رای دیوان لاهه به نفع کرسنت و به ضرر ایران
بر اساس رای دیوان حکمیت بین المللی لاهه، قرارداد 25 ساله شرکت کرسنت پترولیوم با شرکت ملی نفت ایران به قوت خود باقی است و برای هردو طرف لازم الاجرا است. این دیوان حکم کرده که شرکت ملی نفت ایران مکلف به تحویل گاز موضوع این قرارداد از سال 2005 میلادی بوده است.
به گزارش روزنامه گلف نیوز، چاپ دبی، پرونده این قرارداد بین المللی از سال 2009 میلادی در دیوان حکمیت بین المللی لاهه تحت بررسی بوده است. دو شرکت کرسنت پترولیوم و شرکت ملی نفت ایران در سال 2001 میلادی قرارداد 25 ساله فروش گاز را امضا کرده بودند.
شرکت دانا گاز در بیانیه ای روز یکشنبه خود نوشت: "شرکت کرسنت پترولیوم اکنون امیدوار است که از طریق مذاکرات سازنده با شرکت ملی نفت ایران کلیه مشکلات موجود بر سر اجرای این قرارداد برطرف شود."
شرکت دانا گاز مراتب "خوشوقتی" خود را از رای صادره دادگاه بین المللی لاهه اعلام کرده است.
در پی انتشار بیانیه شرکت دانا گاز، سهام این شرکت در بازار بورس اوراق بهادار ابوظبی در روز یکشنبه 1.7 درصد افزایش یافت.
قرارداد کرسنت قراردادی است بین شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم با شرکت ملی نفت ایران در سال 2001 و در زمان وزارت بیژن زنگنه منعقد شد. مذاکرات اولیه این قرارداد از سال 1997 آغاز شد و در نهایت، سال 2001 دو طرف به تفاهم مشترک دست یافتند.
بر اساس مفاد این قرارداد، توافق شد با لولهکشی در خلیج ، گاز میدان سلمان به امارات (مخزن مشترک با ابوظبی)، به میزان روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب به امارات صادر شود.
این قرارداد چندسال بعد با استدلال بهصرفه نبودن آن و توصیف آن به «خیانت»، توسط محمدرضا رحیمی، رئیس وقت دیوان محاسبات ایران در دولت محمود احمدی نژاد لغو شد.
پس از مدتی در همان دولت محمود احمدینژاد، دیدگاههای سیاستمداران به این قرارداد عوض شد و سعی در احیای آن کردند که بعد از رایزنیهای انجام شده، موفق به اینکار نشدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر