شرایط نگران کننده هفت وبنگار زندانی
۲۷ و ۲۸ تیرماه سالگرد دستگیری هفت جوان وبنگار است که در شهرهای مختلف ایران توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر شدند. این هفت نفر که بین ۱۹ تا ۲۷ سال دارند، عبارتند از ایمان مسجدی، امیر لطیفی، محمدرضا گلیزاده، لادن مستوفیمآب، هانیه صانع فرشی، حجت نیکویی و سپهر ابراهیمی.
این وبنگاران متهم به "توهین به مقدسات، تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه نظام، محاربه و سبالبنی" شده بودند. بهگزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، آنها در ۲۷ فروردین سال جاری محاکمه شده و احکامی بین هشت تا پنج سال زندان دریافت کردهاند. دادگاه یاد شده، آنها را از اتهام سنگین "سب النبی و محاربه" مبرا کرده است.
در بیانیه سازمان گزارشگران بدون مرز آمده که این هفت وبنگار در ماههای بازداشت خود چند ماه در سلولهای انفرادی نگاهداری شده و زیر فشار بازجویان برای اعتراف به عضویت در "شبکههای ضد ادیان و کفرآمیز" بودهاند. گزارشگران بدون مرز میگوید که این گروه در طول مدت بازداشت امکان ملاقات با خانواده و وکلای خود را نیافتهاند.
وضعیت روحی و جسمی نگران کننده
بیانیه سازمان گزارشگران بدون مرز به شرایط روحی و جسمی نگران کننده این وبنگاران اشاره کرده و افزوده که برخی از آنها از سوی زندانیان عادی مورد حمله قرار گرفته و زخمی شدهاند.
گزارشگران بدون مرز با تاکید بر ضعف و بیماری وبنگاران زندانی و محروم بودن آنها از درمان و رسیدگی پزشکی، یادآوری کرده که لادن مستوفیمآب و هانیه صانع فرشی در بند متادون زندان اوین، محمدرضا گلیزاده و ایمان مسجدی در بند ۳۵۰ اوین، حجت نیکویی، سپهر ابراهیمی و امیر لطیفی در زندان رجایی شهر نگاهداری میشوند.حسین رونقی ملکی به ۱۵ سال حبس محکوم شده است
گزارشگران بدون مرز همچنین به نیاز درمانی حسین رونقی ملکی، دیگر وبنگار زندانی اشاره کرده که بیش از سیصد روز در سلول انفرادی بهسر برده و بیماری حاد کلیوی دارد.
این بیانیه، حکم بیست سال زندان برای سخی ریگی، وبلاگ نویس "بلوچستان سرفراز" را نیز سنگینترین حکم صادره علیه یک وبلاگنویس در ایران دانسته و از آن انتقاد کرده است.
گزارشگران بدون مرز با تاکید بر "قوانین آزادی ستیز موجود در عرصه آزادی بیان" در ایران، خاطرنشان کرده که این کشور با داشتن ۲۲ روزنامهنگار و ۱۶ وبنگار زندانی در بین ۱۷۸ کشور جهان در رده بندی سالانه این نهاد، در رده ۱۷۵ و در فهرست "کشورهای دشمن اینترنت" قرار گرفته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر