شنبه، خرداد ۱۰، ۱۳۹۳

ادامه اتهامات مالی به احمدی‌نژاد: این بار خودرو و ساختمان دولتی

ادامه اتهامات مالی به احمدی‌نژاد: این بار خودرو و ساختمان دولتی

حمید بقایی در کنار محمود احمدی‌نژاد
حمید بقایی در کنار محمود احمدی‌نژاد
در ادامه اتهامات مالی به محمود احمدی‌نژاد و اطرافیانش، رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران روز جمعه، ۹ خرداد، رئیس سابق این مرکز را متهم کرد که «سه ساختمان دولتی را به نرخ بسیار نازل به موسسه تحت نظارت خود اجاره داده است».

اکبر ترکان، رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران، گفته است که بر اساس اسناد وزارت کشور «حمید بقایی در زمانی که معاون اجرایی محمود احمدی‌نژاد و دبیر مناطق آزاد بوده موسسه‌ای به نام "خانه ایرانیان خارج از کشور" را تاسیس کرده که این موسسه متفاوت با شورای دولتی به نام "شورای عالی ایرانیان خارج از کشور" است».

آقای ترکان که مشاور حسن روحانی نیز هست در همین حال ضمن تائید خبر «پس داده نشدن ۲۶ خودروی نهاد ریاست جمهوری توسط احمدی‌نژاد» گفت که «۱۶ خودروی متعلق به مناطق آزاد نیز به خانه ایرانیان داده شده است».

اکبر ترکان در  گفت‌وگو با پایگاه خبری جمهوریت افزوده است که مسئله تصرف ساختمان‌ها «در دادگاه در حال پیگیری است».

هفتم اردیبهشت‌ماه سال جاری وب‌سایت عصر ایران خبر داد که با گذشت نزدیک به یک سال از پایان دوره قبلی ریاست جمهوری «احمدی‌نژاد ۲۶ خودروی متعلق به ریاست جمهوری را تحویل نداده است».

این وب‌سایت اضافه کرد: «علاوه بر این ۲۶ خودرو یکی از اطرافیان احمدی‌نژاد چهار خودرو و یکی از معاونان او ۱۲ خودرو را به دولت پس نداده‌اند».

در همین حال کمال‌الدین پیرموذن، نماینده اردبیل در مجلس ایران، در واکنش به این خبر به خبرگزاری خانه ملت، متعلق به مجلس شورای اسلامی، گفت: احساس می‌شود احمدی‌نژاد از امکانات دولتی که هنوز در اختیار دارد به عنوان طعمه و در جهت تبلیغ برای خود و یارانش استفاده می‌کند که این اقدامی غیرقانونی است و باید رئیس قوه قضائیه به این مسئله ورود کند.

نادر قاضی‌پور، نماینده اصول‌گرای مجلس، نیز به همین خبرگزاری گفته است که «ادب حکم می‌کرد تا قبل از تحلیف رئیس جمهور جدید تمام اموال با صورت‌جلسه مشخص و قانونی به دولت جدید تحویل داده می‌شد که متاسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است».

پیش از این نیز مدیران دولت حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، نسبت به استفاده از «بودجه و امکانات دولتی برای دانشگاه ایرانیان متعلق به احمدی‌نژاد» اعتراض کرده بودند.

پس از آن که اکبر ترکان، مشاور روحانی، اعلام کرد که «در روز تحلیف حسن روحانی ۱۶ میلیارد تومان به حساب دانشگاه ایرانیان واریز شده»، حمید بقایی، معاون اجرایی احمدی‌نژاد، با اعلام این که  ۱۶میلیارد تومان به حساب دولت برگردانده شده گفت که «عودت ۱۶میلیارد ‌تومان داوطلبانه بود، ترکان فکر نکند کمیسر پلیس  است».

روحانی: برخی غصه دین مردم را می‌خورند، اما نمی‌دانند دین چیست

روحانی: برخی غصه دین مردم را می‌خورند، اما نمی‌دانند دین چیست

یک روز پس از حملات ائمه جمعه تهران و مشهد به حسن روحانی و سخنانش مبنی بر عدم مداخله دولت در زندگی دینی مردم، رئیس جمهور ایران گفت، کسانی که «مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند، ... بیکار و دچار توهم هستند».

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز شنبه، ۱۰ خرداد، سخنان آقای روحانی در جمع کارکنان سازمان حفاظت از محیط زیست را بازتاب داده است که از «دین دولتی» انتقاد می‌کند.

وی اظهار داشت: «دولت دینی خوب است، اما در مورد دین دولتی باید بحث کنیم... دین را نباید به دست دولت داد چون دین در دست کارشناسان، علما، صاحب‌نظران و دلسوزان است و آنها باید دین را تبلیغ بکنند. دولت هم باید حمایت کند.»

آقای روحانی پیش از این با انتقاد از شیوه‌های انتظامی و قهری در جمهوری اسلامی در رابطه با مقوله‌های فرهنگی و دینی گفته بود که «نمی‌شود مردم را با زور و شلاق به بهشت فرستاد» و «نباید در زندگی روزمره مردم این همه دخالت کرد».

این سخنان واکنش شدید احمد علم‌الهدی و احمد خاتمی، ائمه جمعه مشهد و تهران، را به دنبال داشت که در خطبه‌های نماز جمعه بر لزوم استفاده از قوای قهری در مسائل دینی و فرهنگی تاکید کردند.

آقای علم‌الهدی گفته است: «شلاق که سهل است. با همه قدرت مقابل کسانی که قصد دارند جلوی بهشت رفتن مردم را بگيرند خواهيم ايستاد.»

آقای خاتمی هم می‌گوید که «رسالت حکومت دینی این است که جاده بهشت را برای مردم هموار کند» و نباید سخنان آقای روحانی را «این‌ طور معنا کنیم که مردم را آزاد بگذاریم هر کاری خواستند بکنند... و امر به معروف و نهی از منکر نداشته باشیم».

در این حال حسن روحانی بار دیگر به تشریح دیدگاه‌های خود در رابطه با نقش دولت در امور دینی پرداخته است و وظیفه دولت را صرفا «حمایتی» می‌نامد.

وی همچنین اظهار داشت: « بعضی از مردم واقعا بیکارند. شغل ندارند. دچار توهمات می‌شوند. مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند، در حالی که نه می‌دانند دین چیست و نه آخرت.»

آقای روحانی در این راستا غائله‌هایی را مثال آورده که در چند دهه گذشته بر سر تغییر ساعت رسمی کشور و به گفته او نصب دوش آب در خزینه‌ها درگرفته بود، ماجرای اعتراض عده‌ای در شهر قم که می‌گفتند با این اقدامات «نصف دین از بین می‌رود».

واکنش مشاور روحانی به سخنان احمد خاتمی

اما سخنان امام جمعه تهران واکنش مستقیم یکی از مشاوران حسن روحانی را نیز به دنبال داشت.

حسام‌الدین آشنا بامداد شنبه در صفحه فیس‌بوک خود نوشت که سخنان احمد خاتمی «بیان عمومی دلواپسی‌های بخشی از جامعه متدین» است.

به گفته او، دیدگاه آقای روحانی «درباره اهداف و وظایف فرهنگی دولت با بسیاری از عالمان و سیاستگذاران کشور همسو است»، اما او در عین حال «آثار خواسته و ناخواسته اقدامات اجرایی و قضایی در مسائل فرهنگی را یادآوری می‌کند».

آقای آشنا سپس مواردی مانند فیلترینگ، پارازیت و گشت ارشاد را مثال آورده و گفته است که انتقادات آقای روحانی از این موارد به این خاطر است که او «به دنبال راه‌های موثرتر، معقول‌تر و مقبول‌تر برای دفاع از هویت و حیثیت و کرامت مردم و به‌خصوص نسل جوان است».

وی در نهایت تاکید کرده است که کاهش حضور اقدام نظامی و انتظامی در مواجهه با این پدیده‌ها به معنای استقبال بیشتر از حضور کارشناسان اجتماعی در عرصه فضاهای رسانه‌های نوین است.

امیر کویت برای نخستین بار به ایران سفر می‌کند

امیر کویت برای نخستین بار به ایران سفر می‌کند

در آستانه سفر امیر کویت به ایران ناظران این سفر را شانسی برای آغاز فصل تازه‌ای در روابط ایران با کشورهای منطقه می‌دانند. با این‌همه گفته می‌شود بدون تغییر سیاست ایران پیشرفت روابط ممکن نیست.
شیخ صباح آل‌احمد الصباح، امیر کویت٬قرار است برای اولین بار روز یک‌شنبه (۱ ژوئن/ ۱۱ خرداد) برای انجام سفری دو روزه وارد تهران شود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، دولت کویت اظهار کرده است که انتظار می‌رود این دیدار بتواند به افزایش "امنیت٬ ثبات و صلح در منطقه" بیانجامد.
محمد جواد ظریف٬ وزیر امور خارجه ایران٬ نیز به نقل از خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس٬ سفر امیر کویت به تهران را ایجاد فصل جدیدی در روابط ایران و کویت خواند و آن را باعث تقویت روابط دو کشور همسایه و مسلمان ارزیابی کرد.
بر اساس گزارش فارس٬ آقای ظریف روز جمعه در دیدار با شیخ صباح الخالد الصباح٬ وزیر خارجه کویت٬ با اشاره به چالش‌های موجود در منطقه ابراز امیدواری کرد تا "با درایت و حکمت مقامات و رهبران کشورهای منطقه و با همفکری و همکاری جمعی این چالش‌ها و نگرانی‌ها رفع شود و به تقویت ثبات و آرامش در منطقه و رفع برخی مسائل و مشکلات موجود در جهان اسلام کمک شود."
ظریف در این دیدار که در حاشیه هفدهمین اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و در قصر الامم الجزیره برگزار شد گفت "هیچ دلیلی برای وجود اختلاف" و "مانعی برای روابط خوب و برادرانه" بین کشورهای مسلمان و همسایه در منطقه وجود ندارد.
دولت حسن روحانی در پی بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه است دولت حسن روحانی در پی بهبود روابط ایران با کشورهای منطقه است
این در حالی‌ست که جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای حوزه خلیج فارس تنها متحد بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه به شمار می‌رود.
حمایت ایران از رژیم بشار اسد از جمله مواردی است که به تنش در روابط ایران با کشورهای عربی دامن زده است.
برنامه هسته‌ای ایران یکی دیگر از موارد اختلاف است.
با این‌همه دیدار امیر کویت از ایران فرصتی در اختیار تهران قرار خواهد داد تا برگ تازه‌ای را در روابط خود با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس ورق زند. کویت ریاست شورای همکاری خلیج (GCC) و نشست سران عرب را برعهده دارد.
"امکان پیشرفت در روابط بدون تغییر سیاست‌های ایران وجود ندارد"
به گزارش روزنامه الرای در کویت٬ امیر کویت به نمایندگی دیگر کشورهای عربی با ایران سخن خواهد گفت. بنا بر این گزارش امیر کویت از تهران خواهد خواست تا "به حق حاکمیت دیگر کشورها احترام بگذارد٬ به دخالت در مسائل داخلی دیگر کشورها خاتمه بخشد و از برداشتن گام‌هایی که در اعتماد میان همسایگان اختلال ایجاد می‌کند بپرهیزد".
ریاض کهواجی٬ مدیر موسسه خاور نزدیک و تحلیل نظامی خلیج فارس٬ در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه دیدار قریب‌الوقوع امیر کویت از ایران را قابل‌توجه دانست.
او این دیدار را موقعیت مهمی برای مشخص شدن این موضوع دانست که آیا ایران واقعا می‌خواهد روابط خود با کشورهای خلیج فارس را توسعه بخشد یا خیر.
او گفت: «بدون یک تغییر واقعی در سیاست عملی ایران، پیشرفتی در روابط ایران و کشورهای خلیج فارس نخواهد بود.»
دولت یازدهم جمهوری اسلامی یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی خود را تنش زدایی و بهبود روابط با همسایگان به ویژه کشورهای عربی منطقه اعلام کرده است. حسن روحانی و محمد جواد ظریف از این رو سفرهایی به کشورهای منطقه داشته‌اند.
محمدجواد ظریف در دسامبر (آذر) گذشته در سفری چند روزه به کشورهای منطقه از کویت٬ امارات متحده عربی٬ عمان و قطر دیدار کرد. او البته تا کنونی دیداری از بحرین و عربستان سعودی نداشته است.
دو هفته پیش از این شاهزاده سعاد الفیصل٬ همتای سعودی ظریف٬ از ظریف دعوت کرد تا از عربستان دیدار کند. تهران اگرچه هنوز تاریخی برای پذیرش این دعوت شخص نکرده است اما از آن استقبال کرد.

نرگس محمدی به دادسرای زندان اوین احضار شد

نرگس محمدی به دادسرای زندان اوین احضار شد

نرگس محمدی فعال حقوق بشر به دادسرای زندان اوین احضار و تهدید شد که اگر تا ۱۱ خرداد به دادسرا مراجعه نکند بازداشت خواهد شد. او می‌گوید، دلیل این احضاریه "اتهامات مندرج در پرونده" ذکر شده است.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر به شعبه دوم بازپرسی دادسرای انقلاب زندان اوین احضار شد. کمپین بین‌‌المللی حقوق بشر در گزارش خود در روز جمعه (۹ خرداد/ ۳۰ مه) نوشت، محمدی طی کمتر از یک ماه از سوی دادسرای اوین و دادگاه انقلاب ۴ احضاریه گرفته که طبق آخرین احضاریه در صورتی که خود را ظرف سه روز به دادسرای اوین معرفی نکند بازداشت خواهد شد.
این احضاریه در روز هفتم خرداد ۱۳۹۳ به او ابلاغ شده و مهلت نهایی آن روز یکشنبه (۱۱ خرداد) تعیین شده است. دلیل احضار محمدی "اتهامات مندرج در پرونده" ذکر شده، در حالی که نوع اتهام و دلایل آن مشخص نیست.
نرگس محمدی، نایب‌رئيس کانون مدافعان حقوق بشر به کمپین گفت: «روز یکشنبه، ۱۱ خرداد ماه به دادسرای اوین خواهم رفت. من و وکیلم ظرف کمتر از یک ماه چهار احضاریه از تاریخ دهم اردیبهشت‌ماه تا هفتم خرداد‌ماه گرفته‌ایم که به نظرم این یک نوع اعمال فشار و تهدید به شمار می‌رود.»
او می‌گوید: «اولین احضاریه از سوی شعبه دوم دادسری اوین برایم در تاریخ دهم اردبیهشت‌ماه فرستاده شد که بر اساس آن مجددا ممنوع‌الخروج شده بودم. بنده در سال ۸۸ وقتی راهی سفر به گواتمالا بودم ممنوع‌الخروج شدم و پاسپورتم نیز توسط نهاد ریاست جمهوری مستقر در اوین ضبط شد و من حتی از آن تاریخ پاسپورت ندارم به همین دلیل برایم تعجب‌آور است که چرا دوباره ممنوع‌الخروج شده‌ام.»
نرگس محمدی ادامه می‌دهد: «از دی ماه ۱۳۸۷ که دفتر کانون مدافعان حقوق بشر پلمپ شد من مورد بازجویی قرار گرفتم تا همین چند ماه گذشته. من واقعا متعجبم که با ۴۲ سال سن مگر چقدر فعالیت کرده‌ام که ۴ سال است من را بازجویی می‌کنند و هنوز هم تمام نشده است. فعالیت‌های من فقط در حیطه کاریم در کانون بود که محدود به نوشتن مطلب برای رسانه‌ها و شرکت در سمینار و کنفرانس در داخل و خارج از کشور در ارتباط با فعالیت‌های کانون بوده است. من اصلا متعجبم که مگر کانون چقدر فعالیت کرده که اینقدر بازجویی از اعضایش صورت می‌گیرد.»
ملاقات با اشتون، دلیل احتمالی احضار محمدی
نرگس محمدی از جمله فعالانی بود که بعد از حوادث انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ با احضار و زندان روبرو شد. او ۲۰ خردادماه ۱۳۸۹ بازداشت و از سوی دادگاه به "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و تبلیغ علیه نظام" متهم و به ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این رأی سپس در دادگاه تجدید نظر به ۶ سال حبس کاهش یافت.
محمدی در سوم اردبیهشت ماه ۱۳۹۱ برای اجرای حکمش به زندان اوین فرا خوانده شد و در ۲۲ خردادماه به دلایلی نامشخص به زندان زنجان انتقال یافت. او که در سال ۸۹ در زندان به بیماری اعصاب و فلج ادواری عضلانی مبتلا شده بود به دلیل نبود شرایط معالجه در بهداری زندان موفق به دریافت مرخصی درمانی شد و پس از آن به تشخیص پزشکان حکم عدم تحمل کیفر گرفت.
نرگس محمدی در طول درمان خود به رغم این که از سوی مأموران امنیتی از هر گونه فعالیت مدنی منع شده بود به فعالیت‌های حقوق بشری خود ادامه داد که از جمله آن‌ها می‌توان شرکت در کارزار لغو مجازات اعدام (لگام) و ملاقات با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را نام برد.
به گمان کانون مدافعان حقوق بشر، دلیل اصلی احضار محمدی دیدار با اشتون است. این ملاقات که در روز هشتم مارس (روز جهانی زن) سال ۲۰۱۴ میلادی صورت گرفت با وجود اطلاع مسئولان با انتقادهای وسیع در سطح حکومت روبرو شد.
وزارت خارجه ایران دیدار اشتون با فعالان زن را "مداخله در امور داخلی ایران" نامید و کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز تصمیم گرفت برای بررسی سفر اشتون کمیته حقیقت‌یاب تشکیل دهد. برخی نیز مانند فاطمه رهبر، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی نرگس محمدی را به داشتن سابقه "مبارزه مسلحانه علیه نظام" متهم کردند.
کانون مدافعان حقوق بشر که روز جمعه (۹ خرداد) در رابطه با احضار نرگس محمدی به دادسرای زندان اوین اطلاعیه‌ای منتشر کرده با اشاره به قطعنامه‌های ۱۷ نوامبر ۲۰۰۹ و ۲۷ نوامبر ۲۰۱۳ مجمع عمومی سازمان ملل متحد که به ترتیب حول محور حمایت از مدافعان حقوق بشر و مدافعان زن حقوق بشر تدوین شده، مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده است.
کانون می‌نویسد، ایجاد هر نوع محدودیت برای مدافعان حقوق بشر، از جمله همکاران کانون مدافعان حقوق بشر مغایر با این نوع معاهدات است.

سیل در فریمان جان سه زن را گرفت

سیل در فریمان جان سه زن را گرفت

سیل در فریمان استان خراسان ایران جان سه زن را گرفت. تعدادی از روستاها آسیب دیده و شماری از خانه‌ها ویران شده‌اند. سازمان امدادی هلال احمر نیز از گیر افتادن ۶۰۰ نفر بر اثر رانش زمین در استان گلستان خبر داد.
به گفته مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، سه زن در جریان جاری شدن سیل در شهرستان فریمان استان خراسان جان خود را از دست دادند.
بنا بر اظهارات حجت‌علی شایانفر، این سانحه بعد از ظهر روز جمعه (۹ خرداد/ ۳۰ مه) در حاشیه رودخانه اره‌کمر در بخش قلندرآباد شهرستان فریمان واقع در مرکز استان خراسان اتفاق افتاد.
به گزارش ایرنا، حجت‌علی شایانفر افزود که بارش شدید و سیلاب‌های بهاری، به تعدادی از روستاهای این منطقه آسیب زده و تعدادی از خانه‌های روستائیان نیز ویران شده است.
شایانفر همچنین از سیل در درگز خبر داد و گفت، بارش‌های بهاری و سیل روز پنجشنبه (۸ خرداد) در درگز نیز باعث تلف شدن حداقل ۱۱۰ رأس گوسفند و آسیب‌دیدگی ۳۰ تا ۵۰ درصد از محصولات زراعی و باغی این شهرستان در شمال خراسان رضوی شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی اضافه کرد: «بارش شدید باران دیروز در روستای یدک بخش مرکزی شهرستان قوچان نیز موجب سیلاب، آبگرفتگی معابر و باغ‌ها شد. حاشیه جاده کوهستانی روستای یدک نیز بر اثر این بارندگی ریزش کرد که با بسیج امکانات امدادی و عملیاتی این جاده در همان روز بازگشایی شد.»
او ادامه داد: «آماده‌باش و اطلاع‌رسانی به موقع از طریق بخشداری‌ها موجب شد که حرکت سیلاب‌های شهرستان قوچان به سمت منطقه درونگر شهرستان درگز خسارت خاصی بر جای نگذارد.»
شایانفر همچنین خبر داد که در روز جمعه در منطقه اینچه بخش باجگیران نیز بارش شدید باران و جاری شدن سیل باعث شد که از ساعت ۱۷ راه سه روستا قطع شود که با استفاده از امکانات موجود راه‌ها تا ساعت ۲۰ بازگشایی شد.
رانش زمین در استان گلستان
روز جمعه سخنگوی سازمان امداد و نجات هلال احمر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از گیر افتادن ۶۰۰ نفر بر اثر بارش شدید باران و رانش زمین در استان گلستان خبر داد.
حسین درخشان، سخنگوی این سازمان گفت، حدود ۶۰۰ نفر در محور آزادشهرـ خوش‌ییلاق گیر افتاد‌ه‌اند. درخشان می‌گوید، رانش زمین از سه نقطه متفاوت در این جاده کار امدادرسانی را دشوار کرده که به همین دلیل از یک دستگاه هلی‌کوپتر برای عملیات امدادی استفاده شده است.
سازمان هلال احمر همچنین از توزیع ۶۰۰ قوطی کنسرو و ۴۰۰ قرص نان میان سانحه‌دیدگان خبر داده است.

روحانی: دین را نباید دست دولت بدهیم

روحانی: دین را نباید دست دولت بدهیم

حسن روحانی یک روز پس از انتقاد گسترده امامان جمعه شهرهای مختلف از اظهارات اخیر او گفت، عده‌ای مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند درحالی که نه می‌دانند‌ دین چیست و نه آخرت. روحانی گفت بعضی از بیکاری دچار توهمات می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری "ایسنا" حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران شنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ در دیدار با کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست گفت «بعضی بیکار هستند و دچار توهمات می‌شوند. عده‌ای مدام غصه دین و آخرت مردم را می‌خورند در حالی که نه می‌دانند،‌ دین چیست و نه آخرت، اما همیشه غصه آخرت را می خورند.»

حسن روحانی افزود: «دین را نباید دست دولت بدهیم. دین دست علما، مراجع، فرهیختگان و دلسوزان است و آنان باید دین را تبلیغ کنند.»

حسن روحانی این سخنان را یک روز پس آن بیان کرد که احمد خاتمی امام جمعه تهران و احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد به شدت به او انتقاد کرده بودند که چرا گفته "نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد".

حسن روحانی در ادامه سخنان اخیر خود دو نمونه تاریخی، یکی آوردن "دوش حمام" و دیگری "عوض کردن ساعت" و واکنش گروهی از روحانیون قم به آنها اشاره کرد. او افزود: «عده‌ای می‌گفتند فاجعه‌ای بزرگ است و دین از بین می‌رود».

انتقاد گسترده امامان جمعه از اظهارات روحانی

روز گذشته احمد خاتمی در مراسم نماز جمعه تهران خطاب به حسن روحانی گفت: « شما با اظهارات خود جاده جهنم را برای کسی صاف نکنید.» خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد رسالت حکومت دینی همین است که "جاده بهشت را صاف کند و فضای بهشتی شدن را فراهم کند."

احمد خاتمی همچنین از وضعیت حجاب در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «خانم‌ها توجه داشته باشند که حجاب یک مسئله جزئی نیست و آبروی اسلام و تشیع در آن است.»

احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد نیز با نادرست خوادن جمله "نمی‌خواهیم با شلاق مردم را به بهشت ببریم"، افزود: «شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که قصد دارند جلوی بهشت رفتن مردم را بگیرند خواهیم ایستاد.»

در ادامه واکنش خطیبان "نماز جمعه" به سخنان حسن روحانی، عبدالکریم عابدینی "امام جمعه قزوین" نیز گفت: «اصرار نکنید مردم را به جهنم ببرید، همکار شیاطین نشوید و از آسیب رساندن به افکار قرآنی پرهیز کنید.»

واکنش امامان جمعه شهرهای محتلف به ان بخش از سخنان حسن روحانی در هفته گذشته بود که گفت: «این‌قدر در زندگی مردم مداخله نکنید، ولو به خاطر دلسوزی؛ بگذاریم مردم خودشان راه بهشت را انتخاب کنند، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد.»

در هفته‌های اخیر حسن روحانی و اعضای دولت او اظهارنظر درباره آزادی‌های اجتماعی از جمله مخالفت با فیلترکردن شبکه‌های اجتماعی و حقوق شهروندی را افزایش داده‌اند. مخالفان نیز همزمان بر انتقادهای خود از دولت افزوده‌اند.

جمعه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۳

هشدار در مورد سرنگونی نظام با ترویج "بی‌حجابی"

هشدار در مورد سرنگونی نظام با ترویج "بی‌حجابی"

فرمانده نیروی انتظامی ایران می‌گوید، حجم سرمایه‌گذاری "دشمنان برای بی‌حجابی" در ایران بسیار گسترده است. وی همچنین گفت: «دشمنان تصور می‌کنند اگر بتوانند زن ایرانی را بی‌حجاب کنند، فاتحه جمهوری اسلامی خوانده است.»
فرمانده نیروی انتظامی ایران پنجشنبه (۸ خرداد/ ۲۹ مه) با حضور در یک برنامه تلویزیونی در مورد حجاب گفت: «حسن روحانی درباره اجرای قانون حجاب از مبانی قانونی و حقوقی و اسلامی دفاع می کند و غیر از این هم نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم.»
اسماعیل احمدی‌مقدم با اشاره به اختلافات موجود در دولت گذشته در مورد "مسئول راهبردی طرح حجاب و عفاف" گفت:«اما مساله یک مقدار پیچیده است و پاسخ به این سوال که بالاخره در این زمینه چه کسی مسئول است یک مقدار سخت است.»
وی با بیان اینکه حجم "سرمایه‌گذاری دشمنان برای بی حجابی در ایران" بسیار گسترده است، افزود: «تصورشان این است که حجاب، پاشنه آشیل جمهوری اسلامی است و تصور می کنند اگر بتوانند زن ایرانی را بی‌حجاب کنند، فاتحه جمهوری اسلامی خوانده است.»
با وجود این به گفته احمدی‌مقدم "وضعیت حجاب و عفاف در حال پسرفت نیست."
فرمانده نیروی انتظامی ایران در بخشی دیگر از سخنانش گفت: «انسان با اختیار خود مسیرش را انتخاب می‌کند. آقای رئیس‌جمهور به درستی فرمودند که ما به زور کسی را نمی‌توانیم اهل یقین کنیم، ما به عنوان دولت و حاکمیت به جای بحث‌های نظری باید از قانون دفاع کنیم.»
غلامرضا حداد عادل، نماینده اصولگرای مجلس نیز که در این برنامه تلویزیونی حضور داشت، گفت: «وقتی قرار شد در یک جامعه‌ای حجاب رعایت شود، با کسی که تصمیم گرفت در این مورد قانون را رعایت نکند چه برخوردی باید شود؟ آیا دولت و نیروی انتظامی در این زمینه وظیفه دارد یا خیر؟»

مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی با بیان اینکه ممکن است اجرای بد قانون آسیب ایجاد کند، افزود: «اما نیروی انتظامی نباید خودش را بدون مسئولیت بداند و دولت هم باید از نیروی انتظامی حمایت کند.»
نیروهای انتظامی ایران در سال‌های اخیر خصوصا در فصل‌های گرم، طرح‌های "حجاب و عفاف" و "برخورد با بدحجابی" را به اجرا گذاشتند که نارضایتی شهروندان را در پی داشته است.
در برخی از موارد، برخورد با کسانی که حکومت ایران آن‌ها را "بدحجاب" می‌خواند به تقابل میان شهروندان و نیروهای انتظامی منجر شده است.
"شنیدن صدای واحد در مبارزه با بی‌حجابی"
در همین حال حداد عادل با پیچیده خواندن "پدیده بی‌حجابی" و "مشابهت آن با معضل اعتیاد" می‌گوید: «در زمینه اعتیاد ما دست بیگانگان را می‌بینیم، همچنین در این موضوع شاهد یک مافیای اقتصادی نیز هستیم.»
وی همچنین با بیان اینکه حکومت اگر به حجاب معتقد است باید یارانه بپردازد، افزود: «چه اشکالی دارد برای پوشش اسلامی حکومت به تولیدکننده‌ها یارانه بدهد؟»
مشاور عالی آیت‌الله خامنه‌ای اظهار کرد: «فشار و تبلیغ و مخالفت با پوشش زن ایرانی به این دلیل است که آنها می‌خواهند جوانان ما به جای فکر کردن به اهداف متعالی، گرفتار مسائل شهوی و روابط غلط جنسی باشند.»
این نماینده اصولگرای مجلس با انتقاد از ابراز سخنان مختلف در باره مبارزه با "بی‌حجابی"، تصریح کرد: «این صحبت‌های چندگانه و حرکت‌های موسمی کار را خراب کرده است.‌اقتدار نظام با این قبیل کارها از بین می‌رود، من از دولت و مسئولان درخواست می‌کنم حرف‌هایی نزنند که خیال ساختارشکنان راحت شود.»
قانون حجاب اجباری یکی از اولین قوانینی بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد بحث قرار گرفت و حتی قبل از تبدیل شدن به قانون رسمی، به اجرا گذاشته شد. در ۳۵ سال گذشته نیز اگرچه عنوانی حقوقی ‌برای کسانی که در ادبیات روزمره مقامات ایران "بدحجاب" خوانده می‌شوند گنجانده نشده اما مقررات محدودکننده نوع پوشش زنان و برخورد با زنانی که با پوشش مورد نظر جمهوری اسلامی فاصله دارند، همواره وجود داشته است.
مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی با بیان اینکه ممکن است اجرای بد قانون آسیب ایجاد کند، افزود: «اما نیروی انتظامی نباید خودش را بدون مسئولیت بداند و دولت هم باید از نیروی انتظامی حمایت کند.»
نیروهای انتظامی ایران در سال‌های اخیر خصوصا در فصل‌های گرم، طرح‌های "حجاب و عفاف" و "برخورد با بدحجابی" را به اجرا گذاشتند که نارضایتی شهروندان را در پی داشته است.
در برخی از موارد، برخورد با کسانی که حکومت ایران آن‌ها را "بدحجاب" می‌خواند به تقابل میان شهروندان و نیروهای انتظامی منجر شده است.

واکنش آمريکا به گزارش ها درباره جاسوسی هکرهای ايرانی

واکنش آمريکا به گزارش ها درباره جاسوسی هکرهای ايرانی

جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز پنجشنبه ۲۹ ماه مه  در واکنش به گزارش ها درباره حملات سايبری هکرهای ايرانی از طريق شبکه های اجتماعی به اهدافی در آمريکا گفته است، دولت ايالات متحده از چنين حملاتی اطلاع دارد و برای مقابله با حملات سايبری، اطلاعات خود را با بخش خصوصی و نهادهای غیر دولتی در ميان می گذارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه،‌ جن ساکی گفته است:«اطلاع داريم که هکرها در ايران و ديگر نقاط جهان، برای کسب اطلاعات، يا برقراری تماس با اهداف مورد علاقه خود، از جمله در دولت ايالات متحده و بخش  خصوصی، از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا اضافه کرده است:« برای مقابله با اين تهديدات، ايالات متحده خود را متعهد می داند که اطلاعات لازم در اين زمينه را در اختيار عموم و همچنين بخش خصوصی قرار دهد، تا تدابير لازم را اتخاذ کنند.»

 يک موسسه امنيت سايبری  هفته جاری گزارش داده بود که هکرهای ايرانی از سال ۲۰۱۱ تاکنون  با کمک حساب‌های کاربری جعلی در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سايت‌های خبری جعلی٬ از مقام‌های نظامی و سياسی آمريکا٬ اسرائيل و ساير کشورها جاسوسی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه،  «آی‌سايت پارتنرز» در گزارش خود تصریح کرده است که هکرها در اين مدت توانسته‌اند بيش از دو هزار نفر  را در فضای مجازی هدف قرار دهند.

طبق این گزارش این حملات از طریق یک وب‌سایت خبری پوششی به نام «نیوز آن اِر» (NewsOnAir.irg)  انجام شده است.

«آی سایت پارتنرز» می گوید: به نظر می رسد این حملات توسط هکرهای ایرانی انجام شده است هرچند اطلاعات کافی در خصوص نهاد اصلی پشت این حملات در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری رويترز، موسسه امنيتی «آی‌سايت پارتنرز»  اعلام کرده است که يک درياسالار چهارستاره آمريکايی٬ قانون‌گذاران و سفرای آمريکا٬ اعضای لابی آمريکا-اسرائيل و برخی پرسنل بريتانيايی٬ سعودی٬ سوری٬ عراقی و افغان از جمله افرادی هستند که از سوی هکرهای ايرانی هدف قرار گرفته‌اند.

تيفانی جونز٬ معاون مدير اين موسسه٬ به خبرگزاری رويترز گفته است که با توجه به قدمت فعاليت‌ اين هکرها واضح است که اين افراد در برخی موارد عمليات‌شان موفقيت‌آميز بوده است.

به گفته رويترز، کارشناسان امنيتی معتقدند که هکرهای ايرانی به تلافی حملات استاکس‌نت به تاسيسات هسته‌ای ايران در سال ٬۲۰۱۰ فعاليت خود عليه اهداف خارجی را آغاز کردند. احتمال بسيار می‌رود که حملات استاکس‌نت از سوی ايالات متحده و اسرائيل صورت گرفته باشد.

افزایش ۲۰ درصدی قیمت مسکن و احتمال توقف پروژه مسکن مهر

افزایش ۲۰ درصدی قیمت مسکن و احتمال توقف پروژه مسکن مهر

به گزارش بانک مرکزی، بهای مسکن اجاری در سال ۹۲ نسبت به سال قبل ۲۱ درصد افزايش یافته است. سایت "خبرآنلاین" نیز از احتمال توقف ساخت ۷۵ هزار واحد و نیمه‌کاره بودن بیش از یک میلیون واحد مسکن مهر خبر داد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در گزارشی اعلام کرده است، شاخص بهای مسکن اجاری در مناطق شهری ايران در سه‌ماهه چهارم سال ۱۳۹۲ نسبت به سه ماهه مشابه سال قبل ۶ / ۲۱ درصد افزايش يافته است.
همچنين متوسط شاخص بهای مسکن اجاری در کل سال ۹۲ نسبت به متوسط سال قبل ۸ / ۲۰ درصد افزايش یافته است. بنا بر این گزارش، افزایش بهای مسکن اجاری در شهرهای ايران از آمار کل شهرهای ایران کمی بالاتر است.
بيشترين ميزان افزايش بهای مسکن اجاری در ایران متعلق به استان‌های کهگيلويه و بويراحمد، گيلان و فارس بوده است. همچنین استان‌های سمنان، خراسان جنوبی و سيستان و بلوچستان کمترین میزان افزایش بهای مسکن اجاری را داشته‌اند.
سایت "عصر ایران" نیز در گزارشی نرخ پیشنهادی فروش واحدهای مسکونی در منطقه ۲ تهران را منتشر کرده است. به عنوان نمونه قیمت یک واحد نوساز ۱۳۰ متری در شهرک غرب - توحید، متری ۹ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.
در نمونه‌ای دیگر یک واحد مسکونی ۱۳۷ متری در خیابان گیشا که ۲۵ سال از ساخت آن می‌گذرد، متری ۶ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.
قیمت مسکن در سال‌های اخیر نوسانات شدیدی داشته است. بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، تنها در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۱ متوسط قیمت هر مترمربع زیربنای مسکونی در تهران ۴۵۹ درصد افزایش یافته است.
مقامات جمهوری اسلامی ایران از "مسکن مهر" به عنوان راه‌ حل بحران افزایش قیمت مسکن در ایران نام می‌بردند.

احتمال توقف پروژه مسکن مهر
کلنگ پروژه "مسکن مهر" در دوران ریاست‌‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد زده شد.
هرچند دیگر قرار است واحد مسکونی جدیدی در قالب مسکن مهر ساخته نشود، اما به گفته حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، طبق محاسبات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و وزارت مسکن، حدود ۴۰ درصد از تورم مربوط به نحوه اجرای طرح‌های مسکن مهر است.
سال‌ها از آغاز اجرای پروژه "مسکن مهر" در ایران می‌گذرد و هر چند مدت یک‌بار تخلفات صورت گرفته‌ در این پروژه افشا می‌شود. حسن ولی‌پور، سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس در خرداد ۱۳۹۳ در گفت‌وگو با خبرگزاری "مهر" از بلاتکلیف ماندن ۹۰ درصد واحدهای مسکن مهر پردیس به دلیل عدم پرداخت آورده متقاضیان از سوی بانک مسکن خبر داد.
در گزارشی با عنوان "احتمال توقف ساخت ۷۵ هزار واحد مسکن مهر" که یکشنبه (۴ خرداد ۱۳۹۳) در سایت "خبرآنلاین" منتشر شده آمده که حدود یک‌میلیون و دویست هزار واحد مسکن مهر نیمه کاره در کشور وجود دارد که اگر هر کدام از آن‌ها به طور میانگین دو میلیون تومان متمم بخواهند در مجموع ۲۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه‌ها نیاز است.
در همین حال روزنامه "دنیای‌اقتصاد" نیز در گزارشی پروژه‌های مسکن‌ مهر را با آثار باستانی مقایسه کرده و از تعطیلی چندین ماهه کارگاه‌ها در پروژه مسکن مهر و از بین رفتن امکان تکمیل واحدها خبر داده است. به نظر می‌رسد آینده پروژه مسکن مهر نامعلوم است.

افزایش صادرات نفت خام ایران علی‌رغم تحریم‌ها

افزایش صادرات نفت خام ایران علی‌رغم تحریم‌ها

صادرات نفت خام ایران در ماه مه سال جاری میلادی به بالاتر از میزان تعیین شده در توافق‌نامه ژنو میان جمهوری اسلامی و گروه ۵+۱ رسیده است. فروش بیشتر نفت به چین و ترکیه دلیل این افزایش بوده است.
خبرگزاری رویترز از افزایش صادرات نفت خام ایران در ماه مه خبر داده است. این درحالی است که ماه پیش از آن، در ماه آوریل، صادرات نفت خام ایران کاهش یافته بود.
اما اکنون افزایش ‌ثبت‌شده در ماه مه بیشتر از میزانی است که در توافق جمهوری اسلامی ایران و گروه ۵+۱ ماه نوامبر سال ۲۰۱۳ در ژنو تعیین شده بود.
بر اساس این توافق که شش ماه نخست سال جاری میلادی را دربرمی‌گیرد (ژانویه تا ژوئیه/ اواسط دی تا اواسط تیر ماه)، ایران مجاز است روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر کند.
این رقم اما در ماه مه روزانه به یک میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه نفت خام رسیده است. خبرگزاری رویترز به نقل از منبعی که مسیر حرکت کشتی‌ها را دنبال می‌کند، از افزایش فروش نفت ایران به دو کشور چین و ترکیه خبر داده است.
یک مقام اگاه به این خبرگزاری گفته است که به نظر می‌رسد چین توجهی به تحریم‌های وضع شده علیه جمهوری اسلامی ایران ندارد.
افزایش صادرات نفت ایران ممکن است موجب نگرانی مقامات واشنگتن شود، البته مقامات آمریکایی پیشتر اعلام کرده بودند که مبنای توافق ژنو، متوسط فروش نفت ایران در مدت شش ماه است.
افزایش صادرات ممکن است با کاهش آن در ماه دیگری جبران شود. البته صادرات نفت خام ایران در ماه آوریل هم یک میلیون و یکصد هزار بشکه بوده که علی‌رغم کاهش نسبت به دو ماه پیش از آن، از میزان ذکر شده در توافق ژنو بالاتر بوده است.

عزت‌الله ضرغامی: ۴۰ درصد ایرانیان از ماهواره استفاده می‌کنند

عزت‌الله ضرغامی: ۴۰ درصد ایرانیان از ماهواره استفاده می‌کنند

به گفته رئیس رادیو و تلویزیون دولتی ایران، ۴۰ درصد ایرانیان از ماهواره استفاده می‌کنند. پیش‌تر نیز وزیر ارشاد از استفاده ۷۱ درصد از مردم تهران از ماهواره خبر داده بود.
عزت‌الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد مردم ایران از ماهواره استفاده می‌کنند. او افزود، از این تعداد ۱۵درصد از ماهواره برای تماشای شبکه‌های استانی و شبکه‌های ملی استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ضرغامی که جمعه (۹ خرداد/ ۳۰ مه) در مراسم "جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی" سخن می‌گفت اضافه کرد: «ما کشور بسته‌ای نیستیم و مشتاقیم برنامه‌های خوب و سازنده جهانی را با پالایش و محتوای پاک به نمایش بگذاریم و از فنون و تکنیک‌های حرفه‌ای تولیدات پرمحتوا جوانانمان را بی‌نصیب نگذاریم.»
 مار ۴۰ درصدی عزت‌الله ضرغامی درباره استفاده‌کنندگان از ماهواره در ایران در حالی بیان می‌شود که پیش از این علی جنتی، وزیر ارشاد بر اساس یک طرح پژوهشی گفته بود، ۷۱ درصد مردم تهران مشتری برنامه‌های ماهواره‌ای هستند.

همزمان احمد علم الهدی، خطیب نماز جمعه مشهد از این که "دولت قبل و دولت فعلی با ماهواره برخورد نکرده‌اند" انتقاد کرده است.

احمد علم الهدی روز جمعه (۹ خرداد) در مراسم نماز جمعه مشهد عنوان کرد: «این شبکه‌های اجتماعی و ماهواره ابزار تلقین عداوت و دشمنی با قرآن است و دولت فعلی همچون دولت قبلی هیچ برنامه‌ای برای کنترل شبکه اجتماعی ندارد، پس چطور دولت می‌خواهد با آزاد گذاشتن این شبکه‌ها جلوی زیان و ضررهای ناشی از آن را بگیرد؟»

پیش از این جواد زمانی، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته بود، با وجود قانون منع ماهواره، وقتی روی پشت بام خانه‌های مردم ماهواره است و از آن استفاده می‌کنند‌، "نوعی دهن کجی به قانون" محسوب می‌شود‌، لذا بهتر است این قانون لغو شود.»

سال‌هاست که نیروی انتظامی ایران مشغول جمع‌آوری بشقاب (دیش) ماهواره‌ها از پشت ‌بام خانه‌‌ها است. اما رشد روزافزون استفاده خانواده‌های ایرانی از ماهواره نشان از عدم موفقیت نیروی انتظامی در این مبارزه دارد.

نشریه "ایران فردا" فعالیت خود را از سر گرفت

نشریه "ایران فردا" فعالیت خود را از سر گرفت

نشریه "ایران فردا" پس از ۱۴ سال توقیف با تیمی جدید فعالیت خود را از سر گرفته است. بسیاری از اعضای تحریریه سابق این نشریه یا درگذشته‌اند، یا زندانی هستند یا در تبعید به سر می‌برند.
نخستین شماره نشریه "ایران فردا" پس از ۱۴ سال توقیف در ایران منتشر شده است.

ایران فردا نشریه‌ای نزدیک به جریان ملی - مذهبی در ایران بود که از خرداد ۱۳۷۱ به مدیرمسئولی عزت‌الله سحابی و سردبیری رضا علیجانی منتشر می‌شد. این نشریه در جریان توقیف گسترده مطبوعات در اردیبهشت ۱۳۷۹ توقیف شد.

پس از توقیف "ایران فردا"، عزت‌الله سحابی سرمقاله‌های این نشریه طی ۸ سال انتشار آن را گردآوری کرد. کتاب "دغدغه‌های فردای ايران" با عنوان فرعی "مجموعه سرمقاله‌های ايران فردا" در ایران چندین‌بار تجدید چاپ شده است.

رضا علیجانی سردبیر سابق "ایران فردا" درباره انتشار مجدد این نشریه به دویچه وله می‌گوید نشریه "ایران فردا" با تیمی جدید و تقریبا جوان از نسل روزنامه‌نگاران ایران منتشر شده است. آن‌طور که رضا علیجانی می‌گوید اعضای جدید تحریریه نشریه "ایران فردا" تلاش می‌کنند در شرایط ایران و زیر سقف سانسور، حرف‌های خود را بزنند و مواضع ملی در حوزه توسعه سیاسی و توسعه اقتصادی را منعکس کنند.

بسیاری از اعضای تحریریه سابق نشریه "ایران فردا" یا درگذشته‌اند، یا در زندان هستند و در خارج از کشور در تبعید به‌سر می‌برند.

رضا علیجانی درباره اعضای تحریریه سابق این نشریه می‌گوید هدی صابر دبیر سرویس اقتصاد این نشریه بود. وحید میرزاده نیز دبیر سرویس تاریخ نشریه "ایران فردا" بود که هر دو درگذشته‌اند. سعید مدنی دبیر سرویس اجتماعی و احمد زیدآبادی دبیر سرویس خارجی نشریه "ایران فردا"، هر دو هم‌اکنون در زندان‌اند.

برخی همکاران این نشریه هم‌چون مسعود پدرام، کیوان صمیمی و علیرضا رجایی نیز در زندان هستند. به گفته علیجانی برخی دیگر از همکاران نشریه ایران فردا نیز هم‌چون آقای رئیسی و عمرانی نیز احکام سنگینی دارند.

درباره چگونگی حل‌وفصل مشکلات حقوقی ایران فردا برای انتشار مجدد آن پس از ۱۴ سال، رضا علیجانی می‌گوید: «در زمان حیات مهندس سحابی وکلای نشریه این ایده را مطرح کردند که بررسی بسیاری از اتهامات این نشریه بازه زمانی دارد و اگر آن بازه زمانی بگذرد دیگر آن اتهام قابل طرح نیست. اکثر نشریات با گذشت ۱۰، ۱۵ سال دیگر اتهام قابل طرحی ندارند. این ایده با مهندس سحابی مطرح شد، ایشان هم تلاش‌هایی کردند که متاسفانه به عمر ایشان قد نداد. بعد از مرگ ایشان، فرزند مهندس سحابی و برخی دیگر از دوستان پیگیری کردند تا بتوانند در حد تحمل شرایط صدای این جریان را مطرح کنند.»

در نخستین شماره انتشار مجدد نشریه "ایران فردا" میزگردی تحت عنوان "رشد طبقه متوسط اقتصادی در سایه قدرت" با حضور محسن رنانی و حمید رضا جلایی‌پور صورت گرفته است. همچنین احسان شریعتی و محمد بسته‌نگار در مورد "نسل چهارم روشنفکری دینی" نقطه نظرات خود را در قالب گفت‌و‌گو بین کرده‌اند. سعید لیلاز نیز مطلبی درباره تاثیر منفی شکست هدفمندی یارانه‌ها بر وضعیت فقرا نوشته است.

انتقادهای تند سخنرانان نماز جمعه از حسن روحانی

انتقادهای تند سخنرانان نماز جمعه از حسن روحانی

خطبه‌های نماز جمعه در برخی از شهرهای ایران، صحنه انتقاد‌های تند علیه حسن روحانی و دولت وی بود. برخی سخنرانان رویکرد فرهنگی دولت را به شدت مورد نکوهش قرار دادند و خواستار سختگیری بیشتر در جامعه و کنترل اینترنت شدند.
احمد خاتمی‌، عضو مجلس خبرگان و خطیب نماز جمعه تهران در روز جمعه نهم خرداد (۳۰ مه) در مراسم نماز جمعه از عملکرد فرهنگی دولت حسن روحانی، رئیس جمهور ایران انتقاد کرد.
خاتمی با اشاره به این که رهبر جمهوری اسلامی ایران "در دیدار اخیر خود با نمایندگان مجلس مقصودشان از فرهنگ را بیان کردند و مقصود ایشان همان فرهنگ انقلابی و دینی بوده" گفت: «مجلس گناه، کار ضد فرهنگی است، می‌خواهد این مجلس گناه تحت عنوان کنسرت و موسیقی باشد یا هر عنوان دیگری.»
این روحانی تندرو با اشاره به اینکه این اظهارات در جهت تضعیف دولت نیست، در توضیح اینکه "کار ضد فرهنگی" چیست افزود: «اینکه ما جوانها را جمع کنیم، دخترها بزک کرده، آرایش‌کرده و با حجاب کاملاً بد و پسرها بیایند و پول بیت‌المال را برای آنها خرج کنیم تا غافل از خدا شوند.»
خطیب نماز جمعه تهران با انتقاد از نهاد‌های فرهنگی گفت:«اگر نمی‌توانید مجلس منهای گناه ترتیب دهید، خب ترتیب ندهید. چه ضرورتی دارد از بیت‌المال مردم خرج غفلت از خدا شود.»
احمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به اظهارات اخیر حسن روحانی واکنش نشان داد.
رئیس‌جمهور ایران هفته گذشته در سخنانی خطاب به برخی دستگاه‌های نظارتی و انتظامی گفته بود: «این‌قدر در زندگی مردم مداخله نکنید، نمی‌توان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد.»
خطیب نماز جمعه تهران اما می‌گوید رسالت حکومت دینی همین است که "جاده بهشت را صاف کند و فضای بهشتی شدن را فراهم کند."
وی همچنین از وضعیت حجاب در ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «خانم‌ها توجه داشته باشند که حجاب یک مسئله جزئی نیست و آبروی اسلام و تشیع در آن است.»
درخواست ممنوعیت فیس‌بوک و ماهواره
احمد علم‌الهدی، خطیب نماز جمعه مشهد، نیز روز جمعه (نهم خرداد) با اظهاراتی مشابه دولت و رئیس‌جمهور ایران را مورد انتقاد قرار داد.
وی با بیان اینکه "ما در مقام تضعیف دولت نیستیم" گفت: «من با حمله رسانه‌ها و افراد مختلف جا نمی‌زنم و همچنان سر جایم ایستاده‌ام و می‌گویم شبکه‌های اجتماعی و ماهواره بایستی کنترل و یا ممنوع شوند.»
این روحانی اصولگرا با بیان اینکه "صاحب فیس‌بوک یک صهیونیست" است، افزود: «صیهونیست‌ها بی‌دلیل میلیاردها دلار پول برای یک شبکه اجتماعی پرداخت نمی‌کنند.»
علم‌الهدی اضافه کرد: «این شبکه اجتماعی کارش دشمنی با پیغمبر است.»
دفاع از فرستادن اجباری مردم به بهشت
احمد علم‌الهدی، خطیب نماز جمعه مشهد همچنین بدون نام بردن از حسن روحانی اظهار داشت: «این درست نیست حرف‌هایی که زمانی ادبیات کسانی بود که قصد داشتند یک عده بی‌دین را دور هم جمع کنند و جریان فتنه را به‌وجود بیاورند و شعار "نه غزه نه لبنان" سر بدهند را به زبان بیاوریم.»

وی با نادرست خوادن جمله "نمی‌خواهیم با شلاق مردم را به بهشت ببریم"، افزود: «شلاق که سهل است با همه قدرت جلوی کسانی که قصد دارند جلوی بهشت رفتن مردم را بگیرند خواهیم ایستاد.»
علم‌الهدی همچنین از اظهارات حسن روحانی در مورد پایان دوران رسانه‌های تک صدایی انتقاد کرد و گفت: «باید به آنها گفت این حرف را برای چه کسانی می‌زنید مگر بی‌بی‌سی و تایمز تک صدا نیستند؟»
این اظهارات واکنشی است به سخنان حسن روحانی، در چهارمین جشنواره فناوری که با انتقاد از درس‌نگرفتن از ممنوعیت ویدیو و ماهواره در ایران، گفته بود: «چرا ما در برابر فضای مجازی این همه دچار تزلزل هستیم، چرا به جوانان اعتماد نمی‌کنیم.»
روحانی همچنین با ذکر آمارهایی در باره میزان استفاده گسترده جهانیان از فیس‌بوک و گوگل و یوتیوب، گفت: «ما کم کم به نقطه‌ای می‌رسیم که جایی برای استبداد پیام نباشد. دیگر دوران پیام از طریق بلندگوها، منبرها و تریبون‌های یک‌طرفه به سر آمده است.»
پس گرفتن "رای مردم" از روحانی
اما این هفته تنها صدای انتقاد از سخنرانان نمازجمعه‌های تهران و مشهد شنیده نشد بلکه برخی دیگر از سخنرانان شهرهای کوچک و بزرگ نیز نظرات مشابهی را مطرح کردند.
در قزوین، خطیب نماز جمعه گفت :«اصرار نکنید مردم را به جهنم ببرید، همکار شیاطین نشوید و از آسیب رساندن به افکار قرآنی پرهیز کنید.»
وی همچنین تهدید کرد که در غیر این صورت "مردم آراء خود را از کسانی که لیاقت ندارند پس می‌گیرند."
به نظر می‌رسد انتقاد از دولت و حسن روحانی در شهرهای کوچک‌تر با لحن تندتری بیان شده و بسیاری از این انتقادها محورهای مشترکی داشتند. مساله حجاب و همچنین تاکید در "امر به معروف و نهی از منکر" نیز در اظهارات سخنرانان نمازهای جمعه شهرهای مختلف ایران نمایان و پررنگ بود.

پنجشنبه، خرداد ۰۸، ۱۳۹۳

افزایش موارد مشکوک ابتلا به ویروس کشنده «کرونا» در کرمان

افزایش موارد مشکوک ابتلا به ویروس کشنده «کرونا» در کرمان

خبرگزاری های ایران در روزهای اخیر از وجود موارد ابتلا به ویروس مرگ آور «کرونا» در ایران خبر می دهند، این در حالیست که مسئولان وزارت بهداشت می گویند که همه چیز تحت کنترل است.

در تازه ترین خبر اما خبرگزاری مهر روز پنجشنبه ۸ خرداد به نقل از یکی از مسئولان بهداشتی استان کرمان  از افزایش موارد مشکوک ابتلا به این ویروس خبر داده است.

مهدی شفیعی مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، از شناسایی شش تن که مشکوک به ویروس «کرونا» در کرمان هستند خبر داده است.

به گفته او تا کنون و پس از نمونه گیری از موارد مشکوک دو مورد ابتلای قطعی به این بیماری در کرمان دیده شده و اقدامات پیشگری و درمانی نیزشروع  شده است.

به گفته آقای شفیعی این دو مورد با توجه به اینکه یکی از آنها کهولت سن داشته و بیماریهای مزمن هم دارد، هم اکنون تحت مراقبت های ویژه است، اما حال عمومی مبتلای دیگر خوب بوده و در بخش ایزوله تحت مراقبت است.

در همین حال محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نیز به خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، گفته که  برای نخستین بار ۲ تن در کشور به بیماری «کرونا» مبتلا شده‌اند.

نبوی به ابتلا دو خواهر کرمانی به بیماری «کرونا» اشاره کرده و گفته وزارت بهداشت  یک سال است که درحال مراقبت است و  حدود هزار بیمار را که  مشکل تنفسی شدید داشتند آزمایش کرده است.

منشاء بیماری کشنده «کرونا» آنطور که در خبرها آمده کشورعربستان سعودی و بر اثر تماس انسان با شتر بوده و زائران و مسافران مکه و مدینه برای نخستین بار این بیماری را به دیگر کشورها به ویژه کشورهای منطقه خاورمیانه انتقال داده اند.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به ایلنا گفته، بیماری کرونا داروی ضد ویروس یا واکسن ندارد و بیشتر موارد شدید ابتلا در اشخاصی دیده می‌شود که ضعف سیستم ایمنی دارند همانند افرادی که بیمار دیالیزی هستند یا شیمی درمانی می‌ شوند.

به گفته آقای نبوی، بااشاره به اینکه ویروس «کرونا» قدرت سرایت متوسطی دارد و مانند آنفولانزا نیست که قدرت سرایت بالایی داشته باشد، گفته است:  پرسنل بیمارستان در تماس با بیماران باید احتیاط کنند و از ماسک استفاده کنند.

این مقام وزارت بهداشت گفته زائرانی که از حج می‌آمدند اگر علایم تنفسی شدید داشتند از آن‌ها نمونه گرفته می‌شد.

به گفته او، پیش از این در عربستان هم اگر فردی به بیماری تنفسی شدید مبتلا شده باشد نمونه گیری از بیمار انجام می شده و نمونه را به ایران می‌فرستادند.

محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، پیش از این گفته بود که ویروس «کرونا» جزو ویروس های سرماخوردگی محسوب می شود. اما ویروسی که امروز تحت این عنوان شناخته می شوند، نوعی از ویروس کروناست که با انواع قبلی متفاوت بوده و ایجاد بیماری های شدید تنفسی و گوارشی می کند.

ویروس کرونا از خانواده بزرگ ویروس‌های  سرماخوردگی است که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری کشنده «سارس» را شامل می‌شود.

نوع ابتدایی این ویروس در ابتدا خطرناک نبود اما به مرور زمان دارای ساختار پیچیده تری شده است.

این بیماری به دلیل رعایت نکردن شستشوی مداوم دست ها و نکته های بهداشتی از راه تنفس یا خوردن و آشامیدن منتقل می شود.

منبع این بیماری بر اساس آنچه که تاکنون معلوم شده، شتر بوده است، اما راه های انتقال بیماری نیز به صورت قطعی مشخص نشده، به هر حال نکته مسلم این است که تماس خیلی نزدیک با شتر، استفاده از لبنیات پاستوریزه نشده به ویژه شیر و خوردن گوشت خوب پخته نشده شتر سبب ابتلا به این بیماری شده است.

اعلایم این بیماری بیشتر شبیه سرماخوردگی شدید و بروز بیماری تنفسی است.
افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروس‌ها هستند.

در حال حاضر براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، بیش از۶۷۰تن در ۱۸ کشور جهان مبتلا به این بیماری شده اند که از این تعداد  بیش از ۲۰۰تن جان خود را از دست داده اند.

ظریف: خوشبینم اما گفت و گوها سخت و دشوار است

ظریف: خوشبینم اما گفت و گوها سخت و دشوار است

پس از دیدار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آقای ظریف گفت که به «فرصت های پیش رو» خوشبین است، هرچند که به گفته او مذاکرات پیش رو بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

دیدار غیر رسمی آقای ظریف و خانم اشتون روز دوشنبه ۵ خرداد آغاز و به مدت ۸ ساعت  در استانبول ترکیه انجام شد.

این در حالیست که به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی(ایرنا) وزیر امور خارجه ایران عصرچهارشنبه در حاشیه نشست میان دوره ای وزیران خارجه جنبش عدم تعهد در الجزایزدرباره این نشست غیر رسمی  گفت که به اراده سیاسی بین دو طرف خوشبین است و دو طرف می خواهند  به کسانی که توهم گرا و دنبال توطئه هستند، فرصت ندهد.

او در جمع خبرنگاران و درباره گفت و گوهای ایران با گروه ۱+۵ نیز گفت: در گفت و گوها پیشرفت داشتیم، اما این موضوعی بسیار سخت و دشوار است.

او با یادآوری گفت و گوی غیررسمی خود با کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در استانبول ترکیه گفت: این گفت و گو حدود ۸ ساعت به طول انجامید و با خانم اشتون درباره «فرصت های پیش رو» صحبت شد.

مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در این مسیر همه تلاش خود را می کنیم که به توافق نهایی برسیم و هدف ما از این مذاکرات این است که بگوییم برنامه هسته ای ایران همواره صلح آمیز بوده و هرگز به دنبال تولید سلاح اتمی نیستیم.

وزیر امور خارجه ایران که ریاست دوره ای جنبش عدم تعهد را بر عهده دارد، همچنین گفت که فرصت مناسبی برای جنبش عدم تعهد است تا همه کشورها بتوانند با هم همکاری کنند و مشکلاتی که در برابر آنها وجود دارد را با پیدا کردن راه حل مناسب حل کنند.

به گفته آقای ظریف، یکی از موضوعات مورد بررسی در نشست الجزایر، پیشنهاد ایران برای حرکت علیه خشونت است که کشورهای عضو عدم تعهد همواره از آن حمایت کرده اند.

در دیدار دوشنبه گذشته محمد جواد ظریف و کاترین اشتون اعضای گروه ۱+۵  حضور نداشتند و مذاکرات بین اشتون و تیم مذاکراتی ایران انجام شد.

پیش از این و پس از پایان دور چهارم مذاکرات ایران و ۱+۵  در وین اعلام شد که دور دیگر مذاکرات برای بررسی گام نهایی از تاریخ ۲۶ تا ۳۰ خرداد برگزار شود.

آقای ظریف پس از دیدار با خانم اشتون برای شرکت در نشست وزاری خارجه جنبش غیرمتعهدها به الجزایر سفر کرد.

اوباما: توافق با ایران از حمله نظامی مؤثرتر است

اوباما: توافق با ایران از حمله نظامی مؤثرتر است

باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا ضمن تشریح اصول سیاست خارجی دولت خود ادامه مذاکرات سیاسی با ایران را در مناقشه هسته‌ای مؤثرتر از قهر و زور دانست. وی گفت که کشورش همچنان رهبری جهان را در دست دارد.
رئیس جمهور آمریکا در مراسم پایان سال تحصیلی آکادمی نظامی وست‌پوینت ضمن تاکید بر نقش رهبری آمریکا بر جهان، بخشی از سخنان خود را به مناقشه اتمی ایران اختصاص داد. او گفت: «به رغم هشدارهای مکرر ایالات متحده، اسرائيل و دیگران، برنامه هسته‌ای ایران سال‌ها به پیشرفت خود ادامه داد. من در ابتدای ریاست جمهوری خود ائتلافی ایجاد کردم که تحریم‌ها را علیه ایران اعمال کرد. ما همزمان دست خود را برای دیپلماسی به سوی ایران دراز کردیم.»

رئیس جمهور آمریکا در این مورد اضافه کرد: «در مسیر موفقیت دیپلماسی هنوز موانع زیادی هست و ما همچنان همه گزینه‌ها را برای پیش‌گیری از دستیابی ایران به سلا‌ح هسته‌ای پا برجا نگه می‌داریم، اما برای نخستین بار در طول یک دهه فرصتی واقعی برای دستیابی به یک توافق ایجاد شده است. این توافق موثر‌تر از آن چیزی است که با توسل به قوای نظامی و زور می‌توان به آن رسید.»

آمریکا و رهبری جهان

اوباما در بخشی دیگر از سخنان خود از حضور کشورش در جایگاه یک قدرت جهانی دفاع کرد و گفت: «آمریکا باید همواره در صحنه جهانی نقش رهبری را حفظ کند، اگر ما این کار را نکنیم هیچ کشور دیگری این کار را نخواهد کرد.»
اوباما در آکادمی نظامی وست‌پوینت اوباما در آکادمی نظامی وست‌پوینت
وی افزود: «آمریکا در آینده هم به تنهایی وارد جنگ خواهد شد، اما فقط زمانی که منافع اصلی، به‌ویژه امنیت ایالات متحده به خطر افتاده باشد. در موارد دیگر، تنها با همکاری متحدان عمل خواهد کرد.»

اوباما با تاکید بر قدرت ارتش ایالات متحده تصریح کرد: «ارتش پشتیبان قدرت رهبری ما است و در سطح جهان نظیر ندارد. اما عملیات نظامی تنها و حتی مهمترین توانایی ما برای این رهبری نیست.»

جمهوری‌خواهان آمریکا اوباما را متهم می‌کنند که ادعای رهبری جهان را رها کرده و سبب کاهش قدرت جهانی آمریکا شده است. رئیس جمهور آمریکا در واکنش به این انتقادها گفت که قدرت آمریکا در این زمینه هرگز به اندازه امروز نبوده است.

وی همچنین از سیاست تحریم روسیه به خاطر بحران اوکراین دفاع کرد و گفت که مجازات‌های جامعه بین‌المللی، بدون شلیک یک گلوله بر روسیه تاثیر می‌گذارد و به اوکراین کمک می‌کند. این است رهبری آمریکا.

در همین زمینه رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: «هنگامی که خطرات ایالات متحده را به طور مستقیم تهدید نکنند، عملیات نظامی باید دلیل بسیار مهمی داشته باشد. در چنین مواردی باید راه‌های مختلف آزموده شوند، مثل دیپلماسی، کمک‌های عمرانی، تحریم و توصیه. عملیات نظامی مشترک و چندملیتی باید موجه، ضروری و ثمربخش باشد.»

۵ میلیارد دلار بودجه برای مبارزه با ترور


جان کری وزیرخارجه آمریکا: ۵ میلیون دلار کمک به کشورها برای مبارزه با تروریسم جان کری وزیرخارجه آمریکا: ۵ میلیون دلار کمک به کشورها برای مبارزه با تروریسم
اوباما اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا از مبارزات گروه‌های اپوزیسیون با بشار اسد دیکتاتور سوریه پشتیبانی می‌کند. وی همچنین به اردن و ترکیه برای پذیرش پناهجویان سوری وعده کمک داد. رئيس‌جمهور آمریکا گروه‌های پراکنده تروریستی و بنیادگرایان را بزرگترین تهدید برای آمریکا دانست، اما در عین‌حال تاکید کرد که عملیات نظامی بزرگی مثل لشکرکشی به افغانستان دیگر متناسب زمانه نیست.

در این مورد رئیس‌جمهور آمریکا توضیح داد: «آن استراتژی که می‌گوید به هرکشوری که شبکه‌های تروریستی در آن لانه‌ کرده‌اند باید حمله کرد، ضعیف و بی‌دوام است.» اندکی پیش از سخنرانی اوباما، جان کری وزیرخارجه آمریکا تشکیل صندوقی با مبلغ ۵ میلیارد دلار بودجه را برای کمک به کشورهای دیگر در مسیر مبارزه با تروریسم اعلام کرده بود. این کمک‌های مالی باید صرف آموزش و تمرین نیروهای ضدتروریستی شود.

جاسوسی هکرهای ایرانی در ارتش و کنگره آمریکا

جاسوسی هکرهای ایرانی در ارتش و کنگره آمریکا

یک گروه هکر ایرانی که با ساختن پروفایل‌های جعلی خبرنگاران آسوشیتدپرس، رویترز، بی‌بی‌سی و چند رسانه دیگر از اعضای ارتش و کنگره آمریکا و نیز افرادی از سایر کشورها اطلاعات جمع‌آوری می‌کردند، شناسایی شده‌اند.
شرکت "آی‌سایت" که یک موسسه امنیتی برای مبارزه با تهدیدهای اینترنتی است، اعلام کرده که یک گروه هکر ایرانی را شناسایی کرده است. این گروه با ساخت پروفایل‌های جعلی و یک سایت خبری جعلی از اعضای ارتش و نیز سیاستمداران آمریکایی، اسرائیلی و سایر کشورها جاسوسی می‌کرده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از آی‌سایت نوشته است، یک ژنرال چهارستاره نیروی دریایی آمریکا، اعضای کنگره و سفیران ایالات متحده آمریکا، اعضای لابی اسرائیل در آمریکا و نیز افرادی از بریتانیا، عربستان سعودی، سوریه، عراق و افغانستان از جمله اهداف این گروه ایرانی بوده‌اند.
این شرکت از فاش کردن هویت قربانیان خودداری کرده و گفته است، نمی‌توان گفت چه اطلاعاتی توسط هکرها دزدیده شده، چه کسانی به دنبال اجازه دسترسی به شبکه اینترنتی دولت و شبکه‌های نزدیک به آن بوده‌اند و چند کامپیوتر خراب و یا آلوده به بدافزار شده‌اند.
تنها چیزی که معاون شرکت آی‌سایت تصریح کرده، این است که اگر این گروه مدتی طولانی مشغول به کار بوده، صراحتا می‌توان گفت که موفق بوده است.
عملیات "بنگاه خبرپراکنی"
شرکت آی‌سایت نام عملیات کشف این گروه هکر را "بنگاه خبرپراکنی" گذاشته است. دلیل این نام‌گذاری این بوده که هکرهای ایرانی شش شخصیت مجازی خلق کرده بودند که همگی برای یک آژانس خبری جعلی به نام NewsOnAir.org کار می‌کرده‌اند؛ نهادی جعلی که ظاهرا شامل آسوشیتدپرس، بی‌بی‌سی، رویترز و سایر رسانه‌ها بوده است.
هکرهای ایرانی همچنین هشت شخصیت جعلی دیگر نیز خلق کرده بودند که ادعا می‌شده برای پیمانکاران دفاعی و موسسات دیگر کار می‌کرده‌اند.
این گروه با ساختن صفحات جعلی روی فیس‌بوک و سایر شبکه‌های اجتماعی، پروفایل‌های این ۱۴ نفر را با شخصیت‌های خیالی پر کرده و تقاضای دوستی برای قربانیان خود می‌فرستاده‌اند. بنا بر حدسیات شرکت آی‌سایت، این هکرها باید از حدود سال ۲۰۱۱ کار خود را آغاز کرده باشند.

صدها شخص حقیقی قربانی ۱۴ شخصیت ساختگی
هکرهای ایرانی با استفاده از ۱۴ نفر، با بیش از دو هزار نفر ارتباط برقرار کرده‌اند و گمان می‌رود که صدها نفر از این دو هزار نفر قربانی هکرها شده باشند.
سخنگوی شرکت آی‌سایت، حرکت این هکرها را اینگونه توصیف کرده است: «این گروه پر سر و صدا نیست، آنها آرام و به آهستگی کارشان را پیش می‌برند. این هکرها می‌خواهند مخفی بمانند و از دسترس رادارها دور باشند».
به گفته شرکت آی‌سایت، هنوز وابستگی این گروه به دولت ایران مشخص نشده است.
سخنگوی فیس‌بوک گفته است، زمانی که درخواست‌های مشکوک دوستی و سایر فعالیت این گروه را روی این شبکه بررسی می‌کرده، هکرهای ایرانی را شناسایی کرده است.
وی تصریح کرده است: «ما تمام پروفایل‌هایی را که با شبکه NewsOnAir.org مرتبط بوده‌اند از بین برده‌ایم و از این مورد برای امن‌تر کردن سیستم خود استفاده کرده‌ایم تا بتوانیم پروفایل‌های جعلی را در حالت‌های گوناگون شناسایی و بلاک کنیم».
سخنگوی لینکدن هم اعلام کرده که پروفایل‌های این ۱۴ نفر همگی در این شبکه اجتماعی غیرفعال شده‌اند. توئیتر از ارائه توضیح در این زمینه خودداری کرده و پاسخ گوگل هنوز توسط رویترز دریافت نشده است.

دستورالعمل چهار ماده‌ای ریاست جمهوری برای "رشد جمعیت"

دستورالعمل چهار ماده‌ای ریاست جمهوری برای "رشد جمعیت"

دستورالعمل دفتر ریاست جمهوری به منظور تبیین سیاست کلی افزایش جمعیت به وزارتخانه‌های کشور، بهداشت و درمان و کار ابلاغ شد. تسهیل در رشد جمعیت و تامین بیمه همگانی از جمله موارد این دستورالعمل است.
در متن نامه رئیس دفتر رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغ شده است.
بر اساس این دستورالعمل چهار ماده‌ای، تسهیل در رشد جمعیت، تامین بیمه همگانی و درمانی و ارتقای کیفیت خدمات درمانی از جمله وظایف نهادهای مربوطه دولتی عنوان شده است.
در این نامه همچنین تصریح شده که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور باید به طور مستمر سیاست‌های مربوط به جمعیت را رصد کند.
این نامه برای معاون اول رئیس جمهور، وزیران کشور و بهداشت و کار و امور اجتماعی ارسال شده است.
از سوی دیگر، معاون وزیر بهداشت نیز در نشست معاونان و مديران بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشكی ایران با تأكيد بر "ضرورت رفع نگرانی‌ها در خصوص كاهش جمعيت كشور" گفت: «‌بايد كاری كرد كه هر خانواده به جای يك تا دو فرزند به داشتن دو تا سه فرزند فكر كند.»
"برخورد" با مبلغان کاهش جمعیت
روزنامه جوان نیز خبر از بررسی طرح افزایش جمعیت در مجلس داده است. قاسم جعفری، سخنگوی كميسيون آموزش مجلس، به این روزنامه گفته است: «طبق ماده يك اين طرح اگر كسانی بخواهند برای كاهش جمعيت تبليغ كنند، به مراجع ذی‌صلاح معرفی خواهند شد تا برابر آيين‌نامه‌هایی كه بعداً ايجاد می‌شود با آنها برخورد شود».
این نماینده مجلس تصریح کرده که به باور وی تبليغ عليه سياست‌های افزايش جمعيت، تبليغ عليه منافع ملی و خلاف قانون است.
سیاست افزایش جمعیت با سخنان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۹۲ آغاز شد. وی تصریح کرد که جمعیت ایران باید به ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون نفر برسد.

سپاه برای ساخت هر مسجد تا ۲۵ میلیون تومان کمک می‌کند

سپاه برای ساخت هر مسجد تا ۲۵ میلیون تومان کمک می‌کند

یک فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد ۷۷۰۰ مسجد در ایران در حال ساخت است و سپاه برای احداث هر مسجد بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان هزینه می‌کند. این در حالی است که به گفته وی گروهی از مساجد کشور فقط در ماه رمضان باز هستند.
ضیاءالدین حزنی، فرمانده قرارگاه "قرب کوثر خاتم‌الأنبیا" از برنامه سپاه پاسدارن برای ساخت مساجد جدید در کشور خبر داد. حزنی اعلام کرد ۷ هزار و ۷۰۰ مسجد جدید در کل کشور در دست احداث است.
او در ادامه تصریح کرد: «بیشتر همیاری‌ها از طرف مردم صورت می‌گیرد و سپاه برای احداث هر مسجد از ۱۰ تا ۲۵ میلیون تومان کمک می‌کند.» این فرمانده سپاه روشن نکرد که این کمک‌ها از چه محلی تأمین می‌شوند.
مقامات جمهوری اسلامی از جمله مسئولان سازمان اوقاف معتقدند که با توجه به جمعیت ۷۷ میلیون نفری ایران، این کشور نیازمند حداقل ۱۰۰ هزار مسجد است. برای تأمین این نیاز باید حدود ۲۸ هزار مسجد جدید ساخته شود.

"تمام مشکلات نظام در مساجد از بین می‌رود"

شهرداری‌های کشور از جمله شهرداری تهران و مشهد اعلام کرده‌اند که در سال جدید ساخت مساجد جدیدی را آغاز می‌کنند. شهرداری تهران وعده داده است که در سال جدید ۴۰۰ مسجد تازه خواهد ساخت و شهرداری مشهد نیز از اختصاص بودجه ‌۲۰ میلیارد تومانی برای ساخت مساجد جدید در این شهر خبر داده است.
این در حالی است که به گفته ضیاءالدین حزنی، فرمانده قرارگاه "قرب کوثر خاتم‌الأنبیا" برخی مساجد کشور تنها در ماه‌های رمضان و محرم باز هستند و ۴۰ درصد آنها نیز روحانی ندارد.
با این حال ضیاءالدین حزنی معتقد است: «تمام مشکلات نظام اسلامی توسط مساجد از بین می‌رود.»
او در سخنان خود در جمع مردم رشت گفت: «احیای مساجد مشکلات جامعه را برطرف می‌کند».
حزنی با اشاره به فعالیت ۱۹۲ مسجد در رشت، این شهر را نیازمند ۷۰۰ مسجد دانست.
فرمانده قرارگاه قرب کوثر خاتم‌الأنبیا خواستار تشکیل "مجمع خیران مسجدساز" در استان گیلان شد و افزود: «مجمع خیران مسجدساز باید در تمام شهرستان‌ها تشکیل شود.» او همچنین از ساخت ۶۰۰ مسجد در گیلان با کمک سپاه پاسداران خبر داد.
استان گیلان یکی از قطب‌های جذب گردشگر در ایران به شمار می‌رود و سالانه پذیرای میلیون‌ها مسافر از نقاط مختلف ایران است.

چهارشنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۹۳

دادستان شیراز احضار مدیرعامل فیس‌بوک را تکذیب کرد

دادستان شیراز احضار مدیرعامل فیس‌بوک را تکذیب کرد

مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار و مدیرعامل شبکه اجتماعی فیس‌بوک
مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار و مدیرعامل شبکه اجتماعی فیس‌بوک
یک روز پس از آنکه خبرگزاری دانشجویان ایران، خبر داد که مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار و مدیرعامل شبکه اجتماعی فیس‌بوک، به دادگاهی در شیراز احضار شده است، «علی القاصی مهر» دادستان عمومی و انقلاب شیراز این موضوع را تکذیب کرد.

دیروز سه شنبه ۶ خرداد، ایسنا به نقل از روح‌الله مومن‌نسب، معاون فناوری اطلاعات و رسانه‌های نوین مرکز فضای مجازی بسیج، این خبر را منتشر کرد.

آقای مومن نسب گفته بود که یک دادستان در دادگستری استان فارس در ارتباط با «رسیدگی به شکایت عده‌ای از هموطنان در مورد نقض حریم خصوصی آنها» حکم احضار آقای زاکربرگ را صادر کرده است.

اما امروز چهارشنبه «علی القاصی مهر» دادستان عمومی و انقلاب شیراز به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا)، گفته خبرهایی که در برخی وب‌سایت ها دال بر احضار زاکربرگ مدیر فیس‌بوک از سوی دادگستری فارس انتشار یافته تکذیب می‌شود.

به گفته آقای القاصی مهر، یک‌سری شکایات از افراد نسبت به فیس بوک درباره انتشار برخی تصاویر و فیلم ها وجود دارد.

دادستان عمومی و انقلاب شیراز، همچنین موضوع فیلترینگ واتس اپ و نرم‌افزار اینستاگرام از سوی یک قاضی شیرازی را هم تکذیب کرد و گفت: «هیچگونه فیلترینگی در این زمینه تاکنون نداشته‌ایم.»

به گفته این مقام قضایی، در این باره نیز شکایت‌هایی از این وب‌سایت‌ها در زمینه «کلاهبرداری‌های اینترنتی یا انتشار تصاویر غیر اخلاقی» وجود دارد و به گفته او شاکیان خواستار شناسایی عوامل آن شده‌اند.

این مقام قضایی در شیراز یادآورشده که شکایات افراد از فیس بوک و مدیر اجرایی واتس‌اپ و نرم‌افزار اینستاگرام در دو شعبه ویژه رایانه‌ای شیراز در دست بررسی است.

نرم‌افزار اینستاگرام که دادستانی استان فارس روز سه‌شنبه در پرونده جدید خود به آن اشاره کرده یک شبکه اجتماعی اینترنتی محبوب با صدها میلیون کاربر در سراسر جهان است که از آن برای به اشتراک گذاشتن عکس استفاده می‌شود؛ این سرویس در سال ۲۰۱۲ توسط فیس‌بوک به مبلغ یک میلیارد دلار خریداری شد.

نماینده طویله ولایت وقیح وعده داد: برخورد با عاملان تولید بنزین خطرناک



نماینده طویله ولایت وقیح وعده داد: برخورد با عاملان تولید بنزین خطرناک

پس از هفته‌ها کشمکش در مجلس بر سر موضوع تولید بنزین «سرطان‌زا» در پتروشیمی‌ها، یک عضو فراکسیون محیط زیست مجلس ایران با بیان اینکه در تولید بنزین استاندارد کوتاهی شده گفت که مجلس با متخلفان و تولیدکنندگان بنزین غیر استاندارد برخورد می‌کند.

کمال‌الدین پیرموذن، عضو فراکسیون محیط زیست مجلس روز چهارشنبه ۷ خرداد به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا)، گفت که بعد از تحقیق و تفحص، مجلس این متخلفان را در اختیار قوه قضائیه قرار خواهد داد.

در چند سال اخیر و به دنبال تشدید تحریم‌های جهانی علیه جمهوری اسلامی به دلیل آنچه غرب فعالیت مشکوک هسته‌ای می‌داند، برخی پتروشیمی‌های ایران ناگزیر به تولید بنزین بی کیفیت و آلوده‌کننده شدند که بنا به گفته برخی مسئولان جمهوری اسلامی از جمله معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، به گسترش انواع بیماری‌های خطرناک انجامیده‌است.

اکنون کمال‌الدین پیرموذن، نماینده مجلس ایران می‌گوید که در جلسه‌ای که اعضای کمیسیون انرژی مجلس برای بررسی بنزین پتروشیمی داشتند، اعضا گزارش‌های مسئولان مرتبط را قانع‌کننده ندیدند و اذعان کردند بنزین پتروشیمی خطرناک است.

به گفته او فراکسیون محیط زیست به این نتیجه رسیده که در تولید سوخت استاندارد قصور و کوتاهی شده و مجلس با هر فرد متخلفی که دستور تولید چنین سوختی را داده‌است، برخورد خواهد کرد.

آقای پیرموذن گفته که نتیجه تحقیق و تفحص درباره متخلفان را به تمام نمایندگان گزارش خواهیم داد و بعد از آن مراتب را در اختیار قوه قضائیه خواهیم گذاشت تا موضوع را با جدیت پیگیری کند.

پیش از این نیز کارشناسان سازمان محیط زیست و کنترل کیفیت هوای تهران، چندین بار بر خطرناک بودن بنزین پتروشیمی تاکید کرده بودند.

این در حالیست که به گفته آقای پیرموذن مرجع تولید سوخت یعنی وزارت نفت نیز زیان‌بار بودن  سوخت تولیدی پتروشیمی‌ها را تایید کرده‌است.

در همین حال در حالی که روز دوشنبه پنجم خرداد سعید حیدری طیب، عضو کمیسیون انرژی مجلس، گفت که «آلایندگی بنزین تولیدی در پتروشیمی‌ها تایید شده‌است» در همین روز مسعود میرکاظمی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفت که «حساسیت ایجاد شده روی بنزین پتروشیمی‌ها بیجا است».

سازمان محیط زیست ایران از سوی دولت مکلف شده که برای مقابله با آلودگی هوا هر سه ماه یکبار سوخت کشور را آزمایش کند و نتیجه آنرا اعلام کند.

بنا به گفته سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، نخستین گزارش سوخت کشور ۱۰ مرداد ماه امسال ارائه می‌شود.

بیژن زنگنه، وزیر نفت نیز پیش از این  و روز جمعه، دوم خرداد، در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، گفته بود که «بنزین خطرناک پتروشیمی در همه جای کشور توزیع می‌شد.»

ایران تا سال ۸۸ خورشیدی حدود نیمی از بنزین مصرفی خود را از خارج تامین می‌کرد، اما به خاطر تحریم‌های غرب درباره بنزین، مجبور شد کمبود ظرفیت پالایشگاهی تولید بنزین را از طریق تولید این سوخت در مجتمع‌های پتروشیمی و با افزودن سرب یا کاتالیست‌های شیمیایی و خطرناک مانند «ام‌تی‌بی‌ای» جبران کند.«ام‌تی‌بی‌ای» ماده‌ای سمی و سرطان‌زاست.

نرخ بیکاری جوانان ایرانی «به مرز ۲۴ درصد رسیده‌است»

نرخ بیکاری جوانان ایرانی «به مرز ۲۴ درصد رسیده‌است»

خبرگزاری مهر طی گزارشی از «سونامی» خیل بیکاران کشور در آینده نزدیک خبر داده‌است.

بر اساس این گزارش که چهارشنبه ۷ خرداد منتشر شده‌است، نرخ بیکاری جوانان «به مرز هشداردهنده ۲۴ درصد رسیده و دست‌کم ۱٫۱ میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی امکان ورود به بازار کار را نمی‌یابند.»

این گزارش می‌افزاید که طبق گفته وزیر کار بزودی ۴٫۵ میلیون نفر دانشگاهی دیگر نیز راهی بازار کار خواهند شد؛ بنابراین اگر نتوان برای اشتغال آنها اقدامات موثری را انجام داد، سونامی ۵٫۶ میلیونی بیکاران فارغ‌التحصیل دانشگاهی به وقوع خواهد پیوست.

بر اساس این گزارش، طبق اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری عمومی کشور در سال ۹۲ برابر با ۱۰٫۴ درصد بوده ولی نرخ بیکاری جوانان گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال به میزان ۲۴ درصد اعلام شده‌است. همچین نرخ بیکاری جوانان گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز ۲۱٫۲ درصد است.

نرخ بالای بیکاری در میان جوانان در حالی است که شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ۷ اردیبهشت ماه اعلام کرد که نرخ بیکاری زنان ۱۵ تا ۲۴ ساله طبق سرشماری سال ۹۰ به میزان ۴۶ درصد است.

وی با مقایسه آمار ۲۵ سال گذشته گفت که نرخ «مشارکت» نیروی کار زنان از ۵۷ درصد در سال ۱۹۹۰ به ۵۵ درصد در ۲۰۱۲ کاهش یافت بر اساس یافته‌های آمارگیری نیروی کار در سال ۹۲ نرخ مشارکت زنان ۱۲٫۳ درصد بود.

خبرگزاری مهر می‌نویسد که علی ربیعی وزیر کار اخیرا اعلام کرد که ۴۵ درصد کل جویندگان کار کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.

وضعیت نابسامان بیکاری در ایران در حالی است که محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری پیشین  ایران ۲۲ تیرماه ۸۵ در ابتدای کار دولتش اعلام کرد که «ظرف دو سه سال مشکل بیکاری را از این کشور ریشه کن می‌کنیم». این وعده‌ها برای چندین سال ادامه داشت و حتی وی فروردین سال ۹۱ اعلام کرد که «جشن ریشه‌کن کردن بیکاری را بر پا خواهیم کرد».

این در حالی است که نرخ بیکاری عمومی کشور بر اساس آمار رسمی مرکز آمار ایران از ۱۱ و نیم درصد در سال ۸۴ به ۱۲ و دو دهم درصد در سال ۹۱ افزایش یافت و هم‌اکنون این رقم ۱۰ و چهار دهم درصد است.

از زمان روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد در آمارهای رسمی هر کسی که «یک ساعت در هفته» کار کند، در فهرست افراد دارای شغل قرار داده می‌شود، اما در زمان دولت‌های هفتم و هشتم، محاسبات آماری به نحو دیگری بود.

دولت محمد خاتمی گزارش میزان اشتغال را بر اساس اشتغال ۲ روز در هفته ارائه می‌کرد. یعنی هر فردی که در هفته دو روز کار داشت، شاغل شناخته می‌شد.

تبعید مادام‌العمر و ۸۵ سال زندان برای دراویش گنابادی

تبعید مادام‌العمر و ۸۵ سال زندان برای دراویش گنابادی

۳۵ تن از دراویش گنابادی استان فارس به ۸۵ سال زندان و تعدادی از آنها به تبعید مادام‌العمر محکوم شده‌اند. این دراویش به اتهام "مشارکت در درگیری" در پی تظاهرات بسیجیان علیه دراویش در شهر کوار مجرم شناخته شدند.
سایت مجذوبان نور، پایگاه خبری دراویش گنابادی از محکومیت ۳۵ درویش گنابادی ساکن استان فارس به مجموع ۸۵ سال حبس تعزیری خبر داد.
این دراویش که ساکن شهرستان کوار در استان فارس هستند، با شکایت ۱۱۳ نفر از پرسنل بسیج و روحانیون استان فارس در شعبه اول دادگاه عمومی کوار به زندان و پرداخت دیه محکوم شدند.
اتهام این دراویش "مشارکت در درگیری و ایراد ضرب و جرح" و "اخلال در نظم عمومی" اعلام شده است.
شکایت نیروهای بسیجی و طلاب علیه این افراد پس از درگیری ایجاد شده در جریان تظاهرات تعدادی از بسیجیان و طلاب علیه دراویش گنابادی در شهرستان کوار تنظیم شده است.
این تظاهرات که سایت مجذوبان نور آن را "توهین آمیز‌" توصیف کرده، شهریور سال ۱۳۹۰ و به درخواست چهار تن از روحانیون شهرستان کوار برگزار شد. در پی درگیری ناشی از این تظاهرات یک تن از دراویش گنابادی به نام وحید بنانی کشته شد.
اما اکنون دادگاه عمومی شهرستان کوار ۳۵ تن از دراویش را به دلیل "مشارکت" در این درگیری مجرم شناخته است.
به گزارش سایت مجذوبان نور متهمان ردیف "اول تا پنجم" این پرونده هر یک به تحمل ۴ سال حبس و پرداخت دیه، و دیگر متهمان به ترتیب ردیف‌های "ششم تا دوازدهم"٬ "سیزدهم تا سی و سوم" و "سی و چهارم و سی و پنجم" به تحمل سه سال٬ دو سال و یک سال حبس و همچنین پرداخت دیه محکوم شده‌اند.
احکام ذکر شده برای متهمین ردیف اول تا پانزدهم به صورت "حضوری" و در مورد متهمین ردیف شانزدهم تا سی و پنجم به صورت "غیابی" صادر شده است.
علاوه بر آن متهمان ردیف اول تا سوم این پرونده پیش از این، طی حکمی در دادگاه انقلاب شیراز نیز به "تبعید مادام العمر" از محل سکونت خود محکوم شده بودند.
"شستشوی مغزی" بسیجیان برای ضرب و شتم دراویش
دراویش گنابادی از جمله دراویش ساکن شهرستان کوار از مدتها پیش تحت فشار نیروهای بسیجی و امنیتی قرار دارند.
انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر آبان ماه سال ۱۳۹۰ در نامه‌ای خطاب به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران به حوادث شهرستان کوار اشاره کرده بود.
تجمع بستگان و خانواده شماری از دراویش زندانی مقابل دادستانی تهران تجمع بستگان و خانواده شماری از دراویش زندانی مقابل دادستانی تهران
در این نامه هجوم مسلحانه به منازل درویشان در شهرستان کوار شرح داده و نوشته شده بود که بر اثر این حملات شش نفر از درویشان مجروح و یک نفر نیز کشته شد.
انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر همچنین به حمله‌های "سازماندهی‌شده با هدایت اداره اطلاعات و سپاه پاسداران در محل توسط بسیجی‌ها و طلبه‌ها به منازل دراویش، بازداشت و انتقال آنها به زندان‌های استان فارس یا تهران" اشاره کرده بود.
دکتر سید مصطفی آزمایش، مدیرمسئول روابط بین‌الملل انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران در این نامه خاطرنشان کرده بود که مقامات جمهوری اسلامی با تبلیغات وسیع از جمله با برپایی نمایشگاه‌، انتشار کتاب ‌و برنامه‌های تلویزیونی بسیجیان را "شستشوی مغزی" می‌دهند تا از آنها برای حمله و ضرب و شتم طرفداران اقلیت‌های دینی و عقیدتی استفاده کنند.

اعتراض طلافروشان به قانون مالیات بر ارزش افزوده

اعتراض طلافروشان به قانون مالیات بر ارزش افزوده

قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده مقرر می‌کند که طلافروشان علاوه بر مالیات ساخت و فروش، ۸ درصد مالیات نیز بر ارزش افزوده بپردازند. این قانون با اعتراض طلافروشان روبرو شده است.
قانون مالیات بر ارزش افزوده که در سال ۱۳۸۶ تصویب شد، مقرر می‌کند واردكنندگان و توزيع‏كنندگان عمده كالاها و خدمات مصرفی، ضمن شناسایی سلسله مراتب تهيه و توزيع كالای خود، در فاكتور فروش كالا به مصرف‏كننده نهایی سه درصد ماليات محاسبه و آن را از مشتری دريافت كنند.
مالیات بر ارزش افزوده، مالیات غیر مستقیمی است که مصرف‌کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید اجناس و خدمات می‌پردازد و دریافت‌کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند.
مطابق قانون جدیدی که اخیرا تصویب شده، تفاوتی میان عمده فروشان و خرده فروشان نیست و فروشنده‌های کوچک نیز باید این مالیات را از خریدار گرفته و به دولت بپردازند. این قانون با اعتراضات خرده‌فروشان روبرو شده است.
صنف طلافروشان اصفهان اخیرا در اعتراض به این قانون دست از کار کشیده‌اند. خبر تعطیلی بازار طلافروشان اصفهان را البته تنها خبرگزاری فارس منتشر کرده، اما دیگر سایت‌های خبری از اعتراض این صنف به قانون مالیات بر ارزش افزوده خبر داده‌اند.
مخالفت برخی از نمایندگان مجلس با قانون جدید
مسئولان سازمان مالیات می‌گویند طلافروشان، مالیات بر ارزش‌ افزوده طلا را از خریداران می‌گیرند، اما مالیات خود را پرداخت نمی‌کنند. طلافروشان هم در مقابل معتقدند که مالیات بر ارزش‌ افزوده طلا در بخشی از زنجیره تولید پرداخت می‌شود و نباید مالیات مجددی بپردازند.
برخی از نمایندگان مجلس نیز با این قانون مخالفند. یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفته است: «نمی‌شود طلا را مانند بقیه کالاها در نظر گرفت. طلا متاعی سرمایه‌ای است و هیچ وقت از سرمایه، ارزش افزوده و مالیات نمی‌گیرند.»
محسن صرامی با توجه به تخصص خودش که در زمینه محاسبه‌های مالیاتی است، اظهار داشته که بارها به رئیس سازمان مالیات تذکر داده که این محاسبه اشتباه است، ولی توجهی به حرف‌های او نشده است.
این نماینده مجلس اعتراض صنف طلافروشان به این قانون را "بجا" دانسته و خاطر نشان کرده که پیش‌تر بارها درباره بالا گرفتن این اعتراضات هشدار داده، اما کسی به آن توجه نشان نداده است.
صرامی همچنین هشدار داده که اگر این قانون اصلاح نشود، بازار کشورهای همسایه از جمله ترکیه به سرعت طلای ایران را جذب می‌کنند. او اضافه کرده است: «بارها به وزیر و دولت قبل و همین‌طور به دولت جدید عرض کردم که بترسید از روزی که این سرمایه از کشور ما خارج شود و تازه بخواهیم برای این کار برنامه‌ریزی کنیم. آن روزی که این حرف را سازمان امور مالیاتی متوجه شود، بسیار دیر است.»
بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده، پولی که خریداران طلا می‌پردازند، شامل ۲۰ درصد اجرت ساخت، ۷ درصد سود فروشنده (بر اساس تصویب اتحادیه طلافروشان) و با قانون جدید، ۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده است.

اجرای این قانون باعث گران‌تر شدن طلا شده و در شرایط تورمی کنونی، می‌تواند منجر به رکود بازار طلا شود. اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده که سال ۱۳۸۹ به دلیل اعتصاب گسترده‌ی طلافروشان به دستور رئیس دولت یک سال به تعویق افتاد، اکنون دوباره در دستور کار سازمان مالیات قرار گرفته است.