سه‌شنبه، مرداد ۱۰، ۱۳۹۱

وکیل سه کوهنورد آمریکایی: حتی اتاق خواب من شنود است



مسعود شفیعی که وکالت چند پرونده مطرح سیاسی از جمله پرونده سه آمریکایی متهم به جاسوسی در ایران را برعهده داشته از فشارهای وارد شده از دستگاه امنیتی ایران به خود پرده برداشته است. وی می‌گوید حتی اتاق خواب او شنود می‌شود.
مسعود شفیعی، وکیل سه آمریکایی زندانی در ایران که مهرماه گذشته نهایتاَ آزاد شدند، در گفت‌وگو با "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" از فشارهای دستگاه‌های امنیتی این کشور بر خود پرده برداشت.
سارا شورد، شین بائر و جاشوا فتال، ۳ کوهنورد آمریکایی که می‌گویند به اشتباه مرز ایران و عراق را در منطقه کردستان رد کرده بودند، در ۸ مرداد ۱۳۸۸ (۳۱ ژوئیه ۲۰۰۹) توسط نیروهای جمهوری اسلامی دستگیر و متهم به ورود غیرقانونی به کشور و جاسوسی شدند. در نهایت شورد در شهریور ۱۳۸۹ و بائر و فتال در بهار ۱۳۹۰ آزاد شدند. آقای شفیعی وکیل این سه تن بوده است که اکنون تحت فشار قرار دارد. وی می‌گوید مکالماتش "حتی در اتاق خواب" شنود می‌شود.
به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، آقای شفیعی که اندکی پس از خروج موکلانش برای دیدار با فرزندانش راهی خارج از کشور بود، در فرودگاه و پس از اینکه مهر خروج روی پاسپورت او خورد، توسط نیروهای لباس شخصی وزارت اطلاعات از فرودگاه خارج و پاسپورتش توقیف شد.

آقای شفیعی وکیل کیان تاجبخش نیز بوده است آقای شفیعی وکیل کیان تاجبخش نیز بوده است

به گفته آقای شفیعی وقتی (ماموران اطلاعات) به منزل او مراجعه کرده‌اند به پسرش گفته‌اند: «بابات آمریکایی‌ها را آزاد کرد حالا خودش باید برود آن‌جا.» وی می‌گوید: «من هم اکنون از اولین حقوق زندگی‌ام مثل ملاقات با خانواده‌ام محروم هستم. خواهرم در خارج از کشور فوت شد نتوانستم برای مراسم او بروم و همین طور نمی‌توانم فرزندانم را که در خارج از ایران هستند ببینم و به علاوه برایم مشکلات شخصی و معیشتی فراهم کردند.»
شفیعی همچنین وکیل برادران علایی (دو پزشک فعال در حوزه بیماری ایدز که در سال ۱۳۸۷ دستگیر و پس از سه سال آزاد شدند) و کیان تاجبخش (استاد دانشگاه و فعال جامعه مدنی که تا کنون دو بار در زندان بوده است) و همچنین تعدادی از فعالان کارگری نظیر رضا شهابی و رسول بداقی بوده است.
وی درباره بازجویی‌های خود به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران توضیح داده است. شفیعی گفت که در جلسه بازجویی خود توسط ماموران وزارت اطلاعات شاهد تلاش برای "کثیف کردن پرونده" از طریق طرح مسائلی بوده که به پرونده ربطی نداشته است.
شفیعی بیان کرد این‌که حتی می‌دانند در «اتاق خواب من چه می‌گذرد» همه این‌ها تخلف است: «به من شماره رمز ای‌میل و یا فیس‌بوکم را می‌گویند که ما همه چیز را می‌دانیم. اگر چه در ظاهر قضیه ممکن است محترمانه برخورد کنند.»
این وکیل دادگستری در این گفت‌وگو درباره امنیت جانی خود نیز ابراز نگرانی کرد. وی گفت: «همکاران من که الان زندانی هستند حداقل به لحاظ جانی امنیت دارند، چون جایی مثل سازمان زندان‌ها مسوول جان آن‌هاست. اما من این را هم در مورد خودم نمی‌بینم. وقتی من این موضوعات را منعکس کردم، من را خواستند و بازجویی طولانی صورت گرفت.»
از ممنوع‌الخروجی تا بازجویی درباره مسایل شخصی
مسعود شفیعی در توضیح آن‌چه پس از خروج سه موکل آمریکایی‌اش بر او گذشته است، گفت: ‌«چند روز پس از رفتن سه موکل آمریکایی‌ام در پرونده‌ی موسوم به کوهنوردان (ششم مهرماه ۱۳۹۰)، ۷-۸ نفر از وزارت اطلاعات به منزل ما آمدند، مدارک شخصی و کاری مرا با خود بردند. در بدو ورود به منزل از آن‌ها حکم تفتیش خواستم که نشانم دادند. در حکم نوشته شده بود که مرا بعد از جستجوی خانه با خود به زندان اوین ببرند. بعد از آن به دفتر کارم آمدند و رایانه‌ها و پرونده‌های سیاسی-امنیتی افرادی که وکالت آن‌ها را به عهده داشتم با خود بردند. عازم اوین شدیم. نزدیک اوین یکی از این افراد گفت که به جای زندان به منزل برگردیم. همان روز مدارک را هم به من پس دادند. به آن‌ها گفتم که دو روز دیگر مسافر هستم چون خواهرم فوت کرده و باید بروم بچه‌هایم را درخارج از کشور ببینم. اگر قرار است ممنوع‌الخروج باشم به من بگویید. گفتند نه و حتی پاسپورت من را پس دادند.»
با این‌همه به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران شفیعی روز ۱۰ مهرماه ۱۳۹۰ در فرودگاه ممنوع‌الخروج اعلام می‌شود و از سفر باز می‌ماند. اکنون به رغم آن‌که ۱۰ ماه از آن زمان می‌گذرد همچنان آقای شفیعی ممنوع‌الرخوج است و حتی به رغم مراجعه به شعبه ۶ اوین (جایی که پرونده‌اش هست) می‌گوید که جواب مناسبی نگرفته است.
او می‌گوید در بازجویی‌ها هیچ اتهامی به وی تفهیم نشده است. وی گفت: «چیزی که من استنباط کردم این بود که خصوصی‌ترین حریم‌های زندگی من تحت شنود بوده و شاید هنوز هم هست.»
وی همچنین در خصوص بازجویی‌هایش بیان داشت: «نماینده دادستان به من می گوید چرا از خانواده‌هایی مثل رسول بداقی و یا رضا شهابی حق الوکاله نمی‌گیرید؟ خوب من چه بگویم؟ من می‌گویم چطور از این خانواده با وضع مالی نامناسب می‌توانم حق‌الوکاله بگیرم؟ می‌خواهند این تلقی را ایجاد کنند که من حتما از جایی پول می‌گیرم. به من می‌گویند که فلان کس که به شما زنگ می‌زند از رسانه‌های سازمان مجاهدین است. من وکیلم، درمورد موکلم اطلاع‌رسانی می‌کنم. من ناچار هستم در مورد موکلانم در حدود کلیا خبر بگیرم. البته به صورت رسمی کسی به من نمی‌گوید کار نکن اما این اتفاقی است که در عمل در حال رخ دادن است.»
وکلا مثل بچه‌یتیم در خیابان‌رها شده‌اند
آقای شفیعی همچنین به اینکه به خانواده امیرحکمتی، شهروند آمریکایی-ایرانی، که هم اکنون در زندان به سر می برد گفته‌اند که نمی‌توانند وی را به عنوان وکیل انتخاب کنند اشاره کرد. وی از عملکرد "کانون وکلا" در دفاع از وکلای تحت فشار یا زندانی انتقاد کرد.
شفیعی گفت: «کانون وکلا که داعیه مستقل بودن را دارد، برای این راه‌اندازی نشده که سالی یک بار پرونده را تمدید کند، یا سالی یک بار جشن استقلال بگیرد. کانون وکلا ما را مثل بچه یتیم در خیابان رها کرده و هر کسی از بقال و نجار و سوپری وکفاش پس گردن ما می‌زند هیچ کس هم نیست جواب بدهد.»
وی توضیح داد: «من رونوشت نامه‌هایم به دادستانی را به کانون وکلا داده‌ام. هیات مدیره کانون وکلا انتخاب نمی‌شود که عافیت‌طلبی کند. البته نمی‌خواهم به کسی جسارتی کنم اما می‌خواهم بگویم که عافیت‌طلبی دیده می‌شود.»
به گفته شفیعی در بازجویی‌ها به وی گفته شده است: «در همین صندلی که شما نشستید خانم ستوده و یا سیف‌زاده هم نشستند.» وی می‌گوید: «اگر همکاران من مثل خانم نسرین ستوده و آقایان عبدالفتاح سلطانی یا محمدسیف زاده کاری کردند که من هم همان کار را کردم که من هم باید در کنار آن‌ها به زندان بروم. اگر در حد من کار کردند چرا در زندان هستند؟»
این وکیل دادگستری اظهار داشت: «ظاهرا به عهده گرفتن پرونده‌های سیاسی خودش مساله است و اگر قرار است کسی اجازه نداشته باشد که وکالت پرونده‌های سیاسی و یا امنیتی را به عهده بگیرد، باید قانونی بگذارند که ما هم بدانیم و این کار را انجام ندهیم. اما درحال حاضر کاری که ما می‌کنیم قانونی است.»

افزایش ۱۵ درصدی شمار دختران فراری در فصل تابستان




نتایج پژوهشی در دانشگاه شهید بهشتی از افزایش ۱۵ درصدی تعداد دختران فراری در ماه‌های گرم سال می‌گوید. بنا به این پژوهش، وضعیت اقتصادی نامناسب و داشتن والدین زندانی یا معتاد از اصلی‌ترین دلایل فرار دختران جوان است.

سه‌شنبه (۱۰ مرداد ۱۳۹۱) روزنامه "تهران امروز" گزارش داد که بنا به نتایج تحقیق مجید ابهری، متخصص علوم رفتاری و عضو هیئت علمی "دانشگاه شهید بهشتی"، ۸۵ درصد از دختران فراری در شهر تهران، از شهرهای دیگر به پایتخت فرار کرده‌اند.
بنا به گزارش این روزنامه، نتایج این تحقیق دانشگاهی حاکی از آن است که بیشتر این دختران از استان‌های ایلام، کرمانشاه، مازندران، گیلان و لرستان فرار کرده و به خیابان‌های کلان‌شهر تهران آمده‌اند.
این تحقیق دانشگاه شهید بهشتی حاکی از آن است که با آغاز تابستان، تعداد دخترانی که از خانه فرار می‌کنند به طور متوسط تا ۱۵ درصد افزایش می‌یابد.

"تهران امروز" به نقل از مجید ابهری که ریاست تیم این پژوهش را برعهده داشته است، نوشت: «شرایط محیطی مثل روز و شب، سرما و گرما در افزایش بزهکاری تاثیر مستقیم دارد. با آغاز گرمای هوا سیر فرار از خانه نیز روندی صعودی را در پیش می‌گیرد.»
بررسی‌ها نشان می‌دهد که محدودیت‌های اعمال شده از سوی خانواده علیه دختران نیز با آغاز فصل تالبستان و تعطیلی مدرسه و دانشگاه شدت می‌گیرد. بالا رفتن هزینه‌های زندگی و فشار مشکلات متعدد اقتصادی نیز عملا  دیگر به برخی از خانواده‌ها این امکان را نمی‌دهد که فرزندان خود را در تابستان به کلاس‌های آموزشی و تفریحی بفرستند.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی به "تهران امروز" می‌گوید که تحقیق آن‌ها نشان می‌دهد که ۷۶ درصد دخترانی که از خانه فرار کرده‌اند، در خانواده‌هایی با مشکلات جدی خانوادگی یا  با تجربه‌ی طلاق والدین بزرگ شده‌اند.
یافته‌های این پژوهش می‌گوید که برخی از دختران نیز با پایان سال تحصیلی و نمره‌های نامطلوب کارنامه‌ی تحصیلی، وفتی با فشار و دعوای والدین مواجه می‌شوند، خانه را ترک می‌کنند. والدین معتاد یا زندانی یکی دیگر از عواملی است که محیط خانه را متشنج و باعث فرار دختران می‌شود.
مشکلات معیشتی و اقتصادی، دلیل مهم دیگری برای فرار دختران از خانه اعلام شده است. با افزایش تورم، بیکاری و فشارهای اقتصادی بر مردم، احتمال می‌رود که روند صعودی فرار دختران جوان و نوجوان در آینده‌ نیز ادامه یابد.
روند نگران‌کننده‌ی افزایش شمار دختران فراری در حالی صورت می‌گیرد که عملا هیچ نهاد دولتی، ‌مسئولیت رسیدگی به وضعیت دختران فراری را قبول نکرده است و نهادهای گوناگون انگشت اتهام را به سوی یکدیگر نشانه می‌روند.
در حالی که در سال ۱۳۸۹  فرمانده‌ی نیروی انتظامی تهران مدعی شد که نیروی انتظامی می‌تواند ظرف ۲ سال همه‌ی زنان و دختران فراری را جمع‌آوری کند، همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی به روزنامه‌ی "تهران امروز" گفت: « بیشتر ظرفیت مراکز نگهداری این زنان که زیر نظر سازمان بهزیستی بوده، خالی‌ست.»
مقامات پلیس پیش از این اعلام کردند که وظیفه‌ آنها تنها "جمع‌آوری و برخورد" با دختران فراری است و بابت نگهداری و آموزش دخترانی که از خانه فرار کرده‌اند، وظیفه‌ای ندارند.
مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این بارها با تقاضای برخی از سازمان‌های غیردولتی که خواهان راه‌اندازی مراکز نگهداری و آموزشی برای دختران فراری بودند، مخالفت کرده است.

نمایندگان کنگره آمریکا برسرلایحه جدید تشدید تحریم‌ها به توافق رسیدندعلیه ایران


 نمایندگان کنگره آمریکا برسرلایحه جدید تشدید تحریم‌ها به توافق رسیدندعلیه ایران

کنگره آمریکا
مجلس نمایندگان و سنا آمریکا، روز دوشنبه ۹ مرداد در مورد لایحه جدید تشدید تحریم‌ها علیه بخش نفت و بانک ایران به توافق رسیدند.

خبرگزاری‌ها طی روزهای اخیر خبر داده‌بودند که قانون‌گذاران آمریکایی در تلاشند تا پیش از جمعه، ۱۳ مرداد، که نمایندگان کنگره برای فصل تعطیلات از واشنگتن خارج می‌شوند برسر لایحه جدید تحریمی علیه ایران به توافق برسند و خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه از دست‌یابی کنگره به چنین توافقی در این روز خبر داد.

لایحه جدید شامل چند مورد از اقدامات جدید علیه افراد و شرکت هایی است که محموله‌های نفتی ایران را حمل یا بیمه می‌کنند یا می‌کوشند بهای خرید نفت از ایران را با طلا بپردازند.

لایحه جدید، هر فرد یا شرکتی را که برای ایران اورانیوم استخراج کند، و یا به ایران کشتی نفتکش بفروشد، نفتکش اجاره دهد یا نفتکش‌های ایرانی را بیمه کند مشمول تحریم آمریکا خواهد کرد.

این لایحه هم‌چنین عرصه را بر فعالیت‌های ایران جهت دور زدن تحریم‌ها تنگ‌تر خواهد کرد.

ازجمله اقدامات ایران برای دور زدن تحریم‌ها، تغییر پرچم نفتکش‌ها و خاموش کردن دستگاه ردیاب کشتی است که این لایحه جدید به دنبال جلوگیری از آن است.

بنا بر این گزارش با تصویب لایحه جدید، دریافت درآمد حاصل از فروش نفت ایران برای مقامات ایرانی دشوارتر از پیش خواهد شد.

تمامی کسانی که در بخش نفت، پتروشیمی، و گاز ایران کار می‌کنند و تمامی افرادی که به بخش نفت و گاز ایران خدمات، فناوری یا تجهیزات ارائه کنند مشمول تحریم‌های جدید خواهند بود.

لایحه جدید هم‌چنین افراد و شرکت‌هایی را که به جمهوری اسلامی برای سرکوب شهروندان تجهیزاتی چون گاز اشک‌آور، گلوله‌های لاستیکی، و ابزار نظارت ارسال کنند شامل محرومیت از روادید و مسدود کردن دارایی‌ها خواهد کرد.

با دست‌یابی به توافق برسر این لایحه، نمایندگان کنگره آمریکا امیدوارند تا طی هفته جاری، احتمالاً در روز چهارشنبه، تصویب این لایحه را در کنگره به رأی بگذارند.

گزارش آسوشیتدپرس حاکی است که کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، ایپک، که از گروه‌های قوی لابی هوادار اسرائیل در آمریکا است از پشتیبانان مهم تصویب این لایحه است و مفاد این لایجه جدید از حمایت گسترده هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در آمریکا برخوردار است.

ایلیانا راس-لِهتینن، رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا، به آسوشیتدپرس گفت که «قانون جدید که مورد حمایت هر دو حزب و هر دو مجلس است قوانین تحریم ایالات متحده [علیه ایران] را به مراتب تقویت خواهد کرد.»

برای تصویب کامل لایحه یادشده نیاز به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، است؛ هم‌اینک جزئیات تصویب لایحه جدید در حال شکل‌گیری است و کاخ سفید هنوز در مورد این لایحه اظهارنظری نکرده‌است.

دولتمردان آمریکا می‌کوشند با تشدید تحریم‌ها علیه ایران، جمهوری اسلامی را وادار به کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود کنند.

آمریکا و متحدان آن از احتمال نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران نگران هستند اما مقام‌های جمهوری اسلامی این نگرانی‌ها را بی‌اساس می‌دانند. 

بهمنی: ارز دانشجويی و ارز بیماران را قطع نکرده‌ایم


بهمنی: ارز دانشجويی و ارز بیماران را قطع نکرده‌ایم

محمود بهمنی
محمود بهمنی، رئيس کل بانک مرکزی ایران، سه شنبه ۱۰ مرداد،  گفت: «ارز دانشجويی و ارز بیماران را قطع نکرده ایم.» وی همچنین افزود «هيچ دليلی وجود ندارد کسی که می خواهد به سفر تفريحی برود ارز دولتی دريافت کند.»

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای بهمنی که در جلسه مشترک اعضای کميسيون های صنايع و معادن و اصل نودم مجلس، نمايندگان اقتصادی دولت و نمايندگان بخش خصوصی، سخن می گفت، افزود «به ميزان کافی ارز در اختيار داريم و سياستهای درستی در زمينه ارزی اتخاذ کرده‌ايم تا لطمه از اين بابت به کشور وارد نشود.»

پيشتر، ارسلان فتحی پور، رئيس کميسيون اقتصادی مجلس با بيان اينکه ارز دانشجويی جزء ارزهای غيرضروری به شمار می‌آيد و بايد حذف شود، گفته بود: «با حذف ارز دانشجويی جلوی فرار مغزها از کشور گرفته می‌شود.»

در همین زمینه هم‌چنین محمد حسن‌نژاد، عضو کميسيون اقتصادی مجلس، روز يکشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری کانون دانش‌آموزی، پانا، از عدم تعلق ارز دولتی به بيماران و «مغفول ماندن» اين موضوع خبر داده بود.

محمد حسن‌نژاد در اين خصوص گفته بود: «در حال حاضر موضوع ارز دولتی برای بيماران مغفول مانده‌است و بايد در اين خصوص در مجلس تصميم‌گيری شود زيرا بدون شک بيماری يک فرد مهمتر از تامين ارز برای مراسم حج است.»

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران روز یک‌شنبه با ابلاغ بخشنامه ای، قطع کامل ارز مسافرتی را تایید کرد و همزمان اعلام شد که بانک‌ها موظف شده اند به زائرانی که به کشورهای عربستان، عراق و سوریه می روند سالانه ۲۰۰ دلار ارز دولتی اختصاص دهند.

نرخ ۱۲۲۶ تومان برای هر دلار هم‌اینک نرخ ارز مرجع در ایران است و معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از مشروط شدن تأمین ارز مرجع برای کالاهای غیراساسی خبر داد.

مشکلات جدید ارزی در ایران پس از آن بروز کرد که اتحادیه اروپا و آمریکا تحریم های یکجانبه سختگیرانه تری را علیه جمهوری اسلامی وضع کردند. تشدید تحریم ها در ماه های اخیر که باعث کمبود برخی کالاها، کاهش درآمدهای نفتی ایران و قطع ارز مسافرتی شده است از سوی مقام های جمهوری اسلامی ایران «بی اثر» توصیف شده است. 

بهمنی: تحریم کمتر از جنگ نظامی نیست


بهمنی: تحریم کمتر از جنگ نظامی نیست

محمود بهمنی، رئيس‌کل بانک مرکزی ايران.
محمود بهمنی، رئيس‌کل بانک مرکزی ايران، سه شنبه ۱۰ مرداد، گفت «تحريم کمتر از جنگ نظامی نيست و بايد يک‌سری جنگ‌های نامنظم اقتصادی را شروع کنيم.» وی همچنین افزود «قرارگاهی در اين بانک برای «جنگ‌های نامنظم اقتصادی» تشکيل شده است.»

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، محمود بهمنی روز سه‌شنبه در حاشيه نشست مشترک بين اعضای اقتصادی دولت و شماری از نمايندگان مجلس، گفت: «ما اين جنگ‌های نامنظم را شروع کرده‌ايم و هفته‌ای هفت روز جلسه داريم و قرارگاهی در بانک مرکزی برای اين منظور ايجاد کرده‌ايم.»

وی افزود: «در حال حاضر همه بانک‌های ما و بانک مرکزی تحريم هستند ولی ما کارهای خود را انجام می‌دهيم؛ در مورد اين که چگونه کارها را انجام می‌دهيم، به موقع توضيح خواهيم داد.»

سخنان آقای بهمنی در حالی بیان می شود که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، اواخر تیرماه در واکنش به تشدید تحریم‌های اخیر علیه ایران گفته بود که ایران به خاطر سه دهه تحریم در مقابل تحریم‌ها  واکسینه شده است.

اتحادیه اروپا از روز یازدهم تیرماه سال جاری، تحریم های نفتی و بیمه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را به مرحله اجرا در آورد. آغاز این تحریم‌ها به معنی از دست رفتن ۱۸ درصد از بازار صادرات نفت ایران است.

تحریم اتحادیه اروپا نه تنها صادرات نفت ایران را هدف قرار داده بلکه استفاده نفتکش‌های  حامل نفت ایران از بیمه‌های اروپایی را ناممکن ساخته است.

آمریکا نیز تحریم‌هایی علیه صنایع نفت و انرژی ایران، کشورهایی که با ایران مبادلات نفتی داشته باشند و نیز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعمال کرده است.

مجلس نمایندگان و سنای آمریکا  نیز روز دوشنبه ۹ مرداد در مورد لایحه جدید تشدید تحریم‌ها علیه بخش نفت و بانک ایران به توافق رسیدند.

تحریم‌های یاد شده در راستای کوشش برای توقف برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران و فشار برای تعلیق غنی سازی اورانیوم صورت می‌گیرد.

تک‌نرخی کردن ارز

آقای بهمنی روز سه‌شنبه در مورد نرخ ارز نيز اظهار داشت: «زير بار دو نرخی شدن ارز نمی رويم و به دنبال تک نرخی کردن ارز هستيم و اين اقدام می تواند جلوی بسياری از مفاسد را بگيرد.»

رئيس کل بانک مرکزی همچنين در پاسخ به اين سوال که برای اين اقدام از چه ابزارهايی استفاده می شود، گفت: «متاسفانه نمی دانيم کالاهايی که وارد کشور می شوند با نرخ هزار و ۲۲۶ تومانی يا هزار و ۸۰۰ تومانی به فروش می رسد و می خواهيم برای از بين رفتن اين فاصله، ارز را تک نرخی کنيم.»

محمود بهمنی همچنین گفت: «ارز دانشجويی و ارز بیماران را قطع نکرده ایم» و در ادامه افزود: «هيچ دليلی وجود ندارد کسی که می خواهد به سفر تفريحی برود ارز دولتی دريافت کند.»

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای بهمنی که در جلسه مشترک اعضای کميسيون های صنايع و معادن و اصل نودم مجلس، نمايندگان اقتصادی دولت و نمايندگان بخش خصوصی، سخن می گفت، افزود «به ميزان کافی ارز در اختيار داريم و سياستهای درستی در زمينه ارزی اتخاذ کرده‌ايم تا لطمه از اين بابت به کشور وارد نشود.»

دوشنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۱

چهار متهم اختلاس سه هزار ميليارد تومانی به «اعدام» محکوم شدند.دانه درشت ها کجاهستند


چهار متهم اختلاس سه هزار ميليارد تومانی به «اعدام» محکوم شدند.دانه درشت ها کجاهستند

غلامحسين محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی ايران، می گويد که برای چهار تن از متهمان پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی حکم اعدام صادر شده و دو نفر ديگر به حبس ابد محکوم شده اند.

آقای اژه ای روز دوشنبه، نهم مردادماه، در گفت و گو با خبرنگاران در تهران گفت که «قاضی رسيدگی ‌کننده به پرونده فساد بزرگ مالی در يک بخش از پرونده که دارای ۳۹ متهم بود، برای چهار متهم حکم اعدام صادر کرده است.»

به گزارش خبرگزاری فارس و ايسنا، سخنگوی قوه قضاييه اظهار داشت که دو نفر از متهمان به حبس ابد و «بقيه متهمان به حبس‌های ۲۵، ۲۰ و ۱۰ سال به پايين و رد اصل مال و جريمه‌ نقدی معادل همان مبلغ محکوم شده ‌اند.»

به گفته وی، حکم اين افراد در «مرحله تايپ» است و بعد از آن به متهمان به صورت رسمی ابلاغ می شود.

سخنگوی قوه قضاييه می گويد که برای صدور اين حکم به «قانون تشديد مجازات مرتکبين اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری» و «قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی» استناد شده است و افزود: «در خصوص پولشويی هم مجازات پولشويی تعيين شده و بسياری از متهمان به پرداخت يک‌ چهارم از مبالغ پولشويی محکوم شده ‌اند.» آقای اژه ای می گويد: «همچنين افرادی که کارمند دولت و در سمت معاون وزير يا مديرکل بوده‌اند، علاوه بر حبس، شلاق و جزای نقدی، به انفصال دائم از خدمات دولتی و رد مال محکوم شده ‌اند.»

پرونده  فساد مالی سه هزار ميليارد تومانی که از آن به «بزرگترين اختلاس در تاريخ ايران» ياد می شود مربوط به اتهامات فردی به نام «مه آفريد امير خسروی» صاحب مجموعه «گروه امير منصور آريا» است.

وی متهم شده که با استفاده از نفوذ خود و همکاری برخی افراد از جمله مقام‌های دولتی و نمايندگان مجلس اقدام به باز کردن اعتبارنامه‌های بازرگانی (ال‌سی‌های) جعلی و دريافت وام‌های کلان بانکی کرده‌است.

کشف اين اختلاس به يکی از جنجال های بزرگ در تاريخ جمهوری اسلامی ايران دامن زد و واکنش های گسترده ای را در محافل سياسی و رسانه ای به دنبال داشت.

در حالی که دولت محمود احمدی نژاد مدعی بود  برای نخستين بار اين اختلاس را کشف کرده و در آن نقشی نداشته است، ولی اصولگرايان منتقد دولت و رسانه های وابسته به آن نزديکان رييس جمهوری ايران بويژه اسفنديار رحيم مشايی، رييس دفتر وی، را به دست داشتن در آن متهم کردند.

رسانه های ايران در زمان برگزاری نشست های دادگاه، از خواهرزاده آقای رحيم مشايی به عنوان يکی از متهمان نام بردند. همچنين از وزير سابق راه و ترابری، معاون وزير صنايع، قائم مقام سابق بانک مرکزی، معاون سابق وزير اقتصاد، وزير سابق صنايع، معاون سابق وزير راه و ترابری و برخی از نمايندگان مجلس نيز به عنوان ديگر متهمان اين پرونده نام برده شده است.

محمودرضا خاوری، مديرعامل پيشين بانک ملی ايران، نيز يکی از متهمان اين پرونده معرفی شده است ولی وی سال گذشته و پيش از آنکه بازداشت شود از کشور خارج شد.

محمد جهرمی، رييس پيشين بانک صادرات، نيز از ديگر متهمان پرونده اختلاس سه هزار ميليارد تومانی معرفی شد ولی هنوز مشخص نيست که آيا برای وی کيفرخواست صادر شده يود يا نه.

جلسات دادگاه بزرگترين اختلاس تاريخ ايران در حالی برگزار شد که نام هيچ يک از متهمان به صورت کامل اعلام نشد و تصاوير منتشره از آنها نيز با سانسور روبرو بود تا متهمان شناخته نشوند.

برای رسيدگی به اين پرونده، ۱۳ جلسه دادگاه برگزار شد.

محسنی اژه ای در پاسخ به پرسشی كه «آيا فروش اموال متهمان پرونده فساد بزرگ مالي برای بازگرداندن پول بيت‌ المال آغاز شده است؟» گفت: «اموال متهمان اين پرونده از روز اول شناسايی، توقيف و كارشناسی شده است... ولی هنوز چيزی به صورت مشخص فروش نرفته است اما خود نمايندگان شركت‌ها و متهمان و طلبكارها اگر بخواهند تهاتر كنند يا احيانا بخواهند مشتری ديگری معرفی شود تا اموال را بفروشند، با نظارت دادگستری اين امر امكان‌پذير است.» 

«عاملان سوء قصد به ديپلمات اسرائيلی، عضو سپاه پاسداران ادمخوار و دزد و فاسدبودند»



«عاملان سوء قصد به ديپلمات اسرائيلی، عضو سپاه پاسداران ادمخوار و دزد و فاسدبودند»

محمد کاظمی، روزنامه نگار هندی که برای ايرنا کار می کرد، ماه مارس گذشته و برای انجام تحقيقات بازداشت شد.
به گزارش یک روزنامه هندی، پليس این کشور اعلام کرده است که عاملان سوءقصد نافرجام به جان يک ديپلمات اسرائيلی در دهلی نو، اعضای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ايران بوده اند.

در اين سوء قصد که ماه فوريه گذشته صورت گرفت، همسر وابسته نظامی اسرائيل در دهلی به شدت زخمی شد.

روزنامه «تايمز آو اينديا» روز دوشنبه نوشت: پليس هند پس از تحقيقات گسترده، به اين نتيجه رسيده است که پنج تن از اعضای سپاه پاسداران ايران با همکاری يک روزنامه نگار هندی اين سوءقصد را اجرا کردند.

بر اساس اين گزارش، سردسته اين گروه «هوشنگ افشار ايرانی» نام دارد و هدايت کننده سوء قصد عليه اسرائيلی ها در تايلند و گرجستان نيز بوده است.

پليس بين المللی (اينترپل) در ماه مارس برای چهار تن از اين متهمان حکم جلب بين المللی صادر کرده بود ولی اين نخستين بار است که هند اعلام می کند که اين افراد اعضای سپاه پاسداران هستند.

روزنامه «تايمز آو اينديا» نوشته است که «جزئيات مربوط به اين متهمان در اختيار ايران قرار گرفته است.»

پليس هند می گويد که توطئه گران اصلی با ويزای گردشگری وارد اين کشور شده بودند و پس از انجام عمليات خاک هند را ترک کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، محمد کاظمی، روزنامه نگار هندی که برای ايرنا، خبرگزاری دولتی ايران، کار می کرد، ماه مارس گذشته و برای انجام تحقيقات بازداشت شد.

در جريان سوء قصد ماه فوريه در دهلی نو، همسر وابسته نظامی اسرائيل، در نزديکی کاخ نخست وزيری هند در مرکز دهلی مورد حمله قرار گرفت و به شدت مجروح شد.

مقام های اسرائيلی بلافاصله ايران را متهم کردند که در اين حمله تروريستی دست داشته است اما مقام های ايرانی اين اتهام را رد کردند.

برخی از تحليگران گفته اند که جمهوری اسلامی ايران در واکنش به ترور دانشمندان هسته ای خود اقدام به انجام حمله عليه افراد و مواضع اسرائيلی در کشورهای مختلف جهان کرده است.

پيش از حمله ياد شده، عمليات هايی در گرجستان و تايلند نيز عليه اتباع اسرائيلی صورت گرفته بود که ايران نيز به عنوان متهم اصلی اين حملات معرفی شد.

روز ۲۸ تيرماه نيز انفجاری در شهر بورگاس و در يک اتوبوس حامل گردشگران اسرائيلی به وقوع پيوست که در جريان آن پنج اسرائيلی، راننده اتوبوس و عامل حمله انتحاری کشته شدند.

بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل، به فاصله کمی از اين انفجار جمهوری اسلامی ايران و گروه حزب الله را متهم اصلی معرفی کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه ايران نيز اين اتهام را رد کرد.  

کاهش ۳۴ درصدی واردات نفت ژاپن از ايران طی ماه ژوئن


کاهش ۳۴ درصدی واردات نفت ژاپن از ايران طی ماه ژوئن

واردات نفت پالايشگاه های ژاپن از ايران طی ماه گذشته ميلادی، ژوئن، نسبت به متوسط واردات نفت ژاپن از ايران طی سال گذشته، ۳۳,۹ درصد کاهش يافته و به رقم ۱۷۰ هزار بشکه در روز رسيده است.

بر اساس گزارش روز دوشنبه، ۹ مرداد، خبرگزاری رويترز، پالايشگاه های ژاپن قبل از اجرایی شدن دور جديد تحريم های اتحاديه اروپا عليه ايران شروع به کاهش واردات نفت از ايران کرده بودند، تحريم هايی که علاوه بر قطع واردات نفت به اروپا، ارائه بيمه نامه به کشتی های حامل نفت ايران توسط شرکت های اروپايی را نيز متوقف کرد.

شرکت های اروپایی ۹۵ درصد بيمه نامه کشتی های جهان را پوشش می دهند.

بر اساس آمار وزارت دارايی ژاپن که روز دوشنبه منتشر شد، اين کشور طی ماه ژوئن ۸۱۲ هزار و ۶۹۳ کيلوليتر (معادل روزانه ۱۷۰ هزار و ۳۸۹ بشکه) نفت خام از ايران وارد کرده است.

با این حال، بر اساس داده های وزارت دارايی ژاپن، واردات نفت اين کشور از ايران طی ماه ژوئن نسبت به ماه قبل آن حدود ۶۰,۵ درصد افزايش يافته است. ژاپن در ماه مه، روزانه ۱۰۶ هزار و ۱۶۲ بشکه نفت از ايران وارد کرده بود.

اين آمار می افزايد که ارزش کل واردات نفت ژاپن از ايران طی شش ماه اول سال جاری ميلادی با ۲۶,۸ درصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال گذشته به چهار ميليارد و ۸۳۰ ميليون دلار رسيده است.

کل واردات نفت ژاپن از ايران طی ماه ژوئن کمی بيشتر از ۴۷ ميليارد ين، معادل ۶۰۰ ميليون دلار بوده است.

ژاپن به همراه کره جنوبی اعلام کرده اند که برای ماه جاری ميلادی، ژوئيه، نفتی از ايران وارد نخواهند کرد. خبرگزاری رويترز گزارش داده است که ژاپن از اواسط ماه آينده، اوت، دوباره واردات نفت از ايران را از سر خواهد گرفت.

اين کشور بعد از قطع ارائه بيمه نامه شرکت های اروپايی به نفتکش های حامل نفت ايران، بودجه ای شش ميليارد دلاری برای پوشش بيمه نامه واردات نفت از ايران به تصويب رساند.

ژاپن بعد از چين و هند، سومين مشتری بزرگ نفت ايران است. بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمريکا، اين کشور طی سال ۲۰۱۰ روزانه ۳۶۲ هزار بشکه و طی نيمه اول سال گذشته ميلادی روزانه ۳۴۱ هزار بشکه از ايران نفت وارد کرده است.

از نيمه دوم سال ۲۰۱۱ واردات نفت ژاپن از ايران تا حدودی کاهش يافت و اين کاهش از آغاز سال جاری ميلادی شدت گرفته است.

بر اساس آمار وزارت دارايی ژاپن، واردات نفت اين کشور از ايران طی شش ماه اول سال جاری، به طور متوسط ۲۲۷ هزار و ۵۷۳ بشکه در روز بوده است. 

یکشنبه، مرداد ۰۸، ۱۳۹۱

محمدتقی کروبی: وضعيت پدرم از زندانيان اوين نگران‌کننده‌تر است


محمدتقی کروبی: وضعيت پدرم از زندانيان اوين نگران‌کننده‌تر است

مهدی کروبی
محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی که در حصر خانگی به سر می‌برد، در نامه‌ای اظهار داشته است که وضعیت پدرش از «زندانیان اوین نگران کننده‌تر» است و از حاکمیت خواسته اگر می‌خواهد به مجازات آقای کروبی ادامه دهد، بهتر است یا او را به خانه‌اش در جماران و یا به «زندان اوین و کنار همراهانش» منتقل کند.

به گزارش وبسایت کلمه، و در یاداشتی که از سوی محمد تقی کروبی منتشر شده، وی حصرمهدی کروبی را با رفتار ناصرالدين شاه با اميرکبير و حصر محمد مصدق در دوران پهلوی و حسینعلی منتظری در دوران جمهوری اسلامی مقايسه کرده و از مقامات عالی نظام پرسيده است «آيا زمان حصر و يا حبس کروبی در منزل مسکونی‌اش مطابق آنچه رسما فرمان داده شد و مقامات سياسی در داخل و خارج کشور از آن سخن می‌گويند، فرا نرسيده است؟»

محمدتقی کروبی در وبسایت شخصی خود این یادداشت را منتشر کرده و در عنوان آن نوشته است: «زمانی برای حصر – سخنی با مقامات عالی نظام.» وی در نوشته خود گفته است: «دستگاه قضايی در اين پرونده اساسا به بازی گرفته نشد و مراحل قانونی جهت بازداشت و حبس رهبران جنبش اعتراضی حتی به لحاظ شکلی طی نگرديد، احدی از مقامات کشور مسئوليت اين حبس را تاکنون بر عهده نگرفته و از همه مهم تر، دامنه و قلمرو آن معين نشده است.»

روز ۲۹ بهمن ۱۳۸۹ آقای جنتی، دبیر شورای نگهبان در نماز جمعه تهران و در رابطه با سران جنبش اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری گفت : «کاری که قوه قضاييه می‌تواند انجام دهد و من فکر می‌کنم که در انديشه است که انجام بدهد، اين است که ارتباط اين ها را به کلی از مردم قطع کند. در خانه آنها بايد بسته شود، رفت و آمدهايشان محدود شود، نتوانند پيام بدهند و پيام بگيرند و تلفن و اينترنت آنها بايد قطع شود و در خانه خود بايد زندانی شوند.»

مهدی کروبی، فاطمه کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد پس از راهپیمایی معترضان در تهران و چند شهر دیگر ایران در روز ۲۵ بهمن سال ۸۹، تحت حبس خانگی قرار گرفته‌اند. فاطمه کروبی چندی بعد از این حصر خانگی آزاد شد ولی حصر خانگی  سه تن دیگر هنوز ادامه دارد.

آقای کروبی همچنین چندی پیش یکی از خواهران خود را از دست داد اما آنگونه که گزارش شد، اجازه نیافت در مراسم خاکسپاری خواهش شرکت کند. چندی پس از مراسم خاکسپاری، آقای کروبی را به خانه خواهرش بردند تا با خانواده آنها دیداری چند ساعته داشته باشد.

گرچه دادگاهی برای مهدی کروبی و میرحسین موسوی تاکنون تشکیل نشده، اما مقام‌های قضایی و اجرایی  جمهوری اسلامی، این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری را متهم به برنامه‌ریزی برای اقدام علیه حاکمیت کرده‌اند.  اتهامی که از سوی این میرحسین موسوی و مهدی کروبی رد شده است.

محمد تقی کروبی در یادداشت خود نوشته است: «ديدار با فرزندان نه به عنوان حق اين زندانی (مهدی کروبی) که به عنوان عطيه حکومتی هر از گاهی آنهم با شرايط خاص خود اعطا می‌گردد. شايد مناسب باشد به آخرين ديدار در شب چهارم همين ماه رمضان اشاره کنم. در اين شب ملاقاتی برای مادرم در نظر گرفته شد تا شبی پدر روزه اش را با همسرش افطار کند، ملاقات و افطاری اين روحانی ۷۵ ساله با همسرش من از ابتدا تا پایان در حضور يک مامور مرد امنيتی انجام می شود.»

پسر آقای کروبی خطاب به مقامات عالی نظام نوشته است: «اگر اعتباری برای سخن و يا دستور خود مبنی بر حصر و يا حبس خانگی آقای کروبی قائل هستيد، دستور دهيد ايشان را به منزل مسکونی اش در جماران انتقال دهند و امنيتی ها قوانين و مقررات مربوط به زندان ها را بدون هيچ گونه تبعيضی اعمال نمايند. اما اگر با وجود گذشت ۱۸ماه از حبس غير قانونی هنوز بر تشديد مجازات ايشان بدين نحو اصرار داريد، لااقل همانطور که خود بارها تاکيد کرده اند ايشان را به زندان اوين و در کنار همراهانش منتقل کنيد تا همچون ديگر زندانيان اولا از حقوق مندرج در قوانين و مقررات برخوردار شود؛ ثانيا از وضعيت انفرادی خارج و ثالثا هزينه زندان و زندانبان از زندانی اخذ نگردد.»

پیشتر گفته شده بود آقای کروبی از چندماه پیش توانسته حقوق مختصری همچون «اجازه باز کردن پنجره برای دسترسی به هوای آزاد، قدم زدن در پارکینگ ساختمان و نیز امکان قفل درب آپارتمان» داشته باشد.  

صالحی رجاله: تغییر حکومت سوریه خیالی باطل و موهوم است

صالحی رجاله: تغییر حکومت سوریه خیالی باطل و موهوم است

 
علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران همراه با ولید المعلم، همتای سوری خود در تهران

اسرائیل دریافت طرح های نظامی آمریکا برای حمله به ایران را تکذیب کرد


اسرائیل دریافت طرح های نظامی آمریکا برای حمله به ایران را تکذیب کرد

در حالی که روزنامه اسرائيلی هاآرتص روز يکشنبه از تشريح طرح های جنگی آمريکا عليه ايران در جريان سفر اخير تام دانيلون مشاور امنيت ملی آمريکا به اسرائيل خبر داده است، دولت اسرائيل اين گزارش را رد کرده است.

هاآرتص روز هشتم امرداد نوشت که آقای دانيلون در ديدار با بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل طرح های نظامی آمريکا را در برابر ايران، در صورتی که ديپلماسی مانع از تغيير مسير و هدف برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ايران نشود، تشريح کرده است.

به گزارش خبرگزاری رويترز، تکذيب اين گزارش از سوی يک مقام بلندپايه اسرائيلی ظهر يکشنبه صورت گرفت که گفت هيچ يک از مطالب مطرح شده در اين گزارش هاآرتص درست نيست؛ اندکی بعد نيز دفتر نخست وزيری اسرائيل در بيانيه ای، گزارش هاآرتص را رد کرد.

اما به نوشته اين روزنامه، تشريح طرح های جنگی آمريکا عليه ايران برای نتانياهو، بخشی از ادامه تلاش باراک اوباما برای متقاعد کردن نخست وزير اسرائيل به خودداری از رفتن به سوی مسير حمله يک جانبه علیه ايران در مقطع کنونی بوده است تا فرصت بيشتری به تلاش های سياسی در برابر ايران داده شود.

هاآرتص به نقل از يک شخصيت بلندپايه آمريکايی، با تأکيد بر اينکه اين مقام به خاطر «حساسيت شديد موضوع» خواهان محرمانه ماندن نامش است، نوشت که تام دانيلون در ديدار از اسرائیل به طور مشروح برنامه های جنگی را که در پنتاگون برای مقابله با ايران تهيه شده است، به اطلاع نتانياهو رساند.

هاآرتص اين گفته را نيز به «مقام آمريکايی» ياد شده نسبت داد که ظاهراً گفته است که «نوع جنگ افزارها و توانايی های نظامی آمريکا در رسيدگی به اين معضل» و حتی راه های ضربه زدن به تأسيسات هسته ای پنهان شده ايران در دل کوه ها نيز از سوی دانيلون به آگاهی نتانياهو رسيد.

مشاور امنيت ملی آمريکا دو هفته پيش به اسرائيل آمده بود و بنا به ادعای هاآرتص، نتانياهو در یک مراسم شام در منزل خود به مدت سه ساعت شنونده اظهارات آقای دانيلون بود؛ بخشی از اين ديدار به صورت دو نفره و در بخش ديگر، ژنرال يعکوو عامی درور مشاور امنيت ملی نتانياهو نیز شرکت داشت.

به نوشته هاآرتص، این مذاکرات «حساس ترين و قابل توجه ترين» مذاکرات ميان مقامات آمريکا با رهبران اسرائيل در دوره اخير در ارتباط با ايران بوده است تا اوباما نشان دهد که آمريکا به طور جدی، طرح های نظامی را هم آماده کرده است و تنها در صدد «تسکين» اسرائيل برای خودداری از حمله يکجانبه نيست.

در همين حال، هاآرتص به نقل از «مقام آمريکايی» یاد شده نوشته بود که کشورش هنوز بر اين باور است که زمان برای رسيدگی به معضل ايران، به پايان نرسيده است.

تامی ويتور سخنگوی شورای امنيت ملی در کاخ سفيد در واکنش به اين گزارش هاآرتص سکوت کرده و گفته بود که در باره جزييات مذاکراتی که تام دانيلون با نخست وزير اسرائيل داشته است، سخنی بيان نخواهد کرد ولی افزوده بود «البته ما در باره مسايلی نيز مورد پرسش قرار می گيريم که در آن ديدار عنوان نشده بود».

اما مقام اسرائيلی که خبرگزاری رويترز اظهارات تکذيبيه او را يکشنبه بازتاب داد، گفته بود که اصلاً شام يا ديدار دو نفره ای ميان نتانياهو و دانيلون در کار نبوده است.

در همين حال، روزنامه هاآرتص روز يکشنبه نوشت که ممکن است اظهارات مقام ارشد نيروی هوايی آمريکا که چهارشنبه گذشته در واشينگتن از آماده بودن بمب های عظيم و جديد بونکر شکن خبر داد، با آمادگی آمريکا برای حمله نظامی به ايران در ارتباط  باشد؛ سخن از بمب های فوق سنگين ۱۵ تنی است که برای منهدم کردن پناهگاه های زيرزمينی که سلاح های هسته ای و شيميايی در آنها پنهان شده باشد، ساخته شده است.

هاآرتص در حالی اين خبرها را منتشر کرد که لئون پانه تا وزير دفاع آمريکا در روزهای آينده برای گفت و گوهای بيشتر با نتانياهو و اهود باراک وزير دفاع اسرائيل به اين کشور خواهد آمد.

ملاقات های آقای پانه تا روز چهارشنبه در اسرائيل صورت می گيرد.

بنيامين نتانياهو روز يکشنبه در ملاقات با ميت رامنی نامزد جمهوريخواهان در کارزار انتخاباتی رياست جمهوری آمريکا که به اورشليم آمده است، گفت که با يک ايران هسته ای کنار نخواهد آمد؛ ميت رامنی نيز حمايت «کامل» خود را از سياست های دولت اسرائيل در ارتباط با ايران، مورد تأکيد قرار داد.

اهود باراک وزير دفاع اسرائيل هفته گذشته در سخنرانی در دانشکده امنيت ملی اسرائيل گفت: «عواقب مجهز شدن ايران به سلاح هسته ای وخيم تر از عواقب حمله (به تاسيسات هسته ای ايران) است و عدم رسيدگی به اين معضل و در حالی که ديپلماسی و تحريم ها موفق نبوده است، در آينده بايد به ميزان غير قابل تصوری هزينه بيشتری برای رسيدگی به اين مشکل پرداخت شود».

روزنامه اسرائيلی معاريو روز شنبه نوشته بود، در حالی که همگان از عواقب حمله نظامی اسرائيل به ايران ابراز نگرانی می کنند، اهود باراک به «لجبازی» خود ادامه می دهد.

آويگدور ليبرمن وزير خارجه اسرائيل نيز چهارشنبه گذشته در پی ديدار با کاترين اشتون مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا در بروکسل، گفت که مذاکرات هسته ای هفته های اخير با ايران موفق نبوده است.

نظر به اينکه يک روز پيش از آن (سه شنبه سوم امرداد) مذاکراتی در استانبول ترکيه ميان هلگا اشميت معاون کاترين اشتون رييس سياست خارجی اتحاديه اروپا با علی باقری معاون دبيرشورای امنيت ملی ايران صورت گرفته بود، ليبرمن به خانم اشتون گفت «زمان پايان مذاکرات و اعلام آغاز عمل فرا رسيده است».

ليبرمن سپس به رسانه های کشورش گفته بود که خانم اشتون به ما گفت که نتيجه مذاکرات استانبول «هيچ و پوچ» بوده است.  

برخورد امنیتی با مشکل گرانی درجمهوری ننگین و منفوراسلامی ایران


اقتصاد ایران


مقامات امنیتی ایران از رسانه‌های داخلی خواستند که از "بزرگ‌نمایی" گرانی ‌و نابسامانی‌های اقتصادی خودداری کنند. نهادهای امنیتی ایران با نگرانی از تشدید اعتراضات اجتماعی، در پی مقابله با "توطئه‌های رسانه‌ای" هستند.
در حالی‌که مشکلات اقتصادی و معیشتی شهروندان فزونی می‌گیرد، نهاد‌های امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی انگشت اتهام را به سوی رسانه‌ها گرفته و دست‌اندرکاران روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها را مسئول دامن‌زدن به گرانی معرفی می‌کنند.
محمد حسینی، وزیر ارشاد اسلامی اخیراَ با مدیران روزنامه‌ها، خبرگزاری‌ها و رسانه‌های داخلی درباره چگونگی انعکاس اخبار گرانی، تحریم و تورم گفت‌وگو داشته است.

روزنامه جهان صنعت می‌نویسد که وزیر ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با مدیران رسانه‌ها‌ی کشور بر «ضرورت وفاق و همدلی اصحاب رسانه» برای مقابله با «فشارها و توطئه‌های دشمنان نظام اسلامی» تاکید کرده است.
به گفته حسینی وظیفه رسانه‌های داخلی «امیدبخشی به جامعه و هم‌افزایی با دستگاه‌ها و مسئولان کشور» است. این بدین معناست که رسانه‌های داخلی باید از درج مشکلات اقتصادی و گرانی کالاها پرهیز کرده و حتی به ابزاری در دست نهادهای حکومتی بدل شوند.
این در حالی است که اعتراضات پراکنده به خاطر گرانی کالاهای اساسی در شهرهای مختلف ایران مشاهده می‌شود. به گفته شاهدان عینی در روز دوشنبه (۲ مرداد) ، تجمع اعتراضی مردم نیشابور به صورت خودجوش و ابتدا از مقابل یک مرغ فروشی آغاز شد و سپس به سرعت به شعارهای سیاسی علیه مسئولان دولتی گسترش یافت.
رسانه‌های داخلی همچنین در روز جمعه (۶ مرداد) تصاویری از صف‌های طولانی مردم برای تامین نیازهای روزانه‌شان را در استان هرمزگان منتشر کردند. سپس خبرگزاری مهر در گزارشی از حمله مسلحانه به یک مرغداری در حومه میناب در استان هرمزگان خبر داد.
به نظر می‌رسد که مسئولان جمهوری اسلامی نارضایتی واقعاَ موجود در کشور را نتیجه فعالیت رسانه‌ای و نه ناکارآمدی مقامات ذیربط می‌دانند.
تحریم‌های بین‌المللی
روزنامه ابتکار نیز از قول محمدجفعر محمدزاده معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد اسلامی می‌نویسد که «رسانه‌ها مسئله تحریم‌ها را مدیریت کنند.»
با شروع دور تازه‌ی تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران نخست مقامات ارشد جمهوری اسلامی تحریم را "بی‌اثر و بی‌نتیجه" خواندند. آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی مدعی شد که "ایران در قبال تحریم‌ها واکسینه شده است.»
با کاهش صادرات نفت، محدودیت‌های فزاینده برای نقل و انتقالات مالی توسط بانک‌ها، سقوط ارزش ریال، رشد بی‌رویه تورم و افزایش بیکاری سرانجام برخی مسئولان جمهوری اسلامی اعتراف کردند که تحریم‌ها تاثیرگذار هستند.
ضربه‌ی این تحریم‌ها در حالی بر اقتصاد آشفته ایران وارد می‌شود که برخی از جناح‌های حکومتی، دولت احمدی‌نژاد را مسئول گرانی و شرایط نابسامان اقتصادی معرفی می‌کنند.
"رسانه‌ها نقاط بحرانی را برجسته می‌کنند"
بر اساس گزارش روزنامه رسالت حمیدرضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی سپاه پاسداران گفته است که «رسانه‌ها به شدت به دنبال بزرگ‌نمایی مشکلات اقتصادی کشور» و «ایجاد چالش‌های اجتماعی و امنیتی هستند.»
این مقام سپاه افزوده است: «در فضای سایبری از یک مسئله به نام کمبود مرغ در بازار که مقطعی است و برطرف می‌شود نمادسازی کرده و سعی دارند تا با تولید اخبار دروغ چالش‌های اجتماعی و امنیتی برای کشور پدید آورند.»

گرانی تنها در بخش مواد غذایی نبوده و حوزه مسکن را نیز در بر می‌گیرد گرانی تنها در بخش مواد غذایی نبوده و حوزه مسکن را نیز در بر می‌گیرد
مقدم‌فر نه تنها رسانه‌های داخلی که رسانه‌های برون‌مرزی را نیز در این توطئه‌ با انتشار "دروغ‌های ظریف" مسئول مشکلات اقتصادی کشور خوانده است. معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه در این‌باره گفت: «امروز رسانه‌های بیگانه تاکتیکی را اتخاذ کرده‌اند که با جنگ روانی بخش‌هایی از واقعیت‌های جامعه را بیان کنند و بخش‌هایی را بیان نکنند.»
"نقش ذاتی" وزارت اطلاعات
شورای دستگاه نظارتی با شرکت وزیر اطلاعات، رئیس دیوان عدالت اداری، رئیس دیوان محاسبات، معاونت نظارت مجلس، معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری و رئیس سازمان بازرسی کل کشور تشکیل جلسه داد.
وظیفه این نشست رایزانی پیرامون تصویب دستورالعملی برای شوراهای استانی بود. ولی‌الله خبره، دبیر این شورا گفت: «شورای دستگاه نظارتی در مقام تقویت مدیریت کشور فعالیت می‌کند و گزارش‌هایی را برای حل مشکلات مدیریتی کشور به دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌دهد که قاعدتا مورد استقبال دستگاه مذبور قرار می‌گیرد.»
خبره درباره نقش وزارت اطلاعات در رابطه با گرانی‌ها گفت: «وزارت اطلاعات نیز در رابطه با گرانی‌های اخیر به وظیفه ذاتی خود عمل خواهد کرد.»
گرچه دبیر دستگاه نظارتی نگفت که "وظیفه ذاتی" وزارت اطلاعات چیست، اما با توجه به نقش امنیتی وزارت اطلاعات می‌توان دریافت که بتدریج مقامات جمهوری اسلامی در کنار را‌ه‌حل‌های سیاسی و اقتصادی خواهان برخورد امنیتی به گرانی و پیامدهای آن هستند.

ساخت حرم کنار ارگ ساسانی در شهری که بیمارستان ندارد



پافشاری مسئولان شهر انار برای ساخت حرم شهید گمنام کنار ارگ باستانی شهر انتقاد فعالان میراث فرهنگی و رسانه‌ها را برانگیخته است. ادامه ساخت این حرم با نصب ضریح روی آن در حالی است که شهر انار بیمارستان ندارد.
امام‌ جمعه شهر انار معتقد است: «‎ساخت حرم شهید گمنام از افتخارات مردم شهرستان انار است.» انار شهری کویری در شمال استان کرمان است که حدود ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد. این شهر کویری که از شهرهای باستانی مرکز ایران به شمار می‌رود در شمار شهرهای کمتر توسعه یافته‌ کشور است که حتی یک بیمارستان یا یک مرکز اورژانس متناسب با نیاز مردم شهر ندارد.

ساخت حرم شهید گمنام این شهر با زیربنای ۴۰۰ متر و در فضایی به مساحت ۳ هزار متر مربع در مجاورت ارگ باستانی شهر انار، در دی ماه سال گذشته آغاز شد. ساخت این بنا در فاصله ۷۰ متری ارگ انار که قدمت آن به دوران ساسانی می‌رسد، انتقاد گسترده فعالان میراث فرهنگی را برانگیخت. سازمان میراث فرهنگی اما ساخت این حرم را فاقد مشکل می‌داند.

مسئولان شهر انار خواستار کمک‌های مردمی برای تأمین هزینه‌‌های حرم شهدای گمنام شده‌اند مسئولان خواستار کمک‌های مردمی برای تأمین هزینه‌‌های حرم شهدای گمنام شده‌اند
مسعود علویان صدر روز یكشنبه (۸ مرداد/ ۲۹ ژویيه) به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گفت: «مزار مربوط به شهدای گمنام این شهرستان در پاركی واقع شده است كه در هفتاد متری از بنای ارگ انار قرار دارد. از آنجا كه ارگ انار بر فراز یك تپه قرار دارد، می‌توان بدون آنكه یادمان شهدای گمنام مشكلی برای این بنای دوران ساسانی ایجاد كند، آن را احداث كرد.»

این درحالی است که به گزارش‌ رسانه‌ها پروژه‌های ساخت‌وساز در جوار آثار باستانی ایران اغلب با تخریب بناهای تاریخی همرا بوده است.
از جمله می‌توان از تخریب یک تپه دوران اشکانیان در خوزستان در عملیات خاک‌برداری اداره آب و فاضلاب شعر رامهرمز در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۰ (۱۰ نوامبر ۲۰۱۱) نام برد.

"مطالعات دینی‌تان را افزایش دهید"

ساخت حرم شهید گمنام کنار ارگ باستانی انار که از معدود جاذبه‌های گردشگری شهرستان محروم انار به شمار می‌رود در رسانه‌های داخلی ایران بازتاب داشته است.

سایت "تابناک"‌‌، نزدیک به محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گزارشی ضمن انتقاد از ساخت حرم شهید گمنام کنار ارگ باستانی انار، پافشاری مسئولان بر ساخت این آرامگاه در فاصله ۷۰ متری ارگ را "لجبازی" بر سر مسئله‌ای دانسته که به سادگی می‌توان راه حلی برای آن یافت که آن هم، به زعم "تابناک"، انتخاب مکان دیگری برای ساخت آرامگاه است.

همزمان تصمیم مسئولان برای نصب "ضریح" بر روی حرم شهید گمنام نیز خبرساز شده است. در معماری اسلامی ضریح بر روی بنای مکان‌های زیارتی نصب می‌شود.
در عین حال حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی، امام جمعه انار و از اعضای هیأت امنای ساخت حرم شهید گمنام، به منتقدان نصب ضریح توصیه کرده است: «برای درک مقام شهدا بروند مطالعات دینی خود را افزایش دهند بعد نظریه‌پردازی کنند.»

درخواست پرداخت کمک‌های مردمی برای ساخت حرم شهدا

امام جمعه انار از جمله مسئولان شهر انار است که بر ساخت حرم شهید گمنام در این شهر کوچک تأکید دارد. این در حالی است که مردم شهر انار سال‌هاست خواستار تأسیس بیمارستانی در این شهر هستند که از نیازهای اولیه آنها به شمار می‌رود.

قابل ذکر است که مسئولان دولتی علی‌رغم وعده رئیس‌جمهور محمود احمدی‌نژاد برای تأسیس بیمارستان در این شهر، شهرستان انار را "فاقد شرایط تأسیس بیمارستان" تشخیص دادند.

امام جمعه انار شهریور سال گذشته چنین گله کرده بود: «رئیس جمهوری در سفر دوم وعده تاسیس بیمارستان را دادند بعد در سطح وزیر و معاون وزیر گفتند شهرستان انار شرایط تاسیس بیمارستان را ندارد. اینها توجیه مردمی ندارد.»

حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی در حالی عدم ساخت بیمارستان را "فاقد توجیه مردمی" می‌داند که بدون اشاره به هزینه ساخت حرم شهید گمنام شامل "حرم، ضریح و دو رواق در زمینی به مساحت ۳ هزار متر مربع" خواستار کمک‌های مردمی برای تکمیل این بنا شده است. اغلب مردم شهرستان کویری انار زندگی خود را از راه کشاورزی می‌گذرانند.

«در صورت حمله اسرائیل به ایران، میت رامنی از آن حمایت خواهد کرد»


«در صورت حمله اسرائیل به ایران، میت رامنی از آن حمایت خواهد کرد»

میت رامنی (سمت چپ) روز یکشنبه مذاکرات خود را با نخست وزیر اسرائیل آغاز کرد.
یکی از مشاوران اصلی میت رامنی، نامزد جمهوريخواهان در انتخابات رياست جمهوری آمريکا، گفته است که در صورت حمله اسرائيل به تاسيسات هسته ای ايران، رامنی از اين اقدام پشتيبانی خواهد کرد.

دان سنور، مشاور میت رامنی در امور بين الملل، روز يکشنبه به خبرنگاران در اسرائيل گفت: «آقای رامنی به هر تصميم اسرائيل در ارتباط با ايران احترام می گذارد و اگر اسرائيل ناچار به دفاع از خود شود تا مانع از دستيابی ايران به جنگ افزار هسته ای شود، رامنی از آن حمايت می کند».

سخنان اين مشاور آقای رامنی همزمان با استقبال بنيامين نتانياهو از میت رامنی بیان شد. نخست وزیر اسرائیل روز یکشنبه در دفتر کار خود در اورشليم (بيت المقدس) پذيرای دوست ده ها ساله خود شد و روزی پرکار و مملو از ملاقات برای آقای رامنی در اسرائيل آغاز شد.

خبرگزاری آسوشيتدپرس در تفسیر اين سخنان دان سنور نوشته است که اين اظهارات از تعهداتی که پيشتر ميت رامنی در قبال اسرائيل بيان کرده، جدی تر است.

گفته می شود که باراک اوباما با حمله اسرائيل به تأسيسات هسته ای ايران مخالف است و همواره تلاش کرده تا نخست وزير اسرائيل را متقاعد کند که برای اثرگذاری تحريم ها بر ايران صبر پيشه کند.

میت رامنی در حالی سفر خود به اسرائيل را آغاز کرده است که باراک اوباما روز جمعه گذشته قانون جديدی را برای گسترش همکاری های نظامی و غير نظامی با اسرائيل امضا کرد.

بر اساس قانون جديد، آمريکا هفتاد ميليون دلار ديگر برای توسعه سيستم دفاع راکتی «گنبد آهنين» به اسرائيل اعطا می کند و اسرائيل می تواند خريدهای نظامی جديدی از آمريکا انجام دهد که خرید هواپيماهای سوخت رسان از آن جمله است.

قانون جديدی که آقای اوباما آن را امضا کرد، ارتش آمريکا را موظف کرده است که تا دو سال ديگر ميزان جنگ افزار خود را در انبار اضطراری اش در خاک اسرائيل به ۴۰۰ ميليون دلار افزايش دهد و ارتش اسرائيل در ايامی مانند جنگ از حق استفاده از اين تسليحات برخوردار خواهد بود.

کنگره آمريکا دو ماه پيش اين قانون را مورد تصويب قاطع قرار داده بود.

به نظر می رسد که باراک اوباما در آستانه سفر رامنی به اسرائيل و برای کاهش انتقادهای اين رقيب خود در زمينه سياست آقای اوباما در ارتباط با اسرائيل، اين قانون را در يک آيين کم سابقه علنی در کاخ سفيد توشيح کرد.

میت رامنی بر اين باور است که آقای اوباما موجب «تضعيف» اسرائيل و حتی «تحقير» اسرائيل شده و گفته است که «اسرائيل، مهم ترين و نزديک ترين همپيمان آمريکا، شايسته رفتاری بهتر از سوی آمريکاست».

در همين حال سفر نامزدهای انتخاباتی آمريکا به اسرائيل اندکی پيش از موعد نهايی کارزار رياست جمهوری يک امر عادی است؛ همان گونه که باراک اوباما چهار سال پيش در آستانه انتخابات نوامبر ۲۰۰۸ از اسرائيل ديدار کرد.

ميت رامنی شامگاه شنبه در دومين بخش از نخستين سفر خارجی خود از پس از قطعی شدن نامزدی اش از سوی جمهوريخواهان برای انتخابات آمريکا، وارد اسرائيل شد.

وی پس از اقامتی کوتاه در بريتانيا به اسرائيل رفت و در مرحله بعد قرار است که به لهستان سفر کند.

نتانیاهو: تحریم ها علیه ایران موفق نبوده

نخست وزير اسرائيل روز يکشنبه در آغاز ملاقات خود با نامزد جمهوريخواهان، در حالی که او را در برابر دوربين ها، «ميت» خطاب می کرد، گفت: «سخنانت را (در جمع کهنه سربازان آمريکايی هفته گذشته در ايالت نوادای آمريکا) شنيدم که بزرگ ترين خطر را وجود سلاح هسته ای در دست حکومت آيت الله ها ناميدی. ميت کاملاً با تو هم عقيده ام. بايد از هر چه که در توان داريم برای بازداشتن آنها (سران ايران) استفاده کنيم زيرا تا امروز همه تحريم ها و ديپلماسی حتی ذره ای هم موفق نبوده و بايد به صورت جدی مسئله تهديد (نظامی) مطرح باشد تا وضع را عوض کند».

آقای رامنی نيز در پاسخ به نتانياهو گفت: «کاملاً از نظراتت حمايت می کنم و آمده ام تا در باره چالش های مشترک ما در ارتباط  با خاورميانه گفت و گو کنيم».

ميت رامنی روز يکشنبه در کنار ديدار با نتانياهو با رهبران جناح اپوزيسيون اسرائيل، ژنرال شائول موفاز و خانم شلی يخيموويچ رهبر حزب کارگر، و نيز با شيمون پرز رييس جمهوری اسرائيل ديدارهای جداگانه انجام می دهد و همچنين از ديوار ندبه (آخرين بخش بازمانده «بيت المقدس يهودی» معبد باستانی يهوديان) و نيز موزه هولوکاست اورشليم ديدار خواهد کرد.

برگزاری نشستی در پشت درهای بسته با شرکت شخصيت های سرمايه گذار و ثروتمندان يهودی جهت کمک مالی به کارزار انتخاباتی جمهوريخواهان و سپس يک سخنرانی سياسی مهم برای میت رامنی تعيين شده است که پيشاپيش خبرگزاری ها بخش هايی از آن را منتشر کرده اند؛ نطقی که در آن آقای رامنی بر حمايت قاطع خود از اسرائيل در برابر ايران تأکيد خواهد کرد.

ستاد انتخاباتی باراک اوباما پيشاپيش گفته بود که سفر میت رامنی به اسرائيل «ارزش سياسی» ندارد و به او کمک واقعی نخواهد کرد.

سفر آقای رامنی به اسرائيل نبردی نيز با باراک اوباما بر سر آرا پنج ميليون نفر يهوديان آمريکا محسوب می شود؛ يهوديان آمريکايی به طور سنتی حامی حزب دمکرات هستند و ۶۵ درصد آنها هنوز حامی آقای اوباما باقی مانده اند.  

شنبه، مرداد ۰۷، ۱۳۹۱

معاون رجاله احمدی‌نژادشارلاتان بازگشت کارمندان انتقالی ازشهرستان‌ها را غیرقانونی خواند


معاون رجاله احمدی‌نژادشارلاتان بازگشت کارمندان انتقالی ازشهرستان‌ها را غیرقانونی خواند

خبرگزاری‌های داخلی ایران خبر می‌دهند کارمندانی که در راستای طرح انتقال کارکنان از تهران، به شیراز و اصفهان منتقل شده بودند اکنون در حال بازگشت به تهران هستند و این در حالی است که معاون رئیس‌جمهوری ایران در واکنش به این خبر اعلام کرده‌ است که این امر «وجاهت قانونی» ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، عبدالعلی تاجی، معاون حقوقی توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری، روز شنبه ۷ مرداد با بیان این که «از این مسئله اطلاعی ندارم» گفت: «اگر چنین امری صحت داشته باشد خلاف قانون برنامه پنجم است.»

دولت محمود احمدی‌نژاد اواخر فروردین‌ماه سال ۸۹ اعلام کرد که به خاطر مسائلی چون ترافیک و زمین‌لرزه، «خروج ۲۰۰ هزار کارمند همراه با خانواده‌هایشان از تهران» در دستور کار قرار دارد.

محمود احمدی‌نژاد در سوم مردادماه آن سال نیز تصریح کرد که در راستای اجرای این طرح، ۴۰ درصد از کارمندان دولت موظف هستند حداکثر تا پایان مردادماه ۸۹ از تهران خارج شوند، اما گزارش‌های بعدی حاکی از محقق شدن انتقال تنها ۶ هزار نفر در چارچوب این طرح است.

در آن تاریخ به دنبال ابلاغ مصوبه رئیس‌جمهور و اعلام سازمان میراث فرهنگی مبنی بر انتقال کمتر از هزار نفر از کارمندان این سازمان به خارج از تهران، برخی از کارمندان این سازمان در اعتراض به این انتقال در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

دو سال پس از آغاز این طرح، خبرگزاری ایسنا روز شنبه نوشت که تعدادی از کارمندان منتقل شده به کلان‌شهرهایی مانند تبریز، شیراز و قم پیشتر طی تماس با این خبرگزاری از وضعیت خود ابراز نارضایتی کرده و اعلام کردند که با مجوز معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی منتقل شدند، اما اکنون این مجوز از سوی دستگاه‌ها پذیرفته نیست و آنها به دلیل «دریافت حقوق به صورت نامنظم» مشکل دارند.

به گزارش این خبرگزاری، در حالی که عبدالعلی تاجی، معاون رئیس‌جمهور، می‌گوید که «در بند الف ماده ۶۵ قانون برنامه پنجم آمده که کسانی که از تهران خارج شده‌اند اجازه بازگشت به تهران و سایر کلان‌شهرها را ندارند»، هم‌اینک کارمندان منتقل‌شده میراث فرهنگی در حال بازگشت به تهران هستند.

«کارمندان برای مأموریت آموزشی رفته‌ بودند»

در همین حال، در حالی که دولت ایران از همان ابتدا اعلام کرده‌ بود که دلیل انتقال کارمندان از تهران، پرجمعیتی، ترافیک، و خطر زمین‌لرزه‌ در این شهر است، حسن موسوی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، روز شنبه به ایسنا گفت که «ماموریت منتقل شده‌ها از پایتخت، آموزش نیروهای بومی و فرهنگ‌سازی در استان‌های مقصد بوده‌ است و آنها که تمایل دارند در حال انتقال به تهران هستند».

سخنان حسن موسوی در مورد «مأموریت آموزشی» این کارمندان در شهرستان‌ها در حالی بیان می‌شود که جمعی از کارکنان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران که تیرماه ۸۹ در اعتراض به این تصمیم برای دومین بار در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده‌ بودند از برنامه «انتقال اجباری» حدود ۱۱۰۰ کارمند این سازمان از تهران توسط مسئولان سازمان میراث فرهنگی خبر دادند.

محمد جعفر منتظری، رئیس دیوان عدالت اداری، روز ۲۳ شهریور ۸۹، طرح دولت دهم برای خروج کارمندان دولت از تهران را «عجولانه و بدون تدبیر» نامید و افزود که این طرح «به‌جز گسستگی خانواده‌ها و افزایش شکایات از دولت بهره‌ای ندارد و به طور قطع شکست می‌خورد». 

درپی گرانی‌ها،سپاه پاسداران دزدورجاله وسخیف وادمخوار رسانه‌ها را به بزرگ‌نمایی متهم کرد


درپی گرانی‌ها،سپاه پاسداران دزدورجاله وسخیف وادمخوار رسانه‌ها را به بزرگ‌نمایی متهم کرد

صف مرغ در بندرعباس
در حالی که روند افزایش قیمت‌ها در ایران هم‌چنان ادامه دارد، یک مقام ارشد در سپاه پاسداران جمهوری اسلامی رسانه‌های داخلی و خارج از کشور را متهم کرد که در «مسئله» گرانی‌های اخیر و «مشکلات اقتصادی» کشور «به‌شدت به دنبال بزرگ‌نمایی هستند».

افزايش قيمت مرغ در ایران در چند هفته گذشته که در بعضی نقاط ایران حتی به ۹ هزار تومان هم رسید به يکی از موضوعات پر سروصدا در رسانه‌های کشور تبديل شده و صف‌هایی طولانی برای خريد اين فرآورده گوشتی در شهرهای مختلف ايران شکل گرفته است.

کار به آنجا کشیده است که اخباری در رسانه‌های ایران منتشر می‌شود که در تاریخ کشور تاکنون سابقه نداشته است، از جمله تیترهایی چون «ممنوع‌الخروج شدن مرغ» در استان اردبیل و «حمله مسلحانه به یک مرغ‌داری» در استان هرمزگان.

از سوی دیگر معاون وزارت صنعت و معدن روز جمعه گذشته از دستور ویژه رئیس جمهور برای «ذخیره‌سازی کالاهای اساسی» خبر داد و تلویحا تصدیق کرد که این گونه کالاها در کشور دچار «کسری» است.

این جدا از جلسه‌ای است که هیئت دولت به ریاست محمود احمدی‌نژاد به دنبال افزایش قیمت مرغ تشکیل داد، جلسه‌ای که خبرگزاری مهر هفته گذشته از آن به عنوان «جلسه ویژه مرغی» یاد کرد.

حال معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران در گفت‌وگویی با روزنامه رسالت که روز شنبه، هفتم مردادماه، منتشر شده رسانه‌ها را متهم کرده است که «به شدت به دنبال بزرگ‌نمایی مسئله گرانی‌های اخیر» و «مشکلات اقتصادی کشور» هستند.

حمیدرضا مقدم‌فر، معاون سپاه، کمبود مرغ در بازار ایران را «مقطعی» دانسته و گفته است که رفع می‌شود، اما در ادامه رسانه‌ها را متهم کرده که با «نمادسازی» از کمبود مرغ سعی دارند تا «با تولید اخبار دروغ چالش‌های اجتماعی و امنیتی برای کشور پدید آورند».

پیشتر محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، هم دلیل گرانی مرغ در ایران را «القاء دشمن» دانسته بود.

با این حال متهم کردن رسانه‌ها در جنجال‌های عمدتا اقتصادی که در زمان ریاست محمود احمدی‌نژاد تعدادشان کم هم نبوده پیشتر هم در چندین مورد اتفاق افتاده است.

از جمله در بهمن‌ماه سال گذشته هم سخنگوی اقتصادی دولت در واکنش به افزایش بی‌سابقه قیمت سکه طلا و ارز خارجی در ایران از وجود «یک جریان رسانه‌ای» در ایران خبر داد که «می‌خواهد در بازار اخلال ایجاد کند».

اما روز شنبه دو روزنامه دیگر از جلسه وزیر ارشاد ایران با مدیران روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها نیز خبر داده‌اند که دستور این جلسه هم «چگونگی انتشار اخبار گرانی و تحریم» بوده است.

آن طور که روزنامه جهان صنعت گزارش کرده است، وزیر ارشاد برخلاف مقام سپاه کسی را متهم نکرده اما به این مدیران توصیه کرده است که به دنبال «امیدبخشی» به مردم کشور باشند و از این راه «تحرکات رسانه‌ای سلطه‌گران را خنثی کنند».

با این حال معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در گفته‌های خود تاکید بیشتری داشته و صراحتا اعلام کرده است که «در تعارض میان آزادی بیان و منافع ملی، اولویت با منافع و امنیت ملی است» و کار رسانه‌های داخلی کمک «به استقرار آرامش در جامعه».

این توصیه‌ها کمتر از یک هفته پس از آن منتشر شده است که از شهر نیشابور خبر رسید مردم «در اعتراض به گرانی و تورم» در یکی از میدان‌های این شهر تجمع کرده‌اند. 

قانون‌گذاران آمریکا: شرکت چینی ناقض تحریم‌ها علیه ایران است


ایران

قانون‌گذاران آمریکا: شرکت چینی ناقض تحریم‌ها علیه ایران است

۱۷ نماینده آمریکایی از تیموتی گایتنر، وزیر خزانه‌داری این کشور خواسته‌اند درباره فروش دستگاه‌های شنود و ردیابی از سوی شرکت چینی "زد تی ای" (ZTE) به ایران و نقض تحریم‌ها از سوی این شرکت تحقیق کند.
در نامه ۱۷ عضو مجلس نمایندگان آمریکا (۱۶ نماینده جمهوری‌خواه و یک نماینده دمکرات) به گایتنر آمده است: «ما از وزارت‌خانه شما و دیگر ادارات مسئول می‌خواهیم که درباره معاملات شرکت چینی "زد تی ای" با ایران تحقیق کنید و در صورت صحت این موضوع، اقدامات لازم را برای جلوگیری از گسترش فعالیت‌ شرکت‌هایی در آمریکا انجام دهید که از سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم ایران حمایت می‌کنند.»

در این نامه به گزارشی از خبرگزاری رویترز استناد شده که در ماه مارس و آوریل ۲۰۱۲ درباره فعالیت‌های این شرکت چینی انتشار یافته است. بنا بر اسناد منتشر شده توسط رویترز، چین طی قراردادی به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار با ایران، تحریم‌های مصوبه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده را دور زده است. در گزارش افشاگرانه‌ی رویترز آمده که این قرارداد در ماه ژوئیه ۲۰۱۱ بین ایران و چین منعقد شده است.
به گزارش رویترز، دستگاه‌ امنیتی ایران می‌تواند با بهره‌گیری از این فناوری‌ها، مکالمات تلفن‌های ثابت و همراه و مکالمات صوتی اینترنتی را شنود و کنترل کند.
میان شرکت چینی "زد تی ای" و شرکت مخابرات ایران همچنین قراردادی در زمینه ارسال کامپیوتر، دستگاه‌های الکترونیکی و نرم‌افزارهای ساخت آمریکا به ایران امضا شده ‌است. قانونگذاران آمریکایی گزارش خبرگزاری رویترز را ضمیمه نامه خود کرده و آن را به وزارت خزانه‌داری آمریکا ارسال داشته‌اند.
یک سخنگوی شرکت چینی "زد تی ای" گفت: «شرکت ما معتقد به شفافیت است و در این راستا با ادارات آمریکایی همکاری خواهد کرد و به تمامی پرسش‌های آنان پاسخ خواهد داد.»

کابران ایرانی با سانسور اینترنت از سوی دولت مواجه هستند کابران ایرانی با سانسور اینترنت از سوی دولت مواجه هستند
یک سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز در این‌ باره گفت :«ما نمی‌توانیم در حال حاضر درباره یک شرکت مشخص اظهار نظر کنیم.»
افزایش مشکلات شرکت چینی در آمریکا
با ارسال نامه ۱۷ نماینده آمریکایی به وزارت خزانه‌داری این کشور فشار بر شرکت چینی آشکارا تشدید شده است. ادارات مالی آمریکا در حال بررسی معاملات ایران هستند.
اداراه پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) نیز پس از انتشار گزارش رویترز تحقیقات مستقلی را علیه شرکت چینی "زد تی ای" و شرکای آن در آمریکا آغاز کرد. شریک آمریکایی این شرکت چینی متهم است که پس از انتشار گزارش رویترز با فریب‌کاری و از بین بردن برخی از اسناد، قصد لاپوشانی معاملات خود را داشته است.
درخواست مجازات شرکت چینی
قانونگذاران آمریکایی در نامه خود تاکید می‌کنند که باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالت متحده با صدور دو مصوبه به وزارت خزانه‌داری این کشور اجازه داده شرکت‌هایی را که به دور زدن تحریم‌ها با ایران و سوریه مبادرت کرده‌اند، مورد مجازات‌های قانونی قرار دهد.
در نامه اعضای مجلس نمایندگان آمریکا آمده «به نظر می‌رسد که این شرکت چینی با فروش دستگاه‌های نظارت و شنود تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نقض کرده است.»
در این نامه همچنین تصریح شده که « ظاهراَ شرکت چینی زد تی ای بطور پنهانی قصد فروش دستگاه‌های ارتباطی و مخابراتی آمریکایی به ایران را داشته است.» این فعالیت نیز برخلاف قوانین صادرات آمریکا به شمار می‌آید.

مناسبات گسترده اقتصادی میان ایران و چین، محمود احمدی‌نژاد و هوجینتائو، روسای جمهوری ایران و چین مناسبات گسترده اقتصادی میان ایران و چین، محمود احمدی‌نژاد و هوجینتائو، روسای جمهوری ایران و چین
این ۱۷ نماینده آمریکایی در نامه خود می‌نویسند: «ما بر این باوریم که اتهامات منتشر شده در گزارش رویترز استحقاق پیگیری را دارد و باید بطور اساسی مورد بررسی قرار گیرد.» یکی از امضا‌کنندگان این نامه "سو مریک" نماینده جمهوری‌خواه از ایالت کارولینای شمالی است که معاونت کارگروه مشترک کنگره‌ی آمریکا و پارلمان اروپا در مبارزه علیه تروریسم را بر عهده دارد.
در گزارش رویترز آمده بود که شرکت چینی یاد شده، سخت‌افزار و نرم‌افزار از شرکت‌های آمریکایی اوراکل، مایکروسافت، دل، سیسکو، هیولت پاکارد و سیمنتک به ایران فروخته است.
شرکت چینی "زد تی ای" پنجمین شرکت بزرگ جهان در بخش تولید دستگاه‌های مخابراتی و ارتباطاتی به شمار می‌‌‌آید. این شرکت می‌کوشد که فعالیت‌های تجاری خود در ایالت متحده را گسترش دهد.
این شرکت در بازار بورس ثبت شده، اما بیشترین سهامداران آن از شرکت‌های دولتی چین هستند.

دیپلمات اروپایی: گفت‌وگوهای کارشناسی استانبول پیشرفتی نداشت


دیپلمات اروپایی: گفت‌وگوهای کارشناسی استانبول پیشرفتی نداشت

یکی از جلسات گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با ۱+۵. نفر سمت راست: علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ایران.
یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا که نخواسته نامش فاش شود می‌گوید که در آخرین جلسه از گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های غربی که روز سه‌شنبه در استانبول و در سطح معاونان برگزار شد «پیشرفتی حاصل نشده» و امکان این نیز هست که سطح این گفت‌وگوها در جلسه بعدی «حتی از سطح معاونان هم پایین‌تر بیاید».

مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵، در سطح معاونان که از آن به عنوان مذاکرات کارشناسی یاد می‌شود، بین علی باقری، معاون دبیر شورای عالی امنیت ایران، و هِلگا اشمید، معاون کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز سوم مرداد پشت درهای بسته در استانبول برگزار شد.

روز جمعه، یک دیپلمات اروپایی که به خاطر محرمانه بودن جزئیات جلسه یادشده نخواسته نامش فاش شود به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که «فقدان پیشرفت در گفت‌وگوهای سه‌شنبه به احتمال زیاد بدین معنی است که جلیلی و اشتون تنها بر سر یک دیدار دیگر اشمید و باقری یا حتی دیداری در سطح پایین‌تر و باز هم در سطح کارشناسی توافق خواهند داشت».

یک روز پیش از آن، دیپلمات دیگری از اتحادیه اروپا که او نیز از اعلام نام خود پرهیز دارد به آسوشیتدپرس گفت که کاترین اشتون به‌زودی با مذاکره‌کننده ارشد ایرانی، سعید جلیلی، در مورد چگونگی ادامه مذاکرات هسته‌ای صحبت خواهد کرد.

این دو دیپلمات که به گفته خبرگزاری آسوشیتدپرس «با نتایج گفت‌وگوهای اشمید و باقری آشنا هستند» به این خبرگزاری گفتند به این خاطر که رویارویی مسلحانه به عنوان یکی از گزینه‌های موجود به‌جای مذاکره مطرح است، گفت‌وگوهای هسته‌ای بین ایران و غرب، در هر سطحی که می‌خواهد باشد، ادامه خواهد یافت.

ایران نیز با علم بر این مسئله تمایل خود به ادامه مذاکرات را بیان کرده و در همین راستا علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران در امور بین‌الملل، نیز روز جمعه گفت که مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ تا دستیابی به «نتیجه مثبت و سازنده» ادامه خواهد داشت.

در همین زمینه رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز سه‌شنبه ۲۷ تیر در نشست هفتگی خود حتی ابراز امیدواری کرد که این گفت‌وگوها ازجمله به اقداماتی بینجامد «که بتواند نگرانی‌های طرف مقابل را برطرف کند».

دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۱+۵ تاکنون به ترتیب در استانبول، بغداد، مسکو و بار دیگر استانبول برگزار شده‌ است.

پس از آن که گفت‌وگوهای ماه گذشته دو طرف در مسکو نتوانست شکاف موجود میان ایران و پنج عضو دائمی سازمان ملل متحد به اضافه آلمان را در زمینه اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای ایران پر کند دو طرف موافقت کردند تا گفت‌وگوها را در سطحی پایین‌تر ادامه دهند تا شاید بدین وسیله راهی برای برون‌رفت از بن‌بست مذاکراتی یافته شود.

در همین راستا علی باقری و هلگا اشمید روز ۱۳ تیرماه جلسه‌ای را در سطح فنی و کارشناسی در استانبول برگزار کردند و پس از آن گفت‌وگوهای کارشناسی خود را روز سوم مرداد در همین شهر پی گرفتند.

این گفت‌وگوها در حالی ادامه پیدا می‌کند که طرفین یکدیگر را متهم می‌کنند که در پی «طولانی کردن مذاکرات» هستند.

قدرت‌های غربی که نمایندگان آنها در قالب گروهی موسوم به ۱+۵ با ایران مذاکره می‌کنند از احتمال وجود ابعاد نظامی در برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی می‌کنند و خواستار «شفاف‌سازی» جمهوری اسلامی در این زمینه هستند.

اما ایران فعالیت‌های هسته‌ای خود را صلح‌آمیز دانسته و دستیابی به انرژی هسته‌ای را حق خود می‌داند. 

صالحی رجاله : تفاهم‌نامه استرداد مجرمان آماده است؛ عربستان: خبر نداریم

صالحی رجاله : تفاهم‌نامه استرداد مجرمان آماده است؛ عربستان: خبر نداریم

 
علی‌اکبر صالحی

جمهوری ننگین ومنفوراسلامی ایران برای بیمه نفتکش‌ها اعتبارچند میلیارد دلاری اختصاص داد


جمهوری ننگین ومنفوراسلامی ایران برای بیمه نفتکش‌ها اعتبارچند میلیارد دلاری اختصاص داد

یک نفت‌کش ایرانی در خلیج فارس.
در پی اعمال تحریم بیمه‌ای اتحادیه اروپا علیه ایران، شرکت ملی نفت ایران روز شنبه، ۷ مردادماه، از اختصاص اعتبار جدید «چند میلیارد دلاری» برای بیمه نفتکش‌های ایرانی حامل نفت ایران از سوی دولت خبر داد.

محمدعلی خطیبی، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، در این روز با اعلام این که «ایران برای حمل نفت خریداران با پوشش کامل بیمه‌ای آمادگی کامل دارد» به روزنامه «ایران» گفت که «تعهداتی که بیمه‌های ایرانی در خصوص نفتکش‌ها متقبل می‌شوند، هیچ‌گونه تفاوتی با بیمه‌های غربی ندارد».

در همین زمینه خبرگزاری فارس نیز روز جمعه از قول «یک مقام آگاه در صنعت بیمه» بدون ذکر نام وی، نوشت که اعتبار جدید چند میلیارد دلاری مصوب دولت برای بیمه نفتکش‌های ایرانی در اختیار بیمه مرکزی می‌گیرد و تاکنون ۱۰ درصد آن نیز پرداخت شده‌ است.

اتحادیه اروپا از روز ۱۱ تیرماه تحریم‌های نفتی و بیمه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را به مرحله اجرا درآورد که بر اساس آن شرکت‌های بیمه اروپایی از بیمه کردن نفتکش‌های حامل نفت ایران و همچنین تجهیزات حمل و نقل نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران نیز منع شدند.

با آغاز تحریم بیمه و نفت ایران توسط اروپا، حتی احتمال توقیف نفتکش‌های ایرانی در بنادر و آب‌های بین‌المللی نیز وجود دارد.

بیمه‌گران غربی حدود ۹۵ درصد پوشش بیمه‌ای نفتکش‌ها در سطح جهان را انجام می‌دهند و تا پیش از تحریم‌های یادشده صدور ۹۰ درصد از پوشش بیمه‌ای نفتکش‌های حامل نفت ایران توسط شرکت‌های غربی انجام می‌شد.

در پی تحریم‌های جدید، طی هفته‌های اخیر چین و هند، دو مشتری بزرگ نفت ایران، از تهران خواسته‌اند که نفت صادراتی به این دو کشور را با استفاده از کشتی‌های خود حمل کند و همچنین پوشش بیمه‌ای محموله‌های نفتی را خود ایران متقبل شود.

بر اساس اعلام مسئولان شرکت ملی نفتکش ایران، در حال حاضر این شرکت ۴۷ فروند نفتکش در اختیار دارد که ظرفیت جابه‌جایی نفت ایران توسط این نفتکش‌ها روزانه ۱۱ میلیون تن است.

به خاطر وجود خطر نشت نفت به دریاها و دیگر خطرات، نفتکش‌ها خود را به طور معمول تا سطح یک میلیارد دلار بیمه می‌کنند.

دشواری‌های پیش‌رو برای نفتکش‌های ایرانی در حالی در افق ظاهر می‌شوند که به گزارش سازمان بین‌المللی انرژی، ایران هم‌اینک ناچار شده از ظرفیت بخشی از نفتکش‌های خود برای انبار کردن حدود ۴۲ میلیون بشکه نفتی که قادر به صدور آن نبوده استفاده کند.

دشواری‌های پیش‌آمده برای صنعت نفت ایران نتیجه مناقشه هسته‌ای جمهوری اسلامی با غرب است و قدرت‌های غربی می‌کوشند با فشار بر اقتصاد ایران حکومت جمهوری اسلامی را وادار به «شفاف‌سازی» در برنامه هسته‌ای خود کنند.

ایران همواره تاکید می‌کند که این برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است و جای نگرانی در آن وجود ندارد. 

جمعه، مرداد ۰۶، ۱۳۹۱

سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل با موضوع «نگرانی از ناحیه ایران و سوریه»


سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل با موضوع «نگرانی از ناحیه ایران و سوریه»

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده روز پنج‌شنبه، پنجم مردادماه، از سفر لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، به اسرائیل و اردن با موضوع «نگرانی‌ها از ناحیه ایران و سوریه» خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از جرج لیتل، سخنگوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، لئون پانه‌تا در این سفر که توقفی هم در مصر خواهد داشت با سران دو کشور اسرائیل و اردن دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

آقای لیتل دو کشور اردن و اسرائیل را «متحدان نزدیک» آمریکا توصیف کرده است که همچون ایالات متحده «نگرانی‌هایی مشترک از ناحیه ایران و سوریه» دارند.

خبر سفر قریب‌الوقوع این عضو ارشد در دولت باراک اوباما به این کشورها تنها یک روز پس از آن منتشر شده است که وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه بار دیگر از قدرت‌های جهانی خواست برای متوقف ساختن برنامه اتمی ایران به تلاش‌های خود بیفزایند.   

اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، در سخنان روز چهارشنبه خود بار دیگر نکته‌ای را که ماه‌هاست گوشزد کرده است تکرار کرد، مبنی بر این که مواجهه با تهران زمانی که جمهوری اسلامی از «آستانه اتمی» بگذرد «دشوارتر خواهد شد».

رویترز می‌گوید که رسانه‌های اسرائیل بار دیگر این گفته‌های آقای باراک را مقدمه‌ای بر حمله احتمالی اسرائیل به ایران دانسته‌اند که گمانه‌زنی درباره آن ماه‌هاست ادامه دارد، آن قدر که واکنش چندین مقام عالی‌رتبه در جمهوری اسلامی از جمله علی خامنه‌ای را نیز در پی داشته است.

کشورهای غربی و در راس آنها ایالات متحده ظن آن را دارند که حاکمان جمهوری اسلامی در پی دست یافتن به سلاح اتمی هستند، اتهامی که سران نظام در ایران بارها انکار کرده‌اند.

وزیر دفاع آمریکا در سفر هفته آینده خود به منطقه خاورمیانه دیدار مهم دیگری نیز خواهد داشت، و‌ آن دیدار با رئیس جمهور اسلام‌گرای مصر یعنی محمد مرسی و همین طور دیدار با بالاترین مقام نظامی این کشور یعنی ژنرال حسین طنطاوی خواهد بود.

به گفته سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، مهم‌ترین موضوع گفت‌وگوی آقای پانه‌تا با مقامات مصری روند انتقال مصر به جامعه‌ای دموکراتیک خواهد بود که با فراز و نشیب‌های فراوانی همراه بوده است.

لئون پانه‌تا در تونس نیز توقفی خواهد داشت.