دوشنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۲

تجمع خانواده‌ها برای جلوگیری از اعدام زندانیان اهل سنت

تجمع خانواده‌ها برای جلوگیری از اعدام زندانیان اهل سنت 

 

در حالی که هاشمی رفسنجانی و تاج‌زاده درباره واگذاری پست‌های دولتی به اهل سنت صحبت می‌کنند، ۲۶ زندانی اهل سنت کرد به‌رغم اعتراض علما و رهبران سنی کشور در آستانه اعدام قرار گرفته‌اند. خانواده زندانیان در تهران تجمع کردند.
به دنبال تائید حکم اعدام ۲۶ تن از زندانیان "عقیدتی" اهل سنت در زندان رجائی شهر کرج خانواده این زندانیان در روز یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ در مقابل قوه قضائیه تجمع کردند. اجرای حکم اعدام بنابه گفته فعالین حقوق بشر پس از تجمع خانواده زندانیان به تعویق افتاده است.

رهبران دینی اهل سنت با نوشتن نامه به رهبر جمهوری اسلامی و رئیس جمهور و دیگر مقامات ارشد کشور خواستار لغو اعدام پیروانشان شدند. سازمان‌های حقوق بشری جهان از جمله عفو بین‌الملل نیز به اعدام سنی‌ها در ایران اعتراض کردند.

تجمع خانواده زندانیان محکوم به اعدام

گروه "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" از تجمع خانواده‌های زندانیان در مقابل ساختمان قوه قضائیه در تهران خبر می‌دهد. صادق نقاش‌کار سخنگوی این گروه حقوق بشری در اروپا و آمریکا دراین رابطه به دویچه وله می‌گوید: «ده‌ها نفر از خانواده‌های زندانیان عقیدتی اهل تسنن که فرزندان آنها از روز چهارشنبه در سلول‌های انفرادی در انتظار اجرای حکم اعدام بسر می‌برند در مقابل قوه قضائیه تجمع اعتراضی برپا کردند و خواستار لغو حکم اعدام و بازگرداندن عزیزانشان و آزادی بدون قید و شرط آنها شدند.

روز یکشنبه ۷ مهر حوالی ظهر به خانواده‌ها اطلاع داده شد که ۲ نماینده از طرف خانواده‌ها تعیین شود تا با آوایی، یکی از مسئولان قوه قضائیه، در مورد وضعیت زندانیان صحبت کنند.

در بخشی از گزارش "فعالین حقوق بشر و دمکراسی برای ایران" آمده است که آوایی مقام قوه قضائیه در تهران موافقت کرده است اجرای حکم اعدام به مدت یک ماه به تعویق بیافتد و احکام آنها در شعبه دیگری از دادگاه انقلاب به غیر از شعبه ۲۸ که رئیس آن فردی به نام محمد مقیسه است، بازبینی شود.

بشنوید: مصاحبه با صادق نقاش‌کار

صادق نقاش‌کار به دویچه وله می‌گوید، خانواده‌های زندانیان عقیدتی اهل سنت نسبت به قول‌های آوایی اعتماد ندارند و نگران سرنوشت زندانیان هستند.

حمله گارد ضد شورش به زندانیان

حبیب‌الله سربازی، فعال مدنی که در ارتباط با اهل سنت ایران فعالیت می‌کند نیز به دویچه وله می‌گوید، وکیل زندانیان اعدامی اهل سنت در زندان رجایی شهر کرج که حکم اعدام آنها صادر شده است تا کنون اجازه ملاقات با موکلین خود را نداشته است. سربازی تاکید می‌کند که این زندانیان بی‌گناه‌اند و بدون ارتکاب جرمی دستگیر شده‌اند.

وی درباره وضعیت این زندانیان پس از تجمع خانواده آنها چنین توضیح می‌دهد: «روز یکشنبه برای زندانیان اهل سنت رجایی شهر سخت‌ترین روز بود. در این روز پس از درخواست خانواده‌های زندانیان برای آزادی فرزندانشان و تجمع و تحصن در برابر دادگستری بجای کاهش فشارها و بازنگری احکام صادره به زندانیان یورش بردند.»

 هاشمی رفسنجانی در دیدار با نمایندگان اهل سنت

به گفته آقای سربازی ماموران زندان سعی داشته‌اند عده‌ای از این زندانیان را به زندان‌های دیگری که بیشتر برای تنفیذ حکم هستند، منتقل کنند، اما زندانیان در مقابل درخواست ماموران استقامت کرده و حاضر به انتقال به زندان‌های دیگر نشده‌اند. به همین خاطر گارد ضد شورش برای بردن این زندانیان که به نام‌های ماموستا کاوه ویسی و کاک مختار رحیمی هستند حمله کردند. اما زندانیان اهل سنت در مقابل درب زندان مقاومت کردند و اجازه ندادند که این افراد را منتقل کنند.

سربازی که با خانواده‌های زندانیان هم صحبت کرده است، تاکید می‌کند که مقامات قضایی کشور بر خلاف آنچه به خانواده‌ها وعده داده شده بود تصمیم گرفته‌اند و قصد دارند کلیه زندانیان اهل سنت را از زندان رجایی شهر به دیگر زندان‌های کشور منتقل کنند و با متفرق کردن این زندانیان در سطح کشور تجمع خانواده‌ها را نیز متفرق و احکام را تنفیذ کنند.

سربازی درباره آخرین وضعیت خانواده‌های زندانیان می‌گوید: «شب گذشته این خانواده‌ها در مقابل پارک روبروی دادستانی کل صبح کردند و امروز صبح (دوشنبه ۸ مهر) در مقابل دفتر رئیس جمهور به تحصن خود ادامه دادند تا شاید با نتیجه نگرفتن از دادستانی بتوانند با درخواست از رئیس جمهور به نتیجه‌ای برسند. آنها قصد دارند در مقابل بیت رهبری نیز تجمع کنند که هنوز اخبار دقیقی به دست ما نرسیده است. خانواده‌ها از مسئولین خواستند که حکم اعدام لغو و بررسی پرونده آنها در دادگاهی عادلانه و علنی انجام گیرد.»

به باور آقای سربازی در وضعیت کنونی تنها "امید خانواده‌های زندانیان به مقامات ارشدی چون رهبری و رئیس جمهور است تا دستور توقف اعدام این زندانیان را صادر کنند.»

دیدار نمایندگان ادوار اهل سنت با رفسنجانی

از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری ایسنا نمایندگان ادوار اهل سنت مجلس شورای اسلامی از استان‌های آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه و گلستان روز یکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند.

نمایندگان اهل سنت خواستار بکارگیری بیشتر مدیران اقوام و مذاهب در کشور شدند. هاشمی رفسنجانی در پاسخ به مطالبات آنان گفت که این یادآوری بجایی است تا روحیه امیدواری در جامعه تقویت یابد.

"به‌کارگیری اهل سنت یک بازی برد- برد"

به گزارش وبسایت نوروز، وابسته به "جبهه مشاركت ایران اسلامی" مصطفی تاج‌زاده، زندانی سیاسی و عضو ارشد جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز در یادداشتی در نوروز از عدم بکارگیری مدیران اهل سنت در کشور انتقاد کرد.
 تاجزاده از عدم به‌کارگیری مدیران اهل سنت در کشور انتقاد کرد

تاج زاده با یاد آوری شعارهای انتخاباتی حسن روحانی مبنی بر استفاده از توان و تجربیات همه ایرانی‌ها به ویژه اهل سنت در مدیریت کشور از وی خواست تا در انتصابات آتی این مسئله را به طور جدی در دستور کار دولت و وزرا قرار دهد.

دربخشی از این یادداشت آمده است: «اکنون حدود دو ماه از تشکیل کابینه می‌گذرد اما متأسفانه هیچ خبری از انتصاب خواهران و برادران اهل تسنن در پست‌های اجرایی از معاونت رئیس جمهور و وزرا گرفته تا استانداران و سفرا شنیده نشده است. امیدوارم در انتصاب‌های آتی این مسئله به طور جدی در دستور کار دولت و وزرا قرار داشته باشد.»

تاج زاده در یاداشت خود تاکید می‌کند: «به کارگیری اهل سنت در سطوح مختلف مدیریتی در ایران یک بازی برد- برد را به سود همه مسلمانان به پیش خواهد برد. آن هم در دوره‌ای که یکی از جدی‌ترین استراتژی‌های بدخواهان ایجاد نزاع های خونین بین گروه‌های مختلف مسلمانان و دامن زدن به آن است.»

آگاهان به امورهشدار می‌دهند که در شرایط کنونی اجرای حکم اعدام

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر