افت ۳۰ درصدی خرید شمش و سکه طلا توسط ایرانیها در سال ۲۰۲۱
شورای جهانی طلا در تازهترین گزارش سالانه خود میگوید خرید شمش و سکه طلا توسط شهروندان ایرانی برای چهارمین سوالی متوالی کاهش یافته است و در سال گذشته میلادی نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰ درصد افت داشت.
آمارهای شورای جهانی طلا نشان میدهد ایرانیها خرید شمش و سکه طلا را بعد از خروج آمریکا از برجام و شتابگیری افت ارزش ریال به شدت افزایش داده و در سال ۲۰۱۸ به نزدیک ۶۲ تن رساندند، اما از آن زمان به بعد خرید شمش و سکه طلا به صورت تدریجی کاهش یافته است و سال گذشته به ۲۵.۵ تن رسید.
گزارشها نشان میدهد که مردم در سالهای اخیر برای حفظ داراییهای مالی خود به بازار سکه و شمش طلا پناه آوردند. سازمان امور مالیاتی از سال ۹۷ شروع به اخذ مالیات از دارندگان سکه کرد و هر سال این مالیاتها افزایش یافت این موضوع در کاهش خرید موثر بوده است.
هماکنون قیمت سکه بهار آزادی بالای ۱۲ میلیون تومان است، در حالی که ابتدای سال ۹۷ این رقم کمتر از ۲ میلیون تومان بود.
دولت حسن روحانی همزمان با افزایش دادن مالیات سکه، طی دو سال گذشته در تلاش بود تا سرمایهها و داراییهای مردم را به بازار سهام تشویق کند.
شاخص بازار سهام از ابتدای سال ۹۹ تا نیمه آن به شدت جهش یافت و از ۵۰۰ هزار واحد به بالای دو میلیون واحد اوج گرفت؛ اما دوباره روند نزولی یافت و میلیونها نفر از سرمایهگذاران بورس را دچار زیانهای هنگفت کرد.
شورای جهانی پول در بخش دیگری از گزارش خود از افزایش ۳۲ درصدی خرید میزان جواهرات توسط مردم ایران در سال گذشته میلادی نسبت به سال ۲۰۲۰ خبر داده است.
البته این افزایش به خاطر بحران کرونا و سقوط خرید جواهرات در سال ۲۰۲۰ توسط مردم ایران بوده و سال گذشته ایرانیها نسبت به سالهای قبل از سال ۲۰۲۰، میزان جواهرات بیشتری خریداری نکردهاند.
در سال ۲۰۲۰ و اوجگیری شیوع کرونا، قرنطینههای گسترده، کاهش دید و بازدیدها، جشنها و غیره، خرید جواهرات در کشور از ۳۰.۵ تن به ۲۰ تن کاهش یافته بود، اما پارسال این رقم به ۲۶.۳ تن افزایش یافته است.
با افزایش نسبی خرید جواهرات، سازمان امور مالیاتی ۱۳ آذرماه امسال در ابلاغیهای به اصناف، از واحدهای صنفی طلا، جواهر و پلاتین فروش خواست تا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت کنند. این ابلاغیه از ۱۳ دیماه به اجرا گذاشته شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر