خامنهای: ایران از رویارویی با هر قدرتی خودداری میکند
خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در سفری به بندرعباس در روز شنبه (۱ مرداد / ۲۳ ژوئیه) در جمع پرسنل نیروی دریایی ارتش و سپاه گفت: «از آغاز تشكيل نظام جمهوری اسلامی، ما هرگز هيچ كشوری را، هيچ قدرتی را به روياروئی و جنگ تشويق نكرديم و نخواهيم كرد و تا آنجایی كه بتوانيم، از هر گونه رويارویی حساب شده يا تصادفی جلوگيری میكنيم.»
خامنهای بدون ذکر نام کشوری مشخص گفت: «آن دوران گذشت كه كسانی بخواهند بيايند سرنوشت اين منطقه را با حضور نظامی خودشان تأمين كنند. ممكن است هنوز در بين حكام و دولتمردان اين منطقه كسانی باشند كه باز هم مايل باشند طول موج خودشان را تطبيق كنند با فرستندههای بيگانگان؛ اما ملتها امروز بيدار شدهاند.»
وی افزود: «امروز ملتها هشيارند. امروز ملتها میدانند كه حضور نظامی و مسلح بيگانگان در هر منطقهای و نه فقط در منطقهی ما، مايهی ناامنی آن منطقه است. اينجا هم حضور بيگانگان مايهی ناامنی است. امنيت خليج فارس و دريای عمان با حضور كشورهای منطقه و همكاری آنها تأمين میشود و بس. منافع دريا مال همه است؛ امكانات اين دريای پربركت متعلق به اين ملتهاست.»
آ خامنهای در جمع پرسنل نیروی دریایی سپاه و ارتش و خانوادههای آناندر پی سه دهه جنگ و ناآرامیهای ممتد در منطقه، ناوگان دریایی آمریکایی حضوری گسترده در آبهای خلیجفارس دارد. وجود پایگاههای دریایی و هوایی در کشورهای عربی حاشیهی خلیج فارس عملاَ این منطقه را به صحنه رویارویی نیروهای رقیب بدل کرده است.
آمریکا دفاع از کشورهای عربی و تضمین صدور آزادنه نفت به بازارهای جهانی را وظیفه خود میداند. در دهه ۹۰ میلادی درگیریهای پراکنده دریایی میان ایران و آمریکا، منجر به آسیبهایی به سکوهای نفتی و ناوچههای ایران شد.
اصرار تهران بر پیشبرد برنامه اتمی خود سبب برقراری تحریمهای مالی و اقتصادی علیه ایران شده است. آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، گفته است که گزینه نظامی را از راهکارهای خود خارج نکرده است. در مقابل، مقامات ایرانی نیز بارها تکرار کردهاند که در صورت حمله نظامی، تنگه هرمز را مسدود خواهند کرد.
نیروی دریایی سپاه و ارتش در دو سال گذشته بارها رزمایشهایی دریایی در آبهای خلیجفارس انجام داده و موشکهای متفاوتی را نیز آزمایش کردهاند.
خامنهای ضمن اشاره به حضور نیروی دریایی ایران در باب المندب، خلیج عدن، دریای سرخ و کانال سوئز، و تاثیرات جهانی آن گفت: «این حضورها دشمن را به شدت دستپاچه و هراسناک کرد، زیرا حضور مقتدرانه یگانهای دریایی جمهوری اسلامی ایران در آبهای آزاد برای ملتها الهامبخش و امیدآفرین است.»
در ابتدای دیدار خامنهای از پایگاه دریایی در بندرعباس، سردار سرتیپ فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، تصریح کرد که نیروی دریایی سپاه و ارتش «عزم جدی و آمادگی برای مقابله با هر گونه تهدیدی» را دارند.
سرتیپ پاسدار مسعود جزایری، معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح نیز اعلام کرد که «تحرکات جدید ایران در امر دفاع مستحکم از مرزهای آبی کشور مراحل تکاملی خود را طی میکند، بطوریکه در مرحله بازدارنگی مثبت قرار داریم.»
وی تاکید کرد که «یک نگاه سطحی به مسائل و مشکلات کشورهایی که برای خود قدرتی قايل هستند کافی است تا مشخص شود که دوره زورگوییها و ارعاب از طریق عملیات روانی به سر آمده است.»
پرهیز از اختلافات
در حالی که جریان موسوم به اصولگرا خود را برای انتخابات مجلس آماده میکند و در عین حال نزاعی جدی و آشکار میان حامیان احمدینژاد و مخالفان وی در جریان است، خامنهای در بندرعباس بخشی از سخنان خود را به "حفظ وحدت" اختصاص داد.
در هفتههای گذشته احمدینژاد سپاه پاسداران را متهم کرده بود که با ایجاد اسکلههای مخفی و فراقانونی دست به "قاچاق کالا" به کشور میزند. سرلشگر جعفری فرمانده کل سپاه نیز ضمن بیاساس خواندن سخنان احمدینژاد، رسیدگی به "جریان انحرافی"، نامی که به حامیان احمدینژاد داده شده است، را از جمله وظایف سپاه پاسداران دانست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر