آمار "دانشآموزان معتاد" اعلام شد
مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش
گفته است ۱۳۶ هزار نفر از دانشآموزان ایران در معرض خطر ابتلا به مصرف
مواد مخدر هستند و از این تعداد ۳ هزار و ۶۰۰ نفر حداقل یکبار مواد مخدر
مصرف کردهاند.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران ایران، روز جمعه (۱۴ آبان/ ۴
نوامبر) در گزارشی از "ارائه آمار دانشآموزان معتاد برای نخستینبار" خبر
داده است.تسنیم نوشته است: «تا پیش از این هرگاه رودروی یک مقام مسئول در آموزشوپرورش از آسیبهای اجتماعی سخن میگفتیم تقریباً کمتر مسئولی خطر آسیبهای اجتماعی در مدارس را میپذیرفت و اگر هم با مستندات و تحلیل فضای موجود مدارس میشد او را قانع کرد بازهم براین باور بود که فضا چندان هم که رسانهها شلوغ کردهاند، غبارآلود نیست.»
این خبرگزاری میگوید زنگ خطر اما زمانی به صدا درآمد که سال گذشته نتایج تحقیقات خسرو رشید یک استاد دانشگاه در فصلنامه رفاه اجتماعی وابسته به دانشکده علوم بهزیستی منتشر شد. بر اساس این تحقیق که روی گروهی از پسران و دختران دبیرستانی در تهران انجام شده است، "کشیدن قلیان و سیگار، رابطه جنسی، کتککاری بیرون از خانه و نوشیدن الکل" به ترتیب شایعترین رفتارهای پرخطر بین دانشآموزان هستند.
بیشتر بخوانید: افزایش اعتیاد در میان نوجوانان ایرانی
تسنیم متن گفتوگوی خود با نادر منصور کیایی، مدیرکل دفتر مراقبت از آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش را منتشر کرده که در آن به برخی جزئیات درباره آسیبهای اجتماعی در مدارس کشور اشاره میشود.
یک درصد دانشآموزان در معرض خطر
منصور کیایی از پروژهای برای "شناسایی، درمان و بازتوانی دانشآموزان دارای اختلال مصرف مواد" در آموزش و پرورش خبر داده و گفته براساس نتایج بررسیها، در سال تحصیلی گذشته (۹۴ - ۹۵)، یک درصد از دانشآموزان در معرض خطر شناسایی شدند. یعنی ۱۳۶ هزار دانشآموز در معرض خطر مصرف مواد مخدر هستند اما افرادی که مصرف مواد داشتند ۳ هزار و ۶۰۰ نفر هستند.
به گفته مدیرکل دفتر مراقبت از آسیبهای اجتماعی آموزشوپرورش، این ۱۳۶ هزار نفر دانشآموزانی هستند که نشانههای خطر را دارند یعنی متغیرهای روانی، اجتماعی و محیطی موید این است که این افراد ریسک خطر ابتلا به مصرف مواد مخدر را دارند.
کیایی تعداد دانشآموزانی را که حداقل یک بار مواد مخدر مصرف کردهاند ۳ هزار و ۶۰۰ نفر اعلام کرده است. به گفته او این تعداد به مراکز درمانی ارجاع شدهاند و با همراهی دانشگاههای علوم پزشکی تحت درمان سرپایی یا بستری قرار گرفتند.
منصور کیایی درباره نوع مواد مخدری که دانشآموزان مصرف میکنند گفته است: «بسته به نوع جغرافیا متفاوت بود، یعنی مواد سبک و سنگین مانند شیشه مصرف میشد اما بیشتر آنها مصرفکننده مواد سبک هستند یعنی مواد مخدر صنعتی استفاده نمیکردند.»
او اشاره کرده که اغلب دانشآموزان مصرف کننده مواد نیز پسران و در گروه سنی بالای ۱۵ سال هستند.
بیشتر بخوانید: هشدار مشاور وزیر کشوردر باره افزایش شدید آسیبهای اجتماعی
اعتیاد یکی از آسیبزاترین معضلات اجتماعی در ایران است؛ بهطوریکه ۶۵ درصد همسرآزاریها، ۵۵ درصد طلاقها، ۳۰ درصد کودکآزاریها و ۲۵ درصد جرایم منجر به قتل، سرمنشاء اعتیاد دارند.
در ایران سالانه بیش از ۵۰۰ تن مواد مخدر مصرف میشود. اخیرا اعلام شد که قاچاق مواد مخدر سالانه ۱۲ میلیارد دلار برای ایران خسارت اقتصادی دارد. در حالی که بودجه دفاعی کشور حدود ۱۰ میلیارد دلار است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر