پنجشنبه، آبان ۲۸، ۱۳۹۴

همایش دو روزه همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا در آلمان

همایش دو روزه همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا در آلمان

شماری از مقامات بلندپایه دولت ایران در همایش همکاری‌های اقتصادی ایران و اروپا در فرانکفورت شرکت کردند. رئیس ‌بانک مرکزی ایران در این همایش از آغاز اصلاحاتی در نظام بانکی ایران برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد.
همایش دو روزه روابط اقتصادی ایران و اروپا چهارشنبه و پنج‌شنبه (۱۸ و ۱۹ نوامبر/ ۲۷ و ۲۸ آبان) در شهر فرانکفورت آلمان برگزار شد.
این همایش که به همت گروه مالکی، یک موسسه مالی مستقر در فرانکفورت و شرکت مشاوره اقتصادی فونیکس با حمایت سفارت جمهوری اسلامی در آلمان برگزار شد.
شماری مقامات بلندپایه دولت حسن روحانی از جمله معاون وزیر اقتصاد، قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی در امور بین‌الملل و رئیس‌بانک مرکزی ایران به این همایش دو روزه دعوت شده بودند.
ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران در این همایش بر تمرکز بانک مرکزی ایران به بازگشت نظام بانکی این کشور به بازارهای مالی جهانی تأکید کرد و گفت: «در این زمینه، به همکاری میان بانک های ایرانی و اروپایی توجهی ویژه خواهد شد.»
او در ادامه افزود که ایران قصد دارد پس از تعلیق تحریم‌ها همکاری‌های بانکی خود را در سطح بین‌المللی گسترش دهد. سیف افزود: «باور داریم که تنها روابط کوتاه مدت میان ایران و شرکای بین‌المللی سودمند نخواهد بود و داشتن یک چشم‌انداز بلندمدت برای سرمایه‌گذاری در بخش بانکی ایران ضروری است.»
رئیس بانک مرکزی ایران از علاقمندی شرکت‌های بین‌المللی به سرمایه‌گذاری در ایران خبر داد و تصریح کرد که بانک مرکزی خود را متعهد به پشتیبانی از سرمایه‌گذاران می‌داند.
او در این مورد افزود: «سرمایه گذاران خارجی فعلا می‌توانند ۱۰۰ درصد از سهام بانک‌ها در مناطق آزاد و ۴۰ درصد از سهام بانک‌ها در دیگر مناطق ایران را در تملک داشته باشند و ایران قصد دارد همکاری برای تاسیس بانک‌های مشترک و فرامرزی را افزایش دهد.»
رئیس بانک مرکزی همچنین از روابط بانکی میان ایران و ۲۷ بانک آلمانی خبر داد و تأکید کرد: «بانک مرکزی ایران اصلاحاتی را برای ثبات مالی، کارآمدی سیاست های پولی و تخصیص موثر منابع در بخش بانکی آغاز کرده است.»
او با اشاره به کاهش تورم در ایران از ۴۰ درصد به ۱۳ درصد افزود: «دولت متعهد به سیاست‌های مالی و پولی منظم‌تر و شفاف‌تر است تا به رشد اقتصاد و کنترل تورم کمک شود.»
رئیس‌بانک مرکزی ایران پیش‌بینی کرد که با اجرای برنامه‌ای پنج ساله، اقتصاد ایران توان رشد سالانه هشت درصد را خواهد داشت.
راه دشوار پیش‌ روی سرمایه‌گذاران خارجی
خوش‌بینی رئیس‌ بانک مرکز ایران به علاقمندی سرمایه‌گذاران خارجی به بازار ایران در حالی است که ورنر شولتسکه، مدیر برنامه‌ریزی‌های مشترک اقتصادی با ایران به انجام رسیدن معامله‌های مهم با ایران را دشوار و نیازمند خلاقیت می‌داند.
ورنر شولتسکه سه هفته پیش به روزنامه روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" گفته بود، با توجه به خوش‌بینی‌های موجود تا امضای قراردادهای بزرگ میان شرکت‌های آلمانی با طرف‌های ایرانی راه دراز و دشواری پیش رو است.
رئیس پیشین هیئت مدیره انجمن خاورمیانه و خاور نزدیک اعتقاد دارد، تا زمانی که منبع تأمین مالی پروژه‌های جدید مشخص نشود، امیدواری نسبت به بستن قراردادهای بزرگ و سریع توهمی بیش نخواهد بود.
او می‌افزاید در حال حاضر ایران منابع مالی لازم را در اختیار ندارد و بانک‌های غربی نیز آماده مشارکت در پروژه‌های این کشور نیستند. به گفته‌ی شولتسکه برای ارسال کالا و تجهیزات آلمانی به ایران دو طرف باید تا زمان مشخص شدن تکلیف منبع تأمین مالی پروژه‌ها تحمل داشته باشند.
بیشتر بخوانید: راه پردست‌انداز گسترش سریع روابط اقتصادی ایران و آلمان
با این حال فعالان اقتصادی آلمان مایل به افزایش همکاری‌های خود با ایران هستند. اتحادیه اقتصادی ایالت بایرن حتی یک دفتر در تهران تأسیس کرده است. اتحادیه اقتصادی بایرن قرار است در آینده در کنار فعالیت‌های اقتصادی در تهران، خدمات آموزشی شغلی نیز به متقاضیان ارائه دهد.
به نوشته وبسایت رادیو بایرن، در عرض ده سال گذشته همکاری‌های تنگاتنگی در زمینه تبادل دانشجو میان ایران با دانشگاه وورتسبورگ وجود داشته که این همکاری‌ها قرار است در آینده گسترش یابند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر