چهارشنبه، بهمن ۰۶، ۱۳۹۵

وزیر خارجه کویت حامل چه پیامی برای ایران است؟

وزیر خارجه کویت حامل چه پیامی برای ایران است؟

وزیر خارجه کویت که حامل پیامی از سوی "شورای همکاری خلیج فارس" برای حسن روحانی، رئیس‌جمهوری است، روز چهارشنبه ۶ بهمن وارد تهران شد. کویت نقش میانجی میان ایران و عربستان برای حل اختلافات این دو کشور را به عهده گرفته است.
شیخ صباح الخالد الصباح وزیر امور خارجه کویت شیخ صباح الخالد الصباح وزیر امور خارجه کویت
شیخ صباح الخالد الصباح، وزیر خارجه کویت روز چهارشنبه ۶ بهمن (۲۵ ژانویه) وارد تهران شد. به گزارش رسانه‌های ایران، خالد الصباح در این سفر چند ساعته با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و برخی از دیگر مقامات ایران دیدار می‌کند.
تبادل نظر در مورد مسائل دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی موضوعاتی هستند که در ارتباط با این سفر عنوان شده‌اند.
خبرگزاری "ایسنا" به نقل از برخی رسانه‌ها از جمله "النهار" کویت نوشته است که وزیر خارجه کویت پیامی را از سوی "شورای همکاری خلیج" فارس (GCC) برای آغاز رایزنی‌های استراتژیک میان ایران و این شورا به تهران منتقل می‌کند.
سفیر ایران در کویت درباره محتوای این پیام و اهمیت این سفر به خبرگزاری دانشجویان ایران، "ایسنا" می‌گوید: «باید منتظر بود تا سفر انجام شود. این سفر فی نفسه مهم است و موجب گسترش و تحکیم مناسبات شده و راه را برای همکاری‌های فیمابین باز می‌کند.»
سفری کم سابقه برای کمک
خبرگزاری رویترز سفر وزیر خارجه کویت به تهران را "کم‌سابقه" خوانده و به نقل از خبرگزاری دولتی کویت می‌نویسد، پیام "شورای همکاری خلیج" فارس بر پایه آغاز گفت‌وگو میان کشورهای شورا و ایران استوار خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
ایران و عربستان در سال ۲۰۱۶: خصومت شدید، همگرایی محدود
این دیدار چند روز پس از سخنان روحانی، رئیس جمهور ایران درباره تلاش برای حل اختلافات میان این کشور و عربستان صورت می‌گیرد.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران گفته بود برخی کشورها از جمله کویت مایل به میانجیگری برای کاهش تنش بین ایران و عربستان هستند.
روابط تنش‌آلود ایران و عربستان
روابط ایران و عربستان در سال‌های گذشته همواره پرتنش بوده است. پس از واقعه‌ای در مراسم حج سال ۲۰۱۵ در مکه که شمار زیادی از زائران ایرانی کشته شدند، ایران عربستان سعودی را واجد شرایط برگزاری این مراسم ندانست و از اعزام زائران ایرانی به عربستان خودداری کرد.
امیر کویت و حسن روحانی نخستین بار پس از انقلاب اسلامی در ایران امیر کویت در سال ۲۰۱۴ به ایران سفر کرد
در آغاز سال ۲۰۱۶، روابط بین دو کشور با اعدام نمر النمر، روحانی شیعه عربستان رو به وخامت نهاد. در پی حمله معترضان در ایران به سفارت عربستان، عربستان سعودی و بحرین در ژانویه سال ۲۰۱۶ روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کردند و برخی دیگر کشورهای عرب سفیرانشان را به نشانه همبستگی با عربستان سعودی از تهران فراخواندند.
نقش ایران و عربستان در جنگ‌های داخلی سوریه و یمن از دیگر مواردی است که رابطه این دو کشور را دستخوش تنش‌های بسیاری کرده است.
ریاض و برخی دیگر از اعضای "کشورهای عضو شورای همکاری خلیج" فارس تهران را به دخالت در امور دیگر کشورهای عرب به منظور گسترش دامنه نفوذ خود در خاور میانه متهم می‌کنند. ایران این اتهام‌ها را همواره رد کرده است.
گفت‌گوهای "سودمند" برای هر دو طرف
خبرگزاری رویترز با نگاهی به پیشینه تنش‌های میان ایران و عربستان می‌نویسد: «اما قدمت روابط تجاری و موضوع میدان‌های مشترک نفت و گاز مانع از آن می‌شود که بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس درِ [روابط] را برای همیشه بر روی ایران ببندند.»
سفیر ایران در کویت در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت این سفر، صرف نظر از پیام شورا برای ایران، گفته است: «بعد از دو سال این برای اولین بار است که وزیر خارجه کویت به تهران سفر می‌کند.»
سفر وزیر امور خارجه کویت به تهران در حالی صورت می‌گیرد که آخرین دیدار امیر کویت از ایران به سال ۲۰۱۴ بازمی‌گردد. این نخستین بار از زمان وقوع انقلاب اسلامی در ایران بود که یکی از رهبران کشورهای هم‌پیمان آمریکا در حوزه خلیج فارس به ایران سفر می‌کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز وزیر امور خارجه کویت با تاکید بر «منافع و فرصت‌های مشترک ایران و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس»، گفته است: «این گفت‌وگوها برای هر دو طرف سودمند خواهد بود. »

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر