طالبان مهاجرت افغانها از کشور را ممنوع اعلام کرد
سخنگوی طالبان اعلام کرد که از خروج افرادی که بدون هیچ «بهانهای» قصد ترک کشور به همراه خانوادههای خود را دارند، جلوگیری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان روز یکشنبه، ۸ اسفند همچنین گفت که «خروج سازماندهیشده شهروندان افغان توسط کشورها یا سازمانهای غیردولتی نیز ممنوع است».
سخنگوی طالبان درباره وضعیت زنان در قانون جدید هم گفت که پیرو محدودیتهای پیشین در مورد تردد انفرادی زنان در سفرهای داخلی، آنها برای سفر خارج از کشور هم نیاز به همراهی یک مرد از اعضای خانواده و خویشان خود دارند.
آقای مجاهد هدف از محدودیتهای جدید را «جلوگیری از مشکلات شهروندان افغان در خارج از کشور» عنوان کرد و گفت که این تصمیم بر اساس گزارشهایی مبنی بر «زندگی هزاران افغان در شرایط بسیار بد در خارج از کشور» گرفته شده است.
ایجاد این محدودیتهای جدید، سفر هزاران افغان را، بهویژه کسانی که پیش از تسلط دوباره طالبان در افغانستان با نیروهای خارجی تحت رهبری ایالات متحده آمریکا و سازمانهای غربی همکاری میکردند و به آنها وعده پناهندگی در سایر کشورها داده شده بود، تحت تاثیر قرار میدهد.
بیش از ۱۲۰ هزار افغان و شهروندان دوتابعیتی تا اوایل شهریور امسال یعنی دو هفته پس از تصرف کابل توسط طالبان از افغانستان خارج شدند.
همزمان با اعلام قانونِ محدودیتهای جدید در مورد سفرهای خارجی، نیروهای طالبان عملیات موسوم به «پاکسازی» در پایتخت را با «جستوجوی خانهبهخانه» و با اعلام هدف شناسایی «اسلحه، سارقان و آدمربایان» ادامه میدهند.
اجرای این عملیات، موجب نگرانی شهروندانی شده که با دولت قبلی و نیروهای خارجی همکاری داشته و تاکنون امکان خروج از افغانستان را نیافتهاند.
محدودیتهای جدید برای مهاجرت قانونی افغانها، نگرانیها از روی آوردن افراد به خروج غیرقانونی و پیامدهای جانی برای آنها را بهشدت افزایش داده است.
در پی تسلط دوباره طالبان در افغانستان از مرداد امسال، آمار پناهجویان افغان بهویژه آنهایی که تلاش میکنند به صورت غیرقانونی با عبور از مرزهای ایران و ترکیه خود را به اروپا برسانند، افزایش قابل توجهی یافته است.
سازمان بینالمللی مهاجرت در آخرین گزارش خود از وضعیت افغانستان در سال ۲۰۲۱ که روز ۹ دی منتشر کرد از آواره شدن صدها هزار افغان و بازگرداندن حدود یک میلیون نفر از آنها به کشورشان در یک سال گذشته خبر داده است.
سازمان ملل متحد نیز پیشتر ضمن هشدار درباره «ناگوارتر» شدن وضعیت مردم افغانستان اعلام کرده است که شمار پناهجویان این کشور به سه و نیم میلیون نفر رسیده است.
بر اساس گزارش یک گروه نروژی کمکرسان به پناهندگان افغان، در ماههای اخیر روزانه بین چهار تا پنج هزار پناهنده افغان وارد ایران شدهاند و پیشبینی میشود در ادامه زمستان صدها هزار نفر دیگر نیز به تعداد آنها افزوده شود.
در همین حال کشورهای همسایه افغانستان که مقصد اولیه یا نهایی بسیاری از پناهجویان افغان هستند، برنامههای سختگیرانهای برای پذیرش پناهجویان از این کشور در پیش گرفتهاند.
مدیرکل امور اتباع وزارت کشور ایران اوایل ماه مهر اعلام کرد که سیاست محوری ایران عدم پذیرش پناهنده جدید بهدلیل شرایط سخت اقتصادی است.
وزیر کشور ترکیه نیز اواخر شهریور امسال از تصمیم این کشور برای طولانیتر کردن دیوار امنیتی خود در امتداد مرز ایران برای جلوگیری از ورود پناهجویان افغان خبر داد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر