چهارشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۶

وزارت نیرو جیره‌بندی آب در خوزستان را تکذیب کرد

وزارت نیرو جیره‌بندی آب در خوزستان را تکذیب کرد

وزارت نیرو می‌گوید خبرهای برخی رسانه‌ها درباره جیره‌بندی آب در خوزستان که به نقل از استاندار منتشر شده صحت ندارد. نزدیک به ۳۰۰ شهر ایران دچار تنش‌آبی هستند و وزیر نیرو به تازگی درباره احتمال جیره‌بندی آب هشدار داد.
از سال‌ها پیش بسیاری از شهرها و استان‌های ایران با بحران کم‌آبی روبرو هستند و توصیه به صرفه‌جویی در مصرف آب و هشدار نسبت به سهمیه‌بندی آن با آغاز فصل تابستان موضوع تازه‌ای نیست.
امسال در بسیاری از مناطق ایران میزان بارندگی نسبت به سال پیش کاهش یافته و گرمای شدید تابستان هجوم خود را زودتر آغاز کرده است.
خبرگزاری ایسنا چهارشنبه، هفتم تیرماه از قول کوروش بهادری، مدیرکل اداره هواشناسی خوزستان نوشت، روز گذشته دمای برخی شهرهای استان به ۵۰ درجه رسید.
بهادری می‌گوید پیش‌بینی می‌شود امروز و فردا دمای هوا در برخی شهرها نظیر اهواز، آبادان، خرمشهر، شوش، هندیجان، شوشتر و ماهشهر به ۵۱ و ۵۲ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
مدیرکل اداره هواشناسی خوزستان با بیان این که حداکثر دمای هوای اغلب شهرها در هفته آینده نیز بالای ۵۰ درجه پیش‌بینی شده به شهروندان توصیه کرد در مصرف آب به‌ویژه در ساعت‌های اوج مصرف صرفه‌جویی کنند.
خبر جیره‌بندی آب در خوزستان روز گذشته توسط باشگاه خبرنگاران جوان، وابسته به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی به نقل از استانداری این استان منتشر شد و در رسانه‌های محلی و فضای مجازی بازتاب گسترده‌ای داشت.
«خبر ساختگی رسانه وابسته به صدا و سیما»
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا خبر جیره‌بندی آب در این استان را "ساختگی و کذب" خواند و گفت: «در حال حاضر هیچگونه کمبود آب شربی در استان خوزستان وجود ندارد.»
به گفته‌ی شریعتی در نشستی که روز گذشته برگزار شده تنها درباره سهمیه‌بندی آب مصرفی کشاورزی برای مناطق بالادست و پایین دست اهواز تصمیم‌گیری شد و این مسئله ارتباطی به آب شرب ندارد.
بیشتر بخوانید: هشدار معاون سازمان محیط‌زیست درباره سومالی شدن ایران
روابط عمومی وزارت نیرو نیز با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرد: «برای تابستان امسال هیچگونه نگرانی برای تامین آب شرب خوزستان وجود ندارد و با اقداماتی همچون اجرای سه طرح بزرگ آب‌رسانی در این استان و تجهیز تصفیه‌خانه‌های آب به برق اضطراری، تمامی تمهیدات لازم برای تامین آب شرب در تابستان اتخاذ شده است.»
Iran Der Fluß Karun (MEHR)

کم‌آبی کارون، بزرگ‌ترین رودخانه ایران به روایت تصویر 

 

استاندار خوزستان و روابط عمومی وزارت نیرو هدف از انتشار این خبر توسط رسانه وابسته به صدا و سیما را "جوسازی علیه دولت" و "بر هم زدن آرامش و امنیت روانی مردم" عنوان کرده‌اند.
با این همه، مشکل گرمای شدید زودهنگام و کم‌آبی در بسیاری از شهرهای خوزستان جدی است و اداره کل مدیریت بحران استان از تمام اداره‌های دولتی خواسته ساعت یک بعد از ظهر به کار خود پایان دهند.
کاهش ساعت کار اداره‌ها
کوتاه شدن زمان کار شامل بانک‌ها، اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی به‌جز مراکز امدادی، آتش‌نشانی و بیمارستان‌ها در شهرستان‌های اهواز، باوی، کارون، حمیدیه، شوشتر، آبادان، امیدیه، آغاجاری، هندیجان، ماهشهر، رامشیر، شوش و خرمشهر در روز چهارشنبه هفتم تیر می‌شود و احتمال دارد با توجه به ادامه گرمای هوا در روزهای آینده تمدید شود.
بیشتر بخوانید: نماینده فائو: ایران در مرحله تنش آبی قرار دارد
اگر تامین آب شرب شهرهای خوزستان از طریق صرفه‌جویی در آب مورد نیاز کشاورزان انجام شود این روند ممکن است بحران‌های جدیدی ایجاد کند که نمونه‌هایی از آن گزارش شده است.
جبار حمادی، مدیر اداره جهاد کشاورزی شادگان به ایسنا می‌گوید حدود ۳۰ درصد از نخلستان‌های این منطقه که در مرحله حساس آبیاری قرار دارند خشک شده‌اند و کشاورزان از این وضعیت بسیاری ناراضی هستند.
وزیر نیرو، حمید چیت‌چیان یک هفته پیش در حاشیه نشست هیئت دولت به خبرنگاران گفت در شهرهای اصفهان و شیراز و همچنین استان‌های بوشهر و سیستان و بلوچستان "مشکل جدی تامین آب داریم" و برای جلوگیری از جیره‌بندی آب مردم باید مصرف خود را کاهش دهند.
حدود ۳۰۰ شهر درگیر تنش‌آبی
رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا به تازگی گفته که نزدیک به ۳۰۰ شهر ایران از جمله برخی کلان‌شهرها مانند اصفهان، بوشهر، بندرعباس، شیراز، کرمان و مشهد با تنش‌آبی روبرو هستند.
او در تشریح مفهوم تنش‌آبی افزود: «منابع آب موجود و مصرف آنها در حالت سربه‌سر قرار دارد و در این وضعیت، کنترل مصرف از سوی مشترکان به‌ویژه در ساعت‌های پیک مصرف برای پایداری خدمات بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.»
بیشتر بخوانید: وعده‌ها و چالش‌های زیست‌محیطی حسن روحانی در دولت دوازدهم
چنان که وزیر نیرو گفته میانگین بارندگی در ایران کمتر از یک سوم میانگین جهانی است. در همین حال میانگین مصرف آب روزانه توسط هر ایرانی حدود ۱۹۰ لیتر یعنی ۴۰ لیتر بیشتر از استانداردهای جهانی گزارش شده است. آبیاری سنتی نیز باعث هدر رفتن میزان قابل توجهی آب در بخش کشاورزی می‌شود.

گزارش وزارت خارجه آمریکا: قاچاق زنان ایرانی به دوبی و سلیمانیه

گزارش وزارت خارجه آمریکا: قاچاق زنان ایرانی به دوبی و سلیمانیه

گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره قاچاق انسان در سال ۲۰۱۶ منتشر شده است. بر اساس این گزارش شمار زنان و دختران ایرانی که برای خدمات جنسی اجباری به دوبی و نیز کردستان عراق برده می‌شوند افزایش داشته است.
وزارت خارجه آمریکا گزاش سالانه خود درباره قاچاق انسان را منتشر کرد. در این گزارش کشورها به سه گروه تقسیم شده‌اند: گروه اول کشورهایی که مشکل قاچاق انسان را پذیرفته و برای از بین بردن آن تلاش می‌کنند. گروه دوم کشورهایی هستند که این مشکل را به رسمیت شناخته‌اند اما برای آن تلاشی نمی‌کنند و گروه سوم کشورهایی هستند که اصلا مشکل را به رسمیت نشناخته‌اند و برای آن هم تلاش نمی‌کنند.
در ابتدای این گزارش در بخش ایران آمده است: «دولت ایران نتوانسته به استانداردهای حداقلی برای از بین بردن قاچاق انسان برسد و تلاش موثری هم در این باره انجام نداده است بنابراین در گروه سه قرار می‌گیرد.»
در ادامه اما تصریح شده که علیرغم نبود تلاش موثر در دولت ایران برای مبارزه با قاچاق انسان، دولت قدم‌هایی برای مقابله با این موضوع برداشته است. از جمله ایجاد مراکزی برای کمک به قربانیان قاچاق انسان.
گذشته از این دولت ایران موافقت کرده که با برخی کشورها در منطقه برای مبارزه با قاچاق انسان همکاری کند اگرچه در دوره گزارش قبلی دولت ایران هیچ اطلاعاتی در زمینه تلاش‌هایش برای مبارزه با قاچاق انسان در اختیار این نهاد قرار نداد.
ایران مقصد و مبدأ قاچاق جنسی و کار اجباری
بر اساس گزارش‌های رسیده به مراکز بین‌المللی، ایران در پنج سال گذشته یکی از مراکز ترانزیت و یکی از کشورهای مبدأ و نیز مقصد قاچاق جنسی مردان، زنان و کودکان و نیز کار اجباری است.
گروه‌های منسجم و سازمان‌یافته قاچاق انسان، زنان، پسران و دختران ایرانی را برای خدمات جنسی اجباری به کشورهای افغانستان، کردستان عراق، پاکستان، امارات متحده عربی و اروپا می‌فرستند.
برخی از زنان ایرانی که برای کمک مالی به خانواده‌هایشان به این کشورها رفته‌اند در آنجا مجبور به ارائه خدمات جنسی و کار اجباری می‌شوند.
دختران ایرانی ۱۳ تا ۱۷ ساله هدف باندهای قاچاق انسان هستند و برای فروش به خارج از ایران برده می‌شوند. دختران کم سن‌و سال‌تر مجبور به انجام کارهای خانگی می‌شوند تا قاچاقچی تشخیص دهد که برای ارائه خدمات جنسی به حد کافی رشد کرده‌اند.
در سال ۲۰۱۶ گزارشی ارائه شد مبنی بر اینکه تعداد زنان ایرانی که برای تن‌فروشی به دوبی برده می‌شوند افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. برخی از این زنان قربانی قاچاق انسان هستند. شهر شیراز مبدأ سفر این زنان و دختران است که برخی از آنها از آذربایجان به شیراز برده شده و از آنجا به دوبی منتقل می‌شوند.
از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ انتقال دختران از داخل ایران به یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به منظور ارائه خدمات جنسی اجباری نیز افزایش داشته است.
برخی مقامات دولت کردستان عراق، مشتری روسپی‌خانه‌هایی با زنان ایرانی
بر اساس این گزارش دختران ایرانی مجبور به کار در روسپی‌خانه‌های کردستان عراق به خصوص شهر سلیمانیه می‌شوند. برخی از این دختران توسط باندهای قاچاق ایرانی به سلیمانیه برده می‌شوند.
در سال ۲۰۱۵ رسانه‌های محلی کردستان عراق گزارش دادند که تعدادی از اعضای دولت کردستان مشتریان این روسپی‌خانه‌ها هستند.
در شهرهای تهران، تبریز و آستارا تعداد دختران نوجوانی که برای ارائه خدمات جنسی از آنها استفاده می‌شود افزایش داشته است.
در این گزارش ازدواج موقت یا صیغه نیز نوعی تن‌فروشی به حساب آمده است در حالی که این کار در ایران قانونی است. رواج این نوع ازدوا‌ج‌ها که از یک ساعت تا یک هفته دوام دارند نیز بر اساس این گزارش بیشتر شده است.
default

کودکان به جامانده از "سکس توریسم" در فیلیپین

طرح مجلس برای مقابله با اقدامات آمریکا؛ اختصاص هزار میلیارد تومان به برنامه موشکی ایران

طرح مجلس برای مقابله با اقدامات آمریکا؛ اختصاص هزار میلیارد تومان به برنامه موشکی ایران


آمریکا می گوید برنامه موشکی ایران را از نزدیک زیر نظر دارد.
کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس،‌ سه شنبه ششم تیرماه گفته است،طرح مقابله با اقدامات آمریکا هفته آینده به مجلس ارائه می شود. وی تصریح کرده است: در این طرح برای مقابله با اقدامات آمریکا هزار میلیارد تومان به صنایع موشکی ایران اختصاص داده شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه این طرح ۱۷ ماده و ۱۰ بخش دارد، اظهار داشت: در بخش هفت این طرح بر حمایت از نیروهای مسلح کشور تاکید شده است. در این بخش دولت مکلف شده است هزار میلیارد تومان برای گسترش فعالیت‌های موشکی و مقابله با تروریسم و هزار میلیارد تومان به نیروی قدس اختصاص دهد.
پیشتر رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته بود این طرح در واکنش به اقدامات تازه کنگره آمریکا علیه ایران تهیه شده است.
در ۲۵ خردادماه سال جاری مجلس سنای آمریکا طرحی موسوم به طرح «مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران» را با اکثریت قاطع تصویب کرد. در این طرح از برنامه موشکی موشک‌های بالستیک ایران به عنوان یک تهدید یاد شده است.
این طرح تحریم‌های الزام آوری را علیه هر فرد و نهاد مرتبط با برنامه موشک‌های بالستیک ایران و همچنین طرف‌های تجاری با این برنامه اعمال می کند.
علاوه بر این طرح، آمریکا همچنین طی ماه‌های اخیر در واکنش به آزمایش‌های موشکی ایران، تحریم‌های یکجانبه ای را علیه افراد و شرکت‌های مرتبط بابرنامه موشکی ایران اعمال کرده است.
در همین زمینه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ،هفته گذشته گفته بود:«ما به رصد برنامه موشکی بالستیک ایران ادامه می‌دهیم. ما این برنامه را خیلی دقیق و از نزدیک تحت نظر داریم».
به دنبال تصویب طرح تازه تحریم ایران در سنای آمریکا، شماری از نمایندگان مجلس، و همچنین علی‌اکبر ولایتی مشاور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی و عضو هیئت نظارت بر برجام، مصوبه سنا را در تقابل با برجام خوانده و وعده داده‌ بودند که به آن پاسخ مناسب داده خواهد شد.
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره طرح «مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا» نیز پیشتر گفته بود: «در جهت دفاع از منافع ملی، این طرح عرض اندام قدرتمندانه جمهوری اسلامی ایران در برابر اقدام اخیر کنگره آمریکا است.»
«ایجاد شعبه ویژه در قوه قضاییه»
کاظم جلالی همچنین در توضیح دیگر بخش های این طرح گفته است: «اقدامات لازم ضد گروه های تروریستی و حامیان آنها، ایجاد شعبه ویژه‌ای در قوه قضائیه برای محاکمه با تروریست ها، تهیه فهرست جامع و به روز از گروههای تروریستی، اقدام لازم درباره رفتار نقض حقوق بشری آمریکا و مشخص شدن مجازات‌ها در این زمینه علیه آمریکا جزو بخش‌های بعدی طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکاست.»
رییس مرکز پژوهش‌های مجلس اضافه کرده است: «در بخش ۹ بر حمایت از اتباع ایرانی و تهیه فهرستی از زندانیان ایرانی که به دلایل واهی نقض تحریم‌ها در آمریکا زندانی شده اند برای ارائه به شورای عالی امنیت ملی و اقدامات لازم برای رهایی آنها تاکید شده است.»
در سال‌های اخیر، رویکرد جمهوری اسلامی در قبال مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی، انتقاد هایی را در عرصه بین المللی در پی داشته است.
در طول مذاکرات هسته‌ای، قدرت‌های جهانی بارها ابراز امیدواری کرده بودند که ایران بتواند با حل موضوع هسته‌ای نقشی مسئولانه و سازنده در مناسبات جهانی بر عهده گیرد.
با این حال نقض حقوق بشر، پیگیری برنامه موشکی از سوی ایران و آنچه به عنوان نقش «بی‌ثبات کننده» جمهوری اسلامی در منطقه توصیف می‌شود، همچنان انتقاد آمریکا و متحدانش به‌ویژه در منطقه خاورمیانه را در پی داشته است، و بسته تحریمی جدید سنا علیه ایران هم ناظر به چنین رفتارهایی تهیه شده است.

فارین پالیسی: نامه دبیرکل سازمان ملل به روحانی برای آزادی باقر نمازی

فارین پالیسی: نامه دبیرکل سازمان ملل به روحانی برای آزادی باقر نمازی


 آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل
منابع مطلع روز سه شنبه به نشریه فارین پالیسی گفته اند که آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد در نامه‌ای محرمانه به حسن روحانی، رییس جمهوری ایران،خواستار آزادی باقر نمازی بنا بر دلایل انساندوستانه شده است.
طبق این گزارش، آنتونیو گوترش که قبلاً نخست‌وزیر پرتغال بوده، هفته گذشته این نامه کاملا محرمانه را برای حسن روحانی فرستاده است.
باقر نمازی، ۸۱ ساله، از مقام‌های پیشین یونیسف، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، در فوریه سال ۲۰۱۶ (اسفندماه ۱۳۹۴) در ایران بازداشت شد. سیامک نمازی فرزند باقر نمازی ۴۶ ساله مدیر پیشین ایرانی- آمریکایی بخش برنامه‌ریزی‌های استراتژیک کمپانی نفتی کرسنت، چهار ماه پیشتر، مهرماه سال ۱۳۹۴، در جریان سفرش به ایران بازداشت شد.
دادگاه انقلاب ایران هر یک را به ۱۰ سال زندان محکوم کرده و مدعی است که آنها مرتکب جاسوسی شده و با دولت آمریکا تماس داشته‌اند.
در همین زمینه، بابک نمازی فرزند باقر نمازی در گفت وگو بافارین پالیسی می گوید که نگران وضعیت بیماری قلبی پدرش است و می ترسد او در زندان در ایران بمیرد.
بابک نمازی همچنین نسبت به وضعیت برادرش نیز ابراز نگرانی کرده است.
مقام‌های سازمان ملل نیز به فارین پالیسی گفته اند،در خواست آنتونیو گوترش از حسن روحانی برای آزادی باقر نمازی بنا به دلایل انسانی بوده است و این اقدام را براساس درخواست دولت آمریکا یا هر کشور دیگری انجام نداده است.
نیکی هیلی، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد، دو هفته پیش از ایران خواست تا سیامک و باقر نمازی، «دو شهروند آمریکایی» را آزاد کند.
در ۱۷ اردیبهشت امسال نیز شماری از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از دولت دونالد ترامپ خواستند دست به اقداماتی مشخص برای «آزادی بی‌قید‌وشرط» زندانیان ایرانی‌آمریکایی فعلی در ایران بزند.

وزارت خارجه آمریکا: ایران تلاش محسوسی برای رفع معضل قاچاق انسان انجام نداده است

وزارت خارجه آمریکا: ایران تلاش محسوسی برای رفع معضل قاچاق انسان انجام نداده است


وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ششم تیرماه گزارش سالانه خود درباره قاچاق انسان در جهان را منتشر کرد. گزارشی که نشان می‌دهد ایران همچنان در «سطح سوم» این فهرست قرار دارد.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، در مراسم ارائه این گزارش که با حضور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری، و دخترش ایوانکا در وزارت خارجه ایالات متحده برگزار شد گفت: «هزاران زن و کودک در سراسر جهان قاچاق می‌شوند و این نوعی بردگی مدرن است».
وی ابراز امیدواری کرد که قرن بیست‌ویکم آخرین قرنی باشد که در آن قاچاق انسان صورت می‌گیرد.
خبرگزاری فرانسه می‌نویسد گزارش وزارت خارجه ایالات متحده به چند «سطح» از قاچاق انسان اشاره کرده است. سطح اول کشورهایی هستند که وجود مشکل قاچاق انسان را پذیرفته‌اند و برای رفع آن تلاش می‌کنند. سطح دوم و سوم مربوط به کشورهایی می‌شود که این مشکل را به رسمیت شناخته‌اند و تلاشی برای رفع آن ندارند یا آن را به رسمیت نمی‌شناسند که ایران در این سطح قرار دارد.
کشورهایی چون روسیه، ونزوئلا و سوریه نیز در زمره کشورهایی هستند که در «سطح سه» کنار ایران قرار دارند.
وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود ضمن اینکه تاکید کرده که ایران «تلاش محسوسی» برای رفع معضل قاچاق انسان انجام نداده است اما در عین‌حال یادآور شده که این کشور گام‌هایی برداشته از جمله اینکه مراکزی برای کمک به افراد قربانی قاچاق انسان تاسیس کرده است.
در بخشی از این گزارش، به سوءاستفاده ایران برای اعزام قربانیان قاچاق انسان و کودکان به جنگ در سوریه و عراق اشاره و نسبت به آن انتقاد شده است.
بر اساس گزارش‌هایی که حتی توسط خبرگزاری‌های رسمی ایران منتشر و تایید شده است، جمهوری اسلامی ایران برخی از شهروندان افغانستان و پاکستان را تحت عنوان «مدافعان حرم» به جنگ در سوریه و عراق اعزام می‌کند.
در بخشی دیگر از این گزارش از ایران خواسته شده که به قوانین بین‌المللی احترام بگذارد و تلاش‌های بیشتری برای کشف شبکه‌های قاچاق انسان و شبکه قاچاق جنسی انجام دهد.
طی گزارشی که وزارت خارجه آمریکا منتشر کرده، سودان و کره شمالی در راس بدترین کشورهایی قرار دارند که قاچاق انسان در آن‌ها صورت می‌گیرد.
این گزارش می‌افزاید چین برای مقابله با قاچاق انسان اقدامات چندانی صورت نمی‌دهد که بتوان از آن به عنوان حمایت از قربانیان این معضل یاد کرد.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفت: «در سراسر جهان حدود ۲۰ میلیون نفر، قربانی قاچاق انسان هستند».
وی تاکید کرد کره شمالی که یکی از بدترین موارد قاچاق انسان را دارد، بین ۵۰ تا ۸۰ هزار انسان را وادار به کار در خارج از این کشور کرده که در اغلب موارد، این کشورها چین یا روسیه هستند و حقوق آنها مستقیما به دولت کره شمالی پرداخت می‌شود.
به گفته آقای تیلرسون، دولت کره شمالی از طریق کار اجباری شهروندانش صدها میلیون دلار درآمد کسب می‌کند.
ایوانکا ترامپ، دختر و مشاور رییس‌جمهوری آمریکا، در مراسم ارائه گزارش سالانه وزارت خارجه این کشور گفت: «همه دولت‌ها وظیفه دارند قاچاق انسان را تحت پیگرد قرار دهند».
مشاور رییس‌جمهوری آمریکا افزود: «دغدغه دولت آقای ترامپ این است که امسال، مانع قاچاق انسان در آمریکا و دیگر کشورها شود».
در میان کشورهایی که امسال نسبت به گذشته وضعیت مناسب‌تری در زمینه قاچاق انسان یافته‌اند، گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا به میانمار اشاره می‌کند که پیش از این به دلیل استفاده از کودکان در جنگ به شدت مورد انتقاد قرار داشت ولی اکنون به کشورهای «سطح دو» نقل مکان کرده است.
در آخرین سطح مورد اشاره وزارت خارجه آمریکا که «موارد ویژه» نامیده شده است، کشورهایی هستند که وضعیت بحرانی در زمینه قاچاق انسان دارند. در گزارش امسال، کشورهای لیبی، سومالی و یمن جزو کشورهای «مورد خاص» نامیده شده‌اند.

اعلام آمادگی ارتش ایران برای برخورد با اقدامات احتمالی گروه حکومت اسلامی

اعلام آمادگی ارتش ایران برای برخورد با اقدامات احتمالی گروه حکومت اسلامی


جانشین فرمانده ارتش ایران روز چهارشنبه هفتم تیر از آمادگی نیروهای مسلح ایران برای برخورد با اقدامات احتمالی گروه حکومت اسلامی (داعش) به تلافی حمله موشکی سپاه پاسداران به مواضع این گروه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، احمدرضا پوردستان گفت:«طبیعی است که دشمن کارش دشمنی کردن است و در صدد مقابله برخواهند آمد».
وی اشاره کرد که نیروهای اطلاعاتی، امنیتی، نظامی و انتظامی توانایی « مقابله جدی» با اقدامات احتمالی را دارند.
سپاه پاسداران، روز ۲۸ خرداد اعلام کرد که در واکنش به حملات گروه حکومت اسلامی (داعش) به مجلس ایران و آرامگاه آیت الله خمینی یک مقر آن گروه در منطقه دیرالزور در شرق سوریه را با موشک های میان برد زمین به زمین مورد حمله قرار داده است.
در حملات ۱۷ خرداد تهران، ۱۷ تن کشته و بیش از ۵۰ تن زخمی شدند.
پس از آن، مقام های امنیتی و قضایی ایران اعلام کردند که ده‌ها تن را در استان‌های البرز، آذربایجان غربی، فارس، کرمانشاه و کردستان دستگیر کرده اند.
در این ارتباط، روز شنبه سوم تیرماه و پس از شنیده شدن صدای تیراندازی در فرودگاه مهرآباد، محسن همدانی، معاون امنیتی استانداری تهران، اعلام کرد که مانور «مقابله با اقدامات تروریستی» در سالن چهار این فرودگاه برگزار شده است.
سه روز پس از آن، رسانه‌های ایران از کشته شدن مهدی یزدی، مأمور حفاظت فرودگاه، در جریان این «مانور» خبر دادند و روابط عمومی فرماندهی حفاظت سپاه پاسداران نیز آن را تأیید کرد.
با این همه، سپاه پاسداران درباره جزئیات این حادثه توضیحی ارائه نکرده است.
به نوشته ایلنا، جانشین فرمانده ارتش ایران در بخشی از سخنان خود اعلام کرد که «تاکنون ۶۰ گروه تروریستی» وارد ایران شده اند اما «هیچ کدام» نتوانسته اند موفق شوند.
آقای پوردستان به تاریخ ورود این گروه‌ها اشاره نکرد و توضیحی در مورد تعداد و نیز هویت اعضای این آنها نداد.
این مقام نظامی در عین حال نگفت که چه تعداد از این گروه‌ها، قبل از حمله موشکی سپاه پاسداران و چه تعداد بعد از آن وارد ایران شده بودند.

دادگاه،‌ عیسی سحرخیز را به ۶ ماه زندان محکوم کرد

دادگاه،‌ عیسی سحرخیز را به ۶ ماه زندان محکوم کرد


وکیل عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی، خبر داد که موکلش هفته گذشته در یک حکم جدید و به اتهام «توهین به رئیس قوه قضائیه» به شش ماه زندان محکوم شده است.
محمود علیزاده طباطبایی روز چهارشنبه هفتم تیر، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفت که موکلش به این حکم اعتراض خواهد کرد تا پرونده در دادگاه تجدید نظر بررسی شود.
به گفته آقای علیزاده طباطبایی، اتهام موکلش «مصداق جرم سیاسی» است و براساس قانون جدید جرم سیاسی، «دادگاه باید با حضور هیئت منصفه تشکیل می شد»، اما دادگاه معتقد بوده که انتقاد آقای سحرخیز از آیت الله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، جنبه «شخصی» داشته است.
براساس این گزارش، دادگاه درنهایت بدون حضور هیئت منصفه برگزار شد.
پیش از این محسن افتخاری، سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران، خبر داده بود که «اولین پرونده جرم سیاسی» با ارجاع پرونده عیسی سحرخیز به دادگاه کیفری یک استان تهران تشکیل شده است.
با این حال، آقای افتخاری روز ۱۸ مهر سال گذشته اعلام کرد که این دادگاه با دادگاه کارکنان دولت درباره مصداق جرم سیاسی بودن اتهامات این روزنامه‌نگار زندانی اختلاف دارد.
عیسی سحرخیز که از ۱۱ آبان سال ۹۴ بازداشت شده، همچنان زندانی است و در شهریور ماه سال گذشته از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۲۱ ماه زندان محکوم شد.
او در ماه‌های پایانی سال گذشته نیز به اتهام «نشر اکاذیب » علیه رهبر جمهوری اسلامی در دادگاه اولیه به شش ماه زندان دیگر محکوم شده بود. گزارشی از نتیجه بررسی این حکم در دادگاه تجدید نظر منتشر نشده است.
آقای سحر خیز پس از صدور این حکم در اعتراض به «نقض مکرر قوانین از سوی مقامات امنیتی و رعایت نکردن حقوق زندانیان» چند روز اعتصاب غذا کرد. وی پیش از آن نیز چندین بار اعتصاب غذا کرده بود.
عیسی سحرخیز در تیرماه سال ۸۸ و در پی بازداشت‌های گسترده روزنامه‌نگاران نیز دستگیر و به اتهام «توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» به سه سال زندان محکوم شده بود که روز ۱۱ مهر ۹۲ از زندان آزاد شد.
به جز عیسی سحرخیز تعداد دیگری از روزنامه نگاران از جمله هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی زندانی هستند.
شش تن از مدیران کانالهای تلگرامی که از اسفند ماه سال گذشته بازداشت شده اند، نیز همچنان زندانی هستند و تعدادی از آنان در اعتراض به وضعیت پرونده خود اعتصاب غذا کرده اند.
وضعیت آزادی رسانه ها و مطبوعات در ایران در گزارش سال ۲۰۱۷ سازمان گزارشگران بدون مرز در میان ١٨٠ کشور در رتبۀ ١٦۵ ارزیابی شده است.
در همین حال،‌ تعدادی از کانال‌های تگرامی روز سه شنبه ششم تیر خبر دادند که حامد طالبی وعلی اکبری، از دبیران خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، به اتهام نقش داشتن در«سازماندهی» شعار دادن علیه حسن روحانی در راهپیمایی روز قدس دستگیر شده اند.
براساس گزارش‌ها، این دو دبیر خبرگزاری فارس پس از چند ساعت بازداشت آزاد شدند.
برخی از کانال‌های تلگرامی نزدیک به حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، آقای طالبی را به «سازماندهی»معترضان به حسن روحانی در راهپیمایی روز قدس متهم کرده بودند اما او پیش از دستگیری این اتهام را تکذیب کرده بود.
در راهپیمایی جمعه گذشته، عده‌ای در اطراف حسن روحانی شعارهای «مرگ بر منافق»، و«روحانی، بنی صدر پیوندتان مبارک» سر دادند که انتشار فیلم و تصاویر آن بازتاب‌های فراوانی در ایران داشته است.
در این ارتباط،‌ شماری از اصلاح طلبان و طرفداران حسن روحانی خواستار برخورد با توهین کنندگان به وی شده اند.

سه‌شنبه، تیر ۰۶، ۱۳۹۶

ظریف خواستار افزایش دامنه همکاری‌های اقتصادی با آلمان شد

ظریف خواستار افزایش دامنه همکاری‌های اقتصادی با آلمان شد

محمدجواد ظریف در جریان سفر خود به آلمان، ایران را شریکی قابل‌اعتماد برای شرکت‌های آلمانی خواند و خواستار گسترش همکاری‌های اقتصادی شد. او بر اهمیت ایجاد تسهیلات بانکی برای بهبود مناسبات بازرگانی تاکید کرد.
برگیته سیپریس، وزیر اقتصاد آلمان در دیدار با وزیر امور خارجه ایران بر لزوم پایبندی به توافق هسته‌ای (برجام) تاکید کرد و همچنین متذکر شد که در شرایط کنونی مهمترین چیز آن است که این توافق زمینه‌های بهره‌برداری اقتصادی را فراهم آورد.
وزیر اقتصاد آلمان افزود: «در این رابطه طبیعتا موضوع بانک‌ها و نقل و انتقال ارز اهمیت می‌یابد. اما متاسفانه موانع زیادی وجود دارد.»
سیپریس در همین رابطه گفت که وزارت اقتصاد برای از میان برداشتن این موانع با بانک‌های ایران و آلمان در تماس است.
افزایش مناسبات اقتصادی و بازرگانی
صادرات آلمان به ایران در سال گذشته از رشدی ۲۶ درصدی برخوردار بود و به ۲ میلیارد و ۶۰۰ هزار یورو بالغ شد. وزیر اقتصاد آلمان تاکید کرد که صنایع و اقتصاد ایران فرسوده هستند و باید با بهره‌گیری از تکنیک‌های مدرن بهینه شوند.
بیشتر بخوانید: روابط بازرگانی ایران و آلمان؛ بیشتر از پارسال، کمتر از انتظار
سیپریس افزود: «در همین رابطه شرکت‌های آلمانی می‌توانند با تکنولوژی و محصولات خود کمک بزرگی برای آن کشور (ایران) باشند.»
وزیر امور خارجه ایران نیز در دیدارهای خود با مقامات و مسئولان آلمان، از جمله با ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی این کشور بر گسترش همکاری‌های اقتصادی دو کشور تاکید ورزید.
آقای ظریف گفت: «ایران می‌تواند یک شریک قابل‌ اعتماد برای تولید مشترک کالا و صادرات آن به کشورهای منطقه و به‌ویژه آسیای میانه باشد.»

برخی از نمایندگان اروپا خواهان افزودن سپاه به لیست سیاه شدند

برخی از نمایندگان اروپا خواهان افزودن سپاه به لیست سیاه شدند

۲۶۵ نماینده پارلمان اروپا در بیانیه‌ای نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده و سپاه پاسداران را متهم به دخالت در درگیری‌های متعدد منطقه‌ای کردند. این نمایندگان خواستار گنجاندن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی شدند.
گروه "دوستان ایران آزاد" در پارلمان اروپا به سرپرستی ژرارد دِپرِز روز دوشنبه ۲۶ ژوئن (۵ تیر) بیانیه‌ای را علیه نقض حقوق بشر در ایران و دخالت سپاه پاسداران در درگیری‌های منطقه‌ای صادر کرد.
در این بیانیه که به امضای ۲۶۵ نماینده از مجموع ۷۵۱ نماینده پارلمان اروپا رسیده است، شمار بالای اعدام‌ها، ازدواج دختران خردسال و نیز وضعیت زنان در ایران مورد انتقاد قرار گرفته است.
این گروه از نمایندگان پارلمان اروپا با استناد به گزارش سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده‌اند که در دوره چهارساله دولت حسن روحانی شمار اعدام‌ها در ایران افزایش یافته و بیش از سه هزار نفر اعدام شده‌اند.
این بیانیه همچنین به وزیر دادگستری در ایران، مصطفی پورمحمدی اشاره کرده و او را یکی از اعضای "هیأت مرگ" در تابستان سال ۱۳۶۷ دانسته است. نمایندگان پارلمان اروپا از کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل و شورای حقوق بشر خواسته‌اند تا کمیته‌ای برای بررسی اعدام‌های سیاسی سال ۶۷ در ایران تشکیل دهند. شمار اعدام‌شدگان تابستان سال ۶۷ در این بیانیه ۳۰ هزار نفر ذکر شده است. این رقمی است که سازمان مجاهدین خلق ایران اعلام کرده ولی آمارهای سایر گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که تعداد اعدام‌شدگان در این سال بین ۳ تا ۴ هزار نفر بوده است.
در بیانیه نمایندگان پارلمان اروپا تصریح شده که کشورهای اروپایی "باید" روابطشان با ایران را مشروط به توقف اعدام ‌و نیز پیشرفت چشمگیر وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان در این کشور کنند.

گروه "دوستان ایران آزاد" که شامل ۲۳ کمیته و هیأت نمایندگی است در بیانیه‌‌ای که تهیه کرده حکومت جمهوری اسلامی را متهم به دخالت در بحران‌های منطقه کرده و خواستار قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست سیاه شده است چرا که این نهاد نظامی به گفته نویسندگان این بیانیه نقش مهمی در "بحران مرگبار" سوریه، عراق و یمن دارد.
در این بیانیه سپاه پاسداران ایران یک قدرت اقتصادی توصیف شده که نه تنها در داخل ایران، بلکه در خارج از مرزهای این کشور نیز فعالیت دارد. به همین دلیل نیز این بیانیه متذکر شده که شرکت‌های اروپایی در عقد قرارداد با ایران ریسک بزرگی را متحمل می‌شوند چرا که ممکن است مستقیما با یکی از شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران وارد معامله شوند که به گفته این بیانیه یک "گروه تروریستی" است.
این گروه از نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه خود از شمار بالای اعدام‌ها در "دولت میانه‌روی روحانی" ابراز نگرانی شدید کرده‌اند و گفته‌اند که حسن روحانی در تلویزیون ایران از اعدام دفاع کرده و آن را "حکم خدا" دانسته است.
در این بیانیه مدرک مستندی درباره دفاع روحانی از اعدام ارائه نشده است. این در حالی است که حسن روحانی در نطق‌های انتخاباتی اخیرش صراحتا رقیب خود ابراهیم رئیسی را متهم به دفاع از اعدام کرده بود.
گروه "دوستان ایران آزاد" در بیانیه خود همچنین روحانی را متهم به حمایت کامل از بشار اسد حتی پس از حمله شیمیایی به خان شیخون در ماه آوریل کرده‌ است.
امکان ازدواج دختران ۹ ساله، صدور حکم اعدام برای متهمانی که پیش از رسیدن به ۱۸ سالگی مرتکب جرم شده‌اند، ممنوعیت زنان برای احراز پست ریاست‌جمهوری، پست قضاوت و نیز محدودیت آنها در مشاغل دیگر از جمله مواردی است که در بیانیه پارلمان اروپا از آنها انتقاد شده است.
انتخابات در ایران نیز از سوی امضاکنندگان این بیانیه "غیر آزاد و غیر منصفانه" خوانده شده و تصریح شده که این انتخابات در حالی اجرایی می‌شود که مخالفان در زندان هستند و صلاحیت تمامی کاندیداها باید از سوی شورای نگهبان که برگزیده رهبری است تایید شود.
نویسندگان این بیانیه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان ملل خواسته‌اند تا نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده و کسانی را که در جنایت علیه بشریت دست داشته‌اند به دادگاه بین‌المللی بکشانند.
ژرارد دپرز، رئیس گروه "دوستان ایران آزاد" گفته به منظور همبستگی با اپوزیسیون دموکراتیک ایران روز شنبه اول ژوئیه (۱۰ تیر) اعضای این گروه و نیز امضاکنندگان بیانیه اخیر در تجمع بزرگی در پاریس شرکت خواهند کرد.

رئیس موساد: ایران در حال ایجاد حزب‌الله دوم در جولان است

رئیس موساد: ایران در حال ایجاد حزب‌الله دوم در جولان است

رئیس موساد با اشاره با اینکه ایران در جولان سوریه مشغول ایجاد "حزب‌الله دوم" است، از آمریکا خواسته تا با نفوذ ایران مقابله کند. نتانیاهو نیز گفته بود برای جلوگیری از حضور ایران در جولان "دست به هر اقدام لازمی" خواهد زد.
به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، یوسی کوهن، رئیس سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل "موساد"، هفته گذشته در دیداری محرمانه با هیأتی آمریکایی که مضمون آن تازه فاش شده، در رابطه با گسترش نفوذ ایران در منطقه هشدار داده است.
رئیس سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل ایران، سوریه و حزب‌الله لبنان را تهدیدهای اصلی برای کشور خود خوانده و گفته است، جامعه جهانی نسبت به تهدید جمهوری اسلامی بی‌اعتنا است و تنها ایالات متحده می‌تواند از گسترش نفوذ ایران در منطقه جلوگیری کند، زیرا "خطر" را می‌شناسد.
رئیس سازمان موساد ضمن درخواست کمک از ایالات متحده برای مقابله با ایران، تصریح کرده است: «اسرائیل نمی‌تواند به تنهایی در برابر تهدید ایران وارد عمل شود».
"نظارت دقیق بر تغییر سطح زیرساخت‌ها"
یوسی کوهن در ادامه نه تنها برنامه اتمی جمهوری اسلامی، بلکه حضور و دخالت ایران در عراق، سوریه، یمن و همچنین لبنان را به عنوان عواملی چالش‌آفرین برشمرده است.
او با اشاره به کمک تهران در تجهیز تسلیحاتی حزب‌الله لبنان، مدعی شده که ایران در راستای گسترش نفوذ خود در سوریه، در حال ایجاد حزب‌الله دوم در جولان سوریه است.
رئیس موساد دلیل ادعای خود را نظارت دقیق دولت اسرائیل بر "تغییر سطح زیرساخت‌ها" در بلندی‌های جولان عنوان کرده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
جمهوری اسلامی ایران همواره حضور نظامی و دخالت در سوریه و عراق را "اتهام" خوانده و ضمن تکذیب آن گفته است که به درخواست دولت‌های دمشق و بغداد و برای حمایت از آنان در نبرد با گروه‌های تروریستی تنها "حضوری مستشاری" در این کشورها دارد.
تنش‌ها و تهدیدهای اخیر
شنبه گذشته (۲۴ ژوئن/ ۳ تیر) چندین خمپاره "به اشتباه" از خاک سوریه به مناطق تحت کنترل اسرائیل در بلندی‌های جولان در مرز این کشور شلیک شد. طبق اعلام ارتش اسرائیل، اندک زمانی بعد نیروی هوایی این کشور یکی از مواضع و دو تانک ارتش سوریه را نابود کرد. به گفته منابع سوری، در جریان این حمله دو نفر کشته شدند.
سپس روز یکشنبه در دومین حمله متوالی، اسرائیل برخی مواضع ارتش سوریه در بلندی‌های جولان را هدف قرار داد. اسرائیل اعلام کرد که این حمله را در واکنش به حمله خمپاره‌ای از خاک سوریه به مناطق تحت کنترل خود در بلندی‌های جولان انجام داده است. طبق اعلام ارتش اسرائیل، در این حمله دو موضع توپخانه و یک خودروی مهمات ارتش سوریه نابود شده‌اند.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هم‌زمان اعلام کرده بود که هیچ‌گونه حمله‌ای از خاک سوریه به مناطق تحت کنترل خود را تحمل نخواهد کرد. او از تلاش ایران برای استقرار و تثبیت نظامی موقعیت خود در سوریه ابراز نگرانی کرده و گفته بود، اسرائیل تلاش جمهوری اسلامی برای مجهز کردن حزب‌الله لبنان به سلاح‌های پیشرفته را به دقت زیر نظر دارد.
نتانیاهو در عین حال هشدار داده بود که کشورش اجازه حضور نظامی ایران در جولان را نخواهد داد. نخست‌وزیر اسرائیل هم‌زمان تهدید کرده بود که برای جلوگیری از رسیدن سلاح‌های پیشرفته به حزب‌الله از طریق سوریه و حضور نظامی ایران در جولان "دست به هر اقدام لازمی" خواهد زد.
نگرانی از "تحولی استراتژیک"
محافل دولتی اورشلیم اخیرا از "تحولی با اهمیت ژئواستراتژیک" که با تصرف روستای "تنف" به دست ارتش سوریه مرتبط است خبر داده بودند. ارتش سوریه مدتی پیش روستای "تنف" در مثلث مرزی میان سوریه، عراق و اردن را تصرف کرد.
در آغاز ماه ژوئن سال جاری (۲۰۱۷) شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در عراق موسوم به حشد الشعبی که حدود ۱۰۰ هزار جنگجو در اختیار دارد، به آن سوی مرزهای عراق رسیدند. مقام‌های اسرائیلی می‌گویند، با این تحول ایران به "رؤیای دست یافتن به مسیر زمینی رسیدن به دریای مدیترانه" نزدیک شده و می‌تواند از این پس نه تنها از راه دریا یا از طریق فرودگاه دمشق، بلکه از مسیر زمینی نیز برای حزب‌الله لبنان موشک و سلاح بفرستد.
حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، به پیامد دیگری هم اشاره کرده است. او روز ۲۲ ژوئن (اول تیر) اسرائیل را تهدید کرده و گفته بود، جنگ اسرائیل علیه سوریه یا لبنان، می‌تواند "هزاران یا حتی صدها هزار رزمنده را از کل جهان عرب و دنیای اسلام، از ایران، عراق و یمن، به مبارزه بکشاند".
در سوریه حدود ۳۰ هزار داوطلب شیعه در کنار حکومت بشار اسد قرار گرفته‌اند. اواسط اسفند ماه سال گذشته (۱۳۹۵) نیز جنبش مقاومت اسلامی "النجباء" عراق، از تشکیل "سپاه آزادسازی جولان" خبر داده بود. مقام‌های اسرائیلی این گروه را "دست‌نشانده" ایران می‌دانند.
default

ورود فرانسوی‌ها به بازار آب معدنی ایران

ورود فرانسوی‌ها به بازار آب معدنی ایران

تا کنون بازار آب بسته‌بندی شده در ایران در اختیار شرکت‌های داخلی بود اما اکنون یک شرکت فرانسوی وارد رقابت با ایرانی‌ها شده است. در صنعت آب بسته‌بندی شده ایران شرکت‌های بین‌الملی از جمله کوکاکولا و نستله حضور دارند.
عکس تزیینی عکس تزیینی
روز سه‌شنبه (۲۷ ژوئن / ۶ تیر) خبرگزاری ایسنا به نقل از پیمان فروهر، دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی، گزارش داد که یک شرکت فرانسوی موفق به اخذ مجوز قانونی برای واردات آب بسته‌بندی به ایران شده است.
فروهر گفته است که چند شرکت خارجی دیگر نیز در انتظار دریافت مجوز برای واردات آب بسته‌بندی‌شده هستند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
دبیر انجمن تولیدکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی تاکید کرده است که تولیدکنندگان داخلی از محصولات وارداتی استقبال می‌کنند، زیرا «وقتی مشتری آب بسته‌بندی داخلی را با محصول وارداتی مقایسه می‌کند و متوجه می‌شود که چه تفاوت فاحشی علی‌رغم وجود کیفیت یکسان بین محصول داخلی و خارجی وجود دارد، قطعا از تولید داخلی استقبال خواهد کرد.»
آب بسته‌بندی شده فرانسوی برای مصرفکنندگان ایرانی بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان تمام می‌شود.
شیشه‌های پلاستیکی آب معدنی به یکی از بزرگ‌ترین معضلات محیط‌ زیستی کشورهای گوناگون تبدیل شده شیشه‌های پلاستیکی آب معدنی به یکی از بزرگ‌ترین معضلات محیط‌ زیستی کشورهای گوناگون تبدیل شده
اظهارات ضد و نقیض
وجود آب‌های وارداتی در بازار از مدت‌ها پیش به "معمایی" برای مسئولان و برخی از رسانه‌های ایرانی تبدیل شده بود. آبان ماه گذشته در حالی که مسؤلان گمرک و سازمان غذا و دارو تاکید می‌کردند که آب‌های بسته‌بندی خارجی به‌طور قاچاق وارد کشور شده‌اند، خبرگزاری ایسنا به نقل از نیره پیروز بخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، از مواردی گزارش داد که برای آب‌های خارجی مجوز واردات صادر شده و سازمان ملی استاندارد هم آنها را کنترل کرده است.
بیشتر بخوانید: دلایل مهم صرفه‌جویی در مصرف آب در آلمان
به گزارش ایسنا در سال ۱۳۹۴ تحت تعرفه ۲۲۰۲۱۰۰۰ گمرک ایران که تنها تعرفه برای "آب" در جدول واردات بوده، «محموله‌هایی از آلمان با وزن حدود ۱۶ تن و به ارزش ۴۱۳۱ دلار و از اسپانیا نیز به ارزش ۱۸ هزار و ۸۱۵ دلار و حجم حدود ۴۳ تن» وارد شده است.
به گفته فروهر، در ایران بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ واحد تولید آب بسته‌بندی وجود دارد که سالانه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون لیتر آب بسته‌بندی تولید می‌کنند.
در صنعت آب بسته‌بندی ایران شرکت‌های بزرگ دنیا از جمله  پپسی‌کولا، دنون، کوکاکولا و نستله به عنوان سرمایه‌گذار یا تولیدکننده مشترک حضور دارند.

دادستان ساری می گوید با افرادی که در خودروی شخصی کشف حجاب می کنند برخورد قضایی خواهد شد

دادستان ساری می گوید با افرادی که در خودروی شخصی کشف حجاب می کنند برخورد قضایی خواهد شد


اسدالله جعفری ، دادستان ساری می‌گوید با افرادی که در خودروهای شخصی و عمومی ، موتورسیکلت ، قایق موتوری و جت اسکی کشف حجاب می کنند برخورد قضایی خواهد شد. به گفته آقای جعفری در استان مازندران اینگونه وسایل نقلیه از طرف نیروی انتظامی توقیف خواهد شد.
چند هفته پیش هم رئیس پلیس راهور نیروی انتظامی نسبت به کشف حجاب در داخل خودروها هشدار داده و گفته بود با این موضوع برخورد خواهد شد.
دو سال پیش نیز جریمه ای صد هزار تومانی برای افرادی که در خودروی شخصی کشف حجاب می کنند در کمیسیونهای فرهنگی و قضایی مجلس تصویب شد.
عدم استفاده از پوشش اسلامی در ایران جرم بشمار می‌رود و درسال‌های اخیر برخورد با کسانی که در داخل خودروی شخصی‌شان «بد حجاب یا بد پوشش» محسوب می‌شوند افزایش یافته است. اینگونه برخوردها از طرف دستگاه قضایی و نیروی انتظامی با انتقاد شدید فعالان مسائل زنان و گروههای حقوق بشری روبرو شده است.

واکنش یزیدعلی خامنه‌ای به سخنان یک سناتور آمریکایی: جای نگرانی شدید دارد

واکنش یزیدعلی خامنه‌ای به سخنان یک سناتور آمریکایی: جای نگرانی شدید دارد


یزیدعلی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۵ تیر در دیدار عید فطر با برخی مسئولان داخلی و گروهی از سفیران کشورهای اسلامی به گفته‌های یکی از سناتورهای آمریکایی واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، یزیدعلی خامنه‌ای در این دیدار گفت: «حمایت یک سناتور آمریکایی از جامعه اهل سنت در مقابل جامعه شیعه، در حالی که آنها با اصل اسلام و کشورهای اسلامی دشمن هستند، چیزی جز توطئه و خباثت نیست و این موضوع جای مراقبت و نگرانی شدید دارد اما متأسفانه مسئولان دولت‌های اسلامی از این دشمنی‌ها غفلت می‌کنند.»
این سخنان آقای خامنه‌ای می‌تواند به اظهارات ۱۹ خرداد دینا روراباکر، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، اشاره داشته باشد که گفته بود: «حزب‌الله و شیعه تهدیدی علیه ما هستند و آیا این چیز خوبی نیست که آمریکا نهایتاً از سنی‌هایی که به حزب‌الله و شیعه حمله می‌کنند، حمایت کند؟»
آقای روراباکر که در جلسه‌ای مربوط به فعالیت‌های حزب‌الله لبنان در کنگره سخن می‌گفت، سپس پیشنهاد داده بود که «شاید» برای دولت آمریکا این یک «استراتژی» باشد که «از یک گروه تروریستی علیه گروه تروریستی دیگری استفاده» کند.
دینا روراباکر این سخنان را با اشاره به حملات اخیر داعش به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه بنیان‌گذار جمهوری اسلامی بیان کرد.
این اظهارات وی در حالی بیان شد که وزارت خارجه آمریکا «حملات تروریستی در تهران را محکوم» کرده و به بستگان قربانیان و مردم ایران تسلیت گفته است.
سخنان روراباکر در نشست کنگره با اعتراض کارشناسان در جلسه روبه‌رو شد و یکی از آنها تأکید کرد که حملات تهران از سوی گروه موسوم به حکومت اسلامی انجام شده «و ما باید آن را مانند هر حمله تروریستی دیگری محکوم کرده و هرگز نباید از آن حمایت کنیم».

خامنه‌ای درباره مبارزه با اسرائیل: بر همه دنیای اسلام واجب است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان روز دوشنبه خود در دیدار عید فطر با سفیران کشورهای اسلامی گفت که مبارزه با حکومت اسرائیل «بر همه دنیای اسلام لازم و واجب است.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی در این سخنرانی از آنچه «سر باز زدن برخی کشورهای اسلامی از این مبارزه» نامید انتقاد کرد و گفت که «ملت‌های مسلمان غالباً نیز با یکدیگر همدل هستند و این دولت‌ها هستند که باید به وظایف خود عمل کنند.»
آیت‌الله خامنه‌ای، «کمرنگ کردن و به‌فراموشی سپردن مسئله فلسطین» را «خطری بزرگ» دانست و در ادامه انتقاد از «برخی کشورهای اسلامی» افزود: «فلسطین، مسئله اول دنیای اسلام است ولی برخی کشورهای اسلامی به‌گونه‌ای عمل می‌کنند که قضیه فلسطین نادیده گرفته و به فراموشی سپرده شود.»
سه روز پیش از این اظهارات، یحیی رحیم‌صفوی، مشاور نظامی یزید علی خامنه‌ای، از آمادگی موشکی حزب‌الله برای شلیک به سوی اسرائیل خبر داد و گفت: «نیروهای حزب‌الله به نیروی قدرتمندی برای مقابله با اسرائیل تبدیل شده‌اند.»
گری کورن، سفیر اسرائیل در روسیه، نیز در واکنش به این تهدیدات، تهدید کرده است که در صورت بروز تهدید واقعی، اسرائیل آماده است تا علیه حزب‌الله لبنان و دیگر گروه‌های هوادار ایران، در خاک سوریه دست به عملیات نظامی بزند.
یزیدعلی خامنه‌ای همواره نسبت به دولت اسرائیل ابراز دشمنی کرده و چندی پیش نیز با اشاره به اسرائیل گفته بود که «شما ۲۵ سال آینده را نخواهید دید و ان‌شاءالله تا ۲۵ سال آینده چیزی به نام رژیم صهیونیستی وجود نخواهد داشت.»
تأکید یزیدعلی خامنه‌ای بر «واجب بودن» مبارزه کشورهای اسلامی با اسرائیل در حالی بیان می‌شود که در میان کشورهای بزرگ منطقه، ترکیه از جندی پیش به عادی‌سازی روابط خود با تل‌آویو روی آورده و به تازگی نیز گزارش‌هایی از «تماس‌های اسرائیل و عربستان» برای برقراری مناسبات اقتصادی منتشر شده است.

واکنش تند فرمانده سپاه به انتقاد روحانی از ورود سپاه به حوزه اقتصادی

واکنش تند فرمانده سپاه به انتقاد روحانی از ورود سپاه به حوزه اقتصادی


محمدعلی جعفری فرمانده سپاه و حسن روحانی رئیس جمهور ایران
فرمانده سپاه پاسداران در واکنش به اظهارات حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، گفت اگر دولت «بدون تفنگ» باشد «توسط دشمنان تحقیر و تسلیم» خواهد شد.
به گزارش روز سه‌شنبه ۶ تیر خبرگزاری فارس، محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، در حاشیه جلسه شورای راهبردی سازندگی سپاه، به اظهارات اخیر حسن روحانی پاسخ داد.
حسن روحانی روز اول تیر ماه امسال در جمع فعالان اقتصادی در انتقاد به ورود نظامیان به حوزه اقتصادی ایران گفت: «بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی‌تفنگ بود که آن را به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصی‌سازی نیست. از آن دولتی که تفنگ نداشت می‌ترسیدند چه برسد به اینکه اقتصاد را به دولتی دادیم که هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختیار دارد و همه چیزی دارد و کسی جرأت ندارد با آنها رقابت کند.»
در واکنش به این اظهارات فرمانده محمدعلی جعفری فرمانده سپاه با بیان‌ اینکه «ما از این سرزنش‌ها نمی‌هراسیم»، گفت: «ممکن است ما را صاحبان تفنگ معرفی کنند، بله صاحب تفنگ که سهل است ما صاحب موشک‌های دشمن‌شکن هستیم و آنها را علیه دشمنان و برای حفاظت از نظام، مردم و امنیت ایران اسلامی به کار می‌گیریم و معتقدیم دولتی که تفنگ نداشته باشد توسط دشمنان تحقیر و سرانجام تسلیم می‌شود.»
فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه سخنان تازه خود دولت روحانی را به «بی‌انصافی» متهم کرد و گفت: «هجمه غیر منصفانه به سپاه اهداف دیگری را به ذهن متبادر می‌کند که فقط برای حفظ وحدت دربارهٔ آن سکوت می‌کنیم.»
حسن روحانی، پیش از این هم از فعالیت‌های اقتصادی نهادهای نظامی و امنیتی انتقاد کرده بود و آن را مانع رقابت‌پذیری برشمرده بود.
جدال لفظی فرماندهان سپاه و حسن روحانی، در چهار سال اخیر به کرات اتفاق افتاده است. در حالی که فرماندهان سپاه به دفعات از برجام انتقاد کرده‌اند، حسن روحانی این توافق را دستاوردی‌ بزرگ برای رفع تحریم‌ها، رونق اقتصادی و افزایش امنیت ایران می‌داند.
حسن روحانی در مبارزه‌های انتخاباتی ریاست جمهوری اخیر، حتی سپاه را متهم به اقدامات تحریک‌آمیز کرده و گفت بود: «برخی آمدند و تصویری از شهرهای زیرزمینی نشان دادند که برجام را برهم بزنند، روی موشک شعارهایی نوشتند تا برجام را برهم بزنند ولی مردم ما از همه اینها عبور کردند تا به امروز برسیم و شاهد پیشرفت بیشترمان در آینده شویم.»
روحانی همچنین بارها به کنایه گفته‌ بود که رقیبان اصولگرا و هوادارانشان مصونیت امنیتی دارند.
در روزهای اخیر حمله موشکی ایران به مواضع «داعش» در دیرالزور نیز موردی دیگر از مناقشه سپاه و رئیس جمهوری ایران بود.
در حالی که روحانی اعلام کرد حمله تلافی‌جویانه موشکی ایران «تصمیم فرد یا یک رکن نظامی نیست» بلکه «اینگونه تصمیمات در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود»، سپاه در بیانیه‌ خود گفت این حمله با «هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و تحت امر فرمانده معظم کل قوا» انجام گرفته است.

دوشنبه، تیر ۰۵، ۱۳۹۶

ایران و ترکیه حامیان علنی قطر

ایران و ترکیه حامیان علنی قطر

در نزاعی که در خاورمیانه میان قطر و پنج کشور عربی روی داده، این کشور از حمایت کامل ایران و ترکیه برخوردار شده است. غرب و آمریکا از حاد شدن رویارویی نگران هستند و همه اطراف را به گفتگو فرا می‌خوانند.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران شامگاه یکشنبه (۲۵ ژوئن برابر ۴ تیر) پس از گفتگوی تلفنی با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، گفت که کشورش در گسترش روابطی هرچه نزدیکتر با قطر پیش می‌رود.
روحانی "محاصره" قطر از سوی عربستان سعودی و متحدانش را غیرقابل قبول دانست و گفت: فضای هوایی، زمینی و دریایی ایران "همواره به روی قطر به عنوان کشور برادر و همسایه گشوده خواهد بود".
آقای روحانی خواستار"حاکمیت اعتدال ، میانه‌روی و عقلانیت" در روابط میان کشورهای منطقه شد و نسبت به حل مشکلات از طریق گفتگو ابراز امیدواری کرد.
به دنبال قطع روابط دیپلماتیک قطر با چند کشور عربی و "محاصره" این کشور، ایران اعلام کرده است که روزانه ۱۱۰۰ تن مواد غذایی به کشور حاشیه خلیج فارس ارسال می‌کند.
اردوغان: خواسته‌ها از قطر ناموجه است
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، فهرست تقاضاهای عربستان سعودی از قطر را ناموجه و نقض حق حاکمیت قطر دانسته است.
اردوغان می‌گوید که خواسته‌های اقامه شده از سوی مخالفان قطر، با قوانین بین‌المللی مغایرت دارد، زیرا حق حاکمیت این کشور را پایمال می‌کند.
روز جمعه (۲۳ ژوئن) کشورهای عربستان، امارات، کویت، بحرین و مصر خواسته‌های خود را به طور رسمی به قطر تسلیم کردند.
این خواسته‌ها که در ۱۳ بند تنظیم شده، خواهان تعدیل کلی روابط خارجی قطر است. مهمترین آنها عبارتند از: قطر باید به فعالیت کانال خبری "الجزیره" خاتمه دهد؛ قطر نباید با ایران مناسبات دوستانه داشته باشد؛ قطر باید به فعالیت پایگاه نظامی ترکیه در خاک خود پایان دهد.
بیشتر بخوانید: شرط‌های چند کشور عربی برای عادی‌سازی روابط با قطر
همچنین از قطر خواسته شده که به حمایت از گروه‌های تروریستی، مانند اخوان‌المسلمین مصر، گروه فلسطینی حماس، شبکه القاعده و سازمان "خلافت اسلامی" (داعش) پایان دهد. قطر این اتهام را همیشه رد کرده است.
فراخوانی به دیالوگ
ایالات متحده که هم با قطر و هم با کشورهای مخالف و در رأس آنها عربستان سعودی پیوندهای نزدیک دارد، نگران پیدایش بحرانی دیگر در خاورمیانه است.
تیلرسون، وزیر امور خارجه ایالات متحده، پس از چند گفت‌وگوی تلفنی با سران قطر و عربستان، گفت که قطر می‌تواند بر پایه برخی از خواسته‌های اقامه شده از سوی کشورهای مخالف، با آنها وارد گفتگو شود.
تیلرسون تصریح کرد: «ما گمان می‌کنیم که متحدان ما اگر در کنار هم باشند، بهتر به هدف خواهند رسید، که به نظر ما عبارتست از مبارزه با تروریسم و تفکرات افراطی.»
وزیر خارجه آمریکا از همه طرف تقاضا کرد که با درشت‌گویی به یکدیگر، بحران را شدیدتر نکنند.
بیشتر بخوانید: آمریکا: اختلاف قطر و همسایگانش مسأله خانوادگی است
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
آمریکا در قطر یک پایگاه نظامی عظیم برپا کرده است و با عربستان سعودی نیز روابطی نزدیک دارد. برخی ناظران عقیده دارند که دونالد ترامپ در سفر ماه مه خود به عربستان، سران این کشور را به اتخاذ روشی خصمانه با قطر تشویق کرده است.

وزیر اطلاعات: به یک تیم تروریستی ضربه زدیم

وزیر اطلاعات: به یک تیم تروریستی ضربه زدیم


محمود علوی، وزیر اطلاعات، روز دوشنبه پنجم تیر از انهدام «یک تیم تروریستی» در روز یکشنبه چهارم تیر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،‌ وابسته به رادیو و تلویزیون دولتی ایران،‌ وی که در حاشیه مراسم نماز عید فطر در مصلی تهران سخن می گفت، افزود:«با اقدامی به موقع، به یک تیم تروریستی ضربه زدیم که آنها دارای یک انبار اسلحه و مهمات بسیار بزرگ بودند».
وزیر اطلاعات به تعداد این تیم و نیز محل استقرار آنها اشاره نکرد و تنها گفت که به موقع اطلاعات آن اعلام خواهد شد.
محمود علوی همچنین با اعلام اینکه «امکان اقدامات تروریستی برای سازمان‌ها و گروهک‌های تروریستی در حد بسیار بالایی به حداقل رسیده است» افزود: «عمده گروهک‌های تروریستی و تیم‌های تروریستی ضربه خورده اند».
پیش از این، وزارت اطلاعات روز شنبه سوم تیر در اطلاعیه‌ای از دستگیری یک «گروه تروریستی» خبر داد که به شبه‌نظامیان گروه حکومت اسلامی (داعش) وابسته است.
در این اطلاعیه گفته شد که این گروه «قصد انجام اقدامات تروریستی در استان‌های عمقی و شهرهای مذهبی کشور را داشت»، اما وزارت اطلاعات آن را شناسایی و روز جمعه اعضایش را بازداشت کرد.
مقام های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران پس از حملات روز ۱۷ خرداد به مجلس شورای اسلامی و آرامگاه آیت الله خمینی در تهران از دستگیری ده‌ها تن در مناطق مختلف ایران خبر داده اند.
در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا،‌ دادستان کرمانشاه روز یکشنبه چهارم تیر از دستگیری بیش از ۵۰ تن از «عناصر مرتبط و پشتیبان گروه‌های تروریستی» در این استان پس از حملات روز ۱۷ خرداد در تهران خبر داد.
نعمت صادقی گفت که مقادیر قابل توجهی از کمربندهای انفجاری، چاشنی‌های الکترونیکی و تسلیحات از دستگیرشدگان کشف و ضبط شده است.
این مقام قضایی با اعلام اینکه با «عقبه، عناصر، تیم ها و پشتیبانان گروه‌های تروریستی برخورد جدی شده است» افزود: «اشراف و احاطه کامل اطلاعاتی در استان و مرزهای آن برقرار است و ادعای تیراندازی و درگیری در مرزها کذب است».
پیشتر نیز وزارت اطلاعات روز ۱۹ خرداد در بیانیه ای خبر داد که ۴۱ نفر از اعضای داعش در استان‌های مختلف دستگیر شدند. این بازداشت ها به گفته وزارت اطلاعات، در تهران، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی صورت گرفتند.
سپاه پاسداران نیز از انهدام گروه‌های تروریستی در استان‌های سیستان و بلوچستان وکردستان خبر داد و عنوان کرد گروهی که در سیستان و بلوچستان بوده از حمایت‌های سازمان جاسوسی عربستان سعودی بهره می‌برده است.
‌ در کنار این دستگیری‌ها، سپاه پاسداران روز ۲۸ خرداد اقدام به حملات موشکی به استان دیرالزور در سوریه کرد. این نیروی نظامی اعلام کرد که مواضع گروه حکومت اسلامی را هدف قرار داده است.

بازداشت هشت نفر در ارتباط با فروش پرسش‌های امتحان نهایی در ایران

بازداشت هشت نفر در ارتباط با فروش پرسش‌های امتحان نهایی در ایران


تصویری منتشرشده از امتحان زبان فارسی به تاریخ ۲۵ خرداد رشته ریاضی-فیزیک و علوم تجربی
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایران، «فتا»، می‌گوید هشت نفر «در ارتباط با فروش پرسش‌های امتحان نهایی در شبکه‌های مجازی» بازداشت شده‌اند. یک نماینده مجلس ایران نیز گفته است «لو رفتن» پرسش‌های آزمون پایانی دبیرستان‌ها «قطعی شده‌است».
جبار کوچکی‌نژاد، از اعضای کمیسیون آموزش مجلس، چهارم تیر ماه به خبرگزاری تسنیم گفته است این کمیسیون جلسه‌ای با حضور مسئولان آموزش و پرورش، پلیس فتا و اولیای دانش‌آموزان برگزار کرده‌ و «مشخص شد که سوالات افشا شده است». به گفته آقای کوچکی نژاد، لو رفتن سؤالات امتحانات نهایی دوره متوسطه «قطعی‌ست».
سرهنگ حسین رمضانی، معاون حقوقی پلیس «فتا» نیز تائید کرده که «در یکی از استان‌های جنوبی، سوالات واقعی لو رفته‌است».
به گفته این مقام پلیس موارد دیگر در فضای مجازی، به جز «یکی از شهرستان‌های کوچک استانی جنوبی»، با «نیت کلاه‌برداری بوده است».
نام شهرستان و استانی که پرسش‌های آزمون نهایی دوره متوسطه در آن‌ها لو رفته، فاش نشده‌است. در عین حال مشخص نیست فراگیری پرسش‌های «لو رفته» تا چه اندازه‌ای بوده‌است.
پیش از این برخی کانال‌های تلگرامی با انتشار تصاویر و ویدئوهایی گفته بودند پرسش‌های برخی آزمون‌های نهایی دبیرستان، پیش از امتحان منتشر و فروخته شده‌است.
در پایان خرداد ماه شماری از دانش‌آموزان در اعتراض به لو رفتن سوالات، اقدام به امضا و ارسال اعتراض‌نامه‌ای به وزارت آموزش و پروش کردند. شماری از رسانه‌های داخل ایران می‌گویند پرسش‌های درس‌های عربی، زبان فارسی، زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک و دینی افشا شده‌است.
گروهی از دانش‌آموزان معترض خواستار آن شده‌اند که ضریب میانگین نمره‌های نهایی در آزمون ورود به دانشگاه در نظر گرفته نشود. جبار کوچکی نژاد نیز به اهمیت این ضریب و افشا شدن پرسش‌ها، اشاره کرده‌است.
در ایران برای محاسبه نمره کل داوطلبان در کنکور، جمع تراز نمره امتحان نهایی سوم دبیرستان -۲۵ درصد- و نمره کنکور -۷۵ درصد- در نظر گرفته می‌شود.
حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفته است «اینکه این تخلفات تاثیری روی امتحانات گذاشته… اینطور نبوده است». با این حال آقای کوچکی‌نژاد می‌گوید آمار دقیقی از این‌که افشاشدن پرسش‌ها به‌صورت فراگیر بوده و یا تنها در چند شهرستان و استان جنوبی، وجود

هشدار نتانیاهو در مورد «تثبیت حضور نظامی» ایران در سوریه

هشدار نتانیاهو در مورد «تثبیت حضور نظامی» ایران در سوریه


نتانیاهو
نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید دولت او اقدامات ایران در سوریه و تلاش‌ها برای ارسال سلاح به حزب‌الله لبنان را «با دقت فراوان» زیر نظر دارد.
همچنین روز یک‌شنبه ارتش اسرائیل برای دومین روز پیاپی، مواضع ارتش سوریه را، به خاطر اصابت خمپاره به خاک اسرائیل، هدف قرار داده‌است.
بنیامین نتانیاهو، چهارم تیر ماه، در جریان نشست هفتگی اعضای کابینه خود، گفته است «سیاست‌های ما روشن است؛ ما به هیچ‌وجه نمی‌پذیریم 'سنگ‌ریزه‌های' جنگ سوریه، خمپاره و موشک و آتش اشتباهی [در جریان جنگ داخلی سوریه، به خاک اسرائیل اصابت کند]. ما به هر حمله‌ای به خاک این کشور و شهروندان آن، با استفاده از نیروی نظامی واکنش نشان می‌دهیم».
این سخنان پس از آن بود که ارتش اسرائیل برای دومین روز پیاپی، به مواضع ارتش سوریه حمله کرد. این حملات به دلیل آن‌چه اصابت خمپاره‌های آتش‌باری میان نیروهای دولتی سوریه و شورشیان، در مرز اسرائیل عنوان شده، انجام شد.
اسرائیل روز شنبه نیز گفته بود، حملات خمپاره‌ای، شمال این کشور را هدف قرار داد، در نتیجه نیروی هوایی آن کشور به تانک‌های ارتش اسد در استان قنیطره حمله کرد. ←​بیشتر بخوانید
رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند وقایع مشابه ادامه پیدا کرده و ارتش به شماری از مواضع ارتش سوریه حمله کرده‌، «دو توپ‌خانه و یک خودروی حمل مهمات» را هدف قرار داده‌است.
سخنگوی ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفته است نیروهای نظامی آن کشور دخالتی در جریان جنگ داخلی سوریه ندارند؛ با این همه آن‌چه ممکن است به استقلال و شهروندان اسرائیل آسیب بزند، با دقت زیر نظر خواهد بود.
آقای نتانیاهو در جلسه هفتگی اعضای کابینه خود، علاوه بر واکنش به وقایع اخیر در مرز سوریه، باردیگر در مورد «نفوذ نظامی» ایران پیرامون اسرائیل هشدار داده‌است. او می‌گوید «ما عمیقا نگران تلاش‌های ایران برای تثبیت [حضور] نظامی در سوریه هستیم و از نزدیک این موضوع و ارسال تسلیحات نظامی برای حزب‌الله لبنان را زیر نظر داریم».
اظهارات تازه آقای نتانیاهو پس از آن است که، حسن نصرالله دبیر کل حزب الله‌لبنان، در یک سخنرانی در دوم تیر ماه گفته بود «اسرائیل بداند در هر جنگ آتی که با لبنان، سوریه یا غزه راه بیندازد، ده‌ها هزار نفر و چه بسا صدها هزار» نفر از «عراق، یمن، ایران، افغانستان و پاکستان وارد کارزار می شوند».
نخست‌وزیر اسرائیل، پیش از این نیز در مورد اقدامات ایران در اطراف مرزهایش هشدار داده و از جمله در آبان‌ماه سال گذشته در دیدار با دمیتری مدودیف، نخست‌وزیر روسیه، بر سیاست «مقابله با گسترش نفوذ ایران در سوریه» تاکید کرده بود.
او در ماه گذشته نیز، پیش از سفر به مسکو، گفته بود اقدامات اسرائیل متمرکز بر «جلوگیری از ارسال سلاح‌های پیشرفته از ایران برای حزب‌الله لبنان، و جلوگیری از حمله ایران به اسرائیل از طریق سوریه» است.
ایران و روسیه از مهم‌ترین حامیان بشار اسد در جنگ داخلی سوریه به‌شمار می‌روند. سپاه پاسداران ایران، هفته گذشته، پس از حملات مرگبار تهران که «داعش» مسئولیت آن را برعهده گرفت، دست به پرتاب موشک‌های بالستیک به دیرالزور سوریه زد. در بیاینه‌ای، این حمله همچنین، «هشداری» بود به آن‌چه سپاه پاسداران «حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تروریست‌های تکفیری» توصیف کرده‌است. اندکی بعد، نخست‌وزیر اسرائیل نیز در واکنش، به ایران هشدار داد کشورش را تهدید نکند.

دادستان مشهد: برگزاری کنسرت در مشهد با توجه به اتفاق‌نظر علما صحیح نیست

دادستان مشهد: برگزاری کنسرت در مشهد با توجه به اتفاق‌نظر علما صحیح نیست


دادستان مشهد گفته است هنرمندان بهتر است دیگر شهرها را برای برگزاری کنسرت انتخاب کنند

غلام‌علی صادقی، دادستان مشهد، اعلام کرد: برای برگزاری کنسرت در شهرستان‌های استان خراسان رضوی «شرایط و تضمین‌هایی» وجود دارد که اگر مراعات شود «مجوز صادر می‌شود». او تاکید کرد:« برگزاری کنسرت در شهر مشهد با توجه به اتفاق نظر علما صحیح نیست».
وی روز یکشنبه چهارم تیرماه گفت: «برگزاری کنسرت در شهر مشهد به دلیل اتفاق نظر علما و توصیه‌هایی که در این رابطه دارند با مجاورت حرم مطهر رضوی سازگاری ندارد و هنرمندان بهتر است دیگر شهرها را برای برگزاری کنسرت انتخاب کنند».
برگزاری کنسرت در شهرهای مشهد و قم از موضوعات مناقشه‌برانگیز برای دولت حسن روحانی به شمار می‌رود. حسن روحانی ۱۴ خرداد ماه در واکنش به ممانعت از برگزاری مراسم فرهنگی در شهرهای مختلف گفته بود:« ایران تنها یک رهبر و یک قانون اساسی دارد».
وی تاکید کرد نمی پذیرد که «هر کسی،‌ در هر شهر ادعای رهبری مردم را داشته باشد و بخواهد با سلیقه خود با زندگی مردم ‌بازی کند».
با این همه، غلا‌م‌ علی صادقی با تاکید بر این که «هر چه داریم از علما است و انقلاب و دفاع مقدس نیز با توصیه آنها بوده است» «توصیه» کرد: «احترام علما حفظ شود و مخالفتی با آنها انجام نگیرد».
دادستان مشهد از جمله «شروط» برگزاری در کنسرت‌ها را «انجام نشدن کارهای منافی عفت و اختلاط نامحرم» دانست.
«کنسرت هنر کُش»
آیت الله احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد، که تاکنون با برگزاری کنسرت موسیقی در این شهر مخالفت کرده است، روز ۳۰ فروردین گفت: اساسا «با برگزاری کنسرت در سراسر کشور مخالف است». با این حال، وی تلاش کرد اطمینان دهد که طرفدار هنر است، حتی بیشتر از هنرمندان.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز ۳۰ فروردین سخنان آیت الله علم‌الهدی در جمع دانشگاهیان شهر مشهد را بازتاب داد که گفته بود: «با برگزاری کنسرت در سراسر کشور مخالفم چون کنسرت، هنر کُش است».
امام جمعه مشهد اما در ادامه عنوان کرد که او هم مانند آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، موسیقی را حرام نمی‌داند و به برخی از آهنگ‌ها گوش می‌دهد.
واکنش تند امام جمعه مشهد با برگزاری کنسرت در حالی صورت گرفت که ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی و نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با امیرحسین مقصودلو، ملقب به «تتلو» یکی از خوانندگان «زیر‌زمینی» جنجالی در ایران ملاقات کرد. در جریان این دیدار که تصاویر آن به طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد،‌ تتلو از نامزدی آقای رئیسی در این دوره از انتخابات حمایت کرد.
این موضوع در شرایطی که تتلو چند بار از سوی مقام‌های قضایی بازداشت شده بود٬ بازتاب‌های فراوانی در جامعه ایران داشت و به توصیف گروهی، حتی منجر به ریزش آرای ابراهیم رئیسی در میان نیرو‌های مذهبی و محافظه‌کار شد.
تتلو با داشتن میلیون‌ها طرفدار در ایران یکی از پرطرفدارترین شخصیت‌های ایرانی در فضای مجازی محسوب می‌شود.
در این میان، مخالفت‌ها با برگزاری کنسرت در مشهد، باعث شده که این شهر در چند سال اخیر از برگزاری کنسرت محروم شود. این موضوع واکنش‌ مقام‌های دولت حسن روحانی را به دنبال داشت اما در نهایت علی جنتی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بارها به صراحت گفت که تسلیم این خواسته شده و در شهر مشهد دیگر کنسرتی برگزار نمی‌شود.
در این حال،‌ شماری از کارشناسان مدهبی معتقدند در اسلام «دلیل قاطعی» بر حرمت موسیقی وجود ندارد. از جمله حسن فرشتیان،‌ کارشناس مسائل مذهبی در فرانسه، پیش از این به رادیو فردا گفته است:«موسیقی نه در اسلام بلکه در سایر ادیان و حتی انبیا و اولیای الهی برخی از آنها اهل موسیقی بودند. ما در میان پیامبران، پیامبرانی مثل داوود داشتیم که موسیقی می‌نواختند».
به گفته آقای فرشتیان،‌ در میان فقها و علما نیز در دوران گذشته، مخصوصا علما با ردیف‌های موسیقی آشنا بودند. حتی خواننده‌های مذهبی غالبا تلاش می‌کنند در ردیف بخوانند.

یک نماینده طویله ولایت وقیح: ایران برای مقابله به مثل می‌تواند ده‌ها شهروند عربستان را بازداشت کند

یک نماینده طویله ولایت وقیح: ایران برای مقابله به مثل می‌تواند ده‌ها شهروند عربستان را بازداشت کند


حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز دوشنبه پنجم تیر، با متهم کردن عربستان سعودی به بازداشت ایرانیان در آن کشور هشدار داد که «ایران برای مقابله به مثل با سعودی‌ها می‌تواند ده‌ها شهروند عربستان را بازداشت کند».
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس، وی گفت: «سعودی‌ها شهروندان کشورمان که برای تجارت یا مناسک حج عمره مفرده به عربستان سفر کرده‌اند را بازداشت می‌کنند.»
روزنامه «الریاض» روز یکشنبه چهارم تیر خبر داد که «مأموران امنیتی عربستان سعودی ۳ ایرانی را سه روز پیش از عملیات تروریستی در مسجدالحرام در مکه» دستگیر کرده‌اند.
این روزنامه دلیل دستگیری این سه ایرانی را در ارتباط با «فعالیت‌های ضد امنیتی» در عربستان سعودی اعلام کرد. با این همه، الریاض توضیحی در مورد هویت دستگیرشدگان نداد.
این روزنامه همچنین اشاره کرد که ۹ ایرانی در بازداشت به سر می برند.
پس از آن، علاءالدین بروجردی، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گزارش الریاض را «خبرسازی ناشیانه» و «شیطنت رسانه‌ای» توصیف کرد.
به نوشته خانه ملت، حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در بخش دیگری از سخنانش با رد «هرگونه مشارکت شهروندان ایرانی در حملات تروریستی علیه عربستان» افزود: «ایران برای مقابله به مثل با سعودی‌ها می‌تواند ده‌ها شهروند عربستان را بازداشت کند کمااین‌که شواهدی دال بر حمایت ریاض از حملات تروریستی علیه تهران وجود دارد».
پیش از این، مقام‌های جمهوری اسلامی ایران بارها عربستان سعودی را متهم به دخالت در امور داخلی ایران و حمایت از گروه حکومت اسلامی (داعش) کرده‌اند.
در این ارتباط، آقای نقوی حسینی با انتقاد از آنچه «رویکرد خصمانه» عربستان سعودی نامید، اضافه کرد: «بر کسی پوشیده نیست که القاعده، طالبان، داعش و ده‌ها گروه تروریستی دیگر دست‌پرورده‌های مدارس دینی وهابی با برنامه‌های آمریکا هستند».
اما ریاض با رد این اتهام‌ها، تهران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرده است. در این ارتباط، وزارت امنیت عربستان سعودی روز ۲۸ خرداد اعلام کرد سه عضو سپاه پاسداران را که سوار بر یک قایق «حامل سلاح» به «سکوهای نفتی مرجان» این کشور در خلیج فارس نزدیک شده بودند، بازداشت کرده است.
در مقابل، رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران دستگیری سه عضو این نیروی نظامی از سوی عربستان را تکذیب کرده است.
روابط دو کشور پس از اعدام یک روحانی شیعه در عربستان سعودی و حمله به اماکن دیپلماتیک آن کشور در تهران و مشهد رو به تنش رفته است. ریاض و تهران در عین حال، یکدیگر را متهم به دخالت در کشورهای سوریه، عراق و یمن می‌کنند.
در همین حال، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران در مورد اعزام «حجاج ایرانی به مناسک حج تمتع» گفت: «مسئله اعزام حجاج در جلسه‌ای پیش از وقوع ماجراهای اخیر و با حضور مقامات ذی‌ربط سازمان حج و زیارت تشکیل و موضوع بررسی شد اما باتوجه به شرایط پیش آمده احتمال دارد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تمهیدات یا تصمیمات جدیدی اتخاذ کند».
او توضیح بیشتری در این مورد نداد.
در همین حال، کمال دهقانی فیروزآبادی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز دوشنبه به خبرگزاری خانه ملت گفت: «طرح ادعاهای ساختگی علیه شهروندان ایرانی در ماجرای کشتی‌های صیادی بوشهر یا بازداشت شهروندان ایرانی در مکه اقداماتی برای انحراف از موضوع جنگ ولیعهدی و کتمان حمایت عربستان از تروریسم است».
او با تکذیب اتهام‌های مربوط به دخالت ایران در حملات تروریستی در آن کشور گفت: «اقدامات خصمانه سعودی علیه شهروندان ایرانی پیام‌های خوبی برای انجام مناسک حج و حضور حجاج کشورمان نیست.

اظهارات رهبر جمهوری ننگین اسلامی در مورد «معنی آتش‌به‌اختیار»

اظهارات رهبر جمهوری ننگین اسلامی در مورد «معنی آتش‌به‌اختیار»


آیت‌الله علی خامنه‌ای
رهبر جمهوری ننگین اسلامی ایران که گفته‌های اخیر او در مورد «آتش‌به‌اختیار» بودنِ افرادی که «افسران جنگ نرم» نامیده می‌شوند، با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شده، در سخنرانی مراسم عید فطر، اظهار داشت آتش به اختیار «به معنی بی‌قانونی و فحاشی نیست».
در میانه خرداد ماه، یزید علی خامنه‌ای، از افرادی که از آن‌ها با عنوان «افسران جنگ نرم» نام برده می‌شود خواست، هنگام بروز «اختلال و تعطیلی» در دستگاه‌های مرکزی فکری، فرهنگی و سیاسی کشور، خود دست به کار شوند و تصمیم‌گیری و اقدام کنند. در این رابطه نیز از واژگان نظامی «آتش‌به‌اختیار» استفاده کرد. ←بیشتر بخوانید
این سخنان با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شده، و شماری از حقوقدانان هشدار دادند، پیامدهایی مانند قانون‌شکنی و زیرپا نهادن حقوق شهروندان خواهد داشت.
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، اول تیر ماه گفته بود فرمان «آتش به اختیار» آقای خامنه‌ای «شلیک به قانون» است.
پیش از این شماری از رسانه‌های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای نظامی تحت نظر او، گفته بودند منظور آیت‌الله خامنه‌ای «توصیه به اقدامات فرهنگی است».
رهبر جمهوری اسلامی، در خطبه‌های نماز عید فطر، صبح روز دوشنه پنجم تیر ماه، گفته است «آتش به اختیار به معنای کار فرهنگی خودجوش و تمیز است». او افزوده است «آتش به اختیار به معنای بی‌قانونی و طلبکار کردن مدعیان پوچ‌اندیش و مدیون کردن جریان انقلابی کشور نیست» و «نیروهای انقلابی بیش از همه باید مراقب نظم کشور و آرامش کشور، عدم سوء استفاده‌ دشمنان از وضعیت کشور و حفظ قوانین باشند».
دشمن، اصطلاحی‌ست که رهبر جمهوری اسلامی به‌کرات، به‌ویژه در مورد کشورهایی مانند آمریکا، به‌کار می‌برد.
این گفته‌ها در حالی‌ست که برخی مانند شیرین عبادی، بر این عقیده هستند که فرمان‌های مشابه به آن‌چه آقای خامنه‌ای در میانه خرداد ماه صادر کرده، «پیش‌تر نیز وجود داشته» و « افرادی خود را فراتر از قانون می‌دانستند و بر اساس تکلیف شرعی که برای خودشان قائل بودند عمل می‌کردند».
شماری از تحلیلگران نیز می‌گویند گفته‌های رهبر جمهوری اسلامی در مورد «آتش‌به‌اختیار» بودن هوادارانش، بخشی از فشارها و حملات به حسن روحانی، در پی پیروزی او در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری است. به‌ویژه که بنا بر باور عمومی، ابراهیم رئیسی، رقیب آقای روحانی، از حمایت آیت‌الله خامنه‌ای بهره‌مند بود.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران، ۲۳ خرداد ماه تذکر داده بود که «سوء استفاده سیاسی» از این سخنان یزیدعلی خامنه‌ای، برای حمله به دولت، «ظلم بزرگ» به او خواهد بود.

یکشنبه، تیر ۰۴، ۱۳۹۶

ایران: حدود ۵۰ "عنصر تروریستی" در کرمانشاه بازداشت شدند

ایران: حدود ۵۰ "عنصر تروریستی" در کرمانشاه بازداشت شدند

مقام‌های ایران از شناسایی و بازداشت ده‌ها نفر از پشتیبانان عوامل تروریستی در استان کرمانشاه بعد از حوادث تروریستی تهران خبر دادند. مقدار زیادی تسلیحات نیز ضبط شده است.
محمدحسین صادقی، دادستان کرمانشاه در نشست خبری یکشنبه ۴ تیر (۲۵ ژوئن) در دادسرای کرمانشاه از بازداشت بیش از۵۰ نفر پس از حملات تروریستی تهران خبر داد.
صادقی گفت: «پس از حوادث تروریستی تهران بیش از ۵۰ نفر از عناصر پشتیبان عناصر تروریستی در استان کرمانشاه شناسایی و دستگیر شدند.»
حملات تروریستی تهران در ۱۷ خرداد مقبره آیت‌الله خمینی و مجلس شورای اسلامی را هدف گرفت که به کشته شدن دست‌کم ۱۷ نفر و زخمی شدن بیش از ۵۰ نفر انجامید. مسئولیت این حملات را گروه "دولت اسلامی" (داعش) بر عهده گرفته است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
به گزارش تسنیم، محمدحسین صادقی همچنین از کشف و ضبط کمربندهای انتحاری، چاشنی‌های الکترونیکی و تسلیحات از این افراد خبر داد.
صادقی اطمینان خاطر داد که بر مرزهای استان کرمانشاه "اشراف و احاطه کامل اطلاعاتی" حاکم است و "اخبار مربوط به تیراندازی و درگیری در مرزها کذب است."
بیشتر بخوانید: نگرانی از نفرت پراکنی علیه کردها در ایران
بازداشت این افراد چند روز بعد از حمله موشکی سپاه پاسداران از غرب ایران به مواضع داعش در شرق سوریه صورت گرفته است. این حمله به تلافی حوادث تروریستی تهران انجام شد.
Iran Anschlag (Tasnim)

نگاهی تصویری به حملات مرگبار تهران

پس از حملات تهران ایران اعلام کرد، طراح اصلی و مدیر این حملات که در خارج از کشور بود با همکاری نهادهای اطلاعاتی خارجی  کشته شده است.
محمود علوی، وزیر اطلاعات ایران گفت، این فرد که نامش فاش نشد در زمان حملات تهران در "مرز" مستقر شده و پس از وقوع حملات از ایران خارج شده بود.
مقام‌های ایران بعد از حملات تهران از بازداشت ده‌ها نفر در ارتباط با گروه شبه‌نظامی داعش خبر داده‌اند.
بیشتر بخوانید: وزارت اطلاعات: تروریست‌های وابسته به داعش دستگیر شدند
حملات تهران به تنش در منطقه دامن زده است. آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران این حملات را نشانه "کینه و دشمنی مزدوران استکبار" نامید و گفت، نتیجه قطعی این حملات چیزی جز افزایش نفرت از دولت‌های آمریکا و عربستان سعودی نیست.

عبدالفتاح سلطانی برای چندروز از زندان مرخص شد

عبدالفتاح سلطانی برای چندروز از زندان مرخص شد

عبدالفتاح سلطانی، وکیل و فعال مدافع حقوق بشر ایران که از ۶ سال پیش در زندان اوین به سر می‌برد برای مرخصی ۴روزه از زندان بیرون آمد.
Iran Abdolfattah Soltani (Privat) عبدالفتاح سلطانی، وکیل زندانی در ایران
خبرگزاری ایلنا در خبری کوتاه نوشت، عبدالفتاح سلطانی، وکیل پایه یک دادگستری و مدافع حقوق بشر که در طول ۶ سال در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین بوده است شنبه ۳ تیر (۲۴ ژوئن) به مرخصی آمد.
هرانا (ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران) این خبر را به نقل از منبعی نزدیک به سلطانی تأیید کرده و مرخصی او را ۴روزه خوانده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
سلطانی، وکیل پایه یک دادگستری ایران از سال ۱۳۹۰ به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام"، پذیرفتن جایزه حقوق بشر نورنبرگ آلمان، مصاحبه با رسانه‌ها و شرکت در تأسیس کانون مدافعان حقوق بشر" در زندان به سر می‌برد.
Iran Abdolfattah Soltani (Privat) عبدالفتاح سلطانی در کنار خانواده‌اش
هرانا به نقل از منبعی نزدیک به سلطانی می‌نویسد، سلطانی "پیش از این برای سالگرد درگذشت مادرش در اردیبهشت‌ماه درخواست مرخصی کرده بود که با مخالفت مسئولین روبه‌رو شد و این زندانی سیاسی از شرکت در مراسم سالگرد درگذشت مادرش محروم ماند."
بیشتر بخوانید: کارزار توییتری برای آزادی عبدالفتاح سلطانی
به نوشته هرانا، او در طول شش سال در زندان اوین به "بیماری‌های مختلف از جمله بیماری حاد کولیت عصبی و نوسان فشار خون مبتلا شده است." همچنین با درخواست آزادی مشروط سلطانی مخالفت شده و به رغم گذشت چند سال هنوز به درخواست اعاده دادرسی او توجهی نشده است.
بیشتر بخوانید: گروهی از فعالان مدنی خواستار آزادی عبدالفتاح سلطانی شدند
عبدالفتاح سلطانی به ۱۳سال حبس تعزیری محکوم شده که با اعمال قانون تجمیع جرائم و ماده ۱۳۴ حکم به ۱۰ سال زندان کاهش یافته است. همچنین محرومیت او از وکالت نیز به دو سال کاهش یافته است.

۲.۸ میلیون تن، آمار مصرف‌کنندگان مستمر مواد مخدر در ایران

۲.۸ میلیون تن، آمار مصرف‌کنندگان مستمر مواد مخدر در ایران


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از مرگ بیش از ۳ هزار تن به دلیل «سوء‌مصرف» مواد مخدر در سال ۹۵ خبر داد و تعداد مصرف‌کنندگان مستمر مواد مخدر در ایران را دو میلیون و ۸۰۸ هزار تن اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، پرویز افشار روز شنبه سوم تیر با اعلام این مطلب به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر (پنجم تیر) گفت که با توجه به آمار سال ۹۴، ‌با «رشد ۶.۲ درصدی مرگ و میر ناشی از مصرف مواد در سال ۹۵ مواجه بودیم.»
به گفته این مقام مسئول٬ از میان قربانیان٬ ۱۸۸۲ تن به دلیل مسمومیت حاد با مواد فوت کردند.
آقای افشار همچنین مرگ و میر ناشی از مصرف روانگردان‌ها در ایران را دارای رشد ۸.۶ درصدی دانست و گفت که «این رشد، زنگ خطر استفاده از این مواد را به صدا درآورده است».
وی خواستار اطلاع‌رسانی ویژه درباره «سوء مصرف روانگردان‌ها» شد و بر ضرورت آموزش در این زمینه در مدارس٬ دانشگاه‌ها و سربازخانه‌ها و حتی مهدهای کودک‌ تاکید کرد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر٬ تریاک با ۶۶.۸ درصد را در راس مواد مصرفی مواد مخدر در ایران دانست و از کاهش قابل توجه مصرف شیشه خبر داد.
پرویز افشار بر اساس روش «شیوع شناسی»٬ شمار معتادان در ایران را دو میلیون و ۸۰۲ هزار نفر اعلام کرد و همچنین افزود که ۳۶۰۰ دانش آموز پر خطر و در معرض خطر اعتیاد در سطح کشور شناسایی شده‌اند.
مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش در آبان سال گذشته گفته بود که در حال حاضر ۱۳۶ هزار تن از دانش‌آموزان در ایران در معرض خطر ابتلا به مصرف مواد مخدر قرار دارند.
نادر منصور کیایی آبان افزوده بود که «یک درصد از دانش‌آموزان معتاد هستند٬ یعنی جمع زیادی از افراد وابستگی به مواد مخدر دارند».
وی همچنین گفته بود که «اغلب دانش‌آموزان مصرف کننده مواد پسران در گروه سنی بالای ۱۵ سال هستند».
چهارم اسفند پارسال نیز حسین طلا٬ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از حضور ۱۳۰ هزار دانش‌آموز «معتاد» پشت نیمکت‌های مدارس خبر داده بود.
شهیندخت مولاوردی٬ معاون رییس‌جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، هم در آبان سال گذشته «میانگین سن اعتیاد» در بین دختران را ۱۳ سال اعلام کرده بود.

پومپئو: نفوذ ایران نسبت به شش هفت سال پیش بسیار فراتر رفته است

پومپئو: نفوذ ایران نسبت به شش هفت سال پیش بسیار فراتر رفته است


مایک پومپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا
مایک پومپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، در مصاحبه‌ای تازه گفت که به باور او جمهوری اسلامی ایران «بزرگ‌ترین دولت حامی ترور در دنیا» است و هشدار داد که نفوذ ایران در خاورمیانه رو به گسترش است.
رئیس سی‌آی‌ای روز شنبه سوم تیر مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی آمریکا داشت که در آن مطالبی نیز در مورد ایران بیان کرد.
آقای پومپئو در این مصاحبه با اشاره به جمهوری اسلامی ایران گفت که «امروز شاهد نفوذ بسیار زیاد آن کشور هستیم، نفوذی که نسبت به شش یا هفت سال پیش بسیار فراتر رفته است.»
او در ادامه گفت: «اگر به نفوذی که بر دولت بغداد دارند نگاه کنیم، به قدرت فزاینده حزب‌الله و لبنان نگاه کنیم یا به همکاری‌شان در کنار حوثی‌ها در ایران، و اگر نگاه کنیم به شیعه‌های عراقی که الان در مرز با سوریه مشغول نبردند، و به‌ویژه به نیروهای شیعه درگیر در سوریه، [شاهدیم که] ایران همه جای خاورمیانه هست.»
اشاره مایک پومپئو به «شیعه‌های عراقی که الان در مرز با سوریه مشغول نبردند» به نیروهای مورد حمایت ایران موسوم به بسیج مردمی (حشد الشعبی) است که به‌ویژه در ماه‌های اخیر کوشیده‌اند مناطقی را در مرز عراق با سوریه از کنترل گروه حکومت اسلامی (داعش) خارج کنند.
در دست داشتن این مناطق مرزی توسط شیعیان مورد حمایت ایران می‌تواند راه پیوستن داعشی‌های فراری از موصل و دیگر مناطق شمال عراق به نیروهای داعش در سوریه را مسدود کند و از فشار داعش بر ارتش بشار اسد در سوریه بکاهد؛ موضوعی که یحیی رحیم صفوی، مشاور عالی نظامی رهبر جمهوری اسلامی، نیز بر آن تأکید داشته است.
این روند در عین حال نگرانی فزاینده اسرائیل و آمریکا را به دنبال داشته و در این رابطه روزنامه «جروزالم پست» ماه گذشته نوشت که شبه‌نظامیان نزدیک به دولت ایران روستای استراتژیک «ام جریس» در نقطه صفر مرزی جاده سوریه به موصل را تصرف کرده‌اند و «با این کار خطر اتصال حشد الشعبی» به نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه افزایش پیدا کرده است.
این نگرانی‌ها به گونه‌ای است که ییسرائل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل اردیبهشت‌ماه امسال در سفر خود به آمریکا طرحی پنج ماده‌ای برای «اخراج ایران از سوریه» ارائه کرد.
نیکی هیلی، نماینده ارشد ایالات متحده در سازمان ملل، نیز فروردین ماه سال جاری درخصوص سیاست‌های کشورش در منطقه گفته بود که «باید داعش را در هم کوبید و به نفوذ ایران خاتمه داد.»
جمهوری اسلامی ایران همواره اسرائیل را تهدید به نابود کرده و چندی پیش علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به اسرائیل گفته بود که «شما ۲۵ سال آینده را نخواهید دید و ان‌شاءالله تا ۲۵ سال آینده چیزی به نام رژیم صهیونیستی وجود نخواهد داشت.»