چهارشنبه، بهمن ۱۱، ۱۴۰۲

ایران پس از پیروزی دشوار مقابل سوریه، حریف ژاپن در مرحله یک‌چهارم نهایی شد

 

ایران پس از پیروزی دشوار مقابل سوریه، حریف ژاپن در مرحله یک‌چهارم نهایی شد


تیم ملی فوتبال ایران در دیداری دشوار مقابل سوریه در ضربات پنالتی ۵ -۳ به پیروزی رسیدو به مرحله یک چهارم نهایی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ راه یافت
تیم ملی فوتبال ایران در دیداری دشوار مقابل سوریه در ضربات پنالتی ۵ -۳ به پیروزی رسیدو به مرحله یک چهارم نهایی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ راه یافت

تیم ملی فوتبال ایران در مرحله یک هشتم نهایی جام ملت‌های آسیا، چهارشنبه دهم بهمن در ورزشگاه ۱۰ هزار نفری عبدالله بن خلیفه به مصاف تیم ملی سوریه رفت و پس از تساوی یک- یک در وقتهای معمول و‌ اضافه، در پایان در ضربات پنالتی ۵-۳ به پیروزی رسید

ترکیب تیم ملی ایران در برابر سوریه در مرحله یک هشتم نهایی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳
ترکیب تیم ملی ایران در برابر سوریه در مرحله یک هشتم نهایی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳

امیر قلعه‌نویی در این دیدار علیرضا بیرانوند، احسان حاج‌صفی، شجاع خلیل زاده، روزبه چشمی، رامین رضاییان، سامان قدوس، سعید عزت اللهى ، مهدی قائدی، مهدی طارمی، علیرضا جهانبخش و سردار آزمون را به زمین فرستاد.

شادی مهدی طارمی پس از گل کردن ضربه پنالتی در برابر سوریه
شادی مهدی طارمی پس از گل کردن ضربه پنالتی در برابر سوریه

در حالی که ایران در ۱۵ دقیقه ابتدایی مسابقه ۸۲ درصد مالکیت توپ را در اختیار داشت. پس از حمله های متعدد روی دروازه سوریه، در دقیقه ۳۱ ارسال علیرضا جهانبخش در داخل محوطه جریمه به مهدی طارمی رسید ولی داور کره‌ای این دیدار، خطای ایهم اوسو را ضربه پنالتی به سود ایران اعلام کرد. خود طارمی این ضربه را به گل ایران تبدیل کرد.

عمر خریبین کاپیتان سوریه پنالتی به دست آمده در نیمه دوم را به گل تساوی تیمش تبدیل کرد
عمر خریبین کاپیتان سوریه پنالتی به دست آمده در نیمه دوم را به گل تساوی تیمش تبدیل کرد

در ادامه، حملات ایران با بی‌دقتی بازیکنان در ضربات آخر منجر به گل نشد تا در دقیقه ۶۱ خطای علیرضا بیرانوند با اعلام پنالتی به سود سوریه جریمه شد. دو‌ تعویض امیر قلعه نویی پیش از به گل شدن پنالتی عمر خریبین کاپیتان سوریه انجام گرفت.

اخراج مهدی طارمی در دقیقه ۹۰+۱ مقابل سوریه
اخراج مهدی طارمی در دقیقه ۹۰+۱ مقابل سوریه

در ادامه، در ابتدای وقتهای تلف شده، دقیقه ۱+۹۰ بازی مهدی طارمی با خطا روی بازیکن سوری دومین کارت زرد را از داور دریافت کرد تا از زمین بازی اخراج شود. در وقتهای اضافه این دیدار هم گلی از خط دروازه ها نگذشت تا تکلیف هشتمین و آخرین تیم راه یافته به مرحله یک‌چهارم‌ نهایی در ضربات پنالتی مشخص شود.

برتری ایران مقابل سوریه با مهار ضربه پنالتی فهد الیوسف کاپیتان سوریه توسط علیرضا بیرانوند
برتری ایران مقابل سوریه با مهار ضربه پنالتی فهد الیوسف کاپیتان سوریه توسط علیرضا بیرانوند

در ضربات پنالتی، علیرضا بیرانوند خوش درخشید و ضربه فهد الیوسف را مهار کرد و‌ کریم‌ انصاری فرد، رامین رضاییان، امید ابراهیمی، مهدی ترابی و‌ احسان حاج صفی پنالتی‌های خود را به گل تبدیل کردند.

طلسم ۲۸ ساله شکست

آخرین باری که تیم ملی فوتبال ایران در وقتهای اضافه در رقابتهای جام ملتهای آسیا موفق به پیروزی شده به ۲۸ سال پیش و برتری مقابل کویت در۱۹۹۶ در ضربات پنالتی بر میگردد. ایران در جام‌ملتهای ۲۰۰۰ در وقت اضافه مقابل کره جنوبی ۲-۱ شکست خورد و‌در ۲۰۰۴ مقابل چین ۵-۴ در ضربات پنالتی شکست خورد.

تیم‌ ملی با هدایت امیر قلعه‌نویی در سال ۲۰۰۷ در ضربات پنالتی ۴-۲ مغلوب کره جنوبی شد و در جام ۲۰۱۱ ، با سرمربیگری افشین قطبی بار دیگر یک بر صفر مقابل کره جنوبی تن به شکست داد. آخرین شکست ایران در پس از وقتهای اضافه و در ضربات پنالتی به جام ملتهای ۲۰۱۵. و‌سرمربیگری کارلوس کی روش بر میگردد که مقابل عراق ۱۰-۹ شکست خورد.

پیش از این، تیم‌ ملی فوتبال ایران ۱۷ بار در برابر سوریه به پیروزی رسیده، ۱۴ باز تن به تساوی داده و تنها یکبار مقابل سوریه شکست خورده بود. تنها باخت ایران مقابل سوریه در مرحله انتخابی جام جهانی ۱۹۷۴ آلمان غربی در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۵۲ با هدایت محمود بیاتی رقم‌ خورد.

جیمی جامپ حکومتی

حیمی جامپ حکومتی
حیمی جامپ حکومتی

جدید ترین جریمه فدراسیون ایران به خاطر حضور نیروهای بسیجی و‌ سپاهی اعزامی جمهوری اسلامی به قطر است. کنفدراسیون فوتبال آسیا، فدراسیون فوتبال ایران را به دلیل ورود جیمی‌جامپ به زمین در اواخر بازی ایران-امارات ۳ هزار دلار جریمه کرد.

نیروهای اعزامی جمهوری اسلامی به قطر
نیروهای اعزامی جمهوری اسلامی به قطر

این فرد در لباس طرفداران تیم ملی همچون باقی نیروهای سازماندهی شده توسط جمهوری اسلامی برای بازی‌های تیم ملی در جام ملتها در دقیقه ۸۸ بازی با پرچم فلسطین وارد زمین شد.

مسولان برگزاری قطری و‌ کنفدراسیون فوتبال آسیا که با نمایش نمادهای فلسطینی وحمایت های طرفداران جمهوری اسلامی از حماس سکوت کرده، هشدار داده که در صورت تکرار این تخلف، ایران با مجازات شدیدتری جریمه خواهد شود.

تیم ایران با پیروزی مقابل سوریه، همچون جام‌ملتهای ۲۰۱۹ در مرحله یک چهارم پایانی حریف ژاپن شد. ژاپن که با برتری سه بر یک برابر بحرین به دور یک‌چهارم نهایی صعود کرد، روز شنبه سیزدهم بهمن در ورزشگاه اجوکیشن سیتی دوحه مقابل ایران قرار میگیرد

آمریکا می‌گوید گروه «مقاومت اسلامی عراق» مسئول حمله به پایگاهش در اردن است

 

آمریکا می‌گوید گروه «مقاومت اسلامی عراق» مسئول حمله به پایگاهش در اردن است


جان کربی می‌گوید جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به بررسی گزینه‌های پاسخ به این حمله ادامه خواهد داد
جان کربی می‌گوید جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به بررسی گزینه‌های پاسخ به این حمله ادامه خواهد داد

کاخ سفید اعلام کرد گروه مقاومت اسلامی عراق مسئول حمله پهپادی به پایگاه آمریکایی «برج ۲۲» در اردن است که موجب کشته شدن سه عضو ارتش ایالات متحده شد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز چهارشنبه ۱۱ بهمن اظهار داشت: «اسنادی که جامعه اطلاعاتی ما بدست آورده، حاکی است که این حمله توسط گروه مقاومت اسلامی عراق - ائتلافی متشکل از شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران- انجام شده است».

حمله پهپادی روز هشتم بهمن به پایگاه نظامی آمریکا در اردن سه سرباز را کشت و حداقل ۴۰ تن دیگر را زخمی کرد.

آقای کربی می‌گوید جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به بررسی گزینه‌های پاسخ به این حمله ادامه خواهد داد، اما «اولین واکنشی که می‌بینید، آخرین آن نیست. فقط یک بار نخواهد بود».

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز ۱۰ بهمن خبر داد که تصمیم گرفته است چگونه به این حمله گروه مقاومت اسلامی عراق پاسخ دهد.

آقای بایدن به جزئیات نوع پاسخ آمریکا اشاره نکرد ولی تاکید کرد که «آمریکا نیازی به یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه ندارد. این چیزی نیست که من دنبال آن باشم».

مقامات ایالات متحده می‌گویند که پاسخ این کشور «طی چند روز» و با حمله به «اهداف متعدد» انجام خواهد شد.

یک مقام آمریکایی روز ۱۰ بهمن در این زمینه به شبکه ای‌بی‌سی نیوز گفت: «این حملات بسیار دقیق طراحی شده‌اند و در آن‌ها کسانی و تأسیساتی هدف قرار می‌گیرند که امکان حملات علیه نیروهای آمریکایی را فراهم کردند».

آماده شدن ایالات متحده برای حمله به مواضع احتمالی گروه مقاومت اسلامی در عراق یا اهداف دیگر در حالی است که «کتائب حزب‌الله»، یکی از گروه‌های این ائتلاف، روز سه‌شنبه از تعلیق تمام عملیات‌های خود علیه اهداف آمریکایی خبر داد.

این گروه دلیل تعلیق عملیات‌های خود را «جلوگیری از شرمساری دولت عراق» خواند.

گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» شامل کتائب حزب‌الله، نجبا و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی نزدیک به ایران، مسئولیت حمله به پایگاه «برج ۲۲» را بر عهده گرفته است.

سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید روز چهارشنبه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: بایدن «بر این باور است که مهم است به شیوه‌ای در خور پاسخ دهیم».

آقای کربی بیانیه شبه‌نظامیان کتائب حزب‌الله عراق را رد کرد و گفت که نمی‌توان به حرف این گروه بها و افزود: «آن‌ها تنها گروهی نیستند که به ما حمله کرده‌اند».

شماری از جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا بر لزوم پاسخ قاطع دولت بایدن به حمله علیه این پایگاه تاکید کرده‌اند.

جان کورنین، سناتور ایالت تگزاس، در این زمینه در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «تهران را هدف بگیرید».

لیندسی گراهام، دیگر سناتور سرشناس جمهوری‌خواه، نیز ضمن انتقاد از شیوه برخورد دولت آمریکا با جمهوری اسلامی، در شبکه ایکس نوشت: «ایران را بزنید. محکم بزنید».

نمایندگی ایران در سازمان ملل روز در بیانیه‌ای گفت «سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران است که اگر هر طرفی به خاک ایران یا منافع و اتباع آن خارج از مرزهای ایران حمله کند، با پاسخ قاطع و قوی مواجه خواهد شد».

این واکنش‌ها در حالی است که دولت آمریکا اعلام کرده است به‌دنبال جنگ با ایران نیست.

رویترز: فشار جمهوری اسلامی سبب توقف حملات کتائب حزب‌الله شده است

 

رویترز: فشار جمهوری اسلامی سبب توقف حملات کتائب حزب‌الله شده است


پرچم کتائب حزب‌الله- آرشیو 
پرچم کتائب حزب‌الله- آرشیو 

خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد که تعلیق حملات کتائب حزب الله، گروه قدرتمند عراقی همسو با جمهوری اسلامی که در ده‌ها حمله اخیر علیه نیروهای آمریکایی نقش داشت، «تحت فشار جمهوری اسلامی و احزاب حاکم بر عراق» بوده است.

به گفته این منابع، جمهوری اسلامی ایران و احزاب عراقی احساس کردند که «کتائب حزب‌االله» از خط قرمز عبور کرده است.

واشنگتن این گروه وابسته به جمهوری اسلامی را به‌عنوان عامل حمله پهپادی مرگبار روز یکشنبه به پایگاهی در مرز اردن و سوریه می‌داند. آمریکا اعلام کرده است با قاطعیت به این حمله، که به کشته شدن سه نظامی آمریکایی و زخمی شدن ده ها تن دیگر انجامید، پاسخ خواهد داد.

کتائب حزب‌الله روز سه‌شنبه اعلام کرد که به منظور جلوگیری از «شرمسار کردن دولت عراق»، حملاتش به نیروهای آمریکایی را متوقف می‌کند.

به گفته کارشناسان، این اعلام ناگهانی واضح‌ترین نشانه‌ای است که از عدم تمایل جمهوری اسلامی و گروه‌های همسو با آن در عراق برای اجتناب از یک درگیری گسترده مرتبط با جنگ غزه در منطقه حکایت دارد. این اقدام پس از ده‌ها حمله به نیروهای آمریکایی در ماه‌های اخیر صورت می‌گیرد و مسیری را در منطقه ترسیم می‌کند.

رناد منصور، پژوهشگر ارشد اندیشکده چتم هاوس لندن، با اشاره به این که گروه‌های عضو دولت بغداد نگران تبدیل شدن عراق به زمین بازی در مناقشات منطقه‌ای گسترده‌تر هستند، می‌گوید که آنها نمی‌خواهند اوضاع داخلی کشور را به مخاطره بیندازند.

ده‌ها حمله به نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق که توسط مقاومت اسلامی در عراق، مجموعه‌ای از جناح‌های تندرو از جمله کتائب حزب‌الله، صورت گرفت، به آتش‌بس چند ماهه بین این گروه‌ها و نیروهای آمریکایی پایان داد و تلاش‌های دولت بایدن برای ایجاد ثبات در این کشور را پس از دهه‌ها درگیری برهم زد.

چهار منبع آگاه، از جمله یک سیاستمدار شیعه، یک مقام عراقی، و فردی که در روزهای اخیر با جناح‌های تندرو ملاقات کرده است، می‌گویند که کشتن نیروهای آمریکایی در اردن، کشور عربی در همسایگی عراق و متحد نزدیک آمریکا، به شدت زیاده از حد بوده است.

به گفته این منابع، جمهوری اسلامی از ترس واکنش تلافی‌جویانه گسترده آمریکا، به صورت علنی اعلام کرد که در این حمله نقشی نداشته است و به طور خصوصی پیام‌هایی را به کتائب حزب‌الله ارسال کرد تا اقدامات خود را متوقف کند. در همین حال، جناح‌های شیعه حاکم عراق نیز به میانجی‌گری برای پایان دادن به حملات کمک کردند.

به گفته رویترز، سخنگوی کتائب حزب‌الله برای اظهار نظر در این مورد در دسترس نبود، مقامات جمهوری اسلامی نیز به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

به گفته یک سیاستمدار شیعه آگاه به این موضوع، توقف حملات کتائب حزب‌الله در نتیجه فشار داخلی، و همچنین خواست جمهوری اسلامی برای تنش‌زدایی در منطقه است.

یک منبع دیگر گفت که این توقف، نتیجه «تلاش گروهی واقعی» از جمله مشارکت کشور همسایه بوده است. او در ادامه افزود که سایر گروه‌های عراقی نیز نسبت به پایان دادن به حملات متعهد شدند ولی واکنش شدید آمریکا روزهای آینده می‌تواند وضعیت را تغییر دهد.

منیع: رویترز

واشینگتن برای چهار تبعه چینی به اتهام قاچاق لوازم الکترونیکی ساخت آمریکا به ایران حکم بازداشت صادر کرد

 

واشینگتن برای چهار تبعه چینی به اتهام قاچاق لوازم الکترونیکی ساخت آمریکا به ایران حکم بازداشت صادر کرد

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری ایالات متحده، متهمان همگی فراری هستند
بر اساس بیانیه وزارت دادگستری ایالات متحده، متهمان همگی فراری هستند

وزارت دادگستری ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کرد که چهار شهروند چینی را به اتهام ارتکاب جرایم مرتبط با قاچاق قطعات الکترونیکی ساخت آمریکا به ایران تحت تعقیب قرار داده است.

برخی از این اقلام، کاربرد احتمالی نظامی دارند.

این وزارتخانه روز چهارشنبه ۱۱ بهمن در بیانیه‌ای گفت: این اتباع چینی متهم به انتقال اقلام تحت کنترل صادرات آمریکا از طریق چین و هنگ کنگ به نهادهای تحریم‌شده وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع ایران هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده می‌گوید این چهار تبعه چینی بین ماه مه ۲۰۰۷ تا ژوئیه ۲۰۲۰، چهار شرکت پوششی در چین برای ارسال وسایل الکترونیکی، از جمله برخی از آن‌ها که می‌توانند در تولید پهپادها، سامانه‌های موشکی بالستیک و سایر کاربردهای نهایی نظامی مورد استفاده قرار گیرند، تاسیس کردند.

وزارت دادگستری ایالات متحده در بیانیه خود افزود که این اقدام منجر به صادرات «مقادیر متنابهی» کالاهای آمریکایی با کاربرد دوگانه نظامی از ایالات متحده به ایران شده است.

متیو اولسن، دستیار دادستان کل از بخش امنیت ملی وزارت دادگستری، گفت: «چنین تلاش‌هایی برای بدست آوردن غیرقانونی فناوری ایالات متحده، مستقیماً امنیت ملی ما را تهدید می‌کند و ما از هر ابزاری که در اختیار داریم برای قطع زنجیره‌های تأمین غیرقانونی که به فعالیت‌های شرورانه رژیم ایران دامن می‌زند، استفاده خواهیم کرد».

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری، ایالات متحده برای متهمان که همگی فراری هستند، حکم بازداشت صادر کرده است.

جمشید جم، خواننده سرود «یار دبستانی» درگذشت

 

جمشید جم، خواننده سرود «یار دبستانی» درگذشت


جمشید جم
جمشید جم

جمشید جم، از خوانندگان سرود مشهور «یار دبستانی من»، پس از «یک دوره بیماری» شامگاه چهارشنبه ۱۱ بهمن در خانه‌اش درگذشت.

خبرگزاری حکومتی مهر، با معرفی جمشید جم به عنوان «خواننده انقلابی»، درگذشت او را به نقل از همسرش تأیید کرده و نوشته است که او مدتی دچار «ناراحتی قلبی» بود و «بر اثر ایست قلبی درگذشت.»

خبرگزاری حکومتی ایسنا نیز بخشی از اظهارات پیشین جمشید جم را منتشر کرده که درباره سرود «یار دبستانی من» گفته بود: «گاهی می‌خواستم به افرادی که این آهنگ را گوش می‌دهند بگویم این آهنگ را من خواندم. اما از کنارشان رد می‌شدم و لبخند رضایت می‌زدم.»

جمشید جم همچنین سرآغاز پیشینه خود در موسیقی را «محرم سال ۱۳۵۷» دانسته و گفته بود: «اوایل یک موتور گازی خریدم و باندهای ماشین برادرم را برداشتم و نوارهای الله‌اکبر را می‌گذاشتم و در میدان می‌چرخیدم تا فضایی انقلابی در شهر حاکم شود.»

او درباره حضورش در انقلاب ۵۷، افزوده بود که «در ۲۱ بهمن سال ۱۳۵۷» زمانی که روح‌الله خمینی لغو حکومت نظامی را اعلام کرده بود، «رادیو و تلویزیون را گرفتیم و بعد از آن به رادیو رفتیم و در میدان ارگ پنهان شدیم.»

این چهره هنری نزدیک به جمهوری اسلامی، همچنین درباره ادامه همکاری‌اش با صدا و سیما عنوان کرده بود که پس از گرفتن رادیو، «به دلیل علاقه زیادی که به رادیو داشتم در آن جا ماندگار شدم.»

سرود «یار دبستانی من» از سرودهای مشهور پس از انقلاب اسلامی در ایران است. شعر این سرود را منصور تهرانی در فاصله‌ای کوتاه پس از انقلاب ۵۷ سرود و نخستین بار در سال ۱۳۵۹ برای فیلم «از فریاد تا ترور» توسط فریدون فروغی اجرا شد. اما پس از حذف صدای فریدون فروغی، اجرای این سرود به جمشید جم سپرده شد.

ادامه بی‌خبری از شریفه محمدی در زندان سنندج؛ برای همسر او پرونده قضایی تشکیل شد

 

ادامه بی‌خبری از شریفه محمدی در زندان سنندج؛ برای همسر او پرونده قضایی تشکیل شد


شریفه محمدی، فعال کارگری در رشت
شریفه محمدی، فعال کارگری در رشت

گزارش‌ها از ایران حاکی از ادامه بی‌خبری از سلامتی و وضعیت پرونده شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی در زندان سنندج، است.

«بیدارزنی»، رسانه‌ گروهی از کنشگران حقوق زنان، درباره وضعیت پرونده این فعال کارگری زندانی که ۵۷ روز قبل به‌دست نیروهای حکومتی در رشت بازداشت شد، نوشت که او در ۲۵ روز گذشته هیچ‌گونه تماسی با بیرون از زندان نداشته است و با گذشت نزدیک به دوماه از بازداشتش، بازپرس پرونده‌ همچنان از پاسخ دادن به خانواده‌اش امتناع می‌کند.

بر اساس این گزارش، افزایش نگرانی‌ها از وضعیت خانم محمدی در شرایطی است که ‏در هفته‌ گذشته، اخبار مربوط به دیده شدن آثار ضرب و شتم بر صورت او و عفونت انگشتش در زندان سنندج، نگرانی خانواده‌ وی را به دنبال داشته است.

به نوشته بیدار زنی و شماری از تشکل‌های کارگری، همچنین برای سیروس فتحی، همسر شریفه محمدی، پس از پیگیری وضعیت همسرش، پرونده‌ قضایی تشکیل شده و علت آن، «تلاش برای آگاهی از روند بازداشت و پرونده‌سازی امنیتی علیه او بوده است».

پیش از این، آقای فتحی در نامه‌ای سرگشاده درباره پیگیری پرونده او نوشته بود: «هرروز که مراجعه می‌کنم، جواب‌های سربالا می‌دهند و می‌گویند ده روز دیگر بیا. حتی بازپرس از روبروشدن با من خودداری می‌کند. از چند روز پیش، دیگر مرا به دادسرا هم راه نمی‌دهند.»

شریفه محمدی ساکن رشت، روز ۱۴ آذر در این شهر بازداشت و مدتی بعد به زندان سنندج برای بازجویی منتقل شد.

بیدار زنی بااشاره به این موضوع که «بازپرسی شعبه چهار رشت، شریفه محمدی را از همه حقوق قانونی خود محروم کرده است» تاکید کرد: «مسئولیت جان وی و هرگونه اتفاقی، بر عهده مقامات قضایی، سازمان امور زندان‌ها و نیروهای امنیتی استان گیلان است.»

نامه سرگشاده به ندا النشیف: از «ماموریت فرمایشی» به ایران پرهیز کنید

 

نامه سرگشاده به ندا النشیف: از «ماموریت فرمایشی» به ایران پرهیز کنید


ندا النشیف. آرشیو
ندا النشیف. آرشیو

جمعی از روزنامه‌نگاران، نویسندگان و فعالان حقوق بشری ایرانی روز چهارشنبه ۱۱ بهمن، در نامه سرگشاده‌‌ای از ندا النشیف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستند تا سفر خود را به ایران لغو کند و یا آن را «تا آماده شدن نتیجه تحقیق کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل در ماه مارس به‌ تعویق» بیندازد.

سفر خانم النیشف به ایران که با اعتراض‌های گسترده‌ همراه شده، قرار است با هدف «بررسی وضعیت اعدام‌ها و حقوق زنان» بین روزهای ۱۳ تا ۱۶بهمن انجام شود.

امضا کنندگان نامه با تبلیغاتی خواندن این سفر، از ندا النشیف خواسته‌اند تا از این «ماموریت فرمایشی» پرهیز کند.

در این نامه سرگشاده خطاب به وی آمده است که « شما نمی‌توانید به‌راحتی، در چند روز به‌حقیقت، کشف واقعیت و شنیدن روایت‌های تلخ قربانیان در این سیستم مستبد دست پیدا کنید.»


 

آنها تاکید کردند که حکومت جمهوری اسلامی «هرگز شما را به‌دیدن سلول‌های تنگ و کثیف انفرادی ، قتل‌گاه‌ها، شکنجه‌گاه‌ها و چوبه‌های دارهایش» نخواهد برد.

در ادامه این نامه به این مقام سازمان ملل متحد هشدار داده شده است که حکومت ایران «از آمدن شما در دستگاه تبلیغاتی و پروپاگاندای رسانه‌ای خود برای عادی و موجه نشان دادن رفتار سرکوب‌گرانه‌اش بهره خواهد گرفت.»

امضا کنندگان این نامه سرگشاده افزودند: «ساده‌انگارانه است که با آگاهی از ماهیت چنین حکومتی، انتظار داشته باشید با سفر به ایران بتوانید در امر حقیقت‌یابی و راستی‌آزمایی موفق شوید.»

این نامه که چند روز قبل از سفر معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد منتشر شد، هشدار می‌دهد که جمهوری اسلامی «حکومتی است که سالیان متمادی از ورود گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر و دسترسی کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل به اسناد جنایات خود جلوگیری کرده است.»

روزنامه‌نگاران، نویسندگان و فعالان حقوق بشری ایرانی امضا کننده این نامه سرگشاده همچنین به خانم النشیف هشدار دادند که مقام‌های جمهوری اسلامی «هرگز واقعیت زندان‌های مخوف، شکنجه‌گاه‌ها و خانه‌های امن سیستم‌های پلیسی خود که سال گذشته در آن به صدها دختر و پسر نوجوان آزار جنسی و تجاوز کردند را به شما نشان نخواهند داد».

آنها در ادامه به «سوء‌استفاده» جمهوری اسلامی از تریبون‌های حقوق بشری سازمان ملل اعتراض کردند و افزودند: «تریبون‌های سازمان ملل در اختیار روسای جمهور و مسئولان این حکومت ضد بشری بوده است تا فریب‌کارانه در مدح حقوق بشر و توجیه رفتارهای وحشیانه خود صحبت کنند.»

در این نامه اضافه شده است که حکومت ایران «از این تریبون‌های حقوق بشری در قالب یک ویترین شیک برای پوشاندن رفتارهای غیرانسانی و نپذیرفتن مسئولیت سرکوب‌ها و کشتار خود استفاده کرده‌اند.»

این نامه سرگشاده از سوی آسیه امینی، امید شمس، جمشید برزگر، اسد سیف، ساره سکوت، مریم رئیس‌دانا، مهین خدیوی، مهدی موسوی، سروش مظفر مقدم، آتفه اسدی، مریم غیجی، فاطمه اختصاری، سهراب مختاری، تهمینه رستمی، بیتا ملکوتی، احمد خلفانی، علی عبداللهی، اعظم بهرامی، عباس شکری، سهیلا میرزایی، نفیس نیا و جمعی از نویسندگان داخل ایران امضا شده است.

در همین حال، در آستانه سفر ندا النشیف، موج اعدام‌ها در ایران شدت گرفته است و دست‌کم شش زندانی سیاسی در زندان قزل‌حصار، اعدام شده‌اند.

پیشتر شماری از خانواده‌های جان‌باختگان پرواز «پی‌اس ۷۵۲» در نامه سر گشاده‌ای به معاون کمیسریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به تهران، به او گفتند که فراموش نکند «آسمان ایران امن نیست» و ممکن است موشک‌های سپاه پاسداران به هواپیمای حامل او نیز اصابت کند.

شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، نیز در نامه‌ای از این مقام سازمان ملل خواسته است تا سفرش را به ایران لغو کند و ۲۵ نهاد حقوق بشری نیز به ندا النشیف هشدار داده‌اند که جمهوری اسلامی از سفر او به ایران استفاده تبلیغاتی خواهد کرد.

همچنین، حامد اسماعیلیون در واکنش به سفر معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل به ایران گفت که از او انتظار دارد «به محض ورود به تهران به زندان اوین» و «به دیدار زندانیانی که در صف اعدام هستند» برود.

اختصاصی؛ ژیلا مستاجر: حساب‌های بانکی کسبه اعتصاب‌کننده در مناطق کردنشین را مسدود کرده‌اند

 

اختصاصی؛ ژیلا مستاجر: حساب‌های بانکی کسبه اعتصاب‌کننده در مناطق کردنشین را مسدود کرده‌اند


اعتصاب اصناف در مناطق کُردنشین از جمله سقز و سنندج در اعتراض به اعدام چهار زندانی سیاسی کُرد
اعتصاب اصناف در مناطق کُردنشین از جمله سقز و سنندج در اعتراض به اعدام چهار زندانی سیاسی کُرد

ژیلا مستاجر، عضو هیئت مدیره سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا از مسدود شدن حساب‌های بانکی شماری از بازاریان اعتصاب‌کننده در شهر مهاباد خبر داد.

به گفته این فعال حقوق بشر، حساب‌های بانکی کسبه بازار مهاباد از جمله راسته شاپور در پی اعتصابات به اعدام چهار زندانی سیاسی روز چهارشنبه ۱۱ بهمن بدون هیچ توضیحی بسته شده است.

در پی اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، وفا آذربار، و محمد فرامرزی، زندانیان سیاسی کُرد ایرانی، تعداد زیادی از اصناف و کسبه در شهرهای کردنشین ایران از جمله سنندج، سقز، بانه، مهاباد، بوکان، دهگلان، دیواندره، مریوان، روانسر و کرمانشاه روز سه‌شنبه ۱۰ بهمن دست به اعتصاب زده بودند.

ژیلا مستاجر تاکید کرده که مسدود کردن حساب‌های بانکی بازاریان از سال گذشته، به ویژه برای جلوگیری از شکل‌گیری اعتصابات مربوط به کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، هم سابقه داشته است.

بر پایه توضیحات این عضو هیئت مدیره سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ حساب‌های بانکی بسیاری از کسبه در شهرهای کرمانشاه، سنندج و سقز مسدود شده بودند.

به گفته ژیلا مستاجر، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی دلیل این اقدام را شرکت این دسته از بازاریان در اعتصابات عنوان کرده و بازکردن حساب‌های بانکی آنها را به امضای تعهد کتبی مبنی بر عدم شرکت در اعتصابات مشروط کرده بودند.

این فعال حقوق بشر خاطرنشان کرده که این تعهدات کتبی همچنان مانع شکل‌گیری اعتصابات اصناف در مناطق کُردنشین ایران نشده است.

او برای نمونه به اعتصاب کسبه در شهرهای کُردنشین به مناسبت سالگرد کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد و اعتصاب اخیر آنها در اعتراض به اعدام چهار زندانی سیاسی کُرد ایرانی اشاره کرده است.

این چهار زندانی سیاسی اعدام‌شده سال گذشته در ارومیه بازداشت و به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم شدند. آنها این اتهام را قویا رد کرده بودند.

به گفته ژیلا مستاجر، برخی از کسبه اعتصاب‌کننده در سال گذشته با جرایم سنگین مالی مواجه شدند و نهادهای حکومتی ایران به شماری از بازاریان هم هشدار داده بودند که در صورت شرکت در اعتصابات پروانه کسب آنها لغو خواهد شد.

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۹ بهمن در بیانیه‌ای درباره اجرای حکم اعدام پژمان فاتحی، محمد فرامرزی، وفا آذربار، و محسن مظلوم، چهار زندانی سیاسی ایرانی کُرد، اعلام کرد: «ما از گزارش‌های مبنی بر اعدام این چهار مرد در ایران مطلع شده‌ایم که پس از محاکماتی صورت گرفت که فعالان حقوق بشر بین المللی ساختگی تلقی می‌کنند.»

آمریکا چند شرکت در ترکیه و لبنان را به دلیل ارتباط با حزب‌الله و سپاه پاسداران تحریم کرد

 

آمریکا چند شرکت در ترکیه و لبنان را به دلیل ارتباط با حزب‌الله و سپاه پاسداران تحریم کرد


تحریم
تحریم

وزارت خزانه‌داری آمریکا شبکه مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و حزب‌الله لبنان را تحریم کرد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) روز چهارشنبه ۱۱ بهمن سه سازمان در لبنان و ترکیه و یک فرد مستقر در ترکیه را به دلیل حمایت مالی اساسی از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب‌الله تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای گفت شبکه مالی این نهادها صدها میلیون دلار درآمد از فروش کالاهای ایرانی از جمله به دولت سوریه به دست آورد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت فروش این اقلام «منبع اصلی تامین مالی برای ادامه فعالیت‌های تروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حزب الله و حمایت از سایر سازمان‌های تروریستی در سراسر منطقه» است.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا، گفت تحریم‌های روز چهارشنبه عزم آمریکا را برای «جلوگیری از سوءاستفاده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروه‌های تروریستی نیابتی آن از نظام تجارت جهانی را برای تأمین مالی فعالیت‌های بی‌ثبات کننده» سپاه نشان می‌دهد.

او گفت ایالات متحده به اقدامات خود برای افشا و مختل کردن این طرح‌های غیرقانونی ادامه می ‌دهد.

آمریکا می‌گوید شرکت «میرا ایهراکات اصالت پترول» در ترکیه محصولات ایران را می‌خرد، حمل می‌کند و در بازار جهانی می‌فروشد و در نهایت سهمی از پول حاصل از فروش این محصولات به حزب‌الله داده می‌شود. وزارت خزانه داری می‌گوید نظارت بر این کارها را علی قصیر که پیشتر آمریکا او را تسهیل کننده منابع مالی حزب‌الله خوانده است و تحریم کرده است، بر عهده دارد.

علاوه بر شرکت میرا، ابراهیم طلال الویر (نام دیگر: ابراهیم آگاگلو) مدیرعامل و مالک این شرکت نیز تحریم شده است.

شرکت دریایی یارا مرتبط با حزب‌الله در لبنان و همچنین شرکت اجاره تجهیزات حفاری هیدرو در لبنان نیز تحریم شدند.

آمریکا روز دوشنبه همچنین بانک الهدی در عراق را به عنوان «یک مؤسسه مالی خارجی که در خصوص پولشویی نگرانی‌های جدی در مورد آن وجود دارد» معرفی کرد و آن را متهم کرد که یک مجرای تأمین مالی تروریسم است.

در کنار این یافته، شبکه اجرای جرایم مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا مقرراتی را پیشنهاد کرد که این بانک را از سیستم مالی ایالات متحده جدا می‌کند و موسسات و سازمان‌های مالی داخلی را از افتتاح یا نگهداری حساب از طرف آن بانک منع می‌کند. آمریکا همچنین صاحب این بانک را تحریم کرد.

ایالات متحده می‌گوید جمهوری اسلامی ایران و نیابتی‌های آن حامیان بانک الهدی هستد و منابع مالی آن را به جای امور اقتصادی مردم عراق صرف دامن زدن به خشونت می‌کنند.

حماس می‌گوید ۱۵۰ تن در غزه طی ۲۴ ساعت گذشته کشته شدند

 

حماس می‌گوید ۱۵۰ تن در غزه طی ۲۴ ساعت گذشته کشته شدند


در پی حملات اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه دود به هوا بلند می شود. ۱۰ بهمن ۱۴۰۲
در پی حملات اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه دود به هوا بلند می شود. ۱۰ بهمن ۱۴۰۲

مقامات وزارت بهداشت غزه که تحت اداره حماس است، گفتند که در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۰ تن فلسطینی در پی حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ارتش اسرائیل بخش‌هایی از شهر خان یونس در جنوب غزه را بمباران کرد. همچنین مناطقی از شهر غزه و یک اردوگاه آوارگان در مرکز نوار غزه از سوی نیروهای اسرائیلی بمباران شد.

شاهدان عینی گفتند که تانک‌ها مناطق اطراف بیمارستان ناصر در خان یونس را که بزرگترین بیمارستان فعال در جنوب نوار غزه است، هدف قرار دادند.

پزشکان فلسطینی در خان یونس می گویند که شدت درگیری‌ها، دسترسی‌شان را به زخمی‌ها دشوار کرده است و به همین دلیل، برای دسترسی بهتر به خطوط مقدم، سایت‌های موقت ارائه خدمات پزشکی تشکیل داده‌اند.

به نوشته رویترز، ویدئویی از جمعیت هلال احمر فلسطینی‌ها نشان داد که تعداد زیادی از خانواده‌های آواره در ساختمانی مانند انبار در بیمارستان العمال در خان یونس پناه گرفته‌اند و از صدای شلیک گلوله‌ها نگران هستند.

هلال احمر فلسطینی‌ها که تحت کنترل حماس است، روز سه‌شنبه دهم بهمن، عنوان کرد که نیروهای اسرائیلی به این بیمارستان حمله کردند و با تهدید اسلحه از آوارگان و کارکنان خواستند که از این بیمارستان خارج شوند. یک سخنگوی ارتش اسرائیل این موضوع را رد کرد.

یه گفته وزارت بهداشت غزه که تحت اداره حماس است، تاکنون ۲۶ هزار و ۹۰۰ فلسطینی در جریان حمله اسرائيل به غزه کشته شده‌اند.

اسرائیل بارها گفته است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند و همچنین از ساختمان‌هایی مانند بیمارستان‌ها و مدارس برای اتبار تجهیزات نظامی و نیز انجام عملیات استفاده می‌کند.

در همین حال، ارتش اسرائيل اعلام کرد که سه نیروی این کشور در نوار غزه کشته شدند. به این ترتیب، تعداد کشته‌‌شدگان نیروهای اسرائيلی به ۲۲۳ تن رسیده است.

جنگ در غزه پس از حمله شبه‌نظامیان حماس به مناطق جنوبی اسرائیل در ۱۵ مهر آغاز شد. در مردان مسلح فلسطینی در آن حمله، دست‌کم ۱۲۰۰ تن را که بیشتر غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ تن را گروگان گرفتند. حدود یکصد تن از گروگان‌ها در جریان آتش‌بس یک هفته‌ای بین اسرائیل و حماس آزاد شدند. در حال حاضر، بیش از ۱۳۰ تن در غزه هستند.

از سوی دیگر، حماس اعلام کرد که پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائيلی دریافت کرده و در حال بررسی آن است.

یک مقام ارشد حماس به رویترز گفت که پیشنهاد آتش‌بس در غزه شامل سه مرحله‌ است که بر اساس آن، ابتدا غیر نظامیانی که در حمله ۱۵ مهر گروگان گرفته شدند، آزاد شوند. پس از آن، حماس سربازان اسرائیلی را آزاد کند و در نهایت اجساد گروگان‌هایی را که کشته شدند، تحویل دهد.

حماس می‌گوید که گروگان‌های باقی مانده را تنها به عنوان بخشی از یک توافق گسترده‌تر برای پایان دائمی جنگ آزاد خواهد کرد. اما اسرائیل می گوید تا زمانی که حماس ریشه کن نشود، جنگ را متوقف نخواهد کرد.

آمریکا چهار شخص حقوقی و حقیقی را به‌دلیل تامین مالی نیروی قدس و گروه حزب‌الله لبنان تحریم کرد

 

آمریکا چهار شخص حقوقی و حقیقی را به‌دلیل تامین مالی نیروی قدس و گروه حزب‌الله لبنان تحریم کرد


وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که تحریم‌های تازه‌ای را در ارتباط با ایران، میانمار و سودان وضع کرده است.

بر اساس بیانیه این وزارتخانه در روز چهارشنبه ۱۱ بهمن، سه موسسه و یک شخص حقیقی در لبنان و ترکیه به‌دلیل «فراهم کردن پشتیبانی مالی حیاتی» برای یک شبکه مالی مورد استفاده نیروی قدس سپاه پاسداران و گروه حزب‌الله در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید این موسسات «صدها میلیون دلار درآمد از ناحیه فروش کالا، از جمله به دولت سوریه، کسب کرده‌اند».

تحریم علیه میانمار

وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین در آستانه سومین سالگرد کودتای اول فوریه میانمار، سه موسسه و چهار شخص حقیقی این کشور را تحریم کرد.

دو موسسه تحریم‌شده ارتباط نزدیکی با هیئت حاکمه نظامی میانمار دارند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تحریم‌های روز چهارشنبه تازه‌ترین مورد برای هدف قرار دادن شرکت‌های تامین سوخت است که حکومت نظامی برای انجام بمباران‌های هوایی در جنگ با نیروهای ضد کودتا که اغلب غیرنظامیان هستند، از محصولات آن‌ها استفاده می‌کند و همچنین به ارتش این کشور برای تولید تسلیحات یاری می‌رسانند.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده می‌گوید گرو‌ه شرکت‌های «شووِه بیان فیو»، مالک آن، همسر و دو فرزند بزرگسال او را هدف قرار داده است.

این شرکت برای ارتش نفت وارد و توزیع می‌کند و با شرکت نظامی هولدینگ اقتصادی میانمار، که واشینگتن در سال ۲۰۲۱ تحریم‌هایی را علیه آن وضع کرد، در سود شریک است.

ایالات متحده همچنین شرکت کشتیرانی «میانمار فایو استار لاین» را تحریم کرده است که به گفته آن، مواد مورد نیاز برای تولید تسلیحات داخلی ارتش را حمل می‌کند.

تحریم‌های جدید علیه سودان

سه نهاد سودانی هم به‌دلیل «بی‌ثبات‌سازی» و اخلال در روند گذار دموکراتیک این کشور در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته‌اند.

جنگ آوریل پارسال در سودان منجر به ویرانی بخش‌های وسیعی از کشور، کشته شدن هزاران غیرنظامی، هشدار قحطی و بزرگترین بحران آوارگی داخلی در جهان شد.

گروه نظامی موسوم به «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان از سوی ایالات متحده متهم به شرکت در یک کارزار پاکسازی قومی در دارفور غربی، همراه با جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت هستند.

ارتش که حملات هوایی گسترده‌ای انجام داده است، نیز توسط ایالات متحده به جنایات جنگی متهم شده است.

برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، گفت: «درگیری در سودان تا حدی به‌دلیل افراد و نهادهای کلیدی که به تامین مالی ادامه خشونت کمک می‌کنند، ادامه دارد».

استقرار گسترده ناوهای هند در نزدیکی دریای سرخ برای مقابله با دزدی دریایی

 

استقرار گسترده ناوهای هند در نزدیکی دریای سرخ برای مقابله با دزدی دریایی


خدمه نیروی دریایی هند در مراسم ۷۵ امین سالگرد روز جمهوری در دهلی نو، بهمن ۱۴۰۲
خدمه نیروی دریایی هند در مراسم ۷۵ امین سالگرد روز جمهوری در دهلی نو، بهمن ۱۴۰۲

مقامات هند روز چهارشنبه ۱۱ بهمن اعلام کردند که به منظور تامین امنیت کشتیرانی در برابر خطر دزدان دریایی حداقل ۱۲ کشتی جنگی این کشور را در شرق دریای سرخ مستقر کرده‌اند.

همچنین همزمان با تمرکز قدرت‌های غربی بر مقابله با حملات حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران به کشتیرانی بین‌المللی در منطقه، نیروی دریایی هند تاکنون بیش از ۲۵۰ کشتی را مورد بازرسی قرار داده است.

به گزارش رویترز، هند اگر چه به گروه ضربت دریای سرخ که تحت رهبری ایالات متحده فعالیت می‌کند، نپیوسته است و هیچ کشتی جنگی در آن‌جا ندارد، ولی در حال حاضر دو کشتی جنگی هند در خلیج عدن و حداقل ۱۰ کشتی جنگی و هواپیمای تجسسی آن کشور در غرب دریای عرب مستقر شده‌اند و این بزرگترین استقرار دریایی هند در منطقه محسوب می‌شود.

سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، روز سه شنبه در یک مراسم عمومی گفت که توانایی، منافع، و اعتبار رو به رشد هند ایجاب می‌کند که این کشور در شرایط دشوار کمک‌‌ ارائه کند.

سایر کشورها از جمله ایالات متحده، فرانسه، و چین در این منطقه حضور دریایی دارند. ولی مقامات هند می‌گویند پررنگ‌ترین حضور در این منطقه مربوط به هند است.

به گفته این مقامات پرسنل نیروی دریایی هند، از جمله کماندوهای ویژه، بیش از ۲۵۰ کشتی و قایق کوچک را در دو ماه گذشته بازرسی کرده‌اند تا با دزدی دریایی - که پس از غیبتی شش ساله دوباره آغاز شده است - مقابله کنند.

این مقامات می‌گویند که نیروی دریایی هند از نیمه آذر تاکنون در این منطقه دست کم ۱۷ مورد کشتی‌ربایی، تلاش برای کشتی‌ربایی، یا حرکات مشکوک را ثبت کرده است.

حوثی‌های از آبان‌ امسال تاکنون با ادعای حمایت از فلسطینی‌ها در جنگ با اسرائیل، در دریای سرخ به کشتی‌ها حمله کرده‌اند. حدود ۱۲ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان از طریق دریای سرخ انجام می‌شود.

حمله اسرائیل به گروه شبه‌نظامی حماس در غزه پس از آن روی داد که شبه نظامیان فلسطینی روز ۱۵ مهر در یک حمله تروریستی به مناطق جنوبی اسرائیل دست‌کم ۱۲۰۰ تن را که عمدتا غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۴۰ تن، از جمله کودکان، زنان، و سالمندان را گروگان گرفتند و به غزه بردند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورهای جهان حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

یک گروه ضربت به رهبری ایالات متحده نیز در ماه جاری نیروهای حوثی را در منطقه مورد هدف قرار داد اما نیروهای هندی می گویند که این بحران در حال گسترش به فراتر از دریای سرخ است.

یک مقام نیروی دریایی هند، که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفته است: «گرچه ارتباط حوثی‌ها با دزدان دریایی قطع شده است ولی دزدان دریایی سعی می‌کنند از این فرصت، که نیروهای غربی بر دریای سرخ متمرکز شده‌اند، استفاده کنند.»

نیروی دریایی هند به تازگی دو کشتی ایرانی را نجات داد، به نجات یک کشتی ماهیگیری سریلانکایی کمک کرد، و به دو کشتی تجاری که هدف حملات هوایی قرار گرفته بودند یاری رساند.

دو مقام هندی بی آن که جمهوری اسلامی را متهم کنند، گفتند که در حملات دی‌ماه، ۱۳۶ پهپاد «شاهد» ساخت ایران مورد استفاده قرار گرفتند. جمهوری اسلامی بلافاصله اتهامات ایالات متحده مبنی بر دست داشتن در این حملات را رد کرد.

هارش پنت، کارشناس سیاست خارجی در اندیشکده بنیاد تحقیقات آبزرور مستقر در دهلی نو، به رویترز گفت: «نیروی دریایی هند به طور فزاینده‌ای این توانایی را به نمایش می گذارد که نه تنها می‌تواند از منافع خود دفاع کند بلکه مایل است و می‌توند مسئولیت‌های منطقه‌ای را نیز بر عهده بگیرد.»

جایشانکار، وزیر امور خارجه هند، در این ماه از تهران دیدن کرد و مسئله امنیت دریایی را با مقامات ایرانی به بحث گذاشت.

اعتراضات معیشتی در ایران؛ تجمع کارکنان نفت و گاز در آغاجاری و اعتصاب کارگران بستنی‌سازی تبریز

 

اعتراضات معیشتی در ایران؛ تجمع کارکنان نفت و گاز در آغاجاری و اعتصاب کارگران بستنی‌سازی تبریز


اعتراض کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری، چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
اعتراض کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری، چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲

اعتراضات معیشتی در ایران روز چهارشنبه ‍‍۱۱ بهمن با تجمع شماری از کارکنان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری و اعتصاب کارگران کارخانه بستنی‌سازی اطمینان آذرگل در تبریز ادامه یافت.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گروهی از کارکنان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری، چهارشنبه ۱۱ بهمن در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان بار دیگر تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بر اساس نوشته‌هایی که معترضان در دست داشتند، کارکنان این مجموعه صنعتی با هشدار به مقامات مسئول، اعلام کردند: «با احجاف در حق کارکنان نفت به مسیر نادرست غیرقابل بازگشت می‌روید.»

اعتراض کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری، چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
اعتراض کارکنان شرکت نفت و گاز آغاجاری، چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۲

پیش از این، «افکار نفت»، رسانه اطلاع‌رسانی مطالبات کارکنان رسمی صنعت نفت ایران، اعلام کرده بود که مهمترین مطالبات این بخش از نیروهای شاغل در صنعت نفت و گاز ایران، «حذف سقف‌ حقوق، اصلاح کف‌ حقوق، حذف محدودیت حق‌ سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده ۱۰ و مطالبه‌ اولویت‌دار دفاع از صندوق بازنشستگی نفت» است.

هرانا در گزارشی دیگر از اعتصاب و تجمع اعتراضی گروهی از کارگران کارخانه بستنی‌سازی اطمینان آذرگل در تبریز در روز چهارشنبه ۱۱ بهمن خبر داد.

بنا بر این گزارش، این کارگران در اعتراض به وضعیت معیشتی و عدم رسیدگی به خواسته‌هایشان، از کار دست کشیدند و در

وضعیت بغرنج معیشت در ماه‌های گذشته بارها اصناف مختلف را برای اعتراض به خیابان کشانده و تجمعات صنفی و معیشتی کماکان چند روز در هفته در شهرهای ایران برپا می‌شود.

تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در حالی است که خبرگزاری‌های حکومتی نسبت به افزایش ۲۰ درصدی حقوق در سال آینده هشدار داده‌اند. این افزایش حقوق در حالی است که تورم سالانه در بالای ۴۵ درصد قرار دارد و چشم‌اندازی برای کاهش آن وجود ندارد.

جمشید اسدی، اقتصاددان، در روزهای گذشته به صدای آمریکا گفته که اقتصاد جمهوری اسلامی فرو پاشیده است و دلیل این که هنوز کنار نرفته، این است که هنوز جایگزینی برای آن نیامده است.

محوطه کارخانه تجمع کردند.


 

ادامه حملات روسیه به مناطق غیرنظامی اوکراین؛ معاون وزیر خارجه آمریکا وارد کی‌یف شد

 

ادامه حملات روسیه به مناطق غیرنظامی اوکراین؛ معاون وزیر خارجه آمریکا وارد کی‌یف شد


ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا
ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا

ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه یازدهم بهمن، در میانه بحث‌ها و اختلافات در آمریکا بر سر ادامه کمک‌های اقتصادی و نظامی به اوکراین، وارد کی‌یف، پایتخت این کشور، شد.

بریجت برینک، سفیر آمریکا در کی‌یف، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که مقامات بلندپایه آمریکایی قرار است با مقامات اوکراین، کهنه سربازان و اعضای جامعه مدنی ملاقات کنند و بر تعهد مشترک خود برای شکست دادن روسیه در تهاجمش به اوکراین تأکید کنند.

اوکراین برای مقابله با تهاجم روسیه به حمایت متحدان غربی خود متکی است ولی در سال جاری میلادی، هنوز هیچ کمک نظامی یا مالی از دو حامی اصلی خود؛ یعنی آمریکا و اتحادیه اروپا دریافت نکرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، نوشت: به تعویق انداختن کمک‌های ایالات متحده به کی‌یف که در کنگره آمریکا به بحث گذاشته شده است، «خطر بزرگی» برای شکست احتمالی اوکراین در جنگ با روسیه است.

دولت جو بایدن در پاییز سال گذشته میلادی حدود ۱۰۶ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین و اسرائیل و تأمین امنیت مرزی آمریکا از کنگره درخواست کرد، اما جمهوری‌خواهان که مجلس نمایندگان را با اکثریت اندکی کنترل می‌کنند، با این بسته مالی مخالفت کردند.

همزمان، ارتش اوکراین روز چهارشنبه اعلام کرد که ارتش روسیه در حملات شبانه خود با ۲۰ پهپاد و سه موشک بالستیک چندین بخش از اوکراین را هدف قرار داد.

در این ارتباط، نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور، ۱۴ پهپاد را بر فراز مناطق میکولائیف، زاپوریژیا، دنیپرو پتروفسک و خارکیف منهدم کرده است.

ایهور ترخوف، شهردار خارکیف اعلام کرد که پنجره‌های دو بلوک آپارتمانی بلند در منطقه اسلوبیدسکی در این شهر شکستند و چندین خودرو نیز تخریب شدند. او پیشتر گفته بود که در یکی از بلوک‌ها آتش‌سوزی رخ داده است.

ولودیمیر زلنسکی روز سه‌شنبه دهم بهمن، گفته بود که نیروهای روسی از آغاز سال میلادی جاری تاکنون، ۶۰۰ پهپاد و بیش از ۳۳۰ موشک به سمت اوکراین پرتاب کرده‌اند.

او بار دیگر خواستار داشتن یک «سپر هوایی» کافی برای محافظت از کشورش شد.

با متوقف شدن کمک‌های بیشتر به اوکراین در کنگره آمریکا، ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در ارزیابی جدیدی این موضوع را «اشتباهی خودخواسته با ابعاد تاریخی» توصیف کرد.

آقای برنز در مقاله‌ای که روز سه‌شنبه در مجله «فارین افرز» منتشر شد، نوشت: «حفظ ارائه تسلیحات به اوکراین در صورتی که فرصتی برای مذاکرات جدی برای پایان دادن به جنگ ایجاد شود، این کشور را در موقعیت قوی‌تری قرار خواهد داد.»

او نوشت: اختصاص کمتر از پنج درصد از بودجه دفاعی آمریکا به این موضوع، یک سرمایه‌گذاری متوسط با بازده ژئوپولیتیک قابل توجه است.

شاهزاده رضا پهلوی: مردم ایران به آزادی دست خواهند یافت

 

شاهزاده رضا پهلوی: مردم ایران به آزادی دست خواهند یافت


شاهزاده رضا پهلوی در جلسه پرسش و پاسخ در موزه تالرنس شهر لس آنجلس
شاهزاده رضا پهلوی در جلسه پرسش و پاسخ در موزه تالرنس شهر لس آنجلس

شاهزاده رضا پهلوی، فرزند آخرین پادشاه ایران، در سخنرانی خود در همایشی که از سوی سازمان مبارزه با یهودی ستیزی در موزه تالرنس (مدارا) لس آنجلس برگزار شد، گفت که ایرانیان برای رسیدن به آزادی جان خود را فدا کرده‌اند و ابراز اطمینان کرد که مردم ایران به آزادی دست خواهند یافت.

وی با اعلام اینکه جمهوری اسلامی باید برود، از دولت‌های جهان خواست تا از مردم ایران در راه آزادی حمایت کنند و شرایط دسترسی به اینترنت آزاد را برای آنها فراهم کنند.

شاهزاده رضا پهلوی تأکید کرد که نباید فقط به امید و آرزوی آزادی بسنده کرد، بلکه باید به تحقق ایران آزاد ایمان داشت.

او نسل جدید ایران را آگاه‌ترین، هوشیارترین و مصمم‌ترین نسل برای انتخاب مسیر آینده خود دانست و گفت که آنها از تلاش‌های گذشته برای اصلاحات درس گرفته‌اند. او به سرکوب دانشجویان در هجدهم تیرماه سال ۷۸ و همچنین شکست جنبش سبز اشاره کرد و گفت که این مسیرها به بن‌بست رسیده است.

شاهزاده رضا پهلوی با اعلام این‌که برای عبور از رژیم جمهوری اسلامی، مردم ایران به حمایت حداکثری نیاز دارند، از اهمیت دوگانه فشار حداکثری بر رژیم و حمایت حداکثری از مردم ایران سخن گفت.

او ابراز اطمینان کرد که این ترکیب می‌تواند به فروپاشی کنترل‌شده رژیم از درون منجر شود.

شاهزاده رضا پهلوی بر اهمیت توافق ملی بر سر یک روند دموکراتیک برای تغییر تأکید کرد و خواستار بحث‌های شفاف و علنی درباره همه جوانب آینده ایران، از جمله قانون اساسی و شکل حکومت، شد.

وی همچنین به ارزش گذرنامه ایرانی پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت که ایران امروز می‌توانست ژاپن خاورمیانه باشد و برای رسیدن به ایرانی آزاد باید به آن ایمان داشته باشیم.

همدلی مردم ایران با مردم اسرائیل

شاهزاده رضا پهلوی در بخشی دیگر از سخنانش در این همایش به همدلی مردم ایران با مردم اسرائیل اشاره کرد و از حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های جهادی در خاورمیانه انتقاد کرد.

او با اشاره به گزارش‌های مربوط به آزار و اذیت زنان در جریان حمله شبه‌نظامیان گروه حماس به اسرائیل گفت که ایرانیان به درستی حقیقت این اتفاق را می‌دانند و درک می‌کنند، چرا که خودشان نیز در زندان‌های جمهوری اسلامی با سرنوشتی مشابه روبرو بوده‌اند.

شاهزاده رضا پهلوی خطاب به ایرانیان گفت که هیچ‌کس نمی‌تواند آنها را از سرزمین خود جدا کند و ایران را به عنوان یک کشور سکولار و دموکرات از آنها بگیرد.

وی همچنین با اشاره به دوستان یهودی غیر ایرانی خود گفت که ایرانیان در این لحظات سخت در کنار آنها هستند.

شاهزاده رضا پهلوی همچنین اشاره کرد که ایرانیان در تظاهرات جهانی علیه یهودی‌ستیزی حضور داشته‌ و از میراث کوروش بزرگ برای دفاع از یهودیان الهام گرفته‌اند.

او با اشاره به این نکته که ایرانیان میراث‌دار کوروش بزرک در حمایت از یهودیان هستند، گفت که همان‌طور که کوروش به یهودیان برای رهایی از بابل و بازسازی معبدشان کمک کرد، ایرانیان نیز معبد خود را دارند که توسط یک رژیم ضد ایرانی اشغال شده است.

دیوان بین‌المللی دادگستری حکم خود درباره شکایت اوکراین از روسیه را اعلام می‌کند

 

دیوان بین‌المللی دادگستری حکم خود درباره شکایت اوکراین از روسیه را اعلام می‌کند


دیوان بین‌المللی دادگستری
دیوان بین‌المللی دادگستری

دیوان بین‌المللی دادگستری چهارشنبه یازدهم بهمن، در مورد این که آیا روسیه با کمک مالی به جدایی‌طلبان طرفدار این کشور در اوکراین، معاهده ضد تروریسم را نقض کرده است، رأی خواهد داد.

یکی از موارد مطرح شده، حمله موشکی به پرواز «ام‌اچ۱۷» شرکت هواپیمایی مالزی در سال ۱۳۹۳ است که باعث مرگ تمامی سرنشینان هواپیما شد.

کی‌یف همچنین می‌گوید که مسکو با تبعیض علیه تاتارها و سایر ا‌قوام اوکراینی در کریمه، شبه جزیره‌ای که روسیه در سال ۱۳۹۳ به خاک خود ضمیمه کرد، معاهده حقوق بشر را نقض کرده است.

اوکراین از دیوان بین‌المللی دادگستری خواسته بود که روسیه را به دلیل نقض تعهدات خود بر اساس دو معاهده سازمان ملل که هر دو کشور امضا کردند، مجرم بشناسد و به پرداخت غرامت محکوم کند.

در دادگاه لاهه در تابستان گذشته، روسیه اتهامات اوکراین را «ساختگی» و «دروغ آشکار» توصیف کرده بود. وکلای مسکو ضمن رد نقض سیستماتیک حقوق بشر در خاک اوکراین که این کشور اشغال کرده است، اتهام نقض معاهده سازمان ملل علیه تامین مالی تروریسم را نیز نپذیرفتند.

کی‌یف پیش از آغاز تهاجم گسترده روسیه به خاک خود مسکو را به عالی‌ترین دادگاه عالی سازمان ملل متحد برده بود.

در این پرونده که تقریباً هفت سال به طول انجامیده، روسیه به تجهیز و تأمین مالی نیروهای طرفدار روسیه از جمله جدایی‌طلبانی که پرواز «ام‌اچ۱۷» را سرنگون کردند و ۲۹۸ مسافر و خدمه آن را کشتند، متهم شده است.

پرواز «ام‌اچ۱۷» شرکت هواپیمایی مالزی
پرواز «ام‌اچ۱۷» شرکت هواپیمایی مالزی

دادگاهی در هلند در سال ۱۴۰۱، دو شهروند روسی و یک اوکراینی را به دلیل نقش داشتن در این فاجعه به طور غیابی به حبس ابد محکوم کرد.

اوکراین همچنین می گوید که روسیه در تلاش است تا فرهنگ تاتارها و سایر ا‌قوام اوکراینی‌ را از بین ببرد.

آرای دیوان بین‌المللی دادگستری قطعی و بدون تجدیدنظر است اما راهی برای اجرای احکام خود ندارد. با این حال، صدور حکمی که روسیه را مسئول تأمین مالی جنگجویان طرفدار روسیه در اوکراین می‌داند، می‌تواند موجب تشکیل پرونده‌های جداگانه‌ای علیه مسکو در دادگاه حقوق بشر اروپا و سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی شود.

دادگاه بین‌المللی دادگستری جمعه در مورد دیگری رای خواهد داد که در آن اوکراین، مسکو را به اجرای نادرست کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ (۱۳۲۷) برای توجیه تهاجم اخیر خود به این کشور متهم کرده است.

منبع : رویترز

پدری که پسر نوجوانش را به‌ دلیل «آرایش و رفتار زنانه» کُشت بازداشت شد

 

پدری که پسر نوجوانش را به‌ دلیل «آرایش و رفتار زنانه» کُشت بازداشت شد

مجسمه‌های ساخته‌شده در گرامیداشت جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌آی، نیویورک
مجسمه‌های ساخته‌شده در گرامیداشت جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌آی، نیویورک

گزارش‌ها از ایران حاکی از بازداشت مردی است که پسر ۱۷ ساله خود را به‌ دلیل «آرایش و رفتار زنانه» به قتل رسانده است.

به نوشته خبرگزاری رکنا، این مرد میانسال که خود در تماس با پلیس، به ارتکاب به قتل اعتراف کرده، گفته که به‌ دلیل رفتارهای فرزندش در تبریز «بی‌آبرو» شده بود.

او در گفت‌و‌گو با خبرنگار این خبرگزاری اضافه کرده که به‌ خاطر رفتارهای پسرش که نام او پارسا عنوان شده، «نمی توانستم در میان فامیل و دوست و آشنا سر خود را بالا بگیرم، همه با انگشت نشانمان می‌دادند.»

به گفته این فرد، تحمل رفتار این پسر نوجوان «از توان او و خانواده‌اش خارج بود» و پس از «روان‌درمانی» و چند بار بستری او، حتی سازمان بهزیستی هم از پذیرش فرزندش امتناع کرده بود.

او گفته ابتدا تصمیم به خودکشی گرفته بود، اما به‌ دلیل نگرانی از سرنوشت خانواده‌اش پس از مرگ او با زنده‌ بودن پسرش، تصمیم گرفت «برای همیشه پارسا را خلاص» کند.

هنوز مشخص نیست که این جوان ۱۷ ساله چه نوع گرایش جنسی داشته است.

اما این نخستین‌ بار نیست که یک جوان همجنس‌گرا یا کوییر در ایران به قتل می‌رسد. پیش از این نیز چندین نمونه از این قتل‌ها به ویژه به دست اعضای خانواده خبرساز شده بود.

در سال ۱۴۰۰ نیز علیرضا فاضلی منفرد، جوان همجنسگرای ساکن اهواز توسط سه نفر به قتل رسید. افرادی که این جوان ۲۰ ساله را به قتل رساندند، پس از قتل به مادر آقای فاضلی‌ منفرد محل جسد فرزندش را اطلاع دادند.

علیرضا فاضلی منفرد به تازگی از سربازی معاف شده بود و هنگامی که کارت معافیت از سربازی او به خانه‌شان پست می‌شود، برادران او با دیدن عبارت روی کارت، متوجه هویت جنسی او شده بودند.

اقلیت‌های جنسی در ایران با تبعیض‌های گسترده‌ای روبه‌رو هستند و مقامات ارشد جمهوری اسلامی با القاب ناپسندی آن‌ها را مورد خطاب داده و «غیرانسان یا بیمار» می‌خوانند.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور وضعیت حقوق بشر در ایران، در گزارشی که به شورای حقوق بشر این سازمان ارائه داد، با اشاره به این موضوع، برای نخستین بار به مسئله «شکنجه‌درمانی» اقلیت‌های جنسی در ایران اشاره کرد.

در این گزارش از دادن «شوک الکتریکی» و «تزریق اجباری هورمون یا تجویز داروهای قوی» به کودکان همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسی در ایران ابراز نگرانی شده بود.

اسرائیل از حمله به «زیرساخت‌های ارتش سوریه» در پاسخ به حملات موشکی از این کشور خبر داد

 

اسرائیل از حمله به «زیرساخت‌های ارتش سوریه» در پاسخ به حملات موشکی از این کشور خبر داد


یکی از حملات هوایی قبلی منتسب به اسرائیل به دمشق
یکی از حملات هوایی قبلی منتسب به اسرائیل به دمشق

ارتش اسرائیل در اقدامی کم‌سابقه خبر داد که هواپیماهای جنگی این کشور، بامداد چهارشنبه، در پاسخ به شلیک موشک از سوریه، زیرساخت‌های ارتش سوریه را هدف قرار داده‌اند.

هرچند ارتش اسرائیل بارها گفته است که با تقویت حضور نیروهای مرتبط با ایران در سوریه مقابله می‌کند، پیش از این کمتر سابقه داشته که مسئولیت حملات هوایی مشخص به خاک سوریه را به‌ عهده گرفته و آن را رسما اعلام کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه ارتش اسرائیل که روز چهارشنبه، ۱۱ بهمن، منتشر شد آمده است: «شب گذشته پرتاب تعدادی موشک از سوریه به سمت بخش جنوبی بلندی‌های جولان شناسایی شد که در پاسخ، جنگنده‌های اسرائیلی شبانه زیرساخت‌های نظامی رژیم سوریه را در منطقه دَرعا بمباران کردند.»

این بیانیه جزئیاتی دربارهٔ تلفات یا خسارات ناشی از این حملات هوایی به جنوب سوریه ذکر نکرده است.

اسرائیل بلندی‌های جولان سوریه را در جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۶۷ تصرف کرد و بعداً آن را در اقدامی که هرگز توسط جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد، ضمیمه خاک خود اعلام کرد.

در طول بیش از یک دهه جنگ داخلی در سوریه صدها حمله هوایی منتسب به اسرائیل در این کشور انجام شده که عمدتاً نیروهای مورد حمایت ایران و همچنین مواضع ارتش سوریه را هدف قرار داده است.

از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و گروه افراطی حماس که از سوی آمریکا و اروپا به عنوان گروهی تروریستی شناخته می‌شود، چنین حملاتی تشدید شده است.

روز دوشنبه نیز در حمله‌ای منتسب به اسرائیل در سوریه هشت نفر، از جمله جنگجویان طرفدار ایران، کشته شدند. رسانه‌های ایران هدف این حمله را «مرکز مستشاری ایران» در دمشق توصیف کردند.

روز چهارم دی در پی حمله به ساختمانی در دمشق، رضی موسوی که رسانه‌های ایران او را از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران معرفی کردند، کشته شد.

رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی نوشتند که او از دهه ۱۳۷۰ «مسئول پشتیبانی و لجستیک نیروی قدس سپاه در سوریه» بوده و نقش مهمی در حفظ حکومت بشار اسد بعد از آغاز جنگ داخلی سوریه داشته است.

چهار هفته پس از آن، حمله‌ای در روز روشن منتسب به اسرائیل به یکی از محله‌های شهر دمشق انجام شد که طی آن ساختمان محل «مستشاران» ایرانی با خاک یکسان شد. ساعتی بعد سپاه پاسداران در بیانیه‌ای رسمی از مرگ چهار نیروی ایرانی در این حمله خبر داد. دو مقام عالی‌رتبه سپاه قدس در میان آنها بودند.

اختصاصی؛ مایک گلگر: دولت بایدن نباید پیش از اقدام به دشمنان هشدار بدهد

 

اختصاصی؛ مایک گلگر: دولت بایدن نباید پیش از اقدام به دشمنان هشدار بدهد


مایک گلگر، رئیس جمهوری‌خواه کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین
مایک گلگر، رئیس جمهوری‌خواه کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین

مایک گلگر، رئیس جمهوری‌خواه کمیته منتخب مجلس نمایندگان برای امور چین در حاشیه جلسه کمیته کنگره آمریکا، به خبرنگار صدای آمریکا گفت که به عقیده او جو بایدن نباید پیش از اقدام در واکنش به حمله پهپادی در اردن که منجر به کشته شدن سه سرباز آمریکایی شد هشدار می‌داد.


 

آقای گلر گفت: «جمهوری اسلامی نیروهای ما در منطقه را مورد حمله قرار می‌دهد و واضح است که نیروهای سپاه قدس در این مناطق هستند. ما نباید قبل از اقدام، آن را اعلام کنیم.»

رئیس جمهوریخواه کمیته منتخب مجلس نمایندگان آمریکا در امور چین گفت: «دست رژیم ایران به خون سه سرباز آمریکا آغشته است و اگر به عقب و زمانی که من در عراق خدمت می‌کردم نگاه کنیم، بسیار بیشتر از این رقم است.»

گلگر، جمهوری اسلامی را «منبع اصلی آشوب» در خاورمیانه توصیف کرد و خواستار پایان سیاست «مماشات و تعامل» دولت بایدن شد و گفت زمان اعمال فشار حداکثری و اقدام برای بازدارندگی است و این شامل «اقدام نظامی» می‌شود.

این نماینده جمهوریخواه آمریکا همچنین تأکید کرد که جمهوری اسلامی «پتانسیل اقتصادی و فرهنگی مردم و کشور زیبای ایران را خفه می‌کند.»

او گفت مردم آمریکا هیچ اختلافی با مردم ایران ندارند و این رژیم است که ایران را از پیشرفت بازمی‌دارد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا درباره نوع پاسخگویی به حملات مرگبار پهپادی «گروه‌های شبه‌نظامی افراطی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران» در‌ اردن گفت که تصمیمش را گرفته، اما بنا ندارد که منجر به توسعه دامنه درگیری در منطقه شود.

آقای بایدن تأکید کرد از آن جا که جمهوری اسلامی به گروه‌هایی که حملات را علیه منافع آمریکا در منطقه انجام می‌دهند، تسلیحات می‌دهد، تهران را مقصر کشته شدن این سه سرباز می‌داند.

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز سه‌شنبه ۱۰ بهمن گفت: «با وجود این که هنوز اقدامات بر روی یافتن مسئولان حمله منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی در پایگاهی در اردن پایان نیافته است، اما این حمله به‌وضوح دارای مشخصه‌های گروه‌های مورد حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کتائب حزب‌الله را دارد.»


همزمان لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، متعهد شد که ایالات متحده در پاسخ به این حمله پهپادی، «تمام اقدامات لازم» را برای دفاع از نیروهای خود انجام دهد.

آقای آستین گفت او و بایدن حملات به نیروهای آمریکایی را تحمل نخواهند کرد و تمام اقدامات لازم را برای دفاع از ایالات متحده و نیروهای خود انجام خواهند داد.

یک مقام آمریکایی به ای‌بی‌سی نیوز: پاسخ آمریکا با حمله به «اهداف متعدد» خواهد بود

 

یک مقام آمریکایی به ای‌بی‌سی نیوز: پاسخ آمریکا با حمله به «اهداف متعدد» خواهد بود


یک مقام آمریکایی به شرط ناشناس ماندن به ای‌بی‌سی نیوز گفت که پاسخ ایالات متحده به حمله پهپادی که منجر به کشته‌شدن سه سرباز آمریکایی در آخر هفته گذشته در اردن شد، «طی چند روز آینده» و با حمله به «اهداف متعدد» آغاز خواهد شد.

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، این مقام گفته است: «این‌ها حمله‌های بسیار دقیق و برنامه‌ریزی‌شده به تاسیسات و افرادی خواهد بود که این حملات علیه نیروهای آمریکایی را تسهیل کرده‌اند.»

هرچند مقامات آمریکایی نمی‌گویند که آیا این اهداف در داخل یا خارج از ایران خواهد بود اما جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا صبح سه‌شنبه هنگام ترک کاخ سفید گفت تصمیم گرفته است که چگونه به حمله شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی واکنش نشان‌ دهد.

همزمان جو بایدن در پاسخ به این پرسش که آیا جمهوری اسلامی مسئول است، گفت که تهران در حال مسلح‌کردن این گروه‌های نیابتی است و افزود: «من آن‌هایی را مسئول می‌دانم که سلاح‌ها را برای افرادی که این کارها را انجام می‌دهند، تامین کرده‌اند.»

رئیس جمهوری آمریکا در همین حال به خبرنگاران گفت که آمریکا «به دنبال یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه» نیست.

در حالی که ارتش به تحقیقات خود درباره این که چگونه یک پهپاد تهاجمی دشمن توانست به یک پایگاه نظامی دورافتاده ایالات متحده در اردن برسد، ادامه می‌دهد، جزئیات بیشتری نیز همچنان در دست انتشار است.

سه مقام آمریکایی که خواستند نامشان به دلیل جزئیات حساس میدان نبرد فاش نشود، گفتند پهپاد تهاجمی انتحاری دشمن، تقریبا همزمان با یک پهپاد جاسوسی آمریکا به پایگاه نزدیک شد و این همزمانی، باعث سردرگمی و جلوگیری از واکنش پدافند هوایی آمریکا شد.

خبرگزاری رویترز پس از کشته‌شدن سه سرباز آمریکایی در شمال شرق اردن، در گزارشی درباره «حملات منجر به جرح» نیروهای شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی نوشت که این نیروها از ۱۵ مهر و بعد از حمله حماس به اسرائیل، بیش از ۱۵۰ مرتبه به منافع آمریکا در خاورمیانه حمله کرده‌اند که دستکم ۸ حمله باعث صدمه به نیروهای آمریکایی شده است.

ساعاتی پیش نیز جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرد حمله مرگبار یک‌شنبه به یک پایگاه آمریکا در اردن دارای مشخصات گروه‌های مورد حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کشور عراق است.

جان کربی، گفت: «با وجود این که هنوز اقدامات بر روی یافتن مسئولان حمله منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی در پایگاهی در اردن پایان نیافته است، اما این حمله به‌وضوح دارای مشخصه‌های گروه‌های مورد حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کتائب حزب‌الله را دارد.»

آب در تونل‌های حماس؛ مذاکرات میانجی‌گران برای آتش‌بس ادامه دارد

 

آب در تونل‌های حماس؛ مذاکرات میانجی‌گران برای آتش‌بس ادامه دارد


ارتش اسرائیل روز سه‌شنبه اعلام کرد در حالی که خان‌یونس، به کانون نبرد ارتش اسرائیل و حماس تبدیل شده، ترفند انتقال آب به شبکه گسترده تونل‌های زیرزمینی حماس را دوباره به کار می‌بندد.

به گزارش شبکه خبری ۲۴ فرانسه، اسرائیل در حالی دست به این اقدام می‌زند که با ادامه درگیری‌های شدید در غزه،میانجی‌‌گران بین‌المللی در تکاپوی برقراری آتش‌بسی تازه، پس از حدود چهار ماه جنگ، هستند.

ارتش اسرائیل درباره طرح انتقال آب از دریا به تونلهای حماس در خان‌یونس گفت: «این ترفند، بخشی از طیف وسیعی از ابزارهایی است که برای خنثی‌کردن تهدید شبکه زیرزمینی تونل‌های حماس، استفاده می‌شود.»

در آغاز جنگ اسرائیل و حماس در ماه اکتبر، پژوهش‌های آکادمی نظامی وست‌پوینت آمریکا نشان‌داد که هزار و ۳۰۰ تونل در طول ۵۰۰ کیلومتر در نوار غزه کشیده شده است.

در حالی که حدود ۱۳۲ تن از گروگانهای اسرائیلی هنوز در اسارت حماس هستند، ارتش می‌گوید بسیاری از گروگان‌های اسرائیلی، در شبکه وسیع تونل‌های حماس نگهداری می‌شوند.

در حالی که ارتش اسرائیل اواخر آذرماه گفته بود عملیات پمپاژ آب دریا به داخل تونل‌های حماس را با موفقیت انجام داده است، حماس مدعی شد که تونل‌های غزه ضدآب و در برابر سیل مقاوم است.

گزارش یک روزنامه از خواب شهرداری برای پایتخت؛ تهران چینی می‌شود

 

گزارش یک روزنامه از خواب شهرداری برای پایتخت؛ تهران چینی می‌شود


خبرها حکایت از ورود شرکت‌های چینی در حوزه ساخت مسکن در ایران دارد.
خبرها حکایت از ورود شرکت‌های چینی در حوزه ساخت مسکن در ایران دارد.

حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری از برنامه «محله‌‌‌سازی توسط شرکت‌های ساختمانی بخش خصوصی چین در مقیاس بالای ۱۰۰۰ واحد» روی اراضی «قهوه‌‌‌ای» یا همان زمین‌‌‌های ذخیره در مناطق ۹ تا ۱۶ تهران خبر داده است؛ برنامه‌ای که از آن به نام طرح «کلید‌به‌کلید» نام برده شده است.

روزنامه «دنیای اقتصاد» اصل برنامه شهرداری را «واگذاری زمین‌‌‌های ذخیره» به چینی‌‌‌ها برای اجرای طرح «کلید به کلید» در مناطق پایین‌‌‌شهر عنوان کرده و نوشته است که در این برنامه با تامین منابع مالی ساخت، انتقال تکنولوژی به تهران نیز صورت خواهد گرفت.

پیش از این، خبرگزاری «فارس» در آذرماه سال جاری از قوت گرفتن حضور چینی‌ها در ساخت مسکن در پایتخت خبر داده بود.

این خبرگزاری وابسته به نهادهای امنیتی نوشته بود که در سفر علیرضا زاکانی، شهردار تهران به چین، مسکن؛ موضوع یک تفاهم‌نامه امضا شده در این سفر بود.

بنابر اعلام این خبرگزاری، تفاهم شهرداری این بود که چینی‌ها به اقتضای طراحی ایرانی‌ها، «شهرک‌سازی نوین» انجام دهند.

کارشناسان بر این باورند که حضور چینی‌ها در صنعت ساختمان ایران برای مقامات جمهوری اسلامی جالب و جذاب است چرا که در شرایط تحریمی این چین است که حاضر به انجام پروژه‌ها و مبادلات اقتصادی در قالب «تهاتر» با ایران است.

برهمین اساس است که جمهوری اسلامی ساخت استادیوم ورزشی جدید در تهران را نیز به چینی‌ها واگذار کرد.

دولت ابراهیم رئیسی که با شعار ساخت سالانه یک میلیون مسکن فعالیت‌های خود را آغاز کرد و امروز با گذشت بیش از ۲ سال و نیم هنوز از هیچ پروژه‌ای در این زمینه بهره‌برداری نکرده است.

یکی از نگرانی‌های موجود برای حضور چینی‌ها در صنعت ساختمان، تولید مسکن بی‌کیفیت و فاقد استانداردهای اولیه است.

از طرفی گزارش‌ها نشان می‌دهد که شرکت‌های فعال در صنعت ساختمان‌سازی چین بیش از ۳۹۰ میلیارد دلار، بدهی دارند و همین موضوع حضور آنها در ایران را با ریسک‌های بسیاری همراه خواهد کرد.