ضرر اقتصادی «چهار تریلیون دلاری» افت گردشگری در دوران کرونا
سازمان ملل روز چهارشنبه در گزارشی خبر داد که ضرر اقتصادی ناشی از افت گردشگری در یک سال گذشته میتواند به «چهار تریلیون دلار» برسد.
گزارش مشترک سازمان جهانی گردشگری و کنفرانس تجارت و توسعه حاکی از آن است که عدم واکسیناسیون گسترده در کشورهای در حال توسعه به ضرر و زیان بیشتر دامن میزند.
نکته اینجاست که همین کشورهای در حال توسعه بیش از هر کشور دیگر به منافع اقتصادی گردشگری وابستهاند.
اما وقوع همهگیری جهانی کرونا از ابتدای سال ۲۰۲۰ باعث شد که بیشتر پروازهای بینالمللی لغو شده و مراکز گردشگری دنیا برای جلوگیری از نزدیکی افراد به یکدیگر تعطیل شوند، روندی که در بیشتر نقاط دنیا همچنان ادامه دارد.
این رخداد سال گذشته یعنی ۲۰۲۰ حدود ۲.۴ تریلیون دلار برای صنعت گردشگری و صنایع و خدمات وابسته به آن ضرر به دنبال داشت.
گزارش سازمان ملل حکایت از آن دارد که بسته به شکل و میزان توزیع واکسن در جهان این روند زیانده میتواند ادامه یابد.
در حال حاضر برخی از کشورهای ثروتمند بیشتر از ۶۰ درصد جمعیت خود را در مقابل ویروس کرونا واکسینه کردهاند، اما کشورهای فقیری در دنیا هست که حتی یک درصد جمعیت خود را نتوانستهاند واکسینه کنند.
سازمان بینالمللی گردشگری انتظار ندارد که سفر و گردشگری پیش از سال ۲۰۲۳ به حالت پیش از همهگیری کرونا بازگردد.
ماه گذشته آمار گمرک ایران حاکی از آن بود که شمار کل ورودی مسافر به کشور در سال گذشته نسبت به سال ۹۸ بیش از ۷۹ درصد افت کرده است.
گزارش اداره آمار مشخص نکرده بود که افت شمار مسافران ورودی خارجی به صورت جداگانه چه میزان بوده، اما آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان میدهد ایران در سال ۲۰۱۹ میزبان ۹.۱ میلیون توریست خارجی بوده است. بدین ترتیب ورود اتباع خارجی به ایران سقوط چشمگیری را تجربه کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر