه اعتراضی «برای»

اسپاتیفای، از محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین سرویس‌های پخش آنلاین موسیقی در جهان، خبر داد که مجموعه جدیدی از ترانه‌های گلچین‌شده از هنرمندان ایرانی را با عنوان «زنان ایران» راه‌اندازی کرده است.

این فهرست پخشِ (پلی‌لیستِ) جدید، شامل آهنگ‌هایی از خوانندگان مطرح ایرانی از جمله گوگوش، مهستی و هایده، در کنار هنرمندانی مانند شروین حاجی‌پور و توماج صالحی است که هر دو پس از ساخت ترانه‌هایی در حمایت از اعتراضات ایران، با سرکوب جمهوری اسلامی مواجه شدند.

در این فهرست پخش، اسپاتیفای همچنین از امکانات افزودن کلیپ‌های ویدئویی به آهنگ‌ها بهره گرفته تا هر آهنگ با اطلاعات زمینه‌ای مربوط به تلاش ایرانیان برای تغییرات اجتماعی و سیاسی کشورشان و اظهارنظرهای هنرمندان همراه شود.

این فهرست پخش همچنین شامل آثار هنرمندان ایرانی مقیم خارج از کشور، از جمله رعنا منصور، سنوه آلگرا، و سودالیزا، خواننده ایرانی‌هلندی است که تعدادی آهنگ در حمایت از اعتراضات جاری در ایران منتشر کرده است.

به نوشته رسانه‌ها، هدف اسپاتیفای از این کار، فراهم کردن بستری برای موسیقیدانان، کمدین‌ها، طراحان و تهیه‌کنندگان ایرانی است تا در موضوعاتی مانند فرهنگ، هنر، خلاقیت هنری و اهمیت آزادی بیان تبادل نظر کنند.

توماج صالحی که آثار اعتراضی او در این فهرست پخش بازتاب یافته، خواننده رپ سرشناسی است که همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد و خبرهایی در مورد شکنجه شدید او منتشر شده است.

شروین حاجی‌پور نیز که مدتی را در زندان جمهوری اسلامی به‌سر برده، هنرمندی است که بیش از ۹۵ هزار نفر با ارسال درخواست به آکادمی اهداکننده جایره گِرَمی خواستار اهدای این جایزه به او شده‌اند؛ گرمی معتبرترین جایزه صنعت موسیقی جهان است.

«بیلبورد»، سایت صنعت موسیقی، به تازگی گزارش داد در مراسم ویژه‌ای که شامگاه ۱۵ بهمن به وقت لس‌آنجلس برگزار می‌شود، برای اولین بار، یک جایزه ویژه به مراسم جوایز موسیقی گرمی اضافه خواهد شد و انتظار می‌رود ترانه «برای» اثر شروین حاجی‌پور، برنده این جایزه شود.

در این گزارش آمده است که در مراسم پیش رو، از جایزه تازه‌ای با عنوان «آهنگ برای تغییر اجتماعی» رونمایی خواهد شد و از ۱۱۵ هزار مورد قابل ثبت برای رأی به برنده این جایزه، ۹۵ هزار مورد به آهنگ «برای» اختصاص یافته است.

هاروی میسون جونیور، مدیر عامل «آکادمی ملی علوم و هنرهای ضبط»، نهادی که هرساله جایزهٔ گرمی را اعطا می‌کند، روز دوشنبه دهم بهمن در بیانیه‌ای در مورد شروین حاجی‌پور گفت: «آکادمی عمیقاً تحت تأثیر حجم بالای درخواست‌ها قرار گرفته است.»

وی اضافه کرده: «اگرچه نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که چه کسی برنده این جایزه می‌شود، اما از این‌که می‌بینیم آکادمی ما بستری برای شتاب بخشیدن به تغییرات شده تحت تأثیر قرار گرفته‌ایم.»

 سایت Billboard اعلام کرد که تک‌آهنگ "برای" از شروین حاجی پور، شانس اول دریافت جایزه گرمی (که در 15 بهمن ماه برگزار خواهد شد) در بخش جدید بهترین آهنگ اجتماعی خواهد بود.


 

لیلا کشفی، تهیه‌کننده این فهرست پخش، بر «اهمیت زنده نگه داشتن صدای ایرانیان» تأکید کرد و در اینستاگرام نوشت: «ده‌ها سال است که جمهوری اسلامی ایرانیان را مجبور کرده است که زیبایی‌های فرهنگ ایرانی را سرکوب کنند – فرهنگی که هزاران سال پیش در بستر موسیقی، رقص، عشق، و مدارا پایه‌گذاری شده است.»

خانم کشفی اضافه کرده که «جمهوری اسلامی هنرمندان را هدف قرار می‌دهد زیرا موسیقی ایجادکننده انقلاب است.»

ادامه تنش میان ایران و جمهوری آذربایجان؛ باکو: اتباع آذربایجان به ایران سفر نکنند

 

ادامه تنش میان ایران و جمهوری آذربایجان؛ باکو: اتباع آذربایجان به ایران سفر نکنند


مراسم تشییع جنازه اورخان عسکروف، افسر امنیتی شاغل در سفارت جمهوری آذربایجان در تهران که در جریان حمله به سفارت کشته شد

در ادامه تنش میان ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه حمله یک مرد مسلح ایرانی به سفارت این کشور در تهران، دولت باکو روز سه‌شنبه، ۱۱ بهمن، از شهروندان خود خواست از سفر به ایران خودداری کنند.

در این میان، با تشدید اظهارات منتسب به مقامات جمهوری آذربایجان علیه دولت ایران، رسانه‌های جمهوری اسلامی تلاش دارند تهران را «قربانی» یک توطئه جلوه دهند.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه روز سه‌شنبه خود در مقام توصیه به شهروندان دارای تابعیت این کشور از خودداری از سفر به ایران، به دو دلیل اشاره کرد: «وضعیت بی‌ثبات ایران» و «حمله تروریستی» صورت گرفته به هیئت دیپلماتیک آذربایجان در ایران.

این بیانیه ضمن هشدار به این‌که بهتر است سفرهای غیرضروری در چنین شرایطی انجام نشود، از اتباع خود که فعلا در ایران هستند، خواست محتاط باشند و تدابیر امنیتی و ایمنی را رعایت کنند.

درخواست دولت جمهوری آذربایجان دو روز پس از آن منتشر شده که این کشور سفارت خود در تهران را تعلیق کرد و دیپلمات‌ها و خانواده‌های آن‌ها را از ایران به باکو برگرداند.

روز دهم بهمن نیز جسد افسر امنیتی ۴۳ ساله سفارت جمهوری آذربایجان که در حمله روز جمعه گذشته در سفارت در تهران کشته شد، با حضور خانواده و مقامات رسمی این کشور در باکو تشییع شد.

به گزارش خبرگزاری ترند، تشکیلات امنیتی دولت جمهوری آذربایجان نیز روز ۱۱ بهمن اعلام کرد که این کشور خود تحقیقات جنایی در باره «حمله تروریستی» به سفارتش در تهران را آغاز کرده است.

سرویس امنیت جمهوری آذربایجان به رسانه‌ها هشدار داد از انتشار «اخبار گمراه‌کننده» و شایعات در این زمینه خودداری کنند تا به تحقیقات خللی وارد نشود.

برخی رسانه‌های جمهوری آذربایجان روز دوشنبه اظهاراتی بسیار تند را به نقل از معاون رئیس مجلس آذربایجان و یک نماینده مجلس آن کشور در ارتباط با ایران بازتاب دادند، که هنوز تأیید نشده یا در رسانه‌های جریان اصلی باکو منتشر نشده است.

در یک اظهارنظر تأیید نشده منتسب به معاون رئیس مجلس جمهوری آذربایجان آمده که او در اشاره غیرمستقیم به حمله نسبت داده شده به اسرائیل علیه صنایع نظامی ایران در اصفهان، گفته بنیامین نتانیاهو «انتقام شهید ما را هم از ایران گرفته» و باید از نتانیاهو بخواهیم کاری با تبریز نداشته باشد تا آباد بماند.

در حالی که هنوز درستی این اظهارات تأیید نشده، جمهوری آذربایجان اعلام کرد که کار کنسولگری آن کشور در تبریز ادامه خواهد یافت.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه تازه خود نیز به شهروندان خود که نیاز به خدمات کنسولگری دارند، راهنمایی کرد که به کنسولگری این کشور در تبریز مراجعه کنند.

الهام علی‌اف، رئیس جمهور، جیحون بایراموف، وزیر خارجه، و سایر مقامات جمهوری آذربایجان با وجود گفت‌وگوهای روزهای جمعه و شنبه اخیر با همتایان ایرانی خود، کماکان اصرار جمهوری اسلامی ایران در زمینه «انگیزه شخصی» مهاجم را رد کرده و تأکید دارند که «یک تعرض تروریستی» رخ داده است.

در مقابل، نورنیوز، وبسایت نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، عملکرد دولت آذربایجان در ارتباط با حمله به سفارتش را «تنش‌زا» نامید. نورنیوز نوشت مواضع اخیر دولت آذربایجان سازنده نیست.

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، نیز که در سفر به الجزایر بود، دهم بهمن از آذربایجان خواست از تصمیمات «احساسی» دوری کرده و متوجه عواقب آن باشد.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران روز ۱۱ بهمن با پخش گزارش‌هایی که حملات مشابه به سفارت آذربایجان در نقاط دیگر دنیا، با واکنش مشابه از سوی باکو روبرو نشده، پرسید چرا باکو در مقطع کنونی به یک «رویداد شخصی» این‌گونه واکنش نشان می‌دهد.

یک گزارش «شبکه خبر» ایران نیز در روز سه‌شنبه این بود که سفارت‌خانه‌های ایران در طول دهه‌ها، از جمله چند ماه گذشته هدف حملات متعدد مخالفان جمهوری اسلامی یا عوامل دیگر بوده، ولی ایران این رویدادها را از چشم دولت آن کشورها ندیده است.

وبسایت «دیپلماسی ایرانی» در تهران اما روز ۱۱ بهمن مقاله‌ای را از رسانه‌های روسیه بازنشر کرد که در آن تأکید شده حمله صورت گرفته به سفارت آذربایجان تنها یک نشان از عمق درگیری اساسی میان تهران و باکو در زمینه‌های مختلف است. این مقاله افزود که این امر «منافع روسیه» را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در این میان، روزنامه صباح در ترکیه روز سه‌شنبه نوشت که مسئولیت وخیم شدن روابط باکو- تهران بر عهده جمهوری اسلامی است و تهران باید مسئولیت رویداد و عواقب آن را بپذیرد.

به نوشته این روزنامه، این رویداد به اعتبار ایران لطمه زده...و تشدید «فضای ضد آذربایجان» در ایران در سال‌های اخیر در این حمله «نقشی بسزاء داشته است».

در میان ده‌ها کشور جهان که در این رویداد با جمهوری آذربایجان همدردی کردند، ترکیه یکی از سریع‌ترین واکنش‌ها را نشان داد.

گاردین: پلیس بریتانیا در حال بررسی پرونده عطاالله مهاجرانی به اتهام «حمایت از تروریسم» است

 

گاردین: پلیس بریتانیا در حال بررسی پرونده عطاالله مهاجرانی به اتهام «حمایت از تروریسم» است


عطاالله مهاجرانی

روزنامه بریتانیایی گاردین می‌گوید پلیس متروپولیتن لندن چهار ماه پس از دریافت شکايت علیه عطاالله مهاجرانی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، به اتهام حمایت از فتوای قتل سلمان رشدی بررسی این پرونده را آغاز کرده است.

بر اساس این گزارش که روز دوشنبه ۱۰ بهمن منتشر شد، مبنای استدلال قضایی در این شکایت قانون مبارزه با ترویسم مصوب سال ۲۰۰۶ در بریتانیا است.

آقای مهاجرانی که از سال‌ها پیش مقیم لندن است، این اتهام را رد کرده است.

پلیس لندن پس از چهار ماه به شاکیان گفته است که این موضوع بسیار پیچیده است و تحقیقات در مورد آن زمان‌بر خواهد بود.

سلمان رشدی در سال ۱۹۸۸ کتاب «آيات شيطانی» را منتشر کرد که خشم مسلمانان را در پی داشت. به‌دنبال اين اعتراضات، روح‌الله خمينی در ۲۵ بهمن ۱۳۶۷ (۱۴ فوريه ۱۹۸۹) با صدور فتوايی حکم ارتداد و قتل سلمان رشدی را صادر کرد.

این نویسنده هندی‌تبار ۷۵ ساله قرار بود روز ۲۱ مرداد امسال در مورد «آزادی در هنر» در یک موسسه آموزشی در غرب ایالت نیویورک سخنرانی کند که فردی به نام هادی مَطر به محل سخنرانی او هجوم برد و آقای رشدی را با ضربات چاقو از ناحیه گردن و شکم مورد حمله قرار داد.

روزنامه گاردین روز اول آبان با استناد به گفته‌های وکیل آقای رشدی گزارش داد که نویسنده کتاب «آیه‌های شیطانی»، در پی این حمله، بینایی یک چشم خود را از دست داده و یک دست او نیز از کار افتاده است.

به نوشته روزنامه گاردین، شکایت علیه عطاالله مهاجرانی در همان زمان توسط کاوه موسوی، وکیل حقوق بشر ایرانی و ربکا مونی، یک مشاور حقوقی بریتانیایی به نمایندگی از سوی یک خیریه حقوق بشری به نام «پایان مصونیت» به پلیس لندن تسلیم شده است.

آن‌ها در این شکایت می‌گویند که عطااالله مهاجرانی در سال ۱۳۶۷ یکی از معاونان نخست‌وزیر وقت جمهوری اسلامی و از سال ۶۸ تا ۷۶ نایب رئیس کمیسیون امور حقوقی و قضایی مجلس ایران بوده و در این دوره صدها مورد قتل و یا اقدام به قتل مخالفان در خارج از کشور به دستور سران جمهوری اسلامی روی داده است.

در این شکایت تاکید شده است که آقای مهاجرانی برای جلوگیری از وقوع این قتل‌ها هیچ اقدامی انجام نداده و از زمان مهاجرت به لندن بارها در سخنان خود قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران را که در عملیات پهپادی آمریکا کشته شد، به عنوان قهرمان ملی ایران و اسلام ستایش کرده است.

یک مورد دیگری که در این شکایت بر آن تاکید شده این است که آقای مهاجرانی در کتاب خود با عنوان «نقد توطئه آیات شیطانی» که با حمایت حکومت ایران منتشر شده است، فتوای قتل سلمان رشدی را توجیه و تایید می‌کند.

بر اساس گزارش درج‌شده در این پرونده، عطاالله مهاجرانی «دعوت از مسلمانان برای قتل سلمان رشدی، ناشران و مترجمان کتاب و همه نویسندگانی که از او حمایت کرده‌اند را تبلیغ و تشویق می‌کند».

شاکیان می‌گویند اظهارات آقای مهاجرانی در این کتاب ثابت می‌کند که به اعتقاد او فتوای قتل سلمان رشدی از نظر دینی «موجه و ابطال‌ناپذیر» است و چون سلمان رشدی «مرتد» تشخیص داده شده انصراف از این تصمیم غیرممکن است.

بنیاد ۱۵ خرداد، که پس از صدور فتوای قتل سلمان رشدی توسط روح‌الله خمينی برای قتل اين نويسنده جایزه تعیین کرده بود، ۲۵ شهريور امسال و یک ماه بعد از حمله با چاقو به رشدی، جایزه قتل او را نيم ميليون دلار ديگر افزايش داد و به سه ميليون و ۳۰۰ هزار دلار رساند.

در پی اعدام علیرضا اکبری، معاون سابق وزارت دفاع ایران که تابعیت بریتانیا را نیز داشت، دولت ریشی سوناک اعلام کرد که در برابر جمهوری اسلامی موضع سخت‌تری اتخاذ خواهد کرد ولی تاکنون فقط دادستان کل ایران را تحریم کرده است.

اپوزیسیون ترکیه وعده داد که در صورت پیروزی دمکراسی را تقویت می‌کند

 

اپوزیسیون ترکیه وعده داد که در صورت پیروزی دمکراسی را تقویت می‌کند


تجمع هواداران حزب جمهوری خلق ترکیه در استانبول

ائتلافی از شش حزب مخالف دولت ترکیه که تلاش می کنند به دوران حکومت بیست ساله رجب طیب اردوغان پایان دهند، روز دوشنبه ۱۰ بهمن وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات روز ۱۴ ماه مه حکومت را به نظام پارلمانی برمی‌گرداند.

شش حزب حاضر در این ائتلاف طی مراسمی در شهر آنکارا برنامه مشترک و ۲۴۰ صفحه‌ای خود برای دوران پس ازانتخابات را ارائه کردند ولی برای رقابت با آقای اردوغان برای مقام ریاست جمهوری نامزد مشترکی معرفی نکردند.

فایق اوزتورک، نایب رییس حزب جمهوری خلق ترکیه، حزب اصلی مخالف دولت گفت: «ما به سمت تقویت نظام پارلمانی حرکت خواهیم کرد که بتواند یک سیستم لیبرال، دمکراتیک و عادلانه و تفکیک قوا در کشور را تضمین کند.»

او تاکید کرد که بخش مهمی از این طرح تفکیک قوا از طریق دادن اختیارات بیشتر به پارلمان و تضمین استقلال قوه قضاییه است.

آقای اردوغان که از سال ۲۰۰۳ ابتدا به مدت ۱۱ سال در مقام نخست وزیری و از سال ۲۰۱۴ نیز به عنوان رییس جمهوری ترکیه در قدرت بوده است، در سال ۲۰۱۸ با انجام اصلاحاتی در قانون اساسی مقام نخست وزیری را حذف و اختیارات را در دست رییس جمهوری متمرکز کرد. قبل از آن تاریخ و حتی در دورانی که ریاست جمهوری در اختيار حزب عدالت و توسعه آقای اردوغان بود این مقام جنبه تشریفاتی داشت.

اپوزیسیون ترکیه معضلات بزرگ این کشور از جمله تضعیف اقتصاد و حذف بسیاری از حقوق و آزادی‌های سیاسی و مدنی را نتیجه نظام حکومتی «تک نفره» می‌داند که آقای اردوغان در سال‌های اخیر به اجرا گذاشته است. طرح آقای اردوغان برای تمرکز قدرت اجرایی کشور در دست رییس جمهوری در همه‌پرسی سال ۲۰۱۷ با اکثریت ناچیزی به تصویب رسید و در پی انتخابات سال ۲۰۱۸ که آقای اردوغان در آن به پیروزی رسید به اجرا گذاشته شد.

شش حزب مخالف دولت که تحت عنوان «ائتلاف ملی» و یا «میز شش» شناخته می‌شوند از سال گذشته مذاکرات خود را برای ائتلاف و تنظیم برنامه مشترک با هدف شکست دادن آقای اردوغان آغاز کردند، ولی عدم توافق آنها در مورد یک نامزد مشترک برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری حامیان اپوزیسیون را ناراضی کرده است.

به رغم محبوبیت شهردارهای استانبول و آنکارا که در انتخابات محلی سال ۲۰۱۹ توانستند نامزدهای حزب آقای اردوغان را در این دو شهر مهم شکست بدهند کمال قلیچ دار اوغلو، رهبر حزب جمهوری خلق ترکیه به احتمال نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرده است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که میزان محبوبیت آقای اردوغان به دلیل بی‌ثباتی اقتصادی و افزایش سرسام‌آور نرخ تورم رو به کاهش بوده است ولی او با اقداماتی نظیر افزایش حداقل دستمزد و حقوق و بیمه بازنشستگی سعی کرده آرای بیشتری را جلب کند.

ائتلاف شش حزب مخالف دولت در عرصه سیاست خارجی وعده داده‌اند که اقدامات و مذاکرات برای عضویت کامل ترکیه در اتحادیه اروپا را از سرگرفته و بر مبنای احترام به منافع متقابل مناسبات با آمریکا را بهبود ببخشند. در پی خریداری سامانه‌های موشکی روسی در سال‌های اخیر، واشینگتن ترکیه را از طرح مشترک تولید جنگنده‌های اف -۳۵ کنار گذاشت. آنکارا و واشینگتن در عرصه‌های دیگر نظیر اجرای تحریم‌ها عليه ایران و روسیه و بحران سوریه نیز اختلاف نظرهایی دارند.

شش حزب حاضر در این ائتلاف عبارتند از حزب جمهوری خلق ترکیه به رهبری کمال قلیچ دار اوغلو، حزب ناسیونالیست «خوب» به رهبری مرال آکشنر، حزب محافظه‌کار سعادت به رهبری تمل کرام الله اوغلو، حزب دمکرات به رهبری گولتکین، حزب پیشرفت به رهبری علی باباجان و حزب آینده به رهبری احمد داوود اوغلو.

علی باباجان و احمد داوود اوغلو از بنیانگذاران حزب عدالت و توسعه به رهبری آقای اردوغان هستند و قبل از جدا شدن از این حزب در دولت آقای اردوغان مقام‌های ارشدی نظیر وزیر اقتصاد و وزیر خارجه داشتند.

حزب دمکراتیک خلق‌های ترکيه، نیروی سیاسی اصلی کردها که از نظر میزان رای و محبوبیت دومین حزب بزرگ اپوزیسیون است در این ائتلاف حضور ندارد. در پی بازداشت تعدادی از رهبران و سرکوب فعالین این حزب به اتهام ارتباط با پیکارجویان مسلح کرد، این حزب در آستانه تعطيلی و یا ممنوعیت کامل فعالیت قرار دارد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ ش.ر/س.ن

تظاهرات شبانه در سنندج به دنبال بازداشت دو روحانی حامی اعتراضات

 

تظاهرات شبانه در سنندج به دنبال بازداشت دو روحانی حامی اعتراضات


تصویری ویدیویی از اعتراضات در سنندج

جمعی از مردم شهر سنندج شامگاه دوشنبه دهم بهمن ماه در پی اقدام نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در بازداشت دو روحانی اهل سنت حامی اعتراضات سراسری، به خیابان آمده و با افروختن آتش و بستن برخی خیابان‌ها به سردادن شعارهای ضدحکومتی پرداختند.

در یکی از ویدیوهای تظاهرات شامگاه دوشنبه سنندج، معترضان در حالی که مشغول روشن کردن آتش در خیابان‌ها هستند، می‌گویند: «خیابان مال ماست، مرگ بر خامنه‌ای، مرگ بر دیکتاتور، این انقلاب پیروز است.»

بر اساس یکی دیگر از ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، معترضان با برپایی آتش و بستن برخی از خیابان‌های این شهر، شعارهایی چون «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر»، «کرد و بلوچ برادرند، تشنه خون رهبرند» و همچنین شعارهایی در حمایت از دو روحانی اهل سنت بازداشت شده سردادند.

اعتراضات شامگاه دوشنبه سنندج پس از آن شکل گرفت که دو روحانی اهل سنت، «ماموستا لقمان امینی و ماموستا ابراهیم کریمی ننله»، به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.

سایت حقوق بشری هه‌نگاو گزارش داد که این دو «از روحانیون اهل جوانرود و پیشنماز دو مسجد سنندج» هستند که «به دست نیروهای حکومتی در مسیر شهر مریوان‌سنندج ربوده شدند».

این سایت حقوق بشری افزود که «ابراهیم کریمی ننله امام جماعت مسجد ننله سنندج و لقمان امینی امام جماعت مسجد چهار یار نبی سنندج، در چهار ماه گذشته با خطابه‌ و انتشار بیانیه‌‌، از حقوق معترضان حمایت کرده و سرکوب آن‌ها توسط نهادهای حکومتی» را محکوم کرده‌‌اند.

همزمان شبکه حقوق بشر کردستان نیز تاکید کرد که این دو روحانی اهل سنت «بدون ارائه حکم قضایی در جاده مریوان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.»

نیروهای امنیتی همچنین پس از بازداشت «ماموستا ابراهیم کریمی ننله» به منزل او یورش بردند و اقدام به تفتیش آن کردند.

به نوشته شبکه حقوق بشر کردستان، «ماموستا ابراهیم کریمی ننله به دلیل حمایت از اعتراضات مردمی برای روزهای شانزدهم و هجدهم بهمن‌ماه به دادگاه ویژه روحانیت همدان» احضار شده بود اما پیش از موعد احضار بازداشت شد.

از سوی دیگر خبرگزاری تسنیم روز دوشنبه از قول سعید عسکری، مدیر مرکز اسلامی غرب کشور، خبر داد که «چند روز قبل، منزل ماموستا یوسف محمدی، امام جماعت اهل سنت روستای کلاته سنندج و شخص او توسط افراد ناشناس به آتش کشیده شدند» و این روحانی اهل سنت در نتیجه آتش‌سوزی جان باخته است.

بایدن روان پریش با ارسال جنگنده‌ اف-۱۶ برای اوکراین مخالفت کرد

 

بایدن روان پریش با ارسال جنگنده‌ اف-۱۶ برای اوکراین مخالفت کرد


جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز دوشنبه ۱۰ بهمن گفت که واشینگتن جنگنده‌ اف-۱۶ در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد.

جنگ در نقاط کلیدی در اوکراین به شدت ادامه دارد و نیروهای روسیه تلاش می‌کنند متصرفات خود را در منطقه شرقی دونتسک گسترش دهند.

دنیس پوشیلین، رهبر دست‌نشانده کرملین در دونستک، روز دوشنبه ادعا کرد که نیروهای روس تا نزدیکی ووهلدار پیشروی کرده‌اند، شهرکی استراتژیک در جنوب غربی شهر دونتسک.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های روسی، پوشیلین افزود: «در حال حاضر می‌توانیم بگوییم که واحدهای نظامی مواضع خود را در بخش شرقی ووهلدار تثبیت کرده‌اند و همچنین در اطراف شهر نیز همچنان به پیشروی ادامه می‌دهند.»

اما کی‌یف به‌رغم اذعان به این امر که جنگ سختی در آن منطقه درگرفته است، این ادعا را رد کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، شامگاه یکشنبه گفت: «دشمن برای جان سربازان خود ارزشی قائل نیست و به‌رغم تلفات شدید به حملات سنگین خود ادامه می‌دهد.»

در این حال جو بایدن در کاخ سفید گفت که با تحویل دادن جت‌های جنگی به اوکراین مخالف است.

رئیس جمهوری ایالات متحده در پاسخ به این سئوال خبرنگاران که آیا کاخ سفید موافق ارسال اف-۱۶ به اوکراین است، گفت: «نه.»

اما از سوی دیگر رهبران اروپایی گفته‌اند که مشکلی با این پیشنهاد ندارند، اگرچه اوکراین تاکنون به طور رسمی از متحدان خود نخواسته است که جنگنده‌های پیشرفته در اختیارش بگذارند.

ایالات متحده، آلمان و دیگر کشورها طی روزهای اخیر با ارسال سلاح‌های بیشتر به اوکراین از جمله تانک‌های جنگی پیشرفته موافقت کرده‌اند.

در حالی که ذخایر مهمات توپخانه اوکراین به شدت کاهش یافته است، فرانسه و استرالیا روز دوشنبه قراردادی را به منظور تولید مشترک گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای نیروهای کی‌یف اعلام کردند.

از سویی در سئول نیز ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، از کره جنوبی خواست تا حمایت نظامی خود از اوکراین را افزایش دهد و به این کشور پیشنهاد کرد در سیاست خود مبنی بر عدم صدور تسلیحات به کشورهای درگیر تجدید نظر کند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ س.ن

فرمانده جانی و سفاک و دروغگوی پلید و خبیث و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان یگان ویژه شلیک به چشم معترضان را رد کرد؛ «مَرام نیروهای ما برخورد غیرحرفه‌ای با مردم نیست»

 

فرمانده جانی و سفاک و دروغگوی پلید و خبیث و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان یگان ویژه شلیک به چشم معترضان را رد کرد؛ «مَرام نیروهای ما برخورد غیرحرفه‌ای با مردم نیست»


تصاویر شماری از معترضانی که یکی از چشم‌های خود را در جریان اعتراضات از دست داده‌اند

فرمانده یگان‌های ویژه فراجا با انکار شلیک ماموران به چشم معترضان در ماه‌های اخیر، مدعی شد اگر کسی «ثابت کند» فردی بر اثر خطای کارکنان این نیرو کشته شده، به او «جایزه» خواهد داد.

حسن کرمی این اظهارات را در شرایطی در گفت‌و‌گو با روزنامه همشهری بیان کرده که روایت‌ها، ویدئوها و تصاویر افرادی که نیروهای پلیس در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» به چشمان آنها شلیک کرده، در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها منتشر شده است.

وی گفته به «توانایی یگان ویژه اعتماد دارم» و آنها «در سطح منطقه از حرفه‌ای‌ترین واحدهای کنترل ناآرامی‌های اجتماعی هستند که از تخصص، مهارت و سطح دانش بالایی برخوردار و در روش‌های عملیات انعطاف‌پذیر هستند».

کرمی در پاسخ به این پرسش که «برخی می‌گویند که پلیس ایران به‌صورت عمدی به نقاط حساس مثل چشم و سر معترضان تیر می‌زند. آیا واقعا این رفتار از نیروهای یگان ویژه سر زده»، گفته: «مهارت و حرفه‌ای عمل کردن یگان‌های ویژه در آسیب نزدن به جمعیت معترض معنا و مفهوم پیدا می‌کند».

وی گزارش‌ها درباره شلیک عمدی به نقاط حساس معترضان را «تبلیغات و القائات» معرفی کرده و مدعی شده نیروهای فراجا برای «جمع کردن اعتراضات بدون هزینه و عملیات آرام‌سازی»، سال‌ها تحت «تعلیمات سخت» قرار می‌گیرند.

این اظهارات در شرایطی منتشر شده که ویدئوهای غیرقابل انکاری از کاربرد خشونت علیه نیروهای یگان ویژه علیه معترضان به ویژه زنان و حتی کودکان، تعرض به زنان در خیابان‌ها و کاربرد الفاظ رکیک جنسی و آسیب به اموال عمومی و خودروهای شخصی و مغازه‌ها در ماه‌های اخیر منتشر شده است.

کرمی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر وجود این پیش‌فرض در اذهان عمومی مبنی بر نبود نظارت بر اقدامات نیروهای یگان ویژه و تنبیه نکردن آنها در صورت خطا، این موضوع را رد کرده و گفته نیروهای ما «همه‌فن حریف هستند و قابلیت عملیات در موقعیت‌های مختلف را دارند».

وی به صراحت گفته: « عملکرد یگان ویژه تا به حال نشان داده که در مرام آنها نیست که با مردم رفتار غیرحرفه‌ای داشته باشند.»

فرمانده یگان‌های ویژه فراجا با آنکه در طول این گفت‌و‌گو بارها تلاش کرده اقدامات خشونت‌بار نیروهای خود علیه معترضان را رد کند، اما در بخشی از اظهارات خود گفته: «اگر کسی به‌رغم اخطارهای یگان ویژه که از سیستم‌های صوتی قوی پخش می‌شود، باز در صحنه بماند ممکن است به او آسیب وارد شود».

کرمی گزارش‌ها درباره پنهان شدن ماموران این نیرو در آمبولانس و ماشین‌های حمل موادغذایی برای برخورد با معترضان و نیز انتقال بازداشت‌شدگان را رد کرده و مدعی شده «همه عملیات‌های ما آشکار و در معرض دید افکار عمومی در جامعه قرار دارد. اصولا ما می‌خواهیم دیده شویم».

وی این گزارش‌ها را «از شگردهای تبلیغاتی» نامیده و گفته یا شاید برخی می‌خواهند «از این روش هم کسب درآمد داشته باشند».

نیروهای پلیس و امنیتی جمهوری اسلامی پیش از مرگ مهسا امینی نیز بارها در اعتراضات از خشونت علیه معترضان استفاده کرده‌اند.

جمهوری اسلامی باوجود مستندات غیرقابل انکار این خشونت‌ها، هرگز مسئولیت این اقدامات خلاف قانون علیه شهروندن را نپذیرفته و کسی را به عنوان مجرم مجازات نکرده است.

پلمب یک رستوران در ماهشهر به دلیل «خوانندگی زن»

 

پلمب یک رستوران در ماهشهر به دلیل «خوانندگی زن» 


یک روز بعد از پلمب داروخانه‌ای در شهر آمل استان مازندران به خاطر عدم رعایت حجاب اجباری از سوی دکتر داروساز زن، فرمانده انتظامی ماهشهر در استان خوزستان از پلمب یک رستوران تازه تاسیس در این شهر به دلیل «خوانندگی یک زن در مراسم افتتاحیه آن» خبر داد.

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، روز دوشنبه دهم بهمن ماه از قول فرشاد کاظمی، فرمانده انتظامی ماهشهر، نوشت: «در پی انتشار کلیپی در فضای مجازی مبنی بر خوانندگی غیرمجاز خانمی در یک باب واحد صنفی رستوران در شهر سربندر شهرستان ماهشهر، بررسی موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.»

فرمانده انتظامی ماهشهر گفت: «ماموران پلیس با بررسی موضوع و هماهنگی مرجع قضایی این رستوران را مهروموم» کردند و در این مورد «پرونده قضایی تشکیل و از سوی مرجع قضایی دستور تعقیب قضایی» نیز صادر شده است.

در چند هفته اخیر گزارش‌های متعددی از پلمب اماکن صنفی، رستوران‌ها، کافه‌ها و حتی در مواردی داروخانه‌ها به خاطر عدم رعایت حجاب اجباری منتشر شده است.

محمدصادق اکبری، رئیس دادگستری مازندران، نیز روز یک‌شنبه نهم بهمن ماه از «پلمب یک داروخانه در شهر آمل به‌خاطر کشف حجاب‌ و عدم ارائه خدمات به یک نیروی امر به معروف و نهی از منکر» خبر داد.

در ویدیویی که در این مورد منتشر شده، «یک نیروی امر به معروف و نهی از منکر» به دکتر داروساز زن متصدی داروخانه به خاطر عدم رعایت «حجاب اجباری»، تذکر داده و در مقابل دکتر داروساز از او می‌خواهد که این داروخانه را ترک کند.

اکبری، رئیس دادگستری مازندران گفت که پس از دریافت گزارش از طرف این «فرد آمر به معرف و ناهی از منکر» بلافاصله نیروهای پلیس نظارت بر اماکن عمومی و مسئولین شبکه بهداشت آمل به این داروخانه اعزام شده و آن را پلمب کردند.

رئیس دادگستری مازندران اتهام این داروخانه و دکتر داروساز در شهر آمل را «عدم رعایت شعائر دینی و اسلامی» عنوان کرد و افزود که برای این داروخانه و دکتر داروساز «پرونده قضایی» تشکیل شده و با آنها برخورد خواهد شد.

شدت گرفتن برخورد با زنان و واحدهای صنفی به دلیل «عدم رعایت اجباری» در حالی است که ایران از ۲۶ شهریور ماه و در پی کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت توسط گشت ارشاد به خاطر عدم رعایت کامل حجاب اجباری، صحنه اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی است.

نرخ سود بانکی در ایران افزایش یافت

 

نرخ سود بانکی در ایران افزایش یافت

بانک مرکزی ایران روز دوشنبه ۱۰ بهمن با افزایش نرخ سود بانکی موافقت کرد.

بر اساس این تصمیم، نرخ سود تسهیلات بانکی ۲۳ درصد و نرخ سود سپرده‌های بانکی سه ساله، ۲۲.۵ درصد تعیین شده است.

پیش از این، نرخ سود سپرده‌های بانکی ۱۸ درصد بود که با توافق ضمنی بانک مرکزی در ماه‌های اخیر این نرخ به ۲۰ درصد رسیده بود.

با ادامه بحران اقتصادی در ایران بویژه افزایش تورم و نقدینگی افسار گسیخته، ارزش ریال به‌شدت کاهش یافته و سرمایه‌گذاران سعی دارند که با سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیر مُولد نظیر بازار خودرو، مسکن و طلا،از کاهش ارزش سرمایه خود جلوگیری کنند.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم در دی‌ماه امسال از ۵۱ درصد فراتر رفت.

ادامه اوج‌گیری تورم در ایران در حالی است که در دی‌ماه گذشته، ریال ایران نسبت به آذرماه حدود ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داد و به‌طور متوسط هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران ۴۱ هزار تومان معامله شد.

نرخ دلار هم اکنون بیش از ۴۴ هزار و ۷۰۰ تومان است و انتظار می‌رود آهنگ رشد تورم در کشور شتاب بیشتری بگیرد.

گزارش کمپین فعالان بلوچ از وضعیت کودکان؛ ۵۵ هزار کودک بلوچ شناسنامه ندارند

 

گزارش کمپین فعالان بلوچ از وضعیت کودکان؛ ۵۵ هزار کودک بلوچ شناسنامه ندارند

چشم‌گشودن به دنیا در خانواده‌هایی به شدت فقیر، موجب می‌شود بیشتر کودکان بلوچ، به شغل‌های کاذبی چون سوخت‌بری روی آورند

کمپین فعالان بلوچ در گزارشی با اشاره به «فقر و بیکاری شدید» شدید شهروندان استان سیستان‌و‌بلوچستان، از وجود بیش از «۵۵ هزار» کودک بی‌شناسنامه بلوچ خبر داد.

این کمپین در گزارش سالیانه خود که مربوط به سال ۲۰۲۲ میلادی است، نوشته به دلیل نبود سمن‌ها و ارگان های مدنی حامی کودکان در سیستان‌وبلوچستان، گزارش‌های نقض حقوق کودکان و زندانیان در این منطقه به سختی مستند می‌شود.

در این گزارش آمده که حقوق کودکان در جمهوری اسلامی ایران با موضوعاتی چون کار کودکان، مجازات و اعدام کودکان (پایین بودن سن مسئولیت کیفری در قوانین ایران)، ازدواج زیر سن قانونی و استفاده از کودکان در نظامی‌گری گره خورده است.

استان سیستان و بلوچستان از جمله استان‌های محروم ایران است و از آنجا که شهروندان این استان با بیکاری و فقر شدید دست و پنجه نرم می کنند، کودکان در این منطقه نیز بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.

بر اساس این گزارش، طی سال ۲۰۲۲ میلادی جمعا «۷۵ گزارش» از نقض حقوق کودکان به دست کمپین رسیده؛ «دست‌کم ۳۶ کودک کشته، ۱۲ کودک زخمی، ۴۹ کودک غرق، ۵ کودک بازداشت و همچنین ۸ کودک مورد تجاوز قرار گرفته‌اند.»

کمپین فعالان بلوچ، جزئیات بیشتری درباره این آمار ارائه نکرده است.

در این گزارش سالیانه همچنین به این موضوع اشاره شده که «نبود زیر ساخت‌های آموزشی و بهداشتی و سلامت شهری، موجب خسارات جبران ناپذیری به کودکان بلوچ شده که می‌توان به آمار بالای مرگ و میر نوزادان، انتشار بی‌سوادی و کشته‌شدن و غرق کودکان در هوتک‌های منطقه دشتیاری اشاره کرد».

گزارش‌ها حاکی است مناطقی مانند چابهار و دشتیاری از شبکه آبرسانی و لوله‌کشی محروم هستند و مردم با استفاده از آب جمع شده در در گودال‌هایی به نام هوتگ‌ها آب مصرفی خود را تهیه می‌کنند، و به علت عدم حصار کشی این گودال‌ها، کودکان در آن سقوط می‌کنند.

بر اساس گزارش کمپین فعالان بلوچ، در سال ۲۰۲۲ میلادی، دست‌کم «۱۵ کودک در این هوتک‌ها غرق شدند».

چشم‌گشودن به دنیا در خانواده‌هایی به شدت فقیر، موجب می‌شود بیشتر کودکان در این استان، به شغل‌های کاذبی چون سوخت‌بری روی آورند.

به گفته مدیرکل زنان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان، در حال حاضر یک‌هزار و ۲۵۷ کودک کار در استان وجود دارد.

کمپین فعالان بلوچ همچنین به «مشکل بی‌شناسنامگی» کودکان بلوچ اشاره کرده و نوشته در حال حاضر بیش از ۵۵ هزار کودک بی شناسنامه بلوچ در این استان زندگی می‌کنند.

این کمپین به تازگی و پس از بازداشت‌های گسترده در استان سیستان‌و‌بلوچستان به دنبال اعتراضات اخیر نیز نوشته بود که در پی«بازداشت صدها تن از شهروندان بلوچ در زاهدان که بسیاری از آنها فاقد شناسنامه بوده‌اند، نیروهای نظامی در حال رد مرز آنها به افغانستان هستند».

خبرگزاری بسیج دانشجویی پیش از این جمعیت افراد بدون شناسنامه کودک و بزرگسال در زاهدان و شهرهای سیستان و بلوچستان را بسیار بیشتر از «۱۰۰ هزار تن» اعلام کرده بود.

جمعی از شاعران آمریکا: شاعر ایرانی را با وجود بیماری به زندان برنگردانید

 

جمعی از شاعران آمریکا: شاعر ایرانی را با وجود بیماری به زندان برنگردانید


بهناز امانی، شاعر و مترجم

جمعی از شاعران آمریکایی با انتشار بیانیه‌ای نسبت به شرایط بهناز امانی، شاعر و مترجم که بیماری او طی دوره ۴۶ روزه بازداشت تشدید شده است، ابراز نگرانی کردند و همبستگی خود را با او اعلام داشتند.

این بیانیه که به امضای چهره‌هایی چون چارلز برنستین، پی‌یر ژوریس و مایکل پالمر رسیده است، به اطلاعیه اخیر کمیته عملیاتی نویسندگان ایران (آیواک) درباره خانم امانی استناد کرده که می‌گوید این شاعر و استادیار دانشگاه به‌رغم علائم بیماری به مدت یک ماه و نیم در زندان قرچک ورامین محبوس شد و همین امر منجر به تاخیر در تشخیص بیماری سرطان رحم و متاستاز شده است.

بهناز امانی اکنون با قید وثیقه در آزادی موقت به‌سرمی‌برد و در انتظار اعلام حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی افشاری است.

امضاکنندگان بیانیه یادشده با اشاره به محاکمه بهناز امانی به مقامات جمهوری اسلامی گفته‌اند که او را تحت هیچ شرایطی به زندان نفرستید.

این شاعران آمریکایی سپس هشدار داده‌اند، هر کسی که نقشی در زندانی شدن دوباره بهناز امانی داشته باشد، مسئول شرایط پزشکی او و هر گونه اتفاق احتمالی است که برای او خواهد افتاد.

اطلاعیه آیواک به نقل از محمود علیزاده طباطبایی، وکیل خانم امانی، عنوان می‌کرد که ادامه حبس او پس از جلب دادرسی در ۱۶ آبان ماه و عدم صدور و اعلام قرار به او توسط بازپرس و سامانه زندان، خلاف تمام ضوابط قانونی بوده و موجب تاخیر در تشخیص بیماری و تشدید آن شده است.

بهناز امانی، استادیار دانشگاه آزاد جنوب تهران، روز ۲۸ مهر ماه به دنبال امضای بیانیه اساتید دانشگاه در محکومیت بازداشت دانشجویان، به بازداشت نیروهای امنیتی درآمد.