یکشنبه، آذر ۱۲، ۱۳۹۱

واکنش تندشارلاتان احمدی‌نژاد به تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات



جامعه / حقوق


تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات با واکنش تند محمود احمدی‌نژاد روبه‌رو شد. وی با اشاره به نحوه انتخاب افراد در ساختار سیاسی ایران، به طور تلویحی جایگاه حقوقی ریاست جمهوری را بالاتر از رهبر جمهوری اسلامی دانست.
محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز یکشنبه (۲ دسامبر / ۱۲ آذر) ساعتی پس از تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در ایران، به این تصمیم واکنش نشان داد.
کلیات طرح یادشده در نشست علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. به نوشته‌ی "خانه ملت"، پایگاه خبررسانی مجلس، کلیات این طرح با ۱۴۴ رأی موافق، ۹۱ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع تصویب شد.
انتقاد از نحوه تأیید صلاحیت نامزدها
محمود احمدی‌نژاد که طرح تصویب‌شده در مجلس را مغایر قانون اساسی می‌داند، در بخشی از سخنان خود گفت: «اینکه ما بر خلاف قانون اساسی کاری کنیم که کسی حق نداشته باشد کاندیدا شود مگر اینکه قبلا از کسانی تائیدیه بگیرد، سیاستش را کسی تایید کند و دینداریش را کسی دیگر، آیا این مکانیزم انتخاب رئیس‌جمهور است؟»
رئیس جمهوری اسلامی یک روز پیش از این اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر خود و چهره‌های جنجالی در عرصه سیاسی ایران، را از این سمت برکنار کرد و به ریاست دبیرخانه جنبش عدم تعهد برگزید. برخی از منتقدان دولت این اقدام را به مقدمه حضور اسفندیار رحیم مشایی در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ تعبیر کردند.

رئیس دولت دهم در سخنان روز یکشنبه بار دیگر به "برخی" اشاره کرد که "می‌خواهند مردم را محدود کنند". وی بدون این‌که به هویت این افراد اشاره کند، خطاب به کسانی که می‌خواهند قانون اساسی را تغییر دهند، گفت: «نباید کاری کنیم که حضور مردم کمرنگ شود و خیال کنند که افرادی به جای آنها می‌خواهند تصمیم بگیرند».

او همچنین به‌طور تلویحی جایگاه حقوقی ریاست جمهوری در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی را به تعبیری بالاتر از جایگاه رهبر جمهوری اسلامی دانست: «رئیس‌جمهور با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شود و حتی رهبری با واسطه توسط مردم انتخاب می‌شود».

انتقاد از تغییر مجری انتخابات

محمود احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود از تصمیم برای تغییر مجری انتخابات انتقاد کرد: «گرفتن اجرای انتخابات از وزارت کشور و دادن آن به دادستانی، دخالت در اجراست».

این در حالی است که منتقدان محمود احمدی‌نژاد پیش از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری (۱۳۸۸) او را متهم کردند که با تغییر گسترده‌ی نماینده‌های استانی خود، سعی کرده نتیجه‌ی نهایی را به سود خود دستکاری کند.

تغییر سمت اسفندیار رحیم مشایی، آغاز فعالیت‌های انتخاباتی او نامیده شده است تغییر سمت اسفندیار رحیم مشایی، آغاز فعالیت‌های انتخاباتی او نامیده شده است
محمود احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود پاسخ منتقدانی را داد که معتقدند رئیس دولت دهم به مصوبات مجلس شورای اسلامی پایبند نیست: «سوال دیگر این است که اگر مجلس لایحه دولت را به گونه‌ای تغییر دهد که با شکل اولیه‌اش به کلی تفاوت داشته باشد، آیا باید دولت این مصوبه را اجرا کند و در صورت اجرا تبعات آن به عهده کیست؟».

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از محمود احمدی‌نژاد نوشت: «برخی خیال می‌کنند مثل زمان قاجار، همه حقوق مردم در مجلس متبلور است». رئیس دولت دهم پیش از این نیز بارها از تصمیمات مجلس شورای اسلامی در عرصه‌های مختلف انتقاد کرده بود.

مخالفان و موافقان در مجلس شورای اسلامی

طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در جلسه‌ی علنی روز یکشنبه‌ی مجلس هم مخالفانی داشت. مهرداد بذرپاش و روح‌الله عباسپور به‌عنوان نمایندگان مخالف طرح یادشده سخنرانی کردند. بذرپاش که در دوره نهم (دوره جاری) به مجلس راه یافته، از نزدیکان محمود احمدی‌نژاد برشمرده می‌شود.

او سرپرست بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف بود که با آمدن احمدی‌نژاد به شهرداری تهران به عنوان رئیس گروه مشاوران جوان شهردار برگزیده شد. بذرپاش پیش از ورود به مجلس مدیرعاملی گروه خودروسازی سایپا و معاونت رئیس جمهوری اسلامی در رأس سازمان ملی جوانان را هم تجربه کرد.

صولت مرتضوی، نماینده دولت، نیز در جلسه روز یکشنبه در صحن مجلس به "مغایرت‌های" طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری با "اصول متعدد" قانون اساسی جمهوری اسلامی اشاره کرد. به زعم او «اصول ۵۷ و ۶۰ قانون [اساسی ایران] بر اصل تفکیک قوا صراحت دارد و لذا نمی‌توان با تشکیل یک شرکت سهامی از قوای قضائیه، مجریه و مقننه ماهیت قوه اجرایی کشور را زیر سوال برد».

در این جلسه همچنین علی مطهری، نماینده‌ی تهران در مجلس شورای اسلامی و از منتقدان اصلی سیاست‌های دولت محمود احمدی‌نژاد، به‌عنوان نماینده‌ی موافق تغییر قانون انتخابات سخنرانی کرد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر