شنبه، دی ۱۱، ۱۳۹۵

دیدار رئیس دفتر روحانی با "گورخواب‌ها" و حملات سیاسی مخالفان دولت

دیدار رئیس دفتر روحانی با "گورخواب‌ها" و حملات سیاسی مخالفان دولت

mediaعکس از توئیتر: محمد نهاوندیان در دیدار از مرکز نگهداری-درمانی اخوان
روز جمعه ١٠ دی/٣٠ دسامبر، محمد نهاوندیان، رئیس دفتر حسن روحانی، به دیدار "گورخواب‌ها"ی گورستان "شهریار" رفت. او تأکید کرد که این دیدار به دستور رئیس جمهوری صورت گرفته است. او ابراز امیدواری کرد که هرچه زودتر مراکز بیشتری برای بی‌خانمان‌ها تأسیس شود.
 در انتقادهایی تند از حسن روحانی، سید محمد حسینی که در دولت محمود احمدی‌نژاد وزارت ارشاد را به عهده داشت، گفت: «در جامعه اسلامی شنیدن چنین اخباری (در بارۀ گورخواب‌ها) واقعا دردناک و غیر قابل قبول است ولو اینکه محدود باشد».
وی افزود: «این مسئولیت بر عهده دولت است... در گذشته کارتن‌خواب‌هایی در تهران داشتیم که با همکاری نهادها از جمله شهرداری سامان داده شد و مسئله تا حدود زیادی برطرف شد».
حسینی که صریحاً از کارنامۀ احمدی نژاد دفاع می‌کرد، با اشاره به ابراز نظر حسن روحانی در این ماجرا گفت: «اینکه رئیس‌جمهور در یک موضع احساسی و عاطفی موضوع را بیان می‌کند نمی‌تواند قابل قبول باشد».

حسینی با دفاع از طرح "مسکن مهر" که در زمان احمدی‌نژاد اجرا شد گفت: «امروز مشاهده می‌کنیم یک طرح موفقی به نام مسکن مهر مورد استهزاء برخی دولتمردان قرار می‌گیرد و مزخرف خوانده می‌شود... کسی که خود در خانۀ دوهزار متری در لواسان زندگی می‌کند و به هر موقعیتی دست پیدا کرده - از جمله اینکه در انگلیس مدرک گرفته – و حالا اینگونه بی‌اعتنا به موضوعی مانند مسکن مهر برخورد می‌کند، معلوم می‌شود نگران وضعیت محرومان جامعه نیست».
او افزود: «اینها اگر می‌توانستند همین یارانه‌ها را نیز حذف می‌کردند».
وزیر سابق ارشاد افزود «اگر مقداری در حقوق‌های نجومی صرفه‌جویی شود مشکل این گورخواب‌ها و کارتن‌خواب‌ها حل می‌شود».

همچنین حجت‌الإسلام حمید رسایی، نمایندۀ پیشین مجلس و از طرفداران قدیمی احمدی‌نژاد، در همایشی که دربارۀ نهم دی برگزار شد گفت: «نمی‌شود کسی هم دلش برای کارتن‌خواب‌ها بسوزد و هم برای "نجومی‌بگیران"»...

در نماز جمعۀ تهران نیز موحدی کرمانی گفت که بودجۀ مملکت نباید دست عده‌ای باشد  که «حقوق‌های نجومی» می‌گیرند.

طرح‌های اصلی دولت ایران به بخش اقتصادی سپاه پاسداران واگذار شد

طرح‌های اصلی دولت ایران به بخش اقتصادی سپاه پاسداران واگذار شد

mediaبازدید حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دولت حسن روحانی از نمایشگاه "اقتدار سپاه در عرصه سازندگی" که در تهران برگزارشد.ISNA
حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دولت حسن روحانی، اعلام کرد که هم‌اکنون «طرح‌های اصلی دولت در بخش‌های نفت، گاز، پتروشیمی، حمل و نقل، سدها، انتقال آب و حتی در حوزه مخابرات و آی تی» در اختیار قرارگاه خاتم النبیاء، وابسته به سپاه پاسداران است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا"، حسین دهقان که روز پنج‌شنبه ٩ دی‌ماه/ ٢٩ دسامبر، از نمایشگاه "اقتدار سپاه در عرصه سازندگی" در تهران بازدید می‌کرد، اضافه کرد: «تا پایان امسال مسئولیت بیش از 50 طرح تأثیرگذار در اقتصاد ملی برعهده قرارگاه خاتم‌الانبیاء گذاشته است».
روزنامه "شرق" چاپ تهران نیز در شماره روز شنبه ١١ دی، در گزارشی با عنوان «همه‌چيز درباره قرارگاه خاتم»، نوشت که قرارگاه خاتم الانبیاء «بزرگ‌ترین پیمانکار غیردولتی ایران» است. بر اساس این گزارش، در حالی که محمدباقر قالبیاف، شهردار تهران از فرماندهان پیشین قرارگاه خاتم‌الانبیاء است، ساخت برخی پل‌ها و پروژه‌های عمرانی تهران نیز به این قرارگاه یا یکی از گروه‌های زیرمجموعه آن واگذار شده است.
"قرارگاه سازندگی قائم"، "قرارگاه سازندگی نوح"، "قرارگاه سازندگی کربلا" و "قرارگاه سازندگی کوثر"، از زیرمجموعه‌های "قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا" هستند. "قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء" یک سال پس از پایان جنگ، یعنی سال ١٣٦٨ پس از درگذشت آیت الله خمینی و با دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شد.این قرارگاه از زیرمجموعه‌های سپاه پاسداران محسوب و فرمانده آن از سوی فرمانده کل سپاه تعیین می‌شود.
روزنامه "شرق"، در گزارش خود تأکید کرده که نخستین فعالیت‌های اقتصادی این قرارگاه در دوران ریاست‌جمهوری اکبر هاشمی ‌رفسنجانی رخ داد.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جریان بازدید از نمایشگاه "اقتدار سپاه در عرصه سازندگی"، تعداد افرادی را که به‌طور مستقیم در پروژه‌های قرارگاه مشغول کار هستند، «حدود ١٦٠‌هزار نفر» اعلام کرد.

بانک مرکزی بر خرید و فروش کلان ارز نظارت می‌کند

بانک مرکزی بر خرید و فروش کلان ارز نظارت می‌کند

بانک مرکزی برای مقابله با فعالیت‌های سوداگرانه نظارت موثر بر بازار ارز را تقویت می‌کند.
بهای هر دلار آمریکا در بازارهای آزاد ایران در روزهای پایانی هفته گذشته اندکی کاهش یافت اما هنوز از مرز ۴ هزار تومان پائین‌تر نرفته است.
فرشاد حیدری، معاون نظارتی بانک مرکزی جمعه دهم دی ماه اعلام کرد: «مولفه‌های اقتصاد کلان کشور طی سال‌جاری، مثبت ارزیابی می‌شود و براساس شاخص‌های اقتصاد کلان کشور، قیمت برابری ریال در مقابل سایر ارزها نباید از نوسان شدید روزهای اخیر برخوردار باشد، بنابراین نوسانات هفته‌های اخیر عمدتاً با مقاصد سوداگرانه ایجاد شده است.»
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، حیدری خاطر نشان کرد که برای مقابله با فعالیت‌های سوداگرانه راهکارهایی در دستور کار قرار گرفته تا نظارت موثر بر بازار ارز تقویت شود.
بیشتر بخوانید:گمانه‌زنی درباره علت عبور بهای دلار از مرز ۴ هزار تومان
افزایش نظارت بر معامله ارز
معاون نظارتی بانک مرکزی می‌گوید صرافی‌ها باید تمام عملیات خرید و فروش ارز خود را در سامانه‌ی اینترنتی "سنا" که این بانک به همین منظور راه‌اندازی کرده ثبت کنند.
او همچنین خبر داد که در نامه‌ای به فرمانده نیروی انتظامی نام صرافی‌های غیرمجاز اعلام شده تا با آنها مطابق قانون برخورد شود.
حیدری افزود: «در نظارت‌های به عمل آمده از سوی بانک مرکزی و نیز پایش عملیات خرید و فروش، اسامی اشخاصی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم عملیات خرید و فروش عمده ارز را انجام می‌دهند، به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال و حسب مورد، پس از رسیدگی، برگه تشخیص مالیات برای آنها صادر می‌شود.»
ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی اعتقاد دارد روند صعودی بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران پایدار نیست و "بیشتر ناشی از تلفیق شوک انتظاری با تقاضای فصلی ارزها در پایان سال میلادی" است.
بیشتر بخوانید:وعده جدید بانک مرکزی برای تک نرخی شدن ارز
دی ماه، ماه اوج گرفتن قیمت دلار
غلامعلی کامیاب، معاون ارزی بانک مرکزی چندی پیش گفته بود که روند نوسان بهای ارز در سه سال گذشته نشان می‌دهد که افزایش قیمت‌ها در فصل پائیز غیرعادی نیست.
بهای ارز آزاد پس از یک دوره نسبتا طولانی ثبات، از نیمه دوم آبان ماه امسال رو به افزایش گذشت. این روند در ماه آذر شتاب گرفت و در هفته اول دی‌ماه نیز رکوردهای جدیدی به ثبت رسید.
بی‌نظمی شرکت‌های پتروشیمی در ارائه ارز حاصل از صادرات به بازار، خریدها و تسویه حساب‌های آخر سال میلادی برخی شرکت‌ها و افزایش تقاضا برای ارز مسافرتی از علت‌های اصلی افزایش قیمت‌ها عنوان می‌شود.
برخی کارشناسان و شماری از مقام‌های بانک مرکزی پیش‌بینی کرده‌اند با آغاز سال نو میلادی التهاب بازار فروکش کند و قیمت‌ها روندی نزولی طی کنند.
در این میان انتقادهایی نیز نسبت به عملکرد بانک مرکزی در مهار نوسان‌های دو ماه گذشته در بازار ارز مطرح شده و عده‌ای انگیزه افزایش بهای دلار را سیاسی ارزیابی کرده‌اند.
پیش‌بینی کاهش بهای ارز
اکبر ترکان، مشاور عالی رئیس جمهور دهم دی ماه با تاکید بر این که علت افزایش قیمت دلار را سیاسی نمی‌داند به خبرگزاری ایلنا گفت: «افزایش نرخ دلار در بازار عامل و بحث اقتصادی دارد و باید در ابعاد اقتصادی این موضوع را بررسی کرد.»
صمد کریمی، مدیر اداره صادرات بانک مرکزی می‌گوید تجارت غیررسمی و قاچاق کالا گرچه کاهش یافته اما همچنان حجم بالایی دارد و "تکانه‌های زیادی به نرخ ارز وارد می‌کند".
کریمی نهم دی ماه به خبرگزاری تسنیم گفت: «اوج قیمت ارز، در ماه دی است ، پارسال ۲۱ دی بود و امسال هم اوج قیمت در ماه دی است، البته در پایان سال میلادی تقاضای تجاری به شدت افزایش می‌یابد و تسویه‌های بنگاه‌های اقتصادی در این زمان است که به افزایش تقاضا و بیشتر شدن نوسان نرخ ارز کمک می‌کند.»
او پیش‌بینی می‌کند با توجه به افزایش عرضه ارز به بازار توسط بانک مرکزی و صادرکنندگان غیرنفتی به ویژه شرکت‌های عمده پتروشیمی، تا پایان سال نوسان‌های شدید کنترل شود و روند نزولی قیمت ارزهای مهم خارجی که از چند روز پیش آغاز شده ادامه یابد.
default

بازار سیاه در ایران؛ از تجارت سکس تا فروش تخمک

مطهری: فیلتر توییتر و فیس‌بوک می‌تواند برداشته شود

مطهری: فیلتر توییتر و فیس‌بوک می‌تواند برداشته شود

علی مطهری، نایب رئیس مجلس می‌گوید فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی توییتر و فیس‌بوک به ناآرامی‌های سال ۸۸ مربوط است و اکنون دیگر مشکلی بابت استفاده از این شبکه‌ها وجود ندارد.
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز شنبه (۱۱ دی/ ۳۱ دسامبر) درباره تداوم فیلترینگ برخی شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توییتر به "خبرگزاری خانه ملت" گفت، فیلتر این شبکه‌ها، امری موقت و مربوط به همان زمانی است که فیلتر شده‌اند.
او افزود: «با توجه به اینکه فیلتر این شبکه‌ها پس از ناآرامی‌های سال ۸۸ اتفاق افتاد، برداشت من این است که چنین تصمیمی برای همان دوره است و دیگر مشکلی بابت استفاده از این شبکه‌ها وجود ندارد.»
فیلترینگ اینترنت و وبسایت‌های مغایر با دیدگاه‌ها و سیاست‌های حکومت جمهوری اسلامی در ایران از سال ۱۳۸۰ و با تصویب "شورای عالی انقلاب فرهنگی" آغاز شد. با روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد، وزیر ارشاد او، صفار هرندی، با تنظیم و اجرای مقررات "سامان‌دهی فعالیت سایت‌های اینترنتی" سانسور فضای مجازی را گسترش داد. در سال ۱۳۸۸ و با آغاز ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری، فیلترینگ اینترنت، به ویژه شبکه‌های اجتماعی تاثیرگذاری مانند  فیس‌بوک و توییتر تشدید شد.
بیشتر بخوانید: اینترنت در ایران به شرط فیلترشکن
علی مطهری می‌گوید اکنون دیگر مشکلی برای استفاده همگان از فیس‌بوک و توییتر وجود ندارد و این فیلتر می‌تواند برای همه مردم برداشته شود. ضمن آنکه به گفته او، دفتر رهبری و بسیاری از اعضای کابینه و مقام‌های کشور در این شبکه‌ها عضویت دارند.
این نماینده مجلس می‌افزاید: «البته راه حل اساسی  این است که شبکه ملی اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی داخلی زودتر راه‌اندازی شود و در اختیار قرار گرفتن خدمات شبکه‌های داخلی با سرعت بسیار زیاد و ارزان قیمت باشد تا مردم به شبکه‌های اجتماعی خارجی مراجعه نکنند یا کمتر مراجعه کنند.»
قوه قضاییه نمی‌تواند مانع شود
علی مطهری خواستار آن شده که کارگروه تعیین مصادیق جرایم رایانه‌ای درباره فیلترینگ فیس‌بوک و توییتر بررسی مجدد انجام دهد. او درباره سخنان معاون قضایی دادستان کل کشور مبنی بر اینکه توییتر به هیچ وجه رفع فیلتر نمی‌شود، گفته مرجع رسیدگی به این موضوع همان کارگروه است و اگر اینها رفع ممنوعیت کنند، قوه قضاییه نمی‌تواند مانع شود.
بیشتر بخوانید: ایران بار دیگر در فهرست بزرگ‌ترین دشمنان اینترنت
علی مطهری هم‌چنین خواستار بررسی مجدد قانون ممنوعیت استفاده از ماهواره شده است زیرا به گفته او "فلسفه صدور این احکام یا وضع این قوانین شرایط خاص بوده و اکنون که آن شرایط از بین رفته، باید بازنگری شود".
نایب رئیس مجلس افزود: «این که بخواهیم همه رسانه‌ها را ممنوع کنیم و مردم فقط از یک کانال و رسانه اطلاعات دریافت کنند همان روش حکومت‌های کمونیستی است که مردم فقط از یک رادیوی تک موج اطلاعات دریافت می‌کردند و دیدیم که نتوانستند آن ساختار را حفظ کنند.»
مطهری می‌گوید: «ما باید رشد اجتماعی و سیاسی مردم را بالا ببریم به طوری که با وجود رسانه‌های مختلف، مردم قدرت تشخیص حق از باطل را داشته باشند و فریب دشمنان انقلاب اسلامی را نخورند، یا با وجود آزادی ماهواره، به دلیل خطراتش از آن استفاده نکنند.»
در ایران آمار دقیقی درباره تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد. تخمین زده می‌شود که حدود ۳۰ میلیون ایرانی در شبکه‌ها و پیام‌رسان‌های اجتماعی عضو هستند. در میان شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توییتر، و در میان پیام‌رسان‌ها، تلگرام محبوب ایرانی‌هاست. اکثر کاربران ایرانی با گوشی‌های تلفن به این شبکه‌ها وصل هستند.
default

عکس‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی ایرانیان دست به دست می‌شوند

نامه یک نماینده به لاریجانی درباره دو زندانی سیاسی

نامه یک نماینده به لاریجانی درباره دو زندانی سیاسی

الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی به مطالبات دو زندانی سیاسی و دستور سریع برای جلوگیری از به خطر افتادن جان آنها به خاطر اعتصاب غذا شد.
الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز شنبه (۱۱ دی / ۳۱ دسامبر) در نامه‌ای به صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه نوشت، جان و سلامتی آرش صادقی و علی شریعتی، دو زندانی سیاسی، در اثر اعتصاب غذا به خطر افتاده و باید به مطالبات این دو نفر رسیدگی شود.
حضرتی در نامه خود به لاریجانی نوشت: «همچنان که مطلعید قانون جرم سیاسی بسیار دیرهنگام به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و متاسفانه هنوز درباره هیچ کسی هم اجرایی نشده است. نتیجه چنین عملکردی این است که اکنون کسانی که در واقع مجرم سیاسی محسوب می‌شوند به عنوان متهم امنیتی محاکمه شده و در زندان به سر می‌برند.»
آقای حضرتی می‌گوید، این افراد مطابق قانون اساسی از حقوق مسلم خودشان محروم شده‌اند و اکنون در شرایطی در زندان به سر می‌برند که حق آنان ضایع شده است. برای جبران این حق ضایع شده مناسب است که محاکمات آنان تجدید شده و در مجازات آنان تخفیف اعمال شود.
بیشتر بخوانید: اعتصاب غذا در اوین و کرج؛ وضعیت نگران‌کننده زندانیان سیاسی
به گفته این نماینده مجلس، متاسفانه بی‌توجهی به مطالبات قانونی این زندانیان منجر به این شده است که برخی از آنان دست به اعتصاب غذا بزنند تا درخواست آنان شنیده شود؛ یعنی با به خطر انداختن جان و سلامتی خود به وضعیت موجود اعتراض کرده‌اند.
نماینده تهران در مجلس در ادامه نامه خود به رئیس قوه قضاییه آورده است: «از آنجا که قوه قضاییه و مسئولان زندان ضامن حفظ سلامتی زندانیان هستند بجاست دستور مقتضی برای رسیدگی به مطالبات دو تن از زندانیان سیاسی که دست به اعتصاب غذا زده‌اند (آقایان آرش صادقی و علی شریعتی) صادر شود تا آسیبی به آنان وارد نشود و اگر حقی از آنان ضایع شده، اعاده گردد.»
نیم میلیون توییت برای نجات آرش صادقی
آرش صادقی به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز به ۱۵ سال زندان محکوم و از روز ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ برای تحمل حکم زندان خود به اوین منتقل شد. علاوه بر این، گلرخ ابراهیمی، همسر آرش صادقی نیز به شش سال زندان محکوم شده و از روز سوم آبان ۱۳۹۵ بازداشت و به اوین منتقل شده است.
آرش صادقی حکم شش سال زندان برای همسرش را غیرقانونی خوانده و در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده همسرش و حکم  زندان او، از ۷۰ روز پیش اعتصاب غذا کرده است.
بیشتر بخوانید: اعتراض عفو بین‌الملل به حکم گلرخ ابراهیمی ایرایی
در روزهای گزارش‌هایی از وخامت حال آقای صادقی انتشار یافت و شماری از فعالان مدنی و خانواده‌های زندانیان سیاسی خواستار پایان دادن به اعتصاب غذای او شدند. با این‌حال اعتصاب غذای او ادامه دارد و وضعیت سلامتی‌اش روز به روز نگران‌کننده‌تر شده است.
روز جمعه (۳۰ دسامبر ۲۰۱۶) کاربران شبکه اجتماعی توییتر برای نجات جان آرش صادقی "توفان" توییتری به راه انداختند که برای مدتی اولین ترند جهانی در شبکه توییتر بود. در این توفان توییتری، کاربران ایرانی و غیرایرانی شبکه توییتر، در بیش از نیم میلیون توییت، خواستار نجات جان آرش صادقی شدند.
علاوه بر آرش صادقی، علی شریعتی، سعید شیرزاد و نزار زکا، شهروند لبنانی زندانی در اوین نیز در اعتصاب غذا به‌سر می‌برند. مرتضی مرادپور از فعالان مدنی تبریز نیز که بیش از ۶۰ روز اعتصاب غذا کرده بود روز پنجشنبه (۲۹ دسامبر) از زندان تبریز آزاد شد.

طالبان افغانستان اسنادی از روابط خود با روسیه و ایران را منتشر کرد

طالبان افغانستان اسنادی از روابط خود با روسیه و ایران را منتشر کرد
 
رهبرانی از طالبان افغانستان
گروه «طالبان افغانستان» با انتشار اسنادی، از روابط خود با روسیه و ایران، پرده برداشت و اعلام کرد که این روابط نشان دهنده «به رسمیت شناختن مشروعیت» گروه و «موفقیت دیپلماتیک» آن است.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، گروه طالبان این اسناد را طی ۲۴ ساعت گذشته، در سایت رسمی خود منتشر کرد.
گروه طالبان افغانستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آنچه ما را خشنود می‌کند این است که می‌بینیم کشورهای منطقه، به این درک می‌رسند که امارت اسلامی افغانستان (طالبان) یک نیروی سیاسی و نظامی است».
این بیانیه افزوده است: «موضع طالبان و فعالیت‌هایش، بازتاب انقلاب مردمی علیه اشغالگری خارجی است و در پی آسیب رساندن به کشورهای دیگر نیست».
با توجه به اینکه تاسیس طالبان و جنگ‌های این گروه پیش از حمله سال ۲۰۰۱ آمریکا به افغانستان بوده که به سرنگونی نظام طالبان انجامید، مشخص نیست منظور از «اشغالگری خارجی» در این بیانیه، چیست.
شایان ذکر است که اعضایی در مجلس سنای آمریکا، پیش از این ایران و روسیه را به پشتیبانی از گروه طالبان متهم کرده بودند.
جان نیکولسون فرمانده نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هم ایران و مسکو را به «تلاش برای برهم زدن ثبات افغانستان از راه تماس با گروه طالبان» متهم کرد.
اوایل دسامبر، الکساندر مانتنسکی سفیر روسیه در کابل پایتخت افغانستان گفته بود که کشورش در حال تماس با طالبان برای تحقیق امنیت در آسیای میانه است.
او همچنین افزود: «کشورهایی همچون ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، آلمان، ایتالیا، ایران، پاکستان و چین هم با گروه طالبان در تماس هستند».
محمد رضا بهرامی سفیر ایران در افغانستان هم وجود تماس هایى میان تهران و گروه «طالبان» را تایید کرد و هدف از آن را «کنترل و اشراف اطلاعاتی» خواند.

هاشمی رفسنجانی خواستار تغییر قانون اساسی ایران شد

هاشمی رفسنجانی خواستار تغییر قانون اساسی ایران شد
 
اکبر هاشمی رفسنجانی (آرشیوی)
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، خواستار تغییر قانون اساسی این کشور شد.
به گزارش خبزگرای ایسنا، رفسنجانی عصر جمعه ۳۰ دسامبر. طی سخنانی در مراسم گرامیداشت چهلمین روز درگذشت موسوی اردبیلی، از مراجع شیعه در قم و رئیس دستگاه قضایی ایران در بیش از دو دهه گذشته، این خواسته را مطرح کرد.
هاشمی رفسنجانی در این باره گفت: «کار قانون اساسی خیلی مهم بود البته حقوقدانان متنی آماده کرده بودند که وقتی به شورای انقلاب آمد کار سختی بود و شورای انقلاب با دقت بررسی کرد و آنچنان اصلاح شد که مرجع هیچ اشکالی نگرفتند و آن را تأیید کردند».
او ادامه داد: «موسوی اردبیلی آنجا هم نقش مهمی داشت. حقیقتا قانون خوبی است اما بعد از مدتی همه قانون‌های اساسی دنیا تغییر می‌کند و ما هم باید این کار را بکنیم».
قانون اساسی که پس از پیروزی انقلاب ایران توسط مجلس خبرگان قانون اساسی تدوین و طی رفراندومی تصویب شده بود، حدود ۱۳ سال پس از آن یک بار اصلاح شد.
در تغییر قانون اساسی ایران مواردی گنجانده شد از جمله اینکه شرط مرجعیت برای رهبری حذف شد. یا اینکه «مجمع تشخیص مصلحت نظام» به نهادی مندرج در قانون اساسی تبدیل شد.
هاشمی رفسنجانی در سخنرانی خود مشخص نکرد که خواهان چه تغییراتی در قانون اساسی است.

جمعه، دی ۱۰، ۱۳۹۵

ترامپ: توافق هسته‌ای با ایران، آغازگر پایان دوستی با اسرائیل بوده است

ترامپ: توافق هسته‌ای با ایران، آغازگر پایان دوستی با اسرائیل بوده است

mediaدونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا در "پام بیچ" در ایالت کالیفرنیا. ٨ دی/ ٢٨ دسامبر ٢٠۱۶REUTERS/Jonathan Ernst
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، چهارشنبه ٨ دی/ ٢٨ دسامبر، در توییتر خود باراک اوباما را متهم به سخنان و اقدامات تنش‌آفرین کرد و نوشت که دولت کنونی آمریکا با ایجاد موانع، دوره انتقالی را با مشکلاتی روبرو ساخته است. دونالد ترامپ نوشت که نمی‌تواند اجازه دهد که با اسرائیل با تحقیر و بی‌احترامی رفتار شود، چون اسرائیل زمانی دوست بزرگ آمریکا بوده است.
در این توئیتر، ترامپ خطاب به اسرائیل نوشته که «قوی» باشد تا به زودی دوران او آغاز شود.
در این رابطه او با کنایه به رویکرد سیاسی دولت اوباما در قبال اسرائیل نوشته: پایان این دوستی (با اسرائیل)، با توافق هسته‌ای با ایران آغاز شده است. او از اسرائیل خواسته تا قوی باشد، زیرا بیستم ژانویه به‌سرعت فرا می‌رسد.
در واقع اشاره ترامپ به قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد است که در آن شهرک‌سازی‌های اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی محکوم و خواهان توقف شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری شده است.
یادآورمی‌شویم، آمریکا که از سال ۱۹۷۹ در حمایت بدون قید و شرط از اسرائیل همواره قطعنامه‌های علیه اسرائیل را وتو می‌کرد، برای نخستین بار به این قطعنامه رأی ممتنع داد و این قطعنامه تاریخی با اتفاق ۱۴ رأی مثبت دیگر اعضای شورای امنیت، تصویب شد.

امام جمعۀ تهران برجام و "فتنۀ ٨٨" را نتیجۀ گول خوردن مسئولان از آمریکا دانست

امام جمعۀ تهران برجام و "فتنۀ ٨٨" را نتیجۀ گول خوردن مسئولان از آمریکا دانست

mediaآیت الله موحدی کرمانیمهر
از نظر آیت‌الله موحدی کرمانی، خطیب نماز جمعۀ تهران، در وقایع بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ١٣٨٨ و همچنین در توافق اتمی، کسانی فریب آمریکا را خوردند. او سؤال کرد که مسئولان به چه دلیل تذکرات آیت‌الله خامنه‌ای را در مورد برجام جدی نگرفتند؟
در نماز جمعۀ تهران که روز ١٠ دی/٣٠ دسامبر برگزار شد، آیت‌الله موحدی کرمانی بخش بزرگی از سخنان خود را به سالگرد ٩ دی و "فتنۀ ٨٨" اختصاص داد. او نهم دی را "روز بیداری عده‌ای از گول خوردن" دانست و گفت: "متأسفانه کسانی به آتش فتنه دامن زدند که سوابق خوبی در انقلاب داشتند و همین امر خطر را دوچندان کرد و ناآگاهان را گول زد".
موحدی کرمانی به طور غیرمستقیم بحران سال ٨٨ را با توافق اتمی مقایسه کرد و با اشاره به نقض برجام از سوی آمریکایی‌ها گفت: "رهبر انقلاب از همان روز اول می‌فرمودند «من خوشبین نیستم». چرا مسئولین این سخن را جدی نگرفتند؟"
او افزود: «الحمدالله بعضی از مسئولین رسماً عذرخواهی کردند و گفتند ما گول وزیر خارجه آمریکا را خورده‌ایم. انشاءالله دیگر مسئولی در نظام ما نباشد که گول آمریکا را بخورد... امیدواریم مسئولی نباشد که هنوز به آمریکا دلبسته و امید داشته باشد".
موحدی کرمای خطبۀ دوم خود را با دشنام به "آل سعود" و تبریک "پیروزی حلب" به پایان برد.
حجت‌الإسلام حمید رسایی، نمایندۀ پیشین مجلس و طرفدار محمود احمدی‌نژاد که اینک هفته‌نامه‌ای را به اسم «٩ دی» منتشر می‌کند، صریحاً گفته است که "برجام ادامۀ فتنه ٨٨ است".

راهکار اتریش برای بازگرداندن پناهجویان ردشده به کشورهایشان

راهکار اتریش برای بازگرداندن پناهجویان ردشده به کشورهایشان

وزیر امور خارجه‌ی اتریش می‌گوید برای حل مسئله‌ی عدم پذیرش پناهجویانی که درخواست پناهندگی آنان در اروپا رد شده از سوی دولت‌های متبوع‌شان، باید به حربه‌ی تهدید متوسل شد و این کشورها را مجازات‌ اقتصادی کرد.
اتریش کشورهایی را که حاضر به پذیرش شهروندان خود  پس از رد تقاضای پناهندگی آنان در اروپا نیستند را تهدید کرد. سباستین کورتس، وزیر امور خارجه‌ی اتریش، در مصاحبه‌ای با "اشپیگل آنلاین" روز پنجشنبه (۱۹ دسامبر) گفت، اروپا باید از میزان کمک‌های اقتصادی خود به کشورهایی که از پذیرش شهروندانشان سرباز می‌زنند، بکاهد. اشاره‌ی کورتس به کشورهایی است که حاضر به قبول پناهجویانی نیستند که درخواست پناهندگی آنان در کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا رد شده و باید محل اقامت خود را ترک کنند.
بیشتر بخوانید: تصمیم‌های تازه‌ی اروپا برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی
کورتس گفت اغلب این پناهجویان که تقاضایشان رد شده، با ارسال پول برای خانواده‌های خود به رونق اقتصادی کشورهای متبوع‌شان کمک می‌کنند. او این امر را دلیل امتناع رهبران این کشورها در پذیرش شهروندان خود دانست. وزیر امور خارجه‌ی اتریش گفت: «صرف این تهدید باعث می‌شود که این کشورها تغییر عقیده بدهند.»
امنیت مرزهای بیرونی اروپا
سباستین کورتس، هم‌چنین در رابطه با حمله‌ی تروریستی برلین گفت که اروپا باید امنیت مرزهای بیرونی خود را تضمین کند. او گفت: «وقتی ما کنترل نکنیم که چه کسی به اروپا مهاجرت می‌کند و چه کسی در این کشورها اقامت دارد، نمی‌توانیم امنیت برقرار کنیم.»
بیشتر بخوانید: تظاهرات تونسی‌ها علیه بازگشت اسلام‌گرایان به این کشور
وزیر امور خارجه‌ی اتریش، با اشاره به این که پناهجویان را نباید تروریست خواند، یادآور شد که با این‌حال نمی‌توان این احتمال را هم منتفی دانست. او گفت: «من سال‌ها پیش گفته بودم که تروریست‌ها از مسئله‌ی پناهجویان سوءاستفاده می‌کنند. متاسفانه این امر واقعیت پیدا کرد.»
در حمله‌ی برلین، انیس عامری، یک پناهجوی ۲۴ ساله‌ی تونسی روز دوشنبه ۱۹ دسامبر با کامیون به بازار کریسمس نزدیک کلیسای یادبود قیصر ویلهلم در کورفورستندام برلین حمله برد و ۱۲ نفر را کشت و ۴۸ تن را زخمی کرد.
Demo gegen geplante Abschiebung am Frankfurter Flughafen (Getty Images/AFP/D. Roland)

اعتراض به سیاست بازگرداندن پناهجویان افغان

اردوغان در راه استقرار نظام رئیس جمهورمحور در ترکیه

اردوغان در راه استقرار نظام رئیس جمهورمحور در ترکیه

قرار به اصلاح قانون اساسی است؛ اصلاحی که منجر به افزایش قدرت اردوغان در ترکیه می‌شود. نخستین گام مهم در این راستا برداشته شده که پذیرش اصلاح قانون اساسی توسط کمیسیون پارلمانی ترکیه است. حال مجلس ترکیه باید رای بدهد.
اعتراضات شهروندان مخالف این اصلاحات نتیجه‌ای به بار نیاورد. بر اساس خبری که خبرگزاری دولتی ترکیه، آنادولو، منتشر کرده است، حزب عدالت و توسعه ترکیه که حزبی اسلامی و محافظه‌کار است موفق شده نخستین گام را در راستای اجرایی شدن اصلاحات قانون اساسی این کشور بردارد. کمیسیون مسئول تصمیم‌گیری پیرامون اصلاحات قانون اساسی ترکیه، تنها ظرف ۹ روز به برنامه ‌استقرار نظام رئیس جمهورمحور در ترکیه رای مثبت داده است. حال پس از تصویب برنامه حزب عدالت و توسعه در کمیسیون مربوطه، اصلاح قانون اساسی باید در مجلس ترکیه به رای گذاشته شود.
اردوغان با استقرار یک نظام رئیس جمهور محور در ترکیه بر آن است تا بر دامنه قدرت خود بیافزاید. جریان ناسیونالیست افراطی حزب حرکت ملی نیز از تصمیم اردوغان و حزب عدالت و توسعه پشتیبانی کرده است.
بیشتر بخوانید: تغییر قانون اساسی در ترکیه برای تحکیم قدرت اردوغان
اردوغان مایل است که پس از تصویب برنامه اصلاح قانون اساسی کشور در مجلس ترکیه، آن را به رفراندوم عمومی بگذارد. حزب عدالت و توسعه برای آنکه برنامه استقرار نظام رئیس جمهورمحور را به تصویب مجلس ترکیه برساند، نیاز به ۳۳۰ رای از مجموع ۵۵۰ رای مجلس ترکیه دارد. باید یادآور شد که مجموع آرای حزب عدالت و توسعه و همچنین حزب ناسیونالیستی حرکت ملی برای تصویب این برنامه در مجلس ترکیه کفایت می‌کند. زمان ارائه و رای گیری مجلس بر سر برنامه اصلاح قانون اساسی هنوز اعلام نشده است.
افزایش قدرت اردوغان
هسته اصلی رفرم قانون اساسی ترکیه انتقال بیشتر مسئولیت‌های نخست‌وزیر به رئیس جمهور است. در صورت اجرایی شدن این برنامه، قدرت اردوغان افزایش چشمگیری خواهد یافت. تا کنون نقش رئیس جمهور در قانون اساسی ترکیه محدود بوده است. پس از استقرار نظام رئیس جمهور‌محور، نه تنها نقش این نهاد در کل ساختار سیاسی ترکیه افزایش می‌یابد، بلکه از نقش و اهمیت پارلمان ترکیه نیز کاسته خواهد شد.
بیشتر بخوانید: روزگار سخت اقتصاد ترکیه
هر دو حزب اپوزیسیون ترکیه، حزب جمهوریخواه خلق، که یک حزب چپ میانه‌رو است و حزب طرفدار کردهای کشور، یعنی حزب دموکراتیک خلق ‌مخالف اصلاح قانون اساسی و انتقال این همه قدرت به رئیس جمهور هستند. به باور آن‌ها این اقدام به  استقرار یک نظام دیکتاتوری جمهوری‌محور راه می‌برد. لازم به یادآوری است که دولت ترکیه تصمیم دارد رفراندوم مربوط به قانون اساسی ترکیه را در اوایل سال آینده (۲۰۱۷) برگزار کند.
default

گزارش تصویری: تظاهرات موافقان و مخالفان اردوغان در شهر کلن

افزایش تنش در مناسبات آمریکا و روسیه و مواضع ترامپ

افزایش تنش در مناسبات آمریکا و روسیه و مواضع ترامپ

پیامدهای سیاست اوباما در رابطه با تشدید مجازات‌های روسیه تنها به مناسبات بین آمریکا و روسیه محدود نمی‌شود. رویکرد دولت آمریکا در قبال روسیه، تاثیرات جدی بر سیاست داخلی آمریکا نیز دارد.
دونالد ترامپ آشکارا مخالف تشدید مجازات‌های روسیه بوده است. این در حالی است که بسیاری از نمایندگان حزب جمهوریخواه نیز موافق تشدید مجازات‌های روسیه هستند.
تاگس‌شاو، سایت اینترنتی شبکه یک آلمان، با انتشار گزارشی از انزوای ترامپ حتی در بین جمهوریخواهان آمریکا خبر می‌دهد. آشکارا کسانی که از مواضع ترامپ در قبال روسیه دفاع می‌کنند، در خود حزب جمهوریخواه نیز در اقلیت قرار دارند.
در این گزارش آمده که اکثریت جمهوریخواهان خواهان تشدید مجازات و افزایش تحریم‌ها علیه روسیه هستند. و این با سیاستی که ترامپ تاکنون اعلام کرده، بسیار تفاوت دارد.
پیامدهای رفتار سیاسی
دولت اوباما در واکنش به نقش هکرهای روس در کارزار انتخاباتی آمریکا و در واپسین روزهای زمامداری خود اقدام به تشدید مجازات‌های روسیه کرده است. مشاور امنیتی اوباما، لیزا موناکو گفته است فعالیت‌ها و اقدامات هکرهای روسیه نمی‌تواند بدون پیامد بماند و پیامدهای این اقدامات حال متوجه دولت روسیه است.
مشاور امنیتی اوباما گفته است که تشدید مجازات‌های روسیه واکنشی است به فشارها و محدودیت‌هایی که دولت روسیه برای همکاران دولت آمریکا در آن کشور ایجاد کرده و در عین حال پاسخی است به تلاش‌هکرهای آن کشور برای تاثیر نهادن بر انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا.
بیشتر بخوانید: پوتین: روسیه هیچ دیپلمات آمریکایی را اخراج نمی‌کند
در ارتباط با تشدید مجازات‌ها ۳۵ شهروند روس همراه با خانواده‌های‌شان به اتهام جاسوسی می‌باید ظرف ۷۲ ساعت خاک آمریکا را ترک کنند و از آن گذشته، دو موسسه روسی فعال در آمریکا نیز تعطیل شده‌اند و مضاف بر آن‌ها تحریم‌هایی علیه برخی از افراد و سازمان‌ها در روسیه نیز پیش بینی شده است، و از آن جمله علیه همکاران سازمان‌های امنیتی GRU (اداره اصلی اطلاعات روسیه( و FSB (سرویس امنیت فدرال روسیه).
واکنش روسیه و اخراج دیپلمات‌های آمریکایی
مشاور امنیتی اوباما اعلام کرده است که بی تردید تشدید مجازات‌ها علیه روسیه واکنش و پیامدهایی از سوی آن کشور را نیز به دنبال خواهد داشت. اما دولت آمریکا برای مقابله با پیامدهای احتمالی این سیاست آمادگی دارد. نخستین پیامد تشدید مجازات‌ها علیه روسیه، می‌توانست اخراج دیپلمات‌های آمریکا باشد.
خبرگزاری رویترز از مسکو گزارش داده بود که در ادامه تنش در مناسبات سیاسی روسیه با آمریکا، قرار است ۳۵ دیپلمات آمریکایی خاک روسیه را ترک کنند. وزیر امورخارجه روسیه، سرگئی لاوروف نیز از تعطیلی دو دفتر آمریکا در مسکو گزارش داده بود. حال اما ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است که این کشور فعلا هیچ دیپلمات آمریکایی را اخراج نخواهد کرد.
نخست وزیر روسیه، دیمیتری مدودف نیز از سیاست تشدید مجازات‌های روسیه توسط باراک اوباما انتقاد کرده و گفته است که جای بس تاسف دارد که دولت اوباما کار خود را با احیای مناسبات سیاسی بین دو کشور آغاز کرد و حال کار خود را با هیستری ضد روسی به پایان می‌برد.
شکاف در بین جمهوریخواهان
سایت خبری شبکه یک آلمان در گزارش خود به پیامدهای تصمیم اوباما مبنی بر تشدید مجازات‌های روسیه برای سیاست داخلی آمریکا اشاره می‌کند و می‌نویسد، همه چیز وابسته به مواضع ترامپ، رئیس جمهور آینده آمریکا است. او در کارزار انتخاباتی خود بارها گفته بود که هیچ دلیل روشنی وجود ندارد که حملات سایبری توسط روسیه صورت گرفته باشد.
تشدید مجازات‌های روسیه عملا به معنی اختلاف نظر شدید بین اوباما و ترامپ است. تد یوهو، نماینده جمهوریخواه معتقد است که ترامپ احتمالا مجازات‌های تعیین شده علیه روسیه را لغو خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: اوباما دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روسی را صادر کرد
اما در بین جمهوریخواهان نیز کم نیستند کسانی که با سیاست تشدید مجازات‌های روسیه موافق هستند. به عنوان نمونه، پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و بلندپایه‌ترین نماینده جمهوریخواهان در این مجلس از سیاست اوباما در زمینه تشدید مجازات‌ها علیه روسیه دفاع کرده و گفته است که تشدید مجازات‌ها موضوعی بوده که می‌بایست بسی پیش از این‌ها اجرا می‌شد.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه نیز گفته است: «صد سناتور وجود دارند، و من بر این باورم که ۹۹ نفر آن‌ها می‌گویند که حملات سایبری توسط روسیه صورت گرفته است. و ما می‌بایست به این کار واکنش نشان دهیم، ما تحریم‌هایی علیه پوتین و محافل نزدیک به او وضع خواهیم کرد.»
افزایش فشار بر ترامپ
آدام کینزینگر، یکی از نمانیدگان کنگره آمریکا گفته که قادر به دفاع از سیاست ترامپ در قبال روسیه نیست. ترامپ با سیاست خود مخالفت شماری از نیروهای امنیتی و نظامی آمریکا را نیز برانگیخته است. افزایش فشار بر ترامپ از نگاه رسانه‌های آمریکا نیز به دور نمانده است. به عنوان نمونه، شبکه خبری CNN گزارش داده که ترامپ به خاطر مواضع خود در قبال روسیه روز به روز بیشتر منزوی می‌شود.
بیشتر بخوانید: مخالفت ترامپ با سیاست اوباما درباره تشدید مجازات روسیه
ترامپ پس از افزایش فشارها اعلام کرده است که اقدام به بررسی وضعیت حاکم بر مناسبات دو کشور آمریکا و روسیه خواهد کرد و سپس در این باره اظهار نظر می‌کند. اما در عین حال گفته است که آمریکا در شرایط کنونی با مسائل به مراتب مهم‌تری روبروست. طبق اخبار منتشر شده، ترامپ هفته آینده با مسئولان نهادها و سازمان‌های اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

احتمال تمدید مهلت ثبت "سیم کارت‌های مجهول‌الهویه"

احتمال تمدید مهلت ثبت "سیم کارت‌های مجهول‌الهویه"

در ایران میلیون‌ها شماره تلفن وجود دارد که هویت دارندگان آنها ثبت نشده است. ضرب‌الاجلی که برای این مشترکان تعیین شده نهم دی ماه بود که ممکن است تمدید شود.
تا مدتی پیش مشخصات حدود ۳۰ میلیون مشترک تلفن‌های همراه در ایران به طور کامل ثبت نشده بود. ظاهرا هنوز شش میلیون شماره تلفن وجود دارد که اطلاعی از دارندگان آنها موجود نیست.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نهادی است که نظارت بر احراز هویت مشترکان را بر عهده دارد. این سازمان سال ۱۳۸۲ با ادغام معاونت امور مخابراتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اداره‌کل ارتباطات رادیوئی تاسیس شد.
ساماندهی سیم‌کارت‌های "مجهوال‌الهویه" از دو سال پیش در دستور کار قرار گرفته اما تاکنون موفقیت چندانی نداشته است. این در حالی است که نهم دی‌ماه آخرین مهلت ثبت مشخصات دارندگان این سیم‌کارت‌ها تعیین شده بود.
بیشتر بخوانید: اولتیماتوم مخابرات: هویت دارندگان تلفن همراه باید مشخص باشد
همزمان با پایان مهلت یادشده، حسین فلاح جوشقانی، معاون نظارت این سازمان به خبرگزاری ایسنا گفت: «در اجرای طرح احراز هویت به دنبال ایجاد مشکل‌ برای مردم نیستیم، و برای جلوگیری از قطع ارتباطات مشترکان این احتمال وجود دارد که مهلت در نظر گرفته شده برای اعلام اطلاعات مشترکان تمدید شود.»
میلیون‌ها مشترک ناشناس
فلاح جوشقانی می‌گوید شهریور ماه امسال با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته، حدود ۳۰ میلیون مشترک، سیم کارت‌هایی در دست داشتند که اطلاعات هویتی آنها کامل نبوده یا فاقد اطلاعات هویتی محسوب می‌شدند.
او افزود: «اوایل آذر ماه نیز شورای عالی فضای مجازی این مسئله را مورد توجه قرار داده و در قالب مصوبه‌ای مهلتی یک ماهه (تا ۹ دی) برای احراز هویت مشترکان سیم کارت‌های تلفن همراه تعیین کرد.»
معاون نظارت سازمان تنظیم مقرارت خاطر نشان کرد که در این مدت به شیوه‌های مختلف به مشترکان فاقد اطلاعات هویتی کامل اعلام شده که باید اطلاعات خود را تکمیل کنند و در غیر این صورت سیم کارت آنها در مرحله اول به حالت یک طرفه درآمده و در مرحله دوم به طور کامل قطع خواهد شد.
بیشتر بخوانید:مکارم شیرازی: اینترنت پرسرعت همراه خلاف شرع است
به گفته‌ی او طی یک ماه گذشته اپراتور اول ارتباطی کشور یا همراه اول حدود ۲۰ میلیون پیامک را در چهار نوبت به مشترکانی که اطلاعات هویتی آنها کامل نبود ارسال کرد و اپراتور دوم یا ایرانسل نیز حدود ۱۰ میلیون پیامک به مشترکان فاقد اطلاعات کامل ارسال کرده است.
erster Hersteller der Chipkarten im Iran (farhangnews.ir) شرکتی در ایران که سیم کارت تولید می‌کند
یک‌طرفه شدن یک میلیون و ۴۰۰ هزار سیم‌کارت
ظاهرا تمام این تلاش‌ها و هشدارها نتیجه رضایت‌بخشی نداشته و تا ابتدای آذر ماه امسال هر یک از اپراتورها ۳ میلیون مشترک فاقد اطلاعات هویتی کامل داشته‌آند.
فلاح‌جوشقانی می‌گوید هر یک از دو اپراتور اصلی ایران روزانه به طور میانگین تلفن ۱۰۰ هزار مشترک را یک‌طرفه می‌کنند و تا کنون بین یک میلیون و ۳۰۰ هزار تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار سیم‌کارت یک‌طرفه شده است.
معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات درباره وضعیت سیم‌کارت‌های دو اپراتور دیگر فعال در ایران گفته است: «تعداد سیم کارت‌های فاقد اطلاعات رایتل بسیار کم بوده و تنها ۳۰۰ مورد سیم کارت بدون هویت در این اپراتور وجود داشت که این تعداد هم به سرعت تعیین تکلیف شد. تالیا هم حدود ۴۸ هزار سیم کارت فاقد هویت دارد که البته بخش عمده آنها غیرفعال بوده و اکنون به حالت یک طرفه در آمده است.»
مسئولان نظارتی می‌گویند در حال حاضر روزانه حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار مشترک تلفن‌های همراه به تکمیل اطلاعات خود می‌پردازند.
با این روند ثبت کامل مشخصات همه مشترکان چند ماه طول می‌کشد. هشدارها و تهدیدهای پیشین سازمان تنظیم مقررات نیز چندان جدی گرفته نشده است.
به گزارش خبرگزاری مهر این سازمان سوم بهمن ماه سال ۹۳ هشدار داده بود ارتباط مشترکانی که اطلاعات خود را تکمیل نکنند از نیمه دوم بهمن قطع می‌کند. دو سال پس از آن تاریخ هنوز چند میلیون سیم‌کارت "مجهول‌الهویه" وجود دارد.

default

خلوت در حضور دیگران، ایرانیان و تلفن‌های همراه‌شان

تاکید مؤتلفه بر نامزدی میرسلیم برای رقابت با حسن روحانی

تاکید مؤتلفه بر نامزدی میرسلیم برای رقابت با حسن روحانی

بادامچیان ابراز امیدواری کرده تشکل‌های اصول‌گرا در انتخابات سال ۹۶ از نامزد حزب مؤتلفه حمایت کنند. رفسنجانی می‌گوید در میان اصول‌گرایان کسی نیست که بتواند با حسن روحانی رقابت کند.
محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی روز گذشته (پنج‌شنبه نهم دی ماه) مصطفی میرسلیم را به‌عنوان کاندیدای نهایی این حزب برای انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری معرفی کرد.
میرسلیم نخستین فردی است که از سوی محافظه‌کاران به طور رسمی به عنوان رقیب رئیس جمهور حسن روحانی در انتخابات سال ۹۶ معرفی شده است.
همه تشکل‌های اصول‌گرایان با نامزدی میرسلیم موافق نیستند و پیش‌بینی می‌شود از سوی این جناح به زودی نام‌های دیگری نیز برای نامزدی در رقابت‌های انتخاباتی سال آینده مطرح شود.
این احتمال نیز مطرح شده که اصول‌گرایان مانند سال ۹۲ با کاندیدهای مختلف وارد کارزار انتخاباتی شوند و پیش از نهایی شدن رقابت‌ها برخی از آنها به نفع کسی که در نظرسنجی‌ها پیشتاز است کنار رود.
درخواست حمایت از میرسلیم
اسدالله بادامچیان، نایب رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه احتمال کناره‌گیری زودهنگام میرسلیم را رد کرده و تاکید می‌کند که او تا پایان مناظره‌های انتخاباتی نامزد مورد حمایت این حرب باقی خواهد ماند.
او روز جمعه، دهم دی ماه در اجلاس سراسری دبیران استان‌ها و شهرستان‌های حزب مؤتلفه گفت: «ما در فرآیند انتخابات تا پایان مناظرات قاطعانه در صحنه خواهیم ایستاد و البته تمام تلاش خود را می‌کنیم تا وحدت نیروهای انقلاب را حول یک چهره اصلح، افضل و ارجح شکل دهیم.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، بادامچیان در عین حال خاطر نشان کرد: «من به دوستان اصول‌گرا گفته‌ام که جدول شاخص‌های انتخاب کاندیدای اصلح را تدوین کنید و نامزدهای مطرح اصول‌گرایی را نیز در آن قرار دهید؛ اگر فردی اصلح و افضل از نامزد موتلفه اسلامی بود من یقین دارم خود آقای میرسلیم به نفع او کنار می‌رود.»
بیشتر بخوانید:مصطفی میرسلیم؛ گزینه موتلفه برای انتخابات ۹۶
وزیر سابق رفسنجانی
نامزد نهایی حزب مؤتلفه که اکنون ریاست شورای مرکزی این حزب را بر عهده دارد در دولت اول اکبر هاشمی رفسنجانی معاون رئیس جمهور در امور تحقیقات و در دولت دوم او وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
میرسلیم در زمان ریاست جمهوری ابولحسن بنی‌صدر به عنوان نخست وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شد اما اکثریت نمایندگان با او موافقت نکردند.
کمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در روزهای پایانی آذر ماه که خبر معرفی میرسلیم از سوی حزب مؤتلفه به صورت غیررسمی منتشر شد به سایت خبری "رویداد ۲۴" گفته بود که این حزب باید دلیل معرفی او را توضیح دهد.
سجادی با اشاره به تجربه شکست نامزدان متعدد جناح اصول‌گرا در انتخابات سال ۹۲ گفته است: «اصول‌گرایان چاره‌ای جز دستیابی به اجماع ندارند زیرا در غیر این صورت شکست خواهند خورد.»
بیشتر بخوانید: انتخابات ریاست جمهوری ۹۶؛ شرط قالیباف و پیش‌بینی احمدی‌نژاد
رفسنجانی: روحانی رقیبی ندارد
برخلاف نظر سخنگوی جبهه پیروان، اکبر هاشمی رفسنجانی معتقد است هیچ یک از شخصیت‌های اصول‌گرا، حتی اگر مورد حمایت تشکل‌های مختلف باشد توان رقابت با حسن روحانی را ندارد.
رفسنجانی در گفت‌وگویی با روزنامه شرق که متن آن نهم دی ماه منتشر شد گفت: «در مقابل آقای روحانی کسی نیست، شما در بین اصول‌گراها و تندروها کسی را نمی‌بینید که بتواند در مقابل آقای روحانی بایستد، حتی اگر همه جمع شوند، باز در اقلیت هستند؛ یعنی همه اینها که یک مجموعه هستند، اقلیت‌اند. این قضیه را اشخاص وارد می‌فهمند.»
رئیس دولت یازدهم تا کنون درباره نامزدی در انتخابات سال ۹۶ به صراحت اعلام نظر نکرده اما رفسنجانی می‌گوید به‌تازگی با او صحبت کرده و "خود آقای روحانی مصمم است که بیاید".
یکی از کسانی که از او به عنوان نامزد احتمالی اصول‌گرایان نام برده می‌شود محمد باقر قالیباف، شهردار تهران است که تا کنون دوبار در رقابت بر سر مسند ریاست جمهوری شکست خورده است.
به گفته‌ی برخی از اصول‌گرایان، از جمله کمال سجادی، قالیباف تاکید کرده که به شرطی نامزد انتخابات ریاست جمهوری می‌شود که تشکل‌های مختلف اصول‌گرایان در حمایت از او به توافق برسند.
با این همه مطابق خبرهایی که از اردوگاه محافظه‌کاران می‌رسد احتمال این که این جناح مانند سال ۹۲ با نامزدهای مختلف وارد کارزار انتخاباتی شوند کم نیست.

پنجشنبه، دی ۰۹، ۱۳۹۵

استقبال سازمان ملل و ایران از توافق آتش‌بس فراگیر در سوریه

استقبال سازمان ملل و ایران از توافق آتش‌بس فراگیر در سوریه

نماینده سازمان ملل اعلام کرد که از آتش‌بس سراسری در سوریه حمایت می‌کند. به گفته استفان دی ‌میستورا سازمان‌های امدادی از این فرصت برای کمک به غیرنظامیان استفاده خواهند کرد. ایران نیز حمایت خود از این آتش‌بس را اعلام کرد.
استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در ژنو روز پنج‌شنبه (۲۹ دسامبر) اعلام کرد که از توافق آتش‌بس در سوریه حمایت می‌کند. به گفته دمیستورا اجرای آتش‌بس به معنای نجات جان هزاران غیرنظامی در سوریه است.
گفته می‌شود که در زمان آتش‌‌بس سازمان‌های امدادی فرصت خواهند یافت که به آسیب‌دیدگان و مجروحان جنگی کمک کنند. بنا به گفته طرف‌های درگیر ارتش سوریه و بخش بزرگی از مخالفان مسلح اسد با برقراری آتش‌بس سراسری موافقت کرده‌اند.
بیشتر بخوانید: اعلام آتش‌بس سراسری در سوریه
دی میستورا تاکید کرد که گام بعدی باید "پایان دادن" به خصومت‌ها میان طرف‌های درگیر باشد.
در طی ۶ سال جنگ داخلی در سوریه حدود نیم میلیون نفر کشته و صدها هزار نفر مجروح و میلیون‌ها نفر نیز آواره شده‌اند. به گفته وزیر امورخارجه ترکیه توافق آتش‌بس سراسری به ابتکار و با میاجی‌گری روسیه و ترکیه حاصل شده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اما از تلاش‌های ایران برای دستیابی به آتش‌بس قدردانی کرد.
رجب طیب اردوغان نیز تصریح کرد که توافق آتش‌بس سراسری در سوریه "فرصتی تاریخی" برای پایان دادن به جنگ داخلی در این کشور است.
Syrien Russischer Soldat in Hanono Aleppo (Reuters/O. Sanadiki) سرباز روسیه در حلب
آتش‌بس زمینه‌ای برای مذاکرات صلح
به گفته منابع روسی دولت سوریه و گروه‌های مخالف برای شرکت در گفت‌وگوهای صلح اعلام آمادگی کرده‌اند. پوتین درباره آتش‌بس سراسری گفت: «توافق به‌دست آمده شکننده است. برای حفظ آن باید مراقب بود.»
به گفته پوتین این آتش‌بس می‌تواند آغازی برای مذاکرات صلح باشد که قرار است در ژانویه ۲۰۱۷ در آستانه، پایتخت قزاقستان برگزار شود.
بیشتر بخوانید: "روسیه و ترکیه بر سر آتش بس سوریه توافق کردند"
ایران نیز حمایت خود از توافق آتش‌بس در سوریه را اعلام کرد. محمد‌جواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود تاکید کرده که ایران از برقراری آتش‌بس فراگیر در سوریه استقبال می‌کند. ظریف اما بر ضروت ادامه مبارزه با "گروه‌های تروریستی داعش و نصرت" تاکید کرد. گفته می‌شود که وزیران خارجه ایران و روسیه در خصوص رایزنی مستمر با ترکیه در زمینه دستیابی به راه‌حلی برای بحران سوریه هم‌نظر هستند.
Türkei Proteste Solidarität Syrien Aleppo (picture-alliance/AA/O. Coban)

تظاهرات علیه نقش ایران و روسیه در حلب

وزارت امور خارجه آلمان: زندانیان سیاسی ایران را آزاد کنید

وزارت امور خارجه آلمان: زندانیان سیاسی ایران را آزاد کنید

وزارت امور خارجه‌ی آلمان نسبت به شدت وخامت وضعیت جسمی ۴ تن از زندانیان سیاسی ایران که در حال اعتصاب هستند، هشدار داد و خواهان رعایت موازین حقوق بشر و محاکمه‌ی عادلانه‌ی آنان شد.
وزارت امور خارجه‌ی آلمان از وخیم‌شدن وضعیت سلامتی زندانیان سیاسی در حال اعتصاب غذا در زندان‌های ایران خبر داد. خانم بربل کوفلر، مسئول امور حقوق بشر و کمک‌های انسانی وزارت امور خارجه‌ی آلمان، در این رابطه گفت که اخبار جدید رسیده از ایران در باره‌ی وضعیت جسمانی ۴ تن از زندانیان سیاسی در حال اعتصاب نگران‌کننده است. او روز چهارشنبه (۲۸ دسامبر) ضمن انتقاد از عدم رعایت موازین حقوق بشر در ایران، خواهان آزادی آرش صادقی، گلرخ ابراهیمی ایرایی، آیت‌الله محمدرضا نکونام و مرتضی مرادپور شد.
بیشتر بخوانید: آرش صادقی برای اجرای حکم ۱۹ سال زندان بازداشت شد
بربل کوفلر در این رابطه گفت: «دولت ایران نباید آزادی بیان را محدود کند.» به گفته‌ی مسئول امور حقوق بشر و کمک‌های انسان‌دوستانه وزارت امور خارجه‌ی آلمان رهبران جمهوری اسلامی باید تضمین کنند که محاکمه‌ی زندانیان نامبرده به‌طور عادلانه و قانونمند صورت می‌گیرد. او تاکید کرد: «تا زمانی که قانون و موازین حقوق بشر در مورد زندانیان سیاسی در حال اعتصاب غذا رعایت نمی‌شود، باید آن‌ها را آزاد کرد.» 
زندانیان در حال اعتصاب
آرش صادقی، دانشجوی پیشین دانشگاه علامه طباطبایی، یکی از زندانیانی است که روز ۱۸ خردادماه از سوی ماموران امنیتی بازداشت  و روانه‌ی زندان اوین شد. او در مجموع به ۱۹سال حبس محکوم شده است.
گلرخ ابراهیمی ایرایی، نویسنده و همسر آرش صادقی است. دادگاه بدوی او را به اتهام "توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام" به ۶ سال حبس محکوم کرده است. در بیانیه‌ی وزارت امور خارجه‌ی آلمان آمده که او به دلیل "اعتراض به سنگسار" محاکمه شده. گفته می‌شود که علت دستگیری ابراهیمی نگارش داستانی در این باره‌ بوده که هنوز منتشر نشده است. حکم حبس ابراهیمی در دادگاه تجدیدنظر نیز تایید شده است.
بیشتر بخوانید: اعتراض عفو بین‌الملل به حکم گلرخ ابراهیمی ایرایی
آیت‌الله محمدرضا نکونام، پژوهشگر دینی و مدرس حوزه‌ی علمیه قم، روز ۱۸ آوریل ۲۰۱۵ دستگیر شد. یکی از اتهامات او انتقاد از نشان‌دادن برقع در تلویزیون دولتی ایران است. گفته می‌شود که این مدرس از حضور همسر و دختر یک طلبه جوان در برنامه‌ی "زنده ‌باد زندگی" شبکه‌ی دوم صدا و سیمای جمهوری اسلامی انتقاد کرده است. این دو با پوششی شبیه برقع در برنامه حضور داشتند.
بنا بر گزارش خبرگزاری‌ها مرتضی مرادپور، ۲۹ سال دارد و در بند ۱۲ زندان مرکزی تبریز نگهداری می‌شود. او در خرداد ماه ۱۳۸۸ پس از شرکت در همایش پیاده‌روی ایل گلی (شاه گلی) در تبریز بازداشت شد.
بیشتر بخوانید: ادامه اعتصاب غذای شیرزاد؛ بازداشت معترضان به وضعیت مرادپور
مرادپور در سال ۲۰۰۹ در دادگاه انقلاب تبریز به اتهام "اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ایران و تبلیغ علیه نظام" به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده است. در بیانیه‌ی وزارت امور خارجه‌ی آلمان که مرادپور به اتهام دفاع از حقوق اقلیت آذری در زندان به‌سر می‌برد.
هشدار پزشکان نسبت به سلامتی زندانیان اعتصاب کننده
بنا به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، پزشکان ایرانی نیز نسبت به وضعیت سلامتی زندانیان سیاسی نامبرده هشدار دادند و آن را "خطرناک" ارزیابی کرده‌اند. به گفته‌ی این پزشکان به ویژه وضعیت آرش صادقی و مرتضی مرادپور وخیم است که تا روز سه‌شنبه ۷ دی‌ماه، به ترتیب ۶۵ و ۶۴ روز از اعتصاب غذایشان در زندان‌های اوین تهران و تبریز می‌گذرد. پزشکان می‌گویند خطر "خونریزی معده، بیهوشی (کما) و ایست قلبی" زندانیان را تهدید می‌کند.

نشست حزب اعتماد ملی برای بررسی استعفای کروبی به تعویق افتاد

نشست حزب اعتماد ملی برای بررسی استعفای کروبی به تعویق افتاد

نشست شورای مرکزی حزب اعتماد ملی که قرار بود استعفای دبیرکل این حزب را بررسی کند به زمان نامشخصی موکول شد. پیشتر گفته شده بود که اعضای شورا استعفای مهدی کروبی را نمی‌پذیرند.
قرار بود اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی روز جمعه، دهم دی‌ماه به بررسی تحولات اخیر در این حزب و استعفای دبیر کل آن مهدی کروبی بپردازند.
سخنگوی حزب اعتماد ملی اعلام کرده که این نشست برگزار نمی‌شود و تاریخ جلسه شورای مرکزی برای رسیدگی به این مسئله هنوز مشخص نشده است.
بیشتر بخوانید:استعفای مهدی کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی
به گزارش خبرگزاری ایلنا، اسماعیل گرامی‌مقدم گفت: «با نظرسنجی که از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی انجام شد، تصمیم بر این شد که جلسه بررسی استعفای حجت‌الاسلام مهدی کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی که قرار بود، عصر فردا برگزار شود، به تعویق بیفتد.»
دعوت به حل اختلاف‌ها
مهدی کروبی، بکی از دو نامزد معترض به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ است که مانند میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد از بهمن ۸۹ بدون محاکمه و حکم قضائی در بازداشت خانگی به سر می‌برد.
او در نامه‌ای به تاریخ ششم دی‌ماه خطاب به شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نوشت: «شورای مرکزی مطابق موارد پیش‌بینی‌شده در اساسنامه، تشکیل جلسه دهد و با توجه به حصر غیرقانونی اینجانب که از سال ۸۹ آغاز شده و پایان آن نامعلوم است و زمانی برایش تعیین نشده، اینجانب درخواست استعفا از دبیرکلی حزب دارم و از دوستان تقاضا می‌‌کنم بدون دخالت عواطف و احساسات و به‌خاطر مصالح مهمتر حزب، این درخواست را قبول و تصویب کنند.»
بیشتر بخوانید: مهدی کروبی: آقایان شهامت محاکمه علنی مرا داشته باشند
کروبی با اشاره به وجود اختلاف‌های درونی در حزب نوشته است: «همان طور که می‌دانید شرایط حصر امکان پیگیری امور از جمله مسایل این حزب را از اینجانب گرفته و اطلاعات و اخبارم در این زمینه محدود است. از این رو بدون ورود ماهوی به موارد اختلافی، از تمامی دوستان مصرانه می‌خواهم از هرگونه تشتت و اختلاف که موجب حذف یا درگیری عزیزان حزب می‌گردد به شدت اجتناب کنید.»
مخالفت با استعفای کروبی
اندکی پیش از انتشار نامه مهدی کروبی، برخی از رسانه‌ها از استعفای رسول‌ منتجب‌نیا، قائم‌مقام حزب اعتماد ملی خبر دادند و علت آن را اختلاف نظر در میان اعضای شورای مرکزی درباره چگونگی همکاری با شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان عنوان کردند.
به رغم اختلاف‌هایی که گفته می‌شود میان منتجب‌نیا و گرامی‌مقدم وجود دارد، سخنگوی حزب اعتماد ملی ششم دی ماه اعلام کرد که برای مدیریت نشست شورای مرکزی از قائم مقام حزب دعوت خواهد شد.
او تصریح کرد که استعفای کروبی اعضای حزب را غافلگیر کرد و "موجب ناخرسندی تمام اعضا، کمیته‌ها و شاخه‌های مختلف حزب" شد.
منتجب‌نیا نیز در یادداشتی که هفتم دی ماه در روزنامه اعتماد منتشر شد تاکید کرد که "از این تصمیم و مقدماتی كه‌این تصمیم را به وجود آورده" به شدت متاسف است و به کروبی پیام داده که این مسئله را حتی در جمع‌های خصوصی مطرح نکند.
او نوشته است: «مطمئن هستم كه احدی از شورای مركزی و حتی زیرمجموعه آن موافق این استعفا نخواهند بود. بنده هم بار دیگر هم مخالفت جدی خود را با این استعفا اعلام می‌كنم.»
هنوز مشخص نیست که به تعویق افتادن نشست روز جمعه به تلاش‌برای منصرف کردن کروبی از کناره‌گیری از حزبی که سال ۸۴ پایه‌گذاری کرد ارتباط دارد یا خیر؟


راهکار اتریشی بازپس‌فرستادن پناهجویان ردشده به کشورهایشان

راهکار اتریشی بازپس‌فرستادن پناهجویان ردشده به کشورهایشان

وزیر امور خارجه‌ی اتریش می‌گوید برای حل مسئله‌ی عدم پذیرش پناهجویانی که درخواست پناهندگی آنان در اروپا رد شده از سوی دولت‌های متبوع‌شان، باید به حربه‌ی تهدید متوسل شد و این کشورها را مجازات‌ اقتصادی کرد.
اتریش کشورهایی را که حاضر به پذیرش شهروندان خود  پس از رد تقاضای پناهندگی آنان در اروپا نیستند را تهدید کرد. سباستین کورتس، وزیر امور خارجه‌ی اتریش، در مصاحبه‌ای با "اشپیگل آنلاین" روز پنجشنبه (۱۹ دسامبر) گفت، اروپا باید از میزان کمک‌های اقتصادی خود به کشورهایی که از پذیرش شهروندانشان سرباز می‌زنند، بکاهد. اشاره‌ی کورتس به کشورهایی است که حاضر به قبول پناهجویانی نیستند که درخواست پناهندگی آنان در کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا رد شده و باید محل اقامت خود را ترک کنند.
بیشتر بخوانید: تصمیم‌های تازه‌ی اروپا برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی
کورتس گفت اغلب این پناهجویان که تقاضایشان رد شده، با ارسال پول برای خانواده‌های خود به رونق اقتصادی کشورهای متبوع‌شان کمک می‌کنند. او این امر را دلیل امتناع رهبران این کشورها در پذیرش شهروندان خود دانست. وزیر امور خارجه‌ی اتریش گفت: «صرف این تهدید باعث می‌شود که این کشورها تغییر عقیده بدهند.»
امنیت مرزهای بیرونی اروپا
سباستین کورتس، هم‌چنین در رابطه با حمله‌ی تروریستی برلین گفت که اروپا باید امنیت مرزهای بیرونی خود را تضمین کند. او گفت: «وقتی ما کنترل نکنیم که چه کسی به اروپا مهاجرت می‌کند و چه کسی در این کشورها اقامت دارد، نمی‌توانیم امنیت برقرار کنیم.»
بیشتر بخوانید: تظاهرات تونسی‌ها علیه بازگشت اسلام‌گرایان به این کشور
وزیر امور خارجه‌ی اتریش، با اشاره به این که پناهجویان را نباید تروریست خواند، یادآور شد که با این‌حال نمی‌توان این احتمال را هم منتفی دانست. او گفت: «من سال‌ها پیش گفته بودم که تروریست‌ها از مسئله‌ی پناهجویان سوءاستفاده می‌کنند. متاسفانه این امر واقعیت پیدا کرد.»
در حمله‌ی برلین، انیس عامری، یک پناهجوی ۲۴ ساله‌ی تونسی روز دوشنبه ۱۹ دسامبر با کامیون به بازار کریسمس نزدیک کلیسای یادبود قیصر ویلهلم در کورفورستندام برلین حمله برد و ۱۲ نفر را کشت و ۴۸ تن را زخمی کرد.
Demo gegen geplante Abschiebung am Frankfurter Flughafen (Getty Images/AFP/D. Roland)

اعتراض به سیاست بازگرداندن پناهجویان افغان

اوقاف کردستان عراق خواستار ممنوعیت ورود مقامات ایرانی به اقلیم شد

اوقاف کردستان عراق خواستار ممنوعیت ورود مقامات ایرانی به اقلیم شد
عکس از کوردستان میدیا
به گزارش سایت کوردستان میدیا وابسته به حزب دموکرات کردستان ایران، وزارت اوقاف حکومت اقلیم کردستان اعلام کرد کە هیچ کدام از احزاب سیاسی حق ندارند بە طور مستقیم و یکجانبە مسئولان رژیم ایران را بە کردستان دعوت کنند.
بر اساس این گزارش خبرگزاری‌های اقلیم کردستان طی اخباری به نقل از وزارت اوقاف و امور مذهبی حکومت اقلیم کردستان نوشتند که این وزارت "نسبت بە شرکت و حضور رژیم اسلامی ایران در کنفرانس شافعی کە در استان سلیمانیه برگزار گردید ابراز نگرانی کردە و نامەای اعتراضی بە دفتر روابط خارجی حکومت اقلیم کردستان ارسال کرد."
در این زمینە مریوان نقشبندی، مدیر روابط وزارت اوقاف حکومت اقلیم کردستان اظهار کرد، "هیچکدام از احزاب سیاسی حق ندارند، اقدام به دعوت از مسئولان رژیم اسلامی ایران کنند، چرا که چنین اقدامی مسئولیت حکومت اقلیم کوردستان است و اقدامی کە در کنفرانس شافعی سلیمانیه صورت گرفت، مغایر با دستوراتی است کە حکومت اقلیم کردستان اعلام کردە است.
این گزارش افزود "نقشبندی همچنین ابراز داشت کە منطقه، بە خصوص عراق و سوریه در مرحلە حساس فرقه ای قرار گرفتەاند و این درحال است کە رژیم اسلامی ایران بدون اطلاع قبلی کنفرانسی در سلیمانیە برگزار کردە و طی آن در خاک کوردستان بە شماری از جریانات سنی و نیز آمریکا و سایرین حملەور شدە است.
روز چهارشنبه یکم دیماە ١٣٩٥ خورشیدی، کنفرانس شافعی برای همزیستی در شهر سلیمانیە برگزار شد کە این کنفرانس از سوی وزارت اوقاف حکومت اقلیم کردستان بە شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
همچنین مدیر روابط عمومی وزارت اوقاف کوردستان گفته کە هیئت اوقاف پارلمان کوردستان و اتحادیه علمای دین کردستان نیز از این کنفرانس مطلع نبودەاند.
بر اساس این گزارش محمد حسین شاهرودی نمایندە علی خامنەای رهبر ایران در سنندج در این کنفرانس شرکت داشت.

ضرب و شتم گورخوابان توسط ماموران پس از انتشار گزارشی درباره آن‌ها

ضرب و شتم گورخوابان توسط ماموران پس از انتشار گزارشی درباره آن‌ها
سایت روزنامه قانون چاپ تهران از ضرب و شتم گور خواب‌های شهر نصیر آباد شهرستان شهریار پس از انتشار پس از انتشار گزارش درباره آن‌ها در روزنامه شهروند خبر داد.
در این گزارش آمده است: «بازهم به‌جای حل مسئله صورت مسئله را پاک کردند، پس از انتشار گزارشی در روزنامه شهروند درباره گورخواب‌های شهرنصیر‌آباد شهرستان شهریار، مسئولان این شهرستان دریک طرح ضربتی صبح امروز (چهارشنبه ۲۸ دسامبر) با ضرب و شتم این کارتن‌خواب‌ها اقدام به بیرون راندن آن‌ها از این گورستان کردند. نکته جالب توجه اینجاست شهرباغستان که گورستان نصیرآباد در آن واقع شده است؛ دارای بیشترین کمپ‌های ترک اعتیاد در استان تهران است».
به‌ گزارش خبرنگار قانون، صبح چهارشنبه بسیاری از خبرنگاران و انجمن‌های خیریه برای رسیدگی به‌وضعیت این کارتن‌خواب‌ها به گورستان نصیرآباد مراجعه کردند که با گورستانی خالی مواجه شدند. پس از جست‌وجو‌های فراوان تنها یکی از این کارتن‌خواب‌ها را پیدا کردند که او نیز با ترس و دلهره به خبرنگاران و انجمن‌های خیریه گفت: «ن‌هایمان بگذارید صبح زود یکسری از مسئولان آمدند و ما را با کتک بیرون کردند، الان همین گور را برای خوابیدن نداریم.»
این کارتن‌خواب‌ها پس بیرون رانده شدن از گورستان به خانه‌ نیمه‌کاره‌ای در‌‌ همان حوالی پناه برده‌اند.
روزنامه شهروند در این وضعیت این گور خواب‌ها نوشته بود: «ماهی می‌شود که سرما کارتن‌خواب‌ها را بر آن داشته تا اطراف و درون گورستان بزرگ نصیرآباد باغستان در حومه شهریار ساکن شوند. عده‌ای درون گورستان و در قبرهای از پیش آماده شده و چندین خانواده در اطراف گورستان، در منطقه بلوک‌زنی و زیر کانال در چادر زندگی می‌کنند. در درون گورستان، ۳۰۰ گور از پیش آماده وجود دارد که ۵۰ کارتن‌خواب دست کم ۲۰ گور را اشغال کرده‌اند. در هر گور یک نفر و گاهی هم سه تا چهار نفر زندگی می‌کنند».

آیا روسیه، ترکیه و ایران به دنبال تقسیم سوریه به مناطق نفوذ خود هستند؟

آیا روسیه، ترکیه و ایران به دنبال تقسیم سوریه به مناطق نفوذ خود هستند؟
ایران می‌تواند ضعیف‌ترین حلقه در یک توافق جامع باشد
عکس آرشیوی از رزمندگان سوری مخالف اسد
بر اساس طرح یک توافق بین روسیه، ترکیه و ایران، سوریه به طور غیررسمی به مناطق نفوذ مسکو، آنکارا و تهران تقسیم می‌شود، و بشار اسد دستکم برای چند سال رئیس‌جمهوری این کشور باقی خواهد ماند.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک اندیشکده روسی گزارش می‌دهد که طرح تقسیم سوریه به مناطق خودمختار، در قالب یک کشور فدرال که به وسیله علویان طرفدار بشار اسد اداره خواهد شد، هنوز در مراحل اولیه شکل‌گیری است و در نهایت باید موافقت اسد و مخالفان سوری، کشورهای خلیج و آمریکا را کسب کند.
آندره کورتونوف، رئیس «شورای امور بین‌الملل روسیه»، یک اندیشکده که نزدیک به وزارت خارجه این کشور، گفته: «اقدام‌هایی در جهت این سازش انجام شده، توافق نهایی دشوار است، اما مواضع تغییر کرده است».
بسیاری از منابع می‌گویند که در قالب طرح این سه کشور، قدرت اسد کاهش خواهد یافت. روسیه و ترکیه به اسد اجازه می‌دهند تا در انتخابات آینده بر سر قدرت باقی بماند، و سپس به نفع یک کاندیدای علوی کمتر اختلاف برانگیز کنار برود.
این منابع می‌گویند که هنوز ایران موافقت خود را با این طرح اعلام نکرده است. اما در هرحال اسد به صورتی آبرومندانه و با تضمین‌هایی برای خودش و خانواده‌اش، از قدرت کنار خواهد رفت.
کورتونوف، بدون آنکه نام فردی را ببرد گفت: «نام چندین نفر در رهبری سوریه برای جانشینی اسد مطرح شده است».
هیچکس گمان نمی‌کند که توافق جامع برای صلح در سوریه آسان و سریع به موفقیت برسد، اما کاملا روشن است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه می‌خواهد هدایت این توافق را در دست داشته باشد و به همین منظور ابتدا با ترکیه و ایران به مذاکره نشسته است.
به نوشته رویترز، در صورت موفقیت این توافق، روسیه جایگاه خود به عنوان یک قدرت جهانی را باز می‌یابد و بازیگر جدی خاورمیانه خواهد شد.
تونی برنتون، سفیر سابق بریتانیا در مسکو به رویترز گفت: «اگر آنها بتوانند نشان دهند که در صف اول تغییر جهان قرار دارند، برنده جایزه بسیار بزرگی خواهند شد».

توافق‌های پنهان

در صورت موفقیت روسیه، دور جدید مذاکرات صلح بین دولت سوریه و مخالفان اواسط ماه ژانویه در آستانه، پایتخت قزاقستان آغاز خواهد شد.
این مذاکرات با مذاکرات قبلی به سرپرستی سازمان ملل متحد تفاوت دارد، و در ابتدا بدون حضور آمریکا برگزار می‌شود. این موضوع باعث ناخوشنودی‌ عده‌ای در واشنگتن شده است.
یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت: «این کشور که اقتصادش در حد اسپانیاست، یعنی روسیه، با خودپسندی این ور و آن ور می‌رود، و چنین وانمود می‌کند می‌داند چه کار می‌خواهد بکند. فکر نمی کنم ترکیه و روسیه بتوانند بدون ما این کاری را جلو ببرند».
وزرای خارجه و دفاع روسیه، ترکیه و ایران ۲۰ دسامبر در مسکو اصولی را مطرح کردند که به گمان آنها هر توافقی در مورد سوریه باید در برگیرنده آن اصول باشد.
منابع روسی می‌گویند که قدم اول برقراری آتش‌بس سراسری در سوریه است تا راه برای مذاکرات باز شود. بعد قرار است که کشورهای خلیج وارد شوند و پس از آن آمریکا، و در مراحل بعدی از اتحادیه اروپا، و احتمالا کشورهای خلیج خواسته خواهد شد تا در هزینه بازسازی سوریه سهیم شوند. هر چند چنین توافق سه‌ جانبه‌ای در نگاه اول کمی غیرعادی بنظر برسد.
ایران، حامی سرسخت اسد، نیروهای شبه‌نظامی برای پشتیبانی از اسد فرستاده و روسیه حمله‌های هوایی را انجام می‌دهد، در حالی که ترکیه از مخالفان بشار اسد حمایت می‌کند.
منابع آگاه می‌گویند که روسیه پنهانی با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه به توافق‌هایی رسیده است تا راه را برای توافق نهایی باز کنند.
این منابع می‌گویند که روسیه ایران را راضی کرده تا در مقابل عقب‌نشینی ترکیه از خواسته خروج سریع اسد از قدرت، به این توافق سه جانبه بپیوندد.
یک مقام دولتی ترکیه که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت: «اولویت ما خروج اسد از قدرت نیست، بلکه شکست تروریسم است. این به معنی تایید اسد نیست. ما با هم به تفاهم رسیده‌ایم. وقتی داعش از میان برود، روسیه احتمالا به ترکیه کمک خواهد کرد تا کار حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) در سوریه یکسره کند» .
ترکیه، شبه‌نظامیان کُرد سوریه را شاخه‌ای از پ.ک.ک. می‌داند. پ.ک.ک سال‌هاست که در مناطق کُردنشین جنوب شرقی ترکیه دست به نبرد مسلحانه زده است.
این مقام ترکیه می‌گوید: «ما با ایران اختلاف داریم، اما با هم توافق کرده‌ایم تا مشکلات مشترک را برطرف کنیم.»
آیدین سزر، رئیس مرکز تحقیقات روسیه و ترکیه در آنکارا به رویترز گفت: «ترکیه اکنون سیاست تغییر رژیم سوریه را کاملا کنار گذاشته است».
افکار عمومی در ترکیه به شدت ضد اسد است، و به همین دلیل روز چهارشنبه مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت که انتقال سیاسی در سوریه با حضور اسد غیرممکن است.
برنتون، سفیر سابق بریتانیا گفت روسیه و ترکیه با هم به توافق رسیدند، زیرا روسیه برای خروج مخالفان از حلب و آمدن آنها به سر میز مذاکره به ترکیه نیاز دارد.
برنتون گفت: «بیشترین نگرانی ترکیه در این بازی، پیدایش یک کُردستان خودمختار در داخل سوریه است که می‌تواند پیامدهایی برای این کشور داشته باشد».

سیاست عملی روسیه و ترکیه

تغییر رویه روسیه و ترکیه ناشی از سیاست عملی است. روسیه مایل نیست در سوریه درگیر یک جنگ فرسایشی شود، و خواهان یک سوریه یکپارچه و همپیمان است.
ترکیه بطور غیررسمی خواهان یک نوار در شمال سوریه است تا آوارگان را در آن اسکان دهد، و جلوی نفوذ کُردها را بگیرد.
سرنوشت شهر الباب نیز یک موضوع دیگر است. این شهر که در ۴۰ کیلومتری شمال شرق حلب قرار دارد هم اکنون در دست داعش است. ترکیه می‌خواهد که این شهر به دست مخالفان اسد و نه شبه‌نظامیان کُرد آزاد شود.
منابع آگاه می‌گویند که ترکیه و روسیه بر سر خروج مخالفان از حلب برای تصرف شهر الباب به تفاهم رسیده‌اند.
منافع ایران سخت‌تر تامین خواهد شد، اگرچه علی اکبر ولایتی، مشاور ارشد علی خامنه‌ای رهبر ایران گفته که سقوط حلب می‌تواند باعث تغییرهای بسیاری در منطقه شود.

ایران حلقه ضعیف‌تر در یک توافق

تهران با کمک کردن به اسد برای گرفتن حلب راه زمینی خود به بیروت، برای ارسال اسلحه به حزب الله لبنان را باز کرده است.
روسیه و دیپلمات‌های غربی می‌گویند که ایران بر حفظ این راه ارتباطی و باقی ماندن اسد در قدرت پافشاری می‌کند. اگر اسد از قدرت کنار برود، ایران خواهان یک علوی دیگر در قدرت است. ایران می‌تواند ضعیف‌ترین حلقه در یک توافق جامع باشد.
حسین دهقان، وزیر دفاع ایران اصرار کرده که پادشاهی سعودی در مذاکرات صلح آینده شرکت کند، زیرا این کشور مخالف باقی ماندن اسد در قدرت است.

موانع بر سر رسیدن به یک توافق جامع بسیارند

دنیس راس، مشاور دولت‌های دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا که اکنون در مرکز تحقیقات خاور نزدیک واشنگتن مشغول به تدریس است می‌گوید گمان نمی‌کند که یک توافق بتواند صلح را در سوریه برقرار کند.
راس به رویترز گفت: «شک دارم این توافق بتواند حتی بعد از حلب به جنگ در سوریه پایان دهد. حضور اسد عاملی برای کشمکش با مخالفان خواهد بود».

نظر بدهید

چهارشنبه، دی ۰۸، ۱۳۹۵

آثار هنری مدرن ایران در زیرزمین‌های "موزه هنرها" می‌مانند

آثار هنری مدرن ایران در زیرزمین‌های "موزه هنرها" می‌مانند

بنیاد "میراث فرهنگی پروس" آلمان اعلام کرد که نمایشگاه گنجینه‌ی "موزه‌ی هنرهای معاصر تهران" در برلین برگزار نمی‌شود. دلیل این امر، عدم صدور اجازه‌ی خروج این آثار از سوی دولت ایران عنوان شده است.
بنیاد "میراث فرهنگی پروس" امکان برگزاری نمایشگاه گنجینه‌ی "موزه‌ی هنرهای معاصر تهران" در برلین را منتفی دانست و گفت که آلمان قرارداد هماهنگی با "موزه‌ی هنرها" را لغو کرده است. هرمان پارتسینگر، ‌مدیر بنیاد یادشده، در این رابطه تاکید کرد که اجازه‌ی انتقال آثار "موزه‌ی هنرها" به آلمان هنوز از سوی دولت ایران صادر نشده است.
این آثار ابتدا قرار بود در ماه دسامبر سال جاری میلادی در برلین به نمایش گذاشته شود. پس از آن اعلام شد که زمان گشایش نمایشگاه تغییر کرده و تاریخ برگزاری احتمالا به ماه ژانویه‌ی سال ۲۰۱۷ موکول شده است. پارتسینگر در این رابطه یادآور شد که تاخیر در برپایی نمایشگاه "بیش از این" جایز نیست. او گفت: «با کمال تاسف تصمیم گرفتیم که نمایشگاه را برگزار نکنیم.»
مسابقه‌ی جنجال‌برانگیز
بنا به گزارش "اشپیگل آنلاین" ‌مدیر "بنیاد" پیش از آن، دعوت از مجید ملانوروزی، رئیس "موزه‌ی هنرها" را که قرار بود در مراسم گشایش نمایشگاه شرکت کند، نیز پس گرفته بود. علت این امر گرایشات یهودی‌ستیزانه‌ی ملانوروزی به عنوان طرف ایرانی گفت‌وگو با بنیاد اعلام شده بود. گفته می‌شود که ملانوروزی در تابستان سال جاری میلادی جایزه‌ی برندگان مسابقه‌ی "کاریکاتور‌های هولوکاست" را ضمن تبریک گفتن به آنان در "صحنه‌ای که با پرچم‌های صلیب‌شکسته تزیین شده بود" اهدا کرده بود.
بیشتر بخوانید: اعلام تاریخ جدید افتتاح نمایشگاه "گنجینه تهران" در برلین
این برنامه که به "مسابقه‌ی انکار هولوکاست" معروف است، از سوی دو نهاد فرهنگی "سازمان هنری رسانه‌ای اوج" و "مرکز فرهنگی سرچشمه" برگزار می‌شود. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه‌ی ایران، در آوریل ۲۰۱۶ در مصاحبه‌ای که در نیویورکر منتشر شد، تاکید کرد که این مسابقه از پشتیبانی و تأیید دولت برخودار نبوده و برای برپایی آن نیاز به مجوز رسمی نیست.
عبور از "خط قرمز"
هرمان پارتسینگر در رابطه با اهدای جایزه از سوی ملانوروزی و پس‌گرفتن دعوت از او گفت: «برای ما خط سرخ‌هایی مطرح است که نباید از آن عبور شود.» او از "انکار هولوکاست که به معنای به سخره گرفتن قربانیان" این جنایت است، به عنوان یکی از این "خط سرخ‌ها" یاد کرد.
Iran Teheran Holocaust-Cartoon-Ausstellung Sureh Culture Hall (picture-alliance/dpa/EPA/A. Taherkenareh) نمایشگاه "انکار هولوکاست" در تهران
مونیکا گوترز، وزیر مشاور در امور فرهنگی آلمان، در این راستا ضمن تاکید بر عدم موافقت خود با تصمیم ‌مدیر بنیاد "میراث فرهنگی پروس" گفت که این امر می‌تواند به "وجهه‌ی بنیاد" خدشه وارد آورد. او مبلغ ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار یورویی که دولت برای برگزاری نمایشگاه در اختیار او گذاشته بود، به صندوق وزارت خارجه‌ی آلمان حواله کرد.
گفت‌وگوهای بی‌نتیجه
"اشپیگل آنلاین" گزارش می‌دهد که با وجود تلاش نمایندگان وزارت امور خارجه‌ی آلمان برای ادامه‌ی مذاکرات با مسئولان دولت ایران، از جمله با علی مرادخانی، معاون وزارت فرهنگ ایران، به جای ملانوروزی، به نتیجه‌ی مطلوب نرسیده و تا کنون اجازه‌‌ی خروج و ارسال ۶۰ اثر نقاشی "موزه‌ی هنر معاصر" به برلین صادر نشده است.
بیشتر بخوانید: نمایشگاه گنجینه هنر مدرن موزه تهران در برلین
این آثار در دوره‌ی حکومت پهلوی از سوی فرح دیبا، ملکه وقت ایران، خریداری شده  است. آثار بی‌نظیری مانند "تندیس دو مشت‌زن" در اندازه‌ی واقعی، اثر هانسون (Duane Hanson)، کاری از جکسون پولاک با عنوان "نقاشی دیواری بر زمینه‌‌ای به سرخی سرخپوستان" و تابلوهایی از جلیل ضیاپور، مارک روتکو و اندی وارهول، از جمله آثار این "گنجینه" است.
default

گنجی خاموش از شاهکارهای هنری جهان که در تهران خوابیده است

بازداشت مردی که می‌تواند همدست عامل حادثه برلین باشد

بازداشت مردی که می‌تواند همدست عامل حادثه برلین باشد

پلیس آلمان مردی را به طور موقت دستگیر کرد که گفته می‌شود با انیس عامری، عامل حادثه مرگبار بازار کریسمس برلین در تماس بوده است. پلیس در جستجوی همدستان احتمالی عامل حادثه است.
مأموران پلیس آلمان یک مرد تونسی ۴۰ ساله مقیم برلین را به طور موقت بازداشت کردند. آنها همچنان در جستجوی همدستان احتمالی انیس عامری، عامل حادثه مرگبار برلین هستند.
بنا به گزارش اشپیگل‌آنلاین مأموران اداره جنایی در بامداد چهارشنبه (۲۸ دسامبر) خانه و محل کسب مردی تونسی را در محله تمپل‌هوف برلین بازرسی کردند.
برای این شخص هنوز حکم بازداشت صادر نشده است.
گفته می‌شود که مأموران در جستجوی کامیونی که روز ۱۹ دسامبر وارد بازار کریسمس شد، تلفن همراه عامری را پیدا کرده و از آن به برخی از تماس‌های او دست یافته‌اند.
بیشتر بخوانید: اسناد وابستگی عامل ترور برلین به بنیادگرایان داعش
در حادثه بازار کریسمس برلین ۱۲ نفر کشته و حدود ۵۰ نفر زخمی شدند که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.
Italien Terrorverdächtiger Anis Amri in Mailand erschossen (picture-alliance/dpa/D. Bennati/B&V)

کشته شدن مظنون اصلی حمله به بازار برلین از نگاه دوربین

کمک مالی آلمان به پناهجویان داوطلب بازگشت

کمک مالی آلمان به پناهجویان داوطلب بازگشت

در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۵۵ هزار پناهجو داوطلبانه آلمان را ترک کردند. شمار کسانی که به افغانستان، ایران و عراق باز گشتند نیز افزایش یافته است. آلمان برای تشویق پناهجویان به بازگشت به برخی از آنان تا ۱۲۰۰ یورو پرداخت می‌کند.
Irak Flüchtlinge Rückkehr Deutschland (DW/Al-Saidy) حسن سلمان، پناهجوی عراقی سابق، پس از بازگشت به زادگاه خود مغازه‌ی طلافروشی باز کرده است
روزنامه‌ی "زود دویچه تسایتونگ" به نقل از "اداره‌ی مرکزی پناهجویی و مهاجرت" آلمان می‌نویسد که تعداد عودت‌کنندگان پناهجو به زادگاه خود در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته و به حدود ۵۵ هزار نفر رسیده است. این رقم در سال ۲۰۱۵، کمتر از ۳۵ هزار داوطلب بود. شمار مهاجرانی که در سال ۲۰۱۶ اخراج شدند، ۲۵ هزار نفر بوده است.

اغلب این پناهجویان به صربستان، عراق و کوزوو بازگشتند. تنها در ماه نوامبر، نزدیک به ۱۵ هزار نفر به آلبانی عودت کردند. در سال گذشته شمار داوطلبانی که به افغانستان، ایران و عراق باز ‌گشتند نیز افزایش یافت. در ماه نوامبر سال جاری میلادی بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ افغانی به زادگاه خود برگشتند. این رقم ۱۰ برابر تعدادی است که در سال ۲۰۱۵ راهی زادگاه خود شدند.
انگیزه‌های بازگشت
به گفته‌ی ماریون لیش، مدیر "دفتر بازگشت به خانه"، انگیزه‌ی اغلب داوطلبان "عدم وجود چشم‌اندازی روشن برای زندگی" در آلمان بوده است. او هم‌چنین می‌گوید که ارائه‌ی "حمایت‌های مالی دولتی" در تصمیم پناهجویان برای بازگشت نقش تعیین‌کننده‌ای بازی کرده است. به گفته‌ی لیش کسانی که درخواست پناهندگی خود را پیش از آغاز بررسی پس بگیرند، از این گونه حمایت‌ها برخوردار می‌شوند. این مبلغ، پول بلیت، خرج سفر و کمک به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف داوطلب را در کشور خود شامل می‌شود.
بیشتر بخوانید: آلمان اولین گروه پناهجویان افغان را به افغانستان بازگرداند
بنا به نوشته‌ی "زود دویچه تسایتونگ" دریافت پشتیبانی‌های مالی، تنها پس از ارائه‌ی "طرحی عملی درباره‌ی نحوه‌ی سرمایه‌گذاری" در کشور داوطلب ممکن است. ماریون لیش به عنوان نمونه از "طرح عملی" یک داوطلب عراقی یاد می‌کند که پس از ۴ سال اقامت در آلمان با همسر و فرزند ۲ ساله‌اش راهی شمال عراق شد تا از راه فروش لوازم تحریر و نوشت‌افزار در اربیل زندگی کند. ماریون لیش در این باره می‌گوید: «این پناهجوی عراقی برای شروع زندگی جدید در اربیل نیاز به یک ماشین چاپ و کاغذ داشت. دولت آلمان برای این منظور، ۵ هزار یورو به او کمک کرد.»
Irak Flüchtlinge Rückkehr Deutschland (DW/Al-Saidy) طارق عبدالوهاب، روزنامه‌نگار عراقی پس از بازگشت به زادگاه خود از آلمان
برنامه‌های کمک آلمان به عودت‌کنندگان 
اولین "دفتر بازگشت به خانه" برای کمک به پناهجویانی که از "جنگ یوگسلاوی" گریخته بودند، ۲۰ سال پیش در یکی از شهرهای آلمان دایر شد. در حال حاضر تعداد این دفاتر که بخش عمده‌ی بودجه‌ی آن‌ها از سوی اتحادیه‌ی اروپا تامین می‌شود، رو به افزایش است. دو نهاد "Reag/Garp" به عنوان شبکه‌های اصلی این دفاتر عمل می‌کنند: "برنامه‌ی کمک‌های اقتصادی به پناهجویان آلمان برای بازگشت و هم‌پیوندی با جامعه‌‌ی خود" و "برنامه‌ی دولتی کمک به عودت‌کنندگان" عنوان‌های این نهادها هستند.
بیشتر بخوانید: افزایش نگرانی‌ها در باره بازگرداندن پناهجویان افغان به کشورشان
در این چارچوب طرح‌های بسیار دیگری در دست انجام است. بنا به نوشته‌ی "زود دویچه تسایتونگ"، طرح "کمک اولیه برای سرمایه‌گذاری" یکی از این برنامه‌ها است. هدف این برنامه تشویق پناهجویان به بازگشت هر چه سریع‌تر به زادگاه خود است. متقاضیانی که پیش از رای منفی دادگاه، در خواست پناهندگی خود را پس بگیرند و داوطلبانه آلمان را ترک کنند، علاوه بر پول بلیت، خرج سفر و کمک به سرمایه‌گذاری اولیه، مبلغ ۱۲۰۰ یورو نیز دریافت می‌کنند. نیمی از این مبلغ در آلمان و نیم دیگر ۶ ماه بعد در زادگاه داوطلبان بازگشت به آنان پرداخت می‌شود.
بیشتر بخوانید: عفو بین‌الملل: هدف اتحادیه ‌اروپا حمایت از پناهجویان نیست
دولت آلمان هم‌چنین در نظر دارد، طرح‌های کمک به این گروه از داوطلبان را با برنامه‌های وزارت همکاری و توسعه‌ی اقتصادی این کشور هماهنگ سازد. در این چارچوب مشاوران "سازمان مرکزی همکاری‌های بین‌المللی" آلمان قرار است داوطلبان بازگشت را در برنامه‌های عمران و بازسازی کشورهای مربوطه یاری دهند. این سازمان هر سال، بیش از ۱۰ هزار متقاضی را در کوزوو برای کاریابی و اشتغال کمک می‌کند.
منتقدان "برنامه‌های پشتیبانی آلمان" معتقدند که دولت باید در ارائه‌ی کمک‌های مالی خود به پناهجویان عودت‌کننده جانب احتیاط را رعایت کند تا این امر به‌طور کلی به انگیزه‌ی مهاجرت دیگر شهروندان این کشورها بدل نشود.

در همین زمینه:

واکنش روحانی شارلاتان به نامه اصغر فرهادی درباره "گورخواب‌ها"

واکنش روحانی شارلاتان به نامه اصغر فرهادی درباره "گورخواب‌ها"

حسن روحانی شارلاتان ، رئیس جمهور، به نامه اصغر فرهادی، سینماگر ایرانی، درباره "گورخواب‌های نصیرآباد" واکنش نشان داد. روحانی گفت که این مساله برای دولت و مردم قابل تحمل نیست و برای حل چنین موضوع‌هایی همه باید یکپارچه شوند.
حسن روحانی که صبح چهارشنبه (۸ دی / ۲۸ دسامبر ۲۰۱۶) در نشست تخصصی "جامعه نظارت و بازرسی دولت" در تهران سخنرانی می‌کرد، گفت: «من دیروز از یکی از هنرمندان نامه‌ای را خواندم که بسیار دردناک بود. شنیده بودیم بعضی‌ها از فقر کارتن‌خواب می‌شوند یا زیر پل‌ها می‌خوابند اما قبرخواب را کمتر شنیده بودیم. این هنرمند در نامه نوشته بود وقتی این موضوع را دیدم بغض در گلویم و شرمساری در سیمایم ایجاد شد.»
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه "این مساله برای دولت و مردم قابل تحمل نیست"، گفت: «برای حل چنین موضوعاتی همه باید یکپارچه شویم و از مسائل جناحی و اختلافات دست برداریم و مشکلات اساسی کشور را مدنظر قرار دهیم. برای حل مشکلات همه باید دست به دست هم بدهیم. دولت و ملت و همه مسئول هستیم و در برابر فساد همه ما مسئولیم. بزرگترین قدرت برای مقابله با فساد نظارت عمومی است.»
اصغر فرهادی، سینماگر نامدار ایران، روز سه‌شنبه (۷ دی / ۲۷ دسامبر) در نامه‌ای خطاب به حسن روحانی نوشت: «امروز گزارش تکان‌دهنده زندگی مردان، زنان و کودکانی را که در گورهای یکی از قبرستان‌های اطراف تهران شب‌های سرد را به صبح می‌رسانند خواندم و اکنون سراسر وجودم شرم است و بغض. به بهانه این نامه به شما، قصد دارم همه آنانکه در این سرزمین و در این سی و چند سال مسئولیتی داشته و دارند را سهیم این شرمساری کنم.»
اشاره‌ آقای فرهادی به گزارش روز سه‌شنبه روزنامه "شهروند" با عنوان "گورخواب‌های نصیرآباد" بود. در این گزارش آمده بود: «یک ماهی می‌شود که سرما کارتن‌خواب‌ها را راهی کرده تا اطراف و درون گورستان بزرگ نصیرآباد باغستان در حومه شهریار ساکن شوند. عده‌ای درون گورستان و در قبرهای از پیش آماده شده و چندین خانواده در اطراف گورستان، در منطقه بلوک‌زنی و زیر کانال در چادر زندگی می‌کنند.»
به نوشته شهروند، ۵۰ زن، مرد و کودک، شب‌ها در گور می‌خوابند. در هر گور یک تا ۴ نفر زندگی می‌کنند.
فرهادی:‌  ما چرا و کی چنین شدیم؟
فرهادی در نامه خود به حسن روحانی آورده بود: «در این گزارش نام یکی از کسانی که شب‌های سرد استخوان‌سوز را در گوشه گوری نشسته به صبح می‌رساند و به تعبیر تلخ گزارشگر، مرگ را زندگی می‌کند، "آرمان" است. این نام مرا رها نمی‌کند. "آرمان" گم شده‌ای که در گور پیدایش کرده‌اند. شرم بر ما.»
Iran - Obdachlose übernachten in Gräbern (shahrvanddaily.ir) گور‌خواب‌ها پس بیرون رانده شدن از گورستان به خانه‌ نیمه‌کاره‌ای در همان حوالی پناه برده‌اند
این کارگردان ایرانی در ادامه نامه خود نوشت: «چه کسی پاسخگوی این بی‌رحمی پنهان است؟ ما چرا و کی چنین شدیم؟ ما مردمانی که دیگر دوست داشتن هم‌وطن را از یاد برده‌ایم، ما که خشونت‌های پنهان و ریز در رفتار و گفتار روزمره‌مان ابزاری شده است برای بیرون کشیدن گلیم فردی‌مان از اجتماع. ما که دروغ را به عنوان مهارتی برای زیستن دوگانه در بیرون و درون خانه می‌آموزیم و به کودکانمان می‌آموزانیم.»
فرهادی هم‌چنین نوشت. «ما که تنها نظاره‌گر و شنونده فراموشکار رنج‌هائیم. چه کسی امروز از آن پدری که خود را از پل عابر پیاده خیابان میرداماد به دار کشید و در یادداشتی که از جیب خالی‌اش پیدا شد نوشت "هزینه درمان بیماری چشم‌هایم را نداشتم" سخنی می‌گوید؟ آن اندک کسانی نیز که دلسوزانه می‌گویند با انگ سیاه‌نمایی مورد هجمه‌اند. انگ سیاه‌نمایی فراری‌ست رو به جلو از سوی مسئولان برای عدم پذیرش مسئولیت سیاهی‌ها.»
گورخواب‌ها را بیرون راندند
پس از انتشار گزارش روزنامه "شهروند"، مسئولان شهرستان شهریار  با ضرب و شتم، گور‌خواب‌ها را از گورستان بیرون راندند.
وبسایت روزنامه "قانون" در این باره نوشت: « بازهم به‌جای حل مسئله، صورت مسئله را پاک کردند. پس از انتشار گزارشی در روزنامه شهروند درباره گورخواب‌های شهرنصیر‌آباد شهرستان شهریار، مسئولان این شهرستان دریک طرح ضربتی صبح امروز[سه‌شنبه] با ضرب و شتم این کارتن‌خواب‌ها اقدام به بیرون راندن آنها از این گورستان کردند.»
این کارتن‌خواب‌ها پس از بیرون رانده شدن از گورستان به خانه‌ نیمه‌ساخته‌ای در همان حوالی پناه برده‌اند.
از سوی دیگر خبرگزاری دولتی "ایرنا" روز چهارشنبه نوشت که با پیگیری مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری و دستور مستقیم استاندار تهران قرار شد موضوع گورستان نصیرآباد شهریار تا رسیدن به نتیجه و رفع مشکل از طریق مقامات مربوطه پیگیری و نتیجه به اطلاع مردم رسانده شود.
فرماندار شهریار نیز از رسانه‌ها درخواست کرد که، ضمن پیگیری این موضوع و حضور در محل، نتیجه اقدامات انجام شده را پیگیری و اطلاع رسانی کنند.
default

چهره دردناک شب‌های تهران؛ دنیای معتادان و کارتن‌خواب‌ها