اشتاینمایر: هدف آلمان و اسرائیل دست نیافتن ایران به بمب اتمی است
رییس جمهوری آلمان در آستانه سفر به اسرائیل تاکید کرد که هدف مشترک هر دو کشور جلوگیری از رسیدن جمهوری اسلامی به بمب اتمی است. اشتاین مایر گفت، اما نظر دو کشور درباره بهترین راه رسیدن به این هدف همواره یکسان نیست.
فرانکوالتر اشتاینمایر، رییس جمهوری آلمان در آستانه سفر به اسرائیل گفت: «آلمان و اسرائیل در رابطه با ایران یک هدف استراتژیک دارند: ایران نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند.»
اشتاینمایر روز چهارشنبه ۳۰ ژوئن در گفتوگو با روزنامه اسرائيلی هاآرتص تصریح کرده که آلمان نیز خواهان آن است که برنامه موشکی ایران و نیز فعالیتهای بیثبات کننده این کشور در منطقه محدود شود. رییس جمهوری آلمان ادامه داده است: «نظرات ما در مورد بهترین راه برای رسیدن به این هدف ممکن است همواره یکسان نباشد.»
اشتاین مایر تاکید کرده که از نظر آلمان بهترین راه احیای توافق اتمی با ایران "این است که راه ایران برای رسیدن به بمب اتمی، به طور قابل تایید و قابل راستیآزمایی مسدود شود".
رییس جمهوری آلمان چهارشنبه شب ۳۰ ژوئن وارد تلآویو میشود و روز پنجشنبه نیز به اورشلیم (بیتالمقدس) میرود. او قرار است با نخستوزیر جدید اسرائیل، نفتالی بنت و وزیر خارجه این کشور، یائیر لاپید دیدار و گفتوگو کند.
تاکید بر راه حل تشکیل "دو کشور" اسرائیل و فلسطین
رییس جمهوری آلمان همچنین دولت جدید اسرائیل را برای حل بحران با فلسطینیها به یک راه حل سیاسی دعوت کرد. او گفت بدون چنین راه حلی آینده خوبی وجود نخواهد داشت.
اشتاین مایر بر این نکته تاکید کرد که از نظر دولت آلمان راه حل تشکیل "دو کشور" همچنان و مانند قبل بهترین راه برای رسیدن به آیندهای صلحآمیز است. او گفته است: «اما به نظر من مهم است که قبل از هرچیز اعتماد میان دولت جدید اسرائيل و طرفهای فلسطینی بازسازی شود. راه رسیدن به برقراری دوباره گفتوگوهای مستقیم درباره سوالات بزرگ از قدمهای کوچک و همکاریهای مشخص و روشن میگذرد.»
محکومیت یهودیستیزی در آلمان
اشتاین مایر بار دیگر اعمال خشونتآمیز ضد یهودی در آلمان را که در جریان جنگ ۱۱ روزه اسرائیل و حماس در غزه در ماه مه روی داده بود، محکوم و آن را "نفرتآور" توصیف کرد.
او تاکید کرد: «ما در سرزمینمان نفرت از یهودیها را از طرف هر کسی باشد نه میخواهیم و نه تحمل خواهیم کرد.»
رییس جمهوری آلمان با تاکید بر اینکه قانون اساسی این کشور حق آزادی بیان و اجتماعات را تضمین کرده گفت: «اما اگر کسی بخواهد در خیابانهای ما پرچمی با نشانه ستاره داود (پرچم اسرائیل) را آتش بزند و شعارهای یهودیستیزانه سر دهد، نه تنها سوءاستفاده از آزادی تجمعات بلکه قابل مجازات و پیگیری است.»
در جریان جنگ ۱۱ روزه میان اسرائیل و حماس در نوار غزه، تظاهرات گوناگونی در آلمان علیه اسرائیل برگزار شد و در برخی از آنها پرچم اسرائیل به آتش کشیده شد. همچنین حملاتی به چند کنیسه و مرکز یهودیان صورت گرفت.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر