چهارشنبه، تیر ۰۹، ۱۴۰۰

احمدی‌نژاد: کسانی که انتخابات را مهندسی کردند ضدانقلاب هستند

 

احمدی‌نژاد: کسانی که انتخابات را مهندسی کردند ضدانقلاب هستند

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران در یک پیام ویدیویی جدید نسبت به نتایج انتخابات سال ۱۴۰۰ اظهار نظر کرد. احمدی‌نژاد بدون آنکه از خامنه‌ای نامی ببرد، نوک تیز حمله خود را متوجه او کرده و گفته به حال او تاسف می‌خورد.

محمود احمدی‌نژاد مجددا فعال شده است. پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد و به‌ویژه پس از رد صلاحیتش توسط شورای نگهبان، بارها لب به انتقاد از عملکرد حکومت روحانی و شورای نگهبان گشوده و بی آنکه نامی از شخص خامنه‌ای ببرد، با ایما و اشاره‌های آشکار به انتقاد از شخص او پرداخته است.

اکنون، ده روز پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، احمدی‌نژاد با یک پیام ویدیویی جدید به میدان بازگشته است.

اظهارات محمود احمدی‌نژاد در این پیام ویدیویی، صرف‌نظر از تکرارها و آشفتگی‌ها، بر سه محور استوار بوده است: رابطه حکومت با مردم، تحدید آزادی‌های اجتماعی و مهندسی انتخابات.

رابطه حکومت با مردم

احمدی‌نژاد از تلاش حکومت برای حذف مردم سخن گفته است. او در این پیام می‌گوید که در سیاست ایران حکومت تبدیل به اصل شده و همه تلاش‌ها برای حذف مردم به کار گرفته شده است.

رئیس‌جمهوری سابق ایران می‌گوید برخی بر این باورند که با حذف مردم و یکدست کردن حکومت می‌توان بر مشکلات فائق آمد.

احمدی‌نژاد به دو دوره در تاریخ جمهوری اسلامی ایران اشاره می‌کند و می‌گوید در دوره هاشمی رفسنجانی نیز هر سه قوه در دست یک گروه بوده و رفسنجانی از حمایت یزدی و ناطق‌نوری برخوردار بوده و به‌رغم آن هیچ گرهی از مشکلات مردم باز نشده است.

او در بخش دیگری از سخنان خود به شش سال نخست زمامداری روحانی اشاره کرده و می‌گوید ظرف این شش سال نیز حکومت یکدست بود. او می‌پرسد حاصل آن چه بود؟ و در پاسخ به این پرسش می‌گوید: برجام، متلاشی شدن اقتصاد و اعتراضات سال‌های ۹۶ و ۹۸.

احمدی‌نژاد می‌گوید: «اتفاقا اگر [هر سه قوه] هماهنگ باشند، پدر ملت درمی‌آید.» او ریشه فساد و بحران کنونی حاکم بر ایران را در کنار گذاشتن مردم دانسته است.

محدود کردن آزادی‌ها

احمدی‌نژاد بخش دیگری از پیام ویدیویی خود را اختصاص داده است به تحدید آزادی‌های فردی و اجتماعی در ایران.

او می‌گوید مجلس طرحی برای محدود کردن دسترسی به شبکه‌های اجتماعی دارد و از "دو دانشجوی نخبه" دانشگاه صنعتی سخن می‌گوید که صرفا به خاطر انتشار چند پست در شبکه‌های اجتماعی از یک سال پیش تا کنون در بند هستند.

در ادامه احمدی‌نژاد از نبود رسانه‌های مستقل در ایران سخن می‌گوید. گفته است: «مردم حق تجمع ندارند. رسانه مستقل هم ندارند.»

احمدی‌نژاد در انتقاد از صداوسیما گفته است که در خوش‌بینانه‌ترین ارزیابی مسئولان این رسانه در "هپروت" به سر می‌برند و مابقی رسانه‌ها نیز به قدرت "وصل" هستند.

او می‌گوید "اکثریت قاطع مردم" ناراحت هستند. گفته است: این‌ها القائات شیطانی نیست، القائات شیطان است.

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از پیام ویدیویی خود می‌گوید: «فکری که همه مردم را فاسد می‌داند، خود فاسد است. ریشه فساد شما هستید!» او به حکومت جمهوری اسلامی و شخص خامنه‌ای نسبت به جاری شدن سیل هشدار داده است.

رئیس جمهوری سابق ایران مدعی شده که هشدارهایی که او بر زبان می‌آورد، "هشدارهای الهی" هستند. خطاب به خامنه‌ای می‌گوید فرصت زیادی نمانده و جامعه از آن‌ها عبور کرده است.

مهندسی انتخابات

مهم‌ترین بخش پیام ویدیویی محمود احمدی‌نژاد مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و شمار قابل ملاحظه آرای باطله و عدم استقبال مردم از این انتخابات بود.

احمدی‌نژاد اعلام کرده است که «حکومت در متن شکست حرکت می‌کند.» می‌گوید «همه چیز خراب است، سیاست خراب است، سیاست خارجی خراب است. بعد می‌گویند ما انقلابی هستیم.»

او مدعی شده که هدف حکومت از یکدست کردن سه قوه آن است که «ده سال می‌خواهند دیکتاتوری کنند.»

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از اظهارات خود به مهندسی کردن انتخابات اشاره کرده و می‌گوید آن‌هایی که انتخابات را مهندسی کردند، ضدانقلاب هستند.

عدم استقبال مردم از انتخابات را شکست می‌خواند و می‌گوید برای حال کسانی که این انتخابات بی رونق را "پیروزی عظیم" خوانده‌اند، تاسف می‌خورد.

اشاره او به سخنان علی خامنه‌ای است. خامنه‌ای مدعی شده بود که استقبال مردم از انتخابات سال ۱۴۰۰ به‌رغم تلاش‌های "دشمنان" یک "پیروزی عظیم" بوده است.

خامنه‌ای مشارکت ۴۸ درصدی مردم در انتخابات را پیروزی و استقبال آن‌ها از این انتخابات دانسته بود و مدعی شده بود که برنامه دشمنان حکومت مشارکت زیر ۳۰ درصدی بوده است.

احمدی‌نژاد در واکنش به این سخن خامنه‌ای گفته است: ۳۰ گل خورده‌ایم، می‌گویند پیروزی بزرگ. قرار بوده ۷۰ تا بخوریم، اما ۳۰ تا خورده‌ایم! و این به باور آن‌ها می‌شود "پیروزی عظیم".

احمدی‌نژاد و تعلق به مردم

رئيس جمهوری سابق ایران بار دیگر از تعلق خود به مردم سخن گفت و مدعی شد که در کنار مردم ایستاده است.

احمدی‌نژاد در شرایطی از مهندسی انتخابات در ایران انتقاد می‌کند، که به باور بسیاری از مردم، خود او در سایه یک انتخابات مهندسی شده در سال ۱۳۸۸ به قدرت رسیده است.

انتقاد او به نبود آزادی و سرکوب اعتراضات ۹۶ و ۹۸ نیز در شرایطی مطرح می‌شود که سرکوب خشن اعتراضات مردم در سال ۸۸ و جنبش سبز را در کارنامه خود دارد.

default

احمدی‌نژاد و معدود دوستان‌ او در جهان

نماینده سراوان: اوضاع آبرسانی با تانکر هم بحرانی است

 

نماینده سراوان: اوضاع آبرسانی با تانکر هم بحرانی است

نماینده سراوان در مجلس شورای اسلامی، «بزرگترین مشکل» این منطقه را «کمبود آب» عنوان کرد و از بحران آبرسانی حتی با تانکر در نقاط مختلف این شهر خبر داد.

ملک فاضلی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفته که «نگرانی» از کم‌آبی در این منطقه همیشه وجود داشته، اما «امسال که میزان بارندگی در حد صفر بوده...حاد و بحرانی‌تر شده است».

او با اشاره به خشک‌شدن «اغلب» چاه‌های شهرستان سراوان، از مواجهه این منطقه با «بحران آبرسانی» خبر داده و گفته این بحران به اندازه‌ای است که «حتی در برخی از محلات مرکزی شهر هم با کمبود آب مواجهیم».

نماینده سراوان از کمبود تانکر برای آبرسانی انتقاد کرده و گفته که «در این فصل گرم سال که نمی‌شود مردم را بدون آب گذاشت پس باید تعداد تانکرهای آبرسان را بیشتر کرد».

عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست، اواخر اردیبهشت‌ امسال با اشاره به گسترش بحران منابع آب در ایران گفته بود: «جنگ آب بین استان‌ها شروع شده است» و این جنگ «از استان به استان در حال رسیدن از روستا به روستا است».

بی‌آبی و طرح‌های انتقال آب در برخی از استان‌های ایران در سال‌های اخیر بارها باعث برگزاری تجمع و در پی آن درگیری بین مردم و نیروی انتظامی شده است.

نماینده آمریکا: گزینه‌های ایران و ایالات متحده در مذاکرات وین مشخص شد

 

نماینده آمریکا: گزینه‌های ایران و ایالات متحده در مذاکرات وین مشخص شد


شورای امنیت سازمان ملل

سفیر ایالات متحده در سازمان ملل روز چهارشنبه ۹ تیرماه گفت چند دور مذاکره در وین بر سر توافق هسته‌ای با ایران «کمک کرده است تا گزینه‌های دو کشور برای این‌که مشترکا به تعهدات خود در برجام بازگردند، مشخص شود».

جفری دِلارنتیس در نشست شورای امنیت گفت: «ایالات متحده متعهد است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و ما معتقدیم که دیپلماسی، در هماهنگی با متحدان و شرکای منطقه‌ای‌مان، بهترین مسیر برای دستیابی به چنین هدفی است».

در نشست شورای امنیت که برای بحث درباره برنامه هسته‌ای ایران برگزار شد، مجید تخت روانچی سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل نیز سخنرانی کرد و گفت: کسانی که تعهدات خود را زیرپا گذاشته‌اند باید تصمیمات سخت بگیرند.

او خواستار آن شد که در مورد لغو همه تحریم‌ها و این‌که آمریکا دیگر از برجام خارج نخواهد شد به صورت قابل استناد تضمین داده شود.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز از دولت جو بایدن خواست تا بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با تهران، کلیه تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرده یا در ارتباط با این تحریم‌ها معافیت بدهد.

او در گزارش دو سالانه خود در مورد برجام به شورای امنیت همچنین از ایالات متحده خواست تا «معافیت‌ها در رابطه با تجارت نفت با جمهوری اسلامی ایران را تمدید کرده و معافیت‌های مربوط به پروژه‌های عدم اشاعه سلاح‌ هسته‌ای را هم به طور کامل تمدید کند».

آمریکا که اردیبهشت سال ۹۷ و در دولت ترامپ از برجام خارج شد، با روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه امسال اعلام آمادگی کرده که به برجام بازگردد مشروط به این‌که ایران به تعهدات خود عمل کند.

دو کشور به صورت غیرمستقیم، همراه با دیگر اعضای برجام، تا کنون شش دور مذاکره در وین، پایتخت اتریش، برگزار کرده‌اند که گرچه گفته می‌شود دستاوردهای ملموسی داشته ولی هنوز به توافقی منجر نشده است.

هفته گذشته نمایندگان کشورهای مذاکره‌کننده به پایتخت‌های خود بازگشتند تا درباره اقدامات نهایی برای دستیابی به توافق احتمالی تصمیم‌گیری شود.

گرچه هنوز تاریخی برای دور جدید مذاکرات تعیین نشده است، ولی واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه گفت: «ما هم اکنون چارچوب توافق آینده را داریم و یک فهم کلی از این‌که چطور به اهدافی که پیش روی ماست برسیم».

گِنگ شوانگ، معاون سفیر چین در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت از ایالات متحده خواست تا به ایران تضمین دهد که دیگر از برجام خارج نخواهد شد.

اولوف اسکوگ، سفیر اتحادیه اروپا در سازمان ملل، هشدار داد: «مشخص است که زمان به نفع ما نیست و آنچه که امروز امکان‌پذیر است شاید در آینده نزدیک غیرممکن شود».

او گفت: روزنه دیپلماتیک محدودی پیش روی ماست که نباید آن را از دست بدهیم.

ایران یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، به صورت تدریجی از تعهدات خود در این توافق عدول کرد و در حال حاضر نه تنها اجرای پروتکل الحاقی برای بازرسی‌های سرزده از تاسیسات اتمی خود را متوقف کرده است، بلکه توافق سه ماهه خود با آژانس که روز سوم تیرماه مهلت آن به پایان رسید را تمدید نکرد.

بر اساس این توافق، تهران پذیرفته بود که دوربین‌های نظارتی آژانس در تاسیسات هسته‌ای آن به مدت سه ماه فعالیت کند ولی دسترسی به اطلاعات ذخیره شده تنها در صورتی ممکن شود که تحریم‌های آمریکا علیه ایران لغو شده باشد.

فوربس: رشد انفجاری شمار میلیونرهای دلاری در ایران در سایه تحریم و کرونا

 

فوربس: رشد انفجاری شمار میلیونرهای دلاری در ایران در سایه تحریم و کرونا

نشریه فوربس در مقاله‌ای می‌نویسد، شمار افراد پردرآمد در سال ۲۰۲۱ در ایران بالای ۲۱ درصد رشد داشته است. به نوشته این مجله، ۲۵۰ هزار میلیونر در ایران زندگی می‌کنند و ۷۲ درصد افراد پردرآمد در رمزارزها سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

در سال ۲۰۲۰ شمار افراد پردرآمد در ایران ۶/ ۲۱ درصد رشد کرده است

در سال ۲۰۲۰ شمار افراد پردرآمد در ایران ۶/ ۲۱ درصد رشد کرده است

رشد تعداد میلیونرهای دلاری در ایران در حالی که این کشور با تحریم‌های وضع شده توسط آمریکا روبروست و درگیر پاندمی کروناست انفجاری بوده است.

در سال ۲۰۲۰ شمار افراد پردرآمد (افراد با درآمد خالص بالا) در ایران۲۱/۶ درصد رشد کرده است. میانگین جهانی این مقوله، در همین سال، ۶/۳ درصد بوده است.

بر اساس گزارش کاپژمینای (شرکت مشاوره فناوری اطلاعات) که روز ۲۹ ژوئن منتشر شد، در بازه زمانی ماه مارس تا ژوئن ارزش بازار ارز تهران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۲۵ درصد افزایش داشته است.

۲۵۰ هزار ابرمیلیونر در ایران

این گزارش با اشاره به تحریم‌ها و عدم سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی می‌نویسد که بسیاری از سرمایه‌داران ایرانی در بازار سهام سرمایه‌گذاری کردند و بازار پرتلاطم از آنها میلیونر ساخته است. کاپژمینای شمار ابرمیلیونرهای ایرانی را ۲۵۰ هزار نفر می‌داند که بیشتر آنها در تهران زندگی می‌کنند. به نوشته فوربس، شماری از طبقات ثروتمند در ایران پول خود را در بورس و استخراج رمز ارزها سرمایه‌گذاری کردند.

بورس و رمز ارز: دو دلیل رشد طبقه جدیدی از میلیونرها

به نوشته فوربس، دولت هم با تزریق  سرمایه به بورس به ثروتمندتر شدن شماری محدود و رشد طبقه جدیدی از ثروتمندان کمک کرد. بنا بر این نوشته، برق ارزان‌قیمت در ایران و شرایط مطلوبی که برای استخراج بیت‌کوین برای دسته‌ای در ایران پدید آمده، راه را برای ایجاد ثروتمندان جدید فراهم کرده است.

دولت در سپتامبر ۲۰۲۰ یک درصد و در ژانویه امسال ۵۹۲ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به بازار تزریق کرد.

تب استخراج رمز ارز در ایران چنان بالا گرفت که دولت در ماه مه ممنوعیتی ۴ ماهه برای این حوزه اعلام کرد. خاموشی‌های متعدد در سراسر کشور یکی از پیامدهای استخراج افسارگسیخته رمز ارز توسط عده‌ای محدود بود.

بر پایه گزارش ثروت جهانی، تقریبا ۷۲ درصد از افراد پردرآمد در رمزارزها سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

افزایش شمار ثروتمندان ایرانی در حالی رخ می‌دهد که به دلیل اقتصاد ضربه خورده از تحریم‌ها و شرایط بحرانی پدیدآمده در اثر کرونا، ارزش پول ملی به شدت سقوط کرده و قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته است.

ایران از عربستان پیشی گرفت

این رشد سریع میلیونرها در ایران، بنا بر نوشته فوربس، رده ایران را از نظر شمار میلیونرها به رتبه چهاردهم در جهان و رتبه نخست در خاورمیانه رسانده است. این رشد باعث سبقت ایران از عربستان شده که با ۲۱۰ هزار میلیونر سه پله پایین‌تر از ایران ایستاده است.

"۶۰ درصد در فقر نسبی به سر می‌برند"

این گزارش به پدیده آقازاده‌ها یا صاحبان ژن برتر در ایران و عکس‌هایی که از زندگی لاکچری و تجملاتی آنها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده و می‌شود هم اشاره کرده است.

فوربس رشد این چنینی ثروتی در ایران را در تضاد شدید با فقر و وضعیت اقتصادی در ایران می‌داند. چرا که بر پایه برخی آمارهای غیر رسمی، ۶۰ درصد از جمعیت ایران به دلیل هزینه‌های زندگی در فقر نسبی به سر می‌برند.

این گزارش به نقل از یک کارشناس امور سیاسی به انتقاد بسیاری از ایرانیان از فاصله فزاینده میان فقیر و غنی در این کشور و نابرابری اقتصادی اشاره می‌کند و مشارکت کم‌سابقه پایین مردم در انتخابات ریاست جمهوری ایران را نشان یأس و ناامیدی مردم از دولت می‌داند. فوربس می‌نویسد، این خبر که ثروتمندان ایران ثروتمندتر می‌شوند می‌تواند برای رئیس جمهور آتی ایران مشکل‌زا شود.

دولتمردان ایران وضعیت اقتصادی و فقر گسترده در این کشور را اغلب به عوامل خارجی چون تحریم‌های وضع شده علیه برنامه هسته‌ای و سیستم بانکی جمهوری اسلامی مربوط می‌دانند.

اما این کارشناس، فساد مالی گسترده و خویشاوندسالاری را از جمله دلایل اصلی وضعیت و رشد فقر در ایران می‌داند.

بیشترین شمار میلیونرها در آمریکا، چین در رده چهارم

بر اساس گزارش ثروت جهانی، آمریکای شمالی برای نخستین بار در ۵ سال گذشته حالا در مجموع بیش از آسیا-اقیانوسیه میلیونر دارد؛ ۷ میلیون میلیونر در  آمریکای شمالی (ایالات متحده و کانادا) در برابر ۹/ ۶ میلیونر در آسیا-اقیانوسیه.

پس از آمریکا و ژاپن، آلمان و در رده چهارم، چین، بیشترین شمار میلیونرها را در خود جای داده‌اند.

ایلان ماسک، رئیس شرکت تسلا با ۱۹۵ میلیارد دلار ثروتمندترین فرد جهان است.

ثروتمندترین مردان و زنان جهان به روایت تصویر

ادامه مجازات معترضان به سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی

 

ادامه مجازات معترضان به سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی

در حالی که هنوز هیچیک از عاملان و آمران شلیک موشک به هواپیمای مسافربری اوکراین محاکمه و مجازات نشده‌اند، قوه قضاییه پیگیرانه کسانی را که به این مسئله اعتراض کرده یا یاد قربانیان را گرامی داشته‌اند مجازات می‌کند.

ضیا نبوی

ضیا نبوی

بر اساس حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی، ضیا نبوی فعال دانشجویی به یک سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و حضور در بهشت زهرا، آسایشگاه جانبازان و کلاس‌های کنترل‌ هیجان در قم محکوم شده است.

دو هم‌پرونده دیگر آقای نبوی، امیرحسین علی‌بخشی و علی حقیقت جوان به ترتیب به چهار و سه ماه حبس تعزیری محکوم شده‌اند. حکم سه ماه حبس آقای حقیقت جوان به جزای نقدی بدل شده است.

امیر رئيسیان، وکیل این سه نفر روز سه‌شنبه هشتم تیر در توییترش با اعلام این خبر نوشت که هر سه موکل او از اتهام "اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی" تبرئه شده‌اند.

 

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی رای آقایان #ضیا‌ء_نبوی ، #امیرحسین_علی‌بخشی و #علی_حقیقت‌جوان را صادر کرد. براساس این حکم، به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام آقای نبوی به ۱ سال حبس تعزیری، آقای علی‌بخشی به ۴ ماه حبس تعزیری و آقای حقیقت‌جوان به جزای نقدی بدل از ۳ ماه حبس محکوم شدند

 بنابر نوشته آقای رییسیان، پرونده این سه فعال دانشجویی در سال ۱۳۹۸ و با شکایت قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران تشکیل شده و بیشتر اتهامات آنها به دلیل فعالیت‌هایشان در "تشکل‌های دانشجویی مجوزدار" بوده است.

سوگواری دانشجویان پس از ساقط کردن هواپیمای مسافربری اوکراین توسط شلیک دو موشک سپاه نیز از دیگر اتهامات این افراد بوده است.

صدور این رأی در شبکه‌های اجتماعی بازتاب فراوانی داشته است. بیشتر کاربرانی که در این باره نوشته‌اند، به این نکته اشاره کرده‌اند که شلیک‌کنندگان و آمران شلیک به هواپیمای مسافربری اوکراین مجازات نشده‌اند و به جای آن کسانی که برای قربانیان سوگواری کرده‌اند، مجازات می‌شوند.

 

هیچکس در جنایت شلیک به هواپیما نه محکوم شد نه محاکمه؛ اما #ضیا‌ء_نبوی به اتهام اعتراض و سوگواری برای قربانیان جنایت به یکسال زندان و شرکت در «کلاس‌های کنترل‌هیجان» محکوم شد. یعنی اگر در چنین فاجعه‌ای شاکی و معترضید هیجانی هستید و باید معالجه شوید ولی آمِر و مجریِ شلیک "نُرمال"اند
این 
اولین حکم معترضان به شلیک به هواپیمای مسافربری اوکراین که منجر به کشته شدن ۱۷۶ نفر شد، نیست. دی ماه گذشته غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه از بازداشت دستکم ۳۰ شهروند در جریان این تجمعات و اعتراضات خبر داد.

مهدی محمودیان، فعال سیاسی و فعال حقوق بشر و بهاره هدایت، عضو سابق شورای مرکزی تحکیم وحدت، هر یک به چهار سال زندان بابت "فراخوان روشن کردن شمع به یاد قربانیان انهدام هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه" محکوم شدند.

فرهاد بخشی یکی دیگر از بازداشت‌شدگان در تجمعات اعتراض به سرنگون کردن هواپیمای مسافربری اوکراین توسط سپاه پاسداران به شش ماه زندان، یک ماه خدمت در یکی از پایگاه‌های بسیج و تحقیق ۹۰ صفحه‌ای دست‌نویس درباره ناو جنگی وینسنس محکوم شد.

ناو جنگی "یو‌اس‌اس وینسنس" ناوی است که در سال ۱۳۶۷ از آن به سوی هواپیمای مسافربری ایران شلیک شد.

پرواز بوئینگ ۷۵۲ اوکراین روز ۱۸ دی سال ۹۸ ساعت چهار و سی دقیقه بامداد، اندکی پس از آنکه از فرودگاه بین‌المللی تهران به مقصد کیف بلند شد با شلیک دو موشک از سوی سپاه پاسداران سقوط کرد و تمامی ۱۷۶ نفر سرنشین این هواپیما کشته شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی پس از سه روز پنهان نگه‌داشتن علت سقوط و انتشار گزارش‌های غیرواقعی، بالاخره اذعان کردند که سقوط هواپیمای اوکراینی به دلیل شلیک موشک بوده است.

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث و پفیوز: مشکل کارگر و پیمانکار را باید خودشان حل و فصل کنند

 

روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث و پفیوز: مشکل کارگر و پیمانکار را باید خودشان حل و فصل کنند

رئیس‌جمهوری اسلامی می‌گوید مشکل کارگران پیمان‌کاری صنعت نفت مسئله کارگر و پیمانکار است که آن‌ها باید حل و فصل کنند و وزارت کار باید این موضوع را پیگیری کند. او مشکلات اقتصادی کشور را به گردن ترامپ و کرونا انداخت.

موج اعتصابات سراسری از بازاریان، معلمان و کامیون‌داران، کارگران فولاد اهواز، کشاورزان و... به کارگران صنایع نفت و گاز رسیده است. این اعتراض‌ها که روز به روز بیشتر می‌شود، شاید بتوان گفت در تاریخ ایران بی‌سابقه بوده است.

تازه‌ترین اعتصابات به اعتصاب کارگران صنعت نفت و گاز برمی‌گردد که از اواخر خردادماه سال جاری شروع شده است. کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان، کارگران شرکت مبین صنعت، کارگران شرکت تهران جنوب در بندر ماهشهر و کارگران شرکت کیهان پارس شاغل در پالایشگاه اصفهان به اعتصاب سراسری پیوستند و علاوه بر افزایش حقوق، و بهبود شرایط نامناسب شغلی، خواهان افزایش مرخصی و برابری امکانات رفاهی نیز شده‌اند.

پس از گذشت چندین روز از اعتصابات کارگری صنعت نفت بالاخره رئیس دولت جمهوری اسلامی به سخن درآمد.

روحانی: مشکلی در قانون بودجه امسال بوجود آمده

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسن روحانی صبح چهارشنبه ۹ تیر (۳۰ ژوئن) در جلسه هیأت دولت در حاشیه سخنانش به معضل کارگران صنعت نفت اشاره کرد و گفت: «امروز در گوشه و کنار کشور بحثی راجع به عده‌ای از کارکنان صنعت نفت مخصوصا آن‌ها که در مناطق سخت فعالیت می‌کنند، وجود دارد. دولت به این مسئله توجه دارد. یک مشکلی در قانون بودجه امسال بوجود آمده، اما من به این کارکنان شرافتمند صنعت نفت قول می‌دهم که مشکلات آن‌ها حل خواهد شد.» روحانی اما در مورد "مشکل در قانون بودجه امسال" توضیحی نداد.

رئیس جمهوری‌اسلامی بی آنکه از اعتصاب کارگران صنعت نفت نام ببرد در این رابطه گفت: «اما برخی از کارکنان و کارگرانی که در اختیار پیمانکاران هستند چون در مناطق نفتی پیمانکاران زیاد هستند و فعالیت می‌کنند و این پیمانکاران از کارگرانی استفاده می‌کنند. اگر این‌ها مشکلاتی دارند، من الان به وزیر کار دستور می‌دهم که این موضوع را دنبال و پیگیری کند و اگر مشکلی دارند آن را حل و فصل کنند.»

روحانی گفت که این مسئله‌ای است میان کارگر و پیمان‌کار که خودشان باید معضل را حل کنند. او قول داد وزارت کار آن را پیگیری کند: «البته این مشکل ربطی به بخش نفت ندارد و آن‌ها ممکن است فقط در مناطق نفتی کار کنند؛ منتها بحث کارگر و پیمانکار است که آن‌ها باید حل و فصل کنند و وزارت کار باید این موضوع را پیگیری کند تا این مسئله حل و فصل شود.»

رئیس دولت در بخش دیگری از سخنان خود افزایش قیمت ارز، تورم و رشد اقتصادی را ناشی از دو عامل حضور دونالد ترامپ بر مسند ریاست‌جمهوری آمریکا و ویروس کرونا بوده است: «اگر در این سه سال و نیم جنگ اقتصادی و کرونا نبود امروز شرایط اقتصادی ما چگونه بود... و وضعیت قیمت ارز، تورم و رشد اقتصادی ما چه می‌شد.»

کارشناسان اقتصادی اما برخلاف این نظر رئیس‌جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده‌اند که نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی بیشتر برایند ساختار معیوب اقتصادی ایران، فساد سیستماتیک و امتناع حاکمیت از همکاری با نهادهای بین‌المللی مانند FATF و نقش ایران در منطقه است که هزینه کلانی را به مردم ایران تحمیل کرده است.

 

مرگ‌ومیر کرونایی در سیستان و بلوچستان به ۱۵۵۹ نفر رسید


مرگ‌ومیر کرونایی در سیستان و بلوچستان به ۱۵۵۹ نفر رسید

در حالی که مردم در صف‌های طولانی برای دریافت واکسن انتظار می‌کشند، یک مقام مسئول می‌گوید سالمندان از زدن واکسن امتناع می‌کنند. او نسبت به گسترش ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان و ورود تهران به پیک پنجم هشدار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از فوت ۱۸ مورد جدید در استان سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت مجموع شمار فوتی‌های کرونا در این استان به ۱۵۵۹ نفر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری اظهارداشت با افزوده شدن ۱۱۷۴ مورد جدید ابتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۵۵ هزار و ۹۲۰ نفر رسیده است.

وی افزود: ۶۲۰ بیمار حاد تنفسی و ۳۴۶ مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند.

هاشمی شهری از مردم این منطقه خواست در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون می‌روند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.

"تهران عملا وارد پیک پنجم شده است"

نادر توکلی، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، در مورد وضعیت شیوع ویروس کرونا طی روزهای اخیر در تهران گفته است: «در مورد وضعیت تهران باید بگویم که طی ده روز گذشته ما شاهد افزایش ۱۰ درصدی مبتلایان و بستری‌ها بودیم و تعداد کل مراجعان در حوزه درمان به ۷ هزار و ۱۰۰ نفر رسیده است.»

تعداد بستری‌ها در تهران از هزار مورد در روز هم عبور کرده، و از نظر توکلی، این خودش یک زنگ خطر است و برای اولین بار در یک ماه اخیر تعداد بستری‌ها این اندازه بالا رفته است.

توکلی گفت: متاسفانه همانطور که می‌دانید پروازها هم کنسل نشده و وسایل نقلیه هم فعالیت‌شان در انجام است، بنابراین افزایش در استان تهران قریب‌الوقوع است و تهران عملا وارد پیک پنچم شده و روند ابتلا افزایشی است.

توکلی در مورد وضعیت ویروس دلتا، گفت: «چیزی که الان می‌بینیم متاسفانه گسترشی است که در زاهدان و سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده و به نظر گسترشی در جنوب شرق کشور رخ می‌دهد.»

"سالمندان از زدن واکسن امتناع می‌کنند"

در حالی که رسانه‌ها از صف‌های طولانی مردم زیر گرمای شدید برای دریافت واکسن و از درگیری‌ها در این صف‌ها گزارش می‌دهند، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران ادعا می‌کند که سالمندان از زدن واکسن امتناع می‌کنند.

نادر توکلی در این رابطه گفته است: «نکته‌ی دیگری که وجود دارد این است که سالمندان از زدن واکسن امتناع می‌کنند. طبق یک بررسی در دانشگاه علوم پزشکی ایران از ۱۲۰۰ ابتلا در دو ماه اخیر دریافتیم که ۹۵ تا ۹۷ درصد افراد بالای ۷۰ سال واکسن نزده بودند.»

توکلی می‌گوید، خسارت و نزدن واکسن برای افراد بالای ۶۰ سال زیاد است و بنابراین همانطور که می‌دانید بالای ۸۰ درصد مرگ و میرهای ما مربوط به افراد بالای ۶۰ سال است.

ابتلا به کرونا در صف‌های واکسن

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا یک روز پیش با انتقاد از شیوه ثبت‌نامی سالمندان برای دریافت واکسن کرونا گفته بود: «سالمندی که این‌همه در صف می‌ماند حتی اگر کرونا نگرفته باشد حتما می‌گیرد. طبق مشاهده من تعداد زیادی از بیماران مسن در همین صف‌ها مبتلا شده‌اند.»

این عضو کمیته علمی ستاد در گفت‌وگو با خبرگزاری شفقنا می‌گوید، ثبت نام و نوبت‌دهی باید مانند بسیاری کشورها کامپیوتری باشد: «کسی که برای واکسن رجیستر شده باید همان روز برود و واکسن خود را بزند و نباید طوری باشد که برود و دست خالی برگردد. امروز در فضای مجازی و مطبوعات گزارش‌هایی منتشر می‌شود مبنی بر اینکه باید یک شب بروند و نوبت بگیرند و تا ۸ و ۹ صبح هم واکسن نیامده و باید فردا مجددا بروند و فردا هم همینطور است. سالمندی که این همه در صف می‌ماند حتی اگر کرونا نگرفته باشد حتما می‌گیرد.»

آمار کرونا در ۲۴ ساعت گذشته

به گزارش مهر، از دیروز تا امروز ۹ تیرماه (۳۰ ژوئن) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۴۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۲۲ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۰۴ هزار و ۵۵۷ نفر رسید.

در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۷ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۲۶۴ نفر رسید.

در حال حاضر ۶۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

در مورد وضعیت واکسیناسیون، وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد تا کنون ۴ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۸۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۵۹۶ هزار و ۵۰۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند.

درحالی که نشانه‌های انتشار ویروس کرونا در سراسر جهان مشهود بود و بسیاری از کشورها مرزها را بستند و رفت و آمدها را قطع کردند، هواپیمایی ماهان همچنان به چین پرواز داشت و نام شهر قم به‌عنوان اولین شهر ایران که وجود ویروس کرونا در آن تایید شد به ثبت رسید.

کرونا در ایران؛ رنج مردم و آزمون نظام

درخواست ابراهیم رئیسی قاتل از رهبر پلید و خبیث و دروغگوی ننگین جمهوری فاسد اسلامی برای انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه

 

درخواست ابراهیم رئیسی قاتل از رهبر پلید و خبیث و دروغگوی ننگین جمهوری فاسد اسلامی برای انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه



عدم استعفای ابراهیم رئیسی از ریاست قوه قضاییه، انتقادات زیادی را برانگیخته است.

ابراهیم رئیسی که در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ فرد برنده معرفی شده است، روز چهارشنبه ۹ تیرماه از رهبر جمهوری اسلامی خواست تا درباره انتصاب رئیس‌ جدید قوه قضائیه تصمیم‌گیری کند.

رئیس‌جمهوری منتخب ایران که با حفظ سمت ریاست قوه قضائیه در انتخابات شرکت کرده بود و هنوز هم استعفاء نداده است، در نامه‌ خود به آیت‌الله خامنه‌ای گفته که قصد دارد در زمان باقیمانده تا آغاز به کار دولت جدید، روی موضوع تشکیل دولت سیزدهم متمرکز شود.

او از رهبر جمهوری اسلامی خواسته است که در خصوص ریاست قوه قضائیه، «به نحو صلاحدید اتخاذ تصمیم کند».

عدم استعفای ابراهیم رئیسی از ریاست قوه قضاییه، انتقادات زیادی را برانگیخت و حتی عبدالناصر همتی، دیگر کاندیدای انتخابات، هفتم تیرماه گفت که «رئیس قوه قضائیه هنوز دارد کار‌های خود را انجام می‌دهد» ولی «من را یک ماه پیش، از مسئولیتم عزل کردند».

ابراهیم رئیسی حتی روز هفتم تیرماه، در دیدار مسئولان قضایی با رهبر جمهوری اسلامی، به عنوان رئیس قوه قضاییه گزارش عملکرد داد و رهبر جمهوری اسلامی کارنامه او را «خوب و جهادی» توصیف کرد.

بابک پاک‌نیا: حسین خیری به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شده است

 

بابک پاک‌نیا: حسین خیری به اتهام «محاربه» به اعدام محکوم شده است

بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری، روز چهارشنبه ۹ تیر از ابلاغ حکم اعدام حسین خیری به اتهام «محاربه» خبر داد.

آقای پاک‌نیا به سایت «امتداد» گفته است که «عنوان محارب، قابلیت انطباق با اعمال انجام شده را ندارد و ایرادات شکلی زیادی در پرونده وجود دارد».

وکیل حسین خیری توضیح داده است که کیفر خواستی از دادسرای امنیت (اوین) علیه هشت نفر صادر شد که در آن، چهار نفر به عنوان محارب اعلام و مابقی تحت عنوان اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و امثالهم تحت تعقیب بودند. دلیل محاربه این افراد نیز، تخریب اموال مردم به قصد مقابله با نظام عنوان شده است.

به گفته آقای پاک‌نیا، «این افراد، واقعا از میان افراد ضعیف جامعه بودند و دادگاه در خصوص سه نفر، ضمن پذیرش دفاع وکلا، حکم به برائت این افراد از عنوان محاربه داد. منتهی از این بین، اعمال حسین خیری، دیگر متهم این پرونده را مصداق محاربه تشخیص داده و حکم اعدام برای او صادر کرده‌اند».

پیش از این مهدی محمودیان، فعال سیاسی و فعال حقوق بشر، در صفحه توئیتر خود خبر داده بود که «همزمان با روزهای وداع آقای رئیسی از قوه قضاییه، شعبه۲۶دادگاه انقلاب به ریاست ایمان افشاری به اتهام تخریب اموال عمومی به قصد مقابله با نظام برای یکی از زندانیان سیاسی حکم اعدام صادر کرده است. این پرونده هشت متهم داشته است که هفت نفر دیگر به احکام حبس از سه تا هفت سال محکوم شده‌اند».

در حکم صادره توسط شعبه ۲۶، #حسین_خیری با ۳۲ سال سن حکم اعدام صادر شده است. همچنین در این پرونده مجید کهراری و فردین عسگری به ۷سال حبس، نیما حیدری به ۶سال حبس، میلاد کرمی، محمود کرمی و "ب" به ۳.۵سال حبس و "ن" به ۴سال حبس تعلیقی محکوم شده‌اند.
mehdi mahmoudian
@MahmoudianMe
همزمان با روزهای وداع آقای رئیسی از قوه قضاییه، شعبه۲۶دادگاه انقلاب به ریاست ایمان افشاری به اتهام تخریب اموال عمومی به قصد مقابله با نظام برای یکی از زندانیان سیاسی حکم اعدام صادر کرده است. این پرونده هشت متهم داشته است که هفت نفر دیگر به احکام حبس از ۳تا۷سال محکوم شده‌اند.

آقای محمودیان در توئیت دیگری نوشته که حسین خیری ۳۲ ساله است و در این پرونده مجید کهراری و فردین عسگری به هفت سال حبس، نیما حیدری به شش سال حبس، میلاد کرمی، محمود کرمی و "ب" به سه سال و نیم حبس و "ن" به چهار سال حبس تعلیقی محکوم شده‌اند.

بابک پاک‌نیا گفته است که لایحه فرجام خواهی به دیوان عالی کشور ارائه خواهد داد و این «دیوان در صورت دقت به لایحه ما و ایرادات مطرح شده، رای را نقض خواهد کرد».

 

اکبر کمیجانی رئیس کل بانک مرکزی ایران شد

 

اکبر کمیجانی رئیس کل بانک مرکزی ایران شد

اکبر کُمِیجانی

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌ جمهوری ایران، روز چهارشنبه از انتصاب اکبر کُمِیجانی به عنوان رئیس کل بانک مرکزی خبر داد.

آقای کمیجانی، در پی عزل عبدالناصر همتی از این سمت، به عنوان سرپرست بانک مرکزی انتخاب شده بود. آقای همتی پس از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری، از سمت خود برکنار شد.

اکبر کمیجانی دارای مدرک دکتری اقتصاد است و از سال ۱۳۶۳، به عنوان استاد اقتصاد کلان دانشگاه تهران در زمینه‌های اقتصاد پولی، اقتصاد کلان و اقتصاد بین‌الملل مشغول به تدریس است.

آقای کمیجانی در دوران ریاست کلی ولی‌الله سیف و عبدالناصر همتی، به عنوان قائم‌مقام بانک مرکزی مشغول به خدمت بوده و پیش از آن نیز، از سال ۱۳۷۷ تا سال ۱۳۸۶ سمت معاونت اقتصادی بانک مرکزی را برعهده داشته است.

عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی در روزهای گذشته عدم حمایت مقام‌های دولتی از خود را «جفا» خوانده و گفته بود که «رئیس قوه قضاییه هنوز دارد کارهای خود را انجام می‌دهد»، اما او یک ماه پیش از مسئولیتش عزل شده است.

ابراهیم رئیسی در حالی پیروز انتخابات معرفی شده و از مردادماه ریاست قوه مجریه را بر عهده می‌گیرد که همچنان رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران است.

رهبر جمهوری اسلامی هنوز جانشینی برای آقای رئیسی در قوه قضاییه تعیین نکرده است.

مدیر مدرسه در اصفهان دست به خودسوزی زد

 

مدیر مدرسه در اصفهان دست به خودسوزی زد

خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه از خودسوزی مدیر یکی از دبیرستان‌های اصفهان در مقابل ساختمان دادگستری این شهر خبر داد.

امین کیانپور، معلم ریاضی و مدیر دبیرستان نجفی یک در ناحیه پنج آموزش و پرورش اصفهان، روز یک‌شنبه، ششم تیرماه، مقابل ساختمان دادگستری کل استان اصفهان در خیابان نیکبخت این شهر با بنزین، خود را آتش زده است.

خبرگزاری ایسنا به نقل از یکی از همکاران آقای کیانپور نوشت که این معلم و مدیر مدرسه، ۴۳ ساله بوده، سابقۀ برخورد عصبی و رفتار غیر معمول و پیش‌بینی نشده نداشته، بسیار آرام و فهمیده بوده و توانایی او در تدریس درس ریاضی نیز تا حدی بوده که همۀ مدارس درخواست داشته‌اند با او همکاری کنند.

بر اساس گزارش این خبرگزاری، امین کیانپور مدت‌ها درگیر پرونده شکایت برای باز پس‌گیری آپارتمانی بوده که مالک آن را به دو نفر از جمله آقای کیانپور فروخته است.

او پس از مدت‌ها رفت و آمد به دادگاه، اعلام کرده بوده که اگر حقش را به او ندهند خود را مقابل ساختمان دادگستری آتش می‌زند و وقتی دادگاه حق را به خریدار اول داده، تهدید خود را عملی کرده است.

همکار امین کیانپور به خبرگزاری ایسنا گفته است که همه در بهت و حیرت هستند و در این وضعیت اقتصادی، فرهنگیان شرایط بسیار سختی دارند.

او گفته است: «معاون پرورشی مدرسۀ ما با ۲۶ سال سابقۀ معلمی هنوز مستاجر است و صاحبخانه از او ۳۰۰ میلیون تومان رهن خواسته است. مگر درآمد یک معلم چقدر است؟ وقتی با این شرایط، فردی صاحب خانه می‌شود اما یکباره به او می‌گویند که خانه متعلق به دیگری است و باید آن را تخلیه کنی چه حالی به او دست می‌دهد؟»

از سال ۹۹ تاکنون، چندین گزارش‌ از خودسوزی و خودکشی کارگران و دیگر اقشار اجتماعی در ایران به‌دلیل افزایش فقر و فشارهای اقتصادی منتشر شده است.

احمدی‌نژاد: به حال فردی که می‌گوید انتخابات یک پیروزی عظیم بود تأسف می‌خورم

 

احمدی‌نژاد: به حال فردی که می‌گوید انتخابات یک پیروزی عظیم بود تأسف می‌خورم

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌ جمهوری پیشین ایران که در این دوره از انتخابات ریاست‌ جمهوری رد صلاحیت شد، در سخنانی تازه گفت «به حال» فردی که می‌گوید این انتخابات «یک پیروزی عظیم» بوده «تأسف» می‌خورد.

او در پیام ویدئویی تازه خود مشخصاً از فردی نام نبرده اما گفته است که «آدم تأسف می‌خورد، اول به حال کشور و بعد به حال خودش، به حال آن فردی که می‌گوید این انتخابات یک پیروزی عظیم بود.»

این سخنان محمود احمدی‌نژاد در حالی بیان می‌شود که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۷ تیر، از پیروزی و «عظمت» در انتخابات ۱۴۰۰ سخن گفت و افزود که به باور او «این انتخابات حقاً و انصافاً حماسه بود.»

محمود احمدی‌نژاد در ویدئوی تازه خود سران جمهوری اسلامی را متهم کرد که «مردم را کنار گذاشته‌اند و توجیهات می‌آورند.»

او در مورد کم‌رونقی این انتخابات نیز گفت توجیه «آن فردی که می‌گوید این انتخابات یک پیروزی عظیم بود» این است که «دشمنان بسیج شده بودند که انتخابات بیاید روی ۳۰ درصد، ما بردیم روی ۴۰ و خرده‌ای درصد، پس ما پیروزیم.»

رئیس‌ جمهور پیشین ایران این رویکرد را «خنده‌دار» دانست و افزود: «مردم را گذاشته‌اید کنار و این بزرگ‌ترین شکست است.»

او خطاب به فرد مورد نظر خود نیز گفت که «در متنِ شکست داری حرکت می‌کنی.»

تاسف خوردن محمود به حال کسی که نظرش به نظر محمود نزدیک‌تر بود

محمود احمدی‌نژاد در حالی از «کنار زدن مردم» انتقاد می‌کند که مخالفان و منتقدان حکومت ایران وی را به دست داشتن در سرکوب اعتراضات سال ۱۳۸۸ متهم می‌کنند؛ اعتراضاتی که در پی انتخابات ریاست جمهوری و اعلام پیروزی احمدی‌نژاد شروع شد. معترضان معتقد بودند که محمود احمدی‌نژاد و دولت او در این انتخابات دست به تقلب گسترده زده‌اند.

برخی حواشی جنجالی پیرامون محمود احمدی‌نژاد که با رد صلاحیت او در انتخابات ۱۴۰۰ شدت بیشتری به خود گرفت، همچنان ادامه دارد.

در هفته‌های اخیر، محمود احمدی‌نژاد به اظهارنظر تندی از جانب برادر همسر رهبر جمهوری اسلامی، تندتر از خود او واکنش نشان داد.

 

جانشین فرمانده سپاه: نمی‌دانم بر اساس چه تحلیلی تحریم سر سفره‌های مردم رفت

 

جانشین فرمانده سپاه: نمی‌دانم بر اساس چه تحلیلی تحریم سر سفره‌های مردم رفت

اظهارات حسین فدوی در حالی بیان می‌شود که مقام‌های جمهوری اسلامی پیش از این هرگونه تاثیر تحریم‌ها بر زندگی مردم ایران را منکر می‌شدند.

جانشین فرمانده سپاه پاسداران می‌گوید تنها در یازده سال اخیر، اثر تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، بر «سفره مردم» ظاهر شد.

حسین فدوی در عین حال ادعا کرده که «پیش از این به نوعی تحریم سر سفره‌های مردم بروز نداشت».

او از علت تاثیر تحریم‌ها بر وضعیت اقتصادی شهروندان ایران ابراز بی‌اطلاعی کرده و گفته است: «از ۱۱ سال پیش نمی‌دانم بر اساس چه تحلیلی تحریم و اثر تحریم بر سر سفره‌های مردم رفت».

هشت سال از ۱۱ سالی که این فرمانده نظامی به آن اشاره می‌کند، مربوط به دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی است که محافظه‌کاران نابسامانی وضعیت اقتصادی در این دوران را بیشتر متوجه دو دولت‌ او می‌دانند.

اظهارات این فرمانده نظامی در شرایطی بیان می‌شود که مقام‌های جمهوری اسلامی پیش از این هرگونه تاثیر تحریم‌ها بر زندگی مردم ایران را منکر می‌شدند.

با وجود این، گزارش‌های رسمی و غیررسمی از ایران حاکی از وخامت اوضاع اقتصادی مردم و افزایش فزاینده قیمت کالا و خدمات و افزایش میزان جرم و جنایت به‌دلیل فقر اقتصادی است.

آقای روحانی بارها نسبت به منتقدان دولت در حوزه‌های اقتصادی انتقاد کرده و گفته که دولت‌ او به ویژه در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا، در شرایط «جنگ اقتصادی» و تحت فشارهای فزاینده ایالات متحده بوده است.

آمار کرونا در ایران؛ هشدار در مورد ورود تهران به «موج پنجم» کرونا

 

آمار کرونا در ایران؛ هشدار در مورد ورود تهران به «موج پنجم» کرونا

معاون درمان ستاد کرونای استان تهران از افزایش بار همه‌گیری در پایتخت خبر داده و گفت که اگر روند افزایشی به همین شکل تا هفته آینده ادامه داشته باشد، تهران قرمز خواهد شد.

نادر توکلی روز چهارشنبه به خبرگزاری ایسنا گفت که خود مرکز تهران هنوز نارنجی است، اما چند شهرستان اطراف تهران قرمز شدند و اگر روند افزایشی به همین شکل تا هفته آینده ادامه داشته باشد، خود تهران نیز قرمز خواهد شد.

او گفته است که یک هفته است که وارد موج پنجم کرونا شده‌ایم و اگر روند افزایشی همچنان ادامه داشته باشد، به سمت افزایش تخت‌های بستری می‌رویم.

همزمان بر اساس آمار رسمی، با مرگ ۱۳۷ بیمار مبتلا به کرونا در ایران در شبانه‌روز گذشته، مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشور به ۸۴ هزار و ۲۶۴ نفر رسید.

رسانه‌های داخل ایران به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت همچنین خبر دادند که در شبانه‌روز گذشته، ۱۱ هزار و ۷۴۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شده که ۱۲۲۲ نفر از آنان بستری شدند.

بر همین اساس مجموع بیماران کرونا در کشور به ۳ میلیون و ۲۰۴ هزار و ۵۵۷ نفر رسیده است.

وزارت بهداشت ایران در حالی که از ارائه آمار تفکیکی خودداری می‌کند، به طور روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را در اختیار رسانه‌های قرار می‌دهد، آماری که منابع مستقل درباره درستی آن تردید دارند.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر ۶۳ شهرستان قرمز و ۱۸۴ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۲۰۱ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

تولید واکسن اسپوتنیک در ایران «تا دو ماه آینده هم رخ نخواهد داد»

 

تولید واکسن اسپوتنیک در ایران «تا دو ماه آینده هم رخ نخواهد داد»


کشورهایی که واکسن روسی اسپوتنیک‌وی را پیش‌خرید کرده‌اند اکنون در بلاتکلیفی مانده‌اند

در حالی که روز پنجم تیر، خبری در مورد تولید محموله‌های آزمایشی واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در ایران منتشر شد، گزارش‌های تازه حاکی از آن است که ایران حداقل تا اواخر تابستان امسال مجوز تولید انبوه این واکسن را نخواهد داشت.

روزنامه سازندگی در شماره چهارشنبه ۹ تیر خود در خبری اختصاصی در این مورد نوشت: «آن طور که سازندگی به دست آورده، تا دو ماه آینده هم خبری از واکسن روسی تولید داخل نیست.»

واکسن روسی «اسپوتنیک وی» علیه ویروس کرونا، در شرکت دارویی «اکتووِرکو» تحت لیسانس گامالیای روسیه باید تولید شود و بنا بر گزارش این روزنامه، «جستجوها نشان می‌دهد گامالیای روسیه تنها اجازه تولید آزمایشی این واکسن را به ایران داده است و ظاهراً تا اواخر تابستان امسال، ایران مجوز تولید انبوه این واکسن را نخواهد داشت.»

این خبر در حالی منتشر می‌شود که به نوشته «سازندگی» سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، در هفته‌های پایانی حضور در مسند این وزارتخانه، به شرکت دارویی نزدیک به خود رفته و از «اسپوتنیک ایرانی» رونمایی کرده است.

آقای نمکی همچنین روز چهارشنبه به استان یزد رفته و از دریافت «اجازه مصرف اضطراری» واکسنی به نام «پاستور» به عنوان «دومین واکسن ملی» خبر داد.

او گفت که «دومین واکسن ملی هم به مجموعه واکسن‌های کشور پیوست» و در عین حال در این سفر خود از طرحی به نام «طرح ادغام طب ایرانی در نظام شبکه» بازدید کرد که به گفته او در آن «از ظرفیت‌های شیوه صحیح زندگی در ایران قدیم و طب سنتی استفاده می‌شود.»

رونمایی پی‌درپی مسئولان از «مجموعه واکسن‌های کشور» در حالی است که اتمام ذخیره واکسن کرونا در بسیاری از مراکز درمانی کشور و نبود واکسن کافی برای تزریق دُز دوم به بسیاری از شهروندان سالمندی که در یکی دو ماه گذشته دُز اول را دریافت کرده‌اند، موجب نگرانی بسیاری از شهروندان و سردرگمی سالمندان شده است.

گزارش رسانه‌های ایران در روزهای گذشته حاکی از بی‌نظمی و حضور شبانه شهروندان سالمند ایرانی در صف‌های طولانی دریافت نوبت تزریق واکسن است.

برخی سالمندان حتی با وجود دریافت پیامک مراجعه به مراکز درمانی برای دریافت دز دوم، پس از مراجعه با پاسخ منفی مبنی بر نبود واکسن یا تغییر تاریخ تزریق مواجه می‌شوند.

شماری از سالمندان حتی گزارش کرده‌اند که هنگام دریافت دز دوم واکسن به آن‌ها پیشنهاد شده که واکسن دیگری غیر از واکسنی که دز اول آن را تزریق کرده بودند، دریافت کنند.

علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی و عضو کمیته علمی کووید ۱۹، روز ۱۷ خرداد با اشاره به کمبود واکسن کرونا برای تزریق دُز دوم گفت که ظرفیت پایین تولید واکسن اسپوتنیک‌وی در روسیه باعث شده است تا کشورهایی که این واکسن را پیش‌خرید کرده‌اند در «بلاتکلیفی» بمانند.

روند واکسیناسیون در ایران به شدت کند پیش می‌رود. ایران حدود ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد؛ برای واکسیناسیون جمعیت کل کشور به ۱۶۰ میلیون دز و برای واکسیناسیون گروه‌های در معرض خطر دست‌کم به ۱۰۰ میلیون دز واکسن نیاز است. این در حالی است که تاکنون مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در دز اول و دوم به پنج و نیم میلیون دز رسیده است.

با وجود این وضعیت، سعید نمکی، وزیر بهداشت، و حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، گفته‌اند در ماه‌های آینده واکسن کرونا «به کشورهای فقیر هدیه می‌دهیم».

حسین سلامی، فرمانده سپاه، همچنین در حاشیه مراسم رونمایی از «واکسن نورا» گفت اکنون زمان آن رسیده که «به آمریکایی‌ها واکسن بدهیم» و «اگر کمبودی دارند ما حاضریم به آن‌ها کمک کنیم».

واکنش روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث به اعتصاب کارگران قراردادیِ نفت و گاز: «ربطی به بخش نفت ندارد»

 

واکنش روحانی شیاد و کلاش و جنایتکار و فاسد و دروغگوی پلید و خبیث به اعتصاب کارگران قراردادیِ نفت و گاز: «ربطی به بخش نفت ندارد»


همزمان با تداوم اعتصاب گسترده کارگران صنایع نفت و گاز ایران، حسن روحانی، رئیس جمهور، روز چهارشنبه گفت که مشکلی در تولید و توزیع و صادرات نفت به وجود نیامده و مسئله کارگران به صنعت نفت «ربطی ندارد».

رئیس جمهور ایران از یک سو قول پیگیری و حل مشکلات کارکنان صنعت نفت را داده و از سوی دیگر مشکل دیگر کارگران را به پیمانکاران مرتبط دانسته و گفته است که «این مشکل ربطی به صنعت نفت ندارد».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او در جلسه هیئت دولت در روز چهارشنبه، ۹ تیرماه، گفت که دولت به مشکلات برخی از کارکنان و کارگران توجه دارد و «به این کارکنان شرافتمند صنعت نفت قول می‌دهم مشکل آنها را حل می‌کنیم. نمی‌گذاریم از نظر حقوق و دستمزد مشکل داشته باشند.»

بیش از یک هفته است که گزارش‌ها از ایران حاکی از ادامه و گسترش اعتصاب کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی است.

هزاران کارگر پیمانکاری و پروژه‌ای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی شاغل در ۶۶ شرکت در هشت استان ایران از روز ۲۹ خرداد اعتصاب کرده‌اند، اعتصاب‌هایی که منجر به تعطیلی بخش های متعددی مرتبط با صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در چند استان‌ شده است.

حسن روحانی اما تاثیر این اعتصاب ها را رد کرده و گفته است: «هیچ مشکلی در تولید، انتقال، توزیع و صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی نداشتیم و نخواهیم داشت. بیخود برخی دستگاه‌های تبلیغاتی ضد ایرانی ماهواره‌ای تبلیغاتی می‌کنند که تبلیغات نادرست و غلطی است.»

کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها با خواست «افزایش دستمزد به ۱۲ میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی»، اعتصاب کرده‌اند. در حال حاضر، آن‌ها در ازای ۲۴ روز کار، ‌از شش روز مرخصی برخوردار هستند.

به گفته شورای ساماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی، مطالبات دیگری هم مطرح است، از جمله این‌که «دستمزدها به موقع پرداخت شوند، دست پیمانکاران از صنعت نفت کوتاه شود، اخراج کارگران و قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی لغو شوند».

«رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط‌زیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار، به رسمیت شناخته‌شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران» از دیگر مطالباتی هستند که شورای ساماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت، اعلام کرده است.

اما رئیس جمهور علت اعتصاب کارگران را تنها به «قانون بودجه امسال» مرتبط دانسته و گفته است: ما این مشکل را پیگیری خواهیم کرد و نمی‌گذاریم که از نظر حقوق و دستمزدی که دریافت کنند مشکل و محدودیت داشته باشند. این محدودیت اگر هم در گوشه‌ای از مقررات بودجه به وجود آمده این را برایشان حل و فصل خواهیم کرد.

او همچنین دستور داده است که وزارت کار موضوع خواسته‌های کارگران پیمانی و قراردادی را پیگیری کند.

کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در تابستان‌های پنج سال گذشته، کارزارهایی را برای بهبود شرایط صنفی خود برگزار کرده‌ بودند،‌ اما اعتصاب‌های فعلی، دومین اعتصاب گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است.

اعتصاب‌ها در شرایطی ادامه یافته است که ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه نفت تهران سه‌شنبه هفته گذشته اخراج شدند.

این موضوع، انتقادهای زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت.

شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت اعلام کرده که اعتصاب کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای، «یک اعتصاب اخطاری است.»

ژنرال آمریکایی: افغانستان به سمت جنگ داخلی می‌رود

 

ژنرال آمریکایی: افغانستان به سمت جنگ داخلی می‌رود

افراد «خیزش مردمی» در غوربند ولایت پروان افغانستان

ژنرال آستین میلر، عالی‌ترین مقام نظامی آمریکا در افغانستان، روز سه‌شنبه، ۸ تیر، از تصرف سریع بسیاری از مناطق افغانستان به دست گروه طالبان ابراز نگرانی کرده و در مورد بروز جنگ داخلی در این کشور هشدار داد.

این مقام نظامی آمریکا در کابل در جمع خبرنگاران هشدار داد که شبه‌نظامیان موسوم به «خیزش مردمی» که برای کمک به نیروهای دولتی افغان مستقر شده‌اند، «می‌توانند کشور را به جنگ داخلی سوق دهند.»

گروه طالبان در پیشروی‌های سریع خود در روزهای اخیر بیش از ۵۰ شهرستان را تحت کنترل خود درآورده و این درگیری‌ها تاکنون حدود پنج هزار خانوار را در شمال افغانستان آواره کرده است.

بسیاری از ساکنان بیش از ۱۵ ولایت افغانستان در روزهای گذشته در حرکتی خودجوش، مسلح شده و با تشکیل نیروهای «خیزش مردمی» حمایت خود را از نیروهای دولتی علیه طالبان اعلام کردند.

ژنرال میلر در این باره روز سه‌شنبه گفت: «در صورت ادامه مسیری که هم‌اکنون جریان پیدا کرده، جنگ داخلی بدون شک در چشم‌انداز دیده می‌شود و این باید مایه نگرانی جهانی باشد.»

این سخنان آقای میلر در حالی بیان می‌شود که روز دوشنبه اعضای مجلس نمایندگان افغانستان خواهان قانونمند شدن نیروهای «خیزش مردمی» برای مقابله با طالبان شدند.

گروه طالبان از اواسط اردیبهشت‌ماه امسال حملات تهاجمی خود را در چند جبهه مهم آغاز کرد و اکنون مدعی است که بیش از ۸۰ وُلسوالی (شهرستان) از مجموع ۴۲۱ ولسوالی افغانستان را در اختیار دارد.

ارتش آمریکا از ۱۱ خرداد امسال روند خروج نیروها را آغاز کرده و تعدادی از پایگاه‌های نظامی را به نیروهای دولتی افغانستان تحویل داده است.

در همین حال، جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا، روز چهارم تیرماه در دیدار با اشرف غنی رئیس‌جمهوری و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان در کاخ سفید تأکید کرد که پس از اتمام روند خروج نیروهای نظامی آمریکا، دولتش به همکاری با کابل در زمینه‌های مختلف ادامه خواهد داد.

اشتاین‌مایر: هدف آلمان و اسرائیل دست نیافتن ایران به بمب اتمی است

 

اشتاین‌مایر: هدف آلمان و اسرائیل دست نیافتن ایران به بمب اتمی است

رییس جمهوری آلمان در آستانه سفر به اسرائیل تاکید کرد که هدف مشترک هر دو کشور جلوگیری از رسیدن جمهوری اسلامی به بمب اتمی است. اشتاین مایر گفت، اما نظر دو کشور درباره بهترین راه رسیدن به این هدف همواره یکسان نیست.

فرانک‌والتر اشتاین‌مایر

فرانک‌والتر اشتاین‌مایر

فرانک‌والتر اشتاین‌مایر، رییس جمهوری آلمان در آستانه سفر به اسرائیل گفت: «آلمان و اسرائیل در رابطه با ایران یک هدف استراتژیک دارند: ایران نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند.»

اشتاین‌مایر روز چهارشنبه ۳۰ ژوئن در گفت‌وگو با روزنامه اسرائيلی هاآرتص تصریح کرده که آلمان نیز خواهان آن است که برنامه موشکی ایران و نیز فعالیت‌های بی‌ثبات کننده این کشور در منطقه محدود شود. رییس جمهوری آلمان ادامه داده است: «نظرات ما در مورد بهترین راه برای رسیدن به این هدف ممکن است همواره یکسان نباشد.»

اشتاین مایر تاکید کرده که از نظر آلمان بهترین راه احیای توافق اتمی با ایران "این است که راه ایران برای رسیدن به بمب اتمی، به طور قابل تایید و قابل راستی‌آزمایی مسدود شود".

رییس جمهوری آلمان چهارشنبه شب ۳۰ ژوئن وارد تل‌آویو می‌شود و روز پنج‌شنبه نیز به اورشلیم (بیت‌المقدس) می‌رود. او قرار است با نخست‌وزیر جدید اسرائیل، نفتالی بنت و وزیر خارجه این کشور، یائیر لاپید دیدار و گفت‌وگو کند.

تاکید بر راه حل تشکیل "دو کشور" اسرائیل و فلسطین

رییس جمهوری آلمان همچنین دولت جدید اسرائیل را برای حل بحران با فلسطینی‌ها به یک راه حل سیاسی دعوت کرد. او گفت بدون چنین راه حلی آینده خوبی وجود نخواهد داشت.

اشتاین مایر بر این نکته تاکید کرد که از نظر دولت آلمان راه حل تشکیل "دو کشور" همچنان و مانند قبل بهترین راه برای رسیدن به آینده‌ای صلح‌آمیز است. او گفته است: «اما به نظر من مهم است که قبل از هرچیز اعتماد میان دولت جدید اسرائيل و طرف‌های فلسطینی بازسازی شود. راه رسیدن به برقراری دوباره گفت‌وگوهای مستقیم درباره سوالات بزرگ از قدم‌های کوچک و همکاری‌های مشخص و روشن می‌گذرد.»

محکومیت یهودی‌ستیزی در آلمان

اشتاین مایر بار دیگر اعمال خشونت‌آمیز ضد یهودی در آلمان را که در جریان جنگ ۱۱ روزه اسرائیل و حماس در غزه در ماه مه روی داده بود، محکوم و آن را "نفرت‌آور" توصیف کرد.

او تاکید کرد: «ما در سرزمینمان نفرت از یهودی‌ها را از طرف هر کسی باشد نه می‌خواهیم و نه تحمل خواهیم کرد.»

رییس جمهوری آلمان با تاکید بر اینکه قانون اساسی این کشور حق آزادی بیان و اجتماعات را تضمین کرده گفت: «اما اگر کسی بخواهد در خیابان‌های ما پرچمی با نشانه ستاره داود (پرچم اسرائیل) را آتش بزند و شعارهای یهودی‌ستیزانه سر دهد، نه تنها سوءاستفاده از آزادی تجمعات بلکه قابل مجازات و پیگیری است.»

در جریان جنگ ۱۱ روزه میان اسرائیل و حماس در نوار غزه، تظاهرات گوناگونی در آلمان علیه اسرائیل برگزار شد و در برخی از آنها پرچم اسرائیل به آتش کشیده شد. همچنین حملاتی به چند کنیسه و مرکز یهودیان صورت گرفت.

تسلسل ویرانی و نابودی... جنگنده‌های اسرائیلی جنوب نوار غزه را بمباران می‌کنند؛ حملاتی علیه شبه‌نظامیان افراطگرای حماس؛ سازمانی که در اتحادیه اروپا، مریکا و شماری از کشورهای عربی، یک جریان تروریستی شناخته می‌شود.

جنگ غزه؛ مارپیچ خون و خشونت در خاورمیانه

وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره فعالیت‌های ایران در منطقه گفت‌وگوی کردند

 

وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره فعالیت‌های ایران در منطقه گفت‌وگوی کردند

دیدار فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن و ژان ایو لودریان، در حاشیه نشست گروه ۲۰.

وزرای امور خارجه عربستان سعودی و آمریکا روز سه شنبه در حاشیه نشست گروه ۲۰ در شهر ماترا در جنوب ایتالیا دیدار و در خصوص فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه مذاکره کردند.

وزارت خارجه عربستان می‌گوید، فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن در این دیدار در خصوص در تقویت اقدامات هماهنگ مشترک خود برای مقابله با ایران و دخالت‌های مخرب این کشور در منطقه و همچنین تأمین مالی شبه نظامیان حوثی در یمن و سایر گروه‌های شبه‌نظامی افراطی که امنیت و صلح بین المللی را تهدید می‌کنند، صحبت کردند.

وزارت خارجه عربستان اضافه کرده است، فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن همچنین در خصوص همکاری‌های استراتژیک بین دو کشور تقویت روابط دو جانبه بحث و رایزنی کرده‌اند.

فیصل بن فرحان و آنتونی بلینکن همچنین بعدا با ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، دیدار و در خصوص تحولات منطقه‌ای و بین المللی از جمله لبنان گفت‌وگو کردند.

ضرر اقتصادی «چهار تریلیون دلاری» افت گردشگری در دوران کرونا

 

ضرر اقتصادی «چهار تریلیون دلاری» افت گردشگری در دوران کرونا

آنتالیا، ترکیه

سازمان ملل روز چهارشنبه در گزارشی خبر داد که ضرر اقتصادی ناشی از افت گردشگری در یک سال گذشته می‌تواند به «چهار تریلیون دلار» برسد.

گزارش مشترک سازمان جهانی گردشگری و کنفرانس تجارت و توسعه حاکی از آن است که عدم واکسیناسیون گسترده در کشورهای در حال توسعه به ضرر و زیان بیشتر دامن می‌زند.

نکته اینجاست که همین کشورهای در حال توسعه بیش از هر کشور دیگر به منافع اقتصادی گردشگری وابسته‌اند.

اما وقوع همه‌گیری جهانی کرونا از ابتدای سال ۲۰۲۰ باعث شد که بیشتر پروازهای بین‌المللی لغو شده و مراکز گردشگری دنیا برای جلوگیری از نزدیکی افراد به یکدیگر تعطیل شوند، روندی که در بیشتر نقاط دنیا همچنان ادامه دارد.

این رخداد سال گذشته یعنی ۲۰۲۰ حدود ۲.۴ تریلیون دلار برای صنعت گردشگری و صنایع و خدمات وابسته به آن ضرر به دنبال داشت.

گزارش سازمان ملل حکایت از آن دارد که بسته به شکل و میزان توزیع واکسن در جهان این روند زیان‌ده می‌تواند ادامه یابد.

در حال حاضر برخی از کشورهای ثروتمند بیشتر از ۶۰ درصد جمعیت خود را در مقابل ویروس کرونا واکسینه کرده‌اند، اما کشورهای فقیری در دنیا هست که حتی یک درصد جمعیت خود را نتوانسته‌اند واکسینه کنند.

سازمان بین‌المللی گردشگری انتظار ندارد که سفر و گردشگری پیش از سال ۲۰۲۳ به حالت پیش از همه‌گیری کرونا بازگردد.

ماه گذشته آمار گمرک ایران حاکی از آن بود که شمار کل ورودی مسافر به کشور در سال گذشته نسبت به سال ۹۸ بیش از ۷۹ درصد افت کرده است.

گزارش اداره آمار مشخص نکرده بود که افت شمار مسافران ورودی خارجی به صورت جداگانه چه میزان بوده، اما آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان می‌دهد ایران در سال ۲۰۱۹ میزبان ۹.۱ میلیون توریست خارجی بوده است. بدین ترتیب ورود اتباع خارجی به ایران سقوط چشمگیری را تجربه کرده است.

احضار دوباره عضو زندانیِ کانون نویسندگان به بازپرسی اوین

 

احضار دوباره عضو زندانیِ کانون نویسندگان به بازپرسی اوین

کانون نویسندگان ایران روز چهارشنبه از پرونده‌سازی و احضار دوباره بکتاش آبتین، عضو این کانون، در زندان خبر داد.

کانون نویسندگان اعلام کرد که بکتاش آبتین به دلیل انتشار خبر ابتلای خود به بیماری کووید در زندان، به بازپرسی شعبه ۴ دادسرای شهید مقدس، مستقر در زندان اوین، احضار شده است.

بنا بر اعلام کانون نویسندگان ایران، آقای آبتین «را به بازپرسی کشانده‌اند که چرا پس از ابتلایش به کرونا و بازگرداندن زودهنگام و اجباری‌اش به بند عمومی در تماس تلفنی با یکی از نزدیکان‌اش عنوان کرده که سلامت و جان خود را در خطر می‌بیند».

بکتاش آبتین روز ۱۵ فروردین به دلیل ابتلا به کووید در بهداری مرکزی زندان اوین بستری شد، اما پس از چهار روز با وجود مثبت بودن نتیجه‌ تست کرونا و اسکن ریه‌ در حالی به بند عمومی زندان اوین بازگردانده شد که دچار سرفه‌های شدید، از دست دادن حس چشایی و بویایی، تب و بدن‌درد شدید بود و برای حفظ جان و سلامت دیگر زندانیان بند ۸، خود را در حسینیه‌ بند قرنطینه کرد.

کانون نویسندگان ایران در بیانیه‌ای این اقدام را «عمل جنایتکارانه‌ مسئولان زندان» خوانده بود که جان و سلامت او و دیگر زندانیان بند ۸ را به خطر انداخته و مسئولیت سلامت و جان این زندانیان متوجه حاکمیت است.

بکتاش آبتین به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» به ۶ سال زندان محکوم شده و از روز پنجم مهر سال ۹۹ و در اوج بحران شیوع کووید ۱۹ برای اجرای حکم خود به زندان منتقل شد.

کانون نویسندگان ایران اعلام کرده است که همچون گذشته خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط اعضای زندانی خود است و «مسئولیت بروز هرگونه گزند به سلامت ایشان را به عهده‌ حاکمانی می‌داند که ثابت کرده‌اند در سرکوب اعضای آزادی‌خواه کانون مرز نمی‌شناسند».

آمریکا: حمله به شبه نظامیان مورد حمایت ایران با هدف بازدارندگی صورت گرفت

 

آمریکا: حمله به شبه نظامیان مورد حمایت ایران با هدف بازدارندگی صورت گرفت


بامداد دوشنبه هفتم تیرماه جنگنده‌های آمریکا به مواضع شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در مرز عراق و سوریه حمله کردند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل روز سه شنبه هشتم تیرماه به شورای امنیت اعلام کرد که حملات اخیر هوایی این کشور به شبه نظامیان مورد حمایت ایران در مرز سوریه و عراق برای بازداشتن ایران و این نیروها از انجام حملات بیشتر به اماکن، تاسیسات و نیروها آمریکایی است.

براساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل، چنانچه هر کشور عضو این سازمان در دفاع از خود در برابر حمله مسلحانه دست به اقدام نظامی بزند٬ می‌بایست فوری شورای امنیت را مطلع کند.

لیندا توماس گرین‌فیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در این نامه تاکید کرده است، در این حملات هوایی، تاسیسات شبه نظامیانی که عامل حملات پهپادی و راکتی به اماکن و نیروهای آمریکایی در عراق بودند، هدف گرفته شد.

سفیر آمریکا در این نامه که رویترز نیز آن را نیز رویت کرده، نوشته است، این واکنش نظامی پس از مشخص شدن ناکافی بودن گزینه‌های غیر نظامی برای مقابله با این تهدید انجام شد و هدف آن کاهش تنش در وضعیت و جلوگیری از حملات بیشتر بود.

در همین حال، گزارش حاکی است که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز سه‌شنبه به طور رسمی دلایل خود را در خصوص حمله هوایی به شبه نظامیان مورد حمایت ایران در مرز سوریه و عراق به کنگره اطلاع داد و تاکید کرد که این اقدام در راستای تامین امنیت نیروها و بازدارندگی ایران و نیروهای وابسته به آن انجام شده است.

جو بایدن به کنگره گفته است، ایالات متحده آماده است تا اقدام بیشتر، در صورت لزوم و متناسب، برای مقابله با تهدیدات یا حملات بیشتر انجام دهد.

بامداد دوشنبه هفتم تیرماه جنگنده‌های آمریکا به مواضع شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران در مرز عراق و سوریه حمله کردند و پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، این حملات را اقدامی دفاعی و بازدارنده در واکنش به حملات پهپادی اخیر به اماکن و پایگاه‌های ایالات متحده و کارکنان آن در عراق عنوان کرد.

آمریکا آغازگر «حملات نبود»

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، هم روز سه شنبه گفته است، پس از این‌که بارها و هفته‌ها تاسیسات و نیروهای آمریکایی با پهپاد و راکت مورد حمله قرار گرفتند، ایالات متحده تصمیم به حمله به تاسیسات شبه نظامیان مورد حمایت ایران در مرز سوریه و عراق گرفت.

جان کربی در کنفرانس خبری پنتاگون و در پاسخ به این پرسش که آیا حمله به مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران در مرز سوریه و عراق اقدامی پیشگیرانه بود، گفت، پس از چند هفته که شاهد حملات پهپاد و راکتی و خمپاره به تاسیسات و نیروهای خود بودیم، ما تصمیم گرفتیم که به این تاسیسات حمله کنیم. این درست نیست که بگویم ابتدا آمریکا نخستین ضربه را زد.

سخنگوی پنتاگون تصریح کرد همانطور که ما بارها اعلام کرده‌ایم ما باید از نیروهای خود محافظت می کنیم. رئیس جمهوری( آمریکا) در این مورد تعهد مصمم است، خیلی روشن بود که این حملات در جریان بود و این حملات به نحوی طراحی شد تا پاسخی به تهدیدها علیه نیروهای ما به ویژه با استفاده از پهپاد باشد.

حملات راکتی علیه نیروهای آمریکایی در سوریه

جان کربی همچنین در خصوص حملات روز دوشنبه به مواضع نیروهای آمریکایی در سوریه گفت، ما در حال ارزیابی این حملات هستیم.

سخنگوی پنتاگون اضافه کرد٬ ما همه این پیش‌فرض داریم که این (حملات راکتی) توسط شبه‌نظامیان یا گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران انجام شده است . ما هنوز انتساب خاصی نداریم.

سرهنگ وین ماراتو، سخنگوی نیروهای آمریکایی در سوریه هم روز سه شنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت، روز ۲۸ ژوئن (دوشنبه) نیروهای ایالات متحده در سوریه توسط چندین موشک ،گلوله‌های آتش غیر مستقیم ۳۴ * ۱۲۲ میلی‌متر مورد حمله قرار گرفتند. به هیچ نیروی آمریکایی آسیبی وارد نشد.

حمله آمریکا به نیروهای متحد ایران در عراق دومین حمله از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن بود.

اهداف وابسته به کتائب حزب‌الله و یگان‌های سیدالشهدا، که از متحدین شناخته شده ایران در عراق هستند، هدف حملات هوایی آمریکا بودند.

گروه حشد الشعبی اعلام کرده است که در این حملات چهار نفر کشته شده‌اند ولی گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه می‌گوید شمار کشته‌های حمله یکشنبه شب در عراق به پنج نفر افزایش یافته است.

گوترش این مرتیکه سخیف و حامی اخوندهای تروریست و فاسد و نفهم ضدملت ایران از آمریکا خواست بر اساس برجام، کلیه تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند

 

گوترش این مرتیکه سخیف و حامی اخوندهای تروریست و فاسد و نفهم ضدملت ایران از آمریکا خواست بر اساس برجام، کلیه تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از دولت ایالات متحده درخواست کرده است که بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با تهران، کلیه تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرده یا در ارتباط با این تحریم‌ها معافیت بدهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای گوترش در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین از ایالات متحده خواست تا «معافیت‌ها در رابطه با تجارت نفت با جمهوری اسلامی ایران را تمدید کرده و معافیت‌های مربوط به پروژه‌های عدم اشاعه سلاح‌ هسته‌ای را هم به طور کامل تمدید کند.»

شورای امنیت که ۱۵ عضو دارد قرار است سه‌شنبه آینده در مورد گزارش دوسالانه دبیرکل سازمان ملل در مورد اجرای قطعنامه مربوط به برجام بحث و گفت‌وگو کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، واشینگتن را از برجام خارج ساخت، امری که مورد حمایت بنیامین نتانیاهو بود. تهران نیز در واکنش به این موضوع به طور تدریجی از تعهدات هسته‌ای خود عدول کرد.

بازگشت احتمالی واشینگتن به برجام به معنای آن است که ایران نیز باید به سیاست نقض تعهدات هسته‌ای خود پایان دهد و این تعهدات را تمام و کمال اجرا کند.

آنتونیو گوترش، در گزارش تازه خود همچنین از ایران خواسته است تا به اجرای کامل توافق هسته‌ای بازگردد.

دور ششم مذاکرات برجام در وین هفته پیش پایان یافت و هنوز تاریخ برگزاری دور هفتم تعیین نشده است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، روز هشتم تیر در نشست رسانه‌ای خود گفت دربارهٔ رفع تحریم‌ها در بخش‌هایی مانند انرژی، مالی، بانکی، بیمه و غیره اتفاق نظر وجود دارد.

این اظهارات سخنگوی دولت ایران در حالی بیان شد که آمریکا تاکنون توافق برای لغو هیچ‌یک از تحریم‌ها را تأیید نکرده است.