سه‌شنبه، بهمن ۱۱، ۱۴۰۱

زلزله‌زدگان خوی گرفتار در برف و یخبندان: امام جمعه در «سوراخ موش» قایم شده است

 

زلزله‌زدگان خوی گرفتار در برف و یخبندان: امام جمعه در «سوراخ موش» قایم شده است


زلزله‌زدگان خوی گرفتار یخبندان

سه روز پس از وقوع زمین‌لرزه ۵.۹ ریشتری در شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی، اعتراض زلزله‌زدگان در واکنش به سوءمدیریت در امدادرسانی و نبود امکانات مورد نیاز ادامه دارد.

ده‌ها شهروند آسیب‌دیده از زلزله روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن پشت درهای بسته فرمانداری خوی تجمع کرده‌اند و بنا بر گزارش تصویری، هیچ مقام مسئولی پاسخگوی آنها نیست.

زلزله‌زدگان در خوی در یخبندان و دمای زیر صفر بدون سرپناه و یا بدون وسایل گرمایشی مانده‌اند.

در این گزارش ویدئویی که نشان می‌دهد مقامات فرمانداری درها را به روی زلزله‌زدگان بسته‌اند، یک شهروند به زبان ترکی می‌گوید: «این وضعیت شهر ما است.»


 

در ویدئویی دیگر، که اعتراض شهروندان را نشان می‌دهد، یک مقام مسئول وعده می‌دهد که وسایل گرمایشی در روزهای آینده تأمین خواهد شد. یکی از زلزله‌زدگان می‌پرسد «کی؟» و دیگری با کنایه به توخالی بودن این وعده، می‌گوید: «شاید این جمعه بیاید، شاید!»

یکی دیگر از آسیب‌دیدگان زمین‌لرزه می‌گوید، ما در خوی «توی سرما هستیم» و «امام جمعه در سوراخ موش قایم شده» است.


 

هم‌زمان با بحران گاز در ایران، در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ۲۲ استان کشور دچار کولاک و آبگرفتگی شده‌اند و بنا به گزارش جمعیت هلال احمر، ۴۴ شهرستان در ۱۸ استان به دریافت خدمات امدادی نیاز دارند.

شامگاه شنبه زلزله‌ای با قدرت ۵.۹ در مقیاس ریشتر شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند که بر اثر آن بنا بر گزارش‌ها سه شهروند جان خود را از دست دادند و بیش از ۸۰۰ تن زخمی شدند.

این اختلال شدید در امدادرسانی به زلزله‌زدگانی که هم‌زمان گرفتار برف و یخبندان شده‌اند، در حالی است که مقامات با تجهیزات سرکوب شهری از جمله ماشین آبپاش با زلزله‌زدگان برخورد کرده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی مناطق زلزله‌زده را امنیتی قلمداد می‌کنند و در موارد مشابه پیشین، بدون پذیرش کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی ، شماری از امدادگران داوطلب را نیز بازداشت و با اتهامات امنیتی مواجه کرده‌اند.

مهدی زارع، زلزله‌شناس، با اشاره به خشکیدن دریاچه ارومیه، برداشت گسترده آب‌های زیرزمینی، و فرونشست زمین، گفته است: «مداخلات انسانی احتمالا زمان‌بندی زلزله‌ها را عقب و جلو می‌کند. یعنی اگر قرار بود زلزله‌های شهرستان خوی چند دهه بعد رخ بدهد، به واسطه مداخلات انسانی، سه زلزله بالای پنج ریشتر از ۱۳ مهر تا ۸ بهمن ۱۴۰۱ در این منطقه رخ داده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر