پنجشنبه، تیر ۰۹، ۱۴۰۱

تخت‌روانچی: ایران برای مرحله بعدی مذاکرات احیای برجام آماده است

 

تخت‌روانچی: ایران برای مرحله بعدی مذاکرات احیای برجام آماده است

مجید تخت روانچی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد

همزمان با هشدار مقام‌های غربی مبنی‌بر احتمال شکست مذاکرات احیای برجام، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد گفت که تیم مذاکره‌کننده ایرانی آماده است تا برای دستیابی به توافق نهایی مجددا به شکل سازنده همکاری کند.

مجید تخت‌روانچی روز پنج‌شنبه ۹ تیر در نشست شورای امنیت بار دیگر یادآور شد که «ایران ضمانت‌های قابل راستی‌آزمایی و عینی از آمریکا خواسته است تا توافق هسته‌ای دوباره به هم نخورد و ایالات متحده از تعهداتش تخطی نکند و تحریم‌ها تحت سایر عناوین و بهانه‌ها از نو اعمال نشود».

او همچنین گفت که تهران «برای مرحله بعدی مذاکرات احیای برجام با هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا» در تماس خواهد بود.

پیشتر، وزیر خارجه ایران در اوایل روز پنج‌شنبه گفته بود که به‌رغم «برآورد منفی» آمریکا از مذاکرات غیرمستقیم در پایتخت قطر برای احیای برجام، دستیابی به توافق هسته‌ای بین تهران و قدرت‌های جهانی همچنان در دسترس و امکان‌پذیر است.

این سخنان در شرایطی بیان می‌شود که نمایندگان کشورهای حاضر در نشست دوره‌ای شورای امنیت عمدتا از ایران به دلیل عدم همکاری با آژانس و پشت پا زدن به فرصت باقی‌مانده برای احیای برجام در مذاکرات دو روزه دوحه، انتقاد کرده‌اند.

نشست دوره‌ای شورای امنیت روز پنجشنبه برای بررسی تازه‌ترین گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق برجام برگزار شد.

در جریان این نشست، نماینده فرانسه تهران را به ارائه درخواست‌های غیرواقع‌بینانه و حداکثری در مذاکرات دوحه متهم کرد.

نماینده بریتانیا هم گفت که اگر برجام احیا نشود، سازمان ملل باید اقدام‌های قاطعی برای جلوگیری از رسیدن ایران به سلاح هسته‌ای انجام دهد.

بیش از یک میلیون نفر در چهار شهر استان سیستان و بلوچستان حاشیه‌نشین هستند

 

بیش از یک میلیون نفر در چهار شهر استان سیستان و بلوچستان حاشیه‌نشین هستند

بیش از یک میلیون نفر در چهار شهر زابل، زاهدان، چابهار و ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان حاشیه‌نشین هستند.

در این میان، رتبه نخست حاشیه‌نشینی در کشور از آنِ شهر چابهار است. به گزارش خبرگزاری ایسنا، به گفته مسئولان ۶۰ درصد جمعیت این بندر در ۳۳۰ هکتار از اراضی حاشیه شهر ساکن هستند.

بنا بر آخرین آمارها، ایرانشهر جمعیتی برابر با ۱۲۰ هزار نفر دارد و بیش از ۶۰ درصد این جمعیت حاشیه‌نشین‌ و در مناطق و سکونتگاه‌های غیر رسمی بدون داشتنِ برق، آب، بهداشت، مدرسه و سایر امکانات رفاهی زندگی می‌کنند.

اردوغان: سوئد قول داده که ۷۳ تروریست را به ترکیه تحویل دهد

 

اردوغان: سوئد قول داده که ۷۳ تروریست را به ترکیه تحویل دهد

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، در نشست ناتو در مادرید

رئیس‌جمهوری ترکیه می‌گوید سوئد قول داده است که ۷۳ تروریست را به ترکیه تحویل دهد.

رجب طیب اردوغان روز پنج‌شنبه ۹ تیر پس از نشست رهبران ناتو در مادرید از توافق سه‌جانبه با سوئد و فنلاند به‌عنوان «پیروزی دیپلماسی» یاد کرد و گفت نشان دادن عزم ناتو برای مبارزه با تروریسم در همه اشکال آن مهم است.

او تصریح کرد که این توافق نباید روی کاغذ بماند.

آقای اردوغان همچنین اعلام کرد حمایت ناتو از اوکراین «بی‌قید و شرط» است، اما این حمایت باید نشانگر دیدگاهی در راستای صلح و جلوگیری از فاجعه انسانی در کمترین زمان ممکن باشد.

از زمان اعلام تمایل سوئد و فنلاند برای الحاق به ناتو، ترکیه با این درخواست مخالفت کرده و گفته بود که برخی اعضای گروه‌های تروریستی فعال در ترکیه، در این کشورها فعال هستند.

با این حال، آنکارا روز هشتم تیر از مخالفت خود با پیوستن سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو دست کشید.

از سوی دیگر، روسیه که در ابتدای ارائه درخواست فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو به شدت نسبت به عواقب آن هشدار داده بود، اکنون موضع نرم‌تری گرفته است.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه روز پنج‌شنبه در نشست کشورهای حاشیه دریای خزر گفت که عضویت این کشورها در ناتو با اوکراین فرق دارد؛ زیرا روسیه با این کشورها «مناقشه ارضی» ندارد.

او گفت اگر این کشورها زمینه ورود تسلیحات و نیروهای ناتو به سرزمین خود را فراهم کنند، روسیه اقدامات «مقتضی» را انجام خواهد داد.

با استفاده از گزارش‌های شبکه «تی‌آرتی» و خبرگزاری آناتولی ترکیه/د.خ/ک.ر

نظرسنجی دسیسه دمکرات ها بر علیه ترامپ : حدود نیمی از آمریکایی‌ها ترامپ را برای دخالت در حمله به کنگره مجرم می‌دانند

 

نظرسنجی دسیسه دمکرات ها بر علیه ترامپ : حدود نیمی از آمریکایی‌ها ترامپ را برای دخالت در حمله به کنگره مجرم می‌دانند


برگزاری جلسات استماع عمومی حمله به ساختمان کنگره آمریکا

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد حدود نیمی از آمریکایی‌ها معتقدند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا به دلیل نقشی که در ماجرای حمله به ساختمان کنگره آمریکا در ششم ژانویه سال ۲۰۲۱ داشت، باید مجرم شناخته شود.

نظرسنجی مرکز تحقیقات روابط عمومی آسوشیتدپرس-نورک نشان می‌دهد که ۴۸ درصد از بزرگسالان آمریکایی معتقدند آقای ترامپ باید مجرم شناخته شود و ۳۱ درصد نیز مخالف این موضوع هستند. ۲۰ درصد از شرکت‌کننده‌های این نظرسنجی نیز می‌گویند برای ابراز نظر اطلاعات کافی ندارند.

پنجاه و هشت درصد بر این باور هستند که آقای ترامپ، در قبال اتفاقاتی که در آن روز رخ داد مسئول است.

کارشناسان می‌گویند کسیدی هاچینسون، دستیار پیشین کاخ سفید در دولت ترامپ در شهادتی غافلگیرکننده شواهدی را ارائه کرد که می‌تواند آقای ترامپ را به ارتکاب یک جرم فدرال مرتبط کند. این نظرسنجی پیش از شهادت هاچینسون انجام شده است.

هشتاد و شش درصد از دموکرات‌ها و ده درصد از جمهوری‌خواهان می‌گویند دونالد ترامپ باید مجرم شناخته شود.

دیدگاه عمومی نسبت به نقش رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا در حمله به ساختمان کنگره از ماه دسامبر تاکنون تغییر چندانی نکرده است اما گرایش‌ به اینکه جمهوریخواهان در کنگره به طور «قابل توجهی» در این حادثه نقش داشته‌اند اندکی افزایش یافته است و اکنون چهل و شش درصد از افراد چنین اعتقادی دارند.

۲۱ درصد معتقدند قانونگذاران جمهوری‌خواه «تا حدودی» در این رابطه مسئول هستند و ۳۰ درصد نیز معتقدند مسئولیتی بر گردن آنها نیست.

یک کمیته ۹ نفره متشکل از هفت دموکرات و دو جمهوری‌خواه، در طول سال گذشته برای بررسی ارتباط میان دونالد ترامپ و حامیانش با خشونت و هرج و مرجی که در ساختمان کنگره رخ داد شبانه‌روزی کار کرده است.

هدف از برگزاری جلسات استماع عمومی این است که یافته‌های آنها در معرض دید عموم مردم آمریکا قرار گیرد و در تاریخ ثبت شود.

این کمیته قصد دارد به تحقیقات خود ادامه دهد و شواهد جدیدی را در هفته‌های آینده ارائه دهد. صرف نظر از دیدگاه افکار عمومی در مورد دخالت احتمالی دونالد ترامپ در حوادث روز ششم ژانویه، قانونگذاران همچنان با یک واقعیت روبرو هستند و آن اینکه تنها وزارت دادگستری می‌تواند در مورد مجرم شناختن رئیس‌جمهوری پیشین تصمیم‌گیری کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نشانه‌های واضحی در هفته‌های اخیر مشاهده شده است که به نظر می‌رسد وزارت دادگستری در حال تشدید تحقیقات خود در مورد تلاش‌های حامیان آقای ترامپ برای لغو نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ است.

مأموران فدرال روز چهارشنبه تلفن همراه جان ایستمن، وکیل دونالد ترامپ را که نقشه تحت فشار قرار دادن مایک پنس، معاون پیشین رئیس‌جمهوری آمریکا برای رد نتایج کالج الکترال را طرح کرده بود ضبط کردند.

هفته گذشته نیز خانه جفری کلارک، کسی که در وزارت دادگستری به عنوان مدافع ادعاهای دونالد ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات شناخته شده بود مورد بازرسی قرار گرفت.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و نامزد پیروز انتخابات نوامبر ۲۰۲۰، حمله به کنگره را «نقض آشکار قانون اساسی» دانسته و گفته است: «این، نقض آشکار و فاحش قانون اساسی بود. به نظر من این آقایان و خانم‌ها قانون‌شکنی کردند و تلاش داشتند نتیجه یک انتخابات را عوض کنند.»

تاکنون بیش از ۷۲۵ نفر به دلیل حضور در یورش به کنگره دستگیر شده‌اند.

مماشات اروپایی ها با اخوندها وهشدار سه کشور اروپایی در آستانه نشست شورای امنیت: ایران از زمان باقی‌مانده برای احیای برجام استفاده کند

 

مماشات اروپایی ها با اخوندها وهشدار سه کشور اروپایی در آستانه نشست شورای امنیت: ایران از زمان باقی‌مانده برای احیای برجام استفاده کند


شورای امنیت سازمان ملل متحد - آرشیو

سه کشور اروپایی بریتانیا، آلمان و فرانسه در بیانیه‌ای می گویند ایران باید در مورد احیای برجام از زمان باقی‌مانده به‌عنوان یک فرصت بهره ببرد و توافق کند. مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا برای احیای برجام تاکنون به نتیجه نرسیده است.

آنها این بیانیه را روز پنجشنبه، یکروز بعد از نشست بی‌نتیجه مذاکرات احیای برجام در دوحه و پیش از نشست شورای امنیت در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ صادر کردند.

سه کشور اروپایی می‌گویند که شورای امنیت همچنان درگیر تهدید امنیت بین‌المللی ناشی از ادامه تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران است.

در این بیانیه آمده است که برنامه هسته ای ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری پیشرفته‌تر است.

آنها می‌گویند ایران در سه سال گذشته گام‌های بی‌سابقه‌ای برای سرعت بخشیدن به برنامه هسته‌ای خود برداشته است و همچنان به این اقدامات ادامه می‌دهد و برخی از جدی‌ترین گام‌های هسته‌ای ایران در طول دوران مذاکرات احیای برجام برداشته شده است.

آنها از ایران خواستند از این اقدامات عقب بنشیند.

سه کشور اروپایی با اشاره به شلیک اخیر یک راکت در ایران به فضا، می‌گویند که شورای امنیت روز پنجشنبه، در مورد تحولات اساسی برنامه موشکی ایران نیز که با قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا مغایرت دارد بحث خواهد کرد. آنها این اقدامات ایران را تحریک آمیز خوانده و خواستار توقف آنها شده‌ند.

سه کشور اروپایی همچنین گفته‌اند قویا ادامه فعالیت بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه را محکوم می‌کنند و از ایران می‌خواهند که تمام فعالیت‌ها و اشاعه موشک‌های بالستیک را که مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و سایر قطعنامه‌های شورای امنیت است متوقف کند.

بعد از یک وقفه طولانی، ایران و آمریکا مذاکرات غیرمستقیمی را در دوحه قطر در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه برگزار کردند. طرف ایرانی،‌ آمریکا را مقصر پیش نرفتن مذاکرات می‌داند اما مقامات آمریکایی و اروپایی می‌گویند نماینده ایران تمایلی برای ادامه مذاکرات و رفع مشکلات نداشت.

انجمن قلب آمریکا: خواب بیشتر موجب سلامت قلب و مغز است

 

انجمن قلب آمریکا: خواب بیشتر موجب سلامت قلب و مغز است


آرشیو

انجمن قلب آمریکا برای سلامت قلب و مغز با به‌روز رسانی فهرست سابق خود، «۸ عامل ضروری زندگی» را جایگزین «۷ راه آسان زندگی» کرده است و بر این اساس، مدت زمان خواب در طول شبانه‌روز اکنون یکی از عوامل ضروری سلامت قلب و مغز شناخته محسوب می‌شود.

فهرست عامل ضروری زندگی» انجمن قلب آمریکا به معیارهای اصلی و مهم که رعایت و ترکیب آنها با هم سلامت قلب و مغز در افراد را تا حد زیادی تضمین می‌کنند، می‌پردازد و شامل این عناوین است:

  • رژیم غذایی
  • فعالیت فیزیکی
  • مصرف نیکوتین
  • مدت زمان خواب
  • شاخص توده بدن
  • چربی خون
  • گلوکز (قند) خون
  • فشار خون

مطالعات تحقیقاتی مختلف در دو دهه گذشته نشان داده است که بیش از ۸۰ درصد از بیماری‌ها و حوادث مربوط به قلب و عروق را می‌توان با شیوه‌های زندگی سالم و مدیریت عوامل خطر شناخته شده، پیشگیری کرد.

بنا بر گزارش انجمن قلب آمریکا، یکی دیگر از به‌روز رسانی‌های اخیر «معیارهای سلامت قلب و عروق»، تغییر آن برای در بر گرفتن تمام گروه‌های سنی از ۲ سال به بالا است که شامل راهنمای جدید زیر است:

  • ارزیابی رژیم غذایی.
  • ارزیابی قرارگیری در معرض دود سیگار و سیگار الکترونیکی.
  • اندازه‌گیری کلسترول غیر «اچ‌دی‌ال» یا کلسترول بد به جای اندازه گیری کل کلسترول برای ارزیابی چربی خون.
  • افزودن اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله A1C، که یکی از معیارهای کلیدی برای ارزیابی خطر دیابت نوع ۲ است، به معیارهای اندازه‌گیری قند خون.

بیماری‌های قلبی-عروقی اولین علت مرگ و میر در جهان است. طبق آمار به‌روزرسانی شده بیماری‌های قلبی و سکته انجمن قلب آمریکا، در سال ۲۰۲۲ تقریباً ۱۲۱.۵ میلیون نفر به فشار خون بالا، ۱۰۰ میلیون نفر به چاقی مفرط، و بیش از ۲۸ میلیون نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند و تنها یک چهارم از بزرگسالان گزارش داده‌اند که به استانداردهای فعالیت فیزیکی توصیه شده وزارت بهداشت و خدمات انسانی عمل می‌کنند.

وزیر خارجه بریتانیا: غرب از درس‌های اوکراین در مورد تایوان استفاده کند

 

وزیر خارجه بریتانیا: غرب از درس‌های اوکراین در مورد تایوان استفاده کند


لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، روز پنجشنبه گفت غرب باید از «اشتباه» خود در ممانعت از تهاجم روسیه به اوکراین درس بگیرد و آن را جهت «حمایت از صلح و ثبات در تنگه تایوان» به کار ببرد.

وزیر خارجه بریتانیا افزود غرب و به ‌ویژه کشورهای حوزه هند و اقیانوسیه باید اطمینان حاصل کنند تایوان توان دفاع از خود در برابر چین را دارد.

وزارت خارجه چین در واکنش، با ابراز «شگفتی» نسبت به سخنان لیز تراس افزوده امیدوار است او «چنین اظهارات نامسئولانه‌ای» را در آینده تکرار نکند.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، در این ارتباط به خبرنگاران گفت تایوان بخشی از خاک چین است و هیچ کشوری حق مداخله ندارد.

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین

این در حالی است که وزیر خارجه بریتانیا روز چهارشنبه نیز در یک پنل در جریان نشست ناتو در مادرید، پایتخت اسپانیا، چین را متهم به «گسترش نفوذ از طریق زورگویی اقتصادی و ایجاد یک ارتش توانمند» کرد. او هشدار داد این خطر وجود دارد پکن با نتیجه‌گیری اشتباه و «محاسبه فاجعه‌آمیز» نسبت به اشغال تایوان اقدام کند.

یک گزارش رویترز که سال گذشته منتشر شد، حاکی از کمک مخفیانه بریتانیا و شش کشور دیگر به تایوان برای تولید زیردریایی جنگی است.

در سال‌های اخیر، تنش‌ها میان چین و تایوان شدت گرفته و پکن با تاکید بر اینکه تایوان بخشی از قلمرو چین است، حضور نظامی خود در اطراف این جزیره را افزایش داده است.

اسپانیا خواهان نقش‌آفرینی ناتو در شمال آفریقا شد

 

اسپانیا خواهان نقش‌آفرینی ناتو در شمال آفریقا شد


سران ناتو

اسپانیا از متحدانش در ناتو خواست نقش عمده‌تری را در شمال آفریقا و منطقه موسوم به ساحل صحرا در این قاره ایفا کنند.

اسپانیا میزبان نشست سران ناتو در مادرید بود. به نوشته رویترز وزیر خارجه اسپانیا می‌گوید نباید مداخله احتمالی ناتو در کشور مالی واقع در آفریقا را رد کرد.

اسپانیا و ایتالیا نگران تهدیدات امنیتی در آن مناطق هستند.

۳۰ رهبر کشورهای عضو ناتو پس از حدود دو روز گفت‌وگو، روز پنجشنبه و در روز سوم نشست سران ناتو، روی مناطق جنوبی تمرکز کردند. دو روز نخست نشست سران ناتو درباره جنگ روسیه در اوکراین بود.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت: «خاورمیانه، شمال آفریقا و مناطق صحرا با چالش‌های امنیتی، جمعیتی، اقتصادی و سیاسی به هم پیوسته مواجه هستند که، به دلیل تأثیر تغییرات آب و هوایی و ناامنی غذایی ناشی از جنگ روسیه علیه اوکراین، تشدید شده است.»

قدرت‌های غربی نگران افزایش خشونت‌ها در مالی هستند. حکومت نظامی حاکم بر مالی با حمایت یک پیمانکار نظامی خصوصی روسیه به نام «گروه واگنر»، در حال مبارزه با شورش اسلام‌گرایان است. آن درگیری‌ها به کشورهای همسایه در منطقه آفریقا معروف به ساحل صحرا نیز سرایت کرده است.

در ژانویه ۲۰۲۲، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با این استدلال که ارتش های اروپایی باید برای مبارزه با شبه نظامیان اسلام گرا تلاش بیشتری کنند، تلاش کرد ناتو را به کشورهای خاورمیانه گسترش دهد. این پیشنهاد مورد حمایت قرار نگرفت.

تروئیکای اروپایی: ایران به یک فرصت دیگر پشت پا زد؛ تهران توافق را «ممکن» دانست

 

تروئیکای اروپایی: ایران به یک فرصت دیگر پشت پا زد؛ تهران توافق را «ممکن» دانست


سه قدرت اروپایی عضو برجام شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان روز پنج‌شنبه ۹ تیر در آستانه برگزاری نشست شورای امنیت، در بیانیه مشترکی بار دیگر در مورد شتاب پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران هشدار دادند و جمهوری اسلامی را به انعقاد فوری توافقی که به «نفع مردم و ملت ایران باشد»، فراخواندند.

در این بیانیه آمده است: «متاسفانه در نشستی که دیروز در دوحه پایان یافت، ایران به یک فرصت دیگر پشت پا زد و به جای آن، درخواست‌های جدید غیربرجامی و به دور از واقعیت را پیش کشید».

این بیانیه می‌افزاید که «اقدامات ایران به سرعت در حال بر هم زدن توازن بسته‌ای است ما طی ماه‌ها مذاکره برای احیای برجام بر سر آن توافق کرده بودیم».

سه قدرت اروپایی همچنین هشدار داده‌اند که شتاب بخشیدن ایران به فعالیت‌های هسته‌ای خود، پنجره را برای راه حل دیپلماتیک فوری می‌بندد و از همین رو، از ایران خواسته‌اند که تشدید تنش هسته‌ای را متوقف کند و بی‌درنگ به همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باز گردد.

از زمان توقف مذاکرات احیای برجام تنش‌ها بر سر پرونده هسته‌ای ایران افزایش یافته که نشانه‌های آن از جمله صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه تهران به دلیل عدم همکاری با آژانس و واکنش ایران با غیرفعال کردن دوربین‌های نظارتی آژانس است.

برآورد وزیر خارجه ایران در گفت‌وگو با همتای قطری

وزیر خارجه ایران روز پنج‌شنبه ۹ تیر گفت که به‌رغم «برآورد منفی» آمریکا از مذاکرات غیرمستقیم در پایتخت قطر برای احیای برجام، دستیابی به توافق هسته‌ای بین تهران و قدرت‌های جهانی همچنان در دسترس و امکان‌پذیر است.

حسین امیرعبداللهیان در تماس تلفنی با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، همتای قطری خود که میزبانی گفت‌‌وگوهای غیرمستقیم بین ایران و آمریکا را بر عهده داشت، ارزیابی هیئت مذاکره‌کننده ایرانی از دور تازه مذاکرات را «مثبت» دانست و گفت که دستیابی به توافق هنوز در دسترس است.

او سپس بر «عزم» تهران برای «ادامه مذاکرات تا دستیابی به توافقی خوب، واقع‌گرایانه و ماندگار» تاکید کرد.

پیشتر، در پی پایان نشست دو روزه تهران و واشینگتن در دوحه با میانجی‌گری اتحادیه اروپا، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود که گفت‌وگوها پیرامون حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده از مذاکرات مربوط به احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ موسوم به برجام، اواخر چهارشنبه «بدون هیچ پیشرفتی» پایان یافت.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پس از پایان مذاکرات در دوحه گفت که واشینگتن «به‌وضوح آمادگی خود را برای انعقاد فوری توافق و اجرای آن برای بازگشت متقابل به تعهدات کامل (برجام) اعلام کرده است».

ند پرایس افزود که «با این حال، ایران مثل قبل مسائلی را مطرح کرده که به‌کلی با چارچوب توافق هسته‌ای برجام نامرتبط است و ظاهرا، (ایران) هنوز برای تصمیم‌گیری اساسی در مورد این‌که آیا خواهان احیای توافق (برجام) است یا به خاک سپردن آن، آماده نیست».

وزیر خارجه ایران اما می‌گوید اگر واشینگتن رویکردی «واقع‌گرایانه» اتخاذ کند، توافق قابل دسترسی است.

مذاکرات برای احیای برجام با روی کار آمدن دولت جو بایدن آغاز شد، اما این مذاکرات از اسفندماه پارسال متوقف مانده بود.

ایران از زمان آغاز مذاکرات احیای برجام از سال گذشته حاضر نشده است به صورت مستقیم با آمریکا بر سر این توافق هسته‌ای مذاکره کند. در دور اخیر گفت‌وگوها در پایتخت قطر نیز، انریکه مورا، در مقام مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا، نقش انتقال پیام طرف آمریکایی را بر عهده داشت.

وب‌سایت خبری تحلیلی «اکسیوس» روز گذشته به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده بود، نوشت که متن نهایی توافق از چند ماه پیش آماده شده و همچنان در گرو تصمیم‌گیری طرف ایرانی است.

اختلاف‌ها بین تهران و واشینگتن هنوز به قوت قبل باقی‌ست؛ جمهوری اسلامی دو شرط به گفته مقام‌های آمریکایی «فرابرجامی» را مطرح کرده است که یکی حذف سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا است و دیگری دریافت تضمین از واشینگتن مبنی‌بر عدم خروج دولت‌های بعدی ایالات متحده از توافق فعلی.

دولت جو بایدن اعلام کرده است که حاضر به حذف سپاه از فهرست سازمان‌های تروریستی نیست و نمی‌تواند در مورد سیاست دولت‌های پس از خود در قبال برجام تضمینی به تهران بدهد.

جو بایدن متقلب ریاکار و روان پریش زبان نفهم خرفت و حامی تروریست ها : یک کمک تسلیحاتی دیگر به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به اوکراین داده می‌شود

 

جو بایدن متقلب ریاکار و روان پریش زبان نفهم خرفت و حامی تروریست ها : یک کمک تسلیحاتی دیگر به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به اوکراین داده می‌شود

جو بایدن در نشست پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، در مادرید

رئیس‌جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که آمریکا یک کمک تسلیحاتی دیگر به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار به اوکراین تحویل می‌دهد.

جو بایدن روز پنجشنبه ۹ تیر افزود: آمریکا و متحدانش تا هر زمانی که لازم باشد از اوکراین در برابر تهاجم روسیه حمایت خواهند کرد.

رئیس‌جمهوری آمریکا که در محل برگزاری اجلاس ناتو در مادرید با خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود: این کمک ۸۰۰ میلیون دلاری جدید شامل سیستم‌های ضد-هوایی، آتشباری، توپخانه و دیگر سلاح‌ها خواهد بود.

او همچنین اظهار داشت که تجاوز روسیه به خاک اوکراین باعث عقب‌ماندگی اقتصادی، عدم ورود فناوری لازم برای صنایع نظامی و نفتی، و تضعیف موقعیت جهانی مسکو شده است.

این کمک‌ها بخشی از بسته ۴۰ میلیارد دلاری کمک‌های امنیتی و اقتصادی آمریکا به اوکراین است که ماه گذشته توسط کنگره این کشور تصویب شد. از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، آمریکا ۱۳ بسته کمک مالی به این کشور اختصاص داده و بسته جدید چهاردهمین آن‌ها خواهد بود.

آمریکا طی چهار ماه گذشته، هفت میلیارد دلار برای کمک به اوکراین جهت مقابله با تهاجم روسیه و بهبود وضعیت اقتصادی این کشور اختصاص داده است.

تهاجم نظامی روسیه به اوکراین پنجم اسفند پارسال آغاز شد. آمریکا، اتحادیه اروپا همراه با بریتانیا، کانادا، ژاپن و استرالیا تحریم‌های شدیدی علیه کرملین وضع کرده‌اند.

عقب‌نشینی روسیه از جزیره «مار»؛ اوکراین: نیروهای مسلح ما «کار بزرگی» کردند

 

عقب‌نشینی روسیه از جزیره «مار»؛ اوکراین: نیروهای مسلح ما «کار بزرگی» کردند


تصویری ماهواره‌ای از جزیره «مار» در دریای سیاه

نیروهای روسیه روز پنجشنبه از جزیره «مار»، که پایگاهی استراتژیک در دریای سیاه و متعلق به اوکراین است، عقب‌نشینی کردند.

درحالیکه اوکراین این عقب‌نشینی را نتیجه حمله توپخانه‌ای و گسترده شبانه خود اعلام کرده، وزارت دفاع روسیه آن را ناشی از «حسن نیت» مسکو و گویای همکاری کرملین با سازمان ملل جهت ارسال غلات از بنادر اوکراین به سایر نقاط جهان عنوان کرده است.

آندری یرماک، رئیس ستاد ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، در توییتی اعلام کرده که هیچ سرباز روس در این جزیره باقی نمانده و «نیروهای مسلح ما کار بزرگی انجام دادند.»

رئیس ستاد نیروهای مسلح اوکراین نیز ضمن قدردانی از کمک‌های خارجی گفت هویتزرهای ساخت اوکراین نقش مهمی در بیرون راندن روس‌ها از این جزیره داشتند.

این جزیره صخره‌ای تمامی خطوط دریایی به اودسا، بندر اصلی اوکراین در دریای سیاه، را کنترل می‌کند. اوکراین یکی از تولیدکنندگان عمده غلات در جهان است و محاصره این بندر طی ماه‌های گذشته باعث کمبود جهانی، تورم قیمت‌ها، و خطر قحطی شده است.

نیروهای پوتین از اولین روز آغاز تهاجم به اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری، کنترل این جزیره را در اختیار داشته‌اند و طی این مدت اوکراین بارها مدعی وارد کردن خسارت‌های شدید، غرق کردن کشتی‌های تدارکاتی، و تخریب استحکامات روسیه شده بود.

وزارت دفاع بریتانیا ماه گذشته اعلام کرد چنانچه روسیه بتواند کنترل خود بر جزیره مار را به وسیله پدافند هوایی و دفاع ساحلی استحکام بخشد، می‌تواند بر بخش شمال غربی دریای سیاه تسلط یابد.


اذعان فرمانده سپاه جنایتکار و فاسد و جانی به «کارآزمودگی» نهادهای اطلاعاتی غرب و اسرائیل: دشمن می‌خواهد ما را از درون تهی کند

 

اذعان فرمانده سپاه جنایتکار و فاسد و جانی به «کارآزمودگی» نهادهای اطلاعاتی غرب و اسرائیل: دشمن می‌خواهد ما را از درون تهی کند


حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران

یک روز پس از گزارش نیویورک تایمز درباره تغییرات بنیادین در سطوح بالای سپاه، فرمانده کل سپاه پاسداران با قبول «مجرب و کارآزمودگی» سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای غربی و اسرائیل، درباره ارتباط‌گیری «دشمن با نیروهای خودی» هشدار داد و از «همه فرماندهان، مسئولان و همه پاسداران» خواست اقدام دشمن را «ابطال» کنند.

به گزارش خبرگزاری‌ها در ایران، حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، روز پنج‌شنبه نهم تیر در جلسه معارفه رئیس جدید سازمان حفاظت اطلاعات سپاه، گفت: «دشمن می‌خواهد اعتماد به نفس را از ما بگیرد و ما را از درون تهی کند و نگاه و اعتبار خودمان را اول از چشم خودمان بیاندازد.»

او با بیان این که «حفاظت اطلاعات سپاه اجازه ارتباط‌گیری دشمن با نیروهای خودی را نمی‌دهد»، عنوان کرد که «بیشترین تجربیات موفق دشمن» در عملکرد سرویس‌های اطلاعاتی است، اما مدعی شد که «اگر نتوانسته‌اند به اعماق نقاط مختلف نیروهای مسلح راه یابند» به دلیل «تلاش‌های شبانه‌روزی حفاظت اطلاعات نیروهای مسلح و سپاه است که راه را بر چشمان و گوش‌های آنها بسته است.»

این اظهارات بالاترین مقام سپاه پاسداران در حالی است که روزنامه نیویورک تایمز روز چهارشنبه با انتشار گزارشی تحقیقی از تغییرات بنیادین در سطوح بالای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دلیل تشدید کارزار بی‌امان اسرائیل برای تضعیف امنیت جمهوری اسلامی خبر داد و با اشاره به برکناری حسین طائب، اعلام کرد که درخواست‌ها برای برکناری او در میان جو فزاینده بی‌اعتمادی در ساختار رهبری ایران و پس از دستگیری یک فرمانده ارشد سپاه به نام علی نصیری، تشدید شد.

به گفته یک مقام ایرانی که نخواست نامش فاش شود، بازداشت سرتیپ نصیری از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران دو ماه پس از آن صورت گرفت که «ده‌ها» کارمند برنامه توسعه موشکی وزارت دفاع ایران به ظن افشای اطلاعات محرمانه نظامی از جمله درز نقشه‌های طراحی موشک‌ها به اسرائیل، دستگیر شدند.

در طول یک سال گذشته، اسرائیل گستره و تعدد حملات خود را در داخل ایران، از جمله به سایت‌های هسته‌ای و نظامی که سازمان آقای طائب مسئولیت حفاظت از آنها را برعهده داشت، تشدید کرده است.


دو روان پریش زبان نفهم مفتخوراز هم سوال می کنند .احمد خاتمی: به رئیسی گفتم گرانی‌ها تا کی ادامه دارد؛ گفت تمام می‌شود

 

دو روان پریش زبان نفهم مفتخوراز هم سوال می کنند .احمد خاتمی: به رئیسی گفتم گرانی‌ها تا کی ادامه دارد؛ گفت تمام می‌شود

ابراهیم رئیسی (راست) و احمد خاتمی در یک نشست مجلس خبرگان در ۱۸ اسفند ۱۴۰۰

احمد خاتمی، امام‌جمعه تهران و عضو مجلس خبرگان، می‌گوید رئیس‌جمهوری ایران در جلسه‌ای به او قول داده که گرانی‌های افسارگسیخته به پایان می‌رسد.

احمد خاتمی روز پنج‌شنبه ۹ تیر مدعی شد: «در جلسه هیات رئیسه که پنجشنبه تشکیل شد، به رئیس‌جمهور گفتم که به طور خلاصه بگویید این گرانی‌های افسارگسیخته تا کی ادامه دارد و جواب داد تردید نداشته باشید که تمام می‌شود».

ابراهیم رئیسی افزوده که «از این گردنه گذر خواهیم کرد و اقتصاد بیمار ۵۰ ساله را با فضل خدا و با صبر مردم به سامان خواهیم رساند».

اظهارات رئیس‌جمهوری ایران در حالی است که خود او روز چهارم تیر گفته بود: «لایحه دو فوریتی برای مجلس شورای اسلامی تهیه کردیم که افزایش قیمت برخی از کالاها به سال بعد محول شود».

از سوی دیگر، ۱۰ ماه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و به‌رغم شعارهای آن برای کنترل تورم، ریال ایران حدود یک چهارم از ارزش خود را از دست داده و کشور با موج جدیدی از تورم مواجه شده است.

در همین زمینه مرکز آمار ایران روز هفتم تیر اعلام کرد نرخ تورم نقطه‌ به نقطه در خرداد امسال به ۵۲.۵ درصد رسیده و در مقایسه با ماه قبل (تورم ماهانه) نیز ۱۳.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

چنین میزانی از تورم ماهانه (افزایش قیمت‌ها در یک ماه نسبت به ماه قبل) طی سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده و حتی از سال ۹۱ و آغاز تحریم‌های سخت بین‌المللی علیه ایران تا سال گذشته، هرگز تورم ماهانه ایران بیش از هشت درصد نبوده است.

تورم ماهانه ایران طی دو ماه گذشته همواره بالای ۱۲ درصد بوده است.

دیده‌بان حقوق بشر خواستار لغو «احکام ناعادلانه» دادخواهان سلامت و شاکیان از خامنه‌ای شد

 

دیده‌بان حقوق بشر خواستار لغو «احکام ناعادلانه» دادخواهان سلامت و شاکیان از خامنه‌ای شد


از بالا راست: مهدی محمودیان، مصطفی نیلی و آرش کیخسروی از پایین: مریم افرافراز و محمدرضا فقیهی

سازمان دیده‌بان حقوق بشر محکومیت وکلای دادگستری و فعالان مدنی در پرونده «دادخواهان سلامت» را «ناعادلانه» خواند و اعلام کرد مقامات قضایی ایران باید احکام صادرشده علیه مدافعان حقوق بشر را لغو کنند.

به گزارش وب‌سایت دیده‌بان حقوق بشر، تارا سپهری‌فر، پژوهشگر ارشد ایران در این نهاد حقوق بشری بین‌المللی روز چهارشنبه هشتم تیر با اشاره به «زندانی کردن مدافعان حقوق بشر به خاطر تلاش برای پاسخگو کردن حکومت برای سوءمدیریت تأسف‌بار خود در بحران کووید-۱۹» گفت: «به نظر می‌رسد مقامات قضایی ایران بیش از اجرای عدالت برای مردم عادی به فکر محافظت از حکومت در برابر نظارت هستند.»

او با بیان این که «مدافعان حقوق بشر در ایران باید بتوانند فعالیت‌های مسالمت‌آمیز خود را بدون ترس از انتقام‌جویی دولتی پیش ببرند»، با استناد به اصل ۳۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران گفت که «دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند به منظور دادخواهی به دادگاه‌های صالح رجوع نماید» و «اصول ۱۷۰ و ۱۷۳ قانون اساسی اعلام می‌کنند که تمامی شهروندان حق دارند در صورت عدم انطباق مقررات دولتی با قوانین و هنجارها در دادگاه دست به طرح شکایت بزنند.»

آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی، مهدی محمودیان و مریم افرافراز، مدافعان حقوق بشر، به دلیل تلاش برای «طرح شکایت حقوقی علیه نهادها و مقامات دولتی ایران و سوء مدیریت در بحران کرونا» به زندان محکوم شده‌اند. همچنین لیلا حیدری و محمدهادی عرفانیان، دو وکیل و مدافع حقوق بشر که در این پرونده بازداشت شده بودند، پس از چند ساعت بدون هیچ اتهامی آزاد شدند.

این فعالان مدنی در نامه‌ای مشترک، دلیل برخورد با خود را «خودداری از امضای تعهدنامه برای عدم شکایت از علی خامنه‌ای و دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی در پی سوءمدیریت کرونا» عنوان کرده بودند.»

در بخش دیگری از بیانیه دیده‌بان حقوق بشر آمده است: مقامات جمهوری اسلامی ایران به طور خودسرانه این مدافعان حقوق بشر را در حالی که مشغول آماده‌سازی شکایتی در دادگاه‌های ایران پیرامون سوءمدیریت مقامات از جمله کارگروه ملی ایران علیه کرونا، وزیر بهداشت و سایر مقامات بودند بازداشت کردند.

در این بیانیه همچنین با اشاره به «بیش از ۱۴۰ هزار مرگ» ناشی از کرونا در ایران و «عدم شفافیت» و «سیاسی کردن همه‌گیری کرونا»، تأکید شده است: «مقامات ایران در ابتدا تهیه واکسن‌های تولید آمریکا و انگلیس را ممنوع کردند و تولید واکسن داخلی با منابع قابل توجه دولتی را اولویت داده و تبلیغ کردند. اما متخصصان از عدم شفافیت درباره ایمنی و کارآمدی واکسن ابراز نگرانی کرده‌اند و تولید شرکت مربوطه بدون توضیح مشخصی بسیار از برنامه عقب ماند.»

دستور رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا و بریتانیا و عدم موفقیت نهادهای داخلی در تولید انبوه واکسن، باعث شد که آمار مرگ ‌و‌ میر ناشی از کرونا در ایران به شدت افزایش پیدا کند.

چند ماه بعد با بحرانی شدن وضعیت، علی خامنه‌ای از حرف خود عقب‌نشینی کرد و خواستار تامین واکسن کرونا «به هر شکل ممکن» شد. اما دستور اولیه رهبر جمهوری اسلامی در این زمینه، به تاخیر در واردات واکسن و کندی روند واکسیناسیون در ایران منجر شد و طی آن مدت تعداد زیادی از شهروندان ایران قربانی ویروس کرونا شدند.

🔴 کنفرانس خبری جو بایدن متقلب و ریاکار و روان پریش و زبان نفهم و خرفت و احمق و حامی تروریست ها در نشست ناتو در مادرید

 

🔴 کنفرانس خبری جو بایدن متقلب و ریاکار و روان پریش و زبان نفهم و خرفت و احمق و حامی تروریست ها در نشست ناتو در مادرید


جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده در پایان حضور خود در نشست سران کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو در یک کنفرانس خبری در شهر مادرید اسپانیا شرکت کرد.

در زیر نکات مهم سخنرانی آقای بایدن را بخوانید:

  • پیش از جنگ به پوتین گفته بودم که اگر جنگ آغاز شود ناتو قوی‌تر خواهد شد. این دقیقا همان اتفاقی است که افتاد.
  • متحدان در حال افزایش بودجه دفاعی خود هستند و بسیاری از آنها موافقت کرده‌اند که دو درصد تولید ناخالص داخلی خود را هزینه امور دفاعی کنند.
  • بار دیگر تعهد کردیم که ماده پنج ناتو مقدس است و ما از هر وجب از قلمروی ناتو دفاع خواهیم کرد.
  • آمریکا کشتی‌های بیشتری را در اسپانیا مستقر می کند. ما سامانه‌های دفاع هوایی بیشتری را در ایتالیا و آلمان مستقر می‌کنیم. جنگنده‌های اف-۳۵ بیشتری را در بریتانیا مستقر می‌کنیم و یک مقر فرماندهی دائمی در لهستان خواهیم داشت.
  • آمریکا کشورهای جهان را برای حمایت از اوکراین دور هم جمع می کند.
  • ایالات متحده در مسیر حمایت از اوکراین پیشرو است. از زمانی که من وارد کاخ سفید شدم، آمریکا نزدیک به ۷ میلیارد دلار کمک‌های امنیتی به اوکراین کرده است. در روزهای آتی در نظر داریم ۸۰۰ میلیون دلار کمک دیگر را اعلام کنیم.
  • برای نخستین‌بار شرکای ما از اقیانوسیه در نشست ناتو شرکت کردند. به پوتین گفته بودم اقداماتش واکنش جهانی خواهد داشت. حضور متحدان دموکراتیک و شرکا از آتلانتیک و اقیانوسیه برای رسیدگی به چالش های آتی و دفاع از نظم مبتنی بر قانون در قبال چالش‌ها از جمله چین است.
  • در نشست گروه هفت نیز توافق کردیم به کشورهای در حال توسعه کمک کنیم. بر خلاف چین، پروژه‌های ما به طور شفاف و با استاندارد بسیار بالا اجرا خواهد شد.
  • دلیل بالا بودن قیمت بنزین، حمله روسیه به اوکراین است.

این گزارش در حال به روز رسانی است ...

قطع اینترنت تلفن همراه در مناطق برگزاری کنکور؛ متهمان تقلب سال گذشته در دانشگاه

 

قطع اینترنت تلفن همراه در مناطق برگزاری کنکور؛ متهمان تقلب سال گذشته در دانشگاه


به درخواست سازمان سنجش، در روز‌های برگزاری آزمون سراسری، اینترنت اپراتور‌های تلفن همراه در مناطقی که حوزه‌های امتحانی در آن قرار دارد تا ساعت ۱۲:۳۰ ظهر قطع شد.

رقابت داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ از چهارشنبه هشتم تیرماه آغاز شد. به گفته سازمان سنجش، بیش از یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۲۰ داوطلب گروه‌های مختلف آزمایشی آزمون سراسری و طی چهار روز با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

همزمان با آغاز کنکور سراسری که در روز چهارشنبه هشتم تیرماه برگزار شد اینترنت اپراتور‌های تلفن همراه در مناطق برگزاری کنکور نیز با قطعی همراه بود. روابط عمومی همراه اول در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام به درخواست سازمان سنجش صورت گرفته است.

گفته شده که قطع اینترنت با هدف عدم دسترسی شرکت‌کنندگان کنکور به منابع درسی و همچنین جلوگیری از سرقت سوالات کنکور صورت گرفته است.

قطع اینترنت «عمدی» در روز‌های برگزاری آزمون سراسری تنها مختص امسال نیست. سال گذشته محمدجواد آذری جمهوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت روحانی اختلال و قطع «عمدی» در اینترنت را در روز‌های برگزاری آزمون سراسری تأیید کرد. به گفته او هدف از این اقدام «برگزاری كنكور سراسری و جلوگیری از لو رفتن سوالات امتحان و تقلب بوده است.» اگرچه آقای جهرمی همان زمان ابراز‌ امیدواری کرده بود که برای سال آینده از دستگاه‌های مسدود‌كننده امواج استفاده شود اما این مسأله امسال نیز به قوت خود باقی بود و ساکنین و کسبه‌ای که در مناطق برگزاری آزمون سراسری قرار داشتند، قطعی اینترنت را در روز‌های برگزاری آزمون سراسری تجربه کردند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی با انتقاد از عملکرد سازمان سنجش آن را دستمایه طنز قرار داده و نسبت به آن واکنش نشان دادند.

 بنا به درخواست سازمان سنجش، اینترنت اپراتورهای تلفن همراه تا ساعت ۱۲:۳۰ دقیقه در مناطقی که آزمون سراسری برگزار می‌شود قطع است. ‌از این به بعد سازمان سنجش و امثالهم هم حق دارن درخواست قطع اینترنت بدن. چهار روز دیگه واحد رفع سد معبر شهرداری هم درخواست قطع اینترنت می‌ده.

 همزمان با آنچه «قطع اینترنت هدفمند» نامیده شده، عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش در ایران از نصب «دستگاه آشکارساز» موبایل در حوزه‌های کنکور خبر داد. او گفت که در حوزه‌های امتحانی «دستگاه آشکارساز نصب شده است که هر نوع وسایل الکترونیکی مانند موبایل و ساعت هوشمند شناسایی شود.» به گفته پور عباس، برخی داوطلبان کنکور به دلیل همراه داشتن گوشی تلفن همراه از کنکور محروم شدند.

آقای پورعباس همچنین گفت که پلیس فتا « برخی از گروه‌هایی که اقدام به فروش سوالات جعلی کنکور» کرده بودند را بازداشت کرد.

متهمان تقلب در دانشگاه در حال تحصیل

ادعای رئیس سازمان سنجش در حالی است که روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته که در کنکور سراسری علوم تجربی سال گذشته صدها نفر با تقلبی گسترده توانستند به دانشكده‌های پزشكی و دندان‌پزشكی و داروسازی وارد شوند. این در حالی است که برخی از این افراد قبل از آن هم متهم به تقلب بوده اند.

روزنامه اعتماد می‌گوید با وجود شکایت قضایی و طرح در کمیسیون اصل نود مجلس، افراد متهم به تقلب «با پيگيری برخی نمايندگان مجلس» دوباره به دانشگاه برگشته‌اند.

به نوشته این روزنامه این افراد در دانشگاه‌های كهگيلويه و بویراحمد، كرمان، ايلام و چند استان دیگر مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های دولتی در رشته‌های پزشكی و دندان‌پزشكی و داروسازی مشعول به تحصيل هستند.

براساس آمار اعلام شده از سوی سازمان سنجش ۶۱ درصد کنکوری‌های امسال را زنان و ۳۹ درصد را نیز مردان تشکیل می‌دهند. نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۱ اواسط مرداد ماه جاری از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.

نفتالی بنت در آخرین ساعات نخست وزیری درباره فساد رهبران جمهوری اسلامی توئیت کرد

 

نفتالی بنت در آخرین ساعات نخست وزیری درباره فساد رهبران جمهوری اسلامی توئیت کرد


نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل که به زودی جای خود را به یائیر لاپید خواهد داد، در آخرین ساعت‌های مقام خود در توئیتی که نسخه فارسی آن را هم منتشر کرد به فساد رهبران جمهوری اسلامی پرداخت.

آقای بنت شامگاه چهارشنبه ۸ تیرماه نوشت: «جمهوری اسلامی ایران را به لرزه در آورده است. سران ایران میلیاردها تومان را به ترور، تخریب و کشتار اختصاص می‌دهند- بجای اینکه آن را صرف آسایش و رفاه ملت ایران که لایق زندگی محترمانه هستند، بکنند.»

איראן רועדת. המשטר האיסלאמי באיראן ממשיך להשקיע מיליארדים בטרור ודיכוי — במקום להשקיע בעם האיראני, הראוי לחיות בכבוד.

جمهوری اسلامی ایران را به لرزه در آورده است. سران ایران میلیاردها تومان را به ترور، تخریب و کشتار اختصاص میدهند- بجای اینکه آن را صرف آسایش و رفاه ملت ایران که لایق زندگی محترمانه هستند، بکنند.

در چند سال اخیر نخست وزیران اسرائیل برخی از توئیت‌های خود را به فارسی می‌نویسند.

در ماه‌های اخیر جنگ لفظی بین رهبران جمهوری اسلامی و اسرائیل افزایش یافته است. در این مدت چندین انفجار و قتل در ایران رخ داده که برخی در ایران آن را به اسرائیل نسبت می‌دهند. همزمان اسرائیل، جمهوری اسلامی را به اقدامات تهدیدآمیز علیه این کشور متهم می‌کند.

توئیت بنت در حالی است که چهارشنبه شب در نشست حزب «یمینا» او اعلام کرد باکناره‌گیری از سمتش، بنا ندارد تا در انتخابات آینده کنست نامزد شود و از دنیای سیاست کنار می‌رود.

او همچنین از واگذاری ریاست حزب متبوعش به «ایلیت شاکید» خبر داد.

او با انتشار بیانیه‌ای احساسی ضمن دفاع از عملکرد دولتش گفت که همچنان سرباز کشور باقی خواهد ماند و خدمت به کشورش را سرنوشت خود عنوان کرد.

کنست یا پارلمان اسرائیل صبح پنجشنبه در شور دوم و سوم به طور نهایی منحل شد و پس از آن «یائیر لاپید» وزیر امورخارجه اسرائیل، به طور رسمی بر جایگاه نخست وزیری تکیه می‌زند.

 
 
 

فرمانده کل سپاه جنایتکارو فاسدوشیاد و کلاش خواستار اقدام مسئولان برای «حفظ اعتماد به‌نفس» جمهوری اسلامی شد

 

فرمانده کل سپاه جنایتکارو فاسدوشیاد و کلاش خواستار اقدام مسئولان برای «حفظ اعتماد به‌نفس» جمهوری اسلامی شد


حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران

فرمانده کل سپاه پاسداران روز پنج‌شنبه با اذغان به «مجرب و کارآزموده» بودن سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل و غرب، گفت که «دشمن می‌خواهد اعتماد به نفس را از ما بگیرد و ما را از درون تهی کند و نگاه و اعتبار خودمان را اول از چشم خودمان بیاندازد.»

او سپس «از همه فرماندهان، مسئولان و همه پاسداران» خواست تا این اقدام «دشمن» را «ابطال کنند.»

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین سلامی این مطلب را روز پنج‌شنبه ۹ تیر در مراسم معارفه رئیس جدید سازمان حفاظت اطلاعات سپاه بیان کرد.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که رسانه‌های بین‌المللی از نفوذ گسترده اسرائیل در بخش‌های اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی خبر می‌دهند و درپی این قضیه، جمهوری اسلامی طی هفته‌های اخیر تغییرات عمده‌ای در فرماندهان بخش‌های امنیتی سپاه پاسداران از جمله سازمان اطلاعات سپاه داده است.

فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه سخنان روز پنج‌شنبه خود سرویس‌های اطلاعاتی «دشمن» را «کاملاً جدی و قابل اتکا» و «مجرب و کارآزموده» توصیف کرد.

در روزهای اخیر بحث «نفوذ» سازمان‌های جاسوسی خارجی از جمله موساد در دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی بالا گرفته و در روزهای اخیر اعلام شد که فرمانده تیم حفاظت فیزیکی رهبر جمهوری اسلامی هم تغییر کرده است.

حسین طائب نیز از ریاست سازمان اطلاعات سپاه کنار گذاشته شد و مجید خادمی نیز با حکم رهبر جمهوری اسلامی به عنوان رئیس جدید «سازمان حفاظت اطلاعات سپاه» منصوب شده است.

در تازه‌ترین مورد از اخبار مربوط به «نفوذ» به دستگاه‌های امنیتی ایران، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک منبع نزدیک به سپاه از بازداشت علی نصیری، یکی از فرماندهان ارشد واحد حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به ظن جاسوسی برای اسرائیل خبر داده است.

قاهره به تهران درباره حمله به شهروندان اسرائیلی در مصر هشدار داد

 

قاهره به تهران درباره حمله به شهروندان اسرائیلی در مصر هشدار داد


گذرگاه مرزی «تابا» بین مصر و اسرائیل

پس از انتشار گزارش‌ها مبنی بر تلاش جمهوری اسلامی برای «ترور و ربایش» گردشگران اسرائیلی در ترکیه، خبر می‌رسد که مصر نیز به ایران هشدار داده است که اسرائیلی‌ها را در خاک مصر هدف قرار ندهد.

روزنامه العربی الجدید مستقر در بریتانیا با انتشار این خبر نوشته است مقام‌های اطلاعاتی امنیتی مصر به تازگی با «همتایان ایرانی خود ملاقات کرده و به آنها هشدار داده‌اند که هرگونه تلاش برای انجام عملیات علیه اسرائیلی‌ها در این کشور، به روابط قاهره و تهران آسیب می‌رساند.»

بر اساس این گزارش، مقامات مصری گفته‌اند که قاهره در گذشته از هرگونه فعالیت نظامی یا وارد شدن به هر گونه اتحاد علیه ایران که آن را «بیهوده» می‌داند، «خودداری» کرده است، اما هرگونه تلاش ایران برای حمله به شهروندان اسرائیل در مصر ممکن است منجر به تغییر سیاست قاهره شود.

به گفته این منابع، «طرف ایرانی به مقامات مصری اطمینان داده که ایران مایل نیست به وضعیت صلح با مصر آسیب برساند.»

طرف‌های ایرانی همچنین در این دیدار، اظهارات مقامات اسرائیلی در مورد تلاش برای هدف قرار دادن گردشگران اسرائیلی در کشورهای ثالث از سوی ایران را «دروغ» توصیف کرده‌اند.

منابع مصری به روزنامه «العربی الجدید» گفته‌اند که قاهره به‌رغم بحران اقتصادی کنونی، «نمی‌خواهد کارتی در دست هیچ یک از طرف‌های خلیج فارس برای فشار بر تهران باشد.»

کشورهای عرب خلیج فارس از یاری‌دهندگان اقتصاد مصر هستند و تبادلات اقتصادی مصر با این منطقه بالا است.

به گزارش جروزالم پست، مصر نیز که یکی از نقش‌های اصلی را در میانجیگری و حل مناقشات و اختلافات در منطقه ایفا می‌کند، درباره فعالیت‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی، «نگرانی‌هایی» دارد.

ایران و اسرائیل که سال‌هاست با یکدیگر رابطه‌ای خصمانه دارند، همدیگر را به اقدامات متقابل علیه منافعی در خاک طرف مقابل متهم می‌کنند.

ایران می‌گوید اسرائیل عامل اصلی خرابکاری در تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی و ترور دانشمندان هسته‌ای است و اسرائیل نیز تهران را به تلاش برای ربودن شهروندان این کشور و ترور آنها متهم می‌کند.

پس از آنکه مقام‌های اسرائیلی هشدار دادند شهروندان این کشور در ترکیه در معرض تهدید «جدی» از جانب جمهوری اسلامی قرار دارند، بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل روز شنبه ۲۸ خرداد هشدار داد که اسرائیل به هرگونه حمله احتمالی به شهروندان این کشور در ترکیه «قاطعانه» پاسخ خواهد داد.

یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل نیز چند روز بعد در نشست مطبوعاتی با همتای ترک خود در آنکارا، جمهوری اسلامی را به «دست داشتن» در برنامه حمله به گردشگران اسرائیلی متهم کرد و از ترکیه برای اقدام علیه این «برنامه» تشکر کرد.

پیش از آن رسانه‌های محلی ترکیه از بازداشت اعضای یک گروه هشت نفره خبر دادند که با همکاری نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی قصد «ترور گردشگران اسرائیلی» در استانبول را داشتند.

این در حالی است که وزارت امور خارجه ایران، اتهام طراحی در ایران برای ترور گردشگران اسرائیلی را «عملیات روانی» خواند و اسرائیل را متهم کرد که می‌خواهد «روابط دو کشور مسلمان» را تخریب کند.

پارلمان اسرائیل رأی به انحلال خود داد

 

پارلمان اسرائیل رأی به انحلال خود داد

کنِسِت (پارلمان اسرائیل)

پارلمان اسرائیل برای پنجمین بار در کمتر از چهار سال اخیر به انحلال خود رأی داد و قرار شد شهروندان این کشور در ماه نوامبر باری دیگر به پای صندوق‌های رای فرستاده شوند.

بنابر گزارش‌ها، با این تحولات، یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل و معمار دولت ائتلافی در حال خروج، بعد از نیمه‌شب جمعه نخست‌وزیر موقت این کشور خواهد شد.

این اقدام به روندی یک ساله پایانی رسمی می‌دهد که در آن هشت حزب از سراسر طیف سیاسی اسرائیل تلاش کردند پس از یک دوره بن‌بست سیاسی طولانی‌مدت و برگزاری چهار انتخابات ظرف دو سال، زمینه مشترک پیدا کنند.

به نوشته شماری از رسانه‌های اسرائیلی، دولت این کشور در روزهای اخیر سعی داشته است تا با تسریع روند انحلال پارلمان، مانع به‌قدرت رسیدن اپوزیسیون به رهبری بنیامین نتانیاهو در این دوره پارلمان شود.

یائیر لاپید چهاردهمین فردی خواهد بود که این مقام را به دست می‌آورد و او اکنون این پست را از نفتالی بنت، کوتاه‌مدت‌ترین نخست‌وزیر اسرائیل، تحویل می‌گیرد.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، ساعاتی پیش از نشست پارلمان این کشور برای رای‌گیری در مورد انحلال خود گفت که در انتخابات آتی پارلمان شرکت نخواهد کرد.

حسین شنبه‌زاده، ویراستار و فعال توئیتری، راهی زندان شد

 

حسین شنبه‌زاده، ویراستار و فعال توئیتری، راهی زندان شد

حسین شنبه‌زاده، ویراستار ادبی و فعال توئیتری، روز پنج‌شنبه نهم تیر از قطعی شدن حکم زندان خود به‌اتهام «توهین به مقدسات و رهبر جمهوری اسلامی» خبر داد و راهی زندان شد.

آقای شنبه‌زاده با انتشار یادداشتی در قالب رشته‌توئیت تصویری از رأی دادگاه تجدیدنظر را منتشر کرد که بر اساس آن او به تحمل نزدیک به شش سال حبس محکوم شده که سه سال و نیم آن قابل اجراست.

اتهامات حسین شنبه‌زاده در حکم دادگاه «توهین به مقدسات، توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام» به‌واسطه فعالیت در توئیتر عنوان شده است؛ اتهاماتی که خود او آن‌ها را رد می‌کند.

این ویراستار ادبی در یادداشت خود خطاب به دوستان و مخاطبانش تأکید کرده است که آن‌چه برای او اهمیت دارد، آزادی عقیده و بیان است که هرگز از آن کوتاه نمی‌آید و از همگان خواسته است که «شما هم کوتاه نیایید و آزاد باشید

 سلام بچه‌ها. دلم بیشتر از چیزي که فکر می‌کنید براتون تنگ شده بود. هر روز، و بدون اغراق هر روز، به یادتون بودم. برمی‌گردم. اما نه فوری. روزي که رفتم، دلیلش این بود که احضاریه‌م به زندان اومده بود. در شرایطي که مادرم آرتروز شدید داره و یه نفر باید تو دست و بالش می‌بود.


 

او در بخش دیگری از این یادداشت با بیان این‌که حکومت «زندگی و آیندۀ» او را از بین برده، نوشته است: «من صدهزارمین مظلومِ دست این جماعت هم نیستم و شرم دارم در مقابل کارون‌ها و ری‌راها دم از مظلومیت خودم بزنم. ولی باز مظلومم. تو بگو صدهزار و یکمین مظلوم.»

اشاره او به کارون حاجی‌زاده، فرزند ۹ ساله حمید حاجی‌زاده است؛ شاعر و نویسنده‌ای که شهریور ۱۳۷۷ در جریان قتل‌های زنجیره‌ای وزارت اطلاعات همراه با پسرش با چاقو کشته شد. «ری‌را» نیز نام دختر حامد اسماعیلیون است؛ یکی از ۱۷۶ قربانی سرنگونی هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه.

حسین شنبه‌زاده در پایان یادداشت خود نوشته است: «به امید روزی که همه‌مون آزاد باشیم، که زندانی بزرگ‌تر از جهل و ظلم نیست.»

یادداشت توئیتری حسین شنبه‌زاده در روز معرفی خود به زندان

سلام بچه‌ها. دلم بیشتر از چیزي که فکر می‌کنید براتون تنگ شده بود. هر روز، و بدون اغراق هر روز، به یادتون بودم. برمی‌گردم. اما نه فوری. روزي که رفتم، دلیلش این بود که احضاریه‌م به زندان اومده بود. در شرایطي که مادرم آرتروز شدید داره و یه نفر باید تو دست و بالش می‌بود.

روزي که احضاریه اومد مجبور شدم از ترس دستگیری، از توییتر برم و کمک‌حال مامان باشم. ولی دیگه برای خواهرم، نور چشمم، فاطمه‌مون، که وثیقه گذاشته بود اولتیماتوم اومده و الآن در راه زندانم. بدون یک پاپاسی پول، و در شرایطي که نمی‌دونم خرج زندان، و به‌خصوص بعد از زندان رو از کجا بیارم.

ولی مهم نیست. با تمام گشادی، خرج خودمو تو زندان شاید بتونم دربیارم (مشهوره که غذای خود تهران بزرگ یا حتی اوین قابل خوردن نیست.) ولی بعد از زندان... نمی‌دونم. یه طوري می‌شه دیگه. سه سال پیش تازه داشتم از آب و گِل درمی‌اومدم، که زندگی و آینده‌مو تباه کردن. سه ساله گرفتارم.

می‌دونم چه کنم. به امیدِ اول خونواده‌م، بعدش شما، زنده می‌مونم. سرافراز می‌رم داخل زندان، سرافرازتر میام بیرون. گرچه... دروغ چرا... من مجید توکلی نیستم. می‌ترسم از زندان رفتن. تو بدترین کابوسامم زندان نمی‌دیدم. آدمِ زندان نیستم. حتی سیاسی.

و به نظر خودم این‌قدر در حق کسي بدی نکرده‌م که شایستۀ سه سال و نیم زندان باشم. ولی حالا که قراره برم، ابداً سرافکنده نیستم. شایدم عفو مشروطي چیزي بهم خورد و زودتر اومدم بیرون. من که گناهي ندارم آخه. حتی از کسي کینه هم ندارم. اما اگه شما از من بدی دیدید، جز شرمندگی ندارم.

صمیمانه، عاجزانه، و ملتمسانه می‌گم ببخشید. یا به اصطلاح مذهبیا: حلالم کنید. می‌دونم زیاد و در حضور عدۀ زیادي حرف می‌زدم و یه آفتِ این کار اینه که خواهی نخواهی افرادي رو آزرده می‌کنی. جز این بارِ بزرگ، هیچ باري روی وجدانم ندارم، و از افرادي هم که ناراحتشون کرده‌ام می‌خوام در حق برادر کوچیکشون بزرگواری نشون بدن و ببخشنش. از سر مظلوم‌نمایی نمی‌گم. حرفیه که از ته دل می‌زنم. ببخشید. حرف مفت زیاد زدم و کار عبث هم زیاد کردم.

دیگه: درست از همون زمان آزادی از بازداشت تا الآن، باور بفرمایید یا نه، بهترین شرایطِ رفتن برام مهیا بود. با کار، می‌تونستم پول وثیقه رو هم بدم. ولی نرفتم. با احترام به خیلیا که به هر دلیل پناهنده شدن. اونا نوعاً مسئولیت خانواده یا حتی جان خودشون به عهده‌شون بود، یا هر دلیل دیگه‌اي.

و با تمام احترام به کسي که حتی بدون خانواده و شخصاً پناهنده شده. اون شخصم دلیل کاملاً موجه خودشو داره.

ولی من اعتقادم اینه که این سرزمین، که حتی یک وجب از خاکش سهم ندارم، خونۀ منه، و «من از این خانۀ پرنور به در می‌نروم». شاید یه روز به اختیار خودم برم، اما نمی‌تونن به‌زور، به این آسونی از خونه‌م بیرونم کنن. کسي که باید بره من نیستم، چون کسي که خونه‌مو اشغال کرده من نیستم.

یک تا سه سال عمرم که دیگه قابل نداره. فدای سر خونه‌م که کشورم باشه، و فدای سر شما.

بچه‌ها، این کارو به دو دلیل با من کردن؛ یکي کینۀ شخصیِ یه یارویي، و دیگه این که ازم «درس عبرت» بسازن. لطفاً به چشم درس عبرت بهم نگاه نکنید، و به‌قول فریدون فرخزاد مظلوم، آزاده باشید وَ آزاد باشید.

من از موردي که برام اهمیت داره، یعنی آزادی عقیده و بیان، هرگز کوتاه نمیام. هیچ‌کس نباید در بیانِ عقیده‌ش، حتی اگه سراپا باهاش مخالف باشیم، ترس جان و ترس آزادی داشته باشه. الآن گمونم در جایگاه نصیحت باشم دیگه. پس خواهش می‌کنم شما هم کوتاه نیاید. آزاد باشید.

اینا زندگی و آیندۀ منو از بین بردن. به خاک سیاه نشوندنم. بدون پول. من صدهزارمین مظلومِ دست این جماعت هم نیستم و شرم دارم در مقابل کارون‌ها و ری‌راها دم از مظلومیت خودم بزنم. ولی باز مظلومم. تو بگو صدهزار و یکمین مظلوم. اشکال نداره. این زمستون هم می‌گذره و روسیاهی به زغال می‌مونه.

بچه‌ها، من دوستتون داشتم و دارم. اینجا هم خونۀ من بود. برمی‌گردم. با دست پُر هم برمی‌گردم. الآن چیزي جز این نمی‌خوام که منو ببخشید.

گوشیم دست نور چشمم، خواهرم فاطمه می‌مونه. اگه امر ضروری، و واااااقعاً ضروری داشتید بهش بگید. چون طفل معصوم زیاد کار می‌کنه.

دلم برای انیمه‌های میازاگی تنگ می‌شه. دلم برای صدای دلکش و پریسا و مرضیه و بنان و شجریان و مهستی و هایده تنگ می‌شه. دلم برای آهنگ لی‌لی مارلین تنگ می‌شه. از همه مهم‌تر، دلم برای مسخره‌بازی درآوردن با بچه‌های اینجا تنگ شده، و تنگ‌تر می‌شه. مظلوم می‌رم و ساقط از زندگی. بدون آینده.

دیگه سلامتی‌تون. و یه چیز کم‌اهمیت‌تر. بچه‌ها من فراموشتون نکرده‌م و نمی‌کنم. خواهش می‌کنم شما هم فراموشم نکنید. هر قدر این خواهش رقت‌انگیز به نظر می‌رسه ایراد نداره. وضعم رقت‌انگیز نیست، اما آرزوی کسي هم نیست.
روزي که قراره آزادم کنن به فاطمه می‌گم قبلش با این اکانت توییت کنه.

سری قبل که آزاد شدم مثل غریب‌الغربا تو خیابون جلو اوین برای خودم می‌پلکیدم و دلم به‌شدت گرفت از تنهایی و این‌که هیچ‌کس به یادم نیست. خودم می‌دونم چقدر پرروییه، ولی اگه اون اطراف بودید، اگه بیکار بودید، اگه یه شاخه خرزهره سر راهتون دیدید بکَنیدش و برام بیارید. تنهام نذارید.

دوستتون دارم. احتمالاً بیشتر از چیزي که فکر می‌کنید. من تو راه اوینم برای معرفی. دیگه به جواب دادن نمی‌رسم. ببخشید.

به امید روزي که همه‌مون آزاد باشیم، که زندانی بزرگ‌تر از جهل و ظلم نیست.

موج هفتم کرونا در فرانسه آغاز شد

 

موج هفتم کرونا در فرانسه آغاز شد


وزارت بهداشت فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۱۵۰ هزار نفر در این کشور در ۲۴ ساعت گذشته به سویه اومیکرون ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. آمار همچنین نشان می‌دهد که میزان ابتلا نسبت به هفته گذشته رشدی ۵۴ درصدی داشته و تمامی گروه‌های سنی را تحت تاثیر قرار داده است.

ایزابل بورن، نخست‌وزیر فرانسه از تمامی فرمانداری‌ها خواست تا شهروندان را به استفاده از ماسک ترغیب کنند. او‌ مستقیما از مردم نیز چنین درخواستی را مطرح کرده است. خانم بورن در توییتر نیز از مردم تقاضا کرده که رفتارهای بازدارنده‌ را با هدف محدود کردن چرخه شیوع، رعایت کنند. در فرانسه به جز در مراکز پزشکی و خانه سالمندان، هیچ اجباری برای استفاده از ماسک در اماکن عمومی وجود ندارد.

گفته ‌می‌شود مهم‌ترین چالشی که در برابر مقامات فرانسوی وجود دارد، بالا رفتن احتمالی میزان مرگ‌و میر و بستری‌ شدن در بیمارستان است. هنوز تعداد مرگ و میر و افرادی که ناگزیر در بیمارستان بستری می‌شوند به حدی نرسیده که مقامات را مجاب کند تا به محدودیت‌ها شدت ببخشند.

از سوی دیگر دولت اعلام کرده که روی یک لایحه جدید در مورد شیوع کرونا کار می‌کند که هدف آن «حفظ یک سیستم نظارت بهداشتی و ایمنی» خواهد بود. این لایحه در ماه جولای به مجلس ارائه خواهد شد.

تهدید روسیه علیه نروژ: اگر غیر دوستانه عمل کنید تلافی می‌کنیم

 

تهدید روسیه علیه نروژ: اگر غیر دوستانه عمل کنید تلافی می‌کنیم


نروژ، سوالبارد
روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که محدودیت‌های اعمال شده از سوی نروژ، انتقال کالا به شهرک‌های روس‌نشین در مجمع‌الجزایر “سوالبارد” در قطب شمال را مختل می‌کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، کرملین تهدید کرده که در صورتی که اسلو‌ این مشکل را حل نکند، با «اقدامات تلافی‌جویانه» روسیه مواجه خواهد شد.

سوالبارد، در میانه راه سواحل شمالی نروژ و قطب شمال قرار دارد و بخشی از خاک نروژ است. اما روسیه بر اساس معاهده‌ای که در سال ۱۹۲۰ امضا شده، حق بهره‌برداری از منابع طبیعی این مجمع‌الجزایر را در اختیار دارد. برخی از ساکنین این جزایر، روس‌تبار هستند.

نروژ گرچه عضو اتحادیه اروپا نیست اما تحریم‌هایی را که اتحادیه اروپا علیه روسیه وضع کرده است، بر این کشور اعمال می‌کند. گفته‌ می‌شود که تحریم‌ها بر حمل‌ و نقل کالا با کشتی به سوالبارد تاثیری نخواهد داشت، اما مساله این است که بسیاری از محموله‌ها ابتدا در یک‌ ایستگاه بازرسی، کنترل شده و وارد خاک نروژ می‌‌شود که درش را به روی کالاهای تحریمی بسته است.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که در اعتراض به این محدودیت‌ها که به‌ گفته این وزارتخانه باعث اختلال در تحویل کالاهای حیاتی از جمله غذا و تجهیزات پزشکی شده، ‌کاردار نروژ را احضار کرده است.

وزارت امور خارجه روسیه با «غیرقابل قبول» خواندن این وضعیت، هشدار داده که اقدامات «غیر دوستانه» علیه روسیه منجر به اقدامات تلافی‌جویانه خواهد شد.

از زمان حمله به اوکراین در فوریه گذشته، روسیه با تحریم‌هایی مواجه شده که ترانزیت کالاهای این کشور از طریق اروپا را محدود می کند. لیتوانی نیز در همین ماه محدودیت‌هایی را برای برخی از کالاها که از طریق راه‌آهن به منطقه کالینینگراد روسیه در دریای بالتیک ارسال می‌شود، اعمال کرده است.

نتایج یک نظرسنجی تازه نشان می‌دهد: نارضایتی های عمومی از عملکرد رئیسی در آستانه یک‌سالگی دولت سیزدهم

 

نتایج یک نظرسنجی تازه نشان می‌دهد: نارضایتی های عمومی از عملکرد رئیسی در آستانه یک‌سالگی دولت سیزدهم


یک نظرسنجی می‌گوید که در حدود ۶۵ درصد شهروندان ایران از عملکرد ابراهیم رئیسی ناراضی‌اند.

نتایج جدیدترین نظرسنجی شرکت تحلیل داده‌های استاسیس که در هفته آخر خرداد ماه سال ۱۴۰۱ انجام شده است، همچنین نشان می‌دهد که تنها ۲۰ درصد از ایرانی‌ها اعتقاد دارند ابراهیم رئیسی از توانایی لازم برای حل مشکلات کشور برخوردار است.

این نظرسنجی که از سوی موسسه‌ای مستقل و در آستانه اولین سال استقرار دولت سیزدهم که با شعار رفع تبعیض و بهبود اقتصاد و معیشت مردم به سر کار آمد، انجام می‌شود حاکی از آن است که جوان‌ترها اعتماد بسیار کم‌تری به دولت رئیسی دارند و به طرز معناداری از اقدامات او ناراضی هستند. بر اساس این نظرسنجی درحالی که تنها ۲۳ درصد از ایرانی‌ها در گروه سنی ۱۸ تا ۲۹ سال از عملکرد آقای رئیسی راضی هستند، این رقم برای افراد در گروه سنی ۶۰ سال و بیشتر به ۴۰ درصد بالغ می‌شود.

نتایج این نظرسنجی همچنین از نارضایتی قشر تحصیلکرده از عملکرد دولت سیزدهم حکایت دارد به گونه‌ای که ۷۸ درصد شهروندان دارای تحصیلات دانشگاهی از عملکرد این دولت ناراضی‌اند درحالیکه این میزان نارضایتی در افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی تا ۷۰ درصد کاهش می‌یابد.

پرسش‌شوندگان این نظرسنجی در برابر پرسش چندگزینه‌ای مهمترین مشکلات پیش‌روی مردم ایران امروز، به مشکلات اقتصادی به عنوان مهمترین دغدغه‌شان اشاره کردند و حدود ۸۷ از پاسخ‌دهندگان این گزینه را انتخاب کردند، درحالی که مشکل مسکن و آزادی‌های سیاسی با ۱۳ و ۸ درصد در رتبه‌های بعدی مشکلات ایرانیان قرار گرفتند.

گفتنی است مشکل محیط زیست که یکی از مهمترین چالش‌های جهانی و همچنین فرارروی ایرانیان است، در این نظرسنجی در قعر مشکلات مردم انتخاب شد.

گردآوری این داده‌ها که به صورت تلفنی و در خلال روزهای ۲۲ تا ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ با نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شده است، همچنین نشان می‌دهد که ایرانی‌ها امید چندانی به بهبود امور ندارند و اغلب از آینده خود نگرانند. براساس داده‌های گردآوری شده تنها ۲۰ درصد از ایرانی‌ها می‌گویند که به اعتقاد آنها شرایط کشور طی یک سال آینده بهتر می‌شود. حدود ۵ درصد می‌گویند که شرایط کشور تغییر نخواهند کرد و ۵۸ درصد هم اعتقاد دارند شرایط کشور در یک سال آینده بدتر خواهد شد.

این درحالی است که به باور بسیاری از مردم، حصول توافق با غرب باعث خواهد شد تا شرایط زندگی و وضعیت اقتصادی مردم بهتر شود. بر اساس این نظرسنجی ۵۴ درصد از شهروندان امید به آینده بهتر خود را در گرو توافق و سازش جمهوری اسلامی با غرب می‌دانند و راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی را در حصول توافق در مسائل هسته‌ای می‌دانند. در این میان تنها ۱۱ درصد از پرسش‌شوندگان هستند که بهبود اقتصادی را با توافق با غرب گره نزده‌اند.

از میان پرسش‌شوندگان این نظرسنجی تنها نیمی از رای‌دهندگان به ابراهیم رئیسی عنوان کرده‌اند که حاضرند دوباره در انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع او رای بدهند.

این درحالی است که در میان کسانی که در انتخابات ریاست‌ جمهوری سال ۱۴۰۰ به ابراهیم رئیسی رای داده بودند تنها ۵۱ درصد می‌گویند که اگر قرار باشد به سال گذشته و انتخابات ریاست‌جمهوری برگردیم باز هم به او رای خواهند داد. چهار درصد یا افراد دیگر را انتخاب می‌کردند و یا رای باطله می‌دادند و حدود ۳۰ درصد هم می‌گویند که ترجیح می‌دادند در انتخابات شرکت نکنند.

این نظر سنجی همچنین از اقبال بسیار پایین مردم به احزاب داخلی حکایت دارد و هر دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا از اقبالی کمتر از ده درصدی درمیان مردم برخوردارند.