سه‌شنبه، خرداد ۰۴، ۱۳۹۵

نامه ۳۵۰۰ فعال کارگری در ایران برای آزادی جعفر عظیم‌زاده

نامه ۳۵۰۰ فعال کارگری در ایران برای آزادی جعفر عظیم‌زاده

بیش از ۳۵۰۰ فعال کارگری در نامه‌ای به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خواستار آزادی جعفر عظیم‌زاده شدند. عظیم‌زاده، رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران که در اوین زندانی است در اعتصاب غذا به سر می‌برد و وضعیتش وخیم توصیف شده است.
دو نهاد فعال کارگری در ایران نسبت به وخامت وضعیت سلامتی جعفر عظیم‌زاده، رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، هشدار داده‌اند. اتحادیه آزاد کارگران ایران و سندیکای کارگران شرکت واحد ایران خواستار رسیدگی سریع به وضعیت این فعال کارگری هستند.
بنا به گزارش‌هایی که از طریق منابع کارگری در روز دوشنبه (۳ خرداد/ ۲۳ مه) منتشر شد، جعفر عظیم‌زاده در بیست و سومین روز اعتصاب غذای خود در روز اول خرداد به علت وخامت وضعیت جسمانی و مشکلات جدی کلیه‌ها به بیمارستان منتقل شده است. منابع کارگری می‌گویند که با این‌همه به علت خودداری از پذیرش سرم، او بدون بستری شدن به رغم وضعیت جسمانی وخیمش به بند هشت زندان اوین بازگردانده شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد در وب‌سایت خود با اعلام این خبر نوشت که این "برخوردهای غیرمسئولانه" را محکوم می‌کند.
اسماعیل عبدی (راست) و جعفر عظیم‌زاده اسماعیل عبدی (راست) و جعفر عظیم‌زاده
اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «تعدادی از کارگران و معلمان معترض که گناهی غیر از تلاش برای بهتر شدن وضعیت زندگی خود و هم سرنوشتان‌شان نکرده‌اند، به اتهامات امنیتی به حبس‌های طولانی مدت محکوم شده‌اند که یا در زندان‌اند و یا با سپردن وثیقه‌های سنگین موقتا تا تعیین تکلیف نهایی آزاد هستند.»
به گفته نویسندگان این بیانیه، خواست جعفر عظیم‌زاده حذف اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" از پرونده‌های فعالان صنفی و اجتماعی است. در این بیانیه از این درخواست به عنوان خواسته همه کارگران، معلمان و مزدبگیران ایران نام برده شده است.
بیشتر بخوانید: مطالبات کارگران ایران در تظاهرات روز جهانی کارگر
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه خود به وضعیت عظیم‌زاده اشاره کرده و آورده است: «جعفر عظیم‌زاده رئیس هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران یکی از آن ده‌ها فعال کارگری است که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به شش سال حبس محکوم شده است و هم اینک در بند ۸ زندان اوین زندانی است.»
در این بیانیه تاکید شده است با وجود این‌که وضعیت جسمانی جعفر عظیم‌زاده به خاطر اعتصاب غذا رو به وخامت می‌رود و سلامتی‌اش تهدید می‌شود، "مسئولان قضایی که در این رابطه مسئولیت مستقیم دارند، تا کنون هیچ عکس‌العملی نشان نداده‌اند."
اتحادیه آزاد کارگران در نهایت ضمن تقاضای حذف اتهامات امنیتی از پرونده‌ی همه فعالان صنفی و اجتماعی، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط جعفر عظیم‌زاده شده است. این بیانیه به امضای بیش از ۳۵۰۰ نفر رسیده و اصل آن به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ایران ارسال شده است.
اعتصاب علیه امنیتی کردن مطالبات فعالان
جعفر عظیم‌زاده روز یکشنبه ۱۷ آبان ‌ماه ۱۳۹۴ برای گذراندن ۶ سال حبس خود به زندان اوین رفت. او به مناسبت روز جهانی کارگر امسال در بیانیه‌ای مشترک با اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران که از داخل زندان صادر شد اعلام کردند که از روز جمعه دهم اردیبهشت دست به اعتصاب غذای نامحدود خواهند زد.
در نامه‌ای هم که هر یک از آن‌ها به طور جداگانه به مسئولان زندان اوین نوشته ذکر شده که اعتصاب غذا در اعتراض به "امنیتی کردن فعالیت‌های صنفی و تجمعات و اعتصابات کارگران و معلمان، دستمزدهای زیر خط فقر، ممنوعیت برگزاری مستقلانه و آزادانه روز جهانی کارگر و روز جهانی معلم، عدم شفافیت و عمل موثر سازمان جهانی کار در قبال نقض حقوق بنیادین کارگران و معلمان ایران" است.
آن‌ها خواستار خارج کردن اتهام "اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور" و دیگر اتهامات امنیتی از پرونده‌های مفتوح کارگران و معلمان معترض و برداشتن اینگونه "اتهامات جعلی و ساختگی" از پرونده‌های خود و دیگر فعالان کارگری و معلمان زندانی شدند.
جعفر عظیم‌زاده در حالی در وضعیتی که وخیم گزارش می‌شود همچنان در زندان است که اسماعیل عبدی پس از آغاز اعتصاب غذا با وثیقه ۳۰۰ میلیونی به طور موقت آزاد شد. اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران، به دو اتهام "تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" به ۶ سال حبس محکوم شده است. او از ۶ تیرماه ۱۳۹۴ در زندان بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر