بازداشت علی نجاتی؛ اسماعیل بخشی «به دلیل شکنجه به بیمارستان منتقل شد»
کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران روز پنجشنبه اعلام کرد: «اسماعیل بخشی را چنان زیر فشار و شکنجه قرار دادهاند که به علت خونریزی معده مجبور شدهاند او را به بیمارستانی امنیتی (احتمالا بیمارستان تحت مدیریت سپاه) منتقل و بستری کنند.»
پیش از این نیز اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران در بیانیهای با اشاره به گزارشهایی که به این تشکل رسیده است، اعلام کرده بود: «نیروهای امنیتی پس از بازداشت اسماعیل بخشی، وی را مورد ضرب و شتم و شکنجه شدید قرار داده و به او از ناحیه سر و صورت ضربات متعددی وارد شده، به نحوی که صورتش کبود و متورم شده است.»
اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران اشاره کرده بود که «ماموران ضربات شدیدی بر بدن او وارد کردهاند که وی دچار خونریزی شدید معده شده است و به دلیل شرایط خطرناک جسمی، نیروهای امنیتی او را به یکی از بیمارستانهای امنیتی منتقل و بستری کردهاند».
این تشکل کارگری این احتمال را مطرح کرد که «اسماعیل بخشی در بیمارستان سپاه در اهواز بستری بوده باشد» و افزوده بود: «پس از انتقال وی به بیمارستان و پس از بستری شدنش هیچ اطلاعی از سرنوشت او در دست نیست.»
بر اساس این گزارش که تاکنون واکنشی از سوی مقامهای جمهوری اسلامی به همراه نداشته است، «نیروهای امنیتی، با شکنجه و آزار روحی و جسمی فراوان تلاش کردهاند تا اتهامات واهی امنیتی را به اسماعیل بخشی تحمیل کنند اما وی در مقابل این توطئه و شکنجه مقاومت کرده و این موارد را نپذیرفته است».
پیشتر مصطفی نظری، دادستان عمومی و انقلاب شوش، در مورد وضعیت اسماعیل بخشی به خبرگزاری ایلنا گفته بود: «منتظر نتیجه تحقیقات هستیم و به محض حصول نتیجه، تصمیمگیریها انجام خواهد شد.»
اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران در بخش دیگری از بیانیه خود ضمن هشدار شدید به دولت ایران درباره هرگونه شکنجه و آزار و اذیت اسماعیل بخشی، خواستار آزادی این فعال کارگری و خانم سپیده قلیان، فعال مدنی، شد.
آقای بخشی و خانم قلیان یکشنبه هفته گذشته به دست ماموران امنیتی در شهر شوش بازداشت شدند.
در همین حال، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه اعلام کرد که علی نجاتی، عضو هیئت مدیره این تشکل کارگری، صبح روز پنجشنبه «به دست ماموران امنیتی و نیروی انتظامی» در منزلش بازداشت شده است.
بر اساس این گزارش، پسر آقای نجاتی نیز همراه پدرش بازداشت شده است.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه اشاره کرد که ماموران "هیچ حکمی" نداشتهاند و در مقابل درخواست علی نجاتی و خانوادهاش برای ارائه حکم «آنان را مورد ضرب و شتم» قرار دادهاند.
هنوز مقامهای جمهوری اسلامی ایران به این خبر واکنش نشان ندادهاند.
در این ارتباط، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران نیز آن چه «شکنجه و پرونده سازی علیه اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی» نامید را به شدت محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنها شد.
ادامه اعتراض صنفی کارگران نیشکر هفتتپه و حمایت داخلی و جهانی از آنان
گزارش شبکههای اجتماعی از شوش حاکی از ادامه اعتصاب و اعتراض کارگران نیشکر هفتتپه در روز پنجشنبه است.
آنها در راهپیمایی و تجمع خود خواستار آزادی اسماعیل بخشی شدند و شعار دادند: «کارگر زندانی آزاد باید گردد».
کارگران نیشکر هفتتپه خواستار واگذاری مالکیت این شرکت به کارگران با مدیریت شورای کارگری یا به دولت هستند. پرداخت کامل دستمزدهای معوقه، آزادی اسماعیل بخشی، نماینده کارگران، و مشخص شدن وضعیت شغلی کارگران فصلی از دیگر خواستههای آنان است.
تاکنون دو ماه دستمزد معوقه کارگران نیشکر هفتتپه پرداخت شده است. در عین حال، دولت حسن روحانی با درخواست آنان برای تغییر مالکیت شرکت مخالفت کرده است.
در این ارتباط، حمایت ها از کارگران معترض نیشکر هفتتپه و گروه ملی صنعتی فولاد ایران در داخل و خارج از ایران ادامه دارد.
بر اساس فیلمی که در شبکههای اجتماعی انتشار یافته است، شماری از دانشجویان دانشگاه هنر تهران، در تجمعی از خواسته های کارگران حمایت کردند.
پیش از این نیز شماری از دانشجویان در دانشگاه هایی در تهران، زنجان و اهواز از خواسته های کارگران معترض در استان خوزستان پشتیبانی کرده بودند.
پیشتر هم کارگران شرکت آریان فولاد در بوئین زهرای استان قزوین روز سهشنبه با تجمع در مقابل فرمانداری این شهرستان، از کارگران اعتصابی گروه ملی صنعتی فولاد ایران و شرکت نیشکر هفتتپه حمایت کرده بودند.
این حمایتها نیز از سوی شماری از تشکل های کارگری، کارگران کارخانههای مختلف، کانون صنفی معلمان تهران و دو تشکل بازنشستگان انجام شده است.
کانون نویسندگان ایران هم در دفاع از خواستههای کارگران هفتتپه بیانیهای منتشر کرد و نوشت: «کارگران شرکت نیشکر هفتتپه با آمدن به خیابان و بلند کردن صدای اعتراض خود از حق شهروندیشان استفاده کردهاند.»
کانون نویسندگان ایران همچنین هرگونه «تلاش برای خفه کردن صدای اعتراض» را «نقض آشکار آزادی بیان» دانست و خواستار «آزادی فوری و بیقید و شرط اسماعیل بخشی و سپیده قلیان» شد.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کنفدراسیون عمومی کار فرانسه (س ژ ت) نیز در حمایت از کارگران شرکت نیشکر هفتتپه بیانیهای منتشر کرد و نوشت: «چندین سال است که کارگران نیشکر هفتتپه برای به دست آوردن حقوق اولیه خود از جمله بهبود شرایط کاری و پرداخت دستمزدهای معوقه مبارزه میکنند».
کنفدراسیون عمومی کار فرانسه (س.ژ.ت) با تاکید بر لزوم تحقق خواستههای کارگران نیشکر هفتتپه خواستار آزادی تمامی کارگران بازداشت شده و زندانیان سیاسی شد.
پیش از این نیز کنفدراسیون بینالمللی کارگران صنایع کشاورزی و غذایی و خدمات همراه با اتحادیه معلمان بریتانیا و گروه ایران پروتستس ایتالیا از خواسته های کارگران معترض حمایت و دو سازمان عفو بینالملل و دیدبان حقوق بشر از برخورد با آنان انتقاد کردهاند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر