چهارشنبه، مرداد ۳۱، ۱۴۰۳

واکنش‌ها به تأیید دولت زشکیان درطویله قاتل و دزد و جانی و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان ولایت وقیح مجلس قدیم ایران : یادآور «هیتلر» و «کمر به نابودی قانون بستن» است

 

واکنش‌ها به تأیید دولت زشکیان درطویله قاتل و دزد و جانی و حرامزاده و بی شرف و بی وجدان ولایت وقیح  مجلس  قدیم ایران : یادآور «هیتلر» و «کمر به نابودی قانون بستن» است


مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی
مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی

تأیید همه وزیران پیشنهادی رئیس دولت چهاردهم در مجلس شورای اسلامی و تأکید مسعود پزشکیان بر هماهنگی کامل او در تهیه فهرست پیشنهادی با علی خامنه‌ای و نهادهای اطلاعاتی، واکنش‌هایی را در رسانه‌های اجتماعی برانگیخته است. در این مورد کاربران شبکه‌های اجتماعی این روند را تأیید نمایشی بودن «انتخابات» حکومتی و «کمر به نابودی قانون بستن» دانسته‌اند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی از جمله شماری از روزنامه‌نگاران و تحلیلگران، روز چهارشنبه ۳۱ مرداد و ساعتی پس از تأیید وزیران پیشنهادی پزشکیان در مجلس شورای اسلامی از این روند انتقاد کردند.

همچنین سخنان پزشکیان در مجلس و تأکید دوباره او بر نقش پررنگ رهبر جمهوری اسلامی در گزینش وزیران، انتقاد طرفداران حکومت را نیز به همراه داشت.

امیرحسین میراسماعیلی، روزنامه‌نگار، با بیان این که «پزشکیان در مجلس اعتراف کرد که تک‌تک وزرای پیشنهادی برای کابینه به‌صورت مستقیم توسط علی خامنه‌ای انتخاب و تأیید شده‌اند»، تأکید کرد که «مجلس هم به همین خاطر به تمام وزرای پزشکیان رأی مثبت داد»، در حالی شاخه اصلاح‌طلبان حکومت ادعا کرده بودند «برای تغییر آمده‌ایم.»

 زشکیان در مجلس اعتراف کرد که تک‌تک وزرای پیشنهادی برای کابینه به‌صورت مستقیم توسط علی خامنه‌ای انتخاب و تایید شده‌اند و مجلس هم به همین خاطر به تمام وزرای پزشکیان رای مثبت داد. اصلاح‌طلبان می‌گفتند برای تغییر آمده‌ایم :))

 

عرفان ثابتی، جامعه‌شناس و تحلیلگر، با یادآوری این که پزشکیان گفته «با آقا هماهنگ شدیم آمدیم اینجا»، تأکید کرد که «این جا» یعنی «سر سفره انقلاب» و «اصرار آقا» را «یادآور هیتلر» دانست که «اصرار می‌کرد رئیس‌جمهوری اتریش باید استعفای صدراعظمش را بپذیرد.»

آقای ثابتی افزود: «جبّارانی که به قانونمندی تظاهر می‌کنند، اما کمر به نابودی قانون بسته‌اند.»

 پزشکیان: «با آقا هماهنگ شدیم آمدیم اینجا». «اینجا»: سر سفرۀ انقلاب. تأکید پزشکیان بر «اصرار آقا» بر انتخاب این یا آن وزیر یادآور هیتلر است که اصرار می‌کرد رئیس جمهور اتریش باید استعفای صدراعظمش را بپذیرد. جبّارانی که به قانونمندی تظاهر می‌کنند اما کمر به نابودی قانون بسته‌اند

 


سخنان مسعود پزشکیان صدای برخی کاربران حامی جمهوری اسلامی از طیف موسوم به «اصولگرا» را نیز درآورده و شماری از آنان در شبکه‌های اجتماعی این اظهارات او را به «هزینه‌تراشی» برای علی خامنه‌ای توصیف کرده‌اند.

از جمله یک کاربر نوشته است: «پزشکیان دارد از همین الآن برای رهبر هزینه‌سازی می‌کند که پس فردا هم از ناکارآمدی دولتش شانه‌خالی کند وعده‌ای هم بندازند گردن رهبر.»

برخی دیگر دیگر نیز اظهارات امروز مسعود پزشکیان را «نطق یک نخست‌وزیر» دانسته‌اند و از حکومت خواسته‌اند که «رودربایستی و تعارف را کنار»‌ بگذارد و «منصب تشریفاتی ریاست جمهوری را حذف» کند و آن را با «رئیس هیئت وزیران» جایگزین کند.

شماری دیگر روند تعیین دولت و وزیران در جمهوری اسلامی را «دموکراسی نمایشی» و «سیرک آقایان» دانستند.

یک کاربر با اشاره به اظهارات پزشکیان که گفته «هماهنگ‌شده آمدیم این جا»، گفت: «این مجلس حداقلی خودش وجاهت چندانی ندارد. این رفتارها دموکراسی را به قهقرا می‌برد.»

داریوش معمار، روزنامه‌نگار نیز با اشاره به «هماهنگی کامل» پزشکیان و علی خامنه‌ای و دیگر نهادها، این را نشانه‌ای از مشخص شدن این گزاره دانست که در کشور به جای رئیس‌جمهوری، «رئیس‌الوزرا داریم.»


امروز دیگر کاملا یا نطق پزشکیان در مجلس و ادعای هماهنگی کامل با رهبر و دیگران مشخص شد ما دیگر در مملکت رئیس جمهور نداریم، رئیس الوزرا داریم. #مسعود_پزشکیان
در این حال، جواد دلیریان روزنامه‌نگار، رأی اعتماد مجلس به کابینه پزشکیان را مشابه تأیید وزیران محمد خاتمی دانسته و گفته است: «مثل دوم خرداد همه وزیران پیشنهادی پزشکیان از مجلس یکجا رای گرفتند و کابینه تشکیل شد.»

مثل دوم خرداد همه وزیران پیشنهادی پزشکیان از مجلس یکجا رای گرفتند و کابینه تشکیل شد
 

 همچنین روزنامه کیهان نزدیک به علی خامنه‌ای، در واکنش به اظهارات مسعود پزشکیان مبنی بر هماهنگی با علی خامنه‌ای، خطاب به پزشکیان گفت که این «کابینه‌ای است که به سلیقه و فهم شما و کارگردانی شورای موسوم به شورای راهبری چیده شده و پس از چیده شدن، به رهبر عرضه شده است.»

 کیهان در واکنش به اظهارات پزشکیان مبنی بر هماهنگی با رهبری نوشت: آقای پزشکیان! کابینه پیشنهادی، کابینه شماست نه کابینه تراز همت بلند رهبر انقلاب. این کابینه ای است که به سلیقه و فهم شما و کارگردانی شورای موسوم به شورای راهبری چیده شده و پس از چیده شدن، به رهبر انقلاب عرضه شده است

 همچنین یک کاربر با بیان این که وعده «بهبود پنج درصدی» را که امروز پزشکیان گفت «مهمان» خامنه‌ای هستید و «حواستان جمع باشد که پزشکیان پنج درصد بهبود خودش را ملاخور نکند.»

 رای‌دهندگان‌ عزیز پزشکیان امروز تو مجلس گفت این ۵درصد بهبودی که قرار بود حاصل بشه رو مهمون حضرت آقایید. حواستون جمع باشه پزشکیان ۵درصد بهبود خودش رو ملاخور نکنه

 

مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، «رای اعتماد» داد تا دولت او به طور رسمی شکل بگیرد. پیش از این نیز او اشاره کرده بود که در مورد تمامی وزیران پیشنهادی‌اش تاییدیه «سطوح بالای نظام» را به دست آورده است.

پیش از رأی‌گیری مجلس، پزشکیان به عنوان آخرین سخنران بار دیگر با دفاع از وزیران پیشنهادی خود و تأکید بر این‌که رهبر جمهوری اسلامی آنها را تأیید کرده است، گفت که برنامه‌های دولت چهاردهم، اجرا و پیگیری «سیاست‌های کلی نظام» است که توسط علی خامنه‌ای «ابلاغ» شده است.

مسعود پزشکیان همچنین درباره عباس صالحی، گزینه موردنظر برای وزارت ارشاد گفت: «وزیر ارشاد که اصلا نمی‌آمد» و علی خامنه‌ای «به او دستور داد که آمده.»

او همچنین درباره فرزانه صادق، گزینه معرفی شده برای وزارت راه، گفت که «خانم صادق مالواجرد را اصلا خود» علی خامنه‌ای «گفته که باشد» و اضافه کرد: «چرا مرا وادار می‌کنید چیزهایی را که نباید گفته شود بگویم.»

پزشکیان با تأکید بر هماهنگ کردن فهرست پیشنهادی‌اش با رهبر جمهوری اسلامی، گفت که همه این افراد «با هماهنگی و تفاهم آمده‌اند این جا خیلی از آدم‌هایی که یک ذره شک درشان بود بدون این که بگوییم نیاوردیم در لیست‌ها.»

پیشتر، دامون محمدی تحلیلگر، در گفت‌وگو با صدای آمریکا جلسه‌های بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی را «نمایشی مضحک» توصیف کرده بود.


 

اعتصاب پرستاران ده‌ها بیمارستان دولتی به رغم فشارهای امنیتی ادامه دارد

 

اعتصاب پرستاران ده‌ها بیمارستان دولتی به رغم فشارهای امنیتی ادامه دارد


تجمع اعتراضی پرستاران در تبریز
تجمع اعتراضی پرستاران در تبریز

اعتصاب و تجمع‌های اعتراضی پرستاران در ده‌ها بیمارستان دولتی در دست‌کم ۲۰ شهر ایران روز چهار‌شنبه ۳۱ مرداد، به رغم فشارهای امنیتی و بازداشت چند تن از پرستاران معترض در چند شهر ادامه یافت.

در شرایطی که مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، تاکنون هیچ واکنشی به این اعتراضات نشان نداده است، تشکل‌های کارگری، معلمان و بازنشستگان در روزهای اخیر در بیانیه‌هایی حمایتی از پرستاران، برخوردهای حکومتی با آنان را محکوم کرد و خواستار تحقق مطالبات جامعه پرستاران در ایران شدند.

همچنین بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و مخابرات در کرمانشاه روز سه‌شنبه در تجمع خود از اعتصاب پرستاران حمایت کردند.

بر اساس فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، پرستاران بیمارستان‌های دولتی روز چهارشنبه در شهرهای اصفهان، تهران، کرمانشاه، دهدشت، مریوان، تبریز، رشت، اهواز و یاسوج در تجمع‌هایی اعتراضی خواستار بهبود شرایط کاری و معیشتی خود شدند.

در این تجمع‌ها شعارهایی داده شد؛ از جمله «وعده وعید کافیه - سفره ما خالیه»، «اضافه کار ٢٠ تومن نمی‌خواییم نمی‌خواییم» و «نیروی انتظامی - تو هم بستری میشی.»

این در شرایطی است که به گزارش کانال تلگرامی «دانشجویان پیشرو»، در بیمارستان‌های تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، وظایف پرستاران به دلیل اعتصاب آنان، طی چند روز گذشته به دانشجویان پزشکی این دانشگاه محول شده است و دانشجویانی که نسبت به این روند اعتراض کرده‌اند، «تهدید به کسر نمره و تمدید بخش شده‌اند.»

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران هم به نقل از «برخی منابع» از بازداشت سرپرستار بخش ۱۰ بیمارستان مسیح دانشوری تهران به نام زهرا تمدن در روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد خبر داد و نوشت: خانم تمدن به دست ماموران اطلاعاتی جمهوری اسلامی در اورژانس بیمارستان بازداشت شد.

به گفته این شورا، بازداشت او به اتهام «حضور در تجمعات اعتراضی کادر درمان و ترغیب پرسنل به اعتصاب» صورت گرفته است.


بر اساس این گزارش، چهار تن دیگر از پرسنل کادر درمان نیز در روزهای اخیر بازداشت شده اند اما شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران به محل و زمان این بازداشت‌‌ها اشاره نکرد.

پیشتر به گزارش خبرگزاری مهر، احسان آنقی، معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی در استان مرکزی، روز دوشنبه ۲۹ مرداد گفته بود: ۲ تن که او آنها را «از اخلالگران» در تجمع پرستاران در اراک نامید، بازداشت شدند.

این مقام انتظامی جمهوری اسلامی مدعی شد که این دو تن «جزو کادر درمان» نبودند. روز دوشنبه فیلمی منتشر شده بود که نشان می‌داد پرستاران به بازداشت یک شخص از سوی ماموران حکومتی اعتراض کردند.

کانال تلگرامی «پست کشیک» (باشگاه دانشجویان علوم پزشکی کشور) هم روز سه‌شنبه با اشاره به این‌که در پی اعتراضات پرستاران در بیمارستان‌های مختلف ایران، از جمله بیمارستان امیراعلم تهران، تعدادی از آنها به دلیل شرکت در این اعتراضات اخراج شده‌اند، اضافه کرده بود: «این نحوه برخورد مسئولین با افرادی که اعتراض صنفی مسالمت‌آمیز داشتند، کار را به تشدید نارضایتی‌ها و اعتراضات گسترده‌تر در سطح جامعه پرستاری کشاند.»


 

 

همچنین محمد شریفی‌مقدم، دبیر کل خانه پرستار، روز سه‌شنبه به «خبرآنلاین» گفت: «در طول ۱۰۰ سال تاریخ پرستاری مدرن ایران، برای اولین بار است که اعتراض به‌شکل دست کشیدن از کار اتفاق می‌افتد» و افزود: «پرستاران می‌دانند وقتی اعتصاب کرده‌اند آنها را تهدید می‌کنند که اخراج‌تان می‌کنیم. می‌گویند باشد، اخراج کنید. یعنی وضعیت به‌جایی رسیده است که برای پرستار مهم نیست اگر اعتصاب کند اخراج می‌شود.»

اعتراضات پرستاران به شرایط دشوار کاری و معیشتی خود ابتدا حدود دو هفته قبل در استان البرز شروع شد و سپس به مناطق مختلف ایران گسترش یافت.

به نوشته وب‌سایت سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی، لقمان شریفی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، روز چهارشنبه بخش اعظم مشکلات پرستاران را «ناشی از سیاست‌های تبعیض آمیز و تعارض منافع در وزارت بهداشت» دانست.

او با تاکید بر این موضوع که مشکلات پرستاری زیاد است، افزود: «وزارت بهداشت در ادوار اخیر سیاست هایی را اجرا کرده است که پرستاران امیدی به بهبود وضعیت ندارند و به یک وزیر و دو وزیر هم مربوط نمی شود و یک روند مستمر بوده است.»

لقمان شریفی با انتقاد از نحوه «اجرای قانون تعرفه‌گذاری و قانون مشاغل سخت و زیان‌آور» و نیز بی‌توجهی به «نیروهای طرحی» بعد از دوران کرونا اضافه کرد: روش غلط اجرای تعرفه‌گذاری یکی از مسائل مهم پرستاران است.»

وی تاکید کرد که تعرفه‌های یک میلیون تومان و دو میلیون تومان برای پرستاران اصلا قابل قبول نیست و اضافه کرد: قانون تعرفه‌گذاری به صورت بسته‌های خدمتی در بیمارستان‌ها اجرا می‌شود. بر این اساس، «برای یک تیم پرستاری که ۲۴ ساعت از یک مریض مراقبت می کندُ تعرفه خدمت برای کل تیم در بخش های عمومی ۲۷۰ هزار تومان می شود که با کاهش کسورات و غیره مبلغ ۲۰۰ هزار تومان بابت بسته خدمتی برای تیم پرستاری در ۲۴ ساعت باقی می ماند.»

مسئول کمیتۀ وزارت بهداشت در شورای راهبری دولت، با اشاره به «کم‌رنگ‌شدن امید در جامعۀ پرستاران»، «وضعیت مهاجرت پرستاران یا ترک کارشان را وحشتناک» توصیف کرد.

به نوشته شماره روز سه‌شنبه روزنامه «هم‌میهن»، علی جعفریان،‎ مسئول کمیتۀ وزارت بهداشت در شورای راهبری دولت، با اشاره به «کم‌رنگ‌شدن امید در جامعۀ پرستاران»، «وضعیت مهاجرت پرستاران یا ترک کارشان را وحشتناک» توصیف کرد.

او اضافه کرد: «با موج مهاجرت پرستاران به آلمان مواجه هستیم. پرستاران یکی‌درمیان، آلمانی یاد می‌گیرند تا بتوانند از کشور خارج شوند. آن‌ها با یک مدرک زبان آلمانی می‌توانند از کشور خارج شوند.»

این مقام جمهوری اسلامی گفت: «در دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان‌های جدیدی ساخته شده که خیلی از بخش‌های آن به‌دلیل نبود نیروی پرستار، فعال نشده است» و افزود: «یک‌ سال است در انتظار جذب نیرو برای بخش جراحی عروق بیمارستان امام خمینی هستیم. دانشگاه علوم پزشکی تلاش می‌کند، اما متقاضی ندارد.»

شرکت کنترل هوای شهر تهران: هوای پایتخت نسبت به پارسال آلوده‌تر شده است

 

شرکت کنترل هوای شهر تهران: هوای پایتخت نسبت به پارسال آلوده‌تر شده است


شرکت کنترل هوای شهر تهران با انتشار آمار جدیدی، وضعیت هوای پایتخت را از ابتدای سال جاری خورشیدی نسبت به پارسال «آلوده‌تر» اعلام کرد.

این گزارش می‌گوید هوای پایتخت در ۱۵۴ روز گذشته از سال (تا ۳۰ مرداد)، ۳۳ درصد آلوده بوده است، در حالی که در سال گذشته ۲۵ درصد آلوده بود.

وضعیت هوای سه نقطه از تهران در روز چهارشنبه ۳۱ مرداد نیز «قرمز» اعلام شده و بنابر اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، در حال حاضر شاخص آلودگی هوای پایتخت روی عدد ۱۰۹ قرار دارد و کیفیت هوا کماکان برای گروه‌های حساس ناسالم است.

شرکت کنترل هوای شهر تهران فعالیت چشمه‌های تولید گرد و خاک و افزایش بی‌سابقه دما از اوایل مردادماه را از جمله عوامل تشدید آلودگی هوای تهران دانسته است.

این ادعا در حالی است که آمارهای رسمی وزارت نفت که اخیرا به‌دست رادیو فردا رسید، نشان می‌دهد دولت ایران حجم افزودنی‌های غیراستاندارد به بنزین را برای جبران کسری سوخت به شدت افزایش داده است.

آمارهای این گزارش محرمانه وزارت نفت نشان می‌دهد پارسال در حالی که رشد مصرف بنزین کشور ۱۰.۵ درصد بود، تولید بنزین پالایشگاه‌ها تنها ۱.۵ درصد رشد داشته و این وضعیت در ابتدای بهار امسال بدتر شده است؛ به‌طوری که تولید روزانه بنزین پایه پالایشگاه‌ها در فروردین امسال ۹۳ میلیون لیتر و مصرف بنزین ۱۱۸ میلیون لیتر بود.

دولت در فروردین امسال ۲۵ میلیون لیتر انواع افزودنی یا بنزین تولید واحدهای پتروشیمی را به بنزین پایه پالایشگاه‌ها اضافه کرده تا جلوی کسری بنزین را بگیرد؛ در حالی که برای نمونه، میزان افزودنی‌ها به بنزین در سال گذشته ۱۵ میلیون لیتر و در سال ۱۳۹۷ تنها پنج میلیون لیتر بود.

علت چنین جهش چشمگیری در رشد ترکیب مواد افزودنی به بنزین، افت چهار میلیون لیتری تولید روزانه بنزین پالایشگاه‌های کشور در ابتدای سال جاری و ادامه رشد مصرف داخلی بنزین بوده است.

دقیقا مشخص نیست وضعیت تولید بنزین پایه، حجم مواد افزودنی غیراستاندارد (شامل مواد شیمیایی، پتروشیمی، ام‌تی‌بی‌ای و غیره) و میزان مصرف بنزین در تابستان امسال چگونه بوده است.

از طرفی، خودروسازان داخلی در سال گذشته ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو تولید و راهی بازار داخلی کرده‌اند. به غیر از کیفیت و ایمنی پایین، مصرف سوخت خودروهای تولید داخل ایران نیز بسیار بیشتر از استانداردهای جهانی بوده و این خود عاملی بر رشد مصرف سوخت و آلودگی بیشتر هوا است.

ایران همچنین با کسری فزاینده گاز مواجه است و هر سال حجم مصرف سوخت‌های آلاینده مازوت و گازوئیل را به خاطر کمبود گاز افزایش می‌دهد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران پارسال با انتقاد از «کتمان مازوت‌سوزی» در نیروگاه‌ها از طرف دولت، اعلام کرده بود در سال ۱۴۰۰ تعداد مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا در تهران شش هزار و ۳۹۸ نفر بوده است.

رای مثبت طویله قاتل و دزد و فاسد وجانی و حرامزاده و ببی شرف و بی وجدان ولایت وقیح مجلس قدیم ایران ؛ وزیران پیشنهادی زشکیان با تاییدیه خامنه‌ای و توافق سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی شروع به کار می‌کنند

 

رای مثبت طویله قاتل و دزد و فاسد وجانی و حرامزاده و ببی شرف و بی وجدان ولایت وقیح مجلس قدیم ایران ؛ وزیران پیشنهادی زشکیان با تاییدیه خامنه‌ای و توافق سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی شروع به کار می‌کنند


مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی
مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی

مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، «رای اعتماد» داد تا دولت او به طور رسمی شکل بگیرد. پیش از این نیز او اشاره کرده بود که در مورد تمامی وزیران پیشنهادی‌اش تاییدیه «سطوح بالای نظام» را به دست آورده است.

پزشکیان روز چهارشنبه نیز گفت که «با سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی برای معرفی این گزینه‌ها توافق کردیم.»

بررسی برنامه‌های وزرای پیشنهادی از روز شنبه ۲۷ مرداد آغاز شده بود که تا روز چهارشنبه ادامه یافت.

پیش از رای‌گیری مجلس، مسعود پزشکیان بار دیگر از وزرای پیشنهادی خود دفاع کرد و تاکید کرد که برنامه دولتش اجرا و پیگیری «سیاست‌های کلی نظام» است که توسط علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، «ابلاغ» شده است.

پزشکیان که پیشتر هم گفته بود مجری دستورات علی خامنه‌ای است در مجلس شورای اسلامی گفت که همه وزرای پیشنهادی را با او هماهنگ کرده و تنها زن حاضر در کابینه هم انتخاب رهبر جمهوری اسلامی بوده است.»

به طور معمول، وزیران وزارت‌خانه‌های مهم دولت‌های جمهوری اسلامی باید به تایید رهبر جمهوری اسلامی برسند.

خبر به روز رسانی می‌شود

اوکراین در یکی از حملات گسترده پهپادی، پایتخت روسیه را مورد هدف قرار داد

 

اوکراین در یکی از حملات گسترده پهپادی، پایتخت روسیه را مورد هدف قرار داد


نمایی از کاخ کرملین در مسکو
نمایی از کاخ کرملین در مسکو

چند هفته بعد از ورود ارتش اوکراین به خاک روسیه در مطقه مرزی کورسک، این کشور یکی از بزرگترین حملات پهپادی خود را به مسکو، پایتخت روسیه، انجام داد.

وزارت دفاع روسیه می‌گوید در جریان حمله روز چهارشنبه ۳۱ مرداد اوکراین، دست‌کم ۱۱ پهپاد را بر فراز مسکو ساقط کرده است.

طی چند ماه گذشته اوکراین حملات گسترده‌ پهپادی به تاسیسات نفتی، خصوصا پالایشگاه‌های این کشور در عمق خاک روسیه انجام داده بود، اما حمله پهپادی به مسکو اتفاق کم‌سابقه‌ای است.

وزارت دفاع روسیه می‌گوید ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۴۵ پهپاد اوکراینی در خاک این کشور ساقط شده است؛ شامل ۱۱ فروند بر فراز مسکو، ۲۳ فروند در منطقه بریانسک، شش فروند در آسمان منطقه بلگورود، سه فروند در کالوگا و دو پهپاد دیگر در منطقه کورسک.

مقامات روسی می‌گویند این حملات تاکنون تلفات جانی نداشته است.

سرگئی سوبیانین، شهردار مسکو، نیز گفته است برخی پهپادها بر فراز شهر پودولسک منطقه مسکو، در ۳۸ کیلومتری جنوب کاخ کرملین سرنگون شدند: «این یکی از گسترده‌ترین تلاش‌ها برای هدف قراردادن پایتخت بود، اما دفاع چند لایه سامانه‌های پدافندی مسکو، امکان دفع موفقیت‌آمیز تمام حملات پهپادهای دشمن را فراهم کرد».

رسانه‌های روسیه تصاویری تایید نشده از پرواز پهپادهای اوکراینی بر فراز مسکو منتشر کرده‌اند که توسط سامانه‌های پدافند ضدهوایی این کشور منهدم می‌شوند.

در پی این حمله، سه فرودگاه مسکو به مدت چهار ساعت پروازها را متوقف کردند.

اوکراین پیشتر در ماه مه ۲۰۲۳ نیز با هشت پهپاد به مسکو حمله کرده بود؛ اقدامی که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از آن به عنوان «تلاش کی‌‎یف برای ترساندن و تحریک روسیه» یاد کرده و گفته بود که این تهاجم دفع شد.

حملات پهپادی کی‌یف به مسکو در حالی است که نیروهای روسی کماکان در شرق اوکراین پیش‌روی می‌کنند و از زمان تهاجم فوریه ۲۰۲۲ تاکنون ۱۸ درصد از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند و از طرفی در حال مقابله با پیشروی نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک هستند.

حمله ارتش اوکراین به کورسک، بزرگترین حمله نظامی علیه خاک روسیه بعد از جنگ جهانی دوم است و تاکنون ۴۵۰ کیلومتر مربع از خاک روسیه را در اختیار گرفته است.

ارتش اوکراین همچنین از انهدام یک سامانه ضدهوایی «اس-۴۰۰» روسیه در منطقه روستوف خبر داده است.

پلمب سیزده واحد صنفی در شهرستان «گلبهار» به‌دلیل عدم رعایت حجاب‌ اجباری

 

پلمب سیزده واحد صنفی در شهرستان «گلبهار» به‌دلیل عدم رعایت حجاب‌ اجباری


پلمب شد
پلمب شد

سیزده واحد صنفی در شهرستان گلبهار واقع در استان «خراسان رضوی» به دلایلی از جمله عدم رعایت حجاب اجباری پلمب شدند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی، فرمانده انتظامی گلبهار ادعا کرد که «تخلفات صنفی، تخلفات بهداشتی، فعالیت بدون مجوز و رعایت نکردن عفاف و حجاب از دلایل پلمب این واحد‌ها است.»

محسن صبری پور گفت که این واحدهای صنفی «توسط پلیس امنیت عمومی پلمب» شدند.

پیش‌تر گزارش‌ها از شهرهای مختلف حاکی از شدت گرفتن پلمب اماکن و رستوران‌های پرطرفدار به بهانه رعایت نشدن حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی توسط کارکنان و مشتریان و اعلام این پلمب‌ها توسط حساب‌های رسمی این اماکن به عموم مردم بوده است.

در پی آغاز اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» در شهریور سال ۱۴۰۱ شمار بسیار زیادی از دختران و زنان ایرانی از پوشش اختیاری استفاده می‌کنند.

در این ارتباط، جمهوری اسلامی به رغم به کار گرفتن تمام امکانات حکومتی برای تحمیل حجاب اجباری به شهروندان همچنان با نافرمانی مدنی زنان خواهان پوشش اختیاری مواجه است و تلاش‌های حکومت تاکنون بی‌نتیجه باقی مانده است.

مادر نفس حاجی‌شریف می‌گوید تاکنون در پنج مرجع «قضایی و انتظامی» علیه ماموران «طرح‌نور» شکایت کرده‌‌اند؛ اما همچنان بی‌نتیجه

 

مادر نفس حاجی‌شریف می‌گوید تاکنون در پنج مرجع «قضایی و انتظامی» علیه ماموران «طرح‌نور» شکایت کرده‌‌اند؛ اما همچنان بی‌نتیجه


مریم عباسی، مادر نفس حاجی‌شریف، نوجوان چهارده ساله‌ای که ۱۶مرداد پخش ویدیوی «ضرب و شتم» او توسط ماموران «طرح نور»، با واکنش‌های گسترده مواجه شد، چهارشنبه ۳۱‌ مرداد، گفت که پرونده شکایت آنان از ماموران «از دادسرای نظامی خارج شده و به بازرسی فاتب (فرماندهی انتظامی تهران بزرگ) رفته است.»

اظهارات مریم عباسی یک روز پس از این بود که اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه‌قضائیه در نشست خبری‌اش گفت که نتیجه پزشک قانونی از آثار «ضرب و شتم» شاکی در حال بررسی است و افزود: «تاکنون در این پرونده مجموعاً ۸ نفر احضار شدند، بازجویی لازم از این افراد انجام شده و پرونده در مرحله تکمیل تحقیقات است.»

براساس گزارش روزنامه هم‌میهن، مریم عباسی، تا کنون به پنج مرجع قضایی و انتظامی علیه تیم مامورانی که آن‏‌روزدخترش «نفس» و دوستش را با خشونت بازداشت کردند و به «پایگاه امنیت اخلاقی گیشا» بردند، شکایت کرده؛ به دادسرای نظامی، بازرسی ناجا، حفاظت اطلاعات فراجا، بازرسی فراجا و بازرسی کل ناجا.


 

وضعیت روحی نفس حاجی‌شریف پس از گذشت یک ماه و نیم همچنان وخیم است. او به خبرنگار هم‌میهن گفت که «روزهای اول کلاً بیرون نمی‌رفتم. من و دوستم تمام روز خانه بودیم. حتی همدیگر را نمی‌دیدیم. هنوز که هنوز است، بیرون نمی‌روم جز این‌که بخواهم بروم مدرسه. می‌ترسم که ون بیاید و مامورها بیایند سمتم. دم مدرسه هم که هستم، هرنوع ونی می‌بینم، می‌ترسم و چندقدم عقب می‌روم، قایم می‌شوم تا رد شود، بعد من بروم. با اینکه با پوشش مدرسه هستم. مدام فکر می‌کنم هرلحظه ممکن است بیایند خانه‌مان، من را بگیرند.»

او درباره میزان «ضرب و شتم» ماموران «طرح نور» گفت که «روزهای اول اصلا نمی‌توانستم غذا بخورم چون آنقدر توی دهانم زده بودند که کاملاً داخل دهانم زخم بود. بعضی وقت‌ها هم کابوسش را می‌بینم؛ آن صحنه‌های بد مدام برایم تکرار می‌شوند. حتی هنوز هم نمی‌توانم زیاد غذا بخورم. زیاد می‌خوابم که فکر و خیال کمتری بکنم. به روانشناس هم هنوز مراجعه نکرده‌ام، چون از خانه بیرون نمی‌روم.»

با وجود مدارک «ضرب و شتم» نفس حاجی شریف که در شبکه‌های اجتماعی با واکنش گسترده کاربران رویرو شده است، توسط یک مامور زن «طرح نور» علیه او پرونده‌ای در دادسرای اطفال تشکیل شده؛ به‌دلیل آنچه این مامور، «در رفتن یکی از انگشت‌های دست» اعلام کرده است.

مریم عباسی، در واکنش به این شکایت گفت که دخترش به کسی آسیبی نرسانده و «اگر هم انگشت دست ماموری در رفته است، در نتیجه ضرب و شتم از طرف خودش بوده.»

نفس حاجی‌شریف درباره دلایل شکایتش افزود که «دلم نمی‌خواهد برای بچه‌هایی مثل خودم، چه کوچکتر و چه بزرگتر چنین اتفاق مشابهی بیفتد و دچار مشکلات روحی و روانی بشوند. دلم نمی‌خواهد آنها هم با یک ترس که همیشه همراه‌شان است در خیابان‌ها رفت‌وآمد کنند.»

پیش از این احمدرضا رادان، فرمانده فراجا، در واکنش به فیلم دستگیری این دو دختر ۱۴ ساله توسط ماموران «گشت ارشاد» این رفتار را نادرست ندانسته و تنها اعلام کرد که «رفتار آن دختر‌ها بد و رفتار پلیس نیز یک مقدار غیرحرفه‌ای بود.»

این اتفاق در حالی رخ داده است که مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم، در دوره رقابت با پنج نامزد دیگر منتخب شورای نگهبان برای جانشینی رئیسی گفته بود: «تضمین می‌دهم که تمام دولت در برابر گشت‌های اجباری، فیلتر کردن و فیلتر شکن بازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام قد بایستد.»

این ادعاهای پزشکیان در حالی است که پس از گذشته چند هفته از انتشار این فیلم، هنوز واکنشی نسبت به این موضوع نداشته و افراد نزدیک به او نیز موضع‌گیری خاصی انجام نداده‌اند.

سخنگوی سپاه: شاید زمان انتظار برای پاسخ به ترور هنیه طولانی‌تر شود

 

سخنگوی سپاه: شاید زمان انتظار برای پاسخ به ترور هنیه طولانی‌تر شود


حدود سه هفته بعد از ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، در ایران، علی‌محمد نائینی، سخنگوی سپاه پاسداران می‌گوید که ممکن است انتظار برای پاسخ ایران به این اقدام طولانی‌تر شود.

جمهوری اسلامی اسرائیل را مسئول کشته شدن آقای هنیه می‌داند که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به تهران آمده بود و دهم مرداد در اقامتگاه خود کشته شد. این در حالی است که حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

علی خامنه‌ای و دیگر مقام‌های ارشد ایران طی سه هفته گذشته به شکل مداوم از «انتقام» و «خون‌خواهی» مرگ اسماعیل هنیه سخن گفته‌اند و وعده پاسخ به اسرائیل داده‌اند. مقام‌های اسرائیلی درباره این ترور سکوت کرده‌اند.

سخنگوی سپاه پاسداران، روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد همچنین گفت که «ممکن است پاسخ ایران تکرار عملیات‌های گذشته نباشد».

ایران اواخر فروردین در پاسخ به حمله منسوب به اسرائیل به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق که باعث کشته شدن چند فرمانده نیروی قدس سپاه شد، صدها موشک و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرد که اغلب آنها پیش از رسیدن به خاک اسرائیل توسط این کشور و متحدانش رهگیری و سرنگون شدند.

سخنگوی سپاه پاسداران همچنین با متهم کردن آمریکا به «بازی سیاسی» در مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه گفت که ایران از «اقدامات صادقانه» برای آتش‌بس استقبال می‌کند.

از سوی دیکر علی فدوی، جانشین فرمانده‌کل سپاه پاسداران، روز سه‌شنبه گفت «خون‌خواهی» هنیه به قوت خود باقی است و این اتفاق خواهد افتاد.

او در عین حال افزود: «زمان و چگونگی مجازات و خون‌خواهی شهید هنیه را ما مشخص خواهیم کرد.»

به دنبال تهدیدهای ایران و متحدانش مانند حزب‌الله لبنان، آمریکا نیروها و تجهیزات بیشتری به خاورمیانه اعزام کرده و همچنین به تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به توافق آتش‌بس در غزه سرعت داده است.

هفته گذشته خبرگزاری رویترز به نقل از چند مقام ایرانی ناشناس اعلام کرد که در صورت توقف جنگ در نوار غزه، ایران به اسرائیل حمله نخواهد کرد.

همچنین جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت که «انتظار دارد» رسیدن به توافق آتش‌بس در غزه میان اسرائیل و حماس باعث شود که ایران از پاسخ نظامی به اسرائیل خودداری کند.

این در حالی است که روز ۲۶ مرداد شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل به نقل از منابع خود خبر داد که با وجود برگزاری نشست مقامات ارشد اسرائیل، آمریکا، مصر و قطر در دوحه برای بررسی آتش‌بس در جنگ غزه، اسرائیل همچنان ارزیابی می‌کند که حملات حزب‌الله و جمهوری اسلامی ایران به سوی اسرائیل «قریب‌الوقوع است».

در همان روز روزنامه آمریکایی «واشینگتن پست» نوشت قطر که از کشورهای میانجی برای آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی است، از ایران خواسته تا برای جلوگیری از تخریب این روند از حمله احتمالی به اسرائیل خودداری کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در ادامه تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ غزه، روز دوشنبه با مقام‌های ارشد اسرائیلی مذاکره کرد و گفت نخست‌وزیر اسرائیل با پیشنهاد جدید ایالات متحده برای نزدیک کردن مواضع طرفین جنگ غزه و رسیدن به توافق آتش‌بس موافقت کرده است.

او خواستار آن شد که حماس نیز این پیشنهاد را بپذیرد. دور بعدی مذاکرات آتش‌بس در قاهزه، پایتخت مصر برگزار خواهد شد و آقای بلینکن بعد از اسرائیل به مصر و قطر سفر می‌کند.

هشدار دیده‌بان حقوق بشر درباره افزایش شمار اعدام‌ها در ایران

 

هشدار دیده‌بان حقوق بشر درباره افزایش شمار اعدام‌ها در ایران


سازمان دید‌ه‌بان حقوق بشر با اشاره به‌اعدام دست‌کم ۸۷ تن تنها در یک ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، درباره اوج‌گیری روند اعدام‌ها از سوی دستگاه قضائی جمهوری اسلامی هشدار داده است.

سازمان دیدبان حقوق بشر، سه‌شنبه ۳۰ مرداد، در گزارش خود با اشاره به اعدام رضا رسایی، جوانی که در جریان اعتراض سراسری ۱۴۰۱ بازداشت و به تازگی به‌اتهام قتل یک عضو سپاه پاسداران اعدام شد، یاد‌آور شد که تنها در ۱۶ مرداد امسال، ۲۹ زندانی در دو زندان ایران اعدام شدند.

این سازمان به گزارش اخیر سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ استناد کرده که بر اساس آن در هفته‌های اخیر ۲۶ تن در زندان قزلحصار و سه نفر در زندان مرکزی کرج در روز ۱۶ مرداد اعدام شدند.

از این تعداد، ۱۷ تن متهم به قتل عمد بودند و هفت نفر در ارتباط با جرائم «مواد مخدر» اعدام شدند و نام دو تبعه افغانستان هم به اتهام «تجاوز جنسی» در جمع اعدام شده‌ها به‌چشم می‌خورد.

محمود امیری‌ مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، روز ۱۷ مرداد در بیانیه‌ای گفت که جمهوری‌ اسلامی با «سوء استفاده از توجه جامعه جهانی به تنش این حکومت با اسرائیل»، دست به «کشتار دسته‌جمعی زندانیان و تشدید فضای اختناق در ایران» زده است.

سازمان دیدبان حقوق بشر سال‌هاست که نقض‌ جدی حقوق بشر در ایران و روند نا‌عادلانه محاکمه‌ها را در دادگاه‌های ایران رصد می‌کند.

ناهید نقشبندی، پژوهشگر ایرانی سازمان دید‌بان حقوق بشر، در این زمینه گفته است: « برای آن که شعارهای تبلیغاتی مسعود پزشکیان در جریان کارزار انتخاباتی معنی‌دار شود، او باید فوراً برای لغو احکام اعدام موجود، تعلیق مجازات اعدام و درخواست اصلاح قوه قضائیه مداخله کند.»

او همچنین اعلام کرد استفاده ایران از اعدام «ابزاری برای تهدید» در پی محاکمه‌های ناعادلانه است و به‌ویژه علیه کسانی که در پی اصلاح حکومت هستند، به کار می‌رود.

او این اقدام جمهوری اسلامی را «سوءاستفادهٔ هولناک از قدرت» توصیف کرده و از کشورهای دیگر، بخصوص آنها که با ایران در ارتباط هستند خواسته روند اعدام‌ها در ایران را محکوم کنند.

به‌تازگی ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، از موج اخیر اعدام‌ها در ایران شدیدا ابراز نگرانی کرد.

آبان سال گذشته نیز آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، درباره «سرعت نگران‌کننده» اجرای احکام اعدام در ایران، هشدار داده‌ بود.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، در سال ۲۰۲۳ میلادی، دست‌کم ۸۵۰ تن در ایران اعدام شده‌اند، ۴۸ درصد بیشتر از سال قبل از آن، که این سازمان دلیل آن را «ناشی از تلاش حکومت ایران برای گسترش هراس و وحشت در میان مردم نسبت به عواقب اعتراض علیه حکومت دانسته است.»

ثبت رکوردهای تازه در چک‌های برگشتی در ایران

 

ثبت رکوردهای تازه در چک‌های برگشتی در ایران


آمارهای جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد در تیرماه امسال مبلغ چک‌های برگشتی در کشور به رقم بی‌سابقه ۱۰۱ هزار میلیارد تومان اوج گرفته است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، از کل چک‌های مبادله شده، در تیرماه امسال از لحاظ تعداد ۱۰.۶ درصد و از لحاظ ارزشی ۱۵.۷ درصد برگشت خورده است.

آرشیو آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد تعداد چک‌های برگشتی در کشور طی تیرماه، بالاترین رقم از اردیبهشت ۱۳۹۹ است.

تیرماه امسال در مجموع نزدیک ۹۱۲ هزار چک به ارزش حدود ۱۰۱ هزار میلیارد تومان برگشت خورده است.

این گزارش توضیح نداده شرکت‌ها و افراد عادی چه سهمی در چکهای برگشتی داشته‌اند، اما بیشتر از ۳۰ درصد تعداد چک‌های برگشتی در استان تهران، بیش از ۱۱ درصد در اصفهان، ۷.۴ درصد در خراسان رضوی و به همین میزان در آذربایجان شرقی و نهایتا ۵.۶ درصد در یزد ثبت شده است؛ استان‌هایی که صنعتی هستند و سهم چشمگیری در تولید ناخالص داخلی کشور دارند.

بانک مرکزی همچنین علت اوج‌گیری پیاپی رشد تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی از ابتدای امسال را توضیح نداده است.

افزایش چک‌های برگشتی، چه در بخش حقیقی و چه حقوقی باشد، نشان از بدتر شدن وضعیت اقتصادی کشور دارد.

مقامات دولت ابراهیم رئیسی به رشد ۴.۵ درصدی اقتصاد کشور در سال گذشته اشاره کرده و بارها مدعی بهبود وضعیت اقتصادی کشور شده‌اند.

این در حالی است که جزئیات رشد اقتصادی پارسال نشان می‌دهد دو عامل افزایش هزینه‌های دولت و درآمدهای نفتی محرک رشد اقتصادی کشور بوده است؛ به‌طوری که رشد اقتصادی بخش نفت و گاز در سال گذشته با قیمت سال پایه ۱۳۹۰ حدود ۱۴.۷ درصد و هزینه‌های دولت ۱۷ درصد رشد داشته است.

آمارهای اوپک و آژانس بین‌المللی نشان می‌دهد رشد تولید نفت ایران طی ماه‌های گذشته تقریبا متوقف شده است و نمی‌توان انتظار بالا رفتن دوباره تولید ناخالص داخلی ایران به مدد رشد صادرات نفت را داشت.

صندوق بین‌المللی پول نیز پیش‌بینی کرده است که امسال رشد اقتصادی ایران به ۳.۳ درصد کاهش یابد و سال آینده تنها ۳.۱ درصد باشد.

محسن رضایی می‌گوید واکنش ایران به ترور هنیه «بسیار حساب‌شده» خواهد بود

 

محسن رضایی می‌گوید واکنش ایران به ترور هنیه «بسیار حساب‌شده» خواهد بود


محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران، در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان تاکید کرد که واکنش ایران به ترور اسماعیل هنیه، رهبر گروه افراطی حماس، «بسیار حساب‌شده خواهد بود».

رهبران جمهوری اسلامی مسئولیت ترور اسماعیل هنیه را که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس جمهور تازه ایران، به تهران سفر کرده بود متوجه اسرائیل می‌دانند و وعده تلافی داده‌اند، امری که به نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ در خاورمیانه دامن زده.

با گذشت بیش از سه هفته پس از ترور هنیه در تهران و تلاش‌های دیپلماتیک ایالات متحده و برخی کشورهای منطقه نظیر اردن برای ممانعت از واکنش احتمالی نظامی ایران به این رخداد، مقامات سپاه پاسداران خاطرنشان ساخته‌اند که «خون‌خواهی» هنیه به قوت خود باقی است و تنها ممکن است انتظار برای واکنش ایران به این اقدام طولانی‌تر شود.

در این حال شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد مصاحبه‌ای با محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران و عضو کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام، انجام داده است که به موضوع تنش‌ها در منطقه و واکنش احتمالی ایران به اسرائیل می‌پردازد.

آقای رضایی در مصاحبه خود پیش‌بینی کرده که «به زودی باید در غزه آتش‌بس برقرار شود».

وی اظهار داشت: «آمریکا و اسرائیل نباید اشتباهات خود را تکرار کنند. اگر ایالات متحده در هفته‌های اول جنگ غزه، اسرائیل و (بنیامین) نتانیاهو را متوقف می‌کرد، جنگ ادامه نمی‌یافت. بنابراین عامل اصلی طولانی شدن جنگ، آمریکا و اسرائیل هستند. هر چه این جنگ طولانی‌تر شود، آسیب بیشتری به ایالات متحده وارد خواهد شد.»

محسن رضایی همچنین درباره واکنش ایران به اسرائیل گفت: «پیامدهای احتمالی آن را بررسی کرده‌ایم. چ ما اجازه نمی‌دهیم نتانیاهو که اکنون در حال غرق شدن در باتلاق است، خودش را نجات دهد. اقدامات ایران بسیار حساب‌شده خواهد بود.»

مذاکرات آتش‌بس غزه از هفته گذشته در دوحه، پایتخت قطر، از سر گرفته شده است. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه گفت که اسرائیل پیشنهاد میانجی‌ها برای کم کردن اختلافات در مذاکرات آتش‌بس را پذیرفته است و کانون گام مهم بعدی این است که حماس نیز با آن موافقت کند.

پیش از این گزارش‌هایی منتشر شده بود مبنی بر این که ایران در صورت دستیابی به توافق برای آتش‌بس در غزه، از حمله به اسرائیل صرف نظر خواهد کرد، اما هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل عنوان کرد که واکنش تلافی‌جویانه تهران «با آتش‌بس غزه ارتباطی ندارد».

با استفاده از گزارش‌های سی‌ان‌ان و رادیو فردا؛ س.ن

جنیفر لوپز بعد از دو سال زندگی با بن افلک درخواست طلاق داد

 

جنیفر لوپز بعد از دو سال زندگی با بن افلک درخواست طلاق داد


جنیفر لوپز ۵۵ ساله تاکنون چهار بار و بن افلک ۵۳ ساله دو بار ازدواج کرده‌اند
جنیفر لوپز ۵۵ ساله تاکنون چهار بار و بن افلک ۵۳ ساله دو بار ازدواج کرده‌اند

جنیفر لوپز خواننده و بازیگر هالیوود بعد از دو سال زندگی مشترک با بن افلک، فیلمساز و هنرپیشه آمریکایی، درخواست طلاق داده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده که خانم لوپز بعد از دو دهه روابط عشقی و در حالی که این زوج هالیوودی در سال ۲۰۲۲ رسما ازدواج کردند، درخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه داده است.

خانم لوپز ۵۵ ساله تاکنون چهار بار و آقای افلک ۵۳ ساله دو بار ازدواج کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد خانم لوپز درخواست طلاق را روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد به دادگاه عالی لوس‌آنجلس ارائه کرد، اما پیشتر وبسایت «تی‌ام‌زد» که اخبار مربوط به سلبریتی‌ها را پوشش می‌دهد گزارش داده بود که درخواست طلاق در ۲۶ آوریل انجام شده است.

روابط عاشقانه این زوج که در رسانه‌ها لقب «بنیفر» گرفته بودند در سال ۲۰۰۳ و در جریان تهیه فیلم «گیگلی» آغاز شد، اما آن‌ها به رغم تصمیم اولیه برای ازدواج و مشارکت در تهیه یک فیلم دیگر با نام «دختر جرسی» در سال ۲۰۰۴، راه خود را از هم جدا کردند و علت آن را «نگاه‌های سنگین مردم» عنوان کردند.

این زوج، نهایتا در سال ۲۰۲۱ دوباره روابط خود را از سر گرفتند و یک سال بعد ازدواج کردند.

خانم لوپز در مراسم ازدواج‌شان گفته بود «عشق زیبا، مهربان و صبور است؛ ۲۰ سال صبر کرد».

جنیفر لوپز پیش از این سه بار ازدواج کرده بود. او از سال ۱۹۹۷ تا ۱۹۹۸ با اوجانی نوآ و از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ با کریس جاد زندگی مشترک داشت که هر دو بازیگر هستند.

او سپس با مارک آنتونی، خواننده، در سال ۲۰۰۴ ازدواج کرد. حاصل این ازدواج، دوقلوهای ۱۴ ساله هستند. زندگی مشترک جنیفر و آنتونی نیز در سال ۲۰۲۱ خاتمه یافت.

بن افلک نیز پیشتر با جنیفر گارنر بازیگر آمریکایی در سال ۲۰۰۵ ازدواج کرده بود که حاصل این زندگی مشترک، سه فرزند است. آن‌ها در سال ۲۰۱۸ از هم جدا شدند.

مجمع ملی دموکرات‌های مکاروحیلگروفاسد؛ باراک اوبامای مزدور اجمهوری ننگین اسلامی برای حمایت از کامالا هریس روانی به صحنه بازگشت

 

مجمع ملی دموکرات‌های مکاروحیلگروفاسد؛ باراک اوبامای مزدور اجمهوری ننگین اسلامی  برای حمایت از کامالا هریس روانی به صحنه بازگشت


باراک اوباما در مجمع ملی دموکرات‌ها از دونالد ترامپ انتقاد کرد
باراک اوباما در مجمع ملی دموکرات‌ها از دونالد ترامپ انتقاد کرد

باراک اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، برای حمایت از کامالا هریس، متحد قدیمی خود در حزب دموکرات، در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برابر دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه، به صحنه ملی بازگشت.

باراک و میشل اوباما با هشدار نسبت به مبارزه دشواری که پیش روست، شامگاه سه‌شنبه ۳۰ مرداد از رای‌دهندگان آمریکایی خواستند که به کامالا هریس رای دهند.

آقای اوباما که اولین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست در تاریخ ایالات متحده است، تاکید کرد آمریکا آماده است تا هریس را که دارای اصالت جامائیکایی و هندی است و در صورت پیروزی، اولین رئیس‌جمهور زن کشور خواهد بود، انتخاب کند.

او که در اجتماع زادگاهش شیکاگو تشویق می‌شد، گفت: «آمریکا برای فصل جدیدی آماده است. آمریکا برای یک داستان بهتر آماده است. ما برای یک کامالا هریسِ رئیس‌جمهور آماده‌ایم».

آقای اوباما گفت: «کامالا هریس برای این کار آماده است. او فردی است که زندگی خود را صرف مبارزه برای افرادی کرده است که به صدا و قهرمان نیاز دارند».

او همچنین دونالد ترامپ را «یک میلیاردر ۷۸ ساله» خواند که از ۹ سال پیش که از پله برقی طلایی خود پایین آمد، از ناله کردن درباره مشکلاتش دست برنداشته است.

باراک اوباما تصریح کرد: «این یک جریان دائمی از گلایه‌ها و نارضایتی‌ها بوده است که اکنون بدتر شده است، زیرا او از باخت به کامالا می‌ترسد».

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «ما به چهار سال دیگر غوغا و آشفتگی و آشوب نیاز نداریم. ما آن فیلم را دیده‌ایم و همه می‌دانیم که دنباله آن معمولا بدتر است».

اشاره آقای اوباما به حمله روز ششم ژانویه ۲۰۲۱ شماری از هواداران ترامپ به کنگره ایالات متحده است.

میشل اوباما، بانوی اول سابق، نیز گفت: «آمریکا، امید در حال بازگشت است».

او درباره ترامپ گفت: «دیدگاه محدود و بسته او به جهان باعث شد که او از وجود دو فرد سخت‌کوش، تحصیلکرده و موفق که اتفاقاً سیاه‌پوست بودند، احساس خطر کند».

سخنرانی جمهوریخواهان سابق در مجمع ملی دموکرات‌ها

شامگاه سه‌شنبه همچنین شماری از جمهوری‌خواهانی که از زمان رهبری ترامپ بر این حزب از جمع جمهوری‌خواهان خارج شده‌اند در مجمع ملی دموکرات‌ها سخنرانی کردند که از جمله آنها استفانی گریشام، سخنگوی سابق ترامپ در کاخ سفید و جان گیلز، شهردار جمهوریخواه مسا در ایالت آریزونا بودند.

گریشام در این سخنرانی شرح داد که چگونه روزگاری به ترامپ اعتقاد داشت و در کاخ سفید به عنوان یک ارشد فعال بود، اما پس از حمله روز ششم ژانویه ۲۰۲۱ شماری از هواداران ترامپ به کنگره از مقام خود استعفا کرد.

او اظهار داشت: «ترامپ هیچ حس همدلی، اخلاق و وفاداری به حقیقت ندارد. کامالا هریس حقیقت را می‌گوید. او به مردم آمریکا احترام می‌گذارد. و رای من را دارد».

یکی از امیدهای دموکرات‌ها در انتخابات پنجم نوامبر به رای‌دهندگان محافظه‌کاری است که ترامپ را دوست ندارند. چالش اصلی دموکرات‌ها این است که آنها را متقاعد کنند که به پای صندوق‌های رای بروند و به کامالا هریس رأی دهند.

قرار است در این مجمع کامالا هریس به طور رسمی نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری را بپذیرد. اعضای حزب دموکرات در یک رای‌گیری آنلاین که چندی پیش انجام شد با نامزدی کامالا هریس برای انتخابات ریاست‌جمهوری موافقت کردند.

آقای بایدن ماه گذشته ضمن اعلام کناره‌گیری خود از انتخابات ریاست جمهوری، از کامالا هریس حمایت کرد و پس از آن اعضای حزب دموکرات کارزار گسترده‌ای را در حمایت از نامزدی خانم هریس به راه انداختند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری‌های رویترز و آسوشیتدپرس/س.ن- ک.ر

حملات هوایی اسرائیل در لبنان سه کشته بر جای گذاشت؛ پاسخ حزب‌الله با شلیک راکت‌ها و پهپادها

 

حملات هوایی اسرائیل در لبنان سه کشته بر جای گذاشت؛ پاسخ حزب‌الله با شلیک راکت‌ها و پهپادها


وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که سه نفر در نتیجه حملات هوایی اسرائیل به جنوب این کشور در روز سه‌شنبه کشته شدند.همزمان، حزب‌الله اعلام کرد که نیروهایش با شلیک راکت‌ و پهپاد به مواضع اسرائیلی، به این حملات پاسخ داده‌اند.

حزب‌الله، گروهی که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار و متحد گروه مسلح فلسطینی حماس به شمار است، از آغاز جنگ غزه در ماه اکتبر، تقریباً به‌طور روزانه با نیروهای اسرائیلی در مناطق مرزی درگیر بوده است.

تنش‌ها در هفته‌های اخیر به دلیل کشته شدن یک فرمانده ارشد حزب‌الله توسط اسرائیل، شدت یافته و نگرانی‌ها از تشدید بیشتر درگیری‌ها افزایش یافته است.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌هایی جداگانه اعلام کرد که حدود ۱۱۵ پرتابه از لبنان به سوی اسرائیل شلیک و تعدادی «اهداف هوایی مشکوک» از لبنان وارد حریم هوایی اسرائیل شده‌اند که برخی از آن‌ها توسط پدافند هوایی اسرائیل رهگیری و سرنگون شده‌اند.

اگرچه گزارشی از تلفات جانی در اسرائیل ارائه نشده، اما این حوادث منجر به آتش‌سوزی‌هایی در برخی مناطق شده است. ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور پرتابگرهای راکت و چندین ساختار نظامی حزب‌الله را در جنوب لبنان هدف قرار داده است.

وزارت بهداشت لبنان نیز اعلام کرد که سه نفر از کارکنان کمیته بهداشت اسلامی وابسته به حزب‌الله زمانی که توسط ارتش اسرائیل در جنوب لبنان هدف قرار گرفتند، زخمی شدند و آمبولانس آن‌ها نیز به شدت آسیب دید.

خشونت‌ها تاکنون عمدتاً به مناطق مرزی لبنان و اسرائیل محدود شده‌اند، اما پس از وعده حزب‌الله و ایران برای انتقام‌گیری از قتل‌های منسوب به اسرائیل، نگرانی‌ها از تشدید بیشتر درگیری‌ها افزایش یافته است.

بر اساس آمار خبرگزاری فرانسه، در نتیجه خشونت‌های مرزی تا کنون حدود ۵۸۸ نفر در لبنان کشته شده‌اند که بیشتر آن‌ها اعضای حزب‌الله بوده‌اند، اما حداقل ۱۲۸ غیرنظامی نیز در میان قربانیان قرار دارند.

از سوی دیگر، در طرف اسرائیل، از جمله در بلندی‌های جولان ۲۳ سرباز و ۲۶ غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند.

آنتونی بلینکن: اسرائیل پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس را پذیرفته است، اکنون زمان نقشی تعیین‌کننده دارد

 

آنتونی بلینکن: اسرائیل پیشنهاد آمریکا برای آتش‌بس را پذیرفته است، اکنون زمان نقشی تعیین‌کننده دارد


وزیر امور خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد پیش از بازگشت به واشنگتن در فرودگاه دوحه به خبرنگاران گفت: «اسرائیل پیشنهاد ایالات متحده را برای آتش‌بس پذیرفته است و اکنون زمان نقشی تعیین‌کننده در این باره دارد.»

آنتونی بلینکن افزود: «زمان برای توافق آتش‌بس میان اسرائیل و گروه فلسطینی حماس حیاتی شده است.اسرائیل پیشنهاد ایالات متحده را برای پر کردن شکاف‌ها بین دو طرف پذیرفته و حماس هم باید از این پیشنهاد پیروی و با آتش‌بس موافقت کند.»

همزمان رسانه‌ها به نقل از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گزارش دادند که دولت او بر حفظ کنترل کریدور فیلادلفی در مرز غزه و مصر پافشاری می‌کند.

آنتونی بلینکن، در پاسخ به پرسشی درباره این اظهارات نخست وزیر اسرائیل، به صراحت از رد اظهارات گزارش شده نتانیاهو خودداری کرد اما گفت: «از زمان آغاز درگیری، بسیار واضح اعلام شده که ایالات متحده هیچ‌گونه اشغال طولانی مدت غزه توسط اسرائیل را نمی پذیرد.»

روز سه‌شنبه همزمان با ورود بلینکن به دوحه، یک مقام آمریکایی اظهارات «حداکثری» منتسب به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره حفظ کنترل مرز غزه و مصر را مورد انتقاد قرار داد و گفت این اظهارات به دستیابی به آتش‌بس با حماس کمکی نمی‌کند.

این مقام ارشد که در تور خاورمیانه همراه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، است و به دلیل حساسیت مذاکرات خواست نامش فاش نشود افزود: «چنین اظهاراتی قطعاً می‌تواند توانایی پیشبرد مذاکرات در سطوح اجرایی، کاری و فنی را که پس از موافقت دو طرف با یک پیشنهاد پل، به جلو حرکت می‌کنند، به خطر بیاندازد.»

جلسه قبلی میانجی‌گران صلح غزه پنجشنبه و جمعه گذشته بدون دستیابی به نتیجه‌ای ملموس در دوحه قطر برگزار شد.

جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده بعد از این اجلاس مذاکرات جاری آتش‌بس غزه را «رو به رشد» دانست سخنگوی کاخ سفید هم روز دوشنبه ۲۹ مرداد به خبرنگاران گفت مقامات ارشد، ایالات متحده،مصر،قطر و اسرائیل برای ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه تا پایان هفته جاری در قاهره تشکیل جلسه خواهند داد.

محمد رسول‌اف، فیلمساز ایرانی رئیس هیئت داوران یکی از بخشهای جشنواره بین‌المللی فیلم بوسان کره جنوبی شد

 

محمد رسول‌اف، فیلمساز ایرانی رئیس هیئت داوران یکی از بخشهای جشنواره بین‌المللی فیلم بوسان کره جنوبی شد


محمد رسول‌اف کارگردان سرشناس ایرانی به عنوان رئیس هیئت داوران بخش «جریان‌های نو» جشنواره بین‌المللی فیلم بوسان کره جنوبی معرفی شد.

در بخش «جریان‌های نو» جشنواره بین‌المللی فیلم بوسان، فیلمهای کارگردانان نوظهور آسیایی با هم رقابت می‌کنند و در نهایت دو فیلم از سوی هیات داوران به عنوان برنده انتخاب شده و فیلمسازان آنها جایزه نقدی ۳۰ هزار دلاری را دریافت خواهند کرد.

محمد رسول‌اف که چند ماه قبل با محکومیت هشت سال زندان و شلاق روبرو شده بود، به طور مخفیانه ایران را ترک کرد و مشخص نیست که بتواند در کره جنوبی و جشنواره بوسان حضور پیدا کند چرا که او اکنون فاقد گذرنامه معتبر است.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی فیلم‌ها و مستندهای رسول‌اف را مصداق «ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» دانسته و با نمایش آنها در ایران مخالف است اما او پس از خروج از ایران توانست جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم کن را برای فیلم «دانه انجیر معابد» کسب کند.

«دانه انجیر معابد» فیلمی در مورد زندگی یک قاضی جمهوری اسلامی است که به طور مخفیانه در ایران ساخته شده است.

روسیه مدعی مشارکت اطلاعاتی غرب در حمله اوکراین به کورسک شد

 

روسیه مدعی مشارکت اطلاعاتی غرب در حمله اوکراین به کورسک شد


روزنامه ایزوستیا به نقل از سازمان اطلاعات خارجی روسیه مدعی شدکه حمله اوکراین به منطقه کورسک با همکاری اطلاعاتی آمریکا، بریتانیا و لهستان صورت گرفته است.

این حمله که در تاریخ ۶ اوت آغاز شد، بزرگ‌ترین تهاجم به روسیه از زمان جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود و به گفته مقامات اوکراینی، با هدف ایجاد منطقه حائل و تضعیف توان نظامی روسیه انجام شده است.

سازمان اطلاعات خارجی روسیه مدعی است که «اطلاعات موثق» در این زمینه دارد، اما تاکنون مدرکی ارائه نکرده است. این سازمان همچنین ادعا می‌کند که نیروهای شرکت‌کننده در این عملیات، آموزش‌های رزمی خود را در مراکز آموزشی بریتانیا و آلمان گذرانده‌اند.

کاخ سفید پیش‌تر اعلام کرده بود که از برنامه‌ریزی اوکراین برای این عملیات نظامی در کورسک بی‌اطلاع بوده است.

در حالی که روسیه به پیشروی خود در شرق اوکراین ادامه می‌دهد، کی‌یف مدعی است که نیروهای اوکراینی تاکنون ۱۲۶۳ کیلومتر مربع از خاک کورسک را آزاد کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز این ارقام را به طور مستقل تأیید نکرده است.

یک روز پس از سفر پوتین به باکو؛ جمهوری آذربایجان خواستار عضویت در بریکس شد

 

یک روز پس از سفر پوتین به باکو؛ جمهوری آذربایجان خواستار عضویت در بریکس شد


ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در کنار الهام علی‌اف - ۲۹ مرداد ۱۴۰۳
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در کنار الهام علی‌اف - ۲۹ مرداد ۱۴۰۳

یک روز پس از سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به جمهوری آذربایجان، باکو روز سه‌شنبه به‌طور رسمی درخواست عضویت در بلوک اقتصادهای نوظهور، بریکس، را داد.

این اعلامیه وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، در حالی منتشر می‌شود که بریکس بیش از یک دهه فقط شامل پنج کشور بود: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی.

جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات در ژانویه گذشته به بریکس پیوستند و عربستان سعودی نیز گفته است در حال ارزیابی عضو شدن یا نشدن در بریکس است.

بریکس در حال حاضر شامل برخی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان است و بیش از یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد. اعضای آن روسیه و ایران به دلیل جنگ مسکو با اوکراین و سیاست‌های منطقه‌ای ایران، روابط خود با غرب را به نقطه شکست رسانده‌اند.

جمهوری اسلامی در ادامه سیاست ضدغربی و چرخش به سمت روسیه و چین در شرق، از مدتها پیش به دنبال عضویت در بریکس بوده است.

رئیس جمهوری روسیه با هدف کاهش فشار بر اقتصادش که ناشی از تحریم‌ها است و به دنبال راه‌های جدید بازرگانی به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، سفر کرد.

به گزارش آسوشیتپرس، زردشت علیزاده، کارشناس علوم سیاسی، می‌گوید پوتین به دلیل تحریم های اعمال شده علیه مسکو که ناشی از اقداماتش در اوکراین است، به‌طور فزاینده‌ای به کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان برای دسترسی به بازارهای جهانی وابسته است.

علیزاده گفت برای باکو حفظ حسن نیت مسکو به دلیل تنش میان جمهوری آذربایجان با کشور همسایه‌اش ارمنستان، از نظر امنیت ملی مهم است.

روسیه از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی، حامی و متحد دیرینه ارمنستان بوده است؛ اما روابط بین آنها از سپتامبر ۲۰۲۳ و زمانی که جمهوری آذربایجان کنترل منطقه قره باغ را به زور به دست گرفت، تیره شد.

ارمنستان نیروهای حافظ صلح روس مستقر در منطقه را متهم کرد که جلوی حمله جمهوری آذربایجان را نگرفتند. مسکو که یک پایگاه نظامی در ارمنستان دارد، استدلال می‌کند که سربازانش ماموریتی برای مداخله نداشتند.

سازمان ملل، ضرب و شتم نرگس محمدی و سایر زنان زندان اوین را مصداق «شکنجه» اعلام کرد

 

سازمان ملل، ضرب و شتم نرگس محمدی و سایر زنان زندان اوین را مصداق «شکنجه» اعلام کرد


جایزه نوبل صلح، نرگس محمدی
جایزه نوبل صلح، نرگس محمدی

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، سه شنبه ۳۰ مرداد ماه، با ابراز نگرانی اعلام کردند که حکومت ایران همچنان دسترسی به ‌مراقبت‌های بهداشتی به‌موقع و مناسب را برای مدافع حقوق بشر نرگس محمدی و سایر بازداشت‌شدگان، با وجود درخواست‌های مکرر، رد کرده است.

این بیانیه مشترک با پشتیبانی دستکم ۱۵ کارشناس مستقل سازمان ملل، از جمله مای ساتو، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای ماه جاری میلادی ماموریت خود را آغاز کرده، منتشر شده است. گزارشگران موضوعی و کارشناسان ارشد کارگروه‌های دیگر سازمان ملل از جمله کارگروه بازداشت‌های خودسرانه نیز از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.

پایگاه اطلاع رسانی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که این کارشناسان ضمن اعلام نگرانی‌های عمیق درباره سلامت جسمی و روانی نرگس محمدی که «به دولت ایران منتقل شده است» بار دیگر از مقامات جمهوری اسلامی خواستند «که فوراً او را آزاد کنند و دسترسی کامل به مراقبت‌های پزشکی را بدون تأخیر برای او و سایر بازداشت‌شدگان فراهم کنند.»

در ۱۶ مرداد، گزارش شد که این برنده جایزه صلح نوبل، در جریان یک حادثه در بخش زنان زندان اوین مورد خشونت فیزیکی قرار گرفته است. او ظاهراً بیهوش شده و دچار آسیب به قفسه سینه و سایر بخش‌های بدنش شده است.

نرگس محمدی درخواست دسترسی به وکیل خود برای ثبت شکایت درباره خشونت فیزیکی و همچنین انجام معاینه پزشکی قانونی برای بررسی جراحات خود کرد. گزارش شده است که هر دو درخواست توسط مقامات زندان اوین رد شده است.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل گفتند: «به نظر می‌رسد که انکار مراقبت‌های پزشکی برای مجازات و ساکت کردن محمدی در داخل زندان استفاده می‌شود. این گزارش‌ها نگرانی‌های جدی در مورد حق سلامت و رفاه جسمی او را ایجاد می‌کند.»

کارشناسان بخش حقوق بشر سازمان ملل اعلام کردند که «چنین محرومیت‌هایی ممکن است به شکنجه و رفتار غیرانسانی منجر شود، که یک حق مطلق و غیرقابل تغییر است و یک هنجار ضروری حقوق بشر بین‌المللی است.»

کارشناسان گفتند: «ما به همان اندازه نگران فاطمه سپهری، محمود مهرابی، داوود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی زکریا هستیم. آن‌ها علی‌رغم آزمایش‌ها و گزارش‌های پزشکی، از دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی مناسب محروم شده‌اند.»

مدافعان حقوق بشر سازمان ملل افزودند: «ما بار دیگر خواستار آزادی فوری مدافعان حقوق بشر و تمامی افرادی هستیم که به صورت خودسرانه در بازداشتگاه‌های ایران نگهداری می‌شوند.»

پیش‌تر و در پی انتشار گزارش‌ها درباره ضرب‌ و‌ شتم زنان زندانی سیاسی در زندان اوین، سازمان گزارشگران بدون مرز و انجمن قلم آمریکا در بیانیه‌هایی خواستار آزادی این زندانیان از جمله نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل شدند.

مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی، با بیان این که مأموران زندان به محل «تومور» در بدن این زندانی سیاسی ضربه زده‌اند، گفته که این برنده جایزه صلح نوبل خواستار دیدار با وکلا و همچنین معرفی‌اش به پزشکی قانونی شده است.

سرکوب زندانیان سیاسی زن در برخی دیگر از زندان‌های جمهوری اسلامی نیز گزارش شده است. از جمله، پیش از این یک عضو خانواده یکی از زندانیان زندان وکیل‌آباد مشهد در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا از اعتراض‌ زندانیان زنان به شرایط بسیار نامناسب زندگی در بندهای این زندان خبر داده و گفته است که این اعتراض که در دو نوبت انجام شد با سرکوب مسئولان زندان مواجه شد.

پژوهشگران: مدل‌سازی علمی احتمالا بر ارزیابی آمریکا از برنامه‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی اثر گذاشته است

 

پژوهشگران: مدل‌سازی علمی احتمالا بر ارزیابی آمریکا از برنامه‌ هسته‌ای جمهوری اسلامی اثر گذاشته است


نمایش سانتریفیوژهای ساخت داخل ایران در نمایشگاه موسوم به دستاوردهای هسته‌ای در تهران - فوریه ۲۰۲۳
نمایش سانتریفیوژهای ساخت داخل ایران در نمایشگاه موسوم به دستاوردهای هسته‌ای در تهران - فوریه ۲۰۲۳

پژوهشگران در گفتگو با صدای آمریکا بینش جدیدی را در مورد کارهای علمی هسته‌ای در ایران دادند. به نظر می‌رسد این کارهای علمی بر تصمیم ایالات متحده برای بازنگری ارزیابی خود از برنامه هسته‌ای حکومت ایران اثر داشت. بازنگری تازه می‌گوید جمهوری اسلامی در موقعیت بهتری برای تسیلحاتی کردن برنامه هسته‌ای خود است.

یک ارزیابی طبقه بندی نشده که دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا در ماه ژوئیه به کنگره ارسال کرد، می گوید جمهوری اسلامی از سال ۲۰۲۰ فعالیت‌هایی را انجام داده است که در صورت تمایل به تولید بمب هسته‌ای، آن را در موقعیت بهتری برای انجام دادن آن قرار می‌دهد.

در حالی که این ارزیابی یک صفحه‌ای به جزئیات این فعالیت‌ها اشاره نمی‌کند، در گزارش‌هایی که در رسانه‌های آمریکایی وال استریت جورنال و آکسیوس در ماه‌های ژوئن، ژوئیه و اوت گذشته منتشر شد، به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی که نامشان فاش نشده، ابراز نگرانی شده است که حکومت ایران مشغول مدل‌سازی کامپیوتری و تحقیقات متالورژی است که در ساخت سلاح‌های هسته‌ای کاربرد دارد. در این گزارش‌ها به ماهیت تحقیق یا انگیزه جمهوری اسلامی از انجام این تحقیقات اشاره‌ای نشده است.

ارزیابی تازه دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا این موضع پیشین در گزارش سال ۲۰۲۳ به کنگره را که حکومت ایران «فعلاً فعالیت‌های اصلی ساخت تسلیحات هسته‌ای را که برای تولید یک دستگاه هسته‌ای قابل آزمایش ضروری است، انجام نمی‌دهد،» حذف کرد.

مایک ترنر رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌بی‌اس، گزارش‌های خبری اخیر در مورد کار بالقوه مرتبط با تسلیحات هسته‌ای در ایران را برجسته کرد. او این گزارش‌ها را به‌عنوان «احتمال» این خواند که ایران می‌تواند تا پایان سال جاری میلادی خود را یک کشور دارای سلاح هسته‌ای اعلام کند.

جمهوری اسلامی مدتها است که اصرار دارد به دنبال سلاح هسته‌ای نیست. اما تازه‌ترین ارزیابی مدیر اطلاعات ملی آمریکا نشان می‌دهد که «افزایش قابل‌توجهی در بیانیه‌های عمومی ایران در مورد سلاح‌های هسته‌ای در سال جاری وجود داشته که نشان می‌دهد از شدت تابو بودن این موضوع کاسته می‌شود.»

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در نیویورک به درخواست ۱۳ اوت صدای آمریکا برای اظهار نظر در مورد ماهیت تحقیقات علمی در ایران که به نظر می‌رسد باعث تجدیدنظر در ارزیابی مدیر اطلاعات ملی آمریکا در مورد فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی شد، پاسخ نداد.

یکی از پژوهشگرانی که با صدای آمریکا صحبت کرد، فیزیکدان آمریکایی دیوید آلبرایت، گفت که دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا ممکن است ارزیابی خود را حداقل تا حدی بر اساس کار ایران در حوزه «مدل سازی کامپیوتری که در چارچوب تلاش‌های تحقیقاتی غیرنظامی» صورت گرفته و «به نفع برنامه تسلیحاتی هسته‌ای» است به روز کرده باشد.

آلبرایت، رئیس مؤسسه غیرانتفاعی علوم و امنیت بین‌المللی مستقر در واشنگتن، گفت که او در گزارش‌های علمی اخیر ایران اشاراتی به استفاده از نرم‌افزار و کدهای رایانه‌ای برای اجرای شبیه‌سازی‌هایی که در طراحی سلاح‌های هسته‌ای مفید هستند، یافته است.

این فیزیکدان که بارها در کنگره در مورد مطالعات خود در مورد برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای مخفی در سراسر جهان شهادت داده است، گفت که تیم او بیش از ۱۵۰ گزارش علمی ایرانی را که در سال‌های اخیر منتشر شده و از منابع باز به دست آمده، بررسی کرده است. او گفت برخی از این گزارش‌ها در سال جاری میلادی منتشر شده است.

به گفته آلبرات، «این کار مدل‌سازی شامل شبیه‌سازی‌های امواج ضربه‌ای است که از پرتاب‌کردن انفجاری تکه‌های فلزی بر روی فلز جامد دیگری تولید می‌شوند. این مدل‌سازی برای فهمیدن این که یک انفجار هسته‌ای چگونه صورت می‌گیرد ضروری است.»

او اضافه کرد، گزارش‌های علمی ایرانی شبیه‌سازی برخورد امواج ضربه‌ای به هسته یک سلاح هسته‌ای را توصیف نمی‌کنند. او تصریح کرد که «از خواندن اسناد مشخص نیست که نویسندگان روی کدهای سلاح هسته‌ای کار می‌کنند.»

آلبرایت گفت دانشمندان ایرانی که درگیر مدل‌سازی رایانه‌ای اخیر بوده‌اند احتمالا اهداف تسلیحاتی کار خود را به عنوان بخشی از یک الگوی رفتار فریبنده پنهان می‌کنند که او آن را در بررسی‌های گذشته خود از دو مجموعه از اسناد محرمانه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران نیز یافته است.

رئیس مؤسسه غیرانتفاعی علوم و امنیت بین‌المللی افزود، یک مجموعه از اسناد مربوط به سال ۲۰۰۶ بود که سال بعد توسط او و روزنامه تایمز لندن از منبعی ناشناس به دست آمد، و مجموعه دیگر را اسرائیل از بایگانی هسته‌ای جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۸ سرقت کرد و مقامات اسرائیلی آنها را در اختیارش گذاشتند.

دیوید آلبرایت با تشریح این دو مجموعه سند در کتاب سال ۲۰۲۱ خود به نام «پیگیری خطرناک سلاح‌های هسته‌ای از سوی ایران» گفت آن اسناد نشان می‌دهند که پس از تعطیلی برنامه تسلیحات هسته‌ای جمهوری اسلامی در سال ۲۰۰۳، همانطور که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اعلام کرده بود، مقامات ایرانی تصمیم گرفتند بخشی از آن برنامه را با واگذاری پروژه‌‌های تحقیقاتی به دانشگاه‌ها در ایران حفظ کنند.

او نوشت، به عنوان بخشی از این تلاش، پژوهشگران ایرانی از داستان‌های پوششی استفاده کردند تا کار خود را غیرنظامی جلوه دهند و پیوندهای خود را با مقامات درگیر در کار هسته‌ای پنهان کنند.

یک پژوهشگر دیگر که با صدای آمریکا صحبت کرد، آریل لویت از بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی مستقر در واشنگتن است. او به صدای آمریکا گفت به نظر می‌رسد حکومت ایران تحقیقات را پس از چند سال وقفه از سر گرفته تا آخرین شکاف را در راستای تسلیحاتی کردن برنامه هسته‌ای پر کند. او گفت در ایران در حال حاضر گام‌های بزرگی در انباشت اورانیوم غنی شده با درجه تسلیحات هسته‌ای و توسعه موشک‌هایی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای برداشته شده است.

لویت که یک مقام ارشد پیشین انرژی هسته‌ای و دفاعی اسرائیل است، افزود سه راه برای تفسیر انگیزه حکومت ایران برای پیگیری چنین تحقیقاتی وجود دارد: هشدار به ایالات متحده و اسرائیل که آماده برداشتن گام‌های نهایی به سمت سلاح هسته‌ای است، یک تصمیم داخلی که فتوای سال ۲۰۰۴ علی خامنه‌ای علیه تولید سلاح‌های‌ هسته‌ای را کم‌رنگ کند، یا این که این تحقیقات تلاشی از سوی ایرانیان بیش از حد طرفدار تسلیحات هسته‌ای است تا مرزها و محدودیت‌های فتوای خامنه‌ای را تا بیشترین جای ممکن کش دهند.

لویت گفت فقط می‌توان در این باره حدس زد و «اگر بخواهم انگیزه (انجام تحقیقات) را حدس بزنم، می‌گویم که ترکیبی از هر سه است.»

به گفته آلبرایت، کار ایران در مدل‌سازی کامپیوتری تعداد آزمایش‌های مورد نیاز برای آزمایش یک دستگاه انفجاری هسته‌ای را کاهش می‌دهد و به حکومت اطمینان بیشتری می‌دهد که چنین دستگاهی کار خواهد کرد.

او گفت «این (مدل‌سازی‌ کامیپوتری) می‌تواند در وقت آنها در ساخت بمب صرفه جویی کند، اما ما به اندازه کافی درباره برنامه آنها نمی دانیم که بتوانیم زمانبندی کنیم. در مجموع، آنها به اندازه کافی اقدام کرده‌اند که با اطمینان می‌توانند این کار را در کمتر از شش ماه انجام دهند.»

لویت خاطر نشان کرد که او معتقد نیست آخرین تحقیقات علمی در ایران به جمهوری اسلامی توانایی تولید نخستین بمب هسته‌ای ابتدایی خود را در کمتر از سه تا شش ماه بدهد.

او اضافه کرد، اما با توجه به پیشرفتی که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در حال حاضر کرده است، بازه زمانی دستیابی تهران به تسلیحات هسته‌ای ممکن است کاهش یافته باشد.