مقامات محلى در شمال استان خوزستان برای جلوگیری از عکسبرداری از کوه نمک سد گتوند، تعدادی تک‌تیرانداز در منطقه مستقر کرده اند.

محسن حیدری ، فعال رسانه‌ای حوزه محیط زیست در میزگرد خبرگزاری "مهر" گفت كه "پس از آنکه اولین عکسها از کوه نمک سد گتوند در رسانه ها منتشر شد، شرکت یادشده تعدادی تک تیرانداز در اطراف کوه‌های مشرف به دریاچه مستقر کرد تا کارگران پروژه را بترساند که کسی عکس از فجایع محیط زیستی این پروژه نگیرد و به بیرون نفرستد."

حیدری رفتار سدسازان را "مافیایی" توصیف کرده و گفت: "من و چهار استاد دانشگاه در یکی از تحقیقات میدانی خود در اطراف سد گتوند با تعدادی از این تک تیراندازان روبرو شدیم و شاهد قلدرمآبی آنها بودیم که با کوشش فراوان موبایل‌های دوربین‌دار استادان دانشگاه را ضبط کردند! اگر این رفتار مافیایی نیست پس چیست؟ گرفتن موبایل استاد دانشگاه چه معنایی جز رفتار مافیایی دارد؟"

سد گتوند در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهری به همین نام در استان خوزستان قرار دارد و یکی از بزرگ‌ترین سدهای ساخته شده در مسیر رودخانه کارون محسوب می‌شود. وزیر پیشین کشاورزی احداث سد گتوند را جنایتی در حق سرزمین ایران می‌داند. مجری طرح مطالعاتی آسیب‌شناسی سد گتوند نیز احداث آن را یک اشتباه ملی می‌خواند و می‌گوید این سد در شورتر شدن آب کارون سهم دارد.

مهدی قمشی مشاور استاندار در امور صیانت از منابع آب و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در این باره گفته است: "پشت سد گتوند 9 میلیون و سیصد هزار تن نمک ذخیره شده و توده نمکی پشت سد (توده عنبل) 120 میلیون تن حجم دارد. سالانه 3 تا 4 میلیون تن نمک در آب حل می شود و در این شرایط 40 میلیون تن نمک بین 12 تا 15 سال در آب حل خواهد شد كه اگر چاره‌ای برای این اتفاق اندیشیده شود، نمک پشت مخزن می‌ماند، در غیر این صورت وارد آب آشامیدنی مردم و زمین‌های کشاورزی خواهد شد". وی می‌افزاید: از زمان افتتاح سد گتوند حداقل 20 میلیون تن نمک در آب حل شده و 9 میلیون و سیصد هزار تن نیز پشت مخزن سد است.

محمد علی بنی‌هاشمی، عضو هیأت علمی و رئیس موسسه آب تهران، درباره این سد به سایت "تابناک" گفته بود: "به دلیل انتخاب نامناسب محور سد و وجود سازند نمکی گچساران در ۵ کیلومتری بالادست محور سد، با پدیده انحلال نمک‌ها و شور شدن مخزن سد و به تبع آن افزایش شوری آب ‌‌رها شده به داخل رودخانه کارون در مقطع گتوند روبه رو هستیم. مطالعات ما تنها در مقطع سد گتوند، آنجا که آب از سد خارج می‌شود، نشان از آن دارد که سد گتوند ۲۵درصد آب کارون را شورترکرده است. ما از مقاطع بالا‌تر و پایین‌تر اطلاعی نداریم".

معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خرداد سال گذشته خبر از بررسی امکان تخریب سد گتوند در کارگروهی با مسئولیت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داد که ظاهرا با این کار موافقت نشده است.