«بدهکاران بانکی با اظهار ورشکستگی از بازپرداخت اقساط طفره میروند»
دادستان کل کشور میگوید، برخی بدهکاران بانکی اظهار ورشکستگی میکنند تا
اقساط بانکیشان را نپردازند. پیش از این بانک مرکزی اسامی ۵۷۰ نفر را به
عنوان بدهکار بانکی، به قوه قضائیه معرفی کرده بود.
دادستان تهران از مدیران عامل بانکها خواسته که اسناد و مشخصات دقیقتری
چون میزان تسهیلات و معوقهها و وثایق ۵۷۰ بدهکار بزرگ بانکی به قوه قضائیه
ارائه شود. او گفته که برخی از افراد بدهکار بانکی اظهار ورشکستگی میکنند
تا از بازپرداخت اقساط طفره بروند.رئیسی میگوید برخی بدهکاران، از طریق مراجع قضایی به دنبال گرفتن حکم ورشکستگی هستند تا از این طریق پوششی برای باز پس ندادن اقساط ایجاد کنند. به گفته او دستگاه قضایی در تلاش برای متوقف کردن این روند است.
خبرگزاری مهر در گزارشی از دیدار دادستان کل کشور با مدیران عامل بانکهای کشور خبر داده و نوشته که دادستان در این جلسه تاکید کرده که موسسات مالی غیر مجاز باید خودشان را با نظام پولی و بانکی ایران در چارچوب قوانین بانک مرکزی، تطبیق دهند. او هشدار داده موسساتی که خودشان را با این مقررات تطبیق ندهند، باید تعطیل شوند و هیچ راه سومی برای آنها وجود نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید: هشدار قوه قضائیه به ۵۰۰ شرکت تعاونی اعتباری غیرمجاز
اعلام اسامی بدهکاران بانکی همواره محور یکی از صحبتهای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران بود. او بارها در سخنرانیهایش با اشاره به میزان بالای بدهی برخی بدهکاران بانکی به افشاگری اسامی آنان تهدید میکرد. با این وجود در دولت او هرگز اسامی بدهکاران اعلام نشد. با پایان یافتن دوره دولت احمدی نژاد، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرد که دولت دهم ۱۸۳ هزار میلیارد تومان بدهی برای دولت روحانی به جای گذاشته است.
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت هم به خبرآنلاین گفته که دولت روحانی ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد.
به اعتقاد دادستان کل کشور، موسسات مالی غیرمجاز تاکنون خسارت زیادی به نظام بانکی کشور وارد کردهاند و خود را مکلف نمیدانند که در چارچوب و مقررات بانکی عمل کنند. او ساماندهی نظام پولی و بانکی را در گرو ساماندهی وضع موسسات پولی و اعتباری ارزیابی کرده است.
رئیسی درباره بررسی پرونده بدهکاران بزرگ بانکی میگوید، ابتدا باید مشخص شود که فرد تسهیلات را برای چه موضوعی میخواسته و بعد آیا اعتبارسنجی شده و آیا ضامن وی نیز اعتبارسنجی شده یا خیر. به گفته او بانکها هم پذیرفتهاند که در برخی موارد، وثایق به طور دقیق ارزیابی و یا اعتبارسنجی نشده و یا ممکن است فرد پول را برای تولید گرفته و برای غیرتولید هزینه کرده است.
پیش از این هم محمد جلیلی، مدیرعامل شرکت رتبهبندی و اعتبارسنجی مشتریان بانکها گفته بود برخی مشتریان بانک ۳۰۰ بار از بانکها و یا موسسات مالی وام گرفتهاند.
عبدالناصر همتی، رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی گفته "در مدتی که آقای رئیسی مسائل ما را پیگیری میکند، خیلی از مشکلات بانکها حل شده است".
بیشتر بخوانید: مقام بانکی ایران: برخی در طول ۵ سال ۳۰۰ بار وام گرفتهاند
وضعیت بدهی دولت به بانکها، بخش خصوصی و پیمانکاران نگرانکننده است و بدهی دولت تاثیر زیادی بر رشد اقتصادی و توانایی دولت برای ایفای تعهداتش خواهد داشت و در عین حال بیانضباطی مالی را دامن میزند. کارشناسان معتقدند، بدهی دولت بودجه یک کشور را تحت فشار قرار میدهد و خاصیت شکنندهای به خود میگیرد که میتواند بخش وسیعی از اقتصاد و سیاستهای دولت را تحت تاثیر قرار دهد.
کارشناسان میگویند شبکه بانکی، تسهیلاتگیرندگان و دولت را گرفتار کرده و همین موضوع اجازه و امکان بازگشت رونق را نمیدهد.
مصطفی افضلی فرد، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس چندی پیش گفته بود که حدود ۱۱۸۰ میلیارد ریال از معوقات بانکی پرداخت شده و حدود ۱۲۰هزار میلیارد تومان بدهی بانکی هم باید تا پایان تیرماه سال آینده تادیه شوند. بانک مرکزی پیش از این میزان بدهیهای معوقه را ۱۶۶ هزار میلیارد تومان و برابر با ۱۶ برابر پولهای بلوکه شده ایران اعلام کرده بود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر