اجرای طرح مناقشهبرانگیز کارورزی آغاز شد
وزارت کار اجرای طرح کارورزی را با هدف ایجاد اشتغال برای
فارغالتحصیلان بیکار و از طریق یک سامانه اینترنتی آغاز کرد. نایب رئیس
کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی میگوید چنین طرحهایی معضل بیکاری را
حل نمیکنند.
عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه
اجتماعی اعلام کرد، طرح کارورزی فارغالتحصیلان دانشگاهی از دهه اول تیرماه
در سراسر کشور آغاز میشود.وزارت کار دولت یازدهم از اردیبهشت امسال سامانهای اینترنتی زیر عنوان کاروزی راهاندازی کرده که تحصیلکردگان جویای کار میتوانند در آن ثبتنام کنند.
علی ربیعی، وزیر کار روز گذشته (پنجشنبه اول تیرماه) با اعلام این که تا کنون ۲۰۰ هزار نفر در این سامانه ثبتنام کردهاند به خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، گفت: «در قالب اجرای این طرح، فارغالتحصیلان دانشگاهی به واحدها و بنگاههای اقتصادی برای اشتغال معرفی میشوند.»
بیشتر بخوانید: «رکود و بیکاری در دولت دوازدهم ادامه خواهد داشت»
دولت برای کاهش بیکاری طرحهای مختلفی، از جمله مهارتآموزی در محیط کار واقعی برای جوانان ۱۵ تا ۲۳ ساله، و کارورزی برای تحصیلکردگان ۲۳ تا ۳۵ ساله را در دستور کار دارد.
یکی دیگر از برنامههایی که در قانون برنامه ششم توسعه نیز گنجانده شده در نظر گرفتن مشوق برای کارفرمایانی است که به جذب افراد بیکار اقدام کنند.
کارورزی با یک سوم حداقل حقوق
بر این اساس دولت متعهد شده تا دو سال سهم کارفرما از بیمه افراد استخدام شده را پرداخت کند. پرداخت یک سوم حداقل حقوق (معادل حدود ۳۱۰ هزار تومان در ماه) به کارورزان در دوره کارورزی یکی دیگر از تعهدهای دولت است.
به گزارش خبرگزاری کارگری ایلنا، معاون کارآفرینی و اشتغال وزارت کار گفته است: «جامعه هدف اجرای این طرح، دانشآموختگان دانشگاهی و واحدهای پذیرنده، اعم از بخش خصوصی و تعاونی هستند، که در گام اول کارفرما را تشویق میکنیم تا نیروی کار فارغالتحصیل دانشگاهی جدید را جذب کند و در مرحله بعد هدف ما آمادهسازی نیروی کار برای بازار کار است که این افراد در دوره کارورزی مهارت لازم برای ورود به بازار کار را کسب میکنند.»
درباره میزان موفقیت این طرحها که مشابه آنها در برخی کشورهای اروپایی نیز تجربه شده تردیدهای جدی وجود دارد؛ دولت با صرف هزینه دانشآموختگان بیکار را برای مدتی از آمار بیکاران خارج میکند، اما این کار لزوما به ایجاد اشتغال پایدار نمیانجامد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر