پنجشنبه، تیر ۰۷، ۱۳۹۷

افتتاح فاز دوم پالایشگاه خلیج فارس

افتتاح فاز دوم پالایشگاه خلیج فارس


فاز دوم پالایشگاه خلیج فارس در منطقه عسلویه روز پنج‌شنبه ۷ تیرماه با حضور رئیس‌جمهور و وزیر نفت ایران افتتاح شد.
این پالایشگاه از سه فاز تشکیل شده که هر کدام ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین را دارند. فاز اول این مجتمع عظیم در سال گذشته افتتاح شده بود.
به گزارش وب‌سایت رسمی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، بیژن نامدار زنگنه با هشدار نسبت به رشد مصرف بالای بنزین گفت که با افتتاح فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۲۴ میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه تولید می‌شود، اما نمی‌توانیم سالی یک فاز برای افزایش مصرف بنزین در کشور در مدار قرار دهیم و باید پس از این خودکفایی بنزین، این خودکفایی در کارخانه‌های خودروسازی پیگیری شود.
وی گفت که در سال ۹۱ روزانه ۶۳ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شد که این مقدار در خردادماه ۹۷ به روزانه ۸۳ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر رسیده و در ماه‌های آینده به این رقم افزوده خواهد شد. به‌گفته وی، رقم افزایش بنزین در کشور سالانه ۸ تا ۹ درصد است. بر اساس آمارهای رسمی، رشد مصرف انرژی نیز در سال گذشته ۷٫۵ درصد بوده‌است.
به گزارش شانا، وابسته به وزارت نفت، فاز سوم این پالایشگاه نیز تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
زنگنه با اشاره به اینکه بیشترین تهدید آمریکا در دوره پیشین تحریم‌ها متوجه بحث سهمیه‌بندی بنزین بود، گفت: با اجرای پروژه احداث پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به عنوان یک طرح مهم در جهت اقتصاد بزرگترین گام برداشته شد و در صورتی که راه‌اندازی نمی‌شد ۳۶۰ هزار بشکه (ظرفیت فرآورش پالایشگاه ستاره خلیج فارس) خوراک میعانات گازی این پالایشگاه را باید به زحمت صادر می‌کردیم.
اشاره وی به تحریم‌های نفتی آمریکا است که قرار است از ماه نوامبر (۱۳ آبان ماه) اجرا شود. گزارش‌ها حاکی است که آمریکا از مشتریان ایران خواسته‌است تا خرید نفت از این کشور را کلا متوقف کنند.
میعانات گازی که خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس است، نوعی نفت خام فوق سبک و گران‌قیمت است که در میادین گازی تولید می‌شود. این نوع نفت در تحریم‌های آمریکا گنجانده نشده‌است و تنها فروش نفت خام ایران مورد تحریم قرار گرفته‌است.
اما در دور قبل تحریم‌ها نیز مشریان ایران بخاطر مشکلات پرداخت پول و همچنین بیمه و حمل‌ونقل، واردات میعانات گازی ایران را کاهش دادند، بطوری که در آخرین سال تحریم، ایران بیش از ۵۰ میلیون بشکه نفت بی مشتری ذخیره شده در نفتکش‌های لنگر انداخته در خلیج فارس داشت که بخش بزرگی از آن میعانات گازی بود.
ایران در دوران تحریم‌ها بخاطر افت صادرات، درب برخی از چاه‌های میادین نفتی خود را بست و تولید نفت خود را روزانه یک میلیون بشکه کاهش داد. اما بستن درب چاه‌های گازی که تولیدکننده میعانات نیز هستند، عملاً ممکن نیست، چرا که تولید گاز نیز متوقف می‌شود.
در دوران قبلی تحریم‌ها، همچنین فروش بنزین به ایران تحریم شد. ایران بخش چشمگیری از نیاز داخلی خود را از طریق واردات تأمین می‌کرد و مجبور شد از مجتمع‌های پتروشیمی برای تولید بنزین غیراستاندارد استفاده کند.
حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران نیز در آیین راه‌اندازی این پروژه گفت که کل تولید بنزین کشور در پنج سال گذشته ۴۵ درصد افزایش یافته و در همین بازه زمانی تولید بنزین با کیفیت‌های یورو ۴ و ۵، حدود ۱۳ برابر شده‌است.
سال گذشته روزانه ۲۸ میلیون لیتر بنزین یورو چهار در کشور تولید شده‌است و برای سال جاری تولید ۵۴ میلیون لیتر برنامه‌ریزی شده‌است. در سال ۹۱ این رقم کمتر از ۳٫۵ میلیون لیتر بود.
وی با انتقاد از افزایش مصرف انرژی به‌ویژه بنزین در کشور گفت که ایران ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و روزانه ۸۰ میلیون لیتر بنزین در کشور سوزانده می‌شود، در کجای دنیا با چنین مصرفی روبه‌رو هستیم؟
البته، بخشی از مصرف بالای بنزین کشور بخاطر تولید و فروش خودروهای بی کیفیت است که مصرف بالا و بازده پایینی دارند.
بر اساس آمارهای رسمی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، روزانه ۱۲ میلیون و ۶۳۰ هزار لیتر واردات بنزین داشته‌است که نسبت به سال ۹۵ رشدی ۴٫۵ درصدی نشان می‌دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر