سه‌شنبه، تیر ۱۰، ۱۴۰۴

ترامپ خواستار تحقیقات «ادارهٔ کارآمدی دولت» دربارهٔ یارانهٔ شرکت‌های ایلان ماسک شد

 

ترامپ خواستار تحقیقات «ادارهٔ کارآمدی دولت» دربارهٔ یارانهٔ شرکت‌های ایلان ماسک شد


ایلان ماسک (چپ) در کنار دونالد ترامپ در یکی از آزمایش‌های پرتاب موشک اسپیس‌ایکس
ایلان ماسک (چپ) در کنار دونالد ترامپ در یکی از آزمایش‌های پرتاب موشک اسپیس‌ایکس

رئیس‌جمهور ایالات متحده روز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه پیشنهاد داد که «اداره کارآمدی دولت» موسوم به «داج» باید بررسی کند که شرکت‌های ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس، چه میزان یارانه دریافت کرده‌اند تا دولت فدرال بتواند «پول زیادی» صرفه‌جویی کند.

اظهارات دونالد ترامپ پس از آن مطرح شد که ایلان ماسک روز دوشنبه بار دیگر از لایحهٔ کاهش گستردهٔ مالیات‌ها و هزینه‌های دولت ترامپ انتقاد کرد و قول داد که قانون‌گذاران حامی آن را از صحنهٔ سیاست کنار بزند.

رئیس‌جمهور آمریکا در پستی در «تروث سوشیال»، شبکهٔ اجتماعی خود، نوشت: «ایلان ظاهراً بیشترین یارانه را در تاریخ می‌گیرد، و بدون یارانه‌ها، احتمالاً باید کارش را تعطیل کند و به خانه‌اش در آفریقای جنوبی برگردد. دیگر خبری از موشک‌ پرتاب کردن، ماهواره یا تولید خودروهای برقی نخواهد بود، و کشور ما صرفه‌جویی زیادی خواهد داشت. شاید لازم باشد داج هم خوب و جدی به این موضوع نگاه کند؟ پول زیادی در راه است!!!»

ایلان ماسک در واکنش به پست ترامپ، در شبکهٔ ایکس نوشت: «من اکنون واقعاً می‌گویم همه چیز را قطع کنید. همین حالا».

پس از هفته‌ها سکوت نسبی و درگیری با ترامپ بر سر لایحهٔ کاهش گستردهٔ مالیات‌ها، ماسک روز شنبه و هنگامی که سنا در حال بررسی این لایحه بود، دوباره وارد بحث شد و در پستی در شبکهٔ ایکس آن را «کاملاً دیوانه‌وار و مخرب» خواند.

او روز دوشنبه بر انتقادهایش افزود و گفت: «نمایندگانی که در کمپین‌های کاهش هزینه‌ها شرکت کردند اما بعد این طرح را تأیید کردند، باید شرمنده باشند!»

ماسک در ادامه گفت: «و آن‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای سال آینده بازنده خواهند شد، اگر این آخرین کاری باشد که من در روی زمین قرار است انجام ‌دهم».

 Every member of Congress who campaigned on reducing government spending and then immediately voted for the biggest debt increase in history should hang their head in shame! And they will lose their primary next year if it is the last thing I do on this Earth.

 

 

مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس بار دیگر خواستار شکل‌گیری یک حزب سیاسی جدید شد و گفت که حجم بالای هزینه‌ها در این لایحه نشان می‌دهد که «ما در یک کشور تک‌حزبی زندگی می‌کنیم- حزب خوک‌ شکم‌پر!»

ماسک در پستی نوشت: «وقت آن است که یک حزب سیاسی جدید تشکیل شود که واقعاً به فکر مردم باشد».

انتقادهای ماسک از این لایحه باعث شد که روابط او با ترامپ دچار تنش شود، و این در حالی بود که این میلیاردر دنیای فناوری نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار صرف کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ کرد و رهبری اداره جنجال‌برانگیز «کارآمدی دولت» را که یک طرح کاهش هزینه‌های فدرال است، بر عهده داشت.

ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، استدلال کرده است که این قانون بدهی ملی را بسیار افزایش می‌دهد و پس‌اندازی که او ادعا می‌کند از طریق «داج» به دست آورده است، از بین می‌برد.

هنوز مشخص نیست او چقدر بر کنگره نفوذ دارد یا نظرات او چه تأثیری ممکن است بر تصویب این لایحه داشته باشد. اما جمهوری‌خواهان ابراز نگرانی کرده‌اند که درگیری‌های مکرر و ناپایدار او با ترامپ ممکن است شانس آن‌ها را برای حفظ اکثریت در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶ تضعیف کند.

تهدید گروهی از هکرهای مرتبط با ایران برای انتشار ای‌میل‌های بیشتری از نزدیکان ترامپ

 

تهدید گروهی از هکرهای مرتبط با ایران برای انتشار ای‌میل‌های بیشتری از نزدیکان ترامپ


گروه «رابرت» سال گذشته در اوج کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ ای‌میل‌هایی را از حلقه نزدیکان دونالد ترامپ سرقت و منتشر کرد
گروه «رابرت» سال گذشته در اوج کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ ای‌میل‌هایی را از حلقه نزدیکان دونالد ترامپ سرقت و منتشر کرد

گروهی از هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی ایران که خود را پیشتر با نام «رابرت» معرفی کرده بودند، مدعی شدند ای‌میل‌های بیشتری از نزدیکان رئیس‌جمهور آمریکا را در اختیار دارند که ممکن است آن‌ها را بفروشند یا منتشر کنند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که هکرهای گروه «رابرت» در روزهای هشتم و ۹ تیر در گفت‌وگوی آنلاین با این خبرگزاری گفتند ای‌میل‌های زیادی را از سوزی وایلز، رئیس دفتر کارکنان کاخ سفید، لیندزی هالیگان، یکی از وکلای دونالد ترامپ، راجر استون، یک مشاور رئیس‎‌جمهور و همچنین استورمی دانیلز، بازیگر فیلم‌های پورن که سال‌های طولانی با دونالد ترامپ درگیر یک پرونده اتهامی بود، در اختیار دارند.

هکرها حجم این ای‌میل‌های به سرقت‌برده را حدود ۱۰۰ گیگابایت اعلام کرده و از رویترز خواسته‌اند که احتمال «فروش» این اطلاعات را خبررسانی کند، هرچند جزئیاتی از برنامه‌های خود ارائه نداده و به محتوای ای‌میل‌ها که ممکن است مورد توجه واقع شود، اشاره نکرده‌اند.

وزارت دادگستری آمریکا در دولت جو بایدن اوایل پاییز پارسال با صدور کیفرخواستی گروه هکری «رابرت» را مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی کرد.

به نوشتهٔ رویترز، این گروه هکری پس از بازگشت دونالد ترامپ به قدرت به این خبرگزاری گفته بود که از اقدامات بیشتر دست کشیده و اواسط بهار امسال نیز در پیامی به رویترز نوشته بود: «رفیق، من بازنشسته‌ام».

گروه «رابرت» سال گذشته در اوج کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ ای‌میل‌هایی را از حلقه نزدیکان دونالد ترامپ سرقت و منتشر کرد.

آن ای‌میل‌ها با وجود بازتاب در رسانه‌ها، اثری بر رقابت‌های انتخاباتی نگذاشت و آقای ترامپ، هم آرای کالج‌های الکترال و هم آرای مردمی را کسب کرد و به کاخ سفید بازگشت.

کارشناسان فناوری به رویترز گفته‌اند که ازسرگیری تحرکات گروه «رابرت» ممکن است مربوط به آسیبی باشد که جمهوری اسلامی ایران از درگیری نظامی اخیر با اسرائیل تحمل کرده و می‌خواهد از این طریق، به باور خود، جبران مافات کند.

فردریک کاگان، یک پژوهشگر امور جاسوسی سایبری در مؤسسهٔ آمریکن اینترپرایز، به رویترز گفت فرض این است که تشکیلات اطلاعاتی جمهوری اسلامی به همهٔ عوامل هکری خود دستور داده تا از هر ابراز نامتقارن موجود به حملاتی که به ایران انجام شد، واکنش نشان دهند.

آمریکا بامداد اول تیر، در حالی که عملیات جنگی اسرائیل در ایران وارد دهمین روز خود شده بود، به دستور دونالد ترامپ سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را با بمب‌های سنگرشکن و موشک‌های تاماهاوک بمباران کرد.

آقای ترامپ از آن زمان پیاپی تاکید دارد که دستور او موجب «نابودی کامل» این سایت‌ها شده و عملا امکان پایان دادن به عملیات جنگی اسرائیل در ایران را فراهم کرد.

دو روز پس از آن حملهٔ آمریکا، آقای ترامپ در جنگ ۱۲ روزهٔ اسرائیل و ایران آتش‌بس اعلام کرد. این آتش‌بس از سوم تیر تا کنون پایدار بوده است.

نهادهای اطلاعاتی آمریکا روز ۹ تیرماه هشدار دادند که جمهوری اسلامی ممکن است به زیرساخت‌های حیاتی و شرکت‌های آمریکایی حملهٔ هکری کند.

مسئولان اف‌بی‌آی، اداره تحقیقات فدرال آمریکا و نهادهای امنیت سایبری آمریکا روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفتند با وجود برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و ایران، تهدید حملات سایبری از سوی گروه‌های هکری ایران یا حامیان حکومت تهران، کماکان پابرجاست.

هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل به درخواست رویترز در مورد ادعای گروه «رابرت» واکنش نشان نداده است.

کاش پاتل، مدیر اف‌بی‌آی، در واکنش به گزارش رویترز در بیانیه‌ای نوشت هر عامل دخیل در نقض امنیت ملی به طور کامل هدف تحقیق و پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

پام (پاملا) باندی، دادستان کل آمریکا، نیز روز دوشنبه گفت نفوذ صورت‌گرفته «یک حمله سایبری غیرقابل قبول است».

زنده ترامپ: هرچه بخواهیم از ایران می‌گیریم؛ ۲ سال زمان برای بازسازی خانه‌ها در تهران

 

زنده ترامپ: هرچه بخواهیم از ایران می‌گیریم؛ ۲ سال زمان برای بازسازی خانه‌ها در تهران

ساختمان آسیب‌دیده در آخرین روز حملات اسرائیل به تهران
ساختمان آسیب‌دیده در آخرین روز حملات اسرائیل به تهران

زنده ترامپ: هرچه بخواهیم از ایران می‌گیریم؛ ۲ سال زمان برای بازسازی خانه‌ها در تهران

 

ایران تداوم اختلالات اینترنتی را به «حملات خارجی» مرتبط دانست

وزیر ارتباطات ایران یک هفته بعد از برقراری آتش‌بس میان ایران و سرائیل اعلام کرد که تداوم مشکل کیفیت اینترنت در ایران ناشی از حملات خارجی است.

ستار هاشمی روز سه‌شنبه ۱۰ تیر گفت که «مراجع ذی‌ربط» تشخیص داده‌اند «حملاتی از بیرون کشور شناسایی شده» و «اختلالات» اینترنت تحت تاتیر همین تهدیدات است.

او درباره ماهیت این حملات و تهدیدات توضیح بیشتری نداد.

وزیر ارتباطات بلافاصله پس از آن که ایران و اسرائیل به ۱۲ روز حملات هوایی به خاک یکدیگر پایان دادند، مدعی شده بود که وضعیت اینترنت کشور به حالت عادی بازمی‌گردد. اما طی یک هفته گذشته کاربران، صاحبان کسب و کارها و متخصصان فن‌آوری ارتباطات از محدودیت‌های فراوان در دسترسی به اینترنت خبر داده و از آن انتقاد کرده‌اند.

آقای هاشمی همچنین وعده داد: «با وجود محدودیت‌ها و تهدیدات، همکاران ما در وزارت ارتباطات به‌صورت شبانه‌روزی و جهادی در تلاش هستند تا دغدغه‌های مردم و کسب‌وکارها را در اسرع وقت برطرف کنند.»

جمهوری اسلامی به فاصله کوتاهی بعد از آغاز حملات اسرائیل بار دیگر پیام‌رسان اتس‌اپ را در ایران مسدود کرد و این محدودیت همچنان ادامه دارد.

اسرائیل سه شهروند دیگر خود را به ظن «جاسوسی» برای ایران بازداشت کرد

 

اسرائیل سه شهروند دیگر خود را به ظن «جاسوسی» برای ایران بازداشت کرد


اسرائیل در دو سال گذشته ده‌ها تن از ساکنان این کشور را به ظن ارتباط با عوامل اطلاعاتی ایران بازداشت کرده است
اسرائیل در دو سال گذشته ده‌ها تن از ساکنان این کشور را به ظن ارتباط با عوامل اطلاعاتی ایران بازداشت کرده است

پلیس و شباک، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، روز دوشنبه ۹ تیر در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند سه شهروند دیگر اسرائیل را به ظن جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران شناسایی و بازداشت کرده‌اند.

این گزارش حاکی است مارک مورگین ۳۳ ساله ساکن منطقهٔ بقاع اردن، یونی سگال ۱۸ ساله از شهر طبریه و نهورایی عومری میزراخی ۲۰ ساله، او نیز ساکن طبریه، به ظن انجام مأموریت‌هایی که عوامل اطلاعاتی ایران از طریق ارتباط در شبکهٔ تلگرام به آن‌ها محول کردند، بازداشت و بازجویی شدند.

این بیانیه اقدامات سه فرد یادشده را «دارای ظرفیت لطمه زدن به امنیت ملی» خوانده است.

مورگین مظنون به گرفتن فیلم از رهگیری موشک‌های شلیک‌شده از ایران به درخواست عامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی در طول درگیری اخیر دو کشور و همچنین کارگزاری نارنجک در یک نقطهٔ معین بوده است تا افرادی بعداً آن را تحویل بگیرند.

در کنار «انتقال اطلاعات حساس امنیتی»، گرفتن عکس و فیلم از مراکز خرید و بیمارستان‌ها به درخواست عوامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی، از دیگر اقدامات مشکوک سه مظنون ذکر شده است.

سگال و میزراخی شب ۲۴ خرداد به ۲۵ خرداد و مورگین روز ۲۵ خرداد (دو روز پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران) بازداشت شدند.

سگال و میزراخی مظنون هستند که برای خواستهٔ عامل اطلاعاتی ایران جهت کشتن یک فرد مشخص در اسرائیل تلاش کردند و وعدهٔ پرداخت صدها هزار «شکل» به آن‌ دو داده شده بود اما شباک و پلیس این تلاش آن‌ها را «خنثی کردند».

این گزارش مدعی است که عامل اطلاعاتی ایران به سگال و میزراخی پیشنهاد کرده بود برای آموزش ترور به یک کشور دیگر سفر کنند.

قاضی دادگاه شهر پتح‌تیکوا در اسرائیل ۹ تیر قرار بازداشت سه مظنون را دست‌کم تا هشتم مرداد تمدید کرد زیرا دادستانی به قاضی گفت به‌زودی کیفرخواست علیه آن سه نفر را ارائه خواهد کرد.

اسرائیل روز هشتم تیر نیز دنیس لیاخوف، ۳۰ ساله، مهاجر روس ساکن در شهر ریشون‌لتصیون را به ظن ارتباط با عامل اطلاعاتی ایران و دریافت رمزارز در برابر مأموریت‌های محوله به دادگاه برد و قرار بازداشت او را تمدید کرد.

شبکهٔ کان اسرائیل شنبه‌شب فیلم‌هایی را که ظاهرا سازمان امنیت داخلی این کشور در اختیار این شبکه گذاشته بود، در مورد اقدامات دو جوان به نام‌های عومری میزراخی و آلموگ آتیاس منتشر و اعلام کرد این دو با خرید دوربین فیلمبرداری به درخواست عامل اطلاعاتی ایران می‌خواستند آن را در دهکدهٔ محل زندگی ییسرائل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، نصب کنند. آن دو از چند هفته پیش در بازداشت هستند.

اسرائیل در دو سال گذشته ده‌ها تن از ساکنان این کشور را به ظن ارتباط با عوامل اطلاعاتی ایران بازداشت کرده است. بر اساس رصد گزارش‌های انتشاریافته در رسانه‌های اسرائیل در خصوص این موارد، شمار افراد بازداشتی ممکن است تا کنون به حدود ۵۰ نفر رسیده باشد.

از این میان تنها محاکمه موتی ممان، بازرگان ۷۲ ساله ساکن ترکیه، به مرحلهٔ فرجام‌خواهی رسیده است. قاضی دادگاه شهر بئرشبع آقای ممان را به ده سال حبس محکوم کرده است.

تشکیلات امنیتی اسرائیل گفته‌اند در میان بازداشتی‌ها افرادی از جوانان مذهبی اولتراارتدوکس، فرزندان مهاجران آمده از جمهوری‌های شوروی پیشین به‌ویژه از جمهوری آذربایجان، بزهکاران خرده‌پا و شهروندان عرب مسلمان و دروزی دیده می‌شوند اما اکثر آن‌ها در این امر مشترک هستند که در جامعهٔ اسرائیل ادغام نشده، افرادی منزوی و به‌شدت نیازمند پول بوده‌اند.

اما خانواده هفت جوان بازداشتی در شهر اورشلیم گفته‌اند که خانواده‌ها از لحاظ مالی متمکن بوده و فرزندان‌شان نیازی به پول نداشتند.

به نظر می‌رسد پس از درگیری نظامی ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران، اقدامات تشکیلات امنیتی اسرائیل برای بازداشت افرادی که ممکن است با عوامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی ارتباط داشته باشند، تشدید شده است. اکثر ارتباطات عوامل اطلاعاتی جمهوری اسلامی از طریق پیام‌رسان تلگرام و در فضای کاریابی انجام شده است.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، نیز در نخستین روزهای پس از برقراری آتش‌بس از بازداشت دست‌کم صدها تن در ایران به ظن همکاری اطلاعاتی با اسرائیل خبر داد.

ایران آمار جدید کشته‌شدگان جنگ با اسرائیل را ۹۳۵ نفر اعلام کرد

 

ایران آمار جدید کشته‌شدگان جنگ با اسرائیل را ۹۳۵ نفر اعلام کرد


مناطق مسکونی هم در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران هدف حملات هوایی قرار گرفت؛ این عکس از منزلی در تهران در روز ۴ تیر است
مناطق مسکونی هم در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران هدف حملات هوایی قرار گرفت؛ این عکس از منزلی در تهران در روز ۴ تیر است

ایران آمار رسمی تلفات خود در جنگ با اسرائیل را افزایش داد و خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی اعلام کرد که ۹۳۵ نفر در طول جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل کشته شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه ایران هم روز دوشنبه ۹ تیر بر اساس آخرین داده‌های پزشکیِ قانونی، همین تعداد را جان‌باخته جنگ اعلام کرد و در نشست خبری خود اظهار داشت که در میان کشته‌شدگان، ۳۸ کودک و ۱۰۲ زن دیده می‌شود.

این میزان تلفات، افزایش چشمگیری نسبت به آمار قبلی وزارت بهداشت ایران مبنی بر کشته شدن ۶۱۰ نفر در ایران قبل از برقراری آتش‌بس در سه‌شنبه هفته گذشته نشان می‌دهد.

اصغر جهانگیر آمار تفکیک شده از تلفات نظامیان و غیرنظامیان ارائه نکرد و مشخص نیست که چه تعداد از کشته‌ها از نیروهای نظامی بوده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین از افزایش کشته‌شدگان حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین خبر داد و گفت که «۷۹ نفر از مراجعین و خانواده زندانیان، کادر اداری زندان، همسایه‌های ساکن اوین و زندانیان» بر اثر این حمله جان باختند.

آمار قربانیان حمله به اوین پیش‌تر ۷۱ نفر اعلام شده بود.

سخنگوی دستگاه قضائیه جمهوری اسلامی تنها از قاضی علی قناعت‌کار ماوردیانی، معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ مقدس تهران (اوین)، نام برد که در حمله اسرائیل به زندان اوین کشته شد.

سازمان فعالان حقوق بشر مستقر در ایالات متحده در آخرین به‌روز‌رسانی آمار تلفات جنگ اخیر در روز جمعه ۶ تیر ماه اعلام کرد که بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط شبکه داوطلبان پزشکی و محلی این سازمان، ۱۱۹۰ نفر کشته و ۴۴۷۵ زخمی شده‌اند.

این سازمان اعلام کرد که از شمار کشته‌شدگان، ۴۳۶ نفر غیرنظامی، ۴۳۵ نفر نظامی و ۳۱۹ نفر نیز هنوز شناسایی نشده‌اند.

اسرائیل حملات خود به ایران را از ۲۳ خرداد ماه آغاز کرد آغاز کرد. این حملات، سایت‌های هسته‌ای، سامانه‌های دفاعی، مقامات ارشد نظامی و دانشمندان اتمی را هدف قرار داد.

در تلافی این حملات، ایران بیش از ۵۵۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد که بیشتر آنها رهگیری شدند، اما موشک‌هایی که اصابت کردند، در بسیاری از مناطق خساراتی را به بار آوردند و بنا بر آمار رسمی دولت اسرائیل ۲۸ نفر را کشتند.

دونالد ترامپ ۳ تیر ماه اعلام کرد که اسرائیل و ایران بر سر آتش‌بس کامل به توافق رسیده‌اند. مقامات اسرائیلی تأیید کردند که پیشنهاد آمریکا را پذیرفته‌اند و اعلام کردند که به اهداف خود را در عملیات علیه ایران رسیده‌اند.

در مقابل، تهران اعلام کرد که با وادار کردن تل‌آویو به توقف یک‌جانبه تهاجماتش به پیروزی دست یافته است.

مرور تاریخ معاصر ایران در نمایش «ترانه‌های بهاری»

 

مرور تاریخ معاصر ایران در نمایش «ترانه‌های بهاری»


تصویری از اجرای نمایش «ترانه‌های بهاری» در دبی
تصویری از اجرای نمایش «ترانه‌های بهاری» در دبی

در روزهایی که جنگ میان ایران و اسرائیل جریان داشت، نمایش «ترانه‌های بهاری» در آمفی تئاتر خانه فرهنگ و هنر مهروماه در شهر دبی از چهارشنبه ۲۸ خرداد به مدت شش شب به روی صحنه رفت.

«ترانه‌های بهاری» که اثری تلفیقی از نمایش و موسیقی به نویسندگی و کارگردانی محمد رحمانیان است، هشت دهه تاریخ اجتماعی و سیاسی کشور را مرور کرده است.

رویدادهای «ترانه‌های بهاری» که به تهیه کنندگی هیلا صدیقی و ایمان ارجمندی بر روی صحنه رفت، در خانه‌ای روایت می‌شود که اواخر دهه ۱۳۲۰ در خیابان انقلاب تهران ساخته شده است؛ خانه‌ای که ساکنان آن افراد مختلف با پیشینه‌های متفاوت هستند و زندگی آنها روایت می‌شود.

پرده اول نمایش، پایان اسفند سال ۱۳۲۹، هم‌زمان با ملی شدن صنعت نفت است و پرده‌های بعدی، به دهه‌های پس از آن می‌پردازد و رویدادهای تاریخی ایران در روزهای منتهی به نوروز در هشت مقطع تاریخی را روایت می‌کند.

نمایش ترانه‌های بهاری تلاش کرده تا به تأثیر تحولات تاریحی بر هویت ایرانی بپردازد و مسیری که جامعه ایران تجربه کرده را مرور کند.

آغاز «ترانه‌های بهاری» یک پیش‌بازی است که رویدادهای آن به دقایق نزدیک به نوروز ۱۴۰۳ بازمی‌گردد. در این پیش بازی، یک مرد مسن به همراه یک دختر بچه، با صحبت هم‌زمان به دو زبان فارسی و انگیسی، نگاهی انتقادی به گذشته می‌کنند و با شک و تردید دربارهٔ آینده سخن می‌گویند.

پس از آن نوبت به پرده اول می‌سد که به ملی شدن صنعت نفت می‌پردازد و پرده‌های بعدی، حوادثی همچون حضور حزب توده در عرصه سیاسی ایران، جریان‌های منتهی به انقلاب ۵۷، جنگ ایران و عراق، حوادث کوی دانشگاه تهران، جنبش سبز و رویدادهای سال۸۸ را روایت می‌کنند.

در نمایش «ترانه‌های بهاری» ۲۰ بازیگر به علاوه گروه موسیقی نقش ایفا کردند.

ترامپ فرمان اجرایی لغو تحریم‌های سوریه را امضا کرد

 

ترامپ فرمان اجرایی لغو تحریم‌های سوریه را امضا کرد


ملاقات دونالد ترامپ و احمد الشرع در عربستان، خرداد ۱۴۰۴
ملاقات دونالد ترامپ و احمد الشرع در عربستان، خرداد ۱۴۰۴

دونالد ترامپ روز دوشنبه ۹ تیر با امضای یک فرمان اجرایی «وضعیت اضطراری ملی» وضع‌شده در سال ۲۰۰۴ درباره سوریه و تحریم‌های باقیمانده واشینگتن علیه این کشور و نهادهای دولتی آن ازجمله بانک مرکزی سوریه را لغو کرد.

کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، ساعتی پیش از آن اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا با امضای این فرمان اجرایی به تحریم‌های ایالات متحده علیه سوریه پایان خواهد داد.

این اقدام در پی تصمیم دونالد ترامپ در ماه خرداد برای لغو بخشی از تحریم‌ها با هدف کمک به بازسازی سوریه پس از یک جنگ داخلی ویرانگر، صورت می‌گیرد.

در همین حال به گزارش سایت خبری آکسیوس، مقامات آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند که دولت ترامپ در حال انجام مذاکرات مقدماتی با اسرائیل و سوریه در مورد یک توافق امنیتی احتمالی بین این دو کشور است.

هرگونه پیشرفت برای رسیدن به چنین توافقی، با توجه به دهه‌ها خصومت بین اسرائیل و سوریه تحت حاکمیت خانواده اسد، یک دستاورد دیپلماتیک بزرگ برای دولت ترامپ خواهد بود.

در حدود نیمه خرداد ماه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به تام باراک، فرستاده ترامپ در امور سوریه، گفت که علاقه‌مند به مذاکره در مورد یک توافق امنیتی جدید با حکومت پس از بشار اسد، با میانجی‌گری ایالات متحده است.

به گزارش سایت خبری اکسیوس، اسرائیل دست‌کم از طریق چهار مجرای مختلف با سوریه در ارتباط است؛ از جمله تساخی هانگبی، مشاور امنیت ملی نتانیاهو، دیوید بارنیا، رئیس موساد، گیدئون سار، وزیر امور خارجه برای گفتگوی سیاسی و استراتژیک، و از طریق نیروهای دفاعی اسرائیل برای هماهنگی‌های در امور نظامی روزانه.

با این وجود، مقام‌های اسرائیلی می‌گویند که می‌خواهند ایالات متحده نقش میانجی‌گریِ فعال‌تری داشته باشد، زیرا معتقدند که این امر به دولت جدید سوریه انگیزه بیشتری برای تعامل جدی با اسرائیل خواهد داد

بلندی‌های جولان مانع اصلی در برقراری روابط اسرائیل و سوریه

در حالیکه وزیر خارجه اسرائیل از علاقمندی برقراری روابط سوریه سخن گفته است، سوریه اعلام کرده که از بلندی‌های جولان چشم‌پوشی نخواهد کرد.

گیدئون سار، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز دوشنبه ۹ تیر ماه گفت که اسرائیل علاقه‌مند به برقراری روابط دیپلماتیک رسمی با سوریه و لبنان، دو دشمن دیرینه تل‌آویو است، اما وضعیت بلندی‌های جولان غیرقابل مذاکره است.

به گزارش رویترز، رهبران اسرائیل استدلال می‌کنند که با تضعیفِ ایران در جنگ ۱۲ روزه سایر کشورهای منطقه فرصتی برای ایجاد روابط با اسرائیل پیدا کرده‌اند.

در پی نزدیک به دو سال جنگ در غزه، که طی آن اسرائیل حملات هوایی و عملیات زمینی در لبنان با هدف قرار دادن حزب‌الله مورد حمایت ایران را نیز انجام داد، و همچنین با سرنگونی بشار اسد، رهبر سابق سوریه و متحد ایران، شرایط خاورمیانه اکنون دگرگون شده است.

در سال ۱۳۹۹، امارات متحده عربی، بحرین و مراکش نخستین کشورهای عربی بودند که پس از اردن در سال ۱۳۷۳ و مصر در سال ۱۳۵۸، با اسرائیل صلح و روابط سیاسی برقرار کردند.

وزیر امور خارجه اسرائیل روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در اورشلیم گفت: «ما علاقه‌مندیم کشورهایی مانند سوریه و لبنان، همسایگانمان، را به حلقه صلح و عادی‌سازی روابط اضافه کنیم، در حالی که منافع اساسی و امنیتی اسرائیل را حفظ می‌کنیم».

گیدئون سار در عین حال اظهار داشت: «جولان، بخشی از کشور اسرائیل باقی خواهد ماند».

اسرائیل در سال ۱۳۶۰، پس از تصرف این منطقه از سوریه در جریان جنگ شش روزه در سال ۱۳۴۶، بلندی‌های جولان را ضمیمه کرد. در حالی که جامعه بین‌المللی جولان را سرزمین اشغالی سوریه می‌داند، دونالد ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود، حاکمیت اسرائیل بر این منطقه را به رسمیت شناخت.

مطالبه برای تشکیل کشور فلسطین

یک مقام ارشد سوری که خواست نامش فاش نشود به خبرگزاری رویترز گفت که سوریه هرگز از بلندی‌های جولان چشم‌پوشی نخواهد کرد و آن را بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک سوریه توصیف کرد.

این مقام همچنین گفت که تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل باید بخشی از طرح صلح عربی سال ۱۳۸۱ باشد و نباید از مسیری جداگانه دنبال شود.

طرح سال ۱۳۸۱ اتحادیه عرب در بیروت، عادی‌سازی روابط اعراب با اسرائیل را در ازای عقب‌نشینی آن از سرزمین‌های اشغالی، از جمله بلندی‌های جولان، کرانه باختری و غزه پیشنهاد می‌کرد.

این طرح همچنین خواستار ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس شرقی است. اسرائیل این شهر را نیز در سال ۱۳۴۶ در جریان جنگ ۶ روزه تصرف کرد.

در طول جنگ در غزه، عربستان سعودی بارها اعلام کرد که برقراری روابط با اسرائیل منوط به ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی است.

وزیر خارجه اسرائیل در این باره هم گفت که مشروط کردن عادی‌سازی روابط به تشکیل کشور فلسطین «سازنده نیست». گیدئون سار اظهار داشت: «وجود یک کشور فلسطینی، امنیت کشور اسرائیل را تهدید خواهد کرد».

ماه گذشته رویترز گزارش داد که حاکمان جدید سوریه و اسرائیل، با یکدیگر تماس مستقیم برقرار کرده و نشست‌های چهره به چهره‌ای را با هدف کاهش تنش‌ها و جلوگیری از درگیری مجدد در امتداد مرز مشترک خود برگزار کردند.

در همان خرداد ماه گذشته دونالد ترامپ اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا تحریم‌ها علیه سوریه را لغو خواهد کرد و با رئیس‌جمهور جدید سوریه دیدار کرد و از او خواست تا روابط با اسرائیل را عادی کند.

هشدار مقام‌های آمریکایی دربارهٔ تداوم حملات سایبری ایران به‌رغم آتش‌بس با اسرائیل

 

هشدار مقام‌های آمریکایی دربارهٔ تداوم حملات سایبری ایران به‌رغم آتش‌بس با اسرائیل


مقام‌های اف‌بی‌آی و نهادهای امنیت سایبری فدرال آمریکا می‌گویند به‌رغم برقراری آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، خطر حملات سایبری از سوی گروه‌های هکری وابسته یا حامی جمهوری اسلامی ایران همچنان پابرجاست.

این نهادها روز دوشنبه نهم تیر با انتشار بیانیه‌ای هشدار دادند که گروه‌های هکری وابسته به ایران ممکن است همچنان در تلاش برای ایجاد اختلال یا از کار انداختن زیرساخت‌های حیاتی آمریکا مانند سامانه‌های برق، حمل‌ونقل و مراکز اقتصادی باشند.

به گفته آن‌ها، شرکت‌های پیمانکار دفاعی یا دیگر مؤسساتی که با اسرائیل همکاری دارند نیز در معرض خطر قرار دارند.

این بیانیه تأکید می‌کند: «به‌رغم اعلام آتش‌بس و ادامه مذاکرات برای دستیابی به راه‌حل دائمی، بازیگران سایبری وابسته به ایران و گروه‌های هکری ممکن است همچنان به فعالیت‌های مخرب ادامه دهند.»

به گزارش اسوشیتدپرس، هشدار دربارهٔ ادامه یافتن تهدیدات سایبری حتی پس از توقف جنگ، بازتابی از ماهیت پیچیده و غیرشفاف درگیری‌های سایبری است. برخی از این گروه‌های هکری ممکن است وابستگی محدودی به دولت‌ها داشته باشند و حملات خود را به عنوان جایگزینی برای اقدامات نظامی سنتی انجام دهند.

نهادهای آمریکا برای تقویت دفاع سایبری توصیه‌هایی از جمله برای به‌روزرسانی منظم نرم‌افزارها و استفاده از سامانه‌های مدیریت رمز عبور قوی ارائه کرده‌اند.

هکرهای حامی ایران پس از حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، بانک‌ها، پیمانکاران دفاعی و شرکت‌های انرژی آمریکایی را هدف قرار داده‌اند، اما تاکنون موفق به ایجاد اختلال گسترده نشده‌اند.

پس از این حملات آمریکا، دو گروه هکری طرفدار فلسطینی‌ها ادعا کردند که بیش از ۱۲ شرکت هواپیمایی و نفتی را هدف قرار داده‌ و از جمله دسترسی به وبسایت این شرکت‌ها را مختل کرده یا آن‌ها را از کار انداخته‌اند.

پیش از آن نیز وزارت امنیت ملی آمریکا نسبت به افزایش تهدیدات سایبری از سوی ایران هشدار داد.

اگرچه توان فنی ایران در زمینه جنگ سایبری قابل مقایسه با چین یا روسیه نیست، این کشور در گذشته نیز از ظرفیت‌های محدود خود برای سرقت اطلاعات، پیشبرد اهداف سیاسی و ایجاد رعب در میان مخالفان استفاده کرده است.

برخی تحلیلگران، فعالیت‌های سایبری ایران را به گروه‌هایی مرتبط با نهادهای نظامی و اطلاعاتی این کشور نسبت داده‌اند؛ با این حال، در مواردی این گروه‌ها به‌صورت مستقل نیز عمل می‌کنند.

مقامات فدرال آمریکا سال گذشته سه عامل ایرانی را به تلاش در ارتباط با هک کارزار ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ معرفی کردند.


زنده ترامپ: با نتانیاهو درباره موفقیت‌های بزرگی که در ایران داشتیم صحبت می‌کنم

 

زنده ترامپ: با نتانیاهو درباره موفقیت‌های بزرگی که در ایران داشتیم صحبت می‌کنم

گفت‌وگوی رئیس‌جمهور آمریکا با خبرنگاران در کاخ سفید، سه‌شنبه ۱۰ تیر
گفت‌وگوی رئیس‌جمهور آمریکا با خبرنگاران در کاخ سفید، سه‌شنبه ۱۰ تیر

زنده ترامپ: با نتانیاهو درباره موفقیت‌های بزرگی که در ایران داشتیم صحبت می‌کنم

 

سخنگوی دولت ایران: سایت‌های هسته‌ای ما آسیب جدی دیده است

سخنگوی دولت ایران تأیید کرد تأسیسات هسته‌ای ایران بر اثر حملات هوایی آمریکا دچار «آسیب‌های جدی» شده است.

فاطمه مهاجرانی روز سه‌شنبه ۱۰ تیر در نشست با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی که نظر او را دربارۀ سخنان دونالد ترامپ دربارۀ «نابودی تاسیسات هسته‌ای ایران» خواسته بود گفت «بله، سایت‌های هسته‌ای ما آسیب جدی دیده».

او دربارۀ امکان از سرگیری مذاکرات با ایالات متحده گفت هنوز هیچ تاریخی برای آن مشخص نشده و با تاکید بر آن‌که هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده گفت: محتمل است زمان آن به این زودی‌ها نباشد.

دونالد ترامپ روز دوشنبه در تروث سوشیال، شبکهٔ اجتماعی خود، بار دیگر تاکید کرد که تأسیسات هسته‌ای ایران در جریان بمباران آمریکا «کاملاً نابود شده است». او روز سه‌شنبه هم گفت می‌توان کلمه «نابودی» را درباره این نأسیسات به کار برد.

رئیس‌جمهور آمریکا پیش‌تر گفته که هیچ پیشنهادی به ایران نمی‌دهد و در مذاکرات شرکت نمی‌کند.

دونالد ترامپ برای سومین بار میزبان نتانیاهو در کاخ سفید خواهد بود؛ ایران و غزه، محور اصلی مذاکرات

 

دونالد ترامپ برای سومین بار میزبان نتانیاهو در کاخ سفید خواهد بود؛ ایران و غزه، محور اصلی مذاکرات


این نخستین سفر نتانیاهو به اسرائیل بعد از جنگ با جمهوری اسلامی ایران است.
این نخستین سفر نتانیاهو به اسرائیل بعد از جنگ با جمهوری اسلامی ایران است.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تائید کرد که او برای سومین بار از زمان روی کار آمدن دوباره دونالد ترامپ، با رئیس جمهوری کاخ سفید در واشنگتن دیدار می‌کند.

صبح سه‌شنبه ۱۰ تیرماه، نخست وزیر اسرائیل در آغاز جلسه کابینه دولت اسرائیل گفت هفته آینده در سفر به آمریکا با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دیدار می‌کند.

او همچنین خبر داد که با جی. دی. ونس معاون رئیس جمهور، مارکو روبیو وزیر خارجه، پیت هگست وزیر دفاع، استیو ویتکاف فرستاده ویژه ایالات متحده و هاوارد لوتنیک وزیر بازرگانی دیدار خواهد کرد. او همچنین با قانونگذاران ارشد دو حزب هم دیدار خواهد کرد.

این نخستین سفر نخست وزیر اسرائیل به آمریکا بعد از جنگ ۱۲ روزه با جمهوری اسلامی ایران است.

پیشتر رسانه‌ها گزارش داده بودند ترامپ در ‍۱۷ تیرماه میزبان نتانیاهو خواهد بود.

هنوز رسما آمریکا و اسرائیل محورهای این دیدار را اعلام نکرده‌اند اما به نظر می‌رسد وقایع اخیر مرتبط به جنگ ایران و اسرائیل و همچنین وضعیت غزه محور اصلی مذاکرات رهبران دو کشور باشد. جروزالم پست به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: مسائل مربوط به غزه و ایران در صدر دستورکار دیدار نخست‌وزیر اسرائیل با دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا، خواهد بود.

اسرائیل در اواخر خرداد در جنگ ۱۲ روزه مقامات و مواضع جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داد.

در آخرین روز جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران، دونالد ترامپ دستور حمله ارتش آمریکا به سه سایت هسته‌ای فردو، اصفهان و نطنز را صادر کرد.

هفته پیش دونالد ترامپ از آتش‌بس بین جمهوری اسلامی و اسرائیل خبر داد. آقای ترامپ امیدوار است حکومت ایران با کنارگذاشتن سیاست‌های قبلی به یک توافق با ایالات متحده برسد. روز گذشته رئیس جمهوری آمریکا گزارش‌های رسانه‌ای نزدیک به دموکرات‌ها مبنی بر کاهش یا تخفیف تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را تکذیب کرد.

دونالد ترامپ همچنین گفته، در صورت نیاز حمله دوباره به تاسیسات اتمی در ایران را در نظر می‌گیرد.

اسرائیل در روزهای اخیر حمله به مواضع حماس در نوار غزه را نیز از سر گرفته است. ارتش اسرائیل امروز اعلام کرد تنها در یک روز گذشته، بیش از یکصد هدف متعلق به گروه‌های تروریستی در نوار غزه را بمباران کرد.
دونالد ترامپ پیشتر نیز نقش پررنگی در برقراری آتش بس میان اسرائیل و حماس ایفا کرده بود. او خواستار پایان جنگ و بازسازی غزه شده است.