پنجشنبه، تیر ۲۹، ۱۳۹۶

مولاوردی: برنامه جامعی برای برخورد با کودک‌آزاری وجود ندارد

مولاوردی: برنامه جامعی برای برخورد با کودک‌آزاری وجود ندارد

شهیندخت مولاوردی گفته: «ما نگران بسیاری از کودکانی هستیم که در حال قربانی شدن هستند». یک کارشناس نیز می‌گوید، قوانین ایران زمینه‌کودک‌آزاری را فراهم کرده‌اند، در حالی که لایحه حمایت از حقوق کودک در مجلس خاک می‌خورد.
شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه ۲۸ تیر (۱۹ ژوئیه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا پیرامون کودک‌آزاری در ایران اظهار داشت که در این کشور "بیشتر برنامه‌ها درمان‌ محور است و وقتی کار از کار گذشت" برنامه‌هایی برای پیشگیری از معضلات اجتماعی ارائه می‌شود.
معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در واکنش به قتل آتنا و تجاوز به کیمیا و دختربچه دیگری در دروازه غار تاکید کرد که بسیاری از این آسیب‌ها رسانه‌ای نمی‌شود و در "لایه‌های زیرین جامعه" می‌ماند.
مولاوردی درادامه گفت: «ما نگران بسیاری از کودکانی هستیم که در حال قربانی شدن هستند؛ بدون اینکه صدایی داشته باشند و این جای تاسف دارد.»
معاون رییس‌جمهور تاکید کرد که در ایران برنامه جامعی برای برخورد با معضل کودک‌آزاری وجود ندارد.
مشکلات سازما‌ن‌های غیرانتفاعی
ایلنا درگزارش دیگری در باره کودک‌آزاری نوشت: «"سمن‌"ها و "ان جی او"ها نقش بسیار زیادی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند. سمن‌ها در کف خیابان و در بطن جامعه‌هستند و گروه‌های آسیب پذیر و محروم جامعه را نمایندگی می‌کنند و در صورت حمایت از آنها، می‌توانند در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی گام‌های مهمی بردارند.»
ایلنا به نقل از شفاخواه، وکیل دادگستری و وکیل یکی از سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه کودک و نوجوان می‌نویسد که سازمان‌های مردم‌نهاد برای پی‌گیری مسائل مربوط به کودکان و زنان با محدودیت‌های قانونی مواجه هستند. به گفته شفاخواه،  اگر کودک‌آزاری "جزو اعمال منافی عفت باشد مثل تجاوز و زنا" سازمان مردم‌نهاد نمی‌تواند شکایت کند.
بیشتر بخوانید: یک بنیاد اجتماعی ایران: بیشتر مردم کودک‌آزاری را پنهان می‌کنند
برای این منظور باید رضایت ولی کودک جلب شود، اما به گفته بسیاری از کارشناسان اکثر موارد کودک‌آزاری در خانه و توسط اعضای خانواده صورت می‌گیرند.
در گزارش ایلنا به چند نمونه از کودک‌آزاری اشاره شده است، از جمله به حادثه‌ای در پاکدشت ورامین. در این گزارش آمده است که مامور پارک مرتکب آزارجنسی ۷ کودک شده و با وجود اینکه دادستان همکاری‌های لازم را داشته، شکایت متوقف شده است، زیرا "امکان احضار متهم وجود نداشت چون دلایل با قانون فعلی محکمه‌پسند نبود و برای آن فرد قرار منع تعقیب صادر شد. درنهایت این فرد آزاد شد و به کار خود ادامه داد و حتی بچه‌ها را نیز تهدید می‌کرد".
بیشتر بخوانید: قتل دردناک یک کودک و امنیت روانی یک جامعه
در شهریورماه سال گذشته نیز پسربچه‌ای در چهارراه چشمه‌علی تهران توسط یک موتورسوار ربوده شده و با وجود اینکه شاهدان عینی حضور داشته‌اند، مقامات ذیربط پی‌گیری نکرده‌اند. کودک ‌ربوده‌شده بعد از دو روز "در خیابان‌های اطراف خانه‌اش‌‌ رها شده بود و علائم آزار جنسی داشت".
شفاخواه ضمن بیان اینکه در محله‌های حاشیه‌نشین تهران فجایع بسیاری رخ می‌دهد می‌گوید، در ایران باندهای مختلفی در زمینه کودک‌آزاری مشغول فعالیت هستند "اما کسی جلوی آن‌ها را نمی‌گیرد".
وضعیت بحرانی
بر اساس گزارش ایلنا وضعیت کودک‌آزاری در برخی نقاط مثل شهریار تهران "بحرانی است". ایلنا به نقل از شفاخواه می‌نویسد: «وضعیت در مورد مهاجران بحرانی‌تر است، کسانی که پاسپورت دارند اما ویزای معتبر ندارند یا افرادی که غیرقانونی وارد کشور شده‌اند. چون آن‌ها از طرح شکایت بیم دارند به این خاطر که می‌ترسند از کشور اخراج شوند. طبق قانون ایران، باید شکایت یا جرم فرد فارغ از ملیت بررسی شود. اصلا مهم نیست که چه ملیتی داشته باشند و قانون اجازه ورود به این مساله را ندارد.»
قانون کودک‌آزاری در مجلس
شش سال پیش دولت لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوان را تصویب کرد اما تاکنون مجلس در این مورد تصمیم نگرفته است.
شفاخواه ضمن اشاره به اینکه "به طور کلی اعمال مجازات به تنهایی بازدارنده نیست و باید به کودک و جامعه آموزش‌های لازم داده شود" می‌گوید: «البته لایحه حمایت از کودک و نوجوان اگر به قانون تبدیل شود تا حدی بازدارنده است.
بیشتر بخوانید: قتل آتنا اصلانی؛ روایت مجازی آنها که بی‌اختیار لمس می‌شوند
طبق این لایحه نهادهایی در قوه قضائیه پیش‌بینی شده که به صورت تخصصی مسائل مربوط به آزار جنسی کودکان را پی‌گیری خواهند کرد. حتی سازمان بهزیستی موظف به پی‌گیری می‌شود و دست سازمان‌های مردم‌نهاد باز‌تر است. در این لایحه مصداق‌های کودک‌آزاری توضیح داده شده و وضعیت مخاطره آمیز برای کودکان تشریح شده است. این مصداق‌ها کمک می‌کنند که ذهن قضات با مسائل مربوط به کودک آشنا شود.»
شهیندخت مولاوردی به خبرگزاری ایلنا گفته است که با کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در باره لایحه حمایت از حقوق کودکان صحبت کرده و قرار است که این لایحه در دستور کار قرار بگیرد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر