سخنگوی شورای شهر تهران: صدور حکم شهردار با تنگناهایی روبرو است
۲۲ آبانماه و در صدمین جلسه شورای پنجم شهر تهران، اعضای شورا سومین شهردار تهران در این دوره را انتخاب کردند و در رأیگیری بین عباس آخوندی و پیروز حناچی، از مجموع ۲۱ رای، حناچی ۱۱ رای به دست آورد.
با این حال با وجود گذشت چند هفته، وزارت کشور هنوز حکم تایید صلاحیت او را صادر نکرده و گزارشهایی غیررسمی مبنی بر عدم تایید صلاحیت پیروز حناچی برای تصدی شهرداری تهران به دلیل عضویت برادرش در سازمان مجاهدین خلق، منتشر شده است.
سخنگوی شورای شهر تهران که خود چهار روز پیش از این نسبت به صدور حکم شهرداری حناچی از سوی وزارت کشور ابراز خوشبینی کرده بود، امروز توئیت کرده که «شواهد، قرائن و برخى مذاكرات نشان مىدهد فرايند صدور حكم شهردار منتخب توسط وزير محترم كشور، با تنگناهايى روبروست».
وی بدون اشاره به این «تنگناها»، افزوده است: «به نظر مىرسد حكم شهردار منتخب، به سرعت صادر نخواهد شد. پيگيرىها و مذاكرات در جريان است».
بر اساس قانون، پس از معرفی شهردار منتخب به وزارت کشور، این نهاد ۱۰ روز کاری مهلت دارد که حکم شهردار تهران را تایید و ابلاغ کند و گمانههایی مبنی بر احتمال صدور حکم حناچی در روز دوشنبه (پنجم آذر) منتشر شده بود.
در صورتی که وزارت کشور حکم شهردار منتخب را صادر نکند اما شورای شهر تهران هم بر انتخاب خود اصرار داشته باشد، موضوع به هیات حل اختلاف ارجاع خواهد شد.
سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور، روز سوم آذر گفته بود که حکم شهرداران تهران، مشهد، یزد، کرمانشاه و رشت به دلیل عدم پاسخ وزارت اطلاعات به استعلامها هنوز صادر نشده است.
شورای اسلامی شهر تهران در دوره پنجم تاکنون محمدعلی نجفی و نیز سید محمد علی افشانی را به عنوان شهردار پایتخت برگزیدهاند که نجفی اوایل امسال استعفا کرد و افشانی نیز همزمان با اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان، روز ۲۷ آبان امسال این مسئولیت را ترک کرد.
آقای حناچی از ۲۷ آبان امسال به عنوان سرپرست شهرداری تهران فعالیت دارد.
مرتضی الویری، رئیس شورای عالی استانها، پس از انتشار گزارشهای غیر رسمی درباره احتمال تایید نشدن صلاحیت حناچی به دلیل عضویت برادرش در سازمان مجاهدین خلق، گفته بود: «تنها علتی که به صورت غیررسمی وزارت اطلاعات مطرح کرده، این است که سی و چند سال پیش، یکی از برادران ایشان از کشور خارج و با مجاهدین خلق همکاری کرده است».
آقای الویری با تأکید بر اینکه شورای شهر تهران در رأی خود به پیروز حناچی تجدیدنظر نخواهد کرد، هشدار داد که اگر صلاحیت او برای شهرداری تهران تایید نشود «موضوع را برای رسیدگی به هیأت حل اختلاف خواهیم برد».
پست شهرداری تهران همواره پستی سیاسی در ایران بوده و بسیاری از تحلیلگران آن را آغازی برای پستهای بالاتر سیاسی و حتی ریاستجمهوری میدانند.
در دو دهه اخیر که شهردار تهران را شورای شهر انتخاب میکند، به جز مرتضی الویری، محمود احمدینژاد و محمدباقر قالیباف، مدیریت سایر شهرداران به دو سال نکشیده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر