جمعه، آذر ۰۹، ۱۳۹۷

رویترز: «تلاش ایران» برای خبرپراکنی هدفمند و دروغین

رویترز: «تلاش ایران» برای خبرپراکنی هدفمند و دروغین


خبرگزاری رویترز روز جمعه، نهم آذر، گزارش داد که ۷۱ وبسایت ناشر اخبار جعلی را شناسایی کرده است که به «سازمانی مستقر در تهران» وابسته هستند و اطلاعات کذب و اخبار مورد تایید جمهوری اسلامی را به زبان‌های مختلف در اختیار مخاطبانی در ۱۵ کشور مختلف قرار می‌دهند.
بنابر همین گزارش، ماهانه حدود نیم میلیون نفر از طریق این وبسایت‌ها و بیش از یک میلیون نفر از طریق شبکه‌های اجتماعی وابسته به سایت‌های یادشده در معرض این خبرهای جعلی قرار می‌گیرند.
خبرگزاری رویترز با اشاره به اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی در تهران و لندن حاضر نشدند در این باره صحبت کنند گفته است نمی‌تواند درباره وابستگی این وبسایت‌ها به حکومت جمهوری اسلامی اظهار نظری کند.
رویترز می‌گوید ۷۱ وبسایتی را که شناسایی کرده، به نحوی با «اتحادیه بین‌المللی رسانه‌های مجازی»، مستقر در تهران، در ارتباط هستند: یا ویدئوها و کاریکاتورهای این مرکز را منتشر کرده‌اند یا نشانی و شماره تلفنی که ثبت آنلاین کرده‌اند همان نشانی و تلفن مرکز یادشده است.
این اتحادیه در صفحه اول وبسایت خود یکی از اهدافش را این گونه ذکر کرده است: «مقابله با استکبار و فعالیت‌های جبهه صهیونیسم و دولت‌های غربی».
خبرگزاری رویترز همچنین به چندین وبسایت دیگر از جمله برای مخاطبانی در پاکستان، یمن، سودان و حتی روسیه، اشاره کرده و آنها را وابسته به ایران خوانده است.
این خبرگزاری با تأکید بر اینکه در جنگ اینترنتی نگاه‌ها به روسیه و تأثیر آشکار این کشور است، از ایران به عنوان بازیگری کوچک‌تر در مقایسه با روسیه نام برده که «تأثیراتی بی‌ثبات کننده» داشته است.
رویترز از جمله به ماجرایی که دو سال پیش روی داد اشاره می‌کند که یک خبر جعلی در یکی از وبسایت‌های وابسته به ایران باعث شد. در آن رویداد، وزارت دفاع پاکستان در پیامی توئیتری به اسرائیل هشدار داد که از یاد نبرد اسلام‌آباد دارای بمب اتم است.
گوگل و شماری از شبکه‌های اجتماعی، از جمله فیس بوک و توئیتر، حدود سه ماه پیش صدها حساب کاربری وابسته به ایران را «که در انتشار اخبار جعلی نقش داشتند» مسدود کردند.
خبرگزاری رویترز برای مثال به وبسایت «نیل نت آنلاین» اشاره می‌کند که ادعا می‌کند از قلب میدان تحریر در شهر قاهره خبرهای خود را در اختیار مخاطبان مصری قرار می‌دهد.
با این حال این وبسایت، که برخی خبرهای دروغین یا اخباری درست اما هم‌سو با سیاست‌ها و پیام‌های جمهوری اسلامی منتشر می‌کند، شماره تلفنی اشتباه دارد و آدرس دفترش که در صفحه فیس‌بوک این سایت ذکر شده، به جای ساختمانی خاص به محلی در وسط یک خیابان منتهی می‌شود.
جان برنان، رئیس پیشین سازمان سی‌آی‌ای، در گفت‌وگو با رویترز با اشاره به اینکه کشورهای مختلفی در حال استفاده از چنین تاکتیک‌های مربوط به جنگ اطلاعاتی هستند گفت: «ایرانی‌ها در عرصه سایبری بازیگرانی کارکشته هستند» و «عناصری از سرویس‌های اطلاعاتی» هستند که در عملیات آنلاین توانایی دارند.
رویترز همچنین گفته است تحلیل‌های مبتنی بر یافته‌های دو شرکت معروف امنیت سایبری، یعنی «فایر آی» و «کلیر اسکای»، نشان می‌دهد که این وبسایت‌های وابسته به ایران دست‌کم از سال ۲۰۱۲ و به صورت تناوبی فعال هستند.
پیش از این بنیاد کارنگی درآمریکا در گزارشی اعلام کرده بود که نهادهای امنیتی در ایران، به طور فزاینده‌ای در زمینه جاسوسی سایبر و حملات تخریبی ورزیده شده‌اند و دامنه اقدامات آنها از مخالفان حکومت ایران در داخل و خارج از کشور، و نهادهای مدنی در ایران، تا سازمان‌های دولتی، دفاعی، تجاری و دیپلماتیک در آمریکا، اسرائیل، آلمان و عربستان سعودی را در بر می‌گیرد.
این گزارش با تمرکز بر اقدامات تخریبی حکومت ایران در فضای سایبر، از جمله اشاره کرده بود که این قبیل عملیات تهاجمی، در پوشش حساب‌های کاربری عمومی گمراه‌کننده‌ای دنبال می‌شود تا حکومت ایران ضمن نمایش توانایی خود در این زمینه، از مسئولیت چنین اقداماتی شانه خالی کند.
ایران از سال ۲۰۱۲ به این سو در پرونده رخنه به چند بانک آمریکایی، و هک یک سد کوچک در نزدیکی نیویورک، و نیز تلاش برای حمله به حساب‌های کاربری مقام‌های دولت باراک اوبامامسئول شناخته شده است.
در فروردین امسال هم ۱۰ فرد حقیقی و حقوقی ایرانی به اتهام هک کردن صدها دانشگاه آمریکایی و بین‌المللی مورد تحریم ایالات متحده قرار گرفتند.
ایران همچنین در مهرماه سال گذشته به دست داشتن در حملات سایبری به حساب‌های کاربری برخی از نمایندگان پارلمان بریتانیا متهم شده بود.

واکنش علم الهدی دزد و فاسد و سخیف به سخنان ظخیم و صالحی؛ «سند دادن به دشمن»

واکنش علم الهدی دزد و فاسد و سخیف به سخنان ظخیم  و صالحی؛ «سند دادن به دشمن»


امام جمعه مشهد ضمن «ابراز تاسف» از ادامه مذاکرات ایران و اروپا برای حفظ برجام، سخنان محمد جواد ظریف و علی اکبر صالحی درباره پولشویی در ایران و تاثیر تحریم‌های آمریکا را «سند دادن» و «کد دادن» به «دشمن» دانست.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، احمد علم الهدی در خطبه‌های روز ۹ آذر سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با یورو نیوز را به معنای «کد دادن» درباره موفق بودن تحریم‌های آمریکا دانست.
وی اضافه کرد: « باید با شنیدن این سخنان پرسید در دولت ما ناهماهنگی وجود دارد یا جریان (چیز) دیگری است؟».
علی اکبر صالحی، روز ۶ آذر در مصاحبه با یورونیوز درباره تحریم های آمریکا گفته بود که «فشارهای اقتصادی غوغا می‌کند» و ارزش حقوق او از حدود از سه هزار دلار در ماه به ۷۰۰ دلار رسیده است.
با این حال تعدادی از امامان جمعه ایران از جمله محمد علی آل هاشم، امام جمعه تبریز، در خطبه‌های روز ۹ آذر از بی تاثیر بودن تحریم‌های آمریکا سخن گفتند.
موضوعی که از طرف رهبر جمهوری اسلامی نیز بیان شده اما پیش از این مقامات دولت به تأثیر تحریم‌های آمریکا اذعان کرده‌اند.
از جمله اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران، روز ۱۵ آبان گفته بود که نمی‌تواند به دروغ بگوید تحریم‌ها اثری ندارد، چرا که تحریم‌ها اثر دارد ولی باید اثر آن را به حداقل رساند.
امام جمعه مشهد همچنین سخنان محمد جواد ظریف درباره پولشویی گسترده در ایران را « سند دادن به دشمن برای اعمال فشار بر کشور» خواند.
سخنانی که اعتراض مقامات قوه قضائیه را به دنبال داشته و برخی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس طرح استیضاح او را ارائه کرده‌اند.
امام جمعه مشهد در بخش دیگری از سخنان خود گفت:« این درست نیست که امروز مسئولان و مجلس ما دنبال اروپایی ها راه بیافتند و به لبخند آنها راضی شوند و به نشست دور میز آنها دل ببندند.این اقدامات جای تاسف دارد».
در همین حال احمد شیخ بهایی، امام جمعه کرمان، گفت:« از آمریکا و اروپا قطع امید کرد زیرا اگر ما به وعده های دروغین آنها دل نبسته بودیم انرژی هسته ای را همانند موفقیت های دیگر در این کشور به رشد رسانده بودیم».
مذاکرات ایران و اروپا برای حفظ برجام ادامه دارد و این اتحادیه از طرح خود برای راه‌اندازی یک سازوکار ویژه به منظور انجام معاملات غیردلاری شرکت‌های این قاره با ایران خبر داده، اما این طرح که قرار بود از روز ۱۳ آبان اجرایی شود هنوز در پیچ و خم پیدا کردن کشور میزبان این سازوکار گرفتار است.
پیش از این تعدادی از نمایندگان مجلس، از جمله علیرضا بیگی، به نقل از عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، اعلام کرده بودند که هر چند اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی ارتباط مستقیمی با برجام ندارد، اما «مساعدت» اروپایی‌ها در مذاکرات جدید با ایران بستگی به اجرای این مقررات دارد.
در همین حال بهروز بنیادی، سخنگوی فراکسیون دیپلماسی و منافع ملی مجلس گفت که حتی بانک‌های «کشورهای دوست» همکاری خود با ایران را به پذیرش مقررات گروه ویژه اقدام مالی «منوط می‌کنند».
به گفته آقای بنیادی، طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی «هیچ کشوری حق ندارد» دارو و مواد غذایی را مورد تحریم قرار دهد. اما «بحثی که اغلب شرکت‌های دارویی با آن مواجه هستند، مشکل نقل و انتقالات پول است».
وی تاکید کرد که با تصویب لوایح مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی از جمله لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم «بهانه‌‌ها از دست بانک‌هایی که با ایران همکاری نمی‌کنند، گرفته می‌شود».
فرماندهان سپاه پاسداران و رسانه‌های وابسته به این نهاد، امامان جمعه و دیگر منصوبان رهبر جمهوری اسلامی جدی‌ترین مخالفان تصویب لوایح مرتبط با اجرای مقررات گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف) هستند.
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم به تازگی از سوی شورای نگهبان رد شده است.

افزایش نگرانی روحانیان سنی ایران پس از قتل یک امام جمعه

افزایش نگرانی روحانیان سنی ایران پس از قتل یک امام جمعه

قتل عبدالغفور جمال‌زهی، امام جمعه اهل سنت در رضاآباد استان گلستان نگرانی روحانیان سنی را برانگیخت. یک روحانی سنی در گفت‌وگو با دویچه وله گفت که برای رفع ابهام در پرونده ترور این روحانی سنی مسئولان شفاف برخورد کنند.
مولانا عبدالغفور جمال‌زهی (سمت چپ) و مولانا گرگیج (سمت راست) امام جمعه اهل سنت در آزادشهر
روز سه‌شنبه ۲۷ نوامبر (۶ آذر ۹۷) مولوی جمال‌زهی (رخشان) امام جمعه اهل سنت رضاآباد خان بیبین در استان گلستان در نزدیک منزل خود توسط افراد ناشناس و با تفنگ شکاری کشته شدز
عبدالرضا چراغعلی، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان به رسانه‌های کشور گفت که این روحانی با  تفنگ شکاری و توسط افراد ناشناس مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. به گفته این مقام محلی چهار گلوله به پا و پشت مولوی اصابت کرده و بر اثر برخورد تیر به پشت و آسیب زدن به ریه و قلب این روحانی کشته شده است.
او وعده داد که پرونده قتل مولوی جمال‌زهی به صورت جدی مورد "پیگیری ویژه‌" قرار خواهد گرفت.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان همچنین هشدار داد که مردم استان ابعاد مسئله را از کانال‌ها و رسانه‌های رسمی دنبال کنند.
سرهنگ مسعود فروزان جانشین فرمانده انتظامی استان گلستان هم از تشکیل پرونده قتل این روحانی سنی و تحقیق ماموران خبر داد. این مقام انتظامی تاکید کرد که "سرنخ‌هایی هم تاکنون به دست آمده و به‌زودی قاتلان دستگیر می‌شوند و خبر آن اطلاع‌رسانی می‌شود".
در مراسم خاک‌سپاری مولانا عبدالغفور جمال‌زهی در استان گلستان صدها تن از پیروان اهل سنت ایران شرکت کردند در مراسم خاک‌سپاری مولانا عبدالغفور جمال‌زهی در استان گلستان صدها تن از پیروان اهل سنت ایران شرکت کردند
در مراسم خاکسپاری این روحانی سنی تقریبا تمامی مقامات استانی شرکت کردند. مولانا گرگیج، امام جمعه اهل سنت در آزادشهر در مراسم خاکسپاری از مقامات امنیتی استان خواست اگر سرنخ‌هایی در مورد ترور این روحانی پیدا کردند فورا آن را گزارش کنند.
حسن امینی، حاکم شرع مردمی استان کردستان ترور عبدالغفور جمال‌زهی را با ارسال پیام محکوم کرد.
این روحانی سنی درباره نگرانی روحانیان اهل سنت بعد از این حادثه ترور به دویچه وله فارسی گفت: «احساس امنیتی که روحانیان سنی دارند تازه‌گی ندارد و از اول انقلاب مشکلات امنیتی داشتیم، استادان ما، شاگردان ما در قتل‌های زنجیره‌ای کشته شدند و همه اینها ترور بوده و قابل انکار نیست. اما چیزی جدیدی در منطقه کردستان پیش نیامده که ما نگران باشیم ولی ما همیشه احساس کرده‌ایم که ممکن است مشکلی برایمان پیش بیاید.»
این روحانی سنی تاکید کرد که در پرونده قتل مولانا عبدالغفور جمال‌زهی ابهامات رفع شود. او ادامه داد: «ما منتطر هستیم که عاملان و آمران این جنایت شناسایی شوند و به مجازات برسند. من در پیام تسلیتی که فرستادم هم گفتم که یک روحانی اهل سنت کشته شود و قاتلش پیدا نشود این موضوع سوال برانگیز است. ما منتظر هستیم که حکومت قاتل را پیدا ‌کند. اگر این قتل وابسته به یک جریانی هم باشد باید اعلام شود. ما منتظریم که نتایج تحقیق نیروهای امنیتی و قضائی اعلام شود.»

بررسی یک طرح: ماهانه ۲۰ لیتر بنزین هزار تومانی برای هر ایرانی

بررسی یک طرح: ماهانه ۲۰ لیتر بنزین هزار تومانی برای هر ایرانی

مرکز پژوهش‌های مجلس طرحی را بررسی می‌کند که مطابق آن به هر ایرانی ماهانه ۲۰ لیتر بنزین هزار تومانی تعلق می‌گیرد. بر اساس این طرح بهای بنزین آزاد چهار برابر می‌شود و به لیتری چهار هزار تومان افزایش می‌یابد.
روز گذشته، پنج‌شنبه هشتم آذر (۲۹ نوامبر) با حضور مسئولان اقتصادی دولت یک نشست غیرعلنی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که در آن بحث‌های گوناگونی از جمله درباره بهای ارز، تدبیرهایی برای کاهش مصرف انرژی و لایحه جنجالی الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) مطرح شده است.
احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیئت رئیسه مجلس بدون اشاره به جزئیات به خبرگزاری تسنیم گفت در این نشست از سوی مسئولان اقتصادی دولت خبرهای خوشی در ارتباط با کاهش قیمت ارز شنیده شد.
امیرآبادی فراهانی گفت: «از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مطالعاتی در حال انجام است که هر ماه به هر ایرانی ۲۰ لیتر بنزین با قیمت ده هزار ریال بدهند. درحالی‌که میزان مصرف میانگین روزانه ۹۰ میلیون لیتر بنزین است، با اجرای این طرح میزان مصرف این فرآورده به ۵۶ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.»
کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت بررسی این طرح از آذر ماه سال گذشته آغاز شده و هدف آن جلوگیری از قاچاق بنزین، کمک به اقتصاد خانوار و متناسب‌سازی قیمت بنزین است.
جلالی گفت: «دو راه برای این کار وجود دارد، یکی اینکه سهمیه‌ای برای خودروها در نظر گرفته شود و فراتر از آن آزاد محاسبه شود، یکی هم این است که ما برای مردم یعنی برای تعداد ایرانی‌ها یک سهمیه‌ای در نظر بگیریم، مثلا بگوییم به ازای هر ایرانی ۲۰ لیتر بنزین هزار تومانی در اختیارشان قرار می‌گیرد و فراتر از آن قیمتش گران‌تر می‌شود.»
ظاهرا تمرکز مرکز پژوهش‌ها بیشتر بر گزینه دوم است. در ایران حدود ۲۴ میلیون خانوار وجود دارد که نیمی از آنها خودرو ندارند. جلالی با اشاره به این آمار می‌گوید به این ترتیب یارانه‌ای که برای بنزین پرداخت می‌شود به همه تعلق نمی‌گیرد و این به نوعی بی‌عدالتی است.
بنزین چهار هزار تومانی، یارانه ۶۰ هزار تومانی
کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی
بر پایه طرح مرکز پژوهش‌ها در صورت اختصاص ۲۰ لیتر بنزین به هر ایرانی به قیمت لیتری هزار تومان بهای بنزین آزاد باید به رقمی مانند چهار هزار تومان افزایش یابد.
به گفته جلالی در چنین وضعیتی هر ایرانی می‌تواند با فروش سهمیه بنزین خود به قیمت آزاد، در ماه ۶۰ هزار تومان عایدی داشته باشد که برای یک خانواده پنج نفره این رقم به ۳۰۰ هزار تومان در ماه می‌رسد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا جلالی گفت: «همیشه گرانی به ضرر مردم بوده و حال می‌خواهیم یکبار هم کاری کنیم که آنان از دل گرانی سود هم ببرند. اینها تصمیم نیست بلکه یک کار پژوهشی است که مرکز پژوهش‌ها انجام داده و تصمیمات را دولت باید اتخاذ کند.»
مطابق گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس، برآورد می‌شود که تا حدود ۳۰ درصد از سوخت عرضه شده در ایران به خارج از کشور قاچاق شود. این میزان با توجه به میانگین مصرف ۹۰ میلیون لیتر در روز رقمی تا ۳۰ میلیون لیتر در روز خواهد بود.
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری در حاشیه نشست ۱۸ مهرماه دولت گفته بود در حال حاضر بهای بنزین در ایران لیتری هزار تومان و در کشورهای همسایه بین شش تا نه هزار تومان است و همین تفاوت فاحش قیمت و عدم نظارت کافی باعث افزایش قاچاق سوخت شده است.
امیرآبادی فراهانی پیش‌بینی می‌کند در صورت اجرای طرح مرکز پژوهش‌ها، مصرف بنزین در ایران به حدود ۵۵ میلیون لیتر در روز کاهش یابد که به معنای صرفه‌جویی ۳۵ میلیون لیتر در روز خواهد بود.
پیشنهاد بلاتکلیف نگه داشتن لایحه CFT
عضو هیئت رئیسه مجلس درباره لایحه "سی‌اف‌تی" که در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان بیش از ۲۰ ایراد به آن گرفت می‌گوید یکی از پیشنهادهایی که در نشست غیرعلنی مطرح شد بلاتکلیف نگه داشتن این طرح بود.
او به خبرگزاری تسنیم گفت: «روس‌ها و چینی‌ها باوجود خروج آمریکا از برجام، بهتر از اروپاییان به جلو می‌آیند، اروپایی‌ها تاکنون کاری انجام نداده‌اند و یک پیشنهاد این است که ایران CFT را تا بعد از مشخص شدن تکلیف تحریم‌ها نگه دارد؛ نمی‌شود ما به‌طور کامل به تعهدات خود عمل کرده و اروپاییان در این زمینه بی‌تفاوت باشند.»
الحاق ایران به کنوانسیون "سی‌اف‌تی" یکی از شرط‌های گروه ویژه اقدام مالی (FATF)  برای خارج کردن جمهوری اسلامی از فهرست سیاه این نهاد است. علی نجفی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوم آبان ماه گفته بود که روسیه و چین هشدار داده‌اند در صورت عدم همکاری تهران با گروه ویژه اقدام مالی روابط تجاری آنها با ایران دچار مشکل می‌شود.
 ساز و کار ویژه اروپا که قرار است فشار تحریم‌ها بر مناسبات مالی و بازرگانی ایران با کشورهای اروپایی را کاهش دهد و انجام معاملات غیردلاری را تسهیل کند هنوز مشخص و راه‌اندازی نشده است. عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران نهم آذر ماه به خبرگزاری ژاپنی کیودو گفته که در جریان مذاکرات اخیر دو طرف "ایده‌های تازه‌ای" برای راه‌اندازی سامانه مالی تعاملات تجاری میان ایران و اروپا مطرح شده است.
هشدارهای ظریف و عراقچی به اروپا
عراقچی با اشاره به بازگشت تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا پس از خروج این کشور از توافق هسته‌ای می‌گوید مزایای اقتصادی این توافق و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای ایران کاهش یافته است. او هشدار داد که اگر این وضعیت ادامه یابد مرگ توافق نزدیک خواهد بود و تلاش‌های اروپا برای حفظ برجام بی‌نتیجه خواهد ماند.
او تهدید کرده که اگر ایران از مزایای برجام بهره‌مند نباشد یک روز هم به توافق هسته‌ای پایبند نخواهد ماند. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه نیز به تازگی به کشورهای اروپایی هشدار داده بود که زمان به سرعت در حال سپری شدن است. او خواسته بود که ساز وکار ویژه اروپا برای مبادلات مالی و تجاری با ایران هر چه سریع‌تر مشخص و اجرایی شود.
درباره بسیاری از جزئیات بحث‌های نشست غیرعلنی مجلس و واکنش مسئولان دولتی به طرح پیشنهادی مرکز پژوهش‌ها تا کنون گزارشی منتشر نشده است. رئیس این مرکز اذعان دارد که طرح ارائه ۲۰ لیتر بنزین هزار تومانی به هر ایرانی "حتما نقص دارد و باید چکش کاری شود".

اخبار متناقض از وضع جسمانی اسماعیل بخشی؛ ادامه اعتراضات کارگری

اخبار متناقض از وضع جسمانی اسماعیل بخشی؛ ادامه اعتراضات کارگری


اسماعیل بخشی،‌ نماینده زندانی کارگران نیشکر هفت‌تپه
همزمان با تکذیب خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی به بیمارستان از سوی مقام‌ها و دستگاه‌های دولتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران، شماری از تشکل‌های کارگری بر درستی این خبر تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، دادگستری خوزستان در اطلاعیه‌ای در روز جمعه، نهم آذر، اخبار منتشر شده در مورد خونریزی بر اثر «شکنجه کارگر بازداشتی شرکت کاغذسازی هفت‌‌تپه، اسماعیل بخشی و وخامت حالش را در راستای تشویش اذهان عمومی و تخریب قوه قضائیه» دانست و به شدت تکذیب کرد.
دادگستری این استان گفت که آقای بخشی «در جریان رسیدگی مقدماتی از تمام حقوق قانونی برخوردار بوده و روز پنج‌شنبه هشتم آذر، نیز با خانواده خود تماس تلفنی برقرار کرده است».
در این اطلاعیه گفته شد که «تحقیقات از متهم به صورت مستقیم تحت نظر مقام قضایی در حال انجام و هرگونه خبری دال بر وخامت حال نام‌برده به شدت تکذیب می‌گردد».
صادق جعفری چگینی، رئیس دادگستری شوش، نیز پنج‌شنبه شب خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی را تکذیب کرده بود.
این مقام قضایی به خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضائیه، گفته بود: «خبر منتشره در فضای مجازی و رسانه‌های معاند کذب محض است و متهم اسماعیل بخشی در صحت جسمانی کامل به سر می‌برد و روز پنجشنبه با خانواده تماس تلفنی داشته است».
این مقام قضایی توضیح بیشتری در مورد وضعیت آقای بخشی نداده و نگفته بود چرا خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی پس از حدود یک روز تکذیب شده است.
پیشتر اتحاد بین‌المللی در حمایت از کارگران در ایران روز چهارشنبه خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی به یک بیمارستان تحت مدیریت سپاه پاسداران در اهواز به دلیل وخامت حالش را منتشر کرده بود.
پس از آن نیز کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری در ایران در روز پنج‌شنبه بیانیه‌ای در این مورد انتشار داد. بیانیه مشابهی نیز از سوی گروه اتحاد بازنشستگان انتشار یافت.
با این همه، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، بر «صحت جسمی» اسماعیل بخشی تاکید کرد.
کانال رسمی کارگران هفت‌تپه هم پنج‌شنبه شب با استناد به «منابع موثق» نوشت که این فعال کارگری در «صحت جسمی» به سر می‌برد و با خانواده‌اش تماس داشته است. این کانال اخبار مجمع نمایندگان کارگری شرکت نیشکر هفت تپه را منتشر می‌کند.
اما سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه پنج‌شنبه شب بر پابه «اخبار موثق دریافتی» نوشت: «نیروهای امنیتی، اسماعیل بخشی را مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌اند و مشخصا از ناحیه صورت، ضرباتی به وی وارده شده که صورتش را کبود و متورم کرده است».
این سندیکای کارگری اضافه کرد: «اسماعیل بخشی چند روز قبل، پس از اینکه دچار خونریزی شدید معده شد، تحت مراقبت نیروهای امنیتی به یک بیمارستان امنیتی منتقل و بستری شده است و بنا به اخبار رسیده، پس از بستری شدن، به جای تبدیل قرار بازداشت و صدور دستور آزادی، او را دوباره به محل بازداشت منتقل کرده‌اند».
این تشکل کارگری با استناد به «اخبار رسیده» از «آزار و اذیت روحی و ضرب و شتم جسمی اسماعیل بخشی برای پذیرفتن اتهام‌های واهی» خبر داد.
این بیانیه از سوی سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه نیز بازنشر شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه اضافه کرد: «مشاهده شده که برخی یا به علت بی‌اطلاعی یا با انگیزه‌های دیگر یا برخی به این علت که اسماعیل با خانواده تماس تلفنی داشته است، خبر ضرب و شتم اسماعیل را تکذیب کرده‌اند که بدینوسیله ضمن تایید خبر مذکور و اظهار نگرانی درباره وضعیت وی، برخوردهای انجام شده با اسماعیل بخشی را محکوم می‌کنیم».
آقای بخشی همراه با ۱۸ تن دیگر در یک‌شنبه هفته گذشته به دست ماموران امنیتی در شهر شوش بازداشت شدند. ۱۷ تن از بازداشت‌شدگان با قرار کفالت آزاد شده اند و سپیده قلیان، فعال مدنی، نیز همانند اسماعیل بخشی در بازداشت به سر می‌برد.
ادامه اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه در بیست و ششمین روز
تصاویر و فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از ادامه اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه در شهر شوش است. آنها در شعارهای خود خواستار آزادی اسماعیل بخشی شدند.
اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه در شرایطی ادامه یافت که مجمع نمایندگان کارگری این شرکت روز پنج‌شنبه خواستار پایان اعتراض کارگران شده بود.
در روزهای اخیر، اخباری در مورد اعمال فشار برای پایان یافتن اعتراض‌های کارگری در هفت تپه و نیز اهواز انشتار یافته بود. از جمله صادق لاریجانی،‌ رئیس قوه قضائیه،‌ در این مورد تهدید کرده بود «بهانه کردن مطالبات کارگران، به گفته او، برای برهم زدن نظم کشور قابل قبول نیست».
کارگران نیشکر هفت‌تپه ۲۶ روز پیش دور جدید اعتراض صنفی خود را آغاز کردند. این اعتراض پس از انتشار اخباری در مورد فرار یا بازداشت کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه پس از دریافت ۸۰۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی آغاز شد.
این در شرایطی بود که در زمان آغاز اعتصاب و اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه، سه ماه دستمزد آنان پرداخت نشده بود.
کارگران نیشکر هفت‌تپه خواستار واگذاری مالکیت این شرکت به کارگران و با مدیریت شورای کارگری یا به عبارت دیگر، ‌خود مدیریتی، و یا به دولت و با نظارت شورای کارگری هستند. پرداخت کامل دستمزدهای معوقه، آزادی اسماعیل بخشی، نماینده کارگران،‌ و مشخص شدن وضعیت شغلی ‌کارگران‌ فصلی از دیگر خواسته های آنان است.
تاکنون دو ماه از ۴ ماه دستمزد معوقه کارگران پرداخت شده ولی دولت حسن روحانی با تغییر در مالکیت شرکت مخالفت کرده است.

ناظر حقوق بشر سوریه: در حمله موشکی اسرائیل یک انبار سلاح‌های ایران هدف قرار گرفت

ناظر حقوق بشر سوریه: در حمله موشکی اسرائیل یک انبار سلاح‌های ایران هدف قرار گرفت


به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، در جریان حملات شامگاه پنج‌شنبه این دو نقطه در جنوب دمشق هدف قرار گرفته‌اند.
به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، در جریان حملات شامگاه پنج‌شنبه این دو نقطه در جنوب دمشق هدف قرار گرفته‌اند.
ناظر حقوق بشر سوریه روز جمعه، نهم آذر، اعلام کرد که در جریان «حملات موشکی اسرائیل به جنوب دمشق در شامگاه پنج‌شنبه» یک انبار تسلیحات ایران هدف قرار گرفته است.
به گفته این سازمان که مقر آن لندن است، در جریان حملات موشکی شامگاه پنج‌شنبه دو موضع در جنوب دمشق هرف قرار گرفت که یکی از آنها در منطقه «کسوه» انبار موقت سلاح‌های ایرانی بوده و موضع دیگر در منطقه «حرفا» پایگاه نظامی سوریه بوده است.
ایران هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده است.
خبرگزاری رسمی سوریه شامگاه پنج‌شنبه اعلام کرد پدافند هوایی این کشور یک جنگنده و چهار موشک اسرائیلی را ساقط کرده است؛ با این حال اسرائیل بدون تایید حمله به جنوب دمشق، ساقط شدن جنگنده یا موشک‌هایش را تکذیب کرد.
ارتش اسرائیل همچنین از کشف بقایای وسیله‌ای خبر داده که «به نظر می‌رسد موشک ضدهوایی سوریه باشد».
سامی عبدالرحمان، مدیر ناظر حقوق بشر، روز جمعه گفت حمله موشکی شامگاه پنج‌شنبه حدود یک ساعت طول کشید و در جریان آن، دو موشک به «انبار تسلیحات حزب‌الله لبنان و نیروهای ایرانی» در کسوه اصابت کرد.
به گفته آقای عبدالرحمان، تسلیحات موجود در این انبار اخیرا در این محل ذخیره شده بودند و قرار بود به محلی دیگر منتقل شوند.
ایران هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده است.
به گفته ناظر حقوق بشر سوریه، حمله شامگاه پنج‌شنبه نخستین حمله اسرائیل به مواضعی در سوریه در طول ۷۵ روز گذشته و پس از سرنگون کردن اشتباهی یک جنگنده روسیه توسط اسرائیل به شمار می‌رود.
یک هواپیمای نظامی روسیه ۲۶ شهریور توسط پدافند ضدهوایی و با شلیک موشک اس-۳۰۰ در لاذقیه ساقط شد و تمام ۱۵ خدمه آن کشته شدند.
پس از آن روسیه اعلام کرد اسرائیل با اجرای عملیاتی زیر پوشش این هواپیما، ارتش سوریه را «گمراه کرده است».
اسرائیل این اتهام را رد کرده و بنیامین نتانیاهو، در سفر به مسکو، ضمن تأکید بر «همکاری‌های امنیتی» دو کشور، اعلام کرد که حملاتش علیه مواضع ایران در سوریه ادامه خواهد یافت.
اسرائیل در سال‌های اخیر ده‌ها پایگاه و تأسیسات متعلق به ایران و گروه‌های مورد حمایتش را در سوریه هدف قرار داده و بارها گفته است اجازه نخواهد داد که ایران حضور نظامی‌اش در سوریه را تثبیت کند.
پس از سرنگونی هواپیمای نظامی روسیه در لاذقیه، روسیه اعلام کرد با اعطای سامانه اس ۳۰۰ به سوریه، پدافند هوایی این کشور را تقویت می‌کند.
روشن نیست که در رویدادهای شامگاه پنج‌شنبه از این سامانه استفاده شده است یا خیر؛ با این حال ولادیمیر شمن‌اف، رئیس کمیته دفاعی در دومای روسیه، به خبرگزاری اینترفکس گفت که اس ۳۰۰ «بدون تردید توان دفاع ضدهوایی سوریه را افزایش داده است».
ایران و روسیه دو متحد اصلی حکومت بشار اسد در طول هفت سال جنگ در سوریه بوده‌اند.

افت «یک میلیون بشکه‌ای» در صادرات نفت ایران به آسیا

افت «یک میلیون بشکه‌ای» در صادرات نفت ایران به آسیا


خبرگزاری رویترز در گزارشی که روز جمعه، ۹ آذرماه، منتشر کرد، می گوید که کل صادرات نفت ایران به آسیا در ماه اکتبر، ماه گذشته میلادی، به ۷۶۲ هزار بشکه رسیده که کمترین میزان طی پنج سال گذشته است.
این رقم نسبت به اکتبر سال گذشته یک میلیون بشکه کاهش را نشان می‌دهد.
کره جنوبی در ماه گذشته نفتی از ایران نخریده است. چین خرید خود را ۶۴ درصد و ژاپن ۷۱ درصد کاهش داده است و هند نیز با مقدار اندکی کاهش، تقریبا ثابت نگه داشته است.
تایوان، چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، ترکیه، ایتالیا و یونان تنها کشورهایی هستند که ۱۵ آبان‌ماه از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران معاف شدند تا طی شش ماه آینده خود را برای کاهش بیشتر واردات نفت جمهوری اسلامی آماده کنند.
ژاپن و کره جنوبی اعلام کرده اند که تا اوایل سال آینده میلادی قصد خرید نفت از ایران ندارند. چین و هند نیز در مجموع مجاز به واردات ۶۶۰ هزار بشکه نفت ایران شده اند. این دو کشور در مجموع طی ده ماه سال جاری روزانه یک میلیون و ۱۹۲ هزار بشکه نفت از ایران خریده بودند.
تایوان قادر به ادامه خرید نفت ایران «نیست»
در این میان سخنگوی شرکت «فورموسا پتروشیمی»، تنها مشتری تایوانی نفت ایران، روز هفتم آذرماه به خبرگزاری رویترز گفت که به خاطر تحریم‌های آمریکا، نتوانسته است سازوکاری برای پرداخت پول نفت ایران ایجاد کند و لذا تصمیم گرفته است که نفت بصره عراق و دیگر منابع را جایگزین نفت ایران بکند.
در همین زمینه سخنگوی شرکت «فورموسا پتروشیمی» به رویترز گفته است که با شرکت بازرگانی نفت عراق قراردادی امضا شده و نفت بصره جایگزین ایران شده است.
بر اساس آمارهای رسمی تایوان، این کشور سال گذشته ۹.۵ میلیون بشکه نفت از ایران خریده بود (۲۰ هزار بشکه در روز)، اما آخرین خرید نفت از ایران در ماه اوت انجام شده و کلا در سال جاری خورشیدی ۴۰ درصد کمتر از سال گذشته از جمهوری اسلامی نفت خریداری کرده است.
ایران در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، حدود ۱۸ درصد نفت تایوان را تامین می‌کرد، اما این رقم سال به سال کاهش یافت و نهایتا در سال گذشته به سه درصد و در سال جاری به دو درصد رسید.
این شرکت قبلا نیز سالی ۲۴ میلیون بشکه نفت بصره را در بازارهای نقدی نفت می‌خرید، اما با قرارداد جدید، می‌تواند بخشی از نفت را در قالب قراردادی طولانی‌مدت وارد کند.
عراق و روسیه و عربستان جای خالی ایران را پر می‌کنند
خبرگزاری رویترز می‌نویسد که در کنار تایوان، دیگر مشتری نفتی ایران «هیوندای اویل بانک» کره جنوبی نیز با امضای قراردادی، نفت بصره را جایگزین نفت ایران کرده است.
اوایل هفته جاری همین خبرگزاری در گزارشی نوشته بود که در کنار عراق، روسیه و عربستان نیز بازارهای نفتی ایران در آسیا را با سرعت تصاحب می‌کنند.
این گزارش می گوید که صادرات نفت روسیه به چین در ماه اکتبر با رشدی ۵۸ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل به یک رکورد تاریخی ۱.۷۳ میلیون بشکه در روز رسید. رویترز می نویسد که در همین ماه، صادرات نفت ایران به چین نیز در همین ماه ۶۴ درصد کاهش یافته و به زیر ۲۵۰ هزار بشکه سقوط کرد.
چین بزرگ‌ترین مشتری نفتی ایران است که در ده ماه سال جاری میلادی روزانه ۶۱۳ هزار بشکه به طور متوسط نفت از ایران خریده است.
بنا به گزارش رویترز، عربستان نیز در ماه جاری صادرات نفت به هند را نسبت به نوامبر سال گذشته ۱۳۳ هزار بشکه افزایش داده است.

محمود صادقی: اعتراض صنفی حق قانونی کارگران است

محمود صادقی: اعتراض صنفی حق قانونی کارگران است

عضو فراکسیون امید مجلس برخود قهری با کارگران معترض را نادرست خواند و توصیه کرد کارگران بازداشتی هفت‌تپه آزاد شوند. همزمان استاندار خوزستان خبر شکنجه و ضرب و شتم نماینده کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه را تکذیب کرد.
محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی
نماینده تهران و عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی می‌گوید مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی اعتراضات کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه و گروه ملی فولاد اهواز از حقوق اساسی آنها است. مطابق این اصل گردهمایی و راهپیمایی بدون حمل سلاح و به شرط این که "مخل به مبانی اسلام نباشد" آزاد است.
محمد صادقی رفتار کارگران معترض در اهواز و شوش را "کاملا مدنی" توصیف کرد و افزود آنها از حق قانونی خود برای اعتراض صنفی استفاده کرده‌اند و باید به مطالباتشان توجه شود.
کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت‌تپه از حدود یک ماه پیش در اعتراض به تعویق مطالبات مزدی‌شان و نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده‌اند. در پی تجمع و راهپیمایی‌های اعتراضی کارگران، شماری از آنها بازداشت شدند.
محمود صادقی روز جمعه نهم آذر (۳۰ نوامبر) به خبرگزاری ایلنا گفت: «مقامات انتظامی و امنیتی باید توجه کنند که راه‌حل اینگونه مشکلات بازداشت کردن و برخوردهای سلبی و قهری با معترضین نیست. حتی اگر راه‌حل‌های فوری نیز نداریم باید اجازه دهیم که معترضان مطالباتشان را بیان کنند تا آرامش بگیرند و احساس کنند که حرف آن‌ها شنیده می‌شود.»
امنیتی شدن بازداشت نماینده کارگران
مطابق گزارش‌ها در روزهای گذشته اغلب بازداشت‌شدگان آزاد شدند اما هنوز دست‌کم یک نفر، اسماعیل بخشی نماینده کارگران هفت‌تپه آزاد نشده است. کریم یاوری، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار هفته پیش گفته بود ادامه بازداشت اسماعیل بخشی یک موضوع امنیتی است و این وزارت‌خانه نمی‌تواند برای این کارگر اقدامی بکند.
به تازگی خبرهایی در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر این که نماینده بازداشتی کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در بازداشتگاه شکنجه شده و به خاطر ضرب و شتم ماموران امنیتی به بیمارستان انتقال یافته است.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان خبرهای منتشر شده درباره ضرب و شتم اسماعیل بخشی و انتقال او به بیمارستان را تکذیب کرد و آن را "حاشیه‌سازی" برای کارگران هفت‌تپه خواند.
او به خبرگزاری ایسنا گفت: «در خصوص کارگران بازداشت شده نیاز به بررسی و تحقیقات بیشتری وجود دارد و به محض اتمام تحقیقات، اطلاعات جدید و کامل را به مردم و کارگران خواهیم رساند.»
مجمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه با بیش از نیم قرن سابقه بزرگترین و قدیمی‌ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در ایران محسوب می‌شود. این مجتمع اواخر سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد.
معضلات مجتمع نیشکر هفت‌تپه یک دهه پیش از خصوصی‌سازی آغاز شده بود و بارها به اعتراض‌های کارگری به خاطر به تعویق افتادن پرداخت حقوق و مزایا منجر شد. در حال حاضر نیز کارکنان این مجتمع بیش از چهار ماه است که دستمزدی دریافت نکرده‌اند.
با ادامه وضعیت بحرانی مجتمع نیشکر و تکرار تعویق پرداخت حقوق در سالیان اخیر، بسیاری از کارگران معترض بر این باورند که مدیریت خصوصی این واحد تولیدی ناکارآمد است و سازمان خصوصی سازی در واگذاری آن دچار خطا شده است.
شماری از کارگران نیشکر هفت‌تپه ضمن اعتراض به "مشکلات بی‌پایان" و "بی‌کفایتی کارفرمای خصوصی" این شرکت، خواستار واگذاری مالکیت این واحد صنعتی به کارگران و اداره آن توسط یک شورای کارگری و یا بازگرداندن آن به بخش دولتی و نظارت شورایی متشکل از کارگران بر اداره این شرکت هستند.
این درخواست با واکنش تند علی اشرف عبدالله‌پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی ایران و مدیریت کنونی مجتمع نیشکر هفت‌تپه روبرو شده است.
محمود صادقی می‌گوید فرایند خصوصی‌سازی‌ها غالبا شفاف نبوده و از چگونگی آنها اطلاعات دقیقی در دست نیست. او افزود که در مجلس تلاش‌هایی برای حل این مشکل و بازنگری در نحوه خصوصی‌سازی‌ها صورت گرفته است.
"مال‌خود سازی" به جای خصوصی‌سازی
عضو فراکسیون امید مجلس با بیان این که در مواردی به جای خصوصی‌سازی "مال‌خود سازی" شده به ایلنا گفت: «اینکه بخواهیم مجتمع کشت و صنعت هفت‌تپه را دوباره دولتی کنیم، نیاز به کار کارشناسی و نیاز به فرآیند قضایی و قانونگذاری دارد. احتمالاً به این آسانی نمی‌توان آن را تعیین تکلیف کرد. مگر اینکه در هنگام واگذاری شروطی وجود داشته باشد که اجرایی نشده است. در صورت نقض تعهدات توسط کارفرما می‌توان آن را ابطال کرد.»
صادقی می‌گوید مجلس باید به وضعیت مجتمع نیشکر هفت‌تپه رسیدگی کند تا مشخص شود که آیا به لحاظ حقوقی و قانونی امکان ابطال واگذاری این مجتمع وجود دارد یا خیر.
عضو فراکسیون اصلاح‌طلبان ابراز تاسف می‌کند که موضوع مشکلات و مطالبات کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در صحن علنی مجلس مطرح نشده و یکی از علت‌های آن را عدم اولویت‌بندی درست مسائل عنوان می‌کند.
صادقی به نقل از معاون حقوقی وزارت اقتصاد یکی از علت‌های بروز مشکلات در مجتمع نیشکر هفت‌تپه را نوسان‌های بازار ارز اعلام کرد و گفت: «علی‌الظاهر کارفرما در چند سال اخیر اقدام به توسعه شرکت کرده و از این رو برخی تجهیزات برای توسعه مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه وارد کرده است. در ادامه تحت تعقیب قوه قضاییه قرار می‌گیرد و متواری می‌شود.»
نوسان‌های شدید بازار ارز از ماه‌های پایانی سال گذشته آغاز شد اما مطالبات به تعویق افتاده کارگران مجتمع هفت‌تپه سابقه‌ای چند ساله دارد.
به گفته محمود صادقی اکنون قرار شده سازمان خصوصی‌سازی موعد پرداخت قسط‌های مالک خصوصی این مجتمع را به تعویق بیندازد تا مدیریت کارخانه بتواند حقوق عقب افتاده کارگران را پرداخت کند.

ارزانی نفت در جهان به رغم کاهش فروش نفت ایران

ارزانی نفت در جهان به رغم کاهش فروش نفت ایران

ژاپن خرید نفت ایران را تا ۷۱ درصد کاهش داده است. شرکت فورموسا پتروشمیکال تایوان هم خرید نفت ایران را به دلیل مشکلات بانکی قطع می‌کند. به‌رغم کاهش فروش نفت ایران قیمت نفت در بازار جهانی افت پیدا کرده است.
سایت "تجارت نیوز" روز جمعه ۳۰ نوامبر (۹ آذر ۹۷) با استناد بر داده‌های وزارت نفت ایران گزارش داد که واردات نفت ژاپن از ایران در مهرماه (اکتبر) امسال ۷۱ درصد در قیاس با مدت مشابه سال پیش افت داشته است. این کاهش در قیاس با ماه قبل حتی ۶۷ درصد بوده است.
واردات نفت ژاپن از ایران در اکتبر ۲۰۱۸ حدود ۱۸۱ هزار بشکه در روز و در سپتامبر ۲۰۱۸ بالغ بر ۱۵۸ هزار بشکه اعلام شده بود.
ژاپن یکی از هشت کشوری است که از تحریم‌های نفتی آمریکا معاف شده اما به رغم معافیت نفتی خرید نفت از ایران را کاهش داده و دلیل آن تحریم‌های نفتی آمریکا اعلام شده است.
ژاپن هم‌زمان با کاهش خرید نفت ایران، واردات نفت خود از عربستان را در اکتبر ۲۰۱۸ بالغ بر ۸ درصد، کویت ۲۸ درصد و عمان ۶۵ درصد افزایش داده است.
انصراف شرکت تایوانی از خرید نفت ایران
شرکت فورموسا پتروشمیکال تایوان هم با اشاره به عدم وجود مکانیزم پرداخت پول به ایران اعلام کرده است نفت ایران را خریداری نخواهد کرد.
این شرکت تایوانی به رغم برخورداری از معافیت نفتی از خرید نفت ایران انصراف کرده و بخشی از جای خالی نفت ایران را با نفت خام عراق پر خواهد کرد.
این شرکت یک قرارداد بلندمدت با شرکت ملی نفت ایران دارد که بر اساس آن هر سه ماه ۲ میلیون بشکه نفت از ایران وارد می‌کند. این شرکت آخرین بار در پایان ماه اوت ۲ میلیون بشکه نفت از ایران خریداری کرد که در اواسط ماه سپتامبر تحویل طرف تایوانی گردید.
مقامات این شرکت اکنون خبر دادند که نفت بصره عراق را جایگزین نفت ایران خواهند کرد.
کاهش بهای نفت به زیر ۶۰ دلار
کارشناسان نفت انتظار داشتند که قیمت نفت با آغاز تحریم‌های نفتی ایران توسط آمریکا افزایش پیدا کند اما چنین اتفاقی نیافتاد. یکی از دلایل عمده آن افزایش عرضه ۷۰۰ هزار بشکه‌ای روزانه نفت بر تقاضای آن در بازار نفت است و باعث پایین آمدن قیمت نفت شده است.
قیمت هر بشکه نفت خام برنت نفت در روزهای اخیر حتی به ۵۸ دلار هم رسید. هر بشکه نفت خام تگزاس آمریکا روز جمعه ۳۰ نوامبر (۹ آذر ۹۷) ۵۱ دلار و ۴۳ سنت معامله شد.
قرار است سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک (OPEC) در اوایل دسامبر ۲۰۱۸ اجلاسیه خود را برگزار کند. این نشست بسیار اهمیت دارد، زیرا اعضای این سازمان قرار است کاهش تولید نفت خود را بررسی کنند.
ناظران بازار نفت کاهش قیمت نفت را با توسعه ذخایر نفت در ایالات متحده آمریکا هم مربوط می‌دانند. آمریکا که خود زمانی مصرف‌کننده نفت بود اکنون رکورد تولید نفت را شکسته است.
به گفته کارشناسان نفت با آغاز تحریم‌های نفتی ایران توسط آمریکا تولید روزانه مازاد نفت در جهان به ۷۰۰ هزار بشکه رسید.

اخبار متناقض از وضع جسمانی اسماعیل بخشی؛ ادامه اعتراضات کارگری

اخبار متناقض از وضع جسمانی اسماعیل بخشی؛ ادامه اعتراضات کارگری


اسماعیل بخشی،‌ نماینده زندانی کارگران نیشکر هفت‌تپه
همزمان با تکذیب خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی به بیمارستان از سوی مقام‌ها و دستگاه‌های دولتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران، شماری از تشکل‌های کارگری بر درستی این خبر تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، دادگستری خوزستان در اطلاعیه‌ای در روز جمعه، نهم آذر، اخبار منتشر شده در مورد خونریزی بر اثر «شکنجه کارگر بازداشتی شرکت کاغذسازی هفت‌‌تپه، اسماعیل بخشی و وخامت حالش را در راستای تشویش اذهان عمومی و تخریب قوه قضائیه» دانست و به شدت تکذیب کرد.
دادگستری این استان گفت که آقای بخشی «در جریان رسیدگی مقدماتی از تمام حقوق قانونی برخوردار بوده و روز پنج‌شنبه هشتم آذر، نیز با خانواده خود تماس تلفنی برقرار کرده است».
در این اطلاعیه گفته شد که «تحقیقات از متهم به صورت مستقیم تحت نظر مقام قضایی در حال انجام و هرگونه خبری دال بر وخامت حال نام‌برده به شدت تکذیب می‌گردد».
صادق جعفری چگینی، رئیس دادگستری شوش، نیز پنج‌شنبه شب خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی را تکذیب کرده بود.
این مقام قضایی به خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضائیه، گفته بود: «خبر منتشره در فضای مجازی و رسانه‌های معاند کذب محض است و متهم اسماعیل بخشی در صحت جسمانی کامل به سر می‌برد و روز پنجشنبه با خانواده تماس تلفنی داشته است».
این مقام قضایی توضیح بیشتری در مورد وضعیت آقای بخشی نداده و نگفته بود چرا خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی پس از حدود یک روز تکذیب شده است.
پیشتر اتحاد بین‌المللی در حمایت از کارگران در ایران روز چهارشنبه خبر شکنجه و انتقال اسماعیل بخشی به یک بیمارستان تحت مدیریت سپاه پاسداران در اهواز به دلیل وخامت حالش را منتشر کرده بود.
پس از آن نیز کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری در ایران در روز پنج‌شنبه بیانیه‌ای در این مورد انتشار داد. بیانیه مشابهی نیز از سوی گروه اتحاد بازنشستگان انتشار یافت.
با این همه، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، بر «صحت جسمی» اسماعیل بخشی تاکید کرد.
کانال رسمی کارگران هفت‌تپه هم پنج‌شنبه شب با استناد به «منابع موثق» نوشت که این فعال کارگری در «صحت جسمی» به سر می‌برد و با خانواده‌اش تماس داشته است. این کانال اخبار مجمع نمایندگان کارگری شرکت نیشکر هفت تپه را منتشر می‌کند.
اما سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه پنج‌شنبه شب بر پابه «اخبار موثق دریافتی» نوشت: «نیروهای امنیتی، اسماعیل بخشی را مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌اند و مشخصا از ناحیه صورت، ضرباتی به وی وارده شده که صورتش را کبود و متورم کرده است».
این سندیکای کارگری اضافه کرد: «اسماعیل بخشی چند روز قبل، پس از اینکه دچار خونریزی شدید معده شد، تحت مراقبت نیروهای امنیتی به یک بیمارستان امنیتی منتقل و بستری شده است و بنا به اخبار رسیده، پس از بستری شدن، به جای تبدیل قرار بازداشت و صدور دستور آزادی، او را دوباره به محل بازداشت منتقل کرده‌اند».
این تشکل کارگری با استناد به «اخبار رسیده» از «آزار و اذیت روحی و ضرب و شتم جسمی اسماعیل بخشی برای پذیرفتن اتهام‌های واهی» خبر داد.
این بیانیه از سوی سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه نیز بازنشر شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه اضافه کرد: «مشاهده شده که برخی یا به علت بی‌اطلاعی یا با انگیزه‌های دیگر یا برخی به این علت که اسماعیل با خانواده تماس تلفنی داشته است، خبر ضرب و شتم اسماعیل را تکذیب کرده‌اند که بدینوسیله ضمن تایید خبر مذکور و اظهار نگرانی درباره وضعیت وی، برخوردهای انجام شده با اسماعیل بخشی را محکوم می‌کنیم».
آقای بخشی همراه با ۱۸ تن دیگر در یک‌شنبه هفته گذشته به دست ماموران امنیتی در شهر شوش بازداشت شدند. ۱۷ تن از بازداشت‌شدگان با قرار کفالت آزاد شده اند و سپیده قلیان، فعال مدنی، نیز همانند اسماعیل بخشی در بازداشت به سر می‌برد.
ادامه اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه در بیست و ششمین روز
تصاویر و فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از ادامه اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه در شهر شوش است. آنها در شعارهای خود خواستار آزادی اسماعیل بخشی شدند.
اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه در شرایطی ادامه یافت که مجمع نمایندگان کارگری این شرکت روز پنج‌شنبه خواستار پایان اعتراض کارگران شده بود.
در روزهای اخیر، اخباری در مورد اعمال فشار برای پایان یافتن اعتراض‌های کارگری در هفت تپه و نیز اهواز انشتار یافته بود. از جمله صادق لاریجانی،‌ رئیس قوه قضائیه،‌ در این مورد تهدید کرده بود «بهانه کردن مطالبات کارگران، به گفته او، برای برهم زدن نظم کشور قابل قبول نیست».
کارگران نیشکر هفت‌تپه ۲۶ روز پیش دور جدید اعتراض صنفی خود را آغاز کردند. این اعتراض پس از انتشار اخباری در مورد فرار یا بازداشت کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه پس از دریافت ۸۰۰ میلیون دلار تسهیلات ارزی آغاز شد.
این در شرایطی بود که در زمان آغاز اعتصاب و اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه، سه ماه دستمزد آنان پرداخت نشده بود.
کارگران نیشکر هفت‌تپه خواستار واگذاری مالکیت این شرکت به کارگران و با مدیریت شورای کارگری یا به عبارت دیگر، ‌خود مدیریتی، و یا به دولت و با نظارت شورای کارگری هستند. پرداخت کامل دستمزدهای معوقه، آزادی اسماعیل بخشی، نماینده کارگران،‌ و مشخص شدن وضعیت شغلی ‌کارگران‌ فصلی از دیگر خواسته های آنان است.
تاکنون دو ماه از ۴ ماه دستمزد معوقه کارگران پرداخت شده ولی دولت حسن روحانی با تغییر در مالکیت شرکت مخالفت کرده است.

ترامپ در آرژانتین: دیدارهای مهمی برنامه‌ریزی شده است

ترامپ در آرژانتین: دیدارهای مهمی برنامه‌ریزی شده است


دونالد ترامپ شامگاه پنجشنبه وارد بوئنوس آیرس شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا شامگاه پنجشنبه هشتم آذر ماه برای حضور در نشست سران کشورهای عضو گروه ۲۰ وارد آرژانتین شد.
نشست دو روزه سران گروه ۲۰ روز جمعه در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین آغاز می‌شود.
دونالد ترامپ بعد از ورود به بوئنوس آیرس در توییتر خود نوشت که برنامه فشرد‌‌ه‌ای طی دو روز آینده خواهد داشت و دیدارهای مهمی طی این دو روز برنامه‌ریزی شده است.
در همین حال گزارش حاکی است که هواپیمای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در مسیر خود به آرژانتین دچار نقص فنی شده است و وی نمی‌تواند در مراسم افتتاحیه این نشست حاضر باشد.
دفتر صدر اعظم آلمان اعلام کرده است که هواپیمای حامل آنگلا مرکل لحظاتی پس از بلند شدن از فرودگاه برلین به دلیل بروز مشکلات فنی مجبور به فرود در شهر کلن شده است.
رویترز می‌گوید، در حالی نشست سران کشورهای عضو گروه ۲۰ امروز آغاز خواهد شد که اعضای این گروه در بسیاری از مسائل از جمله تجارت، مهاجرت و تغییرات آب و هوایی اختلاف نظر دارند.
یک منبع در دولت آلمان در خصوص بیانیه پایانی سران گروه ۲۰ در آرژانتین به رویترز گفته است: « امسال، سال خوبی برای چند جانبه گرایی نیست.»
وی اضافه کرده است: مذاکرات خیلی، خیلی دشوار است.
هرچند این منبع دولتی آلمان توضیح بیشتری در خصوص اختلافات ارائه نکرده است، اما رویترز می‌گوید، تنش های تجاری با توجه به جنگ تعرفه‌ها بین آمریکا و چین یکی از موارد اختلافی است و احتمالا بر مذاکرات گروه ۲۰ در آرژانتین سایه خواهد افکند.
طبق این گزارش، انتظار می رود نشست کنونی گروه ۲۰ یکی از مهمترین اجلا‌س‌های سران برای مهار بحران اقتصادی از زمان نخستین نشست در سال ۲۰۰۸ باشد.
رویترز می‌گوید، همه نگاه‌ها به نتیجه نشست دونالد ترامپ و رئیس جمهوری چین دوخته شده است.
آنجل گوریا، دبیرکل سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، به رویترز گفته است، درصورت تاکید دونالد ترامپ بر افزایش تعرفه‌ها، کاهش رشد اقتصاد جهانی تشدید خواهد شد.
در همین حال یک مقام که در جریان تهیه بیانیه پایانی گروه ۲۰ است به رویترز گفت، پس دو روز و نیم مذاکره تقریبا دو سوم پاراگراف‌ها تایید شده اند.
وی با این حال اضافه کرده است: اما هنوز در خصوص موضوع‌هایی مانند تجارت، تغییرات اقلیمی، پناهندگان، چند جانبه گرایی و فولاد توافقی حاصل نشده است.
این در حالی است که دونالد ترامپ پیشتر در همین روز گفت، به دلیل توقیف سه کشتی اوکراینی توسط روسیه و بازداشت سرنشینان آنها دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در حاشیه اجلاس کشورهای گروه ۲۰ در آرژانتین را لغو کرده است.
پیشتر مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود برنامه دیدارهای دونالد ترامپ با دیگر سران کشورهای عضو گروه ۲۰ کاملا پر است و وی قرار است دیدارهایی را با رهبران آلمان، ژاپن، آرژانتین، هند و کره جنوبی داشته باشد.
طبق این گزارش دونالد ترامپ همچنین در حاشیه این نشست با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین دیدار خواهد کرد.

گزارشگران سازمان ملل خواستار آزادی مدافعان حقوق زنان در ایران شدند

گزارشگران سازمان ملل خواستار آزادی مدافعان حقوق زنان در ایران شدند


رضا خندان، نسرین ستوده و فرهاد میثمی،
پنج گزارشگر و کارشناس حقوق بشری سازمان ملل متحد روز پنجشنبه هشتم آذر‌ ماه در بیانیه‌ای از حکومت ایران خواسته‌اند حقوق مدافعان و وکلای حقوق بشری که در ارتباط با اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شده‌اند را تضمین کند.
این گزارشگران سازمان ملل متحد در بیانیه خود تصریح کرده اند: ما از دولت (ایران) می خواهیم کسانی که به دلیل حمایت و دفاع از حقوق زنان بازداشت شده‌اند را فورا آزاد کند.
میشل فورست: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شرایط مدافعان حقوق بشر،دیگو کارسیا سایان: گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور استقلال قضات و وکلا، سئونگ فیل هونگ، رئیس گروه کاری سازمان ملل متحد درباره بازداشت‌های خودسرانه، ایوانا راجیج، مدیر گروه کاری سازمان ملل درباره تبعیض علیه زنان و جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل در امور ایران این بیانیه را امضا کرده اند.
در این بیانیه تصریح شده است: گزارشگران به ویژه در خصوص وضعیت وخیم سلامتی فرهاد میثمی، پزشک که به دلیل حمایت از حقوق زنان در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شده است، هشدار می دهند.
فرهاد میثمی در نهم مرداد به دلیل حمایت از کمپین علیه حجاب اجباری بازداشت شده است.گفته میشود وی در بازداشت و در اعتراض به عدم دسترسی به وکیل از ۱۷ شهریور دست به اعتصاب غذا زده است. او از دو ماه پیش از بند چهار با خشونت به بهداری اوین منتقل و برخلاف میلش به او سرم وصل شده است.
اتهامات فرهاد میثمی «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «اشاعه و ترویج بی‌حجابی» عنوان شده است.
گزارشگران سازمان ملل متحد از فقدان دادرسی عادلانه در خصوص فرهاد میثمی عمیقا ابراز نگرانی کرده و خواستار تضمین حقوق وی برای ادامه اعتصاب غذایش شده اند.
این گزارشگران می‌گویند بهترین راه برای پایان دادن به اعتصاب غذای فرهاد میثمی پاسخ به خواسته‌های او و همچنین گفت‌وگوی با حسن نیت در این زمینه است.
گزارشگران در بخش دیگری از این بیانیه خود نسبت به حبس نسرین ستوده، فعال مدافع حقوق بشر و وکیل مدافع شماری از زنان معترض به حجاب اجباری، ابراز نگرانی کرده اند.
نسرین ستوده ۲۳ خردادماه بازداشت شد و بر اساس گزارش‌ها در یک پرونده که حکم آن در ۱۳ مهر ۹۵ به صورت غیابی صادر شده، به پنج سال زندان محکوم شده است.
گزارشگران سازمان ملل همچنین به بازداشت خودسرانه رضا خندان، همسر نسرین ستوده اعتراض کردند.
رضا خندان، همسر نسرین ستوده، نیز صبح روز سه‌شنبه، ۱۳ شهریور، بازداشت شد.

پنجشنبه، آذر ۰۸، ۱۳۹۷

معاون فرهنگی-اجتماعی سپاه دزد و قاچاقچی وجنایتکار و فاسدو حرامزاده توهم زده : کوروش ساخته و پرداخته پهلوی است

معاون فرهنگی-اجتماعی سپاه دزد و قاچاقچی وجنایتکار و فاسدو حرامزاده توهم زده : کوروش ساخته و پرداخته پهلوی است

محمدرضا نقدی، معاون فرهنگی سپاه، مدعی شد که کوروش را حکومت پهلوی "برای پیوند مردم ایران با یهود علم کردند". معاون فرهنگی سپاه گفت که کوروش جایگاهی در تاریخ ایران نداشته و نام او را هیچ کجا پیدا نمی‌کنیم.
محمدرضا نقدی، معاون فرهنگی-اجتماعی سپاه پاسداران محمدرضا نقدی، معاون فرهنگی-اجتماعی سپاه پاسداران
محمدرضا نقدی، معاون فرهنگی-اجتماعی سپاه که از او به عنوان "سردار نقدی" یاد می‌شود، در نشست "تبیین و گفتمان‌سازی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی" درباره حکومت پهلوی، نقش کوروش (پادشاه هخامنشی)، توطئه عربستان، تلاش‌های دشمنان برای ایجاد نارسایی‌های اقتصادی و نقش رسانه‌ها سخنرانی کرد.
خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا" روز پنجشنبه هشتم آذر (۲۹ نوامبر) به اظهارات محمدرضا نقدی پرداخته است. نقدی مشکلات اقتصادی حاکم بر ایران را نتیجه دور شدن از "فرمول  انقلاب" دانسته و گفته است که «نباید در چهل سالگی انقلاب درگیر گرانی باشیم، این موارد ربطی به انقلاب ندارد».
چهل سالگی انقلاب
"سردار نقدی" درباره چهل سالگی انقلاب اسلامی گفت: «انقلاب‌ها غالبا به چهل سالگی نرسیدند. نهضت پیامبر (ص) نیز به چهل سالگی نرسید. در طول تاریخ انقلاب‌های اخیر نیز شکست خوردند...انقلاب ما به چهل سالگی‌ می‌رسد.»
معاون فرهنگی-اجتماعی سپاه پاسداران چهل سالگی انقلاب اسلامی را یک پیروزی بزرگ و یک مسئله استثنایی دانسته و مدعی شده که «برخی می‌خواهند این مسئله را کوچک گرفته و انقلاب را با مسئله گرانی و ارزانی بسنجند، ما نباید فریب بخوریم».
محمدرضا نقدی بر این باور است که دشمن تلاش می‌کند تا با به‌راه انداختن جنجال‌های رسانه‌ای روی ذهنیت مردم تاثیر بگذارد. او گفته است: «مسئله کوچکی در گوشه‌ای از کشور اتفاق می‌افتد و آن را مسئله جهانی می‌کنند. فرد خبیثی به دختر بچه‌ای تجاوز کرده، آن را تیتر یک می‌کنند...ساختمانی آتش می‌گیرد و عملیات روانی ایجاد می‌کنند که ایران در غم فرو برود به این دلیل که آتش‌نشان‌هایی به دلیل فداکاری خود به شهادت رسیدند.»
معاون فرهنگی-اجتماعی سپاه پاسداران در عین حال مدعی شده است که سر نخ فسادهای مالی به خارج از کشور وصل است. او افزون بر آن، ادعا می‌کند که سیاسی کردن ماجرای شهردار تهران نیز "کار آمریکا و صهیونیست‌ها" بوده است.
«کوروش ساخته و پرداخته پهلوی است»
نقدی در ادامه سخنان خود به تاریخ باستان ایران نیز رجوع کرده و مدعی می‌شود که کوروش را حکومت پهلوی "ساخته و پرداخته است".
به باور او، حکومت پهلوی برای ایجاد سازش بین مردم  ایران و یهودیان، در نقش کوروش بزرگ‌نمایی کرده‌ است. نقدی نوشته است:
«کوروش جایگاهی نداشته و عددی نبوده. بلکه شاهی بوده که با یهودی‌ها رابطه خوبی داشت. شاهی بوده که با یهودی‌ها ساخته. پس ما هم باید با آن‌ها بسازیم؟ کوروش ساخته و پرداخته پهلوی است. اسم کوروش را هیچ کجا پیدا نمی‌کنیم. او را برای پیوند مردم ایران با یهود علم کردند. خیانت کردند و چندین هزار سال تاریخ ایران را بریدند و دور ریختند.»
معاون فرهنگی سپاه پاسداران گفت:  «بیان می‌کنند که ما آریایی هستیم و عرب نمی‌پرستیم و می‌گویند که پیغمبر شما عرب است. حداقل ما خوشگل آن را انتخاب کردیم اما شما کریه‌ المنظر آن را انتخاب کردید. ۶۰۰ سال امویان، عباسیان و ساسانیان در ایران حکومت کردند که شما به آن‌ها افتخار می‌کنید.»
نقدی در عرصه سیاست خارجی نیز مدعی شده است که سیاست آمریکا در ارتباط با شکست انقلاب اسلامی و فروپاشی حکومت ایران شکست خورده است. به باور او طرح ایجاد "ناتو"ی عربی به رهبری عربستان نیز نمی‌تواند حکومت ایران را به زانو درآورد.
محمدرضا نقدی با اشاره به سیاست‌های آمریکا در منطقه گفت: «این تصور به وجود آمد که عربستان سعودی به ایران حمله می‌کند اما مورچه چه هست که کله‌پاچه‌اش باشد. ما را سرگرم کردند. سعودی نمی‌تواند شلوار خود را بالا بکشد.»

پژمان‌فر: بازداشت‌شدگان حوزه جمعیت آمار غلط به مقام‌های تراز اول می‌دادند

پژمان‌فر: بازداشت‌شدگان حوزه جمعیت آمار غلط به مقام‌های تراز اول می‌دادند


یک نماینده اصول‌گرای مجلس ایران با دفاع از بازداشت چند نفر از فعالان «حوزه کنترل جمعیت»، مدعی شده که این افراد، سیاست‌ها و آمار جمعیتی را «دستکاری» کرده و به «شخصیت‌های تراز اول نظام» ارائه می‌کردند.
نصرالله پژمان‌فر عضو فراکسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی این اظهارات را در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرده است.
اظهارات وی پس از آن بیان می‌شود که خبرگزاری فارس، رسانه نزدیک به سپاه پاسداران، از بازداشت شماری از افراد در «حوزه کنترل جمعیت» از سوی یکی از «نهادهای امنیتی» خبر داد و آنها را «نفوذی» معرفی کرد.
حسام‌الدین آشنا،‌ مشاور حسن روحانی، نیز در واکنش به این خبر، این خبرگزاری را متهم کرد که پس از «امنیتی» کردن حوزه‌ محیط زیست که به بازداشت و حبس چندین نفر انجامید، اکنون به سراغ حوزه‌ جمعیت‌شناسی رفته است.
نصرالله پژمان‌فر هم بدون ارائه منبع اخبار خود، بازداشت‌شدگان اخیر را افرادی معرفی کرده که در «پنج‌ سال اخیر»، آمار جمعیتی ایران را «به شدت به صورت متمرکز تغییر دادند و با همکاری بعضی از افرادی که در بدنه دولت بودند توانستند آمارهای غلط را حتی به شخصیت‌های تراز اول نظام ارائه کنند».
وی اشاره‌ای به نام مقام‌های تزار اول نظام نکرده، اما پیش از این علی خامنه‌ای سیاست کنترل جمعیت در دهه‌های گذشته را اشتباه خوانده است.
پژمانفر همچنین مدعی شده که «شواهد و مستنداتی در خصوص ارتباط این افراد با شبکه‌های جاسوسی غربی» وجود دارد و «دستگاه‌های امنیتی در موقعیت مناسب آنها را منتشر خواهند کرد».
به گفته این نماینده، «این افراد کسانی بودند که آمارهای دروغی را در خصوص سیاست‌های جمعیتی مطرح می‌کردند» و باعث شدند یک نوع «بی‌خیالی و بی‌تفاوتی» درباره جمعیت ایران در مقام‌های کشور و مسئولان وزارت بهداشت ایجاد شود.
او بخشی از برنامه «تهاجم دشمن» به ایران را «کاهش جمعیت» به عنوان «یک جنگ تمام عیار‌» معرفی کرده و مدعی شده که به همین دلیل «دشمن برای آن برنامه‌ریزی و کار منسجمی‌ را اجرا می‌کند».
نصرالله پژمان‌فر مدعی شده که اقدامات افراد بازداشت‌شده در حوزه کنترل جمعیت که در «مراکز پژوهشی» فعالیت می‌کردند، ایران را از نظر جمعیتی وارد مرحله «بحرانی» کرده است.
وی همچنین افزوده با آن که سازمان ملل متحد در گزارشی، وضعیت ایران را از نظر جمعیتی «بحرانی» اعلام کرد، اما «افراد فعال در این مراکز پژوهشی با لابی‌هایی که در سازمان ملل انجام دادند تمامی گزارشات را از صفحه‌های گزارشی سازمان ملل پاک کردند و نگذاشتند انتشار این مسائل ادامه پیدا کند».
این نماینده همچنین گفته که اقدام این «عوامل نفوذی» وقتی «آشکار» شد و تحت «کنترل» قرار گرفت که رهبر جمهوری اسلامی در زمینه کاهش جمعیت ایران «هشدار» دارد و «بررسی‌هایی» پس از آن انجام شد که «دستکاری» در آمار را عیان ساخت.
وی برای اظهارات و ادعاهای خود هیچ مستندی ارائه نکرده است.
سیاست کنترل جمعیت در ایران با شعارهای «دو بچه کافی است» و «زندگی بهتر، فرزند کمتر» از سال ۱۳۶۸ تبلیغ می‌شد و حتی از سوی روحانیون نیز مورد تشویق قرار می‌گرفت.
با این حال آقای خامنه‌ای در چرخشی ناگهانی تمایل به تعداد فرزندان کمتر را «عارضه» دانست و در سال ۹۲ برای نخستین بار موضع‌گیری سال‎های قبل خود درباره کنترل جمعیت را اشتباه خواند و پس از آن فرمانی با عنوان «سیاست‌های کلی جمعیت» را به سه قوه ابلاغ کرد.
در پی این ابلاغیه، تغییر رویکرد جمعیتی جمهوری اسلامی به جایی رسید که از همه تریبون‌های دولتی فرزندآوری تشویق شد و شماری از چهره‌های سیاسی تندرو نیز دولت حسن روحانی را به اهمال در زمینه اجرای صحیح سیاست‌های کلی جمعیت متهم می‌کردند.

نبرد سخت تبریز و پیروزی پرسپولیس در دقیقه ۹۳

نبرد سخت تبریز و پیروزی پرسپولیس در دقیقه ۹۳


در هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال ایران پرسپولیس توانست ششمین برد خود را رقم بزند و به رتبه سوم صعود کند.
پرسپولیس در تبریز و در نود و سومین دقیقه با گل شجاع خلیل‌زاده از سد میزبان خود ماشین سازی گذشت.
پس از هفته اول لیگ و غلبه بر پدیده، این دومین بار بود که سرخپوشان در بازی خارج از خانه موفق به کسب برتری می‌شدند.
هر دو تیم چندین بازیکن خود را به دلیل مصدومیت و محرومیت در اختیار نداشتند. ماشین سازان با این شکست، با یک بازی بیشتر در رده دهم قرار گرفتند.
جالب اینکه با وجود رتبه نسبتاً خوب در جدول، آنها فقط یک پیروزی کسب کرده‌اند و بدترین آمار را بین شانزده تیم لیگ برتر دارند.
حالا پرسپولیس فقط یک بازی دیگر پیش رو دارد و پس از آن پنجره زمستانی نقل و انتقالات به روی این تیم باز خواهد شد.
آنها دو پنجره بسته را به حکم فیفا تحمل کردند اما با این وجود موفق شدند تا فینال لیگ قهرمانان آسیا پیش بروند.
نیمه اول بازی بسیار پر هیجان و پر موقعیت بود. ماشین سازی در نیمه اول موقعیت‌های بیشتری داشت. خلیل‌زاده شوت خالقی‌فر را با پا و سپس حسینی هم که روی زمین افتاده بود شوت محکم برگشتی را با سر دفع کرد تا خطر را از دروازه تیمش دور کند.
دقیقه ۳۲ عالیشاه وارد محوطه جریمه شد تا با پای چپ در موقعیت تک به تک، مقهور فرناندو دخسوس شود. سه دقیقه بعد پیمان بابایی برای میزبان در موقعیتی ایده‌آل، فرصت‌سوزی کرد.
بابایی در بازی قبلی تیمش مقابل سپاهان اصفهان هم موقعیتی طلایی را هدر داده بود.
پیش از پایان نیمه نخست، بیراوند به عملکرد هم تیمی‌اش نوراللهی اعتراض کرد و نوراللهی هم با واکنشی تندتر، باعث شد داور برای آرام کردن او وارد معرکه شده و دخالت کند.
احمد نوراللهی که به عنوان بازیکنی آرام و به دور از جنجال شناخته می‌شود، به تازگی اولین بازی ملی‌اش را برگزار کرده. او در ادامه بازی یک کارت زرد گرفت. نوراللهی در این مسابقه مانند دیدار قبلی مقابل تراکتور، بارها چهره‌ای عصبانی و پرخاشگر را به نمایش گذاشتند.
پرسپولیس با علیرضا بیرانوند، سیدجلال حسینی، شجاع خلیل‌زاده، آدام همتی، محسن ربیع‌خواه، احمد نوراللهی، بشار رسن، امید عالیشاه، حمیدرضا طاهرخانی (سعید حسین‌پور) گادوین منشا و علی علیپور (امین اسدی) به میدان رفت.
داور در پایان وقت قانونی، چهار دقیقه وقت اضافه گرفت. ضربه ایستگاهی در نود و سومین دقیقه را رسن فرستاد تا خلیل زاده با پرش بلند و ضربه سر، قفل دروازه میزبان را بشکند.
در دقایق پایانی، حرکت عالیشاه منجر به التهاب سکوها شد. عالیشاه توپی که از زمین خارج شده بود را با قدرت به نرده‌ها کوبید.
او که فصل قبل هم روزهای پر تنشی را در تبریز سپری کرده بود، با اعتراض شدید و شعارهای تند هوداران حاضر در ورزشگاه بنیان دیزل مواجه شد.
این بازی سه ملی‌پوش داشت. محمدحسین کنعانی‌زادگان از ماشین سازی که روز خوبی را سپری نکرد. نوراللهی هم نمایش مطلوبی نداشت اما بیرانوند خوش درخشید و باز هم دروازه‌اش را بسته نگه داشت.
رضا مهاجری سرمربی ماشین‌سازی گفت: «باید حداقل به یک امتیاز می‌رسیدیم، با غفلت کم آوردیم. از دقیقه ۷۰ نیاز به تعویض داشتیم اما دست خالی ما فشار روی بازیکنان را زیاد کرد. با این باخت به هواداران بدهکار شدم و باید جبران کنیم. زاهدی در دقایق آخر شرایط لازم را نداشت که از همان منطقه آسیب دیدیم و گل بخوریم.»
سرمربی پرسپولیس هم گفت: ماشین سازی مقابل سپاهان و استقلال که رقبای اصلی ما بودند بهتر بازی کرد. بازیکنان ما عالی بودند و میل‌ به پیروزی، سه امتیاز را به ارمغان آورد. هر چه زودتر دوست دارم این مقطع به پایان برسد و به تعطیلات نیم فصل برسیم.
برانکو ایوانکوویچ گفت: «در سال‌های گذشته فقط به فکر فوتبال بودیم و توانستیم دو بار قهرمان شویم و به فینال آسیا برسیم. ماهینی تا نوروز برمی‌گردد و کامیابی‌نیا هم بخاطر مصدومیت همراه ما نبود. انصاری را تا پایان فصل نخواهیم داشت.»
همزمان با دیدار ماشین سازی و پرسپولیس، دربی شمال ایران بین نساجی و سپیدرود برگزار شد. نمایندگان مازندران و گیلان در رقابتی پر گل به تساوی دو بر دو رضایت دادند.

آمریکا اسناد «حمایت نظامی ایران» از حوثی‌های یمن را به نمایش گذاشت

آمریکا اسناد «حمایت نظامی ایران» از حوثی‌های یمن را به نمایش گذاشت


برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز پنج‌شنبه ۸ آذر در نشستی خبری ایران را متهم کردکه همچنان شبه‌نظامیان حوثی را با سلاح‌های خود تجهیز می‌کند و گروه طالبان در افغانستان را نیز مورد حمایت نظامی قرار داده است.
در این نشست یک موشک زمین به هوا به نمایش گذاشته شده که به گفته آقای هوک، ایران در اختیار شورشیان حوثی در یمن گذاشته و به این ترتیب قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض کرده است.
موشک‌های ضدتانک نیز تجهیزات دیگری است که در این نشست به نمایش گذاشته شده است.
به گفته وی، نمایش این تجهیزات با این هدف انجام شده که عمق دخالت‌های ایران در منطقه بر همگان آشکار شود.
نماینده آمریکا می‌گوید که ایران به آموزش نظامی حوثی‌ها ادامه می‌دهد و نلاش‌های خود برای ارسال سلاح به گروه‌های نیابتی و دخالت در منطقه را افزایش داده است.
وی همچنین ایران را متهم ساخت که از حماس و نیز گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در منطقه حمایت نظامی می‌کند.
برایان هوک سپس تاکید کرد که آمریکا تردیدی برای متوقف کردن اقدامات مخرب ایران به خود راه نمی‌دهد و حتی گزینه نظامی را نیز بررسی می‌کند، اگرچه ترجیح می‌دهد قبل از هر چیزی از همه ابزارهای دیپلماتیک خود استفاده کند.
وزارت خارجه آمریکا این نشست را در راستای تلاش‌های واشینگتن با آن‌چه «فعالیت‌های مخرب» ایران نامیده، برگزار کرده است.
این وزارتخانه یک روز قبل در اطلاعیه‌ای عنوان کرده بود که در نشست یادشده مدارکی دال بر اقدام حکومت ایران در تجهیز گروه‌های خطرناک با سلاح‌های پیشرفته و نیز نقش این کشور در گسترش بی‌ثباتی در منطقه ارائه خواهد شد.
این گزارش تکمیل می‌شود...

وزارت خارجه آمریکا اسناد «حمایت نظامی ایران» از حوثی‌های یمن را به نمایش گذاشت

وزارت خارجه آمریکا اسناد «حمایت نظامی ایران» از حوثی‌های یمن را به نمایش گذاشت


برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران؛ در پس‌زمینه تصویر موشکی زمین به هوا دیده می‌شود که آمریکا می‌گوید ایران در اختیار حوثی‌ها قرار داده
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز پنج‌شنبه ۸ آذر در نشستی خبری ایران را متهم کردکه همچنان شبه‌نظامیان حوثی را با سلاح‌های خود تجهیز می‌کند و گروه طالبان در افغانستان را نیز مورد حمایت نظامی قرار داده است.
در این نشست یک موشک زمین به هوا به نمایش گذاشته شده که به گفته آقای هوک، ایران در اختیار شورشیان حوثی در یمن گذاشته و به این ترتیب قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض کرده است.
موشک‌های ضدتانک نیز تجهیزات دیگری است که در این نشست به نمایش گذاشته شده است.
وزارت خارجه آمریکا این نشست را در راستای تلاش‌های واشینگتن با آن‌چه «فعالیت‌های مخرب» ایران نامیده، برگزار کرده است.
این وزارتخانه یک روز قبل در اطلاعیه‌ای عنوان کرده بود که در نشست یادشده مدارکی دال بر اقدام حکومت ایران در تجهیز گروه‌های خطرناک با سلاح‌های پیشرفته و نیز نقش این کشور در گسترش بی‌ثباتی در منطقه ارائه خواهد شد.
این گزارش تکمیل می‌شود...

دادستان کل جمهوری ننگین اسلامی: دشمن در حوزه علمیه نفوذ کرده است

دادستان کل جمهوری ننگین  اسلامی: دشمن در حوزه علمیه نفوذ کرده است

محمدجعفر منتظری از سه جنگ علیه حکومت سخن گفته است. دادستان کل ایران گفته است که دشمن سعی کرده در رده‌های مختلف حکومتی نفوذ کند. او مدعی شده است که دشمن به درون حوزه‌ علمیه قم هم نفوذ کرده است.
محمدجعفر منتظری در جلسه مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم از تلاش‌های دشمن برای فروپاشی حکومت ایران سخن گفت و مدعی شد که آمریکا به همراه متحدان منطقه‌ای‌اش تلاش دارند در نهادهای حکومتی در ایران نفوذ کنند.
خبرگزاری تسنیم روز پنجشنبه هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) با  انتشار گزارشی به اظهارات دادستان کل جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
محمدجعفر منتظری در سخنرانی خود مدعی شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از آغاز دوره زمامداری خود بیش از ۳۰۰ نفر را مامور ایجاد نابسامانی در اقتصاد ایران کرده است.
دشمن و جنگ اقتصادی
دادستان کل جمهوری اسلامی ایران در اظهارات خود گفت که دشمن برای مقابله با حکومت ایران اقدام به سه جنگ متفاوت نموده است. او گفت: «از جمله این جنگ‌ها و تهاجمات، جنگ اقتصادی، جنگ نرم و جنگ نفوذ است.»
منتظری ضمن اعتراف به  این موضوع که «بخشی از اشکالات، نابسامانی‌ها و مشکلات اقتصادی که دامن‌گیر جامعه ما شده، به مدیریت داخلی خود ما برمی‌گردد»، مدعی شده که بخش قابل توجهی از این نابسامانی‌ها ناشی از "توطئه‌های دشمن" است.
دادستان کل جمهوری اسلامی از آثار و تبعات جنگ اقتصادی دشمن در ایران سخن گفته است. او مدعی شده است  که به‌رغم طرح بحث "اقتصاد مقاومتی" از سوی خامنه‌ای، «کار زیادی در  این خصوص انجام نشده است».
منتظری در پاسخ به این پرسش که چرا کار زیادی در رابطه با "اقتصاد مقاومتی" صورت نگرفته است، می‌گوید: «امروز بیش از ۹۰ درصد از مسائل اجرایی کشور در اختیار دولت و  قوه مجریه است و مسئولانی که باید با شرایط  جنگ اقتصادی به میدان بروند، اعتقادی به اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبری نداشته و ندارند.»
دادستان کل جمهوری اسلامی ایران کشورهای آمریکا، اسرائیل، عربستان و امارات را مسئول "خرابکاری اقتصادی" در ایران معرفی کرده است.
جنگ نرم و جنگ نفوذ
محمدجعفر منتظری عرصه اصلی جنگ نرم و فرهنگی را فضای مجازی معرفی کرده است. دادستان کل ایران تاکید کرده است که خامنه‌ای «تاکیدات بسیاری درباره فضای مجازی دارند که فقط ۵۰ درصد آن از رسانه‌ ملی و سایر رسانه‌ها منتشر می‌شود».
منتظری در اظهارات خود به جلسات روزانه دادستانی کل جمهوری اسلامی درباره فضای مجازی اشاره کرده و نسبت به فقدان "همراهی‌های لازم" انتقاد کرده است.
او مدعی شده است که «امروز نکاتی در فضای مجازی در حال ترسیم است که همه فکر می‌کنند مملکت در حال فروپاشی است و این اخبار فضای مجازی در همه ما اثر می‌گذارد».
دادستان کل جمهوری اسلامی به نفوذ به عنوان نوع سوم جنگ علیه حکومت ایران اشاره کرده و مدعی شده است که دشمن موفق  به نفوذ در کشور شده است.
منتظری گفت که یکی از عرصه‌های تلاش دشمن برای نفوذ حوزه محیط‌ زیست است. او گفتٰ: «چند سال است که آمریکا و اسرائیل از طریق عوامل خود در محیط‌ زیست در مکان‌های حساس و حیاتی کشور نفوذ پیدا کرده و دوربین‌های خود را به کار گذاشته تا به عنوان مثال از فلان حیوان مراقبت داشته باشند.»
او گفت که عوامل نفوذ در محیط‌ زیست دستگیر شد‌ه‌اند. منتظری یکی دیگر از عرصه‌های مربوط به "جنگ نفوذ" را تلاش دشمن برای نفوذ در حوزه علمیه معرفی کرد. او در این رابطه به نفوذ هواداران "یمانی" در حوزه‌ها اشاره کرد.
اشاره دادستان کل جمهوری اسلامی به فردی به نام "سید یمانی" است که مدعی ارتباط مستقیم با "امام زمان" بوده و در شماری از شهرهای شیعه‌نشین عراق و همچنین در برخی از نقاط ایران هوادارانی دارد.
سه سال پیش، سایت "ابنا" (خبرگزاری اهل بیت) درباره محبوبیت "سید یمانی" که از آن به عنوان "جریان احمدالحسن" یاد می‌شود، گزارشی منتشر کرده بود. سخنان محمدجعفر منتظری اکنون حکایت از نفوذ پیروان این جریان در حوزه‌علمیه قم دارد. او نفوذ پیروان "یمانی" به درون حوزه‌های علمیه را نیز بخشی از "جنگ نفوذ" می‌داند.

شرکت معروف بیمه "مونیخ ری" به فعالیت خود در ایران پایان داد

شرکت معروف بیمه "مونیخ ری" به فعالیت خود در ایران پایان داد

به دلیل دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران شرکت بیمه "مونیخ ری" به فعالیت خود در ایران خاتمه داد. این شرکت با "بیمه سامان" در بخش‌های اتکایی، انتقال فناوری و انتقال آموزش قرارداد امضا کرده بود.
شرکت "مونیخ ری" یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بیمه جهان است
به گزارش خبرگزاری آلمان شرکت "مونیخ ری" (Munich RE) که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بیمه جهان است، اعلام کرد که به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران به فعالیت‌های خود در این کشور پایان خواهد داد.
این شرکت که دفتر مرکزی آن در شهر مونیخ است، پس از توافق هسته‌ای برجام قراردادی را با "شرکت بیمه سامان" در ایران به امضا رسانده بود.
یوآخیم ونینگ، مدیر عامل این شرکت، شامگاه سه‌شنبه ششم آذر (۲۷ نوامبر) در مونیخ گفت که این شرکت قصد خروج از ایران را دارد. او خاطرنشان کرد که در صورت ادامه فعالیت در ایران "ما در آمریکا بیشتر از میزانی که در ایران سود کنیم، ضرر خواهیم کرد".
به گفته مسئولان "مونیخ ری" حجم مبادلات این شرکت با ایران برای این شرکت میزان زیادی نبوده و به کمتر از ۳۰ میلیون یورو می‌رسیده است.
احمد رضا ضرابیه، مدیرعامل بیمه سامان، پس از انعقاد قرارداد در باره جزئیات این سند در نشست خبری گفته بود: «قرارداد منعقده شامل سه بخش اتکایی ، انتقال فناوری و انتقال آموزش است.»
به گفته مدیرعامل بیمه سامان بخش اول این قرارداد در خصوص خدمات اتکایی (بیمه مجدد) است و بیمه سامان بیمه‌نامه‌های عمر و تشکیل سرمایه خود را تحت پوشش بیمه اتکایی مونیخ ری قرار داده است. ضرابیه گفته بود که این قرارداد تعهدات یک بیمه‌نامه عمر را تا سقف یک میلیون یورو تحت پوشش قرار می‌داد.
خروج شرکت‌های بزرگ
شرکت بیمه "مونیخ ری" در صفحه اینترنتی خود بخشی را به وضعیت اقتصادی ایران در پی دور جدید تحریم‌های آمریکا اختصاص داده و نوشته که اقتصاد ایران به دلیل محرومیت از سیستم مالی جهانی سوئیفت تحت فشار شدید است.
در ادامه میشاییل منهارد، کارشناس اقتصادی بیمه "مونیخ ری"، در گزارش خود به وضعیت اقتصادی ایران و نرخ تورم بالا، برای نمونه تورم ۲۰ درصدی در سال ۲۰۱۴ میلادی اشاره کرده و نوشته است که در طی سالیان دراز تحریم‌ها علیه ایران این کشور در انزوای اقتصادی قرار گرفته و از امکان سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و ورود فناوری جدید محروم مانده است.
در بخش دیگری از این گزارش در باره اقتصاد متکی به نفت ایران نوشته شده است که با کاهش قیمت نفت، بودجه دولتی که بر پایه نفت برنامه‌ریزی شده دست‌به گریبان مشکلات بزرگی است.
در این مقاله همچنین آمده است که برای رونق اقتصادی ایران باید سیاست مالی بر پایه جدید و پایداری بنیان نهاده شود.
در گزارش میشاییل منهارد به سیستم مالیاتی ایران نیز اشاره شده است که با اصلاحات درست و افزایش مناسب مالیات و همچنین ساماندهی کارآمد دستگاه مالیاتی می‌تواند جایگزینی برای بخشی از درآمد ارزی دولتی ایران باشد.
در پایان این گزارش آمده است که برای شکوفا شدن اقتصاد ایران باید موانع مربوط به تحریم‌ها کنار روند تا اعتماد شرکای تجاری بین‌المللی برای ورود به اقتصاد ایران فراهم شود.
شرکت‌های بزرگ آلمانی مانند زیمنس و دایملر نیز پیش از این اعلام کرده بودند به دلیل در خطر بودن قراردادهای‌شان با آمریکا از تجارت با ایران صرفنظر کرده‌اند.
هزینه‌های شرکت بیمه "مونیخ ری" پس از آتش‌سوزی شدید در کالیفرنیا به مراتب بیش‌تر از هزینه خروج این شرکت از قرارداد با "بیمه سامان" در ایران است.
یواخیم ونینگ گفت که این آتش‌سوزی برای بیمه "مونیخ ری" حدود ۱۰ میلیارد دلار هزینه به بار آورده است. برخی این هزینه‌ها را برای این شرکت تا ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده‌اند.
پیش‌بینی درآمد شرکت "مونیخ ری"  در سال جاری میلادی (۲۰۱۸) بالغ بر ۲ تا ۲،۸ میلیارد یورو بوده است.

ورود حناچی به بهشت؛ پرش از روی موانع بسیار


ورود حناچی به بهشت؛ پرش از روی موانع بسیار

پیروز حناچی پس از اما و اگرهای فراوان بالاخره حکم شهرداری تهران را رسما از وزیر کشور گرفت. حناچی تا رسیدن به این مرحله از موانع بسیاری عبور کرده است.
پیروز حناچی حکمش برای شهرداری تهران را از وزیر کشور دریافت کرد. نشستن حناچی بر این صندلی اما به راحتی صورت نگرفت. ابتدا رأی به اصطلاح "ناپلئونی" او برای تصدی این شهر (۱۲ رأی در مقابل ۱۱ رأی کاندید دیگر) به این گمانه دامن زد که اجماعی قوی برای شهردار شدن حناچی در شورای شهر وجود ندارد.
پس از رأی‌گیری اما ابهامات نه تنها فروکش نکرد بلکه بیشتر هم شد. حکم شهرداری حناچی که می‌بایست از سوی وزارت کشور تایید شود، تا پنج روز پس از مهلت تعیین‌شده هنوز تایید نشده بود.
حکم شهردار باید از سوی وزارت کشور امضا شود اما پیش از آن وزارت کشور از نهادهای مربوطه از جمله وزارت اطلاعات درباره سوابق این فرد استعلام می‌کند.
شایعات درباره علت تایید نشدن حکم شهرداری حناچی زیاد بود اما همه دور این نکته دور می‌زد که وزارت اطلاعات حاضر به تایید او نیست. گفته می‌شود که برادر حناچی عضو سازمان مجاهدین خلق است و به همین دلیل وزارت اطلاعات از تایید او خودداری می‌کرده است.
بعد از همه این جنجال‌ها بالاخره بعدازظهر چهارشنبه ۷ آذر (۲۸ نوامبر) پنج روز پس از پایان مهلت قانونی وزارت کشور، اعلام شد که وزیر کشور حکم شهرداری پیروز حناچی را امضا کرده است.
باز هم در این زمینه شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه این مسئله با وساطت شخص رییس‌جمهوری و نیز دخالت رهبری حل شده است. حناچی نیز در اولین اظهارنظرش پس از امضای حکمش از سوی وزیر کشور، از روحانی و خامنه‌ای تشکر کرد. او در توییترش نوشت: «قدردان محبت‌های مقام معظم رهبری، رییس محترم جمهوری و اعضای محترم شورای شهر تهران هستم.»
اما مخالفان حناچی همچنان به اعتراضات‌شان ادامه می‌دهند. محمد ایمانی نویسنده روزنامه کیهان چند پرسش را مطرح کرده و نوشته افکار عمومی انتظار پاسخ به این سوالات را دارد: «چرا وزارت اطلاعات و معاونت‌های آن با شهرداری حناچی مخالفت داشته و به همین دلیل پاسخ مثبت به استعلام نداده‌اند؟! چرا با وجود این مخالفت، وزارت کشور، حکم را صادر کرده است؟! دقیقا مسئول صدور حکم کیست و چگونه مخالفت به موافقت تبدیل شده است؟!»
محمد ایمانی سپس ادامه داده است: «چرا برخی اعضای شورای شهر تهران در دو سال گذشته اصرار داشته‌اند افراد مسئله‌دار و زیر علامت سوال را نامزد شهرداری کنند و به جای انتخاب مدیران کاری و بدون حاشیه، دنبال افراد سیاست‌زده و حاشیه‌دار می‌روند؟ چرا یک سال و نیم است کار اداره پایتخت را قفل کرده‌اند و موجب انباشت مشکلات و نارضایتی مردم می‌شوند؟ آیا این یک تصادف است یا حاصل نفوذ و برنامه‌ریزی؟»
پای خاتمی هم به میان کشیده شد
سایت جهان نیوز به مدیریت علیرضا زاکانی، فرمانده سابق سپاه پاسداران پیش از تایید حکم شهرداری حناچی ادعا کرده بود که حناچی از ماه‌ها پیش از انتخابش به این سمت، گزینه مورد حمایت محمد خاتمی رییس جمهوری پیشین ایران بوده است. این سایت نوشته بود: «وقتی حمایت تمام عیار فردی مانند خاتمی که از اصلی‌ترین عوامل فتنه ۸۸ محسوب می‌شود، در تایید هر شخصیتی باشد، باید در صلاحیت وی به دیده شک نگریست.»
سایت مشرق دیگر رسانه نزدیک به سپاه پاسداران نیز پس از تایید صلاحیت حناچی از سوی وزارت اطلاعات نوشت: «گویا وزارت اطلاعات و کشور تحت فشار سیاسی و رسانه‌ای نتوانسته‌اند عدم کفایت و صلاحیت را اعلام کنند!»
مشی "لیبرال" حناچی
غیر از شایعه عضویت برادر حناچی در سازمان مجاهدین خلق، طرز فکر و اصول مدیریتی او نیز مورد اعتراض جناح تندرو است. منتقدان او معتقدند که شیوه مدیریتی او لیبرال است و به نقل قولی از او استناد می‌کنند که در آن گفته است "همانطور که برای مربیگری فوتبال، مربی خارجی استخدام می‌کنیم برای مدیریت شهری نیز بایستی مدیر خارجی بیاوریم."
محمد ایمانی، نویسنده کیهان، در کانال تلگرامی‌اش پیش از تایید نهایی حکم حناچی نوشته بود: «وزارت اطلاعات صراحتا اعلام کند نظر معاونت‌های ذی‌ربط درباره حناچی و بستگان درجه اول وی و همچنین مشرب فکری لیبرالی وی چه بوده است؟ باید روشن شود که با وجود مخالفت معاونت‌های ذی ربط، کدام محافل نمی‌گذارند نامزدی حناچی منتفی شود؟»
تایید نهایی وزیر کشور
با وجود همه این مخالفت‌ها، روز پنج‌شنبه ۸ آذر پیروز حناچی رسما حکم شهرداری‌اش را از وزیر کشور دریافت کرد. رحمانی فضلی وزیر کشور در مراسم اعطای حکم شهرداری حناچی تاکید کرد که همه باید از شهردار تهران حمایت کنند. او گفت: «فرایند انتخاب شهردار تهران در مسیر قانونی و اصلی انجام گرفت و همه دستگاه‌های قانونی باید با قدرت از شهردار تهران حمایت کنند.»
وزیر کشور همچنین گفته تایید حکم شهرداری از سوی وزارت کشور در مهلت مقرر انجام شده اما به گفته او "گاهی کم طاقتی و کم صبری می‌شود و برخی از روی اشتیاق و برخی هم از روی ذوق مطالبی را بیان میکنند؛ واقعیت این است که این یک مسیر اداری است که باید طی میشد."
حناچی روز ۲۲ آبان از سوی شورای شهر به عنوان شهردار انتخاب شد. بر اساس قانون، وزارت کشور ۱۰ روز مهلت داشت تا این حکم را تایید کند. این کار اما روز ۷ آذر یعنی پنج روز پس از پایان مهلت قانونی صورت گرفت.