سه‌شنبه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۷

تشکیل «کمیته ضد فیلتر» در دولت روحانی برای کمک به کسب و کار مجاز

تشکیل «کمیته ضد فیلتر» در دولت روحانی برای کمک به کسب و کار مجاز


محمدجواد آذری جهرمی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از تشکیل «کمیته ضدفیلترینگ» در دولت برای مقابله با فیلتر فعالیت‌ها و کسب‌و‌کارهای «مجاز» در فضای مجازی خبر داد.
دولت روحانی طی سال‌های اخیر با قوه قضائیه بر سر مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی دچار چالش شده، اما قوه قضائیه موفق شده شبکه پرطرفدار تلگرام در ایران را پس از اعتراض‌های خیابانی دی‌ماه سال ۹۶ در کشور مسدود کند.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی نیز پیش از این اعلام کرده بود «صدها هزار فروشنده اینترنتی» در ایران هستند که فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی به آنها «ضرر جدی» وارد کرده است.
رضا الفت‌نسب، دبیر این انجمن، تاثیر فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی بر کسب و کارهای اینترنتی را «کاملا موثر» دانسته و با اشاره به فعالیت «تعداد بسیار زیادی از افراد» در این زمینه گفته که «کسب و کارهای مجازی یکی از پایه‌های مهم اقتصاد کشور به عنوان اقتصاد دیجیتالی است... ایجاد کوچکترین محدودیت... می‌تواند نابودی یک کسب و کار را در پی داشته باشد».
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمدجواد آذری جهرمی که در همایش سالانه بانکداری الکترونیک سخنرانی می‌کرد، در این زمینه گفته که کمیته ضدفیلترینگ، با همکاری معاونت حقوقی رئیس جمهوری تشکیل شده و هدف از تشکیل آن ممانعت از «فیلتر شدن فین‌تک‌ها و کسب‌وکارها» است.
وی با اشاره به استفاده همزمان بسیاری از کسب‌وکارهای مجازی از تسهیلات نظام پرداخت الکترونیکی، افزود که سایت‌های شرط‌بندی یا فیلترشکن‌ها از همین زیرساخت‌ها استفاده می‌کنند.
وزیر ارتباطات از نظام بانکداری خواست «تلاش کند جلو آنها را بگیرد»، اما همزمان نسبت به ممانعت از فعالیت‌های «سالم» مجازی به دلیل اعمال این نوع فیلترینگ هشدار داد.
به گفته آذری جهرمی، «گاهی مواضعی از جمله با اعمال فیلترینگ گرفته می‌شود که جلوی فعالیت‌های ناسالم را بگیرند اما عملاً تنها جلوی فعالیت‌های سالم گرفته می‌شود و ناسالم‌ها به نحو دیگر کارهای خود را ادامه می‌دهند.»
سولماز صادق‌نیا، رئیس انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی نیز پس از مسدودسازی شبکه پرطرفدار تلگرام و فیلترینگ موقت اینستاگرام در ایران گفته بود که «حدود نیم میلیون فرصت شغلی که وارد این شبکه‌های مجازی شده‌اند و همچنین چند شرکت دانش‌بنیان خدمات تخصصی در این زمینه، پس از فیلترینگ معلق شدند».
پیش از این نیز ناهید تاج‌الدین، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس درباره فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام که پس از اعتراض‌های خیابانی دی‌ماه ۹۶ در ایران صورت گرفت٬ گفته بود با فیلتر شدن شبکه اجتماعی تلگرام، همه رشته‌های دولت در کسب و کار در فضای مجازی «پنبه شده است».
به گفته خانم تاج‌الدین٬ «برابر برخی آمارها امروز بیش از ۶۰۰ هزار کانال تلگرامی مشغول فعالیت هستند که بیش از ۴۰ درصد آنان فروشگاه‌های مجازی‌اند».
در روزهای اخیر زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال فیلترینگ شبکه اینستاگرام در ایران شنیده می‌شود که اگرچه از سوی مقام‌های مسئول تکذیب شده، اما نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است.
ابوالحسن فیروز آبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران ۲۶ شهریور تهدید کرده بود که اگر اینستاگرام با جمهوری اسلامی «همکاری نکند، به سرنوشت تلگرام دچار خواهد شد».
اظهارات اخیر حسن روحانی در زمینه ناموفق بودن فیلترینگ در ایران نیز واکنش مقام‌های قضایی و مراجع تقلید همچون ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی را در پی داشته است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر