کرونا در ایران | گسترش «انفجاری» امیکرون؛ تبدیل شدن مدارس به «کانون تشدید پیک»
شمار مبتلایان جدید به کرونا در آمار رسمی وزارت بهداشت ایران در شبانهروز گذشته به ۲۹ هزار نفر رسید. همچنین تعداد مناطق قرمز بر روی نقشه شیوع کرونا به ۱۵ شهر افزایش پیدا کرده است. ۶۱ شهر ایران نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.
دادههای وبسایت «دنیای ما در قالب آمار» تا ۶ بهمن نشان میدهد درصد مثبت شدن تستهای کووید-۱۹ در ایران که به صورت متوسط هفتگی اندازهگیری میشود، طی بیست روز از ۱.۵ درصد به بالای ۷.۴ درصد رسید.
در تهران، معاون درمان ستاد کرونای کلانشهر تهران از افزایش ۲۰ درصدی میزان بستری نسبت به روزهای گذشته خبر داد. نادر توکلی گفت آمار فوتیها در تهران نیز، «بعد از مدتها» دو رقمی شده است.
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به ابتلای سی نفر از نمایندگان به امیکرون نسبت به «وخامت اوضاع» در کشور هشدار داد و گفت احتمال قرمز شدن تهران تا چند روز دیگر وجود دارد.
همایون سامهیح نجفآبادی گفت کمیسیون بهداشت مجلس در حال حاضر «درگیر بودجه» است و در مورد بازگشایی مدارس بحثی مطرح نشده است.
در حالی که از هفتهها پیش، کارشناسان بهداشتی ایران خواستار اعمال محدودیت و تجدید نظر در بازگشایی مدارس و دانشگاهها شدهاند، وزارت بهداشت تعطیلی دو هفتهای در کشور را تکذیب کرد.
مدیر اورژانس بیمارستان سینا در تهران در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفت ممکن است میزان مرگ و میر ظرف مدتی کوتاه و در نهایت تا آخر بهمنماه، دوباره سه رقمی شود. حسین کرمانپور گفت: «هیچ عاقلی نمیپذیرد که اقدامات سالهای ۹۸ و ۹۹ را تکرار کنیم.»
مدیر اورژانس بیمارستان سینا همچنین گفت بهتر بود واکسیناسیون کودکان را زودتر آغاز میکردند تا در شرایط «اصرار به بازگشایی مدارس»، ایمنی نیز در کودکان افزایش پیدا میکرد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در ایران نسبت به «بیتوجهی» به توصیههای این کمیته انتقاد کرد و گفت به دلیل همین «بیتوجهی» بود که «گسترش انفجاری امیکرون» رخ داد. حمیدرضا جماعتی گفت علاوه بر اینکه محدودیتها اعمال نشد، ستاد ملی مقابله با کرونا دستور بازگشایی مدارس را نیز صادر کرد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا همچنین هشدار داد در صورتی که پروتکلهای بهداشتی در مدارس رعایت نشود و واکسیناسیون نیز صورت نگیرد، مدارس به «کانون تشدید پیک امیکرون» در کشور تبدیل خواهند شد.
در حالی که مدارس کشور فعالیت حضوری خود را از سر گرفتهاند و تعطیلی آنها به تصمیم ستادهای کرونای استانها واگذار شده است، گودرز کریمی فر، مدیرکل رفاه و پشتیبانی آموزش و پرورش از پرداخت هزینههای بستری دانشآموزان مبتلا به کرونا تا سقف ۱۰ میلیون تومان خبر داده است.
از طرفی، یک متخصص اطفال میگوید بخشهای آی سی یو پر از کودکان مبتلا به امیکرون شده است. ناصر کلانتری، استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفت در یک ماه اخیر، بیش از نیمی از کودکان مراجعه کننده دارای علائم امیکرون بودند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر