شنبه، فروردین ۱۱، ۱۳۹۷

۱۰ فروردین؛ پرحادثه و پرتلفات‌ترین روز سفرهای نوروزی در ایران

۱۰ فروردین؛ پرحادثه و پرتلفات‌ترین روز سفرهای نوروزی در ایران

به گفته یک مقام پلیس ایران، سرعت بالا و سبقت غیر مجاز علت ۶۴ درصد از حوادث رانندگی در روز دهم فروردین بوده است.
براساس آمار وزارت راه‌وشهرسازی ایران و نیروی انتظامی، در تصادفات سفرهای نوروزی امسال تاکنون ۳۲۸ نفر کشته شده‌اند که بیشترین تعداد کشته‌شدگان مربوط به روز جمعه دهم فروردین با ۳۷ نفر بوده است.
اسکندر مومنی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، گفت که روز دهم فروردین بیشترین تعداد کشته‌های تصادفات جاده‌ای در سفرهای نوروزی ثبت شده و در این روز ۳۷ نفر کشته شده‌اند.
به گفته آقای مومنی، سرعت بالا و سبقت غیر مجاز علت ۴۰ درصد از تصادفات سفرهای نوروزی و در روز دهم فروردین این دو عامل دلیل ۶۴ درصد از حوادث رانندگی بوده است.
سفرهای نوروزی از ۲۴ اسفند سال ۹۶ آغاز شده است.
در همین حال، بر اساس آمار وزارت راه‌وشهرسازی ایران از روز ۲۴ اسفند تا ۱۱ فروردین ۳۲۸ نفر در سوانح جاده‌ای کشته شده‌اند.
آمارها می‌گوید که روز ۲۴ اسفند ۲۷ نفر، روز ۲۵ اسفند ۲۴ نفر، روز ۲۶ اسفند ۱۸ نفر، روز ۲۷ اسفند ۲۶ نفر، روز ۲۸ اسفند ۳۱ نفر و روز ۲۹ اسفند ۱۷ نفر در تصادفات جاده‌ای کشته شده‌اند.
در روز اول فروردین ۲۱ نفر، روز دوم فروردین ۱۴ نفر، روز سوم فروردین ۱۳ نفر، روز چهارم فروردین ۲۶ نفر و در روز پنجم فروردین ۱۸ نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست داده‌اند.
براساس این آمار همچنین روز ششم فروردین ۱۲ نفر، روز هفتم فروردین ۱۷ نفر، روز هشتم فروردین ۱۳ نفر و روز نهم فروردین ۱۸ نفر درتصادفات جاده‌ای کشته شده‌اند.
همه ساله و در ایام نوروز تعداد سفرها و همچنین حوادث رانندگی افزایش پیدا می‌کند.
بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی، طی ۱۰ سال گذشته ۱۱ هزار و ۸۷۰ نفر در تصادفات نوروزی کشته شده‌اند.
بر اساس این گزارش، بیشترین آمار تلفات حوادث رانندگی در ایام نوروز مربوط به سال ۸۷ با هزار و ۵۳۵ کشته و کمترین آن مربوط به سال ۹۶ با ۸۷۴ کشته بوده است.
جعفر سبحانی،مرجع تقلید شیعه، روز هشتم فروردین با اشاره به تلفات بالای ناشی از تصادفات رانندگی در تعطیلات نوروزی از رسانه‌ها انتقاد کرده بود که چرا مردم را به سفر تشویق می‌کنند.
ایران یکی از نقاط حادثه‌خیز جهان از نظر رانندگی است. بر اساس گزارشی که پژوهشکده بیمه مرکزی ایران منتشر کرده است، در میان ۱۹۰ کشور جهان، ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین نرخ مرگ‌ومیر را در جاده‌ها دارد.
در همین حال به گفته جانشین فرمانده نیروی انتظامی، پارسال ۱۶ هزار نفر جان خود را در تصادف‌های جاده‌ای از دست داده‌اند.
تقی مهری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی ایران، نیز ۱۳ مهر پارسال در همایش یادبود قربانیان حوادث ترافیکی گفته بود که از سال ۷۷ تا پایان سال ۹۵ یعنی در مدت ۱۹ سال، بیش از ۴۵۹ هزار نفر در حوادث رانندگی کشته شده‌اند.
به گفته آقای مهری، در این مدت بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در تصادفات رانندگی مجروح شده‌اند.

توقف فعالیت اوبربانک اتریش در ایران به خاطر هراس از «تحریم‌های جدید»

توقف فعالیت اوبربانک اتریش در ایران به خاطر هراس از «تحریم‌های جدید»
 
 

مراسم امضای توافق ایران با اوبربانک
روزنامه اتریشی «دی پرسه» با انتشار گزارشی در شماره تازه خود نوشت که اوبربانک به عنوان اولین نهاد مالی غربی در ماه سپتامبر با ایران به توافق مالی رسید، اما دولت کنونی آمریکا کسب‌وکار بانکی با ایران را «با موانع شدیدی» روبرو کرده‌ و به این خاطر پروژه‌های این شرکت در ایران هم‌اکنون متوقف شده‌ است.
این روزنامه اتریشی به وضعیت مالی اوبربانک پرداخته و نوشته‌است که این بانک در وضعیت خوبی به سر می‌برد و تنها کسب‌وکار این شرکت در ایران با مانع مواجه شده‌ است.
به گفته مقام‌های اوبربانک، پروژه‌هایی که این شرکت قصد داشت برای آنها خط اعتباری در ایران بگشاید، شامل «طرح‌های زیرساختی مانند خط آهن، نیروگاه‌های آبی، پروژه‌های تولید انرژی پاک، پروژه‌های بهداشت و سلامت و نهایتاً طرح‌های مهندسی» بود که مورد آخر بیشتر برای ایجاد شغل در ایران در نظر گرفته شده بود.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، قرار است تا روز ۲۲ اردیبهشت در مورد تمدید تعلیق تحریم‌های ایران تصمیم بگیرد.
این تصمیم بر درخواست‌های آمریکا از اروپا مبنی بر تغییر میزان تحریم‌ها علیه ایران تأثیر خواهد گذاشت.
اوبربانک هفتمین بانک بزرگ اتریش است و به گزارش جروزالم پست، فرانتز گاسل‌برگر، رئیس این بانک با اشاره به تحریم‌های ثانوی احتمالی علیه ایران گفته‌ است که اوبربانک شدت این تحریم‌ها را به دقت زیر نظر خواهد گرفت.
دونالد ترامپ در ماه ژانویه اعلام کرد که مهلت اتحادیه اروپا برای رفع آنچه آمریکا «ایرادهای فاجعه‌بار» برجام می‌داند، روز ۲۲ اردیبهشت امسال به پایان می‌رسد.
مقام‌های اوبربانک در سپتامبر ۲۰۱۷ با نمایندگان بانک مرکزی ایران و وزارت دارایی جمهوری اسلامی دیدار کردند و در این دیدار به توافق بزرگی دست یافتند که به شرکت‌های اتریشی اجازه می‌دهد پروژه‌های خود را در ایران به اجرا بگذارند.
خبرگزاری رویترز سال گذشته خبر داد این دیدار که در شهر لینز اتریش انجام شد قرار است به مدت بیش از دو سال دوام یابد.
بانک مرکزی ایران در آن زمان اعلام کرد که اولین قرارداد برای گشایش خط اعتباری بانکی (ال‌سی) با «اوبربانک» اتریش به میزان یک میلیارد یورو، و دومین قرارداد فاینانس با «دانسکه بانک» دانمارک به مبلغ ۵۰۰ میلیون یورو امضا شده‌است.
به نوشته سایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی، این برای اولین بار پس از برجام بود که بانک‌های اروپایی قرارداد خط اعتباری بانکی با ایران امضا می‌کردند.
به گزارش سایت رسمی بانک مرکزی ایران، قرارداد اوبربانک با ۱۴ بانک ایرانی و قرارداد دانسکه بانک با ۱۰ بانک ایرانی امضا شده‌است.
بانک صنعت و معدن ایران که با هر دو بانک قرارداد امضا کرده، در گزارشی در وب‌سایت رسمی خود نوشته است که «اوبربانک اتریش، ۸۵ درصد ارزش کالا و خدماتی که توسط فروشندگان اتریشی به خریداران ایرانی ارائه می‌گردد را فاینانس می‌نماید».
پس از لغو تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای در سایه توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی موسوم به برجام، تجارت دوجانبه ایران و اروپا افزایش یافت اما با فشارهای جدید دولت آمریکا این تجارت با موانع تازه‌ای روبه‌رو شده است.

یک عضو حزب دموکرات کردستان ایران در اربیل ترور شد

یک عضو حزب دموکرات کردستان ایران در اربیل ترور شد

مطابق گزارش‌ها یکی از اعضای حزب دموکرات کردستان ایران در شهر سوران از توابع استان اربیل ترور شد. این سومین حادثه سوءقصد به جان فعالان کرد در اقلیم کردستان عراق طی یک ماه گذشته بوده است.
احمد امیراحمدی، عضو ارشد حزب دمکرات کردستان ایران احمد امیراحمدی، عضو ارشد حزب دمکرات کردستان ایران
محمدصالح قادری، نماینده حزب دموکرات کردستان (حدک) در اربیل می‌گوید احمد امیراحمدی، اهل نقده ساعت ۶ بامداد دیروز (جمعه ۱۰ فروردین/ ۳۰ مارس) به قتل رسیده است.
قادری به وب‌سایت "کردستان ۲۴" گفته احمد امیراحمدی از زندانیان سیاسی سابق در ایران بوده و ترور او در شهر سوران از توابع استان اربیل رخ داده است.
علی دولمری، مدیر آسایش عمومی منطقه سوران خبر سوءقصد به عضو حزب دموکرات کردستان ایران را تائید کرده و می‌گوید نیروهای امنیتی تحقیقات درباره علت و نحوه کشته شدن او را آغاز کرده‌اند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
پانزدهم اسفندماه گذشته نیز قادر قادری از فرماندهان حزب دموکرات کردستان در روستای "هرتل"، حومه شهر رانییه  در استان سلیمانیە ترور شده بود. حزب دموکرات یک روز بعد جمهوری اسلامی را مسئول این سوءقصد معرفی کرد.
پنج روز پیش از این حادثه یک بمب جاسازی شده در خودروی صلاح رحمانی، یکی دیگر از اعضای حزب دموکرات کردستان ایران در حومه شهر اربیل منفجر شد و و بر اثر آن او و پسر ۳۳ ساله‌اش به شدت مجروح شدند. فرزند رحمانی یک روز بعد در بیمارستان درگذشت.
حادثه صبح دیروز سومین حمله تروریستی به فعالان سیاسی کرد در اقلیم خودمختار کردستان عراق طی یک ماه اخیر محسوب می‌شود.
بیشتر بخوانید: ترور یک کادر حزب دمکرات کردستان
زمستان سال ۹۵ نیز انفجار بمبی در مقابل مرکز حزب دموکرات کردستان در نزدیکی شهر کویه شش کشته و چهار مجروح به جا گذاشت. دو نفر به اتهام دست داشتن در این انفجار بازداشت و در اربیل محاکمه شده‌اند.

احمدی‌نژاد: ادامه این وضع سرنوشتی جز تباهی در پی ندارد

احمدی‌نژاد: ادامه این وضع سرنوشتی جز تباهی در پی ندارد

محمود احمدی‌نژاد در پیامی نسبت به پیامد آنچه گسترش بی‌عدالتی و پیگرد قضائی منتقدان و معترضان خوانده هشدار داد. او همزمان در پیام دیگری ابراز امیدواری کرد که "خودکامگان" از وخامت حال بقایی پس از اعتصاب غذا عبرت بگیرند.
Iran Hamid Baghai Berater Ahmadinedschads (Isna) حمید بقایی در کنار محمود احمدی‌نژاد، عکس از آرشیو
رئیس دولت‌های نهم و دهم در ادامه نامه‌نگاری‌ها و انتشار پیام‌های نوشتاری و تصویری در هفته‌های اخیر، روز شنبه، یازدهم فروردین ماه دو پیام جدید صادر کرد که متن آنها در وب‌سایت "دولت بهار"، رسانه حامیان محمود احمدی‌نژاد منتشر شد.
یکی از این دو پیام به مناسبت زادروز نخستین امام شیعیان و دیگری در واکنش به انتقال حمید بقایی به بیمارستان پس از وخامت حال او بر اثر اعتصاب غذا صادر شده است.
احمدی‌نژاد در پیام نخست خود نوشت: «میلاد عظیم حقیقت و معیار انسان، حضرت علی علیه‌السلام بر همه عالم مبارک باد. آن عزیز در اوج اقتدار و حکومت، بسط آزادی و برپایی عدالت و مهرورزی را نه فقط برای عموم مردم که برای دشمناش و حتی قاتلش نیز در بالاترین حد ممکن به رسمیت شناخت و جاری کرد.»
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
او با بیان این که قرار بود با تاسیس جمهوری اسلامی "آزادی و مطالبه عدالت سکه رایج باشد و با ساختن الگو، زمینه تحقق مدیریت و حکومت فرزند برومند آن عزیز یعنی امام عصر در سراسر گیتی مهیا شود" می‌پرسد: «حالا کجا قرار داریم؟»
انتقاد به شیوه اداره کشور
محمود احمدی‌نژاد می‌گوید از آنجا که امروز "بسیاری به صرف اعتراض و انتقاد به شیوه اداره کشور و رفتارهای نادرست برخی مقامات یا مطالبه عدالت و آزادی" با اتهام‌های گوناگون در بازداشت به سر می‌برند، جمهوری اسلامی از مسیر و اهداف خود منحرف شده است.
رئیس جمهور پیشین در بخش دیگری از پیام خود نوشت: «بدون تردید، اعمال محدودیت بیشتر و برخوردهای تند و تلاش برای خاموش کردن صداها، فقط و فقط فاصله از امام را بیشتر می‌کند و سرنوشتی جز تباهی را در پی ندارد.»
بیشتر بخوانید: احمدی‌نژاد با اشاره به وضعیت بقایی در زندان: خطر حتمی است!
احمدی‌نژاد تاکید کرده که "تنها راه اصلاح و نجات" بازگشت به مسیر نخستین امام شیعیان و "تجدید نظر در اندیشه‌ها و رفتارهای متصدیان مناصب گوناگون حکومتی" است.
از مدتی پیش که برخورد قضائی با شماری از مدیران ارشد و همکاران دولت‌های نهم و دهم کلید خورد، محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش حمله‌های شدیدی علیه قوه قضائیه و رئیس آن صادق لاریجانی را آغاز کرده‌اند.
احمدی‌نژاد در نامه‌هایی به رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای از خواسته رئیس منصوب خود در قوه قضائیه را برکنار کند و پیشنهادهای او برای اصلاح امور را به همه‌پرسی بگذارد.
پس از بازداشت حمید بقایی و اسفندیار رحیم‌مشایی، معاون اجرایی و رئیس دفتر رئیس دولت دهم انتشار یادداشت‌های اعتراضی و ارسال پیام به وسیله احمدی‌نژاد و نزدیکانش افزایش یافته است.
حمید بقایی، چندی پیش محاکمه و پس از قطعی شدن محکومیت‌اش به ۱۵ سال زندان و جزای نقدی ۴۳ میلیارد تومانی، روز ۲۲ اسفند ماه گذشته بازداشت و روانه زندان شد.
بیشتر بخوانید: بلاتکلیفی "حاکمیت" در برخورد با "گلوله آتش" احمدی‌نژاد
بقایی پیشتر دستگاه‌قضائی را به صدور حکم ناعادلانه و از پیش تعیین شده متهم کرد و اعلام کرده بود به محض زندانی شدن دست به اعتصاب غذا می‌زند. او درخواست اعاده دادرسی در یک دادگاه علنی را دارد.
مهران عبدالله‌پور، وکیل بقایی می‌گوید موکلش از ۲۲ اسفند اعتصاب غذا کرده و از هشتم فروردین ماه از نوشیدن آب نیز خودداری کرده است. ظاهرا بقایی به دنیال وخیم شدن حالش یازدهم فروردین به بیمارستان منتقل شده است.
امیدواری به عبرت گرفتن خودکامگان
محمود احمدی‌نژاد در پیامی نوشت: «جناب آقای حمید بقایی، آن مرد پاک، مومن و قهرمان بزرگ مبارزه با بی‌عدالتی، پس از ۱۸ روز ایستادگی تاریخی در برابر ظلم، ظاهرا در بیمارستان بستری شده است. امیدوارم به جسم نحیف او آسیب جدی وارد نشده باشد و خودکامگان عبرت لازم را گرفته باشند.»
رئیس جمهور سابق در بیانیه خود درباره انتقال بقایی به بیمارستان خاطر نشان کرده که او "با اعتصاب غذا، به استقبال شهادت رفت تا جان شیرینش را سند پاکی خود و اعتراض به ظلم بزرگ دستگاه قضایی قرار دهد".
بیشتر بخوانید: بقایی: به فرض محال درستی اتهامات، من مقصرم یا سردار سلیمانی؟
احمدی‌نژاد دو روز پیش در یک پیام توئیتری نسبت به وضعیت بقایی و به خطر افتادن جان او هشدار داده و نوشته بود: «مسئولیت برعهده همه مقامات کشور و بویژه مقامات قضایی است.»
به نوشته وب‌سایت "دولت بهار" پزشکان معتمد سازمان پزشکی قانونی پس از معاینه بقایی در زندان اوین آسیب‌دیدگی شدید کلیه‌های او را تائید و خواستار انتقالش به یک مرکز درمانی مجهز شده‌اند. بنابر این گزارش عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران ابتدا با این درخواست مخالفت کرده بود.

واکنش قاسمی به اظهارات ولیعهد عربستان درباره احتمال «جنگ با ایران»

واکنش قاسمی به اظهارات ولیعهد عربستان درباره احتمال «جنگ با ایران»
 
 

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه دهم فروردین به اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در خصوص احتمال جنگ با ایران در آینده واکنش نشان داده است.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در مصاحبه با «وال استریت جورنال» از جامعه بین المللی خواست برای جلوگیری از وقوع درگیری نظامی در منطقه،فشارهای سیاسی و اقتصادی علیه ایران را تشدید کند. وی اضافه کرده بود: اگر تلاش های ما ناموفق باشد، احتمالا طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با ایران درگیر جنگ خواهیم شد.
این اظهارات محمد بن سلمان واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را درپی داشته است.
بهرام قاسمی، ولیعهد عربستان را «جوان و خام اندیش و تجربه نیاموخته» خوانده و گفته است: محمد بن سلمان « یا نمی داند جنگ چیست یا تاریخ نخوانده است و یا شوربختانه با بزرگی به صحبت ننشسته است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ادامه از ولیعهد عربستان خواسته ازسرنوشت صدام حسین، رییس جمهوری سابق عراق، عبرت بگیرد.
در دوران صدام حسین، عراق و ایران بین سال های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ درگیر جنگی هشت ساله شدند که تلفات و خرابی های بسیاری برای دو کشور در پی داشت. اما حکومت صدام حسین در سال ۱۳۸۲ در جریان حمله آمریکا به عراق سقوط کرد.
ولیعهد عربستان که در آمریکا به سر می برد طی هفته جاری بار دیگر خواستار مقابله رویکرد ایران در منطقه خاورمیانه شده بود.
عربستان سعودی ایران را متهم می کند که به دنبال توسعه طلبی در منطقه است. در همین زمینه محمد بن سلمان طی ماه های اخیر علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را با «هیتلر» مقایسه کرده است.
ولیعهد عربستان سعودی پیشتر گفته بود:«درسی که از اروپا آموختیم این است که مماشات نتیجه نمی‌دهد. ما نمی‌خواهیم که هیتلر جدید در ایران آنچه را در اروپا رخ داد در خاورمیانه تکرار کند.»
محمد سلمان که در عین حال مسئولیت وزارت دفاع پادشاهی عربستان را نیز به عهده دارد، گفته بود باید با جمهوری اسلامی تحت رهبری علی خامنه‌ای که در حال گسترش مرزهایش است، مقابله کرد.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی و متحدان آن را دلیل اصلی مشکلات خاورمیانه معرفی می‌کند.

کارزار توییتری برای آزادی گلرخ ایرائی

کارزار توییتری برای آزادی گلرخ ایرائی

گلرخ ایرائی
با گذشت بیش از ۵۰ روز از اعتصاب غذای گلرخ ایرائی در زندان و افزایش نگرانی‌ها درباره وضعیت وی، شامگاه شنبه‌ دهم فروردین کارزاری در توییتر برای آزادی این زندانی به‌راه افتاد و کاربران با هشتگ‌هایی نظیر «گلرخ ایرائی را نجات دهید»، خواستار رسیدگی پزشکی و آزادی وی شدند.
گلرخ ایرائی روز ۱۵ شهریور ۹۳ همراه با همسرش آرش صادقی، بازداشت شد و در اردیبهشت‌ماه ۹۴ به اتهام «توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به شش سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
خانم ایرائی برای نوشتن داستان منتشرنشده‌‌ای به «توهین به مقدسات» متهم شده است.
گلرخ ایرائی و آتنا دائمی دوفعال مدنی از ۱۴ بهمن ماه سال ۱۳۹۴ به دلیل «ضرب و شتم» از سوی ماموران زندان اوین نیز انتقال به زندان قرچک، دست به اعتصاب غذا زدند.
آتنا دائمی در ۲۶ بهمن ماه به اعتصاب غذای خود پایان داد اما گلرخ ایرائی همچنان در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد.
برپایه گزارش‌های منتشر شده، گلرخ ایرائی در این مدت حدود ۲۰ کیلوگرم وزن کم کرده و دچار ضعف شدید شده است.
مقام‌های قضایی ایران هنوز واکنشی به خواسته‌های خانم ایرائی و اعتصاب غذای او ابراز نکرده‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل روز ۱۸ اسفند ماه سال ۹۶ با صدور بیانیه‌ای از وضعیت نگهداری آتنا دائمی و گلرخ ایرائی، در زندان به شدت انتقاد کرده و خواستار آزادی فوری و بدون قید شرط آنها شده بود.
فیلیپ لوتر، مدیر بخش تحقیق خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین‌المل ضمن انتقاد از بدرفتاری با آتنا و گلرخ، گفته‌ بود «به نظر می‌رسد مقام های ایران به عمد رفتاری خشن، تحقیر آمیز و غیرانسانی با آنها دارند. چرا که آنها حتی در زندان به دفاع از حقوق بشر ادامه می‌دهند.»
در روز ۲۸ اسفند ۹۶ نیز چهار گزارشگر ارشد امور حقوق بشری سازمان ملل، در مورد سوء رفتار با این دو زندانی ابراز نگرانی کرده و تاکید کردند پرونده این دو فعال حقوق بشری، «نمونه‌ای از رویه جاری آزار و اذیت، ارعاب و زندانی‌کردن کسانی‌ است که در دفاع از حقوق بشر و حمایت از زندانیان عقیدتی در ایران فعالیت می‌کنند.»
ﻛﻤﻴﺘﮥ حقوق بشر پارلمان اروپا، نیزخواستار آزادی فوری آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی و آرش صادقی شده است
سایت حقوق بشر در ایران نیز گزارش داده گلرخ ایرائی در روزهای اخیر دچار بیهوشی‌های مکرر شده است.

بروجردی حرامزاده دزدوکلاش و شارلاتان : تلگرام تا پایان فروردین فیلتر می‌شود

بروجردی حرامزاده دزدوکلاش و شارلاتان : تلگرام تا پایان فروردین فیلتر می‌شود

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی طویله ولایت وقیح مجلس ایران گفته است تصمیم به فیلترشدن تلگرام در "بالاترین سطح" حاکمیت ایران اتخاذ شده و این پیام‌رسان محبوب ایرانیان تا پایان فروردین جای خود را به یک "سامانه مشابه ملی" خواهد داد.
برای چندمین بار در ماه‌های اخیر باز هم مقا‌م‌های جمهوری اسلامی از فیلترشدن تلگرام و حتمی بودن آن خبر می‌دهند. علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است تلگرام جای خود را به یک سامانه مشابه ملی خواهد داد و او فکر می‌کند این اتفاق حداکثر تا پایان ماه جاری بیفتد.
به گزارش وبسایت خبری "انتخاب" بروجردی گفته است "این تصمیمی است که در بالاترین سطح اتخاذ شده و تلگرام جای خود را به یک سامانه مشابه ملی خواهد داد".
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
این نماینده اصول‌گرای مجلس اتخاذ چنین تصمیمی در "بالاترین سطح" را با موضوع "امنیت ملی" مرتبط دانسته و افزوده: «این موضوع به لحاظ امنیت ملی ما مهم است، با توجه به نقش مخربی که تلگرام در بحران‌های سال گذشته در کشور داشت و هم اینکه ما امروز در فضای مجازی به این توانمندی رسیده‌ایم که یک سامانه ملی را تعریف کنیم، مانند سروش و ظرفیت‌های دیگر.»
بحران‌های مورد اشاره بروجردی در سال گذشته، اعتراض‌های مردمی دی‌ماه در بیش از  ۸۰ شهر ایران است. شبکه‌های مجازی اجتماعی، به‌ویژه پیام‌رسان تلگرام در هماهنگی و پوشش خبری این اعتراض‌ها نقش مهمی ایفا کردند. در جریان این اعتراض‌ها تلگرام برای چند هفته فیلتر شد، اما بسیاری از کاربران با نصب فیلترشکن‌های متعدد در گوشی‌ها خود به استفاده از آن ادامه دادند.
تلگرام بیش از ۴۰ میلیون کاربر در ایران دارد در حالی که استقبال از پیا‌م‌رسان‌های داخلی بسیار ناچیز است. دلیل اصلی این امر، علاوه بر راحتی کار با پیام‌رسان‌های خارجی، امکان دسترسی نهادهای امنیتی به اطلاعات کاربران پیام‌رسا‌ن‌های داخلی و احتمال کنترل ارتباطات و مکالمات آنهاست.
هم‌اکنون بیش از ۷۵۰ هزار کانال فارسی در شبکه تلگرام وجود دارد و روزانه بیش از دو و نیم میلیارد پیام میان کاربران ایرانی این پیام‌رسان رد و بدل می‌شود.
یکی دیگر از دلایل علاقه برخی نهادها به فیلترشدن تلگرام، جلب و جذب کاربران تلگرام به پیام‌رسان‌های داخلی است. برخی از این پیام‌رسان‌ها مانند "سروش" با حمایت نهادهای حکومتی ایجاد شده‌اند. گفته می‌شود "سروش" با حمایت مالی صداوسیما و با هزینه هنگفت ساخته شده است.
ناظر مجلس اظهارات بروجردی را تایید نمی‌کند
با این‌حال منابع دیگر اظهارات علاالدین بروجردی در مورد فیلتر شدن تلگرام تا پایان فروردین را تایید نمی‌کنند. از جمله رمضانعلی سبحانی‌فر، نماینده مجلس و ناظر قوه مقننه در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه در گفت‌وگو با خبرگزاری "ایسنا" اظهارات بروجردی را تکذیب کرده و گفته است: «زمان فیلتر تلگرام زمان دقیقی نیست و نباید اخباری به جامعه پمپاژ شود که امنیت روانی مردم را مخدوش کند.»
بیشتر بخوانید: دو نماینده مجلس: فیلترینگ تلگرام تصویب شده است
به گفته سبحانی‌فر با توجه به توسعه روزافزون فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و اقبال عمومی به آن‌ها نمی‌توان جامعه را از آن‌ها محروم کرد. این نماینده مجلس مسیر اقبال مردم به اپلیکیشن‌های داخلی را "اعتمادسازی" نسبت به آنها دانسته است.
خبرگزاری ایسنا هم‌چنین نوشته است: «روز گذشته نیز یک منبع آگاه در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با اشاره به "انتشار برخی خبرهای غیرواقعی  درخصوص محتوای گفت‌وگوهای انجام شده در جلسه شورای عالی امنیت ملی در سال ۱۳۹۷" گفت: شورای عالی امنیت ملی از ابتدای سال جدید تاکنون جلسه ای نداشته است.»
نقش تلگرام در کسب و کار اینترنتی
بنابر برآوردها در ایران ۱۰ تا ۱۵ هزار کسب و کار اینترنتی وجود دارد که از طریق اپلیکیشن تلگرام رفع و رجوع می‌شود. حسن روحانی در یکی از سخنرانی‌هایش از اشتغال ۳۰ هزار نفر در شبکه اجتماعی تلگرام خبر داد.
در جریان اعتراض‌های دی‌ماه سال گذشته در چند روزی که تلگرام فیلتر شده بود نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان به کسب و کار مردم خسارت وارد شد؛ تا جایی که محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک پیام توئیتری از "صدها هزار هموطن عزیزی که به‌دلیل شرایط اخیر متضرر شده‌اند" عذرخواهی کرد.
فروش مستقیم کالا (فروشگاه‌های اینترنتی)، عرضه خدمات مانند تاکسی‌های آنلاین و تبلیغات بازرگانی از مهم‌ترین کسب وکارهای اینترنتی در ایران به شمار می‌روند که در چند سال گذشته به طرز قابل‌توجهی گسترش یافته‌اند. بیشتر این فعالیت‌ها از طریق تلگرام انجام می‌شود.

جمعه، فروردین ۱۰، ۱۳۹۷

پاسخ دوباره ایران به اتهامات عربستان: «فرافکنی و انحراف افکار عمومی»

پاسخ دوباره ایران به اتهامات عربستان: «فرافکنی و انحراف افکار عمومی»
 
 

یک روز پس از اتهام فرانسه به ایران در مورد یمن که واکنش رسمی وزارت خارجه جمهوری اسلامی را به دنبال داشت، نماینده ایران در سازمان ملل نیز در نامه‌ای رسمی به «اتهامات و تهدیدات» عربستان اعتراض کرد.
غلامعلی خوشرو، نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در نامه رسمی خود به دبیرکل این سازمان اتهام‌های عربستان سعودی در مورد نقش تهران در یمن و تهدید به مقابله به مثل را «برخلاف منشور ملل متحد در ممنوعیت تهدید و توسل به زور» دانست.
شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه در بیانیه‌ای حملات موشکی اخیر شبه نظامیان شیعه حوثی به عربستان سعودی را به شدت محکوم کرده و آنها را «تهدیدی» برای امنیت منطقه توصیف کرد.
این بیانیه تنها چند روز پس از آن منتشر شد که عربستان سعودی اعلام کرد با سامانه دفاعی خود هفت موشک بالیستیکی را که شورشیان حوثی از یمن شلیک کرده بودند سرنگون کرده ‌است.
پرتاب این هفت موشک که شورشیان حوثی نیز آن را تکذیب نکردند نخستین حمله این گروه شیعه‌مذهب به خاک عربستان سعودی نبود.
در همین حال در هر مورد از حمله حوثی‌ها به نیروها یا خاک عربستان نام جمهوری اسلامی نیز به عنوان تامین‌کننده سلاح برای این گروه به میان آمده است.
این اتهامی است که بارها از طرف عربستان سعودی و ایالت متحده و بریتانیا تکرار شده است.
ژان‌ـ‌ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، نیز روز پنج‌شنبه به این جمع پیوست و در یک مصاحبه رادیویی با اشاره به حملات «مکرر» حوثی‌ها به عربستان سعودی از ایران به عنوان «تامین‌کننده» تسلیحات برای آنها نام برد.
ساعاتی بعد وزارت خارجه جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای که در وب‌سایت رسمی این وزارتخانه منتشر شد به این اتهام از طرف فرانسوی‌ها پاسخ داد.
بهرام قاسمی، سخنگوی این وزارتخانه، گفته وزیر فرانسوی را «ادعای تکراری» توصیف کرده و آن را «نادرست و دروغی بزرگ» خواند.
او سپس پاسخی را تکرار کرد که مقامات جمهوری اسلامی در چند ماه گذشته در مواجهه با اتهامات در مورد یمن ارائه کرده‌اند: این که اتهام ریاض به دلیل آن است که خود در یمن جنایاتی بزرگ مرتکب شده و با گرداندن چشم‌ها به سوی ایران می‌خواهد «افکار عمومی را منحرف کند».
این پاسخی است که پیشتر یک مقام عالی‌رتبه در سپاه پاسداران نیز به این اتهام‌زنی داده بود.
روز سه‌شنبه، هفتم فروردین‌ماه، یدالله جوانی،‌ معاون سیاسی سپاه، به خبرگزاری تسنیم گفت که «ادعای ایرانی بودن موشک‌های یمن» کار عربستان است تا از این راه «افکار عمومی را از جنایاتش در یمن منحرف» کند.
در نامه اعتراضی تازه ایران به دبیرکل سازمان ملل نیز که روز جمعه، دهم فروردین‌ماه، ‌در خبرگزاری تسنیم منتشر شد همین پاسخ توسط نماینده ایران ارائه شده است.
به گفته غلامعلی خوشرو که اتهام‌های عربستان، مبنی بر نقش ایران در حمله موشکی‌ انصارالله یمن به ریاض را بی‌اساس خواند، «هدف از این اتهام‌ها، انحراف افکار عمومی از جنایات سعودی در یمن است».
تاکید جمهوری اسلامی بر «جنایات» عربستان سعودی در یمن از آنجا می‌آید که ریاض بارها در مظان این اتهام قرار گرفته که ممکن است در یمن قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته باشد.
در همین زمینه سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه، سوم فروردین، در بیانیه‌ای گفت که ائتلاف سعودی، فهرستی بلند از اقداماتی دارد که می‌تواند جنایت جنگی تلقی شود. عفو بین‌الملل با انتقاد از فروشندگان سلاح به ائتلاف سعودی در جنگ یمن اعلام کرد این ائتلاف و حوثی‌ها ممکن است مرتکب جنایات جنگی شده باشند.
در مقابل کار‌شناسان سازمان ملل متحد نیز که مسئول نظارت بر اجرای تحریم‌های یمن هستند، پیش از این اعلام کرده‌اند که موشک‌ها و جنگ‌افزارهای مورد استفاده حوثی‌ها منشاء ایرانی دارند.
یمن در سه سال گذشته عرصه جنگ بین ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان و شبه نظامیان شیعه حوثی و متحدانش بوده است.
کشورهای منطقه و غرب، ایران را به حمایت تسلیحاتی از شبه نظامیان حوثی متهم می‌کنند. این در حالی است که شبه نظامیان حوثی با رد این اتهام خود را بخشی از جریان انقلاب علیه فساد در یمن معرفی می‌کنند.

ولیعهد عربستان درباره جنگ احتمالی با ایران هشدار داد

ولیعهد عربستان درباره جنگ احتمالی با ایران هشدار داد

محمد بن سلمان درباره احتمال وقوع جنگ با ایران طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده هشدار داد. ولیعهد عربستان سعودی برای جلوگیری از احتمال رویارویی نظامی در منطقه، جامعه جهانی را فراخواند تا تحریم‌های شدیدتری را علیه ایران اعمال کند.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در گفت‌وگویی با روزنامه "وال استریت ژورنال" که روز پنجشنبه (۲۹ مارس/ ۹ فروردین) منتشر شد، نسبت به احتمال وقوع جنگ با ایران طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده هشدار داد.
بن سلمان همچنین جامعه جهانی را فراخواند تا با اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه ایران، از رویارویی نظامی در منطقه جلوگیری کند.
ولیعهد جوان عربستان سعودی گفت: «ما بایستی برای اجتناب از بروز رویارویی نظامی، [در تشدید فشار بر ایران] موفق شویم. چنانچه موفق نشویم، احتمالا در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با ایران وارد جنگ خواهیم شد».
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
عربستان سعودی جمهوری اسلامی را متهم به ارسال غیرقانونی تسلیحات جنگی، از جمله موشک‌های بالستیک، برای شورشیان حوثی در یمن می‌کند.
ولیعهد عربستان همچنین در سفر اخیرش به آمریکا، هدف ایران از برنامه هسته‌ای را دستیابی به سلاح اتمی دانسته و خواستار مقابله با آن شده بود. ایران اما همواره تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی را رد کرده است.
بیشتر بخوانید: محمد بن سلمان؛ شاهزاده‌ای به دنبال طرفدار
جنگ داخلی یمن در سال ۲۰۱۴ آغاز شد. درگیری‌های خونین در این کشور، با حمایت ریاض از دولت یمن، حمایت تهران از حوثی‌ها و تشکیل ائتلافی نظامی به رهبری عربستان سعودی، در سال ۲۰۱۵ ابعادی جهانی یافت.
ایران و عربستان علاوه بر یمن، در دیگر کانون‌های بحران خاورمیانه نیز همچون سوریه، عراق و لبنان در جنگی نیابتی با یکدیگر هستند.
تنش میان ریاض و تهران زمانی به اوج خود رسید که حوثی‌های مورد حمایت ایران اوایل نوامبر ۲۰۱۷ موشکی بالستیک با بُرد ۷۵۰ کیلومتری را به سوی ریاض پرتاب کردند.
سامانه دفاعی عربستان موشک را منهدم کرد و قطعات‌اش در نزدیکی فرودگاه ریاض فرود آمدند. کسی کشته نشد، اما ائتلاف به رهبری عربستان انگشت اتهام را به سوی جمهوری اسلامی نشانه گرفت و موشک‌پرانی به سوی ریاض را نه تنها خطری برای ثبات و امنیت منطقه، بلکه تهدیدی برای امنیت جهانی ارزیابی کرد.

احمدی‌نژاد با اشاره به وضعیت بقایی در زندان: خطر حتمی است!

احمدی‌نژاد با اشاره به وضعیت بقایی در زندان: خطر حتمی است!

وکیل حمید بقایی، معاون سابق احمدی‌نژاد، گفته است که حال موکل‌اش که در زندان دست به اعتصاب غذای خشک زده "وخیم" است. احمدی‌نژاد هم ضمن تأکید بر "حتمی" بودن خطر "همه مقامات کشور به‌ویژه مقامات قضایی" را مسئول دانسته است.
احمدی‌نژاد با اشاره به وضعیت بقایی در زندان، همه مقامات کشور به‌ویژه مقامات قضایی را مسئول جان او دانسته است محمود احمدی‌نژاد (عکس از آرشیو)
محمود احمدی‌نژاد بار دیگر نسبت به "شرایط وخیم" حمید بقایی پس از دست زدن او به اعتصاب غذای خشک در زندان، هشدار داده است. رئیس جمهوری سابق ایران روز پنجشنبه (۹ فروردین/ ۲۹ مارس) زیر عنوان "خطر حتمی است!" در توییتر نوشت: «حمید مظلوم دو روز است که آب هم نخورده و جان شیرین را سند پاکی و حقانیت خود قرار داده است».
احمدی‌نژاد در ادامه ضمن تأکید بر اینکه «ثانیه‌ها حیاتی است و جان بیگناهی در معرض خطر حتمی است»، افزود: «مسئولیت برعهده همه مقامات کشور و بویژه مقامات قضایی است».
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
حمید بقایی، معاون اجرایی احمدی‌نژاد در دولت دهم، که از سوی دستگاه قضایی ایران به ۱۵ سال زندان، شلاق و بازگرداندن ۴۳ میلیارد تومان به حساب دولت محکوم شده است، روز ۲۲ اسفندماه گذشته برای گذراندن محکومیت‌اش راهی زندان شد.
بقایی هم‌زمان اعلام کرد که به محض زندانی شدن دست به اعتصاب غذا خواهد زد. او ضمن رد اتهامات، حکم خود را ناعادلانه می‌داند و با مطالبه "پذیرش اعاده دادرسی" و "برگزاری دادگاه علنی" دست به اعتصاب غذا زده است.
مهران عبدالله‌پور، وکیل حمید بقایی، در گفت‌وگو با کمپین حقوق بشر در ایران خبر "اعتصاب غذای خشک" موکل خود را تأیید کرده و وضعیت او را "وخیم" توصیف کرده است. عبدالله‌پور گفته است، آقای بقایی که از آغاز ورودش به زندان در روز ۲۲ اسفند دست به اعتصاب غذا زده بوده «طی تماس تلفنی از زندان اوین اعلام کرده از روز هشتم فروردین با اعلام اعتصاب خشک نوشیدن آب را نیز متوقف خواهد کرد و مسئولیت هرگونه اتفاقی به عهده قوه قضائیه است».
وکیل حمید بقایی روز ۸ فروردین به کمپین حقوق بشر در ایران گفته است که در جریان تماس تلفنی با موکل خود در زندان اوین، متوجه شده است که وضعیت جسمی او "وخیم" بوده و آقای بقایی "به‌سختی قادر به صحبت کردن است".
شعار علیه "لاریجانی‌ها" با حضور احمدی‌نژاد
محمود احمدی‌نژاد روز پنجشنبه در تجمعی با شرکت شمار زیادی از هواداران‌اش در امامزاده صالح در شمیرانات حضور یافت. هواداران احمدی‌نژاد در اعتراض به زندانی شدن حمید بقایی و بازداشت اسفندیار رحیم‌مشایی و دیگر نزدیکان به رئیس دولت‌های نهم و دهم تجمع کرده بودند.
جمعیت حاضر به هنگام ورود احمدی‌نژاد به محل، شعارهایی را از جمله علیه علی و صادق لاریجانی، رؤسای مجلس و قوه قضائیه ایران، سر دادند. "شعار هر ایرانی، حذف دو لاریجانی" و "می‌میریم، می‌میریم، ایران رو پس می‌گیریم"، از جمله شعارهای تجمع‌کنندگان بود.
بیشتر بخوانید: احمدی‌نژاد خواستار "دستور قاطع" خامنه‌ای در پرونده بقایی شد
رئیس جمهوری سابق ایران همچنین در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی که چهارشنبه گذشته منتشر شد، از علی خامنه‌ای خواسته بود تا با ورود به پرونده حمید بقایی و "با دستوری قاطع"، از بروز "فاجعه‌ای بزرگ و خسارات جبران‌ناپذیر" جلوگیری کند. احمدی‌نژاد بقایی را "قربانی اراده‌ای سیاسی" خوانده بود که می‌خواهد شخص او و دولت‌های نهم و دهم را "تخریب" کند.

چند مهاجر غیرقانونی ایرانی در تصادف مینی‌بوس در ترکیه کشته شدند

چند مهاجر غیرقانونی ایرانی در تصادف مینی‌بوس در ترکیه کشته شدند

یک مینی‌بوس حامل ده‌ها مهاجر و پناهجو که به طور غیرقانونی وارد ترکیه شده بود، پس از تصادف طعمه آتش شد. در این حادثه ۱۷ مهاجر ایرانی، افغان و پاکستانی کشته و ده‌ها نفر نیز زخمی‌شدند.
بقایای مینی‌بوس حامل مهاجران غیرقانونی در ترکیه بقایای مینی‌بوس حامل مهاجران غیرقانونی در ترکیه
شب پنجشنبه (۹ فروردین / ۲۹ مارس) مینی‌بوسی که حامل دست‌کم ۵۰ پناهجو و مهاجر از ایران، افغانستان و پاکستان بود در جاده ایغدیر به قارص (کارس) در نزدیکی مرز ایران با یک دکل برق برخورد کرد و به آتش کشیده شد.
در این حادثه دست‌کم ۱۷ نفر کشته و ۳۶ نفر زخمی شدند. حال برخی از زخمی‌ها وخیم گزارش شده است. راننده مینی‌بوس نیز در میان کشته‌شدگان است.
به گزارش خبرگزاری آنادولو این مینی‌بوس که به طور غیرقانونی وارد ترکیه شده، ۱۴ صندلی داشته اما نزدیک به چهار برابر گنجایش خود مسافر حمل می‌کرده است.
دستگیری شماری پناهجو
انور اونلو، فرماندار ایغدیر ضمن ابراز تاسف از این سانحه اظهار داشت که مینی‌بوس دیگری نیز با شماری پناهجو در همین جاده متوقف شده است. سرنشینان این مینی‌بوس که مهاجر غیرقانونی به‌شمار می‌روند، روانه زندان شده‌اند.
در ترکیه شمار تصادفات خودرو بسیار بالاست. در سال گذشته میلادی ۵۰۰ هزار تصادف در جاده‌های این کشور ثبت شد. در این تصادفات ۳ هزار و ۵۳۰ نفر جان باختند.
بیشتر بخوانید: ۲۳ میلیون نفر در سطح جهان برای مهاجرت برنامه‌ای مشخص دارند

ادعای ورود دو جنگنده اسرائیلی به آسمان ایران

ادعای ورود دو جنگنده اسرائیلی به آسمان ایران

به ادعای یک روزنامه کویتی، دو جنگنده اف−۳۵ اسرائیلی بدون رهیابی شدن توسط سامانه دفاع هوایی جمهوری اسلامی وارد آسمان ایران شده‌اند. طبق این گزارش، این جنگنده‌ها اهدافی در بندر عباس، اصفهان و شیراز را شناسایی کرده‌اند.
به ادعای یک روزنامه کویتی، دو جنگنده اسرائیلی بدون رهیابی شدن توسط سامانه دفاع هوایی جمهوری اسلامی وارد آسمان ایران شده‌اند جنگنده اف−۳۵ اسرائیل
روزنامه کویتی الجریده روز پنجشنبه (۹ فروردین/ ۲۹ مارس) نوشت که دو جنگنده اف−۳۵ اسرائیلی طی ماه‌های گذشته وارد حریم هوایی ایران شده‌اند. الجریده خبر ادعایی خود را "نشانه تنش‌های فزاینده منطقه‌ای" به‌خصوص با توجه به حملات هوایی اخیر اسرائیل در سوریه، از جمله علیه پایگاه‌های ایرانی در این کشور، دانسته است.
این روزنامه کویتی با استناد به یک "منبع مطلع" مدعی شده است که این دو جنگنده اسرائیلی با عبور از آسمان سوریه و عراق، وارد حریم هوایی ایران شده و حتی اهدافی در بندر عباس، اصفهان و شیراز را شناسایی کرده‌اند.
تکذیب عراق
پس از انتشار این خبر تحسین الخفاجی، سخنگوی وزارت دفاع عراق، در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک، ورود جنگنده‌های اسرائیلی به حریم هوایی این کشور را تکذیب کرد. الخفاجی گفت که سامانه پدافند هوایی عراق قادر است به نقض حریم هوایی این کشور واکنش نشان دهد و ایران نیز از رادارهای پیشرفته برخوردار است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
اما به ادعای الجریده، هر دو جنگنده اسرائیلی از پیشرفته‌ترین جنگنده‌های جهان هستند و توانسته‌اند در ارتفاعی بسیار بالا بر فراز نقاطی در ساحل خلیج فارس که احتمال داده می‌شده مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران باشند، پرواز کرده‌اند.
"دور زدن تمام رادارهای منطقه"
طبق این گزارش، جنگنده‌های اسرائیلی توانسته‌اند از چشم تمام رادارها، از جمله رادارهای نصب‌شده روسیه در سوریه پنهان بمانند. منبع این روزنامه کویتی از تأیید یا تکذیب هماهنگی این عملیات با ارتش آمریکا، که اخیرا با ارتش اسرائیل تمرین مشترک داشته، امتناع کرده است.
منبع الجریده تأکید کرده است، هفت جنگنده اف−۳۵ ارتش اسرائیل که اخیرا در یک سری عملیات در سوریه و مرز سوریه و لبنان شرکت کرده‌اند، می‌توانند بدون سوخت‌گیری دو بار مسیر اسرائیل تا ایران را بپیمایند.
روزنامه اسرائیلی "جروزالم پست" نیز امروز جمعه ضمن انتشار خبر روزنامه الجریده نوشت که اسرائیل در پنج سال گذشته حدود ۱۰۰ حمله هوایی علیه حزب‌الله لبنان، محموله‌های تسلیحاتی برای این جریان مورد حمایت ایران و علیه زیرساخت‌های سوریه داشته است.
بیشتر بخوانید: نتانیاهو: در صورت لزوم علیه ایران اقدام خواهیم کرد
ارتش اسرائیل روز ۲۱ مارس گذشته رسما مسئولیت حمله سال ۲۰۰۷ به تأسیسات اتمی سوریه در شمال آن کشور و نابودی آن را برعهده گرفت.
"حمله به ۱۲ هدف مرتبط با ایران در سوریه"
به گزارش جروزالم پست، جنگنده‌های اف−۱۶ اسرائیلی در ماه فوریه گذشته با گذشتن از حریم هوایی سوریه به ۱۲ هدف مرتبط با ایران در این کشور حمله کردند. به نوشته این روزنامه اسرائیلی، این حملات در واکنش به ورود پهپاد ایرانی به آسمان اسرائیل بوده که توسط سامانه دفاع هوایی اسرائیل سرنگون شد.
در این میان یک جنگنده اف-۱۶ اسرائیلی سرنگون شد که پدافند هوایی سوریه مدعی ساقط کردن آن است. مقام‌های اسرائیلی در پی سرنگون شدن "پهپاد ایرانی" در خاک آن کشور، تهدید کردند که به تکرار چنین اقداماتی واکنشی شدید نشان خواهند داد.
بیشتر بخوانید: سلامی: پهپاد سرنگون‌شده در اسرائیل آخرین پهپاد جبهه مقاومت نخواهد بود
با وجود ادعای ورود جنگنده‌های اسرائیلی به حریم هوایی ایران، مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی بر تسلط کامل خود بر آسمان این کشور تأکید می‌کنند. از جمله فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیا، شهریورماه سال گذشته (۱۳۹۶) از آسمان ایران به عنوان "امن‌ترین آسمان جهان" نام برده و گفته بود که جمهوری اسلامی با ۳ هزار و ۷۰۰ نقطه پدافندی در کشور، با هرگونه تجاوزی "قاطعانه" برخورد خواهد کرد. محمدرضا صادقی‌زاد، فرمانده پدافند هوایی منطقه غرب کشور نیز مهرماه گذشته تأکید کرده بود که پدافند هوایی جمهوری اسلامی "کوچکترین تحرک" در آسمان ایران را رصد خواهد کرد.

ولیعهد عربستان خواستار تشدید فشارها بر ایران شد

ولیعهد عربستان خواستار تشدید فشارها بر ایران شد

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، از جامعه بین المللی خواسته است برای جلوگیری از جنگ در منطقه، فشارهای سیاسی و اقتصادی بر ایران را افزایش دهند.
محمد بن سلمان به روز نامه وال استریت جورنال گفته است، تحریمها می توانند فشار بیشتر بر حکومت ایران وارد کنند.
وال استریت جورنال بخش هایی از این مصاحبه را روز پنجشنبه نهم فروردین ماه منتشر کرده است و می گوید این مصاحبه در هفته جاری انجام شده است.
ولیعهد عربستان در ادامه تاکید کرده است،برای جلوگیری از وقوع درگیری نظامی، ما می بایست (در تشدید فشارهای سیاسی و اقتصادی)موفق شویم. اگر تلاش های ما ناموفق باشد، ما احتمالا طی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده با ایران درگیر جنگ خواهیم شد.
محمد بن سلمان که برای دیدار با مقام های آمریکا به این کشور سفر کرده است روز سه شنبه نیز در نشستی با روزنامه‌نگاران و اعضای هیئت تحریریه نیویورک‌ تایمز شرکت کرد.
ولیعهد عربستان در این نشست گفته بود، هدف برنامه هسته ای ایران دستیابی به سلاح اتمی است و می بایست از هم اکنون دست به کار شد.
وی اضافه کرده بود که حکومت ایران در صدد است تا با دستیابی به سلاح اتمی «هر آن‌چه می‌خواهد در منطقه خاورمیانه» انجام دهد بدون آن‌که نگران واکنشی از سوی دیگران باشد.
این در حالی است که مقام های ایران تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای را رد می کنند.
پادشاهی سنی عربستان سعودی در سال های اخیر درگیر یک رقابت شدید با حکومت شیعه ایران بوده و دو کشور در جنگ‌های نیابتی در کشورهای خاورمیانه از جمله عراق، سوریه، لبنان و یمن در برابر یکدیگر ایستاده‌اند.
عربستان سعودی ایران را متهم می کند که به دنبال توسعه طلبی در منطقه است. در همین زمینه محمد بن سلمان طی ماه های اخیر علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را با «هیتلر» مقایسه کرده است.
ولیعهد عربستان سعودی پیشتر گفته بود:«درسی که از اروپا آموختیم این است که مماشات نتیجه نمی‌دهد. ما نمی‌خواهیم که هیتلر جدید در ایران آنچه را در اروپا رخ داد در خاورمیانه تکرار کند.»
محمد سلمان که در عین حال مسئولیت وزارت دفاع پادشاهی عربستان را نیز به عهده دارد، گفته بود باید با جمهوری اسلامی تحت رهبری علی خامنه‌ای که در حال گسترش مرزهایش است، مقابله کرد.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی و متحدان آن را دلیل اصلی مشکلات خاورمیانه معرفی می‌کند.

بست نشینی احمدی‌نژاد شارلاتان و هوادارانش در اعتراض به زندانی‌شدن بقایی و مشایی

بست نشینی احمدی‌نژاد شارلاتان و هوادارانش در اعتراض به زندانی‌شدن بقایی و مشایی
 

محمود احمدی‌نژادشارلاتان
گزارش شده بدنبال بی‌نتیجه‌بودن نامه‌ محمود احمدی‌نژاد به رهبر جمهوری اسلامی درباره وضعیت حمید بقایی در زندان، رئیس دولت‌های نهم و دهم به همراه حامیانش در امام‌ زاده صالح تجریش تهران بست نشستند.
وب‌سایت دولت بهار، نزدیک به احمدی‌نژاد با انتشار این خبر و تصاویر این بست‌نشینی، نوشته که احمدی‌نژاد در مراسم «بست‌نشینی و قرائت دعا برای آزادی همه زندانیان بی‌گناه و مظلوم، در امام زاده صالح تجریش حضور یافت.»
در شماری از پلاکاردهایی که در دست تجمع‌کنندگان دیده می‌شود٬ اسامی افرادی نوشته شده که به نظر می‌رسد از هواداران رئیس جمهور سابق ایران هستند و بازداشت شده‌اند.
این بست‌نشینی پس از آن صورت می‌گیرد که احمدی‌نژاد طی نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به وضعیت «وخیم» حمید بقایی، معاون سابق خود در زندان بر اثر اعتصاب غذا هشدار داد.
وی در این نامه نوشته بود که رهبر جمهوری اسلامی «می‌داند» که حمید بقایی، «بی‌گناه و پاک است و کوچکترین تخلف مالی و یا سوءاستفاده نداشته است.»
رئیس دولت‌های نهم و دهم وی در ادامه نامه خطاب به خامنه‌ای آورده که بر اساس «شنیده‌ها»، به‌دلیل «اعتصاب غذا»، شرایط جسمی بقایی «رو به وخامت است» و او «انتظار دارد (علی خامنه‌ای) با دستوری قاطع از بروز فاجعه‌ای بزرگ و خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری» کند.
وب‌سایت دولت‌بهار همچنین روز چهارشنبه (هشتم بهمن) یادداشتی از محمود احمدی‌نژاد منتشر کرده که وی در آن نوشته که امنیت ملی کشور در گرو «رضایت‌مندی مردم از شرایط زندگی و برخورداری از حقوق اساسی، آزادی، عدالت، کرامت و رفاه» است.
«اعتماد و باورمندی عمومی به صداقت و کارآمدی کارگزاران نظام و ساختارهای اداره کننده کشور در تامین خواست مردم» و نیز «احساس تعلق به میهن و سرافرازی از هویت ملی و امید به آیندۀ بهتر» نیز از دیگر مولفه‌های مورد نظر وی در تامین امنیت ملی است.
وی همچنین افزوده که «استفاده از قدرت نظامی صرفاً زمانی موثر و کارآمد است که سه پایه اصلی {مورد اشاره} در امنیت ملی به قدر کافی برای جلب حمایت و مشارکت عمومی در دفاع از هویت، تمامیت و استقلال ملت و کشور مستحکم باشند.»
احمدی‌نژاد به کنایه نوشته است: «کسانی‌که با عملکردهای خود، این سه اصل را تضعیف و تخریب می‌کنند و در همان حال به بهانه صیانت از امنیت ملی، آشکارا به نقض حقوق اساسی مردم می‌پردازند، خود عامل اصلی تهدید و اخلال در امنیت ملی و فرصت دادن به دشمنان محسوب می‌شوند.»
پس از دادگاهی شدن و بازداشت حمید بقایی و اسفندیار رحیم‌مشایی٬ مدیران ارشد دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، وی دو نامه خطاب به رهبر جمهوری اسلامی نوشته است.
وی در این نامه‌ها ضمن انتقاد شدید از وضعیت کشور، خواستار اصلاح ساختار برخی از نهادها از جمله شورای نگهبان و قوه قضائیه، تعیین تکلیف نهادهای موازی، تأسیس دادگاه قانون اساسی و خروج نیروهای مسلح از امور سیاسی و فعالیت‌های اقتصادی شده است.
احمدی‌نژاد بارها در نامه‌ها و ویدیوهای خود گفته که قوه قضائیه «به طور کامل از مسیر عدالت خارج شده است.» وی در یکی از نامه‌هایش نیز خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای گفته بود که۴۰ سال است هیچ نوع آزادی نداریم.
با وجود اظهارنظرهای تند محمود احمدی‌نژاد، قوه قضائیه تاکنون با وی برخوردی نداشته و به بازداشت نزدیکان وی اکتفا کرده است.
محمدرضا باهنر، از چهره‌های شاخص اصولگرا و دبیر کلی جامعه مهندسین نیز درباره احمدی‌نژاد گفته که «او کامپیوتری است که ما خیلی نرم‌افزارش را نمی‌شناسیم.»
آقای باهنر افزوده است: «می‌ترسیم به کیبوردش نزدیک شویم. شاید اصلاً چیز دیگری شود. در مسیر خودش سعی می‌کند کار را هوشمندانه جلو ببرد اما دارای آخر و عاقبت خیری نیست. انشاءا... خدا آخر و عاقبت همه را به خیر کند.»
حسین دهقان، مشاور دفاعی رهبر جمهوری اسلامی هم گفته که «احمدی‌نژاد الان درب مسجد است. نه می‌شود کند و نه می‌شود سوزاند. در دوران حکومتش هم همین بود.»
حمید بقایی که از سوی قوه قضائیه به خاطر ارتکاب اختلاس و تضییع وجوه و اموال دولتی به ۱۵ سال حبس قطعی محکوم شده، ۲۲ اسفندماه برای گذراندن محکومیتش بازداشت و به زندان منتقل شد. به گفته هواداران وی، او از همان زمان دست به اعتصاب غذا زده است.
اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر محمود احمدی‌نژاد نیز دو روز پس از آن که حکم حمید بقایی را در برابر سفارت بریتانیا در تهران آتش زد،بازداشت شد.
علی‌اکبر جوانفکر، مشاور رسانه‌ای و مطبوعاتی احمدی‌نژاد نیز در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشته که «برخی از مقامات قضایی، با اشاره به اعتصاب غذای آقای بقایی ادعا کرده‌اند که هرگونه اتفاق ناشی از اعتصاب غذای زندانی، یک خودکشی محسوب می‌شود و مسئولیت آن با خود اوست.»
وی اضافه کرده که «این اظهارات اگر صحت داشته باشد، برآمده از نوعی بی‌اطلاعی دردناک یا تلاشی تاسف بار در جهت القائات سوء به افکار عمومی محسوب می‌شود، زیرا برپایه این کج‌اندیشی، امام حسین و یاران مظلومش نیز در حادثه عاشورا، دست به خودکشی زده‌اند.»
جوانفکر اتهام‌ها علیه بقایی را «پوچ» توصیف کرده و نوشته که «دستگاه قضایی مکلف به آزادی آقای حمید بقایی از زندان و اعاده دادرسی است. انجام این اقدام تکلیفی در دستگاه قضایی، موجب نجات آقای حمید بقایی از یک حادثه ناگوار و قریب‌الوقوع در زندان و رهایی کشور از تبعات سنگین آن خواهد شد.»
مشاور سابق احمدی‌نژاد در همین حال مسئولیت «مستقیم» اعتصاب غذای بقایی را بر عهده قوه قضائیه دانسته است.

آمریکا به برادر ایرانی‌ـ آمریکایی نیازمند به پیوند مغز استخوان ویزا اعطا کرد

آمریکا به برادر ایرانی‌ـ آمریکایی نیازمند به پیوند مغز استخوان ویزا اعطا کرد

مازیار هاشمی در کنار همسرش،‌ فرشته
کامیار هاشمی، تبعه ایران، که برای کمک به برادر سرطانی خود به ویزای آمریکا نیاز داشت، اما قانون منع سفر دونالد ترامپ مانع او بود، طبق گزارش‌ها، اجازه سفر به این کشور را دریافت کرد.
خبرگزاری رویترز که در ابتدا گزارشی از وضع دشوار مازیار هاشمی، مهندس ۶۰ ساله مقیم ماساچوست، منتشر کرده بود روز پنج‌شنبه، ۹ فروردین‌ماه، به نقل از وکیل آقای هاشمی از اعطای ویزای استثنایی به برادر او خبر داد.
مازیار هاشمی که از دهه ۱۹۷۰ در آمریکا زندگی می‌کند مبتلا به «نوع نادری از سرطان خون» است و طبق گفته پزشک‌ها تنها راه ممکن برای درمان او پیوند مغز استخوان است که می‌تواند از برادر خود دریافت کند.
با این حال وقتی کامیار هاشمی، ۵۷ ساله و مقیم ایران، در ماه فوریه گذشته به سفارت آمریکا در شهر ایروان، پایتخت ارمنستان، سفر و تقاضای ویزا کرد، پس از مدتی با پاسخ منفی این سفارتخانه روبه‌رو شد.
دونالد ترامپ در ابتدای دوره ریاست جمهوری خود فرمان اجرایی موسوم به منع سفر را امضا کرد که بنا بر آن بیشتر شهروندان هفت کشور از جمله ایران حق سفر به ایالات متحده را مگر در موارد خاص از دست می‌دهند.
وزارت خارجه ایالات متحده در مورد پرونده‌های منفرد و خاص اظهار نظر نمی‌کند، اما به نظر می‌رسد همین قانون در ابتدا مانع سفر برادر مازیار هاشمی به آمریکا شده بود.
استدلال دولت ترامپ این است که قانون مذکور برای محافظت از آمریکا و شهروندان این کشور در برابر تروریسم و حملات تروریستی لازم است.
در مقابل منتقدان قانون منع سفر معتقدند که این قانون تنها تبعیضی است علیه مسلمانان، چرا که بیشتر کشورهای فهرست منع سفر دارای اکثریت مسلمان هستند.
در عین حال بر اساس قانون، وزارت خارجه می‌تواند موارد استثنایی را مشخص کرده و به افراد بر اساس این موارد همچون نیاز به درمان ویزا اعطا کند.
کامیار هاشمی، برادر آقای هاشمی، به گفته وکیل او، بر همین اساس موفق به دریافت ویزای استثنایی آمریکا شده تا در آمریکا به برادرش پیوسته و به او مغز استخوان اهدا کند.
مهسا خان‌بابایی، وکیل آقای هاشمی، روز پنج‌شنبه به رویترز گفت که از کنسول‌گری آمریکا در ایروان تلفنی دریافت کرده مبنی بر این که برادر موکل او می‌تواند برای دریافت ویزایش به این شهر سفر کند.
پزشکان در آمریکا گفته‌اند که تنها راه درمان سرطان نادر آقای هاشمی احتمالا پیوند مغز استخوان از برادر اوست.
پس از آن که در ابتدا تقاضای ویزای کامیار هاشمی رد شد، مازیار هاشمی تصمیم گرفت از طریق موسسه‌ای مغز استخوان برادر خود را کشت کرده و در آمریکا دریافت کند.
با این حال این موسسه پس از مدتی به او اطلاع داده است که تحریم‌های ایالات متحده حتی مانع وارد کردن مغز استخوان برادرش به خاک آمریکاست.
مازیار هاشمی در این باره به رویترز گفت: «باورتان می‌شود که سلول‌های یک ایرانی که برای کمک به یک شهروند آمریکا مورد نیاز است مشمول تحریم است؟»
به گفته وزارت خارجه آمریکا،‌ از زمان اجرای قانون منع سفر یعنی در آذرماه سال گذشته تاکنون، بیش از ۳۷۵ مورد ویزای استثنایی صادر شده؛ با این حال این وزارتخانه مشخص نکرده است که این ویزاها به کدام شهروندان اعطا شده است.
وزارتخانه مذکور همچنین آمار کل تقاضاهای ردشده را نیز اعلام نکرده است.

پنجشنبه، فروردین ۰۹، ۱۳۹۷

وضعیت "نگران‌کننده" گلرخ ایرایی و آتنا دائمی در زندان قرچک

وضعیت "نگران‌کننده" گلرخ ایرایی و آتنا دائمی در زندان قرچک

وضعیت جسمی دو زن زندانی نگران‌کننده است. گلرخ ایرایی در پی ۵۴ روز اعتصاب غذا، توان راه رفتن ندارد. یک طرف صورت آتنا دائمی نیز بی‌حس شده است. این دو فعال مدنی به "انتقال غیرقانونی" خود از اوین به قرچک ورامین معترض‌اند.
گلرخ ایرایی (راست) توان راه رفتن ندارد و یک طرف صورت آتنا دائمی بی‌حس شده است آتنا دائمی (چپ) و گلرخ ایرایی
پس از گذشت نزدیک به دو ماه از آغاز اعتصاب غذای گلرخ ایرایی در زندان، او حتی توان راه رفتن هم ندارد؛ یک طرف صورت آتنا دائمی نیز بی‌حس شده است و نزدیکان این دو زندانی نگران سلامتی آنان هستند.
آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی ایرایی روز ۴ بهمن‌ماه سال گذشته (۱۳۹۶) "همراه با ضرب و شتم" از اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شدند. این دو کنشگر مدنی که در اعتراض به این "انتقال غیرقانونی" روز ۱۴ بهمن‌ماه گذشته دست به اعتصاب غذا زده بودند، اینک در وضعیت نامناسب و نگران‌کننده‌ای به سر می‌برند.
روز ۲۶ بهمن‌ماه گذشته آتنا دائمی به اعتصاب غذای خود پایان داد و گلرخ ایرایی اعتصاب خشک خود را به تر تبدیل کرد. به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، در روز پنجشنبه (۹ فروردین/ ۲۹ مارس) پس از گذشت ۵۴ روز از آغاز اعتصاب غذای خانم ایرایی، او حتی توان راه رفتن هم ندارد.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
منابع نزدیک به این زندانیان در گفت‌وگو با هرانا، وضعیت گلرخ ایرایی را "به‌شدت نگران‌کننده" توصیف کرده و گفته‌اند: «خانم ایرایی با افت شدید فشار خون و خشک شدن زبان مواجه شده و به‌هیچ وجه توان راه رفتن ندارد. وزن وی نیز با دست‌کم بیست کیلو کاهش به کمتر از ۵۰ کیلوگرم رسیده است. خانم ایرایی از زدن سرم نیز امتناع کرده و گفته است چون وعده‌های قبلی مسئولین زندان مبنی بر پیگیری وضعیتشان عملی نشده است، به هیچ وجه حاضر به تزریق سرم نیست و همین مساله باعث نگرانی خانواده و نزدیکان وی شده است».
خانم دائمی نیز «دچار سرماخوردگی و تب شدید شده است؛ یک طرف صورتش دچار بی‌حسی شده و طی مراجعه‌ای که به بهداری داشته به وی گفته‌اند احتمالا در جریان انتقال آنها به بند مادران دچار شوک عصبی یا ضرب‌خوردگی شده و همین مسئله باعث از کار افتادن یکی از عصب‌های صورتش شده است».
به گزارش هرانا، این دو کنشگر مدنی روز ۲۱ اسفندماه از قرنطینه بند سه زندان قرچک ورامین "با ضرب و شتم" به بند مادران این زندان، جایی که محل نگهداری مادران و کودکان است، منتقل شده‌اند. آنان علاوه بر اعتراض به حضور در بندی که مخصوص مادران، کودکان و نوزادان است و با تأکید بر تأثیر منفی آن بر سلامتی‌شان، نگهداری خود در زندان قرچک را "موقت" دانسته و خواستار بازگشت به اوین بودند.
پیش‌تر گزارش شده بود که پس از انتقال آتنا دائمی و گلرخ ایرایی به بند مادران، نیروهای گارد زندان مجددا به آنها تأکید کرده‌اند که حق استفاده از تلفن را ندارند.
سازمان‌های و نهادهای بین‌المللی حقوق بشری، همچون عفو بین‌الملل، خواستار آزادی فوری آتنا دائمی، گلرخ ابراهیمی ایرایی و همسرش آرش صادقی شده‌اند. کمیته حقوق بشر پارلمان اروپا نیز حدود دو هفته پیش با انتشار اطلاعیه‌ای، ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت سلامتی این دو زن زندانی، از "رفتار ظالمانه و تحقیرآمیز" با آنان انتقاد کرد.
بیشتر بخوانید: کمیته ‌حقوق بشر پارلمان اروپا خواستار آزادی آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی شد
آتنا دائمی روز ۲۹ مهرماه سال ۹۳ بازداشت شد و ۸۶ روز در سلول انفرادی و تحت بازجویی بود. او روز ۲۸ دی‌ماه همان سال به بند زنان زندان اوین منتقل شد. خانم دائمی به اتهام "تبلیغ علیه نظام، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و اختفای ادله جرم" به ۱۴ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال حبس تقلیل یافت.
گلرخ ابراهیمی ایرایی نیز روز ۱۵ شهریورماه ۹۳ به‌همراه همسرش، آرش صادقی، بازداشت شد. این فعال مدنی اردیبهشت‌ماه ۹۴ به اتهام "توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام" در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر بدون حضور او تأیید گردید. خانم ایرایی سوم آبان‌ماه ۹۵ بدون دریافت احضاریه کتبی توسط مأموران امنیتی جهت اجرای حکم ۶ سال زندان خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

تجمع اعتراضی مردم عرب اهواز در مقابل صدا و سیمای خوزستان

تجمع اعتراضی مردم عرب اهواز در مقابل صدا و سیمای خوزستان

شهروندان عرب اهواز در اعتراض به آنچه آن را "رفتارهای نژادپرستانه" می‌خواندند، در برابر صدا و سیمای خوزستان تجمع کردند. آنها در اعتراض به یک برنامه "توهین‌آمیز" تلویزیونی، خواستار عذرخواهی مسئولان و توبیخ عوامل آن بودند.
گروه کثیری از شهروندان عرب اهواز روز چهارشنبه (۸ فروردین/ ۲۸ مارس) با تجمع در برابر ساختمان صدا و سیمای خوزستان، به اقدامی که آن را "رفتارهای نژادپرستان" می‌خواندند، اعتراض کردند. آنان به اقدام "توهین‌آمیز" شبکه ۲ تلویزیون معترض بودند.
این حرکت اعتراضی متوجه برنامه کودک "کلاه قرمزی" در روز دوم فروردین‌ماه بود. مجری این برنامه عروسک‌هایی را با لباس اقوام مختلف روی نقشه ایران و در جایی که این اقوام زندگی می‌کنند می‌چسباند. اما روی منطقه اهواز به جای عروسک نماد مردم عرب، عروسک دیگری را قرار داد. مردم عرب خوزستان این اقدام را حذف قوم عرب از نقشه ایران دانسته‌اند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
تجمع‌کنندگان معترض با سر دادن شعارهایی به زبان عربی و فارسی همراه با پایکوبی سنتی مردان و هلهله زنان عرب، خواستار عذرخواهی مدیران صدا و سیما از شهروندان عرب و توبیخ عوامل ساخت این برنامه بودند.
اقدامی با "مخاطرات امنیتی"
خبرگزاری‌های ایران نوشته‌اند که در ادامه تجمع، تعدادی از مدیران صدا و سیمای مرکز خوزستان با حضور در جمع معترضان بر "مطالبات به‌حق، قانونی و شرعی" آنان تأکید کرده و اعلام کرده‌اند که "هم‌زمان با نامه آیت‌الله کعبی و اعتراض نمایندگان مجلس مراتب به تهران منعکس" خواهد شد.
عباس کعبی، نماینده خوزستان در مجلس خبرگان، چند روز پیش در پی "حذف مردم عرب خوزستان از برنامه‌های صدا و سیما" در نامه‌ای به عبدالعلی عسکری، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی، خواستار عذرخواهی رسمی او شده بود. کعبی همچنین ضمن درخواست جلوگیری از "تکرار اشتباهات پرهزینه"، "تحریک قومیت‌ها" را "بسیار خطرناک و یک حرکت ضدانقلابی" دانسته بود که به گفته‌ی او، "مخاطرات امنیتی و آثار مخرب اجتماعی فراوانی" خواهد داشت.
رسانه‌های ایران همچنین گزارش داده‌اند که پس از سخنان مسئولان صدا و سیما در جمع معترضان، آنان "ضمن پایان دادن به تجمع مسالمت‌آمیز خود" اعلام کرده‌اند که "با توجه به پیگیری‌های انجام‌شده منتظر معذرت‌خواهی متولیان برنامه ۲ سیما خواهند بود". به گفته این خبرگزاری‌ها، معترضان سپس اعلام کرده‌اند که «با توجه به وعده مسئولان استان، دیگر برگزاری هرگونه تجمع را به مصلحت نمی‌دانند».

آغاز محاکمه مدیر ایرانی بانک «پیلاتوس» در نیویورک

آغاز محاکمه مدیر ایرانی بانک «پیلاتوس» در نیویورک

معترضان در مالت با عکس علی صدر هاشمی‌نژاد در حمایت از گزارش‌ها و فعالیت‌های خانم دفنی کاروانا گالیزیا
علی صدر هاشمی نژاد، مدیر بانک پیلاتوس که اخیرا به اتهام دور زدن تحریم‌های ایالات متحده و انتقال میلیون‌ها دلار به ایران، در آمریکا بازداشت شده، در نخستین جلسه دادگاه، اتهام‌های واردشده به خود را رد کرد.
جلسه تفهیم اتهامات آقای صدر هاشمی نژاد روز هشتم فروردین ماه در منهتن، نیویورک، به ریاست قاضی باربارا موزس، برگزار شد. خانم موزس با درخواست متهم ایرانی برای تعیین وثیقه مخالفت کرده و گفته به‌دلیل «ثروت و روابط» صدر در کشورهای دیگر، احتمال این‌که او از ایالات متحده خارج شود، بسیار بالا است.
به گزارش خبرگزاری رویترز وکیل متهم گفته‌است احتمال خروج صدر از آمریکا بسیار کم است چراکه او دارای مناسبات خانوادگی است، همسرش شهروند ایالات متحده است و خودش نیز از اقامت قانونی برخوردار است.
علی صدر هاشمی نژاد، ۳۸ ساله، مدیر بانکی در مالت به نام «پیلاتوس» است. خانواده‌اش کنترل یک گروه مالی با نام «استارتوس» را در دست دارند. این گروه مسئولیت یک پروژه برای ساخت هزاران خانه در ونزوئلا را برعهده گرفته‌است. صدر هاشمی نژاد متهم است با بهره‌گیری از این پروژه، اقدام به دور زدن تحریم‌های آمریکا کرده و با پنهان کرد نقش ایران، گام‌هایی برای انتقال پول از طریق سیستم مالی آمریکا برداشته‌است.
در کیفرخواست علیه صدر هاشمی نژاد گفته شده گروه «استارتوس» در سال ۲۰۰۶ با یک شرکت دولتی در حوزه انرژی در ونزوئلا، برای ساخت هفت هزار خانه در قبال ۴۷۶ میلیون دلار، به‌توافق رسید. او متهم شده ۱۱۵ میلیون دلار پول را از طریق سیستم مالی آمریکا، به ایران انتقال داده‌است.
نهاد ناظر بر خدمات مالی و بانکی در کشور مالت اول فروردین‌ماه، علی صدر هاشمی‌نژاد را از ریاست بانک پیلاتوس برکنار، و تمامی کارهای خدماتی این بانک را نیز معلق اعلام کرد. طبق حکم این نهاد، بانک پیلاتوس حق هیچ‌گونه فعالیت بانکی را ندارد و از جابه‌جایی و انتقال پول و سرمایه نیز منع شده است.
بانک پیلاتوس، در عین حال درگیر یک کشمکش حقوقی با یک خبرنگار مالتی به نام دفنی کاروانا گالیزیا بود، که در اکتبر گذشته، در پی انفجار خودرویش کشته شد. این کشمکش حقوقی مربوط به گزارش‌های خانم گالیزیا می‌شد که بانک و علی صدر را متهم به «فساد سیاسی» و «پول‌شویی» کرده بود. خانم کاروانا گالیزیا، چند ماه پیش از مرگ برخی مقام‌های مالتی از جمله، نخست‌ وزیر آن کشور، را نیز به سوءاستفاده یا فساد مالی متهم کرده بود. این افراد در بانک آقای صدر هاشمی ‌نژاد حساب داشتند. بانک پیلاتوس گزارش‌های کاروانا گالیزیا را رد کرده و آن‌ها را «جعلی» توصیف کرده‌ بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: عملکرد دولت در کنترل بازار ارز ناموفق بود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: عملکرد دولت در کنترل بازار ارز ناموفق بود

در ادامه واکنش‌ها به افزایش ناگهانی بهای ارز در بازار آزاد ایران، یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از «عملکرد ناموفق دولت در ماه‌های آخر سال» انتقاد کرد اما رئیس کل بانک مرکزی تراز ارزی کشور را در «وضعیت مناسب» خواند.
علی‌اکبر کریمی، عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری «خانه ملت»، عملکرد دولت در کنترل بازار ارز را «ناموفق» خوانده و گفته است: «شاهد بودیم در ماه‌های منتهی به پایان سال ارزش پول ملی بیش از ۲۵ درصد کاهش پیدا کرد».
آقای کریمی با تأکید بر اینکه نظام قیمت‌ها در ایران به سرعت افزایش پیدا می‌کند اما با سرعت خیلی کندی کاهش می‌یابد گفته است: «شواهد حاکی از آن است که در دولت انگیزه‌ای برای این کار وجود ندارد».
این عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین درباره پیش‌بینی وضعیت بازار ارز در سال جاری گفت: مهم‌ترین عامل در ثبات بلندمدت بازار ارز «تعادل بین عرضه و تقاضا است»، اما «تراز تجاری کشور طی ۹ ماه گذشته بالای منفی ۶ میلیارد دلار بوده است».
سه روز پیش نیز محمدرضا پورابراهیمی، رئیس همین کمیسیون افزایش بهای ارز را «ناشی از تصمیمات غیرکارشناسی و غیرتخصصی» بانک مرکزی دانسته و گفته بود که در ماه‌های پایانی پارسال «بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده» است.
با این حال ولی‌الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران، تراز ارزی کشور را «در وضعیت مناسبی» خوانده است.
آقای سیف روز چهارشنبه ۸ فروردین، در یادداشتی تلگرامی نوشت: «همه تقاضای امروز بازار ناشی از مصارف واقعی نبوده و انتظارات نقش مهمی ایفا می‌کند».
رئیس کل بانک مرکزی ایران همچنین با اشاره به «تحولات ارزی» که در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ و در دولت محمود احمدی‌نژاد روی داد گفته است: بر خلاف آن سال‌ها، «با سیاست‌های انضباط گرایانه مالی و پولی، حتی با وجود تعدیل‌های اخیر در نرخ ارز، کماکان تورم در سطوح پایین و تک رقمی» قرار دارد.
آقای سیف حدود دو ماه پیش نیز توصیه کرده بود که مردم دلار نخرند چرا که «ارزان خواهد شد». وی گفته بود: «سرمایه‌گذاری در ارز توجیه نداشته و کسانی که منابع خود را به ارز تبدیل می‌کنند، ضرر خواهند کرد».
بهای شماری از ارزها در بازار آزاد ایران در هفته نخست سال جاری افزایشی چشمگیر یافت و از جمله قیمت هر دلار آمریکا که در یک ماه گذشته تقریبا ثابت مانده بود روز دوشنبه با جهشی دویست تومانی از مرز پنج‌ هزار تومان گذشت.
احمد علوی، استاد اقتصاد در سوئد، پیش از این به رادیو فردا گفته بود افزایش نرخ ارز در ایران قابل پیش‌بینی بود چرا که به گفته وی، «برخلاف وعده‌های بانک مرکزی، هیچ گونه دگرگونی در ساختار اقتصاد ایران به وجود نیامده و همان عوامل پیشین و بنیادی مانند تورم، هجوم مردم به بازار ارز و ذخیره‌سازی ارز و فرار سرمایه از کشور باعث افزایش مداوم قیمت ارز شده است».

کشف ۱۴ تن مواد مخدر در ایران در هفته نخست سال جدید

کشف ۱۴ تن مواد مخدر در ایران در هفته نخست سال جدید

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در ایران روز چهارشنبه، هشتم فروردین‌ماه، از کشف ۱۴ تن مواد مخدر در کشور تنها در هفته نخست سال جدید، ۱۳۹۷، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای ایران به نقل از این مقام پلیس، کشف این میزان مواد مخدر در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته یعنی ۱۳۹۶ بیانگر افزایش «۳۶ درصدی» است.
به گفته محمدمسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران، از ۱۴ تن ماده مخدری که در گوشه و کنار کشور کشف و ضبط شده «حدود ۷۸ درصد» در استان‌های شرق ایران به دست آمده است.
استان‌های شرقی خراسان رضوی و خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در شرق کشور با کشورهای افغانستان و پاکستان هم‌مرزند که از این میان افغانستان مقام بزرگ‌ترین تولید تریاک و هرویین در جهان را دارد.
به دلیل همسایگی با افغانستان، ایران همواره در مسیر انتقال مواد مخدر، به‌ویژه تریاک و هرویین، به غرب و اروپا قرار داشته است.
پیشتر در همین زمینه مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کرمان افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان به بیش از هشت هزار تن در سال‌ ۲۰۱۷ را یکی از دلایل افزایش کشفیات پلیس ایران اعلام کرده است.
این در حالی است که به گفته این مقام استانداری تولید افغانستان در سال ۲۰۰۱ تنها صد تن بود.
کشف ۱۴ تن ماده مخدر تنها در یک هفته در کشور در حالی است که به گفته مقام پلیس مواد مخدر در سال ۱۳۹۶ میزان ماده مخدر مکشوفه «بیش از ۷۱۳ تن» بوده است.
اما در ایران هفته‌ای نیست که مقام‌های پلیس از کشف مواد مخدر و بازداشت افرادی در ارتباط با این مواد اطلاع‌رسانی نکنند.
در مهرماه سال گذشته، یک مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف بیش از ده تن انواع مواد مخدر و روان‌گردان طی هفته اول این ماه خبر داده و گفت که ۷۷۲۵ تن نیز در این ارتباط بازداشت شده‌اند.
یک ماه پیشتر یعنی در شهریور ۹۶ مقام استانداری کرمان از کشف بیش از ۵۰ تن انواع مواد مخدر در چهار ماه نخست سال‌ جاری در این استان خبر داده بود.
اما ایران تنها بخشی از گذرگاه انتقال مواد مخدر جهان نیست؛ مقدار قابل توجهی از این مواد در خود کشور فروخته و مصرف می‌شود تا آنجا که، طبق گزارش‌های رسمی، مصرف مواد مخدر و روان‌گردان در مدارس و دبیرستان‌های ایران رواج دارد.
در آذرماه سال ۹۶، انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی، تعداد معتادان شناسایی شده در ایران را دو میلیون و هشتصد هزار نفر و گروه سنی آنها را ۱۵ تا ۶۴ سال اعلام کرد.

وزیر خارجه فرانسه نیز ایران را به تامین سلاح برای حوثی‌ها متهم کرد

وزیر خارجه فرانسه نیز ایران را به تامین سلاح برای حوثی‌ها متهم کرد

آقای لودریان در اسفندماه ۹۶ سفری به تهران داشت
یک روز پس از محکومیت حوثی‌ها در شورای امنیت سازمان ملل، فرانسه نیز به ایالات متحده پیوست و رسما ایران را به تامین تسلیحات برای حوثی‌های شیعه یمن متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژان‌ـ‌ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه در یک مصاحبه رادیویی که روز پنج‌شنبه ۹ فروردین‌ماه پخش شد با اشاره به حملات «مکرر» حوثی‌ها به عربستان سعودی از ایران به عنوان «تامین‌کننده» تسلیحات برای آنها نام برد.
شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه در بیانیه‌ای حملات موشکی اخیر شبه نظامیان شیعه حوثی به عربستان سعودی را به شدت محکوم کرده و آنها را «تهدیدی» برای امنیت منطقه توصیف کرد.
این بیانیه تنها چند روز پس از آن منتشر شد که عربستان سعودی اعلام کرد با سامانه دفاعی خود هفت موشک بالیستیکی را که شورشیان حوثی از یمن شلیک کرده بودند سرنگون کرده ‌است.
پرتاب این هفت موشک که شورشیان حوثی نیز آن را تکذیب نکردند نخستین حمله این گروه شیعه‌مذهب به خاک عربستان سعودی نبود.
در همین حال در هر مورد از حمله حوثی‌ها به نیروها یا خاک عربستان نام جمهوری اسلامی نیز به عنوان تامین‌کننده سلاح برای این گروه به میان آمده است.
در همین زمینه، کار‌شناسان سازمان ملل متحد نیز که مسئول نظارت بر اجرای تحریم‌های یمن هستند، در دو نوبت، یک ‌بار در مه و ژوئیه ۲۰۱۷ و سپس نوامبر و دسامبر همان سال برای بررسی بقایای موشک‌های زمین‌به‌زمین شلیک‌شده از سوی حوثی‌ها به اهداف‌ سعودی، به عربستان رفتند.
این کار‌شناسان به این نتیجه رسیده‌اند که این جنگ‌افزارها منشاء ایرانی دارد و پس از آغاز تحریم‌های شورای امنیت در مارس ۲۰۱۵ به دست حوثی‌ها رسیده‌ است.
به‌رغم اصرار ریاض و واشینگتن بر این که ایران در تامین اسلحه حوثی‌ها دست دارد، مقامات جمهوری اسلامی بارها این اتهام را رد کرده و آن را توطئه‌ای برای ضربه زدن به ایران توصیف کرده‌اند.
از جمله روز سه‌شنبه، هفتم فروردین‌ماه، یدالله جوانی،‌ معاون سیاسی سپاه، به خبرگزاری تسنیم گفت که «ادعای ایرانی بودن موشک‌های یمن» کار عربستان است تا از این راه «افکار عمومی را از جنایاتش در یمن منحرف» کند.
حال فرانسه نیز به آمریکا و عربستان سعودی پیوسته است: ژان‌ـ‌ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه، روز پنج‌شنبه رسمتا ایران را به تامین سلاح برای حوثی‌های یمن متهم کرد.
آقای لو دریان گفت: «مسئله یمن این است که فرایند سیاسی [برای حل بحران] آغاز نشده، که عربستان سعودی مکررا مورد حمله حوثی‌ها قرار می‌گیرد که آنها هم ایران سلاح‌شان را تامین می‌کند.»
یمن در سه سال گذشته عرصه جنگ بین ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان و شبه نظامیان شیعه حوثی و متحدانش بوده است.
کشورهای منطقه و غرب، ایران را به حمایت تسلیحاتی از شبه نظامیان حوثی متهم می‌کنند. این در حالی است که شبه نظامیان حوثی با رد این اتهام خود را بخشی از جریان انقلاب علیه فساد در یمن معرفی می‌کنند.
کشورهای غربی همچنین ایران را متهم می‌کنند که با دخالت در امور داخلی کشورهای خاورمیانه باعث بی‌ثباتی در منطقه می‌شود و از تهران خواسته‌اند از کمک تسلیحاتی به شبه‌نظامیان حوثی دست بردارد.
پیشتر بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا، نیز در بیانیه‌ای گفته بود: «اگر ایران واقعا، آن گونه که در بیانیه‌های علنی خود می‌گوید، به راه حل سیاسی برای یمن متعهد است، باید ارسال سلاح به یمن را متوقف کند، چرا که [ارسال سلاح به یمن] باعث طولانی شدن جنگ، تشدید تنش در منطقه و تهدید صلح و امنیت بین‌المللی می‌شود.»

چهارشنبه، فروردین ۰۸، ۱۳۹۷

واکنش جمهوری ننگین اسلامی ایران به اتهام‌های عربستان در ارتباط با حملات موشکی حوثی‌ها

واکنش جمهوری ننگین اسلامی ایران به اتهام‌های عربستان در ارتباط با حملات موشکی حوثی‌ها
 

غلامعلی خوشرو
عربستان سعودی در نامه‌ای رسمی به شورای امنیت سازمان ملل، از این شورای خواسته به «مسئولیت» خود در زمینه حفظ صلح در عرصه بین‌المللی عمل کرده و حملات موشکی حوثی‌ها به خاک عربستان را محکوم کند. ریاض از شورای امنیت خواسته‌است «ایران، حامی حوثی‌ها، را در تامین موشک‌های بالیستیک» برای گروهی که عربستان «یک گروه تروریستی غیردولتی» نامیده، مسئول بداند.
پیش از این در شـشم فروردین ماه نیز سخنگوی ائتلاف نظامی به رهبری عربستان در یمن با متهم کردن تهران به حمایت از حملات موشکی حوثی‌ها، ایران را تهدید کرد که این حمله را تلافی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، غلامعلی خوشرو، سفیر ایران در سازمان ملل متحد، گفته است «عربستان در این جنگ، گرسنگی و فاجعه انسانی را بر مردم یمن تحمیل کرد و برای اینکه سرپوشی بر این جنایت‌ها بگذارد، به طور مداوم علیه ایران اتهاماتی بی‌اساس را مطرح می‌کند».
آقای خوشرو در بخشی از دیگر از گفت‌وگویش با رسانه‌های ایرانی در نیویورک، افزوده است «این نخستین باری نیست که عربستان برای سرپوش گذاشتن به شکست هایش در یمن دست به نامه‌نگاری علیه ایران می‌زند». سفیر ایران در سازمان ملل بدون ارائه جزئیاتی اظهار داشته «جامعه جهانی هم به خوبی نسبت به این واقعیت آگاهی دارد».
این گفته‌ها در حالی‌ست که ایالات متحده و شماری از هم‌پیمانان غربی آن، در کنار عربستان و متحدان آن در خاورمیانه، ایران را متهم کرده‌اند که جنگ‌افزار در اختیار شورشیان گذاشته‌اند.
کار‌شناسان سازمان ملل متحد، دو بار، در مه و ژوئیه و سپس نوامبر و دسامبر ۲۰۱۷، برای بررسی بقایای موشک‌های شلیک‌شده از سوی حوثی‌ها به اهداف‌ سعودی، به عربستان رفتند. آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که این جنگ‌افزارها منشا ایرانی دارند و پس از آغاز تحریم‌های شورای امنیت در مارس ۲۰۱۵ به دست حوثی‌ها رسیده‌است. کمیته بررسی گفته‌است جمهوری اسلامی ایران بندی از قطعنامه علیه ارسال تسلیحات به یمن را زیر پا گذاشته و احتیاط لازم را در خودداری از فروش یا انتقال موشک و پهپاد به حوثی‌ها و حامیان علی عبدالله صالح نشان نداده است. تهران همواره این گزارش‌ها را رد کرده ‌است.
یکی روز پیش از اظهارات سفیر ایران در سازمان ملل، وزارت خارجه ایالات از «حق عربستان برای دفاع از مرزهایش در برابر تهدیدها» حمایت کرد و وزارت دفاع آمریکا نیز گفت ایران به تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به درگیری‌ها «ضربه می‌زند».
آقای خوشرو اما گفته است «اساسا ایران هیچ راه‌حلی جز راه‌حل سیاسی برای یمن قائل نیست… و به دبیرکل سازمان ملل و نماینده ویژه او در یمن هم اعلام کرده در فرایند سیاسی هر کمکی که بتواند انجام می‌دهد».
طی سه سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر در درگیری‌های یمن کشته شده‌اند. گزارش‌ها و برآوردها حاکی‌ست ۲۲ میلیون تن از مردم یمن، به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، و جنگ به بدترین همه‌گیری وبا در تاریخ معاصر دامن زده‌است.

هشدارنوکران ایران کری و مونیز در مورد خروج ایالات متحده از برجام

هشدارنوکران ایران  کری و مونیز در مورد خروج ایالات متحده از برجام
 

جان کری، وزیر سابق خارجه آمریکا (راست) در کنار ارنست مونیز، وزیر سابق انرژی ایالات متحده. عکس آرشیوی است
جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا و از معماران توافق اتمی موسوم به برجام، روز سه‌شنبه، هفتم فروردین‌ماه، در مورد خروج ایالات متحده از این توافق و پیامدهای این اقدام هشدار داد.
به گزارش روزنامه آمریکایی واشینگتن پست به نقل از آقای کری، در صورت خروج آمریکا از برجام به دستور دونالد ترامپ، «نیاز به دهه‌ها مذاکره مجدد» خواهد بود تا برنامه اتمی جمهوری اسلامی محدود شود.
ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا همراه با آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ بر سر حل‌وفصل برنامه هسته‌ای ایران و برداشتن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به توافق رسیدند.
از طرف ایالات متحده در دولت باراک اوباما، جان کری در مقام وزیر خارجه نقش مذاکره‌کننده اصلی برای رسیدن به توافق را بر عهده داشت.
در پی ماه‌ها و سال‌ها مذاکره و گفت‌وگو به‌ویژه میان کری و محمدجواد ظریف از طرف ایران، تهران بالاخره در چارچوب این توافق که به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) معروف شد پذیرفت که بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ای‌اش را متوقف کند و در مقابل تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران برداشته شود.
اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از پیش از آغاز کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ انتقاد جدی از برجام را آغاز کرد و تاکنون نیز بر انتقادات خود پافشاری کرده است.
در ادامه این انتقادات، آقای ترامپ دو ماه پیش ضرب‌الاجلی را برای رفع «نقائص» مورد نظر خود در برجام تعیین و تهدید کرد که بدون رفع آنها رفع تحریم‌های ایران را تمدید نمی‌کند و از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد.
این ضرب‌الاجل روز ۱۲ ماه مه، ۲۲ اردیبهشت ۹۷، به پایان می‌رسد.
هر چه به این تاریخ نزدیک‌تر می‌شویم، اظهار نظرها و موضع‌گیری‌ها در دفاع یا تقبیح برجام بیشتر می‌شود.
جان کری هم در این فضا روز سه‌شنبه درباره توافق اتمی و آینده آن اظهار نظر کرده و پیش‌بینی کرد که در صورت خروج از برجام، مذاکره دوباره با طرف ایرانی دست‌کم ۳۰ سال دیگر طول خواهد کشید.
وزیر خارجه سابق آمریکا که در دانشگاهی در فیلادلفیا سخن می‌گفت هشدار داد: «اگر ما کنار بکشیم، ۳۰ سال طول خواهد کشید تا یک رئیس جمهور دیگر با ایرانی‌ها به مذاکره بنشیند.»
آقای کری در ادامه توافق اتمی با ایران را «سفت و سخت‌ترین، شفاف‌ترین، و مسئولانه‌ترین توافق کنترل تسلیحاتی در دنیای امروز» نامید.
جان کری در حالی به دفاع از برجام برخاسته است که در کنار دولت ترامپ،‌ اسرائیل و عربستان سعودی نیز از موضع دونالد ترامپ قاطعانه حمایت کرده و انتصاب افرادی چون مایک پومپئو در وزارت خارجه و جان بولتون در کاخ سفید این گمانه را تشدید کرده است که ایالات متحده بیش از پیش به خروج از برجام نزدیک است.
در همین زمینه معاون سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه هفته جاری با اشاره به موضع رئیس جمهوری آمریکا در قبال توافق اتمی هشدار داد در صورتی که تغییرات مورد نظر دونالد ترامپ در این توافق اعمال نشود،‌ آمریکا آماده است از برجام کناره‌گیری کند.
آمریکا از جمله خواهان حذف بند غروب از برجام است. مطابق این بند، ایران پس از ده سال می‌تواند سانتریفیوژهای غنی‌سازی خود را افزایش داده و پس از ۱۵ سال نیز اجازه دارد حجم اورانیوم کمتر غنی‌شده خود را زیادتر کند.
به اعتقاد منتقدان برجام از جمله دونالد ترامپ، با توجه به این بند، ایران تنها ۱۵ سال از اتمی شدن عقب افتاده و پس از سپری شدن این زمان دوباره فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
«سفت و سخت‌ترین نظام راستی‌آزمایی اتمی»
روز سه‌شنبه یکی دیگر از معماران برجام یعنی ارنست مونیز، وزیر انرژی در دولت باراک اوباما، به این ایراد پاسخ داده و آن را نادرست خواند.
به گفته آقای مونیز در مقاله‌ای که در روزنامه بوستون‌گلوب به چاپ رساند، «واقعیت ماجرا چیز دیگری است» و ایران «متعهد شده است که هرگز» دست به ساخت تسلیحات اتمی نخواهد زد.
او در عین حال تاکید کرده است که نیازی به اعتماد صددرصد به «تعهد» تهران نیست، همواره باید دست به راستی‌آزمایی زد و مفاد برجام امکان این امر را فراهم می‌کند.
ارنست مونیز در مقاله خود برجام را «سفت و سخت‌ترین نظام راستی‌آزمایی اتمی» خوانده که تاکنون پایه‌ریزی شده است.
پیش از جان کری و ارنست مونیز، بیش از صد مقام سابق آمریکایی در بخش امنیت ملی در بیانیه‌ای که روز دوشنبه، ششم فروردین‌ماه، منتشر شد با حمایت از توافق اتمی از رئیس جمهور این کشور خواسته بودند از این معاهده کنار نکشد.