سه‌شنبه، اسفند ۰۹، ۱۴۰۱

پنتاگون: تهدیدهای ایران محدود به خاورمیانه نیست، بلکه یک چالش جهانی است

 

پنتاگون: تهدیدهای ایران محدود به خاورمیانه نیست، بلکه یک چالش جهانی است


یک پهپاد مسلح به موشک (عکس از آرشیو)

یک مقام وزارت دفاع آمریکا پنتاگون، روز سه شنبه نهم اسفند گفت واشینگتن و متحدانش در صدد هستند تا با ایران به عنوان یک تهدید جهانی برخورد کنند.

وی همچنین هشدار داد اتحاد فزاینده ایران با روسیه و همکاری آنها در جنگ با اوکراین، به این معنی است که فعالیت‌های بی‌ثبات کننده تهران خطری بزرگتر از همیشه خواهد بود.

دانا استرول، معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران تصریح کرد: «اکنون در نقطه‌ای هستیم که تهدیدات ایران دیگر مختص خاورمیانه نیست، بلکه یک چالش جهانی است.»

این مقام وزارت دفاع آمریکا با اشاره به تقویت همکاری‌های نظامی تهران و مسکو و به‌ویژه ارسال پهپادهای انتحاری ایران به ارتش روسیه، خواستار «ائتلاف جهانی برای عقب راندن همکاری‌های شرورانه بین ایران و روسیه» شد.

دانا استرول اضافه کرد: «منطقی است که انتظار داشته باشیم تاکتیک‌ها، تکنیک‌ها و روش‌هایی که ایرانی‌ها در اوکراین یاد می‌گیرند و بر آنها مسلط می‌شوند، روزی علیه شرکای ما در خاورمیانه به کار گرفته شود.»

معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا اظهار داشت: «به همین دلیل در حال افزایش همکاری‌ها در زمینه تبادل اطلاعات، فهم چگونگی این همکاری (بین ایران و روسیه) و افزایش قابلیت‌های دفاعی جمعی برای مقابله با این تهدیدها در منطقه هستیم.»

دانا استرول تنها مقام آمریکایی نیست که در روزهای اخیر نسبت به افزایش همکاری بین ایران و روسیه در جنگ اوکراین هشدار می‌دهد.

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی‌آی‌ای) نیز روز شنبه همکاری نظامی ایران و روسیه را «کاملا» نگران کننده خواند.

ویلیام برنز گفته بود روابط نظامی ایران و روسیه «به سرعت در مسیری بسیار خطرناک حرکت می‌کند».

رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی‌آی‌ای) تاکید کرده بود که همکاری نظامی روسیه و ایران نه تنها «خطرات آشکاری» برای مردم اوکراین به همراه دارد، بلکه خطراتی را نیز برای متحدان آمریکا در سراسر خاورمیانه به همراه خواهد داشت.

مقامات ایالات متحده تابستان امسال گفته بودند که ایران در ماه ژوئن پهپادهای شاهد ۱۹۱ و ۱۲۹ را به روسیه معرفی کرده و انتظار می‌رود که آنها را به مسکو بفروشد.

ایران مدت‌ها ارسال پهپاد نظامی به روسیه را انکار می‌کرد تا در نهایت حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، به آن اذعان داشت، اما مدعی شد که تعداد این پهپادها محدود بوده و همه آنها قبل از جنگ اوکراین به روسیه تحویل داده شده‌اند.

استفاده نیروهای روسیه از پهپادهای در جنگ علیه اوکراین خشم ایالات متحده و کشورهای اروپایی را موجب شده و آنها را به تحریم اشخاص و نهادهای نظامی و مرتبط با حکومت جمهوری اسلامی واداشته است.

دبیرکل سازمان ملل برای اولین بار در شش سال گذشته به عراق سفر کرد

 

دبیرکل سازمان ملل برای اولین بار در شش سال گذشته به عراق سفر کرد

آنتونیو گوترش

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در اولین سفر خود به عراق پس از شش سال شامگاه سه‌شنبه ۹ اسفند وارد بغداد شد.

آقای گوترش گفت که او می‌خواهد «همبستگی خود را با مردم و نهادهای دموکراتیک عراق نشان بدهد و این همبستگی به معنای آن است که سازمان ملل متحد خود را نسبت به تحکیم این نهادها در عراق کاملا متعهد می‌داند».

وی افزود که او همچنین می‌خواهد اطمینان خود را «از این که عراقی‌ها می‌توانند با گفت‌وگوهای آزادانه و همه‌شمول بر دشواری‌ها و چالش‌های خود غلبه کنند» نشان بدهد.

دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، و همچنین نمایندگان گروه‌های مدافع حقوق زنان و جوانان دیدار می‌کند.

او همچنین روز پنج‌شنبه از کمپ آوارگان در شمال عراق بازدید خواهد کرد و سپس روانه اربیل می‌شود تا در آنجا نیز دیداری با نمایندگان اقلیم کردستان عراق داشته باشد.

آقای گوترش پس از آن به منظور شرکت در اجلاس کشورهای کمتر توسعه‌یافته عازم قطر می‌شود.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ س.ن/ک.ر

انتقاد چین از دستور کاخ سفید به سازمان‌های دولتی آمریکا برای حذف تیک‌تاک

 

انتقاد چین از دستور کاخ سفید به سازمان‌های دولتی آمریکا برای حذف تیک‌تاک

سخنگوی وزارت خارجه چین٬ روز سه‌شنبه ۹ اسفند٬ اقدام کاخ سفید برای حذف اپلیکیشن تیک‌تاک ازسیستم سازمان‌های دولتی ایالات متحده را نشانه «سوءاستفاده از قدرت دولتی» دانست.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «دولت آمریکا با توسعه بیش از حد موضوع امنیت ملی و سوءاستفاده از قدرت دولتی، شرکت‌های دیگر کشورها را سرکوب می‌کند.»

او اضافه کرد: «چقدر ابرقدرتی مانند ایالات متحده باید از خودش مطمئن نباشد تا از نرم‌افزاری که اینقدر مورد علاقه جوانان است٬ بترسد.»

کاخ سفید به سازمان‌های دولتی و فدرال آمریکا دستور داده است تا ظرف ۳۰ روز اپلیکیشن تیک‌تاک را از سیستم‌های خود پاک کنند.

آسوشیتدپرس می‌گوید، دو سوم نوجوانان آمریکایی از تیک‌تاک استفاده می‌کنند، اما واشینگتن نگران است که چین از طریق این اپلیکیشن دست به جمع‌آوری اطلاعات کاربران بزند یا اطلاعات نادرست منتشر کند.

در همین زمینه٬ کانادا روز دوشنبه اعلام کرد به کارمندانشان دستور داده است تا اپلیکیشن تیک‌تاک را از تلفن‌ها و دستگاه‌های شرکت‌های خود حذف کنند.

کمیسیون و شورای اروپا نیز هفته گذشته به کارمندانشان دستور مشابهی دادند.

اپلیکیشن تیک‌تاک متعلق به شرکت چینی «بایت دنس» است.

اعتراض روزنامه‌نگار زندانی به ادعاهای امیرعبداللهیان مبنی بر عدم بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران

 

اعتراض روزنامه‌نگار زندانی به ادعاهای امیرعبداللهیان مبنی بر عدم بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران


ویدا ربانی با اتهاماتی مانند «اجتماع و تبانی به قصد امنیت ملی» در مجموع به ۱۱ سال زندان محکوم شده است

ویدا ربانی، روزنامه‌نگاری که در زندان به‌سرمی‌برد، با انتشار متنی به ادعاهای وزیر خارجه ایران مبنی بر عدم بازداشت روزنامه‌نگاران در جریان اعتراضات اخیر واکنش نشان داد.

خانم ربانی در این متن از حسین امیرعبداللهیان پرسیده است که «آیا باید باور کنیم شما اطلاعی از بازداشت خبرنگاران ندارید؟»

آقای امیرعبداللهیان به تازگی در مصاحبه‌ای با رادیو ملی آمریکا گفته است که «ما نمی‌توانیم بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران را تأیید کنیم... و هیچ خبرنگاری در جریان ناآرامی‌ها بازداشت نشد».

ویدا ربانی اما در نوشته خود به مورد نیلوفر حامدی و الهه محمدی پرداخته است که به خاطر پوشش اخبار مربوط به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بازداشت و با اتهام «جاسوسی» مواجه شدند.

این فعال رسانه‌ای از نیلوفر حامدی و الهه محمدی به عنوان «قربانیان پرونده‌سازی‌های نهادهای امنیتی علیه خبرنگاران و فعالان حوزه آزادی بیان» نام برده و تاکید کرده که «یک خبرنگار هیچ‌گاه به اطلاعات سری محرمانه یا طبقه‌بندی شده دسترسی ندارد که حتی توانایی جاسوسی را داشته باشد».

جمهوری اسلامی بسیاری از روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی را تاکنون با اتهاماتی نظیر «جاسوسی» یا «اقدام علیه امنیت ملی» به حبس‌های طولانی‌مدت محکوم کرده که ویدا ربانی نیز در نوشته خود به آن اشاره کرده است.

وی درباره اتهامات خود نیز نوشته است: «می‌دانم پرونده‌سازی‌های نهادهای امنیتی علیه من از نوشتن گزارش تجمع دانشگاه امیرکبیر پس از سقوط هواپیمای اوکراینی آغاز شد. به عنوان یک خبرنگار بیش از یک دهه در روزنامه‌های سراسری کار کرده‌ام، در رشته روزنامه‌نگاری تحصیل کرده و عضو انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران هستم و در اینکه نزدیک به ۶ ماه است که در زندان به سر می‌برم تردیدی ندارم! »

خانم ربانی در نهایت به وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی یادآوری کرده که باید بداند وی یک نمونه از روزنامه‌نگاران زندانی است و بنابراین در شورای حقوق بشر می‌تواند با اطمینان خبر بازداشت روزنامه‌نگاران و خبرنگاران را تایید کند.

ویدا ربانی با اتهاماتی مانند «اجتماع و تبانی به قصد امنیت ملی» در مجموع به ۱۱ سال زندان محکوم شده است.

سفر هیات پاکستانی به ایران برای جلوگیری از جریمه گازی ۱۸ میلیارد دلاری

 

سفر هیات پاکستانی به ایران برای جلوگیری از جریمه گازی ۱۸ میلیارد دلاری

منابع آگاه به پایگاه خبری «پرو پاکستانی» گفته‌اند که یک هیات پاکستانی برای جلوگیری از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری بابت تاخیر در دریافت گاز ایران، به تهران سفر می‌کند.

بر اساس این گزارش که روز دوشنبه ۸ اسفند منتشر شده، هیات پاکستانی شامل مقامات وزارت‌خانه‌های خارجه، انرژی و اقتصاد این کشور است.

به گفته‌ منابع دیپلماتیک، این هیات درباره موضوع دیرکرد دریافت گاز پاکستان از ایران با مقامات جمهوری اسلامی مذاکره خواهند کرد.

پیش از این روزنامه «نیوز» پاکستان خبر داده بود که ایران به پاکستان اعلام کرده تا بهار سال آینده خط لوله گازی برای دریافت گاز از جمهوری اسلامی را به اتمام برساند و در غیر این صورت با ۱۸ میلیارد دلار جریمه مواجه خواهد شد.

بر اساس قرارداد ۲۵ ساله‌ای که سال ۲۰۰۹ میان ایران و پاکستان امضا شد، اسلام‌آباد متعهد شد با ساخت خط لوله‌ای تا مرز ایران، از ابتدای سال ۲۰۱۵، سالانه ۷ میلیارد متر مکعب گاز از جمهوری اسلامی بخرد و به ازای هر روز دیرکرد، یک میلیون دلار غرامت دهد.

بعد از عملی نشدن تعهد پاکستان، نهایتا این کشور در سال ۲۰۱۹ با ایران توافق کرد که تا سال ۲۰۲۴ خط لوله گازی را احداث کند، اما تاکنون حتی اقدام به احداث این خط لوله ۷۸۱ کیلومتری نکرده است.

اصرار ایران بر تکمیل این خط لوله برای صادرات گاز در حالی است که خود ایران در زمستان با کسری شدید گاز مواجه است و ژانویه امسال تحویل گاز به ترکیه و عراق را به شدت کاهش داد.

رسانه سپاه پاسداران دزدخواستار تشکیل ستاد مشترک جنگ اقتصادی شد

 

رسانه سپاه پاسداران دزدخواستار تشکیل ستاد مشترک جنگ اقتصادی شد


در پی افزایش آشفتگی در بازارهای ایران به‌ویژه بازار ارز،‌ روزنامه «جوان» ارگان مطبوعاتی سپاه، نوشت:« قیمت‌ها بابت توطئه خارجی بالا رفته‌اند؛ ستاد مشترک جنگ اقتصادی تشکیل شود.»

این روزنامه اضافه کرد: «همه مسئولان و حتی عمده مردم به این باور رسیده‌اند و همه قرائن و شواهد نیز حکایت از آن دارند که اختلال در بازار ارز طبیعی نیست، بلکه توطئه‌ای حساب شده و تدارک دیده از سوی دشمنان است.»

روزنامه جوان در ادامه با تاکید بر لزوم مقابله با «جنگ اقتصادی تمام عیار دشمن» خواستار تشکیل «ستاد مشترک جنگ اقتصادی» با اختیارات لازم شد.

فرزین رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی هم در جلسه هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته: «تلاش می‌کنیم تا مرجعیت نرخ ارز را مدیریت کنیم و از وضعیت فعلی خارج شویم.»

مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اما معتقد است: «برای کنترل نوسانات ارزی، دولت باید بازار آزاد را تخته کند و تمام تقاضاهای مشروع ارز را از طریق بانک‌ها و صرافی‌ها پاسخ دهد.»

با تغییر مدیریت در بانک مرکزی، این نهاد، اقدام به تشکیل «مرکز مبادله ارز و طلا» کرد تا نرخها را کنترل کند اما قیمت دلار هفته گذشته در صعودی تاریخی به بالای ۶۰ هزار تومان رسید که پس از فروکش کردن تلاطم اولیه در محدوده ۵۷ هزار تومان در نوسان است.

توافق اسرائیل و آلمان برای مهار برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی

 

توافق اسرائیل و آلمان برای مهار برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی


Germany Israel

وزیر امور خارجه اسرائیل که به آلمان سفر کرده از اشتراک نظر دو کشور برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای خبر داد.

الی کوهن، در توییتی در این باره نوشت: «یک دیدار عالی با وزیر خارجه آلمان، آنالنا بائربوک داشتم، او قول داد که اجازه ندهد تا ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

کوهن همچنین افزود: «تحریم و ‌حمله نظامی به عنوان دو گزینه برای مهار جمهوری اسلامی مد نظر اسرائیل و آلمان است.»

وی جمهوری اسلامی را تهدیدی جدی برای ثبات جهانی دانست و تصریح کرد که اجماع نظر متحدان، بازگشت تحریم‌های سنگین و در صورت لزوم،‌ حمله نظامی از راههای توقف برنامه‌های مخرب هسته‌ای ایران است.

وزیر امور خارجه دولت بنیامین نتانیاهو، به عنوان بخشی از کارزار اسرائیل برای توقف دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای، «به ویژه پس از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر نزدیک شدن جمهوری اسلامی به غنی‌سازی اورانیوم با درجه تسلیحاتی»، راهی آلمان شد.

همچنین انتظار می‌رود که اسرائیل از آلمان بخواهد تا سپاه پاسداران را به عنوان یک نهاد تروریستی معرفی کند.

آلمان یکی از ۳۵ عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که قرار است ششم مارس در وین برای بحث درباره غنی‌سازی «هشتاد و چهار درصدی اورانیوم در ایران» با اعضای دیگر این شورا گفتگو کند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت طویله قاتل و دزد و سفاک و روان پریش و شیاد و کلاش و حرامزاده وقیح مجلس قدیم ایران از مسمومیت ۱۲۰۰ دانش‌آموز در دو شهر خبر داد

 

سخنگوی کمیسیون بهداشت طویله قاتل و دزد و سفاک و روان پریش و شیاد و کلاش و حرامزاده وقیح مجلس قدیم ایران از مسمومیت ۱۲۰۰ دانش‌آموز در دو شهر خبر داد


تعدادی از دانش‌آموزان در قم با علائم مسمومیت از جمله «علائم تنفسی و سوزش گلو و حالت تهوع» به مراکز درمانی منتقل شدند.

در تازه‌ترین واکنش‌ها به مسمومیت‌های سریالی در برخی از مدارس ایران، یک نماینده مجلس شورای اسلامی مسمومیت دستکم ۱۲۰۰ دانش‌آموز تنها در دو شهر قم و بروجرد خبر داد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس روز چهارشنبه گفت: «تا ۸ اسفند مسمومیت خفیف ۷۹۹ دانش‌آموز در قم گزارش شده است، درباره بروجرد هم چیزی‌که امروز در جلسه مطرح شد از دوم تا نهم اسفند نزدیک به ۴۰۰ نفر از دانش‌آموزان مسمومیت خفیف داشتند.»

زهرا شیخی می‌گوید: «وجود مسمومیت غیرقابل انکار است و تا امروز گزارش وزارت بهداشت کامل‌تر بوده و اکثر نماینده‌ها هم‌نظر هستند که گزارش سایر دستگاه‌ها قانع کننده نیست.»

با تداوم مسمویت‌های سریالی حالا به‌نظر می‌رسد سریال مسمومیت‌ها به پشت دیوار تهران رسیده، طوری‌که روز گذشته برخی دانش‌آموزان در شهر پردیس با علائم مسمومیت از مدرسه به مراکز درمانی منتقل شدند.

در دو ماه گذشته، شماری از دانش‌آموزان در اردبیل، ساری، قم، بروجرد و تهران با علائم مسمومیت راهی بیمارستان شدند، اما وزیر آموزش و پرورش گفت که «بخش اعظم» این مشکل ناشی از «شایعات فضای مجازی» است و مراجع ذی‌صلاح می‌گویند مشکلی وجود ندارد.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت هم، مسمومیت دانش‌آموزان را «بسیار خفیف» توصیف کرد و گفت عامل آن «میکروبی نیست.»

این در حالی است که یکی از مدرسان حوزه علمیه قم این «مسموم‌سازی»ها را به گروهی از متعصبان مذهبی قم و اصفهان نسبت داد و گفت این گروه با تحصیل دختران مخالفند. جمع زیادی از کاربران فضای مجازی اما معتقدند که این اقدامات نوعی انتقام‌گیری حکومت از نافرمانی‌های نوجوانان و جوانان معترض است.

یک مقام دولتی: ۳۰ درصد قنات‌های کشور در ۱۰ سال اخیر خشک شده‌اند

 

یک مقام دولتی: ۳۰ درصد قنات‌های کشور در ۱۰ سال اخیر خشک شده‌اند


یک مقام مسئول می‌گوید که ۳۰ درصد آب قنات‌ها خشک شده است.

رضا سرافرازی مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بر اثر خشکسالی‌ها ۳۰ درصد آب قنات‌ها در ۱۰ سال اخیر خشک شده است، گفت: «حدود ۵۰ درصد نیز با کم آبی مواجه هستند.»

به گفته او ۴۱ هزار رشته قنات به طول ۴۱ هزار کیلومتر در کشور وجود دارد که به طور متوسط سالانه بین ۴ تا ۶ میلیارد متر مکعب آب از این منابع استحصال می‌شود.

وضعیت قنات‌ها و سدها و منابع آب زیرزمینی در ایران بواسطه برداشت‌های بی رویه و عدم مدیریت آبی صحیح به بحران کشیده شده است و پیش بینی می‌شود در سالهای پیش رو مهمترین چالش در ایران تامین آب شرب باشد.

پیش از این و در گزارش‌های فراوانی که در ماه‌های اخیر منتشر شده، بررسی‌ها نشان می‌دهد به رغم بارش‌های هفته‌های گذشته در مناطق مختلف ایران، حجم آب ۲۱ سد مهم برای مصارف شرب و کشاورزی کشور از اول مهرماه تا ۱۶ بهمن‌ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بین ۲۵ تا ۷۵ درصد کاهش داشته است.

در این میان و بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو ایران در اواخر بهمن ماه، ذخایر سدهای پنج‌گانه تهران کاهش ۸۲ درصدی داشته است. این گزارش نشان می‌دهد حجم ذخایر آب در سدهای پنج‌گانه تهران ۲۳۴ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با ۳۱۶ میلیون مترمکعب مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۸۲ میلیون مترمکعبی داشته است.

غیر از تهران، حجم آب در ۲۱ سده مهم ایران از جمله در استا‌نهای مازندران، مرکزی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، و خوزستان کاهش داشته است.

افزایش بحران‌های زیست محیطی ایران در حالی اتفاق می‌افتد که در آخرین بودجه پیشنهادی دولت که در حال حاضر در مجلس در حال بررسی است، سهم محیط زیست در لایحه بودجه سال آینده تنها دو دهم درصد است.

در این زمینه پیش از این، رضا انجم شعاع، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست به خبرگزاری دولتی «ایسنا» گفته بود: برای اجرای قوانین و مقررات و حفاظت از مناطق چهارگانه نیاز است که بودجه محیط زیست از «۶۸۰ میلیارد تومان» به «۳۷۰۰ میلیارد تومان» ارتقا یابد.

او تاکید کرده بود که برای اجرای بسیاری از برنامه‌ها سهم بودجه محیط زیست باید از «۱۸ صدم درصد» به «نیم درصد» از کل بودجه افزایش یابد اما بودجه پیشنهادی برای ۱۴۰۲، تنها «دو دهم درصد» است.

دیپلمات پیشین افغانستان به صدای آمریکا: جمهوری اسلامی سفارت را به طالبان تحویل داد

 

دیپلمات پیشین افغانستان به صدای آمریکا: جمهوری اسلامی سفارت را به طالبان تحویل داد


طالبان در تهران - آرشیو

در حالی که با گذشت حدود یک سال و نیم از استقرار طالبان در افغانستان سفارت آن کشور در تهران به گروه طالبان تحویل داده شده و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هرگونه دخالت در آن را رد کرده است، یک دیپلمات پیشین سفارت افغانستان در تهران می‌گوید این جمهوری اسلامی بود که کلید سفارت را به طالبان تحویل داد.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که «در موضوع تحویل و تحول سفارت افغانستان در تهران» دخالتی نداشته و این مسئله «امری داخلی» و «مربوط به افغانستان» است.

در این اطلاعیه تأکید شده که «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، هیچ سند یا تجهیزات یا هر شیء دیگری که متعلق به سفارت افغانستان در تهران بوده را تحویل نگرفته است.»

در این حال، حامد رهگذر، دیپلمات پیشین سفارت افغانستان در تهران، در گفت‌وگو با صدای آمریکا گفته است که دیپلمات‌های افغانستانی حاضر به تسلیم کردن این سفارت به طالبان نشده‌اند و به جای آن در سفارت را بسته‌اند و کلید آن را به مقامات ایرانی تسلیم کرده‌اند.

آقای رهگذر تأکید کرده که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هفته گذشته عبدالقیوم سلیمانی، سفیر پیشین افغانستان، را احضار کرده و به او گفته «تهران می‌خواهد سفارت افغانستان را به گروه طالبان واگذار کند.»

واگذاری سفارت افغانستان در تهران به گروه طالبان در حالی است که نهادهای بین‌المللی گروه طالبان را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نشناخته‌اند.

خبرگزاری ایسنا روز سه‌شنبه ۹ اسفند در گزارشی علت تحویل سفارت افغانستان در تهران به گروه طالبان را با استناد به آن چه اخبار رسیده از کابل خوانده، پایان یافتن «دوره مسئولیت سرپرست پیشین» اعلام کرد.

این رسانه دولتی با اعلام این که سفارت افغانستان مدتی کوتاه پس از استقرار طالبان در آن کشور در اختیار این گروه قرار گرفته، نوشت، پس از قدرت‌گیری طالبان، سفیر افغانستان در تهران «استعفا داد» و معاونش «از سوی سرپرست وزارت خارجه طالبان به عنوان سرپرست» سفارت معرفی شد و مدتی بعد، «تعدادی از دیپلمات‌های طالبان به ایران آمدند و با عنوان دبیر اول و یا دوم مشغول به کار شدند.»

بر اساس این گزارش، «برخی خبرنگاران» افغانستان، با انتشار تصویرهایی در رسانه‌های گفته‌اند با «تعیین یک کارمند طالبان به عنوان سرپرست سفارت افغانستان در تهران، دیپلمات‌های حکومت سابق، سفارت را رسما به وزارت خارجه ایران تحویل دادند.»

خبرگزاری «آوا» به نقل از یک منبع آگاه از سفارت افغانستان در تهران نوشت، «بحث تعیین سرپرست جدید این سفارت» مسئله‌ای است که «در کابل مطرح شده و نامه‌ای در این زمینه به سفارت افغانستان در تهران ارسال شده که مورد پذیرش دیپلمات‌ها و کارمندان این سفارت قرار نگرفته است.»

عبدالقهار بلخی، «سخنگوی وزارت امور خارجه» طالبان روز یک‌شنبه این جابه‌جایی را «حق مشروع هر کشور» دانست و در توییتی به «افغان‌های ساکن در جمهوری اسلامی ایران» اعلام کرد که «فعالیت‌های سفارت افغانستان در تهران پس از اعزام کاردار و دیپلمات‌های جدید» به کار خود ادامه می‌دهد.

به گزارش بخش «دری» صدای آمریکا، ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه گروه طالبان، در ویدئویی واگذاری سفارت از سوی جمهوری اسلامی به دیپلمات‌های طالبان را «گامی مهم در روابط بین دو کشور» خوانده است.

به گفته او، «به منظور جلوگیری از ایجاد اختلال یا تأخیر در خدمات سفارت» برای شهروندان افغانستانی مقیم ایران، «یک تیم هفت نفری» از کابل به سفارت افغانستان در ایران اعزام شده‌اند.

هم‌زمان با تحویل سفارت افغانستان در تهران به طالبان، این گروه یک مرزبان ایرانی را بازداشت و «ضرب و شتم» کرده‌اند.

مقام ارشد دفاعی آمریکا: ایران می‌تواند در ۱۲ روز به مواد لازم برای تولید بمب اتم دست‌ یابد

 

مقام ارشد دفاعی آمریکا: ایران می‌تواند در ۱۲ روز به مواد لازم برای تولید بمب اتم دست‌ یابد


تصویر ماهواره ای از تاسیسات اتمی زیرزمینی در فردو، ۳۲ کیلومتری شمال قم

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا روز سه‌شنبه گفت ایران اکنون می‌تواند «مواد شکافت‌پذیر یک بمب» را در «حدود ۱۲ روز» تولید کند.

سی ان ان نوشت: کالین کال، معاون وزیر دفاع ایالات متحده در امور سیاست، در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا یکی ازمهمترین ارزیابی‌های دولت ایالات متحده تا به امروز را در مورد برنامه هسته‌ای ایران ارائه کرد.

این درحالی است که تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام متوقف شده و تهران همچنان به نقض محدودیت‌های تعیین شده در این توافق ادامه می‌دهد.

کال گفت: «پیشرفت هسته‌ای ایران از زمانی که دولت ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ خارج کرد،قابل توجه بوده است».

کال در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا با استفاده از مخفف کلمه برنامه اقدام مشترک «برجام» گفت: «در سال ۲۰۱۸، زمانی که دولت قبلی تصمیم به خروج از برجام گرفت، ایران حدود ۱۲ ماه زمان نیاز داشت تا مواد شکافت‌پذیر برای ساخت یک بمب را تولید کند. او گفت: « اما اکنون حدود ۱۲ روز طول می کشد.»

اظهارات کال - که در برابر گزارش‌هایی مبنی بر ادامه غنی‌سازی اورانیوم ایران در نقض توافق تنظیم شده است - تصویر قابل توجهی را از چالش‌های پیش روی توافق از بین رفته ارائه می‌کند.

رویترز هم روز سه‌شنبه گزارش داد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «در حال مذاکره با ایران در مورد منشا ذرات اورانیوم غنی‌شده تا ۸۳.۷ درصد است» که به سطح غنی‌سازی تسلیحاتی نزدیک شده است. رویترز همچنین با استناد به گزارش محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داد که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تا ۶۰ درصد از آخرین گزارش سه ماهه با ۲۵.۲ کیلوگرم افزایش به ۸۷.۵ کیلوگرم رسیده است.

در همین حال کلسی داونپورت، مدیر سیاست منع گسترش تسلیحات در انجمن کنترل تسلیحات، به سی‌ان‌ان گفت: «کاملاً واضح است که ایران اورانیوم را نزدیک به سطح تسلیحات غنی‌سازی کرده است.»

مقامات آمریکایی بارها گفته اند که به دنبال راه حل دیپلماتیک برای این موضوع هستند، اما تاکید کرده اند که همه گزینه ها از جمله گزینه های نظامی روی میز است.

تجمع هم‌زمان بازنشستگان در چند شهر ایران؛ بازداشت عده‌ای از معترضان بازنشسته در تهران

 

تجمع هم‌زمان بازنشستگان در چند شهر ایران؛ بازداشت عده‌ای از معترضان بازنشسته در تهران


تجمع اعتراضی بازنشستگان در اردبیل، سه‌شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۱

در پی فراخوان از پیش اعلام شده، شماری از بازنشستگان کشوری،‌ لشکری، و تأمین اجتماعی، دست‌کم در شهرهای یزد، کرمانشاه، سنندج، شهرکرد، مریوان، اردبیل، و اراک تجمع اعتراضی برگزار کردند. در تهران نیروهای امنیتی با جلوگیری از برگزاری تجمع، شماری از بازنشستگان را بازداشت کرد.

هم‌زمان با نوسانات شدید نرخ دلار در بازار ایران و اوج گرفتن اعتراضات معیشتی در آستانه نوروز که پررونق‌ترین ایام کسب و کار در ایران به شمار می‌آید، گزارش‌ها از رکود بازار در برخی شهرها حکایت دارند.

 

سه شنبه ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ اصفهان روکود بازار در روزهای پاپانی سال وضعیت بازار و کاسبی هیچکس تو بازار نیست #فقر_فساد_گرونی #اصفهان #بازار

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز سه‌شنبه ۹ اسفند اعتراضات هم‌زمان بازنشستگان و مستمری‌بگیران صندوق‌های مختلف بازنشستگی در استان‌های گوناگون در اعتراض به وضع نامناسب معیشتی و عدم رسیدگی به مشکلاتشان تجمع کردند.

بنا بر این گزارش، نیروهای امنیتی از برگزاری تجمع بازنشستگان در مقابل مجلس شورای اسلامی عده‌ای از آنها را بازداشت کردند.

در روزهای گذشته فراخوانی برای تجمع اعتراضی بازنشستگان در ساعت ۱۰ صبح روز سه‌شنبه نهم اسفند در مقابل مجلس منتشر شده بود، اما پیش از ساعت مقرر، نیروهای حکومتی با استقرار در حوالی مجلس و «کنترل خروجی‌های مترو، تعدادی از بازنشستگان را» بازداشت کردند.

در اراک، بازنشستگان و مستمری‌بگیران به وضعیت معیشتی ناشی از افزایش قیمت دلار اشاره کردند و شعار دادند: «حقوق ما ریالیه، هزینه‌ها دلاریه.»


 بازنشسته‌های معترض در تبریز نیز شعار دادند: «تا حق خود نگیریم، از پا نمی‌نشینیم.»

 
هم‌زمان، در شهرهای مریوان، رشت، و شهرکرد نیز بازنشسته‌های معترض به خیابان آمدند.
 

مستمری‌بگیران و بازنشستگان در کرمانشاه، با انتقاد از دولت شعار «رئیسی حیا کن، مملکتو رها کن» سر دادند.
 

شدت گرفتن اعتراضات و اعتصابات صنفی در آستانه سال نو خورشیدی، با نوسانات شدید نرخ دلار در بازار ایران و افزایش گرانی و تورم هم‌زمان شده است.

در روزهای گذشته، استیو هانکه، اقتصاددان و استاد دانشگاه جانز هاپکینز با رد آمارهای رسمی و دولتی از میزان تورم در ایران، گفته است: «تورم سالیانه ۴۷.۷ درصد اعلام شده توسط مرکز آمار ایران کاملا غلط است» و «محاسبات دقیق من نشان می‌دهد رقم واقعی تورم سالیانه در ایران دو برابر نرخ‌های اعلامی توسط منابع دولتی و دقیقا برابر با ۱۰۷.۵۵ درصد است.»

 

ابراز نگرانی آلمان و اسرائیل در مورد ادعای غنی‌سازی ۸۴ درصدی در ایران

ابراز نگرانی آلمان و اسرائیل در مورد ادعای غنی‌سازی ۸۴ درصدی در ایران


آنالنا بربوک و الی کوهن، وزرای خارجه آلمان و اسرائیل

وزیر خارجه آلمان روز سه‌شنبه نهم اسفند پس از دیدار با همتای اسرائیلی خود گفت که هر دو کشور از گزارش‌ها درباره غنی‌سازی اورانیوم با غلظت ۸۴ درصدی در ایران به شدت نگران هستند و این درجه از غنی‌سازی اورانیوم هیچ توجیه غیرنظامی ندارد.

مقامات جمهوری اسلامی چند روز پیش ادعای مربوط به غنی‌سازی ۸۴ درصدی را «توطئه‌ای» علیه کشور همزمان با تشدید تنش‌ها بر سرفعالیت‌های هسته‌ای ایران توصیف کردند.

طبق برجام که در سال ۲۰۱۵ بین جمهوری اسلامی و قدرت‌های جهانی به امضا رسید حد نصاب تعیین شده برای غنی سازی اورانیوم ۳.۶ درصد است. ولی در پی خروج یکجانبه دولت آمریکا از این توافق و از سرگیری تحریم‌های شدید علیه ايران، جمهوری اسلامی بخش قابل توجهی از تعهدات خود در قبال برجام را زیرپا گذاشته که بحث برانگیز‌ترین مورد آن افزایش حجم و غلظت غنی‌سازی اورانیوم است.

اولین بار خبرگزاری بلومبرگ روز ۳۰ بهمن گزارش داد که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ذرات اورانیوم با غلظت ۸۴ درصد را در تاسیسات هسته‌ای ایران کشف کرده‌اند. آژانس تاکنون گزارش خبرگزاری بلومبرگ را تکذیب نکرده و در بیانیه خود فقط خاطرنشان کرده که این نهاد «در مورد نتایج بازرسی و راستی‌آزمایی‌های اخیر با مقامات ایران در حال مذاکره است.»

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در نشست خبری مشترک با همتای اسرائیلی خود گفت: «ما از افزایش فعالیت‌های هسته‌ای ایران و گزارش‌های اخیر در خصوص غلظت بالاتر غنی‌سازی اورانیوم نگرانی‌های مشترکی داریم. افزایش درجه غنی‌سازی تا این حد هیچ توجیه غیرنظامی یا صلح آمیزی ندارد.»

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران هفته گذشته چنین وانمود کرد که وجود یا کشف ذرات اورانیوم با این درجه از غلظت می‌تواند نتیجه جانبی و مقطعی روند غنی‌سازی با غلظت ۶۰ درصدی باشد که جمهوری اسلامی قبلا آن را به آژانس اطلاع داده است.

اما اورانیوم با غلظت ۸۴ درصد تقریبا در حد غلظت ۹۰ درصدی است که برای تولید سلاح هسته‌ای به کار برده می‌شود. تولید حجم کافی از اورانیوم با غلظت ۸۴ درصد روند تولید سلاح هسته‌ای را در صورتی که جمهوری اسلامی چنین تصمیمی بگیرد بسیار تسریع خواهد کرد.

جمهوری اسلامی همواره تاکید کرده که فعالیت‌های هسته‌ای آن کشور صلح‌آمیز است. اما برخی از نهادهای اطلاعاتی غربی و کارشناسان منع اشاعه سلاح هسته‌ای معتقدند که آن کشور حداقل تا سال ۲۰۰۳ برنامه‌هایی با هدف تولید سلاح هسته‌ای داشت.

الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل در سخنان خود به دو گزینه در برخورد با ایران اشاره کرد. یکی از این گزینه‌ها به کار انداختن «مکانسیم ماشه» در شورای امنیت سازمان ملل که در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی در نظر گرفته شده و دیگری «داشتن یک گزینه نظامی معتبر و موثر روی میز» است.

او افزود: «براساس اطلاعات امنیتی و شناخت ما اکنون زمان آن فرارسیده که این دو گام مشخص به اجرا درآید.»

وزیر خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت «پیشگیری از تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران به روش‌های دیپلماتیک» تاکید کرد و افزود که گزینه‌های دیگر فاجعه‌بار خواهد بود.

او گفت که جامعه بین‌المللی با یک موضع متحد باید این نکته را با صراحت به حکومت ایران اعلام کند.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ ش.ر/س.ن

 

نمایشگاه کتاب لایپزیگ به مرکز اسلامی هامبورگ، وابسته به ایران، اجازه حضور نداد

 

نمایشگاه کتاب لایپزیگ به مرکز اسلامی هامبورگ، وابسته به ایران، اجازه حضور نداد


نمایشگاه کتاب «لایپزیگ» آلمان اجازه حضور مرکز اسلامی هامبورگ، وابسته به جمهوری اسلامی، در نمایشگاه سالانه کتاب را نداد.

این نمایشگاه روز سه‌شنبه ۹ اسفند با انتشار توئیتی اعلام کرد که اداره حفاظت از قانون اساسی هامبورگ گفته است که این نهاد مذهبی روابط نزدیکی با رژیم جمهوری اسلامی دارد و از اقداماتی که نقض حقوق بشر به شمار می‌آید، حمایت می‌کند.

«لایپزیگ»، دومین نمایشگاه بزرگ کتاب در آلمان، در ادامه گفته است به همین دلیل ما امروز از ثبت‌نام مرکز اسلامی هامبورگ برای حضور در این نمایشگاه امتناع کردیم.

این بیانیه می‌گوید نمایشگاه «لایپزیگ» در کنار آزادی و حقوق بشر ایستاده و از حقوق زنان حمایت می‌کند.

کلودیا روث، وزیر فرهنگ آلمان، در رابطه با ندادن اجازه به مرکز اسلامی هامبورگ برای مشارکت در نمایشگاه کتاب اعلام کرد این به مسئولان نمایشگاه بستگی دارد، اما «سازمانی که آشکارا با رژیم جنایتکار ملاها در ایران ارتباط نزدیک دارد، هیچ کاری در نمایشگاه کتاب لایپزیک ندارد».

پارسال نیز مرکز اسلامی هامبورگ، از هیات اجرایی «شورای جوامع اسلامی هامبورگ» اخراج شد و دولت آلمان اوایل سال جاری خورشیدی با اتهام «حمایت سازمان‌های شبه‌نظامی شیعه افراطی و تروریستی»، از سلیمان موسوی‌فر، معاون رییس این مرکز خواست که این کشور را ترک کند.

این معمم ۴۶ ساله ایرانی با تعلل و مقاومت طولانی در مقابل حکم اخراج، نهایتا آبان‌ماه به ایران بازگشت.

اردشیر امیرارجمند: همه راه‌های ارتباطی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را قطع کرده‌اند

 

اردشیر امیرارجمند: همه راه‌های ارتباطی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را قطع کرده‌اند


اردشیر امیرارجمند، مشاور میرحسین موسوی که در خارج از ایران اقامت دارد در گفت‌وگو با رادیو فردا اعلام کرد که تمام راه‌های ارتباطی با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از سوی حکومت قطع شده است.

به گفته آقای امیرارجمند، «تمام محدودیت‌هایی که قبلا وجود داشته مجددا اعمال شده، محدودیت‌های جدیدی اعمال شده، کلیه ارتباطات آنها با بیرون قطع شده و در وضعیتی کاملا ایزوله‌ هستند و محدودیت‌هایی را که آنها دارند زندانیان دیگر ندارند.»

امیرارجمند: همه راههای ارتباطی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را قطع کرده‌اند
Embed

وب‌سایت کلمه که که رسانه نزدیک به میرحسین موسوی و زهرا رهنورد محسوب می‌شود، روز دوشنبه ۸ اسفند از اعمال محدودیت‌های ناگهانی در زندان خانگی این دو رهبر جنبش سبز خبر داده و دلیل تشدید محدودیت‌ها را انتشار بیانیه‌های آن‌ها در حمایت از اعتراضات مردمی و «جنبش زن‌ زندگی آزادی» عنوان کرده بود.

اردشیر امیرارجمند به رادیو فردا می‌گوید که تمام راه‌های ارتباطی آقای موسوی و خانم رهنورد با خارج از زندان خانگی، قطع شده است.

او معتقد است که بیانیه اخیر میرحسین موسوی که خواستار برگزاری رفراندوم و تاسیس مجلس موسسان شده بود دلیل محدودیت‌های جدید است. آقای امیرارجمند می‌گوید: «می‌خواهند رابطه این دو عزیز را با جامعه قطع بکنند. بیانیه اخیر میرحسین موسوی، تاثیر مهمی را در چینش نیروها در داخل کشور داشته و یک افق روشن و جدیدی را به وجود آورده. به نوعی اپوزیسیون از خارج به داخل منتقل شده و نیروهای امنیتی و هسته سخت قدرت مایل نیست که در داخل کشور کسی بتواند مطالبات مردم را از طریق دموکراتیک دنبال بکند.»

به گفته مشاور میرحسین موسوی، «اگر سال ۵۷ مردم حق داشتند که نظام شاهنشاهی را تغییر دهند و نظام جدیدی را تاسیس بکنند امروز همان حق تعیین سرنوشت که غیرقابل لغو و مستمر است به آنها اجازه می‌دهد که نظام جدیدی را درخواست بکنند. خیلی هم معقول است درخواست شده که رفراندومی صورت بگیرد که مردم بگویند این نظام را می‌خواهند یا خواستار نظام دیگری هستند. اگر نظام دیگری می‌خواهند باید مجلس موسسان شکل بگیرد.»

میرحسین موسوی، از رهبران «جنبش سبز» شنبه ۱۵ بهمن ماه در بیانیه‌ای که از حصر منتشر کرد، خواستار برگزاری همه‌پرسی «آزاد و سالم» در ایران، «تشکیل مجلس موسسان» و «تدوین قانون اساسی جدید» شد که استقبال شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی مختلف را در پی داشت، از جمله حدود ۳۵۰ تن از فعالان سیاسی و رسانه‌ای که عمدتاً ساکن ایران هستند با اشاره به «یأس جامعه از اصلاح در چارچوب ساختار موجود» از پیشنهادات او حمایت کردند.

آقای موسوی در این بیانیه‌ تأکید کرده که حوادث «خونبار» ماه‌ها و سال‌های اخیر ایران نشان می‌دهد «اجرای بدون تنازل قانون اساسی، به عنوان شعاری که ۱۳ سال پیش بدان امید می‌رفت، دیگر کارساز نیست و باید گامی فراتر از آن گذاشت.»

زهرا رهنورد، همسر میرحسین‌ موسوی، نیز پیشتر خشونت حاکمیت علیه زنان را «نهایت خشونت و بی‌رحمی» توصیف کرده بود که «حتی در دیکتاتوری‌های قرون وسطی نیز سابقه ندارد.»

علاوه بر این، موسوی و رهنورد روز پنج‌شنبه هفدهم آذر ماه در بیانیه‌ای خطاب به حاکمیت نوشتند که «چوبه‌های دار جنبش مردم را متوقف نخواهد کرد.»

اردشییر امیرارجمند، به رادیو فردا می‌گوید: «آگر واقعا همه چیز همانطور که آقای خامنه‌ای می‌گوید گل و بلبل است و مردم شاد و خوشحال هستند و کشور دارد به قله پیشرفت می‌رسد، از چه ترس دارد؟ بگذارد مردم اظهار نظر کنند. از چه ترس دارد که مردم با میرحسین موسوی ارتباط داشته باشند؟ نشان می‌دهد که ادعاها نادرست است و خود آقای خامنه‌ای بیش از همه به نادرستی‌اش آگاهی دارد.»

میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از ۲۵ بهمن سال ۱۳۸۹ تحت حصر قرار گرفتند و اکنون که بیش از دوازده سال از آن روز می‌گذرد، طولانی‌ترین حصر در تاریخ ایران رقم خورده است.

با وجود آن که یکی از شعارهای حسن روحانی در سال ۱۳۹۲ «رفع حصر» از موسوی، رهنورد و همچنین مهدی کروبی بود، اما این شعار هرگز عملی نشد و آنها همچنان بدون محاکمه و برگزاری هیچ گونه دادگاهی در زندان خانگی به سر می‌برند.

انجمن‌های قلم جهان خواستار آزادی اعضای کانون نویسندگان ایران شدند

 

انجمن‌های قلم جهان خواستار آزادی اعضای کانون نویسندگان ایران شدند


آرشیو

انجمن بین‌المللی قلم، انجمن قلم آمریکا، و ۳۵ مرکز دیگر عضو شبکه ادبی ‌و بیان آزاد قلم، سه‌شنبه با انتشار بیانیه مشترکی، ضمن استقبال از آزادی آرش گنجی و ‌ رضا خندان مهابادی، نویسندگان ایرانی، خواستار توقف کارزار مستمر جمهوری اسلامی علیه کانون نویسندگان ایران و آزادی سایر اعضای زندانی این انجمن ا‌دبی شدند.

در این بیانیه، کانون نویسندگان ایران به‌عنوان «صدای پیشرویی علیه سانسور حکومتی در ایران» توصیف شده است.

این بیانیه با تأکید بر اینکه هیچ فردی نباید به دلیل نوشتن، ترجمه کتاب، یا اعتراض به سانسور بازداشت و زندانی شود، می‌گوید که کانون نویسندگان ایران چندین دهه در خط مقدم دفاع از آزادی بیان و مبارزه با سانسور حکومتی قرار ‌داشته و همواره با فشار و سرکوب از طرف جمهوری اسلامی مواجه بوده است.

انجمن بین‌المللی قلم، انجمن قلم آمریکا، و ۳۵ انجمن قلم سراسر جهان در بیانیه مشترک خود با اشاره به تعلیق اتهامات و توقف دادگاه آیدا عمیدی، از اعضای کانون نویسندگان ایران، و آزادی او پس از چند ماه بازداشت، می‌گویند که «ما سرکوب اعضای کانون نویسندگان ایران را حمله به کل این انجمن می‌دانیم که با هدف خاموش کردن صدای جامعه مدنی و جامعه ادبی ایران انجام می‌شود.»

در بخش دیگری از این بیانیه از جمهوری اسلامی خواسته شده است که «به آزار، اذیت، و بازجویی اعضای کانون نویسندگان ایران پایان دهد و بدون هیچ قید و شرطی تمامی اتهامات سیاسی علیه اعضای این کانون را لغو، و به سرعت علی اسداللهی و کیوان مهتدی را آزاد کند.»

علی اسداللهی
علی اسداللهی

این بیانیه در ادامه می‌گوید: «ما ضمن اعلام همبستگی با نویسندگان ایرانی، خواستار پایان دادن به سرکوب شدید و دامنه‌‌دار حکومت علیه نویسندگان و جامعه خلاق ایران هستیم که همواره با فشار و بازداشت این افراد، محرومیت آنها از ملاقات با خانواده یا دسترسی به وکیل، بازجویی‌های سخت، آزار در زندان، و جلوگیری از دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی همراه بوده است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه نویسندگانی هستیم که به دلیل بیان مسالمت‌آمیز و کلمات خود در زندان هستند و جامعه بین‌المللی و نهادهای جهانی مانند سازمان ملل متحد می‌خواهیم‌ که توجه ویژه‌ای را به ابعاد گسترده سرکوب حکومتی نویسندگان ‌و جامعه خلاق ایران داشته باشند.»

در این بیانیه گفته می‌شود که سازمان ملل متحد نیز اذعان کرده بود که احکام ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی و ۷ سال زندان برای رضا خندان مهابادی که باعث زندانی شدن چند ساله این نویسندگان شد، احکامی «ناعادلانه، ناقض حقوق بشر، ‌و خلاف قوانین بین‌المللی» است.

در ادامه این بیانیه به بیان وضعیت نامناسب و مشکلات چند نویسنده و‌ شاعر ایرانی دیگر از جمله علیرضا آدینه، روزبه سوهانی، عاطفه چهارمحالیان، و آنیشا اسدالهی نیز اشاره می‌شود.

در این بیانیه گفته می‌شود که براساس فهرست آزادی نوشتن سال ۲۰۲۱ انجمن قلم آمریکا، ایران چهارمین کشوری است که بیشتری تعداد نویسندگان و روشنفکران زندانی در جهان را دارد. این در حالی است که دستگیری‌ نویسندگان و هنرمندان در سال ۲۰۲۲ به صورت چشمگیری افزایش یافته است.

پیشتر انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران شمار روزنامه‌نگاران بازداشت شده یا احضار شده از آغاز اعتراضات را حدود ۱۰۰ نفر اعلام کرده بود. هرچند شماری از این روزنامه‌نگاران به قید وثیقه آزاد شده‌اند.

کمیته‌ حفاظت از روزنامه‌نگاران در گزارش سالانه خود جمهوری اسلامی ایران را در کنار چین، میانمار، ترکیه، و بلاروس در صدر فهرست جهانی بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران قرار داده است.

واکنش‌ها به جان باختن پیروز؛ شاهزاده رضا پهلوی: ناشی از بی‌کفایتی و خباثت رژیم است

 

واکنش‌ها به جان باختن پیروز؛ شاهزاده رضا پهلوی: ناشی از بی‌کفایتی و خباثت رژیم است


پیروز

مرگ «پیروز»، آخرین فرزند از سه توله به دنیا آمده یوز آسیایی «ایران»، واکنش‌های گسترده‌ای را در رسانه‌های اجتماعی به دنبال داشته است. پیروز در ماه‌های گذشته به نمادی از «امید» ایرانیان تبدیل شده بود.

شاهزاده رضا پهلوی با انتشار توییتی در این رابطه مرگ پیروز را نتیجه «بی‌کفایتی و خباثت» جمهوری اسلامی که «زیست‌بوم و حیات وحش ایران را به نابودی کشانده» خواند و نوشت: «پیروز برای من و میلیون‌ها ایرانی نماد امید بود. آنها که گمان بردند مرگ او امید را در قلب‌های ما می‌کشد، بدانند که مصمم‌تر از پیش همراه هم ایران را پس می‌گیریم و دوباره می‌سازیم.»

مرگ دردناک پیروز ناشی از بی‌کفایتی و خباثت رژیمی است که زیست‌بوم و حیات وحش ایران را به نابودی کشانده.پیروز برای من و میلیونها ایرانی نماد امید بود. آنها که گمان بردند مرگ او امید را در قلب‌های ما می‌کشد، بدانند که مصمم‌تر از پیش همراه هم ایران را پس می‌گیریم و دوباره می‌سازیم

 مرگ دردناک پیروز ناشی از بی‌کفایتی و خباثت رژیمی است که زیست‌بوم و حیات وحش ایران را به نابودی کشانده. پیروز برای من و میلیونها ایرانی نماد امید بود. آنها که گمان بردند مرگ او امید را در قلب‌های ما می‌کشد، بدانند که مصمم‌تر از پیش همراه هم ایران را پس می‌گیریم و دوباره می‌سازیم.


 علی کریمی، چهره سرشناس فوتبال ایران که از اعتراضات سراسری حمایت می‌کند، می‌نویسد گویی «این جمله را آخوندها و ملایان سر در مملکت حک کرده‌اند» که «بخواهی پیروز باشی، تلف می‌شوی.»

 

بخوای پیروز باشی تلف میشی انگاری این جمله رو آخوندها و ملایان سر در مملکت حک کردن #مهسا_امینی #پیروز #اتحاد_رمز_پیروزی

روزبه اسکندری، مشاور ارشد سازمان آب بریتیش کلمبیا، تأکید کرد: «سازمان تزیینی حفاظت محیط زیست ایران که نتوانست پیروز را نگه دارد، توقع پاسداری از محیط زیست رو به احتضارِ ایران را دارید؟!»
از سازمان تزیینی حفاظت محیط زیست ایران که نتوانست پیروز را نگه دارد ، توقع پاسداری از محیط زیست رو به احتضارِ ایران را دارید ؟! #عدالت_محیط_زیستی
 

کاوه مدنی، نایب رئیس مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد، در واکنش به مرگ پیروز تأکید کرد: «بدرود پسر خوب ایران! فراموش نمی‌کنیم که در دورانی سرشار از ظلم و غم و اندوه، عشق و شادی و لبخند را برای یک ملت به ارمغان آوردی.»
 
 
بدرود پسر خوب ایران! فراموش نمی‌کنیم که در دورانی سرشار از ظلم و غم و اندوه، عشق و شادی و لبخند را برای یک ملت به ارمغان آوردی. #پیروز 

«ممانعت وزارت اطلاعات» از ادامه تحصیل عبدالله مؤمنی، زندانی سیاسی سابق

 

«ممانعت وزارت اطلاعات» از ادامه تحصیل عبدالله مؤمنی، زندانی سیاسی سابق


رسانه «تحکیم ملت» روز دوشنبه ۸ اسفند از اقدام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در ممانعت از ادامه تحصیل عبدالله مؤمنی، فعال و زندانی سیاسی سابق، در مقطع دکترای جامعه‌شناسی سیاسی خبر داد.

این رسانه خبری در شبکه‌های اجتماعی نوشت که ‏وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در نامه‌ای به دانشگاه علوم و تحقیقات تهران اعلام کرده که قبولی عبدالله مؤمنی در مقطع دکتری «ملغی اعلام» شود.

آقای مؤمنی که به دنبال انتخابات مناقشه‌انگیز سال ۱۳۸۸ بازداشت و مدت پنج سال را در زندان سپری کرد، در آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ در رشته جامعه‌شناسی سیاسی قبول شد و ترم نخست را نیز با موفقیت سپری کرد.

گزارش رسانه تحکیم ملت می‌گوید که دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات پیرو نامه وزارت اطلاعات مانع ثبت‌نام این فعال سیاسی در ترم دوم سال جاری شده است.

به نوشته این رسانه، ‏لغو قبولی آقای مؤمنی در حالی صورت می‌گیرد که «هیچ مانع قانونی برای ادامه‌ تحصیل او وجود ندارد و حکم اخراج وی بدون انجام هر گونه روند دادرسی در کمیته‌های انضباطی یا دادگاه‌ها صرفا بنا به تشخیص و نظر وزارت اطلاعات صادر شده است». ‏

اقدام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در ممانعت از ادامه تحصیل آقای مؤمنی در حالی رخ می‌دهد که دولت ابراهیم رئیسی به‌تازگی اعلام کرده رئیس جمهوری دستور به لغو احکام اخراج و تعلیق دانشجویان معترض داده است.

دانشگاه‌های ایران در جریان اعتراضات سراسری پس از ۲۶ شهریور ماه از کانون‌های اصلی اعتراضات بودند و دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی برای سرکوب این اعتراضات علاوه بازداشت بیش از ۷۰۰ دانشجوی معترض، بارها به دانشگاه‌ها هجوم برده و دانشجویان را مورد ضرب و جرح قرار دادند.

جمعیت گسترده‌ای از دانشجویان نیز از سوی مدیران دانشگاه‌ها ممنوع‌الورود، اخراج و تعلیق شده‌اند و برای بسیاری از دانشجویان در کمیته‌های انضباطی پرونده تشکیل شده است.

تعداد قربانیان قایق پناهجویان در سواحل ایتالیا به ۶۲ نفر افزایش یافت

 

تعداد قربانیان قایق پناهجویان در سواحل ایتالیا به ۶۲ نفر افزایش یافت

ساحل استِکاتو دی کوترو در کالابریا

یک روز پس از کشف اجساد متعدد متعلق به پناهجویان غیرقانونی در یکی از سواحل ایتالیا، مقامات این کشور از افزایش تعداد قربانیان به ۶۲ نفر خبر دادند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، پس از کشف دو جسد دیگر در ساحلی در منطقه کالابریای ایتالیا، مقامات ایتالیایی اعلام کرده‌اند که تعداد قربانیان این قایق چوبی که حامل پناهجویانی از کشورهای ایران و پاکستان و افغانستان بود به ۶۲ نفر افزایش یافته است.

در حالی که همین مقامات پیشتر گفته بودند که ۸۰ نفر از مسافران قایق نجات یافته و از این تعداد ۲۰ نفر به بیمارستان منتقل شده‌اند، هنوز مشخص نیست که قایق دقیقا حامل چند نفر بوده است.

به گفته فرمانده پلیس محلی، «برخی از» سرنشینان نجات‌یافته قایق می‌گویند که قایق ۱۲۰ سرنشین داشته و برخی دیگر می‌گویند ۲۰۰ نفر در قایق بوده‌اند.

رسانه‌های ایتالیا پیشتر به‌ نقل از سازمان آتش‌نشانی این کشور گزارش دادند که صبح یک‌شنبه، هفتم اسفند، ۲۷ جسد در یک تفرجگاه ساحلی و سه جسد دیگر در دریا پیدا شده است.

بر اساس گزارش این رسانه‌ها، این قایق در هوای بد با یک صخره سنگی برخورد کرده و با این حال حدود پنجاه نفر از سرنشینان آن نجات یافتند.

آن طور که در گزارش روزنامه گاردین آمده است، این قایق شش روز پیش از ترکیه به راه افتاده بود و در همین رابطه یک شهروند ترکیه بازداشت شده است.

بر اساس آمارهای وزارت کشور ایتالیا، نزدیک به ۱۴ هزار نفر از پناهجویان از ابتدای سال جاری میلادی وارد ایتالیا شده‌اند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۵۲۰۰ نفر و در سال ۲۰۲۱ نیز ۴۲۰۰ نفر بوده است.