سه‌شنبه، تیر ۱۰، ۱۳۹۹

مکرون دخالت «مجرمانه» ترکیه در لیبی و برخورد دوگانه روسيه را محکوم کرد

مکرون دخالت «مجرمانه» ترکیه در لیبی و برخورد دوگانه روسيه را محکوم کرد


رئیس‌جمهوری فرانسه می‌گوید: ترکیه تعداد زیادی از پیکارجویان جهادی را از سوریه به لیبی اعزام کرده است.
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز سه‌شنبه ۱۰ تیر با متهم کردن آنکارا به اعزام پیکارجویان جهادی به لیبی نقش ترکیه در این کشور را «مجرمانه» توصیف کرد.
او در عین حال از برخورد «دوگانه» ولادیمیر پوتین در مورد حضور فعال مزدوران روس در لیبی انتقاد کرد.
در هفته‌های اخیر مناسبات فرانسه و ترکیه، دو عضو ناتو، به دلیل وضعیت لیبی، شرایط شمال سوریه و مسئله حفاری انرژی در شرق دریای مدیترانه تیره شده است.
ترکیه در این مدت از طریق ارسال اسلحه و اعزام پیکارجو و همچنین حمایت هوایی از نیروهای «دولت وفاق وطنی» در برابر نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر دخالت خود در لیبی را به شکل چشمگیری افزایش داده است.
امانوئل مکرون در بخشی از سخنانش گفت: «به اعتقاد من برای کشوری که ادعای عضویت در ناتو را دارد این یک مسئولیت تاریخی و مجرمانه است».
رئیس‌جمهوری فرانسه بدون ارائه شواهد در مورد ماهیت پیکارجویان گفت: ترکیه تعداد زیادی از پیکارجویان جهادی را از سوریه به لیبی اعزام کرده است.
دولت فرانسه به حمایت سیاسی از ژنرال حفتر و دادن کمک‌های نظامی به او برای مبارزه با پیکارجویان اسلام‌گرا متهم شده است. پاریس اگرچه حمایت از نیروهای ژنرال حفتر را تکذیب کرده ولی تاکنون حامیان نظامی این گروه به خصوص امارات متحده عربی را که از سوی سازمان ملل متحد به عنوان یکی از ناقضان اصلی تحریم تسلیحاتی لیبی معرفی شده، محکوم نکرده است.
نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر که تحت عنوان «ارتش ملی لیبی» می‌جنگند از سوی امارات متحده عربی، مصر و روسیه حمایت می‌شوند. در روزهای اخیر مقامات فرانسه بارها هشدار داده‌اند که دخالت ترکیه در جنگ لیبی باعث می‌شود که روسیه موقعیت خود را در این کشور تقویت کند.
شرکت ملی نفت لیبی روز جمعه اعلام کرد که مزدوران روس وارد میادین نفتی «شراره» شده‌اند.
گزارش هیات تحقیق سازمان ملل متحد در ماه مه فاش ساخت که حدود هزار و ۲۰۰ نفر از نفرات شرکت امنیتی روسی «واگنر» در لیبی می‌جنگند.
امانوئل مکرون روز جمعه با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، گفت‌وگو کرد ولی از آن کشور به شدت ترکیه انتقاد نکرد. آقای مکرون گفت او و ولادیمیر پوتین در زمینه همکاری برای هدف مشترک که آتش‌بس در لیبی است توافق کرده‌اند.
او روز دوشنبه عنوان کرد که ولادیمیر پوتین به او گفته است نفرات شرکت خصوصی «واگنر» نماینده روسیه نیستند.
رئیس‌جمهوری فرانسه افزود: «در گفت‌وگو با آقای پوتین من با صراحت اقدامات شرکت واگنر را محکوم کردم و برخورد او با این موضوع دوگانه بود».

نشست شورای امنیت؛ آمریکا خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد

نشست شورای امنیت؛ آمریکا خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شد


نشست ویدئویی وزیران خارجه و نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل- تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز در این نشست حضور داشت.
وزیر خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه ۱۰ تیر در نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی تمدید تسلیحاتی ایران، پایان دادن به این تحریم‌ها را «خیانت به رسالت سازمان ملل» دانست.
مایک پومپئو از این نهاد خواست که با تمدید این تحریم‌ها در جهت «برقراری صلح و امنیت بین‌المللی» گام بردارد.
وی هشدار داد اگر شورای امنیت نتواند تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند، تهران می‌تواند با خرید جنگنده از روسیه، به روز کردن و توسعه ناوگان زیردریایی خود و تجهیز گروه‌های وابسته به این کشور «شمشیر داموکلس را بر فراز امنیت اقتصادی خاورمیانه نگه دارد».
به گفته او، ایران همچنین قادر خواهد بود تا به یک «تاجر سرکش اسلحه تبدیل شود که با تامین اسلحه به درگیری‌ها در ونزوئلا، سوریه و افغانستان دامن می‌زند».
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که در پی توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران به تصویب رسید، تحریم تسلیحاتی ایران روز ۲۷ مهر امسال به پایان می‌رسد، اما آمریکا کارزاری با هدف تمدید این تحریم‌ها به راه انداخته است.
وزیر خارجه ایالات متحده در اظهارات روز سه‌شنبه خود تاکید کرد که حکومت ایران «یک دمکراسی پاسخ‌گو مانند استرالیا و هند نیست و ما هم‌اکنون می‌دانیم که اگر تهران قدرت خرید تسلیحات بیشتر را داشته باشد، چه کار خواهد کرد».
به گفته او، ایران سلاح‌های پیشرفته‌تری در اختیار گروه‌های شبه‌نظامی حماس، حزب‌الله لبنان و شورشیان حوثی در یمن خواهد داد و در دریا نیز با زیردریایی‌های خود «بیش از پیش امنیت کشتی‌رانی بین‌المللی و آزادی رفت‌وآمد در تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای عرب را تهدید خواهد کرد».
مقامات آمریکا طی هفته‌های اخیر مذاکرات گسترده‌ای با قدرت‌های اروپایی داشته‌اند تا حمایت آنها را از قطعنامه پیشنهادی خود برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران جلب کنند.
سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان که از طرفین توافق هسته‌ای با ایران هستند می‌گویند که همچنان خود را متعهد به این توافق می‌دانند، اما این کشورها به تازگی با انتشار بیانیه مشترکی اعلام کرده‌اند که تحریم اروپایی صادرات اسلحه و تکنولوژی ساخت موشک به ایران تا سال ۲۰۲۳ ادامه دارد.
به گفته آنها، «برچیده شدن این تحریم‌ها پیامدهای اساسی برای امنیت و ثبات منطقه دارد».
مایک پومپئو در نشست شورای امنیت سازمان ملل از این تصمیم اروپایی‌ها استقبال کرد و گفت: این تنها آمریکا نیست که چنین خواسته‌ای دارد بلکه «کشورهای منطقه از اسرائیل گرفته تا خلیج فارس و کشورهای خاورمیانه همه یکصدا می‌خواهند که تحریم تسلیحاتی ایران تمدید شود».
یک روز قبل از این نشست عربستان سعودی که میزبان برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، بود خواستار تمدید این تحریم‌ها شده بود.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نیز روز سه‌شنبه در دیدار با آقای هوک با تقدیر از تلاش‌های واشینگتن در شورای امنیت سازمان ملل با هدف تحریم نامحدود تسلیحاتی ایران، خواهان تحریم‌های بیشتر علیه ایران شد.
با این حال چین و روسیه که هر دو هم در شورای امنیت سازمان ملل از حق وتو برخوردارند، از قبل اعلام کرده‌ بودند که از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران حمایت نمی‌کنند.
نماینده چین در نشست روز سه‌شنبه شورای امنیت سازمان ملل این موضع کشور خود را تکرار کرد و تاکید داشت که واشینگتن از نظر قانونی نمی‌تواند تحریم‌های سازمان ملل را برگرداند.
ژانگ جون با اشاره به توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران اظهار داشت که ایالات متحده با خروج خود از برجام «دیگر عضوی از آن محسوب نمی‌شود» و هیچ حقی برای توسل به این توافق برای بازگرداندن تحریم‌ها ندارد.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه گفت که رفع محدودیت‌های تسلیحاتی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ «بخش لاینفک» توافق هسته‌ای است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه گفت که رفع محدودیت‌های تسلیحاتی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ «بخش لاینفک» توافق هسته‌ای است.
دولت دونالد ترامپ اگرچه دو سال از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد اما این بحث را مطرح کند که چون در قطعنامه سازمان ملل از ایالات متحده به یکی از امضاکنندگان توافق نام برده شده است، می‌تواند با توسل به مکانیسم‌های پیش‌بینی شده در برجام، تحریم‌ها را علیه تهران بازگرداند.
چین، روسیه و ایران این موضع را رد کرده‌اند. در این راستا محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، طی سخنانی در نشست شورای امنیت سازمان ملل تصریح کرد که رفع محدودیت‌های تسلیحاتی ایران بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ «بخش لاینفک» توافق هسته‌ای است.
به گفته او، «هرگونه محدودیت جدید توسط شورای امنیت، بر خلاف تعهدات اساسی است که به ملت ایران داده شده است و در چنین سناریویی، واکنش ایران، قاطع خواهد بود».
پیش از این حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را «توطئه» نامیده و گفته بود که ایران از چهار کشور عضو دائم شورای امنیت «و مخصوصاً دو کشور دوست خود، یعنی روسیه و چین،» توقع دارد به خاطر توافق هسته‌ای در برابر آن بایستند.

انفجار در یک مرکز درمانی تهران حداقل سه مصدوم بر جای گذاشت

انفجار در یک مرکز درمانی تهران حداقل سه مصدوم بر جای گذاشت

بعد از انتشار تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از انفجاری در شمال تهران، خبرگزاری تسنیم شامگاه سه‌شنبه ۱۰ تیرماه گزارش داد که این حادثه در یک کلنیک درمانی اتفاق افتاده است.
پیمان صابریان رئیس مرکز اورژانس تهران نیز به خبرگزاری فارس گفته که این حادثه احتمالاً به دنبال انفجار کپسول گاز بوده و سه مصدوم بر جای گذاشته است.
با این حال، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی گفته است: احتمالا در طبقات فوقانی تعدادی بیمار نیز بستری شده باشند و نمی‌توان فعلا شمار دقیق مصدومین را اعلام کرد.
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران گفته است نیروهای آتش‌نشانی در حال حاضر مشغول اطفای حریق هستند.
سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با اشاره به اینکه علت دقیق وقوع حادثه هنوز مشخص نشده است، گفته که احتمال نگهداری سیلندر در انبار این کلینیک درمانی سبب بروز این انفجار شده است.

به گفته او، اینکه در حال حاضر چه تعداد مصدوم و یا دچار حادثه شده‌اند هنوز مشخص نشده و نیروهای آتش‌نشانی در حال تلاش جهت دسترسی به طبقات بالایی کلینیک که احتمالاً تعدادی بیمار نیز بستری و حضور دارند هستند.
این حادثه در یک کیلینیک درمانی در خیابان شریعتی پایین‌تر از میدان قدس کوچه ماهروزاده به‌وقوع پیوسته است.
برخی گزارش‌ها می‌گویند که محل حادثه در واقع مرکز تصویربرداری پزشکی (سی‌تی‌اسکن و ام‌.ار.ای) است.

نمایندگان طویله ولایت قاتل وقیح مجلس قدیم ایران یازدهم به دنبال تشکیل «۱۰۰ فراکسیون»، از جمله فراکسیون «سیر و عدس»

نمایندگان طویله ولایت قاتل وقیح مجلس قدیم ایران یازدهم به دنبال تشکیل «۱۰۰ فراکسیون»، از جمله فراکسیون «سیر و عدس»

نماینده محلات در مجلس یازدهم گفته که تاکنون حدود ۱۰۰ درخواست تشکیل فراکسیون به هیات رئیسه رسیده که تعداد آنها همچنان رو به افزایش است.
علیرضا سلیمی که خود نیز عضو هیات رئیسه مجلس است افزوده که برخی نمایندگان حتی پیشنهاد تشکیل «فراکسیون سیر و عدس» را ارائه کرده‌اند.
او با بیان اینکه تشکیل چنین فراکسیون‌هایی «پایین آوردن» شان مجلس است از توقف تشکیل فراکسیون‌ها خبر داده است تا «سازوکار مناسبی برای تشکیل آنها در نظر گرفته شود».
آقای سلیمی برخی از وزارتخانه‌ها را متهم کرده است که «در تشکیل تعدادی از این فراکسیون‌ها نقش دارند» تا به گفته او، «از این طریق بتوانند ذهن نمایندگان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جهت‌دهی کنند و در مجلس نفوذ داشته باشند».
براساس مصوبه سال ۹۰ مجلس، حداقل هشت تن از نمایندگان می‌توانند جهت توجه و پیگیری امور مهم سیاسی، تخصصی و صنفی فراکسیون تشکیل دهند و هر نماینده می‌تواند حداکثر عضو سه فراکسیون باشد، آیین‌نامه تعداد فراکسیون‌ها، نحوه تشکیل، فعالیت و تامین امکانات مورد نیاز توسط هیات رییسه مجلس تهیه می‌شود‎.
هنوز مشخص نیست که آیا این رویه در مجلس یازدهم دنبال خواهد شد یا نه.
به گزارش سایت تابناک‌، مجلس دهم بالغ بر ۶۰ فراکسیون سیاسی و غیرسیاسی داشت که از جمله آنها می‌توان به فراکسیون‌های محیط زیست، گردشگری و صنایع‌دستی، ورزش و جوانان، تولید و اشتغال، ایثارگران، غذا و دارو، زیتون و دانه‌های روغنی، احزاب و تشکل‌های مدنی، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اقتصاد دیجیتال، فضای مجازی، پاسخگو، حمایت از کودک و نوجوان، حقوق شهروندی، احیا و حفاظت از دریاچه‌ها و تالاب‌ها، حقوق بشر، زنان، دیپلماسی و منافع ملی، روحانیت، فرش و صنایع دستی، روابط عمومی و رسانه، اهل سنت، دفاع مقدس و فرزندان شاهد، کارگری، صنایع غذایی، خانواده، کار و کارآفرینی، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی و حج و زیارت اشاره کرد.

گزارشگران بدون مرز: در میانه بحران کرونا، ۹۰ کشور آزادی رسانه‌ها را نقض کرده‌اند

گزارشگران بدون مرز: در میانه بحران کرونا، ۹۰ کشور آزادی رسانه‌ها را نقض کرده‌اند

سازمان گزارشگران بدون مرز روز سه‌شنبه، ۱۰ تیر، اعلام کرد دست‌کم ۹۰ کشور از ۱۹۳ عضو سازمان ملل آزادی رسانه‌ها در پوشش بحران ویروس کرونا را به اندازه‌های متفاوت نقض کرده‌اند و همه‌گیری ویروس در ایران نیز «با سرکوب روزنامه‌نگاران مستقل» همراه بوده است.
در گزارش جدید این سازمان از کشورهای بزرگی مانند چین، روسیه، هند و ایالات متحده «موارد بسیاری» از نقض آزادی رسانه‌ها در مورد پوشش بحران ویروس کرونا ثبت شده است.
به‌ گفته این سازمان، در ۳۲ کشوری از قاره‌های مختلف که آزادی رسانه‌ها محدود شده است، آفریقا تقریباً بدترین قاره است و آزادی رسانه‌ها در آسیا نیز در این زمینه سخت آسیب دیده است.
بر اساس این گزارش، نقض اطلاع‌رسانی تاکنون تنها در پنج کشور در خاورمیانه به‌ ثبت رسیده ‌است؛ جایی که ایران بیشترین تعداد مبتلا و قربانی را دارد.
با این‌ که مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد جان‌باختگان کرونا در ایران را تاکنون حدود ۱۱ هزار تن اعلام کرده‌اند، آمار مرگ‌ومیر ثبت‌شده در سازمان ثبت احوال در سه ماهه بهار ۹۹ حدود ۱۹ هزار نفر بیش از مدت مشابه پارسال است که نشان می‌دهد تردیدهای جدی نسبت به صحت آمار رسمی وجود دارد.
سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش خود با اشاره اختصاصی به ایران و این‌که همه‌گیری ویروس در این کشور «با سرکوب روزنامه‌نگاران مستقل» همراه بوده، اعلام کرده است در این زمینه «دست‌کم ۲۸ نفر احضار و بازجویی و یا بازداشت شده‌اند».
در گزارش این سازمان، ۲۷ کشور منطقه آسیا-اقیانوسیه و آسیای میانه و ۱۴ کشور از اتحادیه اروپا و منطقه بالکان نیز جزو کشورهایی ذکر شده‌اند که آزادی رسانه‌ها در آن‌ها نقض شده است.
کریستف دلوار، رئیس سازمان گزارشگران بدون مرز نیز با ابراز نگرانی نقض آزادی رسانه‌ها توسط خود رؤسای جمهور برخی کشورها، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، و ژاییر بولسونارو، رئیس‌جمهور برزیل، را «مشهور به آزار و اذیت رسانه‌ها» توصیف کرد.

حکم پنج سال زندان فریبا عادلخواه قطعی شد

حکم پنج سال زندان فریبا عادلخواه قطعی شد

سخنگوی قوه قضاییه ایران در کنار اعلام حکم اعدام روح‌الله زم، از قطعی شدن پنج سال حبس فریبا عادلخواه خبر داد. او همچنین به پرونده بازداشتی‌های "جمعیت امام علی" اشاره کرد و به موضوع "حسن رعیت" و مرگ "قاضی منصوری" پرداخت.
سخنگوی قوه قضاییه ایران در نشست خبری امروز سه‌شنبه ۱۰ تیر (۳۰ ژوئن)، جزییاتی را از جمله درباره صدور حکم اعدام برای روح‌الله زم، محکومیت قطعی فریبا عادلخواه به پنج سال زندان، بازداشت اعضای "جمعیت امام علی" و مرگ مشکوک غلامرضا منصوری در رومانی بیان کرد.
محکومیت روح‌الله زم، سردبیر رسانه آمدنیوز به اعدام یکی از موضوعات عنوان شده توسط غلامحسین اسماعیلی بود. به گفته سخنگوی قوه قضاییه ایران، روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، به اتهام "افساد فی‌الارض"، به اعدام محکوم شده است.
بیشتر بخوانید: روح‌الله زم به اعدام محکوم شد
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص پرونده فریبا عادلخواه و با اشاره به حکم صادره در دادگاه بدوی نیز گفت: «ایشان تجدیدنظر‌خواهی کرده بود و پرونده به دادگاه تجدیدنظر رفت که آنها حکم بدوی را تایید کردند.»
این مقام قضایی جمهوری اسلامی اتهام فریبا عادلخواه را امنیتی و"اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور" عنوان کرد که به گفته او، بر این اساس، "به ۵ سال حبس و برای اتهام دیگر به  یکسال و نیم حبس محکوم شده است". به گفته اسماعیلی، "مجازات اشد ۵ سال حبس عادلخواه، با احتساب بازداشت ایام قبلی اجرا خواهد شد."
فریبا عادلخواه، محقق مردم‌شناسی دو تابعیتی ایرانی - فرانسوی است که در خرداد ماه ۹۸ از جمله به اتهام جاسوسی، "تبلیغ علیه نظام" و "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" در ایران دستگیر شد.
"معذور" از بیان جزییات درباره "جمعیت امام علی"
سخنگوی قوه قضاییه همچنین در مورد "جمعیت امام‌ علی"، دستگیری سه تن از اعضای آن را تأیید کرد، ولی همزمان تأکید کرد که: «[این دستگیری‌ها] ربطی به سازمان و تشکل مردم‌نهاد ندارد و آنها در مظان اتهاماتی هستند که مربوط به خود شخص آنهاست.» او گفت چون این موضوع در آغاز رسیدگی است، "از جزییات آن معذورم".
"جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی" اول تیرماه اعلام کرد که نیروهای امنیتی با حضور در منزل شارمین میمندی‌نژاد، موسس این جمعیت، او را بازداشت کرده‌اند. این تشکل غیردولتی همچنین از بازداشت مرتضی کی‌منش مسئول رسانه‌ای و کتایون افرازه، بازرس علی‌البدل جمعیت نیز خبر داد.
خبرگزاری تسنیم منتسب به سپاه پاسداران اتهامات متفاوتی را متوجه بازداشت‌شدگان کرده است؛ از جمله اینکه "در سال‌های اخیر با تشکیل موسسه‌ای خیریه و در پوشش اقدامات عام‌المنفعه اقدام به شبکه‌سازی برای نفوذ در سطوح مختلف افکارعمومی کرده‌اند".
"جمعیت امدادی و دانشجویی امام علی" فعالیت خود را در سال ۱۳۷۸ آغاز کرد و نخستین دفتر آن یک سال بعد در دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد.
"ابهام" در مورد شکل مرگ غلامرضا منصوری
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش در نشست امروز در پاسخ به پرسشی در مورد مرگ غلامرضا منصوری گفت: «قوه قضاییه به جد پیگیر ابهام‌زدایی وشفافیت حادثه‌ای است که در رومانی اتفاق افتاده است.»
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران
او با اشاره به "مستندات پلیس بین‌الملل" در مورد مرگ "قاضی منصوری" گفت: «باید "دی‌ان‌ای" جسد بیاید و با بستگان انطباق داده شود. آن وقت می‌گوییم، او هست یا نه.» از سوی دیگر به گفته سخنگوی قوه قضاییه، در این زمینه که "خودکشی بوده یا دیگرکشی، ابهام هست".
اسماعیلی با تأکید بر این نکته که "باید مستندات ارسال شود"، گفت: «تقاضا کردیم هیئتی از پلیس جنایی و بین‌الملل و پزشکی قانونی به رومانی اعزام  شوند و اسناد را ببینند تا ما بتوانیم اظهارنظر قطعی در رابطه با اصل فوت و حادثه منجر به فوت بدهیم.»
جسد غلامرضا منصوری، قاضی سابق متهم به فساد مالی، روز ۳۰ خرداد گذشته در بیرون هتل محل اقامت او در بخارست (رومانی) پیدا شد. او پیش از مرگ در پیامی ویدیویی اعلام کرده بود، برای درمان بیماری در خارج از کشور به سر می‌برد و به دلیل بحران کرونا اقدام او برای بازگشت به ایران بی‌نتیجه بوده است. منصوری در عین حال از قصد خود برای مراجعه به سفارت ایران و بازگشت سخن گفته بود.
از غلامرضا منصوری به عنوان متهم ردیف ۹ در جریان محاکمه اکبر طبری، معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه در دوره صادق لاریجانی نام برده می‌شود. او مدتی بازپرس یکی از شعبه‌های دادسرای فرهنگ و رسانه بود و سابقه صدور احکام سنگین برای برخی فعالان رسانه‌ای و سیاسی در اواخر دهه ۱۳۸۰ و اوایل دهه ۹۰ را در کارنامه خود دارد. نماینده دادستان اعلام کرده بود که او فراری است و از کشور خارج شده و متهم به دریافت ۵۰۰ هزار یورو رشوه است.
"حسن رعیت" همچنان در بازداشت
از سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده حسن میرکاظمی معروف به "حسن رعیت" پرسیده شد و اینکه آیا این فرد در بازداشت به سر می‌برد؟ غلامحسین اسماعیلی گفت: «طبق آخرین استعلام این فرد همچنان در بازداشت است.»
اسماعیلی دلیل طولانی شدن تحقیقات پرونده میرکاظمی را "ابعاد، تخلفات و نوع اتهامات" متهم دانست. به گفته او، "تحقیقات مراحل پایانی خود را سپری می‌کند و مراحل پایانی دادسرایی در حال نهایی شدن است."
قوه قضاییه ایران ۲۲ مردادماه گذشته خبر بازداشت حسن میرکاظمی را تأیید کرد. میرکاظمی که از او به عنوان دستیار بابک زنجانی یاد می‌شود، از فعالان مشهور حوزه آهن است. او همچنین سابقه حضور در فعالیت‌های امنیتی و سرکوب معترضان به نتیجه انتخابات سال ۸۸ را دارد. یکی از اتهامات اکبر طبری، دخالت در پرونده میرکاظمی نیز هست.

نتانیاهو بر لزوم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید دارد

نتانیاهو بر لزوم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید دارد

نخست‌وزیر اسرائیل در دیدار با برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، بر اهمیت خروج ایران از سوریه تاکید کرد. نتانیاهو گفت که برای برخی از امور نمی‌توان کار را به پس از بحران کرونا موکول کرد.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، پس از دیدار و گفت‌وگو با مقامات دو کشور عربستان سعودی و بحرین، روز سه‌شنبه ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر) وارد اسرائیل شد.
تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران و خروج ایران از خاک سوریه، محورهای اصلی گفت‌وگوی بین برایان هوک و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را تشکیل می‌داد.
بنیامین نتانیاهو پیش از دیدار با برایان هوک گفته بود: «ما مسائل بسیار مهمی برای گفت‌‌وگو داریم، حتی مسائلی که نمی‌توان به پس از پایان بحران کرونا موکول کرد.»
نتانیاهو بار دیگر بر اهمیت تحریم تسلیحاتی ایران تاکید ورزید و گفت: «به باور من، ما نمی‌توانیم صبر کنیم. ما نباید دست روی دست بگذاریم تا ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای دست یابد. در چنین شرایطی زمان برای اعمال هرگونه تحریمی سپری شده است.»
تحریم تسلیحاتی ایران
نخست‌وزیر اسرائیل جلوگیری از دستیابی ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای را مشروط به تمدید تحریم‌های تسلیحاتی این کشور دانست.
تحریم‌های تسلیحاتی ایران مطابق تصمیم منظور شده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، روز ۱۸ اکتبر سال جاری به پایان می‌رسد. آمریکا خواستار تمدید نامحدود این تحریم‌ها است.
برایان هوک نیز از همراهی کامل آمریکا و اسرائیل در ارتباط با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی سخن گفت. او درباره پیامدهای پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفتٰ: «چهار ماه دیگر، ایران قادر خواهد بود آزادانه جت‌های جنگنده، هلی‌کوپترهای نظامی، ناوهای جنگی، زیردریایی، آتشبارهای کالیبر بزرگ و سامانه‌های موشکی خریداری کند.»
نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران اضافه کرد: «ایران پس از آن در موقعیتی خواهد بود که این جنگ‌افزارها و فن‌آوری‌ها را در اختیار نیروهای تحت حمایت خود، از جمله در اختیار حزب‌الله، جهاد اسلامی، حماس، شبه‌نظامیان شیعه در عراق و سوریه و بحرین و همچنین در اختیار شورشیان حوثی در یمن قرار دهد.»
حضور ایران در سوریه
موضوع دیگر مورد گفت‌وگوی بین هیات آمریکایی و مقامات اسرائیلی، حضور ایران در سوریه بود. نتانیاهو اعلام کرد که این کشور به ایران اجازه نخواهد داد در سوریه پایگاهی برای تهدید امنیت اسرائیل ایجاد کند.
نخست‌وزیر اسرائیل از جامعه جهانی انتقاد کرد و گفت که اکثر کشورهای جهان آنگونه که باید و شاید برای مانع شدن از اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در منطقه گامی بر نمی‌دارند.
نتانیاهو بار دیگر نقش دونالد ترامپ و سیاست او را در قبال ایران مورد تحسین قرار داد. نخست‌وزیر اسرائیل گفت که این کشور از همه امکانات خود برای بیرون راندن ایران از سوریه و مانع شدن از دستیابی این کشور به سلاح‌های هسته‌ای بهره خواهد گرفت.
نتانیاهو گفت: «من به آیت‌الله‌ها در ایران می‌گویم که تردید نداشته باشند که اسرائیل از همه اقدامات لازم بهره خواهد گرفت تا مانع از ایجاد یک جبهه نظامی و تروریستی در خاک سوریه توسط ایران شود. و من به سوریه [بشار اسد] می‌گویم که او آینده سوریه و دولت خود را به مخاطره می‌اندازد.»

حضور «۱۹۲ کشتی ایرانی» در سومالی برای ماهی‌گیری غیرقانونی

حضور «۱۹۲ کشتی ایرانی» در سومالی برای ماهی‌گیری غیرقانونی

دولت سومالی و دیدبان بین‌المللی ماهی‌گیری از حضور ده ها کشتی ایرانی برای ماهی‌گیری غیرقانونی در سواحل سومالی خبر می‌دهند.
این در حالی است که یک سوم جمعیت سومالی از کمبود مواد غذایی رنج می‌برند.
دولت سومالی که قادر به کنترل آب‌های ساحلی خود نیست از ایران خواسته است درباره این موضوع تحقیق کند.
به گزارش روزنامه گاردین، دیدبان بین‌المللی ماهی‌گیری به همراه شرکت «تریگ مت ترکینگ» که برای کشتی‌های ماهیگیری و کشورهای ساحلی آفریقا مشاوره اطلاعاتی می‌دهد، می‌گویند یکی از بزرگ‌ترین عملیات ماهیگیری غیرقانونی در جهان توسط ده‌ها کشتی‌‌ ایرانی در آب‌های سومالی انجام می‌شود.
این گزارش‌ها می‌گویند ۱۹۲ کشتی ایرانی در حال ماهی‌گیری غیرقانونی در سواحل سومالی هستند، در حالی که کل کشتی‌‌های مجوزدار چینی حاضر در این آب‌ها تنها ۳۱ کشتی است.
این گزارش‌ها حضور کشتی‌های ماهی‌گیری ایران در یمن و آب‌های سومالی را از ژانویه ۲۰۱۹ تا آوریل امسال تایید کرده‌اند.
هنوز مقامات ایران واکنشی به این گزارش نشان نداده‌اند.

فائزه هاشمی: ما الان نه حکومت دینی هستیم، نه حکومت انقلابی

فائزه هاشمی: ما الان نه حکومت دینی هستیم، نه حکومت انقلابی

فائزه هاشمی یک دوره نماینده مجلس بود و سال ۱۳۹۰ به اتهام تبلیغ علیه نظام به حبس و محرومیت از فعالیت سیاسی و مطبوعاتی محکوم شد.
فائزه هاشمی در نشست آنلاینی که روز سه‌شنبه، سوم تیر، توسط مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد برگزار شد، ‌با اشاره به فشار بر زنان و ‌وضعیت سیاسی در ایران، گفت: «ما الان نه حکومت دینی هستیم و نه حکومت انقلابی.»
در این نشست که عباس میلانی، مدیر برنامه مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد، با فائزه هاشمی سخن می‌گفت و ویدئوی آن نهم تیرماه منتشر شد، خانم هاشمی با تأکید بر این‌ که «حکومت‌ها نمی‌توانند مدافع ایدئولوژی‌ها باشند و ایدئولوژی‌ها ابزار سوءاستفاده قرار می‌گیرند» تأکید کرد: «سال‌ها گذشته و خیلی چیزها از دست خارج شده است.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره تأکید دولت دونالد ترامپ بر جنبش زنان با بیان این‌ که «دختران و زنان ایرانی مسیر خودشان را به‌درستی یافته‌اند» گفت: «فشار و تأکید سازمان‌های بین‌المللی بهتر از حکومت‌ها و یا فشارهای آقای ترامپ و دولت آمریکاست» و با این حال تأکید کرد: «حمایت‌های بیرونی این حرکت‌های درونی را می‌تواند تقویت کند.»
خانم هاشمی درباره تغییرات در نظام جمهوری اسلامی نیز با اشاره به کاهش مشارکت مردم در انتخابات، دلیل عدم تغییر و اصلاح را ، علاوه‌ بر «موانع اصولگرایان»، ناامیدی مردم از اصلاح‌طلبان عنوان کرد و افزود: «در حوادث ۹۶ و خصوصاً ۹۸ بخشی از اصلاح‌طلبان طرف حاکمیت غش کردند و بیانیه‌هایی را صادر کردند که با واقعیت‌های جامعه مطابقت نداشت.»
فائزه هاشمی در پایان اظهار امیدواری کرد که با یکدست شدن بدنه حکومت پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آینده، «اگر عاقل باشند، شاید صدای جامعه را بشنوند و تغییراتی ایجاد کنند.»
فائزه هاشمی رفسنجانی دختر علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی است که نخستین نشریه زنان را در جمهوری اسلامی با عنوان «زن» منتشر کرد. او یک دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بود و در سال ۱۳۹۰ به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، به شش ماه حبس و پنج سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم شد.

وزارت بهداشت ایران: کرونا شوخی‌بردار نیست، افزایش تعداد مبتلایان جوان

وزارت بهداشت ایران: کرونا شوخی‌بردار نیست، افزایش تعداد مبتلایان جوان


سخنگوی وزارت بهداشت ایران از مرگ ۱۴۷ نفر بر اثر کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. شمار رسمی قربانیان کرونا در ایران به ۱۰ هزار و ۸۱۷ نفر رسیده است.
سیما لاری که روز سه‌شنبه، دهم تیر، از شبکه خبر تلویزیون ایران، تازه‌ترین آمار رسمی ابتلا و مرگ ناشی از کرونا در کشور را اعلام می‌کرد، در عین حال از شناسایی ۲۴۵۷ نفر مبتلای جدید طی این مدت خبر داد.
به گفته وی، به این ترتتیب، شمار مبتلایان در ایران به ۲۲۷ هزار و ۶۶۲ نفر رسیده است.
از میان مبتلایان جدید، هزار و ۴۳۵ مورد یعنی بیش از نیمی از آنها در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت که استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
وزارت بهداشت ایران تنها از افزایش آمار ابتلا و مرگ خبر می‌دهد، اما ماه‌ها است که ارائه آمار تفکیکی کرونا در استان‌ها را متوقف کرده است.
برخی از کارشناسان و مقام‌های رسمی، این موضوع را یکی از عوامل بی‌اعتنایی شهروندان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌دانند.
آمار روزانه ارائه‌شده از سوی وزارت بهداشت ایران نیز همواره محل تردید بوده و گزارش‌های غیررسمی حاکی از مرگ‌و‌میر چند برابر آمار رسمی است.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت ایران هم از افزایش موارد بروز و مرگ ناشی از کرونا در ایران در روزهای اخیر خبر داده است.
به گزارش ایسنا، آقای حریرچی تاکید کرده که «کرونا شوخی‌بردار نیست و جدی جدی آدم می‌کشد. اخیرا موارد بستری مبتلایان بدحال و جوان افزایش یافته است و همه اینها یک زنگ خطر و هشداری است و مردم نباید این معضل را شوخی بدانند».
وی افزایش موارد بستری و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را «نتیجه جبری و الزامی رفتار مردم در بازگشایی‌ها و عدم رعایت نکات بهداشتی درمانی» عنوان کرده است.
این مقام وزارت بهداشت با بیان این که «هیچ چیزی شوخی‌بردار نیست» افزود که «ما فرصت نمی‌کنیم بستری‌های قبلی را مرخص کنیم تا بستری‌های جدید را پذیرش کنیم.»
وی از مردم خواسته اگر به خودشان «رحم» نمی‌کنند، به وضعیت کادر درمانی «رحم» کرده، ماسک بزنند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و بدون توجیه اقتصادی از منزل خارج نشوند.
در همین حال مقام‌های وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در مورد بازگشت کرونا به روزهای اوج خود در ایران، یعنی اسفند ۹۸ هشدار می‌دهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید ۵۰ درصد آزمایش‌های کرونا در ایران، منجر به بستری بیمار می‌شود.
به گزارش روز سه‌شنبه، دهم تیر خبرگزاری ایرنا، علیرضا دلاوری در یک نشست خبری اضافه کرده که در ۱۵ روز آینده میزان بروز، بستری و مرگ و میر بیماران مبتلا به این ویروس در کشور افزایش می‌یابد.
آقای دلاوری به صراحت گفته که «مردم این ویروس را شوخی گرفته‌اند» و در صورت ادامه بی‌توجهی به استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری فیزیکی «قطعا دچار مشکل خواهیم شد.»
وی با بیان اینکه «عده‌ای این بیماری را به بازی» گرفته‌اند، بازگشت به روزهای بحرانی را نتیجه «رها شدن رفتارهای بهداشتی و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی» عنوان کرد.
ایرنا در گزارش دیگری هم به نقل از معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، نسبت به افزایش موارد ابتلا به کرونا و بازگشت به روزهای بحرانی اسفند ۹۸ هشدار داده است.
فرشاد علامه در کنفرانس خبری یادشده گفته اگر همین روند ادامه یابد، «ممکن است نتوانیم جوابگوی بیماران بستری باشیم.»
وی اضافه کرد: «در روزهای ۱۷ تا ۲۳ اسفند ۹۸، بیشترین میزان بستری را داشتیم که اکنون به آن روزها نزدیک می‌شویم.»
مقام‌های وزارت بهداشت ایران از مردم به علت بی‌اعتنایی به پروتکل‌های بهداشتی انتقاد می‌کنند و شهروندان نیز دولت را به دلیل بازگشایی‌ها و ناتوانی در پرداخت خسارت ناشی از تعطیلی کسب‌و‌کارها مقصر می‌دانند.

هوک در اسرائیل: تحریم تسلیحاتی ایران به پایان نخواهد رسید

هوک در اسرائیل: تحریم تسلیحاتی ایران به پایان نخواهد رسید


برایان هوک
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه، دهم تیر در دیدار با برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، با تقدیر از تلاش‌های واشینگتن در شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف تحریم نامحدود تسلیحاتی ایران، خواهان برقراری تحریم‌های بیشتر علیه ایران شد.
آقای هوک نیز «اطمینان» داد که «تحریم تسلیحاتی ایران به پایان نخواهد رسید».
این دیدار ساعاتی پیش از آغاز نشست شورای امنیت برای بررسی پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا انجام شد. آمریکا خواهان تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بدون محدودیت زمانی شده است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، خود روز سه‌شنبه با حضور در نشست شورای امنیت در خصوص لزوم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران سخنرانی خواهد کرد.
برایان هوک در ادامه سفرهای منطقه‌ای خود به کشورهای متحد آمریکا، پس از دیدار از عربستان و بحرین، روز سه‌شنبه به اسرائیل رسید.
بنیامین نتانیاهو در بیانیه مطبوعاتی پیش از آغاز مذاکراتش با آقای هوک گفت: «ما موضوع‌های مهم زیادی برای رایزنی داریم؛ حتی موضوع‌هایی که منتظر پایان بحران ویروس کرونا نمی‌مانند.»
نخست وزیر اسرائیل بار دیگر بر مواضع خود در این بیانیه تاکید کرد: «تهران با دروغ گفتن به جامعه جهانی و جلوگیری از دسترسی ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سایت‌های مهم، به تولید جنگ‌افزار هسته‌ای ادامه می‌دهد؛ به تشویق خشونت و تامین گروه‌های تروریستی ادامه می‌دهد، ولی جهان دست روی دست گذاشته است.»
آقای نتانیاهو اما گفت: «ما هر اقدام لازم را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای انجام می‌دهیم.»

وی در مورد حضور نظامی ایران در سوریه نیز گفت اسرائیل نخواهد گذاشت ایران «جبهه ترور دیگری از خاک سوریه را علیه اسرائیل فعال کند».
آقای نتانیاهو با خطاب قرار دادن رئیس جمهوری سوریه به او هم هشدار داد: «(بشار) اسد، کشورت را به خطر می‌اندازی.»
نخست وزیر اسرائیل بار دیگر از تصمیم شش ماه پیش رئیس جمهوری آمریکا و اقدام نیروهای آمریکایی در کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، «تقدیر» کرد.
برایان هوک با اشاره به نزدیک شدن اواخر مهر، پایان موعد تحریم تسلیحاتی ایران، گفت این امر به ایران امکان می‌دهد «به صادرات اسلحه به حزب‌الله و جهاد اسلامی ادامه دهد».
آقای هوک با تاکید بر این‌ که «ایران برای اسرائیل و جهان یک تهدید است» گفت پایان تحریم تسلیحاتی ایران موضوعی نیست که اتفاق بیفتد؛ آمریکا «تضمین» می‌کند که این امر رخ نخواهد داد.
بنیامین نتانیاهو یک‌شنبه شب نیز در یک سخنرانی آنلاین برای یک سازمان آمریکایی گفته بود کشورش جامعه جهانی و به ویژه اعضای شورای امنیت را فرا می‌خواند که از طرح آمریکا برای تحریم نامحدود تسلیحاتی ایران حمایت کنند.

همزمان، دانی دنون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، یک‌شنبه در سخنانی در حمایت از طرح مورد نظر آمریکا گفته بود: «حتی در شرایط کنونی منطقه «تسلیحات ایرانی بدون مانع در عراق، سوریه، لبنان، یمن و به تازگی در لیبی هم جا به جا می‌شود و به دست شبه نظامیان و "گروه‌های تروریستی" می‌رسد که به تنش و بحران‌ها دامن زده است».
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ که پس از دستیابی ایران و شش قدرت جهانی به توافق هسته‌ای موسوم به برجام در شورای امنیت تصویب شد، تحریم تسلیحاتی ایران از هفته آخر مهرماه امسال به پایان می‌رسد.
برایان هوک پیشتر تاکید کرده که در صورت وتو شدن پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت، آمریکا از راه‌های دیگر برای تحقق این هدف استفاده خواهد کرد.
در همین حال در تهران سخنگوی وزارت خارجه ایران حمایت عربستان و بحرین از تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را که در دیدار مقامات این دو کشور با برایان هوک مطرح شده بود، «طنز تلخ» نامیده و آن را رد کرده است.
ایران همچنین مدعی است که اسرائیل خود دارای تسلیحات هسته‌ای است و حق ندارد در مورد برنامه اتمی ایران که تهران آن را «صرفا دارای اهداف مسال‌ت جویانه» عنوان می‌کند، اظهار نظر کند.

نخست وزیر پیشین فرانسه به پنج سال زندان محکوم شد

نخست وزیر پیشین فرانسه به پنج سال زندان محکوم شد

فرانسوا فیون
دادگاهی در پاریس، فرانسوا فیون، نخست وزیر پیشین فرانسه را به اتهام پرداخت بیش از یک میلیون یورو دستمزد به همسرش برای شغلی که وجود نداشت، به پنج سال زندان محکوم کرد.
پنه‌لوپه فیون، همسر نخست وزیر پیشین فرانسه نیز به سه سال حبس تعلیقی و پرداخت ۳۷۵ هزار یورو محکوم شده است.
سه سال از پنج سال محکومیت زندان فرانسوا فیون تعلیقی است. وی نیز به پرداخت ۳۷۵ هزار یورو محکوم شده است.
وکلای فرانسوا فیون و همسرش گفتند که علیه این حکم از دادگاه بالاتر درخواست تجدید نظر کرده‌اند.
گزارش‌ها درباره تخلف مالی فرانسوا فیون در رسانه‌های فرانسه سه ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۱۷ باعث شد تا او شانس خود را برای پیروزی در این انتخابات از دست بدهد.
فرانسوا فیون در دوران ریاست جمهوری نیکلا سارکوزی از سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۲ نخست وزیر فرانسه بود.

مادورو به سفیر اتحادیه اروپا برای ترک ونزوئلا ۷۲ ساعت مهلت داد

مادورو به سفیر اتحادیه اروپا برای ترک ونزوئلا ۷۲ ساعت مهلت داد

نیکلاس مادورو
پس از آن که اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۱۱ مقام ونزوئلا را مورد تحریم قرار داد، نیکلاس مادورو از ایزابل بريلانتی پیدروزا، سفیر این اتحادیه در کاراکاس خواست ظرف ۷۲ ساعت خاک ونزوئلا را ترک کند.
نیکلاس مادورو گفته است که یک هواپیما در اختیار سفیر اتحادیه اروپا قرار می‌گیرد تا از ونزوئلا خارج شود.
به دلیل شیوع ویروس کرونا، کلیه پروازهای مسافربری به ونزوئلا متوقف شده است.
تنش بین اتحادیه اروپا و ونزوئلا از زمانی که این اتحادیه در سال ۲۰۱۷ کاراکاس را مورد تحریم قرار داد، آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۱۱ مقام ونزوئلایی از جمله لوئیز پارا از اعضای شورای ملی و رقیب خوان گوایدو، رهبر مخالفان را تحریم کرد.
نیروهای امنیتی ونزوئلا اوایل ماه ژانویه با ممانعت از ورود خوان گوایدو، رهبر مخالفان و نمایندگان مخالف دولت به «شورای ملی» (پارلمان)، باعث شدند که اقلیتی از نماینده‌های حامی دولت نیکلاس مادورو طی یک رای‌گیری آقای پارا از متحدین سابق رئیس‌جمهوری را به ریاست پارلمان انتخاب کنند.
خوان گوایدو ریاست جمهوری نیکلاس مادورو را نامشروع و نتیجه تقلب و سرکوب مخالفان می‌داند، خود را رئیس جمهور موقت نامیده است. ایالات متحده و بیش از پنجاه کشور دیگر خوان گوایدو را به رسمیت شناخته‌اند.

ادامه آتش‌سوزی در جنگل‌های پاوه برای ششمین روز

ادامه آتش‌سوزی در جنگل‌های پاوه برای ششمین روز

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه از ادامه آتش‌سوزی در جنگل‌های پاوه برای ششمین روز متوالی خبر داد.
در همین حال خبرگزاری ایلنا، روز سه‌شنبه، دهم تیر، نوشت که فریدون یاوری ابراز امیدواری کرده که تا عصر امروز آتش مهار شود.
آقای یاوری گفته تاکنون ۱۴۰۰ هکتار از زمین‌های این منطقه در آتش سوخته و اهالی بومی و نیروهای امدادی با امکانات موجود برای مهار آتش تلاش می‌کنند.
از روز پنج‌شنبه گذشته، آتش در منطقه بوزین و مرخیل در پاوه شعله‌ور شده و با آن که نیروهای امدادگر و مردمی توانستند تا غروب روز شنبه آتش را مهار کنند، اما عصر همان روز دوباره آتش شعله‌ور شد و همچنان ادامه دارد.
در روزهای گذشته، سه نفر از فعالان محیط زیست منطقه هنگام اطفاء حریق در محاصره آتش گرفتار شدند و به علت وزش باد شدید نتوانستند جان خود را از مهلکه نجات دهند.
آن طور که فرماندار پاوه گفته، اعزام بالگرد به منطقه تقریبا غیرممکن اعلام شده، چرا که به دلیل وزش باد ممکن است خود بالگرد باعث تشدید آتش‌سوزی و انتقال آن به دیگر مناطق جنگلی شود.

آمار مرگ‌ومیر بهار ۹۹ در ایران ۱۹ هزار نفر بیش از بهار پارسال بوده است

آمار مرگ‌ومیر بهار ۹۹ در ایران ۱۹ هزار نفر بیش از بهار پارسال بوده است


کارگری در حال کندن قبر برای یکی از قربانیان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا
با وجود اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد جان‌باختگان کرونا در ایران را تاکنون حدود ۱۱ هزار تن اعلام کرده‌اند، آمار مرگ‌ومیر ثبت‌شده در سازمان ثبت احوال در سه ماهه بهار ۹۹ حدود ۱۹ هزار نفر بیش از مدت مشابه پارسال است.
آمار ثبت‌شده در سامانه ثبت احوال ایران نشان می‌دهد که در سه ماهه نخست امسال مجموعا ۱۱۰ هزار و ۳۸۴ نفر به علت‌های گوناگون درگذشته‌اند.
این تعداد نسبت به بهار پارسال حدود ۱۹ هزار نفر، و نسبت به بهار دو سال پیش حدود ۲۰ هزار نفر افزایش نشان می‌دهد.
با این حال وزارت بهداشت ایران تعداد جان‌باختگان کرونا در سه ماهه نخست امسال را حدود ۹ هزار نفر گزارش کرده است.
مقام‌های بهداشتی و ثبت احوال ایران توضیحی درباره علت افزایش میزان مرگ‌ومیر در سال جاری نسبت به آمار دو سال اخیر نداده‌اند.
آمار روزانه کرونا در ایران در حالی اعلام می‌شود که تردیدهای جدی نسبت به صحت آنها ابراز شده و به باور برخی ناظران، دست‌کم در مورد شمار جان‌باختگان این احتمال هست که تعداد آنها چند‌ برابر آمار رسمی باشد.
مقام‌های وزارت بهداشت ایران از چند ماه پیش اعلام آمار تفکیکی را بدون هیچ دلیلی متوقف کرده‌اند.
روشن نیست که علت افزایش حدود دوبرابری درگذشتگان بهار امسال چیست. با این حال این افزایش مرگ‌ومیر در تمامی استان‌های ایران روی داده و میزان آن در برخی استان‌ها که شیوع کرونا گسترده‌تر بوده بالاتر است.
از جمله استان‌هایی که آمار درگذشتگان آنها در بهار امسال نسبت به سال‌های قبل افزایشی چشمگیر داشته است، می‌توان به تهران، گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، خوزستان و خراسان اشاره کرد.
مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گویند اولین مورد ابتلا به کرونا در ایران ۳۰ بهمن پارسال شناسایی شد. با این حال شمار زیادی از کارشناسان و حتی برخی از مقام‌های دولتی گفته‌اند که اعلام ورود کرونا به کشور همراه با تأخیری مصلحتی بوده است.
بر اساس آمارهای رسمی جمهوری اسلامی، تاکنون ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر به خاطر ابتلا به کرونا قربانی شده و مجموع بیماران مبتلا به ۲۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر رسیده است.
در هفته‌های اخیر دستور دولت مبنی بر لغو محدودیت‌ها و باز شدن اماکن عمومی با موجی از اعتراض‌ها روبه‌رو شد.
با این حال به دنبال افزایش شدید مرگ‌ومیر روزانه، سرانجام حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی، روز هشتم تیر اعلام کرد که از هفته آینده ماسک زدن در مکان‌های عمومی الزامی خواهد شد.

پومپئو در راستای تلاش‌ها برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به شورای امنیت می‌رود

پومپئو در راستای تلاش‌ها برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به شورای امنیت می‌رود


مایک پومپئو قرار است در نشست ساعت ۱۱ صبح به وقت نیویورک در مورد این تحریم‌ها سخن بگوید.
وزیر خارجه آمریکا در راستای تلاش‌های واشینگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی، به شورای امنیت سازمان ملل می‌رود.
این تحریم‌ها ۲۷ مهر به پایان می‌رسد، اما آمریکا کارزاری فراگیر برای تمدید نامحدود آن‌ به راه انداخته است.
مایک پومپئو قرار است در نشست ساعت ۱۱ صبح به وقت نیویورک در مورد این تحریم‌ها سخن بگوید.
او پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که تحریم‌ها تمدید خواهند شد.
وزیر خارجه آمریکا هفته پیش در نشست اینترنتی یک اندیشکده مستقر در بروکسل گفته بود دولت او در هفته‌های پیش‌رو به مذاکرات با کشورهای اروپایی ادامه خواهد داد تا قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی تصویب شود.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، نیز روز دوشنبه بار دیگر تاکید کرد که تحریم‌های‌ تسلیحاتی باید تمدید شود.
آقای هوک در جریان سفری به عربستان گفته «لغو تحریم‌ها تنها به این رژیم دل و جرات بیشتری می‌دهد و به بی‌ثباتی در منطقه دامن می‌زند».
چین و روسیه که دارای حق وتو در شورای امنیت هستند تا کنون با تمدید تحریم‌ تسلیحاتی ایران مخالفت کرده‌اند. با این وجود مقام‌های آمریکایی تاکید کرده‌اند که مانع از لغو آن خواهند شد.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که سال ۱۳۹۴ و در پیوند با توافق هسته‌ای (برجام) صادر شد، داد و ستد جنگ‌افزار متعارف با ایران به مدت پنج سال ممنوع است.
براساس برجام، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل برای ممنوعیت فروش سلاح به ایران و صادرات سلاح از ایران، ۲۷ مهر سال جاری و در صورت تأیید صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای تهران، برداشته می‌شود.
اما علاوه بر آمریکا شماری از متحدان منطقه‌ای این کشور نیز خواستار ادامه تحریم‌ها شده‌اند.
از جمله اسرائیل که با «هشدار» به سازمان ملل در مورد عواقب پایان گرفتن دوره تحریم‌ها، از شورای امنیت خواسته «با نظری جامع به خطرات پیش‌رو در ارتباط با توان تسلیحاتی ایران، از تمدید نامحدود تسلیحاتی ایران حمایت کند».
عربستان نیز خواسته مشابهی را مطرح کرده است.

ادامه حمله به موسوی خوئینی‌ها توسط یک مشت دست به دست وسناگوی یزیدعلی خامنه ای : «خامنه‌ای در وضعیت اقتصاد هیچ مسئولیتی ندارد»

ادامه حمله به موسوی خوئینی‌ها توسط یک مشت دست به دست وسناگوی یزیدعلی خامنه ای : «خامنه‌ای در وضعیت اقتصاد هیچ مسئولیتی ندارد»


در ادامه واکنش‌ها به نامه انتقادی محمد موسوی خوئینی‌ها به رهبر جمهوری اسلامی، احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان، گفت علی خامنه‌ای در عرصه اقتصادی مسئولیتی ندارد و قوه مجریه مسئول مشکلات اقتصادی است.
این در حالی است که قوای سه‌گانه در ایران و نیز شمار گسترده‌ای از نهادهای اقتصادی و غیراقتصادی مؤثر بر اقتصاد مستقیماً زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی و با تصمیمات او اداره می‌شوند.
موسوی خوئینی‌ها، دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، در نامه سرگشاده خود که هفتم تیرماه منتشر شد، با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، نوشته بود این «اوضاعِ غیرقابل دوام» مربوط به «شیوه مدیریت در بالاترین سطح» است.
احمد خاتمی در واکنش به این نامه همچنین با تأکید بر این‌ که آقای خامنه‌ای «در این عرصه هیچ مسئولیتی قانوناً ندارد» اضافه کرده است که با این حال، «با مدیریت او ایران در مرتبه هفدهمین اقتصاد برتر جهان قرار گرفته است».

عضو هیئت رئیسه خبرگان به منبع ادعای خود اشاره نکرد، اما گزارش‌ مطالعات اقتصادی اکونومیست نشان می‌دهد که اقتصاد ایران در دو سال اخیر «وضعیت بسیار بدی» داشته و در سال جاری در فهرست پنج کشوری قرار دارد که بدترین عملکرد اقتصادی را در جهان دارند.
نامه موسوی خوئینی‌ها پیش از این با واکنش برخی چهره‌های سیاسی دیگر از دو طیف اصلاح‌طلبان و اصولگرایان نیز مواجه شده بود.
حسین شریعتمداری، رئیس منصوب علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان، تورم روز‌افزون و کاهش درآمد اقشار گسترده را نتیجه کار «دولت تحت حمایت» موسوی خوئینی‌ها معرفی کرد و نوشت علی خامنه‌ای «طی سه دهه پوزه دشمنان را به خاک مالیده و از جان و مال و ناموس مردم حفاظت کرده است».
برخی منتقدان موسوی خوئینی‌ها نیز به او اعتراض کرده‌اند که وی پیش از هر نامه انتقادی، «باید ابتدا درباره دوران مسئولیت خود و به‌خصوص نقشی که وی و همفکرانش در تسخیر سفارت آمریکا در تهران داشتند» توضیح بدهد.

چگونه با وجود کرونا به زندگی ادامه دهیم «پرسش کلیدی ماه‌های پیش‌روست»‎‎

چگونه با وجود کرونا به زندگی ادامه دهیم «پرسش کلیدی ماه‌های پیش‌روست»‎‎


یک شهروند ایرانی در تهران
سازمان جهانی بهداشت در تازه‌ترین کنفرانس خبری خود ضمن آن‌که بر لزوم ادامه یک روند فراگیر برای ردیابی، جداکردن و درمان بیماران کووید-۱۹ تاکید کرده، می‌گوید، همه به‌زودی با این پرسش روبه‌رو خواهند شد که چگونه در کنار ویروس به زندگی معمول ادامه دهند.
به گفته مقام‌های سازمان جهانی بهداشت دولت‌ها باید در روند مقابله با ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن همچنان «جدی» باشند و به ردیابی تماس‌های بیمار، جداکردن آن‌ها، حفظ فاصله‌گیری‌های فیزیکی و اجتماعی و موارد مشابه ادامه دهند.
تدروس آدانوم می‌گوید شهروندان همچنان باید بایدها و نبایدهای بهداشتی، از جمله شست‌وشوی مرتب دست‌ها، را رعایت کنند.
دکتر مایک رایان، مسئول ارشد برنامه‌های اضطراری این نهاد، می‌گوید هنوز افراد زیادی در معرض خطر قرار دارند که باید از آن‌ها حفاظت شود، جوامع فقیر زیادی وجود دارد، که خدمات بهداشتی و درمانی در آن‌ها مناسب نیست و نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند.
تدروس آدانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، می‌گوید همچنان می‌شود با به‌کارگیری ابزارها و راه‌هایی که در ماه‌های گذشته آموخته‌ایم، از میزان تلفات انسانی کاست.
او افزوده «پرسش حیاتی در ماه‌های پیش‌رو که همه کشورها با آن روبه‌رو خواهند شد این است که چگونه با وجود ویروس به زندگی ادامه دهیم؛ این روال جدید [زندگی] است».
دکتر رایان تاکید کرده «بسیاری از کشورهایی که یک راهبرد جامع را پی گرفته‌اند، به سطح بسیار نازلی از انتشار ویروس رسیده‌اند، ولی همیشه باید هوشیار بود، چون همیشه ممکن است گلوگاهی برای انتشار ویروس پیدا شود یا ویروس در سطح اندکی شیوع پیدا کند».
«تیم تحقیقاتی راهی چین می‌شود»
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین گفته این نهاد قرار است تیمی را برای انجام تحقیقات راهی چین کند.
تدروس می‌گوید «مقابله با ویروس در صورتی که همه چیز را در باره آن بدانیم، از جمله در مورد این‌که چگونه آغاز شد، بهتر انجام می‌گیرد».
البته این سازمان مشخص نکرده این هیئت که قرار است هفته آینده به چین برود دقیقا در چه زمینه‌هایی تحقیق خواهد کرد.
دولت ایالات متحده، انتقادهای شدیدی را علیه سازمان جهانی بهداشت، و در مورد رویکرد آن به چین و آنچه در آغاز شیوع ویروس انجام داد، مطرح کرده‌است.
دولت آمریکا به رهبری دونالد ترامپ این سازمان را متهم به چین‌محوری کرده و می‌گوید اقدامات ضعیف این نهاد در آغاز شیوع ویروس در ووهان چین، باعث شد تا بیماری به یک همه‌گیری جهانی تبدیل شود.
مقام‌های آمریکایی همچنین این اتهام را مطرح کرده‌اند که ویروس از موسسه ویروس‌شناسی شهر ووهان به بیرون رخنه کرده‌است.
چین اتهام‌های وارد شده را رد کرده‌است. پکن در عین حال این پرسش را مطرح کرده بود که «چرا تحقیقات فقط باید چین را هدف بگیرد؟ چرا دیگر کشورها هدف تحقیقات قرار نگیرند؟».
در عین حال با وجود آن‌که سازمان جهانی بهداشت می‌گوید هیئتی را رهسپار چین خواهد کرد، مشخص نیست دست این هیئت برای تحقیقات در جمهوری خلق تا چه اندازه باز باشد.
مقام‌های سازمان جهانی بهداشت همچنین از استفاده از واژگانی که ممکن است به خصومت‌ها بین مردم دامن بزند، انتقاد کرده‌ و خواستار به‌کارگیری زبانی بر پایه «احترام متقابل» شده‌اند.

حمله جیش‌العدل به نیروهای سپاه پاسداران در منطقه کورین زاهدان

حمله جیش‌العدل به نیروهای سپاه پاسداران در منطقه کورین زاهدان


علی‌احمد موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان
مقام‌های محلی استان سیستان ‌و ‌بلوچستان می‌گویند حملات بمب‌گذاری در منطقه کورین زاهدان که گروه جیش‌العدل مسئولیت انجام آن را «بر عهده گرفت» خسارات جانی و مالی بر جا «نگذاشته است».
علی‌احمد موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان، روز سه‌شنبه، دهم تیرماه، به خبرگزاری تسنیم گفت که انفجار این بمب کنار جاده‌ای، صبح امروز رخ داده و خبر کشته‌ شدن فرمانده سپاه منطقه و راننده او در این انفجار «صحت ندارد».
خبرگزاری فارس نیز به نقل از فداحسین مالکی، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی نوشت که این حمله «هنگام عبور دو خودرو نیروهای سپاه پاسداران انجام گرفته، اما تلفات جانی نداشته است.»
وی در عین حال از «جراحت» برداشتن فرمانده سپاه منطقه در این حمله خبر داده است.
آن‌ طور که آقای مالکی گفته، تعداد بمب‌های کنار جاده ای کار گذاشته شده، دو عدد بوده که «یکی از آنها هنگام عبور دو خودروی حامل نیروهای سپاه پاسداران منفجر می‌شود.»
نماینده زاهدان در عین حال خبرهای تائیدنشده مبنی بر ربوده‌ شدن شماری از نیروهای سپاه در این حمله را نیز رد کرده است.
خبرگزاری صداوسیما نیز نوشته گروه جیش‌العدل به سه خودروی نیروهای نظامی ایران در منطقه کورین حمله کرده است.
گروه جیش‌العدل که تاکنون بارها با مرزبانان ایران در این استان درگیر شده است، تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است، خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان می‌داند.
این در حالی است که مقام‌های ایران این گروه را «تروریستی» و وابسته به کشورهای خارجی معرفی می‌کنند.
استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران، طی سال‌های اخیر در مواردی، محل رویارویی نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی با گروه‌های مسلح بوده که مقام‌های ایران از آنها به عنوان «تروریست» و «اشرار» نام می‌برند.

روح‌الله زم، مدیر آمدنیوز، به اعدام محکوم شد

روح‌الله زم، مدیر آمدنیوز، به اعدام محکوم شد


غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز سه‌شنبه از صدور حکم اعدام برای روح‌الله زم، بنیان‌گذار وبسایت و کانال تلگرامی «آمدنیوز» خبر داد. این حکم غیرقطعی و قابل فرجام‌خواهی است.
به گزارش خبرگزاری‌های ایران، آقای اسماعیلی این خبر را در نشست روز سه‌شنبه، دهم تیر خود با خبرنگاران اعلام کرده است.
آن‌ طور که وی گزارش کرده، دادگاه «۱۳ مورد از عناوین ریزِ او را از مصادیق افساد فی‌الارض دانسته و حکم اعدام صادر کرده است.»

کانال نشانه ای بود از شکاف بین ملت و دولت و بحران مشروعیت و مقبولیت نظام .

هر دروغ شاخ دار مورد پذیرش بسیاری بود و تکذیب و انکار مسئولین هم بی فایده و بی اثر.

او نشانه این بحران بود نه علت آن تا با حذف فیزیکی اش مشکل حل شود.
اعدام حکمی غیر انسانی است
مشاهده عکس در توییترجاسوسی برای دو کشور فرانسه و اسرائیل نیز از جمله اتهامات آقای زم شمرده شده است.
به گفته آقای اسماعیلی، در مورد چند مورد اتهامی که «افساد فی‌الارض نبوده»، آقای زم به مجازات حبس محکوم شده است.
سخنگوی قوه قضائیه ایران در عین حال تاکید کرده که این حکم «غیرقطعی و قابل فرجام‌خواهی» است و چنانچه زم به آن اعتراض کند، «پرونده به دیوان عالی ارسال می‌شود».
مسئولان حکومت ایران روح‌الله زم و کانال تلگرامی «آمدنیوز» را متهم کرده‌اند که به ویژه در جریان اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶، مردم را به خشونت تشویق می‌کردند.
این اعتراضات در حدود ۱۰۰ شهر ایران رخ داد و بر اساس گزارش‌های رسمی منجر به کشته شدن بیش از ۳۰ نفر شد
روح‌الله زم به اعدام محکوم شد؛

این رو در واقع نمیشه خبر محسوب کرد. به لطف بیطرفی قضات و شفافیت قوه قضاییه از همون لحظه بازداشت همه آخر قصه رو میدونستند؛ نمی‌دونم چرا الکی هزینه میکنند و دادگاه برگزار میکنند اصلا
ششمین و آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده روح‌الله زم، بنیان‌گذار وب‌سایت و کانال تلگرامی «آمدنیوز»، روز سه‌شنبه ۲۰ خرداد برگزار شده بود.
وی در این جلسه دادگاه اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی» و «توهین به مقدسات» را رد کرد.
او در پنجمین جلسه دادگاه نیز این اتهامات رد کرده و گفته بود که کار خبرنگاری می‌کرده است.
پرونده آقای زم که از مهرماه پارسال در بازداشت به سر می‌برد، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست ابوالقاسم صلواتی در حالی رسیدگی است.
پیشتر سازمان گزارشگران بدون مرز با ناعادلانه خواندن روند دادگاهِ روح‌الله زم، در مورد احتمال اعدام وی هشدار داده است.
دیوان عالی هنوز حکم اعدام سه متهم آبان ۹۸ را تائید نکرده است
سخنگوی قوه قضائیه ایران درباره صدور حکم اعدام برای سه نفر از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ نیز گفت که هنوز «تائیدی مبنی بر رای دیوان به دست ما نرسیده است.»
اشاره وی به خبرها مبنی بر تائید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در دیوان عالی ایران است که در روزهای گذشته در شبکه‌های اجتماعی بازتاب فراوانی داشت.
غلامحسین اسماعیلی اگرچه تائید حکم اعدام این سه جوان در دیوان عالی کشور را رد کرده، اما آنها را به «سرقت مسلحانه، آدم‌ربایی و مزاحمت برای نوامیس مردم» هم متهم کرد.

وی با بیان این که پرونده آنها را نباید تنها به اعتراضات آبان ۹۸ ربط بدهیم، مدعی شده «اکثریت کسانی که در سال ۹۸ اعتراض داشتند آزاد شدند.»
آقای اسماعیلی اضافه کرد: «اما معدودی از افراد هستند که اغتشاش به پا کرده و اموال عمومی را به آتش کشیدند و بالاتر از آن، انسان کشتند... اینها حتما باید مجازات شوند.»
گفته این مقام قضایی در حالی است که انگشت اتهام در مورد کشتن معترضان بیش از همه به سوی نیروهای امنیتی ایران متوجه است و این نیروها متهم‌اند که بیش از هزار نفر را به قتل رسانده‌اند.
مقام‌های حکومتی مرگ دست‌کم ۲۰۰ نفر در این اعتراضات را پذیرفته‌اند، اما هنوز از انتشار آمار قطعی قربانیان این اعتراضات سر باز می‌زنند.
اتهام بازداشت‌شدگان جمعیت امام علی «شخصی» است
سخنگوی قوه قضائیه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش درباره بازداشت سه نفر از اعضای جمعیت «امام علی» گفته که اتهام این افراد، «ربطی به سازمان و تشکل مردم‌نهاد ندارد».
اسماعیلی اضافه کرد که آنها «در مظان اتهاماتی هستند مربوط به خود شخص آنهاست.»
وی در عین حال گفت از آن‌رو که قوه قضائیه در آغاز رسیدگی به این پرونده است، او نمی‌تواند جزئیاتی در این زمینه در اختیار رسانه‌ها قرار دهد.
هفته گذشته، شارمین میمندی‌نژاد مؤسس «جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی»، کتایون افرازه، بازرس و مرتضی کی‌منش، مسئول روابط عمومی آن، بازداشت شدند.
بنا بر اعلام این نهاد خیریه، این افراد با شکایت قرارگاه ثارالله سپاه و به اتهام‌ «توهین» به رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی و «اقدام علیه امنیت ملی» بازداشت شده‌اند.
«جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی» یک موسسه رسمی خیریه در ایران است که از سال‌های پایانی دهه ۱۳۷۰ فعالیت خود را آغاز کرد.
«جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی» در آذرماه سال گذشته در بیانیه‌ای با اشاره به موج اعتراض‌های آبان ماه گفته بود «یاغی خواندن، اغتشاشگر نامیدن و دست‌نشانده خطاب قرار دادن معترضان بی‌نان»، زخم ریشه‌دار موجود در جامعه را ترمیم نمی‌کند

قیمت سکه طلا در ایران از ۹ میلیون تومان گذشت

قیمت سکه طلا در ایران از ۹ میلیون تومان گذشت

در ادامه افزایش بهای ارز و طلا، قیمت سکه طلای معروف به امامی در ایران روز سه‌شنبه از ۹ میلیون تومان گذشت.
منابع خبری و وب‌سایت‌هایی که در ایران قیمت روز سکه طلا و ارز را ثبت می‌کنند در حال حاضر بهای سکه طلا در بازار تهران را ۹ میلیون و صد هزار تومان نشان می‌دهند.

در همین حال قیمت دلار آمریکا در بازار تهران ۲۰۴۰۰ تومان و قیمت یورو نیز ۲۲۷۸۵ تومان است.
بهای دلار آمریکا در ایران هفته گذشته از مرز ۲۰ هزار تومان گذشت و به‌رغم تلاش مقامات جمهوری اسلامی از جمله رئیس جمهور و رئیس بانک مرکزی برای اطمینان دادن به بازار، هم‌چنان در کانال ۲۰ هزار تومان بالا و پایین می‌رود.

دوشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۹

هوک: کسی حکم پیگرد ترامپ توسط ایران را جدی نمی‌گیرد

هوک: کسی حکم پیگرد ترامپ توسط ایران را جدی نمی‌گیرد

برایان هوک می‌گوید صدور حکم جلب برای ترامپ و ۳۵ نفر دیگر اقدامی سیاسی است و کسی آن را جدی نمی‌گیرد. دادستان تهران گفته این حکم برای کسانی صادر شده که در کشتن فرمانده پیشین سپاه قدس مشارکت داشته‌اند.
علی القاصی‌مهر، در جلسه روز دوشنبه نهم تیر ماه مسئولان قضایی به اقدامات انجام شده برای پیگیری پرونده کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت  برای ۳۶ نفر که در این اقدام نقش داشته‌اند حکم جلب صادر شده است.
دادستان تهران می‌گوید این افراد در کشتن سلیمانی "مباشرت، مبادرت و آمریت داشتند" و مقام قضائی برای آنها "اعم از مسئولان سیاسی و نظامی آمریکا و دیگر دولتها" دستور جلب و اعلام وضعیت قرمز از طریق پلیس بین‌الملل (اینترپل) صادر کرده است.
به گزارش رسانه‌های ایران، القاصی‌مهر اتهام این افراد را "قتل" و "اقدام تروریستی" عنوان کرد و گفت: «در راس این فهرست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قرار دارد و تعقیب قضایی او حتی پس از پایان دوره مسئولیتش نیز پیگیری خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران اعلام صدور حکم پیگرد ترامپ و ۳۵ نفر دیگر را "ترفند تبلیغاتی" خواند و گفت کسی آن را جدی نمی‌گیرد.
او که در عربستان به سر می‌برد در یک نشست خبری مشترک با عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی این کشور خاطر نشان کرد ارزیابی واشنگتن این است که اینترپل در این زمینه دخالت نمی‌کند و هشدار قرمزی بر مبنای اهداف سیاسی صادر نخواهد کرد.
اینترپل: به چنین درخواستی رسیدگی نمی‌کنیم
اینترپل در بیانیه‌ای اعلام کرده که قوانین حاکم بر این نهاد دخالت در هرگونه فعالیت و اقدامی که "جنبه سیاسی، نظامی، مذهبی و نژادی" داشته باشد را منع می‌کند و پلیس بین‌الملل به چنین درخواست‌هایی رسیدگی نمی‌کند.
بامداد ۱۳ دی ۹۸ دو خودروی حامل قاسم سلیمانی، چهار پاسدار دیگر سپاه قدس و پنج استقبال کننده آنها نزدیک فرودگاه بغداد هدف حمله پهپادی آمریکا قرار گرفت و همه سرنشینان، از جمله ابومهدی المهندس معاون شبه‌نظامیان حشد الشعبی کشته شدند.
پیش از این محسن بهاروند، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه از پیگیری پرونده کشته شدن سلیمانی در این وزارت‌خانه و با هماهنگی برخی نهادهای دیگر از جمله سپاه پاسداران و قوه قضائیه خبر داده بود.
سخنگوی قوه قضائیه هم بهمن ماه سال پیش گفته بود خانواده سلیمانی قصد دارند در مجامع حقوقی بین‌المللی علیه تعدادی از مقامات آمریکایی شکایت کنند.
تا کنون از پیگیری‌های این پرونده در سطح بین‌المللی خبری منتشر نشده و دادستان تهران هم  به نام و هویت ۳۵ نفر دیگری که به جز ترامپ برای آنها حکم جلب صادر شده اشاره‌ای نکرده است.
ظاهرا بر همین اساس برایان هوک در ریاض تاکید کرده که اظهارات دادستان تهران مسئله‌ای سیاسی است و به امنیت ملی و صلح و ثبات جهانی ارتباطی ندارد.
ایالات متحده سپاه پاسداران و نیروی قدس را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داده و دونالد ترامپ قاسم سلیمانی را "تروریست شمار یک بین‌المللی" خوانده است.
ترفند تبلیغاتی برای انحراف افکار عمومی؟
برخی منتقدان هدف از این گونه اظهارات مسئولان جمهوری اسلامی را بر پا کردن هیاهو و تبلیغات برای منحرف کردن افکار عمومی از معضلات و مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که دامنه‌اعتراض‌ها به آن مدام گسترده‌تر می‌شود، عنوان می‌کنند.
تقریبا همزمان با اظهارات دادستان تهران درباره پیگرد قضائی رئیس جمهوری آمریکا و ۳۵ نفر دیگر، "هرانا"، خبرگزاری وابسته به مجموعه فعالان حقوق بشری ایران از تجمع اعتراضی پاکبانان در بوشهر خبر داده است.

امروز دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹، تنی از در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، در محل کارشان اقدام به برگزاری اعتراضی کردند.
باکبانان بوشهر نهم تیر ماه برای مطالبه دستمزدهای پرداخت نشده تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
آبان ماه سال پیش با اعلام ناگهانی افزایش بهای سوخت حرکت‌های اعتراض گسترده‌ای در بسیاری از شهرهای ایران برپا شد که خیلی سریع سویه‌ای ضد حکومتی به خود گرفت و با سرکوب شدید و خونین ماموران امنیتی و انتظامی روبرو شد.
سه روز پیش از اعلام صدور حکم جلب برای دونالد ترامپ، رئیس کل دادگستری استان اصفهان اعلام کرد برای هشت نفر از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های آبان ماه در این استان حکم "فساد فی‌الارض" صادر شده و حکم اعدام سه نفر آنها در دیوان عالی کشور تائید شده است.