محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفت که تهران، دولت آمریکا را رسما مسئول حفظ دارایی‌های ایران می‌دادند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا)، ظریف دوشنبه ۲۵ آوریل در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه مقدونیه، در واکنش به حکم دیوان عالی آمریکا در توقیف دو میلیارد دلار از دارایی‌های ایران افزود: «اگر به اموال ایران دست اندازی شود، به طور حتم در زمان لازم در برابر دولت آمریکا ادعای خسارت خواهیم کرد».

وی تصریح کرد: «ما اعلام کردیم از ابتدا رای محاکم آمریکایی را به رسمیت نمی‌شناخته‌ایم و تصمیم دست اندازی به اموال ایران را غیرقانونی می‌دانیم چرا که خلاف مقررات حقوق بین الملل است».

رییس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: «این موضوع را به آقای کری وزیر خارجه آمریکا تاکید کردم و قبلا هم وی موضع ما را می‌دانست، از زمانی که محاکم آمریکایی این گونه اقدامات غیرقانونی انجام دادند رسما هم موضع خودمان را اعلام کردیم».

ظریف همچنین گفت: «تمام تلاش ما این است که مانع دسترسی آمریکا به اموال ایران شویم و روش آن این است که اجازه ندهیم اموال این کشور وارد آمریکا شود و به این موضوع توجه داشته باشیم».

وی با تاکید بر اینکه در این زمینه تمام پیگیری‌های حقوقی انجام می‌شود، گفت: «دولت تصمیم گرفته کمیته ویژه‌ای تشکیل دهد تا نخست بررسی شود چرا این اتفاق افتاده و برخلاف همه تذکرهایی که داده شده بود، پول ایران در آمریکا یا درمواردی که آمریکا به آن دسترسی دارد، سرمایه گذاری شده بود».

وزیر امور خارجه ایران افزود: «دوم اینکه چگونه می‌توان مانع تکرار چنین مواردی شد و سوم اینکه چطور می‌توان مانع اجرای این حکم و دسترسی به اموال ایران شد».

دیوان عالی آمریکا چهارشنبه ۲۰ آوریل، به ضرورت پرداخت بیش از دو میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان انفجار پایگاه تفنگداران نیروی دریایی آمریکا در بیروت در سال ۱۹۸۳ و حملاتی دیگر که ایران مسئول آن است، رای داد.

شاکیان ایران را متهم به کمک مالی که گروه حزب‌الله لبنان کردند که در سال ۱۹۸۳ با انفجار کامیونی بمب‌گذاری شده در پایگاه تفنگداران آمریکایی در بیروت، دستکم ۲۴۱ نظامی آمریکایی را کشتند.

آن‌ها هم چنین غرامت‌هایی برای حملات دیگری درخواست کردند از جمله انفجار برج‌های الخبر در سعودی در سال ۱۹۹۶ که به کشته شدن ۱۹ سرباز آمریکایی انجامید.