سه‌شنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۰

فاطمه معتمد آریا، جایزه سینمائی «هانری لانگ لوا» را دریافت کرد


فاطمه معتمد آریا، جایزه سینمائی «هانری لانگ لوا» را دریافت کرد

فاطمه معتمدآریا، بازیگر سینما و تلویزیون در مراسم دریافت جایزه «هانری لانگ لوا»
فاطمه معتمدآریا، بازیگر سینما و تلویزیون در مراسم دریافت جایزه «هانری لانگ لوا»

فاطمه معتمدآریا، بازیگر سینما و تلویزیون، جایزه ی معتبر سینمائی فرانسه، «هانری لانگ لوا» را دریافت کرد. این جایزه معتبر سینمائی در گرامیداشت سالها فعالیت سینمائی و نقش آفرینی این بازیگر ایرانی در بیش از ٤۰ فیلم به وی اهدا شد.

گفتگو با امید حبیبی نیا، منتقد سینما و کارشناس ارتباطات
 
31/01/2012
فاطمه معتمدآریا سال ١٣٨٨، هنگامی که با یک گروه از سینماگران ایرانی به منظور شرکت در جلسات هنری، قصد سفر به آمریکا را داشت، در فرودگاه به وی اعلام شد که ممنوع الخروج است و اجازه خروج از ایران را ندارد.
فاطمه معتمدآریا در جریان انتخابات ریاست جمهوری ١٣٨٨، از میرحسین موسوی بود و با شرکت در یک فیلم انتخاباتی با زهرا رهنورد درباره شرایط زنان و برنامه های میرحسین موسوی در حوزه ی زنان به گفتگو نشست.
فاطمه معتمدآریا، متولد ۱٣٤۰ شمسی در تهران است. او پس از فارغ التحصیلی از دانشسرای هنر، از سال ١٣٦٤ فعالیت در حوزه سینما را آغاز کرد.
عباس کیارستمی، نخستین ایرانی و نخستین سینماگری است که موفق به دریافت جایزه «هانری لانگ لوا» شد.
فاطمه معتمدآریا، به هنگام دریافت جایزه «هانری لانگ لوی» در پاریس گفت: سینما به ما عشق ورزیدن را آموخته، محبت کردن را و تقسیم این عشق را. برای اینکه یادمان نرود ما انسانها یکدیگر را دوست داریم با هرزبان و با هر رنگ و هر مذهبی که داریم و ما به این دوستی مفتخریم.
امید حبیبی نیا، منتقد سینما و کارشناس ارتباطات، در گفتگوی با رادیوی بین المللی فرانسه گفت: این جایزه، از سوی مجمع بین المللی میراث سینما در فرانسه، به هنرمندان و سینماگرانی اعطا می شود که نقش مهم و برجسته ای در سینما داشته باشند و در جریان سینمائی وهنری، جریانی که وابسته به مسائل تجاری یا اقتصادی نیست، تاثیر گذار باشند.
این منتقد سینما معتقد است از آنجا که یک جریان مستقل، هنرمندان وسینماگران مستقلی که به ویژه در تاریخ سینما در قرن بیستم تاثیر گذار بوده اند، این جایزه را اعطا می کنند و ملاحظات سیاسی همانند برخی دیگر از جشنواره ها در اعطای این جایزه منظور نمی شود، این جایزه، جایزه ای هنری است. 

دیده بان حقوق بشر خواستارآزادی کارگران درایران است




دیده بان حقوق بشر خواستارآزادی کارگران درایران است

دیده بان حقوق بشر: اتحادیه های کارگری مستقل نقش حیاتی درحفاظت از حقوق کارگران دردوران ریاست جمهوری احمدی نژاد داشته اند.
دیده بان حقوق بشر: اتحادیه های کارگری مستقل نقش حیاتی درحفاظت از حقوق کارگران دردوران ریاست جمهوری احمدی نژاد داشته اند.

نوشتۀ رحمت قاسم بیگلو
سازمان حقوق بشری دیده بان حقوق بشر، که مقر آن در نیویورک قرار دارد، خواستار آزادی فعالان اتحادیه های کارگری در ایران گردید.

دیده بان حقوق بشرمی گوید: مقامات ایرانی باید دهها فعال کارگری و اتحادیه های مستقل صنفی که به دلیل ابراز مسالمت امیز حمایت از کارگران زندانی شده اند را فوراً آزاد کنند. این سازمان می گوید ایران باید احکام افرادی را که صرفاً به دلیل استفاده مسالمت آمیز از حق آزادی اجتماعات و گردهم آئی ها محکوم شده اند لغو و از محاکمه افرادی که به این دلیل درمعرض پیگرد قرار دارند صرف نظرکند.
جو استورک، معاون بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشردراین رابطه گفته است: اتحادیه های کارگری مستقل نقش حیاتی درحفاظت از حقوق کارگران دردوران ریاست جمهوری احمدی نژاد داشته اند. وی گفت این موج جدید ازدستگیری ها تداوم آن سنت نادرست و طولانی مدت دولت ایران است که می خواهد با هدف قراردادن اتحادیه مستقل کارگری تسلط کامل خود را برآنان اعمال کند.
دیده بان حقوق بشر ازشماری از کارگران ایران ازجمله کارکنان شرکت واحد اتوبوس رانی تهران بزرگ نام برده است که همچنان درزندان به سرمی برند.
جو استورک می گوید: ماده بیست و دو میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، و ماده هشت میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حق تشکیل و پیوستن به اتحادیه های کارگری را تضمین می کند. ایران ازجمله امضاء کنندگان هردو این میثاق هاست. ایران همچنین عضو سازمان بین المللی کاراست، اما از امضای ماده های هشتادو هفت ( مربوط به آزادی اجتماعات و تضمین حق تشکیل انجمن ها) و ماده نود و هشت ( حق سازماندهی و مذاکرات دسته جمعی) آن معاهده تا کنون امتناع کرده است.
مسئول امورخاورمیانه دردیده بان حقوق بشر می افزاید: فعالان کارگری درصف مقدم مبارزه برای آزادی سازمان ها و اجتماعات درایران قرار داشته اند ودراین راستا هزینه سنگینی را نیز پرداخته اند.
قوانین ایران باید حق تشکیل اتحادیه کارگری مستقل را به رسمیت بشناسد و فعالان کارگری را که مرتکب هیچ جرمی به غیر ازدفاع از منافع کارگران نشده اند، آزاد کند

اختلاف برسرتعیین بهای گازصادراتی ایران به ترکیه


اختلاف برسرتعیین بهای گازصادراتی ایران به ترکیه 

عکس آرشیوی
عکس آرشیوی

نوشتۀ رحمت قاسم بیگلو
در آنکارا اعلام شد که ایران و ترکیه برسربهای گازصادراتی‎ ‎ایران به ترکیه به توافق نرسیدند.‏

تانریلدیز، وزیرانرژی ترکیه امروز با اعلام این خبرگفت: کشورش درنظردارد تعیین بهای گازایران را به داوری بین المللی
بگذارد.
وزیرترک نگفت که دولت آنکارا پرونده را به چه نهادیبرای داوری ارجاع خواهد کرد.
براساس قراردادی که درسال هزارو نهصدو نود و شش میان دوکشوربه امضاء رسید، ایران تعهد کرده است سالانه ده میلیارد مترمکعب گازبه ترکیه صادرنماید. اکنون ترکیه وایران برسرتعیین بهای گاز صادراتی ایران دراختلاف نظربه سرمی برند،ازاین رو ترکیه خواستارداوری بین المللیبرای تعیین بهای این ماده انرژی زاست.
لازم به یادآوری است که قرارداد گازصادراتی ایران به ترکیهازتحریم های بین المللی علیه ایران مستثنی گردیده است. 

طرح شماری از سناتورهای آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران


طرح شماری از سناتورهای آمریکا برای تشدید تحریم ها علیه ایران

شماری از اعضای پر نفوذ کنگرۀ آمریکا در نظر دارند طرحی را برای تشدید و گسترش تحریم ها علیه ایران به تصویب برسانند
شماری از اعضای پر نفوذ کنگرۀ آمریکا در نظر دارند طرحی را برای تشدید و گسترش تحریم ها علیه ایران به تصویب برسانند

نوشتۀ فواد روستائی
سناتور "ریچارد شلبی"، از حزب جمهوری خواه، گفت تصویب این قانون در کنگرۀ آمریکا به مثابه ارسال پیامی محکم و روشن به جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. از نظر این سناتور آمریکائی پیام محکم و روشن این قانون "فراخواندن تهران به دست برداشتن از تلاش برای تولید سلاح هسته ای و کمک به گسترش تروریسم" در جهان است.

شماری از اعضای پر نفوذ کنگرۀ آمریکا که از سرسختی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با فعالیت های هسته ای این کشور سرخورده و مأیوس شده اند، در نظر دارند طرحی را برای تشدید و گسترش تحریم ها و مجازات های سیاسی و اقتصادی علیه این کشور به تصویب قوۀ مقننۀ آمریکا برسانند.
"تیم جانسون"*، رئیس دموکرات کمیسیون امور بانکی سنای آمریکا، و سناتور جمهوریخواه "ریچارد شلبی"*، یکی دیگر از اعضای این کمیسیون، دیروز (دوشنبه) اعلام کردند که طرحی را زیر عنوان "مجازات های ایران، قانون پاسخگوئی و حقوق بشر" در این کمیسیون به رأی خواهند گذاشت.
سناتور "تیم جانسون" گفت ادامۀ خودداری جمهوری اسلامی ایران از عمل به تعهدات بین المللی این کشور و امتناع تهران از شفاف سازی برنامۀ هسته ای خویش، منزوی ساختن بیشتر جمهوری اسلامی ایران و رهبران آن را ضروری می سازد.
سناتور "ریچارد شلبی" نیز به نوبۀ خود گفت تصویب این قانون در کنگرۀ آمریکا به مثابه ارسال پیامی محکم و روشن به جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. از نظر این سناتور آمریکا پیام محکم و روشن این قانون "فراخواندن تهران به دست برداشتن از تلاش برای تولید سلاح هسته ای و کمک به گسترش تروریسم" در جهان است.
طرح پیشنهادی کمیسیون امور بانکی سنای آمریکا مجازات ها و تحریم های موجود علیه ایران را به شخصیت های حقیقی و حقوقی (افراد و مؤسسات) بیشتری که با ایران داد و ستد کرده و به این کشور در پیشبرد فعالیت های هسته ای یاری می رسانند تسری می دهد.
تشدید تحریم ها در ارتباط با افراد و مؤسسات وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از دیگر موارد این طرح است.

دعوت شورای راه سبز امید به «پیاده‌روی سکوت» در ۲۵ بهمن


دعوت شورای راه سبز امید به «پیاده‌روی سکوت» در ۲۵ بهمن

اردشیر امیرارجمند، سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید

شورای هماهنگی راه سبز امید در اطلاعیه‌ای که روز دوشنبه، ۱۰ بهمن، منتشر شداز «تمامی همراهان جنبش سبز» ایران خواسته است روز ۲۵ بهمن‌ماه، دو هفته دیگر، در تهران و شهرستان‌ها در راهپیمایی سکوت شرکت کنند.

آن طور که در اعلامیه این تشکل آمده است، «پیاده‌روی سکوت» روز ۲۵ بهمن‌ماهاز ساعت ۴ تا ۷ بعدازظهر در تهران در پیاده‌روهای خیابان‌های انقلاب و آزادی، حد فاصل میدان فردوسی و تقاطع نواب، برگزار خواهد شد.

این تشکل همچنین محل این راهپیمایی سکوت را در شهرستان‌ها خیابان اصلی هر شهر اعلام کرده، اما در عین حال آن را به تصمیم «فعالان محلی» واگذار کرده است.

شورای هماهنگی راه سبز امید مناسبت این «پیاده‌روی سکوت» را «سالگرد حضور خیابانی مردم به دعوت موسوی و کروبی و همچنین سالگرد آغاز زندان خانگی» این دو رهبر جنبش سبز ایران عنوان کرده است.

روز ۲۵ بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ به دعوت ميرحسين موسوی و مهدی کروبی تظاهراتی در تهران و چند شهر ديگر ايران در حمايتاز قيام مردم مصر و تونس برگزار شد که در طی آن، به گفته مقامات انتظامی ايران، در تهران دو نفر کشته و ده‌ها نفر بازداشت شدند.

پساز این تظاهرات بود که حصر خانگی این دو رهبر جنبش سبز عملا آغاز شد،از میزان ارتباط آنان با جهان بیرون کاسته شد و اکنون نزدیک به یک سال است که آنها تنها چند بار توانسته‌اند با نزدیکان خود دیدار کنند.

در بیانیه شورای هماهنگی راه سبز امید هدفاز راهپیمایی روز ۲۵ بهمن اعتراض به «حاکمیت دروغ و سرکوب، شرایط سخت زندگی، گرانی روزافزون نیازهای اولیه‌ و تنگناهای معیشتی، سلطه ناکارآمدی در اداره کشور، گسترش ناامنی، و فروپاشی ارزش‌های اخلاقی» عنوان شده است.

اردشیر امیرارجمند، مشاور سابق میرحسین موسوی و سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید، در گفت‌وگو با رادیوفردا در این باره گفت: «این مسائل باعث می‌شود ما تلاش کنیم تا وضعیت را تغییر دهیم، مردم را به صحنه بیاوریم تا حق تعیین سرنوشت آنها ملاک قرار گیرد و مردم بتوانند اعتراض خود را با روش مسالمت‌آمیز به گوش حکومت برسانند.»

« کشتی‌های غربی برای قاچاق سلاح دراختیارجمهوری ننگین اسلامی ایران قرار دارد »


« کشتی‌های غربی برای قاچاق سلاح دراختیارجمهوری ننگین اسلامی ایران قرار دارد »

x

مؤسسه سوئدی تحقیقات صلح بین‌المللی می‌گوید که ایران کهبه خاطر تحریم‌ها قادربه استفاده از کشتی‌های خود برای حمل و نقل اسلحه و کالاهای دومنظوره نیست برای این امر از کشتی‌های شرکت‌های اروپایی استفاده می‌کند.

خبرگزاری رویترز از قول هیو گریفیث، از محققان این مؤسسهٔ مستقر در استکهلم، نوشت که «ایرانبا استفاده ار شرکت‌های معتبر کشتیرانی متعلقبه کشورهایی نظیر آلمان و فرانسه، این شرکت‌ها رابه صورت ناخواسته در این قضیه همدست می‌کند».

بنا بر این گزارش، هیو گریفیث افزود که «شرکت‌های ترابری دریایی عموماً قادربه تأیید محتوای کانتینرهای مهروموم شده‌ای که حمل می‌کنند نیستند».

مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) در گزارش خود در اینباره نوشته‌ است که «صاحبان این کشتی‌ها ظاهراً از ماهیت محموله‌های غیرقانونی که حمل کرده‌اند بی‌خبرند».

هیو گریفیث در گزارش این مؤسسه که تحقیقات مستقلی در زمینه امنیت، جنگ‌افزار و خلع سلاح بین‌المللی انجام می‌دهد افزود: «آن چه تاکنون توقیف شده و در گزارش ما آمده تنها مشتی است نمونه خروار.»

وی در ادامه در مورد فعالیت‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی گفت: «آنها هم مانند قاچاقچیان بزرگ کلمبیایی مواد مخدر در سال‌های اخیر از سوی قوانین وضع شده زیر فشار فزاینده‌ای قرار گرفته‌اند که ضبط و توقیف محموله‌های آنها را مجاز می‌کند.به این خاطر شروع کرده‌اندبه استفاده از کشتی‌هایی که مشکوکبه نظر نمی‌آیند.»

قدرت‌های غربی یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های خود را قاچاق کالاهاییبا کاربرد دوگانهبه ایران عنوان کرده‌اند، کالاهایی که می‌تواند در پیشبرد برنامه هسته‌ای ایران نیزبه ‌کار رود.

مؤسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم از دولت‌ها خواست تابا مسئولان صنایع کشتیرانی درباره راه‌های جلوگیری از استفاده فزاینده ایران از کانتینرهای کشتی‌ها برای قاچاق کالا صحبت کنند.

هیو گریفیث، محقق این مؤسسه،به رویترز گفت: «پیشنهاد ما این است که صنایع کشتیرانی و دولت‌ها اطلاعات بیشتری رد و بدل کنند، زیرا شرکت‌های کشتیرانی در این زمینه اطلاعاتباارزش و استفاده‌نشده زیادی دارند،به خصوص مأموران امنیتی و ناخداهای برخی از کشتی‌ها.»

دولت‌های غربی اظهار نگرانی می‌کنند که جمهوری اسلامی ممکن است در پوشش برنامه‌های هسته‌ای خود اهداف نظامی را نیز دنبال کند، این در حالی است که ایران ضمن رد اتهامات وارد از سوی دولت‌های غربی همواره بر صلح‌آمیز بودن برنامه‌های اتمی‌اش تأکید می‌کند.

تحریم‌های اعمال شده آمریکا و اروپا علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه تحریم‌های سازمان ملل متحد است و در ماه نوامبر نیز شرکت «سی‌ام‌اِی سی‌جی‌ام» که سومین شرکت کانتینربر دریایی جهان است حمل و نقل تمامی کانتینرهای ارسال شدهبه سوی ایران را متوقف کرد.

سفر مرکل به چین با درخواست کاهش واردات نفت از ایران


سفر مرکل به چین با درخواست کاهش واردات نفت از ایران

از دیدارهای پیشین آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، و ون جیابو، نخست‌وزیر چین.

یکی از منابع دولتی آلمان روز سه‌شنبه خبر داد که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، قصد دارد از سفری که این هفته به چین دارد برای ترغیب مقام‌های چینی به کاهش واردات نفت از ایران استفاده کند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا هفته پیش توافق کردند تا از تاریخ یکم ژوئیه، اوایل تابستان، تمامی واردات نفت خود را از ایران متوقف کنند تا بدین‌وسیله بر فشارها علیه جمهوری اسلامی جهت توقف برنامه هسته‌ای‌اش بیفزایند.

خبرگزاری رویترز گزارش می‌دهد که «یک منبع دولتی آلمان» در آستانه سفر روز چهارشنبه آنگلا مرکل به چین در یک جلسه خبری از این تصمیم خانم مرکل خبر داده ‌است.

محور اصلی گفت‌وگوهای صدراعظم آلمان با مقام‌های چینی، اعتمادسازی تجاری میان چین و اتحادیه اروپا خواهد بود.

منبع دولتی آلمانی مورد اشاره رویترز در این جلسه گفته‌ است: «این در جهت منافع آلمان است که چین واردات خود از ایران را افزایش ندهد؛ و خوب خواهد بود اگر چین واردات خود [از ایران] را کاهش دهد.»

چین که از هم‌پیمانان حکومت ایران و از شرکای اصلی تجاری جمهوری اسلامی است همواره با استفاده از اهرم تحریم در مناقشه هسته‌ای با ایران مخالفت کرده و هم‌چنان تأکید داشته است که این مناقشه باید از طریق «گفت‌وگو و رایزنی» حل شود.

چین که بزرگ‌ترین مشتری نفت صادراتی ایران است هم‌چنان به خرید نفت از جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد و یانگ جیه‌چی، وزیر امور خارجه چین، روز ۲۶ ژانویه تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر توقف واردات نفت از ایران را «غیر سازنده» خواند.

اما با این وجود چین برای ماه‌های ژانویه و فوریه سال جاری، میزان خرید نفت از ایران را کاهش داده‌ است که به گفته مقام‌های چینی این اقدام به دلیل «عدم توافق طرفین» بر سر مفاد قرارداد صورت گرفته‌ است.

در همین حال با افزایش فشارهای ایالات متحده بر چین برای توقف خرید نفت از ایران، ون جیابائو، نخست‌وزیر چین، اوایل ماه جاری سفری به عربستان، امارات و قطر انجام داد و چند قرارداد مربوط به بخش انرژی با این کشورها امضا کرد.

در حالی که تلاش‌های قدرت‌های غربی برای مسدود کردن صادرات نفت ایران ادامه دارد، وزارت انرژی ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد هیچ گونه تصمیمی برای بستن راه صادرات نفت ایران ندارد و همچنین خرید نفت از ایران را متوقف نخواهد کرد.

یکی از مسئولان وزارت نفت هند نیز پیش از این اعلام کرده‌ است این کشور قصد ندارد میزان واردات نفت از ایران را کاهش دهد.

دوشنبه، بهمن ۱۰، ۱۳۹۰

دستگیری یک هکر ۱۴ ساله درجمهوری ننگین اسلامی ایران



دستگیری یک هکر ۱۴ ساله درجمهوری ننگین اسلامی ایران

رئیس پلیس تولید و فضای تبادل اطلاعات جمهوری اسلامی، فتا، روز دوشنبه با اعلام خبر دستگیری یک هکر ۱۴ ساله، اعلام کرد که روزانه ۳۶ سایت در ایران مورد حمله هکرها قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کمال هادیانفر در این نشست ضمن اعلام خبر دستگیری یک هکر ۱۴ ساله، توضیح داد: «۶۴ درصد مجران (اینترنتی) بین ۱۷ تا ۲۵ سال، ۳۲ درصد بالای ۲۵ سال و چهار درصد نیز زیر ۱۷ سال سن دارند.»

وی همچنین افزود که «۸۹ درصد» مجرمان در فضای مجازی را مردان و ۱۱ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

رئیس پلیس فتا در ادامه با اعلام این‌که روزانه «۳۶ سایت» در ایران هک می‌شوند، اظهار کرد که ۷۳ درصد از سایت‌های دولتی دارای ضعف امنیتی هستند و همچنین متذکر شد که «۶۰ درصد از بانک‌های دولتی» و «۴۰ درصد از بانک‌های خصوص» نیز از نواقص امنیتی رنج می‌برند.

به گفته رئیس پلیس فتا «در سه ماهه نخست سال جاری سه هزار و ۴۰۰ سایت، در سه ماهه دوم سه هزار و ۵۰۰ سایت و در سه ماهه سوم پنج هزار و ۸۴۰ سایت» در ایران هک شده‌اند.

پیش از این مدیر کمپانی گوگل از «استعداد غیر منتظره» ایران در جنگ سایبری سخن به میان آورده و گفته بود: «ایرانی‌ها، به دلایلی که به درستی برای ما روشن نیست، به طور غیرمنتظره‌ای در جنگ سایبری با استعداد هستند... بنابراین به وضوح ایرانی‌ها در آینده، تهدیدی برای امنیت سایبری به شمار خواهند رفت.»

کمال هادیانفر روز دوشنبه همچنین حفاظت از «هویت » و «اقتدار ملی» را از جمله وظایف پلیس فتا دانست و گفت این پلیس برای شناسایی جرایم سایبری به گشت زنی شبانه‌روزی در اینترنت مشغول است.

در راستای کنترل فضای مجازی در ایران، وزارت ارتباطات ایران نیز برنامه راه‌اندازی شبکه ملی اینترنت را به جریان انداخته است؛ طرحی که به گفته این وزارت‌خانه تا پایان سال ۱۳۹۴ به طور کامل اجرایی خواهد شد.

وزیر ارتباطات مردادماه سال جاری جمع‌آوری اطلاعات و مدیریت ایمیل‌ها در داخل کشور را یکی از اهداف اصلی راه‌اندازی شبکه ملی اینترنت دانست.

بر اساس قانون پنجساله برنامه پنجم توسعه، وزارت ارتباطات مکلف است «با رعایت موازین شرعی و امنیتی کشور»، نسبت به ایجاد و توسعه «شبکه ملی اطلاعات و مراکز داده داخلی امن و پایدار» اقدام کند و تا پایان این برنامه، «۶۰ درصد خانوارها و کلیه کسب و کارها» باید به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت متصل شوند.

به گفته رئیس پلیس فتا میزان کاربران اینترنت در ایران در حال حاضر «۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر» است. این در حالی است که روزنامه دنیای اقتصاد اواسط دی‌ماه بر اساس «نتایج طرح‌آمارگیری از کاربران اینترنت در سال ۱۳۸۹ توسط مرکز آمار ایران» تعداد کاربران این شبکه در ایران را «۱۱ میلیون نفر» اعلام کرده و تأکید کرده بود که «۸۵ درصد» مردم ایران به اینترنت دسترسی ندارند.

علی مطهری: انتقاد از رهبر حق هر شهروندی است


علی مطهری: انتقاد از رهبر حق هر شهروندی است

علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس، در مصاحبه‌ای از تلاش‌هایی سخن گفته که برای حذف روحانیت از حکومت می‌شود. او با نظر به نامه‌های انتقادی اخیر خطاب به  خامنه‌ای، ولی فقیه را "پاسخگو و انتقادپذیر" دانسته است.


علی مطهری، نماینده اصولگرای تهران، فرزند مرتضی مطهری است که به عنوان منتقد سرسخت دولت محمود احمدی‌نژاد شناخته شده است. او از مبتکران طرح سؤال از رئیس جمهور است که از یک سال پیش در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و پس از مدت‌ها کشمکش بر سر شمار امضاکنندگانش سرانجام با ۷۹ امضا در تاریخ هشتم آبان ماه (۳۰ اکتبر) رسمیت یافت.
روزنامه اینترنتی "ملت ما" در شماره امروز یکشنبه (۹ بهمن / ۲۹ ژانویه) خود مصاحبه‌‌ای با علی مطهری انجام داده که محور اصلی آن موضع‌گیری‌ها و تلاش‌هایی است که هدف آن‌ها حذف روحانیت از حکومت است.
نماینده اصولگرای مجلس هشتم در این مصاحبه نگران به حاشیه رانده شدن "انقلابیون اولیه" به دست "فرصت‌طلبان پنهان‌شده زیر عبای ولایت فقیه" است و به نظر می‌رسد که بدین سبب بر "پاسخگویی و انتقادپذیری" رهبری تاکید دارد.
مصاحبه مطهری را می‌توان از این جهت حلقه‌ای دانست از زنجیره‌ انتقادهای اخیر گروهی از اصولگرایان نظام جمهوری اسلامی به  علی خامنه‌ای که به صورت مقاله، نامه یا مصاحبه منتشر شده و گاه واکنش شدید "گروه‌های خودسر" را به دنبال داشته است: حسین علایی، سردار کنونی و فرمانده پیشین نیروی دریایی سپاه، غلامعلی رجایی و علی صنیع‌خانی، از فرماندهان پیشین سپاه، عماد افروغ، نماینده مجلس هفتم، و الیاس نادران، نماینده مجلس، از جمله اصولگرایانی بودند که در چند هفته اخیر انتقادهای خود را به شیوه‌های گوناگون بیان کردند.
احساس بی‌نیازی «جریان انحرافی» از روحانیت
علی مطهری در پاسخ به نخستین پرسش "ملت ما" در مورد وجود جریانی موسوم به "انحرافی"می‌گوید که به نظر او چنین جریانی را محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور، و معاون او، اسفندیار رحیم مشایی، نمایندگی می‌کنند. به گفته مطهری، این جریان «عقایدی درباره مسائل فرهنگی  دارد که با مبانی اسلامی و آرمان‌های انقلاب اسلامی سازگار نیست»، با «هدف سیاسی» از «مکتب ایران به جای مکتب اسلام» حرف می‌زند، به «وظیفه دولت اسلامی در امر به معروف و نهی از منکر» اعتقاد ندارد و تفکرش «شبیه تفکر دولت‌های سکولار است» که به زعم مطهری می‌گویند «ما در قبال اخلاق و رفتار و عقاید مردم مسئولیتی نداریم».
مطهری می‌گوید که برخلاف برخی نمایندگان تشکیل‌دهنده "جبهه پایداری" در مجلس، معتقد است که مشایی و احمدی‌نژاد در این "انحراف" با هم همراهند. وی مشکل اساسی این جریان را «احساس بی‌نیازی‌اش از روحانیت» توصیف کرده و می‌افزاید: «مشكل اينها اين است كه احساس خودكفايی در شناخت اسلام دارند و در نتيجه احساس بی‌‌نيازی از روحانيت به عنوان كارشناس دين و مرجع اسلام‌شناسی دارند. در نتيجه اهميتی برای مراجع تقليد و به‌طور كلی روحانيت قائل نيستند و خودشان بر اساس شرايط روز و مصالحی كه تشخيص می‌‌دهند تصميم می‌‌گيرند و از اين جهت شباهتی به گروه‌های منحرف قبل از انقلاب دارند.»
محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور، (راست) و رئیس دفتر او، اسفندیار رحیم مشاییBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور، (راست) و رئیس دفتر او، اسفندیار رحیم مشایی
«فرصت‌طلبان پشت نقاب دفاع از ولایت فقیه»
علی مطهری در پاسخ به سوال خبرنگار "ملت ما" در مورد «جریانی که می‌کوشد عناصر منتقد وضع فعلی کشور را به بیرون از مرزها براند و برای مثال از اصلاح‌طلب به عنوان مخالف یا معاند» نام ببرد، می‌گوید، هم اکنون «افراد فرصت‌طلب» در حال «معاندسازی» در کشورند. وی تاکید می‌کند: «عده‌ای كه برای انقلاب اسلامی زحمتی نكشيده‌اند و قدر اين انقلاب را نمی‌‌دانند و بسياری از آنها سنشان اقتضا نمی‌كند كه تاريخ اين انقلاب را درست درك كرده باشند، مدعی هستند كه ما انقلابيون راستين هستيم و بقيه يا از مردودين‌اند يا از خواص بی‌بصيرت يا فتنه‌گر، در نتيجه بسيای از انقلابيون راستين و اوليه را به حاشيه رانده‌اند.»
مطهری این افراد را "فرصت‌طلب" می‌خواند: «اینها در واقع فرصت‌طلبانی هستند که صرفا دنبال قدرتند. سوابق آنها هم نشان می‌دهد که از تقوای درستی برخوردار نیستند. [...] متاسفانه چون اینها در پشت نقاب دفاع از ولایت فقیه پنهان می‌شوند، بخشی از مردم عوام، فریب اینها را می‌خورند.»
تلاش "فرصت‌طلبان" برای حذف رفسنجانی
علی مطهری ضمن مطرح کردن تلاش این جریان برای به حاشیه راندن "انقلابیون اولیه" به اکبر هاشمی رفسنجانی،‌رئیس‌جمهور اسبق و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اشاره می‌کند و معتقد است که این جریان می‌کوشد او را از فضای سیاسی ایران حذف کند. او علت حمله به رفسنجانی را ترس از این شخصیت سیاسی می‌داند، چون از نظر مطهری، «شايد نخستين كسی كه آقای احمدی‌‌نژاد را شناخت و احساس خطر كرد و نحوه مديريت وی بر كشور را خطرناك توصيف كرد آقای هاشمی بود».
ضرورت مجلسی مستقل و روحانیتی اصلاح‌گر
مطهری همچنین به اینکه سپاه پاسداران پست‌های سیاسی و اقتصادی را در اختیار گرفته و در امور انتخابات دخالت می‌کند انتقاد می‌کند.
او معتقد است که جریان انحرافی به سختی بتواند روحانیت را از سیاست و حکومت حذف کند. شرط  ادامه حضور روحانیت در سیاست و حکومت از نظر این نماینده اصولگرا این است که «روحانیت اصلاح از درون را انجام دهد و نقص‌های خود را برطرف کند» و روحانیون در مورد «انحرافات و بدرفتاری‌ها» سکوت نکنند.
آیت‌الله علی خامنه‌ای به عنوان پیشنماز عید فطرBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  آیت‌الله علی خامنه‌ای به عنوان پیشنماز عید فطر
مطهری در ادامه از "نبود استقلال" به عنوان "بیماری" مجلس هشتم نام می‌برد و می‌گوید، بیشتر نماینده‌ها از اظهار نظر و انتقاد می‌ترسند. او به مورد نمایندگانی می‌پردازد که امضاکننده طرح سوال از رئیس‌جمهور بودند. به نظر او نمایندگان یا واهمه دارند که به خاطر ابراز عقیده رد صلاحیت شوند، یا ­ برداشتی نادرست از اصل ولایت فقیه دارند. به نظر او «ولایت فقیه ولایت اسلام و فقه است، نه ولایت شخص.»
به نظر مطهری، « مردم بايد برداشت درستی از ولايت فقيه داشته باشند تا مصلحان را به جای معاندان دفع نكنند و ثانيا فريب فرصت‌طلبان را كه پشت اين اصل پنهان می‌‌شوند و اهداف شخصی را دنبال می‌‌كنند نخورند».
انتقادپذیری رهبر
او در پایان مصاحبه موضوع انتقادپذیری و پاسخگویی رهبر جمهوری اسلامی را مطرح می‌کند. اصل نامه‌نگاری انتقادی خطاب به رهبر جمهوری اسلامی را درست و حق هر شهروند می‌داند. به نظر او، خود آیت‌الله خامنه‌ای انتقادپذیر است، اما اطرافیان او تاب انتقاد را ندارند: «رهبر انقلاب هم نشان داده‌اند كه به سوالات و انتقادات با روی ‌باز پاسخ می‌‌دهند و بارها اعلام كرده‌اند كه رهبری هم انتقادپذير و پاسخگوست. منتها گاهی مريدها و اطرافيان يك شخصيت كار را خراب می‌كنند، چون تمايل به بت‌سازی و عدم پاسخگويی آن شخصيت دارند. ضمنا ما بايد مسائل را با هم مخلوط نكنيم. ممكن است كسی سئوالی و حتی انتقادی از رهبری داشته باشد و در عين‌حال مطيع ايشان باشد.»
در پایان مصاحبه علی مطهری ضمن ابراز نظر در مورد آینده نظام سیاسی ایران با توجه به شرایط داخلی و خارجی، تحریم‌های بین‌المللی و تهدید به جنگ در خلیج فارس، همه را به اتحاد فراخوانده و از ادامه روندی که در دو سال اخیر در ایران جریان داشته ابراز نگرانی کرده است، روندی که طی آن منتقدان را به حاشیه رانده‌اند و با معترضان با خشونت رفتار شده است.
KG/BB

صالحی رجاله : غنی‌سازی را متوقف نخواهیم کرد


صالحی رجاله : غنی‌سازی را متوقف نخواهیم کرد

 

علی‌اکبر صالحی از قراردادن صفحه سوخت هسته‌ای در رآکتور تهران تا یک ماه آینده خبر داد. او در نشستی مطبوعاتی بستن تنگه هرمز را یکی از راه‌های پیش‌ روی ایران دانست و همچنین بار دیگر بر حمایت از رژیم اسد تاکید کرد.

 

علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه هجدهمین اجلاس سران اتحادیه آفریقا در آدیس‌آبابا اعلام کرد صفحه سوخت هسته‌ای ساخت ایران ظرف یک ماه آینده در راکتور تهران قرار خواهد گرفت.
اتحادیه آفریقا شامل ۵۴ کشور قاره آفریقاست و هدف آن حفظ صلح و ثبات در آفریقا و افزایش سهم این قاره در معادلات بین‌المللی‌ست. این سازمان از ۲۰۰۲ آغاز به کار کرد و  مقر اصلی این سازمان در آدیس‌بابا پایتخت کشور اتیوپی است.
به گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، صالحی در آدیس‌بابا درباره «صفحه سوخت هسته‌ای ۲۰ درصدی» به خبرنگاران گفت: «بعد از آن‌كه طرف‌های مقابل ما از تعهدات خود برای تامین سوخت راكتور تحقیقاتی تهران سرباز زدند، خودمان طبق حقوقی كه داریم به سمت غنی‌سازی ۲۰ درصد رفتیم.»
او گفت: «اگر چه طرف‌های مقابل تصور نمی‌كردند كه بتوانیم به غنی سازی ۲۰ درصد و تبدیل آن به صفحه سوخت دست یابیم اما آن‌ها خواهند دید كه ظرف یك ماه آینده صفحه‌های سوخت تولید كشورمان را در راكتور تحقیقاتی تهران قرار خواهیم داد.»
صالحی در حالی این سخنان را اظهار کرد که غرب همواره نگران برنامه هسته‌ای ایران بوده و به آن با سوء‌ظن نگریسته است. در یکی از آخرین اقدامات غرب علیه برنامه هسته‌ای ایران که غرب آن را ماجراجویی نظامی می‌داند، نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا تحریم شد.
مقامات جمهوری اسلامی همواره تاکید کرده‌اند که در پرونده هسته‌ای خود «شفاف» هستند. صالحی نیز در بدو ورود به آدیس‌بابا در جمع خبرنگاران بر این موضع بار دیگر پای فشرده بود. وی گفته بود که جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌ی برنامه‌ی اتمی‌اش چیزی برای مخفی کردن ندارد. از نظر وی، جمهوری اسلامی همواره همکاری تنگاتنگ و همه‌جانبه‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است.
شب گذشته (یک‌شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰/ ۳۰ ژانویه ۲۰۱۲) هیات بلندپایه‌ای از کارشناسان آژانس انرژی اتمی وارد تهران شدند. این ملاقات قرار است زمینه‌ساز گفت‌وگوی ایران و گروه ۵+۱ شود. گفته می‌شود این هیات احتمالا درخلال سه روز حضور خود در ایران، از تأسیسات هسته‌ای فردو در نزدیكی قم بازدید خواهد كرد. جمهوری اسلامی ابتدا با ورود دو کارشناس تسلیحات اتمی در میان اعضای گروه مخالفت کرده بود.
صالحی در کنفرانس خبری دیروز در اتیوپی درباره سفر بازرسان آژانس به تهران گفت: «ما در مورد انجام این ملاقات‌ها موافقت‌هایی کلی داشتیم و این اولین باری نیست که بازرسان آژانس به تهران سفر می‌کنند.» با این‌همه وی پذیرش اعطای هرگونه مشوق برای تعلیق غنی‌سازی اورانیوم را رد کرد و تاکید کرد: «غنی‌سازی حق قانونی ماست و طبق ان‌پی‌تی ‌آن را انجام می‌دهیم. هیچ‌کس حق ندارد از ما بخواهد که غنی‌سازی را متوقف کنیم.»
تاسیاست غنی‌سازی اورانیوم در نطنزBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  تاسیاست غنی‌سازی اورانیوم در نطنزمجلس قانون‌گذاری ایران در پاسخ به تحریم نفت از سوی اتحادیه اروپا طرحی دو فوریتی برای قطع صادرات نفت ایران به اروپا پیش از فرا رسیدن موعد تعیین شده در اول ژوییه ۲۰۱۲ را صادر کرد. صالحی در کنفرانس خبری درباره طرح مجلس ایران به خبرنگاران گفت: «مجلس حق دارد تصمیم بگیرد ما هم موظف به اجرای تصمیمات پارلمان هستیم.» وی تأکید کرد: «ما به تعهدات و قراردادهایی که با برخی کشورها در بخش صادرات نفت داریم به طور کامل عمل می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم تحریم‌ها در فعالیت‌های ایران خللی ایجاد کند.»
«تامین امنیت تنگه هرمز دسته‌جمعی است»
ایران اخیراً در پاسخ به چالش‌های رو به افزایش غرب بر سر راه پرونده اتمی آن خصوصاً از طریق ایجاد محدودیت برای صنعت نفت ایران تهدید کرده که تنگه هرمز را می‌بندد. در این‌باره از صالحی در کنفرانس خبری آدیس آبابا سوال شد. وی گفت: «امنیت تنگه هرمز برای ما بسیار مهم است این موضوع نه فقط برای ایران بلکه برای سایر کشورها نیز باید اهمیت داشته باشد.»
صالحی  تاکید کرد که ایران در مورد امنیت منطقه تنگه هرمز بسیار حساس است، و گفت: «ما برای تأمین امنیت این منطقه مهم تلاش می‌کنیم.» وی با این همه افزود: «اهمیت تأمین امنیت تنگه هرمز دسته جمعی است و همه کشورها باید نسبت به آن حساس باشند، ولی ما موافق نیستیم که کشورهای خارج از این منطقه بخواهند در امور آن دخالت کنند.»
دیگر مسئولان ایران نیز تا کنون مواضع متفاوتی در قبال بستن تنگه هرمز اتخاذ کرده‌اند. در یکی از آخرین اظهارنظرها محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، با اشاره به تحریم نفتی جمهوری اسلامی ایران از طرف اتحادیه اروپا ادعا کرد «حدود ۶۰ درصد از ذخایر نفت و گاز جهان در کنترل ایران است.» وی گفت: «نه فقط تنگه هرمز، که بیشتر تنگه‌های مهم جهان در کنترل ایران است.»
وزیر نفت ایران نیز روز شنبه در پایان جلسه هیات دولت خبر داد: «صادرات نفت را به زودی به برخی کشورها قطع می‌کنیم.»
تاکید بر حمایت از رژیم سوریه
صالحی در بخشی دیگر از اظهارات خود در جمع خبرنگاران به وضعیت سوریه اشاره کرد. او در این نشست بار دیگر به جانبداری از رژیم بشار اسد پرداخت و به طور شفاف درباره کمک‌های احتمالی خارجی به معترضان داخلی سوریه هشدار داد: «اگر اتفاق غیر منتظره‌ای در سوریه بیفتد هیچ‌کس نمی‌تواند پیامدهای آن را پیش‌بینی کند.» او به وعده بشار اسد برای برگزاری رفراندم درباره قانون اساسی این کشور اشاره کرد و گفت: «چرا برخی کشورها سعی دارند مانع از انجام این اصلاحات شوند؟»
صالحی با محکوم کردن دخالت‌های خارجی در امور داخلی سوریه گفت: «باید به سوریه این فرصت را داد که اصلاحات را در درون خود انجام دهد.»
به گزارش سازمان ملل در سوریه در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۵۴۰۰ نفر کشته شده‌اند. ایران متهم به همکاری و حمایت از رژیم اسد در سرکوب معترضان است. وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به اتیوپی نیز گفته بود: «دولت سوریه به مطالبات و خواسته‌های مردمش لبیک گفته، بنابراین دلیل و توجیه قانع‌کننده‌ای بر فشارهای رسانه‌ای و تبلیغاتی غربی‌ها و برخی اعراب به سوریه وجود ندارد.»

MZ/SI

کره‌جنوبی: برای پیوستن به تحریم نفتی ایران زمان می‌خواهیم


کره‌جنوبی: برای پیوستن به تحریم نفتی ایران زمان می‌خواهیم

 

مقام‌های کره‌جنوبی اعلام کرده‌اند که قصد دارند به تحریم نفت ایران بپیوندند، ولی برای این کار به زمان بیشتری نیاز دارند. کره‌جنوبی پنجمین واردکننده ‌نفت خام در جهان است و ۱۰ درصد نفت مورد نیاز خود را از ایران وارد می‌کند.

 

وزیر دارایی کره جنوبی روز دوشنبه (۳۰ ژانویه/۱۰ بهمن) گفت که کشورش برای پیوستن به تحریم‌های آمریکا علیه صنعت نفت ایران به زمان بیشتری نیازمند است.
واشنگتن از تمام متحدان خود خواسته است، در انطباق با تحریم‌هایی که ماه گذشته باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به تصویب رسانده است، سطح واردات نفتی خود از ایران را "به میزان قابل ملاحظه‌ای" کاهش دهند.
باک یه وان، وزیر دارایی کره‌جنوبی با اشاره به این‌که مذاکره با مقام‌های آمریکا در این زمینه در جریان است، خواستار آن شد که برای به حداقل رساندن آسیب‌های اقتصادی، کاهش واردات نفت از ایران به صورت گام به گام صورت گیرد.
کره‌جنوبی حدود ۱۰ درصد نفت خام مورد نیاز خود را از ایران تأمین می‌کند. ایران نیز به همین میزان ۱۰ درصد از نفت صادراتی خود را راهی کره‌جنوبی می‌کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر دارایی کره‌جنوبی به خبرنگاران گفت، هر ملتی شرایط متفاوت خود را دارد. بنابراین باید بسیاری عوامل را در نظر گرفت. به گفته وزیر دارایی کره جنوبی، از جمله باید روشن شود که با قراردادهای جاری چه باید کرد؟
باک یه‌ وان افزود، ما هم‌اکنون در حال گفت‌وگو با دولت آمریکا هستیم که خواست آنها برای کاهش خرید نفت از ایران به "میزان قابل ملاحظه" چه اندازه است. من فکر می‌کنم که این گفت‌وگوها به زمان بیشتری نیاز دارد.
Bildunterschrift:
کره‌جنوبی از متحدان بسیار نزدیک ایالات متحده آمریکا به شمار می‌رود. حدود ۲۸ هزار ۵۰۰ سرباز آمریکایی هم‌اکنون در کره‌جنوبی مستقر هستند. اما از سوی دیگر مبادلات اقتصادی گسترده‌ای با ایران دارد. بنابر گزارش‌ها کره جنوبی سالانه به ارزش ۶ میلیارد دلار نفت از ایران می‌خرد و حدود ۴ میلیارد دلار به این کشور کالا صادر می‌کند.
وزیر دارایی کره‌جنوبی گفت که عربستان سعودی پیشنهاد کرده که بر صادرات نفت خود به کره‌جنوبی بیافزاید. وی در عین حال خاطرنشان کرد که تغییر منبع نفتی و هماهنگ کردن سیاست‌ها به زمان نیاز دارد.
هفته‌ی آینده قرار است لی میونگ‌بک، رئیس جمهور کره جنوبی به عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی سفر کند. دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرده که هدف از این سفر «تأمین باثبات منابع انرژی» است.
وزیر دارایی کره جنوبی با اشاره به پیامدهای تحریم نفت ایران تصریح کرد که باید مانع از افزایش شدید بهای نفت در بازار جهانی شد.
دولت سئول در ماه دسامبر گذشته نام بیش از ۱۰۰ شرکت و شخص حقیقی ایرانی را در فهرست سیاه مالی خود قرار داد. این اقدام در چارچوب تلاش‌های بین‌المللی برای فشار به جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد تا مانع از دست‌یابی این کشور سلاح اتمی شود.
DK/MM

۱۴۰ فعال مدنی خواستار آزادی محمد سلیمانی نیا، مترجم، شدند



۱۴۰ فعال مدنی خواستار آزادی محمد سلیمانی نیا، مترجم، شدند

محمد سليمانی نيا

۱۴۰ تن از نويسندگان، روزنامه نگاران، هنرمندان و فعالان مدنی با امضای بيانيه ای نسبت به بازداشت محمد سليمانی نيا، مترجم، اعتراض کردند و خواستار آزادی فوری و بدون قيد شرط وی شدند. آقای سليمانی نيا روز بيستم دی ماه بازداشت شد.

اين روزنامه نگاران و فعالان مدنی آقای سليمانی نيا را مدير شبکه اجتماعی متخصصان ايران، طراح و ميزبان سايت صادق هدايت و از مسئولان اجرايی جايزه صادق هدايت معرفی کرده اند.

همچنين بر اساس اين بيانيه، پايگاه های خبری برخی نهادهای مدنی و سازمان های نيمه دولتی از جمله «ايران تئاتر»، «خانه موسيقی »، «بازنگار- خانه وبلاگ های فارسی زبان» و «وبلاگ فرهنگستان هنر» نيز توسط محمد سليمانی نيا ثبت و راه اندازی شده است.

محمد سليمانی نيا همچنين مترجم کتاب پروفروش «عطر سنبل، عطر کاج» نوشته فيروزه دوماست. فيروزه دوما، پس از بازداشت مترجم کتاب اش در ايران درباره او مطلبی نوشت و گفت که سليمانی نيا او را به ياد «شازده کوچولو» ی سنت اگزوپری می اندازد، او روح لطيفی دارد و توان تحمل زندان را نخواهد داشت.

خانم دوما همچنين تاکيد کرده بود که سليمانی نيا کتاب عطر سنبل، عطر کاج را با اجازه ی او ترجمه کرد و دليل انتخاب اين کتاب توسط او هم غير سياسی بودن آن بود.

امضا کنندگان اين بيانيه اعتراضی در عين حال نام سليمانی نيا را با اينترنت خصوصی در ايران پيوند داده اند و به گفته آنها، وی در سال ١٣٧۵ نخستين «آی. اس. پی» بخش خصوصی را راه اندازی کرد.

بر اساس اين بيانيه که خطاب به نهادهای بين المللی، هنرمندان، روزنامه نگاران، فعالان سياسی و اجتماعی و حقوق بشری نوشته شده، آمده است که محمد سليمانی نيا پس از چند مرحله احضار به نهادهای امنيتی در هفته های گذشته و فشارهای پياپی از سوی آنان، سرانجام روز بيستم دی ماه بازداشت شد و هنوز هيچ اطلاعی از وضعيت او در دست نيست.

امضا کنندگان اين بيانيه، بازداشت های مخفيانه و هر گونه اعمال فشار برای سرکوب مطالبات مدنی و جلوگيری از آزادی بيان را محکوم کرده اند و خواستار آزادی فوری و بدون قيد و شرط محمد سليمانی نيا شده اند.

در اين بيانيه از نهادهايی که توان مداخله در اين امر را دارند خواسته شده است تا حکومت ايران را به اجرای قوانين داخلی، تعهدات بين المللی و احترام به حقوق مدنی شهروندان اش تشويق و ترغيب کنند.

پانه تا: برای جلوگیری از دستيابی ایران به بمب هسته ای هر اقدامی انجام می دهیم


پانه تا: برای جلوگیری از دستيابی ایران به بمب هسته ای هر اقدامی انجام می دهیم

لئون پانه تا، وزير دفاع ايالات متحده آمريکا

لئون پانه تا، وزير دفاع ايالات متحده آمريکا، می گويد که ايران قادر خواهد بود تا يکسال ديگر به دانش توليد سلاح هسته ای دست پيدا کند ولی دو يا سه طول خواهد کشيد تا آن را عملياتی کند. وی گفت که دولت اوباما به تلاش خود برای جلوگيری از اين اقدام ايران ادامه می دهد.

آقای پانه تا که در برنامه «۶۰ دقيقه» شبکه تلويزيونی سی بی اس شرکت کرده بود اظهار داشت: «ايالات متحده آمريکا و رييس جمهوری روشن ساخته اند که خواهان آن نيستند ايران به سلاح هسته ای دست پيدا کنند.»

به گفته وی، تلاش ايران در اين زمينه «خط قرمز» ايالات متحده آمريکا محسوب می شود و «از آنجايی که ما در اين رابطه هدف مشترکی با اسرائيلی ها داريم برای آنها نيز اين يک خط قرمز است.»

وزير دفاع آمريکا می گويد، اگر واشينگتن اطلاعاتی مبنی بر اينکه ايران در حال دستيابی به اين سلاح است به دست آورد، «هر اقدامی را که لازم باشد برای توقف آن اتخاذ خواهد کرد.»

از وی پرسيده شد که آيا اين به مفهوم اقدام نظامی خواهد بود. پانه تا در پاسخ گفت: «هيچ گزينه ای از روی ميز برداشته نشده است.»

آزانس بين المللی انرژی اتمی در گزارش ماه نوامبر ۲۰۱۱ خود اعلام کرد که اطلاعات رسيده از ده کشور جهان و منابع خود «نشان می دهد که ايران فعاليت هايی را در ارتباط  با توسعه تجهيزات هسته ای دنبال کرده است.»

در اين گزارش به ۱۲ حوزه مشکوک در فعاليت های هسته ای تهران اشاره شده که «انفجارهای آزمايشی در محوطه ای فلزی در يک پايگاه نظامی» و «مطالعات درباره سوار کردن کلاهک هسته ای بر روی موشک های شهاب سه» از آن جمله اند.

به گفته آژانس بين المللی انرژی اتمی، اين آزمايش ها «ارتباط بسيار نزديکی به برنامه توليد سلاح هسته ای دارند.»

مقام های ايران گزارش آژانس را رد کرده و آن را بر پايه «مدارک ساختگی» سازمان های اطلاعاتی غربی عنوان کرده اند.

منابع غربی در گزارش های اخير خود ارزيابی مشابهی با برآوردهای دولت آمريکا در زمينه امکان دستيابی ايران به سلاح اتمی صورت داده اند.

هفته گذشته، موسسه علوم و امنيت بين الملل در گزارشی اعلام کرد که ايران قادر نخواهد بود تا در سال ۲۰۱۲ سلاح هسته ای توليد کند چرا که هنوز توانايی لازم برای توليد اورانيوم با غنای بالا برای استفاده در بمب هسته ای را ندارد.

در اين گزارش آمده است: «مادامی که ظرفيت غنی سازی اورانيوم در ايران در همين سطح پايين باشد به نظر نمی رسد ايران تصميم بگيرد که به سرعت به سوی ساخت بمب اتمی پيش برود.»

باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز سه شنبه در مراسم سخنرانی سالانه خود در کنگره آمريکا گفت که حل و فصل مسالمت آميز مسئله هسته ای ايران هنوز هم امکان پذير است.

وی اظهار داشت: «ترديدی نيست که آمريکا مصمم است از دستيابی ايران به تسليحات هسته ای جلوگيری کند و برای رسيدن به چنين هدفی هيچ گزينه ای از روی ميز کنار گذاشته نخواهد شد.»

جمهوری اسلامی ايران در حال حاضر به دليل تعقيب برنامه هسته ای خود تحت فشارهای شديد اقتصادی و سياسی بين المللی قرار دارد و کشورهای غربی از تهران خواسته اند تا برای راستی آزمايی فعاليت های هسته ای خود با آژانس همکاری کند.

روز شنبه هفته جاری هياتی بلندپايه از مقام های آژانس به تهران سفر کردند تا در باره ابهام های فعاليت های اتمی ايران مذاکرات سه روزه ای انجام دهند. هنوز نتيجه ای از روز اول مذاکرات که يکشنبه انجام شد منتشر نشده است.

یکشنبه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۰

دلار در ایران به نرخ مصوب دولتی بی اعتنا ماند دلار۱۷۷۰ذکرشده است



دلار در ایران به نرخ مصوب دولتی بی اعتنا ماند




«دلار تک نرخی از شنبه ۸ بهمن ماه با قیمت ۱۲۲۶ تومان عرضه می شود»

این موضوع را محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، روز پنج شنبه ۶ بهمن ماه در برنامه ساعت ۱۴ شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران بیان کرد و گفت:
«ارز تک نرخ شد و از روز شنبه بهای هر دلار ۱۲۲۶ تومان است.»

از سوی دیگر حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه ۸ بهمن ماه در گفت و گو با خبرگزاری مهر، از آن چه «اقدامات سربازان گمنام امان زمان برای شناسایی پشت صحنه های آشفتگی بازار ارز و طلا خبر داد و گفت:«اخلال گران بازار سکه و ارز شناسایی شدند.»
هر چند به گزارش خبرگزاری مهر، که بعد از ظهر روز شنبه ۸ بهمن ماه انتشار یافت:
«با اعلام ارز تک نرخی، خرید و فروش در بازار ارز رونق گرفت به طوری که در مقابل برخی صرافی‌هایی که ارز ۱۲۳۸ تومانی می‌فروشند، صف‌هایی از متقاضیان تشکیل شده است. در همین حال، برخی دیگر از صرافی‌ها هم عنوان می‌کنند که در حال حاضر خرید و فروش ارز ندارند.»

همین خبرگزاری اعلام کرد: «دلالان بازار ارز و صرافی هایی که دلار را با نرخ آزاد می فروشند، قیمت دلار در بازار سیاه را امروز ۱۷۵۰ تومان ذکر می کنند.»
برخی سایت های غیر رسمی نرخ دلار را ۱۷۷۰ تومان نیز عنوان کرده اند.
این در حالی است که نرخ دلار روز پنج شنبه ۱۷۳۰ تومان فروخته شد. احمد علوی، کارشناس اقتصاد مالی و استاد دانشگاه در سوئد، در زمینه اولین روز اجرای سیاست ارز تک نرخی به صدای آمریکا گفت:
«اولین نکته ای که می شود به آن اشاره کرد این است که اگر سیاست ها دولت برای فعالین اقتصادی و مردم قانع کننده بود، امروز مردم برای خریداری دلار صف نمی کشیدند، و بازار نمی بایست هم چنان التهاب خود را حفظ کند، بنابر این آن چه مشاهده می شود این است که هنوز التهاب در بازار وجود دارد، و هنوز تقاضا برای ارز به شکل روز افزونی بالا می رود. دومین مورد که می شود به آن اشاره کرد این است که علیرغم وعده تک نرخ کردن ارز سبب آن نشده است که دلار چند نرخی در بازار عرضه نشود. از این جهت عملا تک نرخی بودن در اولین روز اجرای سیاست ارز تک نرخی عملی نشده است، و اگر هم قرار است در بلند مدت عملی شود می بایست دو متغیر دیگر اقتصادی مثل نرخ بهره، و جریان ورود و خروج سرمایه هم آزاد شود، این مسئله در کوتاه مدت می تواند تا حدی التهاب بازار
ارز را کم کند، ولی در بلند مدت بازار ارز ایران نیازمند اصلاح ساختاری در عرصه اقتصاد کلان است تا بتواند به بدون وجود رانت نرخ ارز کاهش پیدا کند و به اصطلاح دلار تک نرخی شود.»

در اولین روز اجرای سیاست ارز تک نرخی، به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) که بعد از ظهر روز شنبه ۸ بهمن ماه انتشار یافت:
قیمت سکه طرح قدیم به ۸۱۰ هزار تومان و سکه طرح جدید به ۸۰۰ هزار تومان رسید. محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، در گفت و گو با همین خبرگزاری،« با تاكيد بر اين كه تا زماني كه بانك ارز ندهد، صرافي‌ها دلار براي فروش ندارند، گفت: افزايش تقاضاي خريد طلا بر روي طلا تاثير گذاشته و از سوي ديگر قيمت جهاني طلا افزايش يافته است.»

خبرگزاری فارس روز پنج شنبه ۶ بهمن ماه، از کاهش قیمت سکه به ۶۵۰ هزار تومان خبر داد.
احمد علوی، با اشاره به این موضوع که «که اقتصاد ایران یک اقتصاد منزوی از اقتصاد جهانی است و مکانیزم های بازار آزاد هم به شکل کامل در ایران اعمال نمی شود»، به صدای آمریکا گفت:

«نوسانات بین المللی کم ترین اثر را بر بازار ارز و سکه ایران دارد. هر گونه تحولی در بازار ارز و سکه ایران بیش تر از عوامل درونزای داخلی تغذیه می شود و تاثیر می پذیرد. عواملی از قبیل اعتماد به آینده، اعتماد به دولت و یا عوامل واقعی و بنیادی مثل عرضه و تقاضا برای بازار آزاد ؛ بنابر این اگر تحولی در نرخ طلا و سکه شده است ابتدا می بایست عامل را در میان عوامل درونزای داخلی جستجو کرد.»
در همین حال سایت الف، متعلق به احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی روز شنبه ۸ بهمن ماه، با اشاره به این موضوع که « ارزش ريال ايران در مقابل دلار طي ۳۰ سال گذشته در بازار آزاد ارز بيش از ۵۰ برابر كاهش يافته است.»

در گزارشی با عنوان «کدام دولت در حفظ ارزش ریال موفق تر بوده است ؟ » نوشته است: «آمارهاي رسمي بانك مركزي نشان مي‌دهد در طول سه دولت گذشته، ارزش پول ملي در دوره جنگ تحميلي ۳۴۸ درصد در دوران دولت آقای هاشمی ۲۹۵ درصد و در دوران دولت آقای خاتمي ۸۹ درصد كاهش داشته است.»
به نوشته همین سایت، «دولت احمدی نژاد تا قبل از بحران ارزی اخیر موفق ترین دولت از نظر حفظ ارزش ریال محسوب می شد و اگر عدم کفایت سیاسی احمدی نژاد در مجلس تصویب نشود و وی تا پایان دوره اش در سال ۹۲ رئیس جمهور باقی بماند و بتواند تا آن زمان نرخ دلار را کمتر از ۱۷۰۰ تومان نگه دارد، در آنصورت رشد نرخ ارز در دوره ۸ ساله وی کم تر از ۸۹ درصد زمان خاتمی خواهد شد و از نظر اسمی، دولت احمدی نژاد موفق ترین دولت در حفظ ارزش ریال باقی خواهد ماند.»
احمد علوی، در واکنش به گزارش سایت الف به صدای آمریکا گفت:
«به نظر می آید در این گزارش انصاف رعایت نشده است چون دسترسی دولت فعلی به در آمدهای کلان ارزی در نظر گرفته نشده است. دولت های قبلی منابع بسیار محدود ارزی در اختیار داشتند و اگر قرار است این مدال ثبات ارز به دولتی داده شود می بایست به دولتی داده شود که با کم ترین دسترسی به منابع ارزی توانسته است ارزش ریال را حفظ کند.»

در حالی سیاست ارز تک نرخی آغار شد، که نشست مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی که قرار بود صبح روز شنبه ۸ بهمن ماه، برای بررسی وضعیت بازار سکه و ارز برگزار شود، به علت عدم حضور نمانیدگان دولت لغو شد.

قیمت سکه دوباره افزایش یافت/ سکه تمام طرح جدید؛ 845 هزار تومان
قیمت سکه تمام طرح جدید امروز یکشنبه با 40 هزار تومان افزایش نسبت به روز شنبه به 845 هزار تومان افزایش یافت.
به گزارش خبرنگار مهر، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم و جدید امروز یکشنبه به ترتیب به 860 هزار تومان و 845 هزار تومان رسیده، ضمن اینکه قیمت هر قطعه نیم سکه بهار آزادی امروز 415 هزار تومان، ربع سکه 215 هزار تومان  و سکه گرمی نیز 110 هزار تومان بوده است.
این در حالی است که بعدازظهر شنبه نرخ هر قطعه سکه طرح قدیم 815 هزار تومان، طرح جدید 805 هزار تومان، نیم سکه 390 هزار تومان، ربع سکه 200 هزار تومان و سکه گرمی 110 هزار تومان بود.
قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز از 74 هزار تومان روز شنبه به 75 هزار و 720 تومان در روز جاری افزایش یافته، البته هر اونس طلا در بازارهای جهانی به 1738 دلاررسیده است.

رييس اتحاديه طلا و جواهر ايران: مردم ۱۰۰ تن طلا انبار کرده اند


رييس اتحاديه طلا و جواهر ايران: مردم ۱۰۰ تن طلا انبار کرده اند


رييس اتحاديه کشوری طلا و جواهر می گويد که مردم ايران ۱۰۰ تن طلا در منازل خود انبار کرده اند که اين مسئله توليد را مختل کرده است. گزارش های ديگر حاکی است که از يک ماه پيش تاکنون ۱۰ ميليون قطعه سکه طلا توسط دولت پيش فروش شده است.

در حالی که بازار سکه طلا در ايران از يک ماه پيش متلاطم است و قيمت ها به صورت مرتب در حال افزايش است، محمد کشتی آرای، ريس اتحاديه کشور طلا و جواهر روز يکشنبه گفت که ۱۰۰ تن طلا به صورت انباری و در منازل وجود دارد که توليد را مختل کرده است.

وی که در نشست مشترک روسای اتحاديه ها و اصناف کشور با رييس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز سخن می گفت، اظهار داشت: «افرادی که سال ۸۹ اقدام به خريد سکه و طلا کردند، با شرايط افزايش قيمت طی سال جاری ۴۳ درصد سود عايدشان شد.»

به گزارش خبرگزاری مهر، وی افزود: «کاهش سود سپرده ها انگيزه ای شد تا سرمايه ها به سمت سکه برود و باعث شد تا طی سال جاری افرادی که سکه خريده بودند، سود کلانی ببرند.»

قيمت سکه طلا طرح قديم در سال ۱۳۸۹ حدود ۴۳۵ هزار تومان بود ولی از يکسال پيش تا کنون بهای آن به دو برابر رسيده و در روز دوم بهمن ماه از مرز يک ميليون تومان گذشت.

به دنبال افزايش نرخ سود سپرده های بانکی از سوی بانک مرکزی ايران و تک نرخی شدن ارز، قيمت سکه طلا پايين آمد و تا مرز ۷۳۰ هزار تومان نيز سقوط کرد. با اين حال از روز شنبه، قيمت آن بار ديگر رو به افزايش گذاشته و اکنون به ۸۴۵ هزار تومان رسيده است.

بانک مرکزی ايران برای مقابله با افزايش قيمت طلا اقدام به پيش فروش سکه کرده و بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، در فاز نخست پيش فروش سکه – از ۲۹ آذر تا سوم بهمن ماه سال جاری- در مجموع ۱۰ ميليون قطعه سکه پيش فروش شده است.

در فاز اول، قيمت سکه پيش فروش شده با تحويل چهار ماهه ۵۴۶ هزار تومان بود که در فاز دوم، اين قيمت از سوی بانک مرکزی به ۶۲۷ هزار تومان افزايش يافت.

بانک مرکزی ايران می گويد که با پيش فروش ده ميليون قطعه سکه، بيش از پنج هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان نقدينگی سرگردان به حساب بانک ملی واريز شده است.

گزارش مهر حاکی است، در دو روز نخست فاز دوم پيش فروش سکه که از سوم بهمن آغاز شد، حدود دو ميليون قطعه سکه تمام بهار آزادی در شعب بانک ملی پيش خريد شد.

بازار ارز و سکه در ايران پس از آن رو به تلاطم رفت که رييس جمهوری آمريکا روز ۳۱ دسامبر سال گذشته لايحه تحريم بانک مرکزی جمهوری اسلامی را امضا کرد و دوشنبه هفته گذشته نيز، اتحاديه اروپا هرگونه خريد نفت، تجارت با بانک مرکزی ايران و صادرات طلا و جواهر به ايران را ممنوع کرد.

به رغم ادامه آشفتگی در بازار ارز و طلا، شمس الدين حسينی، وزير اقتصاد، روز يکشنبه تاکيد کرد که مشکل ارز و سکه حل شده است.

اين در حالی است که در جلسه غير علنی مجلس برای بررسی اين موضوع اعلام شد که نمايندگان مجلس از توضيحات مسوولان اقتصادی قانع نشده و آنها حرف تازه ای در اين زمينه نداشتند. 

حکم اعدام سعید ملک‌پور به اتهام «افساد فی الارض» تایید شد



حکم اعدام سعید ملک‌پور به اتهام «افساد فی الارض» تایید شد

سعید ملک‌پور

خبرگزاری‌ های ایران روز یکشنبه به طور رسمی از تایید حکم اعدام سعید‌ ملک‌پور از سوی دیوان عالی کشور خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری نیمه رسمی فارس، پرونده سعید ملک‌پور «پس از رفع نواقص، مجددا در دیوان عالی کشور رسیدگی» و حکم اعدام وی بار دیگر از سوی این دیوان تایید شده است.

قویه قضائیه سعید ملک پور را به «راه‌اندازی سایت‌های پورنوگرافی» و  «افساد فی‌الارض» متهم کرده است.

خبرگزاری فارس در حالی از رفع نواقص پرونده آقای ملک‌پور سخن به میان آورده است که خواهر آقای ملک‌پور ۲۸ دی‌ماه در گفت‌و‌گو با رادیو فردا، ضمن اعلام تایید شفاهی حکم اعدام سعید ملک‌پور تاکید کرده بود که نواقص این پرونده برطرف نشده است.

مریم ملک‌پور به رادیو فردا گفته بود که دیوان عالی کشور پیشتر پرونده را برای برطرف شدن برخی نواقص پس فرستاده بود، اما به گفته وی این پرونده بدون هیچ‌گونه تغییر و به همان شکل قبلی به دیوان بازگردانده شده و دیوان نیز بر اساس همین پرونده، حکم اعدام سعید ملک‌پور را تعیین کرده است.

خبرگزاری مهر نیز در گزارشی از تایید حکم اعدام این متهم در دیوان عالی خبر داده و نوشته است: «پس از گذشت هزار روز از آغاز بررسی پرونده سعيد ملک پور (مدير سايت غيراخلاقی آويزون) و يک بار لغو حکم اعدام وی، در نهايت ديوانعالی با تایيد رد نواقص پرونده حکم اعدام او را صادر کرد.»

آقای ملک‌پور که از سال ۲۰۰۴ به کانادا رفته و دارای اقامت این کشور است، پس از بازگشت به ایران برای دیدار از پدر بیمار خود، در سال ۲۰۰۸ بازداشت شد.

وی که از سه سال پیش در زندان به سر می‌برد، از سوی دستگاه قضایی ایران متهم به «افساد فی‌الارض» است، اتهامی که به گفته خانواده وی و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری، مربوط به استفاده سایت‌های پورنوگرافی از برنامه ابداعی آقای ملک‌پور برای انتشار عکس در اینترنت بوده است.

وکلا و خانواده آقای ملک‌پور بارها تاکید کرده‌اند که سعید ملک‌پور تنها مبدع این نرم‌افزار بوده و اطلاعی از محل استفاده آن نداشته است.

صدور حکم اعدام برای سعید ملک‌پور واکنش‌های مختلفی را در جهان به همراه داشته است.

روز ۲۹ دی‌ماه سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از اعدام قریب الوقوع سعید ملک‌پور، خواستار لغو این حکم شد.

همچنین دولت کانادا تاکنون چندین بار صدور حکم اعدام برای سعید ملک‌پور را محکوم کرده و خواستار آزادی وی شده است.

در همین خصوص وبسایت خبری جرس، نزدیک به اصلاح‌طلبان نیز هشتم بهمن‌ماه با انتشار تصاویری از برگزاری تجمعی در تورنتو در حمایت از سعید ملک پور خبر داده و تاکید کرده است که هفته گذشته نیز تجمعات دیگری در مونترال کانادا برگزار شده است.

جمعه، بهمن ۰۷، ۱۳۹۰

روزهای سیاه تری در انتظار اقتصادجمهوری اسلامی ایران است»


روزهای سیاه تری در انتظار اقتصادجمهوری اسلامی  ایران است»

بازار داغ ارزو طلا درایران کمی سردتر شده است. دلار به پایین‌تر از دوهزار تومان و سکه به زیر یک میلیون تومان برگشت. اما برخی اقتصاددانان معتقدند این فروکش کردن، موقتی است و قیمت ارز وطلا دوباره در ایران افزایش خواهد یافت.


تب فرو نشست، لااقل موقتا، دلار ۱۷۰۰ تومان و سکه ۷۳۰ هزار تومان. تمهیدات دولت گویا موثر واقع شد؛ بالا بردن نرخ بهره بانکی، تک نرخی کردن ارز و پیش‌فروش سکه تا زمانی که به گفته رئیس کل بانک مرکزی تقاضا برای آن به شدت کاهش یابد، اقدامات دولت برای مهار بازار سرکش طلا و ارز بود و حالا گویا این اقدامات جواب داده است.
هرچند روز پنج‌شنبه ۶ بهمن قیمت سکه تا حوالی ظهر چهار بار تغییر کرد، اما به گزارش خبرآنلاین روز جمعه قیمت‌ها تا حدودی تثبیت شد. این تثبیت اما به عقیده‌ی جمشید اسدی استاد اقتصاد دانشگاه پاریس، پایدار نخواهد ماند. او دو دلیل برای این پیش‌بینی ‌خود بر می‌شمرد: «یکی این‏که هنوز نرخ بهره‏‏‏ی ۲۲درصدی‏ای که بانک اعلام کرده به سپرده‏های مردم می‏دهد، بسیار کم‏تر از نرخ تورم است که بعضی از برآوردها آن را حتی تا ۵۰ درصد در نظر گرفته‏اند. دلیل دوم این‏که من مطمئن نیستم که با ارز تک‏نرخی یا ۱۲نرخی، دولت ارز کافی داشته باشد برای این‏که به تقاضاها پاسخ بدهد. در نتیجه، من فکر می‏کنم این سیاست دولت بعد از اثر تبلیغاتی‏ای که برای چند روز خواهد داشت، دوباره با ورشکستگی مواجه خواهد شد و قیمت‏ها دوباره افزایش پیدا خواهد کرد».
بشنوید: گفت و گو با جمشید اسدی
نرخی که دولت برای دلار اعلام کرده ۱۲۲۶ تومان است و بانک مرکزی طی بخشنامه‌ای اعلام کرده صرافی‌ها تنها مجازند ۳ تا ۵ درصد گران‌تر از این قیمت، دلار را عرضه کنند. در بخشنامه بانک مرکزی تصریح شده که پروانه فعالیت صرافی‌های متخلف باطل خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی نیز در مصاحبه اختصاصی خود با واحد مرکزی خبر از "تمهیداتی" سخن گفته که دولت فراهم کرده تا ارز از کانال‌های غیررسمی عرضه نشود. وی از جمله به پرداخت ارز به مسافران اشاره کرده و گفته است: «برای مسافر باید اطمینان پیدا کنیم که این ارز حتما خارج می‌شود بنابراین در گیت فرودگاه پول را به مسافران می‌دهیم».
جمشید اسدی می‌گوید حتی با ارز تک‌نرخی هم دولت توانایی پاسخ دادن به تقاضای بازار را نداردBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: جمشید اسدی می‌گوید حتی با ارز تک‌نرخی هم دولت توانایی پاسخ دادن به تقاضای بازار را ندارداما پرسش اینجاست که این کنترل‌ها چگونه صورت خواهند گرفت؟ آیا دولت می‌تواند در هر صرافی یک مامور بگذارد؟ پاسخ جمشید اسدی به این پرسش‌ها منفی است: «همان‏طوری که دولت جمهوری اسلامی توانسته ماهواره، مشروب و ویدئوهای ممنوع را کنترل کند، ارز را هم خواهد توانست کنترل کند. کما این‏که به اعتبار گزارش‏های قابل اتکا، برخی از محافل رانت‏خوار در دونرخی بودن ارز سهیم هستند و از آن سود می‏برند و حتی زمز‏مه‏هایی بود که خود دولت هم بخشاً چنین کاری را می‏کند. به هیچ عنوان دولت نخواهد توانست بازار را کنترل کند».
جمشید اسدی می‌گوید مسئله ساده است، تقاضای شدیدی برای ارز وجود دارد و علت آن هم این است که مردم نگران از بین رفتن قدرت خرید خود هستند. در نتیجه تقاضا برای ارز بالاست، حتی برای کسی که مسافرت نمی‏کند. او می‌گوید: «کسی که پول دارد، ریال دارد، می‏‏داند ۱۰ روز بعد ارزش پول‏اش پایین آمده است. وقتی دلار دارد، می‏داند که ارزش آن پایین نیامده است. گیرم پای‏اش را از چارچوب ایران بیرون نگذارد؛ امروز می‏خرد، ۱۰ روز بعد می‏فروشد، می‏داند سودی دارد و قدرت خرید خودش را تا اندازه‏ای حفظ می‏کند. این تقاضا از بین رفتنی نیست».
تحریم‌ها مزید بر علت است
جمشید اسدی تحریم خرید نفت ایران از سوی اروپا و نیز بلوکه کردن دارایی‌های بانک مرکزی ایران را دلیل عمده دیگری بر نوسانات قیمت طلا و ارز می‌داند و معتقد است تنش افروزی‌های سرسختانه جمهوری اسلامی که ایران را به لحاظ سیاسی و اقتصادی در جهان منزوی کرده نیز بر این شرایط بد اقتصادی تاثیرگذار است.
او می‌گوید: «تحریم به یک روایت یعنی داد وستد با کشور کم شود. وقتی داد وستد جهانیان با کشور کم شود یعنی تقاضا برای ریال که پول ملی ماست کم می‌شود. وقتی تقاضای جهان برای پول ملی ما کم شود، بدیهی است که بر ارزش آن تاثیرگذار خواهد بود و این یکی از مهمترین دلایل سقوط ارزش ریال است».
در ابتدای شروع نوسانات قیمت ارز و طلا در ایران، دکتر فریدون خاوند استاد اقتصاد در گفت و گو با دویچه‌وله تصریح کرده بود که تا روابط خارجی ایران بهبود نیابد، قیمت ارز و طلا پایین نخواهد آمد.
وی در آن گفت و گو اظهار داشت: «به صورت مقطعی شاید بتوان دلار یا یورو را مقداری پایین آورد ولی در درازمدت سیر تحول ارز در ایران به سوی افزایش و صعود می‌رود، مگر آن که وضعیت روابط خارجی و بازرگانی ایران با دنیا از حالت تنش‌‌آلود فعلی خارج شود».
میترا شجاعی
تحریریه: بهمن مهرداد

نامه قطع یارانه 10میلیون نفریارانه در هفته اینده ارسال خواهدشد

نامه قطع یارانه 10میلیون نفریارانه در هفته اینده ارسال خواهدشد

محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها
دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها در ایران روز جمعه، هفتم بهمن‌ماه، اعلام کرد که ده میلیون نفر از «پردرآمدها» از هفته آینده نامه‌ای دریافت خواهند کرد مبنی بر این که باید «از گردونه دریافت یارانه نقدی حذف شوند». این مقام با این حال گفته است که انصراف از این امتیاز «اختیاری» است.

حدود یک ماه پس از آن که دولت محمود احمدی‌نژاد اعلام کرد که «به دنبال حذف یارانه پردرآمدهاست»، اکنون محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها، می‌گوید که اسامی ده میلیون نفر در این زمینه در حال نهایی شدن است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از آقای فرزین، «از دیدگاه ما حدود ده میلیون نفر باید از گردونه دریافت یارانه نقدی حذف شوند».

اعلام این خبر در حالی است که همان یک ماه پیش علی لاریجانی، رئیس مجلس، حذف عده‌ای از مردم از این طرح را «مغایر قانون» دانسته و در این باره به دولت آقای احمدی‌نژاد هشدار داده بود.

محمدرضا فرزین با اعلام این که از هفته آینده در این باره با این ده میلیون نفر نامه‌نگاری آغاز خواهد شد، ابراز امیدواری کرده است که «این افراد خودشان مراجعه کرده و از دریافت یارانه انصراف دهند».

به گفته دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها، «انصراف دادن از دریافت یارانه نقدی اختیاری است و نامه‌نگاری با این افراد نیز دعوت به خودانصرافی است».

محمدرضا فرزین در هفته نخست دی‌ماه اعلام کرده بود که «اقشاری که از نظر دولت مرفه هستند باید از گردونه یارانه نقدی خارج شوند که این حدود ۱۰ میلیون نفر را شامل می‌شود».

در همان زمان او در این باره افزود: «بر اساس برآورد ما کسی که یارانه بین پنج تا ۱۰ درصد درآمد ماهیانه وی را تشکیل می‌دهد از نظر دولت مرفه است و نیازی به یارانه ندارد.»

این در حالی است که در همان زمان غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس، از «حذف ۲۰ میلیون نفر» از چرخه دریافت یارانه «به لحاظ رفاه اجتماعی و به این خاطر که به لحاظ مالی نیازی به دریافت یارانه ندارند» خبر داد.

دولت محمود احمدی‌نژاد در ابتدا به دلیل فقدان «تحلیل دقیق از وضعیت معیشتی مردم» تصمیم گرفت به همه مردم ایران یارانه نقدی بدهد، اما حال پس از یک سال به این نتیجه رسیده است که بخشی از دریافت‌کنندگان یارانه جزء اغنیا و اقشار مرفه هستند و نیازی به یارانه ندارند.