چهارشنبه، بهمن ۰۵، ۱۳۹۰

رئیس جمهوری آمریکا:حل مشکل هسته ای ایران «ازطریقی مسالمت آمیز کماکان ممکن است»



رئیس جمهوری آمریکا:حل مشکل هسته ای ایران «ازطریقی مسالمت آمیز کماکان ممکن است»

سخنرانی باراک اوباما در مقابل اعضای کنگره آمریکا - واشنگتن ٢٤ ژانویه ٢٠١٢
سخنرانی باراک اوباما در مقابل اعضای کنگره آمریکا - واشنگتن 
REUTERS/Saul Loeb/Pool

نوشتۀ فواد روستائی
باراک اوباما- رئیس جمهوری آمریکا ضمن بیان این مطلب که نباید تردیدی وجود داشته باشد که آمریکا برای بازداشتن ایران از دست یابی به جنگ افزار هسته ای همۀ گزینه ها را روی میز قرار داده است افزود با وجود این، حل این مشکل «از طریقی مسالمت آمیز کماکان ممکن است».

چهل و هشت ساعت پس از اقدام اتحادیۀ اروپا مبنی بر تحریم نفت و بانک های مرکزی و تجارت جمهوری اسلامی ایران، واکنش رهبران جهان به این تصمیم ادامه دارد.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا،که پریشب از اقدام اتحادیۀ اروپا تجلیل کرده و آن را نشانۀ یکپارجگی جامعۀ بین المللی در برابر تهدید هسته ای ایران دانسته بود، دیشب طی سخنانی در مقابل اعضای کنگرۀ این کشور اعلام کرد که گزینۀ دیپلماتیک در ارتباط با بحران هسته ای ایران هنوز مطرح است.
رئیس جمهوری آمریکا ضمن بیان این مطلب که نباید تردیدی وجود داشته باشد که آمریکا برای بازداشتن ایران از دست یابی به جنگ افزار هسته ای همۀ گزینه ها را روی میز قرار داده است افزود، با وجود این، حل این مشکل «ازطریقی مسالمت آمیز کماکان ممکن است».
اوباما در نطق سالیانۀ خود در کنگره گفت: اگر جمهوری اسلامی ایران تغییر مسیر داده و به تعهدات بین المللی خود عمل کند، جایگاه خویش را در جامعۀ جهانی باز خواهد یافت.
در لندن، ویلیام هیگ- وزیر امورخارجۀ انگیس، نیر به نوبۀ خود گفت بر این نکته تأکید می کند که کشورش خواهان اقدام نظامی علیه ایران نیست و چنین گزینه ای را تجویز نمی کند.
وزیر امورخارجۀ انگلیس بدون یادآوری اعزام یک کشتی جنگی خود به تنگۀ هرمز در روزهای اخیر، گفت نقش نیروهای مسلح حفظ آمادگی برای مقابله با هر پیشامد احتمالی است اما لندن در پی اقدام نظامی علیه تهران نیست.
به گفتۀ ویلیام هیگ، هدف انگلیس ارسال پیامی محکم به ایران در ارتباط با فعالیت های هسته این کشور و اهمیت آزادی کشتیرانی در تنگۀ هرمز است.
وزیر امور خارجۀ انگلیس تأکید کرد که هر کوششی از سوی جمهوری اسلامی ایران برای بستن تنگۀ هرمز غیر قانونی و محکوم به شکست است.
در اسرائیل، بنیامین نتانیاهو- نخست وزیر این کشور، بار دیگر از آنچه سکوت جهان در مقابل ایران می خواند انتقاد کرد و گفت هفتاد سال پس از کشتار یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم به وسیلۀ نازی ها، شمار کسانی که در مقابل تهدید های ایران مبنی بر محو اسرائیل از نقشۀ جهان سکوت می کنند کم نیست.
نتانیاهو در سخنان خود در پارلمان اسرائیل، یهودی ستیزی نازی ها و تهدید های اسرائیل از سوی جمهوری اسلامی ایران را دو پدیدۀ یکسان دانست.
در پاریس، ژان ماری لوپن- رهبر افتخاری حزب راست افراطی "جبهۀ ملی" فرانسه، طی یک برنامۀ تلویزیونی به دفاع از رژیم های تهران و دمشق پرداخت و از حق جمهوری اسلامی ایران برای داشتن فناوری هسته ای از جمله نظامی آن دفاع کرد.
ژان- ماری لوپن در اظهار نظر در مورد تحریم های تازۀ اتحادیۀ اروپا علیه ایران این تحریم ها را بی ثمر و زیانبار دانست.
رئیس افتخاری "جبهۀ ملی" گفت، در این منطقه از جهان کشورهای دیگری چون اسرائیل و پاکستان دارای بمب اتمی هستند و ایران تها کشور در این ارتباط نیست.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر