دوشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۹۹

هوک: کسی حکم پیگرد ترامپ توسط ایران را جدی نمی‌گیرد

هوک: کسی حکم پیگرد ترامپ توسط ایران را جدی نمی‌گیرد

برایان هوک می‌گوید صدور حکم جلب برای ترامپ و ۳۵ نفر دیگر اقدامی سیاسی است و کسی آن را جدی نمی‌گیرد. دادستان تهران گفته این حکم برای کسانی صادر شده که در کشتن فرمانده پیشین سپاه قدس مشارکت داشته‌اند.
علی القاصی‌مهر، در جلسه روز دوشنبه نهم تیر ماه مسئولان قضایی به اقدامات انجام شده برای پیگیری پرونده کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت  برای ۳۶ نفر که در این اقدام نقش داشته‌اند حکم جلب صادر شده است.
دادستان تهران می‌گوید این افراد در کشتن سلیمانی "مباشرت، مبادرت و آمریت داشتند" و مقام قضائی برای آنها "اعم از مسئولان سیاسی و نظامی آمریکا و دیگر دولتها" دستور جلب و اعلام وضعیت قرمز از طریق پلیس بین‌الملل (اینترپل) صادر کرده است.
به گزارش رسانه‌های ایران، القاصی‌مهر اتهام این افراد را "قتل" و "اقدام تروریستی" عنوان کرد و گفت: «در راس این فهرست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا قرار دارد و تعقیب قضایی او حتی پس از پایان دوره مسئولیتش نیز پیگیری خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران اعلام صدور حکم پیگرد ترامپ و ۳۵ نفر دیگر را "ترفند تبلیغاتی" خواند و گفت کسی آن را جدی نمی‌گیرد.
او که در عربستان به سر می‌برد در یک نشست خبری مشترک با عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی این کشور خاطر نشان کرد ارزیابی واشنگتن این است که اینترپل در این زمینه دخالت نمی‌کند و هشدار قرمزی بر مبنای اهداف سیاسی صادر نخواهد کرد.
اینترپل: به چنین درخواستی رسیدگی نمی‌کنیم
اینترپل در بیانیه‌ای اعلام کرده که قوانین حاکم بر این نهاد دخالت در هرگونه فعالیت و اقدامی که "جنبه سیاسی، نظامی، مذهبی و نژادی" داشته باشد را منع می‌کند و پلیس بین‌الملل به چنین درخواست‌هایی رسیدگی نمی‌کند.
بامداد ۱۳ دی ۹۸ دو خودروی حامل قاسم سلیمانی، چهار پاسدار دیگر سپاه قدس و پنج استقبال کننده آنها نزدیک فرودگاه بغداد هدف حمله پهپادی آمریکا قرار گرفت و همه سرنشینان، از جمله ابومهدی المهندس معاون شبه‌نظامیان حشد الشعبی کشته شدند.
پیش از این محسن بهاروند، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه از پیگیری پرونده کشته شدن سلیمانی در این وزارت‌خانه و با هماهنگی برخی نهادهای دیگر از جمله سپاه پاسداران و قوه قضائیه خبر داده بود.
سخنگوی قوه قضائیه هم بهمن ماه سال پیش گفته بود خانواده سلیمانی قصد دارند در مجامع حقوقی بین‌المللی علیه تعدادی از مقامات آمریکایی شکایت کنند.
تا کنون از پیگیری‌های این پرونده در سطح بین‌المللی خبری منتشر نشده و دادستان تهران هم  به نام و هویت ۳۵ نفر دیگری که به جز ترامپ برای آنها حکم جلب صادر شده اشاره‌ای نکرده است.
ظاهرا بر همین اساس برایان هوک در ریاض تاکید کرده که اظهارات دادستان تهران مسئله‌ای سیاسی است و به امنیت ملی و صلح و ثبات جهانی ارتباطی ندارد.
ایالات متحده سپاه پاسداران و نیروی قدس را در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داده و دونالد ترامپ قاسم سلیمانی را "تروریست شمار یک بین‌المللی" خوانده است.
ترفند تبلیغاتی برای انحراف افکار عمومی؟
برخی منتقدان هدف از این گونه اظهارات مسئولان جمهوری اسلامی را بر پا کردن هیاهو و تبلیغات برای منحرف کردن افکار عمومی از معضلات و مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی که دامنه‌اعتراض‌ها به آن مدام گسترده‌تر می‌شود، عنوان می‌کنند.
تقریبا همزمان با اظهارات دادستان تهران درباره پیگرد قضائی رئیس جمهوری آمریکا و ۳۵ نفر دیگر، "هرانا"، خبرگزاری وابسته به مجموعه فعالان حقوق بشری ایران از تجمع اعتراضی پاکبانان در بوشهر خبر داده است.

امروز دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹، تنی از در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، در محل کارشان اقدام به برگزاری اعتراضی کردند.
باکبانان بوشهر نهم تیر ماه برای مطالبه دستمزدهای پرداخت نشده تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت خود شدند.
آبان ماه سال پیش با اعلام ناگهانی افزایش بهای سوخت حرکت‌های اعتراض گسترده‌ای در بسیاری از شهرهای ایران برپا شد که خیلی سریع سویه‌ای ضد حکومتی به خود گرفت و با سرکوب شدید و خونین ماموران امنیتی و انتظامی روبرو شد.
سه روز پیش از اعلام صدور حکم جلب برای دونالد ترامپ، رئیس کل دادگستری استان اصفهان اعلام کرد برای هشت نفر از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های آبان ماه در این استان حکم "فساد فی‌الارض" صادر شده و حکم اعدام سه نفر آنها در دیوان عالی کشور تائید شده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر