تشدید جو امنیتی در محیطهای آموزشی؛ ۱۸ هزار دانشجوی «انقلابی» جایگزین اساتید «حقالتدریس» شدند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تایید کرده است که دستکم «۱۸ هزار» استاد «حقالتدریس» این دانشگاه از کار برکنار و دانشجویان «جوان انقلابی» جایگزین آنها شدهاند.
به گزارش رسانههای ایران، محمد مهدی طهرانچی، رئیس مجموعه آموزشی «دانشگاه آزاد اسلامی» در جمع برخی از دانشجویان و نمایندگان تشکلهای این دانشگاه از «گسترش فضای انقلابی در دانشگاه آزاد» و کنار گذاشتن گسترده اساتید غیرهمسو با «تفکر انقلابی» خبر داده است.
او با اشاره به اجرای طرحهای «دستیار آموزشی» و «اعضای هیات علمی وابسته» که از ابتدای سال جاری و پس از اعتراضات سراسری سال گذشته به کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه «گشت ارشاد» عملیاتی شد، گفته است: این طرحها «یک جهش در گسترش فضای انقلابی دانشگاه» محسوب میشوند.
در پی اعتراضات مردمی سال گذشته با شعار محوری «زن، زندگی، آزادی»، بسیاری از دانشگاههای کشور نیز از معترضان دفاع و سرکوب آنها را محکوم کردند که این موضوع سبب برخوردهای شدید امنیتی با دانشجویان شد.
همزمان با اعتراضات و اعتصاب دانشجویان و برخورد نهادهای امنیتی و دولتی جمهوری اسلامی با آنها، برخی اساتید دانشگاهها نیز به آنها پیوستند یا از اعتراض دانشجویان حمایت کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اعلام اینکه «فضای انقلابی» با جذب «استاد جوان» ممکن میشود، افزوده است: «۱۸ هزار دانشجوی دکتری جوان انقلابی» در این دانشگاه جایگزین اساتید «حقالتدریس» شدهاند.
در پی برکناری شماری از استادان دانشگاهها در ایران، دهها نفر از چهرههای دانشگاهی خارج از کشور بیستم شهریورماه در بیانیهای، با جامعه دانشگاهی ایران اعلام همبستگی کرده بودند.
امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به «شتاب گرفتن دوباره روند سرکوب استادان و جایگزین کردن آنها با افراد مکتبی و وابسته» این رویکرد را «سیاست دیرپای جمهوری اسلامی در اعمال نظارت ایدئولوژیک بر دانشگاه» دانستند.
پیشتر و در نیمه شهریور ماه نیز روزنامه «جامجم» ارگان مطبوعاتی صداوسیمای جمهوری اسلامی دانشگاه را «بستری برای تربیت اپوزیسیون» خوانده و از دولت ابراهیم رئیسی خواسته بود با قاطعیت بیشتر اساتید «منحرف» را اخراج کند.
حذف اساتید و کارکنان «غیرهمسو» با سیاستها یا ایدئولوژی حاکم بر ایران، از سال ۵۸ و به دستور روحالله خمینی تحت عنوان «انقلاب فرهنگی» و به منظور آنچه «پاکسازی انقلابی» نامیده شده بود کلید خورد و در دهههای اخیر بارها این روند به اشکال گوناگون تکرار شده است.
صدای آمریکا در گزارشهای مختلف خبری، تحلیلی و اختصاصی در وبسایت و تلویزیون به موضوع احضار، تعلیق، اخراج، پروندهسازی و تبعید اجباری دانشجویان و استادان سراسر ایران به بهانه خیزش «زن، زندگی، آزادی» پرداخته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر