"اتمام حجت" فرزندان موسوی پس از "نامساعدتر" شدن حال محصوران
فرزندان موسوی و رهنورد که هفته گذشته از تشدید
سرگیجههای پدرشان ابراز نگرانی کرده بودند، از "نامساعدتر" شدن وضعیت
سلامتی والدین خود خبر دادهاند. تلاش نمایندگان مجلس برای دیدار با کروبی
نیز ناموفق بود.
فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد که دو ساعت در هفته با پدر و مادر
خود دیدار میکنند، در فاصله ملاقاتها، هیچ امکانی، حتی تماس تلفنی، برای
مطلع شدن از وضعیت سلامتی والدین خود ندارند.سایت کلمه که اخبار مرتبط با محصوران را بازتاب میدهد، چهارشنبه (۱۱ مرداد/ ۲ اوت) گفتوگویی با فرزندان موسوی و رهنورد منتشر کرد که حاکی از "نگرانکنندهتر" شدن وضعیت سلامتی این زوج است.
آنان که هفته گذشته نیز از وضع جسمی نامساعد موسوی در حصر خانگی خبر داده بودند، این بارمیگویند که زهرا رهنورد نیز "به علت درد کمر بهسختی راه میرود و بهسختی مینشیند".
دختران این محصوران به کلمه گفتهاند، موسوی هم در ادامه سرگیجههای پیشین در این هفته نیز دوباره به علائم نگرانکننده "در نیمهشب و پشت درهای قفلدار" دچار شده است.
آنها ضمن اشاره به اینکه «تنهایی فرساینده که موجب آسیب جسمی میشود، به دلیل حصری چنین ظالمانه موجب مسائل بسیاری شده»، افزودهاند که خبر بدتر شدن وضعیت سلامتی پدر و مادرشان را "صرفا برای اتمام حجت" مطرح میکنند.
فرزندان موسوی و رهنورد در گفتوگو با کلمه به "متخصصین، پزشکان و اهل فضل و علم که متعهدند تا این مسائل را بشنوند، به سیاسیون که مسئولیت عواقب حصر را به هم پاس میدهند یا در گیر و دار کارهای سیاسی" روزهای اخیر قرار دارند هشدار میدهند و تأکید میکنند که نه موسوی و رهنورد و نه کروبی "انتظاری از کسی ندارند". آنها عنوان میکنند که توضیحاتشان برای این است که "حجت بر همه تمام باشد".
"ارادهای برای مرگ تدریجی محصوران"
فرزندان موسوی و رهنورد که پیش از این از بدحالی پدر خبر داده بودند، این بار در مورد مادرشان میگویند: «بهسختی مینشست و یا راه میرفت. ملاقات ما در طبقه بالای ساختمان مجاور خانه زندان انجام میشود، نه خود خانه. مادر بهسختی از پلهها بالا میآمد».
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
آنان با توجه به عدم پیگیری وضعیت سلامتی محصوران و مشاهده "روندی که هر روز بدتر شده است"، به این نتیجه میرسند که «اینها ارادهای برای حل مسئله حصر با مرگ تدریجی محصورین میتواند باشد.»
دختران موسوی و رهنورد با اشاره به ناکافی بودن رسیدگیها و پیگیریهای پزشکی در مورد والدین خودشان میگویند: «هم برای آقای کروبی هم والدین ما با این وضعیت که هست وجود دائم پزشک متعهد که مسائل را جدی گرفته و یا پنهان نکند و وسائل پزشکی در محل حصر لازم است.»
"علائم روشن"
در روزهای گذشته از نشانههایی "امیدبخش" برای رفع حصر سخن میرفت. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت یازدهم، سهشنبه (۱۰ مرداد) از موسوی و کروبی که در ادبیات حکومتی "سران فتنه" خوانده میشوند، با عنوان "این عزیزان" یاد کرد و ضمن آرزوی سلامتی برای آنان، ابراز امیدواری کرد که «شرایط به گونهای پیش آید که دغدغهای برای خانواده آنها و مردم پیش نیاید.»
سه تن از نمایندگان مجلس با فاطمه کروبی (دوم از راست) در بیمارستانی که همسرش در آنجا بستری بود دیدار کردند
اما
نکته قابل توجه در اظهارات نوبخت، بهخصوص اشاره تلویحی او به انعطاف علی
خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در رابطه با مسئله حصر بود. او در این باره
گفت: «باب مفتوح است و رهبری هم در این خصوص هیچ چیزی را غیر قابل حل
ندانستهاند.»همزمان با نوبخت، سه تن از نمایندگان مجلس به قصد ملاقات با مهدی کروبی به بیمارستان محل بستری شدن او رفتند. اما عبدالرضا هاشم زایی و غلامرضا حیدری، نمایندگان تهران و قاسم میرزایی نیکو، نماینده دماوند، به همراه دو تن از نمایندگان ادوار فقط توانستند با فاطمه کروبی، همسر او، دیدار کنند. دلیل منع ملاقات "محدودیتهای موجود" اعلام شد.
روز بعد از این هم سه نماینده زن مجلس همین تلاش را تکرار کردند. طیبه سیاوشی، فاطمه سعیدی و پروانه سلحشوری، نمایندگان تهران در مجلس نیز "با توجه به عدم امکان ملاقات" با مهدی کروبی، با همسرش دیدار کردند.
طیبه سیاوشی پس از این دیدار به خبرگزاری ایسنا گفت: «با توجه به اینکه افرادی که درگیر مسائل سال ۸۸ بودند به زندگی عادی خود برگشتند و مشکلی هم برای نظام پیش نیامده، امیدواریم در مورد آقایان کروبی و موسوی هم که از مسئولین نظام بودهاند، تدبیری صورت گیرد.»
مهدی کروبی یکشنبه گذشته به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شد. این دومین بار ظرف یک هفته بود که کروبی به بیمارستان منتقل میشد.
همزمان با بستری شدن کروبی، محمدرضا تابش، نایب رئیس فراکسیون امید مجلس، از "علائم بسیار روشنی" در خصوص رفع حصر خبر داده بود.
همچنین یک روز پس از سخنان این نماینده اصلاحطلب، توضیحات فرزندان موسوی و رهنورد درباره وضعیت سلامتی مادر و پدرشان در اقدامی بیسابقه در روزنامه "جمهوری اسلامی" منتشر شد. این نخستین باری بود که توضیحاتی از فرزندان حصرشدگان در یکی از روزنامههای صبح ایران منتشر میشد.
چشمانداز ناروشن
اردشیر امیرارجمند، رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخاباتی موسوی و از مشاوران ارشد او پس از اعتراضات سال ۸۸، "نشانهای ویژه" را که نمایانگر رفع قریبالوقوع حصر باشد در این میان نمیبیند. او معتقد است، تلاشها و علائم پیشگفته بیشتر نشاندهنده فشارهایی است که از سوی بدنه دولت و جریان اصلاحطلب در این خصوص وجود دارد.
میرحسین موسوی، همسرش زهرا رهنورد و مهدی کروبی، رهبران اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، از بهمن ماه سال ۸۹ در حصر خانگی و زیر نظر مأموران وزارت اطلاعات به سر میبرند؛ اقدامی که تاکنون هیچ نهادی در جمهوری اسلامی رسما مسئولیت تصمیمگیری درباره آن را بر عهده نگرفته است.
حصر خانگی کروبی، موسوی و رهنورد همواره مورد اعتراض سازمانهای حقوق بشری بوده است. از جمله سازمان عفو بینالملل، دیدهبان حقوق بشر و نیز کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران در روزهای اخیر در بیانیههایی جداگانه، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی محصوران، خواستار آزادی فوری آنان شدند.
حسن روحانی چه در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری ۹۶ و چه ۴ سال پیش از آن در دوره قبل، بارها وعده رفع حصر موسوی، کروبی و رهنورد را مطرح کرده؛ وعدهای که تاکنون عملی نشده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر