سه‌شنبه، مرداد ۱۴، ۱۳۹۳

دعوت کانون شهروندی زنان برای مشارکت فعال در انتخابات مجلس

دعوت کانون شهروندی زنان برای مشارکت فعال در انتخابات مجلس

کانون شهروندی زنان به مناسبت سالگرد انقلاب مشروطه، بیانیه‌ای صادر کرده و با اشاره به لوایح ضدزنی که در مجلس ایران طرح و تصویب شده، از زنان خواسته برای بازپس‌گیری صندلی‌های مجلس در انتخابات آینده شرکت فعال داشته باشند.
"کانون شهروندی زنان" به مناسبت ۱۴ مرداد، سالگرد امضای فرمان مشروطه توسط مظفرالدین شاه در سال ۱۲۸۵ خورشیدی، بیانیه‌ای صادر کرده است. در این بیانیه با اشاره به نقش پررنگ زنان در پیروزی انقلاب مشروطه، ندادن حق رای به آنها در قانون اساسی مشروطه مورد انتقاد قرار گرفته است.
مبارزات زنان ایران برای به دست آوردن حق رای اما پایان نگرفت و تا سال ۱۳۴۲ یعنی ۵۷ سال بعد از پیروزی انقلاب مشروطه ادامه پیدا کرد تا بالاخره در آن سال زنان توانستند برای اولین بار به عنوان انتخاب‌کننده و انتخاب‌شونده در رای‌گیری‌ها شرکت کنند.
"کانون شهروندی زنان" در بیانیه خود به ادامه مبارزات زنان برای به دست آوردن حقوق برابر پس از کسب حق رای اشاره کرده یادآور شده که با وجود این مبارزات، دستاوردهای زنان در این مدت ناچیز بوده است.
بیشتر بخوانید: پنجاه سال حق رای زنان در ایران
برای نمونه به تعداد نمایندگان زن در مجلس اشاره شده و آمده است: «برای نمونه اگر تعداد نمایندگان زن در زمان اولین ورودشان به مجلس شش نفر بودند (از میان ۱۹۳ نماینده)، امروز اما افت چشمگیری حتا در تعداد آنها در مجلس شاهدیم، به طوری از میان ۲۹۰ نفر نماینده مجلس نهم، فقط ۹ تن از آنان زن هستند. در واقع طی این پنجاه سال، درصد نمایندگان زن در مجلس سیر نزولی یافته است».
به نظر نویسندگان این بیانیه، علاوه بر افت کمی، سطح کیفی نمایندگان زن مجلس نیز در این مدت پایین آمده و "اگر نمایندگان زن در پنجاه سال پیش در مجلس شورای ملی حرف از رفع تبعیض علیه زنان می‌زدند و برای گسترش حقوق زنان تلاش می‌کردند، امروز اما نمایندگان زن، برای تضییع حقوق زنان هموطن‌شان هر روز طرحی را پیشنهاد یا مصوب می‌کنند".
در ادامه این بیانیه به برخی از طرح‌هایی که نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی به آنها رای داده‌اند اشاره شده است، از جمله قانونی شدن ازدواج دخترخوانده و پدرخوانده، تفکیک جنسیتی در محیط کار، ممانعت از حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی و غیرقانونی شدن وازکتومی، توبکتومی و سقط جنین.
نویسندگان این بیانیه تصریح کرده‌اند: «امروز مجلس قانونگذاری ایران (حداقل در عرصه حقوق زنان)، نه تنها هیچ صدا و نشانی از جامعه زنان ایران ندارد بلکه برعکس، به نمادی از انکار جامعه و مطالبات زنان ایران فرو کاسته شده است».
در پایان این بیانیه، کانون شهروندی زنان از مدافعان حقوق زنان خواسته است که "به جای برخورد واکنشی در برابر طرح‌های زن‌ستیز نمایندگان مجلس، آستین بالا زده و برای بازپس گیری عرصه قانونگذاری از زن ستیزان، با مداخله‌ای کنشگرایانه و مدنی در انتخابات آینده مجلس، اقدام کنند".
این بیانیه با این جملات به پایان رسیده است: «مادربزرگ‌های مشروطه‌خواه ما، ۵۰ سال تلاش کردند تا زنان برابری خواه و آشنا به حقوق زنان را به مجلس که سمبل انقلاب مشروطه بود، بفرستند. اکنون ما وارثان این دستاورد بزرگ اجداد مادری‌مان، حداقل می‌توانیم از خود بپرسیم که: آیا به راستی حق ما زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور از مجلس، فقط ۹ زن، آن هم زنانی مخالف برابری و رفع تبعیض علیه زنان است؟».
"کانون شهروندی زنان" انجمنی غیردولتی و مستقل است که سال گذشته از سوی تعدادی از زنان فعال در عرصه برابری‌خواهی حقوقی تاسیس شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر