سه فعال دانشجویی شش ماه بیشتر در زندان میمانند
گویا قرار بر آزادی نیست. مهدیه گلرو فعال زندانی جنبش دانشجویی در آذرماه ۱۳۸۸ دستگیر و به دو سال و چهارماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به دو سال کاهش یافت و اوایل آذرماه امسال، این دو سال به پایان میرسید و مهدیه میتوانست به خانه بازگردد.
قاضی مقیسه، پرکارتر از همیشه، این دانشجوی محرومشده از تحصیل را این بار به بهانه انتشار نامه از درون زندان به شش ماه حبس تعزیری محکوم کرد. نامه مذکور به مناسبت ۱۶ آذر، روز دانشجو و از سوی سه چهره سرشناس جنبش دانشجویی، بهاره هدایت، مجید توکلی و مهدیه گلرو در سال ۱۳۸۹ منتشر شد. اتهام وارده بر این سه فعال دانشجویی «فعالیت تبلیغی علیه نظام و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شده است.
بهاره هدایت که پیشتر به ۹ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود، با حکم جدید باید ۱۰ سال در زندان بماند. همچنین مجید توکلی که به ۸ سال حبس محکوم بود، اینک باید هشت سال و شش ماه را در زندان بگذراند. مهدیه گلرو نیز تا اوایل اردیبهشت ماه سال ۹۱ در زندان خواهد ماند.
۶ سال حبس برای سعید لیلاز
روزنامه ایران، ارگان رسمی دولت خبر از تایید حکم شش سال حبس برای سعید لیلاز روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی داده است. آقای لیلاز در دادگاه بدوی به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور، توهین به مقامات و فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۹ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به شش سال حبس قطعی کاهش یافت.
دستگیری مجدد پیمان عارف
پیمان عارف لحظاتی پس از اجرای حکم شلاق نام پیمان عارف روز ۱۷ مهرماه امسال و با انتشار عکسهایی از بدن شلاق خوردهاش بر سر زبانها افتاد. این فعال جنبش دانشجویی به دليل انتشار نامه سرگشادهای در تاريخ دوم خرداد ماه سال ۸۸ خطاب به محمود احمدی نژاد با عنوان «آيا می دانيد با دانشگاه چه کرديد؟» به اتهام اهانت به رييس جمهور به یک سال حبس تعزیری و ۷۶ ضربه شلاق محکوم شد. این حکم پس از آزادی او از زندان در تاریخ ۱۷ مهرماه به اجرا درآمد.
روز یکشنبه هشتم آبان ماه، پیمان عارف به همراه چند تن دیگر از فعالان مدنی و دانشجویی پس از شرکت در مراسم سالگرد مادر آرش صادقی که خود در زندان است، به مزار ندا آقاسلطان در بهشت زهرا میروند و در همانجا توسط نیروهای امنیتی بازداشت و یک روز بعد با قرار التزام آزاد میشوند.
پیمان عارف پس از آزادی به کمپین بینالمللی حقوق بشر گفته بود: «ديشب در بازداشتگاه پليس امنيت شهرری من و آقای تبريزی در کنار ده نفر اراذل و اوباش و خانم اسماعيلیزاده در کنار روسپیها تا صبح را گذرانديم. بعد ما را به دادسرای شهرری بردند که در آنجا خودشان برگه عدم صلاحيت برای رسيدگی زدند و ما را به دادسرای اوين فرستادند اما روی برگه، اتهام تبليغ عليه نظام نوشتند. پس از آن ما را به شعبه ۶ دادسرای اوين فرستادند که بازپرس شعبه پس از سوال از ما گفت که عنوان مجرمانهای برای دستگيری ما نمی بيند اما عليرغم آن ما را با قيد قرار التزام آزاد کردند و گفتند بايد ساعت ۸ صبح فردا خودمان را مجددا به دادسرای اوين معرفی کنيم.»
این فعال دانشجویی که خود در رشته حقوق تحصیل کرده درباره عنوان مجرمانه منتسب به خود و دوستانش به کمپین حقوق بشر گفت: «ما در قانون عنوان مجرمانهای برای بودن در سر مزار و خواندن فاتحه نداريم. ما جرم مشهودی مرتکب نشده بوديم. قرار بازداشتی هم از سوی مراجع از قبل برای بازداشت ما صادر نشده بود و در طی ۳۰ ساعتی هم که در بازداشت بوديم تفهيم اتهام نشديم. من خودم از بازپرس دادسرای اوين پرسيدم که اتهام ما چيست و او گفت که عنوان مجرمانهای برای دستگيری نمیبيند. بازداشت ما و ادامه آن طی ۳۰ ساعت و اينکه فردا بايد دوباره به دادسرا مراجعه کنيم همگی تداوم روندی غيرقانونی است.»
صبح روز سهشنبه ۱۰ آبان پیمان عارف، شرر کنور تبریزی و عسل اسماعیلزاده که همگی در بهشت زهرا دستگیر شده بودند به دادسرای اوین مراجعه کردند و پیمان عارف در همانجا بازداشت شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر