دوشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۴

پیام ضد غربی یزیدعلی خامنه‌ای به "عموم جوانان در غرب"

پیام ضد غربی یزیدعلی خامنه‌ای به "عموم جوانان در غرب"

رهبر جمهوری اسلامی به بهانه حمله‌های تروریستی اسلام‌گرایان در پاریس خطاب "به عموم جوانان در کشورهای غربی" پیامی صادر کرد. او اقدام تروریست‌های دولت اسلامی را متاثر از "یک عمر تغذیه‌ی فرهنگی ناسالم" در غرب خواند.
علی خامنه‌ای روز یک‌شنبه (۸ آذر ۹۴/ ۲۹ نوامبر) برای دومین بار در کمتر از یک‌سال گذشته پیامی خطاب به جوانان کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی صادر کرد.
این پیام با اشاره به عملیات خونین تروریست‌های گروه "دولت اسلامی" (داعش سابق) در پاریس صادر شد. در این حادثه که جمعه ۱۳ نوامبر رخ داد دست‌کم ۱۳۰ نفر جان خود را از دست دادند.
محور اصلی پیام رهبر جمهوری اسلامی، بی‌ارتباط جلوه دادن عملیات تروریستی اسلام‌گرایان به اسلام، و مقصر دانستن فرهنگ غرب در کشیده شدن شهروندان مسلمان به سوی تروریسم است.
ادعای خامنه‌ای از جانب مسلمانان جهان
خامنه‌ای با اشاره به حوادث تروریستی خطاب به جوانان غربی نوشت: «هر کس که از محبت و انسانیت بهره‌ای برده باشد، از دیدن این صحنه‌ها متأثر و متألم می‌شود؛ چه در فرانسه رخ دهد، چه در فلسطین و عراق و لبنان و سوریه.»
او در ادامه ادعا کرد: «قطعاً یک‌ونیم میلیارد مسلمان همین احساس را دارند و از عاملان و مسببان این فجایع، منزجر و بیزارند.»
خامنه‌ای این سخنان را ظاهرا از جایگاه "ولی امر مسلمین جهان" که حامیانش برایش قائل هستند بیان کرده است. اغلب شیعیان ایران پیروان یکی از فرقه‌های تشیع هستند که مجموعا بخش کوچکی از مسلمانان را تشکیل می‌دهند.
"ولی امر" بودن خامنه‌ای حتی در میان شیعیان ایران نیز از سوی همه پذیرفته شده نیست؛ بخش بزرگی از اهل سنت جهان نیز شیعیان را کافر و بت‌پرست می‌دانند.
بسیاری از مسلمانان طرفدار القاعده و طالبان در افغانستان و پاکستان، حامیان بوکوحرام در نیجریه و گروه‌های جهادی و اسلام‌گرا در سر تا سر جهان، الزاما از عاملان حوادث پاریس بیزار نیستند.
بیشتر بخوانید: مصباح یزدی: کتاب‌های شیعه باید میان اهل تسنن ترویج شود
مردم‌سالاری‌های پویا در منطقه
خامنه‌ای خطاب به جوانان غربی، تروریسم را "درد مشترک ما و شما" خواند و به آنها گوشزد کرد: «لازم است بدانید که ناامنی و اضطرابی که در حوادث اخیر تجربه کردید، با رنجی که مردم عراق، یمن، سوریه، و افغانستان طی سال‌های متمادی تحمل کرده‌اند دو تفاوت عمده دارد.»
او یکی از تفاوت‌ها را ابعاد "به‌مراتب وسیع‌تر، در حجمی انبوه‌تر و به مدّت بسیار طولانی‌تر" خشونت‌های تروریستی در کشورهای اسلامی خواند و گفت: «دوم اینکه متأسّفانه این خشونت‌ها همواره از طرف برخی از قدرت‌های بزرگ به شیوه‌های گوناگون و به شکل موثر حمایت شده است.»
رهبر جمهوری اسلامی نقش آمریکا را "در ایجاد یا تقویت و تسلیح القاعده، طالبان و دنباله‌های شوم آنان" بسیار آشکار عنوان کرد و افزود: «این در حالی است که پیشروترین و روشن‌ترین اندیشه‌های برخاسته از مردم‌سالاری‌های پویا در منطقه، بی‌رحمانه مورد سرکوب قرار گرفته است.»
او منظور خود از مصداق‌های این "مردم‌سالاری‌های پویا" را روشن نکرد اما با توجه اشاره قبلی‌اش به نظر می‌رسد مراد او کشورهایی چون عراق و یمن و سوریه و افغانستان باشد.
بیشتر بخوانید: در جستجوی مبنای قانونی "حصر" معترضان در جمهوری اسلامی
دغدغه مکرر "نفوذ"
خامنه‌ای کشورهای غربی را به دو رویی، ریاکاری و داشتن منطق متناقض متهم کرده و خطاب به جوانان غربی ابراز امیدواری می‌کند: "در حال یا آینده، این ذهنیت آلوده به تزویر را تغییر دهید؛ ذهنیتی که هنرش پنهان کردن اهداف دور و آراستن اغراض موذیانه است".
او در بخشی از این پیام به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اخیر خود و نزدیکانش می‌پردازد و نسبت به خطر نفوذ و "هجوم نرم و خاموش" فرهنگ غربی به فرهنگ بومی کشورهای غیر غربی و فرهنگ ساکنان خارجی‌تبار این کشورها هشدار می‌دهد.
رهبر جمهوری اسلامی "پرخاش‌گری" و "بی‌بندوباری اخلاقی" را مولفه‌های اصلی فرهنگ غربی توصیف کرد و مدعی شد: «گروه‌های فرومایه‌ای مثل داعش، زاییده‌ی این‌گونه وصلت‌های ناموفق با فرهنگ‌های وارداتی است.»
به نظر می‌رسد که مخاطب این سخنان توهین‌آمیز درباره فرهنگ غربی، بیشتر خارجی‌تباران ساکن غرب باشند. خامنه‌ای نتیجه می‌گیرد که مشکل گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا عقیدتی نیست و اگر بود "می‌بایست پیش از عصر استعمار نیز نظیر این پدیده‌ها در جهان اسلام مشاهده می‌شد".
بیشتر بخوانید: "مقابله با نفوذ دشمن"، اسم رمز جنگ قدرت در ایران
«زباله‌ای مثل داعش»
"ولی امر مسلمین" از جوانان کشورهای غربی می‌پرسد: «چگونه ممکن است از یکی از اخلاقی‌ترین و انسانی‌ترین مکاتب دینی جهان که در متن بنیادینِ خود، گرفتن جان یک انسان را به مثابه‌ی کشتن همه‌ی بشریت می‌داند، زباله‌ای مثل داعش بیرون بیاید؟»
در دوره‌های مختلف از حدود چهار دهه‌ای که از عمر جمهوری اسلامی گذشته بسیاری از ایرانیان شاهد موارد متعدد نقض حقوق بشر بوده‌اند.
قتل‌ عام هزاران زندانی سیاسی در تابستان ۶۷، آزار، تجاوز و شکنجه زندانیان سیاسی در ۳۷ سال گذشته، ربودن و سر بریدن مخالفان و منتقدان، حبس و محروم کردن فعالان سیاسی و مدنی از حقوق شهروندی، سرکوب خونین مخالفان و محروم کردن زنان و اقلیت‌های قومی و مذهبی از ابتدایی‌ترین حقوق برگ‌هایی از کارنامه حکومت اسلامی در ایران است.
سران جمهوری اسلامی نیز همان‌گونه که گروه‌های اسلام‌گرا، بسیاری از اعمال خشونت‌آمیز خود را با قوانین شرعی توجیه می‌کنند.
چنانکه در پرونده جنایت‌هایی مانند قتل‌های زنجیره‌ای و ترور چهره‌های برجسته مخالفان حکومت در خارج از کشور آشکار شده، حکم سر به نیست کردن افراد توسط بالاترین مقام‌های حکومتی و شخصیت‌های مذهبی صادر شده است.
بیشتر بخوانید: آمریکا: ایران همچنان حامی تروریسم است
تروریست‌ها در نقش قربانی
خامنه‌ای برای منزه جلوه دادن حکومت اسلامی ایران از اقدام‌های سرکوب‌گرانه، خشونت‌آمیز و تروریستی از "درد مشترک ما و شما" سخن می‌گوید و می‌کوشد نقش گرایش‌های مذهبی در اقدام‌های تروریستی پاریس را منکر شود.
او برای این منظور تا جایی پیش می‌رود که گناه فعالیت‌های تروریستی گروه دولت اسلامی را متوجه جامعه اروپا می‌کند: «قطعاً نباید تأثیر یک عمر تغذیه‌ی فرهنگی ناسالم در محیط آلوده و مولد خشونت را فراموش کرد. باید در این زمینه تحلیلی جامع داشت، تحلیلی که آلودگی‌های پیدا و پنهان جامعه را بیابد.»
درباره ارتباط اسلام با گرایش برخی گروه‌های اسلام‌گرا به خشونت و تروریسم، به ویژه با اوج‌گیری این فعالیت‌ها در سال‌های گذشته بحث‌ها و جدل‌های زیادی درگرفته است.
در داخل ایران نیز کم نیستند کسانی که ضمن انتقاد از فعالیت‌های تروریستی، مبنای اعتقادی گروه‌هایی چون داعش سابق را قرائتی خاص از اسلام عنوان می‌کنند.
علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها چندی پیش گفته بود: «یک قرائت خشن و ضد انسانی [از اسلام] پدید آمده که برآیند و نتیجه آن ظهور و بروز گروه‌های تکفیری و افراطی همانند القاعده و طالبان یا داعش است.»
عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت محمد خاتمی ۲۸ آبان و پس از حمله عده‌ای به تجمع اصلاح‌طلبان در قزوین گفت: «تفکری که بگوید فقط باید از من پیروی کنی، تفکری داعشی است. راهی را نرویم که چهره جمهوری اسلامی را همچون داعش جلوه دهیم.»

بحرین: خامنه‌ای قصد دارد در منطقه اختلاف ایجاد کند

بحرین: خامنه‌ای قصد دارد در منطقه اختلاف ایجاد کند

وزارت خارجه بحرین کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در منامه را احضار کرده و به "دخالت ایران در امور داخلی بحرین" اعتراض کرده است. این اعتراض پس از سخنرانی علی خامنه‌ای درباره "حکومت اقلیتی ظالم در بحرین" صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری رسمی دولت بحرین، وزارت امور خارجه بحرین با احضار نمایندگی ایران در این کشور جمهوری اسلامی ایران را متهم به دخالت در امور داخلی بحرین کرده است.
احضار نمایندگی ایران در بحرین در ارتباط با سخنان اخیر آیت‌الله علی خامنه‌ای درباره بحرین صورت گرفته است. رهبر جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه گذشته (۴ آذر / ۲۵ نوامبر) در دیدار با فرماندهان بسیج از حاکمان بحرین به عنوان یک "اقلیت ظالم صاحب قدرت" نام برده بود که نسبت به مردم بحرین فشار و اهانت و تحقیر روا می‌دارد.
به گزارش "وکالة انباء البحرین"، خبرگزاری رسمی دولت بحرین، حمید شفیع ‌زاده، کاردار سفارت ایران در منامه، پایتخت بحرین، نامه‌ای رسمی دریافت کرده که در آن دولت بحرین به "مداخله آشکار" در امور داخلی این کشور اعتراض کرده است.
خبرگزاری رسمی دولت بحرین از قول عبدالله عبداللطیف عبدالله، معاون وزیر امور خارجه بحرین، نوشته است که سخنان علی خامنه‌ای "دربرگیرنده تحریکی صریح و نشان‌دهنده قصدی روشن برای برانگیختن اختلاف و برافروختن آتش تنش‌ها در منطقه است".
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان بسیج در رابطه با موضع جمهوری اسلامی در منطقه گفته بود: «نمی‌توانیم در نزاع جبهه استکبار با جبهه ارزش‌ها و استقلال‌طلبی بی‌تفاوت باشیم و بر همین اساس مواضع جمهوری اسلامی ایران در قضایای مختلف منطقه بویژه موضوع فلسطین و مسائل بحرین، یمن و سوریه و عراق کاملاً روشن و منطقی است.»
خامنه‌ای در حالیکه از حمایت "دستگاه‌های مدعی دموکراسی و حقوق بشر از کسانی که مردم یمن را آماج حمله قرار داده‌اند" انتقاد کرده بود، در رابطه با بحرین گفته بود: «گناه مردم بحرین چیست؟ آیا آن‌ها خواهان چیزی جز حق رأی برای هر یک از مردم هستند؟ آیا این، دموکراسی نیست! مگر غربی‌ها مدعی حمایت از دموکراسی نیستند؟»
خبرگزاری "تسنیم" وابسته به سپاه پاسداران نیز در روز یکشنبه همراه با انتشار خبر احضار کاردار سفارت ایران در بحرین بدون نام بردن از علی خامنه‌ای، نوشته که وزارت امور خارجه بحرین "مدعی دخالت مسئولان عالی رتبه ایران در سخنرانی‌های خود در امور داخلی این کشور" شده است.
"تسنیم" به وقایع سال ۲۰۱۱ در بحرین اشاره کرده و نوشته که "خاندان حاکم بر بحرین برای سرکوب تظاهرات مردمی از اردن و پاکستان نیرو وارد می‌کند" اما وزارت امور خارجه این کشور "مدعی است که این کشور از هیچ کوششی در حمایت از منافع شهروندانش دریغ نمی‌کند".
این نخستین بار نیست که بحرین ایران را متهم به دخالت در امور داخلی خود کرده است. روابط ایران و بحرین در سال۲۰۱۱ رو به تیرگی گذاشت. در آن سال دولت بحرین حرکت‌های اعتراضی به رهبری شیعیان را سرکوب کرد.
معترضان شعار اصلاحات دموکراتیک را مطرح می‌کردند. در آن سال مقامات ایرانی به شدت از ورود نیروهای نظامی عربستان سعودی به بحرین به منظور "برقراری نظم و سرکوب معترضان" انتقاد کردند.
همچنین وزیر امور خارجه بحرین در ماه اکتبر گذشته در یک کنفرانس امنیتی در منامه ایران را "خطری به بزرگی داعش" برای کشورهای عربی خوانده بود. در اوایل ماه نوامبر ۵ شهروند بحرینی به اتهام "همدستی با سپاه پاسداران و خرابکاری" به حبس ابد و سلب تابعیت محکوم شدند.

در همین زمینه:

سود و زیان ایران از مناقشه ترکیه و روسیه

سود و زیان ایران از مناقشه ترکیه و روسیه

مناقشه کنونی ترکیه و روسیه "فرصتی طلایی" برای اقتصاد ایران بوجود آورده است تا این کشور حضور بیشتری در بازار روسیه و ترکیه پیدا کند. بویژه افزایش صدور گاز ایران به ترکیه می​تواند یکی از این فرصت​ها باشد.
کارشناسان و فعالان تجاری ایران "اخراج ترکیه از بازار روسیه" را فرصتی مهم برای اقتصاد ایران ارزیابی کرده‌اند و از دولت می​خواهند تحرکات فوری درباره جایگزینی ایران به جای ترکیه در بازار روسیه را انجام دهد. برخی از کارشناسان انرژی جایگزینی گاز ایران به جای گاز روسیه در ترکیه را هم پیشنهاد می​کنند.
رضا کامی رئیس شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در گفت‌وگو با ایسنا (۸ آذر/ ۲۹ نوامبر) اعلام کرد تنش‌های اخیر بین روسیه و ترکیه در روابط اقتصادی و حجم مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه حداقل در کوتاه مدت تاثیری نخواهد داشت. او اما پیش​بینی می​کند که حتی میزان روابط تجاری بین ایران و ترکیه در دو سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار برسد. حجم تبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال​های اخیر بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار نوسان داشته است.
بیشتر بخوانید: دولت روسیه دست به تحریم‌ ترکیه زد
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه تاکید می​کند: «با وجود افت و خیز‌هایی که در مسائل سیاسی بین ایران و ترکیه وجود داشته است، اقتصاد مسیر خود را ادامه داده و حتی مسائل مربوط به تحریم‌ها نتوانست اثر چندانی بر کاهش روابط اقتصادی ایران و ترکیه داشته باشد.»
فرصت طلایی ایران برای جذب گردشگران روس
روزنامه شرق می​نویسد "با قطع شدن سفر روس​ها به ترکیه، ایران می‌تواند از فرصت به‌وجودآمده بیشترین بهره ممکن را برای کشاندن گردشگران روس به ایران ببرد." فعالان حوزه گردشگری هم معتقدند که یک "فرصت طلایی برای کشاندن گردشگران روس به ایران" بوجود آمده است.
روزنامه "صباح" ترکیه با اشاره به ادعای پوتین مبنی بر اینکه توریست​های روس به ترکیه نروند، چرا که اردوغان ترکیه را به سوی اسلامی شدن پیش می​برد، می​نویسد: «آیا ایران تحت رهبری آیت​الله خامنه​ای می​تواند بگوید توریست​های روس به کشور ما بیایند، ودکاهایشان را بردارند و با بیکینی در سواحل دریای خزر تعطیلات خود را سپری کنند!»
رونامه​های ترکیه از ایران انتقاد می​کنند

رونامه​های ترکیه از ایران انتقاد می​کنند
فرصت ایران برای صادرات گاز به ترکیه
امید شکری کله​سر، کارشناس انرژی هم در گفت‌وگو با دویچه وله می​گوید ایران پس از روسیه دومین تامین کننده بزرگ گاز طبیعی ترکیه است و این کشور در حدود ۲۰ در صد گاز مصرفی خود را از ایران وارد می​کند. ترکیه ۶۰ در صد گاز مصرفی را از روسیه وارد می​کند. حدود۳۰ در صد از ذغال سنگ و سه در صد نفت مورد نیاز خویش را از این کشور وارد می​کند. به نظر این کارشناس در وضعیت کنونی برای اقتصاد ایران و بویژه در عرصه گاز این کشور فرصت حضور بیشتر در بازار انرژی ترکیه را دارد.
اما آیا ایران از فرصت حضور فعال​تر در بازار انرژی ترکیه استفاده خواهد کرد و گاز بیشتری به ترکیه صادر خواهد کرد؟
در پاسخ به این پرسش امید شکری کله​سر می​گوید: «ایران در شراطی فعلی حفظ روابط حسنه خویش با روسیه را به صادرات بیشتر گاز به ترکیه ترجیح می دهد.»
این کارشناس همچنین تاکید می​کند: « در جریان کنفرانس "رو نمایی از قراردادهای جدید نفتی در تهران" ( ۷آذر/ ۲۸ نوامبر) مهندس زنگنه، وزیر نفت گفت که ایران گاز اضافی برای صدور به ترکیه ندارد چرا که در فصول سرد سال مصرف داخلی گاز طبیعی به​شدت بالا می​رود و اولویت اول ایران تامین مصرف داخلی است.»
امید شکری همچنین تصریح کرد: «در کوتاه​مدت واردات "ال ان جی" از ایران و هم چنین آمریکا می​تواند جایگزینی برای گاز روسیه باشد در ضمن ترکیه در نطر دارد تا از اقلیم کرستان عراق نیز گاز طبیعی وارد کند و پروژه "تاناپ" (خط لوله گاز آذربایجان از طریق گرجستان به ترکیه) هم در سال ۲۰۱۸ به بهره بردای خواهد رسید.»
بیشتر بخوانید: سفر روحانی به ترکیه و صد میلیارد دلار تبادلات تجاری
انتقاد شدید رسانه‌های ترکیه از ایران
رسانه​های ترکیه نیز درباره موضع​گیری ایران در قبال تنش روسیه و ترکیه تحلیل​های متعددی منتشر کردند. در بسیاری از این نوشته​ها از موضع ایران سخت انتقاد شده است.
تصویر جنگنده روسی که مورد هدف قرار گرفت تصویر جنگنده روسی که مورد هدف قرار گرفت
خبرگزاری نیمه رسمی "آناتولی" نیز در تحلیل موضع ایران می​نویسد، جواد​ظریف در روز سقوط جنگنده روسی در گفتگوی تلفنی با همتای روس خود این موضوع را "به معنای ارسال پیام اشتباه به تروریست​ها" از جانب ترکیه دانسته است. آناتولی ضمن اشاره به سخنان روحانی در مورد اینکه هواپیما و موشک اسباب بازی نیستند، می​نویسد: «محافظه​کاران و رسانه​های محافظه کار طرفدار روسیه هستند. خبرگزاری نیمه رسمی فارس آورده است که روسیه باید از ترکیه انتقام بگیرد و اصلاح طلبان تقریبا موضعی بی​طرفانه داشته​اند.»
بیشتر بخوانید: ترکیه یک جنگنده روسیه را در مرز سوریه سرنگون کرد
روزنامه "ینی شفق" نیز ایران را به اقدامات تحریک​آمیز متهم می​کند و می‌نویسد: «مسئله اساسی این است که روسیه و ایران به همراه هم سوریه را اشغال کرده و رژیم اسد را حفظ می​کنند. اما در زمان مناسب هم ایران و هم روسیه بشار اسد را قربانی خواهند کرد. مسئله اصلی اشغال سوریه است.» این روزنامه یکی از اهداف ایران را "ملی​گرایی پارس" عنوان می​کند و تاکید می​کند "ایران از سواحل آفریقا تا خلیج فارس و سواحل مدیترانه در منطقه مداخله می​کند. تمامی کشورهای حوزه خلیج را تهدید می​کند.»
"مردم ترکیه از موضع ایران تعجب کردند"
محمد صالح خاتم، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر مسائل ترکیه از شهر استانبول به دویچه وله می​گوید برخورد ایران با قضیه سقوط جنگنده روسی در سوریه به ضرر ایران است و باعث تغییر دیدگاه مردم ترکیه و مقامات این کشور نسبت به ایران شده است. وی در این باره افزود: «بسیاری از مردم ترکیه تا پیش از این دوستدار فرهنگ، هنر و تاریخ ایران بودند و سخنان مقامات ایران علیه آمریکا نیز در بین مردم عادی ترکیه برای آنان محبوبیت به دنبال داشت. قشر مذهبی جامعه هم با شنیدن شعارهای وحدت​گرایانه که از سوی مقامات ایرانی سر داده می‌شد، به نوعی شیفته ایران بودند. اما در قضیه سقوط جنگنده روسی بسیاری از مردم ترکیه بهت​زده به رفتار ایران نگاه می‌کنند. شاید مقامات ایران بتوانند به صورت مقطعی با این واکنش​های خود ترکیه را در موضع انفعال قراردهند اما در درازمدت ایران بازنده این سیاست خواهد بود، چراکه اعتماد یک ملت را نسبت به خود از بین می‌برد.»
به گفته محمد صالح خاتم تنش در روابط ترکیه و روسیه می‌توانست فرصت مناسبی برای عرضه صادرات گاز ایران باشد. اما نه روسیه صدور گاز خود به ترکیه را قطع خواهد کرد و نه ایران در شرایط موجود توان افزایش یکباره تولید گاز را دارد.
کارشناسان امور ایران و ترکیه تردیدی ندارند که رهبران ایران در تنش بین ترکیه و روسیه جانب​ روسیه را گرفته​اند و تداوم این "سیاست جانبدارانه ایران به نفع پوتین" مانع استفاده از فرصت مهم اقتصاد ایران برای حضور بیشتر در بازار ترکیه خواهد بود.

حمله تندروها سبب لغو سخنرانی سیاستمدار اصلاح‌طلب در یاسوج شد

حمله تندروها سبب لغو سخنرانی سیاستمدار اصلاح‌طلب در یاسوج شد

عده‌ای از "نیروهای تندروی اصول‌گرا" مانع از سخنرانی آذر منصوری، عضو حزب "اتحاد ملت" در دانشگاه آزاد یاسوج شدند. با نزدیک شدن انتخابات مجلس، برهم‌زدن مراسم سخنرانی‌اصلاح‌طلبان باردیگر تشدید شده است.
عکس آرشیوی است عکس آرشیوی است
مراسم سخنرانی آذر منصوری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و از اعضای حزب "اتحاد ملت" در دانشگاه آزاد یاسوج، به دلیل حمله‌ی نیروهای "تندروی اصول‌گرا" برهم زده شد و منصوری اجازه‌ی سخنرانی پیدا نکرد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران(ایلنا) در این مراسم که قرار بود روز یک‌شنبه (۸ آذرماه) در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار شود، عده‌ای از نیروهای موسوم به "تندرو" به‌محض ورود آذر منصوری به سالن سخنرانی شروع به شعار دادن کرده و به سوی این فعال سیاسی حمله‌ور شدند.
عارف یزدانی، دبیرکل تشکل "فرهنگ و سیاست" در این دانشگاه که این نشست را تدارک دیده بودند به ایلنا گفت که با دیدن وضعیت نیروهای حراست، منصوری را از سالن خارج کرده و به ساختمان استانداری استان کهگلویه و بویراحمد انتقال دادند.
یزدانی با تاکید بر این‌که مجوزهای لازم برای برگزاری این مراسم از مدت‌ها قبل از مسئولان اخذ شده بود، گفت که حراست دانشگاه با هماهنگی مسئولان "دفتر نهاد رهبری" در این دانشگاه اعلام کردند که فقط دانشجویان دانشگاه می‌توانند در این برنامه شرکت کنند.به گفته‌ی یزدانی نیروهایی که مانع از سخنرانی منصوری شدند، "از قبل وارد سالن شده بودند."
بیشتر بخوانید: «آقای روحانی به دلایل سکوت دانشگاهیان توجه کنند»
دبیرکل تشکل "فرهنگ و سیاست" همچنین گفت که شب قبل از برگزاری این مراسم مسئول دفتر نمایندگی رهبری به او و مسئولان حراست دانشگاه اطلاع داد که شنیده است قرار است "حمله فیزیکی" علیه منصوری رخ دهد و هشدار داده بود که "مراقب باشید."
مسئول "بسیج دانشجویی" این واحد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های ایران سر دادن شعار علیه منصوری را تایید کرد. با این‌حال منکر آن شد که این نیروها به سمت منصوری به قصد برخورد فیزیکی حمله‌ور شدند.
این درحالی است که عارف یزدانی می‌گوید عده‌ای از این نیروها در بیرون سالن نیز کماکان به‌دنبال منصوری بودند و قبل از این‌که مسئولان حراست وی را سوار ماشین کنند، باز قصد حمله‌ور شدن به منصوری را داشتند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا در این درگیری‌ها دست‌کم سه دانشجوی حامی اصلاح‌طلبان آسیب دیده‌اند. یکی از دانشجویان به ضرب چاقو زخمی شده است. به گفته شاهدان عینی این دانشجو برای محافظت از سخنران خود را میان ضارب و خانم منصوری قرار داده است. به گفته یکی از دانشجویان دختر نیز، یکی از "مهاجمان اصول‌گرا" با مشت به صورتش زده است. این دختر دانشجو نیز به بیمارستان منتقل شده است.
بیشتر بخوانید: لغو سخنرانی کواکبیان در اندیمشک در پی تجمع در برابر فرمانداری
آذر منصوری پیش از تاسیس حزب "اتحاد ملت" سال‌ها عضو شورای مرکزی و معاون سیاسی دبیرکل در "جبهه مشارکت ایران اسلامی" بود.
او همچنین در شورای مشاوران محمد خاتمی، رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب پیشین نیز عضویت داشت و به دلیل فعالیت‌های خود در این شورا و در جبهه مشارکت در دستگیری‌های بعد از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۸۸ بازداشت شد.
منصوری در دادگاه به اتهام "تبلیغ علیه نظام"، "اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی" و "اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات" به سه سال حبس محکوم شد.
لغو سخنرانی منصوری درحالی صورت می‌گیرد که تنها یک روز قبل از این مراسم، عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور ایران، تاکید کرده بود که "امنیت سخنرانی‌های قانونی و دارای مجوز" در کشور باید تامین شود و گفته بود که مسئولان انتظامی و وزارت کشور برای تامین امنیت گردهمایی‌ها و سخنرانی‌های قانونی تلاش می‌کنند.
برهم‌زدن مراسم سخنرانی آذر منصوری، تنها مورد در هفته‌های گذشته نیست. نیروهای تندرو در هفته‌های گذشته در چند مورد دیگر نیز مانع از برگزاری مراسم و ایراد سخنرانی‌های دیگر چهره‌های اصلاح‌طلب از جمله سخنرانی عبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر پیشین کشور در دولت محمد خاتمی شدند.

در همین زمینه:

شمار قربانیان آنفولانزای خوکی در کرمان به ۸ نفر رسید

شمار قربانیان آنفولانزای خوکی در کرمان به ۸ نفر رسید

در یک ماه گذشته موج جدیدی از بیماری آنفولانزای خوکی در استان کرمان چند قربانی گرفت. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان احتمال می‌دهد شیوع این بیماری امسال شدیدتر از سال‌های گذشته باشد.
به گفته‌ی نوذر نخعی از یک ماه پیش تا کنون ۴ نفر در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهر کرمان، و ۴ نفر در دیگر شهرهای این استان بر اثر ابتلا به آنفولانزای خوکی جان خود را از دست داده‌اند.
این بیماری ویروسی بیشتر در میان خوک‌ها و افراد نزدیک به آنها شایع بود اما از سال ۸۸ موارد ابتلای آن در میان انسان‌ها شدت گرفت. موارد شناخته شده ابتلا به آنفولانزای خوکی در ایران از شش سال پیش، به ویژه در ابتدای فصل سرما افزایش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه پزشکی کرمان روز دوشنبه، ۹ آذر به خبرگزاری ایسنا گفت: «امسال هم مانند سال‌های گذشته شاهد این بیماری هستیم، اما شواهد حاکی از آن است که احتمالا امسال شدت بیماری از سال‌های گذشته بیشتر بوده است و ما نیاز به زمان داریم که این فرضیه را قطعی اعلام کنیم.»
بیشتر بخوانید: بهداشت در خدمت پیشگیری از "ای‌اچ‌ای‌سی"
بیماری سابقه‌دار
پس از شیوع گسترده آنفولانزای خوکی در مکزیک و ایالات متحده سازمان بهداشت جهانی اردیبهشت ۸۸ با انتشار بیانیه‌ای نسبت به سرایت این بیماری به دیگر کشورها هشدار داد و شیوع جهانی آن را حتمی ارزیابی کرد.
آنفلوانزاى خوکی از بیماری‌های تنفسى خوك‌ها است که از طریق ويروس آنفلوانزاى نوع H1N1 ایجاد می‌شود. نمونه تغییر یافته‌ی این ویروس که نوع A خوانده می‌شود در میان انسان‌ها شایع‌تر است.
وزارت بهداشت آبان ماه سال گذشته نسبت به آغاز موج جدیدی از آنفولانزای خوکی در ایران هشدار داد و از کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند خواست واکسن تزریق کنند.
روزنامه "آرمان" بهمن ماه ۹۳ از مرگ یک مرد ۳۷ ساله مبتلا به این بیماری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان امام رضا تهران خبر داد و "مراجعه دیرهنگام و عدم تشخیص به‌موقع" را علت مرگ او عنوان کرد.
علایم و راه‌های پیشگیری
نخعی درباره ویژگی‌های این بیماری گفت: «تفاوت این بیماری با سرماخوردگی، شدیدتر بودن علایم و سرعت بروز آن است؛ فردی که دچار این بیماری است به صورت ناگهانی دچار تب، لرز و بدن درد می‌شود که همراه آن می‌تواند سرفه و آبریزش بینی داشته باشد و در کودکان بیشتر اسهال و استفراغ نیز دیده می‌شود.»
سازمان بهداشت جهانی افراد بالای ۶۵ سال، کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار در شش ماهه آخر بارداری که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف‌تر می‌شود، و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند آسم، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی را از کسانی اعلام کرده که بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزای خوکی قرار دارند و باید با مشاهده نخستین نشانه‌های بیماری به پزشک مراجعه کنند.
شستن مرتب دست با آب و صابون و پرهیز از تماس با افراد مبتلا به آنفولانزای خوکی از دیگر توصیه‌های پیشگیرانه محسوب می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه پزشکی کرمان درباره تدبیرهای این موسسه برای اطلاع‌رسانی به شهروندان به ایسنا گفت: «چاپ و توزیع هشت هزار پوستر، نصب بنر در سایزهای متفاوت در سطح شهر و اماکن مختلف، ارسال پیامک به کارکنان تحت پوشش دانشگاه و ارسال پیام‌های بهداشتی از طریق شبکه‌های اجتماعی از جمله این اقدامات است.»

در همین زمینه:

برگزاری کنفرانس «جنبش عربی آزاديبخش الاحواز» در کپنهاگ دانمارک

برگزاری کنفرانس «جنبش عربی آزاديبخش الاحواز» در کپنهاگ دانمارک
سومین کنفرانس «جنبش عربی آزاديبخش الاحواز» یکی از احزاب استقلال طلب با حضور شماری از فعالان سیاسی عرب و نمایندگانی از احزاب سیاسی در کپنهاگ پایتخت دانمارک برگزار شد.

حبیب جبر دبیرکل «جنبش عربی آزاديبخش الاحواز» در گفت و گو با العربیه بیان داشت که در این کنفرانس که طی روزهای شنبه و یکشنبه گذشته برگزار شد، نمایندگانی رسمی و غیر رسمی از جهان عرب در این کنفرانس حضور داشتند. او همچنین مسائل مطرح شده از سوی شرکت کنندگان را ستود.
به گزارش خبرنگار العربیه، شرکت کنندگان در این کنفرانس خواستار قرار دادن قضیه اهواز در برنامه های درسی کشورهای عربی، و تعلیق عضویت ایران در سازمان های اسلامی شدند.
بر اساس این گزارش، این کنفرانس همچنین از عملیات «توفان قاطعیت» به رهبری سعودی، اعلام حمایت کرد.
شماری از نمایندگان پارلمانی عربی، فعالان رسانه ای و نیز برخی از کانال های تلویزیونی در این کنفرانس حضور داشتند.

پاسخ مبهم سلیمانی به خبر زخمی شدنش در یک مصاحبه بدون عکس

پاسخ مبهم سلیمانی به خبر زخمی شدنش در یک مصاحبه بدون عکس
 
سایت ایرانی «الوقت» مصاحبه‌ای بدون عکس با قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران منتشر کرده که در آن به صورت مبهم به خبرهای منتشر شده از زخمی شدنش در سوریه سخن گفته است.
در این مصاحبه بسیار مختصر که در رسانه‌های ایرانی بازتاب فراوانی داشته، قاسم سلیمانی در واکنش به خبرهایی که در باره مجروح یا کشته شدنش در سوریه منتشر شده، گفته است: «این‌ها چیزهایی است که دشت‌ها و کوه‌هایی را برای پیدا کردنش پیموده‌ام.»
این مصاحبه که گفته می‌شود در دفتر کار سلیمانی در تهران انجام شده، پس از غیبت نسبتا طولانی او از حضور علنی منتشر شده است؛ غیبتی که احتمال صحت خبرهای مبنی بر زخمی شدنش در درگیری‌های حلب را تقویت می‌کرد.
سایت «الوقت» البته هیچ تصویر جدیدی از قاسم سلیمانی منتشر نکرده و بخش عربی آن به انتشار عکسی آرشیوی از او اکتفا کرده است. در حالی که بخش فارسی سایت عکسی از غضنفر رکن‌آبادی سفیر پیشین ایران در لبنان که در حادثه منا جان باخته است، اکتفا کرد.
روز شنبه ۲۸ نوامبر نیز خبرگزاری فرانسه به نقل از «شورای ملی مقاومت» گزارش داده بود که بنا بر اطلاعات به دست آمده از داخل سپاه پاسداران، سلیمانی در درگیری‌های حلب از ناحیه سر زخمی شده و حال جسمانی‌اش وخیم است.
پیش از این دیده‌بان حقوق بشر سوریه گزارش داده بود که قاسم سلیمانی جراحت سطحی برداشته است.
صفحه عربی "الوقت" تنها عکس آرشیوی سلیمانی را به همراه مصاحبه منتشر کرده است

سخنان سلیمانی درباره رکن‌آبادی

سلیمانی در این مصاحبه به پیدا شدن جسد رکن‌آبادی و بازگرداندن آن از سعودی به ایران اشاره و او را «شهید» توصیف کرد و بی آنکه اخبار ضد و نقیض درباره سفیر سابق را تایید کرده باشد، گفت: «شهادت در مناء و پس از مناجات در عرفات و در سرزمین وحی برای آقای رکن آبادی یک پایان افتخارآمیز بود؛ وی با جهاد در راه خدا، به دیپلماسی رنگ وبوی دیگری بخشیده بود."
او همچنین رکن آبادی را یک شخصیت انقلابی نامید که به دیپلماسی معنای تازه ای داده است. او گفته است: «رکن آبادی زیر بمباران های وحشیانه رژیم صهیونیستی در جنگ ٣٣روزه تابستان ۲۰۰۶ میلادی، نقش مهمی در حفظ شیرازه لبنان در برابر این تهاجم داشت.»
پیشتر حسن قشقاوی معاون حقوقی و حسین امیر عبداللهیان معاون عربی آفریقای وزیر امور خارجه ایران به نقل از شاهدانی که از هویتشان سخنی به میان نیاورده‌اند، گفته بودند که رکن‌آبادی پس از حادثه منا زنده دیده شده است. اما خبرگزاری‌های ایران به سرعت این خبر را رد کردند و اخیرا به نقل از یک منبع مطلع، شناسایی جسد رکن آبادی را که در حادثه منا جان باخته است، اعلام کردند.

یکشنبه، آذر ۰۸، ۱۳۹۴

یونسی: در ایران جریان همسو با داعش نداریم

یونسی: در ایران جریان همسو با داعش نداریم

علی یونسی
علی یونسی
دستیار رئیس‌جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیت‌های دینی می‌گوید در ایران جریانی همسو با گروه موسوم به «حکومت اسلامی» وجود ندارد و «اگر کسی به صورت فردی پیدا شود، قعطا مورد سرزنش اهل سنت است».
خبرگزاری ایرنا، هشتم آذر ماه، از علی یونسی نقل کرده است که «در ایران جریان همسو با داعش نداریم و در بین اهل سنت نیز چنین افرادی نداریم و اگر کسی هم به صورت فردی و موردی پیدا شود، قطعا مورد سرزنش اهل سنت است.»
آقای یونسی در عین حال ایران را «پیشتاز مبارزه با داعش» توصیف کرده است.
گفته‌های تازه آقای یونسی در ادامه سخنان اخیر مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با گروه «حکومت اسلامی» است، که از تهدیدها و یا «انهدام» گروه‌هایی که قصد انجام انفجار یا حملاتی را داشته‌اند خبر داده‌اند.
۲۶ آبان ماه فرمانده سپاه «نبی اکرم» استان کرمانشاه گفته بود که «تیم‌های بسیاری» از گروه «حکومت اسلامی»، «از دو سال پیش تاکنون در این استان مشغول فعالیت بودند» و «توسط سپاه و وزارت اطلاعات دستگیر شده‌اند».
این مقام ارشد سپاه از فعالیت این «تیم‌ها» برای «جذب نیرو و اعزام به خارج از کشور» خبر داده بود.
در کنار این‌ها گزارش‌هایی از «فعالیت‌های مجازی» گروه موسوم به حکومت اسلامی در ایران برای «عضوگیری» نیز منتشر شده است.
وزارت اطلاعات ایران هم، ۳۰ آبان ماه، بدون آنکه به هویت فرد یا افرادی اشاره کند از «انهدام دو تیم تروریستی» در استان‌های آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان خبر داده بود.
گزارش‌ها از تهران نیز حاکی از افزایش نیروهای انتظامی و یگان‌های ویژه پلیس در خیابان‌ها طی روزهای گذشته است.
طی هفته‌های گذشته حملات و انفجارهایی مرگباری از لبنان و ترکیه تا پاریس رخ داده است. حملاتی که به طور عمده یا گروه حکومت اسلامی مستقیما مسئولیت آنها را بر عهده گرفته یا در آنها مقصر معرفی شده است. این گروه مسئولیت سرنگونی هواپیمای مسافربری روسی بر فراز مصر را نیز برعهده گرفته است.​
مقام‌های انتظامی و امنیتی ایران می‌گویند برای برخورد احتمالی با گروه‌های افراطی «آمادگی کامل» دارند.

نماینده رهبری در سپاه: فیلم، روزنامه، کتاب و فضای مجازی بستر نفوذ بیگانگان است

نماینده رهبری در سپاه: فیلم، روزنامه، کتاب و فضای مجازی بستر نفوذ بیگانگان است

علی سعیدی٬ نماینده رهبری در سپاه
علی سعیدی٬ نماینده رهبری در سپاه
علی سعیدی٬ نماینده رهبری در سپاه برخی از اعضای دولت حسن روحانی را متهم کرده است که در مقابل آمریکا دچار «وادادگی» شده‌اند. وی گفته است، «بزک آمریکا» از طریق هنر، مقاله، یادداشت‌ها، مناظره‌ها، رسانه‌های مختلف و فضای مجاری انجام می‌شود.
به گزارش روز شنبه هفتم آذرماه تسنیم، نماینده علی خامنه‌ای در سپاه در پاسخ به  پرسشی در خصوص اظهارات رییس جمهوری ایران درباره برجام به عنوان مدلی برای حل مسایل منطقه، گفته است: «این قیاس، قطعا تهدید بزرگی علیه امنیت ملی و استقلال ما خواهد بود، ما نباید اشتباه بکنیم، مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود؛ چندین بار ما گزیده شدیم.»
اشاره علی سعیدی به اظهارات حسن روحانی، است که پس از توافق هسته‌ای در وین یا برنامه اقدام مشترک (برجام)  در مردادماه گفته بود، «قادریم سایر مسائل را هم در منطقه و جهان پای میز مذاکره حل و فصل کنیم.»
نماینده ولی فقیه در سپاه همچنین گفته است: «متاسفانه امروز در دولتمردان و بعضی سیاسیون این نگاه را می‌بینم، نگاه خود کم بینی و تبدیل کردن شیطان به کدخدا، تبدیل جنگ با شیطان به سازش با شیطان، تصور اینکه تنها راه حل مشکلات نگاه به بیرون است و تنها راه حل روان شدن اقتصاد این است که ما وارد جامعه بین الملل بشویم.»
علی سعیدی می‌گوید،در نظام جمهوری اسلامی دو دیدگاه وجود دارد؛ ‌ نگاه اول خواهان تعامل با جهان و خودداری از مقابله با نظام بین المللی است.
وی در توضیح دیدگاه دوم گفته است: «دیدگاه دیگر می‌گوید آنچه را که ما در طول ۳۶ سال بدست آوردیم در سایه مقاومت و ایستادگی و مقابله با این قدرت استکباری است، این نگاه می‌گوید ما نه تنها در چارچوب نظام بین‌الملل حرکت نکنیم، بلکه در قوانین نظام بین‌الملل، این نظام چپاولی و ظلم وزور درخواست تجدید نظر کنیم؛ اینکه ما نباید در مقابل زور تسلیم شویم.»
روزنامه و کتاب «بستر نفوذ»
نماینده ولی فقیه در سپاه در ادامه گفته است: « وزارت ارشاد مسئول تضمین سلامت مجاری تغذیه فکری و فرهنگی جامعه است. بی‌تفاوتی و سهل‌انگاری در این بخش بزرگترین ضربه را به فرهگ دینی و ملّی می‌زند. فیلم، روزنامه، کتاب، مجلّه، فضای مجازی بستر نفوذ بیگانگان است.»
وی اضافه کرده است: «یکی از نگرانی‌های اصلی این است که ما یک حالت وادادگی را در بعضی دولتمردان مشاهده کنیم که این مسئله بسیار خطرناک است، در حقیقت بزک کردن چهره امریکا و تنفر زدایی از چهره امریکا از طریق چه کسانی دارد صورت می‌گیرد؟ از طریق هنر، مقاله، یادداشت‌ها، از طریق مناظره‌ها و از طریق رسانه‌های مختلف و فضای مجاری دارد انجام می‌گیرد. بالاخره چه کسی زمینه نفوذ را فراهم می‌کند؟»
علی سعیدی همچنی گفته است: «این کتاب‌ها و مجلاتی که در نمایشگاه عرضه شد، واقعا کسی که برخی از این آثار و گزارش را که می‌خواند دچار سردرد می‌شود ۳۶ سال از انقلاب می‌گذرد و ما در اوج قدرت در منطقه هستیم اما در بعضی مسائل افراد نمی‌دانند چه خطری در کمین این نظام و انقلاب است و نگران هستیم نکند‌‌ همان مصیبتهایی که برای انقلابهای دیگر به وجود آمد برای ما هم بوجود بیاید.»
مساله خطر «نفوذ» دشمن با سخنرانی علی خامنه‌ای کمی بعداز توافق هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۱+۵ مطرح شد. وی هشدار داده بود که در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی، آمریکا تلاش کرده است تا راهی برای «نفوذ» در ایران پیدا کند.
علی خامنه‌ای با این حال هشدار داده بود که «ما این راه را به طور قاطع خواهیم بست.»
وی همچنین روز چهارم آذر گفته بود: «آماج نفوذ جریانی، نخبگان، افراد موثر، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران هستند. نفوذ خطر بزرگی است.»
پس از این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی، شماری از چهره های نزدیک به وی نیز نسبت به «نفوذ» آمریکا در ایران هشدار داده اند.

قشون‌ نظامی ایران در زمان قاجار

قشون‌ نظامی ایران در زمان قاجار

قوای نظامی ایران در دوران قاجار فاقد معیارهای یک ارتش مدرن بود. ارتش مدرن و نوین ایران نه در زمان قاجار بلکه بعدها توسط رضاشاه ساخته شد. تصاویر قشون نظامی و افراد شهربانی در زمان قاجار را ببینید.

قوای نظامی ایران در دوران قاجار فاقد معیارهای یک ارتش مدرن بود. قوای نظامی ایران در این دوران

اعتصاب غذای پنج زندانی سیاسی در اعتراض به ضرب و شتم

اعتصاب غذای پنج زندانی سیاسی در اعتراض به ضرب و شتم

پنج زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به "ضرب و شتم زندانیان سیاسی از سوی دو زندانی و سکوت مسئولان زندان" دست به اعتصاب غذای نامحدود زده‌اند. ضاربان "سابقه شرارت" داشته و "مورد حمایت مسئولان" زندان هستند.
تصویری از صورت‌های مجروح سعید رضوی فقیه (راست) و سعید مدنی تصویری از صورت‌های مجروح سعید رضوی فقیه (راست) و سعید مدنی
وبسایت "کلمه" گزارش داده است که روز شنبه (۷ آذر/ ۲۸ نوامبر) دو تن از زندانیان زندان رجایی شهر با چاقو به شماری از زندانیان سیاسی حمله‌ور شده و آنان را مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند.
به نوشته این سایت این دو زندانی که در سالن ۱۲ بند ۴ زندان رجایی شهر نگهداری می‌شوند، "سابقه درگیری و شرارت" دارند و "مورد حمایت مدیریت و حفاظت و اطلاعات زندان" هستند.
کلمه گزارش داده که این دو زندان شرور پس از آن‌که گروهی از زندانیان سیاسی عقیدتی را مورد "تهدید و ارعاب" قرار دادند، به آن‌ها حمله‌ور شدند.
بر اساس این گزارش در پی این رخداد سعید رضوی فقیه، سعید مدنی، جعفر اقدامی، بهزاد عربگل و کامران ایازی دست به اعتصاب غذای نامحدود زده و خواستار انتقال این دو زندانی از سالن زندانیان سیاسی عقیدتی شده‌اند.
کلمه با انتشار تصاویری از سعید رضوی فقیه و سعید مدنی با صورت‌های زخمی، نوشته است که مسئولان زندان تا روز یکشنبه نسبت به این واقعه سکوت کرده و "مدیریت زندان کمترین اقدام بازدارنده‌ای در این زمینه انجام نداده است".
بیشتر بخوانید: سعید رضوی فقیه با حکمی جدید به ۳/۵ سال دیگر حبس محکوم شد
پایگاه اطلاع‌رسانی "میزان خبر" نیز در گزارشی ذکر کرده که همزمان با حمله به زندانیان سیاسی عقیدتی، خطوط تلفن زندان رجایی شهر قطع شده و زندانیان امکان این را نداشته‌اند که با خانواده‌هایشان تماس گرفته و آنان را از وضعیت خود مطلع کنند.
نگهداری زندانیان سیاسی عقیدتی در کنار متهمان جرائم عادی
سعید رضوی فقیه بیش از دو ماه پیش نیز در پی تشدید بیماری قلبی و ریوی ‌و ممانعت مسئولان زندان رجایی شهر از درمان او دست به اعتصاب غذای خشک زده بود.
وی همان زمان در نامه‌ای از کوتاهی پزشکان در درمان خود نوشته و گفته بود که مسئولان زندان برای پرداخت هزینه‌های داروهایش به وی فشار وارد کرده‌اند.
بیشتر بخوانید: سعید رضوی فقیه اعلام اعتصاب غذای خشک کرد
سعید رضوی فقیه روز ۱۵ اسفند سال ۱۳۹۲ (۶ مارس ۲۰۱۴) در هشتگرد در نزدیکی تهران دستگیر شد. رسانه‌ها علت دستگیری او را سخنرانی‌اش در روز ۸ اسفند در همدان عنوان کردند.
بر اساس قوانین مربوط به اداره زندان‌ها، از جمله آیین‌نامه‌ اجرایی سازمان زندان‌ها و آیین‌نامه‌ی تفکیک و طبقه‌بندی، نگهداری زندانیان سیاسی در کنار متهمان به جرایم عادی ممنوع است. اما با این حال در سال‌های گذشته زندانیان سیاسی در زندان‌های مختلف در بندهای مشترک با زندانیانی با جرائمی از جمله قتل و اعتیاد نگهداری می‌شوند.

یونسی: جریان همسو با داعش در ایران وجود ندارد

یونسی: جریان همسو با داعش در ایران وجود ندارد

دستیار ویژه رئیس جمهوری اسلامی می‌گوید جریانی همسو با اهداف گروه موسوم به "دولت اسلامی" در ایران وجود ندارد. پیش از این برخی مقام‌های دیگر از کشف بمب در ایران و دستگیری "تیم‌های" مرتبط با داعش خبر داده بودند.
علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی علی یونسی، دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی
وزیر اطلاعات محمد خاتمی و دستیار حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی معتقد است که «هیچ‌گونه جریان همسو با داعش در بین تشیع و تسنن و نیز سایر فرقه‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد». این قول را خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی روز یکشنبه (۲۹ نوامبر/ ۸ آذر) از علی یونسی نقل کرده است.
یونسی در سخنان خود به "شبکه‌های حامی داعش" در ایران اشاره‌ای نکرده است؛ "شبکه‌هایی" که فرمانده کل سپاه پیش از تلاشی یکی از آنها خبر داده بود . محمد علی جعفری روز اول آذر گفته بود: «بقیه شبکه‌ها هم در اشراف اطلاعاتی قرار دارند و اگر لازم باشد با آن‌ها برخورد می‌شود».
شب پیش از سخنرانی محمد علی جعفری هم عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، از "کشف مقداری بمب آماده انفجار" در شرق ایران خبر داده و افزوده بود که "تعدادی از دشمنان" هنگام ورود به ایران دستگیر شدند. بر این اساس، دو تیم تروریستی هم در هفته‌های اخیر در شرق و غرب ایران شناسایی و منهدم شده‌اند. وزیر کشور دولت یازدهم پیش از آن نیز گفته بود که مرزهای ایران "جولانگاه تروریست‌ها" شده است.
نه جعفری و نه رحمانی فضلی در مورد رخدادهای یادشده جزئیات بیشتری ارائه نکردند. پیش از جعفری و رحمانی فضلی هم فرمانده "سپاه نبی اکرم کرمانشاه" گفته بود که سپاه و وزارت اطلاعات "تیم‌های بسیاری از گروه داعش" را دستگیر کرده‌اند. افراد دستگیرشده، به ادعای بهمن ریحانی، از دو سال پیش در این استان فعال بوده‌اند. او هم از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
خطر داعش برای ایران
پس از سوء قصدهای تروریستی "دولت اسلامی" در پاریس (۱۳ نوامبر/ ۲۲ آبان) اعلام شد که ایران، روسیه و ایالات متحده در فهرست اهداف این گروه قرار دارند. محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، نیز این حملات را "هشداری جدی" برای ایران برشمرد.
نگرانی از عبور و مرور کنترل‌نشده از مرزها یکی از دلایلی بود که سبب شد در آستانه برگزاری مراسم اربعین در عراق، بارها اعلام شود گذر از مرز ایران و عراق تنها با گذرنامه و ویزا امکانپذیر است.
مقام‌های جمهوری اسلامی همواره بر "اشراف اطلاعاتی" بر گوشه و کنار ایران تأکید می‌کنند. با وجود این سردار جعفری، فرمانده سپاه، در سخنان خود در روز اول آذرماه عملیات محدود داعش در ایران را تلویحا ممکن دانسته بود: «با شرایط امنیتی کشورمان بعید می‌دانم داعش بتواند اقدام گسترده‌ای در ایران انجام بدهد».
حمدی ملک، تحلیلگر مسائل عراق و ایران، نیز پیش از این در گفت‌وگو با دویچه وله نسبت به "هسته‌های خفته داعش" در داخل ایران هشدار داده بود. او همچنین به امکان یارگیری داعش در مناطق سنی‌نشین ایران اشاره کرده بود.
با وجود این هنوز خبر موثق یا آمار قابل اتکایی از پیوستن افرادی در ایران به گروه تروریستی داعش منتشر نشده است. در گزارش‌های رسمی ایران هم از هویت، ملیت یا مذهب "شبکه‌های حامی داعش" یا ‌"افراد دستگیرشده" سخنی به میان نیامده است.

در همین زمینه:

فرانس پرس: سلیمانی از ناحیه سر زخمی شده و حالش وخیم است

فرانس پرس: سلیمانی از ناحیه سر زخمی شده و حالش وخیم است 
 
اپوزیسیون ایران روز یکشنبه 29 نوامبر 2015 اعلام کرد، قاسم سلیمانی فرمانده لشکر قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران ایران، که اخیرا طی درگیری با مخالفان سوری در حلب زخمی شد، برخلاف گزارش‌های منابع ایران و سوریه اصابت وی سطحی نیست بلکه از ناحیه سر به شدت زخمی شده و وضعیت او وخیم است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای ملی مقاومت ایران طی بیانیه ای گفته است بنا بر معلوماتی که از داخل خود سپاه بدست آورده است ژنرال قاسم سليماني، دو هفته پیش در منطقه جنوب حلب بر اثر اصابت ترکش خمپاره به شدت از ناحیه سر زخمی شده است.
این منبع افزود:«قاسم سلیمانی هنگام نظارت بر عملیات سپاه پاسداران ایران و نیروهای شیعه افغانی و عراقی در سوریه خودریش توسط ارتش آزاد سوریه شناسایی و هدف شلیک یک موشک قرار گرفت که در نتیجه آن چند تن از همراهان او کشته شدند و او به شدت زخمی شد».

انجام 2 عمل جراحی روی سر سلیمانی در تهران

بر اساس این بیانیه، قاسم سلیمانی پس از اصابتش به دمشق و از آنجا به تهران،انتقال داده شد و اکنون در بیمارستان بقیت الله سپاه پاسداران ایران در تهران بستری است .وضعیت قاسم سلیمانی به حدی وخیم است که هر گونه ملاقات با وی ممنوع شده است.
شورای ملی مقاومت ائتلافی از گروه های اپوزیسیون ایران است که خواستار سرنگونی رژیم جمهوری اسلامی است . سازمان مجاهدین خلق ایران عمده ترین تشکیلات این ائتلاف به شمار می رود.
گفتنی است که العربیه نت پیشتر خبر زخمی شدن قاسم سلیمانی را منتشر کرد.
دیدبان حقوق بشر سوریه نیز طی گزارشی از زخمی شدن قاسم سلیمانی در جبهه «العیس» در حومه جنوب حلب زخمی شد.

شاهین دادخواه پس از 5 سال از زندان آزاد شد

شاهین دادخواه پس از 5 سال از زندان آزاد شد 
 
«شاهین دادخواه»، عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای در دولت اصلاحات، شامگاه روز شنبه 28 نوامبر پس از گذشت پنج سال حبس آزاد شد.
به گزارش العربیه، دادخواه که در دسامبر 2010 از سوی نیروهای امنیتی ایران دستگیر شد، به اتهام همکاری با دول متخاصم از جمله اسرائیل و آمریکا در مورد پرونده هسته ای کشورش، به 8 سال زندان محکوم شده بود.
عضو سابق تبم مذاکره کننده هسته ای ایران، این اتهامات را رد کرده بود و بارها اعلام کرده که او قربانی جناح بندی های سیاسی بوده است.
بر اساس گزارش سایت « آمد نیوز» دادخواه که در سمت مشاور در شورایعالی امنیت ملی و جزو اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای به سرپرستی حسن روحانی مشغول به کار بوده، سابقه شرکت در مذاکرات ایران- آمریکا در افغانستان، شرکت در مذاکرات سه جانبه ایران- عراق- آمریکا در سال 2008 به سرپرستی کاظمی قمی سفیر ایران در عراق و همکاری با مرکز مطالعات استراتژیک را در کارنامه خود دارد.
وی پس از آزادی در بیانیه ای گفته است:« آزاد شدم! بعد از پنج سالی که بدون یک روز مرخصی گذشت، درب زندان اوین امروز به رویم باز و حق تنفس در هوای آزاد دوباره به من بازگردانده شد، حقی که به ناحق توسط رادیکالهای تندرو در تمام پنج سال گذشته از من گرفته شده بود.»

شنبه، آذر ۰۷، ۱۳۹۴

زنگنه: فضا برای حضور شرکت‌های آمریکایی باز است

زنگنه: فضا برای حضور شرکت‌های آمریکایی باز است

ایران مدل جدید قراردادهای نفتی خود با طرف‌های خارجی را عرضه کرد. در همین حال بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت می‌گوید که این کشور "مخالفت و مشکلی" با حضور شرکت‌های آمریکایی در صنعت نفت و گاز ایران ندارد.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، روز شنبه هفتم آذر (۲۸ نوامبر) در همایش بین‌المللی رونمایی از مدل جدید قرارداد‌های نفتی، از تلاش برای جذب ۲۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی خبر داد.
او با بیان اینکه جذب این میزان سرمایه پس از رفع تحریم‌های بین‌المللی ممکن است، افزود: «شرایط عمومی جامعه نقش مهمی در ورود سرمایه‌گذاران خارجی دارد.»
به گفته وزیر نفت، ایران مخالفت و مشکلی با حضور شرکت‌های آمریکایی ندارد و فضا برای حضور این شرکت‌ها در صنعت نفت ایران باز است.
تاکنون چندین بار علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی‌های مختلف با حضور اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ایران مخالفت کرده است.
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: آمریکا مصداق عینی و کامل مفهوم دشمن است
خامنه‌ای مرداد ماه امسال پس از توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای قدرتمند جهان، گفت: «آمریکایی‌ها می‌خواهند از توافق وسیله‌ای برای نفوذ در ایران بسازند.»
او اضافه کرد: «ما این راه را قاطعانه بسته‌ایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا حضور سیاسی در ایران را به آمریکایی‌ها نمی‌دهیم.»
ویژگی‌های قراردادهای نفتی تازه
بیژن نامدار زنگنه در مورد قراردادهای تازه نفتی گفت که هر شرکت خارجی که بخواهد در ایران کار کند باید با یک شرکت ایرانی تایید صلاحیت شده، شریک شود.
خامنه‌ای می‌گوید این کشور جلوی "نفوذ اقتصادی" آمریکا را می‌گیرد.
او اضافه کرد که همکاری با شرکت‌های خارجی با هدف دستیابی به فناوری‌های پیشرفته‌، مدیریت برتر و جذب سرمایه انجام شود. به گفته وزیر نفت ایران این شرکت‌ها همچنین می‌توانند به کاهش هزینه‌های اجرای پروژه‌ها کمک کنند.
زنگنه درباره انتقادها مطرح شده به مدل جدید قراردادهای نفتی نیز گفت: «برخی از افراد که در گذشته از قراردادهای بیع متقابل انتقاد می‌کردند در حال حاضر از مدل جدید قراردادهای نفتی انتقاد کرده و می‌گویند که قراردادهای بیع متقابل، خوب بوده است.»
او با اشاره به اینکه همه مدل‌های قراردادی دارای معایب و مزایایی هستند، افزود: «هیچ مدل قراردادی که فقط مزیت داشته و فاقد نقص باشد وجود ندارد.»
سهمیه بندی اوپک و کاهش قیمت
زنگنه در بخش دیگری از سخنانش از بازگشت "نظام سهمیه بندی" در اوپک حمایت کرد و گفت: «بازگشت نظام سهمیه‌بندی در بین کشورهای عضو اوپک، نیاز به اجماع تمامی کشورها دارد اما برخی از کشورها مخالف بازگشت سهمیه‌بندی هستند.»
او پیش‌بینی کرد که در نشست آتی اوپک هیچ گونه نتیجه‌ای برای برقراری مجدد سهمیه‌ها حاصل نشود.
وزیر نفت ایران درباره تاثیر کاهش قیمت نفت بر سرمایه‌گذاری خارجی نیز گفت با توجه به اینکه متوسط هزینه تولید نفت در ایران برای هر بشکه کمتر از ۱۰ دلار است، حتی کاهش قیمت به ۳۰ یا ۲۰ دلار در هر بشکه نیز محدودیتی برای تولید ایجاد نمی‌کند.
بیشتر بخوانید: "رشد شش درصدی اقتصاد ایران در صورت برداشتن تحریم‌ها"
صنعت نفت ایران به خصوص در چند سال اخیر با تحریم‌های شدید بین‌المللی روبرو بوده است. در سه دهه گذشته تحریم‌های یک جانبه ایالات متحده آمریکا نیز موجب شده است تا سرمایه‌گذاری خارجی در این صنعت کاهش چشمگیری یابد.
ایران برای حفظ و افزایش توان تولید خود نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین انتقال تکنولوژی‌های نو است. دولت حسن روحانی امیدوار است که با حل پرونده هسته‌ای، شرایط توسعه این صنعت فراهم شود.
با این حال به نظر می‌رسد از حاکمان جمهوری اسلامی صدای واحدی در مورد سرمایه‌گذاری خارجی شنیده نمی‌شود. این موضوع می‌تواند تصمیم شرکت‌های بین‌المللی برای حضور در اقتصاد ایران را با تردید همراه کند.

آژانس: نمی توانیم بگوییم ایران دنبال بمب اتم نبوده است

آژانس: نمی توانیم بگوییم ایران دنبال بمب اتم نبوده است
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی وابسته به سازمان ملل متحد روز پنجشنبه 26 نوامبر اعلام کرد که گزارش این آژانس در باره ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران به نتیجه قطعی نرسیده است.

به گزارش رویترز، برای اجرای توافق اتمی ایران و قدرتهای جهانی و برداشتن تحریمهای اقتصادی ایران، همه منتظر گزارش هفته آینده آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند.

یوکیو آمانو، رئیس آژانس روز پنجشنبه همان چیزی را گفت که مدتهاست کارشناسان آژانس می گویند، مبنی بر اینکه نمی توانند با قاطعیت بگویند که برنامه اتمی ایران ابعاد نظامی نداشته است.

آمانو در یک نشست خبری در روز پنجشنبه گفت: "گزارش آژانس بصورت سیاه و سفید نیست." قرار است گزارش هفته آینده آژانس به 12 موضوع که نشانگر ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران است پاسخ قطعی بدهد.

آمانو گفت: "آنچه که اکنون می توانم بگویم، این است که پاسخ ما بصورت بله یا خیر نمی تواند باشد."

در همین حال عباس عراقچی، رئیس تیم مذاکره کننده اتمی ایران روز پنجشنبه تهدید کرد درصورتی که آژانس پرونده ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران را نبندد، این کشور به تعهدات خود در برجام عمل نخواهد کرد.

معاون روحانی: قوانین ایران قادر به رفع خشونت علیه زنان نیستند

معاون روحانی: قوانین ایران قادر به رفع خشونت علیه زنان نیستند
شهیندخت مولاوردی- عکس از خبرگزاری مهر
شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، امروز در همایشی در تهران در سخنرانی به مناسبت سالروز مبارزۀ جهانی با خشونت علیه زنان، اعتراف کرد که کلیه تلاش‌های دولتی و قانونی در جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته به منظور رفع خشونت از زنان با شکست و بن بست روبرو شده‌اند.
به گزارش منابع خبری ایران خانم مولاوردی از جمله این تلاش‌ها به لایحۀ «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» اشاره کرد که به دلیل مخالفت کمیسیون لوایح مجلس شورای ایران حتا به مرحلۀ بررسی نرسید و در اواخر دولت دهم کلاً از دستور کار خارج شد.
معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده در ادامه افزود: برغم تلاش‌های دولت یازدهم برای به جریان انداختن دوبارۀ این لایحه، هیچگونه هماهنگی لازمی میان دستگاه‌های متولی برای به سرانجام رساندن طرح وجود ندارد. شهیندوخت ملاوری سپس گفته است: در نتیجۀ این امر، فکر یک «شورای هماهنگی پیشگیری و مقابله با خشونت علیه زنان و ایجاد یک مرجع ملی برای صیانت از حقوق زنان اینبار در وزارت دادگستری» شکل گرفت، اما، این طرح نیز هرگز از حد پیشنهاد فرا‌تر نرفت.
معاون رئیس جمهوری ایران سپس تصریح کرده است که اینبار وزارت کشور کوشید سندی را به عنوان موضوع مادۀ ۲۲۷ در قانون پنجم توسعه تحت عنوان «سند ملی امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی» بگنجاند که این هم به سرنوشتی مشابه دچار شد. زیرا، به گفتۀ شهیندوخت مولاوردی، میان ماهیت لایحه (برنامۀ پنجم توسعه) و سند «صیانت از حقوق زنان و کودکان» همسانی وجود نداشت. مضاف بر اینکه، به گفتۀ شهیندوخت مولاوردی، خود موضوع مادۀ ۲۲۷ عجولانه تهیه شده بود به طوری که زنان در کنار کودکان قرار گرفته بودند و در خود سند کمترین توجه‌ای به خشونت علیه زنان در خانواده و جامعه و به ویژه به خشونت‌های خانگی نشده بود.
شهیندوخت مولاوردی سپس از تهیه سندی برای پیشگیری از خشونت خانگی در وزارت بهداشت خبر داد و تأکید کرد که قوانین مدنی، کیفری و برنامه‌های توسعه‌ای کشور ظرفیت‌های کافی را در زمینۀ رفع خشونت علیه زنان ندارند و برای این منظور باید اقدام‌های اساسی و تدابیر چند وجهی صورت بگیرد.

افزایش بی‌سابقه قیمت دلار در ایران


افزایش بی‌سابقه قیمت دلار در ایران
گزارش‌ها حاکی از آن است که قیمت دلار در ایران به بالاترین سطح خود طی سال‌های اخیر رسید.

سایت خبری «عصر ایران» گزارش داده است که قیمت دلار دولتی در ایران با رکورد شکنی، به ۳ هزار تومان رسید.

بنا بر این گزارش، این قیمت‌ را سایت‌های اینترنتی بانک مرکزی ایران و بانک ملی ایران اعلام کرده اند.

در بازار آزاد ایران اما قیمت دلار از مرز ۳۶۰۰ تومان عبور کرد. اختلاف نرخ قیمت دولتی دلار با نرخ آزاد آن حدود ۶۰۰ تومان است.

در سایت اینترنتی بانک مرکزی ایران قیمت هر دلار آمریکا ۳۰۰۲۷ ریال و در سایت اینترنتی بانک ملیایران هم قیمت فروش هر دلار آمریکا، ۳۰۱۶۲ ریال ذکر شده است.

این برای نخستین بار است که قیمت هر دلار آمریکا در بانک‌هایدولتی ایران به رقم ۳هزار تومان می‌رسد.

خبرگزاری ایسنا هم در این باره نوشته است که با توجه به احتمال نرخ‌گزاری ۳۱۰۰ تومان به عنوان مبنای تبدیل دلار در بودجه سال آینده ایران، هم‌کنون فاصله کمتر از ۱۰۰ تومانی میان نرخ فعلی دلار و آن‌چه در سال ۱۳۹۵ شمسی در بودجه پیش‌بینی شده، وجود دارد.

روند صعودی قیمت دلار در بازار ایران در حالی است که انتظار می‌رفت پس از توافق هسته‌ای، قیمت دلار در این کشور کاهش یابد. در دولت محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری پیشین ایران، قیمت ارز در ایران با صعودی ناگهانی، چند برابر شد؛ مساله‌ای که آسیب‌هایی جدی به اقتصاد این کشور زد.

هم‌اکنون پس از توافق هسته‌ای میان تهران و غرب، انتظار می‌رود قیمت دلار در ایران تعدیل شود اما این مساله تا کنون روی نداده است.

نماینده خامنه‌ای در سپاه: روسیه از تفکر شیعه استقبال می‌کند

نماینده خامنه‌ای در سپاه: روسیه از تفکر شیعه استقبال می‌کند
علی سعیدی نماینده خامنه ای
علی سعیدی نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که مرزهای جمهوری اسلامی تا دریای مدیترانه و باب المندب پیش رفته گفت که روسیه از تفکر «شیعه» استقبال می‌کند.
به گزارش خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران، سعیدی پنجشنبه ۲۶ نوامبر در همایش هفته بسیج در مدرسه فیضیه قم گفت:‌«روسیه از تفکر شیعه استقبال می‌کند.»
او ادامه داد: «امروز کشور روسیه از تفکر شیعه استقبال می‌کند و می‌گوید ما آن اسلامی که توسط ایران ترویج می‌شود را دوست داریم.»
این سخنان چند روز پس از سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به تهران و دیدارش با علی خامنه‌ای مطرح شده است. در این دیدار پوتین قرآنی قدیمی به رهبر ایران هدیه داد که پس از آن مسئولان روس اعلام کردند که این قرآن اصلی نبوده است.
علی سعیدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت «امروز مرزهای جمهوری اسلامی تا دریای مدیترانه و باب‌المندب پیش رفته و همچنان در حال گسترش است.»
سخنان مشابهی را پیشتر شماری از مسئولان ایرانی در اشاره به شبه‌نظامیان وابسته به تهران در کشورهای مختلف تکرار کرده بودند.
نماینده خامنه‌ای در سپاه در بخش دیگری از سخنان گفت که «منطقه آبستن حوادث غیرمترقبه» است و این مساله ناشی از گسترش مرز‌های ایران در جهان است.
وی با انتقاد از سیاست‌های دولت هم گفته «بعضی‌ها با تکیه بر عقلانیت می‌گویند باید به زیر سایه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی برویم، غافل از اینکه حفظ انقلاب جز با مبارزه با آمریکا میسر نیست.» وی در سخنان خود از سکوت برخی خواص در وقایع سال ۲۰۰۹ نیز انتقاد گرده و افزوده «بعضی‌ها با استدلال به فراجناحی و بی‌طرفی در مقابل فتنه‌ها سکوت کردند و به جای جنگ با آمریکا به سراغ مذاکره رفتند.» پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ ایران، اصلاح طلبان که می‌گفتند تقلب گسترده و سازماندهی شده روی داده، دست به اعتراض زدند. حاصل سرکوب امنیتی و انتظامی سرکوب‌ها، ده‌ها کشته در خیابان‌ها و بازداشتگاه‌ها و صدها زندانی بود.

سعید مرتضوی قاضی متهم به قتل و فساد مالی از ایران خارج شد

سعید مرتضوی قاضی متهم به قتل و فساد مالی از ایران خارج شد
سعيد مرتضوی
سعید مرتضوی دادستان پیشین تهران و رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی ایران که به اتهام‌های مختلفی از جمله کشته شدن شماری از معتراضان در بازداشتگاه کهریزک در دوره دادستانی و فساد مالی در دوره ریاستش بر سازمان تامین اجتماعی تحت پی‌گرد دستگاه قضایی قرار دارد، از ایران با هدف اعلام شده زیارت اربعین به عراق رفته است.
این سفر مرتضوی، اعتراض محمد علی اسفنانی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ایران را به همراه داشت که از احتمال بازنگشتن مرتضوی به ایران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، اسفنانی در این باره گفته است: «این موضوع برای من بسیار تعجب آور بود، زیرا مرتضوی به علت تخلفات و اتهامات اقتصادیش ممنوع الخروج بوده و نمی‌بایست از کشور خارج می‌شد.»
او افزوده است: «این موضوع بسیار بعید است که دستگاه قضا یا دستگاه‌های مربوطه، مجوزی را برای سفر مرتضوی به عراق صادر کرده باشند، البته این مسئله غیرممکن است، اما در موارد اتهامی بسیار پایین‌تر دستگاه قضا دست به چنین اقدامی نمی‌زد، حال مرتضوی با پرونده سنگین اقتصادی چگونه می‌تواند برای خروج از کشور مجوز دریافت کند.»
اسفنانی گفته است: «در شرایط کنونی و با توجه به اتهامات مرتضوی، احتمال عدم برگشت وی به کشور وجود دارد، در شرایط کنونی خروج مرتضوی از کشور هیچ ضمانت اجرایی ندارد و در صورت عدم برگشت مشکلات بسیاری برای تعقیب قانونی و قضایی وی ایجاد می‌شود.»

احمد خاتمی: آمریکا هرجا خواسته نفوذ کند از راه ساندویچ وارد شد

احمد خاتمی: آمریکا هرجا خواسته نفوذ کند از راه ساندویچ وارد شد
 
آیت الله احمد خاتمی
احمد خاتمی نماینده مجلس خبرگان رهبری ایران و امام جمعه موقت تهران می‌گوید که آمریکا هرجا خواسته نفوذ کند از راه ساندویچ وارد شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، خاتمی در گردهمایی بسیجیان کرمان گفت: «بسیجیان هستند که سنگرهای کلیدی جهان را فتح خواهند کرد».
وی با بیان اینکه هرجا که آمریکا خواسته به کشوری وارد شود، از راه مک دونالد و ساندویچ وارد شده و از‌‌ همان زمان روزنه نفوذ را باز کرده است تصریح کرد: «برجام (اقدام جامعه مورد توافق ایران و غرب برپایه توافق هسته‌ای) با تایید رهبری و شروط معظم له مورد تایید است و پرونده برجام با این شروط بسته شده و ملت ما برجام را فقط با شروط رهبری تایید کرده، می‌کند و خواهد کرد.»
پیش از این علی سعیدی نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در سپاه پاسداران هم گفته بود که آمریکا با تاسیس شعبه مک‌دونالد باعث فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد.
خاتمی بیان کرد: «باید نفوذ فرهنگی را جدی بگیریم، نفوذ فرهنگی در تلاش است خودباوری ملت بزرگ ایران را بگیرد و برخی قلم‌ها به گونه‌ای می‌نویسند که ما هیچ چیز نداریم، اما بحمدلله ما همه چیز داریم و در همه عرصه‌ها قدرتمند هستیم.»
«پروژه نفوذ» عنوان اقدام امنیتی است که اطلاعات سپاه پاسداران چندی است آن را بهانه‌ای برای بازداشت شماری از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران قرار داده است. در این اقدام‌ها نیز استناد به سخنان علی خامنه‌ای علیه آمریکا پس از توافق هسته‌ای می‌شود که از تلاش آمریکا برای نفود در پی توافق هسته‌ای خبر داده بود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری ایران در ادامه با بیان اینکه بسیجی با فتنه بیگانه است، اظهار کرد: «فتنه‌گران حتی حاضر به عذرخواهی خالی نیستند در حالی است که انتظار دارند فتنه فراموش شود. اما ما می‌گوییم تا فتنه گران توبه نکرده و دست از شرارت برندارند، بسیجی با تمام وجود از آن‌ها بیزار و متنفر خواهد بود زیرا بسیجی نه با فتنه دیروز میانه داشته و نخواهد داشت.»
«فتنه» اصطلاحی است که اصولگرایان ایران برای توصیف اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ ایران به کار می‌برند. در آن سال اصلاح طلبان که می‌گفتند انتخابات شاهد تقلب گسترده و سازماندهی شده بود، دست به اعتراض زدند. حاصل سرکوب اعتراض‌ها کشته شدن ده‌ها نفر در خیابان‌ها و بازداشتگاه‌ها و زندانی شدن صدها تن دیگر بود.

پنجشنبه، آذر ۰۵، ۱۳۹۴

قاسم سلیمانی در نبرد حلب جراحت سطحی برداشته است

قاسم سلیمانی در نبرد حلب جراحت سطحی برداشته است

دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده که قاسم سلیمانی در نبردی در جنوب حلب جراحت سطحی برداشته است. خبرگزاری اسپوتنیک هم گفته سلیمانی در عملیات آزادسازی خلبان روس مشارکت داشته است.
خبرگزاری آلمان به نقل از دیده‌بان حقوق بشر سوریه خبر داده که ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در نبرد با شوشریان سوری در حلب زخمی شده است.
بر اساس این گزارش، سلیمانی سه روز پیش در جنوب حلب و در جریان جنگ با جنگجویان مخالف اسد جراحتی نسبتا سطحی برداشته است.
روز گذشته با انتشار شایعه زخمی شدن قاسم سلیمانی، سپاه پاسداران ایران این خبر را تکذیب کرده و گفت قاسم سلیمانی در سلامت کامل است. سپاه پاسداران در بیانیه‌ای که خبرگزاری فارس آن را منتشر کرد، نوشت: «او (قاسم سلیمانی) مقاومت اسلامی در سوریه و عراق علیه تروریست‌ها را همچنان حمایت می‌کند.»
بیشتر بخوانید: ایران نیروهای "مستشاری" خود در سوریه را افزایش می‌دهد
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز از قول یکی از خبرنگارانش در سوریه نوشت که قاسم سلیمانی نه تنها سالم است بلکه در عملیات نجات و انتقال خلبان جت روسی که توسط ترکیه سرنگون شد با نیروهای روسی همکاری کرده است.
به نوشته اسپوتنیک با همکاری یگانی از نیروهای سپاه ایران و نیز سوریه و پشتیبانی هوایی روسیه، خلبان روس سالم به منطقه امن انتقال یافت.
جمهوری اسلامی ایران از متحدان اصلی بشار اسد است و تا کنون در جریان جنگ داخلی سوریه ده‌ها تن از نیروهای آن کشته شده‌اند.

مشاور قاسم سلیمانی: ساخت سلاح اتمی از ساخت عینک ساده‌تر است

مشاور قاسم سلیمانی: ساخت سلاح اتمی از ساخت عینک ساده‌تر است

مشاور عالی فرمانده نیروهای قدس ایران گفته ۱۴ دپوی نظامی در عمق ۳۰ تا ۵۰۰ متری زمین به نام ۱۴ معصوم در اختیار داریم. او همچنین گفته ساخت سلاح هسته‌ای برای ایران از ساخت عینک هم آسانتر است.
سردار حسن کریم‌پور مشاور عالی قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس ایران، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، در مراسم یادبود شهدای دانشجو در رفسنجان گفته است که ایران ۱۴ دپوی نظامی در عمق ۳۰ تا ۵۰۰ متری زمین به نام ۱۴ معصوم در اختیار دارد.
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا از قول این فرمانده نظامی نوشته است: «در این دپوها به هر میزان که تجهیزات لازم باشد نه یکی و نه دو تا بلکه به هر میزان نیاز باشد، اگر از هر کشوری به سمت ایران یک موشک شلیک شود این مراکز به‌صورت اتوماتیک تمام مراکز مهم کشور حمله‌کننده را موشک‌باران می‌کنند.»
مشاور عالی قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس همچنین گفته در تمام دنیا تنها کشوری که تمام مساحتش را به صورت پازل ۲۰ کیلومتر در ۲۰ کیلومتر تقسیم‌بندی کرده و وسطش پدافند گذاشته شده ایران است.
بیشتر بخوانید: قاسم سلیمانی در نبرد حلب "زخمی شده است"
کریم‌پور ادامه داده: «تعداد این پدافندها در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ عدد است و اگر به ۵ هزار و ۵۰۰ عدد برسد، سامانه پدافندی کشور تکمیل می‌شود و هیچ هواپیمایی نمی‌تواند وارد جمهوری اسلامی ایران شود.»
مشاور عالی سپاه قدس ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای که استفاده از سلاح هسته‌ای را حرام دانسته، گفته است: «این حرامی سر جای خودش، ولی اگر رهبری این حرام را بردارند من به عنوان یک محقق می‌گویم ساخت یک سلاح هسته‌ای از ساخت یک عینک آسانتر است.»
او گفته است که "علم بسیجی و علم ایرانی" در حال حاضر "در دنیا حرف اول را می‌زند". به گفته او این مسئله را در علوم هوا و فضا، ژنتیک، دیجیتال، هسته‌ای و بسیاری از موارد دیگر می‌توان مشاهده کرد.
شهدایی که از قبر بلند شدند و در جنگ شرکت کردند
مشاور عالی نیروهای قدس ایران در بخش دیگری از سخنانش به جنگ ۳۱ روزه حماس با اسرائيل اشاره کرد و گفت: «درجنگ ۳۱ روزه که دشمنان با حماس داشتند سید حسن نصرالله برای اعزام به منطقه نیرو نداشت و تعداد اندک سربازان مشاهده کردند که شهدای آن منطقه بلند شدند، اسلحه به دست گرفتند و از سرزمین اسلامی خود دفاع کردند و به آرامگاه خود برگشتند.»
این فرمانده سپاه گفت تا کنون ۱۸۸ شیعه ایرانی در سوریه کشته شده‌اند.
کریم‌پور همچنین گفت: «به دنیا اعلام می‌کنیم که دشمنان اسلام در هر سطحی به ما حمله‌ور شوند در همان سطح به آن‌ها حمله خواهیم کرد، البته آمریکا سطحی را اعلام نکرده است.»

در همین زمینه:

امسال ۹ میلیون پرونده به دستگاه قضایی ایران وارد شده است

امسال ۹ میلیون پرونده به دستگاه قضایی ایران وارد شده است

به گفته وزیر دادگستری ایران، تعداد پرونده‌هایی که دستگاه قضایی باید به آن‌ها رسیدگی کند بسیار زیاد است و عده قضات کم. او به میزان بالای زندانی در ایران اشاره کرده که بالاتر از میانگین جهانی است.
مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران روز چهارشنبه (۲۵ نوامبر/۴ آذر) در جمع قضات و کارکنان دادگستری سمنان گفت که از مشکلات مهم در ایران فساد در نظام اداری و مالی است. به گفته وزیر دادگستری از ابتدای سال جاری شمسی تاکنون یعنی ظرف ۹ ماه اول سال ۹ میلیون پرونده به دستگاه قضایی داده شده است که برخی از آن‌ها بارها بررسی شده‌اند.
او به اتلاف وقت زیادی اشاره کرده است که صرف رسیدگی به این پرونده‌ها می‌شود و آمار عجیبی را بیان کرده است: «پرونده‌های موجود در دستگاه قضایی توسط همکاران ما در سراسر کشور ۱۵ میلیون بار مورد رسیدگی قرار گرفته‌اند.»
سایت "آفتاب" هم‌چنین از قول او آمار زندانیان را منتشر کرده است: «از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۶۹ نفر" در ایران در زندان بسر می‌برند. به نوشته این سایت مصطفی پورمحمدی نسبت به این آمار ابراز نگرانی کرده و گفته است که این آمار بالاتر از میانگین جهانی است.
درباره وضع زندا‌ن‌های ایران بیشتر بخوانید: زندان‌های ایران، لبریز از زندانی و سرشار از بیماری
وزیر دادگستری هم‌چنین روی کمبود قاضی انگشت گذاشته است. به گفته او ۱۰ هزار قاضی در ۵۰۰ حوزه فعالیت می‌کنند و اولویت وزارت دادگستری تقویت بدنه نیروی انسانی و افزایش بودجه در این سیستم است.
شمار بالای زندانیان و شرایط وخیم زندان‌ها
مسئولان دستگاه قضایی در حالی از میلیون‌ها پرونده در دست بررسی سخن می‌گویند که شرایط زندان‌ها بسیار وخیم است. به گفته ابوالفضل حجتی‌پور معاون سلامت، اصلاح و تربیت سازمان زندان‌های کشور در ایران زندان‌ها دوبرابر ظرفیت‌شان زندانی در خود جای داده‌اند.
بیشتر بخوانید: هشدار دیده‌بان حقوق بشر درباره وضعیت نگهداری زندانیان در ایران
او در اردیبهشت ماه سال جاری گفت که گنجایش زندان‌های کشور حدود ۱۱۰ هزار نفر است و آمارهای رسمی از وجود ۲۱۰ هزار زندانی در ایران خبر می‌دهند. بیشتر این زندانیان معتادند و زندان محلی برای بیماری‌های واگیردار مختلف پوستی، سل مقاوم و حتی ایدز است.
حسن هاشمی، وزیر بهداشت ایران در اسفندماه گذشته از شرایط هولناک زندان قزل‌حصار نوشت و از زندانیان بیمار به عنوان "بمب‌های ساعتی متحرک" یاد کرد.
بیشتر بخوانید:
در چنین شرایطی وزیر دادگستری از "تاخیر در رسیدگی و تاخیر در اجرای حکم" نیز خبر می‌دهد. چیزی که به گفته او «ارزش اجرای عدالت را از بین می‌برد.»
مصطفی پورمحمدی روز گذشته از ناتوانی دولت در سازماندهی امورات سخن گفت: «بودجه دولتی دیگر برای رسیدگی به امورات دولتی و هزینه‌ای جاری کافی نیست و دولت دیگر توان و تحمل هزینه‌های جاری را ندارد».
ناتوانی دولت در "رسیدگی به امورات" در وهله اول روی ضعیف‌ترین حلقه‌ها فشار مضاعف وارد می‌کند؛ مانند وضع زندان‌ها، بهداشت مردم، آموزش و بسیاری پروژه‌های عمرانی، از جمله بهبود وضع آب و یا هوای ایران.

پوتین خواستار عذرخواهی ترکیه..اردوغان: عذرخواهی نمی‌کنیم

پوتین خواستار عذرخواهی ترکیه..اردوغان: عذرخواهی نمی‌کنیم
کرملین روز پنجشنبه 26 نوامبر اعلام کرد روسیه هنوز منتظر توضیح قانع کننده ترکیه در مورد علت سرنگون کردن جنگنده روسی در هفته جاری است. او افزود که قصد ندارد که ترکیه را تحریم و یا واردات مواد غذایی از این کشور را ممنوع کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین به خبرنگاران گفت: "ما هنوز منتظر یک توضیح واقعگرایانه از سوی ترکیه هستیم."

وزارت کشاورزی روسیه هم روز پنجشنبه اعلام کرد که واردات مواد غذایی از ترکیه را محدود می کند.

پسکوف گفت: "ما قصد نداریم واردات از ترکیه را ممنوع کنیم. این محدودیتها بخاطر افزایش خطرات "اشکال مختلف افراط گرایی" است. ما کنترل بیشتری را اعمال می کنیم، و در ارتباط با اقدام غیرمنتظره ترکیه این امری طبیعی است."

رئیس جمهوری روسیه، ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه گفت که به اعتقاد مسکو، ترکیه به قصد روابط دو کشور را به حالت سکون می کشاند. پوتین گفت که منتظر عذرخواهی ترکیه در مورد سرنگون کردن جنگنده روسی است.

از طرف دیگر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه روز پنجشنبه گفت که اگر کشورش باردیگر مورد تجاوز هوایی قرار بگیرد همان واکنش قبلی را خواهد داشت.

او گفت که قوائد رویارویی جدا از مسائل مورد اختلاف با روسیه در باره سوریه است.

اردوغان گفت: "روسیه با داعش مبارزه نمی کند، اما لاذقیه را بمباران می کند که به سود بشار اسد است."

او باردیگر بر حمایت از گروههای میانه رو و ترکمن مخالف رژیم اسد تاکید کرد، و گفت که متعهد به مبارزه با داعش است."

او همچنین گفت که از روسیه عذرخواهی نمی کند، بلکه این روسیه است که باید از تجاوز به حریم هوایی ترکیه عذرخواهی کند.

آژانس: نمی توانیم بگوییم ایران دنبال بمب اتم نبوده است

آژانس: نمی توانیم بگوییم ایران دنبال بمب اتم نبوده است
 
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی وابسته به سازمان ملل متحد روز پنجشنبه 26 نوامبر اعلام کرد که گزارش این آژانس در باره ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران به نتیجه قطعی نرسیده است.

به گزارش رویترز، برای اجرای توافق اتمی ایران و قدرتهای جهانی و برداشتن تحریمهای اقتصادی ایران، همه منتظر گزارش هفته آینده آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند.

یوکیو آمانو، رئیس آژانس روز پنجشنبه همان چیزی را گفت که مدتهاست کارشناسان آژانس می گویند، مبنی بر اینکه نمی توانند با قاطعیت بگویند که برنامه اتمی ایران ابعاد نظامی نداشته است.

آمانو در یک نشست خبری در روز پنجشنبه گفت: "گزارش آژانس بصورت سیاه و سفید نیست." قرار است گزارش هفته آینده آژانس به 12 موضوع که نشانگر ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران است پاسخ قطعی بدهد.

آمانو گفت: "آنچه که اکنون می توانم بگویم، این است که پاسخ ما بصورت بله یا خیر نمی تواند باشد."

در همین حال عباس عراقچی، رئیس تیم مذاکره کننده اتمی ایران روز پنجشنبه تهدید کرد درصورتی که آژانس پرونده ابعاد نظامی برنامه اتمی ایران را نبندد، این کشور به تعهدات خود در برجام عمل نخواهد کرد.

سعودی رهبران حزب الله لبنان را در لیست سیاه تروریسم قرار داد

سعودی رهبران حزب الله لبنان را در لیست سیاه تروریسم قرار داد
 
پادشاهی سعودی رهبران و مقامات حزب الله لبنان را بخاطر عملیات این حزب و شرکتهایی که آنها برای سرپوش گذاشتن بر فعالیتهای مالی این حزب ایجاد کرده اند، در لیست سیاه تروریسم قرار داد.

وزارت کشور پادشاهی سعودی در بیانیه خود اعلام کرد فعالیتهای حزب الله را هدف قرار داده است. در میان اسامی که در این لیست قرار دارند می توان به نام محمد یوسف احمد منصور معروف به "سامی شهاب" اشاره کرد. این فرد در مصر به دلایل امنیتی در زندان است. همچنین ادهم طباجه، و شرکتهای او که در زمینه گردشگری فعالیت می کنند. قاسم حجیج و مصطفی بدرالدین، هم متهم به مشارکت در قتل رفیق الحریری، نخست وزیر پیشین لبنان هستند.

چهارشنبه، آذر ۰۴، ۱۳۹۴

واکنش یزیدعلی خامنه‌ای به اتهام «استفاده جناحی» در کشور از بحث نفوذ

واکنش یزیدعلی خامنه‌ای به اتهام «استفاده جناحی» در کشور از بحث نفوذ

در حالی که رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در مورد «استفاده جناحی» از موضوع «نفوذ» هشدار داده‌اند، تاکید رهبر جمهوری اسلامی بر این است که «نباید با استناد به سوءاستفاده احتمالی و جناحی... اصل قضیه نفوذ و اهمیّت این مسئله را کمرنگ جلوه داد».
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا،  علی خامنه‌ای روز چهارشنبه، چهارم آذر، همچنین در جمع تعدادی از بسیجیان، بسیج را نیز به موضوع نفوذ گره زده و تاکید کرد که «کسانی که بسیج را به تندروی و افراط متهم می‌کنند، پروژه نفوذ دشمن را تکمیل می‌کنند».
وی با «توصیه و نصیحت» به کسانی که «حامیان اصالت‌ها و بنیان‌های انقلاب را تضعیف و تخطئه می‌کنند» و دفاع تلویحی از افراد و نهادهای متهم به «استفاده جناحی» افزود: «نباید هر کسی از ارزش‌ها و محکمات انقلاب و امام گفت با اتهام جناحی‌گری و افراطی‌گری روبه‌رو شود.»
این نهایت نکوهش و سرزنشی بود که آقای خامنه‌ای برای متهمان به «استفاده جناحی» داشت، آنجا که گفت: «می‌گویند از نفوذ استفاده جناحی کردند، خب، نکنند؛ اسم را بدون محتوای لازم مطرح نکنند و جناح‌ها همدیگر را متهم نکنند، اما این که بگویند افرادی می‌خواهند از نفوذ استفاده جناحی بکنند، از اهمیت بحث نفوذ دشمن کم نمی‌کند.»
به نظر می‌رسد این اظهار نظر رهبر جمهوری اسلامی پاسخی باشد به انتقادات و موضع‌گیری مقاماتی چون حسن روحانی و علی مطهری که در پی بازداشت چند روزنامه‌نگار،‌ به طور غیرمستقیم سپاه پاسداران را به برخورد جناحی متهم کردند.
حسن روحانی، رئیس جمهور، با اشاره به این بازداشت‌ها بلافاصله هشدار داد که «نباید با کلمه نفوذ بازی» کرد.
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، نیز در سخنانی که روز سه‌شنبه منتشر شد در این باره آشکارا ابراز نگرانی کرده و گفت: «مسئله نفوذ نباید به شکل ابزاری باشد که بگویند برخی دنبال نفوذ‌ند و مأمور خارجی هستند و از این طریق زمینه‌سازی حذف رقبایمان را از صحنه سیاسی فراهم کنیم.»
آقای خامنه‌ای روز چهارشنبه همچنین بحث نفوذ را یک گام فراتر برد و آن را به دو دسته تقسیم کرد: او «نفوذ جریانی» را خطرناک‌تر از «نفوذ فردی» دانست و این نوع «نفوذ» را «شبکه‌سازی در داخل ملت به وسیله پول و جاذبه‌های جنسی با هدف تغییر باورها، آرمان‌ها، نگاه‌ها و سبک زندگی» توصیف کرد.
به گفته  خامنه‌ای، در «نفوذ جریانی» مجموعه‌ای از افراد «با روش‌های متفاوت با هم مرتبط می‌شوند تا نگاه آنها به مسائل مختلف به تدریج تغییر کند و شبیه نگاه دشمن شود». او از ذکر نمونه و توضیح بیشتر درباره این «روش‌ها» خودداری کرد.
با این حال او تاکید کرد که هدف و سیبل «نفوذ جریانی» نه مردم عادی، ‌بلکه «نخبگان، افراد موثر، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران» است.
رهبر جمهوری اسلامی پس از توافق اتمی وین در تابستان گذشته بارها درباره تلاش آمریکا برای نفوذ در ایران هشدار داده است.
در پی این هشدارها، در هفته‌های گذشته چندین روزنامه‌نگار از جمله عیسی سحرخیز، از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب، و احسان مازندرانی، مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان، به دست اطلاعات سپاه بازداشت شده‌اند و سپاه پاسداران همچنین اعلام کرده ‌است که «اعضای یک شبکه نفوذی دولت‌های غربی» را نیز دستگیر کرده ‌است.
در همین حال ابراهیم رئیسی، دادستان کل ایران، از این خبرنگاران به عنوان «یک شبکه نفوذی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی» و همچنین «عناصر جاسوس و مزدوران قلم‌به‌دست آمریکایی» نام برده است.
در کنار حسن روحانی و علی مطهری، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، نیز روز شنبه، ۱۵ آبان، با تائید این نظر که هدف این بازداشت‌ها «تسویه‌حساب سیاسی» بوده تأکید کرد که بدترین راه مقابله با نفوذ «جناحی کردن آن» است.

حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها، این‌ بار در آستانه زمستان

حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها، این‌ بار در آستانه زمستان

پس از مدتی وقفه روز سه‌شنبه (۳ آذر، ۲۴ نوامبر) ون‌های گشت ارشاد برای تامین "امنیت اخلاقی" به خیابان‌های تهران آمدند. در دهه‌های گذشته معمولا گشت ارشاد در آغاز فصل گرما به خیابان می‌آمد.


خامنه‌ای: دشمن با پول و جاذبه‌های جنسی نفوذ شبکه‌ای می‌کند

خامنه‌ای: دشمن با پول و جاذبه‌های جنسی نفوذ شبکه‌ای می‌کند

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر بر خطر "نفوذ" تاکید کرد. او همچنین گفت جریان‌هایی که با اتهام افراطی‌گری، بسیج را تخطئه می‌کنند، بسیج را تضعیف و "پروژه‌ی خطرناک نفوذ دشمن" را تکمیل می‌کنند.
علی خامنه‌ای، ‌رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه چهارم آذر (۲۵ نوامبر) در جمع فرماندهان و گردان‌های بسیج بخش قابل توجهی از سخنان خود را به توضیح درباره‌ی "پروژه نفوذ" اختصاص داد.
او با اشاره به "دشمنی سخت و نرم استکبار" گفت: «از جمله موضوعات بسیار مهم در دشمنی نرم، استفاده از پروژه‌ی "نفوذ" است.»
رهبر جمهوری اسلامی مردادماه امسال، چند هفته پس از توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای قدرتمند جهان نیز، نسبت به تلاش "دشمنان" و به ویژه ایالات متحده آمریکا برای "نفوذ" در ایران هشدار داده بود.
بیشتر بخوانید: خامنه‌ای: آمریکا مصداق عینی و کامل مفهوم دشمن است
خامنه‌ای آمریکا را متهم به سوءاستفاده از نتایج مذاکرات هسته‌ای کرده و گفته بود: «آمریکایی‌ها می‌خواهند از توافقی که هنوز نه در ایران و نه در آمریکا تکلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیله‌ای برای نفوذ در ایران بسازند.»
او اضافه کرده بود: «ما این راه را قاطعانه بسته‌ایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا حضور سیاسی در ایران را به آمریکایی‌ها نمی‌دهیم.»
پاسخ به سخنان حسن روحانی
رهبر جمهوری اسلامی در بخشی دیگر از سخنانش در جمع نیروهای بسیجی، بدون نام بردن از حسن روحانی به اظهارات رییس‌جمهور ایران در مورد "نفوذ" پاسخ داد.
خامنه‌ای با بیان اینکه برخی به طرح موضوع نفوذ واکنش نشان دادند و گفتند که از این موضوع، استفاده‌ی جناحی می‌شود، گفت: «البته اگر کسانی از آن استفاده‌ی جناحی می‌کنند، کار اشتباهی است اما این حرف‌ها نباید موجب غفلت از اصل موضوع "نفوذ" و فراموشی آن شود.»
او در ادامه افزود: «مهم این است که بدانیم و باور کنیم که دشمن در حال طراحی و برنامه‌ریزی در این زمینه است.»
حسن روحانی می‌گوید نباید عده‌ای با کلمه "نفوذ" بازی کنند
حسن روحانی اواسط آبان ماه امسال در جلسه هیات دولت با اشاره به سخنان رهبر جمهوری اسلامی در مورد" خطر نفوذ بیگانگان" گفت: «اینطور نباشد که از این پس با هر کس که مخالف هستیم، بخواهیم او را به نحوی متهم کرده و گروهی را به حاشیه برانیم.»
بیشتر بخوانید: حسن روحانی: نباید عده‌ای با کلمه "نفوذ" بازی کنند
او افزود: «باید به‌طور واقعی و جدی با هرگونه نفوذ بیگانگان مبارزه کنیم و نباید عده‌ای با کلمه "نفوذ" بازی کنند.»
نفوذ از طریق "پول و جاذبه‌های جنسی"
علی خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش به توضیح در مورد انواع "نفوذ" پرداخت گفت:«"نفوذ موردی" و "نفوذ شبکه‌ای و جریانی" دو روش عمده‌ی طراحان و برنامه‌ریزان این پدیده هستند.»
به گفته رهبر جمهوری اسلامی "جمع‌آوری اطلاعات"، "جاسوسی" و از همه مهمتر "تصمیم‌سازی" از جمله اهداف نفوذ موردی هستند.
رهبر جمهوری اسلامی "نفوذ جریانی و شبکه‌ای" را خطرناک‌تر از روش‌های دیگر خواند و مدعی شد که در این روش "دشمن" به وسیله "پول و جاذبه‌های جنسی" در داخل کشور "شبکه‌سازی" می‌کند.
بیشتر بخوانید: مقام امنیتی سپاه: دستگیرشدگان قصد بزک کردن چهره‌ آمریکا را داشتند
خامنه‌ای با اشاره به اینکه هدف این نفوذ تغییر "سبک زندگی" است، افزود: «در نفوذ بسیار خطرناک جریانی، مجموعه‌ای از افراد با هدفی دروغین، با روش‌های متفاوت با هم مرتبط می‌شوند تا نگاه آنها به مسائل مختلف به‌تدریج تغییر کند و شبیه نگاه دشمن شود.»
او همچنین از کسانی و جریان‌هایی که با "اتهام افراطی‌گری" بسیج را تخطئه می‌کنند به شدت انتقاد کرد و گفت: «[این افراد] با این اتهامات، دانسته یا ندانسته، خاکریز مستحکمِ بسیج را تضعیف و پروژه‌ی خطرناک نفوذ دشمن را تکمیل می‌کنند.»
پروژه "نفوذ" با اسم رمز سرکوب؟
پس از اولین اظهارت علی خامنه‌ای در مورد "خطر نفوذ دشمن" فشار به فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران افزایش یافت و تعدادی از روزنامه‌نگاران با اتهام "عضویت در شبکه نفوذ" بازداشت شدند.
خبرگزاری فارس، ۱۲ آبان از بازداشت پنج روزنامه‌نگار خبر داد و نوشت: «با تلاش سربازان گمنام امام زمان و دستور مقامات قضایی پنج تن از عوامل مرتبط به پروژه نفوذ دشمن در کشور که در مطبوعات فعال بودند بازداشت شدند.»
بیشتر بخوانید: اتهام "وطن‌فروشی ارزی" به روزنامه‌نگاران بازداشتی
ساعاتی پس از این گزارش، سازمان اطلاعات سپاه بیانیه‌ای در باره دستگیری عده‌ای از "شبکه ‌نفوذی دشمن" صادر کرد. در این اطلاعیه آمده که این اقدام پس از "ماه‌ها رصد مستمر اطلاعاتی و اشراف همه‌جانبه به ابعاد فعالیت‌های این شبکه انجام شده است."
به باور ناظران سیاسی، رهبر جمهوری اسلامی در تلاش است تا پس از توافق هسته‌ای میان ایران و غرب و متوقف شدن بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اتمی این کشور، فضای سیاسی داخل را تحت کنترل کامل قرار دهد.
همچنین به نظر می‌رسد که افزایش هشدار در مورد "نفوذ دشمن" و در پی آن بسته‌تر شدن فضای سیاسی در ایران به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در چند ماه آینده ارتباط دارد.