شنبه، مرداد ۰۷، ۱۳۹۶

«دومین رویارویی» شناورهای سپاه با ناوهای آمریکایی طی یک هفته

«دومین رویارویی» شناورهای سپاه با ناوهای آمریکایی طی یک هفته


نمایی از قایق‌های تندرو سپاه پاسداران در خلیج فارس.
نیروی دریایی سپاه پاسداران روز شنبه ۷ مرداد از دومین رویارویی شناورهای گشتی خود با ناوهای نظامی آمریکا طی هفته اخیر در خلیج فارس خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، روابط عمومی ناوتیپ ذوالفقار منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه با انتشار اطلاعیه‌ای خبر داد که این رویارویی با شلیک منور و دو گلولهٔ هوایی از سوی ناوهای آمریکایی به نشانه اخطار به یک شناور گشتی سپاه پاسداران همراه بوده است.
بنا بر این گزارش، این رویارویی بعد از ظهر جمعه، ششم مرداد، در محدودهٔ نفتی-گازی «رسالت»، در منطقه میانی خلیج فارس رخ داده است.
اطلاعیه سپاه می‌نویسد که «ناو هواپیمابر نیمیتز و رزمناو همراهش در حالی که تحت رصد و رهگیری ناوچه‌های موشک‌انداز ناوتیپ ذوالفقار منطقهٔ چهارم نیروی دریایی سپاه قرار داشتند، در محدودهٔ نفتی-گازی «رسالت» اقدام به پرواز «بالگرد» و نزدیک شدن به شناورهای سپاه کردند.»
این اطلاعیه افزوده است که آمریکایی‌ها «با اخطار به شناورهای ناوتیپ ذوالفقار مبادرت به پرتاب منور ورزیدند» اما نیروهای سپاه «مأموریت خود را در منطقه دنبال کردند» و در پی آن، «ناو هواپیمابر و رزمناو همراه منطقه را ترک کردند.»
این خبر پس از آن مخابره می‌شود که مقام‌های دفاعی ایالات متحده روز سه‌شنبه سوم مرداد اعلام کردند یک شناور گشتی ایرانی حین تمرین ناوهای آمریکایی و متحدان این کشور در خلیج فارس به ناو «تاندربولت» نزدیک شده و تا حدود ۱۴۰ متری آن پیش آمده است.
منطقه سوم نیروی دریایی سپاه پاسداران روز سه‌شنبه روایت متفاوتی از رویارویی قایق گشتی خود با یک ناو آمریکایی منتشر کرد و مدعی شد که کشتی جنگی ایالات متحده در برابر شناور ایرانی «حرکت تحریک‌آمیز» انجام داده بود.
سپاه پاسداران مسئولیت حفاظت و امنیت در آب‌های سرزمینی ایران را برعهده دارد.
رویارویی روز جمعه چهارمین برخورد گشتی‌های سپاه با ناوهای آمریکایی در پنج ماه گذشته به شمار می‌رود.
دو سال پیش و در آستانه اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک یا «برجام»، نیروی دریایی سپاه ۱۰ ملوان آمریکایی را بازداشت کرد ولی کمتر از یک روز آنها را آزاد کرد.
ایالات متحده در ماه‌های اخیر رویکرد تندتری در قبال ایران به‌ویژه سپاه پاسداران اتخاذ کرده و کنگره ایالات متحده در حال بررسی احتمال قرار دادن این نیروی نظامی در فهرست گروه‌های تروریستی است.
جمهوری اسلامی ایران «تروریستی» بودن فعالیت‌های خود و نهادهای مرتبط با خود را رد می‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر