یزیدعلی خامنه‌ای، با انتقاد ضمنى از حسن روحانى رئیس‌جمهوری این کشور، توافق هسته‌اى را نتيجه "عجله مذاکره‌کنندگان" دانسته و تمديد تحريم‌ها به مدت ده سال از سوى امريكا را "نقض تعهدات" طرف مقابل قلمداد كرد به دنبال انتقاد شدید رهبر ایران از برجام کارشناسان بر این باورند که تنها را باقیمانده برای علی خامنه‌ای لغو قرار داد اتمی است.
خامنه‌اى ديروز يكشنبه در دیدار با فرماندهان نیروی دریایی ایران، در رابطه با لایحه مجلس نمايندگان امريكا درباره تمدید تحریم‌های ده ساله ایران از سوی آمریکا گفته كه اين مساله ناشى از "عجله" مذاكره‌كنندگان ايرانى در اجراى برجام است.
او در اين باره گفت: وقتی عجله داریم که کار را زودتر تمام کنیم و به جایی برسانیم، از جزئیات غفلت می‌کنیم و گاهی غفلت از یک امر جزیی، موجب ایجاد رخنه و نقطه سلبی در آن کار می‌شود".
گفتنی که مذاکره‌کنندگان ایرانی از زمان آغاز مذاکرات با طرف‌های بین‌المللی از جمله ایالات متحده آمریکا نمی‌توانستند بدون چراغ سبز آیت‌الله خامنه‌ای وارد گود مذاکرات شوند.
رهبر جمهورى اسلامى در سخنانش افزوده: "بحث‌های فراوانی راجع به تحریم‌ها شد، اما اکنون در کنگره آمریکا، مسئله تمدید تحریم‌ها را مطرح می‌کنند و مدعی هستند که اینها، تحریم نیست، بلکه تمدید است".
خامنه‌ای هفته پیش نیز هشدار داده بود كه تمدید احتمالی تحریم‌های آمریکا علیه ایران به مدت ده سال، بی پاسخ نخواهد ماند هرچند که نوع پاسخ‌های کشورش را مشخص نکرد.
او تمدید تحریم‌ها را نقض برجام دانسته و با بیان اینکه هنوز درباره دولت جدید آمریکا که قرار است سر کار بیاید قضاوتی ندارد، دولت کنونی آمریکا را متهم کرد که به قول‌ها و تعهدات خود در قبال برجام عمل نکرده و یا ناقص عمل کرده است.
کارشناسان بر این باورند که گزینه‌های چندانی فرا روی جمهوری اسلامی وجود ندارد مگر اینکه این کشور از برجام دست بکشد، اما چنین تصمیمی را تنها خود آیت‌الله خامنه‌ای می‌تواند اتخاذ کند.
مجلس نمایندگان آمریکا در 15 نوامبر جاری، تمدید قانون تحریم ده ساله آمریکا علیه ایران را تصویب کرد. این قانون هنوز به تصویب سنا و امضای رئیس جمهوری آمریکا نرسیده است.
جمهورى‌خواهان امريكا معتقدند كه رئیس‌جمهوری منتخب دونالد ترامپ براى بازنگری در توافق هسته‌اى تلاش خواهد كرد تا به گفته آنها راه "سوء استفاده" ايران از نتايج برجام و تلاش این کشور براى "دستيابى به سلاح هسته‌اى را به طور نهايى بسته" و به "دخالت‌هاى جمهورى اسلامى در منطقه و حمايت از تروريسم" پايان دهد.
ایران همواره اعلام کرده که فعالیت‌های هسته‌ای این کشور مسالمت‌آمیز بوده، و از سوی دیگر تروریستی نامیدن حمایت‌هایش از شبه‌نظامیان وابسته به تهران را رد کرده است.