شنبه، اردیبهشت ۱۱، ۱۳۹۵

نتایج مرحله دوم انتخابات مجلس ایران مشخص شد

نتایج مرحله دوم انتخابات مجلس ایران مشخص شد

خبرآنلاین گزارش می‌دهد که "بهارستان رنگ امید به خود گرفت". تعداد کل نمایندگان اصلاح‌طلب در مجلس بیشتر از گرایش‌های دیگر است. خبرگزاری تسنیم ولی از اکثریت نمایندگان اصول‌گرا در مجلس خبر می‌دهد.
طبق آمارهای منتشر شده از ۶۸ کرسی مرحله دوم انتخابات، تاکنون ۳۸ کرسی آن به لیست امید تعلق دارد. ۱۹ کرسی نصیب اصول‌گرایان و ۱۰ کرسی نیز به دست افراد مستقل افتاده است. هادی طباطبایی نیز به عنوان مشترک دو لیست از ایذه و باغملک به مجلس راه یافته است.
طبق آمار "خبر آنلاین" در مجموع ۱۲۲ نفر از لیست امید وارد مجلس دهم شده‌اند. سهم اصول‌گرایان در مجلس آینده نیز ۸۴ کرسی است و ۸۲ نفر هم به صورت مستقل وارد شده‌اند. در این انتخابات دو نفر در مجموع به صورت نامزد مشترک اصلاح‌طلبان و اصولگرایان وارد مجلس شده‌اند.
سایت خبر آنلاین همچنین می‌نویسد: «صاحبان ۲۹۰ کرسی‌ بهارستان مشخص شد و نامزدهای مورد حمایت اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان توانستند اکثریت مجلس دهم را از آن خود کنند.»
خبرآنلاین نتیجه مرحله دوم انتخابات روز گذشته را پیروزی دولت روحانی می‌داند و می‌نویسد که نتایج انتخابات نشان می‌دهد که "مردم، پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و روی کار آمدن دولت دهم، رویکرد دولت در مسائل داخلی و بین‌المللی را قبول داشته و با کنار گذاشتن چهره‌های تندرو از خانه ملت، خواهان فراگیری آرامش و ثبات در جامعه هستند."
تسنیم: احتمال انتخاب مجدد لاریجانی به ریاست مجلس
برخلاف رسانه‌های اصلاح‌طلب و یا نزدیک به دولت، خبرگزاری تسنیم که نزدیک به سپاه پاسداران است از پیروزی نمایندگان اصول‌گرا در مجلس خبر می‌دهد و از "احتمال انتخاب مجدد علی لاریجانی" در مجلس آینده ایران گزارش داده است.

حواشی انتخابات دور دوم مجلس از نگاه رسانه‌های بین‌المللی

کاهش ۳۰درصدی مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور


کاهش ۳۰درصدی مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور

اگر چه که فرار مغزها در ایران همچنان ادامه دارد اما خبرها حاکی از آن است که مهاجرت به خارج از کشور نسبت به سال ۱۳۹۳ و آغاز دوران ریاست جمهوری حسن روحانی کاهش یافته باشد.
به گفته حسن قشقاوی معاون كنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه ایران در سال ۱۳۹۳ حدود ۷۰۰ هزار سند مربوط به مسافرت به خارج از كشور صادر شده است این تعداد در سال ۱۳۹۴ حدود ۵۰۰ هزار سند بود و حدس زده می​شود این آمار در سال جاری هم كاهش یابد.
قشقاوی در نشست خبری روز جمعه (۲۹ آوریل/ ۱۰ اردیبهشت) از كاهش ۳۰ درصدی روند مهاجرت اعم از نخبگان و غیرنخبگان ایرانی به خارج از كشور در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ خبر داد.
بیشتر بخوانید: فرار نخبگان ایران؛ محدودیت‌های داخلی یا توطئه خارجی؟
اما خود آقای قشقاوی به "متناقض‌آمیز" بودن این آمار اشاره می​کند و مثال می​آورد که مهاجرت به خارج از كشور ممكن است از كشورهایی مثل تركیه انجام گرفته باشد كه نیاز به اخذ ویزا وجود ندارد.
خوشبینی بازگشت ایرانیان به کشور
با روی کارآمدن دولت روحانی انتظار می​رفت که روند مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور کاهش یابد. مقامات حتی ایرانیان مقیم خارج را تشویق به بازگشت به کشور خود کردند. معاون وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۲ در همین رابطه از تشکیل "کمیته" برای دعوت از هموطنان خارج از کشور به دستور روحانی خبر داده بود. وی اعلام کرد که مهاجرانی که مایل به بازگشت هستند می‌توانند از ایمیل معاونت کنسولی وزارت خارجه وضعیت حقوقی خود را استعلام کنند.
بیشتر بخوانید: ایرانی‌ها در رده دوم پناهندگان قبول شده در آلمان
قشقاوی در آن زمان صریحا گفت: «ما به افراد دروغ نمی‌گوییم چون اگر در یک مورد هم دروغ بگوییم اعتبار وزارت‌خارجه زیر سوال می‌رود.»
برخلاف قول و وعده​های مقامات ایرانی شماری از ایرانیان در بازگشت به کشور بازداشت شدند. حسین نورانی نژاد، سراج‌الدین میردامادی، سعید رضوی فقیه، ساجده عرب‌سرخی، مصطفی عزیزی و سعید پورحیدر از جمله افراد دستگیر شده در دوره ریاست جمهوری روحانی هستند که پس از بازگشت به ایران دستگیر شدند. معاون كنسولی و امور مجلس وزیر امور خارجه در نشست خبری خود درباره سرنوشت این افراد توضیحی نداد.
"۹۵ درصد از ایرانیان مشکلی برای رفت و آمد ندارند"
قشقاوی اکنون آنچه که در سال ۱۳۹۲ اعلام کرده بود را تکرار ‌می‌کند و تاکید دارد که بیش از ۹۵ درصد از اتباع ایرانی مقیم خارج هیچ مشكلی برای رفت وآمد به كشور ندارند. وی خاطرنشان کرد: «بسیاری از افرادی كه به ایران سفر می​كنند بر این اعتقادند كه ایرانی كه در واقعیت وجود دارد، ارتباطی به ایرانی كه در تبلیغات مطرح می​شود ندارد.»
معاون كنسولی و امور مجلس وزیر امور خارجه برای آن عده از ایرانیانی كه اخیرا "با موج سوریه‌ای" به كشورهای غربی مهاجرت كرده​اند و تمایل دارند به ایران برگردند، گفت که نمایندگی​های ایران در خارج از کشور شرایط بازگشت را برای این افراد تسهیل می​کنند.

مهاجرت و پناهندگی ورزشکاران ایرانی

مطالبات کارگران ایران در تظاهرات روز جهانی کارگر

مطالبات کارگران ایران در تظاهرات روز جهانی کارگر

ده‌ها هزار تن از کارگران ایران در تظاهرات روز اول مه در تهران مشکلات عمده خود را "عدم امنیت شغلی، عدم تکافوی مزد متناسب با معیشت و بیکاری" اعلام کرده و خواستار توجه دولت و مسئولان کشور شدند.
تظاهرات کارگران ایران در روز کارگر مطابق معمول از سوی "خانه کارگر" دعوت و سازماندهی شده بود. "خانه کارگر" تنها تشکیلات کارگری مجاز در جمهوری اسلامی است و سندیکاها و تشکل‌های مستقل اجازه فعالیت ندارند.
به علت کبیسه بودن سال میلادی جاری، روز کارگر در ایران امسال به جای اول ماه مه، روز جهانی کارگران، یک روز زودتر (۳۰ آوریل/ ۱۱ اردیبهشت) برگزار شد.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در گزارش خود از راهپیمایی کارگران درباره مشکلات و مطالبات آنها نوشت: «اصلاح قراردادهای موقت کار، حمایت از کالاهای ایرانی و عملیاتی شدن تولید و اقتصاد مقاومتی، توجه به مطالبات صنفی کارگران و معلمان و به رسمیت شناخته شدن حق آزادی فعالیت‌های صنفی کارگری، از جمله خواسته‌هایی بود که کارگران از طریق حمل پارچه‌نوشته و یا سردادن شعار، تحقق آن را از دولت خواستار شدند.»
یکی از مشکلات اساسی سال‌های اخیر جامعه کارگری ایران عدم تناسب درآمد و هزینه زندگی است. کارگران می‌گویند دستمزدهای آنها تنها نیمی از هزینه‌های ماهانه آنها را پوشش می‌دهد. وزارت کار اواخر سال ۱۳۹۴ حداقل دستمزدها را تا ۱۷ درصد افزایش داد اما این میزان بسیار کمتر از انتظار کارگران بود.
حسن صادقی، یکی از فعالان کارگری نزدیک به خانه کارگر در سخنرانی خود در این در مراسم گفت، «چرا ما باید شاهد نابسامانی‌ها در حوزه روابط کار باشیم. چرا تعیین مزد مکفی برای نیروی کار با موانع جدی روبرو است. ما آمده‌ایم بگوییم حداقل‌ها را از نیروی کار گرفته‌اند.»
صادقی افزود: «ما شاهد دور بطلان در روابط کار در تامین اجتماعی هستیم نه شاهد امنیت شغلی و تامین معاش بازنشستگان. کجای دنیا نیروی کار ۱۵ ساعت، ۱۷ ساعت کار می‌کند ولی جزو دهک‌های پایین جامعه است.»
صادقی در ادامه به بدهی هنگفت دولت به سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های بیمه اشاره کرد و گفت: «ما در زمینه مطالبات تامین اجتماعی بزرگ‌ترین طلبکار دولت هستیم ولی دولت‌ها برای ما ارزنی ارزش قائل نیستند و ما همین ‌جا هشدار می‌دهیم که اگر مشکل صندوق‌های بیمه‌ای حل نشود بزرگ‌ترین چالش سال ۱۴۰۰ بحران تامین اجتماعی و صندوق‌های بیمه‌ای خواهد بود.»
گفته می‌شود دولت بیش از یک صد هزار میلیارد تومان به صندوق تامین اجتماعی بدهکار است. بیشتر این بدهی‌ها در زمان دولت احمدی‌نژاد ایجاد شده است. عدم پرداخت بدهی دولت، سازمان تامین اجتماعی را به ورشکستگی کشانده است. سازمان تامین اجتماعی ایران سازمانی غیردولتی است و وظیفه آن پوشش اجباری بیمه کارگران مزدبگیر، حقوق‌بگیر و پوشش اختیاری صاحبان حرفه و شغل‌های آزاد است.
صدها هزار نیروی کار فاقد امنیت شغلی

علیرضا محجوب، نماینده مجلس و دبیرکل خانه کارگر در سخنرانی خود در مراسم روز کارگر در تهران گفت: «امروز به این منظور جمع شده‌ایم تا با ایستادگی حق خود مبنی براینکه کارگران برای گرامیداشت روز جهانی کارگر به مجوز نیازی ندارند را ثابت کنیم.»
دبیرکل خانه کارگر با اشاره به انعقاد قراردادهای موقت و حجمی گفت: «همه ما کارگران یک هدف مشترک داریم و آن امنیت شغلی است امروز بیش از ۴۰۰ هزار نفر فاقد امنیت شغلی هستند و در آینده بیش از ۱ میلیون نفر دیگر به این آمار اضافه می‌شود.»
محجوب با تاکید بر اینکه "بزرگ‌ترین آرمان مجموعه خانه کارگر جلب رضایتمندی کارگران است" افزود: «امروز کارگران شاغل و بازنشسته در وضعیتی قرار دارند که نمی‌توانند رضایتمندی خود را اعلام کنند و تلاش ما باید جلب رضایتمندی آن‌ها باشد. از این ‌رو بنده از تمام دستگاه‌های اجرایی می‌خواهم ما را در تحقق این مهم یاری برسانند.»
مطالبات کارگران
تظاهرات کارگران در تهران با قرائت قطعنامه‌ای که مهمترین مطالبات آنها را منعکس کرده پایان یافت. در این قطعنامه گفته می‌شود: «جامعه کارگری ایران امروز در حالی این روز را برگزار می‌کند که کارگران ایران در شرایط نامساعدی بسر می‌برند.»
کارگران در این قطعنامه می‌گویند: «عدم امنیت شغلی، عدم تکافوی مزد متناسب با معیشت، تامین اجتماعی، بیکاری، کودکان کار، زنان خودسرپرست و بی‌سرپرست از جمله مسائل حل نشده ما هستند که هر ساله بر دامنه مشکلات آن افزوده می‌شود.»
کارگران خواستار توجه به "تولید داخلی" و جلوگیری از ورود "کالاهای خارجی" به کشور چه از مبادی قانونی و چه از طریق قاچاق شده‌اند. آنها هم‌چنین از دولت خواسته‌اند وضعیت واحدهای تولیدی که منجر به تعدیل و اخراج کارگران و همچنین تعویق طولانی‌مدت حقوق آنان شده را ساماندهی کند تا این واحدها هر چه سریع‌تر کار و فعالیت خود را از سر گیرند.

آمادگی سازمان ملل برای کمک به حل اختلاف میان آمریکا و ایران

آمادگی سازمان ملل برای کمک به حل اختلاف میان آمریکا و ایران

سازمان ملل گفت که در پرونده‌ تخصیص دو میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران به خانواده‌های قربانیان تروریسم، حاضر به پا درمیانی است. آمریکا می‌گوید حکم دیوان عالی این کشور با قوانین بین‌المللی منطبق است.
استفان دویاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد جمعه (۲۹ آوریل/ ۱۰ اردیبهشت) تأیید کرد که این سازمان آماده کمک به حل اختلاف میان ایران و آمریکا در موضوع برداشت از دو میلیارد دلار دارایی‌ ایران در آمریکا است.
او گفت، سازمان ملل متحد نامه‌ی اعتراضی محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران را دریافت کرده و "به‌دقت" آن را بررسی خواهد کرد.
این مقام مسئول گفت:«این از اصول ماست که همواره چنین نامه‌هایی از سوی سران کشورها را بررسی می‌کنیم و به طرفین اعلام می‌کنیم که آماده میانجی‌گری و کمک برای حل اختلاف‌ایم.»
محمدجواد ظریف در نامه‌ای که هفته‌ی گذشته خطاب به بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نوشت خواستار آن شد تا سازمان ملل در این مناقشه "مساعی جمیله" خود را انجام دهد و آمریکا را وادار کند تا ۲ میلیارد دلار از اموال توقیف‌شده ایران را آزاد کند.
بیشتر بخوانید: وزارت خارجه: حکم دیوان عالی آمریکا "دستبرد به اموال" ایران است
دیوان عالی آمریکا در اول اردیبهشت ماه طی حکمی اعلام کرد که ۲میلیارد دلار از اموال توقیف‌شده ایران در خاک آمریکا به خانواده‌های قربانیان برخی از "عملیات‌های تروریستی" تعلق بگیرد که ایران در آن نقش مستقیم یا غیرمستقیم داشته است.
مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ۱۰ اردیبهشت‌ماه در واکنش به نامه‌ی ظریف تاکید کرد که تصمیم دیوان عالی آمریکا "منطبق بر قوانین بین‌المللی" است. او از رای صادره دفاع کرد.
یک مقام مسئول که حاضر به افشای نام خود نشد نیز به رویترز گفت:«ما با مقامات ایران از طریق کانال‌های ارتباطی مستقیمی در تماس هستیم و درباره‌ی مسائلی که دغدغه طرفین است، از طریق این کانال ارتباطی مذاکره می‌کنیم.»
بیشتر بخوانید: روحانی: توقیف دارایی ایران در ‌آمریکا دزدی و رسوایی است
به گزارش رویترز "صبر مسئولان ایران" به سر آمده و آن‌ها آمریکا را متهم می‌کنند که به وعده‌های خود در رفع تحریم‌ها و آزادکردن اموال بلوکه ایران پایبندی نشان نمی‌دهد.
هفته‌ی گذشته وزیر خارجه ایران، با جان کری، همتای آمریکایی خود ملاقاتی داشت و در این دیدار بار دیگر بر موضع ایران پافشاری کرد.
بیشتر بخوانید: توقیف دارایی‌های ایران در آمریکا و تاثیر آن بر برجام
کری در این دیدار تاکید کرد که آمریکا مانعی بر سر راه تجارت با ایران قرار نداده است و احکام صادره از سوی دادگاه‌های آمریکایی، ارتباطی به دولت آمریکا و رفع تحریم‌ها ندارد.
وزیر خارجه ایران در نامه‌ی خود خطاب به بان کی‌مون، تاکید کرده بود که ایران این حکم دیوان عالی آمریکا را به رسمیت نمی‌شناسد. با این‌ حال، عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه گفته بود که وکلای بانک مرکزی ایران در جلسات این دادگاه حضور داشتند. حضور وکلا به این معنا است که ایران، دادگاه را به رسمیت شناخته است.

در همین زمینه:

سردار جوانی خواستار بازنگری در تعهدات برجام شد


سردار جوانی خواستار بازنگری در تعهدات برجام شد

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه می‌گوید هئیت نظارت بر اجرای برجام تاکنون خاصیتی از خود نشان نداده است. مشاور این نماینده نیز از مسئولان خواست درباره "دستاوردها و داده‌های برجام" شفاف‌سازی کنند.
Iran General Yadollah Javani سردار یدالله جوانی
مشاور نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران با اشاره به توقیف نزدیک به دو میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در آمریکا تاکید کرد که مردم انتظار دارند هیئت نظارت بر برجام "واکنش درستی" به این مسئله نشان دهد.
سردار یدالله جوانی شنبه، ۱۱ اردیبهشت به خبرگزاری بسیج گفت: «رفتار آمریکایی‌ها در طی ماه‌های اخیر و شروع برجام نسبت به ایران خصمانه‌تر شده است و آمریکا برخلاف آن چیزی که عده‌ای تصور می‌کردند بعد از برجام نرم‌تر که نشده هیچ، مصرتر از گذشته به دنبال غارت اموال ایران است.»
همزمان، حجت‌الاسلام عبدالله حاجی صادقی، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه نیز هیئت ایرانی نظارت بر اجرای برجام را به انفعال متهم کرد.
بیشتر بخوانید: نقش دولت احمدی‌نژاد در بلوکه شدن دارایی‌های ایران در آمریکا
اتهام به هیئت نظارت بر برجام
به گزارش "رجانیوز"، از رسانه‌های اصلی مخالفان توافق هسته‌ای، حاجی صادقی در ارتباط با اموال توقیف شده ایران در آمریکا گفت: «از هیئت نظارت بر برجام تاکنون خاصیتی دیده نشده و واقعا بنده دلیل این انفعال را نمی‌دانم که چه شده است که این هیئت هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهد.»
او می‌گوید این مسئله نشان می‌دهد که چرا رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای "تا این حد به آمریکایی‌ها و مذاکره با آنها بدبین بوده است". حاجی صادقی ابراز امیدواری کرد که این موضوع افرادی را که "در خواب غفلت هستند" بیدار کند.
بنا بر این گزارش جانشین نماینده خامنه‌ای در سپاه گفته است: «شاید [هیئت نظارت بر برجام] ملاحظه دولت را در شورای عالی امنیت ملی می‌کنند، اما امروز یک مطالبه مردمی گسترده وجود دارد که هیئت نظارت بر برجام تکلیف عهدشکنی‌های آمریکایی‌ها را مشخص کند.»
بیشتر بخوانید: واکنش دفتر احمدی‌نژاد به سرمایه‌گذاری جنجالی در آمریکا
زمزمه تجدید نظر در برجام
دیوان عالی آمریكا اول اردیبهشت ماه به برداشت حدود ۲ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران در این کشور برای پرداخت غرامت به خانواده نظامیان آمریکایی قربانی عملیات تروریستی حکم داد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز گذشته در نامه‌ای به بان‌کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل متحد بلوکه کردن اموال بانک مرکزی در سیتی بانک نیویورک را مغایر با قوانین بین‌المللی خواند و از او خواست آمریکا را به پایبندی بر تعهدات بین‌المللی ترغیب کند.
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به نامه اعتراضی ظریف ضمن دفاع از رأی دیوان عالی این کشور ادعا کرد: «قوانین آمریکا و اعمال آن قوانین توسط دادگاه‌، مطابق با قوانین بین‌المللی است.»
سردار جوانی با اشاره به این اظهارات به خبرگزاری بسیج گفت: «این نشان می‌دهد آمریکایی‌ها در بحث مذاکرات و برجام و رفتار پسابرجام در منظر ملت ایران غیرقابل اعتماد هستند و اینجاست که ما می‌بایست بر روی برجام و تعهداتمان و روند تعهدات بازنگری و تجدید نظر کنیم.»
بیشتر بخوانید: واکنش دفتر احمدی‌نژاد به سرمایه‌گذاری جنجالی در آمریکا
خامنه‌ای، تصمیم‌گیرنده نهایی مذاکرات هسته‌ای
بسیاری از فرماندهان سپاه نسبت به روند مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ که به توافق بر سر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انجامید رویکردی منفی و انتقادی دارند.
اکنون افراد نزدیک به نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران نیز مخالفت خود با برجام را آشکارتر کرده‌اند که می‌تواند بازتابی از دیدگاه‌های شخص خامنه‌ای باشد.
او که تصمیم‌گیرنده نهایی در مورد مذاکرات محسوب می‌شود، چند روز پیش در سخنرانی خود به مناسبت هفته کارگر، آمریکا را مسئول بی‌رغبتی موسسه‌های معتبر مالی جهان برای همکاری با ایران معرفی کرد.
خامنه‌ای در این سخنرانی گفت: «[آمریکایی‌ها] روی كاغذ می‌نویسند بانک‌ها با ایران معامله كنند اما در عمل جوری "ایران‌هراسی" می‌كنند تا با ایران معامله نشود.»
برخی ناظران عدم ثبات در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اقتصادی، فساد و عدم شفافیت، تسلط سپاه پاسداران بر اقتصاد ایران و مخالفت این نهاد با برجام را از علت‌های محتاط بودن سرمایه‌گذاران و بانک‌های مهم جهان در همکاری با جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند.

برجسته‌ترین اصولگرایانی که در مرحله دوم انتخابات از راه‌یابی به مجلس ایران باز ماندند



برجسته‌ترین اصولگرایانی که در مرحله دوم انتخابات از راه‌یابی به مجلس ایران باز ماندند
 
مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران نیز شاهد شکست چهره‌هایی شاخص از جناح اصولگرا و راه نیافتن آن‌ها به پارلمان بود.
این در حالی است که در مرحله اول انتخابات، در تهران، همه نامزدهای فهرست اصلاح طلبان به مجلس راه یافتند و همه چهره‌های اصولگرا شکست خوردند.
البته اکثر چهره‌های شاخص اصلاح طلبان توسط شورای نگهبان قانون اساسی، رد صلاحیت شده‌اند و بسیاری از نامزدهای فهرست‌های اصلاح طلبان را افرادی جوان و ناشناخته تشکیل می‌دهند. با این وجود اصلاح طلبان، اکثریت نسبی مجلس آینده را به دست آوردند.
اما مهمترین چهره‌های اصولگرا که در مرحله دوم انتخابات از راه‌یابی به مجلس شورای اسلامی باز ماندند، عبارتند از:
محمدحسن آصفری:‌نماینده اصولگرای اراک در مجلس نهم او که عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود یکی از مخالفان اصلی دولت حسن روحانی محسوب می‌شد و مواضع تندی علیه اصلاح‌طلبان داشت.
محمدرضا می‌رتاج‌الدینی: معاون پارلمانی محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری پیشین ایران که سابقه حضور در دوره‌های هفتم و هشتم را در کارنامه داشت، نتوانست از تبریز به مجلس دهم راه پیدا کند. آقای تاج‌الدینی که از نزدیکان و حامیان احمدی‌نژاد است در آستانه انتخابات در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان سخنرانی داشت که تشکیک یک دانشجو در مورد مدرک تافل او خبرساز شد.
سید شکرخدا موسوی: نماینده اهواز در مجلس نهم هم از چهره‌های برجسته طیفی بود که به دلیل مخالفت‌هایشان با برجام، «دلواپسان» نامیده می‌شدند. او به ویژه مخالفت شدیدی با بیژن زنگنه، وزیر نفت دولت روحانی داشت و ضمن تلاش‌های مکرر برای استیضاح زنگنه، او را «عقده‌ای» خطاب کرد و گفت جز پاسپورت ایرانی هیچ علاقه و تعصبی به ایران ندارد.
شهلا میرگلوبیات:‌نماینده ساوه یکی از ۹ زن مجلس نهم بود اما مواضع این زنان نماینده در بسیاری موارد باعث اعتراض فعالان حقوق زنان شد. خانم می‌رگلوبیات از مدافعان اصلی طرح افزایش نرخ باروری بود که با هدف عمل به دستور رهبر جمهوری اسلامی در جهت افزایش جمعیت ایران تهیه شده بود. او از مخالفان شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده حسن روحانی است.
علی علیلو: نماینده شبستر و جعفر قادری نماینده شیراز، هر دو از اصولگرایان مخالف دولت نیز در دور دوم انتخابات مجلس ناکام بودند.

سایت آمازون حساب‌های کاربری شماری از مقام‌های رسمی ایران را تعلیق کرد



سایت آمازون حساب‌های کاربری شماری از مقام‌های رسمی ایران را تعلیق کرد
 
سایت بین‌المللی خرید آنلاین «آمازون»، جمعه 29 آوریل اعلام کرد که حساب‌های کاربری شماری از مقام‌های رسمی ایران را به حال تعلیق در آورده است.
به گزارش سایت بیزنیس اینسایدر، خریداران ایرانی این اقلام کسانی بوده‌اند که بنا بر تحریم‌های آمریکا علیه ایران از انجام هرگونه فعالیت اقتصادی منع شده بودند.
بر اساس گزارش این شرکت تعدادی از حساب‌های متعلق به سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف که برای خرید کالا از آمازون مورد استفاده بوده‌اند تعلیق شده‌اند. ارزش کالاهای خریداری شده از این طریق از ژانویه سال 2013 تا مارس سال 2016 بالغ بر 110 هزار دلار بوده است.
سفارتخانه‌های یاد شده در ژاپن، آلمان، فرانسه، اسپانیا، اتریش و چین واقع بوده‌اند. اقلام خریداری شده از این طریق هم عبارت بوده‌اند از کتاب، موسیقی و دیگر اقلام چندرسانه‌ای، پوشاک، لوازم منزل و آشپزخانه، اقلام مربوط به بهداشت و زیبایی، لوازم اداری، لوازم برقی خانگی و لوازم خودرو.
در گزارش یاد شده ادعا شده که محاسبه دقیق سود حاصل از فروش این اقلام فعلا ممکن نیست و قرار نیست فروش اقلام گوناگون از طریق حساب‌های یاد شده در آینده ادامه یابد. علت این کار تحریم‌های اقتصادی امریکا اعلام شده که فروش اقلام مختلف را به ایرانیان ممنوع می‌کند.
همچنین افشاگری شرکت آمازون بر اساس قانون کاهش تهدیدات حقوق بشری ایران و سوریه انجام گرفته که بر اساس آن تبادلات اقتصادی شرکت‌های آمریکایی با ایران ممنوع است.

جمعه، اردیبهشت ۱۰، ۱۳۹۵

مطهری: رئیس‌جمهور دستور دهد که اعتبارنامه خالقی صادر شود

مطهری: رئیس‌جمهور دستور دهد که اعتبارنامه خالقی صادر شود

وزارت کشور ایران روز جمعه بار دیگر از زبان دو مقام ارشد خود، بر وجود اختلاف با شورای نگهبان در مورد صدور اعتبارنامه مینو خالقی تأکید کرد و همزمان علی مطهری از رئیس‌جمهور خواست در مورد صدور اعتبارنامه به وزارت کشور دستور دهد.
روز جمعه دهم اردیبهشت، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات کشور به خبرنگاران گفت که در مورد صدور اعتبارنامه منتخب سوم اصفهان، مینو خالقی، با شورای نگهبان اختلاف نظر داریم و معتقدیم نمی‌شود آرای یک حوزه تأیید شود ولی در همان حوزه رأی یک نفر تأیید نشود.
آقای رحمانی فضلی گفت که شورای نگهبان ابطال آرای مینو خالقی را «بر اساس نظارت استصوابی» انجام داده و وزارت کشور هم استدلال خود به شورای نگهبان فرستاده است.
او با ابراز امیدواری در این مورد که شورای نگهبان در این زمینه بازنگری کند، بر نگرانی‌هایی تأکید کرد که «امکان تسری دادن این نگاه جدید به انتخابات بعدی» وجود دارد.
شورای نگهبان به رغم آنکه مینو خالقی، به عنوان منتخب سوم اصفهان، رأی لازم در انتخابات هفتم اسفند کسب کرد، اعلام کرده که آرای او را باطل می‌کند و از نظر این شورا تکلیف کرسی باقیمانده اصفهان در انتخابات میان‌دوره‌ای روشن خواهد شد.
وزارت کشور اما می‌گوید حتی اگر اصرار شورای نگهبان به ابطال آرای خانم خالقی قابل قبول باشد، نفر ششم که او هم بیش از یک چهارم آرا را در حوزه انتخابیه اصفهان کسب کرده، باید به مجلس برود، نه اینکه انتخابات جدیدی برگزار شود.
این موضوع روز جمعه هم مورد تأکید حسینعلی امیری، قائم مقام وزیر کشور قرار گرفت و او در گفت‌وگو با خبرنگاران، با تکرار حرف‌های وزیر کشور در مورد اختلاف حقوقی با شورای نگهبان، گفته است که «این اختلافات در حال بررسی است، و ما باید راهکار قانونی را در این زمینه پیدا کنیم».
آقای امیری گفته است که وزارت کشور، استدلال‌های خود را در مورد انتخابات اصفهان به دبیر شورای نگهبان منتقل کرده و احمد جنتی گفته است که استدلال وزرات کشور را در جلسه شورای نگهبان طرح خواهد کرد.
قائم مقام وزیر کشور همچنین با اشاره به سخنان حسن روحانی در مورد اعتبارنامه مینو خالقی، گفته است که «رئیس‌جمهور هم در این زمینه دغدغه‌هایی دارند که برای ما قابل درک است و آن را پیگیری می‌کنیم».
آقای روحانی روز پنجشنبه با استناد به قانون اساسی اعلام کرده بود که وقتی فردی در انتخابات رأی می‌آورد، «اعتبارنامه آن باید در مجلس بررسی شود»، و در کار بررسی اعتبارنامه نمایندگان منتخب «هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند مداخله کند».
«وزیر کشور کوتاه بیاید استیضاح می‌شود»
روز جمعه اما خبرگزاری‌ها نامه علی مطهری، نماینده تهران و منتخب دوم این شهر در انتخابات مجلس دهم، به حسن روحانی را منتشر کردند که در آن از رئیس‌جمهور خواسته شده به وزارت کشور برای صدور اعتبارنامه مینو خالقی دستور دهد.
آقای مطهری در این نامه با سپاس از اظهار نظر حسن روحانی در موضوع ابطال آرای خانم خالقی گفته است که گرچه این اظهار نظر «گام بلندی در دفاع از حقوق و آرای مردم» است اما برای به سرانجام رساندن تلاش‌ها برای «جلوگیری از یک بدعت و رویه غلط»، لازم است رئیس‌جمهور به وزارت کشور دستور دهد که اعتبارنامه خانم خالقی صادر و به مجلس ارسال شود.
نماینده تهران در مجلس نهم در این نامه به مواد ۵۲ و ۷۲ قانون انتخابات مجلس اشاره کرده و اقدام شورای نگهبان در مورد «حذف یک منتخب پس از انجام یک انتخابات سالم» را غیر قانونی خوانده است.
او همچنین یادآور شده که در گذشته نیز هیئت نظارت در انتخابات مجلس سوم، حاضر به امضای اعتبارنامه منتخب نیشابور در مجلس نشد اما «وزیر وقت کشور که این اقدام شورای نگهبان را خلاف بیّن و آشکار قانون می‌دانست، اعتبارنامه وی را صادر و به مجلس ارسال کرد».
آقای مطهری افزوده است که مجلس سوم اعتبارنامه این منتخب نیشابور را تصویب کرده و او چهار سال نماینده بوده است و رهبر وقت جمهوری اسلامی نیز «این اقدام را تلقی به قبول» کرده است.
نماینده منتخب تهران در مجلس دهم همچنین با یادآوری سخنان مسئولان وزارت کشور گفته است که «وزارت کشور دو بار در میدان دفاع از حقوق ملت عقب‌نشینی کرده» و اگرچه وزیر کشور تا کنون «تلاش خوبی برای قبولاندن نظریه درست به شورای نگهبان داشته» ولی «اگر در نهایت کوتاه بیاید، مجلس راهی جز استیضاح او ندارد».

میزان نقدینگی در ایران به مرز یک‌میلیون میلیارد تومان رسید

میزان نقدینگی در ایران به مرز یک‌میلیون میلیارد تومان رسید

بانک مرکزی ایران روز جمعه،  دهم اردیبهشت ۹۵ با انتشار گزارشی اعلام کرد: نقدینگی ایران در پایان بهمن‌ماه سال ۹۴ به مرز هزارهزار (یک میلیون) میلیارد تومان رسید.
در این گزارش بانک مرکزی تصریح‌ شده است که رقم نقدینگی در بهمن ۹۴ نسبت به بهمن سال ۹۳، با رشدی ۲۸.۷ درصدی به حدود ۹۷۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
هزار هزار میلیارد یا یک میلیون میلیارد در تقسیم‌بندی آمریکایی اعداد (مقیاس کوچک)، یک کوآدریلیون و در تقسیم‌بندی انگلیسی (مقیاس بزرگ)، یک بیلیارد نامیده می‌شود که عددی متشکل از یک همراه با ۱۵ صفر در برابر آن (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) است.​
این رقم نقدینگی در مقایسه با پایان سال ۹۳، رشدی ۲۴.۷ درصدی را به ثبت رساند که به معنای افزایش ۱۹۳ هزار میلیارد تومانی نقدینگی در ۱۱ ماه سال ۹۴ است.
رشد نقدینگی در دوره ۱۲ ماهه منتهی به بهمن سال ۹۴ نسبت به رشد دوره مشابه سال پیش از آن، معادل ۷ واحد درصد بوده است.
بر اساس این گزارش بانک مرکزی ایران، پایه پولی در پایان بهمن پارسال، با رشدی ۱۲ درصدی و افزایش حدوداً ۱۶ هزار میلیارد تومانی نسبت به‌پایان اسفندماه ۹۳، به حدود ۱۴۷ هزار میلیارد تومان رسید.
خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی با رشد ۱۱.۷ درصدی و افزایش ۱۸.۵ هزار میلیارد تومانی، مهم‌ترین عام فزاینده رشد پایه پولی در ۱۱ ماه سال ۱۳۹۴ بوده است.
بررسی اجزای نقدینگی در گزارش بانک مرکزی بیانگر آن است که میزان اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در پایان بهمن‌ماه ۹۴، به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به اسفندماه سال ۹۳، کاهشی ۱۴.۵ درصدی را تجربه کرده است.
در این گزارش آماری تصریح‌شده است که میزان پول، در پایان بهمن‌ماه پارسال به بیش از ۱۲۳ هزار میلیارد تومان بالغ شد که در مقایسه با پایان سال ۹۳، با رشدی معادل ۲.۳ درصد همراه بود.
رقم شبه پول نیز در این گزارش که مربوط به اعداد و ارقام عمده متغیرهای پولی و اعتباری در پایان بهمن‌ماه پارسال است، بیش از ۸۵۲ هزار میلیارد تومان اعلام‌شده است.
رسیدن رقم نقدینگی به مرز یک میلیون میلیارد تومان در بهمن‌ماه سال ۹۴ و هم‌زمان کاهش نرخ تورم در ماه‌های گذشته این پرسش را در برابر ناظران قرار داده که با توجه به هم‌بستگی بالا بین نرخ رشد نقدینگی و نرخ تورم در اقتصاد ایران، چگونه این اتفاق روی داده است؟
مهم‌ترین دلایل این ناتوانی شبکه بانکی در انجام این وظیفه ذاتی آن‌طور که سیامک قاسمی، صاحب‌نظر اقتصادی در کانال تلگرام موسسه مطالعاتی بامداد نوشته، بدهی دولت به بانک‌ها و بانک مرکزی است که باعث شده تا «این پول در اقتصاد ایران دچار انجماد شده و امکان مولد شدن را از دست بدهد.»
پاسخ به این پرسش در نسبت اعداد و ارقام مربوط به پول و شبه پول نهفته است، همان‌طور که در گزارش بانک مرکزی تصریح‌شده است، در پایان بهمن‌ماه سال ۹۴، بیش از ۸۷ درصد از کل نقدینگی به‌صورت شبه پول بوده که در کوتاه‌مدت آثاری تورمی ندارد.
رسوب کردن بخش عمده‌ای از نقدینگی در قالب سپرده‌های مدت‌دار بانکی می‌تواند یکی از عوامل توضیح‌دهنده کاهش شتاب نرخ تورم به‌رغم رشد قابل‌توجه نقدینگی باشد.
البته بلوکه شدن این حجم از نقدینگی در بانک‌های ایران، باعث نشده تا شبکه بانکی بتواند به‌طور مؤثر این سپرده‌ها را در بخش‌های مولد اقتصادی به‌کار گرفته و رونق اقتصادی را رقم بزند.
مهم‌ترین دلایل این ناتوانی شبکه بانکی در انجام این وظیفه ذاتی آن‌طور که سیامک قاسمی، صاحب‌نظر اقتصادی در کانال تلگرام موسسه مطالعاتی بامداد نوشته، بدهی دولت به بانک‌ها و بانک مرکزی است که باعث شده تا «این پول در اقتصاد ایران دچار انجماد شده و امکان مولد شدن را از دست بدهد.»
بر اساس گزارش بانک مرکزی، کل بدهی بخش دولتی به بانک‌ها در پایان بهمن‌ماه پارسال بیش از ۱۱۷ هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان بدهی، بالغ‌بر ۱۱۳ هزار میلیارد تومان، بدهی دولت به بانک‌هاست.
دولت حسن روحانی در طول دو سال و نیم گذشته خود را متعهد به پرداخت بدهی‌های دولت به بانک‌ها اعلام کرده اما این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که دولت در عمل نتوانسته این مهم را محقق کد، هرچند که میزان شتاب رشد بدهی‌های دولت به بانک‌ها کاهش داشته است.
 کل بدهی بخش دولتی به بانک‌ها در بهمن‌ماه پارسال در مقایسه با میزان بدهی دولت در پایان سال ۹۳، رشدی حدوداً ۱۳ درصدی را تجربه کرده است. مانده بدهی دولت در بهمن ۹۴ در مقایسه با بدهی دولت در بهمن ۹۳، رشدی کمتر از ۲۰ درصد را تجربه کرد.
دولت حسن روحانی در طول دو سال و نیم گذشته خود را متعهد به پرداخت بدهی‌های دولت به بانک‌ها اعلام کرده اما این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که دولت در عمل نتوانسته این مهم را محقق کد، هرچند که میزان شتاب رشد بدهی‌های دولت به بانک‌ها کاهش داشته است.
نرخ رشد بدهی دولت به بانک‌ها در بهمن ۹۳ نسبت به بهمن ۹۲ با شتابی معادل ۳۲ درصد افزایش‌یافته بود که این نسبت در بهمن ۹۴ در مقایسه با بهمن ۹۳، حدود ۱۹ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد

معاون وزیر خارجه: کاهش ۳۰ درصدی مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور

معاون وزیر خارجه: کاهش ۳۰ درصدی مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور

حسن قشقاوی، معاون کنسولی و امور مجلس وزیر امور خارجه، از کاهش ۳۰ درصدی مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ خبر داده و احتمال داد که این روند در سال جاری نیز ادامه یابد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، معاون وزیر خارجه ایران روز جمعه، دهم اردیبشت‌ماه، در یک نشست خبری اعلام کرد در سال ۹۴، حدود ۵۰۰ هزار سند مربوط به مسافرت ایرانیان اعم از نخبه و غیر نخبه به خارج از ایران صادر شده که نسبت به صدور ۷۰۰ هزار سند در سال ۹۳، کاهشی ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد.
مهاجرت دائمی نخبگان ایرانی به خارج از کشور که با عنوان «فرار مغزها» از آن یاد می‌شود در سال‌های گذشته همواره خبرساز بوده است.
بر اساس اعلام صندوق بین‌المللی پول، در سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸ خورشیدی)، ایران از نظر مهاجرت نخبگان، در میان ۹۱ کشور در حال توسعه و توسعه‌نیافته مقام نخست را داشت.
در بهمن‌ماه پارسال هم محمدباقر لاریجانی، معاون وزیر بهداشت، از مهاجرت ۱۰ هزار دانشجو به آمریکا برای تحصیل طی سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ خبر داد.
همچنین بر اساس گزارش سازمان جهانی دارایی‌های معنوی، طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی، بیش از ۹۶ درصد ابداعات و اختراعات ایران به دست ایرانیانی به ثبت رسیده است که در خارج از ایران زندگی کرده‌اند.
به‌رغم وجود این آمارها، در مقابل برخی از مقام‌های دولتی همچون کامران دانشجو، وزیر علوم دولت محمود احمدی‌نژاد، از اساس فرار مغزها را قبول نداشت.
روز جمعه آقای قشقاوی در عین‌ حال اعلام کرد که صدور روادید برای اتباع ایران در سفارتخانه‌های خارجی مقیم تهران افزایش داشته است که، به گفته معاون کنسولی وزارت خارجه ایران، این امر از «ارتقای اعتبار گذرنامه ایرانی و بهبود محسوس در صدور روادید برای اتباع ایرانی» حکایت می‌کند.
معاون وزیر خارجه میزان افزایش صدور روادید برای اتباع ایرانی طی سال ۹۴ را در سفارتخانه‌ کشورهای اروپایی در تهران ۳۰ درصد ارزیابی کرد.
به گفته حسن قشقاوی، میزان رشد صدور روادید برای اتباع ایرانی در سفارتخانه‌ کشورهای غیراروپایی در تهران طی سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن، ۵۰ درصد بوده است.
معاون کنسولی و امور مجلس وزارت خارجه ایران همچنین اعلام کرد که در سال ۹۴ چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی ویزای ایران را دریافت کرده‌اند.
معاون وزارت امور خارجه ایران همچنین از برقراری شرایط لغو روادید ایران با چهار کشور گرجستان، ترکیه، سوریه و بولیوی خبر داد.
همچنین به گفته حسن قشقاوی، جمهوری اسلامی ایران برای اتباع آذربایجان و مصر لغو روادید یک‌جانبه دارد و برای اتباع لبنان هم به‌ صورت متقابل ویزای فرودگاهی ۳۰ روزه رایگان داده می‌شود.
بر اساس اظهارات معاون وزیر امور خارجه، برای اتباع مالزی هم به‌ صورت متقابل ویزای فرودگاهی رایگان ۱۵ روزه اعطا می‌شود.
معاون کنسولی وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: «غیر از اتباع کشورهای آمریکا، انگلستان، کانادا، اردن، سومالی، کلمبیا، افغانستان، پاکستان، بنگلادش و هندوستان برای اتباع بقیه کشورها ویزای اقامت ۳۰ روزه در فرودگاه صادر می‌شود.
حسن قشقاوی شمار ایرانیان زندانی در زندان‌های خارج از ایران را حدود سه هزار نفر اعلام کرد، اما تأکید کرد که این آمار تقریبی است، چرا که آمار دقیق در این زمینه منوط به خوداظهاری افراد و درخواست حمایت کنسولی از طرف آنهاست.
به گفته معاون وزیر خارجه، طبق آمار «سه تا ۵ درصد از کسانی که در خارج از ایران هستند، اپوزیسیون محسوب می‌شوند، و بیش از ۹۵ درصد از اتباع ایرانی مقیم خارج هیچ مشکلی برای رفت‌وآمد به کشور ندارند».
او تأکید کرد که «ایران ملک طلق هیچ ارگان و دستگاهی نیست و حق طبیعی هر فرد ایرانی است که به سرزمین مادری خود رفت‌وآمد داشته باشد.»
اما در عین‌ حال این مقام مسئول در وزارت خارجه افزود: «نباید فراموش کرد که عمل مجرمانه و تعقیب قضایی ربطی به داخل کشور یا خارج از کشور بودن ندارد. ایرانی و غیر ایرانی بودن ندارد.»
شماری از فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران مقیم خارج پس از روی کار آمدن حسن روحانی به ایران سفر کردند، اما درنهایت بازداشت و روانه زندان شدند.
حسین نورانی نژاد، سراج‌الدین میردامادی، سعید رضوی فقیه، ساجده عرب‌سرخی، مصطفی عزیزی و سعید پورحیدر از جمله این افراد هستند که در بیش از دو سال گذشته پس از بازگشت به ایران بازداشت‌ شده‌اند

آغاز رای گیری مرحله دوم انتخابات مجلس ایران در ۲۱ استان

آغاز رای گیری مرحله دوم انتخابات مجلس ایران در ۲۱ استان
عكس آرشيوى
روز جمعه، ۲۹ آوریل از ساعت ۸ صبح به وقت محلی، رای‌گیری مرحله دوم انتخابات مجلس ایران برای انتخاب ۶۸ نماینده باقی مانده آغاز شد.
منابع رسانه‌ای و سیاسی داخل ایران این رای‌گیری را مهم توصیف کرده و گفته‌اند که مجلس آینده نقش حساسی برعهده دارد. برخی از این منابع همکاری برای اجرای طرح اقتصاد مشارکتی را که طرح دولت روحانی است، مهمترین وظیفه مجلس آینده دانسته‌اند.
در مرحله نخست انتخابات مجلس ایران که ۲۶ فوریه گذشته برگزار شد، اصلاح طلبان و میانه‌روهای نزدیک به دولت حسن روحانی، موفقیت‌های چشم‌گیری به ویژه در تهران کسب کردند. در شهر تهران تمام ۳۰ راه یافته مجلس، از فهرست مورد حمایت اصلاح طلبان هستند. اکنون نیز رقابت با اصولگرایان بر سر به دست آوردن باقی کرسی‌های مجلس است، از این رو مرحله دوم انتخابات هم سرنوشت ساز به شمار می‌آید.
در این مرحله از رای‌گیری، نمایندگان حوزه‌هایی انتخاب می‌شوند که نامزدهای شرکت کننده در آنها در دور اول به حد نصاب آرا دست نیافتند.
در مرحله دوم، انتخاب نماینده بر اساس کسب اکثریت ساده آرا صورت می‌گیرد و در حوزه‌هایی که بیش از یک نماینده باید انتخاب شود، نامزدها به ترتیب کسب بیشترین شمار آرا برنده انتخابات اعلام خواهند شد. تعداد نامزدهای شرکت کننده در این مرحله ۱۳۶ نفر اعلام شده است.
مرحله اول انتخابات مجلس ایران که ۲۶ فوریه گذشته برگزار شد اما انتخابات در حوزه‌هایی که آرای نامزدها به حد نصاب ۲۵ درصد آرا نرسید، به دور دوم کشیده شد. تبلیغات انتخاباتی برای این مرحله به مدت یک هفته ادامه داشت و بیست و چهار ساعت قبل از آغاز رای‌گیری، متوقف شد.در این مرحله از انتخابات، نمایندگان باقی مانده ۵۵ حوزه انتخابیه در ۲۱ استان انتخاب خواهند شد و به گفته رئیس ستاد انتخابات کشور، رای دهندگان در ۴۳۰ شهرستان امکان شرکت در این رای‌گیری را دارند.
به گفته او، رای‌دهندگانی که در مرحله اول انتخابات شرکت کردند فقط مجازند در همان حوزه رای دهند اما کسانی که در مرحله اول شرکت نداشته‌اند حق رای دادن در هر یک از حوزه‌های باقی مانده را دارند.
شمار واجدین شرایط رای دادن در این انتخابات ۱۷ میلیون نفر و شمار «رای اولی» ها حدود ۶۰ هزار نفر اعلام شده است.
رای‌گیری حداقل ۱۰ ساعت است اما به گفته رئیس ستاد انتخابات، در صورت لزوم، این زمان قابل تمدید است. وی گفته است که با توجه به کم بودن تعداد داوطلبان امکان دارد نتیجه نهایی تا اوایل روز یکشنبه مشخص شود. حوزه‌هایی که در آن‌ها دور دوم انتخابات مجلس برگزار می‌شود، عبارتند است:

استان آذربایجان‌شرقی

حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو: انتخابات برای تعیین نفرات سوم، چهارم، پنجم و ششم بین محمد حسین فرهنگی (اصولگرا) زهرا ساعی (اصلاح‌طلب) علیرضا منادی (مستقل) محمد اسماعیل سعیدی (اصولگرا) علی اصغر الموسوی (اصلاح‌طلب) سید محمدرضا می‌رتاج‌الدینی (اصول‌گرا) شهاب‌الدین بی‌مقدار (اصلاح‌طلب) و عباس عباس‌زاده (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه مراغه و عجب‌شیر: انتخابات بین حسین‌زاده (اصولگرا) و دواتگری (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه مرند و جلفا: انتخابات بین شافعی (اصلاح‌طلب) و حسن‌نژاد (اصولگرا) به‌ دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه اهر و هریس: انتخابات بین حسینیان (اصولگرا) و عبداللهی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه سراب: انتخابات بین نصیرپور (اصلاح‌طلب)، داوودی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه شبستر: انتخابات بین علیلو (اصولگرا) آقاپور (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان آذربایجان‌غربی

حوزه انتخابیه ارومیه: انتخابات برای تعیین نفر دوم و سوم بین هادی بهادری (اصلاح‌طلب)، روح‌الله حضرت‌پور (اصول‌گرا)، ‌حاکم ممکان (مستقل) و مجید دودکانلوی میلان (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه سلماس: انتخابات بین رسول جلایر (اصولگرا) و شهروز برزگر (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه می‌اندوآب و شاهین‌دژ و تکاب: انتخابات بین عیسی‌زاده (اصولگرا)، هاشمی (اصولگرا) و میرزایی (اصلاح‌طلب) و جهانبخش محبی‌نیا (اصول‌گرا) به دور دوم کشیده شد.

استان اردبیل

حوزه انتخابیه اردبیل، نمی‌ن و نیر: انتخابات برای تعیین نفر سوم بین محمد فیضی (اصلاح‌طلب) و سید کاظم موسوی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه پارس‌آباد و بیله‌سوار: انتخابات بین ایرج بیگدل‌لو (اصولگرا) و شکور پورحسین (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان اصفهان

حوزه انتخابیه شهرضا و دهاقان: انتخابات بین حجت‌الاسلام آقایی‌ (اصولگرا)، سمیه محمودی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه سمیرم: انتخابات بین سلیمی (اصولگرا) و جعفری (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.

استان ایلام

حوزه انتخابیه ایلام، ایوان، شیروان و چرداول و مهران: انتخابات بین جلال میرزایی (اصلاح‌طلب)، لطیف صادقی (اصولگرا)، سلام امینی (مستقل) و سارا فلاحی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه دهلران، دره‌شهر و آبدانان: انتخابات بین شادمهر کاظم‌زاده (مستقل) و علی‌محمد احمدی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان تهران

حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه: انتخابات بین سید احمد رسولی‌نژاد (اصولگرا) و قاسم میرزایی نیکو (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه رباط‌کریم و بهارستان: انتخابات بین ابراهیم نکو (اعتدال‌گرا) و حجت الاسلام نوروزی (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه شهریار، قدس و ملارد: انتخابات بین حسین گروسی (اعتدال‌گرا) و محمد محمودی شاه‌نشین (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان چهارمحال و بختیاری

حوزه انتخابیه اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار: انتخابات بین علی کاظمی (اصلاح‌طلب) و قدرت‌الله حمزه (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه بروجن: انتخابات بین خدیجه ربیعی (مستقل) و علی نادری‌فرد (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.

استان خراسان‌رضوی

حوزه انتخابیه تربت‌حیدریه و مه‌ولات: انتخابات بین ابوالقاسم خسروی (اصولگرا) و باستانی (اعتدال‌گرا) به دور دوم کشیده شد.

استان خوزستان

حوزه انتخابیه اهواز: انتخابات بین همایون یوسفی (اصلاح‌طلب)، جواد کاظم‌نسب (اصلاح‌طلب)، علی ساری (اصلاح‌طلب)، سید شریف حسینی (اصولگرا)، شکرخدا موسوی (اصولگرا) و شبیب جویجری (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه آبادان: انتخابات برای تعیین نفر سوم بین غلامرضا شرفی (اصولگرا) و محمد مولوی (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه ایذه و باغ‌ملک: انتخابات بین سیدهادی طباطبایی (اصولگرا) و هدایت‌الله خادمی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه بهبهان: انتخابات بین محمودرضا ضرغامی (اصلاح‌طلب) و حبیب‌الله کشت‌زر (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا: انتخابات بین علی عسگر ظاهری (مستقل) و علیرضا ورناصری (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه ماهشهر و امیدیه: انتخابات بین حبیب آغاجری (اصولگرا) و گل‌مرادی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.

استان زنجان

حوزه انتخابیه زنجان و طارم: انتخابات بین فریدون احمدی (اصولگرا)، سید افضل موسوی (اصلاح‌طلب)، کریم خان‌محمدی (مستقل) و علی وقف‌چی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه ابهر و خرمدره: انتخابات بین محمدرضا خان‌محمدی (اصولگرا) و محمد عزیزی (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه خدابنده: انتخابات بین سید البرز حسینی (مستقل) و احمد بیگدلی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان فارس

حوزه انتخابیه شیراز: انتخابات برای تعیین نفر چهارم بین علی اکبری (اصلاح‌طلب) و جعفر قادری (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه نورآباد ممسنی: انتخابات بین مرادی (اصولگرا) و گودرزی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه داراب: انتخابات بین عسگری (اصولگرا) و انصاری (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه نیریز و استهبان: انتخابات بین فرهاد طهماسبی (اصولگرا) و اصغر مسعودی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان کردستان

حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران: انتخابات برای تعیین نفر دوم بین سید احسن علوی (مستقل) و سالار مرادی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد: انتخابات بین منصور مرادی (مستقل) و امید کریمیان (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان کرمانشاه

حوزه انتخابیه کرمانشاه: انتخابات برای تعیین نفر سوم بین احمد صفری (اصلاح‌طلب) و سید سعید حیدری طیب (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه سنقر و کلیایی: انتخابات بین حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا (اصولگرا) و محمد رستگار (اعتدال‌گرا) به دور دوم کشیده شد.

استان گلستان

حوزه انتخابیه گرگان و آق‌قلا: انتخابات بین عبدالغفور امان‌زاده (مستقل)، نورمحمد تربتی‌نژاد (اصلاح‌طلب)، نبی هزارجریبی (اصلاح‌طلب) و سید علی طاهری (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه کردکوی و ترکمن و بندرگز: انتخابات بین رحمت‌الله جلالی (اصولگرا) و رامین نورقلی‌پور (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه می‌نودشت و کلاله و مراوه‌تپه: انتخابات بین نجیب حسینی (مستقل) و شهرام کوسه‌غراوی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان گیلان

حوزه انتخابیه رشت: انتخابات برای تعیین نفر دوم و سوم بین جبار کوچکی‌نژاد (اصولگرا)، سیدعلی آقازاده دافساری (اصولگرا)، سیدولی‌الله عظمتی (اصولگرا) و محمدصادق حسنی جوریابی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه رودبار: انتخابات بین صمد مرعشی (اصولگرا) و منوچهر جمالی (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

استان لرستان

حوزه انتخابیه بروجرد: انتخابات بین علاءالدین بروجردی (اصولگرا)، هادی مقدسی (مستقل) عباس گودرزی (اصولگرا) و فاطمه مقصودی (مستقل) به‌دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه خرم‌آباد و دوره: انتخابات بین محمد بیرانوند (اصلاح‌طلب)، مرتضی محمودوند (مستقل)، محمدرضا ملک‌شاهی راد (اصولگرا) و اعظم محمدنیا (مستقل) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه دورود و ازنا: انتخابات بین حسین گودرزی (اصولگرا) و مجید کیانپور (مستقل) به‌ دور دوم کشیده شد.

استان مازندران

حوزه انتخابیه قائم‌شهر: انتخابات برای تعیین نفر دوم بین علیپور (اصولگرا) و ادیانی (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه بابل: انتخابات برای تعیین نفر دوم بین حسین نیازآذری (مستقل) و همت‌الله طاهرنژاد (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.

استان مرکزی

حوزه انتخابیه اراک، کمیجان و خنداب: انتخابات برای تعیین نفر دوم بین محمدحسن آصفری (اصولگرا) و سید مهدی مقدسی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه ساوه و زرندیه: انتخابات بین شهلا می‌رگلوبیات (اصولگرا) و محمدرضا منصوری (اصلاح طلب) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه شازند: انتخابات بین غفاری (اصولگرا) و ابراهیمی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.

استان هرمزگان

حوزه انتخابیه بندرلنگه، بستک و پارسیان و کیش: انتخابات بین خالد زمزم‌نژاد (اصلاح‌طلب) و احمد جباری (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.

استان همدان

حوزه انتخابیه رزن: انتخابات بین حسن لطفی (اصلاح‌طلب) و عطا‌ءالله سلطانی صبور (اصولگرا) به دور دوم کشیده شد.
حوزه انتخابیه ملایر: انتخابات برای تعیین نفر دوم بین احمد آزادی‌خواه (اصولگرا) و علیرضا امامی (اصلاح‌طلب) به دور دوم کشیده شد.

استان یزد

حوزه انتخابیه مهریز، بهاباد، خاتم، ابرکوه و بافق: انتخابات بین محمدرضا بابایی (اصولگرا) و صباغیان (مستقل) به دور دوم کشیده شد.

عفو بين الملل خواستار مشخص شدن سرنوشت يوسف سيلاوى، شهروند اهوازى شد

عفو بين الملل خواستار مشخص شدن سرنوشت يوسف سيلاوى، شهروند اهوازى شد
 
یوسف سیلاوی
سازمان عفو بین‌الملل با صدور فراخوانی خواستار اقدام فوری در جهت مشخص شدن سرنوشت يوسف سيلاوى كه در سال 2009 از خانه خود در اهواز ربوده شده، توسط مقامات ايران شده است.
در ششمين سالگرد ناپديد شدن سيلاوى و على الرغم پيگرى هاى دائم خانواده وى و درخواست هاي مكرر آنها از مقامات قضائي و امنيتى در شهر اهواز و حتى در دادگاه ها و مراجع عالى در تهران از جمله "بيت رهبرى" براى روشن شدن سرنوشت وى، مقامات حكومت ايران هيچگونه جواب يا اظهار نظرى درباره مكان وجود وى ويا حتى اعتراف به دستگيرى وبازداشت وى نداشته اند.
یوسف سيلاوى متولد ٣ ارديبهشت ١٣٣٨، فرزند عباس متولد اهواز از روز ١٧ آبان ١٣٨٨ ناپدید شده و جست‌وجوی خانواده‌اش برای پیدا کردن او بی نتیجه مانده است.
عفو بین‌الملل در فراخوان فوری خود خواسته است که با نوشتن نامه به مقامات ارشد حكومت ايران، به زبان‌های انگلیسی، فارسی، عربی، فرانسوی، اسپانیایی یا زبانی که به آن تکلم می‌کنید از مقامات ایرانی بخواهید که: "در جهت مشخص شدن محل نگهداری و سرنوشت یوسف سیلاوی اقدامات لازم را انجام دهند".
مونا سيلاوى، دختر يوسف سيلاوى، در گفتگويى با "العربيه.نت"، درباره علت ناپديد شدن يا ربودن پدرش مى گويد:" او شهروندى عادى بوده که هيچ گونه فعاليت سياسى يا فرهنگى نداشته است. و احتمالا ربودن وى تنها به دليل نسبت فاميلى اش با دايى ام منصور سيلاوى ( معروف به منصور اهوازى) كه يك فعال سياسى شناخته شده بود و در شرايطى مشكوك در منزلش در لندن پايتخت انگلستان، در سال 2008 فوت كرد".
وى افزود:" پدرم يوسف سيلاوى كه پسر عموى منصور و شوهر خواهر وى مى باشد كه حدود چند ماه بعد از فوت منصور، توسط ماموران لباس شخصى دستگير شد و تا كنون خبرى از مكان ناپديد شدن او در دست نيست".
مونا سيلاوى مى گويد كه " پس از بازداشت يوسف سيلاوى، در سال 2009 ماموران اطلاعات يكى از دوستان وى را نيز دستگير کردند و او را بشدت مورد ضرب و شتم و بازجويى قرار دادند و خواستار اطلاعاتى در خصوص ارتباط وى با يوسف سيلاوى بودند".
عفو بين الملل كه يك سازمان بين المللى مدافع حقوق بشر است در اين فرخوان تأكيده كرده: " چنانچه سيلاوى در زندان است، از مقامات مسئول بخواهید که در صورتی که او مرتکب جرم کیفری به رسمیت شناخته شده‌ای نشده است، او را آزاد کنند و به او فورا اجازه ارتباط با خانواده خود و دسترسی به وکیل و پزشک دهند و در یک روند قضایی منطبق بر استانداردهای بین‌المللی برای دادرسی عادلانه، محاکمه شود.
از مقامات مسئول بخواهید که بی‌درنگ و بدون قید و شرط کنوانسیون حفاظت از تمام ناپدیدشدگان قهری و پروتکل‌های اختیاری مرتبط را در مورد او به اجرا بگذارند.
عفو بین‌الملل در فراخوان فوری خود خواسته است که نامه‌های خود را تا تاریخ هفتم ژوئن ٢٠١۶ به آدرس‌های دفتر رهبری، سید علی خامنه‌ای و رئیس قوه قضاییه، صادق لاریجانی و یک رونوشت به حسن روحانی، رئیس جمهوری، كه در سايت اين سازمان در بخش ايران، قابل دسترسى هستند، ارسال کنند.

عفو بين الملل خواستار مشخص شدن سرنوشت يوسف سيلاوى، شهروند اهوازى شد

عفو بين الملل خواستار مشخص شدن سرنوشت يوسف سيلاوى، شهروند اهوازى شد
 
یوسف سیلاوی
سازمان عفو بین‌الملل با صدور فراخوانی خواستار اقدام فوری در جهت مشخص شدن سرنوشت يوسف سيلاوى كه در سال 2009 از خانه خود در اهواز ربوده شده، توسط مقامات ايران شده است.
در ششمين سالگرد ناپديد شدن سيلاوى و على الرغم پيگرى هاى دائم خانواده وى و درخواست هاي مكرر آنها از مقامات قضائي و امنيتى در شهر اهواز و حتى در دادگاه ها و مراجع عالى در تهران از جمله "بيت رهبرى" براى روشن شدن سرنوشت وى، مقامات حكومت ايران هيچگونه جواب يا اظهار نظرى درباره مكان وجود وى ويا حتى اعتراف به دستگيرى وبازداشت وى نداشته اند.
یوسف سيلاوى متولد ٣ ارديبهشت ١٣٣٨، فرزند عباس متولد اهواز از روز ١٧ آبان ١٣٨٨ ناپدید شده و جست‌وجوی خانواده‌اش برای پیدا کردن او بی نتیجه مانده است.
عفو بین‌الملل در فراخوان فوری خود خواسته است که با نوشتن نامه به مقامات ارشد حكومت ايران، به زبان‌های انگلیسی، فارسی، عربی، فرانسوی، اسپانیایی یا زبانی که به آن تکلم می‌کنید از مقامات ایرانی بخواهید که: "در جهت مشخص شدن محل نگهداری و سرنوشت یوسف سیلاوی اقدامات لازم را انجام دهند".
مونا سيلاوى، دختر يوسف سيلاوى، در گفتگويى با "العربيه.نت"، درباره علت ناپديد شدن يا ربودن پدرش مى گويد:" او شهروندى عادى بوده که هيچ گونه فعاليت سياسى يا فرهنگى نداشته است. و احتمالا ربودن وى تنها به دليل نسبت فاميلى اش با دايى ام منصور سيلاوى ( معروف به منصور اهوازى) كه يك فعال سياسى شناخته شده بود و در شرايطى مشكوك در منزلش در لندن پايتخت انگلستان، در سال 2008 فوت كرد".
وى افزود:" پدرم يوسف سيلاوى كه پسر عموى منصور و شوهر خواهر وى مى باشد كه حدود چند ماه بعد از فوت منصور، توسط ماموران لباس شخصى دستگير شد و تا كنون خبرى از مكان ناپديد شدن او در دست نيست".
مونا سيلاوى مى گويد كه " پس از بازداشت يوسف سيلاوى، در سال 2009 ماموران اطلاعات يكى از دوستان وى را نيز دستگير کردند و او را بشدت مورد ضرب و شتم و بازجويى قرار دادند و خواستار اطلاعاتى در خصوص ارتباط وى با يوسف سيلاوى بودند".
عفو بين الملل كه يك سازمان بين المللى مدافع حقوق بشر است در اين فرخوان تأكيده كرده: " چنانچه سيلاوى در زندان است، از مقامات مسئول بخواهید که در صورتی که او مرتکب جرم کیفری به رسمیت شناخته شده‌ای نشده است، او را آزاد کنند و به او فورا اجازه ارتباط با خانواده خود و دسترسی به وکیل و پزشک دهند و در یک روند قضایی منطبق بر استانداردهای بین‌المللی برای دادرسی عادلانه، محاکمه شود.
از مقامات مسئول بخواهید که بی‌درنگ و بدون قید و شرط کنوانسیون حفاظت از تمام ناپدیدشدگان قهری و پروتکل‌های اختیاری مرتبط را در مورد او به اجرا بگذارند.
عفو بین‌الملل در فراخوان فوری خود خواسته است که نامه‌های خود را تا تاریخ هفتم ژوئن ٢٠١۶ به آدرس‌های دفتر رهبری، سید علی خامنه‌ای و رئیس قوه قضاییه، صادق لاریجانی و یک رونوشت به حسن روحانی، رئیس جمهوری، كه در سايت اين سازمان در بخش ايران، قابل دسترسى هستند، ارسال کنند.

توکلی: به‌قدر کفایت دلیل شرعی و قانونی برای ردصلاحیت احمدی‌نژاد وجود دارد

توکلی: به‌قدر کفایت دلیل شرعی و قانونی برای ردصلاحیت احمدی‌نژاد وجود دارد
 
احمد توکلی
احمد توکلی نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی ایران از شهر تهران، با اشاره به احتمال حضور احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده در حساب خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت که «به قدر کفایت دلیل شرعی و قانونی برای ردصلاحیت رییس جمهور سابق وجود دارد».
در این توییت، توکلی، در اظهار نظری با عنوان «آمدن یا نیامدن» به احتمال حضور احمدی نژاد در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ایران واکنش نشان داده است.
توکلی در حساب توئیترش نوشت است: «آمدن یا نیامدن» احمدی‌نژاد مسئله اصلاح‌طلبان است، نه اصولگرا‌ها. به قدر کفایت دلیل شرعی و قانونی برای ردصلاحیت رییس جمهور سابق وجود دارد.
این اظهار نظر در حالی مطرح می‌شود که فعالیت‌های نزدیکان احمدی نژاد این روزها شدت گرفته و سخن‌ها از احتمال نامزدی ام در انتخابات آینده ریاست جهوری مطرح است.
احمد توکلی از حامیان احمدی‌نژاد در نخستین حضور او در انتخابات ریاست جمهوری بود اما بعد‌ها همچون برخی دیگر از اصولگرایان به منتقد او تبدیل شد.
احمدی نژاد ابتدا از حمایت اکثر قریب به اتفاق اصولگرایان برخوردار بود و علی خامنه‌‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران به شدت از او حمایت می‌کرد. اما برخی از سیاست‌هایش باعث شد که هدف انتقادهای گسترده قرار بگیرد.

نظر بدهید

30 زندانى اهل سنت ايران در خطر اعدام خاموش

30 زندانى اهل سنت ايران در خطر اعدام خاموش
 
سازمان‌هاى حقوق بشر ايرانى گزارش داده اند كه قريب به اتفاق 30 زندانى عقيدتى اهل سنت در زندانى رجايى شهر كرج در خطر اجراى حكم اعدام خاموش هستند.
به گزارش " کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در ایران"، كه لیست اسامی و مشخصات ۳۰ نفر از زندانیان عقیدتی اهل سنت محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر کرج را منتشر كرده، بیش‌تر زندانیان عقیدتی اهل سنت در بازداشتگاه‌های اطلاعات و در زندان‌های شهرستان‌ها نگهداری می‌شوند.
بنا به اين گزارش با وجود بیش از ۲۰۰ زندانی عقیدتی اهل سنت کُرد در زندان‌های ایران، کماکان زندان رجایی شهر کرج با ۸۰ زندانی، بیش‌ترین تعداد زندانیان در انتظار اعدام از فعالان اهل سنت را در خود جای داده است. زندانیان عقیدتی بیش‌تر در زندان‌های کرج، تهران، سنندج، همدان، کرمانشاه، ارومیه، سقز، مهاباد و مریوان دوران محکومیت خود را می‌گذرانند.
در اين گزارش آمده است كه این زندانیان از حقوق اولیه و معمول دیگر گروه‌های زندانی، محروم بوده و با توجه به باورهای مذهبی و عقیدتی خاصی که دارند، موارد متعدد جلوگیری از انجام اعمال و فرایض دینی درباره آنها گزارش شده است.
دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران در هفتم دی‌ماه سال ١٣٩١، شش زندانی عقیدتی اهل سنت از جمله اصغر رحیمی متاهل دارای دو فرزند، بهنام رحیمی متاهل، کیوان زندکریمی متاهل، بهرام احمدی که در زمان اجرای حکم زیر ۱۸ سال سن داشت، هوشیار محمدی متولد ۱۳۶۸ و محمد ظاهر بهمنی متولد ۱۳۶۸ را به چوبه‌های دار سپرد؛ همچنین در روز ۱۳ اسفندماه ۱۳۹۳، حامد احمدی، کمال ملایی، جمشید دهقانی، جهانگیر دهقانی، صدیق محمدی و هادی حسینی در زندان رجایی شهر کرج همزمان به دار آویخته شدند.

«کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در ایران» از خانواده برخی از زندانیان نقل كرده که فرزندانشان بیش از چهار سال است در بلاتکلیفی به سر می‌برند و وضعیت پرونده آنها نامشخص اعلام شده است.

برخی از زندانیان عقیدتی، به اتهام "عضویت در گروه‌های مذهبی"، ماه‌ها در بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات مورد بازجویی‌های طولانی قرار گرفته‌اند. برخی از آنان گفته‌اند که نزدیک به یک سال در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج نگهداری شده و سپس به زندان زنجان و سلول‌های بند ۲۰۹ زندان اوین و زندان‌های دیگر منتقل شده‌اند.

آنها می‌گویند «ما تنها از فعالان اهل سنت کُرد هستیم و هیچ‌گاه در هیچ‌یک از گروه‌های تندرو عضویت و مشارکتی نداشته‌ایم.»

گفته می‌شود بیشتر اعدامی‌های اهل سنت در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام “محاربه”، “اقدام علیه امنیت ملی”، “عضویت در گروه‌های سلفی” و “مشارکت در ترور” در دادگاه‌هایی ۱۰ دقیقه‌ای به اعدام محکوم شده‌اند.

جمشید و جهانگیر دهقانی، کمال ملایی و حامد احمدی چهار زندانی عقیدتی که حکم اعدامشان اجرا شده، از شکنجه‌های طاقت‌فرسایی گفته‌ بودند که بازجویان برای اخذ اعترافات اجباری بر آنها روا داشته‌اند؛ از جمله سه بار اعدام نمایشی، زدن شوک الکتریکی به نقاط حساس از جمله آلت تناسلی، شکنجه جوجه‌ کباب، آویزان کردن زندانی با بستن پاها به سقف و در حالت قپانی.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ١٩ ماه شکنجه، ظاهراً برای وادار کردن آن‌ها به امضای اعتراف علیه‌ خود بوده‌ است. شکنجه‌های این زندانیان در نوع خود کم‌سابقه و‌ گاه تنها از روی تنفر انجام شده است. تشنه نگاه داشتن به مدت چند روز و تحقیرهای مختلف از قبیل تراشیدن ریش و توهین به مقدسات از جمله معمول‌ترین رفتار‌ها برای تخریب جسمی و روانی آنان بوده است. اعمال فشار و تهدید بر خانواده زندانیان عقیدتی اهل سنت، از جمله تهدید به تجاوز جنسی درباره آنان بیان شده است.
بنا به گزارش «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی در ایران» احکام اعدام زندانیان عقیدتی اهل سنت کُرد بر مبنای اتهامات وارده اداره اطلاعات به آنها بوده و تنها با اتکا به اعتراف‌های زیر شکنجه، صادر شده است. این پرونده‌ها بدون وکیل مدافع اختیاری قضاوت شده است.

پنجشنبه، اردیبهشت ۰۹، ۱۳۹۵

وزارت خزانه‌داری آمریکا: رای منفی آمریکا به کار بانک جهانی در ایران

وزارت خزانه‌داری آمریکا: رای منفی آمریکا به کار بانک جهانی در ایران

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک سخنگوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده می‌گوید که «الزامات قانونی» باعث می‌شود که این کشور به کار و سرمایه‌گذاری بانک جهانی در ایران رای منفی بدهد.
این خبرگزاری در گزارشی که روز چهارشنبه، هشتم اردیبهشت، منتشر شد به نقل از یک سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت که نماینده ایالات متحده در بانک جهانی در موضوع ایران «قید و بندهایی» دارد.
به گفته این سخنگو که در گزارش خبرگزاری فرانسه به نامش اشاره‌ای نشده، «احکام قانونی جاری باعث می‌شود که نماینده آمریکا به هر گونه وام بانک جهانی به ایران رای منفی بدهد».
آن طور که در این گزارش آمده است، بانک جهانی که در واشینگتن، پایتخت آمریکا، مستقر است و بزرگ‌ترین سهام‌دار آن هم ایالات متحده است به‌رغم رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی به بازگشت به ایران تمایلی نشان نمی‌دهد.
این نکته‌ای است که جیم یونگ کیم، رئیس این بانک، نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه به‌نوعی بر آن صحه گذاشته و گفته است: «ما وضع را به‌دقت زیر نظر داریم... اما هیچ برنامه خاصی هم نداریم.»
بانک جهانی که بزرگ‌ترین بانک توسعه در دنیاست از سال ۲۰۰۵ به منظور رعایت تحریم‌های بین‌المللی علیه فعالیت اتمی جمهوری اسلامی به هیچ پروژه تازه‌ای در ایران دست نزده است.
موضوع ترس یا بی‌میلی بانک‌های خارجی برای کار دوباره در ایران از زمان آغاز اجرای توافق اتمی در ماه ژانویه از جمله موضوعاتی است که تقریبا هر هفته در اخبار بوده و اعتراض مقامات جمهوری اسلامی را نیز به دنبال داشته است.
از جمله این تازه‌ترین اعتراضات می‌توان به گفته‌های روز چهارشنبه آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرد که دولت باراک اوباما را متهم کرد که تحریم‌ها را تنها روی کاغذ ملغی اعلام کرده، اما در عمل هم‌چنان از کار کمپانی‌ها و بانک‌های خارجی در ایران جلوگیری می‌کند.
رهبر جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه، هشتم اردیبهشت‌ماه، در سخنرانی در جمع گروهی از کارگران گفت که آمریکایی‌ها با ایحاد ایران‌هراسی، در راه معاملات ایران با دیگر کشورها مانع‌تراشی می‌کنند.
به گزارش وب‌سایت رسمی آقای خامنه‌ای، رهبر ایران آمریکایی‌ها را غیرقابل اعتماد خوانده و گفت که آنها با ادامه روند تحریم‌های گوناگون علیه ایران و ایجاد ایران‌هراسی، به شکلی عملی مانع از برقراری مناسبات اقتصادی میان ایران و دیگر کشورها می‌شوند.
این نکته‌ای است که رئیس کل بانک مرکزی ایران نیز چندی پیش به آن اشاره کرده و گفت که بانک‌های بزرگ به دلیل جریمه‌هایی که از طرف آمریکا اعمال می‌شود از برقراری روابط بانکی با ایران «هراس و تردید» دارند، اما بانک‌های کوچک و متوسط با ایران مشکلی ندارند.
در همین زمینه از قول یک کارشناس در گزارش خبرگزاری فرانسه آمده است که کمپانی‌ها نیز احتمالا به مشارکت در پروژه‌های بانک جهانی در ایران میلی نشان نخواهند داد.
به عقیده این کارشناس، دلیل این بی‌میلی آن است که پرداخت پول از طرف بانک جهانی «از طریق سیستم بانکی آمریکا خواهد بود و همین می‌تواند این کمپانی‌ها را در مقابل تحریم‌های آمریکا آسیب‌پذیر کند».
در حالی که تحریم‌های بین‌المللی مربوط به فعالیت هسته‌ای ایران به دنبال توافق اتمی موسوم به برجام از ماه ژانویه رسما ملغی شده است، تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی به دلیل فعالیت‌های تروریستی و نقض حقوق بشر هم‌چنان به قوت خود باقی است.

سیل در خوزستان؛ بالا گرفتن انتقادها از مسئولان

سیل در خوزستان؛ بالا گرفتن انتقادها از مسئولان

خوزستان در میان استان​های سیل​زده با ۲۰۰ هزار هکتار آب‌گرفتگی مزارع بیشترین خسارت را دیده است. کشاورزان انتقاد می‌کنند که "دریچه​های سد دز بدون مدیریت باز شده است." سیل فروکش کرده ولی سیل​زدگان آرام نمی​گیرند.
با طغیان رودخانه​های کارون، سیمره، دز، کشکان و کرخه هزاران هکتار از زمین​های کشاورزی شهرستان​های دزفول، شوش، شوشتر و اهواز زیر آب فرو رفت. بیشترین خسارات سیلاب​ها با بارش شدید و باز شدن دریچه​های سد دز به مناطق روستایی وارد آمد. به گفته حسین میرشفیع معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی۵۰۰ کیلومتر از جاده‌های روستایی شمال خوزستان خسارت دید.
بیشتر بخوانید: ادامه سیل و آب​گرفتگی در چندین استان ایران
طبق برآورد بانک کشاورزی شعبه خوزستان خسارت به اراضی کشاورزی این استان بیش از ۲۰۰هزار هکتار از مزارع گندم و کلزا بوده است.
نماینده مجلس: وزارت نیرو مقصر اصلی سیلاب
بعد از وقوع سیل درباره علل و عوامل بروز آن و همچنین نقش مسئولین و مقام​های دولتی در این بین پرسش​های زیادی مطرح شده است.
عباس پاپی​زاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی وزارت نیرو را مقصر اصلی وقوع سیلاب در خوزستان می​داند. این نماینده مجلس به خبرگزاری تسنیم می​گوید: «مقصر اصلی سیلاب مسئولان وزارت نیرو بودند چرا که باید دریچه‌های سد دز زودتر گشایش می‌یافت.» وی از "کمبود امکانات آزاردهنده" برای سیل‌زدگان هم شدیدا انتقاد کرده است.
تسنیم در گزارشی دیگر خبر داده است: «شنیده​ها حاکی از آن است که به دستور وزیر نیرو، کمیته حقیقت یاب در این زمینه (عدم مدیریت در باز کردن دریچه​های سد دز) تشکیل شده تا مدیریت مخازن سدهای درگیر سیل، بررسی شود و در صورت لزوم نسبت به تجهیز بیشتر بخش بهره‌برداری سدها اقدام شود.»
روستاهای "نابودشده"
کریم دحیمی، فعال حقوق بشر اهواز که در شبکه​های اجتماعی تصاویر و فیلم‌های مربوط به سیل در منطقه عرب‌نشین کشور را منتشر می​کند، به دویچه وله می​گوید: «فعالان عرب و حتى بعضى از مسئولین محلى به "انحراف عمدى" و "عامدانه" سیلاب به زمین​های کشاورزى و روستاها اعتراض کردند.»
دحیمی ادامه می​دهد: «فقط در منطقه شعیبیه در شمال اهواز ۲۰ روستا را آب گرفت که از بین آنها سه روستا به نام​های الدهول، شیخ رحمه و بیت یذاب به شکل کامل نابود شدند و ساکنان ۷ روستای منطقه جعاوله به خاطر عدم امداد‌رسانى به مناطق اطراف کوچ کردند. در اطراف شهر شوش نیز ۱۴ روستا در منطقه "ام الغزلان" توسط آب سیل محاصره شده و ساکنان این روستاها محل زندگی​شان را ترک کردند.»
کشاورزان سیل​زده چه می​گویند؟
در تماس با دویچه وله یکی از سیل​زدگان که نخواست نامش فاش شود گفت که هیچگونه کمکی از سوی مسئولان دولتی به روستای آنها نشده و مردم با پای پیاده خود را به روستاها و شهرهای دیگر رسانده تا مایحتاج خود را تامین کنند. وی تاکید کرد ساکنان روستاهای واقع در منطقه شعیبیه تاکنون در پشت بام خانه‌هایشان در محاصره آب بوده​اند بدون آنکه هیچ​گونه کمکی از سوی دولت به آنها شود.

ابهام در اعزام حجاج؛ اصرار ایران، بی‌اعتنایی عربستان


ابهام در اعزام حجاج؛ اصرار ایران، بی‌اعتنایی عربستان

تاخیر در آغاز امور اجرایی حج تمتع به چهار ماه رسیده اما مسئولان عربستان همچنان به درخواست‌های ایران پاسخی نداده‌اند. برخی رسانه‌ها اصرار مقام‌های ایرانی برای اعزام زائران را به مسائل و منافع مالی نسبت می‌دهند.
پس از حمله به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، این کشور مناسبات دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد و روابط پرتنش دو کشور بحرانی‌تر شد.
این بحران دامن زائران ایرانی را که قصد سفر به عربستان را دارند نیز گرفته است. معاون وزیر ارشاد و رئیس سازمان حج و زیارت می‌گوید عربستان همچنان از پاسخ دادن به درخواست‌های ایران خودداری می‌کند.
خبرگزاری صدا و سیما روز پنج‌شنبه (۹ اردیبهشت/ ۲۸ آوریل) از قول سعید اوحدی نوشت: «تا به این لحظه ۴ ماه از زمان انجام امور اجرایی عملیات حج نسبت به سال گذشته عقب‌تر هستیم.»
بیشتر بخوانید: جنتی: عربستان در زمینه حج کارشکنی می‌کند

مشکل ویزا
قرار بود در روزهای پایانی فروردین هیئتی از سازمان حج و زیارت ایران در سفر به عربستان برای رفع پاره‌ای از مشکلات سفر زائران ایرانی با مسئولان این کشور مذاکره کند.
اوحدی چندی پیش به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته بود: «ملاقات ۲۶ فروردین بعد از تأخیر سه ماهه عربستان برای امضای تفاهمنامه انجام می‌گیرد و به طور حتم در این دیدار که با حضور مسئولان ذیربط و کارشناسان مربوطه انجام می‌شود تعیین تکلیف نهایی صورت می‌گیرد.»
اظهارات امروز معاون وزیر ارشاد نشان می‌دهد که دولت عربستان همچنان از پاسخ دادن به درخواست‌های ایران طفره می‌رود.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: «درباره چگونگی صدور ویزا و چگونگی بهره‌مندی زائران از خدمات کنسولی در صورت بروز مشکلات احتمالی که جزو خطوط قرمز ماست، وزارت حج عربستان هیچ پاسخی نداده است.»
بیشتر بخوانید: آسوشیتدپرس: فاجعه "منا" مرگ‌بارترین حادثه تاریخ حج بوده است

۴ ماه تاخیر در برنامه‌ریزی
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سی‌ام فروردین در جمع خبرنگاران عربستان را به کارشکنی در مسیر اعزام زائران ایرانی به مکه متهم کرد و نمونه‌هایی از این مانع‌تراشی‌ها را بر شمرد.
بنابر گزارش‌ها ضرورت درخواست ویزا در یک کشور ثالث و ایجاد محدودیت برای برخی شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در انتقال زائران از جمله مواردی است که جنتی به آنها اشاره کرده است.
پس از حمله به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، این کشور مناسبات دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد و روابط پرتنش دو کشور بحرانی‌تر شد پس از حمله به سفارت و کنسولگری عربستان سعودی در تهران و مشهد، این کشور مناسبات دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد و روابط پرتنش دو کشور بحرانی‌تر شد
عربستان حدود سه هفته پیش به علت آنچه عدم رعایت "ایمنی ترابری هوایی" عنوان شد مجوز فرود هواپیماهای شرکت ایرانی "ماهان‌ایر" در فرودگاه‌های این کشور یا عبور از حریم هوایی آن را لغو کرد.
اوحدی به خبرگزاری صدا و سیما گفت: «ما نیاز به زمان کافی برای تمهیدات لازم برای قراردادهای مسکن، حمل نقل زمینی و هوایی، تدارکات و مخصوصا قرارداد مربوط به ایام تشریف (اعمال منا و عرفات) داریم اما متاسفانه با توجه به اینکه دولت عربستان تاکنون جوابی نداده است ما عملا وارد محدوده قرمز زمانبندی اجرای عملیات حج شده‌ایم.»
بیشتر بخوانید: امام جمعه تهران عربستان را در مدیریت حج "نالایق" خواند

شرط‌های عربستان برای زائران ایرانی
این تاخیر در حالی صورت گرفته که زائران ایرانی که در نوبت حج تمتع سال ۹۵ قرار دارند باید هزینه سفر خود را در دو قسط در ماه‌های فروردین و اردیبهشت پرداخت کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفته است: «ما تلاش کردیم از طریق مذاکره مسائل و مشکلات راجع به تمتع امسال را برطرف کنیم تا فریضه حج برای زائران ایرانی با حفظ عزت و کرامت برگزار شود اما دولت عربستان تا به امروز جوابی به شروط و خطوط قرمز ما نداده است.»
او یکی از این "خطوط قرمز" را تامین امنیت زائران ایرانی عنوان کرد که بعید است عربستان در این زمینه حاضر به دادن تعهد ویژه‌ای باشد.
بدرفتاری با برخی زائران ایرانی در فرودگاه جده و کشته شدن چند صد ایرانی در دو حادثه در منا و مکه از جمله مواردی است که عربستان حاضر به پذیرفتن مسئولیت آن نشده و به درخواست‌های ایران در مورد آنها بی‌اعتنایی می‌کند.
برخلاف اظهارات اوحدی در مورد "حفظ عزت و کرامت" زائران ایرانی، برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که وزیر حج عربستان در دیدار با مسئولان ایرانی هشدار داده که زائران این کشور باید از برگزاری تجمع، سر دادن شعار و دعا خواندن با صدای بلند خودداری کنند.
بیشتر بخوانید: عبور هواپیماهای شرکت ماهان‌ایر از فضای عربستان ممنوع شد

«اصرار شائبه‌برانگیز مسئولان»
سایت خبری "تابناک"، ۹ اردیبهشت در گزارشی نوشت: «در شرایطی که هنوز راهی برای دریافت ویزای عربستان یافت نشده و سعودی‌ها هم در کنار کارشکنی‌های همیشگی‌شان، به راهکارهای پیشنهادی ایران برای حل مشکل بی‌اعتنایی می‌کنند، اصرار برخی مسئولان به اعزام زائران ایرانی به حج، عجیب و حتی شائبه‌برانگیز به نظر می‌رسد.»
"تابناک" با اشاره به اظهارات اوحدی که زمانی گردش مالی سفر حج ایرانیان را ۴ هزار میلیارد تومان عنوان کرده بود از سرمایه‌گذاری‌های کلان در "پروژه‌های بسیار بزرگی در عربستان و عتبات عالیات" خبر داد که با توقف سفر زائران ایرانی به شکست اقتصادی منجر می‌شوند.
در انتهای این گزارش آمده است: «اینجاست که این ابهام تقویت می‌شود که نکند اصرار مسئولان سازمان حج کشورمان به اعزام ایرانیان به تمتع، آن هم با وجود کارشکنی‌های فراوانی سعودی‌ها، ممانعت در از دست رفتن گردش مالی حج و شکست برنامه اقتصادیشان باشد؟!»
رئیس سازمان حج و زیارت ششم اردیبهشت پس از نخستین مذاکرات با مسئولان وزارت حج عربستان اعلام کرد که تفاهم‌نامه میان دو کشور هنوز نهایی نشده و این سازمان منتظر اعلام راهکار سعودی‌ها درباره نحوه صدور ویزا برای زائران است.
علی جنتی فضای حاکم بر مذاکرات حج را "سرد و تحکمی" توصیف کرده و اوحدی می‌گوید عربستان تفاهم‌نامه حج امسال را "یک‌طرفه تنظیم کرده" است.

در همین زمینه:

پشتیبانی خانه کارگر از "فهرست امید" در مرحله دوم انتخابات


پشتیبانی خانه کارگر از "فهرست امید" در مرحله دوم انتخابات

خانه کارگر با انتشار بیانیه‌ای از جامعه کارگری ایران خواست در مرحله دوم انتخابات مجلس دهم به فهرست مورد تائید اصلاح‌طلبان رأی بدهند. این انتخابات روز جمعه دهم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.
خانه کارگر با انتشار بیانیه‌ای ابراز امیدواری کرد که جامعه کارگری ایران دهم اردیبهشت، مانند مرحله اول انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حضور پای صندوق‌های رأی "رشد و بلوغ سیاسی" خود را نشان دهد.
در مرحله دوم انتخابات، ۱۳۶ نامزد در ۵۵ حوزه و در ۲۱ استان برای دست‌یابی به یکی از ۶۸ کرسی باقی‌مانده مجلس دهم رقابت می‌کنند.
تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم از صبح پنج‌شنبه، دوم اردیبهشت آغاز شد و تا ساعت ۸ بامداد پنج‌شنبه ۹ اردیبهشت یک روز پیش از آغاز رأی‌گیری ادامه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: واکنش به تحلیل‌های توهین‌آمیز درباره رأی تهرانی‌ها
امیدواری به کسب ۴۰ کرسی جدید
در بیانیه خانه کارگر آمده است: «انتظار می‌رود کارگران در کنار مردم بار دیگر با رأی خود به لیست امید که مورد تایید اصلاح‌طلبان است، گامی جدید در حمایت از مرم‌سالاری دینی و حاکمیت انسان بر سرنوشت خود بردارند و با تشکیل مجلسی توانمند به دولت تدبیر و امید برای رفع مشکلات جاری مردم خصوصا مشکلات جامعه کارگری کمک کنند.»
حسین مرعشی، عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان پنج‌شنبه، هشتم اردیبهشت در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت که از بین ۶۸ کرسی باقی‌مانده، کاندیداهای مورد حمایت این جناح در رقابت برای کسب ۶۱ کرسی حضور دارند.
مرعشی پیش‌بینی کرد که در دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ کرسی نصیب نامزدان فهرست امید شود. در این صورت اصلاح‌طلبان و حامیان دولت از اکثریت قابل توجهی در دهمین دوره مجلس برخوردار خواهند بود.
در مرحله نخست انتخابات (هفتم اسفند ۹۴) فهرست امید در تهران و بسیاری از شهرهای بزرگ ایران به پیروزی قاطعی دست یافت.
بیشتر بخوانید: خبرهای انتخابات؛ تشکر خامنه‌ای، انتقاد لاریجانی از رفسنجانی
اعتراض سرلیست شکست‌خورده
در پایتخت تمام ۳۰ نامزد فهرست مورد حمایت اصلاح‌طلبان و تشکل‌های حامی دولت به مجلس دهم راه یافتند و غلامعلی حدادعادل، مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای و سرلیست ائتلاف اصول‌گرایان نفر سی و یکم شد.
با این همه سخنگوی شکست خورده اتئلاف اصول‌گرایان مدعی است این ائتلاف در دور اول اکثریت کرسی‌های را به دست آورده و پیش بینی می‌کند که در مرحله دوم نیز "پیروزی از آن اصول‌گرایان باشد".
حدادعادل، دوشنبه ششم اردیبهشت در جمع خبرنگاران، مسئولان دولتی را به تخلف آشکار در مرحله اول انتخابات متهم کرد و نسبت به تکرار این روند در مرحله دوم هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر حدادعادل گفت: «البته نمونه‌های پنهان و آشکار از دخالت‌های مقامات کشور و دولت در انتخابات مرحله اول نیز وجود داشته است که شاید همان دخالت‌ها مقدمه‌ای شده برای دخالت آشکارتری در مرحله دوم انتخابات.»
بیشتر بخوانید: حدادعادل: دشمن می‌خواهد انتخابات ایران را مهندسی کند
دخالت دولت، نفوذ دشمن
مشاور ارشد خامنه‌ای با انتقاد از مواردی که به گفته‌ی او مسئولان دولتی مردم را به رأی دادن به یک نامزد خاص تشویق کرده‌اند افزود: «شورای ائتلاف اصول‌گرایان از مقامات وزارت کشور، دولت و شورای نگهبان درخواست کرد که نسبت به این موارد تخلف بی‌اعتنا نباشند. این موارد به صورت متعدد در سطح کشور گزارش داده شده است.»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حدادعادل هشتم اردیبهشت در پاسخ به این پرسش که چه مدرکی برای متهم کردن دولت به دخالت در انتخابات وجود دارد، خاطر نشان کرد که در این زمینه مستنداتی به دست آمده که قرار است منتشر شوند.
رئیس فراکسیون اصول‌گرایان مجلس نهم ۱۶ بهمن سال گذشته نیز در جمع اصول‌گرایان اصفهان گفته بود: «دشمن می‌خواهد انتخابات ایران را مهندسی کند، آنها در نظر دارند با استفاده از وعده‌های خاص یک جریان ویژه در کشور ایجاد کنند.»
از کسانی که نامشان در فهرست ائتلاف بزرگ اصول‌گرایان آمده ۳۱ نفر به دور دوم انتخابات راه یافته‌اند که تنها در رقابت‌های انتخاباتی بر سر ۲۷ کرسی حضور دارند.
به این ترتیب انتظار می‌رود اکثریت کرسی‌های باقیمانده مجلس دهم نصیب ائتلاف اصلاح‌طلبان و حامیان دولت یا افراد مستقلی شود که اغلب به این ائتلاف نزدیک هستند.

در همین زمینه:

رحیم صفوی: نظام ترکیه هماهنگ با سیاست ‌اسرائیل و آمریکاست

رحیم صفوی: نظام ترکیه هماهنگ با سیاست ‌اسرائیل و آمریکاست

رحیم صفوی مشاور خامنه‌ای ضمن پشتیبانی از "انتقال" راهبردهای ایران به کشورهای همسایه خواهان بازبینی مناسبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی ایران با ترکیه شد. او مبارزه "ضدتروریستی" آمریکا و عربستان را یک "توطئه" خواند.
رحیم صفوی، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی رحیم صفوی، مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی
رحیم صفوی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در همایش ملی تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا خواهان "بازتعریف" روابط ایران با ترکیه شد.
بنا به گزارش خبرگزاری مهر، سرلشکر رحیم صفوی در روز پنج‌شنبه (۹ اردیبهشت/۲۸ آوریل) تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران باید روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی خود با کشور ترکیه را بازبینی کند.
بیشتر بخوانید: رویارویی ایران و عربستان در نشست کشورهای اسلامی
صفوی مدعی شد که نظام سیاسی ترکیه "هماهنگ با سیاست‌های رژیم صهیونیستی (اسرائیل) و آمریکا" است. و در سیاست‌های منطقه‌ای خود نیز در کنار کشورهای عربی ایستاده است.
مشاور علی خامنه‌ای خواستار "انتقال استراتژی سیاسی و نظامی مقاومت و ایستادگی" به کشورهای همسایه از جمله ترکیه شد. به گفته صفوی هدف این راهکار رسیدن به "استقلال" در کشورهای همسایه است.
صفوی تاکید کرد که جمهوری اسلامی باید با تنظیم "سناریو‌های مختلف"، خود را برای بدترین شرایط نیز آماده کند. مشاور رهبر ایران گفت که ارتقای جایگاه ایران در منطقه در گرو مقابله با ائتلاف کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی است.
مشاور خامنه‌ای خواستار تهیه طرحی جامع در مبارزه علیه تروریسم در منطقه شد. وی اقدامات "ضدتروریستی" عربستان و آمریکا را "توطئه" خواند. وی تصریح کرد که ارتقا نقش ایران در منطقه نیاز به صرف "هزینه‌های لازم و سرمایه" دارد.
ایران در "جنگ نیابتی" در سوریه، یمن و عراق از گروه‌هایی حمایت می‌کند که در تقابل با سیاست‌های عربستان سعودی عمل می‌کنند.
ایران به کمک‌های "مستشاری" خود به رژیم اسد اذعان دارد، اما کشورهای مخالف رژیم اسد، کمک‌های نظامی و مالی ایران به دولت سوریه را گسترده ارزیابی می‌کنند. تا کنون ده‌ها نیروی نظامی ایران در سوریه کشته شده‌اند.
بیشتر بخوانید: "رهبر دستور همکاری ارتش و سپاه در فعالیت مستشاری را می‌دهد"
صفوی هم‌چنین از نقش ایران برای جلوگیری از سقوط بشار اسد در سوریه و کمک به حزب‌الله لبنان برای مقابله با اسرائیل پشتیبانی کرد.
به گفته ناظران سیاسی جنگی نیابتی میان ایران و عربستان سعودی در سوریه جریان دارد
به گفته ناظران سیاسی "جنگی نیابتی" میان ایران و عربستان سعودی در سوریه جریان دارد
اهمیت منطقه غرب آسیا برای قدرت‌های جهانی
به گفته صفوی جهان به سوی شکل‌گیری قطب‌های مختلف حرکت می‌کند و قدرت‌های آسیایی باید با "تک‌قطبی‌سازی جهان توسط آمریکا" مقابله کنند.
صفوی سقوط نظام‌های سیاسی در افغانستان و عراق و پیامد آن یعنی حضور نظامی آمریکا در منطقه را به عنوان تغییری در موازنه قدرت نظامی در غرب آسیا ارزیابی کرد.
او کشورهای ایران، روسیه، چین، هند و پاکستان را از جمله قدرت‌های آسیایی خواند که می‌توانند در مقابل ‌آمریکا ایستادگی کنند. صفوی با توجه به اهمیت امنیتی غرب آسیا به میزان خرید تسلیحات در این منطقه اشاره کرد. به گفته مشاور رهبر جمهوری اسلامی، عربستان سعودی در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ حدود ۳۰ میلیارد سلاح خریداری کرده است.
بیشتر بخوانید: اردوغان: باید اختلاف شیعه و سنی را کنار بگذاریم
بنا به ارزیابی صفوی قدرت‌های کنونی جهان (آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا، چین و هند) بر اهمیت "ژئواستراتژیکی، ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیک" غرب آسیا تاکید می‌کنند. دلیل این اهمیت از یک‌سو وجود منابع گسترده نفت و گاز و از سوی دیگر تلاقی سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا در این منطقه است.

واکنش صریح روحانی به دخالت شورای نگهبان در نتیجه انتخابات

واکنش صریح روحانی به دخالت شورای نگهبان در نتیجه انتخابات

رئیس جمهوری ایران تصمیم شورای نگهبان برای رد صلاحیت یکی از نمایندگان منتخب مجلس دهم از اصفهان را خلاف قانون اساسی خواند. پیشتر وزارت کشور اعلام کرده بود در این باره با شورای نگهبان اختلاف دارد.
در ادامه اختلاف نظر وزارت کشور و شورای نگهبان بر سر وضعیت مینو خالقی، منتخب سوم اصفهان برای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، حسن روحانی درباره این موضوع اظهار نظر کرد.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، روحانی پنج‌شنبه، نهم اردیبهشت در سخنرانی به مناسبت روز ملی شوراها گفت: «براساس قانون اساسی هر نماینده‌ای كه از هر حوزه انتخابیه انتخاب می‌شود پس از رأی آوردن، اعتبارنامه آن باید در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند در آن مداخله كند.»
گرچه رئیس جمهور از نهاد خاصی نام نبرده اما آشکار است که منظور او شورای نگهبان است. خالقی تنها فردی است که پس از انتخابات هفتم اسفند ابتدا به عنوان یکی از راه‌یافتگان به مجلس دهم معرفی شد اما شورای نگهبان انتخاب او را تائید نکرد.
بیشتر بخوانید: موسوی لاری: دولت زیر بار ابطال رأی خالقی نرود
رد صلاحیت پس از انتخاب شدن
شورای نگهبان پس از بررسی نتیجه انتخابات اصفهان، اعلام کرد که صحت انتخابات در این شهر "به‌طور کلی" مورد تائید است اما آرای یکی از پنج منتخب باطل شده است.
با افزایش اعتراض به این تصمیم که به نظر وزارت کشور و بسیاری از کارشناسان مغایر با قانون ارزیابی شده، صحبت از رد صلاحیت مینو خالقی به میان آمد اما تاکنون علت این تصمیم به طور رسمی اعلام نشده است.
حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور مدتی پیش (۲۱ فروردین) به خبرگزاری صدا و سیما گفته بود: «با توجه به تفاوت استنباط وزارت کشور و شورای نگهبان از قانون انتخابات در موضوع حوزه انتخابیه اصفهان، نشستی با حضور وزیر کشور، اینجانب و دبیر شورای نگهبان تشکیل شد و شورای نگهبان هم‌چنان نظر قبلی خود در باره منتخب اصفهان را اعلام کرد.»
وزارت کشور اندکی بعد پیشنهاد کرد که اگر شورای نگهبان بر باطل کردن آرای مینو خالقی اصرار کند این وزارت‌خانه آماده است علیرضا آجدانی نفر ششم انتخابات حوزه اصفهان را به عنوان یکی از منتخبان این شهر معرفی کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت برداشت وزارت کشور و شورای نگهبان بر سر ابطال آرای مینو خالقی
تهدید وزیر کشور به استیضاح
عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت محمد خاتمی معتقد است: «بعد از برگزاری انتخابات و تأیید صحت انتخابات، اگر کاندیدایی مشکلی داشته باشد، شورای نگهبان یا هیئت‌های نظارت و اجرائی نمی‌توانند ورود پیدا کرده و رسیدگی کنند.»
او ۱۴ فروردین در گفت‌وگو با روزنامه "شرق" تاکید کرد که وزارت کشور باید مطابق وظیفه قانونی خود اعتبارنامه خالقی را به مجلس بفرستد و دولت نباید زیر بار این روند و مسیر برود.
علی مطهری نیز که از فهرست مورد حمایت اصلاح‌طلبان تهران به عنوان نفر دوم به مجلس دهم راه یافته، در نخستین نشست مجلس در سال ۹۵ باطل کردن آرای خالقی را غیرقانونی خواند و از وزارت کشور خواست اعتبارنامه‌ او را به مجلس ارسال کند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نهم ۲۷ فروردین در نامه‌ای خطاب به دبیر شورای نگهبان، ضمن اعتراض به باطل اعلام کردن آرای خالقی، از احمد جنتی خواست که اجازه ندهد "این رویه سوء، در جمهوری اسلامی باب شود".
مطهری در نامه به جنتی خاطر نشان کرد که چنانچه وزارت کشور از صدور اعتبارنامه خالقی خودداری کند باید وزیر کشور به دلیل "تسلیم شدن در برابر یک رویه غیرقانونی، که کیان جمهوری اسلامی را تهدید می‌کند،" استیضاح شود.
بیشتر بخوانید: اختلاف بر سر مینو خالقی؛ وزارت کشور منتظر پاسخ شورای نگهبان
رئیس جمهور در برابر شورای نگهبان
به گزارش خبرگزاری مهر، مطهری هفتم اردیبهشت بار دیگر تاکید کرد که بر اساس قوانین موجود در صورتی که درباره فردی که با کسب آرای مردم به مجلس راه یافته مدارک جدیدی در پیوند با صلاحیت او پیدا شود، این مدارک باید هنگام بررسی اعتبارنامه آن فرد در مجلس به بحث و رأی گذاشته شود.
بنابر این گزارش مطهری افزود: «استیضاح وزیر كشور به دلیل تبدیل نشدن این مسئله خلاف، به یك رویه ثابت صورت می‌گیرد. در صورتی كه این مسئله به یک رویه تبدیل شود به روزی می‌رسیم كه رئیس جمهوری را به همین بهانه رد صلاحیت كنند.»
پس از سخنان حسینعلی امیری درباره احتمال معرفی نفر ششم انتخابات اصفهان به جای خالقی که عقب‌نشینی در برابر شورای نگهبان تفسیر شده، اظهارات حسن روحانی می‌تواند این مناقشه را وارد مرحله جدیدی کند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور در مراسم روز ملی شوراها گفت: «همه انتخابات‌ها معنایش یک كلمه است و اینكه اگر كسی به رأی شخصی خود اتكا كند و استبداد و جمود پیدا كند و به نظرات دیگران اعتنا نكند در مسیر حركت و نابودی و خسران قرار گرفته است.»
شورای نگهبان از شش فقیه منصوب رهبر جمهوری اسلامی و شش حقوقدان تشکیل شده است. اعضای حقوقدان این شورا را رئیس قوه قضائیه که او نیز منصوب رهبری است برای انتخاب به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌کند.